Tiszta beszéd
2007. szeptember 11. írta: Ács Ferenc

Tiszta beszéd

Ha az egyenes beszéd lenne az oxigén, fuldokolnánk Magyarországon. A politika odáig süllyedt, hogy felkapjuk a fejünket egy őszinte szóra, egy tiszta gondolatmenetre. A tegnapi parlamenti ülésnap egyetlen politikai tette egy jól megírt, fontos beszéd volt: az államfőé. Mondják: az elnök különc, magányos. Lehet, de ezzel a politikai elittel mérve ezt inkább dícséretnek veheti. Sólyom László tegnap sokak nevében beszélt. Kár, hogy igazából senki nem figyelt rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr83163169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.09.11. 23:17:12

"nem fogok a téren a hétvégén megyei zsákbanfutó versenyt rendezni"

Ez volt a hétfői nap legjobb szövege. Azért is mert a poénos képen kívül sokkal messzebbre mutat. Szomorú, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakoribbak lettek a hasonló "zsákbanfutó versenyek," amelyek után a különféle alkotmányos kiskapuk kihasználását politikai sikerként könyvelték el.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.12. 03:19:33

Ács Ferinek: nem értek egyet. Sólyom sokkal inkább sasszézott a két oldal között, mintsem hogy "tiszta gondolatmenetet" fejtett volna ki. Egyébiránt is elég sok kívánnivalót hagy maga után a működése. Lásd: molnargoreny.blog.hu/2007/09/05/a_bizonytalanul_repulo_solyom

Éppenséggel az Alkotmánybíróság egykori elnökének nem volna szabad kerülni az AB-hoz az előzetes normakontroll kérését, pl. a vagyontörvény (helyesebben a maradék vagyon ellopásának törvénye) ügyében. A beszéde ugyanilyen tétova volt: mintha nem tudná eldönteni, miben kinek van igaza. Csalódtam benne, nem csak most, már elég régóta.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.12. 07:54:47

egyteértek (nem Mgörénynel)
és hadd kérdezzem meg, itt:
"Köszönet illeti a magyar történettudománynak azt a kiemelkedő képviselőjét is, aki hosszú lapinterjúban megmagyarázta, hogy Európa mai politikai, társadalmi és gazdasági viszonyai között nincsenek meg a nemzetiszocializmus sikerének feltételei, ..." - itt kire utal Sólyom? sdajna lemaradtam erről a cikkről.

kzgy 2007.09.12. 08:33:06

Molnárgörénynek: Miért nem lehet a gondolatmenet tiszta csak azért, mert a két oldal között "sasszézott"? Pont azt szeretem Sólyomban, hogy képes más logikában politikai beszédet mondani.
(+ egy kis fricska: mit értesz az alatt, hogy természetjogi szempontból túllépték a hatáskörüket? Mármint az AB90-98?)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.12. 09:03:32

Szamárfül:
Szerintem Schmidt Mária HVG-s interjújára gondolhat.

cé veres lajos 2007.09.12. 09:09:52

Nyilván nem akart még jobban, még élesebben konfrontálódni a kormánnyal, ha már így is, úgy is AB-hoz fog kerülni a vagyontörvény.

Amúgy a beszéd összeségében tetszett, szerintem elég világos volt a gondolatmenete, hogy milyen értékek mellett állt ki.
Bírálta a szélsőjobbot, és a kormányt is. Ugyanakkor megvédte azokat, akik békésen, demokratikusan, erkölcsi felháborodásból kormány ellen tüntenek / ellen vannak.

Azért azt se felejtsük el, hogy közt. elnök hivatalban lévő kormányt még nem bírált ilyen élesen, mint Sólyom:
"morális válságot okozott a min. elnök" "a reformból csak rombolás látszik", "aláírtam hozomra a csomagot", "23 millió románozás szélsőjobbos érvelés" "a rendőrők bűncselekményeket követtek el okt. 23án, félő, hogy a bűnösök büntetlenül maradnak". vs. A rendőrők a rendet védték, kiválón tették a dolgukat. -GyF

Ezek azért nagyon erős szavak! Ilyet elnök még nem mondott.
Sokkal többet a jelenlegi alkotmányos berendezkedésben úgysem tehet. Ahogy Orbán is mondta: az elnök jogköre kb. annyira elég, hogy kifejezze rosszallását, ne adjon kitüntetést, egyszóval nagyjából csak beszélni tud.
A kormány akarata ellen fellépésre, akadályozásra nagyon kevés lehetősége van. (Sajnos)

cé veres lajos 2007.09.12. 09:11:37

jelenj meg!

bugris 2007.09.12. 09:20:20

cé veres lajos 2007.09.12. 09:09:52
"Azért azt se felejtsük el, hogy közt. elnök hivatalban lévő kormányt még nem bírált ilyen élesen, mint Sólyom"

Azért Göncz-öt se feledjük. (például 93 november, La Stampa)

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2007.09.12. 09:36:05

A 23 millió romános beszólás tényleg nagyot ütött, igaza is volt, de azért a jobboldal is megkapta a magáét, és szerintem nem is kisebbet, csak épp nem volt olyan látványos:

"Éppen ezért mérhetetlenül romboló az alapok megkérdőjelezése. A rendszerváltás megtörténtének kétségbe vonása az alkotmány alól akarja kihúzni a talajt. Az 'igazi rendszerváltás', 'a rendszerváltás befejezése' és hasonló jelszavak csak a formátlan érzelmeket mutatják fel, s a káoszba visznek."

Mert ezt azért nem csak a szélsőjobb hangoztatja, hanem a mainstream jobboldali szóhasználatban is elég erősen benne van. Sőt, ez mintha valamiféle hallgatólagos legkisebb közös többszörös lenne a jobboldalon az utóbbi időben. Úgyhogy a Fidesz-frakció helyében én annyira nem lelkendeznék, hogy Sólyom milyen jól megmondta nekik.

bugris 2007.09.12. 09:43:32

És Göncz még csak nem is "sasszézott", pedig őt elsőre mindegyik párt támogatta. (Vagy talán épp azért)
Sólyom szavainak viszont elődeihez képest érezhetően nagyobb jelentősége van. A megválasztása körüli hosszú és elég szenvedélyes huzavona megnövelte posztjának súlyát, és eddig ezt nem játszotta el. Talán éppen a korábbiak komoly politikai küzdelem, és esélyes ellenjelölt nélküli megválasztása tette, hogy nem is figyeltek oda annyira a mondataikra. Sólyom mindenesetre ügyesen csinálta, hogy posztjának akkor megnövekedett tekintélyét nem hagyta csökkenni, sőt, tavaly ősztől talán még hangsúlyosabbá tette az elnöki megnyilatkozásokat.

bugris 2007.09.12. 09:48:24

Igen, homopoliticus, de nem mindegy, hogy bizonyos mondanivalót a sorok közé bújva kell-e értelmezni. Az esti híradókba pedig csak a legütősebb és legegyértelműbb mondatok szoktak bekerülni. A 23 millió romános pedig az volt. Azzal az apró fricskával, ugye, hogy Gyurcsány büszkélkedett vele, hogy abban benne volt az ő keze is.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.12. 09:57:15

nem benne volt: ő találta ki. (debreczeni-kötet)

bugris 2007.09.12. 10:01:29

Igen-igen. Bár én simán kinézem Gyurcsányból, hogy ezzel meg a köteles beszéd körüli hajcihővel simán büszkélkedik, mint politikai sikerével (talán fel sem fogja a morális oldalukat), pedig valószínűleg nem az ő (vagy nem csak az ő) kitalációi voltak.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2007.09.12. 10:06:48

bugris, egyetértek, ezért írtam oda, hogy nem annyira látványos. Ettől függetlenül némi óvatlanságra vall a kormányoldalnak tökösen beszóló, rendes jobboldali "a mi elnökünk"-ként ünnepelni Sólyomot, mert okozhat még meglepetéseket.

miert 2007.09.12. 10:52:31

"Igen, homopoliticus, de nem mindegy, hogy bizonyos mondanivalót a sorok közé bújva kell-e értelmezni."
Szerintem elég világos volt. De értem, mit mondasz.

Nem először teszi ezt:
"Az ellenzékről Sólyom úgy vélekedett: ők az intézményrendszer hitelét vonják kétségbe, pedig a magyar alkotmányos rendszerrel egy kitűnő, demokratikus államot lehetne működtetni. A Fidesz népszavazási kezdeményezései kapcsán közölte: a szavazás alapvető politikai jog, amit nem lehet rögtön elítélni."
www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=338590&place=parnews

Ez is nyilvánvaló:
"A halottak iránti, és a túlélők fájdalma iránti tiszteletből ne az Árpád-sávos zászlót válassza jelképül, aki ki akarja fejezni ellenzékiségét, vagy aki magyarságához nem tartja elegendőnek a nemzeti zászlót! Legyen emberséges, gondoljon arra, mit okoz ezzel."

