Miért nem rajongunk a Magyar Hírlapért?
2009. február 16. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Miért nem rajongunk a Magyar Hírlapért?

 Sok bírálatot kapunk amiatt, hogy cseszegetni merünk jobboldali politikusokat, közszereplőket, médiumokat is, s ezzel veszélybe sodorjuk a Jobboldal Végső Győzelmét, és elősegítjük a gyurcsányizmus fennmaradását. Legutóbb az jelentett komoly problémát egyesek számára, hogy videó-összefoglalót készítettünk a Magyar Hírlap melletti szimpátiatüntetésről, sőt, még megjegyzéseket is tettünk a fellépőkre.

 Nos, le kell szögeznünk: Gyurcsányt és társaságát utáljuk, azt pedig, hogy a miniszterelnök harcot hirdet egy sajtótermék ellen, klasszikus antidemokratikus komcsi reflexnek tartjuk, amitől undorodunk. Csakhogy ettől függetlenül valahogy mégsem sikerül megkedvelnünk a Magyar Hírlap, az Echo TV, a Demokrata - sőt néha a Magyar Nemzet - meg a hasonló izék körül sertepertélő arcokat. Bayer Zsoltot, Bencsik Andrást, Lovas Istvánt, Pörzse Sándort, Kondor Katalint és a többi jobbizé alakot. Engedjék meg, hogy néhány címszóban összefoglaljuk, mi a bajunk velük!

1. Gyűlölet

 A jobboldal eme élharcosai tele vannak sistergő gyűlölettel. Írásaik alapján úgy tűnik, hogy egy fejvadász kannibál horda érzelmileg jóval érettebb, mint ők. „Ezeknek nem jár kegyelem!”, „Isten megbocsáthat, mi nem fogunk!”, „Ezeknek Isten se fog irgalmazni!” – hirdetik. Ráadásul pofátlan módon ezt az újpogány maszlagot leöntik valamiféle furcsa keresztény öntettel, ami a keresztes háborúk korában trendi lehetett, de most már egyáltalán nem az. Nem vagyunk teológiailag túl jól képzettek, de azért van egy olyan érzésünk, hogy Bencsik András vezércikkeit nem a Jóisten diktálja, márpedig megpróbál úgy tenni, mintha ez lenne a helyzet. Pedig szarból és gyűlöletből nem lehet se várat, se jövőt építeni – ezért úgy véljük, hogy még az SZDSZ-eseket vagy Gyurcsányt is felesleges gyűlölni. Bőven elég, ha utáljuk őket, mint a szart.

2. Humortalanság

 A jobbizé humor, irónia, gúny csúcsát Pilhál György jelenti. Meg a „chartás kartársak” nyelvi lelemény. Kacagtak már Önök hangosan egy Magyar Hírlap-beli karikatúrán? Egy Magyar Nemzetes krokin? Egy szellemes tárcán a Demokratában? Na ugye. Szomorú dolog, hogy ezek az emberek még életükben nem röhögtek egy jót! (Az egyetlen kivétel, aki erősíti a szabályt, Pozsonyi Ádám, akit ezúton is üdvözlünk.)

3. Szervilizmus

 Írásunk tárgyai alapvetően gyámoltalan gyerekek, akiknek mindig kell egy Apu, egy Vezénylő Tábornok, egy Hunyadi János, esetleg egy Cáratyuska, aki megmondja, hogy ki kivel van, mi merre hány méter. Egy csöcs, egy ajak, amelyen csünghetnek, amelytől várják az iránymutatást, s amely táplálja őket. Az önálló gondolatoktól irtóznak, mint ördög a tömjénfüsttől, és gyűlölnek is mindenkit, akinek ilyenje van. Ha Apu nem törődik velük, hisztizni kezdenek; egyetlen jó szóért azonban évekig hálásak és hűségesek.

4. Butaság

 Jobbizé barátaink alapvetően buták és műveletlenek, nem kis részben a fenti tényezőknek köszönhetően. Na meg azért, mert nem – vagy nagyon erősen szelektálva – olvasnak könyveket (írni viszont írnak!), nem beszélnek idegen nyelveket, nem látogatnak külföldi honlapokat. Azzal, hogy Bayer Zsolt olvasta az Utas és holdvilágot, az Írástudók árulását, az Uz Bencét meg az Egri csillagokat, ő a Széles-birodalom intellektuális sztárja. Azzal, hogy Lovas István beszél angolul és több más nyelven, első számú külpolitikai szakértővé vált a jobboldalon. Butaságuk miatt világképük egy olcsó zombis filmére hasonlít, amelyben a fény és a sötétség erői vívják élethalálharcukat (bár a zombifilmek legalább szórakoztatóak). Hisznek az összeesküvés-elméletekben, sőt egy részük a sumér-párthus-magyar rokonságban is. Emiatt egész életükben a maguk, illetve ellenoldali kollégáik piszkában dagonyáznak.

5. Frusztráltság

 A fentiekből következik, hogy fényharcosaink alapvetően boldogtalanok. Magukra hagyatva élnek egy ellenséges világban, ahol aljas erők törnek a vesztükre. Ráadásul saját harcostársaikban sem bízhatnak, mert soha nem lehet tudni, ki a Gonosz beépített ügynöke. És hiába akarnak ők jót, ez a kurva világ, na meg a buta emberek nem hallgatnak rájuk. Sőt még Apu sem mindig követi a világ gyökeres átalakítására vonatkozó tanácsaikat.

6. Jövőkép-nélküliség

 A jobbos kommandónak semmiféle pozitív elképzelése nincs arról, hogy mit is kéne vagy lehetne csinálni. Azt tudják, hogy a szocikat meg a libsiket el kell takarítani, mert ők a Gonosz erői. Ezenkívül egy homályos álmuk van egy Magyarországról, ahol nincsenek liberálisok, szoci-szavazók, ironikus emberek, kereskedelmi tévék és bevásárlóközpontok, ahol a magyar paraszt szénné szopatja a ravaszdi felvásárlókat, és ahol őnekik magas állami stallumok, megbízások, megrendelések és kitüntetések járnak. Azon azonban, hogy ez az állapot miként valósítható meg, még nemigen gondolkoztak el. Ráadásul ködös ideáik terjesztésével a reális lépéseket is könnyen ellehetetlenítik.

7. Agresszió

 Igazság csak egy van, s mivel ezt az egy igazságot hőseink testesítik meg, aki nem azonosul velük, az a Gonosz oldalán áll. Vagy agymosott hülye, vagy - rosszabb esetben szoci/liberális, vagy pedig - s ez a legrosszabb - áruló gazember. Egyikkel szemben sincs helye kíméletnek. Vitatkozni legfeljebb azon lehet, hogy lőjünk vagy akasszunk; más kérdésben az övéktől eltérő véleménynek helye nincs.

8. Hiteltelenség

 Mint közismert, a jobbizé harcosok jelentős része nem volt ám mindig jobbizé harcos. Egyesek közülük a pártállami magyar rádióban, netán a Népszabadság Pártélet rovatában bomlasztották belülről a rendszert, Hunyadi János meg állami cégek élén üldögélt, Kádár János megbízásából. Politikai ébredésük hosszú, kínos folyamat volt, amelyről igyekeznek megfeledkezni. Még egyikük sem állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy „Igen, a ’80-as években az MTV A Hét című műsorának egyik szerkesztője voltam, s rengeteget hazudtam. Már akkor is nagyon ambiciózus voltam, és sajnos nem volt más módja, hogy karriert csináljak. Sajnálom, bocsika. Ezentúl jó leszek, és nem hazudok.” Mi a magunk részéről hajlamosak vagyunk könnyen fátylat borítani a múltra, és nem vagyunk haragtartóak; de egy buzgó – és múltját elhazudó – neofitát nem tudunk komolyan venni.

 

 Hát így hirtelenjében nagyjából ennyi. Természetesen nem minden érintettre vonatkozik a fenti pontok mindegyike, de ha valakire 3-4 pont igaz, azzal nem szívesen lennénk összezárva egy lakatlan szigeten.

 Gyurcsányt meg tényleg mi is utáljuk, higgyék el!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr98945717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.24. 08:26:19

Jobbizé barátainkHa az ember nem akar betokosodni, akkor érdemes az akolmelegen kívülről is tájékozódni, ezért én nagyon szívesen olvasok (és kommentelek) olyan újságokat, blogokat, amelyek alapvetésével ugyan nem értek teljesen egyet, de egyrészt "h…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.02.17. 13:03:37

Széles Gábor a próféták pecsétje Mindig fölvetődik a kérdés, amikor Széles Gábor újabb darabbal gyarapítja épülő média-birodalmát, hogy mi a célja vele. Nyereséget aligha hoz, a politikai pálya sem valószínű mostanában, de ő szorgosan vásár…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states 2009.02.16. 11:05:17

Az MH tényleg nem döntöget csúcsokat, ami a színvonalát illeti, de nektek ezzel, hogy nincs más témátok, alighanem sikerül alulmúlni...

teknős 2009.02.16. 11:12:08

Én a magam részéről napokig tudok röhögni Csermelyen. Már várom, hogy milyen jelzővel fogja kezdeni.
Drága aranyszőrű albán úr!

Szerintem felülmúlhatatlan a tiranai lepel, rajtatok pedig nem tudtam nevetni soha.

sergei 2009.02.16. 11:12:50

Mi ez a felirat a képen? Valami ősmagyar szlogen?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 11:15:38

A tiranai lepel valóban jó.

Kínaiak, kicsit túl van reagálva a téma. Magyarázkodtok, ez már régen rossz. A leírtakat már elmondták mások, mindenki tudja. A dolog súlyozásával van a baj. Most, amikor új Gyurcsány Program született. Erről semmi poszt? Elnyeri Ács Feri szimpátiáját vagy nem :)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.16. 11:20:44

a poén határozza meg a tudatos műveletlenségi korlátolt énképet, mely elhatárolódik amazon kijelentéstől, hogy a progresszív jobboldallal hasonlatos a képernyőn eltöltött idő arányos részével, tehát akiket sokat, illetve keveset látok az vagy van, vagy nincs, forrás megjelölés nélkül, és hogy egy betelt pohárral nem lesz ékesebb a látásunk, nem a demokrata bűne, de már a mónika só mint közszolgálati vizíó, az egynégyzetméteren el újt fogak cserfességével a panelproli éntudatot slamasztikába hajítja, és a reakcíó idő befásult ádám szórakoztató egyediségével, mint egy kötelező olvasmányt unalmasnak tart. Nektek ez a dolgotok. Én meg szerelmes lettem Fletóba.

sergei 2009.02.16. 11:21:51

Szerintem nincs túlreagálva.

Ez egy blog, az emberek kommentelnek, és úgy tűnik sokan értetlenkednek. Mivel a kínaiaknak fontos a fogyasztói elégedettség :P, ezért írnak egy magyarázó postot. Teljesen rendben van.

Amúgy a "chartás kartársak" tényleg szörnyűséges!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.16. 11:24:27

jaj de unalmas már. az egész konzi-reakció kör halálosan megsértődött, mert szamárságot mondott róluk lovas. persze a sértődöttség oka nem ez, hanem, hogy abból az afférból kiderült számukra, hogy lovasnak fogalma sincs erről a csoportocskáról, ők meg már elhitték, hogy ferenc naponta szarja le a lábát a konzerv fordulat miatti félelmében. bayer és és csermely faszagyerek, a többi valóban szánalmas idióta.

Bell & Sebastian 2009.02.16. 11:26:58

Ezek nem erkölcsi, politikai, etikai kategóriák. (na jó, csak részben)

Az átlaghoz a 10 éves gyerek szintjén kell szólni.
A politikai emlékezet csak pár hónap. Tudjuk, tapasztaltuk.

Hol van az az újságíró, aki megfelel (úgy-ahogy), és sokan olvassák? Ja, hogy nincs? Akkor kár minden szóért, abból főzünk, ami van.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.16. 11:29:54

azért mondjuk a Bencsiket nem vinném magammal mint még egy ember, de Kondor Katalint bevállalnám, mert okosabb mint én.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.16. 11:42:47

Az országúton hatalmas viharban megy egy kamionos, lát egy piros esőkabátos embert az út szélén integetni, megáll, kinyitja az ajtót és megkérdezi:
- mit akarsz?
- én vagyok a bolgár, a piroskabátos köcsög, és éhes vagyok. gondol egyet a kamionos, kidobja neki a szendvicsét, majd továbbhajt. nemsokkal később lát egy sárga esőkabátos embert integetni az út szélén, mellette is megáll.
- mi kéne?
- én vagyok a bencsik, a sárgakabátos köcsög, és szomjas vagyok.
a kamionos kidob neki egyy doboz sört, majd továbbhajt.
Kis idő múltán egy kék esőkabátos embert lát az út szélén integetni, megáll.
- na neked mi kéne te kékkabátos köcsög?
- jogosítvány, forgalmi engedély...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 11:43:23

Azért nekem lenne egy apró különvéleményem: Nem értem, hogy a mi Gyurcsány utálatunk miért jobb az ő Gyurcsány utálatuknál? Másrészt Bayer Zsoltnak azért volt egy-két jó írása, nem söpörném le cakli-pakli, Szélest kifejezetten tisztelem, hogy megpróbál komoly anyagi áldozatok árán egy médiabirodalmat kiépíteni. Sok tehetséges újságíró dolgozik az Echoban és a Hirlapban is. Morvai Krisztina pedig már megtette, amit megkövetelt a haza. Ezért tisztelet jár neki.
De az tényleg hiszti, hogy nem lehet kritizálni a Hírlapot, meg Bayert. Ettől még kéz a kézben vonulunk, ha közös célokért kell harcolni. Minket is kritizálnak és ez így van rendjén.

jan 2009.02.16. 11:47:13

Naggyon jó poszt. Nekem már régóta úgy tűnik, hogy a fent jelzett médiumokban igazából nem újságírás folyik, hanem sérült emberek írják ki magukból a traumáikat. Ami teljesen oké, terápiaként is működhet, csak nem kéne nagy nyilvánosság előtt kiadni.

Ráadásul az ötven fölötti populáció (na jó, hatvan) többnyire csak nyomtatott sajtót olvas meg tv-t néz, ezért hiában vannak itt értelmes hangok a blogokon, az ő véleményvezéreik ezután is Bencsik, Pörzse meg Lovas maradnak :(

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.02.16. 11:48:16

Furcsa egy post.

Szerintem ti valójában féltek ezektől az emberektől, ami gáz.
Ezt abból gondolom, hogy magyarázkodtok. (Most látom, hogy nem csak én gondolom ezt).
Ez olyan odacsapok-aztán-elbújok dolog. Nem menő, és nem is kemény.
Ha keménykedni akartok, akkor legalább ne szőjetek kibúvókat a szövegbe. Vagy inkább hagyjátok a francba.

Ha valakinek nem lenne világos, nem a cikkben szereplők mellett szóltam. Sztem mind szánnivaló kretén. Kibúvók nélkül.

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.16. 11:49:54

@jan:
csak nem kéne nagy nyilvánosság előtt kiadni.

Nem is adják ki NAGY nyilvánosság előtt :)

Google 2009.02.16. 11:55:57

A baj az, hogy Gyurcsánnyal kerültünk, vagyunk egy lakatlan szigeten.
És akkor lehet az opportunistákat szidni, megérdemlik, de azt, hogy vak vezet világtalanokat egy percre nem feledhetjük.
Még nem is nyert a jobboldal, de már feszegetik az ajtókat, és mindenki azt hiszi magáról, ő gyűrte le Gyurcsányt személyesen! Az önzés bajnokai.
Bizony szükség volt a MN-re, MH-ra is, hogy eljussunk idáig.
Innen már jön a helyezkedés, tülekedés, hogy a baloldaliak se keseregjenek olyan nagyon, Gyurcsányuk meggyengüléséért.

jan 2009.02.16. 11:56:07

nem értem, mit jön mindenki ezzel a "minek magyarázkodtok" kritikával. szerintem tök jó, hogy valaki végre összeszedve megírta, hogy mi a ciki ezekkel az orgánumokkal, és hogy értelmes jobboldali ember miért érzi őket teljes joggal kínosnak és vállalhatatlannak.

sensei 2009.02.16. 11:59:22

A kínai gagyi terjedése megállíthatatlannak tűnik...

serwer 2009.02.16. 11:59:41

@lelkylola:
" Szélest kifejezetten tisztelem, hogy megpróbál komoly anyagi áldozatok árán egy médiabirodalmat kiépíteni. "

Szerinted miért költ milliárdokat egy olyan üzletre, amin eddig csak bukott?
Eszmék miatt egy okos pénzember nem veszít ennyit.
Komolyan, tudja ezt valaki?
Persze az is lehet, hogy már nem tud kiszállni belőle.

reality 2009.02.16. 12:00:15

@lelkylola: Lola! Nem hiszem, egyszerűen enm fogom fel, hogy nem értitek, nem az MH kritizálását sérelmezik itt egy páran, hanem az állandó - aláhúzom - az állandó cikizést, lenézést, a piedesztálról való beszélést!

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.16. 12:09:50

@serwer:

Mert miniszter szeretne lenni a következő kormányban.

sensei 2009.02.16. 12:16:41

@nénike:

Egyetlen jelenlegi kormánytagot sem tudna alulmúlni.

Ács Ferenc 2009.02.16. 12:17:22

@lelkylola: "Ettől még kéz a kézben vonulunk, ha közös célokért kell harcolni."

A Magyar Hírlappal sem vonulni, sem harcolni nem fogok semmiért. Egyébként pedig _újság_ vagyunk és nem feladatunk a harc. Szélesben mit tisztelsz? A későkádári privatizátort vagy a mostani ámokfutását?
Őrnagy úr: ugye csak tréfálsz? Mert annak erős, hogy a klasszikus vicc csattanóját idézzem.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 12:19:50

@serwer: szerintem is ez egyfajta kampány befektetés. Ha nem is miniszter akar lenni, de mindenképpen számít valami hálára a leendő kormánytól. Ez a hála nem korrupció, hanem lehetőségek. Befolyása lehet a gazdaság átalakítására.
Szerintem ő nem akar ilyen sokat költeni és nem érti, hogy miért nem sikeresek a médiavállalkozásai, valószínűleg az a baj, hogy nem túl profik a vezetői, ő akar irányítani, de nem ért a médiához. Ez egyébként nem csak az ő probléája, hanem minden olyan befektetőé, aki a médiában lát üzletet, de nem ért hozzá. Liszkay-t például nagyon nem szeretem, de azt elismerem, hogy a Nemzet és a HÍRTV sokkal profibban van felépítve, mint az Echo és a Hírlap. Liszkay jó manager.

@reality: ez egy játék, szerintem nem kell vérkomolyan venni. A csapatok kicsit nevetgélnek egymáson, erősíti a bandaszellemet. Más retorikát képviselünk mi, mint ők. Ők ezért kvázi-neokonnak tartanak minket, mi meg kicsit suttyónak őket. Bandázás, ennyi.

Google 2009.02.16. 12:20:17

Demjánnál valamivel többet tett az országért. Lehet, hogy nem önzetlenül? Ki nem szeretne miniszter lenni? Jelentkezzen!
Az más kérdés, ki lesz.
A Fidesznek eddig mindig azzal kellett szembenéznie, hogy a volt kommunisták kövezték ki az útját. Eztán sem lesz másképp. Sokan vannak.

serwer 2009.02.16. 12:21:28

@nénike:
ismerem ezt a verziót, de valakivel egyeztetett ezügyben? :)

maximum egy árnyék-kormányban lesz miniszter, 2 ciklus alatt kétszer annyi várományosnak kezdett viszketni a feneke, mint amennyi hely van és a posztokat nem a echotv-nél osztogatják, szerencsére

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 12:22:12

@Ács Feri: ez a vonulás jelképes. Szerintem mindent megteszünk annak érdekében, hogy Gyurcsány megbukjon. Ez a közös cél, kvázi közös vonulás.

serwer 2009.02.16. 12:24:07

@lelkylola:
gyárfást se felejtsük ki, ő is megél ebből :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 12:25:41

@serwer: Gyárfás is jó manager. Mellette bűnöző, de nálunk már csak így működnek a dolgok.

szpal 2009.02.16. 12:25:59

szellemekkel hadakoztok, miközben olyanok derülmek ki, hogy Szíjjártónak egy magáncég ingyen Audi A4-est biztosít, amit a vagyonnyilatkozatában sem tüntetett fel. És Ti beszéltek szervilizmusról... Szánalmas.
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1152534

sensei 2009.02.16. 12:26:02

@Ács Feri:

Ha jól sejtem, nem viccelt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 12:26:54

@zsanett- a wuudú mentalista savanyú szamovár:

"Én meg szerelmes lettem Fletóba. "

És dugtál is már vele?:o)

--------

Egyébként kínai, és trágárok, van egy-két pont itt, amivel majd vitába szállok, főleg erkölcsi értelemben, de ehhez egy 5 perces szünet kevés...

Amúgy meg van sok igazságotok, csakhát a mérték és az arányok, ezek a büdös részletek azok, amiken múlik a dolog...

Üdv.

bryan 2009.02.16. 12:28:34

@lelkylola:
"a néppel a párttal egyaz utunk" dolog azért elég zavaró. Széles "médiabirodalma" jelenleg pedig egy rakás szar. Nézi, olvassa, hallgatja értelmes ember a műsorait, cikkeit ha nem röhögni akar? A népszabadságban (!) jobb írásokat talál a konzervatorium a konzervativizmusról mint a Széles csoport bármely tagjában. Morvai valóban le is tehetett valamit az asztalra, aztán 2006-ban elgurult a gyógyszere, és azóta sem adta vissza neki senki.

_astronaut 2009.02.16. 12:29:52

Ha valaki olvasott már MHírlapot, vagy nézett "Mélymagyart"-t, az tudja, hogy a "Nemzet" vagy a "Célpont" liberális kismiska az első kettőhöz képest.
A HírTV is általában olyan embereket hív meg beszélgetésre, akik egyetértenek, és egymás hátát vergetik. Ennél sokkal színvonalasabb beszélgetés van pl.: az Alacarte-ban. A másik, hogy a HírTV-n és az Echo-n is a hiradóban finoman kommentálják a híreket, hogy hogyan kell érteni azokat. Ez az amitől hányingert kapok, mindegy melyik libsi-jobbsi csatornán csinálják.

_astronaut 2009.02.16. 12:31:52

Egyébként nem igaz, hogy Bayer nem tud egy jót nevetni, ha gondolod összerakok egy videót a sejpítős vérvörös röhögéseiből a" Mélymagyar" műsorból, vagy a fidesz ünneplésen ahogyan Stumpfival röhögcsélnek azon, hogy nincs is kormány:)

Ács Ferenc 2009.02.16. 12:32:54

@sensei: Akkor egyszerűbb a világképe, mint gondoltam. Sajnálom, hogy ilyen sok embert beszippant ez az irracionális őrjöngés. Ami jövő őszig csak fokozódni fog. Addig egyre kevesebb hely jut az értelmes beszédre.
bryan: igen, de pl. Gyurgyákot nem ismerik a zombik, szerintem nem is hallottak róla. :) Azokról beszélek, akik számonkérik a "jobboldaliságot." :)
Azokról, akiknek még itt mi magyarázkodunk. Pontosabban én nem.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.16. 12:33:16

Érdemes lenne egyszer azt is végiggondolni, hogy középről hány szavazatot hajt az MSZP-hez és az MDF-hez az, hogy a jobboldalt a Kínai és Trágár urak által leírt csoportokkal és jelenségekkel azonosítják. És hány szavazatot hozna a jobboldalnak az, ha látnák, a jobboldalon is van többféle vélemény, és annak a vonalnak, amellyel nem szívesen azonosulnak, létezik általuk támogatható alternatívája? Ami legalább egy blogon szóhoz juthat. Az egyatábor elképzelés határait 2002 és 2006 elég jól megmutatta.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.16. 12:36:04

talán már kommentelte vki, de ahogy nézem, a királyi többes meg Kálmának és Tóninak járt automatice - hogy kiket is "utálunk" :P

kissé ároksásós poszt lett.. (ami nem baj. de ott már szerepeltek.)
És: pl. Bencsik vagy Pörzse vagy pláne pilhál butasága (ill. sablonossága) egylapon nem említhető Bayerével vagy Lovaséval. Utóbbiak több azért, mint vakok közt a félszeműek...
Bőven felérnek a ballibbantak félszeműihez.
(hehe, ez afféle királynőtmegölninemkellfélnetek, kétértelmű dícséret volt...)

reality 2009.02.16. 12:37:41

@Elpet: Én is azt az alternatívát kerestem, de most már nem találom! :)

Ács Ferenc 2009.02.16. 12:38:22

@_astronaut: pont a beszédhibája az, amiről nem tehet. A Hír Tévén a híreknek pedig didaktikus címeket adnak. Így magyarázzák el - mint a negédes Bolgár úr - hogyan kell érteni őket.

