Bolondok napja – ünnepi programajánló
2009. március 14. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Bolondok napja – ünnepi programajánló

  Március 15-én általában aktivizálódnak a különböző politikai mainstream és szubkultúrák, s ez idén sem lesz másképp. Így aztán ünnepelni vagy politizálni vágyó honfitársaink az ország minden településén találnak kedvükre való programot. Mi itt a főváros jelentősebb eseményeit vesszük sorra.

  A megemlékezéssorozat már szombaton megkezdődik: 18.00-kor a Pax Hungarica nevű, önmagát hungaristának valló mozgalom szimpatizánsai a Március 15. téren gyűlnek össze ünnepelni. Itt Dósa István, a Magyar Gárda egykori, a Független Magyar Gárda jelenlegi főkapitánya mond beszédet „Kedvelem a teltkarcsú, középkorú közalkalmazott hölgyeket” címmel.

 Vasárnap, 15-én reggel 9.30-kor a Kossuth téren katonai tiszteletadással, a közjogi méltóságok jelenlétében felhúzzák a Magyar Köztársaság és a Nemzetközi Valutaalap lobogóját.

 Belváros-Lipótváros önkormányzata 10.30-kor várja a kerületi lakosokat a Szent István téren. Itt a Kormorán Memory Band és a kerületi iskolák ünnepi műsorai után Rogán Antal polgármester mond beszédet, amelyben egyrészt méltatja az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseit, másrészt közli az egybegyűltekkel, hogy Krumpli kutyát elaltatta. „Gyűlöltem azt a kurva dögöt - vallja be beszéde végén. - Nagyon sajnálom, hogy a píárosaim csak most járultak hozzá, hogy kinyírjam. Soha többé semmilyen állatot nem engedek be a lakásba!”

  A Múzeum kertben 9-től zajlanak a programok, 11.00-tól  „Közös tavaszunk” címmel kezdődik látványos ünnepi előadás 200 táncos, Dobó Kata és - az előzetesen kiadott programban még nem szereplő - Gyurcsány Ferenc közreműködésével. Itt, miután egy színész elszavalja a nemzeti dalt, majd gyermekszínészek korhű ruhákban élőképeket mutatnak be 1848 forró tavaszáról, a miniszterelnök lép a mikrofonhoz, s hosszú beszédet mond. Ebben kifejti: az 1848–49-es forradalom és szabadságharc vezetői mai utódjaiknak is példaként szolgálhatnak. A korszak nagy államférfiúi tudták, mikor kell várni, tudták, mikor kell lépni, s azt is tudták, mikor jutottak el olyan borzasztó szintre az események, hogy már képtelenek az ellenőrzésük alatt tartani őket. Ilyenkor e politikusok félreálltak. „Jómagam, higgyék el, sokáig komolyan hittem, hogy képes vagyok Magyarország hasznára válni – mondja könnyivel küszködve a miniszterelnök. – Most azonban már teljesen világos számomra, hogy képtelen vagyok feladataimat ellátni. Nem tudok jó és működő programot kitalálni, nem tudom hatékonyan irányítani a magyar államot, rossz embereket ültetek a rossz posztokra, döntéseim katasztrofálisak, és még lopok is. Mostanában sokat jártam külföldön, ahol mindenki kiröhögött, Merkeltől Putyinig, Barrosótól Ficóig. Állati megalázó volt. A szállodákban mindig a legrosszabb szobát kaptam, esténként csak a szomszédos tűzfalat nézhettem Európa legszebb fővárosaiban. A szobapincért baszott jönni, ha hívtam, vacsoránál pedig elhúzódtak tőlem a többiek. Nem tudom bizonyítani, de biztos vagyok benne, hogy Brüsszelben a szakács a konyhában belehugyozott a nekem szánt levesbe, én meg kénytelen voltam megenni, mert ha nem teszem, nem hívnak meg többet. Itthon se sokkal jobb a helyzet, van még egy-két seggnyalóm, de rajtuk kívül mindenki érezteti velem: az én időm lejárt, egy lúzer faszorrú majom vagyok. Könnyűnek találtattam. Kedves barátaim, ezen a szép ünnepen bocsánatot kérek Önöktől, amiért csak most jöttem rá minderre.” Ezután Gyurcsány Ferenc bejelenti, hogy minden hivatalos és párttisztségéről azonnali hatállyal lemond, s felszólítja a szocialista frakciót, hogy – mivel a jelenlegi helyzetben erős legitimitású és többségű kormányra van szükség – a legközelebbi ülésnapon szavazza meg a parlament feloszlatását. Az erre vonatkozó indítványt ő maga fogja benyújtani. Az új kormány megalakulása után visszavonul a közélettől, és megígéri: soha többet nem köt üzletet állami vagy önkormányzati szervvel vagy vállalattal, s a továbbiakban piaci árom vásárolja az áramot is. Cégei irányítása mellett illemtankönyveket fog olvasni, és semmiképpen nem ír kibaszott jó könyveket a modern baloldalról.

