Új egyenlet felé
2007. március 02. írta: Oli bácsi

Új egyenlet felé

Debreczeni József="The Hungarians"

Ha valaki nem tudná.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9841965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ács Ferenc 2007.03.03. 14:16:31

www.nol.hu/cikk/437600/ - A Népszabónak sem kellett kétszer mondani, elindult az apró álhírek gyártása, hangulat kell, meg feszkó, terelés, szánalmas az egész. A halottak meg nem nyugodhatnak, folyton előkapják őket pajzsnak az egzisztenciális rettegők.

tudatlan 2007.03.03. 14:37:35

ti ezt ertitek? miert rosszabb az, ha valaki vallalja a nezeteit, mint, ha titokban erzi magaenak azokat? (legyenek azok egyebkent barmilyen, akar altalam elitelt nezetek) nem szeretem a kommunistazast, ennek ellenere mondom, kommunista egy attitud ez.

Gabe 2007.03.03. 18:08:28

Mondják meg a jogászkörökben jártas kolegák, hogy Dobrev Klára (akinek hangja feltűnően hasonlít Schobertné "Rubint" Rékára) miért taníthat eme kiélezett felsőoktatási versenyben TUDOMÁNYOS FOKOZAT NÉLKÜL egy egyetemen?

Oli bácsi 2007.03.04. 08:58:45

Kündü, Prókátor!
Erről a tripről le lehet farolni most már Zsidózni tessék otthon maradni.
Kündü a tetejébe még tájékozatlan is.

Kieran Hayes 2007.03.04. 13:35:37

Még újabb egyenlet:

kurszán kündü = prókátor

???

Oli bácsi 2007.03.04. 17:12:26

Kündü!

Ez egy bizonyos szint alatt van. De azért megpróbálom, utoljára. Itt eddig nem judeobolsevikozott senki, még Gyurcsány sem. Dobrev nem volt állambiztonsági ezredes: a jövőben alaposabb Magyar Világ/Szittyakürt/Magyar Mérce olvasást várok el. Ifj. Apró Antal az volt, úgyhogy egyes, leülhetsz.

Kieran: Tézisedet erősen alátámasztja a két egyén feltűnően hasonló (és hektikus) Caps Lock használata. Grat.

Gabe 2007.03.04. 17:33:50

Nem mentegetésül, de Lévai Anikó nem az ország legnagyobb stb. egyetemének leghíresebb jogi karán oktat, és nem adjunktusi minősítésben. De ha már tényleg mindenkit dobálnak kifelé az egyetemekről (meg egyetemek és kutatóintézetek szűnnek meg), akkor tessék a felsőokt. törvényt betartani, akárki feleségéről legyen is szó.
Ezt mint főiskolai oktató mondom.

medve 2007.03.04. 18:54:01

Csak úgy csöndben megjegyzem: kit érdekel Dobrev Klára?

Gabe 2007.03.04. 19:00:06

A hallgatóit, s Story-magazin olvasóit, a Népszabi és az atv közönségét, meg azokat, akik örülnek Feri sikereinek. És ők sokan vannak, hogyha erre az a válaszod: de én nem vagyok egy közülük.
Amire én rá akartam világítani, az az, hogy miközben kaszálnak az egyetemeken, addig - lásd képesítés nélküli tanár - törvénytelenül oktathat az ország első egyetemének jogi karán. És ez mint büszkeség jelenik meg a férj arcán, hogy ez a remek asszony egyetemi oktató stb. Az én kérdésem az volt, hogy MIRE FEL?
Ezért akartam megtudakolni, hogy akik a jogászkodásan jártasak, azok hogy érzékelik ezt. Pl. Morvai Krisztonának legalább van tud. fokozata.

medve 2007.03.04. 19:12:00

Na, így kell ezt csinálni, így nkell manipulálni. Index, vezető sztori (azé az iNdexé, mely még nem számolt el a hamis videóval). Ennyi értelme volt Dobrev Klárának i8s, lehet egy kis kampányt szervezni rá.


Nincs több zsidógyűlölő, csak hangosabbak
Tbg
2007. március 4., vasárnap 17:30
Nem változott jelentősen az antiszemitizmus mértéke Magyaroszágon. A 2006-os adatok szerint a lakosság negyede előítéletes, harmada még inkább az, minden tizedik magyar kifejezetten radikális. A kérdés inkább az, mikor, mitől jönnek a felszínre.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat
hirdetés

Az utóbbi pár évben nem változott sokat az antiszemita előítéletesség Magyarországon, az elmozdulás inkább abban figyelhető meg, hogy többször hangzanak el politikai kontextusban antiszemita megnyilvánulások, mondta el az Indexnek Kovács András szociológus. A kutatót azután kerestük meg, hogy Gyurcsány Ferenc a Timesnak adott interjújában azt mondta, soha nem volt annyi antiszemita megnyilvánulás, mint mostanában. A nyilatkozat után vita kezdődött arról, vajon mennyire igaz az, amit a miniszterelnök mondott.

A legutolsó nagyobb, publikált felmérést Kovács készítette a magyarországi antiszemitizmusról 2003-ban, ebből született A kéznél lévő idegen c. könyv. A kutató 1995 óta készít felméréseket, legutóbb 2006 nyarán gyűjtött adatokat, ezekről számolt be az Indexnek.

