A Tom & Jerry és a faji előítéletek − Szebb új világ II.
2015. január 21. írta: dobray

A Tom & Jerry és a faji előítéletek − Szebb új világ II.

tom.jpg

Rasszista Tom & Jerry; rasszista matematika, ami az idős, fehér férfiak hitbizománya; queereket elnyomó, fehér, meleg férfiak a Yale-en; feministákat kiakasztó Vagina Monológok; betiltott egyetemi férfitársaságok és hasonló finomságok. Újabb újbalos szüretet tartottunk: így száguld a progresszív expressz a földi mennyország felé.

Folytatjuk Szebb új világ sorozatunkat a haladás leghaladóbb harcosainak törekvéseiről.

Nem a szilveszteri kabaréból loptuk, de ajánljuk témákként reakciós, szexista, ciszheteró humoristáknak.

Nagy-Britanniában egy magánbeszélgetésben olyan megjegyzést ejtett el Richard Page bíró, hogy szerinte a gyermekeket egy anya és egy apa tudja a legjobban felnevelni, egy anyára és egy apára van szükségük. Page egy örökbefogadási ügyről kérte ki kollégái véleményét. Nem sokkal később szembesült vele, hogy feljelentették egy bírósági watchdog szervezetnél. Page bírót eltiltották a családjogi ügyek tárgyalásától és egyenlőség-tréningre küldték őt. Csak érted halunk, szent véleményszabadság!

A Washington Post arról ír, hogy a sokakat felháborító, itthon is sokáig műsoron tartott Vagina Monológok – amely hagyományosan inkább a konzervatívabb ízlésű színházlátogatókat viselte meg, mivel túlságosan feministának, provokálónak és liberálisnak találták az előző húsz évben – most megint kiakasztott egyeseket – immár egyes feministákat, mégpedig a Mount Holyoke College Valentin-napján. Az érzékeny feministák szerint a Vagina Monológok nem eléggé befogadó, sőt, egyenesen kirekesztő és transzfób. A hagyományosan női intézménybe egyébként immár a következő identitású emberek nyerhetnek felvételt:

Biologically born female; identifies as a woman
*Biologically born female; identifies as a man
*Biologically born female; identifies as other/they/ze
*Biologically born female; does not identify as either woman or man
*Biologically born male; identifies as woman
*Biologically born male; identifies as other/they/ze and when “other/they” identity includes woman
*Biologically born with both male and female anatomy (Intersex); identifies as a woman”

Ne tessék meglepődni, tavaly év elején a Yale egyetem hírportálján azon lamentáltak a queerek és LMBT-k, hogy elnyomják őket a fehér, homoszexuális férfiak.

Máshol jobb a helyzet queer-szempontból, a következő nemzedék talán érzékenyebb és befogadóbb lesz, mivel az egyik nebraskai iskolai kerület (a helyi Klik) még októberben megtiltotta, hogy a diákokat fiúknak és lányoknak szólítsák a tanárok, sőt gender-tervet készíttetett a következő évekre, valamint kiadta a 12 Easy Steps on the Way to Gender Inclusiveness című útmutatót. A nemek szerinti megkülönböztetés helyett azt javasolja, tegyenek különbséget aszerint, kinek mikor van a születésnapja, vagy épp a tejet szereti-e vagy esetleg a narancslevet. Mindezt azért, hogy az osztályteremben így ismerjék el és ünnepeljék a gender-sokféleséget.

Van még pár másik, tavalyi, ám annál mókásabb hírünk. Ezekiel J. Emanuel, az Obamacare egyik atyja ugyanis azt találta írni a The Atlanticban, hogy 75 éves korában meg akar halni, és ezt ajánlja neked és családodnak is. Szerinte a halál ugyan veszteség, de túl sokáig élni is az. Úgy látja, 75 éves koráig nagyjából teljes életet élhet az ember, utána azonban jön a leépülés, amit nem akar átélni. 

Most, hogy újabb kivégzéses videók keringenek a neten az Iszlám Állam jóvoltából, azt is jó ha tudjuk, hogy a Demokrata Párt egyik texasi képviselője, Eddie Bernice Johnson tavaly arra a következtetésre jutott, hogy az amerikaiak lefejezése nem kíván azonnali választ, inkább óvatosabbnak kellene lenni az amerikaiaknak.

Egy amerikai tanárszövetség, a Teach for America úgy találta: kulturálisan befogadóbb oktatásra van szükség, a matematika ugyanis az idős, fehér férfiak területének tűnik, ezért sok diák nem tud azonosulni ezzel a tárggyal. Szerintük olyan életszerű problémákon keresztül kell megszerettetni a matekot, mint hogy miként vegyünk házat feketeként. A szervezet honlapjának egyik írása szerint a 2+2=4 egyenlet naivitás.

