Elegánsan és szenvedéllyel élt
2006. november 24. írta: Oli bácsi

Elegánsan és szenvedéllyel élt

Kezdünk már úgy kinézni, mint egy temetői faliújság, de kit érdekel. Olyan kort élünk, amikor az élet urai lassan itthagynak bennünket. Azok, akik szenvedéllyel írtak, játszottak, éltek, mert hittek valamiben. Ő elegánsan is élt. Meghalt Philippe Noiret, 76 éves korában.

 

Én személy szerint az 1992-es, Magyarországon teljesen érdektelenül (sőt, emlékeim szerint a Magyar Nemzetben lecseszőleg) fogadott Max et Jérémie után lettem elszánt híve. Jean-Pierre Marielle-lel való közös játékuk röpke pillanatokra azt is elhitette, hogy Christopher Lambert színész egyáltalán. És az ember még a Cinema Paradiso nyálasságát is elnézte neki, meg a D'Artagnan lánya könnyűségét (de a Huhogók azért jó volt). A nagy zabálás színésze volt, a Zsaroló zsaruk (Les ripoux: oh, magyar mozicím-fordítók, ti világ eszei) csámcsogó és abszolút gátlástalan felügyelője, Zazie nagybácsija, egy sor zsaru, kém és titkos szenvedélyekkel megvert polgárember: ez mind ő volt és milyen jó, hogy ő volt. Repkedő csokinyakikkal, díszzsebkendőkkel és irtózatos átmérőjű szivarokkal - ez azonban csak álca. Egy mély, zseniális és őszinte színész volt.

Az utolsó bölények egyike. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1918869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.11.25. 14:26:01

Imádtam, a Huhogókat miatta bármennyiszer újra tudom nézni. Isten nyugosztalja.

akos87 2006.11.25. 15:59:06

A Cinema Paradisobeli alakítását soha nem felejtem. Köszönöm, Isten vele...
süti beállítások módosítása