Google 2009.02.16. 12:38:32

Astronaut,
lehet, hogy a Hír TV-n, Echo-n "finoman kommentálják a híreket", de a Dunán, emmeken (1-2), ker. tévékben elhallgatják, szőnyeg alá söprik, jelentéktelen dolgokkal szórakoztatják a nagyérdeműt.
Akkor melyiket választja?
Maga dolga.

states 2009.02.16. 12:39:34

Címkézni, lejáratni, gúny tárgyává tenni, lehülyézni. A balliberális megmondók is hasonló eszközökkel élnek, ráadásul a reakció azt sem észleli; hogy miután munkásságát az utóbbi időben úgyszólván kizárólag Szélesék lejáratásának szenteli, ezzel tulajdonképpen fel is értékeli őket. Az aránytévesztéstől ugyanúgy nem vagytok mentesek, mint akiket kritizáltok...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.16. 12:41:16

@Őrnagy Őrnagy: sztem is, remek.

Aki nem ismerné: már könyvben is kiadták: img.kello.hu/IMG/K0153/K3000153261.jpg
(Budapest,Éghajlat Kvk.,2008)

tevevanegypupu 2009.02.16. 12:43:07

Teny, hogy a baloldalon szellemileg sokkal magasabban allo szemelyisegek vannak, humorerzekuk es szatirikus kepessegeik neha egeszen meglepo dolgokat produkaltak. Peldaul az oszodi beszed magyarazata olyan megnyilvanulas, amire sajnos a jobboldali ujsagirok kozul senki nem volt kepes.
Se kopni, se nyelni nem tudtak egy olyasmit, mint mondjuk Nadas vagy Esterhazy produkalt. Jancso Miklos egyenesen elbuvolt es hosszasan kacagtam, mikor Orbant gyalazta az szdsz mellett a dobogon. Vidam es intelligens megnyilvanulasai vannak Konrad Gyorgynek, Vitanyinak es Kornis Mihalynak, Kartal Zsuzsa pedig lirai nyilatkozataival indit meg..A Magyar Demokratikus Chartat kulon ki kell emelni, alairoi nemzetunk buszkesegei. Mondani sem kell, hogy a baloldalt gazdagitjak alairasaikkal es felvonulasaikkal. Nagy valoszinuseggel konnyekig megnevettetne egy Nepszava vagy Nepszabadsag szerkesztosegi ertekezlet, Meszaros Tamas es Bolgar Gyorgy egy-egy irasa tele van onkritikaval. A kapcsolat.hu es kulonosen Greczy bejegyzesei is vidam perceket szereznek. A baloldali onguny es kritika egy-egy gyongyszeme naponta kenyezteti az olvasokat..Egy dolog viszont igaz..frusztraltak mar evek ota nem voltak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 12:43:28

@Ács Feri:

A fenébe, én akartam Lolától megkérdezni, hogy mit szólnál te a kéz a kézben vonuláshoz :)) Lelőtted a rólad szóló poénomat. Nálam soha nem lehet tudni, hogy komolyan beszélek-e, ilyen az "imidzsem". Vagy tegyek mindig ki ilyen izét?: :)

De tényleg, te mint a liberális gazdaságpolitika híve, üdvözlöd az adócsökkentést, nem ?

És bármennyire fáj: Egy csónakban eveztek. Ha meg nem ,akkor a gyermeked le fog köpni 20 év múlva. Vagy ezekért, vagy azokért. Nincs más út.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.16. 12:44:19

@malacka69 az édentől keletre...: hát nem, merthogy nem vagyok olyan tökös menyecske, hogy egy házas férfit behálózzak, sőt olyanvalakit aki magyarország első számú köze.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 12:45:33

@Ács Feri:
Ha nem lenn Hírtv, ma Kóka az Szdsz elnöke, és Hunvald nincs rács mögött, stb, stb.

Milyen jobbos TV-t akarsz?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.16. 12:48:57

most esett le másodszorar a kép: "Aki becsületes, velünk tart" - transzba esett parens a Kossuth térről :P

Ács Ferenc 2009.02.16. 12:52:22

@Őrnagy Őrnagy: Államcsődveszély van, még mindig. Most nagyobb a szar annál, hogy az élőmunka terheinek csökkentésén kívül (a tb csökkentésén kívül) más adókat lehessen csökkenteni. Először a szociális kiadásokat kell megnyírbálni, de nem finomkodva. Ha a kiadási tételeket sikerült - kb. szlovák mintára - leszorítani, akkor jöhet először az adófizetők terheinek mérséklése.

"És bármennyire fáj: Egy csónakban eveztek. Ha meg nem ,akkor a gyermeked le fog köpni 20 év múlva. Vagy ezekért, vagy azokért. Nincs más út."

Na, pont ez a polgárháborús mentalitás vezet a szakadékba.

bryan 2009.02.16. 12:53:26

@Google:
Miért kell ezek közül választani? Szerintem a választás elhibázott lépés. Ha van internet,a hírek, műsorok ingyenesek, az idő ugyan drága, de azzal is lehet spórolni. Ha csak egy oldalról tájékozódsz, azzal bebiztosítod, hogy semmit ne tudj meg a világról, amit az a bizonyos oldal nam akar.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 12:58:29

@Ács Feri:
Akkor Fleto újra elqrta. Biztos, hogy szociális kiadások a lényeg, Azok mérgezik a Köztársaság kincstárát?

A polgárháború nem fog véget érni. Valakinek győzni kell.
Antall úriemberként viselkedett ezekkel, ez lett a vége.

Te hogy akarod befejezni a polgárháborút, Feri?


Különben a Heti7esben hasonló stílusban fikázták tegnap Bayert. Nem akar valakit küldeni a Reakció a műsorba?

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.02.16. 12:58:31

1,:Ők nem gyűlölnek jobban minket"
2,: Heti Hetes
3,: Forró Tamás: "XX. SZÁZAD Deák Ference"
4,: az igazság beszéd.
5,: mi is kitudunk vinni az utcákra akkora tömeget mint Orbán Viktor.
6,: "ön nem úri ember."
7,: lovas roham-e? plussz vízágyak.
8,: na azt mindig kapnak, mert nem nézik a THM-et .

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 12:59:32

@Ács Feri: Ha-ha-ha
Nem gondolod komolyan:) Szórakoztatóbb vagy Bencsiknél is.

Ács Ferenc 2009.02.16. 13:02:05

"A polgárháború nem fog véget érni. Valakinek győzni kell."

Nem lehet benne győzni. Ez a XX. századi magyar történelem egyik fő tanulsága egyébként.

bryan 2009.02.16. 13:03:29

@Őrnagy Őrnagy:
Ha nálunk valaki "győz" annak diktatúra és mégnagyobb elkúrás a vége. Össze vagyunk zárva ide, meg kéne tanulni legalább stratégiai kérdésekben együttműködni. anélkül nem megy.

Ács Ferenc 2009.02.16. 13:04:18

@Őrnagy Őrnagy: "Különben a Heti7esben hasonló stílusban fikázták tegnap Bayert. Nem akar valakit küldeni a Reakció a műsorba?"

Heti Hetes vagy Bayer? Szerinted tényleg ennyire egyszerű volna a világ?

Ács Ferenc 2009.02.16. 13:06:42

"Te hogy akarod befejezni a polgárháborút, Feri?"

Nagyon sürgősen, mielőtt a kútmérgezők verbálisból igazit csinálnak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 13:06:44

@bryan:

Akkor végünk. Vagy előjön egy új generáció. De szerintem ugyanaz lesz azokkal is. NO FUTURE

@Ács Feri:

Nem ilyen egyszerű ( pl van Népszava is), de vannak normák, amiket nem lépünk át.

serwer 2009.02.16. 13:11:18

Echo-n most volt a tüntetés ismétlése, eléggé elszomorító volt
a tömeget pásztázva: volt itt narancslufi, díszcigány, kereszt, becelofánozott hírlap, Marian Cozma tábla, árpádsávos zászló, egy vágókép gárdistáról és egy sisakosról, de ez utóbbi valószínűleg a színpaddal együtt bérelhető.

martonx 2009.02.16. 13:13:13

Mi történik a reakcióval mostanában?
Az hagyján, hogy az újság megszűnt, a blog is határozottan haldoklani látszik.
Remélem nem az irigység beszél belőletek, amikor a jobb oldali újságokról, újságírókról beszéltek.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 13:15:19

ÉS Feri, hogy oldanád meg a megszorítást? Cigányoktól segély el, GYED el, GYES el, rokkantnyugdíj el?

Ács Ferenc 2009.02.16. 13:15:22

Őrnagy: alapvető (nemzet)stratégiai célokban megegyezésre kell kényszeríteni a politikai elitet. Ilyenek példának okáért:
- adó-, és szociális rendszer átalakítása
- önkormányzati reform
- határon túli magyarok (kettős állampolgárság)
- pártfinanszírozási törvény
- euró céldátum

Mindenki vonja hátrább a harci ebeit.
Az ír és a spanyol út követendő.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.16. 13:23:33

@Ács Feri:

aki a spanyol utat emlegeti, az nem úriember. a cipész /zapatero/ mást sem csinál, mint felrúg mindent amiről elhíresült az a fene nagy példaértékű... pont ezért nem lehet a szocikkal egyezkedni. a kihűlt testük /politikai értelemben persze/ felett kell meghirdetni az új rendet.

Ács Ferenc 2009.02.16. 13:27:00

@Őrnagy Őrnagy: ez nem bőrszín alapján működne, ha rajtam állna. Egyébként értem az utalást, a rendőrségtől nem vonnék el. Sőt. Nekem tetszik az amerikai gyakorlat.
Grift: New Order, aha.

tevevanegypupu 2009.02.16. 13:29:44

@serwer:
nekem is jobban tetszett a Melegbuszkeseg felvonulasa. Sokkal jobb figurak voltak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 13:34:16

@Ács Feri:

Ezekkel a alapvető (nemzet)stratégiai célokkal egye tudokt érteni.
Az ördög a részletekben lakozik. Meg a bátorságban. Félek várnunk kell 2010-ig.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 13:35:04

@Őrnagy Őrnagy:
De még mindig nincs konkrét eszköz. Erre azt mondaná Lendvai Ildikó, hogy nincs programod.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 13:35:45

Hülye őrnagy, önmagának válaszol. Megesik máshol is :))

_astronaut 2009.02.16. 13:35:45

Feri, bocs a sejpítőzésért, ez tényleg csúnya volt.

"tévékben elhallgatják, szőnyeg alá söprik, jelentéktelen dolgokkal szórakoztatják a nagyérdeműt."

Én az MTV1-2-őt nézem RTL, TV2 kizárva, mert onnan csak azt tudni meg, hogy Németországban az XY panda milyet színűt szart. Az MTV-n nézz meg egy szólás szabadságát, vagy egy lapozót, vagy Alacarte-ot, vagy az ESTE-t, egyikben sem simizik meg a buksiját a meghívott vendégnek, "jó van ez a mi kölykünk" hanem kikérdezik rendesen, nívósan.

Szóval ez a szőnyegalásöprős dolog faszság.

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.16. 13:36:24

Kedves Reakció!
Öröm volt Veletek, egészen eddig a cikkig. Ezután viszont nemigen hiszem, hogy gyakran látogatnálak Benneteket. Tudjátok mit írtatok: azt írtátok le, mint az SZDSZ mondjuk 1993-ban az MSZP-ről (vagy esetleg az MDF-ről, de az más tészta). Örülök, hogy szellemi élcsapatként úgy látjátok, mások agresszívek, humortalanok és b u t á k. Bizonyára még igazatok is lehet.
Csendben megkérdezem, hogy miért nem írtok a két jobboldali napilapba okos, megértő, szelíd írásokat? Vagy esetleg miért nem adtok ki egy jobb napilapot? Okosat, boldogat, megértőt, humorosat, jövőbe mutatót. Bizonyára széttörnék a cikkeitek után az olvasók a kirakatokat.
Két dologhoz viszont mindeképpen gratulálhatok: életkorotok folytán semmiképpen nem kollaboráltatok a Kádár-rendszerben (érdekes, én sem, pedig benne éltem), a pénzt az UFI-ra pedig nyilván úgy adtátok össze, nem kellett csöcs hozzá, ahonnan az jön.
Nem akarom magyarázni mert nem kell, hogy azt gondolom, a sumér rokonság nem igaz, a pesti zsidó viccek jobbak, mint Pilhál úr írásai. De szerintem az a sok buta újságíró azért azt tudja, hogy olyat nem ír az ember a nem tisztességtelen kollégáiról, mint amit Ti írtatok őróluk.

bryan 2009.02.16. 13:36:51

@Ács Feri:
Kiegészítés: egészségügy, "cigánykérdés"
De jó lenne ezt úgy megoldani mint azt a régi pápaválasztást, mikor befalazták az ajtót, az élelmiszeradagokat pedig folyamatosan csökkentették. Talán akkor lehetne megegyezés. Csak ehhez egy külső erő kell. Jelenleg ilyen erő nincs, tán csak az IMF, vagy az EU. Ők viszont nem tudják ezt összehozni.

Ács Ferenc 2009.02.16. 13:39:58

@Őrnagy Őrnagy: "Félek várnunk kell 2010-ig."
Szerintem tovább.

bryan 2009.02.16. 13:47:23

@Őrnagy Őrnagy:
Mi lesz 2014-ben, vagy '18-ban? Jönnek vissza a szocik és megint mindent felforgatnak, átalakítanak eltűnik három vagon készpénz, aztán jön a fidesz ugyanez. Az egyik legnagyobb probléma az a kiszámíthatóság hiánya. Gőzünk sincs valójában, mi fog történni a választások után szerintem kb. 10 ember tudja pontosan mit tervez a fidesz a választások után. Ez igy nem mehet tovább. Olyan kérdések vannak amit nem lehet megolani négy, vagy nyolc év alatt.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 13:51:13

kámináut: a fennt felsorolt okokból faroltam be középsikolás miépes állásaimból a mostaniba. Majdnem azt mondtam, középre, de ez nem igaz. Túl görcsös volt. Sajna a jobboldal ma is túl görcsös. Meg a bal is. A Tiranai lepel télleg jó, én is szeressem. Ellenben pl. Seszták Ágnessel.
Érdekes volna írni a Magyar Nemzet-Magyar Hírlap viszonyról is ám:) se veled , se nélküled, elhallgatjuk, árulók-taplnyalók, konkurrencia, de hivatalból szeretni kell, mer végre a balos médiatúlsúly kicsit visszabillen, de igazából ennek nem örülünk, mer nem lesz miért pánikolni ez volt a vélhető Nemzetes szempont.
A Népszava a Nemzet szava. Legalábbis a sportrovatban :):):) És milyen jó, kár hogy nem olvasom. Közel is van egymáshoz a Népszava meg a Nemzet szerk.

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.16. 13:51:57

@homoródkarácsonyfalvi:
Csendben megkérdezem, hogy miért nem írtok a két jobboldali napilapba okos, megértő, szelíd írásokat?

Most csak erre, röviden és konkrétan.
A Hírlapba írtunk, amíg Gazsó L. Ferenc főszerkesztőt és a szerkesztőket ki nem rúgta Széles Gábor. Azóta nem kaptam felkérést. Ergé kollégát már az új főszerkesztő tanácsolta el.
Nyilván volna vissza is út, ha megtanulnánk úgy írni, ahogy kell.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 13:54:03

Feri, azt az önkormányzati reform dolgot hogy gondolod? Mihályi Péter módra?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.16. 13:55:43

kk&tt:
ez tök jó, csak az interneten, a blogokon is fel-fel tünedeznek hasonló attitűddel rendelkező megmondók, pedig nekik kéne alternatívának lenniük, e helyett on-line másolatok csupán :-(.

X Y kronosz óra 2009.02.16. 13:56:04

@nénike:
Stefka István lapja konkrétan kicenzúrázta a Hírlap netes archívumából az újság korábbi szerzőinek nevét, cikkeit. (Ne félj, te még benne vagy ;)

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.16. 13:56:16

@nénike: Ezt nyilván nem tudhattam, bizonyára így van. Abban az időben, amikor írtatok az MH-ba, nem voltak a kollégák buták?

Ács Ferenc 2009.02.16. 14:01:03

@Őrnagy Őrnagy: "Antall úriemberként viselkedett ezekkel, ez lett a vége."
Ezt én lépcsőházi okoskodásnak tartom. Antall József jó irányban indította el az országot és - különösen a mai mezőnyhöz mérve - felelősségteljes politikus volt, sőt, államférfi. Az ő szellemisége, intelligenciája, műveltsége - akárcsak Sólyom Lászlóé vagy Tölgyessy Péteré - ma már csak a periférián lellhető fel.
És ez nagy baj.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 14:02:34

@Úlfhéðinn: ??? Félni? Minek? :) A Reakció maszekban készül, mindenkinek megvan a maga munkája.

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.16. 14:04:12

@homoródkarácsonyfalvi:

Nem voltak buták. Most sem azok. Több barátunk van a Hírlapnál. Ez a poszt nem a szorgalmas médiamunkásokról szól, hanem a politikagyártó megmondóemberekről.

Ács Ferenc 2009.02.16. 14:05:03

@Őrnagy Őrnagy: Mihályi Péter szerint a falu egy elavult településforma. Ez egy baromság. A kevesebb képviselő és kisebb bürokrácia viszont nem az.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.16. 14:06:11

Csillagos ötös ez a cikk. Hadd tegyem még hozzá, hogy a 40 feletti jobbosok - akik tehát Kádár alatt szocializálódtak - jelentős részben sajnos szintén ezekkel a tulajdonságokkal bírnak. Exceptis excipiendis (tisztelet a kivételnek).

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.16. 14:09:44

@nénike: Hát, a politikai megmondó emberek Magyarországon valóban nem intellektuális bajnokok. De a cím mintha más témát sugallt volna.

Ács Ferenc 2009.02.16. 14:10:35

Őrnagynak és akiket érdekelnek a rendszerváltás-környéki ügyek:
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=213756

- Tölgyessy-interjú, mindkét rész megtekinthető a cikkben.

bryan 2009.02.16. 14:11:10

@Ács Feri:
Az a baj, hogy a falun élő középosztály jelentős része az önkormányzatokból él. Tudom, hogy fenntarthatatlan az önkormányzatok jelenlegi mennyisége, de ha radikálisan csökken a számuk, akkor az a falvak jó részénél további lepusztulást eredményez. Ez is olyan probléma, ami nem tíz év alatt keletkezett és a megoldásához sem elég egy négy éves ciklus.

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.16. 14:13:06

@Őrnagy Őrnagy: Nem gondoltam volna, hogy a bosszú úgy beszél, mint az SZDSZ.

tevevanegypupu 2009.02.16. 14:14:01

Ja, ha bosszurol van szo az mas. Azt megertem, az nagyon jo dolog.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 14:14:10

@Ács Feri:
Csalódtam benned Feri :) Különben nem, mert azt nem néztem ki belőled, hogy Mihályival értesz egyet. Max. az egészségügyben :)

Nem kevesebb képviselő kell, hanem dolgozzanak ingyé', a közösségért. A bürokrácia leépítésével azért vigyázni, nehogy egy faluból a régiós székhelyre kelljen menni jogsiért.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 14:15:22

@homoródkarácsonyfalvi:
Közös ellenség esetén igen. AZ SZDSZ nácizik is, az azt hiszem kimaradt.

tevevanegypupu 2009.02.16. 14:15:30

@homoródkarácsonyfalvi:
annal jobb bosszut el sem lehet kepzlni, ok keszen adtak es adjak, meg csak modositani sem kell rajta.(:

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 14:16:54

@Ács Feri:
Tölgyessyről kérdezd Doomhammert :) Feri, te Hörtv-t nézel? Eszednél vagy?

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.16. 14:17:32

@Őrnagy Őrnagy:

Van sapka, nincs sapka?
Egyszerűen csak nem rezonáltak egy idő után a reakció úri középosztályának finom (trágár) humorára.

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.16. 14:24:23

@nénike: Sajnos nem tudom, mennyire úri. Ez a lebutázás nagyon idegesít, eleget hallgattuk ezt. Mondhatnám a buta volt a suttogó propagandában a "jobboldali" szinonímája.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 14:28:27

@Őrnagy Őrnagy:
Őrnagy, belőlem nem beszél semmi, főleg nem a bosszú. Nem az én műfajom.

Írhattam volna az MH belső dolgairól itt vagy ott, ezen a néven vagy álnéven, de nem tettem. Pedig páran átértékelnék a pénteki hősök munkásságát és az ő védelmezésüket...

És, ahogy Nénike is írta, most is vannak kedves ismerőseink, tehetséges és alkalmas újságírók a Hírlapnál. Nem róluk szól ez a bejegyzés.

mildi 2009.02.16. 14:28:58

lelkylola,
azért a cél nem minden esetben szentesíti az eszközt.
Gyurcsányt "utálni" lehet azért, mert nem jó, ahogy az ország dolgait viszi-vagy mert nagy az orra.
tarthatom egy rohadéknak a szomszédot, mert méteres láncon tartja a kutyáját, és még veri is-de ettől még nem leszek 4mancsos aktivista.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 14:35:14

@martonx: ugyanez áll:

dszg 2009.02.16. 14:02:34
@Úlfhéðinn: ??? Félni? Minek? :) A Reakció maszekban készül, mindenkinek megvan a maga munkája. Így aztán felesleges volna féltékenynek lenni. Azt szereténk, én legalábbis, hogy kikupádjanak. A Nemzet egyébként az összefonás előtt jó volt, kár hogy a Napi Magyarország stábja csinálja most.

Ács Ferenc 2009.02.16. 14:42:36

@Őrnagy Őrnagy: sajnos megint tévedsz Őrnagy úr, mert egyik emlegetett kollégám sem bosszúálló típus.
mildi: egyetértek veled.

2009.02.16. 14:43:32

A posztírónak örülnie kellene. Ha a felsoroltak mind igazak, akkor a hozzá hasonlóan művelt, humoros, hiteles újságíróknak annál nagyobb tere nyílik majd előbb-utóbb. Remélem így is lesz. Vagy nem.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 14:44:27

@ergé:
Pedig jó dolog a bosszú, és igen szórakoztató is. Persze csak módjával.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.16. 14:47:28

@Ács Feri:
megegyezés?
nincs megegyezés, nem volt sohasem, és nem is lesz soha.

ha úgy tetszik, meg lehetett volna egyezni az elmúlt 20 évben, 7/24, mégse egyezett meg senki.

megcsinálni kell. csak most már nincs miből finaszírozni a megcsinálást.

Hattory Hanzo 2009.02.16. 14:49:15

Én azt szeretem a Magyar Hírlapban a legjobban, hogy rendszeresen közölnek Széles Gáborral készített interjúkat, úgy politikai, mint gazdasági témákban. Perfekt.

Dé208 2009.02.16. 14:51:10

....mondjuk Ti sem vagytok valami nagy humorjánosok.
Az utolsó magyar tényező akinek frankó humora
és /sztem/öniróniája is volt, hát az Torgyán doktor volt.

Egyébként meg az UFI idejében figyeltem ki, hogy kb.
kilencen vagytok /na jó 11/ 11 hiteles, humoros, művelt,
tökös stb. csóka akik tudják a frankót, meg merik meg teszik.

Mé nem alakitotok eszdéeszt ?

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.16. 14:56:13

@Hattory Hanzo:

A maiban is van egy egész kolumna. Gábor küldi mindazoknak, akik nem tudtak pénteken kimenni.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 15:01:07

@Hattory Hanzo:

Azért én örülök, hogy Tótát meg PKI-t eltakarították egy napilaptól. Ha ez az ára, istenem. Egy Szdszes lappal kevesebb, és nincs is több :)

tanarseged ur 2009.02.16. 15:04:40

Szerény javaslat: Kínai Kálmán és Trágár Tóni állhatnának egy kicsit pozitívabban a dolgokhoz. Pl. írhatnának egy posztot arról, hogy kiket _nem_ utálnak és kiket _nem_ néznek le, szóval hogy kik azok, akik ma Mo-n számítanak és szerintük rendben vannak. Lehet, hogy nem is kellene sokat írni.

zoli29 2009.02.16. 15:11:47

Jó cikk! Egyetértek vele. :-)
De töredelmesen megvallom, hogy vannak MH-s csókák, akiket komálok, és szeretek hallgatni, pl.: Szentesi-Zöldi, Fricz Tamás, Tóth Gy. (annak ellenére, hogy ő sokszor túllő a célon), Bayer, Boros Bánk.

Széles Gábor egyszerre megmosolyogtató és elszomorító jelenség (utóbbi azért, mert jól példázza a mai közállapotokat), Kondor Katalin leigazolása pedig azt a mindkét oldalt megfertőző gondolkodásmódot tükrözi, miszerint: teljesen mindegy milyen minőséget képviselsz, a lényeg, hogy utáld a másik oldalt.

