A Modernizátor küzdelme a Hataloméhessel
2007. április 12. írta: TuRuL_2k2

A Modernizátor küzdelme a Hataloméhessel

Az általunk nagyra becsült Paul Lendvai sokadszorra is egyértelművé tette, merre van a magyar előre. A nagyszerű Gyurcsány küzdelme a hataloméhes Orbánnal, teleregény, XXIX. rész.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5757608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exit 2007.04.12. 11:10:13

sok jót olvastam régen mr lendvaitól, de öreg trotyli lett és sajnálom h ő is ilyen nyiltan beszállt ausztriából a gyurcsány-orbán hazai belpol őrületbe. monjduk kiváncsi lennék azért az eredeti német szövegben ez a mondat h hangzott el. mindenesetre mindegy, újat nem mondott: a káoszkormányzás nem árt(ott) sokat, az első hogy a főveszéllyel orbánnal el kell bánni, és erre van minden a mai napig felépitve, élesitve - gyurcsány is.

kedves lendvai úr, orbánnal nem elbánni akarnak hanem megtartani és mutogatni, mert csak úgy tudnak nyerni már évek óta, de gondolom tudja ezt jól.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.04.12. 11:12:21

micsoda megdöbbentő újdonságérték: a gömb gömbölyű, elvtársak

továbbá: "szocialista párton belül Gyurcsány messze a legalkalmasabb képviselője a modernizálásnak és a Nyugat-barát irányvonalnak."

mintha kissé szelektíven csipegetné az infókat Paul

ergé 2007.04.12. 11:15:28

"Trotz seinen einstigen lukrativen Verbindungen zu den postkommunistischen Seilschaften ist Premier Gyurcsány der mit Abstand fähigste Vertreter der Modernisierung und der Westbindung in der Sozialistischen Partei.

Er ist nach wie vor der Einzige, der mit seinen Führungsqualitäten dem machthungrigen Orbán Paroli bieten kann.

Wenn es aber seiner Koalitionsregierung nicht gelingt, das so oft angekündigte wirtschafts- und sozialpolitische Reformprogramm zu realisieren, in den eigenen Reihen für Ordnung und Solidarität zu sorgen und durch richtige Kommunikation das Vertrauen der Menschen zurückzugewinnen, ist eine Rückkehr der Nationalpopulisten von Fidesz an die Macht unaufhaltsam."

gallicus 2007.04.12. 11:36:29

Fidesz mi lesz a következő lépéstek?Mert Fletó szivat benneteket rendesen,nem személyesen,hanem a "szervek által"a háttérből!Akkor sorolnám:Szalay utcai ingatlanügy a "teljesen befolyásmentes"ügyészség "ügyessége" által stornÓ!Második számu "szopatás"/bár az ötösöm lenne ilyen biztos előre tudtam!/az MASZOP-os Szigeti "mester" vezette OVB,zsigerből és kapásból elutasitotta beadványaikat/vizitdij,stb/népszavazás ügyében!Ha előtte egy héttel engem megkérdeztek volna én már mondtam volna a döntésüket!Kifogást,nyafogást eddig még mindig találnak az OVB-n!Nem érdekes?Szerintem igen!Szerintem Szigeti velük szórakozik,közben nagyokat röhög a párttársaival együtt az OVB-ben!No most légy okos Orbán és FIDESZ!Erre vajon mit lépsz?

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.04.12. 11:57:03

Ez tetszik:
"Továbbra is ő az egyetlen, aki vezetői tulajdonságaival képes elbánni a hataloméhes Orbánnal."

Mer' Gyurcsány nem akarja a hatalmat, csak úgy a nyakába esett.

kvadratik 2007.04.12. 12:06:42

Doom, ez manapság sajnos egy eléggé elterjedt axióma. amikor Orbán hataloméhségére reflektálva én is felvetem ismerőseim körében, hogy nem Gyurcsány volt-e, aki elkúrta a gazdaságot, akkor általában maszatolás a válasz, hogy "de az más". minden megengedett, hogy a fasiszta Orbán ne kerüljön hatalomra, ők is csak ennek érdekében cselekedtek. hálásak is lehetünk nekik.

exit 2007.04.12. 12:38:20

doom: "Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt."

te ezt is félreértetted, ez a 'modernizációról' szólt. ;P

amok 2007.04.12. 12:55:38

"a szocialista párton belül Gyurcsány messze a legalkalmasabb képviselője a modernizálásnak és a Nyugat-barát irányvonalnak."

