Mosmán' tényleg
2006. november 02. írta: Oli bácsi

Mosmán' tényleg

összenő, ami összetartozik, legalábbis a Hírszerző cikke szerint. Ez döbbenetes újdonság, és ha Kósa András nem lenne, akkor nem is szembesültünk volna az állítással (amelyet különösen hitelesít, hogy egyik forrása Tamás "Független Értelmiségi Vagyok Egyúttal A Miniszterelnök Fülbesúgója" Pál), mert ugyan csak másfél évtizede követjük a honi politikát, de ilyet még soha, de TÉNYLEG soha senki nem mondott a jobboldalról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6917086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mifolyikitt? 2006.11.02. 12:29:56

Tehát már az a helyzet,hogy akinek nem ugyanaz a véleménye , mint GyF nek-azaz a koaliciónak- az már szélsőjobboldali...Talán ebben a cikkben egy két érdekes megállapítás ,illetve felvetés közelebb vinné az ujságírót a valósághoz...Már ha érdekelné...

hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=32798
üdv.

r.a · http://ra.underground.hu 2006.11.02. 14:53:24

Megjegyezném, a cikkben nem az volt a szélsőjobboldali definíciója, hogy "nem ért egyet GyF-fel", hanem a megkérdezettek maguk sorolták be magukat valami skálán szélsőjobboldalinak. Nem ugyanaz.

Guild 2006.11.02. 15:35:47

Mintha évekkel ezelőtt olvastam már volna hasonló "szörnyű" eredményeket. A nemzeti helyzet egyre fokozódik?

Kíváncsi lennék azért ennek a felmérésnek a pontos kérdéseire és mintavételezési módszerére. (Pl. nem lehetet úgy érteni, hogy a 10 az eltántoríthatatlan fideszes?)
Pontosabb lett volna egyes szélsőjobboldali nézetekre rákérdezni, és az alapján értékelni.

Az, hogy sokan vannak a mérsékelt- és a szélsőjobb között a szürke zónában szerintem még nem probléma (és vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy más országokban olyan éles volna ez a határ). A probléma az lenne, ha a Fidesz nem csak szélsőséges szavazókkal, hanem szélsőséges politikai programmal is rendelkezne.

és egy érdekes érv a cikkből:
„Kényelmes magyarázat, hogy a lúzerek a szélsőségesek, de ez már csak azért sem igaz, mert a rendszerváltás után legnagyobbat zuhant csoportok között ott van például a romák nagy része is, akik között nagyon kevés szélsőjobboldalit találni.”
Tehát ha van olyan lúzer aki nem szélsőséges, akkor a szélsőségesek nem lúzerek. Logikus.

mifolyikitt? 2006.11.02. 15:54:46

valóban, a cikkben nem....De miért nem írták le pontosan mit kérdeztek az emberektől...

Most a megkérdezetteknek egy egytől tízig terjedő skálán kellett elhelyezni saját beállítódásukat, ahol az egyes a bal, a tízes a jobboldal szélső értéke volt.Vajon a tízes osztályzat aki magára ezt mondta ,az egyenlő a szélsőjobbal....? vagy csak azt jelenti ,hogy maximálisan egyetért a jobboldal politikájával....Amúgy ,szerintem ez is csak pánikhangulat keltés.Egyáltalán kit is nevezünk szélsőjobboldalinak?



amok 2006.11.02. 17:14:09

11-es miért nem volt a skálán?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.02. 17:28:04

Ja, a szélsőjobboldali fogalmát nem ártana tisztázni. Mindenki az a mai közbeszéd szerint, aki a fidextől jobbra van, leginkább szerintem ez egyszerűség kedvéért.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2006.11.02. 19:00:23

Magyarországon gyakorlatilag nincs szélsőjobboldal. Mikroszkóp kell hozzá, hogy észrevegyük. Ha komolyabb erő lenne, akkor rendőrök százai feküdnének vérbefagyva a belvárosban. Szerintem.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2006.11.02. 20:58:56

Igen, kb az a helyzet, hogy Magyarországon nincs szélsőjobb, de a libibolsikanak lenne rá igénye. Ezért aztán mindent meg is tesz az NBH, hogy fabrikáljon egy-két dísznácit. Emlékszünk még Szabó Albertre? Hol van ő most? Vagy Bácsfi Diána? Ő hol van? (Néha szoktam látni a Centrálban, a laptopján pötyögi a f****ságait.) Kb. a harcos szélsőjobb össze tud hozni egy, na jó kettő rögbicsapatot. Abból is az egyiket lehetne NBH csapatnak is nevezni.
A balosok meg csak magukat álltatják azzal, hogy azt mondják a szélsőjobbos csőcselék örjöng. Nem. A multicégek középvezetőitől elkezdve, a sokgyermekes gimnáziumi tanárokon át, egyetemisták százai vettek részt az utcai zavargásokban. Ők nem szélsőjobbosok. Csak elegük van. És meg tudom érteni...

nyeglah 2006.11.02. 21:47:26

Az ilyen cikkek elolvasása meg a Vadai-sajtótájékoztatók után én mindig 12-es leszek, aztán idővel visszaállok 7-re. Ha ezek a tetvek két hétig nem szólalnának meg, lehet, hogy lemennék 0-ás szélsőbalba.

Dr. Minorka 2006.11.03. 13:00:37

A Szociológiai Intézet webhelyén semmi sincs erről. Talán, ha az UFI venné magának a fáradtságot, hogy meginterjúvolja Tamás Pált, és mellékletként az anyagot ide felrakja....
süti beállítások módosítása