Sötétség délben 7.
2009. május 18. írta: spanyol'

Sötétség délben 7.



  Vigyáznak ránk és vigyázunk rá, hogy ne csavarodjunk teljesen bele - fű alatt terjedő - levelünk aprólékos szemantikai elemzésébe. Szóval nem full time öntöttük be a betűket valami óriási elemző szoftverbe, hanem foglalkoztunk mással is a múlt héten. Még a rasszizmus ellen is felemeltük KK&TT-val a kamerát.

  De azért csak-csak utánajártunk néhány dolognak.

  A gondolásoktól megkaptuk az e-mailt, amely bizonyítja, hogy ezt a levelet több címre is elküldték 2009. február 18-án. Ergo más újságok is visszakereshetik levelezésükben a misztikus mailt: 

 

  Tehát, ha február 18-án küldték el, akkor pont a február 17-i 16-i ülés másnapján kaphatott végleges formát a levél, és rá egy nappal küldte el bizonyos Tom Resist a yahoo-s címéről, a tomresist@yahoo.com-ról. Az ülésről már egy rövid elemzés találgatás megjelent a blogon.

Végig néztem a karzatról  a tegnapi vergődésed. Szomorú és bosszantó volt egyszerre. Egy elhúzódó végjáték újabb értelmetlen de látványos felvonása. Ahol a zenét ugyan Te rendeled de a számlát mégis mi fizetjük.

  Ami azt is jelenti, hogy a levél írójának egész komoly sejtése lehetett arról, hogy Gyurcsány Ferenc már csak a pártelnökségre koncentrál. Február 18-án küldte szét levelét, Ferencünk pedig hetekkel később, március 21-én ajánlotta a kongresszuson elvtársainak: keressék az új miniszterelnököt!

És ha már itt tartunk Miniszterelnök úr, ne nézz teljesen hülyének bennünket. Azt hiszed nem látjuk és nem érzékeljük, mit is készítesz elő nekünk márciusra? Persze, a szabályok szerint erről sem illik nyíltan beszélni, maximum a frakción belül sutyorogni két ülés között a büfében....

...Te pontosan tudod, hogy mi kell Neked, a pártelnöki tiszt. Mert az a jövő. A 2010-es választás elvesztésének másnapján (na jó, lehet hogy tévedek és csak egy héttel később) Te és a hódolóid (Zuschlág Janit leszámítva mert ő ül mint Buddha) átszervezitek, feloszlatjátok, újjáalakítjátok - a megfelelő rész aláhúzandó – a pártot.

  Aztán a MOL-bevásárlás is kicsit odébb volt még:

Ha a Csányi kiszállása után a meggyengült Molt akár az ÖMV akár az orosz Gazprom (direktben vagy stróman útján) vagy az OTP-t egy hasonszőrű befektetői kör a közeljövőben mégiscsak megszerzi, miként számoltok el a gyanúval, hogy valaki közületek nem magyar érdeket képviselt az UDZ ügyben?

  Ha egyszerű halandó írta a levelet, viccből, akkor a jövőbelátó képességei előtt most együtt emeljük meg a kalapunkat. Kalap le.

  Persze az, hogy a levélírója számtalan szerkesztőségbe elküldte a levelet, két dolgot jelenthet. Vagy egy óriási összeesküvés-elmélettel akarta megetetni a magyar sajtót, miközben ő a haverokkal röhög az egészen - nos, egyelőre csak minket szívat. Vagy az MSZP kongresszusa előtt akart zavart kelteni. Azt nem tudjuk, hogy ez sikerült-e, és hogy mennyire tudtak a levélről párton belül. Mindenesetre Gyurcsány nem sokkal moszkvai látogatása után tényleg lemondott a pártelnökségről, azt követően pedig (a párt belső nyomására?) lemondott a pártelnökségről is.  

  De menjünk tovább. NBH-közeli forrásaink megosztották velünk, hogy az NBH központjában, a Falk Miksa utcában az ötödik emeleten van a főigazgatói iroda. A levélíró láthatóan tudott erről a műhelytitokról:

Mert az elsőtől az utolsó pillanatig az NBH állt az ügy mögött. Csak nem merték – nem akarták a saját provokátorukat is őrizetbe venni. Ezért némi hezitálás után az ötödik emeleti irodában úgy döntöttek – senkit nem vesznek őrizetbe csak a bombagyártót. Gratula!


  Folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr411127333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.18. 12:11:53

Ez végre valami, hogy a levél megírásának(befejezésének), és elküldésének egészen konkrét dátuma megvan. Azaz így picit már nagyobb a súlya, a 17-i ülés korábbi elemezgetésének, mert tényleg arról van szó a levélben.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.18. 12:25:16

Ez már alátámasztás. (Hacsak az email nem hamisítvány, bár gondolom ezt a verziót kizártátok.)

A képen nem nagyon lehet kivenni, hogy milyen címekre ment a levél, én a zoom-ot és a népszabit tudtam kislilabizálni. Máshova ment még?

Kérdés továbbá, hogy más médium ezt miért nem hozta le? Tegyük fel a népszabi motivációját valahol megértem, de érdekes, hogy a levél és a hét posztotok után sem állt rá senki más.

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2009.05.18. 12:27:48

@mefisto:

inforadio, hirtv, sanoma, mno, stop, hirszerzo

Spanyol 2009.05.18. 12:29:24

@mefisto:

----- Továbbított levél Tom Resist címről -----
Dátum: Wed, 18 Feb 2009 05:04:25 -0800 (PST)
Feladó: Tom Resist
Viszontválasz cím: tomresist@yahoo.com
Tartalom: Fw: nyilt levĂŠl
Címzett: info@inforadio.hu, zoom@zoom.hu, szerkesztoseg@nepszabadsag.hu, online@nepszabadsag.hu,
szerkesztoseg@mail.gondola.hu


--- On Wed, 2/18/09, Tom Resist wrote:
From: Tom Resist
Subject: nyilt levĂŠl
To: nfo@hirtv.net
Cc: fn@sanomabp.hu, szerk@mno.hu, stop@szerkesztoseg.hu, webmester@hirtv.net, info@hirtv.net, info@hirszerzo.hu
Date: Wednesday, February 18, 2009, 1:01 PM

remetebal 2009.05.18. 12:54:01

@Spanyol: Csak megjegyzem, hogy ez eddig a legkonkrétabb posztotok az ügyben. Ebben a pillanatban az az érzésem, hogy annyiban "őszödi" a történet, hogy - amennyiben valódi személy reális beszámolóját tartalmazza a szöveg - akkor az obstrukció eszközével él. (Már amennyiben nem hiszünk abban, hogy nem a szlovák titkosszolgálat meg egyebek voltak a beszéd kiszivárogtatói, hanem egy szoci képviselő.) Akkor viszont egy elfuserált, csökkentett hatásfokú obstrukciós kísérletről van szó. Mert a bizonyíték így is hiányzik. De hát mit is várjon az ember egy szoci képviselőtől...?

Salvia Divinorum (törölt) 2009.05.18. 13:06:48

De utálom az elbaszott windózos ékezetes karakterkódolást.
Miért nem lehet UTF-8-at használni?

Bummer 2009.05.18. 13:26:02

Most már csak kéne a teljes fejléce a levélnek, abból meg lehet találni, hogy melyik szolgáltatótól mikor küldték a levelet, abból pedig - némi kapcsolattal az adott szolgáltató felé, vagy államtitok sértés miatti feljelentés alapján - akár meg is lehet tudni, hogy ki írta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.18. 13:34:39

@Bummer: Gondolom egy ingyenes mailcím a feladó egy nyilvános terminálról...

Bummer 2009.05.18. 13:42:43

@Fedor:
Azért én szívesen megnézném azt a fejlécet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.18. 14:01:30

@Bummer: Nem lesz akkora mázlid, hogy az mszp.hu-ról induljon ki :-)

jozicsenko 2009.05.18. 14:22:12

a végén kiderül hogy mulder meg scully van mögötte

az mszp meg eléri jővőre a 49%ot...

affene, hogy nem kapták ezt fel jobban

Steve the Great 2009.05.18. 14:32:33

Jó nagy csöndesség uralkodott körülötte, az már biztos...

irrelevant 2009.05.18. 14:41:43

Számomra a levél eredetiségét bizonyítja az, hogy több mint egy hónappal előtte megjósolta Gyurcsány lemondását.

