Könyvégetés Pozsonyi Bucóval
2009. november 16. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Könyvégetés Pozsonyi Bucóval

  Megkérdeztem, hogy elégethetem-e a könyveit. Miután nemzetközi szörny lett belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr601524984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.17. 16:37:48

@Loxon:

biztos jobb, egyet tudok. A Nagy Pánk Művész Úr annak idején szinte mindenkitől kapott segítséget a '90-es évek eleji magyar underground szereplői közül (csak egy név az értőknek: Rácz Mihály), cserébe mindenkivel összeveszett, mindenkibe belekötött, a végén már utálták, mint a szart.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.17. 16:41:15

Ja, és ha valóban durva humor kellett, akkor ott volt a Búvárok reménykednek. Na, az valóban ütött.

f.m.j. 2009.11.17. 18:04:02

@mavo:

lehet, hogy igazad van, de szerintem ennél lényegesebb, hogy a Pozsonyi nem állt be a sorba, nem feküdt le senkinek (mint a többi altercsávó, lásd szdsz körüli röppályák) akinek köze lehetett a hatalomhoz
Én nem vagyok bennfentes, de amennyire én ismerem, eléggé öntörvényű az az Ádám gyerek :) Kevés ilyen van, azért te utáld nyugodtan :)

tewton 2009.11.17. 20:31:19

hihi, PÁ meg ezt mondja:
"1990-ben elindítottam egy amatőr lapot Genyó Szívó Disztroly néven, melynek így utólag visszagondolva egyetlen célja volt mindössze: jól lehúzni a keresztvizet mindenrõl, ami „illik”, ami „muszáj”, ami „kötelező”. A lap komoly sikereket ért el, s pillanatokon belül legenda lett - dicsérte a Mozgó Világ, a Magyar Narancs, írt róla a Köztársaság, hívtak rádióba, a tévébe, mindenféle autonóm meg anarchista megmozdulásokra - egészen 1994-ig, a Horn kormány hatalomra kerüléséig. Én kis naiv ugyanis azt hittem, hogy a lázadás felkent apostolai - hozzám hasonlóan - komolyan gondolják az úgynevezett polgárpukkasztást, meg azt, hogy „Minden rendszer rossz”, meg, hogy „Minden politikus hazudik”, és ifjonti hévvel elkezdtem támadni az új kormányt, a liberálisokat, meg az akkortájt kibontakozó, és őrjítő méreteket öltő tolerancia és másság-kampányt.
És ez az, amit nem kellett volna!
Éreztem, amint megfagy körülöttem a levegő. Ismerőseim hirtelen nem köszöntek vissza, a boltok a pult alá süllyesztették kiadványaimat, s pillanatokon belül megkaptam a fasiszta, náci, szélsőséges, antiszemita stb. jelzőket."

"
Egyre világosabban láttam az egész undrground mozgalom álszentségét, az un. alternatív kultúra összefonódását a bal-liberális körökkel, a különféle világmegváltó, anarchista mozgalmacskák véleményterrorját, s mindez egyre inkább lökött egy "haladás-ellenes" gondolkodás felé. Majd midőn apróbb kritikáimért kórusban ömlött fejemre a mocsok, a támadás, a gyűlölet, a kirekesztés, annál világosabban láttam az egész összefonódó rendszert, s annál erőteljesebben kezdtem el azt támadni."

muhaha

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.17. 20:54:23

Csak így tovább, kedves Ádám, egy valódi őrnagytól (höhö) kapott kitüntető figyelmet!
nol.hu/kulfold/pofon_az_antiszemitaknak
[Paul Lendvai] "Végül részletesen leírta, hogy a Magyar Demokratában megjelent cikk szerzője, hogyan buzdított a bal-liberális hazaárulók műveit szent háborúban megsemmisíteni hivatott kultúr-rendőrségi kommandók felállítására."

Eredeti: www.welt.de/kultur/article5240553/In-Ungarn-muessen-sich-Juden-wieder-fuerchten.html
"Dieser Tage rief das Wochenblatt "Magyar Demokrata" (Ungarischer Demokrat) zur "Errichtung einer Kulturpolizei auf, bestehend aus drei- bis vierköpfigen Sonderkommandos auf". Diese sollen die Bücher "linksliberaler Landesverräter" (György Spiro, György Konrad, Peter Esterhazy und Peter Nadas) aus den Bibliotheken entwenden und, wenn dies nicht möglich ist, die Blätter zumindest beschmieren und zerreißen.

"Wir sollten keine moralischen Hemmungen haben. Diese Leute sind Mörder, ihre Gifte sind aus unserem Organismus auszurotten", forderte der Redakteur des Blattes und rief "zum Kampf, zum heiligen Krieg" auf. Angesichts der Empörung in und außerhalb Ungarns versuchte der Chefredakteur die beispiellosen Angriffe gegen die herausragenden und - mit der Ausnahme Esterhazys - jüdischen Autoren als eine "witzige Betrachtung" hinzustellen."

tewton 2009.11.17. 21:09:51

@elGabor:
"und - mit der Ausnahme Esterhazys - jüdischen Autoren"

ehhhehehehe.

ez azért édes. azért itthon szerintem nem a zsidóságuk rendezi egymás mellé ezeket az embereket az irodalomolvasók fejében (nem a kurucolvasókéban)

"bestehend aus drei- bis vierköpfigen Sonderkommandos"

Sonderkommando ... azért ez így németül sokkal profibban hangzik, olyan nácisan, azonnal be lehet illeszteni a holo-narratívába, nem kell azon agyalni, hogy mit is akar a szerző.

"beispiellosen Angriffe"
:)

... hoffen wir auf weitere Angriffe ...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.17. 21:21:58

@tewton: Nézze, tewton, németül még a Schmetterling is vadászó-lövő-gyilkoló hadigépezetnek hangzik. Ettől menő.

tewton 2009.11.17. 21:50:01

@elGabor: bah, menő?
legfeljebb azoknak a kismajmoknak, akik csak angolul tudnak, oszt' eltanulják az amerikaiak németellenességét a filmekből :(

azért ez a Sonderkommando ennél több.
Gondolja el, hogyan olvashatja ezt egy Kozmopolita Berlinben.
Sonderkommando = Vernichtungskommando gegen jüdischen Bibliothekswesen: Werke und Bücher -- sogar Autoren und Kultur!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.18. 01:14:36

@mókusfüles bukósisak:

"Pozsonyi nem állt be a sorba, nem feküdt le senkinek (mint a többi altercsávó, lásd szdsz körüli röppályák) akinek köze lehetett a hatalomhoz"

Látod, az iostoba előítéleteid, miatt mekkora faszságot tudtál leírni?

Segítek: konkrétan a szadit mocskosul utálták, mert (az akkori szadeszben még tényező) tgm valami nagyon ostobát mondott az anarchistákról, márpedig ezeknek a srácoknak a túlnyomó többsége anarchista volt. Bucó is, ha érdekel.