  13.00-tól a Petőfi-szobornál „A szabadság csendje” címmel Budapest városa, illetve annak SZDSZ-es vezetése tart ünnepi megemlékezést. A rendőrség ezúttal nem állít kordonokat, a köztársasági őrezred és a készenléti rendőrség nincs jelen, motozásra sem kerül sor. Az ünnepség fő szónoka, Demszky Gábor a kezdetben fütyülő, majd elcsendesedő tömegnek elmondja: Ahogy 1848-ban Pestről indult el a forradalom, úgy 2009-ben is innen kell kiindulnia Magyarország megújulásának. Márpedig Budapest az ő vezetése alatt stagnáló, rohadó, közömbös, lélektelen, összeszart és -hányt koszfészekké vált, ahol még az a kevés végrehajtott vagy elkezdett beruházás is csak sikkasztási célokat szolgált. „Nem bírom tovább – fakad ki a főpolgármester, majd megnevezi azokat a pram, sedo és egyéb elő- és utótagokkal ellátott gyógyszereket, amelyeknek segítségével az elmúlt tizenöt évben sikerült elkerülni a teljes összeomlást. - De most már kész, vége – jelenti ki. – Többet be sem teszem a lábamat ebbe az elbaszott városba. Irányítsa, aki akarja! Nálam csak jobb jöhet. Azt tanácsolom neki, hogy a 4-es metrót felejtse el, azt az egészet egy bizonyos enzim hiánya okozta az agyamban. És most jöhetnek a tojások, látják, nincs esernyőm.” Ezután néhány percig magába roskadva áll a színpadon – csak egy tojást hajítanak felé, ami a nadrágja szárán loccsan szét, de észre sem veszi –, majd feladja magát a Pesti Barnabás utca forgalmát elterelő közlekedési rendőrnél. „Részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást akarok tenni!” – hallják még, akik a közelében állnak, amikor beszáll a rendőrautóba.

  Szintén 13.00-tól a Hősök terén a Magyar Gárda avatására gyűlnek össze az érdeklődők. Itt Kiss Róbert, a gárda főkapitányba rövid beszédben bejelenti: kétéves működése során a Magyar Gárdáról kiderült, hogy semmi értelme nincs, legfeljebb a balliberális sajtónak ad muníciót a nácizáshoz. Parlagfüvet alig irtott, vért sem adott többet néhány liternél, a cigányoktól pedig a gárdisták is félnek, úgyhogy a szervezet feloszlik. Ezután a főkapitány felszólítja a gárda tagjait, hogy lépjenek be a helyi polgárőrségekbe, ahol hatékonyabban tevékenykedhetnek a közbiztonság megőrzéséért. Az eseményen fellépő Kurul dobosok (volt Szilaj Dobcsoport) szintén feloszlik, majd katolizál.