Sajnos ebből sem lesz semmi, csak egy Reakció-posztsorozat, semmiféle következménye nem lesz a levélben megírt bűncselekményeknek...

Arp1 2009.05.18. 15:29:12

@Bummer: Web-mailről küldte, az össz info ami benne lenne, az a yahoo-s SMTP szerver címe. A yahoo-nak megvan, milyen IP-címről jelentkeztek be a levél küldésekor, de azt nem adják ki, max az FBI-nak. Különben is lehet proxy-n keresztül böngészni, az pedig teljesen eltünteti a nyomokat. De ha kiderülne, hogy proxy-n keresztül használta, akkor valószínűtlen lenne, hogy egy szoci képviselő az illető.

Nekem úgy tűnik, az e-mail küldője nem azonos a levél írójával. Furcsa a név, meg az is hogy a hirtv-re címezte, a többi cím csak CC-ben van, és a linket ajánló mondat kimondottan úgy hangzik, hogy az e-mail írója csak figyelembe ajánlja a "szöveget", de nem minősíti. Akár az is lehet, hogy három különböző személy van: aki megírta, aki kitette freewebs-re, és aki az e-mailt elküldte.

A levél tartalmával kapcsolatban, ez a rész keltette fel figyelmemet:
'Nem akarom titkolni, hogy az utóbbi hónapok tömény és buta hazudozásának ami a lehallgatási ügyben, a polipban, az „azért csak jövő májusig szól az IMF mentőöv mert ők így szokták adni”, a "nálunk nincs cigány bűnözés csak van aki szeret késelni", "mélyrehatóbb lesz a reform mint a Bokrosé – de nem fog fájni" típusú szemétségeknek köze van ahhoz, hogy betelt a pohár.'
Az idézőjeles mondatok kimondottan öszödi stílusúak, és el tudom képzelni hogy egy szűk körben pontosan így hangzottak el (és ezért is tette őket idézőjelek közé a levél írója).

A levélben állított dolgokra nehéz mit mondani, igaz is lehet, de fantázia is képes ilyeneket "összerakni".

Arp1 2009.05.18. 16:04:38

@otvospeter: Gyurcsány lemondása várható volt. Év elején kezdeményezte a Fidesz az országgyűlés feloszlatását, és ha a szocik nem szerzik vissza az SZDSZ-t, meg is történt volna. Csak jó szokásuk szerint addig húzták az időt, míg minden más lehetőségük elfogyott.

vizipipa 2009.05.18. 16:20:56

Számos olyan program érhető el szabadon az interneten (free!) ami elrejti a valós IP címet. Mindenki beírhatja a gugli ablakába: hide IP, aztán tanuljon és válogasson.
Vagyis, ha az illető előrelátó volt, akkor a yahoo levélhez tartozó IP cím ismerete is zsákutca, bár sok munkába kerülhet, mire egy nyomozó erre rájön.

rognork 2009.05.18. 17:49:16

@vizipipa: ha igazán jól elrejted az ip-det, akkor nem talál el hozzád a yahoo smtp szervere sem...

irrelevant 2009.05.18. 18:44:24

@Arp1: Még a legmerészebb elemzők sem merték februárban kimondani, hogy lemondás várható. Pláne nem azt, hogy melyik hónapban...

ÁrPi 2009.05.18. 19:21:25

@otvospeter:

A keresett "anoním-us" aláírású személyünk sem prófétált ilyet.


""...Te pontosan tudod, hogy mi kell Neked, a pártelnöki tiszt. Mert az a jövő. A 2010-es választás elvesztésének másnapján (na jó, lehet hogy tévedek és csak egy héttel később) Te és a hódolóid (Zuschlág Janit leszámítva mert ő ül mint Buddha) átszervezitek, feloszlatjátok, újjáalakítjátok - a megfelelő rész aláhúzandó – a pártot.""

EZ Az idézet messze van egy a március21-i szocikongresszusra vonatkozó explicit prognózistól,
miszerint gyurcsány lemond azon a miniszterelnökségéről.

