Öt dolog, amire nincs magyarázat − Mandiner2014 III.
2014. december 29. írta: pelikán*

Öt dolog, amire nincs magyarázat − Mandiner2014 III.

malac.jpg

Ha az ember nagyon belehergeli magát, biztosan sok dolgot találhat, amire nincs magyarázat. Ezek közül én öt  különösen veszélyes esetet ajánlok az olvasó figyelmébe. Veszélyesek, mert lassan-lassan a saját tábort cseszik széjjel.

Márpedig ha a Fidesz nem kíván a négyévente pár százalék rezsicsökkentéssel fanatizálható nyugdíjasok középpártjává válni, akkor érdemes megfontolnia ezeket az eseteket.

Zoltai Gusztáv, a tanácsadó

Szeptember óta Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egykori ügyvezető igazgatója a harmadik Orbán-kormány miniszterelnökségi tanácsadójaként dolgozik. Nem szívességből. A Fidesz nagyszabású, Vajon Bármit Meg Lehet-e Tenni a Saját Szavazóinkkal c. kísérlete ezzel a lépéssel kezdődött. Zoltai kinevezésére azóta sem kaptunk értelmes magyarázatot. Hogy miért probléma, ha az elvileg jobboldali kabinet tanácsadója egykor a Kőbányai Textilgyár munkásőrének szerelt fel, hogy egyetértőleg bólogatott Landeszmann György oldalán, amikor elkészült a híres „bőgatya és fütyülős barack” interjú, hogy a jelek szerint csak háttéralkuval úszta meg a rendőrségi feljelentést mazsihiszes távozása idején, talán részletezni sem érdemes. Idézzük egy sor erejéig Schmidt Máriát: „Zoltai Gusztáv megtestesíti mindazt, amivel szemben a Fidesz létrejött, amiért érdemes politizálnia”.

Tasnádi László, az államtitkár

Tasnádi László 1989-ben a BRFK III/II-2. alosztály tisztjeként dolgozott. Ma az Orbán-kormány rendészeti államtitkáraként dolgozik. A kedves olvasónak sem áll össze, hogyan lehet az állambiztonság egykori megrendelője olyan kormány része, melynek vezetői 25 éve következetes antikommunizmusra szocializálják saját táborukat? Persze nem lehetünk igazságtalanok: Tasnádi biztosan ért ahhoz, amit csinál. Ám ha Zoltai Gusztáv tanácsadó, Tasnádi pedig államtitkár lehet, akkor érthetetlen, hogy miért nem engedünk a kormányzás közelébe olyan kallódó tehetségeket, mint ifj. Apró Antal (belügy), Vizoviczki László (ifjúságpolitika), Stadler József (nemzetgazdaság)?

Szijjártó Péter és a 12x5 méteres medence

Félreértés ne legyen: ha a fideszes kommunikáció – melynek hosszú-hosszú éveken át Szijjártó Péter adott arcot – a 2010-es kormányváltás előtt nem arra nevelte volna szimpatizánsait, hogy a hatalom luxusvillában lakó politikusai minimum gyanúsak (emlékezzünk együtt: „luxusbaloldal”, „plebejus politika”, „bankárkormány”), a külgazdasági és külügyminiszter 12x5 méteres medencével ellátott háza akkor is eléggé problémás lenne. Így viszont nem eléggé, hanem baromira problémás. A jobboldal plebejus kommunikációja a „söjtöri lakoma” óta elég következetes. Vajon milyen sajtótájékoztatót tartott volna Szijjártó Péter még szóvivő korában, ha tetszőleges szoci miniszter 160 milliós villát vásárol, majd amikor kiderül, hogy vagyonnyilatkozatai alapján ez sehogyan sem jön ki saját zsebből, azt mondja, hogy a szülei „segítik”?