14.00 órától a Fidesz tart ünnepi megemlékezést a Dísz téren, a Budai Várban. A rendezvány fő szónoka, Orbán Viktor visszafogott, higgadt beszédet mond a mintegy tízezres hallgatóság előtt. Bejelenti: szakértők százainak bevonásával elkészült a Fidesz új programja, amely rövid távon a válság kezelésére, hosszú távon Magyarország új fejlődési pályára állítására öszpontosít. „Tisztelt hölgyeim és uraim, lássuk be: végighazudtuk az utolsó 4-5 évet. Nyilvánvaló volt, hogy az, amit állítottunk, vagyis az, hogy az emberek életszínvonalának csökkenése nélkül is képesek lennénk felpörgetni a gazdaságot, csökkenteni az állami újraelosztást és az adósságot, az nem igaz. Mondjuk ki: akár mi kerülünk kormányra, akár más, nagyon nehéz idők jönnek. Új programunk szerint csökkenteni kell az inaktívak támogatását az aktívak javára. A 13. havi nyugdíjat meg kell szüntetni, s amennyire a gazdasági helyzet engedi, a gyereket vállalókat kell segíteni. Valakik rosszul fognak járni - de vagy ők járnak rosszul, vagy az ország szűnik meg néhány évtizeden belül, s a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség felvállalja a kemény döntéseket.” Ezután még hozzáteszi, hogy a jövőben minden korrupciógyanús, etikátlan vagy gyanús ügyet - érintse az akár a Fidesz felsőbb szintjeit is - kivizsgálnak, s a legkisebb hibákért is felelősségre vonják a bűnösöket, a szellemi fogyatékosokat pedig elétávolítja stábjából. A Fidesz káderpolitikáját megújítják, a párt alapszabályát úgy módosítják, hogy a döntéseket a lehető legdemokratikusabb úton hozzák meg. „Tisztelt hölgyeim és uraim! Igérjük, az állami életben és a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségben is véget vetünk a bizantinizmusnak, a személyes lekötelezettségek, a hízelgés és a »kéz kezet mos« rendszerének. Új irány, Magyarország, új irány, Fidesz!” - fejezi be beszédét.

 15.00-ra a Hősök terére a MIÉP jelentett be nagygyűlést, de ez elmarad, mert Csurka Istvánon és Papolczy Gizellán kívül senki nem jelenik meg.

  15.30-tól a Deák téren a Jobbik tart ünnepséget. Itt a Hungarica zenekar - Mentes Norbert köreműködésével - régi Moby Dick-slágereket játszik (Káosz és zűrzavar, A III. világháború előtt, Kegyetlen évek, Legyél hepi!), majd Vona Gábor, a Jobbik elnöke lép a színpadra. Elmondja: pártja új programot dolgozott ki a cigányság integrációjára. Ennek keretében, ha bekerülnének a parlamentbe, ott azt az álláspontot képviselnék, mely szerint a kormánynak nagyságrendekkel több pénzt kell költenie a cigányok oktatására, feltárkóztató programokra, az arra érdemes cigány szervezetek támogatására. „Legalább ötven esztendős programban kell gondolkodnunk - jelenti ki -, aki ennél gyorsabb, hatékonyabb megoldást javasol, az vagy bolond, vagy gazember. Cigány polgártársaink, kérjük, fogadjátok el a segítő kezet, melyet nyújtunk felétek!” Ezután Vona megpróbál meggyónni a szintén jelenlévő ifj. Hegedűs Lórántnál, de az nem hagyja.

