Nem akarunk mi a csapból is csörgedezni,
2007. június 19. írta: k|M

Nem akarunk mi a csapból is csörgedezni,

de ez a nap akkora lasztikat dobál felfelé, hogy vétek lenne lecsapatlanul hagyni azokat. Gyurcsány Ferencből ma is kibukott a nyugdíjas erkölcs-csősz, és belemondotta a mikrofonba nagy komolyan, vitapartnerének szemét szétszuggerálva, hogy: „erkölcsi kérdésekben csak erkölcsileg feddhetetlen ember mondjon megalapozott véleményt”, de közvetlenül ezelőtt ezzel kápráztatta hallgatóságát: „Az nem megy, hogy plebejus politikát hirdetek, harcolok az új arisztokráciával szemben és a legellentmondásosabb, rosszízű dzsentri magatartást folytatom”.

Miniszterelnök Úr, ezek szerint Ön is új arisztokratának tartja magát?
És az új. ariszt. elleni, korábban sérelmezett kirohanás mégis jogos lenne és megalapozott?

Miniszterelnök Úr, a rosszízű dzsentri-magatartás megfogalmazásához erkölcsileg feddhetetlen embernek tartja magát?


Kellemes pihenést a nyárra, Miniszterelnök Úr!
A jelek szerint ráfér Önre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr50101866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jbb 2007.06.19. 18:39:14

Komolyan mondom, ez a fickó kezd legendává serdülni. Ekkora arc, ekkora egó, ekkora baromságok, hozzá csodás pojáca hanghordozás, PERFETTO.

Gabe 2007.06.19. 18:51:09

Megnézném, hogy dumálná ki magát egy gyorshajtásnál...
Ja, láttátok a hanta boy c. (gagyi) filmet? Nem olyan?

dejavubazz 2007.06.19. 19:09:25

Nekem sokszor az az erzesem, hogy Ferencunk nem egyszeruen miniszterelnok, megcsak nem is allamferfi kivan lenni, hanem a Magyar Nemzet Nagy Tanitoja. :\

(bekovetkezes eseten en inkabb kimaradnek abbol az oskolabol, keremalassan)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.19. 19:16:48

Persze, ha az embernek évi nyolcvanmilliós osztalékjövedelme van korábbi, a Köztársaság rovására létrejött bizniszeiből, akkor nem szorul rá a könyvkiadás jogdíjaira...

bugris 2007.06.19. 19:19:49

Nem úgy van ám, hogy szabadpiac, meg hogy bármit el lehet adni, amire van kereslet. Hova jutna már akkor ez az ország?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 19:35:50

És az Útközben mi volt?
Pénzért árulta a politikai programját.
Én meg megvettem. Nem volt olcsó.

ergé 2007.06.19. 19:41:38

ez tényleg hülye. mi köze van az erkölcsnek ahhoz, hogy valaki saját beszédeiből, írásaiból könyvet ad ki, és ebből jövedelme is származik?

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.06.19. 19:42:12

már 2001-ben is erkölcssőszködött a Miniszterelnök Úr:

"A nemzet erkölcsi megújításának programjával hatalomba érkezett miniszterelnök a kormányzást a szemfényvesztés szinonimájává tette. A nemzeti egységről szónokló Orbán a féligazságok, a magánüzletté tett politika, az alázatos bennfentesek némaságának sűrű szövésű hálóját fonta körénk. A tisztességtelenség, a hazugság, a fenyegetés Orbán-csomagjából nehezen lemosható piszok fröccsen az egész magyar közéletre."

Orbán-csomag: www.nol.hu/cikk/33309/

szem és gyomorforgató mennyire rimmel Önre is ma mindez Miniszterelnök Úr.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 20:06:08

Höhöhö, jó a link, exit. :-)

"A Fideszt zavarja a csend. A rejtőzködést a hangoskodás váltotta fel. A miniszterelnök és miniszterei szerint nincs okunk leszegni a fejünket, hiszen aki tanul és dolgozik, az boldogul Magyarországon. Eszükbe sem jut választ adni arra a kérdésre, hogy miért kerül a cigány gyerekek minden elképzelhető mértéket meghaladó hányada - képességektől függetlenül - korrekciós osztályba. Nem akarnak szembenézni azzal, hogy akit hatévesen kitaszított a közösség, az soha többé nem fog oda visszatalálni. Vagy miként tehető felelőssé a korábban kétkezi munkából élő szakképzetlen cigányok százezres tömege azért, hogy lakóhelyén nincs tudásának, képzettségének megfelelő munka? Nyomorúságos lakásukból fejlettebb régiókba költözni pedig még akkor sem tudnának, ha ott szükség lenne rájuk. Nem olyan bonyolult észrevenni, hogy a kriminalizálódás, a bűn nem ok, hanem következmény."

Ezzel szemben ma ...
www.miniszterelnok.hu/domain2/files/modules/module25/646286E8F2CB3E4C.ppt
60. dia

Oli bácsi 2007.06.19. 20:24:18

Bugris kolléga igen helyesen megjegyezte korábban, hogy én egy gallbuzi vagyok (egybe, nem külön), erre apellálva néhány gennyláda, aki még pénzt kér a könyveiért:
Nicolas Sarkozy (7 kötet, a lottyadt ülepű nénikéjét):
www.evene.fr/celebre/biographie/nicolas-sarkozy-2580.php?livres

Jacques Chirac:
www.evene.fr/livres/livre/jacques-chirac-mon-combat-pour-la-france-27675.php

www.evene.fr/livres/livre/jacques-chirac-mon-combat-pour-la-paix-27676.php

and many more (még két könyv)

Angela Merkel:

href.hu/x/2xel (érdemes nézni a frizut)
href.hu/x/2xem (Sinatrától lopott cím, de CD-n is kapható)

Sőt vannak olyan fazonok, akik egy külföldi politikus könyvének magyarítását végzik el, abból akarnak nyerészkedni:

href.hu/x/2xen (Miniszterelnökünk maga mondta a blogjában, hogy hozzájárult a kiadáshoz: most lusta vagyok előkeresni.)

