Egy magyar világutazó fényképei
2009. november 18. írta: tempetőfi

Egy magyar világutazó fényképei

  A Kalugyeri Izbuk kitöréskor

  "A véletlennek köszönhető, hogy 2001 tavaszán a felszínre került a Ferenc József Tudományegyetem évtizedekkel korábban elsüllyedt térkép- és fényképtára. Mint kiderült, a gyűjteményt Cholnoky Jenő, a magyar földrajztudomány kiemelkedő alakja építette ki, aki 1905 és 1919 között volt a kolozsvári FJTE Egyetemes Földrajz Tanszékének vezetője. A több mint hatezer tételből álló térképtár feldolgozása a BBTE Földrajz Kara oktatóinak szakmai szervezeténél, a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaságnál zajlott Bartos-Elekes Zsombor térképész vezetésével, egyetemi hallgatók segítségével." írja a Transindex.

  Cholnoky Jenő fényképeit és térképeit digitalizálták, meg lehet tekinteni a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság honlapján, rám most egy pár napig ne számítsatok, fényképeket nézegetek.

  Kötelező.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr941534309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása