Józsué fája
2007. március 13. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Józsué fája

Remélem, vannak még épeszű emberek, akik nem a kormány és a rendőrségi szervek hergelésére gerjednek, és nem a fővárosból való menekülést tervezik ezekben a napokban. Lazítsunk egy kicsit.

Például emlékezzünk meg arról, hogy húsz éve jelent meg a legendás Bono vezette legendás U2 együttes legendás Joshua Tree című lemeze. A mindenféle poptörténeti összesítésben rendre a top 10-ben felsorolt rockzenei alapmű négy ír katolikus faszi Amerika-tripjéről szól.

Majdnem húszmillió darabot adtak el a lemezből. Hja, kérem, ezek még a download-korszak előtti idők voltak.

Bono akkoriban még nem Afrika megmentésével, hanem a zenéléssel foglalkozott, és énekelt. Igen jól. Néhány nemzedék, köztük az UFi U2-kedvelő alosztálya nőtt fel az olyan dalokon, mint a Where The Streets Have No Name, a With Or Without You vagy a Still Haven't Found.

Az évforduló alkalmából a U2 szakállas bácsija, The Edge gitáros emlékezik vissza az egyes dalok sztorijaira a BBC-n.

Hallgassátok ezt a felemelő zenét, és gondoljatok vissza arra a korra, amikor a világot akartuk megváltani. Most már önmagunkat is nehéz volna...

 

u2

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3646145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exit 2007.03.13. 17:29:16

ergé, nem te szerzed a zenét az mszp kongresszusokra? ;P

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.03.13. 18:47:02

exit, dehogynem, én szerzem, sőt, én vagyok a U2 ötödik tagja is, de most hanyagolom őket, mer' az UFiblog jobban fizet :-)

tistedur 2007.03.13. 19:50:06

és én akkor már éltem..:(
azok a régi szép idők..:)
süti beállítások módosítása