Libatollban úszó köztársaság
2008. március 23. írta: robin masters

Libatollban úszó köztársaság

 Ismét robbantott a Negyedik Köztársaság. A civil szerveződés legutóbbi megmozdulását, az elhíresült illegális metrópartit magából kikelt kommentelők dícsérték és alázták a Reakcióblog hasábjain. Ezúttal sem engedhettük meg magunknak, hogy tudósítóink ne saját szemükkel bizonyosodjanak meg az újabb rendbontásról.

 A 4K ezúttal országos párnacsata-napot szervezett: Budapesttől Fehérváron át Kaposvárig fiatalok (és magukat annak érzők) tucatjai fürödtek libatollban (és annak szintetikus megfelelőiben), csapkodták egymást önfeledten az utcán, szombat délután (a helyszínek teljes listája itt). Pesten a Deák téren több száz kobold gyűlt össze, hogy jól érezze magát.

 A fővárosi parti remekül sikerült, de ami igazán... megható, az a Budapesten kívüli aktivitás. A srácok sehol sem csináltak belőle ügyet, ha csak féltucatnyian (Kaposvár) vagy akár összesen ketten (Szeged) jöttek össze: akkor is megrendezték a bulit és - legyünk bár demagógok - mosolyt csaltak a jobbérzésű járókelők arcára. Képek Pestről itt és Pécsről itt.

 Nem mondom, hogy Babarczy Eszter vagy Debreczeni József linkjei tetszenek a 4K honlapján, de ebben az esetben teszek rá. Amit csinálnak, az jó és csak ők csinálják. A tavaly futott Panaszkórushoz tudnám hasonlítani.

 Még több párnacsatát!

P.s.: egyébként meg ennyi szép lányt is régen láttam egy helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr68392927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.minorka 2008.03.23. 02:37:04

Nekem csak annyi, az akció szempontjából teljesen lényegtelen megjegyzésem lenne, hogy az a 4k valójában 3k.

tewton 2008.03.23. 07:56:45

robin,
fáin kis poszt, egyetértek teljesen, minden pontjával.

Ez szerintem tkp. egy aranyos kis bénaság, a pesti populációra kalibrálva, "politikamentesen" (16-26 éveseknek). Kár, hogy egyedül (nyugati minta nélkül: "World Pillow Fight Day") nem megy. Viszont jó, hogy vidéki nagyvárosokban is megjelent. Internet nélkül nehezen érthető jelenség lenne amúgy.

De a csinos lányok miatt mindenképp érdemes a figyelemre :)

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 09:02:14

d.minorka: 4K = Negyedik Köztársaság, ez a nevük.

ApukadHUN 2008.03.23. 09:50:50

Határozottan pozitív kezdeményezés. Az nem számít, hogy koppintás, mert eredeti ötletket nem a 21. századi Magyarországon kell keresni. Pedig állítólag mi vagyunk a világ legokosabb népe...

Wawel (törölt) 2008.03.23. 10:05:40

Ezt elnézve azért érdekes Lánczi Tamás véleménye, hogy a fiatalokat nem érdekli semmi, főleg nem a politika, ezért nem lehet őket megszólítani...
Ezeket a fiatalokat nem a politika nem érdekli, hanem a politikusok! Óriási különbség.
Persze ezt magas széken ülve, bölcsek kövével a zsebünkben (majd rendszeresen pofára esve) nehéz megérteni.
És persze nem erről a pár száz jópofa gyerekről beszélünk, hanem a 2010-es első szavazókról.
Őket OV gyufagyári munkás imídzse nem fogja meghatni.

"Horthy-fasiszta" 2008.03.23. 10:13:53

Wawel, ebből az eseményből miképp sikerült leszűrnöd, hogy a fiatalokat érdekli a politika?
Netán bőszen politizáltak - persze a magyar posványból kilépve, mondjuk a darfuri konfliktus lehetséges rendezéséről - közvetlenül mielőtt egymás fejét kezdték volna csapkodni? Esetleg közben is?

Én azt szűrtem le, hogy a fiatalok manapság is, mint a történelemben aáltalában: bohók, ami persze nem is baj.

dr. Wilbur Swain 2008.03.23. 10:22:48

hurrá, éljen, meg nagyszerű, de ennek mi értelme van?
ahol Debreczeni linkel, az nekem már büdös

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 10:37:26

ps: sorry, Robin, nem tudtam menni, hívott a vidéki létforma :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 10:58:32

Ez annyira szép... :)

Pécs

"A kiszakadó párnáknak és a szélnek köszönhetően a Széchenyi tér felső részét hamarosan több centi vastagságban beterítette a toll. Ez bizonyára zavarta néhány helybéli nyugalmát, hiszen lakossági bejelentés nyomán hamarosan rendőrök jelentek meg a helyszínen.

Jó hangulatban telt a párnacsata, valaki mégis rendőrt hívott.

Az akcióban résztvevő 30-40 fiatalt igazoltatták, majd a pécsi rendőrkapitánnyal, illetve a PVV Zrt-vel történő egyeztetés után úgy döntöttek, hogy ha a befejezik a csatát és összeszedik a szemetet, akkor nem indítanak eljárást senki ellen. Közterület szennyezése miatt akár több tízezer forintos bírságot is kiszabhattak volna."

tevevanegypupu 2008.03.23. 11:14:57

A magyar fiatalokat kulonben tenyleg nem erdekli a politika. A parnacsata viszont igen. Jopofanak hiszik magukat tole es eredetinek.(:De ha valami valoban fontos ugy miatt kellene osszejonni, nagy valoszinuseggel nem mennenek el. Hanyan is voltak a Tibet melletti tuntetesen??

Wawel (törölt) 2008.03.23. 11:34:18

A honlapjukból gondolom, nem a párnacsatából...

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 11:38:56

dr. Wilbur Swain: az az értelme, hogy jól érezték magukat.

plastik02 2008.03.23. 12:24:44

ahol 10nél több fiatal összegyűlik, oda illik rendőrt hívni ebben az országban, az előző korok paranoiájának fogságában élő idősebbek reakciója lehet ez.

amúgy azt csinálnak amit akarnak, nem hiszem, hogy a politika ellen, mellett párnacsatáznának. ha igen, akkor erőltetett és izzadtságszagú, ha nem akkor meg csinálják.

irrelevant 2008.03.23. 12:34:03

Elképedtem a kommentek láttán.
Még ezen is tudtok fanyalogni?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 12:43:25

Azért van egy tök jó cikk is belinkelve náluk. Bujkálnak az SZDSZ szavazók: hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=41024

Kicsit nekem is gyanús, hogy ez olyan, mint a fasz.org/
Szólítsuk meg a fiatalokat politikán kívüli eszközökkel, de ettől függetlenűl igazán vicces és örülnék, ha egyre több ilyen akció lenne.

hunkor (törölt) 2008.03.23. 13:01:10

Agyhalál legújabb megnyilvánulása két drogparti között.
.
Angolok odahaza kulturáltak, nem csinálnak disznólat a lakóhelyükből. Tombolni elutaznak külföldre, üdülőszigetekre.
.
Nálunk a liberális értékteremtés eredménye, hogy budapest megy szarrá.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 13:25:56

Lola, nekem is az a kedvenc SZDSZ-sirató cikkem, a másik poszton be is linkeltem.

Az meg tudható, hogy emögött az újjáalakuló Lib. front áll. Nekem azért nem szimpi csak ez a párnacsatálás, mert nem azért akarom jól érezni magam, mert elegem van a 3. közt.-ból, hanem csak úgy egyáltalán. Egyébként semmi bajom vele, és a feljelentgetőket kellett volna legjobban megverni – párnával.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 13:35:38

Loxon, mi ez az újjáalakuló lib. front? A Fodorék?
Egyébként a cikk alapján ilyen védegyletes figurák is vannak mögötte. Nagyon örülnék, ha alakulna egy vicces, provokatív zöld párt. Nem szavaznék rájuk, de hiánypótló lenne.

dr.minorka 2008.03.23. 13:47:41

Robin Masters!
Én tudom, hogy mit jelent a 4k. Pusztán arra céloztam, hogy jelenleg a 2. köztársaságnál tartunk.
Királyság, aztán: Népköztársaság, aztán: Királyság/Kormányzóság, aztán 1945: Köztársaság, aztán: Népköztársaság, most megint: Köztársaság
---------------------------------
Amivel igazán bajom van az program vs tevékenység.
Program: "Magyarországon ma a demokrácia pusztán annyit jelent, hogy nincs diktatúra. De hogy érdemben befolyásolni tudnád azt, ami körülötted történik, arról szó nincsen...Vissza kell foglalnunk az országunkat ettől az oligarchiától. Egy olyan rendszerre van szükségünk, ami biztosítja a valódi demokratikus részvételt...Ahhoz, hogy ezt megtegyük, újra meg kell tanulnunk közösen cselekedni. A közös cselekvés új formáira kell bukkannunk."
Mármost, ha a közös cselekvés új formái, amely segítségével visszafoglalható az ország, csak a metróbuli, meg egy nyilvános párnacsata, akkor ha én oligarcha lennék (akitől visszaakarják foglalni az országot) nagy összegekkel támogatnám a visszafoglalókat.
Másképpen, képzeljük el, hogy 20 év múlva viszaemlékeznek. Kérdés: Mit csináltatok 2007/2008 telén, amikor az oligarchák tönkreverték az egészségügyet?
Válasz 1. TB-mentők: Aláírást gyűjtöttünk, beszéltünk, szerveztünk, felszólaltunk, stb. Válasz 2. 4k: Volt egy metróbuli, meg vívtunk egy isteni párnacsatát.

irrelevant 2008.03.23. 14:00:39

Kedves dr. minorka!

Mint azt nyilván te is tudod, Magyarországon nyugati értelemben vett civil társadalom nem létezik, ugyanis létrejöttét a kormány minden lehetséges eszközzel gáncsolja. A TB-mentők rendkívül fontosak, de szerintem igenis van létjogosultsága olyan civil rendezvényeknek is, amik esetleg nem arról szólnak, hogy jaj kirabolják az országot, tönkremegyünk, magyarholocaust, csendesnépirtás, nemzethalál. Ebben persze lehet valami igazság, ezt nem vitatom, de szerintem a párnacsata egyrészt rohadtul nem zavarja a TB-mentőket (magyarul: elférnek a városban ketten is), másrészt egy ilyen, fiatalok által összehozott és állandó görcsölés nélküli szervezkedés sokat tesz a valódi civil társadalom kialakulásáért.

banza 2008.03.23. 14:01:08

És ki takarított a buli után? ;)

dr.minorka 2008.03.23. 14:17:04

re: otvospeter
1. Én nem azt írtam, hogy az a baj, hogy ezt csinálják, hanem azt, hogy CSAK ezt. Ezt is csak azért, mert egy nagyon határozott programjuk van, ahhoz viszonyítottam.
2. "szerintem a párnacsata egyrészt rohadtul nem zavarja a TB-mentőket " De nem is segíti! Ez a probléma. Történetesen most nem normális időket élünk, és a helyzet csak "fokozódni fog". A civil társadalom önérték, de ha csak önmagára irányul, attól még az oligarchák vígan lesznek.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 14:32:26

Hunkor: komolyan gondolod, hogy a párnacsatától szarrá megy Budapest?:)

Banza: a szervezők takarítottak.

Vicces, hogy fiatalok libatollal, nevetve püfölik egymást jó hangulatban, és némelyek még ebben is képesek elkeserítő momentumot találni:) A frusztráció mélységes mély kút.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 14:33:02

Lola,
nem tudom, nem gondolom, hogy kifejezetten a Fodorék, bár az is lehet. Szerintem az ATTAC, ez a negyedikkoztarsasag.hu meg "a Fodorék", meg esetleg még másvalamik egy extraeszdéesziánus liberális frontot készülnek létrehozni, lehet hogy zöldség is lesz benne, meg még ki tudja mi (pl. kendermagék + "kultiplexiánusok"?). Hogy pártilag pontosan mi lesz ez, azt nem tudom, de úgy tűnik, hogy ezek valahogy összefüggenek. Szerintem újra undergroundizálódnak. Valahogy ez magaspolitikai szinten összefügg a (szélesebb) háttérben a klubhálóval is (Pallas Páholy) szerintem.

irrelevant 2008.03.23. 14:43:22

dr. minorka!

De segíti. Közvetetten és hosszú távon.

dr.minorka 2008.03.23. 14:57:51

Kedves otvospeter!
Én ezzel egyet is értenék... De a házunk most ég. The time is now. Vagy soha:)

irrelevant 2008.03.23. 15:09:46

Kedves dr. minorka!

Nem gyűjthet mindenki aláírást, nem foglalkozhat mindenki a TB-privatizációval. A TB szétrablását természetesen nagyon fontos megakadályozni, jelenleg ez a legfontosabb. De a hozzászólásod olyan, mintha azt írtad volna mondjuk 80-ban, hogy ezek a szakadt rockerek Beatrice-koncertre járnak ahelyett, hogy Nagy Gáspár verseit fésülnék kötetbe. Pedig a Rice-koncertek is hozzájárultak a mi savanyú kis rendszerváltásunkhoz. Akkor lázadás volt rockkoncertre járni, most már nem az. De még most is majdnem rendszerellenes tettnek számít civil megmozdulásokat szervezni.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 15:16:25

otvospeter: nagyon precízen megfogalmaztad, amit nekem nem sikerült, ott a pont.

Wawel (törölt) 2008.03.23. 16:04:50

Lola, egyetértek a vicces, provokatív zöld párt gondolatával, annyi különbséggel, hogy én szavaznék is rájuk.
A mostani Fidesz helyett.
Még ha ez ellent is mond a politikai racionalitásnak.

dr.minorka 2008.03.23. 16:09:05

1. Sehol nem számít civil megmozdulásnak ami történt. Ez mindenütt privátnak számít. Nem csak TB-privatizáció van. A civil az mindig a hivatalos intézményrendszeren túli közhasznú cselekvést jelenti.
2. Nem mennék bele 1980 tárgyalásába, kicsit másképp éltem át, de ez lényegtelen. (Zárójelben mondva: nem ugyanaz valami részének lenni, és valamit előidézni). Most 2008 van.Ha ez a bulizás alkalom arra, hogy egy csomó ember szervezési kultúrája megerősödjön, emberi kapcsolatok alakuljanak ki, és aztán legközelebb mondjuk egy lebontandó ház megmentésére lesz buli szervezve, vagy csinálnak egy webhelyet, ahol stb, stb., akkor jó.
(Lásd: negyedikkoztarsasag.hu/akciok/12
Kérdés: minek ezt csinálni? Válasz: közösségépítés)

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 16:16:27

Szerintem meg ne ragaszkodjunk körmünk szakadtáig az ok-okozati összefüggésekhez. Nem minden történik célzottan VALAMIÉRT. Ez egy marxista light logika. Néha lazítani is kellene.

irrelevant 2008.03.23. 16:18:40

1. Jó, akkor pontatlanul fogalmaztam, ez valóban nem volt civil megmozdulás abban az értelemben, hogy valamiféle közjó érdekében történt volna. Mindössze civilek spontán megmozdulása volt, amit végre egyszer nem a Fidesz/MSZP szervezett és nem is Budaházy vagy Morvai a nemzethalál elkerülése érdekében. Ez számomra pozitív.

2. Erről van szó. Közösségépítés, szervezkedés. Ez szerinted is jó. Már csak azt nem értem, hogy akkor mi is a problémád az egésszel?

smalladam 2008.03.23. 16:26:35

meg az is az értelme, hogy jót röhögjenek azokon, akik mély politikai összefüggéseket, pártalakítási kísérleteket, nemzethalált és a fasizmus visszatérését vízionáljanak egy párnacsata mögé, ahogy most már minden bokorban mély politikai összefüggéseket, pártalakítási kísérleteket, nemzethalált, és a fasizmus visszatérését vízionálnak.

"Szerintem az ATTAC, ez a negyedikkoztarsasag.hu meg "a Fodorék", meg esetleg még másvalamik egy extraeszdéesziánus liberális frontot készülnek létrehozni, lehet hogy zöldség is lesz benne, meg még ki tudja mi (pl. kendermagék + "kultiplexiánusok"?)"

szvsz rossz irányból nézzük a dolgokat. a beatrice és rajongói köre alulról jött kezdeményezés volt, ahogy a kultiplex is egy hely volt, ami oda gyűjtötte az ott szórakozni vágyókat. a jobbik sem pártnak alakult annak idején, hanem egy közös gondolkodásúakat tömörító ifjúsági-egyetemi szervezetnek.

nem kellene minden ilyen mögé a hozzá legközelebb álló politikai mozgalmat vízionálni, még akkor se, ha utólag történelmi távlatból valami ilyesmihez hozzájárul, vagy ilyenné alakul..

egy politikai mozgalomnak nyilván jól jön, ha igazolni látja saját értékeit valamiben. pl kultiplex és liberális politikusok. de ez sem azt jelenti, hogy az a hely, az a mozgalom az ő bázisuknak létesült, és ők egyáltalán kérnek a támogatásból.

ellenben szerintem ez kifejezetten káros azoknak, akik csak egy jó koncertet akarnak látni, vagy egyet párnacsatázni budapest közepén. növeli a kiábrándultságukat, meg a frusztrációt.

ezért is nem szeretik a fiatalok a politikát. én legalábbis biztosan azt érzem, hogy egyrészt nem látom, hogy "ajánlatokat" tennének nekem a pártok életkezdő programokkal, külföldi ösztöndíj-lehetőségekkel, versenyképes oktatással.

másrészt ha elmegyek a kultiba, és megnézem a haverjaim koncertjét, akkor valaki kimondja rám az ítéletet, hogy liberális drogos nemzetrontó vagyok.

dr.minorka 2008.03.23. 16:44:18

Péter!
Nekem semmi bajom önmagában a bulizással. Ha 20 éves lennék valószínűleg én is lelkesen párnacsatáztam volna.
Az én problémám az, hogy a 4k megfogalmazott egy célt, egy nagyon igényes célt (amivel én egyet is értek). Az én megjegyzésem a megfogalmazott cél és a tevékenység közötti (általam vélelmezett) ellentmondásra vonatkozott.
Lehet, hogy arról van szó, hogy csak néhány hónap telt el, mindenhez idő kell.

dr.minorka 2008.03.23. 16:47:54

Bocsánat kicsit összekeveredett a 2. bekezdés, de azért érthető.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 16:51:29


"Smalladam",

akár tetszik neked, akár nem, ezek a dolgok működnek. Nem arról van szó, hogy minden klubberben egy politikust látok, hanem arról, hogy milyen összefüggések látszanak. Én is voltam már jó koncerten a Kultiplexben. (Ugyanakkor nem csak a "liberális drogos nemzetrontó"-ban látok elvakultságot, hanem az "apaga [?] satanas"-ban is, copyright by Bakács).

És azt is jól tudom, hogy a liberálisok a fiatalok megfogására utaznak. Nem mesélem a személyes tapasztalataimat, városunkban hogyan működik ez, de személy szerint nagy bevételektől estem el azáltal, hogy nem mentem mindenbe bele, amit bizonyos körök felkínáltak – bizonyos kártékony majomkodásokért cserébe.

Az, hogy a többi "pártfejeknek" nem jut eszébe ugyanez, az két dolgot mutat: talán nincs elég tőkéjük rá, vagy egyszerűen korlátoltak. Sajnos inkább az utóbbi, bár az előbbi sem érdektelen kérdés.

Úgyhogy, kedves "smalladam", röhöghetsz felőlem, attól még nem vagyok vak. (Meg begyöpösödött koravén se.)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.23. 17:11:12

Hogy nem oszlatott a rendőrség ?
Vagy be volt jelentve ?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 17:11:54

smal, nagyon örülnék, ha ez a metróparti, meg a párnacsata teljesen civil kezdeményezés lenne. De a honlapjukon ajánlott linkek kicsit árulkodóak: Babarczy, Debreczeni -, ezzel sincs semmi baj, csak azért utal arra, hogy valamelyik irányzathoz köthető a szervezet. Ennyi. De ettől még hajrá! Így tovább!

Republikánus Péter 2008.03.23. 17:22:18

ergé

Nem, nem, nem, isten ments, dehogyis, párnacsatázzanak csak nyugodtan a hülyegyerekek. Így legalább tudjuk, kiknek a szavára nem érdemes adni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 17:25:30

jaj ne. ismerek embereket a 4k körül, felejtsétek el, hogy titkos szdsz-es összeesküvés résztvevői lennének, sőt... :)

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 17:27:02

Repi: én inkább adok egy párnacsatázó hülyegyerek szavára, mint egy modoros nyárspolgáréra.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 17:41:01

Nem akarok mások nevében beszélni, de: nekem az jött le, önmagáért az aktivizmusért csinálják, hogy történjen valami. Örülnek, ha a nyitott emberek szimpatizálnak velük, és örülnek, ha a beszűkültek rendőrt hívnak rájuk. Erőszakmentes, játékos társadalmi provokációt csinálnak. Tele van a tökük a mai politika egészével, az ÖSSZES párttal. De nem politizálni akarnak, csak játékokra szervezni a fiatalokat. Nem találkoznak Paks felé félúton, a csőszkunyhónál az ürgebőrbe bújt Fodor Gáborral :D

irrelevant 2008.03.23. 17:47:05

Republikánus: Kőkemény érveid vannak, mondták már?

irrelevant 2008.03.23. 17:49:31

dr. minorka!
Ez szerintem több, mint egyszerű bulizás, legalábbis hosszú távon. A hosszú távnak meg az a tulajdonsága, hogy ki kell várni, ahogy te is írtad...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 17:51:18

"ergé",
naja. Ettől még a linkek arról árulkodnak, hogy SZDSZ-szimpatizánsok, ifjonc, kicsit sznob baloldaliak. Ezzel nem minősítettem le őket a föld alá, csak megállapítottam. Persze nyilván vak vagyok, csak mert észreveszem, hogy nem minden apolitikus, ami annak nevezi magát.

Figyusz, kedves "ergé",
mindezt meg lehetett volna tenni teljes mértékben (azaz 100%-ig) politikátlanul, és akkor azt mondom, hogy nagyon rendben. Így azért ront valamit az összképen, azt a benyomást kelti, hogy minden függetlenség-duma ellenére nem független, hanem a kiscsávók libidóján futtatott háttérpol-opreációs rendszerről van szó.

Nem tudom jobban elmagyarázni.

Egy széjjelkorlátolt nyárspolgár

irrelevant 2008.03.23. 18:02:41

Loxon, te nem meglátsz, hanem beleképzelsz a szervezetbe valamit, ami nincs. A szerzőket nézed, nem azt, amiről a cikk szól. Az összes cikk arról szól ugyanis, hogy az ország szarban van, a politikai elit meg korrupcióban felveszi a versenyt a mianmarival.

Nemtom, hogy vagy vele, de én egyet tudok érteni még a Gyurcsány talpát nyaló Debreczenivel is, hogyha olyat ír, ami tényszerű, igaz és az értékrendembe passzol. A nevétől és a szorgos nyelvétől eltekintve...

Asszem épp ez, a mérhetetlen politikai elvakultság, ami ellen ezek a 4k-sok küzdeni akarnak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 18:03:33

smalladam,
a "4K" név nem közéleti? Akkor miért is ne sejtsen valaki közéleti szándékot fiatalok mobilizálásában? (zero kérdésére volt már válasz? Be volt jelentve a rendezvény?)
A Mitrohin-dosszié nyilvánosságra kerülése után azért némi politikai szándék feltételezése nem paranoia.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 18:04:54

ötvöspéter,
jól értelek? A 4K Loxon elvakultsága ellen akar küzdeni?

CrL 2008.03.23. 18:05:49

loxonnal kell egyetértenem, mit keresnek ott nol.hu-s cikkek?

ha már párnacsatázunk és metróbulizunk akkor kinevetjük az összes pártlapot meg a bejáratott elemzőket...

irrelevant 2008.03.23. 18:07:17

Egyébként csak sajnálni tudom azokat az embereket, aknek fiatal + jólérzimagát = neolib eszdéeszes hülyegyerek.

Ha egy fiatal nem a templomban szórja magára a keresztet százszámra, akkor már drogos szdsz-es. Szánalom.

irrelevant 2008.03.23. 18:08:20

tölgy

Nem értesz jól. Direkt félreértesz.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 18:09:21

Loxon, figyi, a Reakció négyesmetró-akciójára nagyobb joggal mondhatnák az összeesküvés-hívők, hogy fideszes akció volt, mint a 4K-ra, hogy szadeszos. Pedig a miénknek sem volt semmilyen köze egy párthoz, de könnyen levezethetnék, hogy a reakciósok jelentős része fidelitasos volt egykoron, ergo...

Nekem pedig rendszeresebb, mondhatni barátibb kapcsolatom van néhány 4K körüli emberrel, mint a legtöbb ma is aktív fidelitasossal. Akkor én is titokban az SZDSZ szekerét tolom, mert végső soron oda vagyok becsatornázva? :D

Ennyél bonyolultabb - és egyszerűbb az élet...

CrL 2008.03.23. 18:11:26

ergé: sztem sem kell belelátni semmi konspirációt, de akkor cikkajánlani sem ajánlatos semmilyen oldalról. félreérthető.

tewton 2008.03.23. 18:12:11

"Ha egy fiatal nem a templomban szórja magára a keresztet százszámra, akkor már drogos szdsz-es. Szánalom."

Ötvöspéter, jól értelek?
akkor szerinted az, aki meg a templomban szórja a keresztet, egyből antiszemita KDNP-Fideszes?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 18:18:03


ergé
"Tele van a tökük a mai politika egészével, az ÖSSZES párttal. De nem politizálni akarnak, csak játékokra szervezni a fiatalokat."

hát ebben a mondatban szerintem van elltmondás nem?
Egy" játszóházról" honnan lehet tudni, hogy mennyire van
tele tökük a pártokkal. De a nevük az köztársaság. Ne már.

small
"de ez sem azt jelenti, hogy az a hely, az a mozgalom az ő bázisuknak létesült, és ők egyáltalán kérnek a támogatásból."

történetesen ismerem a sztorit, hogy miért, miből és hogyan
létesült. Nem tudom eldönteni egyébként, hogy lehet ennyire
megvezetni embereket, hogy ezeket elhiggyék amit nyomatsz.
Mert feltételezem rólad, hogy nem direkt csinálod.

loxon
"de személy szerint nagy bevételektől estem el azáltal, hogy nem mentem mindenbe bele, amit bizonyos körök felkínáltak"

Gratulálok. Nem mindenki ilyen. Egyébként velem is megtörtént
hasonló.

Nem is értem, hogy egy ilyen viszonylag komoly blogon,
hogy lehet ennyi naív (álnaív?) hozzászólást olvasni.

tewton 2008.03.23. 18:18:40

Tölgy,
a honlapjuk szerint
-Pest: ?
-Egerben bejelentették, de nem engedélyezték.
-Pécs: "Az akció előtt sem a rendőrség, sem az önkormányzat nem volt hajlandó fogadni a bejelentést, mivel nem érezte hatáskörének.."

irrelevant 2008.03.23. 18:18:40

tewton

Nem értesz jól. Direkt félreértesz.
Nem szóltam semmit a templomban magukra keresztet szórókról. Ez a 4k-s csoport viszont már volt itt a kommentekben drogos, szdsz-es hülyegyerek. Csak azért, mert negyvenen innen vannak és merészelték magukat jól érezni. Ez a hányinger.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 18:21:20

gloire: ezesetben elárulnád nekünk is, mit tudsz a 4K politikai hátteréről? konkrét infókra gondolok, a debreczeni-babarczy tengely linkjeit már kiveséztük.

előre is köszi!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 18:24:57

"Otvospeter",
köszi, hogy tudod, hogy én mérhetetlenül elvakult (?) vagyok politikailag, és hogy templomban szórom magamra a keresztet, és hogy szerintem mindenki SZDSZ-es, aki jól érzi magát. Csak a saját elfogultságaidat hangoztatod. (Ezt bírom az internetes fórumokban, hogy remekül meg tudják állapítani egymásról a résztvevők, hogy ki micsoda, és ezt még ráadásul ki is nyilvánítják. Magukat persze ritkán veszik észre.)

Debreczenit én is linkeltem már a Reakción, mert van néhány értékes írása. Babarczy írása mondjuk szerintem egy rakás álságos sopánkodás, ahogy az Indymedia SZDSZ-siratója is egy nagy drámai monológ a liberális képviselet haláláról. Számomra ezek teljes mértékben politikainak tűnnek, így hát nem értem, hogy ezekkel kapcsolatban miért nem vetődik fel a politikai szándék és elvakultság kérdése.

Még egyszer – mert ez az érv valahogy elsikkad:
Ha ez teljesen politikátlan, és teljesen független az ország ilyen vagy olyan helyzetétől, akkor miért van mégis ott? Miért kell megindokolni, megideologizálni? Még ha egyébként SZDSZ-es vagy akármis lennék, akkor is nullára elhallgatnám, ha valóban apolitikus volna a szándékom.