Ikhór 2009.02.16. 15:12:02

Nos, hölgyek, urak itt a Reakción, ez igen. Megkapta a tapló jobboldal, vagy legalábbis egy rétege. Ők, a hülyék, nem a kínai transzvesztita előadókról olvasnak, hanem avítt, buta, frusztrált, hiteltelen és tehetségtelen pöcsök cikkeit. Mert mucsaiak, ha emlékszik még valaki TGM sommás ítéletére. A Reakció, bezzeg, itt, az Index emlőin csüngve, persze más. Mindig tudják a tutit, a trendit, a frankót, és nemcsak tudják, hanem meg is mondják. Hiszen ők jó újságírók, valaha volt újságjuk is, most már csak ez a blog van, de mégis. Sajnálatos, hogy a tuti-trendi-frankó blog a legcsekélyebb mértékig sincs jelen a magyar közbeszédben, na persze azért, mert a magyar közbeszéd is hülye pöcsök közbeszéde, akik nem látják meg a gyémántot a szemétdombon. Jaaaj, a Nemzet, júúúj, a Hírt Tv, áááh, a Hírlap, úúúh, az Echo Tv. Pedig a jó újságírók - hiszen nem most, de valaha írtak ők is a Hírlapba, bár akkor minden más volt, akkor még fejelték a tizenegyest - itt vannak. No, akkor csak az érdekesség kedvéért, meg azért, mert állítások szerint, ti, jó újságírók, utáljátok Gyurcsányt, meséljetek, mikor tártatok ti fel valamit. Emlékeztek biztosan, ez is újságírói munka, nem csak a megmondás. Melyik volt az a botrány, amelyik innen indult? Tudjátok, olyanokról beszélek, amiket például a Nemzet és a Hír Tv hetente borít fel, bár ők avíttak, buták, hiteltelenek és frusztráltak, valószínűleg még Tóta W. cikkeitől sem áll fel nekik/lesz nedves a bugyijuk. Nem kell hosszú leltár, csak egyet mondjatok, egy szöget, amit a Reakció vert be Gyurcsány politikai koporsójába. Mert tudjátok, a pálya széléről csak üvöltözni lehet. Az újságírói pálya széléről is.

micz 2009.02.16. 15:15:06

Nagyon jó a poszt! És BÁRMI is van először magunkban kell rendet tennünk! KK&TT jó úton halad, és aki azt mondja hogy csak fikáztok az mondjon valamit amire feltétel nélkül fel lehet nézni. A "humor" pontban nincs eléggé kihangsúlyozva az irónia, különös tekintettel az ÖNIRÓNIÁRA!

magyar-magyar szótár 2009.02.16. 15:15:47

A Magyar Hírlap, ha azonosulunk nemzetiromatikájával, olyan Bornemissza Gergely, aki a nagyköltséggel a várba fölcsempészett puskaport kanóc nélkül tisztán guríjjja le az ostromlóknak, s aztán a topkapik vagy tüfekcsik vagy hogyishíjjákok, tótawékek ezerrel tőtik az ágyúikba.
Aztán a kartácsot ládaszám dobálja nekik: "Nesztek, ezt kapjátok ki!"
Ki is kapják, rátőtik a duflán.
Na, és akkor a fojtás, a sok papír, a tenger papír.
Szerintem a világtörténelemben nem volt még ilyen buta milliárdos, aki százmilliókat ölt egy 10ezres olvasottságú papírorgánumba, hogy naponta 20-30 jógyerek újságírónak legyen témája (az olvasókat, akikhez a jógyerekek interpretációja eljut, ti becsüljétek meg..)

Az rendben hogy valamiből meg kell éljen Bayer meg Stefka meg a többi branerosaurus ..de hogy még témaszegény jógyerekújságírókat is segélyez???

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.02.16. 15:18:38

@dszg:

"??? Félni? Minek? :) A Reakció maszekban készül, mindenkinek megvan a maga munkája."

Jó, hát van ez a duma, hogy maszekban blablabla, de azért sztem itt nem csak "hobbikertészkedés" folyik.
Ha tényleg_semmi tétje_, kizárólag passzióból írtok, akkor sajnállak, hogy ilyen emberekkel foglalkoztok a szabadidőtökben. Akkor sajnos perverzek vagytok. :)

Azt, hogy_mitől_féltek sztem, talán félreértetted.
Arra gondoltam, hogy OK, egy szűk réteg "tényezőként" gondol rátok (erre a blogra), de azért a nagypályán a jobboldalon (sajnos) ezek a figurák játszanak. Ez ma tény.
Amit ti csináltok, az teremfoci. És ha esetleg kiálltok a drukkerek elé, akkor lehet, hogy nem lesznek_megelégedve_, ha nem a nekik tetsző, megszokott alattomos játékot látják (persze abban eléggé biztos vagyok, hogy az itteni szerzőgárda egy-két tagjának az a játék nincs is nagyon ellenére).
Szóval sztem ettől féltek. Hogy rajtatok marad valamiféle bélyeg. És ezt elkerülendő, már előre magyarázkodtok, ami sztem kínos (bár a kommenteket látva valahol érthető).

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.16. 15:19:30

Hogy a következő választásokon ne az MSZP alakítson kormányt, annak az a feltétele, hogy a leváltását óhajtó pártok kellő számú szavazatot kapjanak. Ezt kívánjuk mi, az itt bejegyzők és hozzászólók döntő többsége, és biztos vagyok, hogy felelősen és átgondoltan döntünk majd az ikszelésnél. Ez a döntés nincs összefüggésben azzal, hogy miként értékeljük a Magyar Hírlapot, és ennek hangot adunk-e.

gabca 2009.02.16. 15:19:49

Nem igazan ertem ezt az egesz felhordulest, teljesen rendben van ez a bejegyzes. Sot, meg nagyon finom is. Vagy valaki tud erdemi kritikat is irni rola?
Az itt baj, hogy ha valaki egy balon elszellenti magat, esetleg felreforditjuk a fejunket diszkretem, de amikor rendszeresen a tancparkett kozepere szarik, miert kene szo nelkul hagyni? (Leszamitva azt, hogy az kozos bennunk, hogy utaljuk GyF-t ...) Mert pl. Bencsik et al azt csinalja.

Azert akik a jobboldal (sose letezo) egyseget mint szent celt emlegetik, elgondolkodhatnanak azon, hogy miert is volt a bukta 2002-ben? Nem tobbet tett-e az ugyert Bencsik et al, mint az MSZP-kampanystabja? Orban meg csak nem is kenheti senki masra, mert aki inkabb Toth Gy-t tartja meg fotanacsadonak, mint Tolgyessyt, az magara vessen ...
A vitaintidoban felsoroltak mellett nekem meg az a bajom ezekkel a figurakkal, hogy - mikozben nagyon is sokat artanak a jobboldalnak - a koncosztasnal ott fognak tolongani az elso sorban markukat nyujtogatva. Es nem csak mediamunkasokrol van szo. Emlekeztek-e meg Grespikre? Vagy hadd emlitsem sajat szakmam egyik "jobboldali" mediapatkanyat (akik ismerjuk a szakmaban, hanyunk a nyilatkozatain, mert kevesebb hiteltelenebb embert ismerunk a szakmaban), akitol rettegunk, hogy vagy az otthoni korhazam igazgatoja lesz (haza se megyek akkor), rosszabb esetben szakmai kollegiumi elnok (uff).
Mert az ilyen nagy profetak valahogy mindig annyira agresszivek, amikor koncrol van szo - termeszetesen a hon udveert ... Es ha nem kapnak semmit, lesz majd nagy ajvekolas.
Szeles is meg fogja kerni az arat. Kotve hiszem, hogy onzetlensegbol tapsol el evi tobbszaz milliot ...
Csak azert nem egyertelmuen es szaz szazalekig a Jobbik mellett nyomulnak, mert toluk taliga loszart kapnanak (annyira nem nyerne tul magat az a part, hogy kifizesse oket), nem a befektetett penz megteruleset, es zsiros allasokat.

Nagy mitosz ez az egy szent kozos cel, amiert semmi sem draga! En mar vitatkoztam sajnos ilyen csavokkal, akikrol ez a poszt szol (bar csak sima beszopatott drukkerek voltak - mert a fobunosok azon politikusok, es mediamunkasok, akik hintik ezt a szent szart a fejekbe), es bar sose alltam volna veluk szoba!

Es nem hinnem, hogy csak egy SZDSZ vagy ezek az alternativa. Miert ne lehetne Molnar-Horvathoktol is ugyanannyira herotom, mint Bencsik-Grespikektol???
Ez a mi kutyank kolyke mentalitas szoritotta szerintem partra Tolgyesst, Solyomot, es hasonlo figurakat, mert ilyeneknek nincs helye ebben a bolondokhazaban.

zoli29 2009.02.16. 15:26:14

"Igazság csak egy van, s mivel ezt az egy igazságot hőseink testesítik meg, aki nem azonosul velük, az a Gonosz oldalán áll"

A kommentek egy része remek példa erre...

gabca 2009.02.16. 15:27:30

@Ács Feri: "Államcsődveszély van, még mindig. Most nagyobb a szar annál, hogy az élőmunka terheinek csökkentésén kívül (a tb csökkentésén kívül) más adókat lehessen csökkenteni."
Mar bocsi, de - kicsit OFF - nem igazan ertem ezt a tb-csokkentest ... Valaki arulja mar el, hogy mibol finansziroznak az E-ugyet akkor? Lehetne a tarsasagnak egy kicsit nagyobb fantaziaja is, ti. az egyik fo bajom a szoci kormanyokkal az, hogy ha sporolas, meg kiadascsokkentes, akkor valahogy mindig az oktatas, meg az egeszsegugy jut eszukbe. Alapvetoen elhibazott gondolat ez, szerintem.

Ács Ferenc 2009.02.16. 15:36:58

@Ikhór: "Ők, a hülyék, nem a kínai transzvesztita előadókról olvasnak, hanem avítt, buta, frusztrált, hiteltelen és tehetségtelen pöcsök cikkeit." Helyzetelemzésaed idáig találó, és abban is igazad van, hogy a pálya széléről csak üvöltözni lehet. Azt is csináljátok. Aztán, amint Széles Antikommunista (haha) Gábor elunja ezt a zajos, a Reakciónál egyébként nem olvasottabb cirkuszt, mehettek a báránykád.hu-ra, vagy a többi zombikeltetőbe.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 15:39:00

@Ikhór: ezek szerint csak az mondhatja el a véleményét valamiről, aki űzi is az adott műfajt, foglalkozást? Az egyszeri ovlasó például nem gondolhatja úgy,. hogy nincs egy tisztességes napilap a piacon? És ha így gondolja, a válasz az, hogy "írjá bele", meg "csinálj egyet"? Fasza.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 15:40:05

@gabca:

Vmit nem értesz meg szvsz.
A tagadás kurvára kevés.

rendben van, amiket itt Bencsikről meg a többiről leírnak, de nemcsak ez a jobboldal, sőt leginkább nem ez.
Ez abszolut perem.

És az igazság ott van, h nemcsak azt mondom, h faszkalap a Bencsik, hanem azt is, deviszont a Bórókai jó arc, őt nyomatni kéne.

Teccik érteni, ugye?

A Fasz Díjak kiosztása nem nagy kunszt, az szimpla bulvár. Azt is meg kéne mutatni, h melyik lenne az üdvözítő út.

Aztán itt van ez a hitelesség kérdése.

"Na ítélj, h ne ítéltess!2

Mi van bakker? Ha 35-30-35 évesen gondoltam vmit a világról, vagy csináltam vmit, akkor már soha többé nem fejlődhetek, nem változhatnak meg a nézeteim.

Én már Horn nyuszi esetén se értettem a pufajkázást, és pont úgy nem értem Kondornál a komcsizást.

Miért ne húzhatna az ember szellemi fejlődése egy ívet? Hogy indul vhonnan, és eljut másvalahová.

Sztem csak az hiteltelen, ami kacskaringókat tesz.

Pl. Dávid ibolykáék azok.

Van más is, de idő nincs.

Viszont mindenki magába szállhatna, és elgondolkozhatna, h ő vajon mennyire hiteles.

Pl. mennyire volt hiteles az a videó az előző posztban?

Üdv.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 15:40:52

@Úlfhéðinn: hát, suzerintem KKTT megindokolta, miért készült a poszt. Amivel alapvetően egyetértek.

gidabiga 2009.02.16. 15:44:59

Én eddig csak olvasni jártam ide, szeretem ezt a blogot, de nekem ez a poszt most kicsit tótawésre sikeredett.
Nem is csak a tartalom, leginkább a stílus.
De azért jövök máskor is :D

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2009.02.16. 15:45:24

eszem ágában nincs kézenfigva menetelni bayerrel. mindenki a maga nevében. köszi.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 15:46:21

@malacka69 az édentől keletre...: Ja, a Borókai télleg jófej, habűr szerintem Ókovács poénosabb volt a Válasz végén :). De nem hiszem, hogy minden posztban globálisan és egyrészt-másrészt módon kell írni, az oldal összképe jó, ha ilyen. Az pedig sokszor kiderült már, hogy szeretjük a Heti Választ (én legalábbis biztosan).

Mindamellett egységes Jobboldal addig van, míg Baloldal egyenlő MSZP meg kis SZDSZ-e. Védelmi kategória, kényszerszülte dolog. Mer egyébként tartalmatlan lufiszó ez a jobboldal.

Ikhór 2009.02.16. 15:50:13

@Ács Feri:

Nyilván az is az okos, felkészült, tehetséges (röviden: reakciós, még rövidebben: jó) újságírás része, hogy engem a Hírlaphoz vizionálsz. A zombikeltetőzés nagyon klassz, még nem Tóta W.-i szint, de már jobb, mint Seres.
Egyébiránt: van példa? Vagy tovább nem olvastad? Tudom, minek.

Ikhór 2009.02.16. 15:51:14

@dszg:

Saját bevallásuk szerint ők űzik.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.02.16. 15:57:33

@dszg:

"hát, suzerintem KKTT megindokolta, miért készült a poszt. Amivel alapvetően egyetértek."

Ezt nem vonom kétségbe.
Ettől még a jelenség , amiről írtam, valós lehet (és sztem az is).
Tehát nem vagytok túl könnyű helyzetben.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 15:58:15

@Ikhór:

Minden szavaddal egyetértek.

manapság télleg sokan azt hiszik, az már vmi, h szellemsen tudtak belerúgni vkibe.

Utána járni dolgoknak, tényfeltárni.... No neeeee, az már munka, picsába vele!

Ült, amit mondtál.

Egyébként meg mi is a baj velük:

Huth Gergely, Csermely Péter, Célpontos csávók, Németh Miklós Attila, Obersovszky Péter, Ókovács Szilveszter, Láncziék, stb...

Ugyanazt a 5-6 nevet forgatjátok, mikor jobber sajtót fikáztok. Ez így elég kevésnek tűnik az általánosításhoz

Ikhór 2009.02.16. 15:59:57

@X Y kronosz óra:

Való igaz. És ennek még csak hat éve.
Lám, tévedtem.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 16:01:24

Meg van az a Nemzetes lányzó, aki a Hírtvn szokott lenni a Lapzártában.

gabca 2009.02.16. 16:02:00

@malacka69 az édentől keletre...:
Szerintem belefer, hogy valaki fikazni szeret, meg tud. Nagyon mokasak, ilyen is kell.
Foleg azert, mert - bar tenyleg nem rossz - a HV azert idonkent nekem nagyon sotlan. Az osszezaras miatt meg a jobboldali mediaban udito szinfolt, ha valaki kepes a sajat oldalanak idiotain is kacagni. Szerintem a jobboldali mediara olyan szinten jellemzo ez a "kurvara komolyan vesszuk a vilagot, es persze benne elsosorban magunkat", hogy nagyon is udito szinfolt KK&TT. Meg azert is, mert a helyzet mara Mo-n egyre inkabb hajlik egy abszurd dramaba. Bizonyos figurakkal, meg nezetekkel nem erdemes vitatkozni, a legjobb harsanyan kikacagni oket (ajanlom az olyan klasszikusokat mint A rozsa neve, vagy a HP idevonatkzo resze).
A HV raadasul nagyon is elturte az ilyen arcokat - most kezdik egy kicsit Kiszely "Tanar Urat" megpiszkalni, de azert arulkodo, hogy a torzskommenteloi nagy resze jobbikos hiperaktiv, es termeszetesen kurvara kuldetestudatos intolerans kuksi.
Szerintem nagyon is veszelyes diszkreten, szotlanul elforditani a fejunket a szent egyseg neveben.
Mert nyugodj meg: ezek a csavok lesznek az elsok, akik adott esetben a hatadba dofik a penget, ha veletlenul nem ertesz egyet valamiben veluk - termeszetesen a hon szent ugye vedelmeben ...

reality 2009.02.16. 16:02:09

@dszg: "Mindamellett egységes Jobboldal addig van, míg Baloldal egyenlő MSZP meg kis SZDSZ-e. Védelmi kategória, kényszerszülte dolog. Mer egyébként tartalmatlan lufiszó ez a jobboldal."
No, ezt a képet erősíti _mostanában_ a Reakció is, ahelyett, hogy meghatározná, mi is a jobboldal. Vagy legalább _még_ mi lehet az.
malackával egyetértve: "A Fasz Díjak kiosztása nem nagy kunszt, az szimpla bulvár. Azt is meg kéne mutatni, h melyik lenne az üdvözítő út."
És körülbelül ezt már vagy 100x leírtam (leírtuk), csak valahogy nem tetszik itt érteni.

Ács Ferenc 2009.02.16. 16:03:20

@Úlfhéðinn: "Ha tényleg_semmi tétje_, kizárólag passzióból írtok, akkor sajnállak, hogy ilyen emberekkel foglalkoztok a szabadidőtökben. Akkor sajnos perverzek vagytok. :)"

A szabadidő értelmes kitöltése szervezés kérdése. :) Nekem sok minden belefér, civil közösségi munka, kirándulások, stb.

gabca: a befizetett eü. járulékok csak kisebb hányadát fedezik a központi eü. kiadásoknak. A többit te meg én fizetjük például a vállalkozókra kirótt tizenvalahány-féle adónemen keresztül. A megoldás: a tűzoltás után kevesebb, de tisztább alapú álllami szolgáltatás, alacsonyabb közterhek (kivételek persze legyenek: közrendvédelem, közösségi közlekedés, stb.) Még kevesebb segély. Tehát az elmúlt években látott szerencsétlenkedés helyett határozottabb és egyértelműbb, valódi eü. reformok kellenek.

lkhór: A Kiss Elemér-ügyet anno az Ufi robbantotta ki. Utána vette át a MaNem. Amúgy mennyire értelmes dolog számonkérni egy havilapon, vagy egy blogon azt, ami leginkább politikusok feladata? Tényfeltárásban egyébként a Heti Válasz nívósabb, megbízhatóbb és komolyan vehetőbb, mint a MaNem. Részben azért, mert nem egy revolverlap.

tevevanegypupu 2009.02.16. 16:03:39

@malacka69 az édentől keletre...:
nem ugyanazt forgatjak, csak szemelyes okokbol utaljak Szelest es Bayert. Az mas, igy viszont mar ertheto, hogy miert nem alltak ki - ebben az esetben - a sajtoszabadsag mellett. Legyen sajtoszabadsag, csak ne annak aki minket elkuldott es nemezkalapos kozonsege van.(:

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 16:03:46

csak egy apróság, legjobb tudomásom szerint ténymegállapítás: mintegy harmincan csinálunk itt ingyen és bérmentve, hobbiból egy blogot, amelynek napi olvasóinak száma kb. megegyezik, néha több, mint a szintén kb. 30 ember által reggeltől estig fizetésért készített, éves szinten majd' milliárdos veszteséget okozó Magyar Hírlap eladott példányainak a száma.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.16. 16:05:00

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni!!!

Húsz év múlva (ha lesz még Magyaro. és lesztek még ti is) egy önjelölt ifjú titanik rólatok fogja ezeket leírni...

oszt jónapot!

ü
bbjnick

reality 2009.02.16. 16:05:53

@gabca: "Nagyon mókásak, ilyen is kell."
Az 'is"-en van a hangsúly. Vagy legalábbis azon kellene lennie.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 16:07:02

@ergé:

Rosszul számolsz, mert

ad1. 1db újságot nem feltétlen egy darab ember olvas, hanem általában több.

ad2. Én rendszeresen olvasok neten Bayer cikket, Heti válaszost, stb.... Ezeket nem számoltad el az ő javukra.
Vajon hogyan viszonylik a MH honlapjának olvasottsága a tietekéhez?

reality 2009.02.16. 16:09:44

@ergé: Nem értem. Attól még nagy a felelősségetek. Sőt, ha már az olvasottságot említetted, akkor meg még inkább!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 16:10:10

Teve, kérlek, ezt visszautasítom, sőt elég dehonesztálónak érzem tőled, mint rendszeres olvasónktól, hogy személyes utálat alapján alkotott álláspontot látsz bele a R. szerzőibe. Igazából nem is kommentálnék itt, mindvégig magamban tartottam (és tartom) az MH-val kapcsolatos mondandómat, épp ezért szólalok meg most az ügyben.

Mondjak valamit? Előbb írtam publicisztikát a Hrlapba, mint Bayer. :)

Karcolt lendület 2009.02.16. 16:10:27

@malacka69 az édentől keletre...:
Egyrészt a tényfeltáró újságírás csak egy része a véleménybefolyásolásnak, az itt kritizáltak egyáltalán nem erről híresek. (Sőt egész tényfüggetlenek bírnak lenni.)
Másrészt főleg erről az 5-6 emberről van szó - ugyanis a balosok is ezekből vezetik le "milyen az igazi jobboldali". Nahát én szégyellem ezeket az embereket és senki ne vezesse le belőlük, hogy nekem mi a véleményem és milyen vagyok. Mondhatni elhatárolódom tőlük és igen ritkán nézek bele az őket foglalkoztató újságokba, TV-kbe.

Amúgy a Hír TV csak a kommentekben jelent meg, a cikkben nincs róla szó.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 16:11:07

@Úlfhéðinn: hogy ilyen emberekről írunk, meg ilyen posztokat, az sokszor szakmai ártalom is.
@reality: Nem tom, miért a Reakciónak kéne meghatározni, mi a jobboldal. Mér kell meghatározni? Szerintem ma már NINCS. Meghatározása: nem létezik. tudom, mit takar az emberek fejében (meg az enyémben is), de ez teljességgel alkalmatlan arra, hogy a valóságra alkalmazzuk. Ezt a jobboldal dolgot csak a végső jobbos győzelem mindenáron típusúak miatt hoztam ide.

reality 2009.02.16. 16:11:45

Apropó: aSoproni reklámját mikor fogjátok már fikázni? Remélem a köv. poszt arról fog szólna. Olyan mucsai. :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 16:13:33

Malacka: tavalyi adatokat tudok, de nem mondom meg. Épp azért, mert nem akarok dolgokat kiteríteni. + írhattam volna továbbra is véleménycikkeket az MH-ba, de nem éltem a lehetőséggel. Pont. Ennyit az MH-ról a részemről.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 16:14:29

@ergé:
Nagyon gazdag lehet az a Széles Gábor. Az egész médiabirodalom vesztesége ez, nem a Hírlapé magában. Egyébként az adat honnan van? Az indextől?

Ikhór 2009.02.16. 16:14:49

@Ács Feri:

Már elismertem, hogy van egy példa. Hiába, ennyi év a szakmában, csak becsúszik egy tényfeltárás. Ami persze szerinted, amint azt rögtön ki is derül, inkább a politikusok feladata. Tényleg? Akkor ez nagyon kényelmes, akkor igazatok van, a médiának, benne nektek, nem marad más, mint az okádó megmondás, minden nap erősebb jelzők használatával, minden nap trágárabb kiszólásokkal, mert az a trendi.
A Heti Válasz valóban kitűnő, bár kisebb számú oknyomozásokat végez, a Nemzet többet indít, de többször felületes, ebben nincs köztünk vita.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.02.16. 16:15:37

@ergé:

A "legjobb tudomásod" mennyire megbízható? Végülis valamennyire insider voltál, nem?

@reality:

Már megvolt máshol...

states 2009.02.16. 16:19:06

Önmagát minősíti a Reakció ezzel a már-már fóbiává növekedett MH elleni lejárató kampánnyal. Az pedig külön is pikantériája ennek az egész történetnek, hogy mindezt párhuzamosan a Gyurcsány által meghirdetett kereszteshadjárattal, ami láthatóan alig-alig érte el reakciósaink ingerküszöbét. Ez a post pedig, ami afféle magyarázom a bizonyítványomat akar lenni, kimondottan nevetséges...

Ács Ferenc 2009.02.16. 16:20:35

@malacka69 az édentől keletre...: Vajon hogyan viszonylik a MH honlapjának olvasottsága a tietekéhez?

A Magyar Hírlap nem auditáltatja magát. Bizonyára véletlenül.

Teve. félreértesz valamit, nekem pl. semmi ütközésem nem volt velük, egyszerűen vállalhatatlan, elfogadhatatlan, színvonaltalan, amit művelnek. De nem határolódom el tőlük, ugyanis nincs közöm hozzájuk. Nem is menetelek velük, sem jelképesen, sem konkrétan, semmilyen okból.

states: szerintem sem kell magyarázkodni, ebben bizony igazad van.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 16:20:42

@Karcolt lendület:
"Egyrészt a tényfeltáró újságírás csak egy része a véleménybefolyásolásnak, az itt kritizáltak egyáltalán nem erről híresek."

Upppsz, akkor Bayert már ki is lehet venni, ugyanis én rengeteg tényfeltáró riportfilmjét láttam, többek között pozitív példafelmutatást is egy cselgány edzőről. Vagy nála olvastam nagy hatású cikket egy alapítványi gizdáskodásról, mikor a befolyt összeg töredékét fizették ki a beteg gyermek édesanyjának.

Szóval a posztban említett "Bayer Zsoltot, Bencsik Andrást, Lovas Istvánt, Pörzse Sándort, Kondor Katalint" 5 személyből Bayer nagyon kilóg. És ezeket egyébként is lehetne differálni relációjelesen vhogy így:

Bayer>>>Kondor>Pörzse>>>Bencsik=Lovas

Ám a poszt címe:
"Miért nem rajongunk a Magyar Hírlapért?"

Mondjuk van az MH-nak 30 újságírója, itt hányat is említettek meg?

Naumov 2009.02.16. 16:20:43

Nos, Kálmánéktól olvastam már jobban megírt posztot is, a tartalommal viszont meglehetősen egyetértek. Én sem állhatom Fletót, sem a kormányát, de ebből egyáltalán nem következik, hogy mindenki a kebelbarátom aki hozzám hasonlóan nem állhatja. Ez nem bináris algebra, még ha egyesek próbálják is a világot a nácik-antifasiszták meg a hazaárulók-hazafiak tengelyek mentén felosztani.

reality 2009.02.16. 16:21:39

@Úlfhéðinn: Itt még nem? Remélem, ami késik, nem múlik. :)

CrL 2009.02.16. 16:21:41

amúgy tényleg, megér ez a téma ennyi pörgést?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 16:22:19

@malacka69 az édentől keletre...:
Bocs de a sorrend nem jó. Bencsik a legalja. Lovas nem volt komcsi soha.

martonx 2009.02.16. 16:23:08

@Naumov:

Ez igaz, de mikor olvasol az indexen olyat, hogy miért utáljuk a Népszavát?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 16:23:17

@CrL: a cigótémánál ezer komment fölött volt, úgyhogy ez még semmi. Szemét rasszista banda.

gabca 2009.02.16. 16:23:56

@Ács Feri: "a befizetett eü. járulékok csak kisebb hányadát fedezik a központi eü. kiadásoknak. A többit te meg én fizetjük például a vállalkozókra kirótt tizenvalahány-féle adónemen keresztül."
Kicsit tanulmanyozd:
www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_UVEGZSEB/STATISZTIKAIADATOK/BEVETEL_08JDEC.PDF
A rendszervaltas utan az Antall-kormany egyik nagy erdeme volt, hogy a Kadar-fele szocialista egeszsegugyrol atallitotta a rendszert az egeszsegbiztositas-alapura. Aminek a lenyege, higy van egy zart e-alap, es alapvetoen a befizetett jarulekokbol finanszirozzuk. Ami nagyjabol egyebkent a mukodesre eleg, es akkor meg nem beszeltunk amortizaciorol, fejlesztesrol. A fejlesztest sajnos kiadtak gebinbe (ld. diagnosztika), ami akkor nagyon faszanak tunt, de most azt kamatos kamattal fizetjuk (a szakmai hianyossagokrol meg nem kell tudnotok, de hidd el, hogy nagyon rossz uzelt volt). Mindegy, hagyjuk az OFF-ot. Mondjuk az teny, hogy elojohetnetek fasza kis valsag-, meg orszagmenedzselesi javaslatokkal, mert arrol mondjuk en is szivesen olvasnek, hogy hogyan is kepzelitek el, meg arrol vsz. vitatkozni is jokat lehetne - bar biztos kevesebben szolnanak hozza.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 16:24:01

@martonx:
Azért fikázzák rendesen, de pl a Napkeltébe simán bemennek.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 16:25:14

@gabca:
Én is erre várnék, de hiába.
Elvenni az megy, de mi lesz utána?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 16:25:21

@Ács Feri:

Egy Bayer cikk olvasottsága a következő részekből áll:

- Eladott, nyomtatott lap szorozva egy 1-nél nagyobb számmal;

- MH honlapon olvasod;

- Emailben körlevél formájában megkapod;

- Más források (főleg neten) leközlik vágás/szerk nélkül, vagy avval együtt

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 16:33:42

@CrL:

"amúgy tényleg, megér ez a téma ennyi pörgést? "

Hát elég érdekes, mert a jobboldalnak olyan a Bencsik meg a Lovas, megafaxom, mint egy házaspárnak az, h éjjelente pisi-kaki szexelnek.

Mármost csinálhatja azt a házaspár, h világgá kürtöli, h hogyan szarnak&pisilnek egymás szájába, de ettől a fajta őszinteségtől még nem lesz jobb házasság mások szemében.

Sztem a normális jobboldal akkor csinálja legjobban, ha nem foglalkozik a saját legaljával, se pro-, se kontra értelemben.

Kb. teljesen feleslegesnek látnék egy olyan cikket, amiben twá fikázza az ATV-s újságíró klub drágabolgárurát, vagy avarjankóját... Merhogy minekis? Perem, és aszerint is kell vele bánni.

Ha itt vki megérdemel egy jó kis vitát, az Bayer és az ő szerepe, h akkor ő most kell nekünk úgy általában, javít-e a jobboldal esélyén, vagy sem. A többi nem oszt, nem szoroz (ma már) hál' Istennek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.16. 16:36:00

No, azért mégsem hagyom szó nélkül.

Én a

www.magyarhirlap.hu

-t szoktam olvasni, ott is elsősorban a Vélemény rovatot.

Bárki kattintson oda, nézze meg, hogy kik írnak ott és milyen szinvonalon és utána döntse el, mennyi a valóságtartalma ennek a posztnak.

Besz*rás, hogy mik mennek mán itt is:-(

ü
bbjnick

Karcolt lendület 2009.02.16. 16:48:45

@states:
A Hunvald György féle tüntetésről is volt a reakción egy hasonló videó, érdekes ott 33 komment van, míg az MH-s tüntetés hasonló tudósítására sokkal több és már erre is. Szóval a kommentelőket is jobban érdekli most ez a téma, mint a szocik viselt ügyei.

@malacka69 az édentől keletre...:
Bár maradt volna Bayer ennél, de sajna nem erről híres, hanem hogy időnként odabasz az asztalra és beleordít valami nagy felismerést a világba, aminek a stílusa mindenképp, az igazságtartalma pedig esetenként vitatható.
Az MH pedig a "Cigányok öltek Veszprémben" címlapja miatt úgy összességében is savazható...

gabca 2009.02.16. 16:50:36

@malacka69 az édentől keletre...: Malac, most nagyon nem ertek veled egyet.
Valamikor irtam a baloldallal kapcsolatban, hogy Gyurcsanyt elsosorban nekik kellett volna mar reg elhajtaniuk, mert nekik ciki. Igaz ez nem csak altalaban a kinos politikusokra, hanem a kinos mediamunkasokra is. Elsosorban annak az oldalnak cikik, akikhez kotik oket, es ezert elsosorban nekik kell veluk foglalkozni. A masik oldal rohog a markaba.

Ezt folytatva, Bayer. Lehet, hogy sokan miatta olvassak a Hirlapot (nem veletlenul ert meg annyit Szeles Gabcurnak), de kerdes az, hogy az olvasottsag jelent-e erteket, vagy minoseget. Akkor most tegyuk meg G. Gyozot kiralynak, mert sokan nezik? Bayer egyebkent jol ir, csak idonkent mintha elgurult volna a gyogyszere. Hogy klasszikust idezzek: o a baloldal tipikus "indokjobboldalija". Es amennyire jol latja az "indok"-jelenseget a masik oldalon, magat meg nem veszi eszre.

irrelevant 2009.02.16. 16:54:36

2., 4., 7., 8. pont az egyre unalmasabb KK-TT párosra is érvényes.

gabca 2009.02.16. 16:54:56

@Karcolt lendület: Megeloztel, a hunvaldos tuntetest en is akartam emliteni.
Tenyleg nem ertem ezt a horgest az MH miatt, a mai poszt csak egy valasz a sok sertodott kommentelonek, en meg magyarazkodasnak sem erzem. Szerintem ha a kapcsolat.hu-rol ideszaladt volna egy csomo Hunvald-fun kommentelni, lehet, hogy nekik is elmagyaraztak volna ilyen szep didaktikusan, hogy mi is a baj HGy-kaval, illetve azokkal, akik mellette tuntetnek - bar az mondjuk mar tenyleg gaz lenne, ha azt kene magyarazni ...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.16. 16:55:40

Még egy gondolat, aztán én ezt a témát le is zárom.
Kínaiék stílusát és témaválasztását érheti kifogás, magam is megfogalmaztam már ilyesmit. Engem viszont zavar az az elvárás, miszerint a jobboldali médiaszereplőkkel és vezéralakokkal szemben valamiféle lojalitást kellene tanúsítani. Ezt én nemcsak, hogy elfogadni, de még értelmezni is nehezen tudom. Úgy gondolom, ez annak a kérdése, hogy a politikai közösséget katonai szervezetként fogjuk-e föl, vagy független emberek valamely célokért kötött hallgatólagos érdekszövetségeként. Én a katonai szervezetben nem kívánok szerepet vállalni, ám gondolataimmal és szavazatommal hajlandó vagyok értelmes törekvéseket támogatni. Semmiféle látszategység kedvéért nem fogok azonban demonstratíve olyan emberek mögé sorakozni, akiknek sem gondolataival, sem módszereivel nem értek egyet, s akiknek hitelességét sem látom példaértékűnek. Maradok viszont továbbra is a Reakció kommentelője és barátja, ahol mindig is nagyra értékeltem a világosan körvonalazott értékrendet, a kritikai attitűdöt és a gondolatok kimondhatóságát.

Karcolt lendület 2009.02.16. 16:56:16

@reality:
savaz
"Maró éllel kritizál valamit, epés véleményt mond valamiről. "

tevevanegypupu 2009.02.16. 16:58:16

@ergé:
szemelyes utalat emberi dolog, nehez legyozni es legfokeppen akkor, ha van lehetoseg visszaadni egy kolcsont. Vegulis mindegy, remelem valoban csak azert irtak ezt, meg a masik cikket, mert nem tetszett a mod, ahogy Szelesek es barataik tiltakoztak az ujsag elleni bojkott miatt.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 17:01:59

Teve, nem ismerjük egymást, és nincs is kedvem személyes dolgokról írni a nyilvánosság előtt. De még egyszer, hidd el nekem bemondásra: nem utálok senkit, és nem szokásom "visszaadni a kölcsönt", van jobb dolgom is annál.

Karcolt lendület 2009.02.16. 17:07:22

@Elpet: ezzel annyira egyetértek, hogy a témát részemről is ezzel zárom.

reality 2009.02.16. 17:09:41

@Elpet: A kritikára igenis szükség van. Csak egy csöpp probléma van: hol találom a "világosan körvonalazott értékrendet". Mert hogy mostanában ezt hiányolom a Reakcióról!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 17:13:12

@gabca:

Azzal egyetértek, h nyilvánvaló határvonalat kell húzni, de ezen szent célból nem érdemes csalni.

A MH-hoz mi köze jelenleg Bencsiknek és Lovasnak? És valóban, tessék odakattintani a neten az MH, vagy az MN honlapjára. Az télleg annyira gagyi?

És nagyon, de nagyon fontos szerepük van a disznóságok feltárásában. Ezt az együttműködést pl. kifejezetten jól csinálja az MN és a hírtv.

A posztban ámblokk fikatúra megy, amibe összemossák a MN-t, a MH-ot a Demokratával, ugyanakkor a MH és a MN esetén kb. 60 újságíróról van szó. Hány is említtetik? Konkrétan melyikkel mi a baj?


Bayer.
Itt vagyok jómagam a példa, aki mondjuk négy-öt éve éppúgy kádott tőle, mint ma a komplett heti7-es, de aztán elkezdett érdekelni, mint ahogy a másik vitatott személy, twá, is. És lám, ha kezded megismerni őket, minél több munkájukat, kiderül, h egyik sem ördög, vagy véresszájú bértollnok.
Ezek címkék, amik rájuk lettek ragasztva.

Nmostan az nem baj, ha egy átlagember megy a címkék után, de egy bizonyos szint felett ez kevés.

Az asztalra csapásnak meg most nagyon jó ideje van. Jelen helyzetben semmi baj se vele.
Bayer azzal kúrta el, h már akkor is csapott asztalra, amikor még az átlagplebs nem gondolta, h oda kell csapni. Nos, akkor rögzült, h ő egy ilyen faszfej, asztalra csapkodós, herendi porcelánba ugyozó vki, aztán most nehéz levakarnia magáról ezt a rásült kakit.

Üdv.

Persze lehet hazudni mindkettőről.

w-ről leírták, h antiszemita cikket írt, legutóbb, h rasszista felhangjai vannak

bayerről meg gréczy, h cigányok irtására szólított fel

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.16. 17:14:50

@reality:
Lehet, többet és konkrétabban kellene róla beszéljünk. Én benne vagyok.

tevevanegypupu 2009.02.16. 17:30:34

@ergé:
elhiszem, olvastam az irasaidat a Reakcion (es a Magyar Hirlapban is(:)., azok onmagukban meggyoznek. Csak sajnalom, hogy ennyire nagy a szakadek meg most, ilyen vacak helyzetben is a jobboldalon belul is. Lehet es kell is kritizalni, sokan tenyleg borzasztoan rosszul akarnak jot..es gyakran ok a hangosabbak . Nem szeretem az eroszakos, nagyszaju embereket en sem. A cel nem szentesiti az eszkozt, de mar evek ota olyan tehetetlenul figyeljuk ezt a helyzetet, amibe demokraciank jovoltabol kerultunk, hogy megertem, ha valakinek elfogyott a turelme es orditani kezd.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 17:31:31

@Elpet:

Mondod, h miért kéne lojálisnak lenni...?

Sztem a lojalitás nem egyenlő a seggnyalással, vagy a kritikátlansággal, de azzal igenis, h nem rúgunk nagyobbat a kiszemelt seggbe, mint amekkorát érdemel, és a seggeket se keverjük, azaz nem rúgunk x seggébe, mikor y bosszant fel...

Továbbá az is lojalitás, h a politikai ellenfél hibáival többet foglalkozunk, mint a saját szarunk kirakatba tételével.

De lehet, h nincs igazam, és ahhoz, h ferkó bukjon, aminél nemesebb és fennköltebb célt el sem tudok képzelni, ez a "nem vagyok lojális" út vezet könnyebben.

Üdv.

Karcolt lendület 2009.02.16. 17:47:51

@reality: lehet, hogy igazad van, pl. Oli bácsi iránymutatásai nekem is hiányoznak... :-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.16. 17:58:14

Ez a poszt egy ars poetica. Akinek eddig kétsége volt, hol áll a Reakció, annak a bizonyosság most megnyugtató. Az ember fia nyugodtan elborzadhat, vagy bólogathat, mert a minden kétséget kizáró bizonyíték erre lehetőséget ad.
Persze, maradhattak kérdések egynémelyekben, mert azt, hogy a Magyar Hírlap és személyi állománya milyen, nem sikerült megtudni még ebből a részletes, emocionális elragadtatásból fogant írásból. A kontextus adta szemantikai látkép olyan, mintha a Citadella pénzbedobós távcsövén keresztül úgy akarnánk látni Budapestet, hogy nem dobunk a szerkentyűbe némi baksist. Ugyanis a cím azt sugallja, hogy a Magyar Hírlapról tudunk meg fontos információkat, ellenben csupán a Reakció zsurnalisztikus hitvallásáról kaphattunk képet. Ami tényleg és ismételten, megnyugtató. De tényleg!
Ugyanakkor önmagunkat, a világról, a környezetünkről alkotott képünket pusztán úgy bemutatni, mások elé tárni, hogy elmondjuk, valakiket miért gyűlölünk… hát hogy mondjam? ….Súlyos szellemi alultápláltságra utal. Pláne, hogy már az általunk szellemi terméknek tartott megnyilatkozás főcíme is olyan negatív érzelmeket sugall, amely érzelmek miatt az általunk ostorozottat leginkább megvetjük. Jó, jó, a kettős személyiségű Reakciós szerző a Magyar Hírlap tollforgatóit leginkább a megbocsátani nem tudás, vagy nem akarás miatt, vagyis színtiszta keresztényi attitűdből nem kultiválja, azaz táplál irántuk negatív érzelmeket. Mit tegyünk, nem vagyunk mind bűntelenek. Vannak olyan múlt- és jelenbéli események, történések, amelyeket néhányan nem vagyunk képesek megbocsátani a baloldalnak nevezett csoportosulásnak. Sebaj, Tóniék megbocsátanak helyettünk is az ÁVH-s smasszeroknak, a kádárista vérbíróknak, és szemkilövető újbolsevik-libbancs hordának!
Fájlalja a mi Reakciónk, hogy a Magyar Hírlap nem egy humoros lap. Ha úgy akarnék fogalmazni, hogy meghasadt személyiségű szerzőnk is értse, akkor azt mondanám, „olvass Hócipőt, ribanc!” (a „ribanc” kifejezés angol nyelvterületi szlengben nem csak nőkre használatos. – szerző) A Magyar Hírlap politikai és társadalmi aktualitásokat konvertál információvá. Sok humorosat nem tudnék írni a veszprémi cigánybanda által elkövetett gyilkosságról. Hacsak annak kapcsán azt nem, hogy végre megértettem, miért rasszista minden magyar. Kérem szépen nekünk, magyaroknak az Alkotmányunk rögzíti a rasszizmusunkat, mivel a sorsüldözött romákat ott cigány etnikai kisebbségként jelöli meg. Magyarország az Alkotmányos Rasszizmus Állama. Nem véletlen, hogy éles szemű szerzőnk kiszúrta, hogy a Magyar Hírlap szerkesztői hülyék is. Ja, kérem, fél Magyarország hülye! Vagy még többen is. Sokan nem olvasunk ám klasszikus vagy kortárs szépirodalmat, nem pusztán a MH publicistái szenvednek ebben a hiátusban, ha ugyan szenvednek. Nem is akarok én mások intelligenciájában vájkálni, magamra vonatkozólag nyilatkozom, hogy a szépirodalmat 18 éves koromra kinőttem. Ez van! Viszont inkább fújom kívülről a Ford Fairlane-t, mint érdemi vita gyanánt az egyetemi tananyag képzeletbeli cilinderéből találomra előrángatott holt lelkek életművének nyúlfarknyi zanzáját mantrázgatom, és ettől várjam, hogy felnézzenek rám. Nem tudom, a Magyar Hírlap munkatársai mennyire frusztráltak attól, hogy tudáshalmozási deficitben szenvednek, de én egy cseppet sem. Például a British Museum-ben tett látogatásom óta a finnugrizmusba vetett hitem teljesen elenyészett. Már csak azért is, mert azóta megtudtam, hogy a kapitalista kizsákmányoló országok történelemtudósai jó régóta vélik, hogy a magyar törzs hamarabb, és más területen alakult ki, mint a finnugrista-szocialista magyar tudósok állítják. Ezek a kapitalisták folyton Nimródot és fiait emlegetik. Tiszta őrület, nem? Még szerencse, hogy az igazság odaát van. Hogy milyen igazság?- Hát a pluralista. Hogy az meg milyen? – Hát olyan, hogy mindenkinek igaza van, és a szabályozó rendszerek (értsd törvények) le vannak szarva. Ahogy szerzőnk indulattól fröcsögő posztja is.

Karcolt lendület 2009.02.16. 18:02:37

@malacka69 az édentől keletre...:
Azért is részemről az ellenérzés, mert úgy látom, az elérendő cél szempontjából sokszor káros ezeknek az újságíróknak a tevékenysége. Szerintem ez a nagy indulat - ill. ahogy ezt baloldalon kommunikálni tudják - szavazókat hoz az MSZP-nek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 18:09:34

@Mr Falafel:

No KK@TT erre elő kéne jönni, mert különben veszítettetek.... sztem!

Kb. így néz ki egy veretes, tömör publi, pedig mégcsak nem is tördelte rendesen...

Ugye KK&TT ezt most nehéz helyre rakni, h valaki képes jól írni, jobban, mint ti vagy én, vagy sokan mások itt, és megvédi az MH-t...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.16. 18:12:08

@Karcolt lendület:

Már nem hoz.Akikre ez hat ,azok be vannak ásva. És Bayernek az említett cikkben igaza volt, még a Hírszerző olvasói közül is 58% gondolja. Ők is hülyék

_astronaut 2009.02.16. 18:35:56

Mr Falafel!

a Magyar Hírlap / Magyar Nemzet:

- nem objektív
- nem vonultat fel különböző véleményeket
- egysíkú ("monnyonle!")

És ne gyere nekem azzal, hogy a Nébszabi/Népszava ilyen vagy olyan, azok is rohadt elfogultak. A reakció oszt balra is és jobbra és nem csak gyurcsányozik, és néha belepiszkít a mainstream jobboldal mocskába, ezért olvasható. Kurvára unom már, hogy mindenki Komenista gyurcsányista lakájmédia-libsi vagy fasiszta cigánygyűlölő provinciális nagymagyar. Sokan vannak középutasok, akik nem tolnák se Orbán se Gyurcsány se Dávid se Fodor se Vona szekerét, köztük én is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.16. 18:36:46

@malacka69 az édentől keletre...:
Szeretném kiegészíteni mondanivalómat:
Nem olvasok Magyar Hírlapot, sem más írott sajtót. Soha nem is olvastam. Bayerral egyszer találkoztam, ahol megköszöntem neki, hogy fel akart akasztatni. Még HírTv-s korában idézett tőlem és néhány társamtól a műsorában, amely megnyilvánulásaim szerinte indokolnák, hogy a fajtámat likvidálni kéne. Őszintén szólva nagyon jól szórakoztam. 99'. óta rákattantam a netre. 7 éven át fórumoztam egyazon helyen. Azt követően néhány blogba belekóstoltam, és okádhatnékom támadt. A Reakció alapvetően tetszik. Amit írtam, csak egy válasz-alternatíva arra, amit Tóniék írtak. Jelentősége pusztán annyi, hogy nem kell túl komolyan venni Tóiékat, ahogy engem sem. Egyébként pedig nagyra becsülöm meghasadt személyiségű barátunk munkásságát.

_astronaut 2009.02.16. 18:36:48

Ja, és kezd unalmas lenni, hogy a Reakció mindig elhatárolódik. Haggyátok fiúk/lányok, dolgozzatok, majd megszokják!

gabca 2009.02.16. 18:37:16

@malacka69 az édentől keletre...:
Figyu, itt most tobb dolgot is elohoztal.
Bayer, egyreszrol, TWA masreszrol, nyilvanvaloan azert kapnak tobbet, mert az atlagnal tehetsegesebbek, es provokativabbak. Van egyfajta kultuszuk, ami szerintem a teljesitmeny alapjan csak reszben jogos. Az egy dolog, hogy valaki faszan provokativakat tud irni, raadasul van erzeke az erzekeny temakhoz (amitol tutti no a kattintasszam).
Az meg egy masik dolog, hogy mindketto csusztat rendesen. Nem ordogok ok, csak az atlagnal tehetsegesebb figurak. Az MH-rol mas nagyon nem is jut eszembe, mert mast en sem olvasok, se stilus, se onallo gondolat. Szentmihalyitol pl. lefordultam a szekrol, Torkos jobb volt oknyomozonak (sajnos ritkan uzi azt mar), es meg olyanokat lehet talalni ott a velemenyrovatban, hogy jobb is elfelejteni. Pilhalt meg megszerezhetnek, egyutt lenne a nagy csapat ... Egy megmaradt bennem: talan valami Tamaska Peter nevu tortenesz vitaja Ablonczy Balazzsal Teleki ongyilkossagarol. Erdemes visszakeresni. Az a vita szamomra teljesen nyilvanvalova tette, hogy itt ket egymassal teljesen osszebekithetlen vilagnezet all szemben, es Szeles letette a garast az egyik mellett. Szive joga, masoknak meg ezt nem szeretni, akkor se, ha oblos hangon uvoltik, hogy ok (es csak ok) mekkora magyarok.
Mellesleg nezd meg, hogy egy csomo beteg paranoid kommentelo rogton azzal jott, hogy most kibujt a szog a zsakbol, meg szdsz, meg ilyen baromsagok. Mintha a finnugrizmushoz valo viszony pl. az Ember, netan a Magyarsag merceje lenne. Szanalmas.

Bencsik papa, meg Lovas ugy jonnek a kepbe, hogy orszagos baratok Zsotival, mint ahogy Porzse is. Tehat lehet itt azt jatszani, hogy mi koze hozzajuk, de van egy eleg jol korulhatarolhato ujsagirobrancs a jobboldalon (mondjuk ugy: szellemi kutmergezok, ami megvan baloldalon is - persze ez nem mentseg semmire, es most nem roluk van szo, de az arokaso-n ott az egesz diszes tarsasag oldaltol fuggetlenul), akik azert ved- es dacszovetseget kepeznek, mellesleg orszagos cimborak is. Mindenki megvalogathatja a baratait, vagy legalabb helyre tehetne idonkent oket.
Nagyon is jogosan vannak egymas mellett.