17.30-tól Budaházy György és Toroczkai László várja az érdeklődőket a Szent István térre. Itt a két szervező együtt lép fel a színpadra, s közösen felolvassák közleményüket, melyben ez áll: Mozgalmuk az elmúlt három évben az égvilágon semmit nem ért el, azon kívül, hogy felgyújtottak pár kukát, a lehető legtöbb embert riasztották el a nemzeti ünnepektől, és megmozdulásaikkal jelentősen hozzájárultak Gyurcsány Ferenc hatalomban tartásához. Ezért politikai tevékenységüket befejezik, a továbbiakban Budaházy a rockkocsmáját, Toroczkai pedig rendezvényszervező cégét igazgatja. „Huj-huj-hajrá! Ezentúl hozzám gyertek inni, valamiből nekem is élnem kell! - búcsúzik el Budaházy a közönségtől. Utánuk Szilvásy György lép a színpadra, aki megköszöni a közönség soraiban található munkatársainak eddigi áldozatos tevékenységüket. Majd Draskovics Tibor rendészeti miniszter veszi át a szót, aki közli a környéken felsorakozott hétezer rohamrendőrrel: még aznap este a bűnözéstől legfertőzöttebb vidéki területekre, illetve a Nyugati téri aluljáróba vezénylik őket, ahol a helyi közbiztonság megerősítésén fognak dolgozni.

 20.00-tól a Művészetek Palotájában rendezik meg az ünnepi gálaműsort, amelyet a közszolgálati televízió is közvetít. Itt az előzetesen kiadott programmal ellentétben senki nem mond beszédet, és a fiatal kortárs zeneszerzők művének bemutatója is elmarad. Az Akadémiai Szimfonikus Zenekar helyett a Bikini együttes lép fel, amelynek Egy láda sör az asztalomon című számát a helyszínen tartózkodó, Romániából kitiltott Sólyom László a Magyar Köztársaság új Himnuszának nyilvánítja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr771000492

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.03.14. 13:15:59

Molotovos március 15-ét!Mindjárt itt a következő Nagy Nemzeti Ünnep, már csak órák kérdése és egy hatalmas bulira ébredhetünk. Nekem már péntek hajnalban egy remek koszorúzással elkezdődött a program, csak úgy mint a sok szerencsétlen iskolásnak, akik idé…

Trackback: Proletárok közt 2009.03.14. 11:46:16

Március 15 forgatókönyv - percről percre 7:30 Polgár Tamás, a Tomcat néven elhíresült internetes blogger az éjszaka háztartási balesetben életét vesztette, tudatja a Zöld Párt. A párt közleménye szerint a kukta robbant fel a konyhában.  10:34 G…

Trackback: nanena 2009.03.14. 10:59:16

Kié az utca március 15-én?Holnap március 15. De már régen nem tudunk örülni ennek az ünnepnek. Általános iskolában, gimnáziumban izgatottan készülődtünk erre a napra, faliújságot készítettünk, verseket tanultunk, ünnepségre, előadásra készültünk. Mindent…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zetek 2009.03.14. 09:39:40

Tóni! Megmagyaráznád, hogy miként tudod egy szövegben elhelyezni, hogy sokkal többet kell elvonni az inaktívaktól az aktívak irányába, másrészt sokkal többet kell költeni a cigányokra? Ők nem inaktívak? Vagy ők más kategóriába esnek, mint a nyugdíjasok? Miért? Jogegyenlőség nálatok megszűnt? A piac már döntött róluk is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.14. 09:51:05

Drágatrágárúr

Köszönöm a bejegyzést. Jókat nevettem, künn gyönyörűen süt a nap, nehezen indokolható reménnyel nézek a jövő elé.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.14. 10:03:36

Csak ezt nem értem, miért kellett Manyikát belekeverni:
„Kedvelem a teltkarcsú, középkorú közalkalmazott hölgyeket”

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.14. 10:05:40

Meg igazi felelős reformok nem képzelhetőek el a GYED a GyES drasztikus megnyirbálása nélkül, lásd.: Mrs Fletó.
A többi rendben van :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.14. 10:27:43

de jó képeket találtál , elvtárs!
de nemzeti színű Tisza cíipő nincsen?!
én sexy trikolór alsóneműket kerestem a Petőfis-Júliás posztomhoz, de nem leltem :(