Szóval a kiskésit. Fiatal én is voltam, de pofátlan nem.

medve 2007.06.19. 20:33:00

Most akkor ez a vég kezdete, vagy az emberek megint hülyének bizonyulnak, és egy pszichopata felemelkedésének a kezdetén vagyunk.

Bozót.harcos 2007.06.19. 21:14:48

Erre már az én agyam is leszakad, pedig azt hittem, eléggé le vagyok tompulva.

Egyrészt: Orbán könyvét az veszi meg, aki akarja. Másképp fogalmazva, Orbán részéről ez egy üzleti/kockázatos vállalkozás, hiszen mi van, ha nem fogy elég példány belőle?

Másrészt: Elrabolt zsidóvillában terpeszkedni, cég nevében családi uszodát beleépíteni, a beruházás áfáját pedig a cég nevében visszaigényelni az adófizető polgároktól - szóval ne vicceljünk már... Jelentkezzen, akit megkérdeztek, hogy adóforintjaival hozzá akar-e járulni a Gyurcsány-Apró-Dobrev-család extra kényelméhez!

Szóval a kurva anyját. De főleg a kurva anyósát.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 21:18:17

Ejnye már, kollégák.
Hát nem emlékeznek a fiatal versenyzőre?
ufi.blog.hu/2007/06/07/lop_csal_hazudik
A kormányzati kommunikáció megújításának egy lépését láthatjuk itt.

bugris 2007.06.19. 21:18:56

Volt piaci igény a könyvre, hát kiadták. Ilyen a szabadpiac, nemde?
Az más kérdés, hogy ki vesz meg egy könyvet korábban már elmondott beszédekkel. Dehát a best os lemezek is szoktak fogyni. És talán egy fokkal jobb, mint amikor Áder János napirend előtti felszólalásait adta ki egy kötetben.

Guild 2007.06.19. 21:56:12

Szerintem egyébként sem a bevétel motiválta Orbánt, hanem a jelenlegi politikai helyzet. Elméleti alapokat próbált adni a Fidesz mostani politikájához.

medve 2007.06.19. 22:12:50

Szóval én most nagyon nem olvasnék Orbán könyvet, meg hát PR. De mi köze van annak a hazudos genyónak ahhoz, hogy ki hopgyan veszi másnak a könyvét?

tomo 2007.06.19. 22:49:31

Ezt ki is mondta?
"És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról."

Gabe 2007.06.20. 06:25:52

És vajh fletó tisztában van a szemforgatás értelmével? Vagyis azzal, hogy állítása szerint ő lett szemforgató?

aristo 2007.06.20. 08:07:16

Az a baj, hogy Fletó barátunk nagyszerűen ismeri a színpadot és a közönséget. Sajnos, azt kell mondanom, nekünk játszik. Nekünk, mostani magyaroknak, akiknek meglehetősen laza erkölcsi elképzeléseink eltéphetetlenül kötődnek ahhoz az eszmerendszerhez és és szókészlethez, melyet Fletó nagy elődei és tanítómesterei oltottak belénk. Ha az utcán szembejövőket megkérdezed 10-ből 9 azt fogja mondani az erkölcs, a jó "relatív", sőt "minden relatív", anélkül, hogy tisztában lenne vele, mit is jelent - ez esetben - a "relatív" szó. A "relatív" azt jelenti: "viszonyban álló". Honfitársaink túlnyomó része tehát azt gondolja a helyes, a jó a körülmények a helyzetek és az egyének függvények, fölényesen elintézik "morális papolást", a gondolkodás másik meghatározó vonása a vulgárisan értelmezett Hegeli - Marxi "történelmi szükségszerűség", ami náluk nagyjából azt jelenti, hogy minden úgy van ahogy van, megváltoztathatatlanul és az "ember" dolga a folyamatos alkalmazkodás ezekhez a rajta kívül eső, hatalmában nem lévő körülményekhez. A két dolgot egybevetve ijesztő kép tárul elénk: A végzet játékszereként hányódó ember, aki elvek és szempontok nélkül "alkalmazkodik" a "körülményekhez", a "realitásokhoz". Nem kell túlzott fantázia, hogy meglássuk: e képben bizony ott van a mindenkori hatalmat kiszolgáló kritikátlan "kisember" aki vállvonogatva nézi ezrek, vagy milliók lemészárlását, hiszen "a történelmi szükségszerűséggel" szemben nem tehet semmit, sőt nem is kritizálhatja mondván "ez nem jó", hiszen éppen ő kérdezi: "mi az, hogy jó?". A vulgár-ateizmussal megvert kor az ami Fletót veszélyessé és sokak számára hihetővé teszi. Hiszen vér ő a vérünkből és hús a húsunkból, "pont olyan mint én" gondolják sokan. és ez - sajnos - így is van.

