Diplomáciai hobbisubba
2007. február 24. írta: Oli bácsi

Diplomáciai hobbisubba

Néhány friss, ropogós hír a Quai de Bem háza tájáról.

Bennfentesek azt csicsergik, hogy:

Molnár Lajos az egészségügyi reform (gondolkoztam az idézőjelen, de most inkább nem) levezénylése után, érdemei elismerése mellett bécsi nagykövet lesz.

Gémesi Ferenc, határon túli magyar ügyek méltán népszerű adminisztrátora a nemsokára megnyíló minszki magyar képviseletre kerül.

És a bónusz: a cunami egyik magyar áldozata, Vándor János, volt thaiföldi magyar nagykövet, miután jogerősen pert nyert egykori munkáltatója ellen, most Kairóba készül.

Törekvős diplomáciai tavaszunk lesz, azok a külügyi bizottsági meghallgatások számos vidám percet szereznek majd nekünk.

Stúdió.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1439775

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bridal Heels 2017.11.04. 10:47:31

Akinek fejjel lefelé repülve sem ömlött ki a kávéja - Fékszárny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.24. 10:43:39

És azt mi dönti el, hogy kész-e az egészségügyi reform?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.24. 10:56:42

OFF

A Morvai-bizottság jelentéséről lesz post? Szvsz három hónapi ülésezéssel sikerült egy 250 oldalas Bayer/Lovas-vezércikket kihozniuk a szokásos féligazságokból összegyúrva.

ON

tudatlan 2007.02.24. 12:58:25

oliba a hobbisubba immar deklaraltan:)

smalladam, majd en eldontom: kesz:) Komolyabban: mikor
szavaznak a tobb biztositos rendszer ugyeben? Errol mondjak, hogy presztizsveszteseg nelkuli modon adna alkalmat Molnar eltavolitasara. (Mar, ha tenyleg az eltavolitasa a szandek.)

Egyebkent ti olvastatok barhol tartalmi kritikat az egeszsegugyi reformmal szemben (es most nem arra gondolok, hogy bezarjak a korhazakat, mi lesz az ott dolgozokkal, mert ez bar jogos felvetes, de, ha nincs mellette, hogy a bezaras egyebkent nem elkerulhetetlen, akkor kritikanak keves)?



OFF:
tegnap a Koczian fele korrektura legjobb megnyilvanulasa
Szakonyi Petere volt: a Gonczol jelentes sokkal alaposabb, bar a Morvai-felet meg nem olvastam:)
ON


Guild 2007.02.24. 13:57:31

Még néhány csicsergés Molnár Lajosról:
- Az összevont HM-BM-MÁV-OGYK-ba akar beejtőernyőzni.
- Portugál nagykövet lesz.
- A sok cigi miatt tüdőrákot kapott, és most Németországban kezelik.

Kórházbezárás:
Milyen tartalmi kritikát lehet megfogalmazni, azon kívül, hogy a betegeknek messzebbre kell kórházba járni, várólisták alakulnak ki, és a bezárások jórészt politikai szempontok alapján dőlnek el?
A kórház bezárás kérdése emberi döntésen múlik, ezért félrevezető úgy beszélni róla, mint ami elkerülhetetlen.

tudatlan 2007.02.24. 14:18:10

nem tudom ezeken kivul milyeneket lehet, en azt nehezmenyezem, hogy akar ezek is keveset, ugyetlenul es inkoherensen hangzanak el. Peldaul nem ugyanaz azt mondani, hogy lobbierdekek menten vannak korhazak amiket nem zarnak be, es ez egyreszt oromteli masreszt mi van azokkal, akiknek nincs eleg eros lobbijuk, vagy azt, hogy, ha ilyen-olyan lobbierdekek menten lehet allitgatni a dolgon, akkor maga az eredeti elmelet az elkerulhetetlensegrol is kerdesesse valik, de minimum az atalakitas szakmai mivolta. A varolistat egy vitaban sem hallottam, hogy taglaltak volna, plane nem kovetkezetes ervelessel. A messzebre kell menni onmagaban a mi lesz az ott dolgozokkal kategoria, egy vitaban ervnek onmagaban gyenge.