Akkor csinálnék egy www.kurvanagyparnacsata.hu weboldalt, ahol nem linkelnék semmit, legfeljebb azt, hogy a Billerbeck támogatta a törekvéseimet.

És nem azt írnám, hogy "nincs jobb meg bal", hanem azt, hogy paralelopipedon.

Így már érthetőbb?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 18:26:05

otvos
"Egyébként csak sajnálni tudom azokat az embereket, aknek fiatal + jólérzimagát = neolib eszdéeszes hülyegyerek."

Menj el egy strandra, teremfoci bajnokságra, a Margitszigetre,
vagy egy szórakozó helyre, kocsmába, házibuliba. Nézz körül.
Fiatalok, jól érzik magukat, és nem neolib eszdéeszes hülyegyerekek.
Ez nekem csak a gödörben tartott, 4k-s szervezésű, támogatott
műmájerkedésről jut eszembe.

irrelevant 2008.03.23. 18:32:38

Loxon

Nem kell csúsztatni. Nem rád mondtam, hogy a templomban szórod magadra a keresztet, csak azt a gondolkodásmódot akartam ezzel jellemezni, amit te is felmutattál a hozzászólásaidban.

Újra elmondom, a linkekkel kapcsolatban, mert egyszer már átsiklottál felette: szerintem azok a cikkek azért vannak ott, mert témájukban(!) kapcsolódnak a 4K alapállásához, amit meg lehet ismerni mondjuk a honlap fejlécében szereplő képregényből.

Te a témát figyelembe nem véve csak a szerzőkre koncentrálsz, mondván, akinek a honlapjára ki van téve egy Debreczeni-cikk linkje, az csak liberálbolsevik lehet. Nem érzed jogosnak az elvakultságról szóló mondatomat?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 18:36:40

ötvöspéter,
nem lehet, hogy félreérthetően fogalmaztál?

tewton,
kösz.
Tanulság, ezentúl aki tüntizni akar, az vigyen a zázslók mellet párnákat és ha a rendőrök oszlatni kezdenének, akkor kezdjenek bele egy párnacsatába. Vihetnek esetleg Árpád-sávos párnákat is, politika-mentesen.

irrelevant 2008.03.23. 18:37:32

Te jó isten!
Most jut eszembe, hogy pár nappal ezelőtt a Reakció blog főoldalán, jól látható helyen feltűnt egy TGM (ééértitek, szélsőbalosmarxista) cikk linkje, ami a nol.hu-n jelent meg! Ergé! Robin masters! Lola! Turul! Valljatok színt!

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 18:39:24

Ez ciki... pedig mondogattam Turulnak, hogy le fogunk bukni miatta...

CrL 2008.03.23. 18:40:06

otvospeter: épp ez az, ezért hiba kirakni bármilyen félreérthető linket v cikket egy ilyen mókás kezdeményezéshez. ha nem rakják ki, nincs bele v félremagyarázás sem.

CrL 2008.03.23. 18:41:59

amúgy meg nemtudom hogyjönide a reakció eleve, a lap, a blog szetem sosem akart politikamentes lenni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 18:42:08

robin

"Költségtérítés bemondásra? Imádok..."

"Az alkotmány szerint nem lehet minket ..."

"még jó, mi írtuk az alkotmányt..."

"már nincs jobb és bal"

A címlapról idéztem, semmi politika...)

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 18:45:14

gloire: ez a képregény egy olcsóbb típusú hatalomellenes propaganda, ennyi. te viszont hozzászólásodban konkrét politikai hátteret sejtettél, engem ez érdekelne.

dr.minorka 2008.03.23. 18:45:35

gloire nem politikát emlegettél, hanem "neolib eszdéeszes " voltak a jelzők. Ha neked a fentiek "neolib eszdéeszes" -ek ...

józan' 2008.03.23. 18:48:59

"otvospeter 2008.03.23. 12:34:03
Elképedtem a kommentek láttán.
Még ezen is tudtok fanyalogni?"

Nem nehéz hülyeségeken fanyalogni.: )
Persze a "fiatalok jól hadd érezzék jól magukat" szöveg mindig hatásos,vszeg én is jól érezném magam,ha ott lettem volna,de kívülről nézve,most őszintén:mennyire tűnik értelmes,hovatovább vicces megmozdulásnak ez?Semennyire.inkább egy nihilista,magát állatira jópofának tartó réteg értelmetlen hülyeségének mondanám.

Az az igazság,hogy egy olyan helyen ahol csupa értelmetlen dolog történik,ott egy ilyen "vicces rendezvény" sem tűnik annak aminek valójában szánták.
Ottvan például Spanyolország,ahol évente megrendeznek hasonlót,5-ször ennyi emberrel,párna helyett pedig paradicsommal.Szerintem azon senki nem kezdene el fanyalogni.Vajon miért?

tewton 2008.03.23. 18:49:34

otvospeter,
lehet, hogy nem ugyanazt látjuk? nekem a drogos vonal nem tűnt fel, a LEHETSÉGES politikai kapcsolatok annál inkább. Senki nem akarja elvenni senkinek az örömét, csak gyanakodnak, hogy "nincs ingyenebéd," se ingyenjáték, és valami LEHET a háttérben.

Nézd csak meg.
-- vannak az utcán önfeledten játszó fiatalok. Ezzel semmi gond.
-- ez egy jól leírható csoport. Középiskola vége-fölsőoktatás, internet-hozzáférés, városi-nagyvárosi közeg. Talán középoasztály. Akiket a politikamentes-játékos-poénos dolgok megfognak.
-- van egy honlap, ami organizálja a játékot.
-- a honlap viszont politikai deklarációkat és célokat is tartalmaz az általános aktivizmus mellé: "4K," korrupt politikusok, stb.
-- emellett intenzíven propagálja azt az álláspontot, hogy a mostani politika undorító és korrupt dolog, és baj van: a belinkelt cikkek annyiban egyeznek, hogy ugyanezt a képet sugallják.

Szóval egyszerre csinálnak apolitikus játékokat és próbálják politikailag ébresztgetni a fiatalokat azzal, hogy nektek kell tennetek valamit (a politika új nemzedéke? új generációja? új élcsapata?). Most még nem "végképp eltörölni," de már omlasztja a politikusok esetleges morális tőkéjét a szemükben.
Ez ugyanolyan, mint amikor Horváth Ágnes beszél a korrupt orvosokról. Démonizálás kicsiben, fiataloknak. Ők még jobban elhiszik, hogy valami Nagy Küldetésük van, amihez mögöttük a MOrális Fedezet.

És nézd meg azt is, hogy az öncélú politikán túl, az álmodott országboldogításon túl (legyen egy nem-korrupt 4. köztársaság, nincs se jobb, se bal, stb.) milyen kevés érték jelenik meg a kommunikációjukban. Ha tényleg csak a jó hanguatról szólna, akkor nem kellene belekeverni a "köztársaság" fogalmát se.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 18:49:53

Mit vársz robin? Neveket akarsz hallani?
Összegeket? Smalladamnak válaszoltam
a kultis megjegyzésére, a 4k-val kapcsolatban
nekem is csak kérdéseim vannak.

Ne-ve-ket a-ka-rok hallani...)

smalladam 2008.03.23. 18:51:34

"történetesen ismerem a sztorit, hogy miért, miből és hogyan
létesült. Nem tudom eldönteni egyébként, hogy lehet ennyire
megvezetni embereket, hogy ezeket elhiggyék amit nyomatsz.
Mert feltételezem rólad, hogy nem direkt csinálod."

bazzeg, pont erről beszélünk. mondtam valamit, és mindjárt valami, vagy valakik mögé lettek látva. én nem gondoltam semmit, de ha tévedek ha félre vagyok vezetve, akkor legalább azt mondd, hogy miben.

amúgy ebben az ügyben szerintem ergének meg robinnak van igaza.

a babarczy-debreceni---> ballib árnyékszervezet-hívőknek: megnéztétek már, hogy miről szólnak azok a cikkek egyáltalán? nem biztos, hogy csak a szerző alapján kellene konzekvenciákat levonni.

nem azt mondom, hogy ne lennének párt-közeli szervezők, meg szervezetek. sőt simán lehet egy ilyen társaság liberális vagy jobbos vagy bármi.

én csak azt utasítom el, hogy az ilyenek létezése az alapból azt jelenti, hogy valamelyik politikai erő "csatlósai", vagy annak készülnek.

irrelevant 2008.03.23. 18:53:59

gloire:

Akkor még azt mondd meg, hogy ha én fejbeverem ergét egy párnával, akkor az:

1. a permanens forradalom része
2. vagy keresztényellenes provokáció
3. esetleg a fehérterror megfékezésére irányuló hőstett
4. a laissez-faire elv érvényesítése?

stb.

Tehát próbáld meg értelmezni a párnacsatát politikai alapon, kérlek.

Szerintem ha Horn Gábor karórépát vásárol a zöldségesnél, az politikamentes cselekedet. A párnacsata is az, pláne, hogy ezeket a srácokat mindeddig nem sikerült belekényszerítened az SZDSZ-es skatulyába, csak próbálkozol vele.

irrelevant 2008.03.23. 18:56:44

tewton

A felsorolásod korrekt, csak azt nem értem, hogy fér bele az SZDSZ-es titkos megbízás, finanszírozás, szervezés.

Másrészt: korábban már beszéltük, sőt ha jól tudom, a honlapon is fenn van: ami jelenleg például ezzel a párnacsatával folyik, az közösségépítés. Egyelőre - gondolom, mert nem állok velük kapcsolatban - politikamentes eszközökkel. Aztán ha megvan a közösség, lehet politikailag cselekedni, esetleg elitellenes vagy politikus-ellenes módon. Én támogatnám.

De ezt csak én gondolom, találgatok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 18:58:57

Ötvös úr,

figyeljen már ide egy kicsit. Tényleg.

1. hol mondtam én azt, hogy templomban kell magunkra szórni a keresztet és nem szabad párnacsatázni? Ez csak az Ön gőzös víziója.

2. hol mondtam azt, hogy liberálbolsevik, aki Debreczeni-t idéz? (Akkor én is liberálbolsevik vagyok egyébként).

A liberálbolsevik és a templomban keresztszórás kifejezéseket egyedül Ön használta. Én sehol.

Én Önt nagyon szívesen fejbeverném egy jó nagy cihával, csak nem vagyok benne bizonyos, hogy ezze l nem a Babarczy Esztert vagy a "minden nehézség ellenére demonstratíve jókedvűek vagyunk" feeling-et támogatnám-e. Mert akkor elmegy tőle a kedvem, hogy Önt fejbevágjam a nagymama dunyhájával. Egyszerűen lelohad a kedvem, mert pöcse van a menyasszonynak.

A képregény nem hat meg. Képzelje, én már láttam nem egy hasonló dolgot életemben. Itt van pl. ez:
www.oszodibeszed.com

Reklám. Azt csak naív embereknek nem lehet elmagyarázni, hogy miért az, mert a reklámpszichológusok és az eszüket használók pontosan értik, miért is.

A 4K is reklám. Ennyi. Nem azt mondtam, hogy mindenki, aki a párnacsatában részt vett, SZDSZ-es, hanem azt mondtam, hogy a szervezők részéről nyilvánul meg ilyen cél (lehet, hogy "ergé"-nek igaza van, és ezek az emberek csak álmukból felverve gondolták bénán, hogy meg kell támogatni egy kis nemideológiával a party-t, nem tudom).

És nem tudom hányadszor kell indokoljam, amit írok, így kénytelen vagyok idézni magamtól, hátha egyszer Ön is elolvassa:

"Még egyszer – mert ez az érv valahogy elsikkad:
Ha ez teljesen politikátlan, és teljesen független az ország ilyen vagy olyan helyzetétől, akkor miért van mégis ott? Miért kell megindokolni, megideologizálni? Még ha egyébként SZDSZ-es vagy akármis lennék, akkor is nullára elhallgatnám, ha valóban apolitikus volna a szándékom.

Akkor csinálnék egy www.kurvanagyparnacsata.hu weboldalt, ahol nem linkelnék semmit, legfeljebb azt, hogy a Billerbeck támogatta a törekvéseimet.

És nem azt írnám, hogy "nincs jobb meg bal", hanem azt, hogy paralelopipedon."

Tehát:
Mi köze egy jó kis kaotikus párnacsatázásnak ahhoz, hogy mint állnak a dolgok a gazdasággal, a társadalommal, a politikával?

"smalladam",
olvastam a cikkeket, le is írtam róluk a benyomásaimat. És nem "alapból" írtam, amit írtam, hanem benyomásokra alapozva.

Én e vitában a "CrL"-"Tölgy"-"Tewton"-"Gloire" vonallal értek együtt.

CrL 2008.03.23. 19:02:10

smalladam, én pl az egész 4kt-t jó ötletnek meg mókásnak tartom első perc óta, de az az érzésem hogy hiba és felesleges bármilyen oldalról cikkeket belinkelniük mert alapvetően az ilyen megmozdulásokhoz nem kell megmagyarázott ideológia meg helyzetelemzés. tehát érdekükben és nem ellenük értek egyet azokkal akik szerint ha politikamentes akciókat szervezünk, akkor nem kellenek a rendszer által támogatott v nemtámogatott emberek ilyenolyan lapokban megjelent irásai. rontják a képet.

józan' 2008.03.23. 19:03:57

Loxon 2008.03.23. 18:58:57

"minden nehézség ellenére demonstratíve jókedvűek vagyunk" feeling

hát ez az : DDD

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 19:06:22

Loxon: a magyar pártoknak (beleértve az e téren még leginkább találékony SZDSZ-t is) közel sincs annyi kreativitása, hogy ilyen típusú közvetett marketinget alkalmazzon, legalábbis ennyire profin. Tehát túl sokat nézel ki belőlük.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.23. 19:15:02

Nekem igazából azért tetszik ez az egész, mert lehet, hogy nem direkt, de reagál az utcai harcokra. A fiatalok szeretnek dobálni, balhézni, végigfutni az autókon, becsöngetni és elfutni, párnacsatázni. Az egész utcai balhézás fel lett fújva, már majdnem ott tartunk, hogy egyesek azt hiszik fasiszta terroristák tombolnak nálunk. A párnacsata viszont megmutatta, hogy lehet balhézni legálisan is, viccesen.
Egyébként itt az érvek hatására kicsit megváltozott a véleményem. Ha a Reakcióhoz hasonlítjuk őket, akkor lehetséges, hogy valakinek van pártpreferenciája (mint ahogy nekünk is) - mégse a párt működteti, találja ki őket (mint, ahogy minket sem). Tehát valószínűleg a 4K csalódott SZDSZ-szavazókból áll, de mégis egy önálló kezdeményezés az övék. Aztán, ha mégsem, akkor puff neki. A Debreczeni-Babarczy cikk nem bizonyíték. (Bár ideológiáben kicsit erős a hasonlóság a fasz.org -gal, ami meg ugye tudjuk, hogy mi volt.)

smalladam 2008.03.23. 19:15:55

CrL ebben végülis igazad van. Viszont erről Bödőcs Tibi egyik poénja jut eszembe, miszerint "bementem az újságárushoz, vettem egy demokratát, egy heti választ, egy 168 órát meg egy magyar narancsot, és az eladó teljesen összezavarodott, mert nem tudta hogy köszönjön. erre gyrosan vettem még egy magyar horgászt, és így egy "jó kapást"-tal megkönyebbülten elköszönt." vagy valahogy így

miért kell, hogy egy újságcikk pusztán az eredeti megjelenési helye miatt automatikusan berakjon egy skatulyába? persze nyilván sokan így gondolkoznak, de akkor is...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 19:22:46

Szeretem Magyarországot.
Mert ez az otthonom, itt születtem.
De békében, nyugalomban szeretnék élni.