Szóval ott és akkor szdsz körüli pályákat emlegetni az akkori underground kapcsán egy typisch 21. századi pártban gondolkodós ostobaság. Nagyon durván besértődtek volna, ha akkor jössz elő ezzel a bulshittel..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.18. 01:16:27

(mondjuk hogy Bucó mennyire volt anarchista, azt ne firtassuk, nála sose lehetett tudni. Egy biztos, az akkori anarcho underground mellett neki megérte anarchistának lennie. Amíg meg nem utálták.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.18. 01:22:24

@tewton:

szegény Bucó, mindenki ellene fordult, mert csak. A TGM-et és a szadit kórusban fikázó underek a fene nagy szadesz-imádat miatt fordultak ellene, és nem azért, mert már akkor is egy kis tenyérbemászó geci volt. :)))

Az underek maszop-imádatáról már nem is szólva. A sok anarchista, ahogy Hornékra élvezett, hú, az nem semmi volt. Jó,mondjuk úgy alapból hardcore antikomcsik (és antifák, ez mostanság titkolandó) voltak (az anarchizmusukból következően, leszámítva pár arcot), de hát Istenem, van a hazudni képtelen Bucó, meg a sok libsikomcsi anarchista (na, a mai napi képzavar letudva), akik hazudnak. :)))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.18. 01:33:23

egyébként igen, voltak azért komancs szimpatizáns underek, ez tény, de nem ők voltak a többség. nagyon nem. a többség utálta a kommereket, a más miatt nem, hát a Hódolat Katalóniának okán. Ó, igen, itt-ott volt némi lenin-nosztalgia, de az nem kötődött a maszophoz.

persze bucónak megértem, hogy fontos, megmutassa, ő volt a fasza csávó. hogy közben szembe köpött mindenkit, aki segített neki? az default jófejség. már az ő esetében. másnál geciség lett volna. pláne a mások eszeveszett szadesz-imádata függvényében.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.18. 01:41:58

[amúgy roppant vicces, ahogy Komoly Jobb-Konzerv Arcok odaállnak, hogy de hát a bucó, őt mi szeressük, mert vicces, és mert (a Demokratába ír, de ezt nem merjük előkapni érvnek, mert ciki). A gecizők konzervatív izé volt. Vagy mégse? Érdekes, amióta a demokratába írogat, a gecizőket nem emlegeti a kis huncut. ki érti ezt?]

nembaj, eltelik majd megint 10 év, és bucó ismét köp majd egyet az aktuális támogatókra,ahogy megszoktuk tőle. remélem, a csula-borította mostani fanok majd csápolnak akkor is.

tewton 2009.11.18. 03:12:13

@mavo: "a fene nagy szadesz-imádat miatt fordultak ellene, és nem azért, mert már akkor is egy kis tenyérbemászó geci volt. :)))"

Fene tudja, geci volt-e vagy nem. Ez egy közepesen érdektelen punk-történeti adalék, majd lesznek erre is történészek, ha ez valakit is érdekelni fog egyáltalán.

Annál érdekesebb az a belátása, hogy az anarchista-punkoskodásnak meg polgárpukinak a van egy jól kijelölt világnézeti karáma, amin kívül inkább légyszi ne vicceskedjünk meg ne lázongjunk.

És innét kezdve érdektelen, hogy mi volt tizensok évvel ezelőtt a magyar punkszcéna, ki kinek lépett rá a lábára, ki kivel volt állítólag genyó -- akik ezt olvassák itt és most, nyilván nem hallgatnak zajos amatőr audiókazikat korabeli punkzenével. Ezért is kontraproduktív mószerolni a figurát.

Inkább nézzük azt, hogy van itt egy fickó, aki (fáj, nem fáj, de) szellemes és libereknek kínos dolgokat pedzeget, vicces módon. Ezen némely emberek nagyon jól mulatnak, miközben egyetértenek vele. Ballib oldalon erre ott volt Hofi, a hetihetes és a sas-kabaré, meg egy csomó más lehetőség.

"Vagy mégse? Érdekes, amióta a demokratába írogat, a gecizőket nem emlegeti a kis huncut. ki érti ezt?]"

heló, ez gyerek elég egyértelműen beszélt arról, hogy volt ő anarchista is meg hülyegyerek is, de most már másképp gondolja. Liberális módon elfogadjuk-e, hogy az ember önmagát határozhatja meg?

Kár a púderért. Buta példával: szerintem Te is viszonylag keveset beszélsz a kakis pelenkáidról, amit életed elején tartalommal töltöttél fel. Ki érti ezt? Kis huncut! Pedig azt se más csinálta!

Persze ugyanezt eljátszhatjuk inverzben pl. Pajor Tamással is. Liber értelmezésben Pajor cool jófej addig, amíg drogos rokker volt. Az ámenes korától a befogadós liberális arcok kb. értelmi fogyatékosnak nézik. Ezám az empátia, a másság elfogadása!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.11.18. 04:03:33

@tewton: "Az ámenes korától a befogadós liberális arcok kb. értelmi fogyatékosnak nézik."

Pajor a mai napig a Hitgyüliben van, és (talán ma is Ámen néven) rendszeresen fellép a csarnokukban. A gyüli és a szadi kapcsolatát ugye nem kell külön bemutatnom : )

"Szóval ott és akkor szdsz körüli pályákat emlegetni az akkori underground kapcsán egy typisch 21. századi pártban gondolkodós ostobaság. Nagyon durván besértődtek volna, ha akkor jössz elő ezzel a bulshittel.."

Hogy te mikre nem emlékszel öregem . ) Csak nem besértődtek volna? Hihetetlen. A tilos az Á pedig csak véletlenül nyílt meg annak az étteremnek a helyén, ahol tulajdonképpen megszületett az szdsz.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Tilos_az_Á

Most meg az Alexandra könyvesház adja ki a húsz évvel ezelötti "nagyokat".

"Kex, Spions, Bizottság, URH, Kontroll, Európa Kiadó, Trabant, és sorolhatnánk tovább: a talányos nevek mögött a ’80-as évek underground kultúrájának zenekarai álltak...

...A nyugat-európai punk- és amerikai underground zenekarok hatásától megtermékenyítetten hirdették a függetlenség és emberi jogok eszméit a dalokba foglalt szövegek...

...Szellemóriásaink a XX. században sajátos jelmezt öltöttek: színpadon állva jelentek meg az elnyomott sokaság előtt, hangot adva az emberjogi követeléseknek."

Ezek egy Szellemóriás szavai (saját magáról)

www.1grecords.hu/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=98:underground-katalogus&catid=42:megjelent&Itemid=90

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.18. 07:59:42

@tewton: "Annál érdekesebb az a belátása, hogy az anarchista-punkoskodásnak meg polgárpukinak a van egy jól kijelölt világnézeti karáma, amin kívül inkább légyszi ne vicceskedjünk meg ne lázongjunk."

Pontosan, és a Magyar Narancsban forrt össze végül a szadesszel a nagy fene undergrund - ami nem csoda, mert abban a lapban is addig volt valaki jófej mindenreköpő megmondó, amíg a megfelelő formában volt bátor nonkonformista.