2007-ben NATO és EU tagként hogyan lehet értelmezni ezt a mondatot? Ez olyan, mintha egy 1977-es kremlinológiai tanulmányból lett volna kimásolva. Szegény öregember.

Guild 2007.04.12. 12:59:18

gallicus:
A Fidesz akár jól is kijöhetne ezekből a buktákból, ha ügyesen beépítené ezeket a demokráciában a kormányt ellenőrizni/ellensúlyozni hivatott független intézményrendszer felszámolásáról szóló érvelésükbe. De az eddigi kommunikációt figyelembe véve nem fog jól kijönni.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2007.04.12. 14:54:56

Az egyébként sokkal jobb sorsa érdemes Lendvai már korábban is hüledezésre késztetett:

politika.blogter.hu/?post_id=112182

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.04.12. 15:07:16

kvadratik 2007.04.12. 12:06:42:
"Doom, ez manapság sajnos egy eléggé elterjedt axióma. amikor Orbán hataloméhségére reflektálva én is felvetem ismerőseim körében, hogy nem Gyurcsány volt-e, aki elkúrta a gazdaságot, akkor általában maszatolás a válasz, hogy "de az más". minden megengedett, hogy a fasiszta Orbán ne kerüljön hatalomra, ők is csak ennek érdekében cselekedtek. hálásak is lehetünk nekik."

"Lehet, hogy kicsit többe fog kerülni, de legalább nem a jobboldal kormányoz."

Idézet ugyanattól.
Nem akarok demagógnak hangzani, de ez alapján teljes joggal varrhatjuk az egyensúlyteremtő csomag nagyobb részét az MSZP-szavazók nyakába.

Nekik megérte, hát fizessenek.

kvadratik 2007.04.12. 16:16:10

Doom, ugyanattól? kire gondolsz? vagy én nem értem?

egyébként én a költségek kapcsán akkor szoktam a fejemet a falba verni, amikor egyesek felháborodottan magyarázzák, hogy a tv székház meg a Kossuth tér rendbetételét kikkel kellene megfizettetni. és megy a vita, hogy most 50 vagy 100 millióba került ez meg az a tüntetések kapcsán.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.04.12. 16:20:49

kvadratik 2007.04.12. 16:16:10:
"Doom, ugyanattól? kire gondolsz? vagy én nem értem?"

Hát ki mástól, mint Gyurcsány Feritől.
Vagy utalhatok Veres János őszinte vallomására
valamelyik EU fórumon még a választások előtt, hogy
azért nem lesz megszorítás, mert meg akarják
nyerni a választásokat.

Ők tudják, hogy nekünk megéri.

Ács Feri 2007.04.13. 12:03:11

"Ki mozgatja? BMD, Moszad, Cia??"

Ugyan már. Csupán saját elhatalmasodó szenilitása.

gallicus 2007.04.24. 09:14:28

Figyelem blogozók!Jó lesz ha csinján bántok a kommentekkel!Ez a Bárándy unoka már beterjesztette az un."gyülöletbeszéd" elleni törvényt!Vagyis vége a zsidózásnak,stb,helyette pofa alapállás van!Nemcsak a kajástálat rakták arrébb,hanem már "ugatni" sem lehet szabadon mert bekaszniznak!Teljes a szabadság Magyarországon:Hurrá!szabadon lehet munka nélkül lenni,éhenhalni,ha beteg vagy és az orvosra nincs pénzed megdögleni idő nap előtt,ja és öngondoskodj magadról ha van miből,ha nincs szintén megdögölhjetsz!Állasm bács teljesen magadra hagyott,köszönd meg ezt a gengszterváltóknak,Fletónak,Orbánnak,Kókának,Horn Gyulának,stb!Már minden pénzed elszedték,befizetted ,mégsem jár ellátás semmiért!Ez a mai magyar "liberális modern állam"!Lehet hozsannázni és kezet csókolni politkusainknak,akik ugy átbaszták a népet a l7 év alatt csakugy füstölt!!!!!!!!!!!!!!!!!Polgár te meg most révetegen bámulhatsz a magad elé a semmibe ha nem vagy ujgazdag vagy bankár!Ezért és ennyiért dolgoztál életedben,"nem épp semmiért"!
süti beállítások módosítása