Szeretem Magyarországot, de nem szeretem
a megosztó, demagóg politikusait. Akik egy
pulpitusra állva harcra szólítanak fel saját testvéreim ellen.

Szeretem Magyarországot.
Mert van még vidámság és életkedv, mert megannyi
érték nem veszhet el örökre, az a szívünkben mindig megmarad.

Szerertem Magyarországot.
És én is elitélem a rendbontókat, az acsarkodókat,
a mindenbe összeesküvést látókat, akiknek semmi se jó.

Ha te is szereted, gyere velünk holnap az Orgonás kertbe.
Mi ott leszünk, várunk szeretettel.

irrelevant 2008.03.23. 19:24:26

Kedves Loxon!

Bizonyítani továbbra sem sikerült, hogy ezek a srácok SZDSZ-esek lennének, de Ön ezt már az itteni első hozzászólásában tényként állította ("tudni lehet"). De nem csak az Ön kommentjeiről van szó, Republikánus is kiverte nálam a biztosítékot a hülyegyerekezéssel, és ezt a hozzáállást akartam érzékeltetni a templomos mondattal, a Debreczeni-cikkel szembeni, egyébként érthetetlen előítéletét (hiszen már Ön is linkelte) pedig a liberálbolsevik szó használatával. Túlzó volt mind a kettő, ezt elismerem, de magát a hozzáállást érzékelteti.

A hozzászólása többi részére pedig már válaszoltam kétszer is, plusz egyszer tewtonnak is ugyanarra a kérdésre. :)

irrelevant 2008.03.23. 19:30:42

Loxon

"A képregény nem hat meg. Képzelje, én már láttam nem egy hasonló dolgot életemben. Itt van pl. ez:
www.oszodibeszed.com"

Ez az érv körülbelül annyit ér, mintha azt mondanám a párnacsatával kapcsolatban: nem hat meg a függetlenségük, láttam én már ilyen utcai rendezvényt, ahová mindenki magával hurcolássza az otthoni tárgyakat: Orbán "Ultimátum" Viktor és a vekker!

Naugye, hogy fideszesek a párnacsatázók!

CrL 2008.03.23. 19:37:03

"miért kell, hogy egy újságcikk pusztán az eredeti megjelenési helye miatt automatikusan berakjon egy skatulyába? persze nyilván sokan így gondolkoznak, de akkor is..."

smalladam, sajna igy alakult, de azthiszem ez egy másik poszt v cikk témája már...

itthon már az is kész csoda, hogy nincsenek jobbos v balos horgászmagazinok ;]

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 19:37:26

Kedves Ötvös Péter!

A "tudni lehet"-et fenntartom. Azt jelenti, hogy sejthető, mindenesetre vitaindítónak jó volt. Nem ezt a Debreczeni-cikket linkeltem (ezt nem linkeltem volna, mert ezzel spec. nem értek egyet).

A vekkeres példa azért nem jó, mert ott nyíltan politikai rendezvényről volt szó. Pont emiatt nem született a többi kérdésemre jó válasz, de lemondok ezen túl magasra helyezett igényemről.

Végül is a vita így is tanulságos volt.


"Gloire", majdnem jó példa.

irrelevant 2008.03.23. 19:40:40

Kedves Loxon!

Az oszodibeszed.hu Ön szerint nem politikai? Asszem, félreértette, amit írtam.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.23. 19:41:15

Muhaha !

Ez tényleg :D :D :D :D

Mi ez a frusztáltság fiatalok ? Össze-vissza örömködtök, hogy esik szét az egyik kormánypárt, de egy kedves jópofaságban is már csak a politikát látjátok.
Agyatokra ment ?

dr. minorkának ismét csak "gratulálni" tudok, bár ahogy látom ezt már páran megtették.

dr.minorka 2008.03.23. 19:45:23

ez a jobboldal!
Én elhiszem, hogy neked nem volt kellemes, amikor hülyét csináltál magadból. De viseld férfiként a sors csapásait!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 19:45:27

"ez a jobb",
örülünk, hogy örülsz.

Kedves Péter!

Pardon, ez duplacsavar volt. A képregény (szemben a párnacsatával, aminek nem kellene annak lennie) egyértelműen politikai témájú.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 19:48:22

Ötvös Péter,
természetesen bizonyítani nem sok mindent lehet, szinte semmit sem tudunk. Itt valószínűségekről folyik a csevej.

Mióta Clinton és Blair felfedezte, hogy ha az embereket nem érdekli a politika, akkor követni kell őket oda, ami érdekli őket, és beléptek a bulvárba, azóta az apolitikus politizálás létező műfaja. (Nálunk Fletó Szulák sóbeli fellépése volt talán az első ilyen). Mo-n a fiatalok apolitikusak, lakossági fórumra öregek járnak, de még nekik is kitalálták a Tisztelet Társaságát, ami valahogy politikai is lett a kampány körül.
Mutatis mutandis, fiatalok megnyerése oly módon tűnik lehetséges, ha cool vagy, követni kell őket az undergroundba, stb. Ezért a rendőrség által jóindulatúan elnézett párnacsata - amikor még az olasz turistákat is vegzálták korábban, mert zászló volt náluk - esetleges politikai hátteréről beszélni szvsz nem túlzás.
Valószínűségekről beszélünk.

irrelevant 2008.03.23. 19:48:53

Kedves Loxon!

A képregény politikai témájú, pontosabban politikus-ellenes vagy elitellenes témájú. Konkrétan a párnacsatába, mint tevékenységbe politikát belelátni, azt nem tudom, hogy hogyan lehet.

De erre már válaszoltam ám:

reakcio.blog.hu/2008/03/23/libatollban_uszo_koztarsasag#c1782857
reakcio.blog.hu/2008/03/23/libatollban_uszo_koztarsasag#c1782873

dr.minorka 2008.03.23. 19:50:05

Kiegészítés az előző megjegyzésemhez. Legalább egyszer értenéd, hogy miről volt szó. A társaság egy része szerint az a baj, hogy ebben nem volt elég politika, a másik része viszont politikai kapcsolatokat sejt. Ércsük?:)

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.23. 19:51:39

Minorka: és vannak olyanok is a társaságban, akik szerint az egésszel SEMMI baj sincs.

irrelevant 2008.03.23. 19:52:47

Kedves tölgy!

Én a metróbuli kapcsán találkoztam először a 4K nevével, akkor nyugtáztam, hogy oké, aztán azóta már el is felejtettem. Most találkoztam velük másodjára. Szóval semmit nem tudok róluk, csupán azok a dolgok, amikre az SZDSZ-es kötődés lehetőségét építitek, nekem kevésnek tűnnek. Ergé már mondta, hogy kapcsolatban áll 4K-s emberekkel, és nem tud semmiféle SZDSZ-es kötődésről, még liberális gondolkodásmódról sem... Ez nem elgondolkodtató ellenérv?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.23. 19:53:18

minorka, ha Te mondod, akkor biztosan !

Illetve, akkor biztosan NEM :) Puszi

dr.minorka 2008.03.23. 20:00:59

Robin Mester!
Vannak, ráadásul a két dolog nem zárja ki egymást.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 20:01:25

Kedves Ötvös Péter!

Már látom, hol értett félre. Még egyszer akkor:

a párnacsata mint olyan egyáltalán nem politikai tevékenység. Éppen ez az!

Másrészt: amikre az SZDSZ-es (vagy majdan valószínűleg Liberális Párt néven jegyzendő) kötődést valószínűsíthetjük, az azért kevés, mert nem is szabad túl soknak lennie, hiszen akkor nyilvánvaló lenne, és szerintem épp az a cél, hogy ne legyen annyira átlátszó.

"Tölgy" nagyon jól leírta, úgyhogy nem cséplem feleslegesen a szót.

irrelevant 2008.03.23. 20:05:03

Tehát akkor az a gyanús, ami nem gyanús?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.03.23. 20:12:08

otvospeter !

Ja, lényegében ez van. Azaz, ha akarják úgy látják és kész, hiszen irritálóan nehéz rajta fogást találni.

Tegnap persze az volt, hogy a Semjén szakállas bácsijába hülye aki mást magyaráz bele, mint egy tizenévessel szexuálni kívánó szakállas bácsit. Ja, és természetes, hogy ez a 100% szadesz életérzés. Nyilván.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 20:18:19

Most már tényleg feladom. UFi:

Emlékszik még arra, amit egy kommentel előbb írtam? Vagy egyre duzzadó nagyságú kommenteket kellene írnom, amiben az összes előző benne van, lábjegyzetekkel ellátva?

Leegyszerűsítem a problémát logikaira:

NEM a párnacsata gyanús,
HANEM
a honlap IGEN.

Másképpen:

Honlap (politikus, pontosabban "antipolitikus")
KAPCSOLÓ
párnacsata (áppszolúte de nem politikus)


"ez a jobb"
Te is csak azt látod, amit akarsz, meg Ötvöspéter is. De még mennyire.

irrelevant 2008.03.23. 20:24:36

Loxon

Lehet, hogy az én felfogásom nehéz, de továbbra sem értem, hogy jön ide az SZDSZ.

Egyszerűsítsük akkor le:

A honlap antipolitikus. Hogy jön ide az SZDSZ (egy politikai párt)?
A tevékenység abszolúte nem politikus. Hogy jön ide az SZDSZ (egy politikai párt)?

Már azon a logikán kívül, hogy az a gyanús, ami nem gyanús? Meg azon kívül, hogy szerintetek semmi nem lehet apolitikus, pláne nem antipolitikus, mert az biztosan valamiféle új marketingtrükk. Miért vagytok ennyire bezárva a pártok ketreceibe?

tewton 2008.03.23. 20:36:01

Lola:
Nem helyes, felelőtlen dolog az utcára vinni a párnákat! Nagyon jól tudjuk, hogy akik ma a párnákkal harcolnak, azok holnap molotov-koktélokkal fognak harcolni! És tudjuk, hogy melyik erőnek érdeke az utcai erőszak blabla bla bla. Miattuk rendül meg a befektetői bizalom az országba, sallala. :)

Ötvöspéter,
ugyanúgy látjuk a dolgok nagy részét, közösségépítés. A "SZDSZ-es titkos megbízás, finanszírozás, szervezés"-dolgot nem tudom bizonyítani, inkább csak privát megérzésem nekem is, amit nem akarok senkire se ráerőltetni. A hátsó ideológia zavar az egészben. Az alábbiak csak tapogatózások.

Nézd meg: csupa (pesti) fiataloknak szóló, önmagában jó, érdekes, felszabadító és kreativ program. Nem túl nagy költséggel, mert a játékosok hozzák magukat és az eszközöket.

A honlap léte, az organizáltság kicsit fura. A honlap idő, pénz, munka. Befektetés a közösségépítésbe. (?)

Plusz ez a honlapon: "A meglévő pártok azonban már nem képviselnek senkit, saját magukon kívül. Saját szerepükről megfeledkezett, önjáró monstrumokká váltak, amiket kizárólag a saját hatalmuk fenntartása érdekel."

Ez nekem erősen a "két legnagyobb parlamenti pártra" utal. Az SZDSZ szereti a kicsi elit, az intellektuális + vicces párt képét sugallani, ahová AZ értelmes emberek szavaznak. Értelmiségi elitizmus + "polgárpukkasztás" light.

Biztos ismered a cikket
hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=41024
de a hangulatáért itt a helye:

"Másrészről régebben SZDSZ-szavazónak lenni maga volt a kívülállás művészete, a politikán kívüliség, leszámítva a szavazás napját, amikor egy vicces esemény keretén belül az ember elkirándult egy szavazóurnához, és erre bulizótársait is figyelmeztette, esetleg meginvitálta, és a közös betépett, szürreális kirándulás élményein aztán egész nap jókat lehetett nevetni. Az SZDSZ-szimpátia maga volt a kívülállás, akármerre jártál, mindenütt szimpi arcok, és mindről tudtad, hogy ők is SZDSZ-szimpatizánsok, és ők sem politizálnak."

Nekem ez az attitűd jön le itt. Nem bizonyíték.

Lehet, hogy ez az első fázisa az építkezésnek. Az akció szűri a tömegbgől a fogékonyakat. A honlap tkp. a mindenki által érzett politikai-közérzeti közhelyeket súlykolja, anélkül, hogy kiállna bármi konkrét érték, állásfoglalás mellett. Csinál egy üres helyet az eljövendő tanításnak.

Lehet, hogy ennek az oldalnak csak ennyi a célja, a hálózatépítés eleje, beindítása. Lehet, hogy van / lesz egy vagy több másik, ahol már komolyabb dolgokról lesz szó, több ideológiával. Nme tudom, mi lenne az az ideológia.

u.i. Szeretek túlbonyolított rendszereket elgondolni, mert ha kiderül a valóság, csak kiradirozom a felesleges részleteket :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 20:38:20

Nézzük a blogot:

negyedikkoztarsasag.hu/blog/2007/12/04/d_mint_demokacia2

Nem úgy érzed, hogy ennek az antipolitikához nincs köze? Itt politikáról van szó, csak még nincs körvonalazva. Alulról kezdeményezett, tehát egyértelműen lesz valamilyen fóruma előbb-utóbb, ami ide-oda dog kötődni. A "Szabad Kezdeményezések Hálózatához" hasonlóan ez nyilván egy liberális és pártjellegű szerveződés lesz.