Dina 2007.02.24. 14:31:55

Figyu,itt arra megy ki a játék,ha S.O.S korházba kell menni,oda ne érj,inkább haljon meg az illető az úton, ill. útközbe,mert a KÖLTSÉGVETÉS ezt diktálja! DE persze akkor se jobb a helyzet, ha pl:a szülés indul be. Inkább a tervezett idő közeledtével legyen a háznál bába asszony, ahogy a régi szép időkben."Minden esetre,mielőtt eltávoznánk az élők sorából,vagy éppen világra jövünk a VIZITDÍJAT készítsük ki."Mert ezek az események fontos adminisztrációs munkákkal járnak.

tudatlan 2007.02.24. 14:35:27

OFF:
www.radio.hu/?cikk_id=215355/2007-02-24_12:50:19

akkor ez batorsag, vagy pofatlan zsarolas. azaz minek van nagyobb eselye: hogy nem mond semmit es nem valasztjak meg (vagy nagyon alacsony szazalakkal -nem tudom lehet-e nem megvalasztani, ha o az egyeduli jelolt - barmelyik estben sztem miniszterelnokkent is bukik), vagy, hogy a 75% bejelentese utan kevesebb, mint 75%-ot kap?

ON

ja es remelem a tudorakos nem igaz, rosszat senkinek sem kivanok, plane nem ennyire rosszat. viszont, ha Molnart akarmilyen ugyben kulfoldon kezelnek az eleg botranyos lenne.

tudatlan 2007.02.24. 14:41:55

smalladam, lehet,hogy ezzel bukok egy plakettet, de
a meltanyossag jegyeben azt hiszem illik belinkelnem:

www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=29782

medve 2007.02.24. 15:59:32

Azért a teljességhez az is hozzátartozik, hogy egyesek szerint Göncz Kinga lesz az utód az EM élén a KÜM-be pedig jön Eörsi vagy Szentiványi. Göncz Kinga bukását hivatott előidézni az ÉS-ben megjelent külügy-ellenes cikk (melyet valójában állítólag Törzsök Erika ír, mint ahogy mostanában ő írja a Fejtő Ferenc cikkeket is). DE óvatosság: ezek pletykák.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.02.24. 16:03:34

Ez a Göncz K. azért egy multifunkciós nő.

Pár hónap és lehetne miniszterelnök is belöle.

Dina 2007.02.24. 16:48:58

Hé,nagytudású,...mi is? Az 1enjog-úság nagymestere! Köszönöm megtisztelő figyelésed!

Szmöre 2007.02.24. 19:20:40

A csúcs nálam még mindig Horváth János televíziós fenegyerek havannai kinevezése volt. Én a magam részéről Ernyey "a női lélek csupa-csupa titok" Bélát delegálnám, mégpedig Irakba. Kell a jó országimázs.

Pallos Levente 2007.02.24. 20:21:43

Miért, Horváth János miért rosszabb választás, mint a KüM szakszervezetise Koreába? Csak hogy ő is mehessen már valahova...

Közép-Európa +1-2 további ország kivételével sehol sincsen semmilyen diplomáciai feladata a magyar követségnek (miről is tárgyalunk mondjuk Ausztráliával, Dél-Afrikával vagy Brazíliával? Szingapúrban 4 diplomatánk állomásozik!!!). A követségeknek 90%-ban gazdasági szerepet kellene ellátniuk (a maradék konzuli munka és egy kicsi kultúrális tevékenység). Ehhez pedig nem idióta barátokra, hanem a gazdsághoz valamit konyító emberekre van szükség.
Én a Távol-Kelettel foglalkozok, ismerek olyan követségi embert, aki bár nem beszéli a helyi nyelvet, de vadul beleásta magát a munkába, tud és hajlandó dolgozni és segíteni a cégeknek. De a többség csak vakarózik vagy felesleges, a fenekét védő papírhegyeket gyárt.

medve 2007.02.24. 22:57:33

Levente! Azért egy kis országnak egy globalizálódó világban nem mindegy, hogy milyen diplomáciaI TEVÉKENYSÉGET FOLYTAT. eZ AKKOR IS IGAZ, ha nálunk leszarják a külpolitikát.