Seszták Miklós és az offshore érdekeltségek

Az Index és a Magyar Nemzet is írt a nemzeti fejlesztési miniszter közelében fellelhető offshore-ügyekről, majd a Heti Válasz világította át a nemzeti fejlesztési miniszter múltját, de külföldi cégtulajdonra nem talált. Tény viszont – írják –, hogy a KDNP-s politikus „összeépült” egy jelenleg négy adóoptimalizáló érdekeltséget használó, az Oxygen wellnessközpontok és a BestByte műszaki áruházlánc révén tavaly már 25 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalkozói körrel. A minisztert tehát 2014-ig több olyan vállalkozó is ügyvédi megbízásokkal halmozta el, aki ciprusi anyacéggel dolgozott. Mármost én a Fidesz 2002 és 2010 közötti kommunikációjából azt tanultam, hogy az offshore-ozás csúnya dolog. Hogy Simor András jegybankelnökségével is komoly aggályok lehettek, hiszen ciprusi érdekeltségei voltak. Rosszul tanultam?

Közmédia, a közszolga

A közmédia hírműsoraira nem szeretnék sok szót vesztegetni. Bárki, aki Híradót, 180 percet és más közéleti tartalmat fogyaszt a csatornáikon, tapasztalhatja, hogy még a Kádár-korszak utolsó éveiben is nyitottabb, szabadabb, bátrabb volt a közmédia. És nem mentség, hogy közben előállítanak olyan egyébként tényleg zseniális műsorokat is, mint a Virtuózok. A helyzet megint csak azért bántó, mert a jobboldal volt a legjobban felháborodva, amikor a korábbi kurzus alatt olyan elfogult, a közszolgálatiság semmilyen ismertetőjegyét sem hordozó műsorokat engedtek az M1 fedélzetére, mint a Nap-kelte. Idézzük csak Fábry Sándor szavait, 2006-ból:

 *

Köszönöm, hogy ismét figyeltek rám. Mielőtt meghallgatjuk közösen a nagyszerű Strange Changes zenekar Dillinger Escape Plan-feldolgozását, már csak egyetlen kifejezésre szeretném felhívni az esetleg idetévedő kormánytagok és fideszes politikusok figyelmét: morális relativizmus.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr957016953

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Találd ki, melyik párt fogja jövőre árulni a hazát 2014.12.29. 18:02:42

EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá fogják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk meg nyilatkozatukból. Tudják, hogy ezzel a lejárató k...

Trackback: Sose találnád ki, hogy kit tennének az Ukrán Nemzeti Bank élére! 2014.12.29. 18:00:14

Az egyik ukrán hírportál ma délután az alábbi nem kicsit elképesztő hírt közölte. Aki eddig azt mondta, hazugság, hogy Ukrajna a Nyugat kapcarongya lett, az most nyugodtan elkezdhet sűrűn bocsánatot kérni. A cikk lényege, hogy a milliárdos amerikai ...

Trackback: Öt dolog, amire nincs magyarázat 2014.12.29. 08:13:01

Márpedig ha a Fidesz nem kíván a négyévente pár százalék rezsicsökkentéssel fanatizálható nyugdíjasok középpártjává válni, akkor érdemes megfontolnia ezeket az eseteket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 07:47:31

„Jól gondolja meg egy gátőr veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti, vagy végzi ki.”

pelikán, te kiestél egy kőrre a NER-ből. a kételkedés a gyurcsányista szekértolás előszobája, éberség!

toportyánzsóti 2014.12.29. 08:28:06

Jobboldal benyalta a csuti putinpincsikutyát,nem kicsit nagyon.Így jár akinek nincsennek elvei csak a hatalom kéne neki.40 év csatorna lesz a jutalom.

toportyánzsóti 2014.12.29. 08:29:16

@jose maria padilla: Homofób kérődző babérjaira törsz.

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 08:30:47

@jose maria padilla: rosszabb! bomlasztó aknamunka a Párt és bölcs Vezére ellen!

itt az írás, olvassátok:

mandiner.hu/cikk/20141229_rogan_orszagvedelmi_akciotervet_dolgoz_ki_a_fidesz

2015 lesz a belső ellenségekkel való leszámolás éve. A trockista mandiprovokátorok is sorra kerülnek, pelikán lesz az első a listán. Aztán megnézzük, kapott e zsebpénzt norvégiából a turulka...

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.12.29. 08:45:43

@toportyánzsóti: tahókám, a homofób az valami sértő jelző kívánna lenni? csak szólok, hogy a buziutálat, szélsőséges /de jogos/ indulatok esetén verés, teljesen normális dolog. sőt, a mai betegliberális világban még kifejezetten tiszteletre méltó is.
csak utima stadiumban lévő világokban ajnározták a nyomorult buzikat.

