Jobbik hangulat - Reakció TV
2009. június 08. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Jobbik hangulat - Reakció TV

  Tegnap este a kellemes eszdészezés után átugrottunk a Jobbikhoz is, hogy megnézzük, mi újság. A zordon gárdisták csak engem engedtek be. Gyorsan megkérdeztem Balczót és Vonát, hogyan ünnepelnek. Kicsit alákérdezős lett ez a videó, boldog fejű, veszedelmes náci vezérekkel. Ha jól értettem a pártelnök szavait: most nagyon másnaposak lehetnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr671171895

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Abszurdisztán 2009.06.09. 11:10:27

Betörtek a parlamentbe a budapesti tüntetők Több ezer ellenzéki tüntető kedden megrohamozta a parlamentet és az elnöki hivatalt Magyarország fővárosában. A többnyire fiatalokból álló tömeg a rendőrök sorfalán áttörve behatolt a két épületbe, de később…

Trackback: SZENZOR 2009.06.09. 09:18:29

Kurucvirtus reloaded Mottó: "Aki háborút kezd, először ásson két sírt." "Fiad nem csak a te fiad, hanem a kor gyermeke." (Konfuciusz) Kedvem lenne azzal foglalkozni, miképp lehet az, hogy a 6-8%-ra taksált cigány társadalom mindössze 0,5%-kal bírta mega…

Trackback: SZENZOR 2009.06.08. 23:19:23

Kurucvirtus reloaded Mottó: "Aki háborút kezd, először ásson két sírt." "Fiad nem csak a te fiad, hanem a kor gyermeke." (Konfuciusz) Kedvem lenne azzal foglalkozni, miképp lehet az, hogy a 6-8%-ra taksált cigány társadalom mindössze 0,5%-kal bírta mega…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.08. 23:25:10



ha már a ballibsik pofánverve hallgatnak


ideje lenne a jobboldalon is, ,hogy egy kicsit mndenki a saját dolgával foglalkozzon a másik basztatása helyett

VAGY NINCS ELÉG KITALÁLNIVALÓ A JÖVŐRE NÉZVÉST MOST EBBEN AZ ORSZÁGBAN?

Viktus 2009.06.08. 23:25:23

@mefisto:

A Fidesz, hogy reagált az új többségre? mert oda is MSZP szavazók mentek tömegével mivel az MSZP tábora oszlott szanaszét ...

Elfogadják, hogy a szavazók elsődleges preferenciája a kádári nosztalgiára épül ingyen mindent meg tízensokadik havi nyugdíjat meghozza a fidesz ügyekre vonatkozik; másrészt tisztában vannak-e a beszivárgás veszélyeivel, és készülnek-e kivédeni, vagy Csintalanokkal töltik fel a Fideszt? :P

Ezzel az erővel lehetne ilyeneket is írni.

A tényállás a szoci tábor széthullott szavazóik jórészét megszerezte a Fidesz meg a Jobbik. A továbbiakban meg kiderül mi lesz ... itt 2010 lesz a lényeg utánna derül ki, hogy ki miként cselekszik.

Viktus 2009.06.08. 23:30:21

@reality:

A második fordulóig ne várd ... kicsit próbálj meg realitásokban gondolkozni. Egyik pártnak sem érdeke most még szövetkezgetni meg ilyesmi azt csinálja a Fidesz az új formula szerint, hogy sépen csendben elvan a Jobbik mellett. Orbán is tudja hasznos neki a Jobbik Vona meg visszalép majd ( lásd. 98) az egyéni Fideszeseknek sima söprés lesz ... utánna meg kiderül belülről, vagy kívülről kormányoznak é együtt.

Vicces ez az MSZP/SZDSZ hiszti így lejáratósdi amúgy lejáratósdi Slotáékhoz képest zsúrfiúk a jobbikosok szalonképességi szempontokból , de kb. leszarja őket a nyugat, mert Szlovák gazdaság stabil Magyarország meg kullog hátul ...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.08. 23:32:46

@Viktus: Na most lehet, hogy csalódást okozom, de nem basztatni akartam a Jobbikot, hanem felvetettem egy témát, ami szerintem aktuális, de eddig nem nagyon jött át.

FreeTibet 2009.06.08. 23:33:55

@mefisto: Mondom én, hogy megy a bornírt összeesküvés-elmélet gyártás! :)

Szuper, jól kitalált idea az hogy a Jobbik megerősödése mögött a kiábrándult MSZP szavazók állnak. Biztosan vannak köztük ilyenek is, de azért jelentős részük az mégicsak a volt MIÉP szavazókból, a Fidesz radikál jobbszárnyából és a mellőzött, most újból megszólított kisgazdákból áll.

De tessék csak nyugodtan továbbkergetni a délibábot!

Viktus 2009.06.08. 23:34:23

@freehckr:

Egyébként megkapta a választ a Fidesz 400 ezer választó pénzelte :P az aktivistákon, kampányokon keresztül. ;)

Jó mondjuk szerintem a Fidesz a hiszti kampányt az miatt kezdte el a Jobbik ellen ami miatt az MSZP/SZDSZ is rácuppant , mert a nácziveszély eddig mindig bejövős volt a balliberálisoknak ... csak változnak az idők ... halnak ki az antifasiszta harcosék ...

Vége a választásosdinak a Fidesz meg örülhet , hogy a PC dolgokat elviszi a Jobbik ők pedig makulátlanul megszervezhetik gazdaságunkat meg makulátlanok maradnak ejrópába.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.08. 23:40:46

@FreeTibet: Tehát ha felvetem a belső elhárítás kérdését, hangsúlyozottan minden negatív él nélkül, akkor egyből azzal jössz, hogy összeesküvés elméleteket gyártok.

Gratulálok, öcsém, veled is lehet értelmesen vitatkozni!

Viktus 2009.06.08. 23:42:15

@mefisto:

Csak kíváncsi voltam tudod-é a választ most erre a Fidesz kontextusából ... mert kb. 2010 után fog igazából tiszta víz kerülni a pohárban , majd akkor kiderül a hatalomban ki mit tudott alkotni.

@FreeTibet:

Itt hevesben elég sok az átálló szoci is :) főleg beütött ez a hospinvest ügylet is a cigó terror mellett ... a lakossá egy jelentős része nem nagyon szereti erre a fideszt, mert olyanok képviselik a fideszt akik ... nem véletlen lett évekre szoci bástya. Nem azért mert a szocikat imádnák a szoci mag kb. max. ennyi 19% körül, hanem mert a megyei fidesz egy hulladék a városi vezetőségekkel egyetemben, akiket pl. felénk egy olyan ember irányít, akit csak a konzervgyár legyilkolójának neveznek ... csupa bukott ember.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.08. 23:47:52

@Viktus: Nos, igen, 2010-ben, meg az azt követő négy évben tényleg kiderül, hogy ki mire képes.

Viktus 2009.06.08. 23:50:39

Roma Összefogás Tarnazsadányban 54,21 százaléknyi voksot szerzett, Tarnabodon 45,24 százalékot, Hevesaranyoson 27,13 százalékot.