Az antiszemitizmus skálája

kép: jewishworldreview.comA zsidókkal szembeni előítéletnek és adott esetben gyűlöletnek több formája, szintje van a magyar társadalomban: a radikálisan antiszemita gondolkodásúak aránya évek óta tíz százalék körül van, de összességében minden harmadik-negyedik magyar gondolkodik a zsidókról előítéletesen.

A kutató három kérdéssorozat-csoporttal dolgozott. Az első kérdéskörben az olyan sztereotípiák elterjedtségét vizsgálta, mint hogy a megkérdezett szerint, például, kapzsik-e, zsugoriak-e a zsidók. A hagyományos sztereotípiák ma is elevenek, de ez Kovács szerint még nem tekinthető antiszemitizmusnak.

A megkérdezettek 15-20 százaléka gondolkodik kifejezetten előítéletesen, az ő antiszemitizmusuk "tartalmasabb" az előző csoporténál. Ők gondolják úgy, páldául, hogy a zsidó értelmiség befolyása alatt tartja a sajtót, a kultúrát; hogy a liberális pártok zsidó érdekeket képviselnek; vagy hogy Jézus megölése a zsidók megbocsáthatatlan bűne.

A megkérdezettek 27 százaléka hisz abban, hogy valóban létezik egy titkos zsidó összeesküvés a világban.

Normális helyzetben a radikálisok inkább csöndben vannak

Antiszemitizmus elleni kampány az USA-ban Leonardo di CaprióvalA radikális antiszemiták, vagyis akik diszkriminálnák is a zsidókat, jóval kevesebben vannak. A lakosságnak körülbelül tíz százaléka gondolja úgy, hogy a zsidók számát bizonyos foglalkozásokban korlátozni kellene, vagy hogy jobb lenne, ha a a zsidók kivándorolnának az országból.

A politikai antiszemitizmus - vagyis amikor egy politikai szervezet antiszemita politikai célokat hirdet - teljesen marginális és elhanyagolható jelenség Magyarországon, utoljára a 90-es évek közepén felbukkanó neofasiszta csoportok járták ezt az utat.

Fontos megjegyezni, teszi hozzá a számokat kommentálva a kutató, hogy itt nem arról van szó, hogy minden tizedik magyar elsőrendű célja egy numerus clausus hatályba léptetése, vagy a zsidók elüldözése lenne. De ha már megkérdezik őket, egyetértenének ezzel a politikával.

"Az előítéletkutatás speciális dolog, hiszen a kutató a gondolkodás rejtett struktúráira kíváncsi. Ha egy megkérdezett egyetért a kérdőíven szereplő durva antiszemita kijelentésekkel, még nem jelenti azt, hogy állandóan a zsidókkal való leszámoláson jár az esze. Sőt nagyon valószínű - fogalmaz Kovács -, hogy ilyen nézeteit, mivel tisztában van vele, hogy a többség ezeket elutasítja, máskor inkább elhallgatja, elfojtja."

A Kossuth tér lélektana
Ha viszont olyan közegbe kerülnek, amelyben, úgy tűnik, bevett zsidózni, akkor felerősödik az antiszemiták hangja. Sőt amikor egy csoportban elfogadottá válik a zsidózás, akkor nemcsak a korábban elfojtott gondolatokat mondják ki hangosan, hanem az összetartozás kifejezésére azok is elkezdenek ilyen nézeteket hangoztatni, akik egyébként nem annyira előítéletesek.

"Ha ez a mechanizmus mozgásba lendül - mondta Kovács -, könnyen az a látszat alakulhat ki, hogy gyorsan nő az antiszemiták száma. Ehhez a benyomáshoz hozzájárul a média is, amikor tovább erősíti ezeket a - szokatlan és hírértékű - hangokat. Az újságíróknak gondolniuk kellene arra is, hogy mindezzel a lapuló és bizonytalan antiszemitáknak azt sugallják: csak bátran, nem vagytok egyedül!"

Gabe 2007.03.04. 19:33:11

Ezek szerint akkor egy kifejezetten antiszemita programmal induló párt könnyen lehagyhatná a kispártokat... És miért is esik egy párt népszerűsége, ha antiszemitizmussal vádolják?

medve 2007.03.04. 20:14:49

A permanenns antifasiszta küzdelem segít elfelejteni a volt baloldalo szavazók körében, hogy kik tették tönkre az országot.

medve 2007.03.04. 20:55:01

Kurszán Kündű! Ezek szerint nem tud olvasni, ha engem lebaloz, de nyilván maga egy nagyon okos ember.

medve 2007.03.04. 20:56:05

Kündü! Aki engem lebaloz, az nem tud olvasni. Vagy olyan nagyon okos ember, mint maga.

:-S 2007.03.04. 22:30:55

A fentebb cikkhez fűzött kommentedből az jön le, magát a zsidózást vszeg nem jó, de legalábbis a jobboldalra káros dolognak tartod; lehet, ez zavarta meg az előljáró urat, mást nem nagyon tudok kitalálni :-D

:-S 2007.03.04. 22:36:13

A blogjára (na jó, maradjunk a képeskönyv megnevezésnél...) is érdemes vetni egy pillantást...

Mr. Kieran Hayes 2007.03.05. 09:20:18

Kündü,

mi lenne, ha az ideológiai harcot inkább balos blogokon és fórumokon folytatnád, és nem minket basztatnál itt, amikor ennek a blognak a törzsközönsége többnyire arra a pártra szavaz, amelyiknek te állítólag tagja vagy?



süti beállítások módosítása