"Az empátia teljes hiányát bizonyítja Orbán érvelése az árpádsávos zászló mellett, amikor azt mondja: nincs vele baj, amíg nincs benne nyilaskereszt." (Ungváry Krisztián) nol.hu/cikk/437290/

Az egyetértés egyszerű kommunikációs trükk: a médiából úgy jön le, mintha őket nem is érte volna kritika. Hiszen akkor reagáltak volna arra, nem értettek volna egyet - megszoktuk ugyanis, hogy a legkisebb ügyben is megy a nyilatkozgatás, nincs önkritika. Meg különben is, az másoknak szólt. Ügyes. Ennél még sunyibb módszer, amikor a rájuk nézve pozitív tartalmú üzenetet hangoztatják, miközben elhallgatják, hogy kemény negatív kritikát is kaptak: az elnök velünk van.

Egyébként jó megoldás az is, ha csak annyit mondanak, hogy tiszteletben tartják az álláspontját.

"A holokauszt az emberiség egyetemes példázatává emelkedett, mint ___mítosz___ örök érvényű lett, s azoknak, akik ott voltak, mindig jelenvaló."
Nem értem, miért ezt a szót használta a köztársasági elnök.

(Egyébként az elnök úr több korábbi megnyilvánulásával nem értek egyet, de ezeket most nem cipelem ide.)

"Sólyom László egyébként a reagálások után távozott a parlamentből. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évadnyitó beszédét nem hallgatta meg. "Ez sem bizalmat meg az összefogást erősíti" - jegyezte meg egy befolyásos szocialista politikus."
www.hirszerzo.hu/cikk.solyom_laszlo_csak_azt_tette_amit_gyurcsany_ferenc_kert.44473.html

Guild 2007.09.12. 10:53:51

Sólyomnak egy komoly baja van. Reszketeg a hangja. Amit mond azzal teljesen egyetértek, de aki nem a szövegre figyel, annak olyan mintha bizonytalankodna.

Bakura az okostojás · http://bakura.blogja.hu 2007.09.12. 10:57:06

Még homopoliticus látja valamennyire jól a beszédet.
Amíg minden hülye tájékozatlan néző is egyből felfoghatja a kormányt ért bírálatokat, addig a kedvenc Fideszt valahogy a szavak közt. (Az árpádsávozást kivéve.)
Ez egy újabb seggnyalás volt azok irányába akik megválasztották, és akiktől talán remélheti a hosszabbítást.
Nem csoda, hogy nektek tetszik. :)

Mellesleg az is botrányos, hogy szinte a Fidesszel együtt ő is kivonult Gyurcsány beszéde előtt...

Devil Inside 2007.09.12. 11:18:27

miert:
Sólyom távozása Gyurcsány beszéde előtt tudatos politikai tett volt, kifejezte vele, hogy ő nem az, akit a kicsinyes pártpolitikai csatározásokba könnyedén bevonhatnak.

Gabe 2007.09.12. 11:21:25

"Még homopoliticus látja valamennyire jól a beszédet."
Bakura, a mérce
Bakura infallibilitans

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.09.12. 11:21:38

"Amit mond azzal teljesen egyetértek, de aki nem a szövegre figyel, annak olyan mintha bizonytalankodna."

Ez nagyon igaz. És pont azt az érzetet kelti, amit írsz.

VIII. Nagyapó 2007.09.12. 11:35:34

Turul

Ez volna itt?

hvg.hu/hvgfriss/2007.36/200736HVGFriss119.aspx

Annyira azért nem terjedelmes és részletekbe menő...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 11:51:34

Kövér László:
www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=16570
"- A verebek azt csiripelik, hogy a Fidesz elnökségi ülésén az egyik legkeményebb gárdaellenes véleményt képviselte. Pont ön, a hírhedett radikális?

- Engem ez a jelző nem sért. Azt sem hiszem, hogy a gárdaügyben elfoglalt álláspontom miatt már ne lehetnék radikális.
...
- A gárda alakulásával mindenesetre úgy látszik, egyértelműen megbukott az egy a tábor, egy a zászló gondolata.

- Dehogy. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy az "egy a tábor, egy a zászló" elhangzása után mindenkinek a Fideszben a helye, aki ki nem állhatja Gyurcsányékat. Vannak, akikkel mindössze ennyi bennünk a közös. Csakhogy ők kevesen vannak: a Jobbik támogatottsága nem is mérhető. Látható: a gárdaügy sem róluk szól, hanem a Fideszről, a kormány érdekeinek megfelelően. Nagy segítség ez Gyurcsánynak: nem véletlen, hogy a Szent Korona, a gárda, vagy a homoszexuálisok kérdését igyekszik napirendre erőltetni mindenáron. Ideológiai ügyekben folyamatos provokációkkal próbálnak olyan reakciókat kiváltani, amelyekkel aztán riogatni lehet. Szándékaik szerint mind a radikális szavazók - akik szemében az ellenzék "tehetetlen" -, mind a balról érkező szavazók - akik fejében összemoshatók lennénk a szélsőségekkel - lemorzsolhatók a Fideszről. Ezek felfogására balról már ott az MDF, most a Jobbikot kell felépíteni, s a Fidesz-KDNP szövetség be lesz kerítve. Mindennek tetejébe meg kell osztani a polgári tábor értelmiségét, amely már többször bebizonyította, hogy maga is hajlamos a "radikalizmus versus mérsékeltség" gumicsontján rágódni."

ergé 2007.09.12. 11:54:49

"Dávid Ibolya pártelnök felvetését azzal magyarázták az MDF-ben, hogy a pártok felett álló köztársasági elnöknek nem a politikai arénában kellene kvázi vitapartnerként kiállnia, hanem a parlamenti pártokkal kellene konzultálnia, zárt ajtók mögött. (SIC!) „A Sólyom László által hiányolt bizalom kérdéséhez hozzátartozik, hogy az államfő kezet fog a díjazottal, hogy nem pártvezetőkkel adat át kitüntetéseket a nevében, vagy hogy nem szónokol arról, hogy nem utazik Amerikába, amíg ilyen a vízumrendszer, mert ha az ország érdeke úgy kívánja, neki térden csúszva is oda kellene mennie” – fogalmazott egy vezető MDF-es politikus, a felvetést indokolva."

Szent sötétség.

dowNLoad 2007.09.12. 12:05:35

Hát ne volt egy "igazságbeszéd".
Akikről nagyon meg fog változni az utókor képe, ahogy egyre több súlyos tény fog kiderülni: 1.Antall 2.Göncárpibácsi
De az emberek nem figyelnek arra, hogy ki mit mond, ha meg figyeletek is, gyorsan felejtenek?
www.leader.co.hu/ptPortal/simple.php?mod=Repository&action=downloadFile&nodeID=31698http://www.leader.co.hu/ptPortal/simple.php?mod=Repository&action=downloadFile&nodeID=31698
Ha meg nem felejtik el, akkor sem kapnak nagy médiahangsúlyt, blogokban pampoghatnak, amíg hagyják.
Ha nem lenne most az ami van, akkor a közt.elnök nyugodtan utazgathatna protokoll-kamu látogatásokra akár Hawaii-ra is, persze ehhez kormányozni kellene az országot(a jó irányba)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.12. 12:13:57

VIII. Nagyapó: De interjú, történésszel és a fasiszta veszélyről. :) Nekem nincs más ötletem, neked?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 12:18:14

dowNLoad 2007.09.12. 12:05:35:
"Akikről nagyon meg fog változni az utókor képe, ahogy egyre több súlyos tény fog kiderülni: 1.Antall ..."

Sose szabad elkövetni azt a hibát, hogy történelmi szereplőket mai szemüvegen át ítélünk meg. Amikor Antall miniszterelnök lett, még szovjet csapatok állomásoztak az országban, KGST és Varsói Szerződés tagok voltunk és legfőbb kereskedelmi partnerünk a Szovjetunió volt. A kormánypárt, az MDF egyik meghatározó politikusát Csurka Istvánnak hívták.

Mire meghalt, ezek egyike se volt igaz.

Ennek fényében kell politikai teljesítményét megítélni.

Csinálhatta volna sokkal jobban, ha így mai fejjel visszagondolunk. De nem mai feje volt se neki, se nekünk. Ha én visszagondolok, mit elhittem 1990-ben, mivel egyszerűen nem jutottam hozzá a hiteles információhoz vagy tudatosan terjesztett hazugságokat kajáltam be ...

Akármennyit hibázott, akármilyen, ma már elfogadhatatlannak vélt kompromisszumokat kötött, Antall teljesítményét már nem veszi el senki. Kövér László sem.

szejler 2007.09.12. 12:19:57

Az a buktató, amikor valaki nem érti meg, hogy Sólyom nem pártkoordinátarendszerben gondolkodik.

Nem egyensúlyoz, nem méricskéli a mondanivalója távolságát, . Saját véleményét adja az az ország érdekében; erkölcsi, célszerűségi alapon. Akkor is, ha esetleg téved.

Ez az, ami egyedülálló, ezért hiszek neki inkább, mint a rövidtávú érdekek mentén taktikázó politikai erőknek.

gloire 2007.09.12. 12:21:18

bak ura

Az elég szomorú, hogy még egy ennyire egyértelmű szövegről
is csak ez jut eszedbe. Ez a meg nem érteni akarás bizonyítja
egyébként, hogy hiába bármilyen tiszta beszéd, gyakorlatilag
falra hányt borsónak tűnik.
Holott egy kifejezetten fontos beszéd volt. Arra számítottam
erre talán sokan felkapják a fejüket, de nem úgy néz ki.