:D

Na költözne v.ki ezekbe a falvakba? :D

freehckr 2009.06.08. 23:53:47

@Viktus:
Én "liberális jogvédőknek" tenném kötelezővé egy hónap eltöltését ezekben a falvakban. :)

FreeTibet 2009.06.08. 23:55:02

@mefisto:
1. A 7-8% az egyrészt túl sok, másrészt légbőlkapott.
2. Ebből azt kikövetkeztetni, hogy ennyi meg annyi ember épült be, akiknek x százalékát sikerült kiszűrni; megint minden alapot nélkülöző találgatás. Vagy Jobbikos vagy és pontos számadatitok vannak? :)

A Jobbik önmagában is "kurvagáz".
Nem kell mindem bokor mögött beépülő MSZP-s embereket látni. Ha van is pár ilyen, döntő befolyást nem gyakorolnak a Jobbik politikájára, az egyszer biztos. Annál inkább a Bogár Lászlón, vagy a Magyar Nemzet bizonyos publicisztáin "felnőtt" "jobboldaliak".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.09. 00:00:17

@reality:

:-)

@Az Olei Hagardom terroristái:

:-D

@Viktus:

Jóval gyakrabban vagyok vidékiek között, mint budai éttermekben, péntek esti vacsorákon:-D

Az pedig még számomra is nyilvánvaló, hogy mit lát a magyar vidék a Jobbikban (s elsősorban a Gárdában) A témáról, ha szereted a jót, akkor ajánlom neked ezt:


magyarido.blog.hu/index.php?author=146659

@tölgy:

A cigánykérdés a gyúpont, de ez is csak része annak a problémakomplexumnak, amivel az elmúlt húsz évben senki nem volt hajlandó érdemben szembenézni: a magyar vidék gondjával. Most ez a probléma robbant ezzel a négyszázezer szavazattal (aminek legalább fele "vidéki" szavazat). A Jobbik 14 százalékával ezt üzeni a vidék az eliteknek (jónéhányszor hallottam a saját fülemmel, ha nem is ebben a megfogalmazásban, de lényegében ezt):
„Ezek a megváltók, akik itt vannak? Ezek a szatócslegények, akik a pult mellett a rőffel állanak, és félnek a paraszttól, akiről föltesznek minden gazságot, s gyáva sorsuk mégis a paraszt kiszolgálására rendelte őket” (Móricz: Naplójegyzetek, 1919.) Félelmetes, hogy ez a majd százéves idézet mennyire kifejezi a vidék lelki állapotát. (És ebben semminemű antiszemita vagy rasszista áthallást nem kell keresni, mert nem arról szó: ez a totális bizalomvesztésről szól.Ezzel kellene szembenéznie a Fidesznek.

@TaTa86.:

a narcisztikus nagyjából önszerető, öntetszelgő (kábé):-)


ü
bbjnick

FreeTibet 2009.06.09. 00:11:59

@Viktus: Ezt elfogadom.

Eddig azt a szempontot vettem, hogy a Jobbik sok tekintetben ugyan azt az antikapitalista retorikát vette át, amely a Fidesz jobb=bal szélére volt jellemző. Sok támogatójuk innen van.

Viszont valóban beemeltek új témákat, amelyek lehettek hívószavak kiábrándult MSZP-sek számára is.

Környezetemben nekem az a tapasztalatom, hogy az MSZPsek csalódottak, viszont az Orbánt azt utálják, a Fidezsnél is barna veszélyesebb pártot pedig méginkább. Inaktívak lettek, de sajnos nagyon valszínű, hogy 2010-ben simán leszavaznak újra a régi bálványokra.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.09. 00:16:04

@FreeTibet:

Hani, nem találgattam, hogy hány ember épült be, hanem diszkréten jeleztem, hogy ennek megvan a sansza, és remélem Vonáék észnél vannak!

Hogy te ebből hogyan jutottál el addig, hogy én összeesküvés-elméleteket gyártok, és biztos a Jobbikot akarom bemártani, arra nem tudok választ adni.

A 7-8% sacc/kábé egy tipp, amit egyébként úgy lőttem be, hogy a Jobbik rengeteg szoci fellegvárban tarolt.

Azt is leírtam, hogy azok az exszoci szavazók tökéletesen jó helyen vannak a Jobbiknál, csak tessék őket megtartani!

Azt, hogy "kurvagáz", nem a Jobbikra írtam, hanem a beépülés veszélyére.

A szándékom pedig összességében nem arra irányult, hogy kinyílvánítsam: a Jobbik tele van ügynökkel, hanem arra, hogy nem szeretnék a jobboldalon ügynököket látni!

Így már érted?

Viktus 2009.06.09. 00:20:07

@bbjnick:

'a narcisztikus nagyjából önszerető, öntetszelgő (kábé):-)'

mennyit rágódtok ezen pedig egyszerűbbenellehet magyarázni.

nárcisztikus = gyurcsány :D

@FreeTibet:

Fidesz hosszútávon is akar v.mit erre Hevesben nem ártana megreformálni a szervezeteit ... pl. 2010-re kíváncsi leszek tétmeccsen mi lesz a megyében ... a Fidesz ezekkel a mostani arcokkal akar indulni egyéniben itt még okozhatnak meglepit a szocik.

heima (törölt) 2009.06.09. 00:54:18

a jobbik kajak olyan mint a cigányok, 06 óta megy a fidesz ellenes uszítás minden fórumon, majd ezek után van arcbőr reklamálni hogy miért nem örülnek a fideszesek a jobbik sikerének...

wladyslawsky (törölt) 2009.06.09. 01:23:06

én (is) azt várom (majd) Vonától, hogy lerázza a Jobbikról a 2bites zombikat (tudom, sokan MINDEN Jobbik-szimpatizénst annak tartanak,de ez nem így van-én pl. nagy tételben fogadnék rá, hogy a Fidesz-MSZP-Jobbik hármasból ez utóbbi szavazói között vannak legmagasabb szinten a diplomások). Szerintem menni fog neki.

Viktus 2009.06.09. 01:28:52

@heima:

te elég fusztrált egyén vagy ...

@wladyslawsky:

Miért rázná? melyik párt rázza le a szavazóit? ilyen az általános demokráciásdi játék hülyéknek is van szavazati joguk, és jobb, ha a jobbik söpri be ezeket , mint a szocik pl.

A szavazói közt nem mondanám más a gyerek fekvése, ha a tagságot , aktivistákat nézzük abban a tekintetben szerintem is elsöprő a fiatal értelmiségi jelenlét a jobbik mellett.

molaris 2009.06.09. 01:31:19

@mefisto:
Várj!- még nem pihenték ki maguk. Pont ez a hibájuk. Nem számolnak előre, csak akkor nyílik a csipás, amikor a kis kakukkfiók kiröppen.

FreeTibet 2009.06.09. 02:00:59

@mefisto: Világos, mint a vakablak! :)

Kicsit gyoran olvastam a hozzászólásod, pár dolgot tényleg benéztem. Ezekért mea maxima culpa.