Anonym-us -t úgy is olvashatom, hogy mert 2010-et elveszettnek látja ("prófétálja") gyucsányi a pártelnöki poziciót már a 09március21-i párteseményen szilárdan a markában akarja tudni.

ÁrPi

reality 2009.05.18. 19:22:39

@otvospeter: Sőt! A kongresszus előtt megjelent nem egy publicisztika, amely a leendő lehetőségekről szólt, és talán csak elvétve lehetett olvasni olyan találgatást, hogy GyF lemond a miniszterelnökségről. Inkább magasztalták Fletót.
Most noncs kedvem visszakeresgélni ezeket a cikkeket.

ÁrPi 2009.05.18. 19:36:08

@Arp1:

Például ez a beszélgetés március 16-án hangzott el:

http://atv.hu/videotar/2009_mar__mire_keszul_a_fidesz__interju_orban_viktorral_.html

Ez is olyan beszélgetés hogy gyurcsány helyében én benyögtem volna 5 nappal később, hogy keressetek mást helyettem hálátlanok, aztán lemondok :-))

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.18. 19:38:31

Na Csiga, szorul a hurok!

Hát nem lennék most Juhász Ferenc helyében. Ez a Tom Resist név vádló ujjként mutat rá. Tom-Juhász. Resist-Ferenc. Perdöntő.

"Ami azt is jelenti, hogy a levél írójának egész komoly sejtése lehetett arról, hogy Gyurcsány Ferenc már csak a pártelnökségre koncentrál."

Höhö. Az ország felének, de lehet, hogy kétharmadának már két és fél éve egész komoly sejtése van arról, hogy Gyurcsány Ferenc távozni fog. Orbán Viktor például 48 órát adott, de emlékszem, hogy Fricz Tamás is többször tévedhetetlenül megjósolta. :)

Azt meg, hogy az NBH főigazgatói irodája az ötödik emeleten van, kizárólag egy szoci tudhatja. Kövér László például biztos nem.

Szóval mink van? Van egy képernyőlövésünk egy levél fejéről, ami - talán - utal az elküldés dátumára. Hová szeretnétek eljutni? Hogy ha a levél elküldésének dátuma tényleg február 18, akkor a levél tartalma igaz? Vagy hogy akkor XY írta?

Hogy sül ebből ki valami értelmes?

devuscka 2009.05.18. 20:18:56

kérdésem: akkor akik 'mindent' megírnak: hirtv, mno, gondola.. info (?) zoom(?) miért nem foglalkoztak vele?
Esetleg beígértek egy 'Strabag reklámot? :(
Ha ezek megkapták ezt az emailt, akkor az nem juthatott a Fidesz kezébe? (?!)
Ha valós a levél:(kezdem hinni) miért nem használják fel?
Amikor a Gyurcsány lemondott a pártelnökségéről (előtte még lesz@ralakozta Szekerest) akkor a vidéki küldöttekre hivatkoztak és még Suchmanra is, mint ok.
Ezek után már másnap pont ők kezdték el tagadni ezt, sőt Suchman bocsánatot is kért..(?)
Akkor KI érte el, hogy - számomra kurtán-furcsán - ˇ90%-os támogatottsága után lemondjon a pártelnökségéről a 'férfi ' akit addig semmi sem ingatott meg?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.18. 20:41:35

Változatlanul kételkedem, és ez még gyenge szó.

Viszont egy dologra lehet, hogy ti nem gondoltatok. Ha igaz is az egész, hogy lehet bármiféle átütő ereje egy olyan közlésnek, amit ilyen bonyolultan lehet csak elmondani?

Amikor Gyurcsány szájából hallottuk, hogy elkúrtuk meg effélék, az igen. Annak volt ütése. Közvetlen következménye mondjuk annak sem lett, csak nagyon sokára.

Bármiféle levezetés végén álltok elő egy akár teljesen korrekt és kikezdhetetlen eredménnyel, annak számottevő hatása aligha lesz. Közjogi következményt nem lehet kicsikarni, a széles közvélemény pedig ilyen mértékben komplikált gondolatmenetek iránt nem fogékony.