A legfontosabb szerintem nem is csak ez a szokatlanul
nyílt és egyszerű hangvétel volt egyébként. Mikor arról
beszélt, hogy más európai államok is voltak hasonló
válságban, és a többi közt Spanyolországhoz hasonlította az
országot, azzal azért mondott valamit. Egyszerűen
tényleg túl lett feszítve a húr, és sajnálatos, hogy
elég visszhangtalan maradt az egész beszéd.

Egyébként jössz szurkolni a kézilabda gálára?

ergé 2007.09.12. 12:53:32

Uj Péter:
"Hétfő este már arra riadtam föl a békés irodai szendergésből, hogy Máté Kriszta hangja hasít végig a terem légterén, mondja a Tények parlamenti tudósításának fölvezetőjét: "Sólyom az árpádsávról, Gyurcsány az új rendről, Semjén a zsidókról." Oké, itthon vagyunk, 1922-ben, veszem a darutollas nemezkalapomat, oldalamra kötözök egy műanyag kardot, megyek a kaszinóba ultizni és kadarkázni hajnalig, részegen húzatni a cigánnyal a Prónay- Héjjas legszebb dalait, színésznőcskék körömcipőjéből románvért inni, és hajnalban a plafonba lövöldözni Mauserral."

:-D

bugris 2007.09.12. 13:16:10

Miért ez az állandó kényszeres méricskélés mostanában? Pár évvel ezelőttig még természetes volt, hogy nagyrészt azokat érik a bírálatok, akik kormányoznak. Persze azok még nem ezek voltak...

Bakura az okostojás · http://bakura.blogja.hu 2007.09.12. 13:25:25

gloire: "Holott egy kifejezetten fontos beszéd volt. Arra számítottam
erre talán sokan felkapják a fejüket, de nem úgy néz ki."
Miért is?
A posztjának köszönhetően mindenki várta a beszédet. Hiszen államfő ritkán szólal meg az országgyűlésben.
Ehhez képest nem mondott semmit, néhány lózungot leszámítva.
Egy magamutogatós bohózat volt. SL sajnos szeret szerepelni. Csak akkor nem szólal meg soha, mikor kéne.
Lehet egyik kedves hozzászólómnak van igaza, aki szerint okostojás akart lenni, pedig az már van. :))
bakura.buzz.hu/archives/2007/09/11/Elkezdodott__Semjen_Solyom_Gyurcsany/#comments
Sajnos és szerencsére volt két sokkal lényegesebb beszéd is. Nálam azokhoz is hozzá lehet szólni.
Megdöbbentő egyébként, hogy Semjén Zsolt beszédére homokbadugás a válasz itt is és a teljes jobboldalon.
Na meg a mosdatás...

Kézilabda? Az hülyeség. :) És tüntetni sem szándékozom, ha erre céloztál volna. Sőt nem is én fenyegettem meg a szövetséget a Kossuth tériek nevében. :)
Kosárlabda! Az már valami! Most megy az EB, nézzétek ti is. Én is azt teszem. :)

Srí 2007.09.12. 13:26:51

Elovastam a Kövérrel készített interjút és tök szomorú lettem. Mi lesz velünk? Mi lesz, ha Gyurcsányékat nem sikerül elzavarni?

Idézek pár gondolatot:

- "A választási kampány nem színházi évad, amelynek kezdetén mindig új repertoárral kell előállni. Aki a most rendelkezésére álló információkból nem tudja kikövetkeztetni, mit képvisel a Fidesz, nem minősül értelmiséginek. Kormányoztunk már. Egyértelmű, hogy szerintünk polgárinak csak olyan társadalom tekinthető, amelynek törzsét a saját lábán megállni képes, valódi döntési autonómiával bíró középosztály adja, amely képes ellensúlyozni az extragazdag szűk kör határtalan önzését, s képes gondoskodni a szegényekről is. A szocialisták ezzel szemben dél-amerikai típusú társadalmat építenek, ahol egy szűk elit manipulálja a nincstelen tömeget a szűk középosztály folyamatos sanyargatása mellett. Egy társadalmat, amelyből hiányzik az önvédelmi reflex."

És még ezt:

"Bethlen Gáborral szólva: egy országot nem lehet akarata ellenére fenntartani. Egy nép cselekvési szabadságának része az is, hogy az öngyilkosságnak ezt a furcsa, lassú, de fájdalmas módját válassza, amelyet Gyurcsányék ajánlanak neki. Csak tessék választani!"

Bakura az okostojás · http://bakura.blogja.hu 2007.09.12. 13:27:27

Hol az előbbi okosságom?

Bakura az okostojás · http://bakura.blogja.hu 2007.09.12. 13:31:34

Úristen! Valaki kész tényként elfogadja Kövér László helyzetértékelését, és az alapján sír, hogy mi lesz ha marad a kormány.
Mi jöhet még? :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 13:32:05

sri · kalandozasok.blogspot.com/ 2007.09.12. 13:26:51:
"Elovastam a Kövérrel készített interjút és tök szomorú lettem. Mi lesz velünk? Mi lesz, ha Gyurcsányékat nem sikerül elzavarni?"

Én inkább azon aggódnék, mi lesz, ha Gyurcsányt 2010-ben sem sikerül elzavarni.

www.szazadveg.hu/kutatas/cikk/cikk68.php
"? A vizsgálat azt mutatja, hogy az állampolgárok inkább valamilyen szocialista vezetésű kormányt (30%) tartanak elfogadhatóbbnak, míg az Orbán Viktor által vagy nélküle vezetett Fidesz-kormány elfogadottsága ezzel szemben 24 százalék. A pártválasztással ellentétesnek mutatkozó erőviszonyok alapvetően két okra vezethetők vissza. Egyfelől az MSZP "rejtőzködő" támogatói egy ilyen indirekt kérdés esetében könnyebben vállalják népszerűtlennek vélt véleményüket (akik nem árulják el pártválasztásukat, azok kb. háromszor akkora arányban választják itt az MSZP számára kedvező két opció valamelyikét, mint a Fidesznek előnyös válaszokat)."

Sokkal többen szavaznának az MSZP-re még most is, mint amit a közvéleménykutatások mutatnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 13:34:43

Na mégegyszer.

sri · kalandozasok.blogspot.com/ 2007.09.12. 13:26:51:
"Elovastam a Kövérrel készített interjút és tök szomorú lettem. Mi lesz velünk? Mi lesz, ha Gyurcsányékat nem sikerül elzavarni?"

Én inkább azon aggódnék, mi lesz, ha Gyurcsányt 2010-ben sem sikerül elzavarni.

www.szazadveg.hu/kutatas/cikk/cikk68.php
"? A vizsgálat azt mutatja, hogy az állampolgárok inkább valamilyen szocialista vezetésű kormányt (30%) tartanak elfogadhatóbbnak, míg az Orbán Viktor által vagy nélküle vezetett Fidesz-kormány elfogadottsága ezzel szemben 24 százalék. A pártválasztással ellentétesnek mutatkozó erőviszonyok alapvetően két okra vezethetők vissza. Egyfelől az MSZP "rejtőzködő" támogatói egy ilyen indirekt kérdés esetében könnyebben vállalják népszerűtlennek vélt véleményüket (akik nem árulják el pártválasztásukat, azok kb. háromszor akkora arányban választják itt az MSZP számára kedvező két opció valamelyikét, mint a Fidesznek előnyös válaszokat)."

Sokkal többen szavaznának az MSZP-re még most is, mint amit a közvéleménykutatások mutatnak.

Devil Inside 2007.09.12. 13:35:50

Miért, mi volt Semjén szövegében, amire olyan nagyon reagálnia kellene?

bugris 2007.09.12. 13:36:07

"Hol az előbbi okosságom?"

Bizonyára lenyelte a blogmotor. Az a buta gép csak a másik kommentedet fogadta be.

Srí 2007.09.12. 13:36:16

Doom, hiszen éppen amiatt aggódom:)

Srí 2007.09.12. 13:42:36

Édes Bakura, amit bekopiztam, azzal egyetértek. Nyilván. De azért vagy te, hogy megmondd nekem, miről mit gondoljak, ugye? Az bizti teljesen rendben lenne, ha a te gondolataiddal értenék egyet.

Sólyom hangja meg vagy azért remeg, mert zavarban van attól, hogy a nyilvánosság előtt kell beszélnie, vagy azért, mert öreg. Szegényke. De nem feltétlenül azért, mert a mondanivalójában bizonytalan. És felnézek rá, mert őszinte. Nem kavar, azt mondja, amit valójában gondol.

gloire 2007.09.12. 13:43:54


Tudom van különbség tettek, és szavak közt persze.
Mindenesetre van egy dokufilm Antallról -elég közismert-
abban van egy hosszú rész amikor egy pohárköszöntő apropóján
mond hosszabb beszédet. Sztorizik a varsói szerződés felszámolásáról
(ebben pl. "elévülhetetlen érdemei" vannak), és gyakorlatilag megjósolja
a Gyurcsány korszakot. Előre figyelmeztet, pontosan elmondja milyen
módszerekkel, kb. mennyi idő alatt fognak visszatérni...