Egyezzünk ki abban, hogy a Jobbik összes szavazójának 7-8%-át valóban volt MSZP-sek alkotják. ;)

Az ügynökös rész mégsem egészen tiszta:
-Az MSZP-s beszvárgók között egészen pontosan milyen ügynökök vannak?
-Az első hozzászólásban nem is ügynökökről beszéltél, hanem szoci funkcionáriusokról. A szoci funkcionáriusok ügynökök? -Kinek dolgoznak? A titkosszolgálatoknak? Az MSZP-nek? A szabadkőművs összeesküvésnek?
-Mik lehetnek a céljaik?

Túl sok itt a bizonytalan sugallmazás és ez kicsit nekem továbbra is összeesküvés-elmélet szagúnak hat.

A titkosszolgálatok emberei minden bizonnyal eddig is be voltak épülve / megpróbáltak beépülni. Ez olyan nagy meglepetést nem okozhat a Vonáéknak.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.09. 03:25:35

@Zoli28: Ez nem jött be.

Lelkylola, freehckr, mefisto, SirBors, Redcap, caralho voador, szpal, eugenika, bbjnick, Szori, Freetibet, Higany, Afőmérnök, Nomante 2.0, wladyslawsky, Az Olei Hagardom terroristái,
VISSZAVENNI CSALLÓKÖZT!!! Brat' sa Žitný ostrov!, aesculus

és még néhányan mások nem fröcsögtek egy pillanatra sem. Viszont érdekeseket írtak.

És persze tetszik Tölgy óvatossága is. (Meg én is érzem néha azt, amit reality és Úlfhéđinn. Valami nem stimmmt ebben a mereven vizes tekintetben [Vona]. De lehet, hogy csak tévképzet.)

Egyébként figyeltem a választás-értékelő beszédeket. Vona ennyit mondott: „maradt egy szélsőséges balliberális csoport - benne csupa bukott párttal, az MSZP-vel, az SZDSZ-szel, és az MDF-fel —, egy polgári liberális tömb a Fidesszel, és a most megszületett nemzeti tábor.” Ez tehát nem Fidesz-ellenes, hanem MSZP, SZDSZ és MDF-ellenes megjegyzés volt.

Két párt nem fröcsögött az eredmények kihirdetése után: A FIDESZ és a Jobbik. Direkt figyeltem: a Jobbik egy rossz szót sem szólt a Fideszről, sőt együttműködést ajánlott fel a határon túli magyarok autonómiatörekvéseire tett FIDESZ-törekvéseket illetően.

Dávid és Lendvai viszont igen — de valami undorító módon mindkettő. Fodor meg már kifröcsögte magát a kampányon.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.06.09. 06:13:46

Nem nagyon szeretek ehhez a Jobbik-jelenséghez szólni, mégis megtettem eddig is, most sem állom meg.

Nem tudom, ki ügynök és ki nem az. Az ügynök akkor végzi jól a feladatát, ha nem tudják róla, hogy beépített ember. Ha tudják, csapnivaló ügynök az illető.

Nem tudom értelmezni azt a bírálatot, mely szerint alantas dolog, ha valakinek volt MSZP-s szavazók a támogatói. Mivel a jobboldal győzelméhez kevés volt a szavazó, a nemzedéki mozgásokat leszámítva evidencia, hogy az MSZP-táborból kellett választókat hódítani.

Hagyjuk ezeket a gyerekes dolgokat.

A Jobbikkal nem ez a baj.

A Jobbikkal nekem az a bajom, hogy egy olyan, részint manipulatív céllal ily módon felvázolt, paranoid világképen nyugvó, szándékosan leegyszerűsített gondolkodást és egy mieink-ellenségek relációra épített, indulati hatásokra alapozott beszédmódot igyekszik éppen meghonosítani a magyar közéletben. Ehhez nekem az emberi gondolkodás és morál bizonyos jelenségeihez és hagyományaihoz való ragaszkodásom okán nem lehet, és soha nem is lesz közöm.
Az, hogy ők kimondanak olyan megállapításokat is, amelynek van igazságtartalma, és amelyet mások talán túlzott óvatosságból és sokszor megalkuvásból nem mondtak ki, ebben a vonatkozásban nem mérlegelhető tényező.
Lehangoló azt látni, hogy sok jobboldali gondolkodású ember hatékonysági megfontolásból, és valami furcsán értelmezett jobboldali lojalitás miatt nem vesz tudomást arról, hogy itt alapvető elvek sérülhetnek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 07:19:45

@Elpet:
Továbbra is ezt az elitista dumát nyomod, ami már az iskolázottabb réteg körében is gázos. Elsősorban azért, mert a balliberális eszmeiséghez köthető.
Szándékosan leegyszerűsített gondolkodást emlegetsz, amely szerinted jelentésében más, mint az általad favorizált nézeteket megjelenítő párt hasonló, ám elitista szövegkörnyezetben elhelyezett mondanivaló értelme. Ez a gondolkodásmód, hogy finoman fogalmazzak, ostobaságra vall. S csakis az elitizmusban szenvedő beteglelkűek hiszik, hogy nem olvasható más szinteken az így megfogalmazott szöveg jelentéstartalma.
A másként gondolkodók úgy vélik, hogy az elitista módon megfogalmazott, rafinált szöveg gyakorlatilag arra szolgál, hogy elkenjenek vele dolgokat. Ti, az elitisták meg az egyenes, szókimondó beszédre mondjátok, hogy manipulatív. Szerintem nem kell sokat erőltetni az egysejtjeinket, hogy belássuk, nincs igazatok. A társadalmi folyamatokat figyelni illik, és arra helyzettől függően kell reagálni. Ha ég a ház, nem nyerő kávéscsészével oltani, oda 10 colos slag kell, és nem érdemes bánkódni azon, hogy megsemmisül a családi fotóalbum. A tüzet el kell oltani mielőbb, nehogy továbbterjedjen.

states 2009.06.09. 07:30:00

Azt hiszem nincs könnyű helyzetben a Fidesz. A kettős beszéd, és az egyet jobbra, egyet balra koreográfia felett végkép eljárt az idő. Legtöbben az javasolják a Fidesznek, hogy hagyja a jobbszélt, és irány a közép. Csakhogy akkor mi lesz a törzsszavazókkal, akik Orbán hátországát jelentik? És mi lesz a kommunikációval, ami eddig is az Achilles-ínja volt a pártnak? A már régóta unalomba fulladó Szijjártó-féle sajtótájékoztatókkal? A középre tartásnak legalább akkor a kockázata, mint a változatlan politizálásnak. A politika senkiföldjén álldogáló szavazói tömegeknek a mozgása a legkiszámíthatatlanabb, ez ismét beigazolódott...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 07:40:19

@states:
A fidesz politikájával nincs baj. Szerintem kulturált, konszolidált kommunikációt folytat. Abban téved, hogy mérsékeltnek lenni azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat nem mondunk ki.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 07:45:31



Novák a Jobbik Gyurcsánya?

Szerintem Novák Elődből, ha engedik magasra mászni,

könnyen lehet a Jobbik Gyurcsánya: van bizonyos képzettsége, kulturáltsága, de izgága, szereplésmániás és nem teljesen egyenes ember.