Én pedig ezt írtam Lola kérdésére:

"nem tudom, nem gondolom, hogy kifejezetten a Fodorék, bár az is lehet. Szerintem az ATTAC, ez a negyedikkoztarsasag.hu meg "a Fodorék", meg esetleg még másvalamik egy extraeszdéesziánus liberális frontot készülnek létrehozni, lehet hogy zöldség is lesz benne, meg még ki tudja mi (pl. kendermagék + "kultiplexiánusok"?). Hogy pártilag pontosan mi lesz ez, azt nem tudom, de úgy tűnik, hogy ezek valahogy összefüggenek. Szerintem újra undergroundizálódnak. Valahogy ez magaspolitikai szinten összefügg a (szélesebb) háttérben a klubhálóval is (Pallas Páholy) szerintem."

Továbbra is ez a válaszom.

Ha valaki nem tudja elképzelni az "antipolitikus" és a "liberális" közötti összefüggést, azt valóban nehéz felfogására vall. A liberalizmus demagógiája pontosan az apoliticizmus. Aki ténylegesen apolitikus akar lenni, az szóba sem hozza a politikát, és nem beszél társadalmi összefogásról és hasonlókról.

irrelevant 2008.03.23. 20:50:12

Tewton: értem, bár továbbra is túlzásnak tartom ezt a gyanút...

Loxon: Nekem ez az írás erősen elitellenesnek és politikus-ellenesnek tűnik. Meg kell különböztetni a nem politizálást és az elitellenességet. Nem ugyanaz, nagyon nem! Az elitellenesség is egyfajta politikai attitűd. Nem érzem, hogy ez a blogbejegyzés bárkit is kímélne a politikai elitből, azt sem érzem, hogy csak a két nagy pártra vonatkozna, ami egyébként inkább MDF-es szólam, nem SZDSZ-es.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 20:57:15

"Otvospeter" (Sose tudom, hogy szólítsalak meg rendesen),

Ezt itt találtam:
www.stop.hu/articles/article.php?id=296784

"A mozgalom kitalálói a csata után nem adtak interjút, és sorra visszautasították a nagy médiumok stúdiószereplésre szóló felkérését is. Azt viszont tudni lehet, hogy a Negyedik Köztársaságnak politikai céljai is vannak, szeretnének felülemelkedni a mai bal-jobb politikai skatulyákon és a képviseleti demokráciát a közvetlen demokrácia irányába elmozdítani."

Nos, legalább addig eljutottunk, hogy nem tagadjuk a politikai célokat, és hogy a párnacsata ezeknek csak egy "közösségépítő" eszköze. Más kérdés, mik ezek, és mit jelent a "közvetlen demokrácia". Magam részéről, ha jós akarok lenni, akkor borítékolom, hogy ez egy liberális, vagy ahhoz közeli platformhoz fog vezetni. "Tewton" remekül leírta a dolgot, hogy mi enged erre következtetni.

Abban igazat adok neked, hogy látszólag mindenki meg van szídva. Látszólag. Várjuk ki a végét.

tewton 2008.03.23. 21:05:51

otvospeter,
ezek csak jelek, amiket mi értelmezünk. De gondolj bele, hogy ez egy belépő szintű oldal. Ne feleltesd meg azonnal pártoknak a szólamokat, mert a szólamokat bárki mondhatja. Lehet, hogy direkt ilyen zavaros az oldal profilja. Plitikusellenes, az adott elit ellen szól, és a jövőre utalgat. [off: Ez a hozzáállás a kurucinfóban is megvan, csak ott gyorsan le van csapva a labda.] Szerintem túl tisztán akarsz látni a direkt zavarosban.

Egy homályos oldalt gondolj el, amihez tkp. érzelmileg, a bulik miatt kötődsz. Az ideológia csak annyira van kibontva, amennyire kell. Jól hangzó szólamok, amikre vagy gondolsz valamit vagy nem, de nem kötelező. Nem kell ideológusnak lenni, hogy elmenj párnacsatázni, visznek az ismerősök meg azok ismerősei, akikkel utána már megismeritek egymást máshol is ... és a libidó is benne van, bizony.

De pl. mit kezdesz azzal, hogy nincsen se bal se jobb, csak LENT és FENT? Kedves párnacsatázók, ti hol is vagytok, lent vagy fent? Ki a lent? a rászorulók?

irrelevant 2008.03.23. 21:06:50

Loxon

Jó, várjuk ki. Majd meglátjuk.

Szólíthatsz, ahogy jól esik, ékezettel, ékezet nélkül, keresztnevemen, vezetéknevemen, mindkettőn, mindet értem :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 21:09:36

Bizonyítékokat kell még linkelni valakinek?

irrelevant 2008.03.23. 21:13:30

Tewton!

Ezeket a jeleket máshogy is lehet értelmezni, sőt. Gondolj bele, hogy kik szoktak elitellenes retorikát használni, olyanokat, hogy nincs jobb és bal, csak lent és fent?

- Puzsér Robi és a Szélsőközép
- Drábik János
- Kuruc.info (ahogy te is mondtad)
- kis mértékben mondjuk Bogár László
- az újjászületett marxista TGM

Melyiküket vádolnád SZDSZ-közeliséggel, az utolsón kívül? Szerintem ez a retorika éppen hogy nem a liberálisoké. Persze nem állítom, hogy az egészből valami tekintélyelvű, horthysta mozgalom fog kikerekedni, de az SZDSZ-es kötődés nekem továbbra is elképzelhetetlen.

De ezen a ponton úgysem jutunk túl, érdemesebb lesz várni. Nekem meg visszagörnyedni a füzet fölé.

VIII. Nagyapó 2008.03.23. 21:19:21

Tölgy, Loxon, stb., b++!


Tegyük fel, hogy igazatok van, és ez az egész egy bazi nagy liberális összeesküvés az apolitikua fiatalok SZDSZ általi behálózására.

Hát... Nem hiszem, hogy túlzottan könnyen menne a dolog. Számos, pl. szakkollégista ismerősöm részt vett pl. az általuk szervezett "capture the flag" játékban, és tök jól érezte magát - de mondjuk Fodor megjelenésére vszeg a jó részük rögvest elkezdené húzni a száját.

Egyetlen esetben viszont működhet: ha rá lehet mutatni a jobbosokra, hogy no nézzétek, azok micsoda egy beszűkült banda, ezek itt mindenben politikát látnak.

***

Igen, valószínűleg egy csomó ilyet szerveznek SZDSZ-szimpatizánsok - leginkább azért, mert azoknak van ilyesmire idejük és energiájuk, akik közül az SZDSZ törzsbázisa tipikusan kikerül. Amúgy többnyire normális, értelmes fiatalok, lehet velük haverkodni, sőt mi több barátkozni, jókat beszélgetni és vitatkozni némely hülyeségeiken, és részt lehet venni a jó bulijaikban.

Aztán ha majd mégis megjelenik a rendezvényen fővédnökként Fodor Gábor, akkor meg neki lehet állni látványosan anyázni és kivonulni. Akiknek tényleg bejött az apolitikusság, hidd el, akkor már gáz lesz az is, és teljesen meg fognak érteni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 21:21:25


Adalékok a kutatáshoz, prekoncepciók nélkül:

Nézzétek, itt megszólal maga a 4k is (meg dr. minorka, aki akkor még harcos volt, haha):
kispad.hu/blog/200710/4k-irl-ctf.html?101079

Ez számomra nagyon érdekes, Károlyi miatt, és a válaszadó eltökélt hangneme miatt.


Egy korábbi Reakció-bejegyzésben Doom idéz egy azóta bizonyára törölt oldalt:
reakcio.blog.hu/2007/10/04/negyedik_koztarsasag#c853961

Megyegyezve Ötvös Péter barátunkkal, nem vonunk le ezekből semmilyen koncepciót.

dr.minorka 2008.03.23. 21:29:04

Loxon!
Nem ugyanúgy válaszol az ember a normális válaszra, mint a pökhendire. Egyébként ott is jeleztem, hogy alapvetően egyetértésben vagyok a megfogalmazott célokkal. Csak a tények azok tények.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 21:31:46

Jól van, "minorka", ez csak fricska volt részemről. Bocs.

tewton 2008.03.23. 21:36:34

otvospeter,

félreértesz picit. Azt mondom, hogy nem kell, hogy koherens egységnek lásd az oldalt. Lebegtetve van. Nézd így: retorikai elemek innen is meg onnan is, azzal a céllal, hogy megfogjanak mint fiatal internethasználót. Eklektika, akár ellentmondásokkal is.

A közember vulgárpolitikájába nagyon is jól belefér, hogy "nincs jobb és bal, csak lent és fent," meg hogy az elit korrupt stb - hiszen "a szegény embert mindig is sanyargatták" stb. Hallom én ezt mindenfelől. Hiszen ha a Fidesz baloldali, a MSZP jobboldali, akkor tényleg nincs jobb és bal.

Ne a forrásokat nézd, hanem azt, hogy ez egy hangulatot ír le és ugyanazt a hangulatot fenn is tartja. Ezek mind homályos fogalmak, amibe azt láthatunk bele, amit akarunk, elnyomott proletariátustól kezdve akármit: "oly sokáig voltunk lenn, nem is tudjuk, milyen fenn." (Hobo)

Én pl. a semlegessége miatt is érzem az oldalt SzDSZ-szerűnek. Nincs semmi önállóan markáns benne, csak a vicces fíling. Egy jobbos vagy balos oldalnál már kibukkant volna valami látványos, tételes érték. A felvilágosodásnak nincsenek látványosan felmutatható, szimbolikus értékei, inkább csak hangulata (racionális elitség, agyalás).

VIII. Nagyapó 2008.03.23. 21:37:36

(deszarulírokmost :-( )

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 21:39:53


Csak a teljesség kedvéért, mert ez még nem volt linkelve:
nol.hu/cikk/486024/


"Tewton",
szerintem a liberalizmus balos, de most ne menjünk már bele. Elfáradtunk mi is, mint a párnacsatázók.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 21:41:57

"VIII. Nagyapó",
szerintem nem írtál szarul.

4K! 2008.03.23. 21:46:25

Sziasztok

Élvezet olvasni a kommenteket, és egyben vicces is, hogy mennyi mindent bele tudtok magyarázni egy egyszerű és vidám eseménybe, és ahogy elvesztek a nagyszabású összeesküvés elméletekben.

Pár dologra reagálnék csak röviden:

- Budapesten nem volt bejelentve a csata, mivel nem közterületen volt. A terület tulajdonosától viszont volt engedélyünk.
- A vidékiekre rá volt bízva, hogy bejelentik-e vagy sem. Nagyrészt inkább abból volt a baj (tiltás) ahol megtették.
- Minden szervezőnek meg volt hagyva, hogy gondoskodjanak a takarításról (ha nem jött volna a rendőrség, a Pécsiek amúgy is megtették volna). Budapesten 2,5 órát takarítottuk utána a tollakat.

A 4K!-val kapcsolatban csak annyit, hogy semmilyen párt, egyház, szervezet vagy jogi személy nem áll mögöttünk. A politika szó pedig a mi értelmezésünkben nem csak a párt-, és aktuálpolitikát jelentheti ... és szeretnénk ha nem csak azt jelentené másoknak sem.

további szép estét

VIII. Nagyapó 2008.03.23. 21:49:14

off

Loxon

nyelvtani egyeztetés nem mindig sikerült... na mind1 :-)


on

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 21:56:28

4K!

Biztos csak idelovalltál, aztán továbblibbensz, de azért megkérdezném, ha már itt vagy, hogy miért csak ezek a linkek (NOL, ÉS, Indymedia)? Miért nem linkeltetek máshonnan is, ha a "nincs jobb és bal"-t akartátok érzékeltetni?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 22:03:42

Szeva K, te megbízottként, vagy csak
magánemberként vagy itt?

Há' most akarom írni a főleleplezést.
A Gödör területén volt igaz? Nem közterületen.
Az a hely kié? Én úgy tudom egy minisztérium
irányítása alatt ál.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 22:05:31

A gödör jelenleg egy "olaszbástya" szerepét
tölti be a politikai harcmezőn.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 22:15:40

gloire,
ezt az olaszbástyás képet én nem értem. Talán más sem.

4K!
gyere vissza, mert gyanakodni fogok!

Turbulencia (törölt) 2008.03.23. 22:16:22

Emberek!

132 hozzászólás, és még senki sem vetette fel, hogy a www.pillowfightday.com/ egy nemzetközi összeesküvés része is lehet? Zsidók? Szabadkőművesek? Ki tudja? Talán Download barátunk pótolja a hiányt... :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 22:23:49

Turbulencia, igazad van. Kék színű, és olyan gyanúsan megtervezett, professzionális jólérzemmagamista fotók. Hehe. Meg ez a "mindenhol a világon, egyidőben", ez olyan enszes.

Más kérdés, hogy helyi szinten jönnek be a mocsarasabb politikai kérdések, mint a www.negyedikkoztarsasag.hu-n

4K! Hahó! Itt volna az alkalom, hogy világosan kifejtsd az álláspontod, és válaszolj a konspiranoiás kételyekre.

józan' 2008.03.23. 22:31:25

Minden országban a fővárosok vesznek részt,két kivétel van csupán:USA és Magyarország.Hát mit szólna a nemzetközi pillow community,ha nem mi lennénk a koszorúvivők egy ilyen csodálatos rendezvényen!?:o

: DD

józan' 2008.03.23. 22:34:50

*csak a fővárosok

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 22:40:14

Józan', nem értelek. Van főváros is meg nem főváros is, vegyest. Bp. is szerepel meg Szombathely is.

Gloire, téged sem, tényleg. Pécsen a Széchenyi téren volt pl., ami egyszerűen a város főtere.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.23. 22:42:16


"...mivel itt egy nemzetközi jelenségről van szó, mondhatom azt, hogy egy kozmopolita kulturális kompetenciának a kialakulása, ami ezt érthetővé teszi, értelmezhetővé..."

ww.socio.mta.hu/eloadasok/Csaszi_L_nov6_hanganyag.htm

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 22:44:18

Ja látom, de pl. Ausztráliában, meg Kínában sem csak egy város vett részt. Az tényleg érdekes, hogy Magyarország felülreprezentált.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 22:45:39

Bocs, Kínában csak egy. Túl sokat olvastam a pekingi Tibet-szimpátiatüntetésről.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.23. 22:55:29

Nem nagyon értem ezt a késhegyre menő vitát. Csak azt sajnálom, hogy nálunk, Egerváron nem volt csata. Majd legközelebb. :)

Turbulencia (törölt) 2008.03.23. 23:01:42

Loxon,

Hát, a negyedikkoztarsasag.hu/ is elég profi oldalnak tűnik, de szerintem puszta lelkesedésből is tud manapság akár csak egy ember is ilyet csinálni, ha amúgy ért a webhez.

