Új műsor? Új férfi?
2008. augusztus 08. írta: Ács Ferenc

Új műsor? Új férfi?

  Csobbant a magyar politika nyáron még langyosabb állóvize: a legkisebb parlamenti pártban Dávid Ibolya kihívóra lelt a fiatal és ambíciózus  Almássy Kornél személyében. Úgy tűnik, hogy az MDF-ben már régóta mozgolódó csoport (lásd korábbi cikkünket) megelégelte a parlamenti küszöbön beragadt párt szerencsétlenkedését és krónikus identitás-válságát. Tény, hogy az MDF mai vezetésének politikájáról nem nagyon lehet tudni, hogy igazából micsoda és mit akar. Ötletszerű cikk-cakkok, félbehagyott ügyek, elnöki manírok, one (wo)man show, terméketlen manőverek jellemzik működésüket. Emlékszik például valaki arra, hogy mi volt a véleményük a márciusi népszavazási cirkuszról? Na ugye. Sem hosszabb-, sem rövidtávú elképzeléseik nem ismertek, céltalan hajósnak tűnnek a magyar politika zavaros vizén, ahol mára túl távol kerültek azoktól, akikkel régen egy hajóban eveztek, időnként pedig túl közel azokhoz, akik valójában egy másik, nagy hajó elsüllyesztésének eszközét látják bennük. Márpedig ha maguk sem tudják, hogy mit akarnak, akkor abból lassú, de biztos süllyedés lesz, vagy fájdalmas karambol valamelyik erősebb hajóval, ami csak nekik lesz rossz.

 Almássy és csapata a gazdátlanná vált, a volt polgári oldalon sokat szidott antalli örökség nem kompromittálódott híveiként próbálják megújítani az MDF-et, ami nemcsak azért tűnik rendkívül nehéznek, mert a mai - Tisztelet Társaságos - MDF kevéssé hasonlít az antalli pártra, hanem mert a magyar politika kollektív szociális demagóg fordulata (2002-2004) miatt már minden párt lényegében hátat fordított a rendszerváltozás több alapértékének, de legalábbis a szellemiségének és lelkiségének. A nemzeti szabadelvű hagyomány, gondolat és politika árvasága nagyon is gyakorlati baj, a demagógia győzelme óta sokan maradtak politikai képviselet nélkül. Ám az MDF nem kínál érdemi alternatívát a nagy pártok meddő küzdelmével szemben, a kóros hétköznapi szekértáborosdit elutasítóknak, a tiszta és értelmes beszédet váróknak. A lózungok nem helyettesítik az érdemi programot és a gyakorlatias értékelvű politikát: az eddigi MDF csak szavakban ígért normális viszonyokat, a bizonyíték még saját köreikben is elmaradt.

 De most még csak az a kérdés, lesz-e változás az MDF-en belül? Almássy magyar újságírói szemmel tulajdonképpen unalmas politikus, hiszen tevékenységét nem kísérik közéleti és magánbotrányok, nem boltol politikai ellenfeleivel, és nem beszél látványos hülyeségeket. Vajon számít-e ez egyáltalán a magyar politikában? Új műsorhoz új férfi kell, de lesz-e új műsor? És milyen tartalékai vannak az MDF jelenlegi vezetésének a hatalom megtartására? Van-e még erő az örökké sértett Dávid Ibolyában, vagy minden a náluk szokásos kizárásos alapon dől el? Schmuck Andor beléptet-e még párszáz nyugdíjast? Lesz-e Almássy Fidesz-ügynök egy Duna-parti csónakházban? Egy biztos: forró ősz jön az MDF-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr70606750

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: pornsex 2019.04.03. 01:06:53

Geronazzo Mária gruppen csoportos pornó filmje teljes - 1h 42 min - Tube videók a neten

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states 2008.08.08. 16:58:14

Ez az Almássy-gyerek rokonszenves, nem is nagyon értettem idáig, mit keres az MDF-ben, ráadásul kalapot sem hord...

Ács Ferenc 2008.08.08. 17:01:39

TM: Életrajza a honlapjáról:

1976-ban születtem Budapesten. A budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban szerzett érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán tanultam, ahol 1999-ben okleveles építőmérnök lettem. Jelenleg ugyanitt doktori képzésben veszek részt. 2002-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karán Master of Business Administration (MBA) diplomát szerztem. Angolul és spanyolul beszélek.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke voltam 2001-2003 között. A BME Út és Vasútépítési Tanszék egyetemi tanársegéde, a Városi Útpályaszerkezetek Laboratórium vezetője 2003-tól.