Befolyással és jelentős személyes nyilvánossággal járó pozíció pedig valószínűleg az utóbbi vonásait erősítené.

Viktus 2009.06.09. 08:02:31

@Az Olei Hagardom terroristái:

Az MSZP-től a Jobbikhoz vitt az út

Ha megnézzük az egyes megyék adatait, azt látni, hogy a szocialistákból kiábrándult szavazók közül azok, akik nem maradtak otthon, a Jobbikot választották. Az MSZP és a Jobbik együttes választás eredménye ugyanis mindössze 10-19 százalékkal alacsonyabb az MSZP 2006-os teljesítményénél.

Nem ijesztő, vonzó

A Vision Consulting politikai elemzője szerint az MSZP hiába próbált ijesztgetni a kampányban a Jobbikkal, mivel a Jobbik épp egy olyan témát és annak egy olyan látszatmegoldását mutatta be, ami az MSZP-szavazók tömegei számára nem volt ijesztő, az „a maga lehengerlő egyszerűségében hatalmas vonzerőt jelentett”.

A politológus szerint a területi eredmények elemzésekor fontos arra is odafigyelni, hogy az egyes megyékben a Jobbik és a Fidesz egymás kárára volt erős. Vagyis a Jobbik ott volt a legerősebb, ahol a Fidesz a leggyengébb, és fordítva. „A két párt rivalizál az MSZP-tábor kirablásában.” Lakner szerint tegnapra kiderült, hogy míg korábban azt várták, hogy a csalódott MSZP-szavazó otthon marad, vagy a Fideszt választja, most azt látszik, hogy vagy otthon marad, vagy a Jobbikot választja, és sokaknak csak harmadik opció a Fidesz.

-

Ezt kb. már a választások előtt, és után helyből tiszta volt eddig tartott elemezgetni ...

Na meg egy fontos témakört így is kihagytak az elemzők nem véletlenül gondolom. Az MSZP fő politikai irányvonala 10 éve az, hogy Orbán Viktor maga a sátán küldötte ezt súlykolták bele a szocikba most meg, hogy lefőttek a régi reflexek még megvannak , és a Jobbik maradt rációnak ... A velük való rémísztgetés vidékre nem nagyon jutott le a propaganda azon része Pesten belül ragadt, és későn kezdték a leszerepelt szoci vezetők, így tiszta lappal beütöttek életbevágó vidéki témaköröket megjeleölvén maguknak a választási kampányban.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 08:04:45

@Viktus:

1. van különbség Zoli, reality meg a Jobbik elborultjai között akik zsidóznak, cigányoznak, telavivoznak

2. másrészt ha Zoli, reality elborult, akkor - amennyire ők, - te is az vagy

Viktus 2009.06.09. 08:11:34

@Az Olei Hagardom terroristái:

1. Különbség annyi máshol látnak ügynököket stb. egyik mindenben a zsidót látja a másik mindenben az mszp ügynököt ...

2. Én nem látok sehol ügynököket. Helyén kezelem a dolgkat örülök a Jobbik sikerének , de az nem lenne jó az országnak sem, ha fordított lenne a felállás. A Fidesznek kell irányítani besöpörni a nagyját, mert a Fidesznél van meg az a stáb, amely képes működtetni egy országot viszont az országnak az sem lenne jó, ha a Fidesz egymagában túlnyerné magát.

pierre bayle 2009.06.09. 08:15:38

Én nem mertem végignézni. Arról kérdeztétek, lesz-e közös képviselőcsoport Slotáékkal meg Tudorékkal? Végül is a zsidókban meg a cigányokban ki tudnak egyezni, ehhez képest Trianon csak másodlagos kérdés.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 08:24:25

@Loxon:
csak pontosítás végett:

Nem vagyok "jobbikos" (Zoli ezt a szót használta az általad lereagált kommentjében).

Másrészt komoly dilemma volt ez a választás, mert az eltelt 7 év után már csak arról szólt, hogy melyik társaság a legkevésbé gáz. Úgy indultam neki, hogy érvénytelent szavazok, aztán de végül ezt az előnyt nem akartam megadni a ballibne, úgyhogy választottam egyet - de hogy szerintem melyik volt a legkevésbé gáz, az maradjon az én titkom. :)

Kiváncsi lennék, hány százalék volt az érvénytelen szavazat idén és hány százalék szokott lenni. Van erről esetleg adat?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 08:38:16

@Az Olei Hagardom terroristái:
Te önmagad utasítod el attól függően, hogy éppen melyik kommentelőnek próbálsz válaszolni. Baj van az emeleten, makimajom?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.09. 08:55:50

@Mr Falafel:

Hány százalékot szereztél a Jobbiknak, te fasiszta bérkommentelő?
:-))

Gondolom, híres író elvtárs már becsomagolta a kofferjét, sőt, a jegyét is megvette "one way ticket"

Sztem aki igazán retteg, az elmegy. Muszáj, a határok nyitottak, és az adópolitika is kedvezőbb a határon túl. Hajrá, gyerünk!
Még könnyezem is majd egy kicsit.... hogy miért csak most:-)

nanemúgyvanaz 2009.06.09. 08:56:22

@Viktus:

Ebben például tévedsz.
Van "némi" különbség ezsmék és származások emlegetése között.

Az eszme az az ami, ha rossz, akkor követőit kivétel nélkül lehet kritizálni.

Csupán származás alapján azonban nem lehet ilyen tisztán képet alkotni. Adott zsidó, cigány vagy akármilyen ember lehet hogy jobb ember és tisztességesebb magyar állampolgár, mint nem egy húdemagyar.

Az sovány maygarázat, hogy nem származásra értik hanem egy viselkedésmódra, viszonyulásra, mert bizony ez a distinkció bizony nagyon gyenge és ha begőzölnek a fejek, akkor egy pillanat alatt eltűnik.

Még a cigánybűnözés kifejezés védhető, de a szimpatizánsok részéről ennél keményebb dolgok is elhangzanak nyilvánosan.

kamasuka 2009.06.09. 09:11:38

Nos, a probléma az, hogy lehet így is:

barikad.hu/node/30624

és így is:

www.kuruc.info/r/26/41749/

meg így:

www.kuruc.info/r/2/41772/

A legelsőnek kéne a jobbik (!) megközelítésnek lennie ...

nanemúgyvanaz 2009.06.09. 09:24:07

@kamasuka:

azért a barikádos cikk is jó esetben a mikroszkópszínpad meg a hetihetes színvonala

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.09. 09:59:29

most akkor az komoly, hogy vona endorfinfröccstől csillogó szemeitől rettegtek? az is komoly, hogy azt hiszitek, hogy a fidesz vezetői, mondjuk az idióta pokornyi kivételével, nem pont azt gondolják úgy magukban, és minden normális emberrel egyetértésben, a cigányokról, megoldásukról, a zsidókról, hatalmukról, egyebekről, mint mondjuk vona, vagy balóné? ti teljesen hülyék vagytok? :)))
minden épelméjű ember azt gondolja, csak egy európai középpárt még nem mondhatja ki azokat, amit kimondhat egy szélsőségesnek nevezett. de szokjátok, ízlelgessétek, ez meg fog változni. :)
"Nagy idők jönnek, nem halljátok-e a jövő irtózatos zuhanásait?"
:))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.09. 10:01:55

jaj, és láttátok már a pólókat amiket a gárda bolthálózatában árulnak,
i love /piros szívvel jelölve persze/ 1938. évi XV. tc. ?
lol

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.09. 10:02:04

@FreeTibet: Na, lassan egy frekvenciára kerülünk! :)

Nem a titkosszolgálatokra gondoltam, hanem a mezei szoci funkcikra. (Az ügynök tényleg félreérthető név volt.)

