Veszélyzóna
2007. február 23. írta: k|M

Veszélyzóna

Bár a nagy hírpörgés most egészen másról szól, a héten a Népszabadság megelőlegezte nekünk "a márciusi sajnálatos eseményeket", íme.

Különösen a cím és ezek a mondatok megkapóak: "Noha az ünnepi színpad az Erzsébet hídnál lesz, a Fidesz nagygyűlésén részt vevők ugyanott állhatnak március 15-én, ahol október 23-án. Az Astoriánál. A Fidesz szerint ugyan az Erzsébet híd-Rákóczi út vonala nem az Astoria, és ezt csak „politikai okokból” lehetne így nevezni, de aki ismeri Budapestet, az tudja: a tömeg az Astoriánál áll majd..."

Aki tényleg ismeri Budapestet, az tudja, hogy az Astoria és az Erzsébet híd pesti hídfője között van még egy nagyobbacska placc: a Ferenciek tere és a környező utcák pár négyzetmétere, így akár ott is állhat majd a tömeg. Legalábbis egy része.

Hogy a témában több van a kelleténél, azt a magyar liberalizmus sikeremberének újabb intellektuális erőfeszítése is jelzi: szerinte a Gönczöl-bizottságnak kellene véleményeznie a helyszínt, és azt is hozzáfűzte, el kellene kerülni a sorszerűt (éseztígyhogy?, ugye); ám remek glossza is született a folytonos, és egyre csak egyre inkább, és egyre csak folyton erősödő demokrácia- és köztársaságféltésből: itt Nagy N. Péter "Orbán szamarainak" (hódmezővásárhelyi kórháztüntetés kommentálása) nyegle lekezelése után most az egykori állampárt ellenzéke által használt kultikus terület megdicstelenítéséről értekezik.

És hogy a hétvége se teljen az ellenzék ekézése nélkül, az igazán mazochista blogolvasók kattintsanak ide; aki kihagyja, annak annyit, a szerző nyílt színen vallja meg motivációit az ellenzékkel szemben, és így természetszerűleg a hatalom oldalán: csakazértis, dacból.

Végbéltájék-környéken jelentkező feszítő érzés lehet ma hatalompárti újságírónak lenni.

Már elnézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr639430

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: amego.tv 2018.03.07. 17:44:21

Egy mondat Bissauból - tucano

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadratik 2007.02.25. 20:21:14

javasolnám, hogy a Gönczöl bizottságnak adjunk szélesebb döntési jogkört egyéb területeken, pl. az APEH és a biróságok egyes feladatait is delegálhatnánk hozzájuk...
és ez a faszi ma a "liberális" párt elnökjelöltje.
Bugyinszki Gyuri irását meg nem is értem. mármint nem tudom értelmezni, mintha valami p ornolize. com klónt engedtek volna az oldalra, csak ez éppen az ellenzék fikázásáról szól.

a Gönczöl vs. Morvai jelentésekről nem akartok irni valamit?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.26. 00:22:13

Én mondjuk nem igazán értem ezt, hogy miért pont oda. Azt mondjuk nem hiszem, hogy a barikád miatt, bár tudni lehetett volna, hogy ha bedobják ezt a helyszínt úgyis mindenki azzal fog jöbbi, hogy de ott volt a barikád. Viszont nem messze fog beszélni Demszky. Váltják egymást a mikrofonnál, vagy hangosítási verseny?
Meg aztán az sem világos, hogy miért foglalták le az utat a Blaháig. Kétmillióan lesznek?
Egyébként a baloldalról elhangzó kritikák csúcsa Nyakó Istváné volt, aki nálam mindig megnyeri az aranykoszorús hülyenyilatkozó díjat, hogy világos hogy az Erzsébet-hídat választották, hiszen az közel van az MTV székházhoz, a Kossuth-térhez és a város fontos pontjaihoz.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.02.26. 11:22:34

kvadratik,

a Gönczöl vs. Morvai-jelentésről a privát véleményem annyi, hogy jót derültemazon, mikor a Nemzet címlapján megláttam a hírcímet, miszerint Gyurcsány a fő felelős a Morvai-biz. szerint, nem mintha a Nemzet nem leszedte volna a keresztvizet róla okt. 24-én; meg kicsit unalmas már ez a kormánynak van egy bizottsága és megállapítása, és van egy az ellenzéknek is, ami természetszerűleg homlokegyenest ellenkező, mint a kormányé - ennyire nem látszódhatnak másként a dolgok innen vagy onnan - ez a baj mindkettővel; szinte 100%-osan biztos vagyok abban, a balosok a Gönczöl-bizottság azon részét tekintik teljes mértékben igaznak, mely a felelősség egy részét az ellenzékre hárítják, míg az ellenzéki érzelműek a Morvai-jelentés azon kitételét tartják igaznak, hogy a rendőri brutalitás uralta az utcát;

nekem kicsit kezd sok lenni ez a párhuzamos valóságosdi

smalladam,

szerintem nemnagyon volt más hely; a budai vár alatt már volt egy márc. 15-e, a többin meg hivatalos ünnepség lesz; Nyakó az rendre okosakat mond; rossz is lehet Nyakó Istvánként ébredni reggelente: atyaég, ma is mondanom kell valami döbbenees idiótaságot: nehéz karrier ez, lássuk be

tudatlan 2007.02.27. 20:50:28

buli van az m1-en, egy jo kis 5 a 2 ellen felallas a' la RozsaPeti
süti beállítások módosítása