A Fiskális Szigor Nagykövetei
2007. május 15. írta: TuRuL_2k2

A Fiskális Szigor Nagykövetei

A kormány megakadályozná az önkormányzatok eladósodását. No nem úgy, hogy a számukra kötelezően előírt feladatokhoz fedezetet is biztosítana, hanem megtiltaná/nehezítené számukra a kötvénykibocsátást (lehetőség szerint a kétharmados önkormányzati törvény megkerülésével, ami emlékeink szerint a diktatúra egyik tünete). Dícséretes fiskális szigor - valamiért persze nem a kormány saját háza táján.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5876025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OftF 2007.05.15. 10:55:49

a snapsoidos image link nem megy

egyébként meg asztakrva.
Én ugyan támogatom a szigort, de amíg a központi büdzsére nem látszik teljes körűnek a kuporgatás (pl. kormányzati negyed), addig ne szopassák már az önkorikat. Akkor persze, ha sikerülne jó példát mutatni, akkor odacsaphatnak, de akkor sem így, hanem korrekt szabályozással.

Gabe 2007.05.15. 11:08:07

És ez Budapestre is vonatkozik majd? Vagy annak Kóka külön juttat pénzt a fedezetlen beruházásokra?

k|M 2007.05.15. 15:50:48

Kedvelem ezt a regionális gondolkodást&demokrácaértelmezést: ha a mi elvtársaink vannak, akkor természetesen, és pissz, így lesz ez jó. Ellenben ha ti vagytok, coki nektek narancsosok, majd csak elszáradtok.

Így mennek a dolgok felső-balkán kicsiny szigetén.

Bill Dauterive 2007.05.17. 15:26:37

Nem is lenne gond a demokraciafeltesetekkel, ha kovetkezetesek lennetek benne. Igy viszont nem latom, a ti hapogasotok mogott a meggyozodest.

Magyarul, ha valaki a Fidesznek drukkol es weimarizalodasrol papol (meg ha akar jogosan is), az teljesen hiteltelen.

Kb mint amikor a HirTV-n propagandanak titulaljak a Nepszavat.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.05.17. 23:15:17

Bill, most te olvass.
Azt meg mutasd meg lécce, hogy leírta-e valamely rezidens poster ezen a blogon a "weimarizálódás" szót.

Bill Dauterive 2007.05.18. 08:17:47

En tudom, hogy ti azt hiszitek, hogy ezt a szot Ungvary vagy valamelyik masik ES publicista talalta fel (akivel mellesleg szemelyesen az egadta vilagon semmi problema nincs), de ez nem igaz. Nemzetkozi kifejezes, ami jol leir egy itt is feszegetett jelenseget.

Maganak a jelensegnek a letet vitatod, azt hogy itt ilyesmirol lett volna szo vagy csak szemantikai vitat szeretnel?

Gabe 2007.05.18. 08:28:11

Mennyire tipikus: "én tudom" - ezzel a jóindulat elnyerése és a saját magam pozicionálása valósul meg. Majd: "hogy ti azt hiszitek" - tudás ls hit máris szemben áll, az én oldalamon az igazság, de rögtön ki is fejtem, mi is a baj veletek...
Szeretem ezt a nagyon kiérlelt vitapozíciót, mely már az elején jelzi, hogy köcsögök vagytok, de azért vitára kell építeni (s végül egy szép kacsintás).

Bill Dauterive 2007.05.18. 08:37:17

A mennyire tipikus fordulat pedig altalaban arra valo, hogy kategorizald, rosszindulatunak allitsd be a vitapartnert, ezaltal elefantot csinalva egy kurva bolhabol (itt a szerzo a karomkodassal a frusztraciojanak ad hangot, mivel mar megint nem azzal vitatkoznak, amit mond), igy vitatkozni sem kell az erdemi mondandoval es megis okosabbnak erezheti magat a masiknal.

A modorossagokba belekotni rettento primko dolog, mindenkinek vannak ilyenjei, kivetel nelkul.

Bill Dauterive 2007.05.18. 08:39:48

Megjegyzem, tenyleg tudom. A jobberek jellemzoen azt hiszik, hogy ezt a szot a balosok talaltak fel, hogy oket mumusizaljak. Na, ezt a szot tenyleg en talaltam fel (na nem mintha nagy teljesitmeny lenne), de nincs politikai mellekjelentese.

Gabe 2007.05.18. 08:55:12

Akkor továb általánosítok: ez a baller belekottyok tipikus tulajdonsága. Nem mondtam, hogy rosszindulatú vagy, csak azt, hogy árulkodó a viselkedésed. És persze mindezt igyekeztem objektív nyelvi-retorikai kategóriákkal jellemezni. Te meg rögtön jössz a jobber dumával, mert az meg alapból megbélyegző. Csakhogy ha mindent tudsz, minek akarsz vitázni? vagy ez az ige terjesztése? Csak igyekeztem a stílusnak megfelelni, ezért már csak ne szidjál.
Amúgy a standard baller duma (c) by Megyó: én azt gondolom, hogy...
És tényleg genya vagyok, de miről is akartál vitázni? Mintha arról, hogy ti jobberek vagytok és köcsögök? Vagy vmi építőt is kívántál állítani?

Bill Dauterive 2007.05.18. 09:00:31

Engem nem bosszant a baller jelzo (mondjuk ram nezve nyilvanvaloan hibas, sokkal jobboldalibb vagyok, mint bal), oszinten nem latom, a jobberben mi a serto.

A megjegyzes pedig annak szolt, hogy oszintebbnek tunne a demokracia feletti aggodalom, ha kovetkezetesebb lenne.

Lasd mondjuk a kormanynevsoros bejegyzest. Remekul illusztral.

Gabe 2007.05.18. 09:02:20

Láttam. Kevesebb benne a zsidózás és buzizás, mint egy Sas-kabaréban.

Guild 2007.05.18. 09:44:31

Bill:
Ha jól értem a vitára beterjesztett kérdésed az, hogy miért féltjük a demokráciát Fletóéktól, mikor Viktorék is hasonlóan demokrácia ellenes politikát folytattak anno.
Válaszom, azért mert a két ügy nem egy szinten van.
Viktorék a kéthetes ülésekkel és a hatalom központosításával csökkentették a parlament szerepét, de a demokrácia alapvető elvei nem sérültek.
Fletóék viszont a választás előtt hazugságokkal és ezernyi trükkel téves képet adtak az ország állapotáról, ezért a választók nem tudták helyesen megítélni az előző ciklus kormányzati tevékenységét.
Egy demokráciában pont az a lényeg, hogy egy rossz kormányt el lehet zavarni, ezért elveben minden kormánynak a jó munkára kéne koncentrálnia. Feltóék működésének tanulsága, hogy jó munka helyett megteszik a hazugságok is.

:-S 2007.05.18. 10:31:02

"hogyan tekintheti magat valaki ojropeer polgarnak, aki ilyen modon latja a vilagot"

Na, itt is ugyanaz :-)

Amúgy meg részemről: majd ha lesz a jobboldalnak elkülönült "SZDSZ-e", arra fogok szavazni én is. Jelenleg tudomásul kell venni, hogy egy néppárt kénytelen a végletekig leegyszerűsíteni a mondandóját, ha néppárt akar maradni.
Kormányzati cselekvésben viselkedjen értelmesen - amíg 80-as IQ alatt is lehet szavazni, ez az, ami racionálisan elvárható.
süti beállítások módosítása