Valami régóta eltörött az amerikai egyetemi szférában: a connecticuti Wesleyan University úgy határozott, hogy minden klubjának, egyesületének három éven belül kötelező lesz nőket felvenni a tagságába, sőt megfelelően kell őket reprezentálni a vezetőségben is, ugyanis a férfiklubok egyrészt veszélyesek, másrészt kirekesztőek a nőkkel szemben. Magyarán nem alapíthatsz pusztán férfiakból álló társaságot − kizárólag nőit viszont továbbra is lehet?

És végül: régóta hallani időnként, hogy a Tom és Jerry rasszista-fasiszta sorozat, most az Amazon elevenítette fel újra a vádat. Az online óriáscég szerint a sorozat veszélyes a gyerekekre, ezért figyelmeztetést kellene kitenni a Tom & Jerry-re, miszerint faji és etnikai előítéleteket tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr386729877

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Tom & Jerry és a faji előítéletek 2015.01.21. 08:52:01

Újabb újbalos szüretet tartottunk: így száguld a progresszív expressz a földi mennyország felé. Folytatjuk Szebb új világ sorozatunkat a haladás leghaladóbb harcosainak törekvéseiről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.21. 07:31:33

A mi jó Szócska "robotp*na-radarf*sz" Miklósunk nem Ezekiel Jonathan "Zeke" Emanuelnél tanult véletlenül? [........../.]

tableno 2015.01.21. 07:40:06

Jobbos idiótagyűjtemény nem lesz? Jójó, tudom, olvassak bele a kommentekbe... :)

Virág et. 2015.01.21. 08:07:03

A probléma ezekkel az összeállításokkal csak az, hogy a közönségetek nagy részének fogalma sincs a kontextusról (meg úgy általában semmi másról, de ez egy másik történet). Ez a gender-elméletes, social justice warrior kaszt, ami az USA egyes részein (főleg a bay area környékén és pár hippi egyetemen) és Európában leginkább Svédországban figyelhető meg, ez az országban nincs, egyáltalán nem jellemző a magyar baloldalra. Sőt, meglepődtök, de pl. ugyanezek a szélsőbalosok ugyanúgy je NE suis pas Charlie-ztak, mint itt a ti vendégszerzőitek és a helyi jobber elit.

I_Isti 2015.01.21. 08:22:43

Ja, és a kedvencem, Houston leszbi polgármestere, aki minden houstoni gyülekezet minden prédikátorának minden prédikációját be akarta kérni, írásban, előre, hogy csekkolhassa, nem gyaláz-e vallási/etnikai/szexuális kisebbséget az adott pásztor/pap/lelkész/prédikátor.

tableno 2015.01.21. 08:25:29

@Virág et.: igen, ez ugyanaz a kategória, mint Széles Gábor nemzeti ufológus agymenései...

I_Isti 2015.01.21. 08:35:27

@Virág et.: Én inkább a tanóra keretén belül oktatott távol-keleti meditációs technikákat, mint az oktatási kormányzat agymenését emelném ki - szerencsére nem valósult meg - ami legalább akkora görénység, mint a genderezés, legalább annyira ellentétes még a katolikus katekizmussal is, mint a genderezésesdi, meg a gay marriage - mégis a jobboldali szupertehetséges kormány idején pattant ki egy zseni fejéből...

Robinzon Kurzor 2015.01.21. 08:39:35

Van az a faszi, akit itt oldalt szokott is szemlézni a Mandi, aki Izraelbe menekült az orbánfasizmus elől.
Aki a NENYI-t leöntötte.

Na, ezek a rettegde posztok pont azt a nívót hozzák, amit az az idióta.

Szerzőkémnek meg ott áll az ajtóban az összecsomagolt bőrönd, hogy még az utolsó pillanatban le tudjon lépni Moszkvába (?), ha támadnak a dzsenderisták.
Ruhában alszik, a biztonság kedvéért.

Virág et. 2015.01.21. 08:49:10

@I_Isti: Igen, ez a retardo... szárny valahogy nálunk csak a jobboldalon alakult ki egyelőre. Nyilván azért, mert most annak van primátusa az országban, míg máshol nem ilyenek a tendenciák. Ha megerősödik (vagy inkább: lesz) baloldal Magyarországon, akkor gondolom megjelennek a helyi hülyék ott is. Szerencsére mi nem vagyunk sem Svédország, sem San Francisco, ezért ezek megamardnak majd a széleken.

Ez a gender-elmélet egyébként egyike a legviccesebb dolgoknak, amit életemben olvastam. A szomorú vonulata csak akkor jelenik meg, amikor valahol elkezdik komolyan is venni.