Ellenben: "És nagyon, de nagyon fontos szerepük van a disznóságok feltárásában. Ezt az együttműködést pl. kifejezetten jól csinálja az MN és a hírtv."
Hol volt szo az eredeti irasban ezen mediumok tenyfeltarasarol??? A MH milyen tenyt tart fel? Nem sokkal tobbet, mint amit a Reakcionak felhanytorgatnak itt egyesek ...

Meg irtad itt, hogy minek teregesse ki a jobboldal a maga szennyeset. Bocsi nem kell ezt kiteregtni, itt van a placc kozepen mar a rendszervaltas ota, egyre terebelyesedo nagy kupac buzlo kaka. Es a jobboldali media es politikusok tisztessegesebb fele nem tudja, mit kezdjen vele. Nem tudomast venni rola eleg nehez, akkor meg mar sokkal tisztessegesebb neven nevezni, es egyertelmuve tenni, hogy semmi kozom hozza.

Mellesleg az is mokas, hogy pont a posztszerzoket vadoljak a konstruktivitas hianyaval. Ha valaki megtenne helyettem, hogy utanaez, hogy milyen fasza kis posztot irt KK&TT pl. a ciganykerdesrol kb. fel eve. Sokkal konstruktivabbnak tartottam, mint a mostani hiszteria tovabbfokozasat. Ha valaki, pont a Reakcio szerintem igen is komolyan, es konstruktivan foglalkozott a kerdessel, tobbszor is. Csak az akkor pusztaba kialtott szo volt, pedig a politikai korrektseg meg a voros feju ciganyozas kozott az elso friss tavaszi szello talan veluk jott meg a temaban, hogy lehet tabuk nelkul, mashogy is beszelni a temarol.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.16. 18:40:46

@_astronaut:
"Nincs középút!" - Megénekelte ezt már a Fonográf is. (Asszem ők, de lehet, hogy más)
A középút, a sehová sem tartozás hosszútávon nihilizmushoz vezet. Szerintem. Lásd, az MDF-nek sem jött be.
Az alternatív igazságok mátrixa egy olyan kibercsöcs, amit csak tehetségtelen idióták szopogatnak.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.16. 18:54:20

mondja bácsi, kérem..., szabad-e itt focizni...?

gabca 2009.02.16. 18:54:51

@malacka69 az édentől keletre...: "No KK@TT erre elő kéne jönni, mert különben veszítettetek.... sztem!"
Szerintem rohognek a markukba, vagy tintaznak valahol, ha van eszuk.
Politikai topicokban egymast meggyozni ... Khmm, ez nagyon nagy idealizmusra vall ...

S. E. Bastian 2009.02.16. 18:58:21

Üdvözlendő megállapítások.
Csak egy baj van. A Ti Lelky Lolátok pontosan hozza a MH primitív szintjét. Minden egyes megállapítás megáll.
De Isten tudja, miért, gondolom valakinek a valakije, nem vagytok képesek megszabadulni tőle. A csapat az első. Hát így gondolják ezt a Hírlapnál is. Megvédik egymást bármilyen kritikától, a jogostól is, mert ha elfogadnák, az gyengeség lenne.
Szóval ez így más szemében a szálkát...

tanarseged ur 2009.02.16. 18:59:36

Azt hiszem, KK&TT posztját az alapján kellene megítélnünk, hogy kiknek szólt és mi volt a szándéka. Csak pár lehetőség, a teljesség igénye nélkül...

1. Ha a "fikázós posztnak fikázós kommentelés a vége"-tételt akarták vele igazolni, akkor a poszt teljes siker.

2. Ha KK&TT a Demokrata- és/vagy MH-olvasó, Echo-tévét néző közönségnek akarták elmagyarázni, hogy amit szeretnek, az talán mégsem annyira jó, mint hiszik - akkor a poszt teljes kudarc. (Több türelem és pedagógiai érzék kellett volna.)

3. Ha a poszt célja a 2. pontban emlegetett közönség bosszantása és/vagy az említett közönséget szintén lenézőkkel való összekacsintás volt, akkor teljes a siker.

4. Ha a poszt célja értelmes diskurzus elindítása volt, akkor megint teljes a kudarc.

tanarseged ur 2009.02.16. 19:03:28

Egyébként a posztban a "jobbizé alakoknak" - meglehet, joggal - felrótt "nyolc főbűnben" elég sokan vétkesek, pártállástól függetlenül. Sok embernek sok oka van rá, hogy frusztrált legyen (5. főbűn) és ne legyen jövőképe (vagy jobbnak lássa, hogy inkább ne nézzen a jövőbe - 6. főbűn) - ettől aztán gyűlölködőek (1. főbűn) és agresszívek (7. főbűn) lesznek, és a humortól is elmegy a kedvük (2. főbűn). Az indulat, mint gyarló emberként mindannyian tudjuk, ráadásul butít (4. főbűn), a magát (gyakran joggal) tehetetlennek érző honpolgár pedig a közállapotokat látva hajlamos lesz "Aputól" / a "cáratyuskától" / a Vezértől / a Miniszterelnök Úrtól / egyszerűen csak "valakitől" várni, hogy "tegye már végre rendbe a dolgokat" (3. főbűn). Ami a 8. főbűnt, a hiteltelenséget illeti: nem születhetett mindenki a '80-as években, vagy még annál is később, de aki pozíciót töltött be a régi rendszerben, attól tényleg elvárható néhány mea culpa - önként és _még_ a_lebukás_előtt_. (Úttörő-rajvezetői pozíció hány mea culpát ér?)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.16. 19:12:28

@tanarseged ur: "(Úttörő-rajvezetői pozíció hány mea culpát ér?) "

a lendvaiildikó mea culpá-inak számát meg se merem kérdezni...

:)))

Smits41 2009.02.16. 19:14:52

Nekem a Széles csoport jelenlegi állapotával az a legnagyobb bajom, hogy ígéretesen indult.
Az első hónapokban amikor még a Kóczián-Gulyás-Detox-Pörzse sor egyszerre volt a csatornán, és Kun Miklós még úgy csinálhatta a műsorát ahogy akarta. Amikor tehettem echot néztem. Utána Széles nem volt megelégedve a nézettséggel úgyhogy Hírtv 2-t akart csinálni amikor meg rájött hogy azt nem tudja jobban mint ami már van tett még egy lépést jobbra. Pedig szerintem tényleg színvonalasan indult.

tanarseged ur 2009.02.16. 19:18:40

OFF:
Van még Kun Miklós az Echo-tévén?

serwer 2009.02.16. 19:19:49

@Smits41:
Kun Miklós az egyik kedvencem, van még műsora?

serwer 2009.02.16. 19:34:12

akkor offoljunk
a másik Nógrádi több kérdést kapta egyszerre György
biztos színesítik a mondandójukat és sok tényként beállított gondolatukat közlik, de nem baj
szerintem pénzt kérnek egy-egy riportjukért, ez sem baj

tanarseged ur 2009.02.16. 19:38:12

@ufó - gondnok a Gondolatrendőrség székházánál:

Várjunk csak, Lendvai Ildikónak a rendszerváltás _utáni_ dolgaiért is illene mondania pár mea culpát...

Kedvencem az volt, amikor a 2006-os választási tévéműsorban a pártvezetők vitáján (az m1-en volt?) a műsorvezető a végén azt kérdezte, ki milyen Magyarországot szeretne látni 4 év múlva. L.I. azt találta mondani, hogy olyat, ahol Budapestet 200 km/h-val robogó gyorsvasút köti össze a vidéki városokkal (lehet, hogy konkrét várost mondott, erre nem emlékszem, de a 200 km/h-s vasútra igen).

Ha Lendvai Ildikónak van lelkiismerete, akkor 2010-ben majd megkérdezi tőle, mint Karinthytól a fiatalember: "Hol a gyorsvasút?"

nemkellnemzetivagta 2009.02.16. 19:40:31

abszolút átérzem kktt frusztrációját. elég szar, hogy ilyen zombik szólítják meg azoknak a szavazóknak a derékhadát, akikkel együtt el lehet küldeni ezt a kormányt. fogcsikorgatva szavazunk, de legalább hadd káromkodjunk közben.
mellesleg a kommentezők többsége úgy tűnik nem jutott tovább a poszt címénél, a pontokat eggyel nehezebb lenne tételesen cáfolni, nem is nagyon próbálkoznak vele.

tanarseged ur 2009.02.16. 19:50:12

@nemkellnemzetivagta:

Vétkeztél, fiam. Kommentedből süt az 5. főbűn, a frusztráltság. Amikor zombikat emlegetsz, az verbális agresszió (7. főbűn), rosszabb esetben gyűlölködés (1. főbűn). Ráadásul még humortalan is vagy (2. főbűn).

Meg is kapod a magadét KK&TT-tól: "ha valakire 3-4 pont igaz, azzal nem szívesen lennénk összezárva egy lakatlan szigeten".

Smits41 2009.02.16. 19:52:59

@serwer:
Talán már nincs pedig én is nagyon kedveltem.
A másik kihalt műsortipus ami nagyon hiányzik a politikai elemzés, a régi szép időkben amikor Török-Gíró-Szász és Kóczián tényleg elemzett még a Somogyi-Mráz Ágoston duó is egész jó volt vagy az echon a Fricz-Csizmadia páros (a jobboldali média Stan és Panja). Nekem nagyon hiányoznak az ilyen műsorok. Most már csak véleményműsorok maradtak ami messze nem az a színvonal.

serwer 2009.02.16. 19:57:51

@Smits41:
igazad van, el is felejtettem őket

serwer 2009.02.16. 20:03:12

@nemkellnemzetivagta:
megszólítva érzem magamat, ma az internet korában ne várj sokat a kommentelőktől, mondjuk most ezt végigolvastam :)
széles "médiabirodalma" amit 2-3 milliárdból létrehozott, nem több mint sehova nemkellő újságírók gyülekezete
van köztük jó és kevésbé jó, a lényeg, hogy máshová nem fértek be
ők csak azt szeretnék csinálni, amit tanultak és ezért fizetést kapnak
persze a főnök elvárásai szerint, ez érthető és elfogadható
nem kell mindig a meggyőződésünk szerint tenni, ha pénzért dolgozunk

tehát, ha mindent szeretnél tudni, akkor állítsd be az echo-t a 8-asra, mint én :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.16. 20:04:46

@tanarseged ur: hogy hol a gyorsvasút...?
hát maga nem tudja...? a völgyhídon és a dombalagúton száguldozik..., nem utazott még rajt'...?


lelkylolát meg senki ne bánccsa..., jó?
megvan neki is a maga baja..., például amikor tankol...

www.youtube.com/watch?v=Nh117vq2_z8

bocs, lola... :)))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 20:25:55

@gabca:

Sztem sokmindenben igazad van, és ezekben képtelen volnék vitatkozni, mert én főleg neten lévő cuccokat olvasok, papírhajónak valót ritkán veszek, inkább csak másodkézből legelem.

Ámde
Az, h kinek ki az országos cimborája, az részint véleményes, részint nem irányadó. Nekem van olyan jó ismerősöm, akivel bármikor röhögünk, meg baromi sok politikai nézetünk is egyezik, de azt képtelen vagyok felfogni, mifaxér' akar még mindig mdf-re dobni.
Nem hinném, h Bayer még mindig és mindenben egy politikai véleményen van Bencsikkel vagy Lovassal.

Karsai, Szili és Gráf egy pártban van ferkóval, mégis egész bizonyosra vehető, h jelentősen mást gondolnak dolgokról, mint a nagyorrú adóreformer.

Abban nincs vitánk, h a reakció összeségében jó, bár sztem túl sok a poszt, túl sok népeknek van adminjoga, de kétségtelen, h KK&TT letettek sok jó posztot, a blog erősségei.

Én nem tudom, de egyáltalán nem figyelek azokra, akiket nem kedvelek vmilyen szinten. Hol érdekel engem, mit ír Bencsik, vagy mit Lovas, de már Morvai sem.
Hol érdekel, mit mond Kondor vagy Pörzse?
A reakciónak miért is kell - még a jobboldalon is peremre szorult - lúzerekkel foglalkozni?

Szomorú egyébként, ha bárkit meg tud győzni egy újságíró. Engem elsősorban az érdekel, hogy felvetett téma és maga a megfogalmazás izgalmas-e. Van-e ötlet, gondolat, kreativitás a szavak mögött.

Itt van pl. Tóth Gy., aki ránézésre olyan, mint zsidó templomban az utálatoskép, hangtónusa se fülbesimuló, de időnként meglepő összefüggésekre bír rávilágítani (a sok elkoptatott hülyeség közé beszorítva).
Valszeg egy ingadozó szavazót semmiről sem tudna meggyőzni, de maga a figura és néhány gondolata meglepően érdekes.

De ami a legfontosabb:
az zavar a posztban, h olyan hangnemet üt meg, ami nemcsak az inkriminált személyeket sérti, hanem azokat is, akik jóhiszeműen hallgatnak rájuk bizonyos dolgokban.
Így aztán ahelyett, h leszoknának a Demokrata vagy a MH olvasásáról, és letelepednének a reakció szeretetteli tüzének melegéhez, fejvesztve menekülnek, mert itt ugyanazt kapták a pofájukba, mint takaroggyurcsánytól

Üdv.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.16. 20:27:06

kálmán & tony most nem tudnak válaszolni a zönök kérdéseire, kérjük érccsék meg, mer'..., egy kis gondjuk akadt a zautóval...

kálmán irányít, tony vezet...

www.youtube.com/watch?v=vHOS3PyNfPg

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.16. 20:30:56

@ufó - gondnok a Gondolatrendőrség székházánál: mindenki ilyen autós videót kap?
Az enyém nagyon tetszik :) Bár Kálmánék is elég viccesek..

nemkellnemzetivagta 2009.02.16. 20:46:21

@malacka69 az édentől keletre...: jaj, haggyuk már ezt a ki sért kit nyafogást. felnőtt emberek vagyunk egy felnőtt nyilvánosságban. szerintem a verbális agresszió minden formája megengedett. kit érdekel? sértődjenek meg. sértődjön meg a sumér hitű nagynéném, meg a kedves szentfazék doktor bácsi, meg mindenki. de tényleg.

gabca 2009.02.16. 20:51:28

@malacka69 az édentől keletre...:
A cimborasagot rosszul fejeztem ki, mert abban igazad van, hogy az baromira nem szamit, meg lehetnek ezek joarcok is egy sor mellett. Igazabol lelki szemeim elott az lebegett, ahogy egymas futyijet szoptak anno a Sajtoklubban (meg egyebet is, mert ez zavart volna legkezvesbe). Azert az tarsasag egy "brand".

Ezzel a szellemi kozosseggel, mint fentebb irtam, az inkabb a baj, hogy annyira agresszivek, es ha netan nyer hon szeretett partjuk (ami deklaraltan a Fidesz, bar szivukben inkabb a Jobbikhoz allnak kozelebb, csak toluk nem tudnak majd tarhalni), hogy ott fogjak verni az asztalt a jussert. A kerdes, hogy mennyibe fog ez kerulni. Most specko engem sem nagyon izgatnak, de amikor ezen figurak szellemi csecsein nevelkedett kuldetestudatos, felmuvelt es feltehetsegu emberek hada lep majd el vezeto poziciokat, az azert nem lesz mar olyan mellekes.
Mint irtam, szerintem ez benne volt a Fidesz 2002-es bukasaban. Foleg kulturalis teruleten nyomultak anno az ilyen figurak, ami egyszeruen csak sok embert irritalt, es ezert elidegenitett, de attol felek (mint fentebb irtam), hogy mezei "civil" foglalkozasokat is elarasztanak majd. Az meg meg tobb embert fog elidegeniteni.

"az zavar a posztban, h olyan hangnemet üt meg, ami nemcsak az inkriminált személyeket sérti, hanem azokat is, akik jóhiszeműen hallgatnak rájuk bizonyos dolgokban."
Nem tudom, probaltal-e ilyen "johiszemu" civilekkel vitatkozni barmirol is. Zuzos ... En mar reg rajottem, hogy akik ezeket a csokakat kritikatlanul komolyan veszik (es most nem arrol beszelek, hogy mindegyiknek megvan a maga kis reszigazsaga, amivel lehet egyet erteni, meg vitatni, hanem aki egy komplex vilagkepet a maga paranoiajaval, logikai kovetkezetlensegeivel, es az ebbol fakado vakhittel, es nem mellesleg erkolcsi es intellektualis relativizmusaval beszipkaz), azokkal kb. annyi ertelme van vitatozni, mint egy kapcsolatos-greczys-vagos gyurcsanyfannal. Es ilyen szempontbol a leheto legadekvatabbnak tartom a szerzok hozzaallasat.
Es azert, mert most epp Gy-t nyogjuk, egy jobbikos szep uj vilag se lenne annyira szep. Koszi, serteperteljenek, ahol akarnak, mert sokba kerulne az is az orszagnak, ha ilyenek dominalnanak ... Es ne feledd, Orbannak Toth Gy. kellett, nem mondjuk Tolgyessy! Nem tudom, tanult-e ... (Ha egy Szijjartora gondolok, nem igazan a legjobb kovetkeztetest vonta le a ket buktabol ... es csak abban bizhatunk, hogy a titkos csodafegyvereket jol rejtegeti ...)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.16. 21:05:54

sikerült előbányásznom fránszóá pinyónt is...

a felvételen látható amint pinyón a rejakció szerkesztőségében értesül a 2006-os országgyűlési (parlamenti) választások végeredményéről...
aki a végén a tockost adja pinyónnak, az nem más, mint ács feri...


www.youtube.com/watch?v=W2Pz_qCTKN8

Francois Pignon 2009.02.16. 21:21:23

@ufó - gondnok a Gondolatrendőrség székházánál: Ha érdekel, a 2006-os választás éjszakáján pár sokadmagammal egy fideszes kocsmáros barátunk ivójában piálással és énekléssel vezettem le a feszültséget. ;)

elfelejtette 2009.02.16. 21:34:00

Elolvasva a leírást, hát, hmm, érdekes. Kissé, (nagyon) elfogultnak tűnik, talán attól, hogy milyen szellemi magaslatról próbálja osztani a jobboldali értelmiség krémjét (vagy a krém értelmiségét). Pedig nem hülyék ők. Ezek az emberek nem merő butaságból gyűlölködnek így és ilyen sokat, inkább arról van szó, hogy megtanulták, hogyan kell használni és a maguk javára fordítani a gyűlöletet. Na de ennyit a Reakciót ütő ostorról, tegyük fel a kérdést másik megvilágításból, amire talán a cikk is utalni akar:

Szabad-e kritizálni a jobboldalt?

Mert az szerintem nem kérdés, hogy lehet-e kritizálni, hiszen nagy társaságról van szó, márpedig nagy társaságban mindig vannak hülyék, illetve veszélyes elemek, ostoba vélemények. Inkább az a kérdés, hogy vajon a jobboldaliak kritizálhatják ilyen vérzivataros gyurcsányista időkben a saját oldalukat, nem-e maguk alatt ássák a gödröt ezzel?

Nekem az a véleményem, hogy szabad, sőt, feltétlenül szükséges. Egyre inkább látszik, mennyien elfordulnak a politikától, milyen szinten csodavárásba menekülnek. Várják azt a bizonyos harmadik erőt, az pedig nem akar a porondra lépni.

Egy év választásokig, és a választék szegényes: MSZP vagy Fidesz. A kis pártok 2006-ban még be tudtak jutni azzal az ijesztgetéssel, hogy úristen mi lesz, ha két párt marad csak bent, de aztán ostoba, opportunista módon, rövidtávú érdekeknek engedve eljátszották a bizalmat. Nekünk, akiknek az újabb MSZP kormány gondolata heveny bélfekélyt okoz, marad a Fidesz.

Az a Fidesz, amelyik elfogadható kormányzást folytatott, de amelynek az ellenzéki teljesítménye finoman szólva is nagyon harmatos. Amely hirdetett már 14. havi nyugdíjt is, meg inflációkövető indexálásról is beszélt. Amely beszélt már egészségügyi reformokról (igaz, rég volt, a kormányzati ciklusuk legelején), meg annak ellenkezőjéről is. Amelyik keményen kritizálja a kormányt, ami nem baj, rászolgáltak, de amely úgy fél a konkrétumoktól, mint ördög a tömjénfüsttől.

Tudja egyáltalán valaki, mit akar tenni a Fidesz? Szerintem a Fidesz felsővezetésen kívül kevés embernek lehet konkrét fogalma. Ezért nekünk, akik véleményt nyilvánítanak, kutya kötelességünk kritizálni a jobboldalt, a Fideszt, a Jobbikot, és a többieket, hogy ezzel kényszerítsük rá arra őket, hogy végre a helyes lépések történjenek meg.

Arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy 2010-től sem lesz tejjel mézzel folyó kánaán. Szerintem a politikai elit nem érzékeli, mekkora veszélyben lesz 2010 után, ha megint elkezdenek ígérgetni. Óriási csalódás lesz a vége, és akkor tényleg nagy esély lesz arra, hogy valami harmadik erő emelkedjen fel.

Úgyhogy ezért kötelesség őket kritizálni. Nem azért, hogy mozgósítsuk a baloldali szavazókat, hanem hogy 2010 után ne megint egy pofáraesés, és 2014-es protest szavazatok lepjék el a közéletet.

Vége a mesének.

X Y kronosz óra 2009.02.16. 21:45:45

@lelkylola:

Sőt azt is felvették, ahogy felkészülsz a Reakció napi értekezletére:

www.youtube.com/watch?v=8eUsmyu22BU&feature=related

Szeretünk!!!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.16. 21:46:09

@Francois Pignon: yeee...
vörös pezsgőt itattok..., mi?
te is gyanús vagy ám...

;)))

A Tigris 2009.02.16. 21:48:03

kritika meg sértegetés között különbség lakozik

de mostmán' tessenek mással foglalkozni! vagy nincs téma?

pxpxpx 2009.02.16. 22:03:06

Hát, a "jobboldali győzelemért" aggódókat megnyugtatnám, hogy nagyon is kell ez a Reakció-féle hang a "jobboldali sajtóba", főleg az index környékén... én speciel mindig is a Fideszre szavaztam, amióta szavazhattam, de ha nem lett volna az UFI, csak a Sajtóklub (asszem az volt Bayer-Bencsik-Seszták csapatnak a Bolgár úr-Mészáros úr-Avar úr-Dési úr műsora), akkor ez kicsit nehezebben ment volna. :P

Így az index "környékén" ráadásul a pesti "liberális ifjúság" is felfedezi magának a Reakciót, ami szintén nem hátrány. De ők mind tudják maguktól is, hogy Bencsik buta. Ne aggódjatok.

:D

osborne 2009.02.16. 22:26:52

Draskovics Tibor szerint Magyarországon túlzottan tágak a szólásszabadság határai. lol!

www.zoom.hu/belfold/draskovics-naci-bayer-irasa-39841.html

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.16. 22:30:17

@gabca:

Ez rendben, nem is nagyon fűznék hozzá sokmindent:
Én is szívesebben látnám Tölgyessyt Tóth Gy. helyett, és Szijjártó meg Cser-palkó is megérett már a totál kár utáni cserére, de Bayerből sajnos nem bírok engedni, helye van a jobboldal elit újságírói között, punk-tum:-)

Mivel tehetséges, meg kell tartani, de ha a jobberek is fújnak rá, ellenreakcióképpen eltolódhat a fidesztől a jobbik felé.

Nem hiszek abban, h a fröcsögő kritika a legerősebb változásra motiváló erő. Sokkal jobban hiszek abban, h az odafigyelés, a nyitottság, a visszacsatoló és türelmesen érvelő kritika jobban szelídít, jobban visszatart a szélre tolódástól.

"Azert az tarsasag egy "brand"."

Hát remélem, h nincs igazad, és ez a múlt, de a jövő nem igazolja vissza, habár--->


Bréking nyúúúúz!
Bencsik volt az echoban, és szerinte nincs cigánybűnözés.:o)))

Orbán szavait böfögte vissza egy az egyben.

Bazmeg, én ezt már nem bírom követni!
Igaza volt annak, aki azt írta, h Bencsik van a sor végén, ő a legalja...

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.02.17. 03:09:24

@malacka69 az édentől keletre...: "Vajon hogyan viszonylik a MH honlapjának olvasottsága a tietekéhez?"
1. A Magyar Hírlap az egyetlen napilap, amelyik nem meri közétenni az auditált eladott példányszámát. (Egyébként érdekes lenne mennyi a Reakcióé, mert még több is lehet)
2. Széles Gábor idén 700, tavaly 800 millát pakolt a cégbe. Szerintem ez a blog feleennyiből kétszer ekkora olvasottságot tudna elérni.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.02.17. 03:12:21

@malacka69 az édentől keletre...: Hogy mi a baj Csermely Péterrel? Icipicit össze tudja magát keverni az interjúalannyal:
fideszfigyelo.blog.hu/2009/01/17/alakerdezes#more883748

Kopiás Attila Steve 2009.02.17. 04:38:14

Jó a cikk, a széljobb véleményvezérekről én is ilyesmiket érzek, még ha máshogy is fogalmaznám meg.