Tegyük fel, hogy van egy tiszavidéki kistelepülés ötszáz lakóval, akik régen a téeszben dolgoztak, és szinte mindenki az emeszpére szavazott.

A faluszéli Kolompár család - akinek az etnikai hovatartozása irreleváns - egymagában feltornázza a bűnözést a megyei top háromba.

Ennek, meg egyéb okoknak köszönhetően a falu négyszáz választópolgárából háromszáz a Jobbikra szavaz.

A nagy támogatottság miatt alapítanak egy alapszervezetet.

A probléma most jön: ki vezesse az alapszervezetet? Mert helyi rezidense nincs a pártnak.

Ugyanis esélyes, hogy aki aktív és jelentkezik, az - a falu korábbi viszonyai miatt - a szociknál volt aktív. Akár párttag, akár nem.

Ugyanez a probléma a fidesznél is megvolt, csak ők nem fejlődtek ennyire hirtelen. Ott már a rendszerváltás során megvoltak a vidéki alapok. A Jobbik viszont sok helyen kapott bázist, ahol eddig nem volt aktív.

Ez a probléma. Ezt kell kezelni!


ps A személyes érintettség annyi, hogy amíg közéletileg aktív voltam, a tevékenységem nagy része az volt, hogy a szoci beszivárgókat szűrtem ki és elimináltam. Mert ahogy fejlődtünk, nagy tömött sorokban jöttek. Nem a párt utasítására, hanem önérdekből. De ahogy az egyik pozíciót kap - szintén önérdekből - felveszi a kapcsolatot a pártközponttal.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.09. 10:12:03

Furcsa, de sok mostani jobbik-szavazót hallottam még két-három hónapja gúnyosan "Vonagló Gábor"-t emlegetni. Valójában sztem az utolsó percig nem tudták eldönteni, hogy mi legyen azokkal az összeesküvés-elméletekkel, hogy a jobbik baloldali kreatúra lenne.
Valószínűleg a végén azért szavaztak rájuk, mert túl szép volt nekik a zsidóellenesség, meg a cigányozás, nem tudták kihagyni. Na meg a "Zsidesz, meg a Likud, ugye. A Testvérpártok."

Most viszont már maradni fognak, a fidesz bukta őket.
Amivel visszacsábíthatná ezeket az embereket, az két dolog, az egyikre nem lesz képes, a másikkal meg többet bukna, mint amit nyerne.

nanemúgyvanaz 2009.06.09. 10:36:32

@Úlfhéðinn:

tehát az eddigi balosok tömegei kőkemény rasszista antiszemiták (?)

nanemúgyvanaz 2009.06.09. 10:41:08

@Grift:

a bolt doménje alatti linket adnál?


vagy ez csak provokáció?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.09. 10:44:43

@nanemúgyvanaz:

fenét provokáció, fricska a hollánutcai reakciós rettegőknek! LOL

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.09. 10:52:51

@nanemúgyvanaz:

"tehát az eddigi balosok tömegei kőkemény rasszista antiszemiták (?)"

Nem. Már leírtam, h sztem kb. 10% ex-miépes & fkgps, akik eddig a fidesznél parkoltak + kb. 5% ex-szoci, akik valóban, ugyanúgy rasszisták & antiszemiták. Ne mondd, hogy ez most meglep.

Az oroszok seggének nyalása is pluszpont, a legelvetemültebb jobbikos, akivel találkoztam, egy fél-orosz arc, aki a fél életét Moszkvában élte le. Szóval kényelmes, mert senki nem kérdezi meg, h ugyan mit csináltál a 70-es évek végén, 80-as évek elején orosz barátainknál? Persze amilyen paranoid banda, ha kicsit fordul a szél, egyszer majd megkérdezik tőle. :DDD

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.09. 11:01:17

@Mr Falafel: Ebben van valami, Olei :>

Amit a Fidesszel kapcs. States-nek ír, azzal egyetértek, és részben azzal is, amit Elpet-nek a pol. kommunikáció kapcsán.

Ezt muszáj volt ilyen részletesen leírnom, mert aztán időként baromira nem értek egyet Magával. Ahogy Leskelődő írta:
„Maga igenis csuklóból egzecíroztatja az embereket.”

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 11:16:51

@Loxon:

persze, hogy "van", ha ha nem pártszimpátiától függetlenül vitázik az ember elkötelezettekkl,elvakultakkal,elborultakakl - akkor az elvakult jobbiksnak fideszes leszek, az elvakult fideszenek jobbikos a pártonkívüli konzervatívnak meg hol fidesezs, hol jobbikos

de voltam én itt már liberális meg bolsevik is

addig jó, amíg nem tudnak egyetlen címkét rám ragasztani, addig talán valóban az egyetlenül helyes EMBERI szempontot közelítem a véleményemmel

szerintem minden embernek _hasonlóak_ az érdekei vágyai szorongásai szükségletei és az oldalak és ideológiák valójában mesterséges kreatúrák melyek _elsősorban_ arra jók, hogy arra képes egyének általuk csoportot gyűjtve maguk köré a saját érdekeiekt igényeiket érvényesítsék

Übermayer 2009.06.09. 11:22:13

kedves szerk., esetleg érdemes lenne megnézni, hogy Pécsen (nyelvészeknek Pécsett) volt-e különbség az EP és az időközi OGY választások eredményei között. én sajnos nem tudom összehozni a szavazóköröket és a választókerületet területileg. kíváncsi lennék, hogy ugyanazok az emberek hasonlóan szavaztak-e a két listára vagy látszik-e valami különbség (akár Jobbik támogatottság szempontjából is)

borsikm 2009.06.09. 11:30:12

Hoppá, kicsit mellément a trekbekk. Na mindegy, legyen akkor így.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 11:32:09

@Loxon:

nem hiszem, hogy bármely ideológia kizárólagos birtokában lenne az iagzságnak - a magáé sem, Loxon. bár onnantól kezdve, hogy elfogajuk (én elfogadom), hogy az erkölcsnek fontos szerepe van az ember életében és éppen ezért nem változhat a széllel, a konzervatizmus jobban közelíti az igazságot a liberalizmusnál: a konzervatív úton messzebbb lehet jutni, a liberális út hamarabb elkanyarodik a jó iránytól és egyértelműen a bomlásba vezet, a konzervatív meg huxley szép új világába

az emberi erkölcsöt ugyanis végül minden ideológia elveti, kifordítja, szétmagyarázza: minden határon túli kizárólagosságba erőltetve a végponton minden ideológia önmaga dekonstruktivizmusa lesz, a vezetőket felkoncolják a követők meg pofára esnek a nagy semmi közepén

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.09. 11:35:06

@Übermayer:
nyelvészek? pécsett? jaj dehogy, azt csak ostobák, hangulatoskodó sajtóbarbárok, okoskodó körömépítő kozmetikusok, ordasan negédes nyelvi hazugok használják.