I_Isti 2015.01.21. 09:02:22

@Virág et.: A szoci kormányzat alatt 'elmúttnyóccév' az okozott kisebb fajta pánikot, amikor az ovodákban akarták a gendert terjeszteni mo-n.
A szocik szeretnek a meleglobbistákkal együtt jáccózni, lásd még azt a jólöltözött meleg cigarettás ardzsentinából importált fazont, aki miniszterségig vitte a Fletónál.
Ja, és mi is volt a sziget fesztivál tulajdonosi szerkezete? Hány szoci főpolitikusnak van/volt érdekeltsége a fesztáválokban - mint a helyi drogmaffia legkellemesebb bevételi forrásán?

Virág et. 2015.01.21. 09:09:31

@I_Isti: Egy meleg államtitkár (nem volt miniszter), azért nem egy kategória a semleges nemű wc-kkel és társaival és semmi köze a gender-elmélethez. Egyébként a gender-elmélet általában a szimplán heteroszexuális vagy homoszexuális emberek körében a legkevésbé népszerű. Ásd bele magad jobban (saját felelősségre!) és látod, hogy ott mindenki poliszexuális meg pánszexuális meg a fene tudja micsoda, ami nem is tudjuk mit jelent, de még a "konzervatívabbja" is minimum valamilyen transz. :) Mondom, végtelen forrása a kacagásnak az egész.

Az óvodai buli fel lett fújva. A Szigetet meg nézd azért mégegyszer. Pl. hogy most kik is vannak a környékén, ki gyakornokoskodott ott stb. A fesztivál szervezői jó érzékkel mindig az aktuális politikai vezetőkhöz dörgölőznek. Itt nincs ideológia, csak pénz.

Robinzon Kurzor 2015.01.21. 09:12:17

@I_Isti: "az ovodákban akarták a gendert terjeszteni mo-n."

Na, Pistikém, te besegíthetsz a szerzőnek anyagot gyűjteni.

Robinzon Kurzor 2015.01.21. 09:13:52

@Virág et.: "Ez a gender-elmélet egyébként egyike a legviccesebb dolgoknak, amit életemben olvastam. A szomorú vonulata csak akkor jelenik meg, amikor valahol elkezdik komolyan is venni. "

A gender-elméletet a Mandiner-Konzi-Jobbklikk aranyháromszögben veszik a legkomolyabban.
Mindenki más a helyén kezeli.

I_Isti 2015.01.21. 09:15:20

@Virág et.: Gyurcsány Ferenc
2012. július 6. ·
Ma van a melegfelvonulás, azaz a Budapest Pride. Évek óta részt vettem ezen a rendezvényen, mert fontosnak tartom, hogy minden állampolgárt ugyanolyan jogok illessenek meg, és a melegek ezzel a menettel ezért a célért küzdenek. Sajnos idén nem tudok ott lenni egy külföldi utazás miatt, így az alábbi videóüzenetet küldöm. A videót Klára telefonján vettük fel.

Virág et. 2015.01.21. 09:27:31

@I_Isti: Szerintem te nem tudod, mi az a gender-elmélet. A meleg-jogok, a gay marriage, azoknak közük nincs a gender elmélethez. A pride vonulásnak még kevesebb.

@Robinzon Kurzor: Pedig iszonyú vicces az egész. Ahogy 18-20 éves nagyon progresszív ultrafeministák és magukat pánszexuális, semleges nemű queernek nevező figurák osztják az észt, hogy pl a he/she/it mennyire kirekesztő és inkább eyr/eir akármi halandzsa nyelven hivatják magukat. :) Vagy a kövérjogok. :) A mandi miatt néztem bele én is és percekig könnyesre nevettem magam az egész szubkultúrán.

Az a furcsa, hogy pl. a south park vagy valami ilyen kategóriás szatíra még nem ment nekik. Pedig annyira magas a labda, hogy muszáj lesz valakinek lecsapni.

gyalog.galopp 2015.01.21. 09:29:35

@Robinzon Kurzor:

Na, addig röhögsz rajta míg le nem náciz egy kigyúrt bodzaszedő, mert elutasítod a közeledését.

capacete 2015.01.21. 09:42:23

@Virág et.: El vagy maradva, a mostani South Park sorozat egyik része arról szólt, hogy Cartman lánynak vallja magát, hogy külön mosdót kapjon az iskolában...

Bell & Sebastian 2015.01.21. 09:58:42

Az Amazon egy "érdekes", amcsi, netes csmagküldő cég, négy központtal Németországban, egy rappenért elhajtaná az anyját Párizsba szajnának, nincsen olyan fél év, hogy ne keveredne botrányba. Azért fél év, mert ennyi munkaviszony kell a segélyhez és eddig kap adókedvezményt a zállamtól a munkáltató. Ezért lejárat előtt egy nappal rúgják ki a gazdasági bevándorlót, hogy érezze a törődést.

Legújabban az ágazati minimálbért nem tartja magára nézve kötelezőnek.