Mrwolf 2009.02.17. 05:53:51

Előrebocsátom: Reakciót az országnak százat, ezeret!

De ha már az őszinteségi rohamnál tartunk, mik a legfontosabb problémáim veletek:

1.) Gőg.
Ezzel semmi gond, a világ egyik motorja, de attól még zavar.

2.) Érzelkemmentes.
Pedig beleférne néha. Nem csak gyűlölni lehet, persze. Az se baj, ha nem értünk igazán jelenségeket (pl. Wass A.), mert nem érint meg, csak akkor ne analizáljuk.

3.) Egy kissé túlságosan budai.
Hát egen, ezer helyen érződik, de egy belföldi útajánló az tényleg olyan, mintha Amudsen telepedett volna mellénk a kocsmában.

4.) Kicsit túl fiatalos.
MIért van minden profizmusa ellenére olyan érzésem mintha egy kari lapot olvasgatnék?

5.) Időnként zavaróan frivol.
Higgyétek el, amit tudtok: a Nagy Szellemi Előkép from the dark side (amelyik kicsi, savanyú...) valóban túlspilázta anno.

6.) Dilettantizmus.
Műkedvelő formáció. Persze ez felerészben érték is, egészen is lehetne, tudatosabban.

Nahát tizet akartam,nincs is olyan sok bajom veletek! ;)
Természetesen én is általánosítottam.

Peter252 2009.02.17. 07:42:41

Érdekes, miért nem olvasok mostanáig se ilyen "szép" elemzést itt a legújabb Gyurcsányi amokfutásról, ??? Arról, hogy miként színészkedett, ripacskodott egyszerre 3 tévécsatornán Gyurcsány, mintha a szocializmusban lennénk?

Unom már ezt a magyarhírlapozást és a jobboldal csesztetését, nagyobb a gond itt..., Gyurcsány hatalommániájával süllyedünk szépen a béka ülepe alá és az adósságtengerbe..

Egyébként néhány itteni hozzászólást olvasva, amiben már nettó fideszezés, orbánozás van, biztos tapsolna maga Gy. Ferenc is..., és elférne a Gyurcsány-blogon is.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.17. 08:29:52

@Mrwolf:
Nem vitatom, van némi alapja a pontjaidnak... Bár a túlbudaiság furcsa, a szerkesztőség fele még csak nem is fővárosi. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.17. 08:34:56

@Őrnagy Őrnagy:
:)
Kálmánnak és Tóninak sosem volt dolga a Hírlappal (na jó, Kálmánban lehet némi sértettség, mert küldött a szerkesztőségnek egyszer egy Han-írással írt kéziratot a Kínai Kommunista Párt szerelmi lírájáról, de nem közölték), ezért nehezen állhatnának bosszút. Ha bosszúnak éreztem volna a posztot, akkor nem jelent volna meg.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.17. 08:54:19

@TuRuL_2k2:
Te vagy itt a főnök? Azt hittem ergé.
Akkor téged kent meg KGB, hogy mindig legyen link a Tirpákra,

hcrules 2009.02.17. 10:04:13

Bayernek azért néha voltak egész poénos dolgai. Ettől függetlenül nem a szívem csücske. A cikk nagy részével egyet tudok érteni.

kendeffybotond 2009.02.17. 11:13:32

Az értékrendszerem is inkább a tisztelt urak kifonomult konzervatízmusa felé hajlik, de választást nyerni szükség van a jobboldali médiára minden hülyeségével együtt. Az átlag jobboldali szavazó erre bukik, ergó szükség van rá. Arról meg ne is beszéljünk, hogy többen néznek tv-t este mint netes blogokat olvasnak.

OftF 2009.02.17. 11:19:11

Sok kommentelő összekeveri itt talán szándékosan, talán reflexből a teljes jobboldali sajtót a cikkben említett személyekkel.
A cikkel egyetértek, nem magyarázkodásnak látom, hanem magyarázatnak, amire szükség is volt, bár, mint látjuk, sajnos nem sikerült, de azért egy próbát megért.

OftF 2009.02.17. 11:21:51

@kendeffybotond: A választás megnyeréséhez nem elegendő a jobboldali szavazótábor, amint ezt már kétszer láttuk is.
A közép megnyerése viszont pont hogy a gyűlölködő írások nélkül sikerülhet csak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 11:29:02

Valaki mondana egy napilapot, amit ne lehetne szénné fikázni, ahol ne lenne tehetségtelen faszfejek garmadája, humor és kellő önirónia nélkül, ám adott esetben önkritikával...

Vsz a jelenlegi nyomtatott napilap állomány egy jó nagy kalap ürülékkel ér fel.

Ami jó cikk megjelenik bennük, az előbb-utóbb úgyis felkerül a netre, tökéletesen felesleges pénzt kidobni a papírhajónak valóért.

Ha érdemes nyomtatott lapot venni, az esetleg egy két hetilap, de a többinek lejárt az ideje, vége, kampec... Pár év múlva kihal az a generáció, amelyik képtelen váltani an netre, és azzá válik a nyomtatott napilap, amivé a CD eladás.

Mrwolf 2009.02.17. 11:42:41

@TuRuL_2k2: Kétlakiként így érzem. Az ember inkább mentalitásában hordozza a "budaiságot".

Francois Pignon 2009.02.17. 11:42:55

@malacka69 az édentől keletre...:
Én speciel a Nemzeti Sportot szeretem savazni, a Hírlap, a Népszava meg a többi dilettantizmusba kutyafüle hozzájuk képest ;)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.17. 14:21:40

Pár dolgot megjegyeznénk így a vita vége felé.

1. Valóban aránytalanul sokat foglalkoztunk a Bayer-Lovas tengellyel a hétvégén. De végül is annak idején, amikor még néztük, az MTV-n is volt "Girl Power Weekend" meg "Grunge Weekend", most a Reakció is afféle tematikus hétvégét rendezett. Ez nem azt jelenti, hogy Magyarország legnagyobb problémájának Bayer Zsoltot látjuk.

2. A bejegyzés címe nem túl szerencsés, jobb lett volna, ha Magyar Hírlap helyett Sajtóklub vagy valami hasonló szerepel benne. Nem a teljes jobboldali sajtóról írtunk (bár az is megérne egy misét), nem is a Magyar Hírlap sajtájokon szopó melósairól, hanem a jobbizé sztárokról - nagyjából azokról, akik szónokként felléptek a pénteki tüntetésen.

3. Írásunkban semmiféle bosszú nem volt, nekünk - a Turul által említett eseten kívül - soha nem volt közünk az MH-hoz, s az írás közben eszünkbe sem jutott, hogy valaha pár kollégánk dolgozott a lapnál.

4. Ez itt nem egy pártlap, hanem egy közösségi blog, ahol mindenki arról és azt ír, amiről csak akar, a maga nevében. Még csak követendő "irányvonal" sincs.

5. Az égvilágon semmi okunk rá, hogy lojálisak legyünk Bencsik Andráshoz.

6. Ha a világtörténelem végső célját, a 2010-es Fidesz-győzelmet nézzük, Bayerék kifejezetten kontraproduktívak. A törzsközönség előtt illegetik magukat, új szavazókat nem szereznek, viszont erőteljesen taszítják a "középen állókat", bármit is jelentsen ez.

7. A "ne szarjunk a saját fészkünkbe" problematikáról Oli bácsi egyszer már megmondta a frankót:
www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1170

8. Továbbra is várjuk azokat a kommenteket, amelyek bebizonyítják, hogy a sajtóklubos arcok nincsenek tele gyűlölettel, van humorérzékük és világos jövőképük, nem volt közük a pártállami médiához (vagy ha volt, bocsánatot kértek érte), a csírája sincs meg bennük a szervilizmusnak stb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 14:38:13

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

"Az égvilágon semmi okunk rá, hogy lojálisak legyünk Bencsik Andráshoz."

Ez baromság, ezt senki nem várta tőletek! Globalice lehetnétek kicsit lojálisabbak a jobboldallal, legalább addig, amíg fletót meg nem buktatja.

Amúgy meg hótt fasságnak tartom Bayert egy lapon említeni, összemosni Bencsikkel és/vagy Lovassal.

Ráadásul, lehet, h egy-két éve igazad lett volna abban, h Bayer szavazatokat visz, de most, mikor már a hírszerzőn is egyetért 58% a cikkével, ez igencsak véleményes. Mindenesetre egybentartásra jó Bayer, és szvsz szavazatokat már nem visz. Hogy hoz-e, az a jövő zenéje.

Kéne megtanulni szöveget értelmezni, mert itt alig akadt komment, akinek azzal lenne vitája, h Bencsik vagy Lovas rossz arc-e.

Olvassátok el Mr Farra fel elvtársat, az a tuti. Arr kellett volna vmit írni, ami érdemi.

Sztem ez nem egy pártlap, hát adjatok helyet fletó-fanoknak is, mert miért is ne. Télleg, küldök néhányat ide, mert ez nem egy pártlap, nyilván megjelentetik, főleg, ha jól ír, ugye?

Ha-ha

Üdv., amúgy meg jó munkát, éljen a pártsemlegesség!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.17. 15:20:55

Malac, Bayert nem mi mossuk össze Bencsikkel és a többiekkel; nézd meg a vidónkat, ez utóbbiak voltak a felszívó emberek Bayer előtt az ő ünneplésére összehívott tüntetésen, s ők álltak a színpadon díszsorfalat mögötte. Oké, Lovas nem volt ott, talán mert Brüsszelben volt, talán mert Magyar Nemzetes.

Jól író Fletó-fanok nincsenek, így egyelőre nem kerülnek be a stábba. Egyébként a "pártlap" és a "határozott értékrenddel bíró közösség" között van némi különbség, ha ezt nehéz is elfogadni.

A "jobboldalhoz" nem leszünk lojálisak globalice; elsősorban a magunk értékrendjéhez vagyunk lojálisak, ami ehhez közel áll, azt támogatjuk, ami ellenkezik vele, azt bíráljuk.

A jobboldal csúfos 2002-es és 2006-os bukását nem az okozta, hogy túl sok kritikus jobboldali hang volt, hanem az, hogy túl kevés, így nem létezett visszacsatolás a Vezér felé. Szerinted azt, hogy Mikola jó pár szavazatot elvitt, azért volt, mert iszonyú sokat támadta őt a jobboldali sajtó, vagy azért, mert senki nem mondta meg Orbánnak, hogy faszságot csinál a felemelésével?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 16:08:42

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Egyetértek, mert

1. Orbán túl puhakezű, és túl késlekedő, mikor arról van szó, h félre kéne állítani a kontraproduktív embereket: Deutsch, Mikola, Kövér, Szijjártó, stb...

2. Kurva rossz volt a 2006-os jelszó: "Rosszabbul élünk, mint 4 éve"

3. Elbaszták Orbán pozicionálását a pártelnöki vitára

4. Nem kommunikálta a fidesz 2006-ban, h "vigyázz, hülyemegyar, mert át vagyol baszva, mert te virtuálisan élsz jól, hitelre etet a ferkó, oszt minnyá jön a feketeleves, ha megtartjátok a gazfickót"

5. Végül rohadt egy tetű kampányt folytatott a szoci

Ám de, nem hinném, h Bayer, Lovas, Bencsik, vagy bármelyik különösen vitt volna szavazatot.

A szinpadon ki állt:
Sztem teljesen irreleváns, ugyanis én is odaálltam volna, ha hívnak, pedig én is rühellem Lovast, meg Bencsiket, de mégis ott virítottam volna mellettük, mert
a) Bayert bírom, és teheccség, b+, teheccség!
b) olyat nem lehet, amit daróczi cigány ember mondott, miszerint
"a Magyar Hírlap szélsőjobboldali eszméknek ad teret és a szélsőjobb politikai céljait szolgálja, amivel a kormány nem ért egyet. Ezt azzal fejezte ki, hogy meghozta a bojkottról szóló döntést - emlékeztetett a kormányszóvivő."

Szóval, hogy jön ahhoz egy kormány, h politikailag minősítsen, és saját ízlést fejezzen ki egy országos napilappal szemben.

Namostan, ha egyszer ez éppúgy felháborító Navrának, mint Bencsiknek, Rogánnak, mint Lovasnak, akkor onnantól nincs értelme azon lamentálni, h ki állt ott a színpadon. Engem az sem zavart volna, h néhány főfidesznyik is odaáll, és akár még beszél is, és jobban kihegyezik a cuccot a sajtó- , szólás- és véleményszabadságra, és kevesebb a cigányos felütés.

Én ezt a rendezvényt máshogy pozícionáltam volna, de most már mindegy.

Lényeg a lényed: Nem releváns, h egy jó ügyért kitalált tüntetésen kik állnak a hátam mögött.

Sajnos a fidesznyik gyáva volt odaállni, pont az ilyen összemosások miatt, h Orbán együtt mulat Bayerral, Bayer Pörzsével, Pörzse élteti a gárdát, a gárda fasiszta, ergo orbán fasiszta.... bla-bla-bla...


szóval, kikérem magamnak ezt a komcsi logikát!

Üdv.

medve2 2009.02.17. 16:39:21

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Így Önmagában egy kicsit szigorú az írás. Sokan vannak mind az MH-nál, mind az MN-nél akik jók, értékesek. Engem kicsit más jelenségek aggasztanak:

1. Az MH-nak és az MN-nek inkább az a tragédiája, hogy alig pár félőrült lett a hangadója, oszt azok rányomják a bélyeget az egészre. Szerintem az MH javult, híranyagban is, szerkesztésben is. De páran , hülyeségeikkel nem engedik, hogy ez használjon.
2. Ami viszont még néha nagyon bosszant, az az, hogy egyesek nem bírják elviselni, hogy az a hangnem is, amit ti megütöttök, ugyanúgy legitim, ugyanúgy értékes és ugyanígy polgári, mint mondjuk az övék. És szemmel láthatóan leginkább ez bántja őket, mert ha fiatal "jobberek" nem járnának ide, nem azonosulnának valamennyire ezzel a bloggal, akkor nem lenne se reakciók, se Jobbklikk, se Konzervatórium, se Budapest Analyses, stb. De van, és azért van, mert van rá igény. Na ezt nem tudják elviselni. Mert egy Lovas-D.Horváth-Balavány triász például nem tudja elviselni, hogy más is van, mint ők.

gabca 2009.02.17. 16:54:54

@malacka69 az édentől keletre...:
Bocsi, mar igazan le akartam zarni ezt a vitat, de az osszemosassal kapcsolatban azert a vegen - visszaterve a kiindulo parhuzamodhoz - meg megkerlek, hogy vedd elo a leheto legperverzebb fantaziadat, es kepzeld el Totat mondjuk rendszeresen egyutt mutatkozni, es mediaszerepleseken heves bologatasok kozott egymast ismetelni Andrassew bacsival.
Szerintem te lennel az elso, aki beirnad neki, hogy azert csalodtal benne ...

Askeladden (törölt) 2009.02.17. 16:56:23

"ezért úgy véljük, hogy még az SZDSZ-eseket vagy Gyurcsányt is felesleges gyűlölni. Bőven elég, ha utáljuk őket, mint a szart."

Na, ezt nem értem. Jómagam Gyurcsányt nem utálom, csak felháborítónak tartom, hogy ő Mo. miniszterelnöke. Utálni az impotens jobboldalt utálom, amely ezt lehetővé tette számára. Az SzDSZ-szel sincs bajom, ha nem kormányoznak, van egy értékrendjük, olyan amilyen, tőlem távoli, de a parlamentáris demokráciába belefér.

Amúgy a cikk jó.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.17. 17:16:21

Több, ma jobboldalinak tartott publicistáról derül majd ki egy év múlva, hogy a valóságban szaros kis ballib csótány. Ugye, Demszkíj elvtárs is a földalatti mozgalom tagjának adta el magát sokáig, oszt csak kibújt a szög a zsákból. Az MDF hasonlóan vallott színt. Így lesz ez a Reakció jó néhány posztolójával is.

Ács Ferenc 2009.02.17. 17:25:06

Mr. Falafel: vagy inkább 2002-es MSZP-szavazó kommentelőjéről, nem igaz?

medve2 2009.02.17. 17:28:52

@Ács Feri: Érdekes! Ez csomószor kiderül, hogy a kemény jobberek egy jelentős része szoci szavazó volt.

tevevanegypupu 2009.02.17. 17:39:19

@medve2:

valaki irta, hogy Torok Gabor szokta igy kezdeni eloadasat:
..miepes ismeroseim mindig azzal jonnek, hogy kezdetben szdsz szavazok voltak.(:

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 17:40:34

@gabca:

Tóta beszámolt már arról, h jót traccsolt Sesztákkal vmilyen alkalomból. Azt is mondta, h legutóbb nagyon jó dumcsi volt a Heti válaszos cucc Ablonczival...

Sztem ez egyáltalán se számít. Pont ez a baj a magyar közélettel, h itt ilyenek is számítanak, h kit kivel láttak sösözni, vagy ki kivel jár teniszezni.

El kéne már felejteni az ilyen irreleváns szempontokat.

ez a tünci meg jó ügyért volt, innentől kezdve bárki áll oda, annak adott helyzetben legitimitása vagyon, punk-tum:-))

Üdv.

tanarseged ur 2009.02.17. 18:00:48

@medve2:
"Érdekes! Ez csomószor kiderül, hogy a kemény jobberek egy jelentős része szoci szavazó volt."

Nem értem a meglepődésedet.
Attól, hogy nemzetiek, miért ne lehetnének még szocialisták is?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.17. 18:29:13

@Mr Falafel:

Az mdf is azzal kezdte a fidesszel szembeni baszakodást, h orbánék jobbra tolódtak, túl radikálisok, összekacsintanak a széljobbal, stb... Mára meg látjuk mi lett a tulipánból: egy faszkalap Lengyellel terhelt, herényi méretű "mitugrász bazmeg, törpepöts!?" párt, amelyik többet szavaz az mszp-vel, mint az örök csatlós szdsz... Így megy ez.

Üdv.

gabca 2009.02.17. 18:51:27

@malacka69 az édentől keletre...:
Szerintem felreertettel. Nem tudom, hogy direkt-e?
En nem vitarol irtam. Mert azt en is udvozolnem, ha a kulonbozo szekertaborok megmondoembereit gyakrabban eresztenek ossze vitatkozni. Aztan mi meg, hallgatosag, eldontjuk, kit szeretunk.
Ez nagyon ritka (a HV kezdemenyezese meg egy kicsit felszint kaparonak tunik nekem, bar ketsegkivul egy lepes elore).
Abban egyetertunk, hogy vitakultura nem nagyon van a kozeletben, nem is csoda, hogy a forumok is azon a szinten vannak, amin.
De a Bayer-Bencsik, illetve Tota-Andrassew parhuzamot nyilvanvaloan nem igy hasznaltam, bar azt hittem, ez egyertelmu.

gabca 2009.02.17. 19:07:25

@malacka69 az édentől keletre...:
Ezt az "aki nincs velunk, az ellenunk van" dolgot meg hagyjuk mar a fenebe! Ez annyira uncsi, raadasul tetszik, amikor pont olyanok mondjak, akik kepesek voltak ugyanilyen kizarolagosan mas segget is nyalni :) (nem rad ertettem, neked csak egy oldaladat ismerem)
10 millio embert nem lehet ilyen egyszeru keplettel leirni, marcsak azert sem, mert ha ebbe az iranyba haladunk, tenyleg nem fog masrol szolni a dolog, hogy Bencsik, vagy Andrassew, illetve mondjuk Ujhelyi vs. Szijjarto. Koszi.
Egyebkent azt nem ertem, hogy miert van az, hogy mikozben a masik oldal hulyeit olyan jol kipecezzuk, es oblosen rohogunk minden megnyilvanulasukon - ugyis, mint a csoportunk identitasat erositendo, a sajat hulyeink meg kvazi erinthetetlenek.
Mindenki ezekhez az idiotakhoz kepest hatarozza meg magat, es az elkepzelhetetlen, hogy valaki a hatart bizonyos normalitas vagy annak hianya kozott huzzon meg oldaltol fuggetlenul. Mert az akkor arulo ... Ld. F. elvtars ket szinapszisrol arulkodo velemenyet (egy serkento, egy gatlo, ugye ...) Ketsegkivul egyszerubb igy az elet ...
Az MDF meg azert eleg csusztatos, en abbol azert nem vonnek le messzemeno kovetkezteteseket. Dilettansok vergodese.

reality 2009.02.17. 19:24:40

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: "4. Ez itt nem egy pártlap, hanem egy közösségi blog, ahol mindenki arról és azt ír, amiről csak akar, a maga nevében. Még csak követendő "irányvonal" sincs."
Sajnos akkor azt kell mondjam, hogy mostanában elég rossz hangulatú ez az írói közösség. Csak kritika, meg fika stb.. :(
Sokszor leírtam már, de elég türelmes vagyok. :)
Szerintem itt senki nem vitatja, hogy szükség van a jobboldal kritikájára. Viszont nem hiszem, hogy ez jót tenne pozitív témák nélkül. Senki sem szereti, ha csak kritizálják. Sőt kontra produktív lehet a végeredmény.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.17. 20:20:15

"...hogy nemzetiek, miért ne lehetnének még szocialisták is?"

Olcsó poén nemzeti szocialistának beállítani őket.
Mond valamit az, hogy "népiek", "népi baloldal" ?

Ez a réteg, akik ezen a tüntetésen is túlnyomó többségben
voltak, valójában a legnépesebb politikai tömegbázis
Magyarországon. Nincsenek kisgazdák, (se parasztpárt),
a szocik már egyre kevésbé tudják átverni őket.

Természetes, hogy még a jobbik is innen remél támogatást,
és természetes, hogy a fidesz ezt a tömeget teljes mértékben maga mögött szeretné látni. Szélesnek az a feladata, hogy ezt
az ügyet vigye, és ilyen értelemben jól is csinálja a dolgát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.17. 20:39:18

@malacka69 az édentől keletre...:
Eeegen, így megy ez. Meg úgy, hogy az ő hülyéiket szidtuk eleget, szidjuk most a mi hülyéinket inkább. Elvégre nem követnek el az ő hülyéik naponta premanens módon hülyeségeket. Kár lenne ilyen kicsiségekkel foglalkozni, inkább a saját fészkünkbe szarunk egy kicsit, mert nincs elég baloldali médium, amelyik másodpercenként hülyézi le a mi hülyéinket, picit segítsünk be nekik, megerősítendő őket, hogy okkal hülyézik a mi hülyéinket. Stratégiának nem rossz. Nem rossz egy Monty Python bohózatban.
Bár, azt is el tudom képzelni, hogy ezek a lárvák azt hiszik, a végén fairplay-díjat osztanak ki.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.17. 21:14:52

hehehe:
most megy az echon az ismétlés - és egy vágóképen feltűnt Nénike a tömegben... :P

tanarseged ur 2009.02.17. 21:15:30

@gloire:

"Olcsó poén nemzeti szocialistának beállítani őket."

Igen, tényleg olcsó poén, épp ezért nem kell komolyan venni.

De csak félig volt vicc, mert...

"Mond valamit az, hogy "népiek", "népi baloldal" ?"

Igen, mond valamit. Sőt, az is mond valamit, hogy "keresztényszocializmus", meg XIII. Leóról és a Rerum novarum-enciklikáról is hallottam már.

Szóval igen, lehet valaki társadalmi-kulturális értelemben konzervatív úgy, hogy közben a gazdaságot és a javak elosztását többé-kevésbé szocialista módra képzeli el. Ennek vannak hívei a jobbszélen is.

A poénért meg bocs, ha valakit megbántottam vele - poén volt, ennyi.

Francois Pignon 2009.02.17. 21:29:28

@szamárfül/murci: Hehehe, én is épp akkor kapcsoltam oda ;)

Ács Ferenc 2009.02.17. 22:10:35

@gloire:
nol.hu/lap/hetvege/lap-20081108-20081108HV-1

A népi mozgalom halott. Kérdés, feltámad-e valaha és milyen formában.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.17. 23:07:24

Tecchalott, mert megosztott. Viszont a tömegbázisa
(én róluk írtam) láthatóan él és virul. De elolvasom mindjárt
amit belinkeltél.