Magyar Demokrata Fórum Országos Elnökségének tagja 2003-tól, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke 2004-től, az MDF Budapesti Választmányának elnöke 2005-től.

A 2006-os Országgyűlési Választáson az MDF országos listájáról parlamenti képviselővé választottak. Tagja vagyok a Magyar Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottságának, és alelnöke a Sport és Turisztikai Bizottságnak. 2006. júniusától az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének is tagja.

Nős vagyok, Renátának és nekem két gyermekünk van: Áron és Levente. Szabadidőmet jórészt családommal töltöm, ezen kívül rendszeresen sportolok: kosárlabdázok, focizok és síelek (egyetemi éveim alatt a BME-MAFC kosárlabdacsapatában az egyetemi bajnokság első osztályában játszottam).

states 2008.08.08. 17:18:33

Mindenesetre bátorságra vall, hogy el mert indulni Ibolyával szemben, már csak azért is, mert nem hiszem győzelmi esélye lenne. Ellenségeket viszon fog szerezni, nem is akármilyeneket: Dávid, Herényi, Boross...

Téglagyári Megálló 2008.08.08. 17:42:56

Ferenc,

ezt én is megtaláltam, de a kérdésemre nem adott választ. Fűződik valami érdemleges a nevéhez?

Thulsa Doom (törölt) 2008.08.08. 19:34:28

Almássy Kornél...muhaha! (sőt, MDF...muhaha)

Ez a cikk meg... "antalli örökség nem kompromittálódott híveiként próbálják megújítani az MDF-et".
Az antalli örökség maga az a politikai katyvasz amiben most élünk. Az elqrt rendszerváltás, a pozícióban hagyott késő kádári bűnszönetkezet. Ezt az örökséget nem megújítani kell, hanem lehúzni a WC-n. Az MDF-fel és a többi kiégett, tehetségtelen "rendszerváltóval" együtt.

Zetek 2008.08.08. 20:00:05

A fenét céltalan, ugyanaz a küldetésük, ami '98-ban a Demokrata Néppártnak, '02-ben a Centrumnak volt. Egyetlen bajuk, hogy idő előtt - még 2006-ban - lebuktak, így a következő választásokon már nem képesek pár százalék harmadik utas álmodozót kivinni a semmibe. Ez a gond és mivel így értéktelenné váltak, A.K. ideges, mert így a szponzornak sem kell. Amennyi vasút ebben az országban épülni fog az sem nagy karrier. Szóval várjuk A.K. Reichstag méretű leégését.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.08.08. 23:25:54

@Ács Feri: elolvastam a korábbi reakciós cikked is, és elég alaposnak tartom. Ami most van, az a kényszer szülötte: ha csak 2010-ben lesznek választások, ez az utolsó alkalom a normális elnökváltásra. A kérdés csak az, mit tudnak a fiatalok felajánlani Dávid Ibolyának, mert ez nélküle nem fog menni. 2 út áll előttük: vagy az új hang megtalálása a fiatalokon keresztül vagy a Tisztelet Társasága felemészti őket szépen lassan és kirakatpárttá válnak.

Talán, ha ügyes taktikázással megpróbálnak egy ogy. alelnöki helyet megszerezni az elnökasszonynak vagy az EP lista első helyét, azzal megelégedne ő is. Mert azt be kell látnia, ha harc lesz és a fiatalok alul maradnak, az MDF-nek nincs reális jövője. Kérdés, ha nyernek, van-e..