dowNLoad 2007.06.20. 10:45:02

Aki ma Magyarországon milliárdos, az azért van szabadlábon, mert az elb@szott törvények lehetővé teszik. Legálisan senki nem lehetne milliárdos, egyszerűen nincs benne a rendszerben ez a lehetőség, nincsenek akkora lehetőségek, sem akkora ötletek. Itt nincsenek Bill Gates-ek, csak max Graphisoft, meg Rubik Ernő, de ők sokat dolgoztak és keveset kerestek fletóhoz/kókához/veresjanihoz/kaplyihoz képest! és nem 1-2év alatt lettek azok akik. (állami megrendelésekből meg főleg nem)
(csak a legális/korrekt/törvényes esetekről beszélek, nem számít ide ha vki örökölte, nyerte, stb) Emlékszik még valaki az eltünt olajszállító vonatokra??? azok hol vannak akik abból lettek milliárdosok?? (ukrajnában?)

Bummer 2007.06.20. 11:25:46

dowNLoad, nincs benne a rendszerben a lehetőség MÁR. Benne volt. Kb. erről a folyamatról is ír egyébként Bogár mester a Mo. & a globalizáció c. könyvében.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.20. 14:05:50

a pojáca szerepel már megint.

azért remélem mindenki érzi, hogy ez az ember a híg fosból is svédacélt kovácsol. itt van példának a kiszivárgott beszéd. ugye belebukás helyett lett mennybemenetel.
a fél politikai értelmiség néhány hónapon kereszül elemezett. a sorok között olvasta el a megfellebezhetetlen életigazságokat. meg Assimov 3 alaptörvényét.
de az utóbbi időben már lanyhult a dolog, az emberek elfelejtették. erre mit csinál ez a hiperaktív életforma? felolvasást tart belőle a parlamentben. elszúrtuk, hochmagyarul ez jelenti az elkúrtukat, már ezt is tudjuk. ha már senki nem foglalkozik ezzel, akkor majd saját maga népszerűsíti. mert ott van benne a jövő záloga. kicsit testreszabva már belekerültek az előző 17 évre utaló kiegészítések is. hogy egyértelmű legyen a pórnépnek is.
mert az volt a baj az originál beszéddel is, hogy benne volt a bazdmeg meg a kurva. a tartalom az rendben van. ezt már az ellenzék se értheti félre.
ígérjük, többen nem káromkodunk. le is írta szegény az új magyarország programba ezerszer, hogy "soha nem veszem a számra a kurva szót".

be is kerülhet a legújabbkor történelemkönyvébe, mint korszakalkotó politikai kinyilatkoztatás. van olyan jó, mint az aranybulla, nem?

bugris 2007.06.20. 14:11:07

Az őszödi beszéd utóéletét látva szerintem nem fog ilyen átértelmezéseknél, átírásoknál megállni. A következő választásokra már valami ilyesmi lesz belőle: Elkúrták.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.20. 14:16:38

Kedves olvasók, T. szerzők,

remélem tisztában vannak azzal a kétségbevonhatatlan ténnyel, hogy önök a Fidesz csicskamédiájának fogyasztói, agymosottjai, illetve a szerzők a Fidesz-csicskamédia-holding tartós és erős oszlopai.

Csak azért sem írom ide, ki az értelmi szerzője ennek a kiérlelt megjegyzésnek. ON.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.20. 14:20:49

ide befuznem azt a kinzo kerdest, hogy vajon mi lenne a magyar politikaban akkor, ha a draga kozszereplok nem
- szopnak egy mas f@szat (verbalisan)
- szurnak hatba az ellenfeluket (verbalisan)
- nem lopnanak (irl)
7 nap 24 oraban.

vajon akkor haladnank elore? mert az vilagos, hogy a fenti teendok mellett aligha jut idejuk tovabbi teremto/epito jellegu munkara.

annak ellenere, hogy a demokracia alapeleme a vita. de talan ez a vita kicsit osszetettebb kell hogy legyen annal, amit Lt. Amos es Ford Fairlane folytat:

- You are an asshole.
- No. I think YOU are an asshole.
- No! i said your are an asshole.
- Asshole!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.20. 14:25:46

k|M · ufi.blog.hu 2007.06.20. 14:16:38:
"Csak azért sem írom ide, ki az értelmi szerzője ennek a kiérlelt megjegyzésnek. ON."

Bolgár György?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.20. 15:33:42

k|M · ufi.blog.hu 2007.06.20. 15:31:14:
"Doomhammer, mellé."

Akkor csakis az Orosz Jóska lehetett.

suski 2007.06.20. 16:59:04

Aristo-val is egyetértve, a zsigeri irigységre (Lásd KÁP)játszik a patkány, a másik tábort pedig provokálja.

bugris 2007.06.20. 17:06:27

suski, osztom. A provokációra asszem elég durva, de legalább olyan hatásos válasz volt DFT-é, az is eléggé felnyomhatja Gy.F.-ék agyát.

suski 2007.06.20. 17:15:46

hát nem tom, hogy az hogy fog elsülni, lehet, hogy fordítva...

Citrom ;) 2007.06.20. 18:52:47

Családverő, kiakadó, másik miért nincs terítéken?
Hazudni sok féle képen lehet, pl. úgy is, hogy a számomra kellemetlen jelenségeket egyszerűen elhallgatom.

Ez a fószer alkot valamit, aminek az eredményét inkább sejteni lehet, mint tudni, de ez láthatóan benneteket nem zavar. Ráadásul ti azt művelitek, mint a fityesz. Tépitek a szátokat, és ontjátok magatokból a gennyet.