Ara Jerezian 2009.02.17. 23:09:40

Szerintem túl sommás az írás. A Demokrata tényleg szörnyű, bár a Heti Válasz is egy kurva unalmas, sótlan újság, de legalább valóban szép a dizájn. A nemzet és a hírlap pedig szerintem heterogénebb annál, hogy en bloc szarnak nevezzük őket, ráadásul az ún. gáz újságírók is képesek lennének értelmes újságírói tevékenységre. Egy példa. Nemrég a hírlapban igen jó jazz-kritikákat olvastam. Ki a szerző? Sinkovics Ferenc. Többször elolvastam, mert hittem el, hogy az az ember, akit én a humortalan, jobbos bunker megtestesítőjének tartottam - és belpolos írásai alapján az is - képes jazz-kritikát írni, horribile dictu jazzt hallgat, s nem zsidóbérenc, idegenszívű zenének tarcsa aztat. De a Hírlapban ír a metafizikus Végh Attila, a Nemzetből épp liberális nézetei miatt a Hírlaphoz váltott - szegény nem tudhatta, mi lesz belőle - Péntek Orsolya vagy Zalka Szilvia. Érdekes egyébként, hogy valamennyi újság kulturális rovatainak dolgozói mind értelmesebbek - leszámítva most a siralmas vitézy zsófiát -, mint a lap többi munkatársa. De ne feledjük azért a Nemzet hétvégi magazinját, ami tényleg igen színvonalas - bár sándor györgyre, sajnos, lassan illeni kezd a humortalanság nevű alpont. A baj az, hogy mindegyik termékből a főfaszok látszanak ki, egy pilhál, egy torkos matild, egy sinkovics, stb. - miközben igenis sok értékes és jó ember ír oda, akár publicisztikát is. A hírlap új, bulváros dizájnja pedig még jó is... Ami a reakció által említett tünetek oka lehet, az tán az idős kor, a megmerevedettség... A baloldalt ugyanígy jellemzik a dühöngő dinoszauruszok - egy zsidó családban az idősen ugyanúgy átkozodnak, mint egy budai polgáriban (csak az átkok tárgyai mások), és a fiatalok ugyanúgy legyintenek már az idősek átkozódásait hallva. Ez az idős generáció - bolgártól lovasig - lassan kiöregszik, belefárad, beleun, és marad a düh, a frusztráció, a csakazértis basszameg érzése...

Zetek 2009.02.17. 23:14:26

@Ács Feri: Ezeket a faszokat miért engedtétek be a Reakcióba?

Ara Jerezian 2009.02.17. 23:20:18

A különbség csak az, hogy a baloldalon kevéssé hallani, hogy elegük van vásárhelyi mária sipitozásaiból, míg a jobboldalon már-már divat röhögni lovason és bencsiken és a többin. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy lovas nem egy kaliber a többi, valóban szűklátókörű fazonnal - azért lovas megállná a helyét bármely nyugati szélsőbaloldali lapnál, van annyi ismerete és olyan véleménye..., és Lovas sohasem nagymagyarkodott, nem könnyezgetett kopjafákon, stb, de igenis épphogy függetlenként mert sokszor a jobboldali mainstreamnek is beolvasni... Rég olvastam őt, a legutolsó az volt - jó rég -, amikor a heti válaszos, übersiralmas szederkényi mittoménki cikkét leplezte, hogy az atlantista nőci oroszellenes kirohanása voltaképp egy nyugati cikk másolattya... Lova szerintem tehát színfolt, kell azért az ilyen, inkább, mint a martonyi jános- vagy egedy gergely- vagy horkay hörcher ferenc publijai...) És akkor most kérdeznék a reakciótól? Gondolom, a reakció szerkje valahol a jobbmédia atlantista szegletében van, tehát a válaszhoz, meg a konzi műhelyekhez áll közel... Ott éreznek humort? Bármikor is frappánsnak, ironikusnak éreztek egy mráz ágoston-elemzést, egy martonyi cikket, egy jeszenszky interjút, egy elek istván beszélgetést, egy borókai gábor krokit? És az nem szúrja a szemüket, hogy martonyi sem kívülről harcolt a volt rendszer ellen, hanem valahogy 1989-ben tévedt be az mszmp-be, hisz akkor épp onnan volt érdemes privatizálni...? Arrafele miért nem kritizálnak? Vagy tényleg olyan hihetetlenül szellemes periódikának tartják a magyar szemlét vagy a kommentárt? Tényleg vicces lenne a mérsékelt jobboldal? Ugyan, ugyan...

zeta 2009.02.17. 23:28:18

@Ara Jerezian:
hát igen. Én is szívesen olvasnék a Terror Háza milliárdos közös programjáról Gerő Andrással, vagy Stumpf István, avagy Vanek úr (Martonyi) múltját firtató cikkeket, ezeket azonban sehol sem találom a Reakción. Persze lehet, hogy csak nem kerestem eléggé.

Remélem előbb-utóbb sor kerül az utánozhatatlan humorú Borókai Gábor sajtótörténeti jelentőségű utolsó oldalas írásainak elemzésére is, hiszen, mint tudjuk, ő a magyar élc és szatíra utánozhatatlan mestere, csak kósza legenda, hogy minden héten egy ország alszik el írásain.

Soroljam még?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.18. 00:05:19

Ara Jerezian.
"De a Hírlapban ír a metafizikus Végh Attila, a Nemzetből épp liberális nézetei miatt a Hírlaphoz váltott - szegény nem tudhatta, mi lesz belőle - Péntek Orsolya vagy Zalka Szilvia."
Őket szeressük is. Nem róluk szól a cikk.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.18. 00:10:05

@Askeladden: Ezt a hozzáállást magam részéről is támogatnám, és elfogadhatónak tartom, bár egy eltűnőben lévő oldalka híveként a neveket lecserélném, kiegészíteném. A másikat még utálni se kell, elég ha nem szimpatizálsz vele, hogy egy másik pártot támogassál. Minél kevésbé gyűlölöd, utálod a másikat, annál könnyebben érted meg dolgait, kötsz vele értelmes kompromisszumot, kölcsönösen előnyös cserét. Ez a kamunak indult élet-halál harc a végén tényleg veszélybe sodorta az életünk.

Elég érdekes ez a kritikai írás, mert az én szemszögemből nézve egy pár hónapja úgy tűnik, hogy a 2010 utáni időszak egyik fő politikai kérdése, valamint a Fidesz kormányhoz való viszonyom fő meghatározója az lesz, hogy az oldschool, vérivó jobbizék hörgését kell-e hallgatnom, vagy inkább a fiatal, ill. Gyergyák János szavaival értékkonzervatívnak nevezett társaság fog-e irányítani.

Hogy a "most akkor mi jövünk, és mivel született szentek vagyunk, ezért olyan céljaink vannak, amik szentesítik az eszközt" világa vár ránk, és a konzervatívnak csúfolva, valójában egy afféle kádár-konzervatív, neobolsevik tisztogatás jön, ahol Széles Gábor féle nemzeti privatizátorok visszás világa jön el, vagy a rendszerváltás után felnőtt generáció előretörése lesz tapasztalható.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.18. 00:21:11

@Ács Feri: Sok újat nem tudtam meg, ha csak azt nem, hogy:

"a múlt század negyvenes éveit kivéve nem volt még egy olyan korszaka a magyar történelemnek, amikor a gazdasági, politikai és intellektuális elitbe ennyi ámokfutó, eszelős és köztörvényes bűnöző került volna...
...A rendszerváltás nemzedékéről beszélek,"

aha, valami itt kimaradt neki szerintem...

Veres Péter széljobb kacsingatásait meg finoman
elhallgatja, pedig külön ki is tér a témára...

Mindemellett tény, hogy a népszabó hétvégi számai
gyakran hoznak le színvonalas írásokat is, de azért
nagyon lehet érezni hogy hol járunk . )

zeta 2009.02.18. 00:31:06

@ergé: akkor Ophelie-t szerinted is a neve predesztinálta arra, hogy a vízbe vesse magát?

Ara Jerezian 2009.02.18. 01:01:25

Tessék végre disztingválni. Nem attól jó egy újságíró, hogy mérsékelt vagy radikális. Ezt a hülyeséget még a heti válasz hozta be annak idején, ahol vízcsapbólisbékésmárton jól lekúrta pl. az alain de benoist-t, mert kb. a ministráns lelkét sértette, hogy valaki jobbról lehet kereszténykritikus is (békés márton provincializmusát mutatja, hogy benoist-t láthatóan csak a demokratából ismeri, s ezért nem érti). Szerintem két újságíró van: a jó és a rossz. Lovas jó újságíró: művelt, tájékozott, határozott, karakteres, Stumpf András szintén jó újságíró, Bencsik meg rossz újságíró, ahogy a heti válasz zöme is az. Ez nem politikai kérdés. Miért gondoljuk, hogy a jó újságíró definíciója az, hogy szereti jeszenszky gézát és nem szidja antall józsefet? Bencsik nem azért szar, mert szélsőjobbos vagy mert népszabi múlt, hanem mert nincs stílusa, mert fogalma sincs a politikai folyamatokról, és nem több, mint egy össze-vissza irogató kretén, aki lóg a fideszen. De hiába, a fidesz is szégyelli. (copyright by lovas pista, barikad.hu)

@ergé: Jó, de akkor nem kéne ilyen címet adni... Tudod, nincs kollektív bűnösség. Gondolom, a hírlap sok fiataljai, publistái közül sem örül mindenki a hülyeségeknek - ne feledjük, végh attila cikizte mindig a válaszban a pörzsét, kurva szellemesen -, de 1. meg kell valamiból élniük, nem mehetnek neki a főnöknek mindig, 2. azért engedik nekik, hogy megjelenjék a saját véleményük (péntek orsolya publijaira aztán még véletlenül sem mondanám, hogy bencsikesek), 3. a hírlap az utóbbi időben egyre jobb, úgy tűnik a forma is sokat számít... Ettől persze az alapproblémával egyetértek, de másképp kéne megfogalmazni. Példéául nem lovasnak neki menni, aki igenis az egyik legfelkészültebb fazon ezen a térfélen, de a bogárbasztatásokat sem szokom érteni, mert bogár szintén nem egy drábik vagy ilyesmi... (Az echo egyébként szerintem gázabb, mint a hírlap, borzasztó fejű bemondók, gondolok itt a lurexruhás mancira a híradóból, de az gyönyörű, amikor kondor katika népi göncben veszi a levegőt...) Egyébként meg a megoldás, hogy olvassunk nyugati lapokat. Hazudnak ugyan, de színvonalasan teszik... :)

Ara Jerezian 2009.02.18. 01:08:36

Egyébként, mintha néhány reakciós irogatott volna valaha a hírlapba... nem? tegyék most is, és akkor hétfőn vámos gyurika veri a mellét, kedden bayer zsolt idézi szerb antalt, szerdán meg konzilibsi irónia... nem kell undorodni és elfordulni... jó, kívülről ugatok, nem tudom, hogy tudtok-e még oda írni... Egyébként: nem kéne valami olvasható napilap? Javaslom, keressétek meg a szélest, s ígérjétek meg neki, hogy mindennap lesz egy kis keretes beszélgetés vele, félévente egy kis tünti, ahol az öreg orbánviktornak érezheti magát és hajrámagyarozhat, oszt kész - neki úgyis csak ennyi kell, belemenne... Na, de a kérdés komoly... Csináljatok napilapot, basszameg! Und noch eine Frage, ami nem lett megválaszolva: Mikor kezdtek rötyögni a mérsékelt konzikon? Horkayn, Balázs Zoltánon, Jeszenszkyn, stb.? Vagy őket azért csendben tisztelitek?

Ara Jerezian 2009.02.18. 01:12:20

végül pedig lovassal együtt örüljünk chavez győzelmének... :) www.youtube.com/watch?v=Du7sbLC9stI&feature=related

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.18. 01:28:17

@Ara Jerezian: Egy korábbi kommentünkben is jeleztük, hogy a címadás tényleg szerencsétlen volt, valójában nem en bloc a Magyar Hírlapra gondoltunk. A Heti Választ valóban nem tartjuk túl viccesnek, de amúgy nincs vele különösebb bajunk, a tényfeltárásaik kifejezetten odabasznak. (Amúgy félreértés ne essék, nem a viccességet tartjuk a jó újságírás kritériumának.)

Reality, a közéletet tekintve valóban nem túl jó a hangulatunk, sajnos nem tudjuk kivonni magunkat a korszellem alól. Majd igyekszünk.

Malac, egyetértünk abban, hogy a tüntetést elég rosszul pozicionálták, s abban is, hogy Gyurcsány betámadása az MH ellen botrányos. Az egy régi dilemmánk, hogy jó cél érdekében tüntethetünk-e együtt vállalhatatlan faszokkal. Régebben igennel feleltünk, de mára a vállalhatatlan faszok annyira ráültek minden demonstrációra, s ezzel annyira lejáratják a jó ügyeket is, hogy mi a magunk részéről inkább otthon maradunk (pontosabban csak kamerázni megyünk ki). Ugyanakkor azt is el tudom fogadni, ha valaki még mindig kimegy.

egysegelem 2009.02.18. 01:44:09

De meg ezen tehetsegtelen ujsagirosenkiknel is rosszabbak azok a 'szakertok' akiket meghivnak a beszelgetos musorokba, akik az idiotizmus es a szakmai skandallumok sarga utjan keresik Smaragdvarost, olyanokra gondolok mint a woodoo kozgazdasagtan csirkeverrel felszentelt papja Bogar Laszlo vagy totalisan kovetkezmenyek nelkuli FritzTomi. Akiknek ilyen szakertoi vannak nincs szukseguk laikusokra... Miert van az, hogy ezek az emberek szo nelkul a sarokba dobjak mindenfele szakmai becsuletuket, tekintelyuket, megfogtolasaikat amikor odaulnek fel 9-kor az ECHO 'kerekasztalahoz'....ezt a Dessewffy Tibor szinvonalat be kene fejezni a jobboldalon, mert ennek soha nincs jo vege.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.18. 01:48:01

@Ara Jerezian: Ha adsz pár milliárdot, olyan napilapot csinálunk neked, amilyet csak akarsz. Anélkül sajnos nem megy.

Jeszenszky tényleg vicces figura, szoktunk rötyögni rajta, bár az utóbbi időkben nem nagyon exponálta magát, így a szórakoztatóértéke is csökkent. Horkay a világ legunalmasabb publicistája, egész egyszerűen képtelenek vagyunk végigolvasni akát egy HV-os napi jegyzetét is, így rajta sincs mit nevetnünk. A Balázs Zoltán kicsoda? Martonyit gyanakodva méregetjük, de az írásaival nincs bajunk. Borókai publijait, kövezz meg minket érte, kifejezetten kedveljük. Ezek az arcok nem túl viccesek, de a posztunkban felsorolt pontokból ez az egy illik rájuk (na jó, Martonyinál kettő), ami még elfogadható arány.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.18. 07:28:55

@egysegelem:
Mindkét világnézeti oldalnak, mindkét - etnológiai értelemben vett - kultúrának megvan a rétegződése. Korábban többet néztem a túloldal hasolnó műsorait, de egy idő után nem bírtam. Tegnap valahogy az ATV-re kattintottam lapozás közben. Ott valami sajtóklub vagy a mia zisten ment. Éppen Orbánnak a veszprémi üggyel kapcsolatos nyilatkozatát interpretálták amúgy libibibsi módra. Hamar kapcsoltam tovább, mert az arcom úgy megnyúlt, hogy féltem, plasztikai sebészre lesz szükségem. Az ostobaság kánaánja az a műsor, Bolgárral, Avarral és a többiekkel. Azonban tudomásul kell venni, hogy az ő szimpatizánsaik egy bizonyos rétegének létkérdés, hogy ilyen mélységű agymosást kapjanak, különben elfelejtenek a patás ördög ellen szavazni.
Egyébiránt úgy vélem, tökéletesen elégséges akkor bírálni, - talán nagyobbat is szólna - amikor már a Fidesz lesz hatalmon. Mert igazán az számít, hogy a hatalomban miként viselkedik. S ha akkoriban gané' lesz, a bayerek meg szerecsen mosdatást gyakorolnak, akkor kell őket ostorozni keményen. Addig türelmesnek kell lennünk, mert helyettünk győzik meg a mi oldalunkbéli rétegeket, akik abból értenek, ahogyan ők interpretálják a vég mindennapjait.

HToma 2009.02.18. 09:49:01

@gloire: Jóindulatú feltételezésem az, hogy Gyurgyák csak azt az időszakot számítja, amikor Magyarországon nem volt totális diktatúra. illetve az a mély elkeseredés szólal meg belőle, ami az "Ezzé lett magyar hazátok" utolsó oldalain is megtalálható, ahol leírja, hogy a rendszerváltás nemzedéke mi mindent nem végzett el.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.18. 10:30:17

@Ara Jerezian:

Nekem speciel az tette be a kaput a Demokratával kapcsolatosan, amikor az első keresztényellenes újjoboldali cikkek megjelentek. Nem kezdtem el Alain Benoit és az újpogányság gondolati világának mélyreható elemzésével foglalkozni, egész egyszerűen csak úgy döntöttem, hogy nekem ilyen újság nem kell, és ez pesze nem volt előzmények nélkül. Továbbra is úgy gondolom, hogy semmiféle morális kényszer nincs a velük való szolidaritás vállalására.

Lovas valamikor nagyon érdekes volt, de az antiatlantizmussal és USA-ellenességgel olyan szűk helyre szorította be magát, ahonnan bajosan fog már valaha is kijönni. Sajnos beleesett abba a hibába, amibe egy újságírónak se nagyon lenne szabad, az események leírója szerepen felül készre formált ideológiát is akart nyújtani olvasóinak, ami nem lett volna feladata. Sokan vagyunk, akik tudunk önállóan is véleményt és ítéletet alkotni, akik erre nem képesek, azok számára pedig ő túl nagy kailber.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 16:46:45

KK&TT:

Aki nem szereti a jobboldali médiát -ÖNNÖNMAGÁN KÍVÜL - az egy hülye libbant köcsög!!

Remélem kimentek a tojás- és galacsinzáporba a PRIDE-on, seggetekben tollseprűvel...

NEM KÖLLENEK JÓLÉTBEN LUBICKOLÓ ZSÚRFIÚK A JOBBOLDALON,

ÉRTITEK GAY GUSY ??!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:02:41

@AYBARS ANDA:

ÉRTITEK, "GAY GUYS??!"

A FIDESZ ijesztő legyengülése és vértelensége, a FINOMKODÓ lágyszívű kántorok megjelenése a Szövetség körül és Vezetésében ( Navracsics, Schmitt Pali, Gállné Pelcz Ildikó, Pokorni - mint e magatartás etalonja, Szíjjártó, Kubatov G., Balogh Zoltán)

LANGYOS, se hús - se hal attitűd, hatástalan lapító sumákolás és a határozott, domináns és hatékony AKTÍV ELLENZÉKISÉG MIND ELTŰNT!!

Ugyanakkor a holdudvarban a Borókai-féle Heti Válasz, a hivatalos site-ok, a Jobbklikk, UGYANOLYAN GYÁVA, szemforgató, PC vagy miaf@szom, ügyülü - bügyülü taknyosságban szenved, MIT TI és mint a FIDESZ Vezetése!!!

Kurvára elegünk van ebből.
S ha szólunk, igazat adnak, aztán ugyanúgy megy mindenb tovább!!

S NEKED, homok-libbant KK&TT,

a VALAMIREVALÓ NEMZETI SAJTÓ NEM TETSZIK ??!

Menjél te a sunyi picsába, te újhitű, BIGMAC-en és Colán felnőtt,
minden libsi zagyvasággal teletömött ANARCHO-LIBBER fasz!!!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:04:37

A "JOBBIZÉ"-alakért - identitásnélküliség okán - páros lábbal kirúgás jár!!

Ez itt egy "JOBBIZÉ"-blog, te tuskó!!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:06:13

@tanarseged ur:

VAN,. bizony! Gereben Ágnessel együtt!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:09:39

@tanarseged ur:

ZÁRRJATOK ÖSSZE EZZEL A KK&TT-vel lakatlan szigeten!!!

Nemzeti histórikus radical válik belőle....!!! Általam.....

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:12:39

@ufó - gondnok a Gondolatrendőrség székházánál:


NAAA!!!

"Lelkylola" a szerelmünk!

Te kis hücpe, hiriget akarsz?!

Francois Pignon 2009.02.18. 17:18:40

@AYBARS ANDA:
Hmm, most akkor jól értem, hogy Pokorni le lett buzizva?

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:28:58

@Zetek:

A kérdés jogos, ÁCs Feri miaf@szt keres a Reakcióban ilyen elfajzott, a nemzetet illetően rosszhiszeműen pesszimista, destruktív, nárcisztikus, de identitását tekintbve KISGAZDA-Torgyáni malacröfögős semlajzi,

NA, EZ MIT AKAR ITT??!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:32:00

@Ara Jerezian:

HOPP-HOPP!!!

Vigyáztam:

egy élő ember nevét, egy IRL kereskedőét, aki idős, és a II. ker-ben lakik, ügyfelem volt,

TILOS ITT NICKEDKÉNT HASZNÁLNI , te ökör!

Pláne, hogy kisebbségi ÖRMÉNY az illető: ez már durva jogsértés!

Mit akarsz ezzel a nick.kel kifejezni?!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:35:46

@X Y kronosz óra:

Gonosz sátániság!

Lelkylola iwiw-emen van. ÉS SOKKAL JOBB NŐ a videón szereplőnél!!!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:39:23

@Ács Feri:

Téged, idegenszívű Ferenc.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:42:35

Származásom miatt a Kínaiakkal már cca i.e. 150 óta véres ellenségeskedésben állok,

bár a Kálmán ótörök név = "maradék/ember, gyermek/"

De ez az áltudományos destrukció már-már REVANSRA késztet.....

AYBARS ANDA 2009.02.18. 17:49:37

@Francois Pignon:


A kenetteljes nyájaskodása és simogató báránybégetése inkább egy látens pedofilt sejttet, semmint egy ERŐS NEMZETI KONZI PÁRT ALELNÖKÉT!!

S ezzel a stílussal NINCSEN MEGCÉLOZHATÓ VÁLASZTÓI RÉTEG, hacsak nem a PAPOS szép beszédhez szokott templomjáró, dementált NÉNIKÉK !

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.18. 20:41:04

Bayer akkora fasz cikket írt, h eddig majdnem 14.000 hozzászólása van.

Kedves reakció, akkor vajon hányan olvasták a neten, és azon kívül?

Itt voltak fejtegetések arról, h olvasottság így, meg úgy, de megismétlem: kb. 14.000 hozzászólás eddig!!!!! Sztem kb. 5-10-szer ennyi olvasó minimum!

Ács Ferenc 2009.02.19. 00:47:08

@AYBARS ANDA: "Téged, idegenszívű Ferenc."

Kündü, általában szórakoztató csodabogár vagy, de Robin kollegával és személyemmel szemben kicsit kataton lettél. Próbálj új trükköket tanulni, például két lábra állni, vagy visszahozni az ágat, különben senki nem figyel rád.

Ács Ferenc 2009.02.19. 01:06:21

@malacka69 az édentől keletre...: "Bayer akkora fasz cikket írt, h eddig majdnem 14.000 hozzászólása van.Kedves reakció, akkor vajon hányan olvasták a neten, és azon kívül?"

Drága malacka, a "fasz" a "pina" és a "baszás" szavakra sokkal, de sokkal több találat van, mint Zsótira'. Aztán azok mégsem értékek, legalábbis nem abban az értelemben. Bonyolult a világ. Nem kétosztatú, érted? Pontosabban nem egyféleképpen kétosztatú.... Ezt kellene megérteni már.
Ha jó Bayert akarsz olvasni, akkor tessék elővenni a Tündértemetőt, a jó amerikai, meg a kicsit túlírt, wannabe Krúdy, de tehetséggel készített, értékmentőnek nevezhető Kárpát-medencei útifilmjeit, vagy ha jó stílus kell tőle, ott vannak a széljobb zombulás előtti publijai. Nem feltétetlenül a Népszabós meg a Kuríros vitriolos cikkek, hanem inkább azok, amelyeket még tíz éve írt, bár azokban is gyakran ismételte magát. Na azok még rendben voltak.

Ács Ferenc 2009.02.19. 01:15:44

Freytass üzenetét IRL azonosítás és fenyegetés miatt töröltem. Töröltem a kommentjéhez kapcsolódó három (nem érdemi) kommentet is.
Freytass: a szólásszabadság a nácikra is vonatkozik. A kettős mérce nálunk nem játszik.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.19. 07:46:27

@Ács Feri:

Drága Feri! Remélem, h te nem az a feri vagy, emlyik...:-))

No de a lényeg.

1. a fasz, pina, baszás szavakra valóban sok találat van, de hogy nem lenne érték, arra nem vennék mérget, különösen a pina tekintetében:-))

2. Sajnos ez az analógia amúgy is rossz, mert itt nem egy szóról, mint pl. "Bayer" , van szó, hanem egy cikkről

3. Az érved olyan, mint mikor a fos magyar film készítője magyarázza, h nem a nézettség számít. Hát lócseszt, a nézettség önmagában is érték, AZ EGYIK ÉRTÉK, de nem az egyetlen. Nektek is számít az olvasottság és a letöltés.

4. Egy cikknél több szempont is értékmérő lehet, nemcsak a cikk stílusa. Az is számít, h meg tudja-e szólítani az embereket, el tud-e indítani egy vitát az adott témáról, vannak-e benne újszerű megközelítési módozatok, és egyáltalán, a téma, amit megpendít, jó érzékkel találkozik-e az emberekben meglévő gondolati jelenségekkel.