Még az a jó, hogy nem politizélnek.
(Egyébként a visszáru aránya náluk, Európában, úgy egyharmad. Igényes piac.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.01.21. 10:08:56

nem csoda ha mindenki kurázsi testvérek lesz előbb utóbb

gyalog.galopp 2015.01.21. 10:09:50

@Bell & Sebastian:
nekem 3 hete lógnak a cserével

Bell & Sebastian 2015.01.21. 10:21:41

@gyalog.galopp: Asszem éppen sztrájkolnak a rabszolgák. Tom és Jerryt vett?

gyalog.galopp 2015.01.21. 10:36:17

@Bell & Sebastian:
az talán működött volna, az e book olvasó első bekapcsolást kiírta, hogy küldj vissza cserére.

doki'81 2015.01.21. 11:10:42

Ezek a marhk mit szedtek?

Robinzon Kurzor 2015.01.21. 11:26:10

@gyalog.galopp:

Hogy kerül ide, a gender-témához, a vágyálmaidból előlépő "kigyúrt bodzaszedő", aki közeledik feléd?

gyalog.galopp 2015.01.21. 11:49:13

@Robinzon Kurzor:
sehogy, csak hülyéskedek.
egyébként mindenkinek rettegni kell valamitől, kinek ettől, kinek attól.

Robinzon Kurzor 2015.01.21. 11:53:59

@gyalog.galopp:

Bizony ám!
Ha most nem lenne ez a gender-izé, akkor nem is lenne miről posztot írni.
Még tiszta szerencse, hogy van ...

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.01.21. 12:14:59

@Virág et.: Hívhatod szubkultúrának, az igazság azonban az, hogy a politikai, kulturális életre elég nagy befolyással bírnak.
Ugye a posztban említett példákra nem mondanád, hogy egy romkocsmás szubkultúra termékei?
Efelé haladunk -- ha nem teszünk ellene.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.21. 16:08:52

En mar nem csodalkozom, hogy annyi feher, nyugati no ter at az iszlamra. Ott meg helyen van minden, ha nem is nyugati ertekrend szerint. Ha csak siman eldegel valaki nyugaton nokent, akkor elobb vagy utobb beleszol az eletebe a sok gender megmondoember. Ha viszont csadort vesz fel, akkor van egy eros kifogasa a feminacizmus, genderideologiak ellen. A muszlimok mentesulnek a genderistak zaklatasatol, mint vedett kisebbseg, a szimplan nyugati civil nok, ferfiak nem.

Kinaban kozben kb otvenezer mernokhallgato vegez evente az egyetemeken. Ugy latszik, ok a matematikat nem idos, feher ferfiak teruletenek tartjak. Es az a durva, hogy az amerikai egyetemek a tandijakbol elnek. Tehat tomegevel vannak olyan emberek, akik ezekert a genderlofasz diplomakert hajlandoak penzt es idot aldozni. Szibarita, dekadens hulyeseg.
Es mivel az uzleti, IT es mas hasznos teruleteken nem fog tudni elhelyezkedni a sok genderpics@ ezert nyomulnak a politika fele, krealjak a problemakat es a "megoldasokat". Es mint politikusok, aktivistak, oktatasi testuletek tagjai, a legnagyobb hatast gyakorolhatjak a tarsadalomra, a legnagyobb kart okozhatjak a kovetkezo generacio fejeben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.21. 16:29:54

Vegyük magunkat egy percre komolyan és látni fogjuk, hogy abban az égadta világon semmi vicces nincs, ha egy elnöki egészségügyi tanácsadó azt kezdi el hangoztatni, hogy hetvenöt év felett nem érdemes élni, ha az iskolában megtiltják a tanároknak, hogy a gyerekeket annak szólítsák, amik, fiúknak és lányoknak, ha az amerikai tanárszövetség honlapján hirdeti, hogy a 2 x 2 = 4 naivitás...

Chesterton közel száz éve írta:

"(...) Mármost a veszély abban rejlik, hogy az emberi értelem, saját jószántából, képes elpusztítani önmagát. Miként egyetlen nemzedék meg tudná akadályozni a következő nemzedék létrejöttét azáltal, hogy mindenki kolostorba vonul vagy a tengerbe ugrik, hasonlóképp: egy csapat gondolkodó bizonyos mértékben meg tudná akasztani a további gondolkodást, ha az ifjú nemzedékeknek azt tanítanák, hogy minden emberi gondolat érvénytelen. Ostobaság unos-untalan az értelem és a hit alternatíváját emlegetni. Maga az értelem is hit kérdése. Hiten alapul, ha azt állítjuk, hogy gondolatainknak valamiféle köze van a valósághoz. (...)