Nem tudom mit tehetett volna másként, és mi volt kényszerpálya,
mi nem. Egy biztos: pontosan tudta mi a helyzet.

miert 2007.09.12. 13:53:29

A fideszes kommunikációhoz még egy adalék:
"Orbán a toporzékolást hétfőn folytatta. Kifejtette, hogy a köztársasági elnök a múlt szombati Népszabadság-interjújában egyáltalán nem bírálta a Fideszt azért, "amiért képviselői a miniszterelnöki felszólalások idején kivonulnak a parlamenti ülésteremből". Orbán "véleménye szerint olyan véleményt adnak az államfő szájába, amit ő nem is mondott, sőt, Sólyom László éppen ellenkezőleg vélekedik a parlamenti kivonulásokról".

Az interjúban a köztársasági elnök úr a következő véleményt adta a saját szájába: "Parlamenti demokráciában élünk. A megoldás iránya tehát az, hogy a jogállamba vetett bizalmat kell visszaállítani. (...) A normális parlamenti működésnek helyre kell állnia. (...) A kivonulás egy parlamenti ülésteremből kivételes intézmény, aminek megvan a maga súlya és jelentősége. Ha az ellenzék ezt napi gyakorlattá teszi, akkor ettől a kivételes intézménytől fosztja meg magát, sőt mindkét oldalt."" mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=13935

Devil Inside 2007.09.12. 11:18:27
"miert:
Sólyom távozása Gyurcsány beszéde előtt tudatos politikai tett volt, kifejezte vele, hogy ő nem az, akit a kicsinyes pártpolitikai csatározásokba könnyedén bevonhatnak."

Értelek. Nem is írtam megjegyzést az idézethez.

Bakura az okostojás · bakura.blogja.hu 2007.09.12. 10:57:06
"Ez egy újabb seggnyalás volt azok irányába akik megválasztották, és akiktől talán remélheti a hosszabbítást."
Ez egy igen bunkó/ostoba megjegyzés volt.

Az viszont tény, hogy gusztustalan körülmények között választották meg (a Fidesz erre egyébként igen büszke volt), s ő ezt végignézte.

szejler 2007.09.12. 13:58:04

UP rövid volt, de jóízűt röhögtem. Vannak publijai amitől szerintem heveny idegrángást kap akármilyen Acél Endre.

Talán nem értik, azért mehet.

:)

bugris 2007.09.12. 14:03:18

gloire 2007.09.12. 13:43:54
"gyakorlatilag megjósolja a Gyurcsány korszakot. Előre figyelmeztet, pontosan elmondja milyen módszerekkel, kb. mennyi idő alatt fognak visszatérni...
Nem tudom mit tehetett volna másként"

Például kirúgja Szilvásyt a kormányából? Nem hagyja, hogy bagóért vagy ingyen állami vagyont kapjanak?

Ádáz Civil 2007.09.12. 14:07:03

Éjszaka nyugodtan átolvastam a szöveget...

Igazságos, szép, korrekt beszéd, sok apró hibával, de lényegében orrkifújos, helyrerakos és mértékadó...
Kevés ragálás látta meg a leglényeget...
Szégyenletes számomra, hogy mint ahogy még magam is gyorsban az Infon meghallgatva - akár a legtöbb rövidhír és elemzés az árpádsávos részt ragadta ki a beszédből, amiben reáadásul egyet sem érthetünk... és logikai bukfenc is, hogy kérték elhatárolódni a homokos-verések mellett e nemzeti történelmi, de sajnálatosan kipécézett lobogónktól - és akkor most jól megtette megintcsak...
Na persze, abban amit mondott igaza van, vannak akiket már érzékennyé tettek e lobogóra, igaz igaztalanul és mesterkélten, de most már a kialakult viszonylatban, nem szép Őket idegesíteni a lengetésével... Azt hiszem erre csak az idő megoldás, mert úgy baromság ahogy van, festicizmus egy zászlóba olyat belelátni, ami nem, mert valaha állítolag (mert nem is igaz) valami csürhe visszaélt vele... Hagyjuk...

Ezért is szóval, valamit azért is mellőznie kellett volna ezt a zászlzást, hogy ne erről szóljon a megszólalása, hanem a szándékolt lényegéről ki kellett volna ezt hagynia... Bár most finomabban fogalmazott, mint a minapi interjúban, ahol becsatlakozott a zászlóban problémát látókhoz... Akkor kellett volna ezt mondania és most semmit e tárgyban.

És a hallgatag, csak lényeges dolgokban megnyílvánuló elnökünknek egyébként is rövidebben kellett volna összefoglalnia mondandóját - hosszú, így könnyebb cincálni is..
No tárgyra a rendszerváltó és kerekasztalos Sólyom jogi és közjogi értelemben nyílván tökéletesen helyesen, tisztségének megfelelően, mint az Alkotmány első számú öre kinyílvánította, hogy a rendszerváltás befejeződött, azon már nem kell munkálni, csiszolni, alakítgatni...
Pedig ezt sokan, nem érezzük így igaznak.Nem igen teljesültek és váltak be az akkori, gyakran naív reményeink. Ergo itt feszültség van a beszédében a valósággal, amiről nem vett tudomást.
Engem személy szerint becsapott a sokat olvasott HVG, aminek igazat adtam a saját vén bolondnak nézet apámmal szemben, amit a mai végkifejletben már át kellett értékelnem - hiába 40 évesen másképpen néz ki akár ugyanaz a Világ is, mint ostoba 20 évesen...
Hogy fejezzem ki: a keretek és alapok megvannak, de amit a keretek között tevékenyködőknek keleltt volna személyesen hozzátenni az elmaradt,kiaknázatlan sorra elvesztegettük az esélyeket, és a békés átmenetből következően alig alig nyúltunk hozzá a társadalomhoz, valamint a nagyrendszerekhez... Szavak valódi és eredeti jelentése, tulajdonviszonyok . (Csak egy kiragadás: odaadtuk a lakásoukat a lakóknak igen igazséágos, egalitárius módon olcsóért, a pénztelen lakosok nem képesek tulajdonosi szemlétettel kezelni e vagyonukat, sem összefogni, a házak rendbetételére gazdálkodva, tőkehiteltfelvéve stb - a csehek a házakat visszaadták a tulajdonosoknak - Demszky szerencsétlensége néllkül is, azt leszámítva látjuk a különbséget Prágával)
Ezt már persze nem lehet bepótolni, újrakezdeni, innet kell megoldást találni. Na ezt kevéssé tetszett kifejtenie és el is sikkadt a reagálásokban - e tisztségében nem is kimondható kritika miatt az , hogy miért kell a már regálást sem nyerő összefogásra, nemzeti konszenzus megteremtésére való felszólítása... Mert ez az Elnök elnöki üzenete, az pedig túlterjeszkedés gyanús ingovány, hogy egyes konkrét dolgokat ilyen iskolás egyértelműséggel kipelengérez, vagy nevesíti egyes pártként parlamentbe jutott szervezetek jellegét, besorolva azt ide-oda. Igaz, a sok süket nem ért a szóból, a média nem képes, vagy inkább akarja közvetíteni, ezért kénytelen lehet konkréten is, durván világosan beszélni...- mint ezek a rengeteg orrkifujatások az izgága címére, ami végig húzódik a szövegen a szélső jobbos 23 millerezéstől a szakszerűtlenül irányító rendőrök kitüntetéséig...
Persze, hoyg csalódott a tahója... Annyit tudhatna, mitn második közjogi méltóság, hoyg az első, mint magyar szuverenitást megtestesítő személy, elsősorban őáltala nem bírálható - szépen el is kellett volna takarodnia, amikor szólt neki, meg figyelmeztette erre a helyes magatartási lehetőségre párszor a süketjét...

Azt kilátta, olvasta, ki és hol volt a magyar töténelemtudomány azon kiemelkedő képviselője, aki hosszú lapinterjúban mutatta ki, hogy a nemzetiszocializmus feltételei nem adottak ma?

Maga amit mond tehát jó, a rendszerváltáson kívül zászlóstul is igaz, csak kérdéses, hogy mit kellett volna, ezeket keleltt-e mondani. Az is egy furcsa dolog, hogy a frakciók reagáltak reá, az Országgyűlésben. És többen bírálták a magyar szuverenitást megtestesítő személyt !!! Skandallum, tahó, prosztó dolog...
Dehát nem normálisak a viszonyaink, izgága süketnek teteti magát és azt gondolja na és...
Ádázotok

Ács Ferenc 2007.09.12. 14:17:33

bugris ·2007.09.11. 23:17:12
"nem fogok a téren a hétvégén megyei zsákbanfutó versenyt rendezni"

"Ez volt a hétfői nap legjobb szövege. Azért is mert a poénos képen kívül sokkal messzebbre mutat."

Egyetértek. A Kossuth téri zombik engem is irritálnak, de ez mellékes ahhoz képest, hogy egyértelműen a szólásszabadságot korlátozza a kormány, amikor mindenféle himi-humi kézilabdagálást, ott soha nem rendezett tanévnyitót és más álrendezvényt visz oda, csak nehogy Lanczner Satu és a többi féleszű tüntethessen. Ez az egyik.

A másik pedig, hogy nagyon igaza volt Sólyomnak abban, hogy a neonyilas beszédre és a többi gyűlöletkeltésre nem a szólás-, és gyülekezési szabadság korlátozása a jó válasz. Magyarországon egyébként nem indokolt az osztrák vagy német jellegű szigor. Van pár tucat náci, pár száz vagy mostanában egy-két ezer nyilas, van most már internetes portáljuk is, de távolról sem jelentenek akkora veszélyt, mint amennyire azt közvetett támogatottjuk, a belőlük tőkét kovácsoló kormányfő híreszteli.