Azt aláírom, hogy a kilencvenes évek elején még nem látszott, hogyan tagozódik majd bele az underground hangadó köre egy hivatalos kultúrpolitikába (mínusz Kövér László), de 93-94 körül már illett volna nyílni a csipának. Pozsonyi ezt akkor meglátta és nagyon helyesen kilépett. Igazolták a későbbi események? Naná, mi lehet undokabban hivatalos ma, mint egy Mancsot olvasó punk? Aki lázadni szeretne a fennálló társadalmi rend ellen, menjen pálos szerzetesnek, aki meg fiatalos ellenkultúrát akar, vegyen föl egy pár bakancsot és valami irredenta pólót, azt' masírozzon, mert a polgárok arra még kivételesen pukkadnak.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.18. 08:00:59

Pontosabban: mínusz Kövér László, aki ugyanazt másfelé, tényleg elhitték, hogy Magyarországon jól sül el a Milleniumi Országjáró?

Hattory Hanzo 2009.11.18. 10:12:39

@gloire:

Csókoltatom az Alexandra kiadót, főleg azért, mert magabiztosan ír valamiről, amit a jelek szerint nem ismer:

A Kex nehezen lehetett a 80-as évek bármilyen zenekara, mivel Baksa-Sós 1971-ben hagyta el az országot, előtte 2 évig volt Kex. A Spions esetén hasonló problémával állunk szemben, mivel 1978-ban dobbantottak a tagok.

tewton 2009.11.18. 11:50:34

@gloire: "Pajor a mai napig a Hitgyüliben van, és (talán ma is Ámen néven) rendszeresen fellép a csarnokukban. A gyüli és a szadi kapcsolatát ugye nem kell külön bemutatnom : )"

nem kell, képben vagyok :)
a gyüli az egyetlen szdsz-konform keresztény jelenség. De azért legyünk őszinték [.)]. A gyülisek is olvassák a bibliát.

Közülük kevesen érthetnek egyet a SzDSz által pártolt dolgokkal, mint a sodómiával (ld. pl. 1Kor 13), a droggal, a faji alapú diszkriminációval, a képmutatással. Amikor egy közösség egyik legfőbb alapja az, hogy a megtérésben elfordulnak a korábbi, meglepően szdsz-program-konform, deviáns életüktől .)

Politikai okokból és a többi egyház iránti gyűlöletből áll a szdsz mellett a gyüli, azt hiszem. Meg talán azért, mert a gyüli kimondottan filoszemita és USA-barát. Ez persze önmagában abszurd konstelláció, ha a nem ugorföldi horizonton nézzük. Itt van Pajor, aki a legjobb példa arra, hogy valaki hogyan hagyja oda a korábbi drogos, önpusztító RNR életét, és itt van a SzDSz, ami a drogliberalizálásért küzd. Ezt így együtt :)

Engem zavarna a gyüli helyében, hogy hülyevallásos páriáknak, illetve hasznos értelmi fogyatékosoknak meg tekinti őket a SzDSz, akik plakátozásra meg szavazásra jók. Ilyenre normális katolikus meg protestáns kommandókat nem kapnának :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.18. 11:52:05

uraim! a gyüli min. 5 éve szakított az szdszel.

tewton 2009.11.18. 11:54:02

@gloire:
illetve!
nézd úgy, hogy Pajor is túlment a tűrt és a támogatott lázadók kategóriáján, mint Pozsonyi, csak más irányba.

Pajor, ha nem lenne a gyüli szdsz-es kötődése, percek alatt egy teokrata kirekesztő lenne. így csak egy szánalomraméltó hülye a szemükben.

tewton 2009.11.18. 11:56:49

@Grift:
akkor bocsánat.
Én tkp. a 2000es évek első felében élek.
Tanuljon rossz példámból: a közvélemény egy része ugyanúgy hozzábélyegezte a szdsz-hez, mint Imrekertészt Magyarországhoz :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.11.18. 13:00:55

@Hattory Hanzo: "Csókoltatom az Alexandra kiadót, főleg azért, mert magabiztosan ír valamiről, amit a jelek szerint nem ismer:"
Azt a szöveget Bárdos Deák Ágnes Szellemóriás írta, aki maga is a szinpadról védte az emberi jogokat, már akkor . )

@tewton: "így csak egy szánalomraméltó hülye a szemükben." Kinek a szemében? Ha az szdsz kiválóságairól és a másodvonalbeli csicskáiról van szó, azok szemében abszolút tekintély Pajor T. a mai napig.

tewton 2009.11.18. 13:50:58

@gloire: lehet, én a mintát, felelőtlenül, mindenféle kommentekből meg efféle informális izékből vettem, nem hivatalos kommunikációból. Akik lehet, hogy nem is párttagok, csak úgy az értékválasztásukban .) szdsz-közeliek.

Gondolom az élcsapat szemében jó fej, mert a gyülit képviseli. Az, hogy a gyüli hülyevallásos, az ilyenkor nem érdekes, mert toleránsok vagyunk; az, hogy fegyvertárs a Római Babiloni Egyházzal, éppen jól is jön. És a gyüli hivatalosan is filoszemita .) amit ugye a szdsz kapcsán felvetni már gondolatbűn volna.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.18. 14:02:26

@Grift: Azóta melyik szervezettel tartja a kapcsolatot?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.18. 14:12:57

@Loxon:
mármint a gyüli? én úgy tudom kő mszp-sek.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.18. 14:18:07

@Grift: Most valószínűleg, de az MSZP akkor is lejárt lemez. Ha a helyükben lennék, az Igazi Reformer Vallásos Konzervatív Racionális Párt felé tájékozódnék. Ők kellenek az 5%-hoz, Ibolya és Lajos pedig megértőbb lesz a karizma kiáradása iránt, mint Ferenc.

A Nagyoriens egyébként is rábólintott, nemde?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.18. 14:22:40

@elGabor:

nem kell túlbonyolítani. már hajt rájuk az lmp. és akkor a filoszemitizmus sem csorbul. :))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.18. 14:23:15

persze, igen, ők meg nyomulnának az mdf-re is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.11.18. 14:28:14

@elGabor: Ez már az EP-re kiderült:

"Az MDF elnöke kifejtette: semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy a Hit Gyülekezetének velük szimpatizáló tagjai gyűjtöttek nekik ajánlószelvényt. „Bárcsak egész Magyarország közéletileg olyan aktív lenne, mint a nagyon jó keresztényként élő gyülekezeti tagok” – tette hozzá."

www.vg.hu/kozelet/vg_online/kozelet_-_belfold/090706_david_279880

tevevanegypupu 2009.11.18. 14:33:05

@gloire:
..es tegyuk hozza mint a Tisztelet Tarsasag szinten nagyon aktiv es jo keresztenyei Leisztinger vezetesevel.
Ibolya olyan halatlan: amiota a jobb keresztenyeket - koztuk Bokrost es Somogyit is - begyujtotta, regi tamogatoirol mar el is feledkezik?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.18. 14:35:07

@gloire: Na tessék. Protestáns etika, nyugatbarátság, ez-az. Van pár hóbortos szokásuk, de hát az egy igazi nyugatos konzervatívtól el is várható. Attól individuális, és nem olyan orbánista csürhemassza mint a katolikusok.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.18. 14:36:32

@tevevanegypupu:
a tisztelet társaság most rogán tonton körül kavar.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.11.18. 14:37:11

@Grift: Exclusive megállapodásukat a Tisztelet Társaságával való szakításuk után kötötték.
Itt más már nem játszik.