Létezik olyan gondolat, amely megállítja a gondolkodást. S ez az egyetlen gondolat, amelyet meg kell állítani. A legfőbb rossz, mely ellen minden vallási tekintély emeltetett. (...) A hitvallásokat, a keresztes háborúkat, a hierarchiákat és rettentő üldözéseket nem azért találták ki, miként a tudatlanok hiszik, hogy az értelmet elnyomják. Mindezzel pontosan arra a roppant feladatra vállalkoztak, hogy az értelmet megvédjék. Az ember ösztönszerűen tudta, hogy ha a dolgokat elkezdik vadul kétségbevonni, az értelem lesz az, amit először kétségbevonnak. A papok feloldozó hatalma, a pápák tekintélye, hogy a hatalmat szavatolják, még az inkvizítorokét is, hogy elrettentsenek: mindezt csupán komor sáncul emelték egy centrális tekintély köré, amely bizonyíthatatlanabb és természetfölöttibb mindennél, és nem más, mint az emberi gondolkodás tekintélye, az ember képessége, hogy gondolkodjék. Most már tudjuk, hogy így van, és nincs mentségünk, hogy ne tudjuk. Láthatjuk már, miként próbálja a szkepticizmus áttörni a tekintély ősi védőgyűrűjét, láthatjuk, miként inog trónján az ész. Ha a vallás elpusztul, vele pusztul az értelem is. Mert mindkettő alapjaiban autoritatív természetű. Mindkettő bizonyítási módszer, mely maga nem bizonyítható. S az isteni tekintély eszméjének lerombolásával egyetemben jócskán leromboltuk annak az emberi tekintélynek eszméjét, mely által egy aritmetikai osztás elvégezhető. Hosszú és makacs erőfeszítéssel próbáltuk lerángatni a főpapról a püspöksüveget, s akkor vettük észre, hogy vele együtt a feje is lejött. (...)"

(Az idézetek forrása: G. K. Chesterton: Igazságot! Az örökkévaló ember. Szent István Társulat kiad., Bp., 1985.)

Bell & Sebastian 2015.01.21. 17:24:04

@bbjnick: Pár napja nagyon sok vén rókával találkoztam fehér asztalnál, akiket Tényzőknek gondolok. A egyik ősz bárd, igaz, nem egészen színjózanul, azt találta mondani, olyan ember már nem kell, aki gondolkodásra képes. Tanyán él és kecskét tenyészt, előtte..., mindegy is, nem akarom kárát.

Így elég gyorsan odaérünk, ahol a part szakad. Nagyon sok ilyen ember van ebben az országban, aki nem találja a helyét, nincsen hozzá méltó feladat.

Van-e értelme (így) az oktatást erőltetni? Normálisak ezek ott fönt? Mit ér a (burkolt) panasz a Mercédesz német igazgatójának az alacsony bérekről egy miniszterelnök szájából? Főnöke talán?

Megér az a részvénycsomag annyit, hogy cserébe lelkét az ördögnek adja?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.21. 18:08:24

@Bell & Sebastian:

Én már nem tudom eldönteni, megmondom őszintén, hogy ez az általános elhülyülés és destrukció mennyiben egy egyre jobban fölgyorsuló öngerjesztő folyamat és mennyiben aljas és szélhámos társadalommérnöki munka; bár az nekem is föltűnik, hogy egy-egy ilyen döbbenetes és ön- és közveszélyes baromság (mint amiket a poszt is összegyűjt) föltűnése és elterjedése mögül rendre kivillan a hülyeség vámszedőinek és haszonélvezőinek patája.

Ha már a téma szóba került, elmesélem: A napokban jártam a körzeti orvosunknál és a váró falán, a többi mellé, új felhívás volt kifüggesztve. A TB új rendelete szerint, írja a fölhívás, egy körzeti orvos naponta csak ötven beteget láthat el, mert ha többet lát el azt a TB nem fizeti ki, mivel a sok beteg a betegellátás minőségét rontja. A megoldás az, hogy mielőtt megbetegszel legalább két-három nappal jelentkezz be a körzeti orvosnál --- ajánlja a felhívás az orvosi rendelő falán...

Amikor 2006 táján a szocik bevezették a betegek jogaira, méltóságára, a betegellátás minőségének javítására hivatkozva az előjegyzéses rendszert, már akkor nyilvánvaló volt, hogy turpisság van a dologban. Aztán nyilvánvalóvá vált, hogy a turpisság a teljesítményvolumen-korlát és ma már ott tartunk, hogy nem csak sokhavi és éves előjegyzések és várólisták vannak, hanem már időpontot sem adnak egy-egy vizsgálathoz (mert már időpont sincs), hanem egyszerűen elküldik a beteget. Így védi a posztmodern liberalizmus az emberek jogait és méltóságát...

Bell & Sebastian 2015.01.21. 18:41:06

@bbjnick: Addig értem, hogy elöregedő társadalom és alaphiányos TB, romló színvonal. Azt egyre kevésbé, hogy mindezek ellenére még nominálértéken is óriási forráskivonás zajlik az egészségügyben. Tűzoltó módszerrel foldozzák a lyukakat, miközben orbitális faszságokra hintenek a szélbe százmilliárdokat, anélkül, hogy halvány reménye fennáll a megtérülésnek.