Illetve ha mégis a szigorítás irányában indulnánk el, akkor azt kőkeményen érvényesíteni kell a vörös csillag és az összes kommunista jelkép és propaganda esetében is. Ez azonban zűrzavarhoz vezetne. Úgyhogy nem kell a törvényeken változtatni.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.09.12. 14:23:05

"A szocialisták ezzel szemben dél-amerikai típusú társadalmat építenek, ahol egy szűk elit manipulálja a nincstelen tömeget a szűk középosztály folyamatos sanyargatása mellett."

Ez viszont olyanfajta lényeglátás, amire én régóta vártam, mert korábban én magam is megfogalmaztam magamban.

Örülök, hogy Kövér kimondta végre. Egyedül talán ott lehetne finomítani, hogy nem építik (mondjuk tudatosan), lehet ez hanyagság is, vagy oda nem figyelés. Viszont a nincstelen, ám kiszolgáltatott élethelyzetű (a kettő sokszor egybevág) gyűlöletének vagy legyünk finomabbak: frusztrációinak a szűk tulajdonosi középosztályra történő irányítása, amellett, hogy ettől a szűk csoporttól von el sokat az előbbiek indulatainak féken tartására, telitalálat gondolat sajnos. És ami még sajnosabb, hogy működik.

bugris 2007.09.12. 14:26:33

Én nem csak a térfoglalásokra gondoltam. Minden területen jellemző lett a kiskapuk kihasználása alkotmányos alapjogok korlátozására. A népszavazási hercehurca másról sem szólt. Ahogy az OVB próbálta felülbírálni az Alkotmánybíróságot, stb. És ehhez még olyan neves alkotmányjogászok is asszisztáltak, mint Halmai Gábor.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 14:43:43

k|M · ufi.blog.hu 2007.09.12. 14:23:05:
"Viszont a nincstelen, ám kiszolgáltatott élethelyzetű (a kettő sokszor egybevág) gyűlöletének vagy legyünk finomabbak: frusztrációinak a szűk tulajdonosi középosztályra történő irányítása,"

Heti Válasz, szept. 6.-i szám, 66. oldal, Borókai (tudomásom szerint nincs még fenn a neten):

"Gyurcsány Ferenc azonban már jó ideje identitáspolitikát folytat. Mindent elkövet azért, hogy a magyar társadalmat kisebbségekre bontsa szét, őket szembeállítsa a többséggel, az ellentéteket bármi áron kiélezze, majd a gyengébbek védelmezőjeként, istápolójaként lépjen fel."

Ezzel egyetértek, magam is írtam néhány hónapja itt valami ilyesmit.

Ezt kell fejben tartani akkor, amikor azt olvassuk, pl. Tóta W.-nél, hogy a társadalom kisebbségekből áll és ezek úgyse fognak összefogni egymással a kormány ellen.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.09.12. 14:52:51

Ez tkp. megkockáztatom, osztályharc, csak kifinomultabb eszközökkel, profibb szegmentációval és a kor médiáját fölhasználva.

(No meg a tehetetlenség beismerése: tenni nem tudok, gyűlöletet szítok - ez is egy jel. Csak igen lélekölő. Bizalmatlanságfokozó és sorolhatnánk.)

miert 2007.09.12. 15:03:13

A Fidesz egyébként itt is kapott:
"___Ahogy a nemzeti jelzőt nem sajátíthatja ki egyetlen párt vagy politikai irányzat sem___, úgy az antifasiszta minősítést sem. Nagy kár az országot újabb és újabb jelzőkkel két részre osztani, ___nemzetiekre és nemzetietlenekre___, előrenézőkre és hátratekintőkre, antifasisztákra és fasisztákra. Mert ilyenkor az, aki osztályoz, magát és híveit sorolja az egyik táborba, a többieket a másikba."

bugris · bugris.blog.hu 2007.09.12. 14:26:33
"Ahogy az OVB próbálta felülbírálni az Alkotmánybíróságot, stb. És ehhez még olyan neves alkotmányjogászok is asszisztáltak, mint Halmai Gábor."

El tudnád mondani, hogy Halmai Gábornak mi nem tetszett?

bugris 2007.09.12. 15:24:26

k|M, az osztályharc felvetése valóban érdekes gondolat.
Az is elgondolkoztató, hogy miközben tiszta liberális gazdaságpolitikáról és öngondoskodásról beszélnek, támogatottságuk tartósan az inaktívak között a legmagasabb.


miert 2007.09.12. 15:03:13
"El tudnád mondani, hogy Halmai Gábornak mi nem tetszett?"

Halmai Gábornak nyilván az nem tetszett, hogy a kormánypártok kétszer is jelölték volna alkotmánybírónak, de a fidesz mindkétszer megvétózta. Persze nem látok a lelkébe, fel sem merem tételezni, hogy valami személyes sértettség vezette, amikor ezek után a népszavazási kérdések ügyében megfogalmazta, hogy az AB (akkor éppen a fidesz számára kedvező) határozatai politikailag motiváltak, miközben gondolom saját döntéseiket tisztán szakmainak látja.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 15:27:00

k|M · ufi.blog.hu 2007.09.12. 14:52:51:
"Ez tkp. megkockáztatom, osztályharc"

Az túlzás. Szalámitaktika. A kifinomultságot aláírom. Többdimenziós szegmentálást használnak és építenek arra, hogy a média ill. a fogyasztója mindig csak az aktuális szegmentálásra figyel és nem jut eszébe, hogy korábban esetleg éppen ő volt a puska rosszabbik végén.

Például a Gárdától rettegő egyetemista nem gondol arra, hogy de hiszen néhány hónappal korábban ő volt a drogos ingyenélő.

Osztályharc akkor lenne, ha egyértelműen egy kedvezményezett osztály érdekében történne mindez. Itt azonban bárki lehet kártékony vagy éppen megvédendő kisebbség, akire nyomást kell gyakorolni vagy ki kell állni mellette, a "kedvezményezett osztály" a hatalmat gyakorlók szűk köre.

Megmondtam korábban, hogy hülye az a kisebbség, aki elfogadja Gyurcsányék támogatását. Mérgezett gyümölcs az, mert provokáció fogja követni. Ha pedig leszalámiznak valakit nyomásgyakorlás áldozatául, akkor nagyon alaposan meg kell gondolni, beáll-e az ember a többségbe ordítani, mert a következő áldozat bárki lehet.

k|M · reakcio.blog.hu 2007.09.12. 16:02:34

"Többdimenziós szegmentálást használnak és építenek arra, hogy a média ill. a fogyasztója mindig csak az aktuális szegmentálásra figyel és nem jut eszébe, hogy korábban esetleg éppen ő volt a puska rosszabbik végén"

Egyetértek ezzel, de ebben két dolog is a segítségükre van: egyrészt ma többezer hírrel találkozhatsz, másrészt bizony a figyelem-küszöb jócskán nőtt - most nem azért mert elvakult fideszes vagyok, de hörgött a mainstream sajtó, ha ilyen stiklik voltak, mint mondjuk a Vagyonkezelő Zrt., akkor hörgött a nyilvánosság (hogy irányítottan-e, abba most ne menjünk bele), ma meg egy vállrándítással el van intézve: ja, ezek is lopnak. És botrányok sora követi úgy egymást, hogy az a durva és bugris által is hozott "akkor a kormányt kellett ütni" hangem nyomokban sem fedezhető fel. Nekem legalábbis így tűnik.

Manapság a tv2-n Kelemen Anna egykori pornósztár és prostituált kifejtheti, hogy annyi kokót rántott fel az elmúlt időkben, hogy havas tájat lát maga körül mindenütt; na meg hogy jó érzés attól tanulni a szopás művészetét, aki a világot szopatja, mert főállású pornós; továbbá hogy aki annyira hülye, hogy meghívja őt vacsorázni, mert tetszik neki, az fizesse meg, mert "ő sehol nem nyitja ki a száját pénz nélkül". Nem nézek tévét, de azt hittem lefordulok a székről, ez annyira mellkason ütött. Magyarországi médiagennyek egymás között 800ezres nézettség mellett arról dumcsiznak önfeledten kacarászva, hogy a kokó az nagyon komoly és igazán fasza cucc. Az eszem megállt ettől, de ez persze mellékszál - inkább adalék ahhoz, hogy az entertaintment kiszolgálja a fogyasztót, ahogy kell.

"Itt azonban bárki lehet kártékony vagy éppen megvédendő kisebbség, akire nyomást kell gyakorolni vagy ki kell állni mellette, a "kedvezményezett osztály" a hatalmat gyakorlók szűk köre."

Most hogy ezt írod, valóban, egyetértek, a legutóbb akkor kaptam fel a fejem, mikor szeretett miniszterelnökünk a napokban azt mondta, a magyar mez.gazd. jól termel, a magyar gazda okos, tehetséges és ügyes.