Nála vannak a papírok:

www.horrorphile.net/images/muholland-dr.jpg

. )

tevevanegypupu 2009.11.18. 14:37:59

@Grift:
Jaj Rogan..a gepfeltoro!O vajon meg a fidesz szineiben indul vagy mar szdsz-es lett?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.18. 14:39:33

@tevevanegypupu:
nem rossz gyerek az, csak elkapták valamivel a tökét. szerintem titokbuzi.

f.m.j. 2009.11.18. 14:50:46

@mavo: úgy látom, te sokkal jobban értesült vagy, én ezt nem is vitatom. Én, az előítéletből hülyeségeket írogató kis senki, csak az ilyen emberekre gondoltam, mint Para-Kovács Imre, Tótagyerek

tevevanegypupu 2009.11.18. 14:51:47

@Grift:
Akkor valoszinuleg jo helyen van az otodik keruletben. Mindenesetre 2006 ota, miota az mszp-sek gepet feltorte, nagyon elkeseredne, ha szemtol-szembe elmondanam neki a velemenyemet.(:

f.m.j. 2009.11.18. 14:52:51

ja, meg a Müller Péter Sziámira, meg Bakácsra a megtestesült jellemre, aki ándörgrandról hadovál, meg gitárokat tördel (2009-ben, ez hol lázadás már?) aztán tükörsimára nyalja Gergényi ülepét...

tewton 2009.11.18. 15:04:27

@mókusfüles bukósisak:
hát ez van.

Bakáts Tibor, amint villanygitárt tördel. Miközben a kislánya lovardába jár.

Csodálom, hogy nem vett makkoscipőt meg öltönyt e lázadó gesztushoz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.18. 15:08:11

@tevevanegypupu:
asszonyom! le lehet pattani az ötkerről! világos!? :))

tevevanegypupu 2009.11.18. 15:28:43

@Grift:
Jo, megyek a Nyockerbe!((:

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.11.18. 18:49:09

yól vágom, hogy akkor _az_ a konklúzió, hogy pozsonyi bucó az egyetlen jobbra csusszant egykori punk-lázadó...? :O

hadd ízenjem hát néki, hogy oda se ránccsá', ne búsulj, bátyám ...
süt a nap, süt a nap, süt a nap ... :D

www.youtube.com/watch?v=gzMOt6HChRg

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.11.18. 19:26:51

@gloire: igen, a cpg-re gondoltam én is ...

tetszett a süt a nap? :D

abandi 2009.11.18. 22:19:53

@gloire:
Auróra...?
Egyébkén a Buczónak szemtengelyferülése van...

f.m.j. 2009.11.18. 22:23:18

@gloire:

én pont ezért is értékelem őt/őket, mert nem a divatosabb irányt választották, mert valljuk be, ciki jobbosnak lenni :)

f.m.j. 2009.11.19. 08:58:38

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:

ez valami paródia, mert úgy önmagában nagyon szar :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 10:54:40

@tewton:

Hát, barátom ez csinos, demagógiával összegyúrt előítélethalmaz.

Na nézzük csak. Kezdjük a végén

1. Pajor durván összeomlott a neurotic-os korszaka végén, de speciel ettől még zseni maradt, és a hites zenekara mellett megdöbbentően jókat villantott, nekem is esett le állam produkciója láttán. Aztán persze lehet, hogy az eszdéeszés mélynsztrím gügyének nézi, de az általam személyesen ismert undorgrund arcok tisztelték, és az eszdélyeszes máélynsztrím véleményét pont telibeszarom.

2. Odáig stimmel, hogy elvben nem számít, ki kinek lépett a tyúkszemére. De ha valaki mindenkinek a tyúkszemére rálépett, ráadásul úgy, hogy előtte mindenkinek addig jófejkedett, amíg el nem kezdett segíteni neki - hát, mifelénk az ilyet büdös kis gecinek hívják, és senki sem gondolkodik úgy, hogy biztosan a többiek voltak mind szemetek. Hanem úgy, hogy neki nem volt gátlása soha. Ettől persze lehetne még kurva nagy tehetség. Ám halkan megjegyzem, Bucó előadásától némiképp eltérően Bucó a 90-es évek elején egy percig sem volt pánk sztár. Ha már, akkor inkább mondjuk a Hisztéria Toncsival az élen. Bucó egy volt a tucatból, mellette meg sok valóban színvonalas emberke tolta a műsort. És most Bucó a nemlétező sztárságából él. Ez is jellemző.

További kiegészítés: ó, persze, Bucó bevallja korábbi másságát, csak éppen nem az új haverok előtt vállalhatatlan Gecizőkről mesél széles mosollyal arcán, hanem e jóval szoftosabb Tiszteletes úrról, mondhatni a Gecizők egyszerűen kimarad az önéletrajzából. Gerinces a srác, felvállalja régi önmagát, ugye?

És a Demokrata tájékán az (elvben anarchista) pánkság az nem gyerekkori pelenkába szarás, ami mindenkivel megesett, hanem a Bűn, a Rossz, a Társadalom Legalja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 11:05:37

@gloire:

A Higgyüli és a szadi kapcsolata körüli ősi legenda nagyjából az egy szem Hack Péterre épül, aki ha éppen nem higgyülizik tök értelmes arc. Na mindegy.

Bárdos Deák a 90-es évek undorgrundjának nem volt igazán szereplője, mivel a 80-as években nyomult (aztán 200 után faragtak belőle celebet, de gáz) és akkor finoman fogalmaztam, írni sajna elég gyengén tud (ld. Éjszakai állatkert antológia), és a véleménye nem túl releváns az adott időszakról, mert semmi köze hozzá.

Mondjuk egy Rupaszov Tamás, egy Rácz Mihály, egy Broder Ferenc, mondjuk egy Juhász Tamás, na az ő véleményük számítana, ha a 90-es évek eleje a témakör. Ha tudod kik ők, majd emelgesd szépen a kezecskédet. És nem guglizni válasz előtt, úgy könnyű.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.11.19. 11:29:39

@mókusfüles bukósisak: most mé'...?
tényleg süt a nap :)
látom, csak reggel merted bevállalni a klipet, féltél biztos, hogy rosszat álmodcc :DDDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 11:31:41

@elGabor:

rendben, tehát neked sincs lövésed sem az adott időszakról. Bucó pont elég hiteles forrás, ugye, ha ő azt mondja, akkor úgy van.

Bucó nem lépett ki sehonnan, mert be sem lépett sehova. Azon túl, hogy az akkori arcok segítettek neki terjeszteni a fanzinját, fellépési lehetőséget szereztek a gecizőknek, meg árulták a gecizők kazettáit, úgy igazából nem voltak a kebelbarátjai soha. Amikor aztán elkezdett mindenkit basztatni, hát onnan kezdve meg pláne nem, de hát ez nyilvánvalóan nem az ő hibája, hanem a mindenki másé.

A MaNcs a gonzó időszakában még bőven inkább fidis volt (egy ideig a fidi házi magazinjának hitték sokan, nem alaptalanul), és csak bőven 94 _után_ kezdte el összerúgni a port a fidivel, amikor a fidi hirtelen rájött, hogy mégse ateista ultralibsi, hanem mélyen hívő keresztény-konzervatív, és ettől valamiért a korábbi haverokra rájött a sugárban hányhatnék - igazából nem is értem, hogy is lehet ez. Szóval 93 magasságában ez még sehol sem volt, akkoriban pl. Kövér gyakran felbukkant a MaNcs szerkesztőségénél.