Ha társadalommérnököt emleget, az káromlásnak hangzik és igaztalan vád mindenfajta mérnök fejére.

Pontosan a tervezés-előrelátás a hiánycikk, hol vannak itt társadalommérnökök?

Talán Sorosgyurka öltönyös majomcsapatára gondol, ügyvédbojtári létükben megrekedt, turbóturmixos helytartóinkra? Ezek, mint mérnökök? Ugyanmá...

Minden jel szerint sikerülni fog visszaakasztani azt az almát a fára és úgy tenni, mintha mi sem történt volna.

A Paradicsom házhoz jött.

zobod 2015.01.21. 20:03:05

@Bell & Sebastian: szerintem nem volt abban semmi burkolt feddés. Mindenki tudja, hogy Németországban sem a melós jár a zsír új cla shooting break árkategóriájú autókkal. Az alapmodell 30.000 euro körül van, egy tipikusabb, közepesen felszerelt/motorizált verzió inkább 40.000 euro környéke. Melós ilyet majd 5-10 év múlva fog venni, negyed áron, használtan, hacsak el nem viszi előle valami kelet-európai nepper...

Szindbad 2015.01.21. 20:18:54

@bbjnick: Teccett vón másra szavazni.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2015.01.21. 21:11:10

Szilvay, bazdmeg!
Húzzál Moszkvába, ott nem kell rettegni a liberalizmus szörnyetegétől.

Jean Sol Partre 2015.01.21. 22:34:51

@bbjnick: " Így védi a posztmodern liberalizmus az emberek jogait és méltóságát... "

Mi köze ennek a posztmodern liberalizmushoz? Ez a NER maga.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.21. 22:58:37

@Bell & Sebastian:

A társadalommérnöknek semmi köze az ilyen-olyan mérnökhöz, a társadalommérnök olyan társadalomtudós és/vagy (párt-kormány)káder, aki ideológiák mentén és/vagy politikai megrendelésre, utasításra gyárt és/vagy hajt végre koncepciókat, terveket a társadalom viszonyainak, működésének átalakítására.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.21. 22:59:37

@Szindbad:

És te azt honnét tudod, hogy én mikor és kire szavaztam vagy éppen nem szavaztam?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.21. 23:03:00

@Jean Sol Partre:

2006-ban szerinted NER volt Magyarországon?

huKKK 2015.01.21. 23:10:40

Genderedik az ég alja...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.21. 23:11:46

@.Pierre Bezuhov.:

Miért nem húz el inkább innét a liberalizmus szörnyetege, minden beteg hívével együtt, ha úgyis állandóan az a szöveg részükről, hogy ez egy így élhetetlen meg úgy élhetetlen ország? Az USÁ-ban te is csatlakozhatnál egy olyan buziszervezethez, amely a magukat egyéb kategóriában identifikáló feministákkal folytatott ideológiai és társadalmi harcot koordinálja:-)

huKKK 2015.01.21. 23:14:19

@bbjnick:

Nem kell ám elhinni minden pletykát a titkos szavazásról.

huKKK 2015.01.21. 23:22:22

@bbjnick:
Akinek életmódja, lételeme a panaszkodás,
tragédiaként éli meg ha nem gyakorolhatja szabadon a gyötrődéshez való jogát.
Ha genetikailag mártír vagy addig nem nyugszol amíg ürügyet nem találsz arra, hogy szenvedj.

huKKK 2015.01.21. 23:25:54

@.Pierre Bezuhov.:
Ez így, ebben a formában nem igaz.
Moszkvában is létezik a liberalizmus, legfeljebb nem az a fősodor.
A liberalizmusnak nem számít az országhatár.

picur3ka 2015.01.21. 23:34:42

@Szindbad:

Hehe. Olvassa el újból legalább, ha már azt hiszi, hogy ez, mint oly sok más sem, pártfüggő.

picur3ka 2015.01.21. 23:37:48

@.Pierre Bezuhov.:

Vannak olyan 'liberálisok', akik megsértődnek és rasszizmust kiáltanak, ha megmondják nekik, hova húzzanak el. Tekintve, hogy szavazói bázisuk a nullához erősen tart, az ő elhúzásuk kicsit logikusabb, nem?

Mindettől eltekintve is, egy ilyen nickkel én nem ugrálnék.

picur3ka 2015.01.21. 23:39:33

@huKKK:

haha. a legjobb hozzászólás.

picur3ka 2015.01.21. 23:44:24

@huKKK:

Ezt Dosztojevszkij másként fogalmazta meg. De nyilván, abban a bebaxott elnyomó rendszerben nem volt még szólásszabadság. Tehát ő azt mondta: A zsidók sok évezredes történetét én fel nem foghatom, egy azonban biztos, nincs még egy nép a Földön, aki ennyit sírna és panaszkodna.

