Che Guevara jómunkásember
2007. április 06. írta: TuRuL_2k2

Che Guevara jómunkásember

A Népszabadság olvasói (így, Húsvét előtt) fellélegezhetnek: Che Guevara mégis áldott, jó ember volt, arcmásának Krisztusé mellett a helye minden dél-amerikai otthonban. Így az is teljesen helyénvaló, hogy a főreformer Che Feszten mutat irányt a progresszív ifjúságnak. Összetartozunk, na.
Pár szóban emlékezzünk meg azért a kitűnő szerzőről is: Dr. Dömény János a pártállam (majd '98-ig a köztársaság) nagykövete volt latin-amerikai országokban, a HVG szerint szigorúan titkos tisztként, ma pedig korábbi érdemei elismerése mellett selejtezi a Külügyminisztériumban a minősített dokumenteket. Könyvet is írt Che Guevaráról, persze: tőle tudhatjuk, hogy Che nem munkatáborokat szervezett, csak újszerű HR-megoldásokban gondolkodott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1455237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.04.06. 13:54:43

"...Mint kiderült, a munkatábor egy sajátos humánerőforrás-menedzsment kísérlet része volt..."

Ilyen gondolkodással a II. világháborút egy elhibázott reformkísérletnek lehet nevezni, ahol az arbeitslagerek egy újszerű megoldást jelentett. A lagerek védelmében meg felhozhatjuk, hogy minden reform kezdetben nehézséggel küzd, mert sok apró hiba (mondjuk a millió nagyságú halott) is becsúszik.

agyrém.
süti beállítások módosítása