Holott eddig azt hallottam, a magyar gazda versenyképtelen, pénzszívó pióca, aki a városi alkalmazotti értelmiségi EKHO-adóját szipkázza a jövőmentes gazdaságába, hogy utána kurvanagy hathengeres dízelfaló terepjáróján járja a magyar ugart és onnan tekintsen körbe, hogy "komáááám, de jól dógoznak a román paprikaszedők, azannyukúristenit".

Ádáz Civil 2007.09.12. 16:04:21

Ács Feri!
Könnyen adod a náci jelzőt a polgártársakra .))
Ne higyj ennyire a sajtóagymosóknak. MI a názi definiciója? .))
Talán tucat ha van, de az sem szervezet, vagy képzett. Szimpatizáns az lehet, az lehet van pár ezres állományban - kb, mint a '30 évek kommunista tömegei .)) Max ötezerről beszélhetünk szimpatizánsokkal és ezek családjával együtt úgy, hogy akkor amikor a német megszállás után a háború csúcsán felfutott a népszerűségük, és 1944. november 7-én egyesülési kongresszust tartott a moszva ötödik hadoszlopa, Demény szervezett munkásaival, az előbbi 200, az utóbbi 800 főt tömörített. Demény szerint akkor még további másfél-két ezer szimpatinzánsa volt nemzeti kommunista mozgalmának... Ezért tartóztatta le még '45. január végén Péter Gábor (aki ezt az illegalitásos nevét köszönhette neki) Deményt és rohadt a börtönben '56-ig, többet, mint Horthy alattinternálással együtt .))
Na és végső soron ez a MOszvával nem egyeztetett, merész és veszélyes egyesülés volt az alapvető probléma Rajkkal, aki akkor a moszkovita ötödik hadoszlopos pesti komancsok vezetője volt...

Bakura az okostojás · http://bakura.blogja.hu 2007.09.12. 16:26:52

sri: "Sólyom hangja meg vagy azért remeg, mert zavarban van attól, hogy a nyilvánosság előtt kell beszélnie, vagy azért, mert öreg. Szegényke. De nem feltétlenül azért, mert a mondanivalójában bizonytalan."
??
Mi van a köztársasági elnök úr hangjával?! Miről maradtam le? Ne hagyj így tudatlanul, kérlek!

"És felnézek rá, mert őszinte. Nem kavar, azt mondja, amit valójában gondol."
Igen, az emberek sokszor ezt gondolják kedvenc politikusaikról.
És vannak olyanok, akik még a saját oldaluk politikusainak sem hisznek feltétlenül. :)
Remélem felfejlődsz addig a szintig. Van még időd. :)

bugris: Kötekszel? :)
De lehet igazad van, és már a blogmotor is tudja, nálam az ész. :)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.09.12. 16:36:32

"Remélem felfejlődsz addig a szintig. Van még időd. :)"

Nekem aztán tényleg hótmindegy, hogy a legkülönfélébb fórumokon hogyan és mennyire égeted magad szénné, de egy középkorú nőt oktatsz ki éppen meglehetős fölénykeskedéssel, aki nem mellesleg jóval jóval bölcsebb mint Te. Nem az életkoránál, a tapasztalatainál fogva. Ezt nyugodtan leellenőrizheted magad is, ha a blogjára kattintasz.

dowNLoad 2007.09.12. 17:07:30

Doomhammer, antall volt az aki a következő 50évre biztosíthatta volna az 1.helyet a térségben, de ahhoz vagy hülye volt vagy gyáva (vagy mindkettő) ráadásul nem volt kötelező neki vállalni, akár le is mondhatott volna, ráadásul halálos betegséggel országvezetést elvállalni patkány gerinctelenség.
(tudott róla, nem kell a rizsa)
Micsoda duma: tetszettek volna forradalmat csinálni! (még lehet)

ergé 2007.09.12. 17:10:28

dowNLoad, ez nagyon ízléstelen megjegyzés volt. Antall politikájáról lehet vitatkozni, de betegségére vonatkozóan becsmérelni őt...

Srí 2007.09.12. 17:15:57

Köszönöm, k/M. Bizony, aki beleolvas a blogomba, mindent megtudhat rólam. Azért tűztem a címét a kalapom mellé.

Bakura, Gorgiasznak volt egy hozzászólása korábban a reszketeg hanggal kapcsolatban, arra reagáltam. Válasz külön neked, csak mert olyan szépen kértél, hogy ne hagyjalak tudatlanul:)

Bakura az okostojás · http://bakura.blogja.hu 2007.09.12. 17:26:22

sri. Természetesen bocs ha megbántottalak, nem állt szándékomban. De szerintem semmi rosszat nem írtam. Csak a szokásos kölcsönös csípkelődés. :) Bárcsak én úsznám meg ennyivel... (Talán még k|M is megnyugszik.)

A hangos rész pedig nagyon úgy tünt mintha nekem jött volna. Pedig nekem aztán igazán nincs vele bajom. :)

Srí 2007.09.12. 17:32:10

Nem, nem bántódtam meg, ahhoz azért több kell:) Békés természetem van. De szót se többet rólam, a téma fontosabb.

DowNLoad, miért ne vállalhatta volna el Antall? Nyilván élt még benne a remény egy esetleges gyógyulással kapcsolatban is. A beteg hiszi el magáról utoljára, hogy halálos beteg. Alakulhatott volna másképp is, volt már olyan. Sajnos a betegség győzött. De felróni neki, hogy tenni akart az országért, nem szabad.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.12. 17:32:21

dowNLoad

Ez vagy nagyon naiv hozzászólás volt Antall lehetőségeit illetően. Amúgy igen, jó "duma" volt, ha már így nevezted.

bugris 2007.09.12. 17:39:28

Antall annyit azért megtehetett volna, hogy keres, vagy felépít egy normális utódot. Ehelyett itt hagyta nekünk Borosst, a "(napkeltei) haza bölcsét."

Srí 2007.09.12. 17:44:41

Napkeltei bölcs, ez jó:)

bugris 2007.09.12. 17:45:53

Ezennel le is védtem :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.12. 17:48:43

inkább terjeszd!
"napkeltei bölcs"?!
:DDDDDDDDD (röhög..)

dowNLoad 2007.09.12. 18:18:56

Mi ez, valami retro mdf fórum? antall akart tenni, csak nem tudott? nem mert? nem mindegy? Ha miniszterelnök vagy, esetleg leszel, akkor az egészségi állapotod már közügy. A nyilvánosság , korrektség, józan parasztész hiányzik(zott) az ország vezető elitjéből, de most már mindegy. A gazdasági és politikai vezetést egyből különválasztottam volna, és akkor már rég Euro-val fizetnénk a 2Xekkora fizetésünkből, de lendvai aka "BOTOX LADY" ildikónak is meglenne a lehetősége hogy rikoltozzon: gárda, gárda!! Mindenki megkapná amit akar, de sajnos itt a lényeg :
Amikor 1990-ben az alakuló parlament LEGELSŐ szavazása arról szólt, hogy mennyi legyen a képviselők fizetése, akkor abban a pillanatban eldőlt, hogy ez az ország merre fog "fejlődni".
a "világ legelkúrtabb országa"

dowNLoad 2007.09.12. 18:22:11

Mi ez, valami retro mdf fórum? antall akart tenni, csak nem tudott? nem mert? nem mindegy? Ha miniszterelnök vagy, esetleg leszel, akkor az egészségi állapotod már közügy. A nyilvánosság , korrektség, józan parasztész hiányzik(zott) az ország vezető elitjéből, de most már mindegy. A gazdasági és politikai vezetést egyből különválasztottam volna, és akkor már rég Euro-val fizetnénk a 2Xekkora fizetésünkből, de lendvai aka "BOTOX LADY" ildikónak is meglenne a lehetősége hogy rikoltozzon: gárda, gárda!! Mindenki megkapná amit akar, de sajnos itt a lényeg :
Amikor 1990-ben az alakuló parlament LEGELSŐ szavazása arról szólt, hogy mennyi legyen a képviselők fizetése, akkor abban a pillanatban eldőlt, hogy ez az ország merre fog "fejlődni".
a "világ legelkúrtabb országa"

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.12. 18:27:15

kzgy: természetjogi szempontból az AB sokszor túllépte a hatáskörét, mert Sólyom vezérletével vezették be a "láthatatlan alkotmány"-ra való rendszeres hivatkozást. Ezzel az a baj, hogy lett légyen ez akármilyen remek, mégis csupán néhány alkotmánybíró véleményét tükrözte, társadalmi kontroll nélkül. Egyébiránt erre azért volt szükség, mert az alkotmány eléggé relativizálta a szabadságjogokat, és az ezt kibontó törvények sokszor éltek is ezzel a lehetőséggel (lásd: sztrájkjog tartalma Magyarországon és Angliában: itt még a BKV-vel is "minimálszolgáltatásról" kell tárgyalni, ott legális a tűzoltók teljes sztrájkja).