Persze értem én, a fidinek ma már vérciki, hogy annak idején ők erősen szdsz-közeliek voltak, meg hogy a manccsal is (finoman szólva) közeli kapcsolatuk volt, hú, az még de milyen kínos ma már a keresztény-konzervatív srácoknak.

Ja, a 90-es évek eleji undorgrund továbbra is jellemzően anarchista volt, és közösen utálta az össze pártot - na jó, hogy legyen humoros mellékszál: a fidit szinte még kedvelték is páran. A népszerűtlenségi ranglistán a maszop és a madöf állt az élen, meg persze torgyán dzsozi egy személyben, de a szadesznek is igen előkelő helyezése volt tgm idióta röfögése miatt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.11.19. 12:12:52

@mavo: Bátortalanul emelgetem, mert csak a Rupaszovot ismerem . )

A gyüli és a szadi kapcsolata nem legenda. Nekem
anno 7-8 évfolyamtársamat bolondították meg,
elég jól ismerem őket, így a szadis áthallásokat is.
(És ismerek olyan kisvárost, ahol mai napig közös irodájuk van. Ott elsősorban a roma népesség körében térítenek, és viszik szavazni is őket.)

Egyébként a szadi persze nem elsősorban a gyülin keresztül, "karolta fel" az akkori underground szcénát (nem csak a punkokról van szó) hanem egy az ő pénzükön támogatott "intézményi hálózattal":
tilos az á, tilos rádió, magyar narancs,
bahia kiadó stb., ez köztudott.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.11.19. 12:21:14

@mavo: "Ja, a 90-es évek eleji undorgrund továbbra is jellemzően anarchista volt"

Figyelj már, néhány anarchista punk zenekar az nem egyenlő a kilencvenes évek elejei underground-al.
Nagyon nem. Az egy harmad- másodvonalbeli mellékszál volt csak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 14:37:58

@gloire:

ez eléggé nem igaz. Már persze ha azt a kört nézed, ahol Bucó is forgott. Az az underground, ahol ő szerepelt, nos az erősen anarchista társaság volt, és az alap anarchista pofázáson kívül olyan nagyon nem politizáltak. Nincs előttem (mondjuk) egy Látás vagy egy Olvasnivaló, Ordító Egér, Próba Szekerce, a Kero-Zine, a Last Post, vagy a talán egyetlen ilyen irányultságú Straight Edge, hirtelenjében a Lanongrud volt, amit még olvastam anno, meg asszem valami Isten Malaca is volt, meg persz az olyan elvetemültebbek, mint a Búvárok reménykednek, nos ezek jellemzően anarchisták voltak, és a (nem jut eszembe, milyen nevű, de színvonalas) keresztény fanzine-en kívül még alapvetően antiklerikálisak és többnyire ateisták is, ahogy akkoriban szinte a teljes tárasaság. főleg ez utóbbi fényében vicces a feltételezett higgyülis befolyásolás, mert a gyülit azt konkrétan körberöhögte ott mindenki.

A bahia akkor még csak indult (sajnos elfelejtettem, kinek a biznisze volt), de az már inkább a 94-től megjelenő, főleg tizenéves hülyegyerekekből álló "alternatív" (hirtlen nincs rá jobb szavam) fiataloknak szólt, ahogy egyébként bezárásáig a tilos az á törzsközönsége is lecserélődött rájuk, sőt, mondok erősebbet is, normál béla kilépése után nem sokkal a tilos önmagában is elég szar lett, kábé onnan kezdve lett inkább mondjuk quimbi a jellemző fellépő, mint egy gore, egy ex + tom cora, vagy akár egy missing foundation, leukémia (ha lépett fel az ott egyáltalán, lehet, hogy keverem, flagrumra se emlékszem, hol láttam őket fellépni), másfél, korai öröm, noise gate inkább lyuk lehetett, archbishop kebab, meg ilyenek helyett, és még sok ilyen zenekar tűnt el hipp-hopp a tilos kínálatából, bár pl. a liquid limbs még lépett fel, talán ubazmeg, kurva sok név ez már nekem, kurva régen voltak ezek. toncsi a hisztériából él még?

Nekem amúgy személyesen semmi közöm nem volt bucóhoz, se bajom nem volt vele akkoriban, de akiknél szóba került, azok egy idő után eléggé rühellték országszerte. lehet, hogy nem volt igazuk, nem tisztem eldönteni, kinek volt igaza, de elég tendencia jellege volt. rupaszov/rupasoff, az durva arc, ha ismered, igazolhatod, bár kaktusz (kakuszi györgy, vagy mi volt a rendes neve) már nem trottelezik (vagy igen?, tamás még mindig basszozik? bár biztos, nem tudok már semmit ezekről), ők nagyon jó páros voltak, a bécsi úton egy gyorsan megszűnő helyen milyen nagyot játszottak, hajaj.

>nosztalgia vége<

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 14:50:26

@gloire:

ja, még: a ManCs ismétlem, akkoriban nagy fideszes gyűjtőhely (is) volt. Tudom, most már ezeket az időket igyekeznek gyorsan elfelejteni, de bizony voltak ilyenek is. Kövér Laca egy antiklerikális radikállibsi pártban kezdte, akármennyire is szégyelli mostanra.

A MaNcsot meg alapvetően a gonzóságáért szerette mindenki, elég durva hangvételű cikkeik voltak :) meg azért, mert a "hivatalos" médiából ők egyedül foglalkoztak az undorgrunddal, hihetetlen, kikkel mentek interjúk, asszem pl. bucóval is.

persze ez csak kb. 94-95-ig volt érdekes, utána nagyon meredeken megváltozott az egész, kurva sokan szálltak ki (na az volt a durva, attól mindenkinek leesett az álla, kaktusz is elment dolgozni, amikor lebukott egy kád döglött kenderrel, vagy hogy is volt), aki meg maradt, az kezdett nem undorgrund lenni, ha már, pl. a bizottság is unalmas lett, meg waszlavik is. Sic tranzit. Csak a Chumbawamba maradt a régi. :)

na léc.

bryan 2009.11.19. 15:03:23

@mavo:
Az a pár ember akit ismerek ezekből a körökből "ideológiailag" négy felé ment:
Fanyalgó, beleszarós üzletember (kb.40%) mélyliberális, jobb híján szdszes (40%) széljobbos (kb. 10%)
Érdekes, hogy sokan (kb. 10%) goások között kötöttek ki, ehhez mondjuk a tudatmódosítóknak is lehetett némi köze. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 15:10:52

trottel fenn van wikipédián, beszarok. rupaszovon kívül teljesen lecserélődött a stuff. de rupaszov szinte úgy néz ki, mint 15 éve, pár ránccal több, amúgy semmi

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 15:19:37

@bryan:

úgy, ahogy mondod, négyen négy felé, A szerencsésebbje kiköltözött akárhová, london, berlin (nagy elizabet mondjuk ott lakott default, ő a narancsnál is dolgozott egy darabig), sokuknak volt/van rengeteg ismerőse külföldön, rupaszovéknak ugye franciaország adta magát, bár a trottel ahol nem volt, az nem is európa része :)

szerencsére nagyjából senkivel nem tartom a kapcsolatot tizeniksz éve, félek, megrettennék a legtöbbtől, egy sráccal találkoztam úgy tíz év elmúltával, nem ragoznám, sima kispolgár lett belőle, ő élete, ő tudja, atom tehetséges srác volt, eldobott mindent, most éppen a boldogan élést adja elő

na jó, valahol én is kispolgár vagyok de ez nálam nem váltás, én sose voltam undorgrund, csak bírtam az arcokat, a fanzine-jeiket, a koncerteket, meg effélék

biztos rá lehetne keresni, hogy a tiszaújvárosi, egerszegi, egri, szegedi, meg mittom én hova ezerfelé valósi arcokkal mi lett azóta, de hát érdemes?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 15:26:52

92/93-ban a vikingben trottel és hisztéria, az de súly volt úgy együtt, toncsiék vívörrakjúztak is :)

és a francba hívták a bécsin azt a helyet ... kb. 3-4 megálló volt a vörösváritól ... rács mihály (akkor még rákosiszonyati számozottuccás őslakos) aszondta: ez a halál faszán túl van. nagyon kiröhögtük

bryan 2009.11.19. 15:48:03

@mavo:
Toncsi nem az véletlenül aki a Filter nevű helyet viszi az Almássy téren?
Volt egy jellemző sztori, mikor egy haverom öltönyös üzleti tárgyaláson találkozott azzal az emberrel a megrendelői oldalon, akitől még a Fekete Lyukban vette a füvet néha.
"és a francba hívták a bécsin azt a helyet ... kb. 3-4 megálló volt a vörösváritól ..."
Bucó könyvében biztos benne van. :)

tewton 2009.11.19. 16:50:21

@mavo: "A Higgyüli és a szadi kapcsolata körüli ősi legenda nagyjából az egy szem Hack Péterre épül, aki ha éppen nem higgyülizik tök értelmes arc. Na mindegy."

ehhh.

konkrétan emlékszem, amikor a vatikáni szerződést tárgyalták. Egyik vidéki nagyvárosunk két főbb útja (ennyit láttam akkor belőle, talán több is volt) egy éjszaka alatt tele lett ragasztva egy olyan plakáttal, amin nemzetiszín keretben egy Kossuth-poortré volt középen, meg egy dörgedelmes Kossuth-idézet.

Név nem volt rajta. Az idézet tónusa erősen a szadesz érdekeit tükrözte.

Évekkel később a Bartus-könyvből derült ki, hogy a gyülisek voltak a szorgos plakátfiúk azon az éjjel. (Asszem a Fidesz jelöltjeinek a plakátján is ők kaparták ki a szemeket egy időben, de erre nem esküszöm). Szóval legendánál picit több :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.19. 16:55:13

kérem, mán a szabad kezdeményezések hálózatának nevezett féreggyűjtemény létrehozásában is aktívan részt vett a gyüli. mavo ne legyen lusta, üsse be a gúgliba a dolgokat, talál vonatkozásokat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 18:03:27

bakker akkor tényleg elszállt a beírásom? hát nem írom újra. legyen annyi elég, oké, legyen a szadi higgyülis, ettől még az alap állításom igaz volt, higgyülit kiröhögték, szadit utálták. ami 94 után volt, az nagyon más tészta

ja, bucóka

belepislantottam a 93-as 7. sz. genyóba, hát mit ne mondjak, kezd rémleni miért utálták.

tudnillik szegény bucó éppen akkor veszett össze a fél fanzine-es társasággal, erre mi történik?

a genyónak kábé az 50%-a csak és kizárólag azok savazásáról szól, akikkel ő összeveszett: Keri, Rácz, Broder, Vizler, tökmindegy, akivel összeveszett azt azonnal savazta. ez volt az ő jófejsége

na jó, olvasgattam pár másik számot is, hát igen, bármelyikből azonnal kideríthető, éppen aktuálisan kivel veszett össze, persze azon túl, hogy 93-tól már nagyjából mindenkivel

kb ebből állt a genyó, meg véletlenszerű időközönként bizonygatta, hogy a pánk az igazából jobboldali, néha cigányozott egy sort, oszt annyi

esküszöm, jobbra emlékeztem

na ugorjunk, ennyit az undorgrund hőséről

Alfőmérnök 2009.11.19. 22:12:06

@mavo: "szerencsére nagyjából senkivel nem tartom a kapcsolatot tizeniksz éve, félek, megrettennék a legtöbbtől"

Lehet, hogy ők is megrettennének tőled, ha megtudnák, hogy a virtuális szférában a Boros-Bocskort magasztalod.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 22:35:17

@Alfőmérnök:

ezt te most komolyan gondolod?

de segítek, elszórtam apró infókat, simán megeshet, hogy van köztük, aki azóta a sláger állandó hallgatója volt.

bucó egy büdös paraszt volt, de azért sok dologban igaza van ám neki is. a 90-es évek elejének úgynevezett undergrundja nálunk azért nem volt ám olyan hű de picsa jó, mint azt utólag sokan lefestik. vigyázat, általánosítás következik! rettenetes amatőr (bár lelkes) zenészek, szar költők, döbbenetesen naív, harcosan antikapitalista (na, már csak ezért sem eszdéesz-közeli), többnyire anarchista arcok, akik éppen csak tanulni kezdték, mi is az a kurva kapitalizmus, és ott hápogtak, hogy kizsákmányolás, jaj de tré a pápamobil, fuck vallás, fúj mekdonáldsz, fúj amerika, fúj dájersztrécc, fúj tomvécc, és közben szóban hetente ötvenszer megváltották a világot, és kábé ennyi.

kábé az elempé lenne az ő pártjuk, ha már választani lehetne, és az azért elég gáz

bucó meg a túlsó véglet, a nonszensz jobber pánk, ráadásul mondjuk ki, nulla humorral, de mindegy. na jó, persze lehet humornak venni bucó sablonos "hogy te milyen sötét, ostoba fasz vagy", és efféle beszólásait, csak hát nem azok, egyszerűen nem tudott írni szegény, a szart kenegetni százfelé, azt sokkal inkább. ez persze azóta változhatott volna, de láttam tótát ekéző műsorát, és mit ne mondjak, akinek az a legnagyobb attrakciója, hogy ötször egymás után affektálva elszótagolja, hogy un-do-rí-tó ... bocs, ez nem humoros: ez szánalmas.

fasza fórumdroid lett volna belőle

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 22:38:27

@bryan:

abszolút passz, toncsit amúgy nem ismertem, arra felénk kicsit gáz arcnak számított, rebesgették, hogy hernyózik, meg hát azért a hisztéria se volt az a nagy zenekar,legalábbis én nem ájultam be tőle. vikingben ott röhögtünk, valamelyik számuknak milliméterre az volt a ritmusa, hogy umtattaaa, umtattaaa. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 22:46:40

@Alfőmérnök:

egyébként meg telibeszarom. ők ott és akkor az amatőrséget tartották követendőnek (ehhez képest csodával határos módon kurva jó zenészeket is kedveltek, valaki tudja még, hogy hívták a dobos csaj meg a basszer csávó duóját? 93 körül voltak a tilosban, na azok durván jók voltak), én meg már akkor is a profizmus híve voltam. például hatalmas nagy bulizenekar volt a noise gate vagy az arcbishop kebab, máig nagy szerelmem a god és a godflesh, gore is odabaszott, helmetet ismeri itt valaki egyáltalán? az de ütött, és még ezer ilyen volt, hú bazmeg rács mihálynak akkor volt valami 400 cédéje, az a beszarás, meg egy valag kazettája, és az a hülye tényleg mindet meghalgatta, amelyiket megutálta a végére, azt is, de azért reggel munkába menet az innuendo jobban bejön, mint a black jesus.