Übermayer 2009.06.09. 11:36:47

kedves szerk., esetleg érdemes lenne megnézni, hogy Pécsen (nyelvészeknek Pécsett) volt-e különbség az EP és az időközi OGY választások eredményei között. én sajnos nem tudom összehozni a szavazóköröket és a választókerületet területileg. kíváncsi lennék, hogy ugyanazok az emberek hasonlóan szavaztak-e a két listára vagy látszik-e valami különbség (akár Jobbik támogatottság szempontjából is)

Übermayer 2009.06.09. 11:38:55

bocs a copyért

@Grift: aha értem

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.09. 11:40:11

@Az Olei Hagardom terroristái: Nincs olyan ideológiám, amely kizárólagos igényt tartana az igazságra, a konzervativizmus hála az Égnek nagyon összetett és sokszínű, nem egy db ideológia, sőt, nem is igazán ideológia. Szerintem nem is csak morál. Leginkább egy gondolkodási stílus.

ha ideológ lennék, valószínűleg Úlf-fal sem tudnék összenevetni időnként.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 11:52:26

@Loxon:

fene, ezt itt elrontotam
@Az Olei Hagardom terroristái:
szóval helyesen:
ha pártszimpátiától függetlenül vitázik az ember

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 12:30:14

@Loxon:

amit a mostani konzervatív hype kapcsán össze lehet olvasgatni külföldi, komolynak tisztelt, hivatkozott szerzőktől, abban azért akadnak elég elborult dolgok

és ha ideológia szó értelmezését nem csak a politika felségterületére korlátozzuk, akkor azért nem találunk olyan nagy különbséget közte és "gondokodási stílus" között

hiba 2009.06.09. 13:02:17

index.hu/video/2009/06/07/korkapcsolas/
7:25-nél az index helyszíni tudósítója nyilatkozik a Jobbik választási központjából. Megnéztem volna azt a szerkesztőségi casting-ot ahol kiválasztják a legmegfelelőbb orrot a zsindexhez. :)

thetriggerhappy 2009.06.09. 14:41:07

@Grift:

szerinted ez vicces? de amikor nyilasnak nevezik őket, megsértődnek.....

ezt magyarázd már meg, lécci!

én nem tudok napirendre térni a felett, hogy 2009-ben értelmes emberek normálisnak tartják, hogy létezik egy jobbik-kuruc-gárda színvonalon működő szervezet magyarországon.
és kéretik nem az szdsz-ről meg a szocikról beszélni, hanem erről.

hiba 2009.06.09. 15:10:25

@thetriggerhappy: Miért mit kéne csinálni? Betiltani.
Nekem elsőre kimondottan vicces, mikor az új EU képviselő arról biztosít, hogy nem kell tartanom az izraeli tankoktól. Magamban azért sírok egy kicsit és az sem vigasztal, hogy más országokból is mennek brüsszelbe hasonló faszfejek.
De tenni nem nagyon lehet semmit. 500 ezer nácink mindig volt és mindig lesz, ez ellen tenni nem lehet. Az ellen viszont lehet tenni, hogy ez a szám ne növekedjen, csak ahhoz nem elég ha elborzadunk hogy úristen nácikok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 15:20:11

@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
A feleségem és a szomszéd haver Jobbikra szavazott. a többiek a Fideszre.
Gondold el, ezek egy Jobbikos bejutásának lehetőségére is iszonyxat mód rettegtek. Akkor háromnál? :-)))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 15:22:30

@Loxon:
Ja,ja, így igaz. Olykor keményen, de igazságtalanul!:-))

thetriggerhappy 2009.06.09. 15:37:18

@hiba:

senki nem akarja betiltani, ne adj a számba olyat, amit nem mondtam.
egyszerűen meglep, hogy értelmes felnőtt embereknek nem nyílik ki a bicska a zsebében ettől és inkább a 120. postot nyomják a kihulló szdsz-ről.
a más országok faszfejei nem a harmincas évek stílusában nyomják és nem hinném, hogy bármelyik megengedné magának azt, hogy a zsidótörvényekkel azonosítsák. a jobbik még büszke is rá, de amikor vki nyilasnak hívja, elkezdi a szokásos lemezét az antiszemitázásról.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 16:15:18

@thetriggerhappy:
@hiba:

én nagyon szeretnék kapni egy a bolt doménje alatti linket arra a pólóra


anélkül így csak ócska provokáció @Grift: kommentje

Google 2009.06.09. 16:48:08

Itt a Reakción is, a legkülönfélébb posztok kommentjein is látni, hogy eltűntek az emeszpések, éljenek a Jobbikosok!

És miért sír a szájuk? Hát mert őket gyalázzák, mint Morvait a magukfajták.
És ha a mondanivalójukat megnézed, hát ők pirítanak rá mindazokra, akik - hogy is mondjam? - nincsenek feldobva attól, hogy egy gyűlölködő párt törekszik felfele. Mert gyűlölködő, ne mondják, hogy nem az. Attól még Vona nevezheti őket nemzetinek, de a magukfajtájának nemzeti, nem a többségnek.
Lehetnek bárhányan, a számuk nem jelent semmit addig, amíg a mennyiség minőségbe nem csap át, és ez eddig nem történt meg.
Azt meg egyszerűen megérteni nem tudom, Zoli 28-al, vagy Reality-val és másokkal miért kötekednek.

thetriggerhappy 2009.06.09. 16:55:02

@Az Olei Hagardom terroristái:

tessék, hasonló a kurucról, ahol a választás előtt főoldalon a jobbik filmje jött be, majd a cikkek alatt és felett is a jobbik bannerje volt:
kuruc.info/r/1/41792/

egy igazi kurucos cikk:
kuruc.info/r/6/41682/

szerinted ezek után nem elképzelhető, amit a kolléga írt?

Cypriánus 2009.06.09. 16:57:42

nem szeretem a Jobbikot, innetől őket is korlátlanul lőni fogom.