Urfang 2014.12.29. 09:23:19

Idegen erők támadása alatt állunk és a Mandiner is beállt Goodfriend mögé. Pedig minden rendben van, csak a kommunikáció rossz egy kicsit, el kéne magyarázni az embereknek ezt:

Tasnádi: legalább nem III\III-as, csak III\II-es.
Zoltai: aki támadja az antiszemita.
Szijjártó: az emberek kétharmada arra szavazott, hogy külügyminiszter legyen.
Seszták: legalább nem hazaáruló offshore-ban, hanem Nemzeti offshore-ban utazik.
Közmédia: Mér' a Gyurcsány jobb volt?

Az idegen háttérerők támadása fokozódik, zárjunk össze, fokozzuk az éberséget, és ne higgyünk el semmit nekik!

Virág et. 2014.12.29. 09:43:59

Zoltai

Erre nekem sincs magyarázatom, teljesen érthetetlen. Kiesett a zsidóság vezetői közül, erre felkarolja pont a fidesz. A cionista konteók szempontjából sem Zoltai lett volna az optimális választás. Nyilván van rá ok, csak mi nem tudjuk.

Tasnádi

Furcsa, hogy Medgyessyt nem említette a szerző. Az ő példája lett volna pedig a jobb. Ez egyébként nagyon jól beszél a fidesz következetességéről.

Szíjjártó

A látványos nagyzolás egy dolog. Visszataszító politikusban akkor is, ha amúgy megengedheti magának. Sokan viszolyogtak Megyó kubai útján vagy állandó vicc volt Ferenc Ralph Lauren polója a tüntetéseken. Mondjuk egyik sem 200 milliós tétel, de akkor is. Ezekre viszont volt fedezet, látszott mögötte a vagyon. Az igazi probléma ott kezdődik, amikor nem is látszik mögötte, hogy ezt mégis miből engedheti meg magának az érintett politikus.

Seszták

Szintén jobb példa lett volna Oszkó (és részben Simor) jobboldali betámadása. Őket ugye azzal támadták, hogy olyan könyvvizsgáló véget vezettek, amelyik nyíltan offshore érdekeltségeket és adóoptimalizációt kínált az ügyfeleinek. Seszták ugyanezt csinálta. Ez persze nem törvénytelen, de talán nem kellett volna 8 évet végigvonyítani,h ogy ez milyen erkölcstelen, akkor most senki nem problémázna Sesztákon sem.

Közmédia

Egyetértek. Nincs mit hozzátenni, szomorú az egész úgy, ahogy van.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.29. 09:46:08

Zolnai - helyes lépés, meg kell osztani a túlságosan ballib érzelmű zsidó kisebbséget.

Szíjjártó, Seszták - szimpla korrupció.

Közmédiák - ez a Fidesz legnagyobb stratégiai hibája: nem tűri a véleményszabadságot a SAJÁT térfélen.

Tasnádi - meg kell becsülni a szakembereket, pozitív lépés.

Steve the Great 2014.12.29. 10:57:35

"morális relativizmus."

Épp mostanában szemlézték itt a Magyar Hírlap egyik írását, mely szerint oktondi dolog moralitást számon kérni a politikuson, mert ilyen a dolgok természete.

Sir Galád 2014.12.29. 11:51:52

Sokáig nem értettem, hogy lehetett Mo. Mohács után évszázadokig olyan helyzetben, amilyen, de ha olyanok voltak a vezetői, mint a mostaniak jobb- és baloldalon, csak az utóbbi 25 évben, már egyre kevésbé csodálkozom...

Tata86 2014.12.29. 12:03:18

@Herr Schwarze Liste: Börjg Ájemef Goodfriend pénzeli, akárki meglássa!

Szánalmas libsik, miért fáj az nekik, ha egy fiatal politikus sikeres? Hogyha egy-két tapasztalt szakember végre megtér a jó oldalra? Hogyha a közszolgálati média végre a nemzet érdekeit képviseli folytonos kerékkötés helyett? Hogyha sikeres magyar milliárdosok külföldön is terjeszkednek?

Tata86 2014.12.29. 12:19:31

Zoltai: Ez az emberi nívó a Fideszben.
"Similis simili gaudet."