érdekesség, a sok orbitális zajzenész, meg hard core arc egyszerűen döglött madonnáért, és itt nem (csak) a testéről van szó ám

Alfőmérnök 2009.11.19. 22:57:06

@mavo: Mondjuk a 90es évek eleji undorgrundról nem sokat tudok. A Mancsosokról csak annyit, amennyi a Rám csaj még nem volt... c. opusból kiderül. Abban egyébként nem sok punk van. Tudósok, Korai Öröm, meg ilyenek. Nem a hétkönaPICSA volt a nagy sztár ilyen punk körökben?
A 80asévekbelit meg mégúccse ismerem, akkoriban a techniklegómmal voltam elfoglalva. Lemezről mindkét bizottság-album fasza, nem unalmas, szerintem ők akkor hagyták abba amikor abba kell hagyni. A KonTROLL nekem haloványbbnak tűnik.
Pajor meg szvsz akkor sem volt zseni és most sem, bár a Neuroticnak van egy-két ütős száma.
Tilosrádiós arcokat ismerek a generációmból. Percemberek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 23:22:14

@Alfőmérnök:

"Lemezről mindkét bizottság-album fasza, nem unalmas, szerintem ők akkor hagyták abba amikor abba kell hagyni."

na, ez sajnos pont nem igaz, nagy kár, jobb lenne, ha igazad lenne, de nem. a kilencvenes elején már mindenki borzasztóan unta az akkorra már ef zámbó happy dead band néven nyomuló formációt. két lemez erejéig tényleg tök jó volt, amit csináltak,a jégkrémbalett meg fasza elborult film volt, a kisbusznyi einstein meg a váci utca közepén magát békaembernek álcázó ügynök fasza poénok, de ha sokáig kell hallgatnod elég uncsi lesz. wahorn volt még ilyen, nyocvanyolc környékén kurva nagy poén volt, aztán kilencvenhárom körül már sírtál, ha megláttad a nevét egy műsorban - ötvenedjére elég szar poén, ha egy raccsoló bácsi fa "zászlóval" a hátán rohangál és azt énekli, hogy "nóje szisztem turbó, ó jeee" ... a non plus ultra az volt, ha egymás után léptek fel, néha megesett.

efzámbóéknak a gyárban (pécs) volt a pletykák szerint durva koncertjük, mittom 93-ban talán. mindkét előzenekar dugóba került, vagy mi, efzámbóék meg felléptek helyettük, közönség kicsit túladagolt lett a végére, pedig egy részük efzámbóra ment ki eredetileg :) ereit végül nem vágta fel senki, de sejtem, hogy többen közel álltak hozzá :)

pajornak a szövegei voltak odabaszósak, és szerintem énekesnek is jó volt, ajánlott film: ráktérítő, a címadó cucc youtube-on is fenn van valahol, akár az egyik első magyar reppernek is tekinthető :)

tilos meg hát ja, mondjuk palotai az jó arc volt, egyszer voltam vele egy társaságban, hihetetlen sztorijai voltak, meg egy trükkös vókmenje, mást meg nem ismertem, vagy nem tudtam, hogy tilosnál volna, a mostani meg egy affektálós entellektüell fos, már bocsánat, ha ezzel megsértek valakit, még a bolgár (?) arc legalább néha jó zenéket nyomott, tizenöt éve a tilos zeneileg messze durvábban odabaszott, mostanra egyszerűen hol untam, hol idegesített, mindegy, régen se hallgattam, csak elvétve

MaNcs sokat alakult ám, kurva sokan indultak onnan, és akkor (ismétlem) amolyan gonzós dolgot csináltak, jókat lehetett röhögni a cikkeiken, aztán 98-ban amikor a fidi megpróbálta tönkretenni a lapot, meg lenyúlni a nevüket, akkor lassanként megváltoztak, na mindegy, kutyát nem ismerek onnan. azaz de, nagy elizabethet berlinből, vele összefutottam párszor, csini csaj, még ölemben is ült. na jó, nem azért, hanem mert nem volt hely a kocsiban. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 23:23:18

wahorn bazmeg, de hülye vagyok ... természetesen waszlavik

Alfőmérnök 2009.11.19. 23:39:29

@mavo: A Bizottság tudtommal a 80as évek közepén felbomlott. Két lemezük jelent meg és azok faszák sztem most is, igaz, nem hallgattam még meg 20*. Egy haverom mesélte, h csak azért nem bírta a koncerteket, mert allergiás a marihuánafüstre. :) De amit a tagok utána csináltak, az már nem bizottság, és minőségileg is más.
A ráktérítőt láttam. Kár, hogy beletettek ilyen vígmisis alteros kisfilmeket, amúgy jó dokfilm lenne. A Dixi egyik szövegét különböző okokból kívülről tudom a filmből. (Na, ő volt még egy durva arc.:)
Mancsot én kilencvesen évek közepén kezdtem olvasni. Még akkor is lehetett röhögni rajta. Akkor még Bakács, Para-Kovács és Csejdy is szórakoztatott.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 23:55:29

@Alfőmérnök:

az abszolút stimmol, 85-ban vége lett, de én az ef zámbóról beszéltem, kicsit az is bizottság volt. na jó,nem teljesen. :) a kalandra felt úgy ötvenszer biztos meghallgattam, a xx. századi híradó volt a kazi másik felén a ferós bikinivel, az nagy kedvencem még

Költő vagyok és rockzenész ÉN.
Néha színész vagyok, könyvet írok ÉN.
Amikor ráléptem az útra,
a többiek mellett akadt még munka.

Költő vagyok és rockzenész ÉN.
A fiatalokban benne vagyok ÉN,
mert tanár is vagyok e földtekÉN.
Az úton akkor is továbbmegyek,
mert el akarnak taposni.
De én, de én nem fogok betojni!

beszarás, milyen gonosz paródialemez

fűszag bakker, kilencvenes években már inkább a koncerthelyek környékén, akkor már vigyáztak vele :)

kilencvenesnek még a végén is beszaratós volt a nari, mondom, lassú folyamat volt ez

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.19. 23:57:13

jaj, film: hát igen, a betétek nem mindig hozták a színvonalat, elmaradhattak volna. szegény dixi. :(

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 00:06:53

lángosképű állat a babám :)

www.youtube.com/watch?v=_U3ESkxaWhA

és ha már felmerült a keresztrejtvény megfejtésből szerzett műveltség, tessék, a balhé és blöff című kis műremek:

www.youtube.com/watch?v=2ZuzSenjxQo

hát de kibaszott művelt vagyok, az anyám úristenit!