Yusolein · http://pirez.blog.hu/ 2008.08.09. 00:03:31

Azzal egyetértek ezzel a prominens TT-s fiatalkával, hogy az MDF pont a legjobb hely az ilyesmi változásokra, pont azért mert teljesen jellegtelen. De nem az ez irányúakra. Almássy pedig szegény sajnos olyan, ahogyan nagy előítéletesen már első pillanatra meg mertem állapítani: ostoba. Ez van, ezt kell szeretni alapon megy itt a magyar politika úgy látszik.

states 2008.08.09. 00:41:16

Szerintem Almássy is tisztában van vele, hogy nem győzhet, Dávid mellett Herényit, Borosst is súlyosan érintené az elnökváltás, az ő háttérbe állításukhoz, aligha van meg a kellő erő. Inkább csak jelzés akar lenni a még létező emdéefesek felé, hogy változtatni kell, ha azt akarják, hogy a párt még néhány év múlva is létezzen...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.08.09. 01:06:21

kissé felületesen szólok hozzá így az éccaka közepén, de Crl kolléga ZSENIÁLIS javallata szerint (pát napja tette egy kommentben, a szerény):
Kókát az MDF élére!!!

:DDDDDDDDDDDDDDD

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2008.08.09. 07:32:05

AZ MDF az a párt, aminek semmi egyéb feladata nincs, mint négy évenként néhány fontos százalékot levenni Fideszből. Addig alszik. De majd 2010-ben megint beletolják az elvtársak a megfelelő mennyiségű zsét és akkor megint együtt örvenezhetünk az "európai", "tisztakezű", "konstruktív" jobboldalnak.

states 2008.08.09. 09:21:01

Én azért nem bánnám, ha végre a Fideszben is venné magának valaki a bátorságot az induláshoz, hogy legalább 2010-ben legyen valakinek esélye Gyurcsány ellen, ahelyett, hogy az előrehozott választásokról szóló dajkameséket hallgassuk itt két választás között...

Ács Ferenc 2008.08.09. 10:01:00

Exe Géza: hagyjuk mán ezt a Magyar Nemzet/Szabad Nép félórát. Az elvtársak és Simicska közös bulijai nem zavarnak, mi? Az rendben van.

Amosh 2008.08.09. 14:49:05

Emlékszik még valaki 2006-ra? Jajj de rég volt. Akkor is háború volt nyáron, csak nem orosz-grúz hanem izrael-libanon meccs.

Na de vissza 2006 MDF-hez. Választások 2006, két forduló között...
Megvan?
Ibolya azt ígérte, hogy 2010-re 20% körüli hiteles konzervatív párt lesz az MDF!
No nem kell kétségbeesni! Ősszel beindul a 2010-es kampány: Gyurcsány felhozza az mszp-t 40%-ra, Ibolya az MDF-et 20%-ra.
Ha feltételezzük, hogy SZDSZ marad a mostani 1%-kon, akkor bizony szegény FIDESZ nagyot fog koppanni! A gonosz-törtető-nemdemokrata-bányaügyekben-szélkakas-kisebbségi Orbán 2010-re már csak egy 20% alatti FItyESZt fog kormányozni!

Éljen a szocializmus, Éljen a Mercedes, Éljen 4metró és Éljen Dobrevklára!

Amosh 2008.08.09. 15:02:58

Most komolyan:
A konvergenciaprogram / a megszorítások egyértelműen átrendezték a magyar belpolitikai pályát.

A fidesz masszívan középpárt lett, elfoglalva a kisebbek 2006-os terepét is. Szerintem egyik nagynak sem érdeke 2010-ben, hogy az esélytelen kicsik elvigyenek 1-2%-ot...

A kicsiknek 2010-ig van még egy szerep a gyurcsányi drámában: a kisebbségi kormány külső támogatása néhány jelentősebb EU-s támogatásért cserébe.

Ha az mdf belemegy egy ilyen epizódba, akkor 2010 után nem lesz parlamenti párt - igaz néhány politikusa mocskosul meggazdagszik - ami ugye nem rossz, ha helyi politikai karrierben gondolkodik az ember.

Az szdsz 2010-ben még talán számíthat szektás és fegyelmezett szavazótáborára - főleg ha politikusaik előveszik a szokásos félelem paklit (antiszemitizmus, homofóbia, cigányüldözés) és időben visszakéredzkednek a koalícióba.

Invictus 2008.08.09. 23:15:06

A.K.-val személyesen is találkoztam futólag, Budán a hegyen él(t), új Audit vezetett (akkor még egyetemista volt), egy volt gimnáziumi osztálytársa révén. Nagy partyarc is volt akkoriban állítólag. :)

Invictus 2008.08.09. 23:16:09

Vagy partiarc helyett a budai zsúrfiú lenne talán a jobb kifejezés?:)
süti beállítások módosítása