Különösen szembeötlő így, hogy ráadásul az ellentábor egyik legnagyobb patkányát sikerült felkarolni. Amellett amatő is: valamit hagyni kell a népnek, ennyire nem lehet sz*rni a látszatra.

Tasnádi: Schmitt és Zoltai, az ügynöktörvény folytonos elsikkasztása után egyenes következmény.

Szijjártó: Mindkét oldalon kisstílűnek tartottam a politikusok zsebében való kutakodást. Az igazi gond, hogy Szijjártó is azok között van, akik igazából semmihez sem értenek sz*rkeverésen és seggnyaláson kívül. Valakinek 3 trafikja van, neki villája. "Akinek nincs semmilye, az annyit is ér."

Seszták: Mezei korrupció. Annyi ocsmányságot csinált a Fidesz, hogy igazán nem veri ki külön a biztosítékot.
Paks pl 3000milliárd. Na ott vajon mennyi csúszópénz forgott?

Közmédia: Megint csak jellemző a Fidesz morális állapotaira. Ezek leginkább alsóközép nívójú bolsik. Még nyalni sem tudnak rendesen.

wantaan 2014.12.29. 12:21:57

@Tata86: Igazad van, csak legalább ne lopnának annyit! ...mond szerinted miért lopnak ezek nagyságrendekkel többet mint az elődeik? ...mert ezek lopnak éjjel, lopnak nappal és még a két időszak között is. Már tényleg nem tud annyit adózni a magyar amennyit ezek el ne lopnának.
Amúgy szerintem még hálásak leszünk az amerikainak , mert nélküle már a szaros pelenkát is ellopta volna ez a banda.

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 12:31:04

@Tata86: hátba támadják az első sorban küzdőket, pfeeej... sebaj. elkéstek! még tavasszal leleplezzük az atlantista-navracsista összeesküvést és kiírtjuk a rájuk cuppant felforgató blogkommandót is. zoltai lesz a vérbírája a titóista csürhének, merjen utána fasizmusról pampogni a mekkéjn!

oszt megalakul a szivarvég intézet gondozásában a Nemzeti Internet Népszerűsítő Csoport Politikai Osztályának Felügyeleti Általános Zendülésellenes Állami Segélyszolgálata (röv.: nincspofázás)

Urfang 2014.12.29. 12:35:00

@wantaan:

Szó szerint. A gázszerelőből lett multimilliárdos Mészáros Lőrinc még a szart is ellopta a felcsuti juhásztól. A Tiborc gyerek meg lopott fából épített csűrt.

Hiába hogy ezek büntetlenül lophatnak milliárdokat, még így is belemennek olyan piti legalja tolvajlásokba mint a fa és szarlopás.

Ez már kleptománia. Ez már nem is az értékről szól, hanem egyszerűen élvezik azt, hogy büntetlenül lophatnak és a NER-ben soha nem fog indulni fideszes tolvaj ellen semmilyen eljárás.

Tata86 2014.12.29. 12:44:17

@wantaan: Nem hiszem, hogy többet lopnak, csak kevesebből, és nem adnak a látszatra.

Itt van pl a trafik vagy a föld ügy. Értékét tekintve semmi. Nem tudom, hány km Strabag-féle autópálya jönne ki belőle, de szerintem Felcsútig sem érnél el...

Mennyit jövedelmezhet egy dohánybolt egy hónapban? 100-200ezret? Többet nem. Nem tétel.

A földet pedig nem a műkörmösök művelik, leginkább felveszik a támogatást és bérbe adják. De ebből sem leszel krőzus.

Viszont kis- és közepes egzisztenciákat szopat, igen látványosan. Míg egy autópályával sokkal kevesebb konfliktussal sokkal többet lehet lopni.

Urfang 2014.12.29. 12:48:23

@Tata86:

Mennyi pénzért ültették le Zushlagot? 60 millió? És mennyit "felejtett el" bevallani Mészáros? Egymilliárdot. És őt még csak le sem ültetik majd.