Nem is értitek miért szakadt ketté az ország, ugye?

MNO

bugris 2007.06.20. 18:57:57

"Ez a fószer alkot valamit, aminek az eredményét inkább sejteni lehet, mint tudni, de ez láthatóan benneteket nem zavar."

A sejtéseid? :))

"Nem is értitek miért szakadt ketté az ország, ugye?"

Nem, de pár ilyen családverőzős kommenttel segítenél megérteni.

Gabe 2007.06.20. 19:18:12

És attól még nem leszel keményfaszú gyerek, ha MNO-zol. Miközben kiesik az amőba a szádból.
Másik meg van máshol terítéken. Itt azt kapod, amit máshol nem. Ez bőszít? Maradj a szokványnál.
És élj sokáig abból, amit fletó grüdol neked.

Citrom ;) 2007.06.20. 19:29:06

Csak nyugi!
Látom kizökkentettem a díszes csapatot a megszokott sablonból. Avagy jöjjön az a genny máképp.
Bugris
Látni nem tudsz semmit és zavar a dolog. Mi van? Belülről nem csörgedeznek kellően az információk?
...vagy csak a megszokott reflex, mint egy "rendes", mai magyar politikusnál?

Gabe
Nem ismersz, de már hazudsz. Innen már is hiteltelen vagy a témában. ...de azért kedélyesen elcseveghetünk.

MNO

Gabe 2007.06.20. 19:46:07

Na húzzál vissza szépen flasheket gyártani az öszödibeszéd.com-ra!

Citrom ;) 2007.06.20. 20:03:40

Ez igen! Ez a jobboldalinak mondott értelmiség?
Nehogy elhidd! Az, azért picivel több. :))

Legalább vegyél annyi fáradtságot, oszt járjá má utánam. Elég itt az UFI-n. Talán valamivel jobban képbe kerülsz. :))

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.20. 21:11:30

Citrom ;) 2007.06.20. 20:03:40:
"Legalább vegyél annyi fáradtságot, oszt járjá má utánam. "

Jaj, csak nem egy FIB-es nagykutya? :-) Ismertem egyet, egy egész fórum utálta. Nagyképű volt és buta. Valami főnökféle a FIB-ben.

Ha tudnád, Citrom, az MSZP-ben mennyire utálják az egész amőbás ifjúgárdista bandát ... és az rossz ómen ...

habermas 2007.06.20. 21:25:05

elég unalmas dolog az MDF-et az MSZP-vel összemosni, reagálva a bejegyzéshez csatolt képre.

medve 2007.06.20. 21:28:12

Hát, unalmasnak unalmas, de tán nem véletlen.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.20. 22:09:24

most ez micsoda? az lesz a divat, hogy a balosok beszolnak a jobbosoknak, a jobbosok meg a balosoknak? a blogba bele?
cyber-partizankodunk? netan, cyber-agitalunk?

a csorgosipkas-kiralyfi ettol meg inkompetens marad. es ez nekunk is sajnos, de nagyon. magyarazni a bizonyitvanyt, miutan "indianfejest ugrott a trambulibol a sajat maga altal telehugyozott medencebe" ? [(c) U.P.)

egyebkent mar rohadtul unom, hogy a die hard magyar reform megy 1.5 eve, es nem tudok kimenni.

Citrom ;) 2007.06.20. 22:12:54

Doomhammer

Nem tudom mit tudsz, csak abba engedsz némileg betekinteni mit nem.
Akár két elődöd. Nem volt véletlen a javaslat.
Nem vagyok emberevő, sem jobb-, sem baloldali, kivált nem liberális Legalábbis mai szégyenletes parlamentünk értelmében. Ezért nem vagyok hajlandó csak az egyik pártot bírálni, de itt ez megy. Tudom-tudom jobboldali a blog. Attól még lehetne korrekt, mondjuk lehetne tervezgetni mit nem, helyette hogyan. …de itt a kvalitás (némi álterminológia mellett) csak a köpködésig terjed.
Ép ember, ép ésszel ezt a képességet nem tarthatja épnek.
Gondolom ezután már nem tűnök annyira ördöginek. :)

bugris 2007.06.20. 22:21:00

"lehetne korrekt, mondjuk lehetne tervezgetni mit nem, helyette hogyan. …de itt a kvalitás (némi álterminológia mellett) csak a köpködésig terjed."

Lehetnél te élenjáró a konstruktivitásban. Kezdhetnéd azzal, hogy megnevezel pár lapot, esetleg blogot, amelyek az általad lefestett ideát képviselik. Csak hogy lehessen mihez alkalmazkodni.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.20. 22:32:49

hat nem gyomorforgato, hogy a stand-up comedy fellepok eloadasara jegyet kell venni?
meg hogy a markos-nadas kabarekaziert is penzt kernek?
hat okis csak azt mondjak el, ami az eszukbe jut.
azonnal hatarolodjanak es, es tamogassanak valami non-profit alapitvany a bevetelbol.
mert hat ez igy mar megiscsak hallatlan.

rogton itt is lenne a leghitelesebb alapitvany, aki csak ugy varja a tamogatast. a nevuk valami egymasert vagy mifene.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.20. 22:33:59

Citrom ;) 2007.06.20. 22:12:54:
"Tudom-tudom jobboldali a blog. Attól még lehetne korrekt, mondjuk lehetne tervezgetni mit nem, helyette hogyan."