Jean Sol Partre 2015.01.21. 23:48:51

@bbjnick: nem a napokban jártál az orvosnál?

Bell & Sebastian 2015.01.22. 00:19:26

@zobod: Pedig milyen szép is lett volna...

@bbjnick: Meghagyva tévhitében, nagy tisztelettel jegyzem meg, hogy a társadalommérnök társadalomszervezéssel foglalkozik.

Utópista, ha így jobban tetszik. Gyártja az irományait, szerencsésebb esetben kipróbálhatja a valóságban elméletét, ha akad, aki szponzorálja a projektjét.

Amit maga mond, az kérem szépen, már elnézést a kifejezésért, egy seggnyaló, aki maximum társadalom-üzemmérnök vagy inkább technikus.

Az utóbbi a gombcsavargató, a középső már tudja, mit piszkál, míg az első tervezi és megépíti a művet.

Ki itt a társadalommérnök? Mert lenne hozzá egy-két keresetlen szavam, csak tartok tőle, a magyar szitkot nem értené.

Bell & Sebastian 2015.01.22. 00:24:05

@.Pierre Bezuhov.: De nagyon hülye tetszel lenni, ha Hollandiában is van ilyen (például), miért pont a szúnyogok közé zavarnád?

Esetleg menjél te, legalább béke lesz az olajfák hegyén.

huKKK 2015.01.22. 08:53:02

@picur3ka:
Okos dolgot mondott a Dosztojevszkij bácsi.
Állítólag két héten belül begyalogolhattak volna lazán Mózes vezetésével az Ígéret Földjére, ha nem rinyáltak volna folyton.
Így negyven évig sétáltatta őket körbe-karikába az "Apukájuk" (mármint az Isten bácsi).
Megérdemelték. A sivatagban halt ki a panaszkodó generáció.
Így jár minden más panaszkodó náció is.
Az Apukájuk majd jól megnevelgeti őket...
Egyé_ként (mondta Kósa bácsi) lehet ám jó dolgokat is tanulni a zsidóktól!

huKKK 2015.01.22. 08:59:53

@2015-01-22 00:24:05 Bell & Sebastian:
Nekem is gyanús volt, hogy cionista ez a
@.Pierre Bezuhov.:
Te, figyelj Haver, lehet, hogy Bezuhov nicknéven jött el a messiás?
Mert akkor ráfaragtunk!

Kandeláber 2015.01.22. 15:09:58

Ezek a feministák, gender-idióták, emberi jogi aktivisták és hasonló torzülöttek egészséges társadalmakban a törpe kisebbséget képviselik.
Egy normális gondolkodású osztrák, angol, netán finn honpolgár leginkább csak mulat ezeknek a szerencsétleneknek a görcsös erőlködésén, amellyel rá akarják kényszeríteni a többségre az aberrációikat.
A többség továbbra is azt gondolja - esetleg ki is mondja - hogy az idegen egyáltalán nem szép, a család férfiből, nőből és gyermekekből áll, és így tovább...
Az ordító egerek pedig nevetségesek. Persze elérkezhet az a pillanat, amikor annyira zavaróak lesznek, hogy el kell taposni őket.

Bell & Sebastian 2015.01.22. 17:24:16

Nyomozás az Ismeretlen Társadalommérnök után

Átmeneti definíciónak -amíg nincsen jobb- azt javaslom, legyen: jártas*, a benne hívő a jártasságszerető, tipikusan hamis metamforája: a szakértői kormány.

*miben?
Nyilván szakkérdésekben. És mik azok a "szakkérdések"? Egy sokat látott egyetemi tanár például nevezhető oktatási szakértőnek vagy oktatáspolitikusnak? Aligha, több kell, ez nem elég.

Mi tehát a társadalommérnök?
Addig jó, hogy az adott szakterület filozófusa, vagyis mesterfokon bírja és szereti azt a tudást, ami ahhoz kell, hogy művelni is tudja azt.

Itt találtunk egy saját farkába harapó kígyót.

Abba már bele se merek gondolni, hogy ki az ördög öreganyja lehet a társadalom-főmérnök, minden társadalommérnökök elöljárója, aki egyszerűen mindent jobban tud? És meg is csinálja!

Rákérdezhetek? ... Inkább nem.

huKKK 2015.01.22. 21:54:07

@Bell & Sebastian: 2015-01-22 17:24:16

Tán megmérték magát?

Bell & Sebastian 2015.01.22. 23:19:43

@huKKK: Lényegében.

Az érdekel, ha ezeket utálni kell, van-e arcuk és ha felismertük, kielégíti-e a definíciót?

Oda akarok kilyukadni, hogyha tudomány a társadalomszervezés (az) minden részterületével együtt, akkor miért nem érvényesülnek a szakmai szempontok, hol itt a mérnökösködés? Belátva azt a tényt, hogy erre csak olyanok képesek, akik túlnőttek tanáraikon, azaz: az általuk képviselt filozófia csak úgy igazolható, ha esszük a pudingot. Ha finom, akkor éljenek a társadalommérnökök, ha nem, akkor dögöljenek meg?