(elnézést az úri közönségtől, itten nosztalgiázás folyik)

Tehetetlen Dodó 2009.11.20. 08:28:58

@mavo: Mindent akarok, de azt most rögtön...
Bizony, igaz, Ferónak ez a két lemeze ma is teljesen aktuális.
(Meg övé a legjobb magyar rockopera is).
(Nekem még bakeliten is megvannak).

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 09:32:59

@Tehetetlen Dodó:

most hogy említed,a feró-féle hamletet többen is ájultan tisztelték anno, nekem ambi.

namindegy

Tehetetlen Dodó 2009.11.20. 16:55:36

@mavo: Ez az az ismeretlen jelentésű szó, amelyről nemrég heves viták zajlottak?
És te melyik értelmezést pártolod?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 17:53:11

@Tehetetlen Dodó:

akár viccből írtad ezt, akár nem, részemről a saját értelmezésemet fogadom el :)

Tehetetlen Dodó 2009.11.20. 18:33:13

@mavo: Na, mi nem tetszett benne?
Avítt már az Arany János?
Vagy gyenge volt Kaszás Attila?
Csak érdekel, komolyan, hogy hogyan értékeli egy frissebb generáció.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 23:35:20

és tényleg elveszett a válaszom. :(

2009.11.22. 10:57:53

Korrekt ez a Bucó gyerek, miért ne égethetne el valaki a saját könyvét? A pici hiba, hogy a demokratás cikke nem saját könyv égetéséről szólt, Nádas sem azt kifogásolta, hogy valaki elégeti a könyvét.

@Zetek: tudom, hogy későn szólok, de egy könyv értékét nem az szabja meg, hogy hányan olvassák, de ezt biztos te is tudod. Nem attól lesz valaki bal- vagy jobboldali, hogy olvassa Kertészt, Eszterházyt vagy Nádást. Én pl. igen jónak tartom Kertész néhány könyvét (a legjobb a Sorstalanság), többségében viszont olvashatatlan számomra, ahogy a másik két szerző is, különösen Nádas. Ettől még elfogadom, hogy jó írók, ha nekem nem is tetszenek. Főleg nem kezdem őket hazaárulózni meg idegenezni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.22. 12:27:48

@iii:

Te tényleg úgy értelmezed, h valójában könyvégetésre szólított fel? Menj el az oldalára, és láthatod, csak ő liberálist akar pukkasztani.
Sikerült.
A művészi értéke? Az nincs, de pukkadás az van. Cél elérve.

Ha engem kérdezel: rossz, nem megengedhető eszköznek tartom az ilyesmit. Számos példát lehetne hozni a másik oldalról is hasonlóra, azok sem tetszenek.

2009.11.22. 13:57:38

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Már nem értelmezem szó szerint, mert fel vagyok világosítva :), de akkor is az van leírva.

Túloldal: csak egyet mondj, kíváncsi vagyok, mire gondolsz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.22. 14:10:38

@iii:

Kettőt is mondok!

1. Esterházy: Így gondozd a magyarodat (Keress rá a neten!)

2. Sickratman : Mi a szar ezen a magyar ugaron?

www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=2136

2009.11.22. 15:25:50

@malac69 gerinckutató blogkalandor:

Aha. Sickratman egy barom, azzal nem is kell foglalkozzam, semmi köze egyik "oldalhoz" sem.

Esterházy írása persze hülyeség, de erről tényleg ordít, hogy abszurd humor. Hol jelent meg, mert arra nem bírtam rájönni? (Ha nem politikai lapban, akkor ez is egy nagy különbség.)

Természetesen nem magyarellenes, merthogy saját maga is magyar. Aki ezt így gondolja, annak bizonyára Ady is magyarellenes. Az olyan nyögvenyelős, hogy a "magyar" szó hallatán rögtön vigyázzba áll. Ugyan már.

Egyéb különbség: Esterházy írását senki nem veszi komolyan a ballib oldalon, míg Pozsonyiét annál inkább szó szerint veszik egyes szélsőjobb emberkék.

Még egyszer: Pozsonyi írása nagyon vicces lett volna, ha nem a Demokratában jelenik meg. Így viszont nem csodálom, hogy Nádas benyalta.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.22. 17:39:26

@iii:

Idézek:
"A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar."

Ez szerinted vicces?

Ne csináljuk már ezt az erkölcsi relativizálást,pls. Pozsonyi cikkét ki vagy kik vették komolyan? Hallottál könyvégetésről? Ugyan már! Valaki Pozsonyi cikkén felbuzdulva tett vmit? Na neee!

Honnan tudod, h melyik írást kik vették komolyan, és kik nem? Hol erre a bizonyíték? Elég, ha Esterházy írását annyira vették komolyan, h lehetséges beletaposni a magyarba. Azóta is sokan megtették azon az oldalon...

Az meg hogy hol jelent meg, teljesen mindegy, mert a személy munkássága és élete hitelesíti az írást, nem a hely, ahol megjelenik. Ha Esterházy esetén a magyarságát felemlíted, mint mentő körülmény, akkor éppen a személyének ismeretével támasztod meg az érved, tehát Pozsonyi írásánál is a személyt kell nézni, nem a helyet, különben kettős mércét alkalmazol. Másfelől az ÉS is politikai lap, bármit is mondjanak erről.

Vannak dolgok, amikkel normális ember nem viccel. Ha Esterházynak hívják, ha Pozsonyinak. Hagyjuk a relativizálást! Pont.

2009.11.22. 19:37:09

@malac69 gerinckutató blogkalandor:

Nem vicc, hanem abszurd humor. És éppen azért, mert a szerzője magyar, tehát saját magára is vonatkozik, önirónia is egyben. Ez még belül van azon, amin lehet viccelni. Elismerem, hogy van akit sért, mint ahogy szerintem lehet viccelni a pápán, az államfőn, a miniszterelnökön, stb., mások meg halálosan megsértődnek ezen. Ha ma élne Ady, ő is szélső liberális lenne, az biztos.

Felőlem nincs szó relativizálásról, én mindkét írást humorosnak tartom (bár nem jónak), de azért Esterházy és Pozsonyi személye és ismertsége között van néhány nagyságrend különbség, ezért is volt félrevezető ezt a Demokratában olvasni. Ha az ÉS-ben jelent meg E. cikke, akkor az nem mentő körülmény.

Lehet, hogy nincs még olyan szittyamagyar, aki komolyan vette Pozsonyi írását, de a szövege nagyon hasonlít olyanokra, amikkel már találkoztam ezeken az oldalakon. Olyan viszont sohase lesz, aki a ballib oldalon E.P. írását komolyan veszi, mert nem lehet pl. "a magyart csokorba szedni". Amit viszont Pozsonyi leír, bár abszurd, de teljesen hihető, megtehető.

Olyan meg nincs, hogy "pont". Pont. :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.25. 15:10:17

most olvasom: Koestler Sötétség délben-je ellen a Francia Komm. Párt hirdetett kultúrharcot: felszólította a tagjait, hogy vásárolják fel a készleteket és égessék el olvasatlanul! :P

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.11.25. 15:16:29

Erről jut eszembe, az egyház Index librorum prohibitorum-án szerepelt sokféle könyv, köztük például a Bovaryné is, de Lenin: Állam és forradalom c.-je valahogy kimaradt. Kár.
süti beállítások módosítása