Nem tudom, hogyan értelmezhető egy jobboldali blog. Én konstruktívabb leszek bugrisnál. Nem érdekelnek más lapok vagy más blogok. Te érdekelsz. Eddig milyen konstruktív kritikát fogalmaztál meg az itt elhangzottakkal szemben? Olyan stílusban, hogy "ezzel nem értek egyet, mert ..."

Valahogy én csak személyeskedésre emlékszem. Rosszul netán?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.20. 22:37:33

volkov 2007.06.20. 22:12:07:
"ugy tunik ezek komolyan gondoljak "

Kemény.
Kiröhögtük azt a fiatal tehetséget, erre tessék.
Ez nagyon jó téma, megyek is, megfuttatom máshol.

VIII. Nagyapó 2007.06.20. 22:40:09

Citrom

Tudom, nem kifogás - csak megjegyzés. Olvasgass egy kis többségi sajtót az Orbán-kormány idejéből, az archívumokban még sokminden fellelhető. Tanulságos.

Ellenzék mintha nem is lett volna, legalábbis ami a negatív témákat illeti. Ugyebár mindig az az érdekes, aki kormányon van.

Másrészt meg az ellenzék mostanában tényleg nem túl érdekes. Nyomják az ilyenkor szokásos, unalmas ellenzéki rutinkommunikációt, de Szíjjártón kívül nincs nagyon kit osztani. Ha valami szokatlan történik, azt meg azért le szokták csapni itt is - kapott itt már Orbán is csúnyát.

Ez, hogy a kormányt és az ellenzéket csak azért is szimmetrikusan illik osztani, csak az utóbbi 5 év trendje. Most anélkül, hogy állást akarnék foglalni, jó-e ez a trend...

Citrom ;) 2007.06.21. 00:03:54

Bugris
ki kell ábrándítsalak, mindenütt tapasztalok több kevesebb médiaszemetet, ezért nincs kedvenc. Ha érdekel valami, vagy felkeltette egy történés, igyekszem utána járni egészen pletykaszintig. Majd vagy elfogadom, vagy elvetem, vagy csak egyszerűen kivárok. Blogot a nyitólapom kínálta ott kezdtem két éve. Mára eléggé ellaposodott.
Ami a közéletből foglalkoztat, a parlamenti szemetet miképpen lehetne eltakarítani, ezzel párhuzamosan kiket lehetne érdemes a partvonalon kívülről játékba hívni, miképpen lehetne az esetleges cserék után a háttérhatalmat jelentéktelenre zilálni, újra csoportosulását késleltetni.
Elutasítom a jobboldalnak a 19 századtól magára vett sajátos szimbólum és eszmeiség keresését amit az aktualitásainak megfelelően, mint egy ruhát fel- és levesz attól függően, hogy szükséget érez rá, "összekoszolta", avagy csak kell valami újabb, hangzatosabb.
Értetlenül állok olyan jelenségek előtt, mint okt. 23. Megtehetem, mert a jelenlegi pol. elit -úgy ahogy van- hiteltelen és kártékony állat. Reméltem ezt nem csak én látom így és az egyik szemét ne uszítson jóravaló de megtévesztett embereket harcba önös érdekeiért.

Stb. stb.
Ha úgy vesszük, igyekszem mindenkit kiábrándítani mai politikai ripacsainkból, és bíztatni próbálom, jövőjét ne ezekkel a tolvajokkal képzelje el.

Na már ez is hosszú. Mi lesz a többivel?
Bár közvetve nekik is válaszoltam. Ha úgy vesszük... ;)

Doomhammer
Citrom ;) 2007.06.20. 18:52:47
A személyeskedést majd utána kapom és adom. A provokálást elismerem :)

VIII.
Majd tudom, mit és hogyan olvasok. Ezekről csak annyi, nem akarom, hogy a fekáliát, magát bármilyen politikai felekezet jeleníti is meg, napirenden tartatni. Csak a legszükségesebbeket olvasom már egy ideje, mert a részletek vakítanak, sokszor feleslegesek és legalább a fele vagy az indíttatása hazug. Nem akarok többet megtudni róluk, hiszen nálam már végérvényesen leszerepeltek. Nem érdemlik meg. A többi meg jön, szelektálok, elég öreg szarnak tartom magam ahhoz, hogy ne csak a szenilitás nyomai látszódjanak, hanem némi bölcsességé is.
Ősi dolog, ha valaki egy nagy, erejét, képességeit próbára tevő problémát akar megoldani, elvonul. Elvonatkoztat a napi zavaró részletektől. Elmegy a pusztába... Ugye? ...de vehetjük Buddha tanításait is, a megvilágosodásához vezető útján.
Az előző kérdésekre adott válaszaim alapján, további kérdéseidre ismételni kényszerülnék magam. Már így is megtettem.

kukacka 2007.06.21. 00:04:13

Azért az csoda, hogy ennyi ideig kellett várni, amíg ezt a fene nagy erkölcsi felháborodást össze tudta hozni a Gyurcsány-kommunikációs hadtest. LOL.
Tök hiteles, csak így első felindulásból. Kac-kac.
Vagy most jutott a végére az alig ujjnyi vastag könyvnek? Naná, mert tutira elolvasta. Gondolom az ideológia-manager-team mostanra hozta meg "ítéletét".

Egyébként Deutsch Tamás egy idióta, én nem engedném mikrofonközelbe. Ovodás reakciójával teljesen elnyomja azt a tényt, hogy mintegy "kormányzati állásfoglalásként" jelent meg kritika egy kereskedelmi termékről.