Arp1 2009.05.18. 23:05:07

@otvospeter: 2009.03.02: "A fentiek ugyanis azt valószínűsítik leginkább, hogy Gyurcsány képes lesz arra, hogy maga nevezze meg utódját akár a pártelnöki, akár a kormányfői poszton – ami viszont lehetőséget ad neki, hogy akár konkrét pozíció nélkül is a baloldal vezetője maradjon."

http://index.hu/belfold/2009/03/02/tulelok_demokraciaja/

Egész pontos. 2006-ban a szocik azzal nyertek, hogy időben váltottak Gyurcsányra, ha ugyanezt akarták most is véghezvinni, akkor március jó időpont lett volna váltani. Csak azzal nem számoltak, hogy milyen komédiává süllyed a kormányfő keresés.

civilkontrol 2009.05.19. 01:05:23

Kételkedőknek, akik próbálják korábbi elemzésekkel magyarázni a levelet, így már talán egyértelműbb:
"És ha már itt tartunk Miniszterelnök úr, ne nézz teljesen hülyének bennünket. Azt hiszed nem látjuk és nem érzékeljük, mit is készítesz elő nekünk márciusra? Persze, a szabályok szerint erről sem illik nyíltan beszélni, maximum a frakción belül sutyorogni két ülés között a büfében.
Kilóra és centire felmérted, hogy a 2010-es hajó elment. "
(...)
"Te pontosan tudod, hogy mi kell Neked, a pártelnöki tiszt. Mert az a jövő. "

Hát ez bizony bejött. Nem volt ember, aki ezt ilyen precízen megsúgta volna februárban. A MOL-lal együtt! Az 5. emelettel együtt. És még mit sem tudunk "Szil Kati problémájáról" illetve továbbra sem tudunk semmit Kiss Péter ügyéről sem.
Ugye a logikusan gondolkodó kétkedők is elbizonytalanodtak ennyi telitalálat után? Ha ez kitalálmány, a szerzőt már a CIA alkalmazza!

Hogy miért nem jelent meg a nagyobb lapokban? Mondjuk mert itt a 7. poszt után is bizonytalankodnak még sokan. Ugyan mit művelt volna az ellenoldal egy ilyen írás lehozásakot a leközlő médiummal? Akkor még nem jött be a MOL és a pártelnöki csörte sem. Csak utólag lettünk okosak.

Viszont szerintem egyre nagyobb esélye van a nagyobb nyilvánosságnak!
Ez a 7 post hitelessé tette a levelet, vagyis innentől kezdve érdemes vele foglalkozni. Már csak az a kérdés, hogy mire várnak a Célpont, MNO vagy más oknyomozók!
Itt látható életük legnagyobb lehetősége. Hajrá! Tessék kiugrasztani végre!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.19. 06:59:31

Néhány megjegyzés. Most sem derült ki semmi különös: az "ötödik emelet" nem nagy szám, nem bizonyít semmit. A jóslatok márciusra szintén nem bizonyítanak semmit: sokféle spekuláció létezett arról, hogy mi fog történni, Gyurcsány lemondása már rég a levegőben volt.

Az interneten személyazonosságot rejteni _nem lehet_. Anonim internet-használat csak fizikai anonimitással (parabolaantennával lopva a wifit nagy távolságból) lehetséges. A yahoo-nál megvannak az adatok, de azokat csak az FBI-nak adnák ki bcs. esetében. Itt viszont nincs bűnügy.

Aki anonim módon akar levelet küldeni, az eleve a Hushmailt vagy egy eldobható címet veszi igénybe. Ekkor legalább esély van az anonimitásra.

A levéllel nem foglalkozott érdemben a többi címzett, mivel komolytalannak tartották. Kapnak épp elég összeesküvéselméletet az újságok és tévék szerkesztőségei.

@Elpet:

>Amikor Gyurcsány szájából hallottuk, hogy elkúrtuk meg effélék, az igen. Annak volt ütése.