Mert ebből az következik, ha dolgozó népünk megvetése sújtja őket, mert például háromszor annyi egy kilométer magyar autópálya, mint egy magas vezetésű horvát-, akkor rosszul végzik a munkájukat.

De mivel ebben a felállásban csak végrehajtók (erre utal Bébéjé), talán nem is ezeket kellene pökdösni, hanem a főmérnöküket.

Mert vagy csupa hülyével vette körül magát, vagy ő maga a büdös tojás (esetleg mindenki). Fejétől bűzlik..., hogy szokták volt mondani.

Akárhogyan is csavargatjuk, könnyen belátható, ha semelyik szinten nem érvényesülhet a klasszikus széles sávú szakértelem, nincsen rá szükség.

Csak tele kell tömni pincétől a padlásig mindent egy csomó, szervilis hülyével, úgy tízezer elég is ide.

Fatal error! Minek ide oktatás? Csak be kell idomítani a majmot, Szent Piacnak az is elég.

Etűdök gépzongorára. Vagy dávájgitárra.

Virág et. 2015.01.23. 08:19:00

@capacete: Tényleg le vagyok maradva. Megnézem! Ez a téma nagyon hálás egyébként, adja magát, ha szatíráról van szó.

Robinzon Kurzor 2015.01.23. 09:29:40

@bbjnick: "Így védi a posztmodern liberalizmus az emberek jogait és méltóságát... "

Orbántól kaptad a sallert, de Gyurcsánynak köszönöd meg.

Te vagy a NER hivatalos kabalaállata.

I_Isti 2015.01.23. 09:29:49

@aki mást mond az hazudik: Ezt nem hiszem, mert 23 millió egyetemista van kínában, kizárt, hogy csak ötvenezer mérnök legyen évente. (Akkor is, ha csak nőkre gondoltál).

huKKK 2015.01.23. 15:37:27

@Bell & Sebastian: 2015-01-22 23:19:43

"Az érdekel, ha ezeket utálni kell, van-e arcuk és ha felismertük, kielégíti-e a definíciót?"

Utálni tilos, csak utalni szabad.
Adom a számlaszámom!

@Robinzon Kurzor:
"Te vagy a NER hivatalos kabalaállata."

Elnézést, de az én vagyok.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elegedve.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.24. 09:30:40

@Kandeláber:

Egy normális gondolkodású ember leginkább csak mulat ezeknek a szerencsétleneknek a görcsös erőlködésén, amellyel rá akarják kényszeríteni a többségre a faszukat. Az egészséges többséghez tartozó embernek pinája van.

De el fog jönni az idő, és mi egészséges, nem aberrált fasszal rendelkező emberek krumplipucolóval vájatunk majd pinát az aberrált férfiakba. Természetesen az aberrált felesleg eltávolítása után, ne lógassák a normális emberek elé az aberrációjukat!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.01.24. 09:36:06

A móka egyébként az, hogy a mandiner szerzői között jó néhány van, akik hát, hogy is mondjam, szóval nem éppen a tolerancia hívei. Upsz, jé, pont a szerző is az egyik.

Elmondom, mi jár az intolerancia elvakult híveinek ha toleranciáért hisztiznek: egy kibaszott nagy kaktusz a seggükbe, és addig ismételjük amíg nincs tőle orgazmusuk.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.01.24. 10:14:44

@mavo: mavokám, nem is fogjuk tolerálni azokat, akik azt hiszik, hogy kaktusszal a seggünkben érzünk pl. orgazmust :) ezt én személyesen(nickesen) ígérem neked.

Bell & Sebastian 2015.01.24. 15:00:50

@mavo: Éppen azt fontolgatom, átigazoljak-e a nyugati mintájú konzi-libsikhez? (nem is, csak vicceltem)

Egyre gyakrabban hagy cserben a valóságérzékelésed. Itt is mindenki ártatlan, akinek konzisztens a világképe, mert azzal van miről beszélni. Akinek nincsen vagy szétesett, az igazán veszélyes.

Mondjak példákat? Ha kimész a bolhapiacra és nincsen pénzed, csereberélni tudsz, ha megtetszik valami. Az úgy nem megy, hogy minden kellene, csak adni ne kelljen.

Beleköpsz a levesbe, hogy megehesd az egészet.

Robinzon Kurzor 2015.01.27. 13:07:08

@huKKK: "Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elegedve."

Ez még kevés, sajnos bébéjé ezt messze túlszárnyalja...

picur3ka 2015.03.02. 23:04:25

@Ruprecht.:

Ó, apa, a saját indoklásodra gondoltam, de elolvasom majd ezt is, választ viszont nem kaptam.
süti beállítások módosítása