Úgy tűnik számomra, hogy az SZDSZ-ből kiábrándult liberálisok csinálják. Ez van, 6 év ballib kormányzás után. Majd ha a Fidesz hatalomra kerül, lesznek majd kiábrándult jobboldaliak is :)

Fodor majd megpróbál a mozgalom élére állni, ez a politikusok dolga. Az biztos, hogy Kóka utálja az egészet, és ennek örülhetünk :)

Amúgy meg frusztráló manapság fiatalnak lenni. A rendszerváltáskor még a munkakedv elég volt a (politikai vagy gazdasági) karrierhez (persze a pártkapcsolatok akkor sem ártottak), ma sokkal nehezebb befutni, így érthető valahol a „nincs jobb és bal, csak fenn és lenn” életérzés, ami persze teljesen álszent, hiszen nyilván nem a valóban szegények csinálják az egészet.

Az érdekes kérdés az, hogy a marxizmus új virágkora kezdődik-e, vagy az egészet elfújja a szél?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 23:04:39

Turul, szerintem tök érdekes a vita.

Hasonló vitákat lehetne kezdeni pl. erről – nyilvánvalóan más előjelű gyanakvásokkal:
www.nskstate.com/index.php

Szerintem ezek fontos kérdések, és örülök, hogy a Reakción előkerülnek – mint posztok és mint vitatémák egyaránt.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 23:12:39

Turbulencia,
szerintem a "fenn és lenn" itt nem a társadalmi rétegekre, hanem az érzésekre utal (to be/feel high). De az is igaz, hogy mindkettőt bele lehet látni, mert valószínűleg szándékosan így van megkonstruálva. Szerintem ezek webtervezőkkel kiviteleztetetett lapok, ami persze semmi különöset nem jelent.

Fodor direkt megjelenését nem tartom valószínűnek.

Marxizmus... hosszú volna...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.23. 23:13:42

Loxon:
Szerintem is érdekes a vita. Csak csodálkozom a hevességén - egy párnacsata nyomán. :)

Republikánus Péter 2008.03.23. 23:19:42

ötvöspeter,

jaj haggyálmár azzal hogy érveljek. Mi ellen érveljek? Hogy huje az összes politikus de nézdmá mi milyen jófejek vagyunk, párnacsatázunk? Hahh!

Negyedik Köztársaság, tökköntöttek? A következő kisded játokokat akkor Antall József síremlékén tartsátok meg. Mázoljátok rá mind a négy oldalára rózsa festékkel vastagon, hogy 4K! Cool!

Na észheztérítő alvást kíván: Peti

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.23. 23:25:54

Turul,
ennek csak az lehet a magyarázata, hogy mi nem voltunk párnacsatázni. Szóval mi így adjuk ki a bennünk rekedt 2. v. 3. közt.-i keserveket. Ez még kevesebb sérüléssel jár, és tollakat sem kell söpörni. Lehet, hogy kár. Majd legközelebb, a www.orokkiralysag.hu szervezésében.

De ha olyanokra gondolsz, mint Republikánus mostani váratlan csörömpöléssel járó berepülése, hát nem ez volt az általános.

Turbulencia (törölt) 2008.03.23. 23:32:13

Loxon,

Akkor valami vidáman füvező kölykökről szóló képregényt kellett volna odatenniük :)

Nem úgy értettem, hogy Fodor egyszer csak előbukkan a kalapból a 4K oldalain. De van 10% liberális érzelmű ember Magyarországon, amiből csak 1% szavazna Kókáékra, a maradékot megpróbálhatja valahogy megfogni, és ő ugye mindig kész egy még liberálisabb pártba átlépni. Akár még az is lehet, hogy ő is benne van titokban, "szítsuk a jelenlegi-SZDSZ-ellenes liberális hangulatot" alapon. Bár nem hiszem, annyi esze nincs szerintem.

tewton 2008.03.23. 23:49:32

Turbulencia, Loxon,
én úgy csinálnám (ha már összeesküvés-elméletben vagyok bűnös), hogy pl. nem Fodrot raknám oda, hanem valami jófej szimpi csókát, aki mellesleg valami újgenerációs középkáder. Fodorral csak egy magasabb szinten, x idő múlva lehetne találkozni.

Mondjuk a szimpatikus & fiatal szervezők szerveznének egy beszélgetést vele valami teázóba környezetvédelemről, drogliberalizációról, politikáról, a poilitika megreformálásáról.

(ja, és aki a zsidó vonatkozásokat hiányolja: a basahalom-oldalról kiderül, hogy a tollgyűjtés ősi zsidó munkakör volt. Tehát a nemzetközi párna- és dunyhalobbi ...)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 00:03:03

Turbulencia,

túl nyílvánvaló lett volna, ezt ehelyett a linkekbe rejtették el. Tewton már idézte (tewton 2008.03.23. 20:36:01):

"Másrészről régebben SZDSZ-szavazónak lenni maga volt a kívülállás művészete, a politikán kívüliség, leszámítva a szavazás napját, amikor egy vicces esemény keretén belül az ember elkirándult egy szavazóurnához, és erre bulizótársait is figyelmeztette, esetleg meginvitálta, és a közös betépett, szürreális kirándulás élményein aztán egész nap jókat lehetett nevetni." stb.

"Közös, betépett, szürreális kirándulás" – ebben benne van az eszdéeszes életérzés teljes foglalata.

A többiben valószínűleg igazad van. Arra gondolok, hogy most, amikor valószínűleg a pártformának és az "elit"-nek bizonyos módon befellegzett, megpróbálják a következőket:

1. bomlasszuk tudatosan magunkat, pontosabban eddigi önreprezentációnkat (koalíció, és SZDSZ), és magunkkal együtt mindenkit (az egész politikai "elitet")

2. Idézzük fel a régi szép, szamizdatos-underground-os időket.

3. Sugalljuk azt, hogy az "elitizmus"-nak mint olyannak befellegzett (1. rész: hazudtunk 16 évig, 2. rész: Feri, menj a picsába, negyedik köztársaság), ergo hálózatosodjunk.

4. Mindezt kössük össze a pacifizmussal, az aktivizmussal, a zöldekkel, a fiatalokkal, és az ügyesen tálalt kendermagos ügyekkel.

Ez feltételez egy az eddiginél tudatosabb és vállaltabb háttérben maradást is persze, a performance-ok elnévtelenedését, egy szintén névtelen globalizmust stb. a sort tetszőlegesen lehet bővíteni a már ismert dolgokkal.

A liberalizmus egyébként folytonos átalakulást kíván, ez kaméleon-természetéből következik.

Tewton, dunyhalobbi :>
Egyébként igen, ez a teázós beszélgetés...

Különben ilyeneket szerintem normális, egészséges emberek is csinálhatnának, nem értem, miért hagyják meg mindig az "újgenerációsoknak" a teázót, a környezetvédelmet, a popzenét meg hasonlókat.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.24. 00:07:56

"Különben ilyeneket szerintem normális, egészséges emberek is csinálhatnának, nem értem, miért hagyják meg mindig az "újgenerációsoknak" a teázót, a környezetvédelmet, a popzenét meg hasonlókat."

na ezt a témát szeretem :)

ki hagy meg mit is az "újgenerációsoknak"?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 00:22:19

"ergé",

azok, akik azt hiszik, hogy a konzervativizmus vagy a jobboldaliság (hadd ne soroljam tovább a szinonimákat) az egy nagggyon komoly, begyöpösödött és vaskalapos dolog. Nem a Reakcióra gondoltam, egyébként.

Másrészről egy dolog a libertas, egy másik dolog a liberalizmus. A drogok liberalizálása pl. szerintem ellentétet sejtet a tudat szabaddá tételével. Mert hát nem mindegy, hogy mit szabadítunk fel.

De ha a párnacsatára céloztál, azon már egyrészt túl vagyunk, másrészt abban sem a párnacsatával mint olyannal volt bajunk, hanem egy honlappal kapcsolatban merültek fel kételyeink. Úgyhogy, (ha tényleg erre gondoltál), a párnacsatát nem hagytuk meg az "újgenerációsoknak".

[Ld. www.orokkiralysag.hu – ez is koordinálhatná, hetiválaszos, reakciós meg egyéb linkekkel]

Persze lehet, hogy teljesen félreértettelek, és fölöslegesen dumálok ennyit, de túl rövid voltál.

Turbulencia (törölt) 2008.03.24. 00:28:47

tewton,

Szerintem nem veszed figyelembe azt a tényt, hogy vannak olyan emberek, nem is kevesen, akik szerint tényleg minden párt "undorító és korrupt". Például én...

Egyébként a linkelt Debreczeni cikk egy gondola cikkre hivatkozik:
gondola.hu/cikk.php?szal=56727
Talán a gondola is a titkos Fodor-összeesküvés része lenne?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 00:42:54

"Turbulencia",
lehet, hogy Tewton érti, mire utalsz, én nem (és ő már nem biztos, hogy fenn van). Az idézett cikket nem Debreczeni írta, és persze nem is Tewton, hanem bizonyos surrender dorothy, aki kizárólag az SZDSZ poklokra szállásán lamentált.

Turbulencia (törölt) 2008.03.24. 00:42:58

Loxon,

Nem értem, mit bizonyít az idézet azon kívül, hogy az SZDSZ-ből kiábrándult liberálisok írták.

A pártformának és az elitnek meg nem fellegzett be, mert a hálózatosodás ezeket nem pótolhatja (emlékszik még valaki a polgári körökre?)

Turbulencia (törölt) 2008.03.24. 00:46:13

Loxon,

Egy másik, szintén idézett, cikkre gondoltam:
www.nol.hu/cikk/474230

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 00:51:21

"Turbulencia",

szerintem elbeszélünk egymás mellett. Te melyik cikkre gondolsz? Én erre:
hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=41024
És ez ide van belinkelve:
www.negyedikkoztarsasag.hu

De hát te magad is ezt írtad kicsivel feljebb:
"Nem úgy értettem, hogy Fodor egyszer csak előbukkan a kalapból a 4K oldalain. De van 10% liberális érzelmű ember Magyarországon, amiből csak 1% szavazna Kókáékra, a maradékot megpróbálhatja valahogy megfogni"

És csak valószínűségekről beszéltünk, nem bizonyítékokról.

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 01:01:47

"Különben ilyeneket szerintem normális, egészséges emberek is csinálhatnának, nem értem, miért hagyják meg mindig az "újgenerációsoknak" a teázót, a környezetvédelmet, a popzenét meg hasonlókat."


Én meg azt nem értem, hogy ha bárki - vagy legalábbis bárki, aki nem egészen hozzánk hasonlóan gondolkodik - ilyeneket csinál, máris leújgenerációsozzuk az egészet - és ezzel már meg is hagytuk nekik. Hogy aztán a végén tényleg azt lássa, a Szadi a jobb fej - esetünkben talán nem is teljesen ok nélkül...

(A honlap által megjelenített hangulathoz, gondolkodásmódhoz nem UG-snek kell lenni, csak kiábrándult egyetemistának.)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 01:02:23

Igen, másról beszéltünk.

Az ominózus Debreczeni-írás egyébként szerintem beleillik a bomlasztás-képbe. "Mindenki rossz, nem csak az SZDSZ meg a Gyurcsányék." Ez persze igaz, csak nem egy NOL-ban, meg egy ÉS-ben kimondva, amely egyébként arról szól, hogy minden nagyon fasza, amit ez a két párt csinál, és amit meg nem, az meg minden rossz.

Tehát szándékos mindent-bomlasztással állunk szemben. Ilyenkor adják be azt a jónépnek, hogy "az egész politika mocskos dolog", és "jobb vele egyáltalán nem is foglalkozni, inkább szórakozzunk". Vagy másképp: vesztésre állunk sakkban, ezért leromboljuk az egész táblát. Így az ellenfél sem juthat előnyhöz. Elzsaroljuk a vereséget.

Persze, hogy emlékszünk a polgári körökre, de azokat Orbán sorvasztotta el. Szerintem a hálózatosodás itt viszont nagyon is támogatott és egy új "nem-elitet" fog kitermelni (amely persze végül egy megváltozott, de magaspolitikai képviseletbe megy át).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 01:06:47

"Nagyapó",
ezt már írtad korábban is, de szerintem meg nem erről van szó. Már többször kiderült, hogy itt senkinek sem a párnacsatával van problémája. Ellenkezőleg, párnacsatázni, meg metróban táncolni, meg zászlókat lopkodni mindenki szeret. Egy honlap áll a bonyodalom hátterében.

Azon meg, hogy "kiábrándult egyetemista" hangulatot jelenít meg a honlap, kicsit nevetnem kell. Hiszen pont ezt a csoportot akarták megcélozni. Ők maguk nem tűnnek kiábrándult egyetemistáknak.

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 01:09:02

Na de ha egyszer ezek épp beadják a dolgot a jónépnek, talán lesz olyan tagja is a jónépnek, aki be is veszi; sőt annyira egyet fog érteni vele, a honlapjára is felteszi... Ezt a verziót miért tartod olyan borzasztó valószínűtlennek???

(Persze ez nem jelenti azt, hogy közben ne lenne politikus, aki erre előbb-utóbb rá is telepedne...)

[medi@slag] 2008.03.24. 01:09:04

Lenne egy álnaív és demagóg költői kérdésem:

- Volt e rendőrségi engedély a demonstráció szervezőinek kezében, illetve ha nem, és engedély nélküli volt a gyülekezés, a rendőrség miért nem oszlatta fel a tömeget, mint be nem jelentett utcai tömegrendezvényt?


üdv.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 01:11:53

Nem tartom valószínűtlennek, szerintem is beveszi. Szóval nem értelek.

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 01:14:30

Pl. mert az ég világon semmi értelme nem volna.

Mi is rendeztünk már számháborút a VÁci utcában jópáran, oszt' nem jött oda senki, hogy leállítsa...

[medi@slag] 2008.03.24. 01:15:18

Ok, közben már láttam hogy ezen túlvagytok. Bocs. :-)

Igazából csak arra akartam célozni, mennyire röhejes ez a jelenlegi gyülekezési törvény, meg hogy mennyire szubjektív hogy mi az ami törvényellenes tömegtüntetés, és mi az ami nem az.

Pl egy felvonuló osztály az osztálykiránduláson, vagy egy eltévedt turistacsoport a Kossuth-téren, vajon tömeggyűlés?