A fidesz nagyságrendekkel többet lop az elődeinél. Három-négy nullával is többet.

wantaan 2014.12.29. 12:59:08

@Tata86: Az autópályát kár volt említeni. ....csak felszeretném hívni a figyelmet a Strabag reklámokra a Hír Tv-én, a felcsúti és a Videoton stadionban. Nagyság rendekkel többet lopnak most az építkezéseken mint anno a Zemút nyócévben.
.... nézz utána egy tök sík területen nyert európa legdrágább sztráda építési árral pár hónapja egy konzorcium Szolnok megyében. .... vagy pl a Szajol -Püspökladány vasút építés nyertes 110 mrd árra csak úgy Orbán javaslatára földobták a pályáztatás után 130 mrd-ra.
Eddig ezek a legkorruptabbak szerintem a zemút 100 évben.

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 12:59:34

@Urfang: oszt arról kéne regélni, hogy 25 év óta az ellenzékben rendre felemlegetett bazinagy lopások FURCSAMÓD mégis következmény nélkül maradnak kormányváltás után is. újra és újra. nomármost:

a) vagy alaptalanok a vádak,
b) vagy bizony igenis kb. ugyanannyit lop mindkét csürhe és emiatt nem áll az érdekében az érdemi feltárás.

őszintén örülnék, ha cáfolni tudnád, vagy valami plauzibilis c) magyarázattal szolgálnál

Tata86 2014.12.29. 13:03:57

@Urfang: Lehet igaz is, amit írsz, de azt te is tudod, hogy ez az érvelés iróniának megy el legfeljebb.

Milliárdért gyurcsányék alatt sem ültettek le senkit. Tudod hogy működik ez?
www.youtube.com/watch?v=rMMHUzm22oE
1:50-től..

Btw: Lesznek itt fideszes mitugrászok is lecsukva, mielőtt borul a NER és elkezdik beköpdösni egymást, hogy a szükebb húsosfazékhoz is odakerüljenek.

"A fidesz nagyságrendekkel többet lop az elődeinél. Három-négy nullával is többet"
Ezt nem gondolod komolyan te sem. :)

Tata86 2014.12.29. 13:09:21

@wantaan: Az a helyzet, hogy ez a vita pontosan az a helyzet, amit a vicc elír:

Vitatkoznak a kisgyerekek az óvodában:
- Az én apánmank van a legnagyobb farka! Ekkora!
- Neeeem, az én apámnak van! EEEEEkora!
Mire Pistike szégyenkezve:
- Az enyémnek csak ekkora van, de az is fááááááj!

A Fidesz agresszívebb, mert totális kontroltt eddig nem kaptak, míg a szocik többé-kevésbbé ebben nőttek fel. De nagyságrendi különbséget nem látok.

Tata86 2014.12.29. 13:10:03

@Herr Schwarze Liste: Kizárt! Bogár Laci is megmondhassa, hogy itt a Jó és a Rossz küzdelme zajlik!

wantaan 2014.12.29. 13:18:24

@Tata86: ..pedig nagyságrendi és még minőségi is a különbség! Sokkal de sokkal többet lopnak! ...a már emlegetett Mé-szaros esete az 1 mrd-dal és a minőségi ....amig a Hagyó félék csak pénzt (zsebpénzt) loptak addig ezek tényleg pofátlanul tonna szám lopnak (lásd a gáz ügylet milliárdjait) s pénzen túl a gyerekek, a nemzet jövőjét lopták el. (lásd az oktatásra szánt pénzek csökkentése, a tankötelezettség határának lecsökkentése ...stb, stb )

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 13:41:36

@wantaan: hagyó meg dömszki "zsebpénze" 20 év alatt, kac-kac-kac, ápppersze, de hisz világvárost építettek, olyan teli kasszával és infrastruktúrával adták át a tarlóspistának, hogy ihaj! oszt a 2004-2010 közt felmarkolt világbajnok eu támpénz lehívások szemlátomást olyan jól mentek (hova is?) hogy már akkor frankón elhúztak mellettünk a visegrádi szomszédok. az évekkel szépül a múlt, csak valahogy azok a fránya emberek a körúton kívül nem akarják belátni. rejtély. biztos nyulasbirkanáczyk. brühühüüüüüü

Mezőbándi 2014.12.29. 13:44:56

@Virág et.: "Kiesett a zsidóság vezetői közül, erre felkarolja pont a fidesz. A cionista konteók szempontjából sem Zoltai lett volna az optimális választás. Nyilván van rá ok, csak mi nem tudjuk."