A hatáskörtúllépés egyértelmű volt (és a különvéleményekben jól kivehető) a halálbüntetés eltörlésekor. Az alig leplezett jogalkotás-törvénymódosítás volt, ráadásul rossz irányba, hiszen (bár így nem merték leírni-kimondani)az áldozat élethez való jogának sértését zárójelbe tették a gyilkoséhoz képest (én csak és kizárólag a minősített emberöléseknél, de újra bevezetném, lásd: molnargoreny.blog.hu/2007/08/31/a_halalbuntetesrol

A beszéd gondolatmenete nem volt tiszta. Eltekintve a csapongástól (fasizmus, szélsőjobb mint vissza-visszatérő téma) sajnos a parírozó szándék nagyon-nagyon kiérezhető volt. Dicsérte a szadesz frakcióvezetőjét, hogy elismerte: nincs fasiszta veszély (közben a holdudvar, a sajtójuk, a párttársak harsogják ezt tovább, vagyis a dicséret alaptalan, mert az csak egy szépségtapasz, illetve "balos PC-szöveg" volt, érdemben az SZDSZ sose azonosult vele). Ugyanakkor minősítette a MIÉP-et, holott azt is közölte, hogy napi politikai vitákban nem vehet részt (arról nem is beszélve, hogy a MIÉP parlamenti korában volt a legkonszolidáltabb...). Visszatáncolt a kormányt, a kormányfőt korábban erélyesebben (de nem elég erélyesen) elítélő véleményétől is, bár bevitt a baloldalra is egy-egy pofont.

cé veres lajos: igen ám, de az előzetes normakontroll lehetőségéről a visszaküldéssel lemondott (meg is kapta az arculcsapását, persze, a ballib többségtől) - márpedig az utólagos normakontroll és a kiderülő alkotmányellenesség NEM ADJA VISSZA AZ ADDIG ELLOPOTT-SZÉTSÍBOLT VAGYONT! Ebben bűnös Sólyom: hibás eszközt használt, és ez az eszköz csak neki van a kezében. Hogy miért tehetett így, csak találgathatjuk (molnargoreny.blog.hu/2007/09/05/a_bizonytalanul_repulo_solyom).

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.12. 19:52:40

kzgy: mivel tényleg elolvastad a belinkelt posztomat, hiszen arról kérdeztél: hát tessék, a most történtekről ez született. Attól tartok, sajnos összességében igazam lett, és még lesz is. molnargoreny.blog.hu/2007/09/12/odatartotta_az_arcat_pofonvagtak

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 21:45:01

Falra hányt borsó volt Sólyom beszéde.
Verik tovább a tam-tamot.

mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=109271&fnHid=109271
Gyurcsány Ferenc beszéde az ötpárti sajtótájékoztatón

Kérdezhetik, hogy miért tulajdonítunk ilyen nagy jelentőséget a megszaporodott szélsőjobboldali jelenségeknek. Két okból, Hölgyeim és Uraim! Először is azért, mert erre tanított bennünket a történelem. Másodszor pedig azért, mert ezek a csoportocskák, eltérve az elmúlt 17 év legtöbb hasonló eseményétől, mára nem elszigetelten, hanem egy rendkívül befolyásos parlamenti képviselettel rendelkező politikai párttal együttműködésben fejtik ki tevékenységüket. Nézzük a részleteket!

Ami a történelmet illeti: nem volt olyan régen, 1919-ben a Német Munkáspártnak hat alapító tagja volt. Hat. Majd nem sokkal ezek után csatlakozott hozzájuk egy Adolf Hitler nevezetű ember.
...
De alig egy kevéssel a sörpuccs után már 30 ezren voltak, ’33-ra pedig 3 milliónyian. 1923-ban nem lehetett látni, mi fog történni tíz évvel később.
...
Mondhatok egy magyar példát is. 1935-ben még annyi híve sem volt Szálasinak, mint a most felavatott Magyar Gárdának. Négy évvel később az akkori jobboldal, a kormányoldal úgy okoskodott, hogy ha a nyilas mozgalom megosztását kívánja elérni, akkor az a helyes, ha elhatárolódás helyett inkább bevonja Szálasi híveit a hatalomba. Ismerős? Mindenki tudja, mi történt öt évvel később, 1944. október 16-án. Ennyit a történelemről.

Ami pedig a parlamenti képviselettel rendelkező legnagyobb ellenzéki párthoz fűződő viszonyokat illeti, nézzük a tényeket! A Magyar Gárda alapítója, a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik vezetője, pár évvel ezelőtt a mai legnagyobb ellenzéki párt meghívására lépett be a polgári körök mozgalmába, és a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjével együtt önálló polgári kört alapított meg.

Ugyanez a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amely alapítója a gárdának, az elmúlt év őszén 81 helyen indított közös jelöltet a legnagyobb ellenzéki párttal, 27 választókerületben mind a mai napig közös képviselőjelölttel rendelkeznek.
...
A legnagyobb ellenzéki párt elnökének támogatásával és felhívásával működő Demokrata című hetilap főszerkesztője a Magyar Gárda alapító tagja. Nincs egyetlenegy vezetője sem a szóban forgó pártnak, aki világos értékelését, elemzését adná a történéseknek, és levonná ebből a következtetéseket, amely csak egy lehet, okulva a történelemből: a szélsőjobboldalt nem integráljuk, hanem attól távol tartjuk magunkat.

Kérem szépen, itt hungaristák, fasiszták gyülekeznek. Valakik pedig úgy gondolják, hogy ebben az ügyben nem kell világosan beszélni. Én nem így gondolom. Nevezzük nevén a dolgot: fasiszták gyülekeznek. Nem a kertek alatt, hanem a köztársaság elnökének palotája előtt. Ez két különböző dolog."

Bencsik, az a faszfej.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 21:48:35

A blogján már nem lehet kommentelni. Mintha le lenne zárva.

dowNLoad 2007.09.12. 22:43:42

doomhammer, 44-ben éppen zajlott a II.VH, ráadásul HUNGÁRIA is a leszálló ágban lévőkkel volt. Békeidőben Nemzeti Gárda? Ja az USA-ban lehet, NSDAP párt, ja az is az USA-ban van? Fajnemesítési program? KKK? Ennyi hülye akciónyugdíjas? Na ez már Magyarország.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.12. 22:48:48

dowNLoad 2007.09.12. 22:43:42:
"doomhammer, 44-ben éppen zajlott a II.VH, ráadásul HUNGÁRIA is a leszálló ágban lévőkkel volt. Békeidőben Nemzeti Gárda? Ja az USA-ban lehet, NSDAP párt, ja az is az USA-ban van?"

Bocs, nem tudtalak követni.
1944-et mire írtad?
Az USA Nemzeti Gárdája nem azonos azzal, amit a Jobbik kieszelt. Az meg legyen az amerikaiak baja, hogy megengedik a fasiszta pártot. Náluk nem voltak hatalmon, úgy könnyebb.

Ács Ferenc 2007.09.12. 22:51:11

Ádáz Civil 2007.09.12. 16:04:21

"Könnyen adod a náci jelzőt a polgártársakra .))
Ne higyj ennyire a sajtóagymosóknak. MI a názi definiciója? .))
Talán tucat ha van, de az sem szervezet, vagy képzett."

Kedves Ádáz Civil,

Nem hiszek. Dehogy adom könnyen, csak annak, aki az. Egyébként pont azt írtam, hogy pár tucat náci van mindössze Magyarországon. (Új)nyilasból meg egy-két ezer is kb. Nekik van már saját hírportáljuk is, amin a Szálasi-időknél keményebb nyelvezettel tértek vissza. Ilyen azért régen nem volt. De még így sem jelentenek veszélyt, ezt fontos rögzíteni.

Molnárgörény
"Ács Ferinek: nem értek egyet. Sólyom sokkal inkább sasszézott a két oldal között, mintsem hogy "tiszta gondolatmenetet" fejtett volna ki."

Azt miért nem lehet felfogni már, hogy esetleg valaki nem pártpolitikai dimenzióban gondolkodik, és nem abban helyezi el magát? Teljesen torz az a szemlélet, amely az embereket csak ebben az avas párt-koordinátarendszerben tudja elhelyezni. Sólyom - hibái ellenére - jó úton jár afelé, hogy magasabb szempontokat követve meghaladja ezt a leegyszerűsítő, gondolati kalodába záró mezőt és valóban a nemzet elnöke legyen.

Valaki írta, hogy reszketeg a hangja. Hát, lehet. De amit mond, az hiteles. Vagy: jóval hitelesebb, mint a politikai osztály hangja. Persze ez már egyre könnyebb, ezt elismerem.

dowNLoad 2007.09.12. 23:32:54

Indítványozom, hogy állítsuk fel a Magyarellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottságot.(aki vagy ami az országnak kárt okoz) A bizottságnak teljeskörű hatalmat, jogot a ítélethozatalhoz, akár a teljes vagyonelkobzáshoz is. (ez megint amerika, sajnos ott volt a komcsi-ellenes bizottság, itt most a fenti kellene-kellett volna már 10évvel ezelőtt) Még a komcsi Kína sem tűri a nagybani rablást, és inkább kivégzi aki látványosan lop. Mi kinevezzük őket miniszterré.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.13. 00:10:23

Ács Feri: nem olvastad, gondolom, amit én írtam erről (mármint posztban). Ha valaki megdicséri a szadesz frakcióvezetőjét, mert elmondta itt-ott, hogy errefelé valójában nincs fasizmus, az éppenséggel pártpolitizál, méghozzá hamis, balanszírozó dicséretet oszt. Merthogy a frakcióführer semmi mást nem tett, mint egy picikét balos PC szöveget nyomott, amit a pártja egy pillanatig se tett magáévá, sőt, militáns személyiségei és médiája is tovább fasiztáznak, így a dicséret enyhén szólva nem járt. Ez lenne hiteles? És ez lenne a pártokfeletti? Számomra ez sokkal inkább a fennálló párt-, sőt, médiaerőviszonyok felé tett kényszeredett gesztus, és éppenséggel szorosan párpolitikai dimenzió. Már megbocsáss.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.09.13. 00:34:57