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 01:15:34

Mármint hogy a 4K szervezője volna, aki beveszi és a honlapjára is kiteszi. Ennyi.

dr.minorka 2008.03.24. 01:17:49

medislag!
Kicsit feljebb ez olvasható:
" 4K! 2008.03.23. 21:46:25
...
- Budapesten nem volt bejelentve a csata, mivel nem közterületen volt. A terület tulajdonosától viszont volt engedélyünk."

Turbulencia (törölt) 2008.03.24. 01:22:02

Loxon,

Miért írod idézőjelben a nevem? Talán már megfogant fejedben a szörnyű gyanú, hogy... ahhhh, lebuktam!! :DDD

"Tehát szándékos mindent-bomlasztással állunk szemben."

Egyszóval szerinted a gondola is a Fodor-összeesküvés szolgálatában áll?
Emlékeztetőül, itt vetemedtek arra, hogy azt állították, Orbán "választói tájékozatlanságra és infantilizmusra" épít:
gondola.hu/cikk.php?szal=56727

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 01:29:09

"medi@slag",
szubjektív :>

"Nagyapó",
lehet, hogy beveszi, nem tudom. Meg ahogy halad az idő, annyi szkeptikus véleményt olvastam, hogy már én is kezdem elhinni, hogy egyszerűen paranoiás vagyok. Bár ilyenkor szoktam tévedni, ez már több megérzésemmel kapcsolatban beigazolódott (mindig az első benyomásom volt helyes).

Szerintem egyébként akár igaz ez a feltételezés konkrétan a 4K-ra, akár nem, a dolgok nagyjából e menetrend (pl. Loxon 2008.03.24. 00:03:03) szerint fognak alakulni.

"Turbulencia",
Az idézőjel azért van, mert a nick-eket tudatosan elsősorban szerepeknek veszem (a sajátomat is), és így is kezelem őket – és ezt ki is mutatom. Ezzel kapcsolatban volna miket hivatkozni itt a Reakció-blogon, s az eljárás igazolta e módszer helyességét...

A Gondola szerintem nem áll Fodor kifejezetten szolgálatában, ámbár én sehol nem állítottam, hogy másvalami az ő szolgálatában állna, Fodort mások rángatták elő. Én csak egy szélesebb liberális front kiépítéséről szóltam, amelynek nagyon megfelelnek bizonyos formák.

Na, a többit majd meglátjuk, az idő igazol vagy cáfol.

jó éjszakát.
Megyek a tollasbálba.

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 01:33:19

Pl. épp Babarczy Eszternek is volt szerencsém közel kerülni egy projektjéhez, amiben a költségvetést szerette volna átláthatóbbá tenni az emberek számára egy erre a célra kitalált, wikipédia-alapokon nyugvó netes tudásbázis segítségével. Ehhez összeszedett egy halom egyetemistát - politikailag amúgy tök vegyes társaság volt.

Nyilvánvaló, hogy B.E. érzelmileg ballib, és az is nyilvánvaló, hogy a költségvetés elmagyarázása a kiigazítást könnyebbé tette volna, így a kormánynak érdekében állt támogatni. Sőt az is valószínű, hogy valamiféle a saját oldaláért érzett aggodalom vezette a projekt kiötlésében. Eddigf az elfogultság.

Ettől függetlenül elég hihetően hangzott, hogy ő egész egyszerűen azért aktivizálta magát, mert túl sok ideje volt, és úgy gondolta, csinálna valami pozitívat. Ami ráadásul szvsz nem is lett volna feltétlenül rossz, ha sikerültr volna összekaparni a magefelő stábot - így inkább naiv kezdeményezés lett SZVSZ.

Most akkor erre az volna a helyes megoldás, hogy közöljük, szocik vagytok, és ennyi?

(A projekt amúgy eléggé behalt, azt hiszem.)

De az egyetemen is volt nem egy ismerősöm, akiből simán kinézem, hogy ilyen flash mob akciókat és egyéb közösségi ökörködéseket szervez, amúgy kő SZDSZ-es és megkérdezi a papáját, hogy kitől is kell engedélyt kérni a minisztériumban - ugyanakkor abszolút nem politikai érdekből csinálja, csak épp eszébe jutott, hogy milyen jó lenne egy ilyen.

Egyszerűen nem értem, a 4K-ra mindez miért nem passzol...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 01:41:00

Na még egy utolsó utáni komment:
természetesen passzolhat az is, amit írsz, bár ez nem mond ellent annak, amit én írtam.

És végső soron mindenki magánember, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor is, sőt a Kóka is, meg mindenki. És lehet, hogy ők is nagyon őszintén szeretnének valami jót csinálni. Más kérdés, hogy amit csinálnak, az valójában hogyan hat.

Turbulencia (törölt) 2008.03.24. 01:49:28

Loxon,

OK, látom, másokat is beraktál a macskakörmök közé, ha nem is mindig, és eleinte engem sem :)
Na jó éjszakát, ha netán olvasod ezt még...

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 01:51:56

Mondjuk aki hivatásos, az rendszerint más logikát követ :-)

De a holdudvarok sztem tömve vannak meggyőződésesekkel. Akik esetleg néha hallgatnak, de rendszerint igaznak gondolják azt, amit mondanak.


Hogy mi hogyan hat, arról pedig ld. a fenti véleményem - a paranoid reakció pl. a jobboldal párbeszédképességének az elvesztésével és számos terület feladásával bizonyos - amúgy nem elérhetetlen - körökben.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.24. 08:28:20

VIII. Nagyapó:
Paranoid Reakció? :]

irrelevant 2008.03.24. 10:17:17

Jó reggelt!
Látom, az éjszaka se lettünk okosabbak.

tewton 2008.03.24. 10:19:38

Turbulencia, hahó.

ezt írod: "hogy vannak olyan emberek, nem is kevesen, akik szerint tényleg minden párt "undorító és korrupt". Például én... "

dehogynem vesszük figyelembe, a 4K is pont ezt veszi figyelembe, amikor politika-ellenes szólamokat hangoztat. A logika sztem:

1. mindenki korrupt, az összes párt, sallala
2. dehát kell a politika, merthogy demokrácia, trallala
3. majd jövünk mi. nyiff nyaff nyekk.

Ott a választás, hogy ha utálod a fennállót, akkor legyél velünk.

Másrészt meg nem kell minden részletre kiterjedő szervezést várni. Nagyapónak igaza van (
VIII. Nagyapó 2008.03.24. 01:33:19 ), lehet úgy is szervezni valamit, hogy a szervező lokális szinten spontán módon cselekszik, de az egész mögött van a tendencia, indirekt módon.
Teszem azt, egy pártnak van 1-2 millája, amit kockáztat egy ehhez hasonló PR-akcióval. Bukni is lehet vele, meg nyerni is. Befűtjük a lelkeseket, a tenni akarókat [ez a fajta közösségi ember volt szerintem az ideális KISZ-alsó-középvezető], nem is kell pártvonalnak lennie, a közösségen a pont.

Paranoid reakció ... hmmm. Szerintem nem lehet általánosítani, nem az egész jobboldal paranoid (remélem), meg itt se mindenki. Én felvállalom a centrum-paranoid pozíciót, jöjjetek hozzám mindnyájan, akik összefonódás-light elméleteket akartok hallani (ezek még nem összeesküvés-elméletek). Nem ragaszkodok az elméletemhez, de sokkal érdekesebb így nézni a dolgokat, meg magyarázó ereje is van olykor.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 11:24:51

Paranoid reakció kapcsán még: ezek a nagyon jó fej liberális emberek tudnak ám hatványozottan paranoidok lenni, különösen, ha még megküldik egy kis szerrel.

tewton 2008.03.24. 11:40:22

Loxon, paranoia: valamért ide kapcsolódónak érzem a következő mondatot. A pesti éjszakában hallottam, ca. 2002 nyara. Trendi ifjúsági kocsma, belváros, éjjel 2.
"Az, hogy valaki származásilag keresztény, ma nem jelent semmit." :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.03.24. 11:52:11

Furcsa ez a vita. Annyira nincs még bennünk hogy egy cselekvés nem feltétlenül szolgál előre kitervelt érdekeket, nem mindenki "embere valakinek", és életünk nem minden része politikai. Még akkor sem, ha a politikai habitusunk kihat az életünkre és fordítva. De az itteni konspirálás tényleg olyan egy kicsit, mint amikor Tóta W. támadást indít a karácsony mint kb. "vallásos babona" ellen... igen, a karácsonyban van egy csomó vallásos dolog, de nem a Fidesz összeesküvése, ezért válik az egész kifogásolás rosszízűvé, besavanyodottan kellemetlenkedővé, mintha Máris szomszéd perelne a gangon.

Az egész paranoid, fullasztó, frusztrált légkör kellemetlen. Tényleg abban az országban akarunk élni, ahol egy párnacsatás flashmobot is besorolunk a nagy összeesküvések közé, aztán grammra kimérjük, hogy hány százalékban jó a jobboldalnak és hány százalékban a baloldalnak?

Ébredjünk már föl, nem lesz ez így jó, ha így folytatjuk!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 12:03:16

"elGabor",
Te is beléptél a Máris szomszédok közé, üdvözlünk a gangon :>

Egyszerűen csak vitázunk, valószínűségeket és elméleteket vetünk fel. Az egész tekinthető fantasy-nek, nem vesszük olyan komolyan, legalábbis én nem. Persze mint vitát igen, de hidd el, hogy ettől egyikünk sem fog fújni a párnapukkasztókra.

Mégis miről írjunk e poszt alá, ha nem politikai paranoiákról (amelyek olyan szórakoztatók)? Na jó, igaz, lehetne párnakészítő cégeket is linkelni meg hasonlók. Ha ez jobban tetszik, ilyet is tudunk, tessék:

www.billerbeck.hu/

tewton 2008.03.24. 12:07:27

elGabor
nyitott kapukat döngetsz.
Nézd csak vissza a kommenteket.
Részben egyet is értünk.
A dologban meglévő furcsaságokat meg az irónikus hangnemet meg vedd már észre :)

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 13:23:42

Amúgy amit én még nem értek, hogy ha már minddenképp összeesküvés, miért nem inkább az MSZP-s - NEXT klubos ifjúgyurcsányista frontra vagy valami ilyesmire gyanaxunk. Csak, mert városi és egyetemista a célközönség, még nem lesz valami SZDSZ-es - ez is inkább arra utal, hogy az ilyesmit ezt a terepet mennyire átadtuk nekik fejben.

A Szadi jellemzően nem politikaellenes jelszavakkal operál, a politikát sokkal inkább pozitív törekvésekért folytatott harc terepeként szereti mutatni. A "szar az egész, egyik sem jobb a másiknál, mindenki sáros" szöveg és sablon ezerszer inkább az MSZP-re jellemző.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 13:29:37

4k! előkerült? Vagy akkor lehetünk Parano Idák mégis?

Nagyapó,
BE projektjét valószínűleg a MEH fizette - esetleg a Demoszon keresztül, mint őt is.

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 13:44:06

tölgy

Amikor elindult, nem tűnt úgy, hogy már rendelkezésre állnának komoly források. Voltak mindenfelől emberek, akiket megkeresett és megnézték a projekt indulását. Dolgozni ingyen és lelkesedésből kellett (volna). Közben persze indultak EU-forrásért, és nem kizárt az sem, hogy szereztek pénzt a MEH közeléből is - de amennyire én tudom, a projekthez kerestek pénzt, és nem fordítva.

De ami ennek közvetlen pénzigénye volt, azt simán össze lehet pályázni mindenféle kapcsolatok nélkül. Tudom, mozogtam ennyit diákszervezetekben.

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 13:45:53

(mindenfelől emberek: pl. PM, MNB vezetők.)

tewton 2008.03.24. 13:51:31

Parano-idealista világnézet :)

Nagyapó,
NEXT-es is lehet, és a "lent & fent" miatt én beleérzek egy balos lendületet is. De ugyanennyire azt is érzem, hogy az egész direkte homályos és megfoghatatlan. Lehet, hogy csak egyemista hőzöngés és átgondolatlanság.

Az is lehet, hogy a kotonosztogatós-bulizós baloldaliak állnak a háttérben. Egyelőre az első-második lépésnél van a dolog, közösségépítés, aranyosság, politikamentesség.

De milyen fura, hogy valahogy semkiben se vetődött fel, hogy esetleg konzervativ hátterű a dolog :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 14:00:20

"Nagyapó"!

Személy szerint az esetleges liberális kapcsolódást már csak a habnak tartom a tortán.

*
Az alapvető kérdés továbbra is az, hogy miért kell egyáltalán bármiféle (pro vagy kontra) politikai hátteret adni a párnacsatázáshoz. Vagy másképp: miért jobb ilyen hátteret adni neki, mint teljesen politikátlant (a politikai terminológia teljes mellőzésével)?
*

Ez érdekelt volna, ha "4K!" velünk marad, (meg az, hogy miért nem linkeltek máshova is, miért csak NOL, ÉS + Indymedia linkek vannak a terítéken. A helyes és egyértelmű kommunikációba szerintem beletartozik a befogadó fél is, ha nem is párbeszéd, de legalább a világos értés szintjén. Erre, ha tetszik, ha nem, energiát kell fordítani.)

A liberálisok egyébként mindenféle jelszavakkal operálnak, még nacionalistákkal is olykor, de az antipoliticista érvkészlet is nagyon jól dokumentálható náluk (már "Tewton" is dokumentálta.)

A fő kérdés tehát a két * közötti kérdés. A többi már "részletkérdés".

("Tewton",
"ergé"-ben a konzervatív háttér is felvetődött.)

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 14:08:01

tewton

Hát... ebben talán a jobboldal is ludas némiképp.

Nincs is semmiféle stratégia az "el nem kötelezettek" felé, túl könnyen lesz az emberből áruló, ha mást mond.

Amely kultúra kialakulásában és felerősítésében amúgy legfőbb Vezető Sajtótermékünk komoly szerepet játszik, mert amúgy a bázis maga nagyon vegyes, csak mindenki hajlamos azt hinni, hogy az egész ugyanolyan, mint ő.

Turbulencia (törölt) 2008.03.24. 14:13:35

tewton,

"A logika sztem:

1. mindenki korrupt, az összes párt, sallala
2. dehát kell a politika, merthogy demokrácia, trallala
3. majd jövünk mi. nyiff nyaff nyekk.

Ott a választás, hogy ha utálod a fennállót, akkor legyél velünk."