Deutsch Tamás monnyon le!

medve 2007.06.21. 00:13:11

Nem tudtam máshová írni, hát ide. Azért ez kezd sok lenni:

\\\" Neszméri Sándor
Némi meglepetéssel hallgatta Silvia Glendová, a pozsonyi kormány szóvivője több szlovák és magyar újságíró érdeklődését az iránt, miért nem tájékoztatta Robert Fico szlovák és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök a nyilvánosságot közös sajtóértekezletükön hétfőn Pozsonyban arról, hogy mind négyszemközti megbeszélésükön, mind a küldöttségek együttes ülésén tárgyaltak Malina Hedvig ügyéről.

Glendová szerint „a delegációk találkozóján egyetlen szó sem hangzott el Malina Hedvigről, a négyszemközti megbeszélést pedig nem illik kommentálni”. Amikor aztán előtte is nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsány Ferenc MTI-nek adott nyilatkozata nem erről tanúskodik, „utánajárt a dolognak”. Majd a szlovák kormányhivatal feljegyzései alapján megerősítette, hogy a tavaly Nyitrán megvert magyar diáklányról csupán a két kormányfő négyszemközti megbeszélésén esett szó, amikor „Robert Fico megköszönte Gyurcsány Ferenc elhatárolódását azon magyar politikusok nyilatkozataitól, akik azzal vádolták Szlovákiát, hogy politikai ügyet csinál az esetből”.

Glendová szerint Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatban kifejtette, „senkinek sincs joga megkérdőjelezni egy másik ország igazságszolgáltatásának függetlenségét és pártatlanságát”, s mindezek után abban állapodott meg a két kormányfő, hogy ez nem politikai kérdés, ezért nem is tárgyaltak róla. Vélhetően ezért is állította a két kormányfő egybehangzóan a megbeszéléseket követően a szlovák sajtó többszörös érdeklődésére, hogy kényes kérdésekről nem beszéltek, amint a két ország belpolitikai történéseit sem érintették tárgyalásukon. Ez volt az oka annak, hogy a szlovák napi sajtó a találkozóról úgy számolt be: a megbeszélés „vitamentes” volt, mert „az ellentmondásos kérdésekről” nem tárgyaltak a kormányfők.

Malina Hedvig ügye azonban nem emiatt került újra a nyilvánosság érdeklődésének középpontjába, hanem azért, mert a TA3 hírtelevíziót megkereste egy nyitrai fiatalember, aki szerint a tavaly augusztus 25-i eset a szlovák rendőrség állításával szemben „megtörtént”, vagyis tudomása van arról, hogy a magyar diáklányt megverték. Elmondása szerint a közzétett fantomképek alapján ő is felismerte R. B.-t, aki „22 éves munkanélküli, gyűlöli a magyarokat, és szélsőséges mozgalom tagja”, ahogy családja is. A családban faggatták őt az esetről mindaddig, amíg elismerte, hogy ő volt a támadó. A nyilatkozó fiatalember tehát nem szemtanú, hanem „a család egyik tagjától” tudja az igazságot, amelyről azért nyilatkozik, mert nem tudja elviselni, hogy „a rendőrség hazugnak kiáltotta ki a diáklányt, sőt meg is vádolták őt, míg az elkövető sértetlenül éli életét”. A nyilatkozó fiatalember azt is tudni véli, hogy a fantomkép alapján abban az időben a trencséni rendőrség le is tartóztatta az elkövetőt, de anyja elment érte, s neki adták ki, nem a nyomozó nyitrai rendőrségnek.\\\"

A k...életbe.


bugris 2007.06.21. 00:17:46

Citrom, értelek én, csak hát a konstruktivitást, az ötleteket hiányolod, ezért kértem konkrétumokat, és ezért kérdezlek újra:
"a parlamenti szemetet miképpen lehetne eltakarítani"
Hogyan?
"kiket lehetne érdemes a partvonalon kívülről játékba hívni"
Kiket?
"Ha úgy vesszük, igyekszem mindenkit kiábrándítani mai politikai ripacsainkból, és bíztatni próbálom, jövőjét ne ezekkel a tolvajokkal képzelje el."
Kikkel?
A konstruktivitás nevében, mivel olyasmit írtál, (ahogy Gesztiék mondták anno) fikázni könnyű, alkotni nehéz, ötleteket várnék tőled.

Citrom ;) 2007.06.21. 00:19:30

Majd el felejtettem. Az MNO csak egy apró kajánság, nick-em kiegészítendő.
Magyar Narancs Original. ...hogy miért is képzelik ehhez a magyarnemzet nevű vicclapot, vagy a fórumát, nem is tudom. ;)

bugris 2007.06.21. 00:21:44

Talán amiért a nickedről is egy savanyú gyümölcs ugrik be elsőre, nem feltétlenül a lószar.

Citrom ;) 2007.06.21. 00:29:33

Ugyan! Leírtam már, benne van minden, amit kifogásolsz, legföllebb még egy bejegyzést kellene írnom. ...de ugyebár ez nem az én feladatom, innen kommentből. Tudod, ez úgy indul, hogy valaki felvezeti a témát és bábáskodik felette. (Bocs a cinizmusért) Na, amilyen rendszertelenül vesz igénybe a munkám, vagy jutok el a gépig, ezt nem teszi lehetővé.
Csak így mint most.
Na! Rossz a példa. Érkezett az asszony, aludni szeretne, nem a ventillátor duruzsolását hallgatni.
Mára pá.
Talán holnap.