" a fehér demagógok talán még a vörös demagógoknál is rosszabbak,- a vörösök legalább nyíltan teszik tönkre a Monarchiát, a fehérek viszont hátulról és alattomosan"
Metternich herceg

van némi analógia....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 17:14:00

@Google:
És a minőséget nyilván te határozod meg. Szánalmas.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 17:16:42

@Mr Falafel:

a "minőség" meghatározza saját magát az olyan alakok személyében mint maga

thetriggerhappy 2009.06.09. 17:35:41

@Mr Falafel:
vannak objektív kategóriák. ez pld olyan.
a részleteken vitázhatunk, de ez szerintem axióma.

civilkontrol 2009.06.09. 17:48:22

Ellenérzéseimtől és az "alákérdezéstől" függletkenül végtelenül szimpatikusan beszéltek :o)
Az szdsz-es pezsgőről nem is beszélve :o)))

Alfőmérnök 2009.06.09. 18:59:45

@thetriggerhappy:
"ez szerintem axióma"

SZERINTED axióma.
Azaz nem objektív, hanem szubjektív kategória.

freehckr 2009.06.09. 19:19:11

@thetriggerhappy:
"egyszerűen meglep, hogy értelmes felnőtt embereknek nem nyílik ki a bicska a zsebében ettől"

Próbáld meg beleképzelni magadat annak az "értelmes felnőtt embernek" a helyébe, aki mondjuk:
- két/három/négy gyermekét neveli
- a családban már csak egy kereső van
- vagy a keresőképes felnőttek munkanélküliek a családban
- lehet több hónapja
- egy olyan faluban, kisebb községben ahol
- mindennaposak a rablások, fosztogatások
- pár hónapja a rendőrőrs is megszűnt
- vagy éppen a Célpontban látta viszont a helyi rendőrfőnököt
- ennek tetejébe lőttek a családi pótlék egy részének is
- a velük élő nagyi(k) 13. nyugdíjának is
- örökölt/két évtized munkájával épített családi háza is többet ér mint 30 millió
...és egyéb hasonló "nyalánkságok", amelyek mára sajnos nem elvétve fordulnak elő hazánkban. Nem kell ahhoz "náci" beállítottságúnak lenni, hogy egy "értelmes felnőtt" emberben hamar felmenjen a pumpa...

freehckr 2009.06.09. 19:21:56

@thetriggerhappy:
kuruc.info != Jobbik

Szerintem egyik parlamenti párt sem válogathat a szimpatizánsaik közül, főleg mivel egyesek a kétharmadra gyúrnak, míg mások a parlamenti küszöbre... :) El tudnék képzelni egy olyan helyzetet Magyarországon, hogy a Jobbik-féle pártoknak mérhetetlen legyen a támogatottságuk, és a kuruc.info se tudjon megjelentetni híreket ilyen mennyiségben naponta. De most nem ez a helyzet...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.09. 21:25:01

@Az Olei Hagardom terroristái:
Alakok? Személy? hülye vagy? Látom, összezavart, amit fentebb írtam neked/rólad.

@thetriggerhappy:
Anyád életképtelensége axióma, mivel egy olyan korcsot szült, mint te.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.09. 21:55:58

@Mr Falafel:

bocs legközelebb igyekszem úgy fogalmazni hogy az még a te szinteden is érthető maradjon

bár hörgésből, ordításból, böfögésből és gurgulázásból nem lesz könnyű megformálni a mondandómat

2009.06.10. 00:10:16

@Cypriánus: És az analógia szerint mit tesznek most tönkre a demagógok? A harmadik Köztársaságot?

Viktus 2009.06.10. 01:15:50

index.hu/belfold/2009/06/10/meg_nincs/

Ilyen vicces szerecsenmosdató cikket :D szegény rettegésben élő üldözött romákról régen lehetett olvasni. Gabika barátod azt nem kérdezte meg véletlenül, miért csak csatabárdot gyártanak, miért nem mondjuk egy seprűt fognak a kezükbe ne zabálja meg őket a kosz ...

Kopiás Attila Steve 2009.06.10. 01:51:36

@freehckr: Hát ja. Kökemény baloldali tematika. Ez az egy tartja bennem a lelket. Hogy nagyon sokan csak elviselik a jobbik rasszizmusát és antiszemitizmusát cserébe a szociális biztonság ígéretéért. Ha félmillió kurucinfó-szerkesztő országában élnék, az roppantul kényelmetlen lenne...

A kurucinfó pedig = jobbik. Erről _nagyon_ indokolatlan egyáltalán vitát nyitni. A kuruc minden oldalon hirdette a jobbik videót, nyitólapon hozta, minden jobbikos hírről beszámol első kézből, egyértelműen elkötelezett mellettük stb. Jöhetnél azzal, hogy erről nem a jobbik tehet, de hát az ő volt alelnökük a kuruc szerkesztője, akit ők tettek meg ovb delegáltnak, ők reklámozták a pártszórólapjukon párszázezer példányban a kurucot stb. Nyilván, ha arra gondolsz, vannak nézetbeli eltérések közöttük, mint ahogy Morvai, Vóna és Szegedi között is. Ettől ők még ugyanaz a társaság. Ahogy a Fehér faji ellenállás kézikönyvében le van írva ( kuruc.info/r/7/25984/ ) tudatosan kettéválasztják a publikusan vállalt és anoním kommunikációt: "Amellett, hogy a 'szekrényből előugró' [ők a publikusak - stv] fehér nacionalistának szigorúan erőszakmentesnek kell lennie, azoknak, akik a fegyveres harcot vállalják, titokban kell tartaniuk személyazonosságukat és minden információt, kivéve azok előtt, akik közvetlenül érintettek akcióikban." (Egyébként a "kedvenc" részem ez a könyvből: "Forradalmi harcunknak négy rövid- és hosszú távú célja van. 1. A meglévő faji ellentétek felfokozása addig, míg nyílt konfliktus kezdődik a fehérek és a színesbőrűek között. Határainkon belül erőszakos fellépésre kell bátorítanunk a színesbőrűeket. (...) Célzott likvidálásokkal, gyújtogatásokkal, robbantásokkal, szabotázzsal, vandalizmussal lehetetlenítsük el az idegenek életét, s e tevékenységgel gyújtsunk szívükben félelmet, gyűlöletet és dühöt. (...) El kell érnünk, hogy az utcára vonuljanak, hogy bosszút akarjanak állni. Mivel azonban mozgalmunk a föld alatt működik, és nincs vezetője, nem lesznek képesek közvetlen ellencsapást mérni ránk, s így dühüket a fehér társadalom egészén fogják kitölteni, különösen a bűnüldöző szerveken és a hatóság egyéb képviselőin." Hát köszi.)

winerprince 2009.06.10. 06:45:24

@thetriggerhappy: "a más országok faszfejei nem a harmincas évek stílusában nyomják és nem hinném, hogy bármelyik megengedné magának azt, hogy a zsidótörvényekkel azonosítsák." Jajj,Cica-mica,nem láttál te még igazi szélsőséges szervezeteket,asszem.A környező országokban vannak olyan nemzeti pártok,akik tagjainak látványától össze kakilnád magad.Hozzájuk képest a Jobbik egy demokratikus párt.Ezek tetteikhez és retorikájukhoz képest a Jobbik egy kislányokból álló gittegylet..