De akkor kérdés, hogy miért mondta?
Egy balos PC szöveget ki várt most el tőle?
És miért lett szakállas?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.13. 01:06:15

A szadeszban a szerepeket általában kiosztják. Szerintem rájöttek, hogy kezdik túllihegni a fasisztázást, és kompenzáltak.

miert 2007.09.13. 09:22:33

bugris · bugris.blog.hu 2007.09.12. 15:24:26
"Halmai Gábor: Nem, nem. Annak az eredménye, hogy maga a szöveg engem kevésbé háborított fel, amit most felolvasott, mint az a sajtótájékoztató, amit az Alkotmánybíróság elnöke tartott, ott ugyanis egy kicsit mást mondott. Maga ez a szöveg, amit most felolvasott, az azt jelenti, hogy ha az Országos Választási Bizottság úgy gondolja, hogy egy kérdés az alkotmánynak és a népszavazási törvénynek megfelel, azt hitelesíteni fogja, ha meg nem gondolja úgy, akkor nem. Tehát ez önmagában még megengedné azt az önálló értelmezési lehetőséget, amivel az OVB kétségtelenül rendelkezik. Ha úgy ítéli meg, hogy alkotmányos, akkor hitelesíti, ha nem, akkor nem. A baj azzal van, amit az Alkotmánybíróság elnöke a sajtótájékoztatón mondott. Már önmagában azzal is baj van, hogy sajtótájékoztatón próbálja értelmezni az írott szöveget.
Friderikusz Sándor: Miért?
Halmai Gábor: Mert azt gondolom, hogy az írott szöveg az magáért kell beszéljen, és ___azt nem lehet sajtótájékoztatón kiegészíteni___, mert lám mi lett vele, a sajtótájékoztató szöveggé vált a sajtón keresztül, és az érthető, hogy a sajtó nem olvas el egy 30 oldalas indoklást, hanem azt a három mondatot...
Friderikusz Sándor: Csak kilenc oldalt.
Halmai Gábor: Háromszor kilenc oldalt. Csak azt a három mondatot hallgatja meg, amit az Alkotmánybíróság elnöke mond, és ___itt olyat mondott az Alkotmánybíróság elnöke, amit az írott szöveg nem tartalmaz, hogy tudniillik az AB akkor utasítja az Országos Választási Bizottságot.___ Azt gondolom, hogy ez az, ami megengedhetetlen és elfogadhatatlan.
Friderikusz Sándor: Rázta a fejét Szikinger István.
Szikinger István: Igen, tehát azért nem erről van szó. Az Alkotmánybíróság először kifejtette, hogy ezek a kérdések ezek minden tekintetben népszavazásra bocsáthatók. Utána írta le, hogyha ezek a kérdések népszavazásra bocsáthatók, akkor bizony hitelesíteni kell, és utána tette hozzá, hogy az indokolás is kötelező. Ez a három így együtt nagyon félrevezető. Erre azt szokták mondani, hogy hamis színben tüntet fel valamit. Gábor, hát azt nem lehet, hogy leírják, hogy ha egyébként törvényes, akkor hitelesíteni kell. Hát persze, hogy hitelesíteni kell. Egy bírónak nem lehet azt mondani, hogy azért tessék majd ítéletet hozni. Nagyon jóindulatúnak tetszik lenni itt az Alkotmánybírósággal, mert nagyon világosan, bocsánat, az van benne, hogy ezeket hitelesíteni kell. Tehát először leírja, hogy megfelelnek, utána azt írja, ha megfelelnek, hitelesíteni kell. Utána meg azt írja, az indokolás is kötelező. Ez egy óriási csúsztatás és ez jelent óriási veszélyt a jogállamiságra, ez a fajta érvelés.
Halmai Gábor: Jó, én azért vagyok egy picit megengedőbb, és hogyha Sándor megengedi, akkor idézném az Alkotmánybíróság elnökének egy tegnapi, más fórumon elhangzott nyilatkozatát.
Friderikusz Sándor: A Szólás szabadságában, a Magyar Televízióban, az is itt van.
Halmai Gábor: A Szólás szabadságában, ahol kétségtelen, hogy többszöri újságírói molesztálásra és kérdésre...
Friderikusz Sándor: Igen, Baló Gyuri legalább háromszor-négyszer nekirugaszkodott.
Halmai Gábor: ___De végül is aztán csak azt mondta, hogy ja kérem, hogy ha az Országos Választási Bizottság persze új szempontokat talál, aminek alapján a hitelesítést megtagadja, akkor megtagadhatja.___"

...

"Halmai Gábor: ...___Horribile dictu előhoz egy olyan szempontot, ami azóta keletkezett, egy olyan körülményre utal egy újabb határozatában, ami egy új körülmény, mondjuk a költségvetési törvénynek egy módosítása.___"
www.atv.hu/friderikusz/?q=node/950/print

dowNLoad 2007.09.13. 12:53:05

Amíg a fasisztaveszélyre, gagyi reklámszövegekre lesz mozgósítható droid , akciónyugdíjas, konzervért megvehető cigány, addig az mszp-szdsz marad a király. (még rímel is) ezt úgysem olvassák el:
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=87379
Már írtam, de még1X: szét kellene választani a gazdasági és a politikai vezetést.

miert 2007.09.13. 18:06:31

Még egyszer átgondolva: szerintem jogos a korábban idézett MSZP-s, s most Dávid Ibolya felől érkező kritika az ügyben, hogy Sólyom László nem várta meg a miniszterelnök beszédét. Bár megértem a köztársasági elnököt is:
"Sólyom távozása Gyurcsány beszéde előtt tudatos politikai tett volt, kifejezte vele, hogy ő nem az, akit a kicsinyes pártpolitikai csatározásokba könnyedén bevonhatnak."
(Devil Inside 2007.09.12. 11:18:27)

volkov 2007.09.13. 18:24:18

David Ibolya MDFmegmutato kiserletei szanalmasak. Egyebkent a kritizalt fel hivatalos allaspontja:

www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&article_id=19849

Kumin Ferenc közölte: Sólyom László felszólalása önálló napirendi pont volt, amelynek része maga a beszéd és a reagálások.

Az államfő nem azonnal távozott beszéde után, hanem meghallgatta a pártok válaszait, majd mikor egy másik napirendi pontra, mandátumigazolásra tért át az Országgyűlés, a díszpáholyban helyet foglaló más közjogi méltóságokkal együtt távozott - hangsúlyozta Kumin Ferenc.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.09.14. 16:22:32

A postoló gondolatai részletezve, Kóczián tollából:

"A politikusok gyors reakciói világosan mutatják, hogy a politikai küzdőtér szereplői a maguk játszmáiban nem tudnak mit kezdeni az elnök felfogásával és nem is akarnak. Orbánnak nyilván az jutott az eszébe, hogy itt az alkalom világossá tenni a Fidesz demokratikus elkötelezettségét. Lendvai Ildikó és Dávid Ibolya meg kissé semmitmondónak találta az elnök szavait, aki nem volt hajlandó beszállni az "ítéljük el a szélsőjobbot és a Fideszt egyszerre" kampányba, amit a két párt az utóbbi időben folytatott."

nol.hu/cikk/463965/

Ádáz Civil 2007.09.17. 11:39:38

Ács Ferinek volt egy igen derekas, beírása arról, hogy Sólyom nem pártpolitikai dimenzióban viseli magát a közéletünkben... Nagyon úgy van, a Political Capital (és számos más elemzőnek is)alapvertő hibát és mértéktévesztést ejt ott (vélhetjük mindenkor akaratlagos részrehajló érdekektől vezérelve) amikor eseményeket, és főleg az elnöki megnyílvánulásokat így kezeli, ez aktuálisan kinek jó, kinek használ, és közben semennyit sem foglalkozik azzal, amiért és amire reflektál valójában az elnöki-tanári oktatás-nevelés... - amire a nebulók tömegei szolgálnak reá...

Na jó az más kérdés, hogy Elnök Úr nem tud hibátlanul szerepelni egy ilyen közegben. Én még mindig elhiszem Neki, hogy hallgatna, amint igérte, ha tehetné - dehát állandóan irritáció történik...
Az stiláris probléma, hogy megnevezhet-e szereplőket, legyen az bírálólag a mIÉP, dicsérőleg a frakcióvezér - igen ezt valójában már nem kellene, ha nem süketekhez szólna, mert üzeneteit úgy látom süket és alkalmisüket fülek hallgatják, a tömegekhez nem jut el a mondandója, mert hangjai finomak a szűrőkön pedig más tartalom jut át, mint a PC kevésbé PC elemzései... - mIközben a vájtfülek dobhártyái beleremegnek a figyelmeztető süvöltésekbe és zavaró zajjelek tömegébe...

volkov 2007.09.19. 10:59:55

gyomrozd solyomot
www.stop.hu/articles/article.php?id=197981

kulon felhivnam a figyelmet a kommentekre
van meg lejjebb?
süti beállítások módosítása