Dr. Minorka 2007.06.21. 00:40:49

Most olvastam csak el ezt a blődlit:
"Ez a fószer alkot valamit, aminek az eredményét inkább sejteni lehet, mint tudni, de ez láthatóan benneteket nem zavar." Savanya kolléga! Engem itt következők zavarnak:
1. Hogy EZ alkot itt.
2. Az "alkotás" címén folytatott ámokfutás.
3. ÉS NAGYON, NAGYON AZ, HOGY az eredményét inkább sejteni lehet, mint tudni!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.21. 08:37:51

Ez a DFT-reakció... Jaj. Minek? Gyurcsány aljassága önmagában nagyon kínos volt, ezt mellétéve valamivel kevésbé az.

volkov 2007.06.21. 10:17:23

"Gyurcsány aljassága önmagában nagyon kínos volt"

felek ez Magyarorszagon nem ilyen egyertelmu. kivancsi vagyok kialakul-e komolyabb Orban elleni offenziva belole.
Nem vagyok benne biztos, hogy nem. Plane latva a Fidesz elso reakciojanak szinvonalat:)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.21. 11:18:34

Sorry Citrom,

én magamat nem tartom értelmiséginek, és ha lehet, a jövőben sem szeretnék azzá válni. Megvan a magam világnézete, ha a pécé előtt ülök, akkor fölháborodok, támogatok, elutasítok, de semmi komoly.

A postkép összemosta az MDF-MSZP párost, írja habermas, de a cél nem ez volt vele, mert megítélésünk szerint az MDF=/=MSZP, hanem az MDF=fókuszcsoport-populizmus, de a kép amiatt került ide, hogy Ferenc háta mögött az olvasható: Felnőttek vagyunk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.21. 12:42:12

volkov 2007.06.21. 10:17:23:
"kivancsi vagyok kialakul-e komolyabb Orban elleni offenziva belole.
Nem vagyok benne biztos, hogy nem. Plane latva a Fidesz elso reakciojanak szinvonalat:)"

Fókuszcsoportos felmérést végeztem. :-)
"Ezeknek agyukra ment a meleg?"
"Nincs jobb dolguk, mint egymást cseszegetni."

Innen már csak az a kérdés, kinek a nyilatkozata jut ki a sajtóba. Az veszít.

Ebben úgy tűnik, DFT volt a jobb. :-( Az ő elmegyengézésén csámcsog az egész média. Pedig aki ismeri Daróczi válaszát, neki is megítél egy diliflepnit.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.21. 12:43:59

Citrom ;) 2007.06.21. 00:19:30:
"Majd el felejtettem. Az MNO csak egy apró kajánság, nick-em kiegészítendő.
Magyar Narancs Original. ...hogy miért is képzelik ehhez a magyarnemzet nevű vicclapot, vagy a fórumát, nem is tudom. ;) "

Ez itt most Megalapozott és Érdemi Kritika akart lenni? Mi nem tetszik a Magyar Nemzeten?

Citrom ;) 2007.06.21. 16:18:47

Láttad a fórumát?
...és arra is emlékszel mi mindent engedett meg magának a korrekt hírközlés ellen pl. tavaly szept-okt-ben? Akár a Hírtv. Mindenütt hazudnak, de kampányjelleggel ennyit sehol.

volkov 2007.06.21. 17:27:03

a lenyeg az lenne, hogy sracok, most mar hagyjatok abba az uszitast, kulonben lemegyek az utcara es felpofozok valakit. termeszetesen ezt orbanviktor miatt es miattatok teszem:) inkabb huzzatok meg magatokat, mielott titeket is kiosztanak a szocik:)

hvg.hu/itthon/20070621_mszp_orban_lelkesz.aspx

ergé 2007.06.21. 18:08:31

2002 FÍLING FOREVÖR:

"Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének politikája odavezetett, hogy egy mosonmagyaróvári kormányellenes tüntetésen az egyik történelmi egyház lelkésze megpofozott egy fiút - mondta Molnár Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

"Egy fanatikus lelkész a múlt héten politikai okokból megpofozott egy fiatal fiút egy kormányellenes tüntetésen" - közölte a kormánypárti politikus sajtóinformációkra hivatkozva.

Később kiderült, hogy a 17 éves "srácnak mindösszesen annyi bűne volt, hogy mosolyogni merészelt". "Egy olyan ember ellen indult garázdaság, illetve könnyű testi sértés miatt a mosonmagyaróvári rendőrkapitányságon (...) eljárás, aki egyébként hivatásánál fogva a szeretet erejét hirdeti" - fogalmazott.

Molnár Csaba azt mondta ugyanakkor, a lelkész is áldozat, a megosztó, és folyamatosan bűnbakot kereső magyar politika áldozata. Ide vezet az - folytatta -, hogy Orbán Viktor folyamatosan háborús propagandát folytat, polgári hidegháborút hirdetett a magyar baloldallal szemben, de az egész országból sikerült csatateret csinálnia. A szélsőjobb ma már csak Orbán Viktorra hallgat, ezért az ellenzéki politikusnak abba kell hagynia a kirekesztő és megosztó mondatokat, mert "azok még egy lelkészből is képesek garázdát csinálni"– tette hozzá.