Pallos Levente 2007.02.25. 09:42:05

medve!

Kérlek, írd körül, milyen *diplomáciai* tevékenységre van szüksége Magyaroszágnak Brazíliában vagy Hongkongban? Mi a cél?

medve 2007.02.25. 10:55:02

Brazília Dél-Amerika legfontosabb állama. Gazdaság a köbön, továbbá meg fogsz lepődni, a brazil mfolyamatokat is figyelni kell, mert poéldául egy intenzív dél-amerikai-USA viszály kihat a magyar gazdaságra is. És még véletlenül Brazíliában él 200.000 magyar emigráns.

Hongkong: Ázsia pénzügyi központja és egy kapitalista város, mely ajtó a világ leggyorsabban fejlődő gazdaságára, Kínára.

Sajnos egy globalizálódó világban kicsin hazán nem tud bezárkózni a Kárpát-medencébe.

Pallos Levente 2007.02.25. 11:40:05

Eleget éltem HK-ban ahhoz, hogy ismerjem a viszonyokat. De Te is pont azt mondod, amit én: a gazdasági kapcsolatok miatt fontos ott lenni. Nem a kétoldalú politikai okoskodás miatt. Nem bezárkózni kell, hanem értelmesen használni az erőforrásokat. Azzal foglalkozni, ami hoz valamit.

medve 2007.02.25. 12:30:56

De Levente! Egy jó misszió jó politikai és kulturális tevékenysége gazdasági hasznot is hozhat. Nem is beszélve arról, hogy a magyar Külgynek nagyon kéne tudnia, pontosan mi történik Kínában (környezetében), mert hát ettől függ sok minden a jövőt illetően. A diplomáciai tevékenység egy ország számára hasznos, nem pénzt emészt.

Dina 2007.02.25. 12:57:34

Jó úton haladunk affelé,hogy kedves ülőmunkásaink,a nagy reformerek,és költségvetési bizniszelők benyeletik országunkat a nagy "Kínai"birodalommal.Diplomácia ide, diplomácia oda.EZT MEGCSINÁLJUK!!!

Pallos Levente 2007.02.25. 17:59:33

Persze a jó politikai tevékenység sokat hozhat. Szingapúrral milyen komoly politikai ügyben kellene együttműködnünk, amely
- jelentősen lendítene a kapcsolatainkon
- teljes állásban politikával foglalkozó nagykövetet és további 3-4 diplomatát kíván?
Koreában is 5 kiküldött van a követségen, abból 1 foglalkozik a gazdasággal.
Pekingben 10+ fő ül a követségen (+ shanghai és hongkongi főkonzulátus). Gazdasággal foglalkozó ember 2 fő, abból az egyik (a főnök természetesen) nyugdíj előtt álló öregúr, aki nem ért Kínához, sőt még a számítógéphez sem.
Tényleg ilyen jól állunk?

medve 2007.02.28. 09:55:22

Pallos Levente! Nyílván, ha a gazdálkodásért felelős külügyes lennék, megviszgálnám, de azért a relációk, amiket felsoroltál, fontosak. No meg valami azt súgja, hogy az általad felsorolt létszámok nem mindegyike külügyes állás. Ugye érted?

Pallos Levente 2007.02.28. 12:01:08

a relációk, amiket felsoroltál, fontosak
Ha Ausztráliára, Dél-Afrikára és Brazíliára gondolsz, bevallom, azokat találomra írtam. Bár eddig Te sem tudtál olyat írni, ami meggyőzött volna a politikai jelenlét szükségességéről. Milyen politikai okból fontosak?
És van még vagy 50 követségünk.

Igen, tudom, nem mindegyik állás külügyes (Szingapúrban ha jól tudom, az). De nem mindegy, ugyanabból az állami bevételből tartjuk fenn.
süti beállítások módosítása