Adok rá tök egyszerű "baloldali" magyarázatot: Deutsch és Fónagy már nem elég jó díszzsidók a Fidesznek. Az egyik a brüsszeli kispadról humorizál, a másiknak meg állandóan hangsúlyoznia kell, hogy márpedig ő zsidó, különben senki nem hiszi el róla. Na de a Zoltai leigazolásával a Fidesz ismét kifogta a szelet az antiszemitizmusával foglalkozó bírálatok vitorlájából.

vizipipa 2014.12.29. 13:45:02

Zoltai felhasználása a kormány (Lázár) részéről teljesen ésszerű. A mód az nem.

Ő egy igazi ki kicsoda lexikon, jól kitölti az önéletrajzok hiányos részeit a Zsidó Kerekasztal körül ülőknél. Amikor összeülnek egész finom célzásokkal - amit a jelenlévőknek is csak a töredéke ért - tud figyelmeztetni arra, hogy hátrább az agarakkal, mert van dosszié érdekes anyagokkal az elmúlt 25 évről, gyakran korábbról is.

Ezt a funkciót persze úgy is betölthetné, ha nem Lázár mellett ül, hanem mögötte áll. Képletesen. Persze nem biztos, hogy ez őt kielégítené.

A dolog nagy része tehát a nem nyilvános információkról szól, így a külső véleményezés is elég problematikus, illetve hiteltelen.

Kivéve persze a morális oldalt.

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 13:56:16

@vizipipa: jól látod szmókerkém, jól látod...

Tata86 2014.12.29. 13:58:46

@wantaan: Bájos. :)

Btw: Az oktatásnak Hóman alatt volt utoljára gazdája, akkor volt utoljára prioritásként kezelve.

Most elvitatkozhatunk azon, hogy a szoci f*sz fájt jobban mert hosszabb, vagy a fidesz f*sz mert vastagabb, de ennek igazán nem látom értelmét.

Egyébként folyamatosan csökken az oktatásra szánt pént. Csökkent a szocik alatt is.
Megfigyelheted, hogy a hidra mindkét feje, mivel nem túl pénzes tárca, odalökték a koalapartnernek, játszanak vele.

Jövőről meg annyit, hogy mindketten maximálisan kiszolgálják a gerontokráciát.

wantaan 2014.12.29. 14:16:14

@Tata86: Bájos vagy sem, de ez évi tapasztalat,-hír hogy pl. Dániában mintegy 100 magyar kezdhette el úgy egyetemi tanulmányait hogy nem kerül pénzébe. ezekről a magyar állam gyakorlatilag lemondott. Az érettségi eredmény alapján s egy angol nyelvű elbeszélgetés volt a felvételi. Sokuknál a szülők nem bírták volna a hazai "ingyenes" oktatást.

S az nem mentesíti a mostaniakat , hogy mikor mi volt.

István Tamasi 2014.12.29. 14:50:56

@maxval bircaman szerkesztő:
Szerinted a narancsköd a fideszbirkák - olyanok mint te - szeén is pozitív.

István Tamasi 2014.12.29. 14:55:03

@Virág et.:
Ugyan már! Hisz miniszterelnök volt ügynök is /nem Szt tiszt mint Medgyessi/. Sőt az illető rezidens ügynök volt ami azt jelentette, hogy 3 saját ügynököt szervezett be magának. Nevet nem mondhatok, mert személyiségi jogot sértene.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.29. 14:56:59

@István Tamasi:

Tévedsz. Eleve nem vagyok fideszes, sőt más párt híve se vagyok. Azt nézem, melyik párt hasznos egy adott helyzetben.

Jelenleg van a Jobbik, a ballibek, s a Fidesz. Ez a 3 fennálló választék. Ebből a leghasznosabb a Fidesz, a külpolitikája támogandó, az irány helyes. Ami nem jelenti azt, hogy ne lennének hülyeségei, elsősorban a gazdaság terén.

De a többieknek nagyobb hibáik vannak.