Az MSZP országgyűlési képviselője, a párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint Deutsch-Für Tamás szerdai, "színvonal alatti és övön aluli, személyeskedő" nyilatkozata jó alkalom arra, hogy Orbán Viktor beszédmódot váltson. Felszólítjuk, hogy határolódjon el kabinetfőnökének szerdai, az egész országot felháborító szavaitól, mondja ki, hogy ez már neki is sok - fűzte hozzá. Ha ezt nem teszi, akkor beláthatatlanok a következmények, mert hallgatásával végleg zöld utat ad az erőszak ürügyét kereső magyar szélsőjobboldalnak - mondta Molnár Csaba."

volkov 2007.06.21. 18:15:11

A tegnapi szoci szovivoi reagalas utan szabadon:

Molnar Csaba beismero vallomast tett: vitaban ovon aluli utesnek az ellenfel szamara kinos, am a vitahoz nem kapcsolodo teny kozleset szokas nevezni. Molnar Csaba ezzel a szofordulataval elismerte, hogy a miniszterelnok valoban ideggyenge, kovetkezeskeppen poziciojanak betoltesere alkalmatlan. blablablablabla:)
www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=19759&ajanlo=RSS

bugris 2007.06.21. 18:21:49

Orbán vezette a lelkész kezét, ez számomra sem kétséges.
Emellett ma hallotam, Orbán bérelte fel Zsanetet, hogy húzza csőbe a rebaszosokat, illetve Farkasházy is azért a jobboldalt osztja inkább, mert Orbán kevésbé bírja a kritikát. (Én sem értettem igazán.)
De azt is hallottam, hogy Gyurcsány bérelte fel Zsanettet, hogy leválthassa a rendőri vezetőket.
A hőségért pedig mindketten egyformán felelőzek, mert miattuk forrósodott fel a politika légköre.
Aztán meg vigyázzatok, mert szétcsapok köztetek, ha sokat vigyorogtok.

bugris 2007.06.21. 18:32:40

Elhangzott már itt pár vélemény, hogy szerencsés-e DFT nyilatkozata, vagy sem. Annyit azért hadd tegyek hozzá, az ilyen színvonalú vitákat ő, meg Szijjártó szokta lerendezni Nyakóval, vagy Simon Gáborral.
Az viszont kicsit erős szerintem, hogy a miniszterelnök, meg a kormányszóvivő foglalkozik ilyen szintű szópárbajokkal. Az meg hogy a kormányszóvivő azzal foglalkozna, hogy helyet keres egy másik politikus a pénzének, már tényleg az ilyenországnincs kategória.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.21. 21:56:45

bugris · bugris.blog.hu 2007.06.21. 18:32:40:
"Az viszont kicsit erős szerintem, hogy a miniszterelnök, meg a kormányszóvivő foglalkozik ilyen szintű szópárbajokkal. Az meg hogy a kormányszóvivő azzal foglalkozna, hogy helyet keres egy másik politikus a pénzének, már tényleg az ilyenországnincs kategória."

Occam borotvájának politikára aktualizált változata úgy szól, hogy ha meg tudsz valamit magyarázni hülyeséggel, akkor más teóriákat ki lehet zárni.

De tegyük fel, hogy az MSZP akciójában tényleg valami ördögi terv van (és nem Gyurcsány irigysége, hogy elvesztette a "könyvíró pártvezető" rangját).

Ez esetben jó ötlet Orbánt megtámadni és az ellenzék reakcióiból kimazsolázni azokat, amiket az átlagember túlzásnak vagy ízléstelennek tarthat. A Fideszt ismerve lesznek ilyenek.

Ha tényleg ez van a dolog mögött, akkor egyszerűen az MSZP-s baromságokat kell minél szélesebb körben megismertetni, különösebb kommentár nélkül, azzal a felhanggal, hogy ezek ilyen hülyék.

Működik. :-)

Dr. Minorka 2007.06.22. 00:01:18

Újra támadják Orbánt: Nyakó most pénzmosást emleget
www.mno.hu/index.mno?cikk=417013&rvt=2
Pancserek:) (Ráadásul nyáron, amikor uborkaszezon van.)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.22. 00:21:47

Daróczi nagyon irritáló jelenség, jól láthatóan a Nyakó-Gáljunior iskolához tartozik.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.24. 18:59:54

Itt már mindenki megőrült!?

„Vegyen egy nagy plebejus levegőt, és vallja be ő is, hogy mennyit keresett a könyvvel, s utalja át jótékony célra akár az általam összeállított listán szereplőknek" – mondta sajtótájékoztatóján Nyakó István.

dejavubazz 2007.06.25. 07:39:58

Hetvegen Verebes iinterjut keszitett

- Szilvasyval, 'az emberrel':
napkelte.wildom.hu/naptv_upload/visszanezo/200706/20070623-0718.wmv

- a ket uj kormanyszovivovel, Daroczi szerintem is igazi kemenyvonalas (meglepo, hogy a fazon korabban papnak tanult, most meg foallasban mentalszennyes-mosast is vallal), hozza kepest a holgy butacskanak tunt:
napkelte.wildom.hu/naptv_upload/visszanezo/200706/20070623-0840.wmv

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.25. 08:01:47

Súlyos ez a verbális Verebes-Szilvásy petting...

Dr. Minorka 2007.06.25. 11:59:25

Wanna real action?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.25. 12:14:15

Dr. Minorka 2007.06.25. 11:59:25:
"Wanna real action?"

Fogadjunk, hogy a korlátolt, prűd magyar közönség botrányt csinálna belőle. :-(

Nem lehet ebben az országban szárnyalni.
süti beállítások módosítása