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.14. 10:30:50

ja és csatlakozom Elpethez gratulációkban

Hattory Hanzo 2009.03.14. 10:31:22

A Hungaricában/Moby Dick-ben Mentes Norbert zenél.

tevevanegypupu 2009.03.14. 10:33:39

David Ibolya kimaradt..vagy Habsburg Gyorggyel jarja az emlekhelyeket? A tobbi stimmel.(:

Ombudsmanyus 2009.03.14. 10:35:53

Az index kitette ez alkalomból a tavaly októberi Forradalmi programajánlót. Google 2? Már ők sem tudják, milyen ünnep jön? Jellemző.

martonx 2009.03.14. 10:40:33

Kálmán és Tóni, jókat nevettem.

Azért ne nyissatok hivatásos jósdát, mert elég hamar csődbe mennétek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.14. 11:01:09

Amen. XDDDD

"Ezután Vona megpróbál meggyónni a szintén jelenlévő ifj. Hegedűs Lórántnál, de az nem hagyja."
Naná, ifj Zikkájlovics nem katkó. :P

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.14. 11:20:26

Mennyetek má ki a szobából....! Odakinn süt a nap és melegazidőő.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.14. 11:41:52

off
gyerekek, annak ki ma est épp nem a gödörbe megy :
egy jó tárogató-koncert:
mupa.hu/programreszletes.jsp?id=K_12936

plastik02 2009.03.14. 11:49:56

jól hangzik, de Orbán miért maradhat? :/

Steve the Great 2009.03.14. 11:50:13

Ejj, be szép is lenne... :)

plastik02 2009.03.14. 11:51:40

plusz én lemondatnám a népet is, ha már ilyen jól indult...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.14. 12:03:57

@plastik02: a társadalmi szerződés felrgásához sztárügyvéd ajánlatos...:)

hcrules 2009.03.14. 12:07:56

Tetszik! Még arra lennék kíváncsi hogy az MDF hogyan fogja Habsburgostól és Bokrosostól ünnepelni a március 15-ét :)

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.03.14. 13:14:04

Milyen szép is lenne! És ha az ember meggondolja, hogy ha ez a néhány ember, így nyilvánulna meg, utána egy csapásra elkezdenének megjavulni a viszonyok, akkor látja igazán micsoda szörnyűseg az amit ők eddig tettek és minden jel szerint még ezután is fognak az ország ellen!

Aki a posztot olvassa, gondolom ezt mind átérzi. Hát olyan nagy dolog levonni a követeztést és NEM SZAVAZNI egyikre sem, véletlenül sem, ezután?

szpal 2009.03.14. 14:23:26

ja, és 16-án megválasztják Bokrost miniszterelnöknek?

szpal 2009.03.14. 14:34:20

amúgy nem értem, minek kell itt álmodozni. Ami van, mi csináltuk ilyenre, nem lesz balhé, nem kell menekülni a városból, ahogy járkáltam a városban, egy csomó emberen láttam kokárdát, és ráadásul jó idő is lesz. Gyertek ki, és ünnepeljük március 15-ét!
SZABADSÁG,
EGYENLŐSÉG,
TESTVÉRISÉG!

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.03.14. 14:51:43

"és semmiképpen nem ír kibaszott jó könyveket a modern baloldalról."

"Az eseményen fellépő Kurul dobosok (volt Szilaj Dobcsoport) szintén feloszlik, majd katolizál."

Bár rohadt másnapos vagyok, de ez Nagyon Jó!

gidabiga 2009.03.14. 15:29:00

majd Kálmán és Tóni arra ébredt, hogy a kezük belelóg a bilibe :D

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.14. 16:08:53

"szellemi fogyatékosokat pedig elétávolítja stábjából"

Megfejtettem: ez az eléjárul és az eltávolít dialektikus egységét jelenti. Miközben a szellemi fogyatékosokat eltávolítja a stábból, azok mindig előtte maradnak, így marad Viktor a hülyék élén az után is, hogy megtisztította tőlük a Fideszt.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.14. 16:25:07

Nem lehet mást hozzáfűzni a posthoz, mint azt, hogy "Ámen!."
:)

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.03.14. 18:41:48

Szép-szép, jó dolog az utópia. Kár, hogy Kolorbánék nem gyűlnek holnap, így kimaradtak ebből a kis enumerációból.