S a jelenlegi háborús helyzetben a Fidesz külpolitikája az egyetlen megfontolt.

wantaan 2014.12.29. 15:12:34

@Tata86: mintegy száz magyar érettségizett magyar fiatal akiknek a szülei idehaza nem tudták volna finanszírozni tanulmányaikat, Dániában gyakorlatilag szülői támogatás nélkül végzik egyetemi tanulmányaikat. A dán kormánynak megéri elszipkázni a mai magyar fiatalokat. A magyar állam gyakorlatilag lemondott róluk.
........no ez szerintem sokkal sokkal nagyobb bűn minthogy milyen munkásőr milyen beosztásba kerül egy kommunista utód párt kormányánál. ...mert szerintem a Fideszre a ténykedése alapján ma már jobban ráillik a kommunista utód párti jelző mint ráillene pl a szocikra.

kvadrillio 2014.12.29. 16:32:12

A NATO nukleáris fegyverek alkalmazására képezi a lengyel pilótákat
A NATO nukleáris fegyverek alkalmazására képezi a lengyel pilótákat

© Fotó: RIA Novosztyi/Vlagyimir Pesznya

Európában folytatódik olyan piloták kiképzése, akik a nukleáris fegyvereket alkalmazhatják. Különös aggodalomra ad okot új államok bevonása e folyamatba, példaként Lengyelországot nevezhetjük meg - mondta újságíróknak Anatolij Antonov honvédelmi miniszterhelyettes.

Elmondása szerint kapcsolat hiánya a honvédelmi tárcák között nem kedvez a bizalom kiépítésének, és az európai biztonságnak, ellenkezőleg ez félreértésekhez és a gyanakváshoz vezet.

"Felgöngyölítették a katonai együttműködést az USA-val. Megszűnt a párbeszéd az ABM kérdésében, amely legalább valamilyen lehetőséget hagyott a kompromisszumos megoldásra"- mondta Antonov.
Nagyvilág, Európa, katonai együttműködés, ABM, Politika
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_24/A-NATO-nuklearis-fegyverek-alkalmazasara-kepezi-a-lengyel-pilotakat-4887/

...hmmmmm.... HA JÓL ÉRTEM, AKKOR EGY ESETLEGES ATOMHÁBORÚS CSAPÁSNÁL LENGYELORSZÁG FOG ELTÜNNIO ELŐSZÖR A TÉRKÉPRŐL ??????????????

kvadrillio 2014.12.29. 16:33:03

@kvadrillio: B OCSI, DE A HATÁRÁTKELŐ-BŐL VALAMI FASZFEJ KITILTOTT ! :)))

Ő IS...AZT HISZI ÖRÖKKÉ FOG ÉLNI ! :o)))))

kvadrillio 2014.12.29. 16:52:58

Nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Árpád
Index
2014.12.29. 14:48

Nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Árpád - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a parlament honlapján hétfőn közzétett írásbeli válaszában. A politikus Szabó Szabolcs (Együtt) független országgyűlési képviselő Orbán Viktor kormányfőhöz címzett írásbeli kérdésére válaszolt, írja az MTI..

...MOST MÁR CSAK AZ A KÉRDÉS, BISSAU GUINEAI ÚTLEVELE VAN-E ÉS SVÁJCI ÉS EGYÉB SZÁMLÁIT MILLEN NÉVEN NYITOTTA ?????

kvadrillio 2014.12.29. 16:55:06

...MER EZ A ROHADT ELTERJESZTETT INTERNET, OLLAN KÍVÁNCSIVÁ TESZ MINDENKIT, HOGY CSAK KUTAKODIK, KUTAKODIK ÖRÖKKÉ !!! A FENE A BELIBE, AKI KITANÁLTAHHH ! :)

kvadrillio 2014.12.29. 16:57:56

@kvadrillio: az ellenség keze betette a lábát Magyarországba, ÚGY HÍJJÁK: HABONYÁRPI ! :)

toportyánzsóti 2014.12.29. 17:24:42

@jose maria padilla: Tahónak itt vagy te nekünk,ne illess mást saját alávalóságoddal.Homofóbokról rendre kiderül hogy homokosok,csak kicsit skizók is még mellette.

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 17:26:58

@kvadrillio: árpi első sorból védi a hazát és lóbálja a gaz imperialisták felé a tesco gazdaságos táskáját, turkálóból szerzett munkáskék kabátban. ilyen szerény ő már csak.

hogy jössz ahhoz, hogy ezt a drága embert becsméreld, miközben a biztosfüggetlen mandiszerkesztőség sem meri szájára venni szent nevét, he?!