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 10:11:35

@Az Olei Hagardom terroristái:
te valószínűleg gyengeelméjű vagy, hiszen világosan leírtam, hogy jelenleg még nem létezik ilyen póló. jelenleg. :))))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 10:35:01

@thetriggerhappy:
szerintem meg afelett nehéz napirendre térni, így 2009 tájékán, hogy viszonylag értelmes emberek nem ismerik/el/ azokat az igazságokat, amiket az említettek megfogalmaznak. agymosás áldozatai. gondolj csak az elhíresült felvásároljuk manhattant, lengyelországot, magyarországot szövegre. mkor a kuruc lenyomta, felordított a kajmánkórus a mérsékelt jobbtól a szélbalig, hogy ilyen ocsmány hazugságot még nem láttak, rohadt fasiszták... aztán igaz lett. az agyak blokkolva vannak. nem baj, új idők jönnek, lehullanak a gondolati önbilincsek! :)

thetriggerhappy 2009.06.10. 10:44:29

@freehckr:

ezektől a dolgoktól bennem is felmegy a pumpa. pont attól tartom magam értelmes embernek, hogy nem hiszek abban, hogy ezekre a problémákra a demagógia, a gárda vonulás és a nettő nyilas eszmék lennének a válaszok.

thetriggerhappy 2009.06.10. 10:45:19

@Mr Falafel:

a stílus maga az ember, ugyebár.....

thetriggerhappy 2009.06.10. 10:47:21

@winerprince:

akkor talán egy példát, ha lehetne!

addig pedig kissé szerényebben, ha kérhetném.

thetriggerhappy 2009.06.10. 10:48:35

@Grift:
reménykedjünk abban, hogy rólad is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 11:11:35

@Az Olei Hagardom terroristái:


nanemúgyvanaz 2009.06.09. 10:41:08
@Grift:

a bolt doménje alatti linket adnál?


vagy ez csak provokáció?

Válasz erre

Grift 2009.06.09. 10:44:43
@nanemúgyvanaz:

fenét provokáció, fricska a hollánutcai reakciós rettegőknek! LOL


a fentiekből simán kiderül, ha nem húgyagyú valaki mint kegyed.
de nagyon megkérlek, hogy ne szólj hozzám többet, mert kihozod belőlem a mindenkiben ott lapuló dr falafelt. lol

thetriggerhappy 2009.06.10. 11:34:17

@Grift:

és szerinted ez vicces, humoros fricska?

thetriggerhappy 2009.06.10. 13:24:48

@Grift:
gondolom egy románon, szlovákon, szerben feszülő, trianonra utaló humoros trikó feliratot is hasonlóan viccesnek találnál.

mert természetesen a mi hülyéink különbek az ő hülyéiknél.

thetriggerhappy 2009.06.10. 15:20:24

@Grift:

ez egy logikus kérdés, de nem lep meg ha nem tudod megválaszolni.
még soha egy, a jobbikot és a kurucot normálisnak találó ember sem tudta nekem megmagyarázni, hogy mi meglepőt és elfogadhatatlant talál slotában vagy a funar félékben.
uazt mondják mint a jobbik, csak ők szlovákul és románul.

freehckr 2009.06.10. 17:13:09

@KA_Steve:
"A kurucinfó pedig = jobbik. Erről _nagyon_ indokolatlan egyáltalán vitát nyitni. A kuruc minden oldalon hirdette a jobbik videót, ... egyértelműen elkötelezett mellettük stb."

Azért mert szerinted ezen jelenségek miatt "egyértelműen elkötelezett" a Jobbik mellett a kuruc.info, talán még lenne értelme vitát nyitni róla, hogy a Jobbik egyenlő a kuruc.info-val, vagy sem. :) Például az "elkötelezett" azt is jelenti, hogy a kuruc.info a Jobbik megbízásából működik (azaz egyenlő vele), ne adj Isten a Jobbik működteti, vagy esetleg a Jobbik "pártonkívüli fanatikus" szimpatizánsai? Ami ugye nem azt jelenti, hogy a Jobbik áll a háttérben, de azért jól jön a Jobbiknak, hogy legalább egy nagyobb látogatottságú portál foglalkozik velük... mint említettem, "permanens" kampányokban jól jön minden szenzáció. Szerintem infantilis megközelítés, hogy azért, mert a kuruc.info hajaz egy Jobbik-propaganda honlapra, még egyenlő is vele... de azért _nagyon_ nem érezném indokolatlannak erről is vitát nyitni. :) Ott a barikad.hu. Na... az "deklaráltan" egyenlő a Jobbikkal.

"de hát az ő volt alelnökük a kuruc szerkesztője"

Azt hiszem ezt egy hisztis napján Tomcat kezdte el híresztelni (amikor ugye lerántották a leplet fénymásolt kopogtatóikról). Aztán ugye átvette a "mainstream ballib" papagájkórus, de máig viccesnek tartom, hogy adnak a sértett Tomcat kijelentéseire. :) Azaz... csak erre az egy kijelentésére.

A kuruc.info mondjuk úgy "veszélytelenebb", mint a Népszabadság, vagy a Népszava... retorikában alig térnek el egymástól, csak a "másik" oldalt képviselik. Egyetlen óriási különbség van köztük: a kuruc.info ostobaságain tudok még mosolyogni. :) Ja, és nem vagyon "náci", a félreértések elkerülése végett...

Talán ideje lenne neked is picit lazábban felfogni a kuruc.info-t, nem pedig ennyire görcsösen, mert van egy olyan érzésem, hogy te fogsz beleőrülni, nem a kuruc.info (általad ismerni vélt) szerkesztői... :)

thetriggerhappy 2009.06.10. 18:14:16

@freehckr:

a kuruc pont addig volt vicces és megmosolyognivaló, amíg egy underground, parlamenten és közvéleménykutatásban mérhetetlen pártocska leeresztőszelepeként működött. onnantól kezdve, hogy ez a párt 14%-ot szerez egy ep választáson, már nem olyan vicces és mosolyognivaló az echte nácizmus és az alpári stílus.

freehckr 2009.06.10. 20:13:07

@thetriggerhappy:
Mindegy, sajnos nem fogunk egyet érteni, szerintem a hazai "közéleti állapotoknak" csak jót tesz a Jobbik ilyen nagyarányú mandátumszerzése, a kuruc.info-t eddig sem kezeltem a "hiteles forrásaim" között, és teljesen független a Jobbik sikereitől, hogy igen, a kuruc.info-t sok esetben megmosolyogtatónak tartom. Természetesen van amikor az ostobaságukon röhögök tátott szájjal, de ez van... :)

Kopiás Attila Steve 2009.06.12. 02:03:14

@freehckr: Nem beleőrülni nem tervezek... :+) Novák Előd meg hajnalok hajnalán publikusan vállalta szerkesztőségét, valami jogi bibi volt, ami miatt inkognitóba menekültek végül.

A kuruc=jobbik vonalon én azt nem értem, hogy konkrétan mi szól ellene?
Hogy merül fel, hogy egy legális radikális politikai csoport, aminek szüksége van egy nem számonkérhető felületre, amivel kölcsönösen támogatják és reklámozzák egymást, amivel személyileg is összelógnak, amivel a sikerességük feltételei teljes mértékben megegyeznek - hogy ezek ne egy és ugyanaz a társaság lennének? Igen, a kuruc radikálisabb, ez a célja a felületek szétválasztásának. A kurucot a kutya nem szavazná meg, a jobbik PC-sége viszont nem tüzelné fel a választói kedvet.
De visszakérdezek: mi lenne az a körülmény, ami alapján te azt mondanád egy anoním portálra és egy legális pártra, hogy ezek márpedig egy és ugyanaz? Honnan derülne ez ki számodra?
süti beállítások módosítása