Hát ez csodálatos. Jó látni, hogy nem csak apatikus vagy a jelenlegi pártok által agymosott emberek vannak Magyarországon. Megjegyzem, téged sem akadályoz senki, hogy új pártot alapítsál, és még párnacsatát is szervezhetsz hozzá. Erről szól a demokrácia: nem csak OV és GyF közül lehet választani, lehet új embereket is indítani.
Csak azt nem látom, hogy szerinted miért lenne mindez a jelenlegi – és a weboldal szerint egyformán korrupt – pártok valamelyikének az érdeke.

"Én felvállalom a centrum-paranoid pozíciót"

:DDD

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.24. 14:14:58


tewton, Loxon,

Schmidt Mária, aki barátja és üzlettársa a Reakciót tulajdonló Nobilis Kristófnak, 1.2 milliárd forint uniós kutatási támogatást kapott Bajnai Gordon és Hiller István becses közreműködésével.

nol.hu/viewattachment/view/484150/1/65/

Nem párnacsata, hanem több mint egymilliárd forint. Erről is lesz valami jó kis conspiracy theory ? Schmidt arról nyilatkozott, hogy olyan kiválóságokkal fog párnacsatázni mint Gerő András, Szvák Gyula és Glatz Ókonzervatív Ferenc .

hehehehehe.

dr.minorka 2008.03.24. 14:19:26

félre:
Ami most az egyéb vonatkozásoktól függtelenül azért is elképesztő, mert 1,2 milliárd forintot fordítanak, uniós pénzből (vagyis egyszeri pénz) szóbeli történelem kutatására. Aminek az történészi lelkem nagyon örül, kivéve, hogy százezer fontosabb helye lett volna annak a pénznek.
vissza

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 14:23:40

"Jó Tündér",
biztos. De hogy jön ez ide? Itt végig a www.negyedikkoztarsasag.hu -ról volt szó. Persze, most elkezdhetnénk Sztálinról, Hitlerről, Nixonról meg Hruscsovról, esetleg Kleopátráról, Antonius-ról meg Caesar-ról is konspirologizálni, de az teljesen OFF lenne.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 14:25:29

"Turbulencia",
kérdéseink vannak, nem válaszaink. A válaszaink csak fantasy.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.24. 14:27:42


Frászt volt szó Loxon a 4k-ról, arról volt szó, hogy hová tette be a szadeszoanarchistaliberáldrogpártisóspereclegalizáló lobby azt a csúnya mancsát. Nyilvánvaló, hogyha hetvenhárom ember párnacsatát vív a fővárosban, akkor résen kell lenni. Hol máshol.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 14:30:19

"Jó Tündér",
válaszod menthetetlenül demagóg és ultraparanoid. Ha nem tetszik a vita, miért veszel részt benne?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.24. 14:36:47


igen, én vagyok az ultraparanoid, nem az aki azt hiszi, hogy Che Guevara és Marx Károly szervezi a mohácsi párnacsatát :)))

tewton 2008.03.24. 14:40:58

Turbulencia,
szerintem is csak az van, amit Loxon mond: "kérdéseink vannak, nem válaszaink. A válaszaink csak fantasy."

Ülünk ilyen számítógépek előtt, és --IGEN, ahelyett, hogy párnacsatáznánk -- vicces kis elméleteket gyártunk. Mi már csak ilyenek vagyunk. Magunkfajták :)

"Csak azt nem látom, hogy szerinted miért lenne mindez a jelenlegi pártok valamelyikének az érdeke."
Szerintem a jövőben jön el a válasz. Most nem tudok okosat mondani (amúgy sem tudok általában). Szerintem az elején vagyunk valaminek. De ez, mondom, mind fantasy.

Jo Tunder,
"Erről is lesz valami jó kis conspiracy theory ?"
1. Megrendelésre nem dolgozom :)
2. Másrészt Schmidt Mária szerintem bandzsa, Szvák meg Glatz ... hogyan lehet valakinek egyszótagú családneve?! Tehát nem foglalkozok velük mert nem tetszenek :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 14:42:48

Jó Tündér,
miért nem ők szervezik?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 14:44:28

"Jó Tündér",
igazad van, ultraparanoid vagy. Bár mutatsz bizonyos antiparanoid jeleket, hiszen különben hogy jöttél rá?

dr.minorka 2008.03.24. 14:45:51

"Másrészt Schmidt Mária szerintem bandzsa, Szvák meg Glatz ... hogyan lehet valakinek egyszótagú családneve?! Tehát nem foglalkozok velük mert nem tetszenek :)"
Hááá! Ezek szerint vannak olyan nőnemű valamint hímnemű történészek, akik tetszenek?

tewton 2008.03.24. 15:03:23

dr.minorka,
félreértesz :)
erősen esztétikai lény vagyok.
nekem a 2-3 szótagú családnevek jobban tetszenek, mint az 1 szótagosak.

1 szótag? mire elég 1 szótag?
Semmire. 1 szótag az 4 betű maximum.

A hosszú nevek jobbak. Ha -ffy, -th, -y a végződés, akkor az meg a konzervativ szivemnek különösen jól esik :)

Nézd csak meg, a Péterfy Bori & Love Band milyen jó kis vicces zenét csinál.
És miért?
3 szótag, az utolsó -fy,
és Péterfy Jenő, az 50x-es szorzó.

tewton 2008.03.24. 15:08:13

ja, és igenis vannak olyan nőnemű valamint hímnemű történészek, akik tetszenek. Inkább hímneműek. most ezek jutnak az eszembe:

Cornelius Tacitus, G.I. Caesar, Otto von Freising.

Otto valójában határeset, mert a 2 szótag csak kicsit jobb, mint az 1.

irrelevant 2008.03.24. 15:16:54

Anatolij Csubajsz

Ez milyen jó név már, nem? Mindig tetszett. Nem viccelek!

dr.minorka 2008.03.24. 15:40:01

tewton!
Prof. Nick Von Tunzelmann?

tewton 2008.03.24. 16:00:23

Hmmm ... Nick kevés. Nicolaus, Niklas, Nikola? Tunzelmann OK.
Csubajsz is megjárja. Mitrohin is.
Jó példa még a Giró-Szász, aki egy kötőjellel szedte össze magát.
A Dessewffy pl. egy nagyon erős versenyző, holtversenyban van a Péterfy Bory & Love Band-del.

De pl. Kun Béla abszolút gáz.
höhöhö

dr.minorka 2008.03.24. 16:17:42

Tewton!
1. Alex.
2. Ibn Abd-el-Hakem, Muhammad ibn Jarir al-Tabari, Dhul-Nun al-Misri, Arnaldo Momigliano, Julian Ribera y Tarragó, Ernest Labrousse, Hamilton Alexander Rosskeen Gibb, ‘Ala’ al-Din ‘Ata Malik Juvayni
en.wikipedia.org/wiki/List_of_historians_by_area_of_study

irrelevant 2008.03.24. 16:22:00

Ezek jól hangzó nevek???
Jean-Jacques Leverrier. Ez egy stílusos, ízléses személynév. Igaz, nem történész.

tewton 2008.03.24. 16:31:17

otvospeter, nem rosszak.
Alex... jó, egye fene. De ez is csak 4 betű. A többiek jók. Pl. Momigliano.
Ribera y Tarragó nagyon jó, értékelem az y-os spanyol neveket.
Leverrier is jó.

Szerintem pl. jó még
Rosamond McKitterick.
R.W. Southern is inkább csak normális, mint kiemelkedő (jó, őt amúgy is kedvelem.)
Kantorowitz.

Nem túl jó pl.
J. Duby (4 betű, 2 szótag...)
J. le Goff (1 + 1 szótag, pfff)

És a beugratós kategória királyai:
Marie-Dominique Chenu
Rainer Maria Rilke

irrelevant 2008.03.24. 16:43:14

Ezek szerint Marc Bloch is ugrott :D

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 16:50:40

Thuküdidész viszont az élvonalban van!

tewton 2008.03.24. 17:00:20

otvospeter, loxon,
mind a kettotoknek igaza van.
Platón pl. átlagos, Arisztotelész élvonal [5! mgh].

Tóta W is erősen vérezne, megjegyzem, a kis fake duplavéjével, meg a négybetűs nevével.

Speer pl. egy izgalmas eset, mert 2 külön "e," ami érdekesen hangzik egymás mellett.

tewton 2008.03.24. 18:53:13

Hoppá, a vitánk meg a poszt fel lett linkelve a 4K honlapjára! micsoda rafkós gyerekek ezek! rezzenéstelen arccal odateszik az összeesküvés mellé a leleplezést!

Mellesleg: "Teljes tisztújítást szeretne az SZDSZ-ben a párt ifjúsági tagozata, az Új Generáció"

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.24. 19:02:19

Gondolom, a szocik is rájöttek, hogy az SZDSZ szervezkedik. Puch László hírújságja húzta le a legjobban az egészet:

www.stop.hu/articles/article.php?id=296784

"Horthy-fasiszta" 2008.03.24. 19:56:57

Szerintem viszont a könnyen memorizálható nevek csengenek a legszebben.

Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco Bahamonde Salgado-Araujo y Pardo

tewton 2008.03.24. 20:29:04

"az embereket a tömegben "inkognitóban" harcoló szervezők füttyszóval és ordibálással arra biztatták, rohamozzanak, illetve ellentámadjanak. A kaotikus keveredés után pedig ismét rohamra szólítottak fel"

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.24. 20:54:34

tewton: én először a cikk címére ("Tömegverekedés az ország több pontján") azt hittem, hogy irónia, de eszerint nem az :))

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 21:39:09

"Azt viszont tudni lehet, hogy a Negyedik Köztársaságnak politikai céljai is vannak, szeretnének felülemelkedni a mai bal-jobb politikai skatulyákon és a képviseleti demokráciát a közvetlen demokrácia irányába elmozdítani."

Megvan a jobbos vonal - legalábbis a mostanság divatos panelek alapján :-)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 21:40:54

Jobbos? Biztos a francia forradalom is jobbos volt, meg a ruszki is. Heh.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 22:03:35

Marx vs. Polybios?
Pach vs. Trevor-Roper?

tewton 2008.03.24. 22:08:55

robin: radikalizálódik a SzDSz titkolt szatellitszervezete!

tölgy, Marxot egyedül az x menti meg a legyalulástól, Polybios jó. Trevor-Roper, egyértelmű.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.24. 22:13:38

Marxban Marduk veszett el. De elveszett!

VIII. Nagyapó 2008.03.24. 23:37:45

Nem, de a közvetlen demokrácia mostanában nem baloldalt volt divatos fogalom...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.24. 23:49:20

Igen, ez elkerülte a figyelmemet nekem is.
Most akkor mi lehet itt a háttérben??

tewton 2008.03.25. 02:46:51

No, most már a TWA-blog is tudja, milyen hülyeségeket hordunk össze :)

w.blog.hu/2008/03/19/horompo_cirkusz_vilagszam_1#c1784757

smalladam 2008.03.25. 08:19:03

a kommenteket olvasgatva eszembe jutott, hogy a gödör az egyik hely budapesten, amelyik helyt ad az autentik csángó táncháznak. ezek szerint már a csángók is benne vannak..

smalladam 2008.03.25. 09:11:51

azok. az extrém liberális csángó brékesek.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.25. 13:24:55

"smalladam", "robin":
nem "a kommenteket" olvasgatva, hanem "gloire" egy kommentjét.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.25. 13:34:29

Az egy rendes dolog hogy helyt ad.
Ez min változtat?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.25. 14:08:04

Nem tudom. Másoknak is úgy tűnt, hogy a helyszínekben, meg a párnákban nem látszott politika. Csak a 4K honlapon. De ezt már "4K!" is elismerte, csak azt mondta, hogy ők másképp értelmezik a politikát. Én elhiszem, nyitott vagyok, bár azt nem írta le, hogy hogyan van a máshogy.

tewton 2008.03.25. 14:45:34

Loxon,
van, aki a pénzét tartja párnacihában, van, aki a politikáját :)

tewton 2008.03.25. 23:10:21

És már itt is az idő, vége a 3. közt.-nak:
gondola.hu/cikkek/58618

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.26. 08:39:47

Nos, ami a 4K politikai elfogultságát illeti, talán a srácok sem haragszanak, ha beidézem ide legújabb körlevelüket (ma reggel kaptam):

"Terjed a Médiák Egyesület körlevele, ami számháborúzni hív szombatra a Nemzeti
Színházhoz. Bár már utaltunk erre az egészre korábban, de azóta többen
kérdezték, hogy ez egy újabb 4K akció-e, hogy a CTF helyett van-e, hogy a 4K
esetleg a metróparty miatt nevet változtatott stb. stb.

Nem, ehhez nekünk semmi közünk.

De ez még csak nem is egy másik, hasonló csoport kezdeményezése.

Ez az MSZP próbálkozása, hogy meglovagolja az ilyen akciók sikerét.

A Médiák Egyesület oldalát a Fiatal Baloldal ferencvárosi szervezetének
alelnöke (aminek a honlapjáról a mai napig link mutat a fiataloknak szóló
MSZP-s egyesületek királyának, Zuschlagnak az oldalára...), a ferencvárosi
Vagyonkezelési Bizottság MSZP-s delegáltja jegyezte be.

A különbség nyilvánvaló: ők egy olyan számháborúra hívnak, amire előre
regisztrálnod kell egy csomó személyes adatod megadásával.

Mi olyan közösségi akciókat szervezünk, ahol spontán módon birtokba vesszük a
köztereket vagy a közösség által nap mint nap használt helyeket. Az akciókban
bárki részt vehet, aki felbukkan vagy véletlenül arra jár, és éppen ez
a lényeg.

A 4K nem kéri el a lakcímedet.

A 4K nem kéri el az msn címedet.

A 4K nem kéri el a telefonszámodat.

A 4K nem kíváncsi a születési dátumodra.

Még azt sem kérjük, hogy eláruld a neved.

Ezt egy MSZP közeli szervezet akarja tőled.

És a probléma az, hogy ezt nem a Fiatal Baloldal színeiben teszik, hogy
szabadon dönthess, hanem egy fedőszervezet segítségével.

Csak hogy tudd."

:)

CrL 2008.03.26. 08:45:30

számháború? mintha kicsit lemaradtak volna 2 évtizeddel.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.03.26. 08:48:10

én bírom a számháborút. de ez nagyon ciki. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 10:27:51

A 4K! ravaszabb, de mi megint átláttunk a szitán.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.26. 13:13:20

ezekszerint tényleg mélyül az ellentét
a szocik és a szadi közt?
haha . )
vagy revideáljam az álláspontomat?
érdekes levél.

tewton 2008.03.26. 14:49:53

Jó, jó, a 4K eszközei kifinomultabbak.
De mit bizonyít egy e-mail?
:)
süti beállítások módosítása