Ha Gy. szóhasználata nem olyan, mint amilyen, akkor az őszödi beszédből nem lett volna botrány. Ha "kurva ország" és "elkúrtuk", meg a "hazudtunk" helyett "szerencsétlen ország", "hibáztunk" és "tévedtünk" állt volna a szövegben, akkor nem zavargás lett volna belőle, hanem Feri, a tragikus hős siratása. Annak ellenére, hogy a szöveg lényege változatlan maradt volna. (Gyurcsány és hívei kezdetben azt hitték, hogy az őszödi beszéd éppenséggel növelni fogja Feri népszerűségét: az a bizonyos szóhasználat, ami sokakat felháborított, a "lendületes" kormány image-ának felelt meg, továbbá emlékeztetett egy 80-as évekbeli brigádértekezlet stílusára. A gondoskodó, jófej, laza, de határozott Főnök letolja a beosztottakat, hogy dógozzanak jobban, hát nem cuki?)
Ami ezt a levelet illeti, különben szerintem olyan a szóhasználata, hogy a levélíró törekedhetett hatáskeltésre (ld. a Rohácról szóló szájbarágós részt). Ennyiben a levél megfelel az "őszödi kritériumoknak". Van benne idézhető hatásos rész. Az őszödi beszéd egésze is unalmasabb, mint a belőle kivágott fél percek.

Szerintem a Reakció sem azért foglalkozik a levéllel, mert úgy gondolják, hogy közjogi következményei lehetnek. De ha Fidesz-közeli lennék, akkor fontosnak tartanám, hogy a Rohácra vonatkozó bekezdések nyilvánosak legyenek, legalábbis ha szükséges, akkor vissza lehessen mutogatni arra, hogy nyilvánosságra kerültek, ha nem is nagyon széles nyilvánosságra.

Ugyanakkor nyilván kínos dolog egy hoaxszal foglalkozni, főleg, ha bármikor előállhat a levél szerzője, akiről kiderül, hogy egy egyszerű mókamester. Ezért nem fog vele foglalkozni a HírTV vagy a Népszabi. A Reakció egészen meglepő módon foglalkozik vele, elég nagy vakmerőség is a részükről.

Bummer 2009.05.19. 08:35:38

@dzsucseharcos:
Nekem is van yahoos címem, és mindig benne van a gépnek az IP-címe, amiről küldöm a levelet, még akkor is, ha webmailen keresztül csinálom.

Gandalf Garaboncias 2009.05.19. 18:34:56

http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=698
Második link.

_andris 2009.05.20. 15:21:57

Mi volna, ha megnéznétek egy aznapi felvételt, ki volt, ki nem volt a karzaton? Ha már a levélíró onnan nézte a gy-beszédet.
Megjegyzem, nem vagyok tisztában a parlamenti renddel, ki mikor hol szokott ülni stb.

bublé 2009.05.20. 16:21:04

Gyurcsány a parlamenti napló szerint nem szólalt fel febr. 17-én (kedden)

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.ulnap_felszo?p_lista=f&p_nap=189&p_ckl=38&p_stilus=

febr. 18-án (hétfőn) igen, kétszer is, 13:14-kor, 56 perc erejéig, majd 14:52-kor 13 percben

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.ulnap_felszo?p_lista=f&p_nap=188&p_ckl=38&p_stilus=

A felvételek a Videó/felsz.idő alatti számra kattintva megtekinthetők, tessék csemegézni :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.20. 16:26:56

@bublé:
Igazad van, nem a 17-ei, hanem a 16-ai ülésen beszélt Gyurcsány.
A felvételekkel már foglalkoztunk egy korábbi posztunkban. :)

bublé 2009.05.20. 16:35:02

bocs, megeseik, hogy az ember segítő szándékkal, de szeleburdi :)

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.05.21. 08:48:30

Gratulálok, a mai Heti Válaszban Bódis András felkapta a témát, és hivatkozik a Reakcióra.

tripanek (törölt) 2009.05.23. 21:36:17

A hirszerző blogon meg megy a sikoltozás, hogy ez micsoda dolog, hogy még most is szegény Ferit bántjátok.

Sőt, egyszerűen hihetetlen, hogy ennyi zsidózás után még a Köztársaság Őrét is bántjátok.

Eddig, és ne tovább!

Le kell fogni a kezeteket!

Meg kell állítani a Reakció hazugsággyárát.

Lassan mondom: nem-lesz-reakció-blog-támogatás.

Ekkore böszmeséget még blog nem csinált.

Nektek nincs tovább. Azért nincs, mert elkúrtátok.
süti beállítások módosítása