I, spy
2007. július 18. írta: Szmöre

I, spy

Vannak olyan országok, ahol a titkosszolgálatoknak a mindenféle seftelés mellett arra is jut némi idejük, hogy a dolgukat végezzék. A brit MI5 nem először hallatott magáról, amikor a minap letartóztatott egy - nyilvánvalóan Borisz Berezovszkij meggyilkolására berendezkedett - orosz állampolgárt. Sajátos kreativitásra vall, hogy az elfogott gyilok-kisvállalkozó még egy gyermeket is maga mellett tartott, hogy eloszlassa lelki tiszaságával kapcsolatos kételyeket. (vajh, kiskutyát miért nem?)

Persze ismerjük a közhelyet, hogy egy titkosszolgálat akkor működik jól, ha egyáltalán nem hallunk róla. Ezzel együtt néha irígykedéssel vegyes kíváncsisággal szemlélhetjük a brit hatóságok markáns fellépését egyes esetekben; attól sem riadnak vissza, hogy a mosolydiplomácia kereteibe nem illő módon lépjenek fel egyes nagyon fejlett demokráciákkal szemben. Persze kár volna panaszkodnunk, hiszen a negyvenhatszor beharangozott, Budapestre tervezett terrortámadásokat az éber NBH-nak végtére is sikerült elhárítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr22120220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergé 2007.07.18. 11:00:03

James Bond jól dolgozik, ez van :)

kzgy 2007.07.18. 11:31:15

Köteles Jakab titkos százados pedig még jobban - hiszen itt senki sem robbantott nagyot ebben az évezredben.

dowNLoad 2007.07.18. 12:14:32

Azért a veszély benne van, hogy a "V mint Vendetta" valósággá válik, a titkosszolgálatokat sehol sem tudják rendesen ellenőrizni.(az emberek, nem a politikusok, azok vezérlik, kézzel, vagy rosszabb esetben önjáró mint a CIA) Ha akarják bárkire ráhúzzák a vizes lepedőt, olyan eszközeik/erőforrásaik vannak, ami senki másnak+bákire/bármire mondhatják hogy nemzetbiztonsági ügy(titkos-85évig) vagy terrorveszély.
Néhány érdekes hír ami nem jut el
a csigatv/retek-klub híradókba:
www.propagandamatrix.com/
www.prisonplanet.com/

bugris 2007.07.18. 13:27:39

A dolgok között nyilván semmiféle összefüggés sincsen.
www.mno.hu/index.mno?cikk=421169&rvt=3

Airforsz 2007.07.18. 16:25:20

MNO cikk: jajjistenem. A TU-95-ösök 40 éve röpködnek mindenfelé. Keress rá a gugliban TU95 BEar képekre, rengeteget láthatsz US, brit, norvég, kanadai vadászgépek kiséretében...

Ennél sokkal gázosabb Oroszo igénye az Északi-sarkra,
( www.time.com/time/world/article/0,8599,1642905,00.html?xid=rss-topstories )
vagy hogy Észtországot nem hivták meg a finnugor konverenciára, ahova mi pártunk és kormányunk persze elmegy...
hasonlóan a gáz a felpörgetett fegyverkezés, az osztrák kormány "meggyözése" a Nabucco megfurására, a volt(?) szovjet tagállamok megdolgozása, nehogy önálló energiaexportjuk legyen,
süti beállítások módosítása