"...azt az egészet egy bizonyos enzim hiánya okozta az agyamban."
Ezen percekig hangosan nevettem, zseniális. :)

yenoee 2009.03.14. 21:04:28

Gyemckijt megkönnyeztem. Szilvásy is nagyon ott van. :D

reality 2009.03.15. 10:07:32

Azért nagyon jó lenne egy poszt a demokratikus jogok megsértéséről, amelyek ma voltak/lesznek, mint pl. szabad véleménynyílvánítás, transzparensek miatti előállítás stb. Ez már nagyon dúrva!

smalladam 2009.03.15. 10:08:25

én még azt beleírtam volna, hogy orbán viktor beszéde végén közli, hogy a megújulás jegyében az elkövetkezendő jobboldali kormányzásban semmiképp nem vállal miniszterelnökséget, helyette borászati és disznóvágási ismereteit kamatoztatva mezőgazdasági miniszterként fog tevékenykedni

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.03.15. 15:59:53

Gyönyörűűűű poszt, köszönjük! :))

medve2 2009.03.15. 16:01:25

Ai idei március 15-ének mégis volt egy fontos momentuma: Sólyom eljutott Székelyföldre. A többi nem érdekel.

tevevanegypupu 2009.03.15. 19:53:58

A masik pedig, hogy David Ibolya tenyleg sehol nem lathato, nem mond beszedet, nem szolitja fel a nemzetet egysegre ahogy azt mindig szokta. Mi tortenhetett?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.15. 20:16:00

a poszt jó lenne, ha nem lenne vicceskedés a gyógyszerekkel. Ha csak ennyivel tudjátok basztatni, akkor nem ér az egész semmit.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.15. 20:39:47

Ez olvasható a szentkoronaradio honlapján:

Félnek az elvtársak tőlünk!
Szerverünk és tudósítói infrastruktúránk folyamatos támadás alatt áll.
Ideiglenesen INNEN érhetik el a mai nap tudósításait.
Megértésüket köszönjük!
A rádió külön szerveren üzemel, ezt akkor is elérik olvasóink, ha a honlap tűz alatt van.
Media Player: mms://radio.szentkoronaradio.com:8048/
Winamp: radio.szentkoronaradio.com:8048/listen.pls
Külön flash lejátszó: www.czer.hu/szkr/flash/
Hallgatás a 80-as porton (ha a többi le van tiltva):www.czer.hu/szkr/

A barikád sem jön be.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.16. 00:29:54

Milyen groteszk ország lettünk.
Az egészben az a legérdekesebb, hogy a dolgok jelen állása szerint a kibontakozásra az egyetlen esélyünk az lenne, ha KK és TT összes jóslata beválna.
És ha mégsem? Abba jobb bele sem gondolni...

2009.03.16. 00:46:17

@medve2: most nem azért, hogy szőrözzek, de idén Sólyom pont, hogy nem jutott el Székelyföldre. Tegnap, 14-én volt ott. És ebben az esetben ez számít, mert nem így tervezte.
Sőt Délvidékre sem jutott el.

2009.03.16. 00:57:17

Azt olvasom, hogy Morvai Krisztinát földre vitték a rendőrök a József Attila utcánál. Pedig már elütötték a gongot, ezt hívják időn túli ütésnek.

teemur · http://teemur.blog.hu 2009.03.16. 16:42:05

Most az olasz cipőkért nem szólok, mert azokon csak szimpla trikolor van, ha néha fordítva is. De mit keres a második képen a mexikói sas?!
süti beállítások módosítása