Még más is van, de elfogyott az idő.

Üdv.-

pierre bayle 2009.02.19. 08:51:41

Székely deszkások szevasztok, jobbos kommentelők császtok.

Magamról annyit, hogy igazi ballib vagyok, utálom Orbánt, mint a szart, mert igazi kelet-európai falusi populistának tartom, s igen rossz emlékeim vannak négy évéről. Köpjetek le, de viszonylag jó véleményem van Gyurcsányról, noha persze.....Hadd szólaljak meg én is ezen az idegen terepen.

Nos, világos, h 2010-ben a jobboldal jön. De nekem sem mindegy, hogy milyen. A Reakció, a Kommentár, a Konzervatórium, esetleg Navracsics és Pokorni stb. annak a garanciája, hogy van tisztességes és normális konzervatív gondolat Magyaroszágon és hogy elviselhető lesz majd a fidesz 4-8 éve. Az MH, Bayer, a Rémhír TV, a Nemzet nagyobbik része, Pilhál, Lovas, Wittner Mária, Kövér és még sokan mások
pedig azzal a rettegéssel töltenek el engem és a hozzám hasonlókat, hogy árpádsávos, koronausztatós, hegedűslórántos négy év következik majd. Nem mindegy az ember közérzete számára, mert bár választást fog veszteni a zavarodott ballib tábor, azért mi is itt vagyunk és szeretnénk normálisan élni.

Tessék, lehet fröcsögni

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.19. 09:33:41

@pierre bayle:

"Tessék, lehet fröcsögni"

Te egy átlagos, minden liberális hülye pöts közhelyet összegyűjtő fasz hozzászólást írtál. Ráadásul, ha nem vetted volna észre, Navracsics keményebben és populistábban fikázza a kormányt, mint Orbán, Pokorni jobban védte a Turul szobrot, mint Orbán, stb.... Ergo, azon kívül hogy untig ismert libbancs közhelyeket pufogtatsz, még ráadásul tájékozatlan is vagy.

A riogatásod meg már annyira a legalja, h olyanra még a leghíresebb libber publicisták sem vetemednek...

"Koronaúsztatás, árpádsávos, hegedűslórántos".... hülye vagy, na, kár ezt ragozni

Üdv.

pierre bayle 2009.02.19. 09:48:23

Pigi

kösz a megértést. Nos Navracsicsot volt szerencsém személyesen ismerni - ha távolról is - és jó véleményem van róla. Valóban populista dumákat nyom manapság, de róla elhiszem, h kormányzati pozícióban képes volna vmi értelmesre. Pokorni minisztersége és habitusa szerintem rendben van. Hát igen, ebbe a turulfaszságba belekeveredett, de valamiért azt remélem, hogy ezt csak a helyzet hozta és otthon ilyenkor nem szívesen néz a borotválkozótükörbe.

A lényeget pedig fenntartom: senki sem tudja, h 2010-ben a fityisz melyik arcát mutatja majd. Mert csak ők vitték be a Parlamentbe a gárdás Wittner Máriát, csak őnáluk DSKahn-elvtársozik Kövér, csak ott mosolyog a szülinapi bullin Bayer. De vannak a párt körül elfogadható és normális arcok is, s nekem bizony nem mindegy, hogy kicsit leszek ideges vagy nagyon. Szóval szerintem nem riogattam: csak kifejeztem abbéli reményemet, hogy nem a széljobbal összenövő vonal lesz ideológiailag domináns, hanem a konzilibsi.

Szóval?

caralho voador 2009.02.19. 13:21:16

Nem tudom, milyen világban éltek ti, kedves néhányan a reakciónál, ha ilyenről vagytok képesek papolni, mint hogy "nem kell őket gyűlölni, csak utálni, mint a szart". Az ország már túlhaladt azon az állapoton (elsősorban morálisan, nem csak gyurcsány miatt), ahol az ilyen finom mérlegelésre lehetőség lenne. És hogy az illető arcok hisznek az összeesküvés-elméletekben... A világ folyamatait ezek nélkül már nehéz magyarázni. (kis adalék: nem mondom, hogy minden szava igaz, de elgondolkodtató. video.google.com/videoplay?docid=4357079350414065219&hl=en video.google.com/videoplay?docid=-7875957910374889889&hl=en video.google.com/videoplay?docid=-3176819700539858901&hl=en ) Ahogy, a világban Magyarországon is. Nézzük meg: ki lehet röhögni, hogy "fogyik a magyar", na de gyakorlatilag nem visszafordíthatatlan a demográfiai helyzet már most? Ha hagyjuk a "nemzethalált", nézzük csak a gazdasági következményeket. Bárki láthatja ezeket. Történik lassan hat éve bármilyen lépés ennek kezelésére? Nem. Még szándék sincs (sőt..). Erre még a totális alkalmatlanság és hozzá nem értés sem magyarázat. Majd megoldjuk bevándorlókkal, vagy mi lesz? És ez csak egy terület. Ezért kell ezeket minél előbb BÁRMI ÁRON eltávolítani, nem csak a kormányból, hanem a közéletből, médiából, "értelmiségből", satöbbi. Persze ez csak illúzió, és abban sem vagyok biztos egyáltalán, hogy ha a Fidesz kerül kormányra, túl sok mindent meg fog oldani.
Meg tudom érteni hát, hogy egyes emberek fröcsögnek a gyűlölettől, mert én sem érzek másképp. Az, hogy egy csomó tehetségetelen és buta ember teret kap a jobbos médiumokban, pusztán azért, mert az a bizonyos fröcsögés részükről garantálható, nem kérdés. Mondjuk én Bayert nem sorolom ide, bárhogy is élcelődtök azon, hogy hány könyvet olvasott. Láttátok már mondjuk egy dokumentumfilmjét? Ajánlom pl. a Szibéria és az orosz Távol-Kelet címűt. Ha már rajta akartok röhögni, én kínosabbnak tartom pl. a hetiválaszos interjújának egy mondatát, mely szerint "majdnem mindent elhisz Orbán Viktornak". Kár. Én már rég nem.
Szóval ez a magas lóról köpködése a hőbörgőknek kicsit irritáló, még ha van is igazságotok (aztán a reakción olvasott emeletes baromságokról ne is beszéljünk). Csak nem ez most a lényegi kérdés.

Yusolein · http://pirez.blog.hu/ 2009.02.19. 13:55:36

Na végre valami szórakoztató írás, amitől nem csattan nálam a faszkorbács.

AYBARS ANDA 2009.02.19. 17:57:55

@Ács Feri:

Ezúttal max. egyetértek. Ezért lehet szeretni Bayerzsocát.

AYBARS ANDA 2009.02.19. 18:01:46

@pierre bayle:

Szóval nektek a FIDESZ-ből a LANGYOSOK kellenek....

Melegvízben pukizó homingerek.

De a MOZDÍTHATÓ NEMZETIEK NEM ILYEN KEFÍRVÉRŰEK, lassú és PaciFika aligjobbos-káim !!

balage_81 (törölt) 2009.02.20. 01:14:51

@lelkylola: "Gyárfás is jó manager. Mellette bűnöző, de nálunk már csak így működnek a dolgok. " nem olvastam végig a kommenteket, de gondolom erről nem volt szó külön. lolácska: elfogadom hogy vérbuta vagy, azt is, hogy a reakció megtűr mint kvótanőt. azt azonban már kevésbé, hogy egy ilyet leírj. ez még csak nem is vélemény, hanem tényállítás volt "szerintem" nélkül. azt gondolom hogy ezt sürgősen javítani kéne, mert ennek jogi következményei lehetnek ha valaki felfigyel rá. és hogy őszinte legyek meg is érdemelnéd.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.20. 18:14:37

@pierre bayle: na hogy tetszett malac bájosan nagyképű és arrogáns válasza?

Pokorniról azt csiripelték a madarak, hogy a válság begyűrűzése környékén le akart ülni tárgyalni még az MSZP-vel is, mert azt gondolta, hogy akkora a szar, hogy nem folytatható a korábbi taktika, amikor ekkora a baj. Amúgy szerintem igaza is van, ez a trutymó könnyen a Fideszt is maga alá temetheti, pláne, hogy 2010-ben kifut az IMF-hitel, és az MSZP meg majd egy az egyben sikoltozza a Szijjártót és a mi korrupt szakszervezeteinket idéző szövegeket.

suski 2009.02.20. 20:37:57

Kedves Kínaiak
Nos ezzel a fikázással csak az baj, hogy nincs megjelölve pontosan kit és miért fikáztok, csak úgy általánosságban röfögtök itt. Egyébként természetesen lehet bírálni a ”mi kutyánk kölykét”, de ennek több értelme van, ha konkrét dolgokról beszéltek, nem csak úgy általában. Mint pl Lovas beégésérôl, ami konkrét ügy, bár ennek jelentôsége meglehetôsen csekélyke.
Egyébként pedig ízlések és pofonok, a kommentelôk is sokféleképpen osztályozták az említett személyeket, nálam a sorrend nagyjából így esik:
Lovas >Kondor>Bayer>Pörzse>Bencsik.
Bayerrôl még annyit, hogy szerintem ô azt írja ki magából, amit egyszeri emberek milliói éreznek az országban. Engem az idegesít marhára, amikor vki fapofával tud elemezgetni vérforraló dolgokat, mikor a tisztes polgár már azt kérdezi, mikor borítod már rá az asztalt erre a gátlástalan patkányra?? Azon se csodálkozzunk, hogy pl Kondor gyûlöli ôket, azok után, amit mûveltek vele. És az sem kizárt, hogy 80-s években feleannyit nem hazudtak a Hétben, mint manapság a ”független” (bruhaha) Mtv-ben, a ”demokráciában” (bruhaha). Vki említette itt Csermely Pétert, hogy vele ugyan mi a baj. Hát én nem tudok röhögni a tiranai leplen, de biztos bennem van a hiba. Mûsorvezetônek alkalmatlan, mert nem tud rendesen beszélni, alig tudja kifejezni magát, mégis több mûsorban ott virít a citrombaharapott fejével. A Korrektúrán és Lovas némely írásán viszont a könnyeim potyognak a röhögéstôl. Borókain is lehet röhögni, sôt ô igazán minden kényes ízlésnek megfelel, úgy gondolom. Pozsonyi Ádám jó fej, de még egyszer sem nevettem az írásain, a dvtv-s produkciói is nyilván humorosnak készültek, én max fél percig bírtam nézni.
A ” kivel vonulunk egy sorban” témához pedig, hogy én még jól emlékszem, hogy a Reakció szerkesztôgárdája egy részének nem volt büdös kúrcsánnyal egy platformon vonulgatni a kamunácik ellen a Hollán Ernô utcában, egy tipikus kurcsányista provokációt tövig beszopva ( vagy inkább reflexes megfelelési/mosakodási kényszerbôl?) De Bayerrel egy platformon vonulni már büdös egy olyan ügyben, amelyben elvileg természetes lenne a szolidaritás a sajtóban még a lövészárok 2 oldalán is. Ehelyett kivonultok és indexanyátok stílusában próbáltok mindenkit lejáratni, aki kiment. Hát ez azért elgondolkodtató. Szvsz ez a ”veszélyben a sajtószabadság” ügy messze túl lett spirázva, de a MH és Széles helyében ki ne kapott volna a kiváló alkalmon egy kis potyareklámra?
Egy szó mint száz, fiúk, ez még mindig kevés, hogy ”ezek” itten übergázok, mi meg vagyunk a faszagyerekek, mert csak. (Ugyanis a magyarázkodásotok kb ebben a 2 szóban foglalható össze.) Ja és honnan tudjátok, hogy "nincs jövôképük", és hogy milyenek ezek az emberek, ha nem is ismeritek ôket? Mert ti ugye nem olvastok/néztek ilyen jobbizé gagyikat?
Ja és annak, aki a vita hiányát kifogásolta az echoban és a hírtv-ben: a ballibek ezekbe a tv-kbe nem mernek bemenni, mert ezek csak ott szeretnek, ahol baráti langymeleg a légkör, mint a régi szép idôkben. Az nem igaz, hogy nem hívják meg ôket, mert csak ”egymást szeretik dicsérgetni”. No és az sem állja meg a helyét, hogy nincs elemzô mûsor, ott van az Eszmecsere, az Ez történhet a héten , Barométer, itt mindenféle ember és vélemény megfordul és meghallgattatik. (Apropó, tudja vki hova lett Gulyás István? Ô tényleg hiányzik onnan.) Egyébként pedig nagyon sokféle mûsor van, és állandóan változnak is, mindenki találhat az ízlésének megfelelôt. Még Puzséréknak is volt egy rövidke karrierjük Széles médiabirodalmában, pedig ôk aztán nem illeszthetôk bele semmiféle oldalba és pártba…
No és még vmi Szélessel kapcsolatban: nehezen hiszem el, hogy ô azért csinálja mindezt, milliárdokat beáldozva, hogy miniszter lehessen a totális csôd idején. Szerintem nem is lesz, Matolcsy lesz a gazdasági miniszter.
Tölgyessy, mint tanácsadó ügyben pedig: ô akkor képviselô volt, ôk szoktak még tanácsadóként is pénzt lenyúlni vagy mifene?

suski 2009.02.20. 20:54:43

pierre, tudod mit? Engem már rohadtul az sem érdekel, ha Hegedûs Lóránt a koronával a fején úszkál föl-le a Dunán minden nap, ha a Fidesz kormányozni fog, ha legalább egy minimálisan elvárható szinten azon lesz, hogy nekünk itten jobb legyen. Ki a francot érdekel az árpádsáv, amikor a államcsôd van? Miért mindig ilyen huszadrangú faszságokkal jöttök? Attól majd több lesz a nyugdíjad vagy lesz nyugdíjad 20 év múlva, ha kúrcsány naponta kiáll és elítéli az antiszemitizmust? Ettôl kevesebb lesz az államadósság ?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.02.20. 20:55:55

@TuRuL_2k2: Hát, kedves Turul, azért ez eléggé sovány bizonyíték a bennetek lakozó "harcos ellenzékiségre". Ha Orbán Viktor ilyen kritikákat kapott volna annak idején, nem sok gondja lett volna 2002-ben...
Amúgy meg nem értem, miért kell egy magát jobboldalinak gondoló(?) blognak rendszeresen jobboldali újságírók, politikusok vélt vagy valós hibáival foglalkoznia. Persze, "nyilvánvaló", hogy háromezer nemezsapkás tüntető jóval nagyobb probléma ma ma Magyarországon, mint mondjuk az államcsőd veszélye, hogy 2030-ban leszünk max. hétmilliónyian (abból négymillió nyugdíjas), vagy, hogy szinte minden fiatal menekül az országból. Nem ártana ezekkel is foglalkozni, persze csak azután, miután teljesen lealáztátok a nektek nemtetsző jobbosokat.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.21. 14:48:22

@suski: de a gond az, hogy ha nem erőltetek magamra fapofát, hanem elkezdek ordítozni, meg dühöngeni, mint Bayer, amikor a másik eltérő megoldást mer megfogalmazni adott problémára, akkor a közbeszéd primitívvé és erőszakossá válik. Érvelés helyett jön az anyázás és vége.

Mert érzelmi alapon Bayer nekem egy sötét kretén, akinek beteg írásán szanaszét röhögtem magam: üzenete kábé annyi, minden problémán segít az erőszak.

Ha nem érzelmi alapon nézem, akkor van egy komoly probléma, ami valóban válaszokat kíván. Láthatóan (ad1.) nem működik megfelelően a rendőrség és (ad2.) a cigányság ügyében jól látszik, hogy a legalsó és tök használhatatlan rétegek társadalmi integrálása nem megoldott. A leszakadt rétegek egyrészt kriminalizálódnak (2.1), nagyobb részt meg képtelenek részt venni a társadalmi hozzáadott érték előállításában(2.2), ellenben az újraelosztás során már megjelennek, vagyis csak nyelik a pénzt. Bayer válasza a problematikát inkább kriminalizációs kérdésként kezeli (2.1) valahogy úgy hangzik, hogy a szabályszegőket büntessük meg keményen, ami még nem különösebben gáz, ugyanakkor lehet, hogy önmagában nem kezeli a probléma nagyobb részét jelentő, a prinyóság bővített újratermelését (2.2). Másrészt agresszíven támadja -de nem érvelés, hanem szidalmazás szintjén- azokat is, akik el akarnák vinni az ügyet ez utóbbi irányba.

Még ebben is lehet valami igazság, pl. én is az SZDSZ balos fősodrával - Béki Gabriella, Léderer - keményen vitáztam, hogy integrálódási elképzeléseik lila maszlagok. Pénzt adni nem érdemes öngondoskodásra képtelen rétegeknek, mert nem tudják jól felhasználni. Nekik bizony nem szabadságra van szükségük, mert azzal láthatóan társadalmi szempontból értéktelen konstrukciókat (segélyleszívási technikák) hoznak létre életképes, ám haszontalan közösségeik.

Rövidre zárva a történetet, nekem Monokkal semmi gondom, csak az hogy kicsi, önmagában nem életképes a szociális rendszer pénzeit átcsoportosítanám egy közmunkarendszer kiépítésébe (kommunális munkák: szemétfeldolgozás, köztisztítaság, mező (és környezet)gazdaság , építkezések) és működtetésébe.

Ja persze én itt a cigányokról írtam, pedig ugye végső soron a félhülye rajongó táborok számára csak egyetlen nagy prinyó kérdésből áll; Orbán vagy Gyurcsány? Szerintem egyiksem, úgyis a választani akarók 85% ezen pörög, noha valójában a személyek mögött meghúzódó kormányzati terv lenne a lényeg. Engem ezek a tervek érdekelnének.

Ács Ferenc 2009.02.21. 14:51:47

@aesculus: "Amúgy meg nem értem, miért kell egy magát jobboldalinak gondoló(?) blognak rendszeresen jobboldali újságírók, politikusok vélt vagy valós hibáival foglalkoznia."

Akkor sajnos nem minket nem értesz, hanem a sajtó szerepét egy parlamenti demokráciában.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.02.21. 15:17:07


Ok, persze azokra fröcsögtök, akikre kedvetek van. De azt továbbra sem értem, miért kellet erről két posztot is írni. Hozhatnátok egy közgazdász, vagy egy demográfus spant, lehet, hogy tudna érdekeseket írni sokkal fontosabb témákban is. Na látod, ezért jobb az általatok annyira lenézett Magyar Nemzet, ott meg tudják oldani az ilyet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.21. 17:12:23

@balage_81:
Az a hír járja, hogy Gyárfásnak köze van a Fenyő-gyilkossághoz. 2010 után majd kiderül, mert jelenleg jegelik az ügyet az illetékesek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.21. 17:27:46

@aesculus:
Az alvó sejtek analógiája mentén értelmezd a magyar hálóélet blogjait. Ahogy közeledik a 2010-es bukás, úgy erősödik majd a "saját oldalunk felé megnyilvánuló jogos kritika". Az újságírás ősi hotentotta találmány. A véleményt formálni amúgy terrorista-hottentotta módra úgy lehet, ha veszel 2-3 véresszájú fanatista hottentottát, akik magukat szittya magyarnak adják el. Hottentotta pénzen összehoznak egy médiumot, ahová szittya rabszolgákat szerződtetnek. Elhitetik amazokkal, hogy ők is mennyire szittyák. Együtt buliznak, összebarátkoznak. A rabszolga agymosáson esik át. Már csak akkor veszi észre, hogy egy hottentotta alvó sejt csicskája, amikor robban az első bomba.

suski 2009.02.22. 18:20:37

urbangeri,

”de a gond az, hogy ha nem erőltetek magamra fapofát, hanem elkezdek ordítozni, meg dühöngeni, mint Bayer, amikor a másik eltérő megoldást mer megfogalmazni adott problémára, akkor a közbeszéd primitívvé és erőszakossá válik. Érvelés helyett jön az anyázás és vége.”

Milyen eltérô megoldást, kedves urbangeri? Bayer egész cikke arról szól, hogy semmiféle megoldás nincs, vita sincs, csak az van, hogy a ”rasszista” áldozatok kussoljanak és tûrjék el, hogy néha lemészárolnak pár embert közülük és szétlopják a kertjüket. Ahogy én értelmezem Bayer cikkét, az azt mondja, hogy hát a jó édes anyátokat, ti ”liberális” rózsadombi kisebbségvédôk, nem tûrjük a szônyegalásöprést és kész. Egy újságírónak nem az a feladata, hogy konkrét integrációs programokat írjon. Én még Bayert adásban nem láttam üvöltözni, a mûsoraiban kussol és meghallgatja a másikat, akkor is, ha nem ért egyet. És nem csak konkrétan a cigányünyre gondoltam, mint vérforraló dologra, hanem az az egész botránysorozat, aminek a 0,1 százalékáért már minden nálunk szerencsésebb történelmi fejlôdésû országban el kellett volna takarodniuk, vagy börtönben ülniük, és akkor jön a jólfésült Varga Misi és aszongya, hogy ejnye-bejnye miniszterelnök úr. Biztos van, akinek ez bejön, nekem nem.
Visszatérve a cigányügyre pedig nekem az a véleményem, hogy a szociológia az egy külön szakma, akkor legyenek szívesek tabuk nélkül, objektívan kielemezni a helyzetet, hogy mitôl van és hogyan lehet hosszabb távon megoldani illetve enyhíteni a helyzetet, külföldön is számtalan példa van az ilyesmire. A pártok pedig lesznek szívesek adaptálni mindezt. Rövid távon pedig a bûnözést kell keményen megfogni, de ennek az a feltétele, hogy a rendôrség háza táján rend legyen, mert manapság ezeket már nagyítóval sem lehet a maffiától elkülöníteni, akkor meg mit vár az ember? No és továbbra is ott van 2006.ôsze, amíg az nincs tisztázva, addig a rendôrség=bûnbanda. És ugye a mezôgazdaságba életet kell lehelni, különben hiába pofázik bárki, hogy öngondoskodjon a vidéki roma, addig bizony tolni kell a segélyt, amíg nincs semmiféle munka.

Kormányzati terv? Te most viccelsz? Hiába minden kormányzati terv, mert miután meg lett választva, azt csinál amit akar, mint az elmúlt x év mutatja. Csak a valós kormányzati teljesítmény alapján lehet választani. Ezt már bemutatta kúrcsány és orbán is, nekem nem okoz túl nagy gondot annak eldöntése, hogy hova kell húznom az x-et.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2009.02.24. 00:18:35

@suski: az áldozatok ugyan miért rasszisták? Szerintem csak Bayer az. Szerintem lehet és kell beszélni a dologról, de nem azon a hangon, amit Zsótika megütött.

Szerintem meg fontosak a tervek. Sőt még azt is elhiszem, h az SZDSZ meg akarta őket valósítani. Amit már kevésbé értek, hogy ha látta nem megy, akkor miért nem kezdett el látványosan harcolni, majd miután megértette magát, szépen kiléphetett volna. Ez a Horn-féle deutáljuk az MSZP-t, de az MSZP, de azért 6 évet lehúzunk vele, ez számomra inkább elfogadhatatlan.

A teljesítmény meg véleményes. Bokros-után, egy nyugdíjreform után nem volt nehéz dolga Orbánnak, de a szigorú fiskális politikán túl nem történtek érdemi lépések. Aztán a szigorú fiskális politika is véget ért. Nagy teljesítmény az az inkább kommunikációs volt. Érdemi gazdaságpolitikai intézkedések nem nagyon történtek. Igaz ez a brigád meg teljesen kifulladt. Noha a jobboldali mainstream agyzsibbasztó szövegei rendkívül taszítanak, de már ezt is el tudnám viselni, csak ne ezt a tehetetlenkedést kelljen már látnom.

suski 2009.02.24. 00:42:26

"A teljesítmény meg véleményes. "

nem véleményes, vesd össze mirôl ment a duma akkor ( minden fasza viktorkám, csak az emberek nem kapnak elég lóvét) és most: melyik nap lesz az államcsôd napja ? A számokról és hogy mi mindent elindítottak, arról meg hadd ne vitatkozzam már egy újgenerációssal, mert úgyis felesleges, felôlem gondolhatod azt is, hogy zöld az ég és kék a fû.

5%-al az SZDSz nem fog tudni soha országotreformálni. Csak ôk képzelték.

suski 2009.02.24. 00:47:14

ja és én nem gondolom, hogy az áldozatok rasszisták, lemaradt az idézôjel. A kolompárok gondolják, hogy minden nemcigány, aki szóvá teszi a cigányok terrorját, az rasszista. Bayer sem rasszista, csak egy újságíró, aki semmiféle öncenzúrát nem gyakorol, ezért is szeretik.

42élet 2009.04.15. 00:55:04

Gratula az íráshoz.
Kérdés: a Fidesz lázításaival mit akar takargatni? Engem érdekelne. /Főleg, hogy nem igazán szól másról a politikai élet Magyarországon, párttól függetlenül/
süti beállítások módosítása