ááááárulóóóóóóóóóó vagyooool!!!

(nézz ki az ablakon, a szlovák rendszámú fekete autó rád vár)

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 17:27:58

@toportyánzsóti: fütyis néni elfogadható konzi kompromisszum?

wantaan 2014.12.29. 17:38:55

@kvadrillio: szerintem a Zárpi a zegy MOSZAD ügynök vagy ő a KGBárpi s testvére a KGBéla de lehet hogy nem is. S a zilyet nem szokás átvilágítani. ....különben meg az a szatyor amivel járkált az egy egyen szatyor a ciánál! ....mert ugye a magyar a pénzét nem a bankban hanem a ciában tartja. S az egész egy fedő történet vagy mi valami lábason. Legalább is mintha ezt mondta volna a drága miniszterelnök úr és el sem röhögte magát tehát igaz.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.29. 17:49:48

"Márpedig ha a Fidesz nem kíván a négyévente pár százalék rezsicsökkentéssel fanatizálható nyugdíjasok középpártjává válni, akkor érdemes megfontolnia ezeket az eseteket."

Abba lehetne már hagyni az alacsony jövedelmű nagy többség baszogatását amiatt, mert SOKAT jelentett nekik havonta 10-15 ezer forint rezsicsökkentés.

Az átlag fölött kereső rózsadombi okostónik szemében ez nyilván nem tétel.

Egy szabolcsi kétgyerekes szakmunkás házaspárnak meg kb. azt jelenti, hogy nem lesz alultáplált a két növésben lévő gyerek, mert szigorú beosztással ugyan, de nem krumplin meg tésztán fognak felnőni.

midnight coder 2014.12.29. 18:04:30

Azért Zoltai Gusztávval kapcsolatban azért én a MAZSIHISZ helyében is tartanék egy alapos önvizsgálatot.

A FIDESZ-ben valószínűleg nem a komcsi múltja miatt tanácsadó, hanem mert másképp még antiszemitizmussal is vádolnák őket, ami így azért nehezen menne.

Herr Schwarze Liste 2014.12.29. 18:11:37

@toportyánzsóti: nafferű. akkor átműttetem azt a huncut aristo-t.

ogli dzsí 2014.12.29. 18:33:46

azér van csak fideszmüsor a köztv-n, mer csak fidesz van

már bocs de ha ballib müsor lenne, akkor ugyanannyi cigányozás és zsidózás is kéne, mer a jobbiknak is jár. De azt nem lehet a sajtószabadság miatt mondani hogy büdös zsidó, igy a maszopnak lófasz jár, nem TV. Vegyen magának.

huKKK 2014.12.29. 18:41:55

@kvadrillio:
Habony Árpád parlamenti képviselő?
Nem azért kérdem mintha nem tudnám a választ, csupán érdekel Ön tudja-e.
Tudja-e Ön, hogy kiket kell az nbh-nak hivatalból ellenőriznie?
Önnek még nincs svájci bankszámlája?
És b.g.-i útlevele?
Szégyellje magát!

hoplita 2014.12.29. 18:44:53

@polyvinyl:
"....mert SOKAT jelentett nekik havonta 10-15 ezer forint rezsicsökkentés...."

Hol az anyádba csökkent HAVONTA ennyit egy átlagnak??????
Nekem az egész évi villanyrezsi csökkentésem 18 ezer volt, de ezt duplán elvitte a telefonadó...basszam habosra a hazug szádat, te gecihalom.

huKKK 2014.12.29. 18:46:10

@kvadrillio:
Mi mint cöf, harcoljuk ki magunknak a netadót.
Kommentadót akarok!
Követeljük, hogy ne korlátozza a kormány az adófizetéshez való jogunkat!

hoplita 2014.12.29. 18:47:44

@polyvinyl:
"... a két növésben lévő gyerek, mert szigorú beosztással ugyan, de nem krumplin meg tésztán fognak felnőni...."

Bezony. most már zabálhatnak kétpofára marhabélszínt, mert fussa a rezsicsökiből..:)))

Te nem hülye vagy, hanem egy irtandó kis geci.

huKKK 2014.12.29. 18:53:20

@hoplita:
Lehet, azokra gondolhatott akik havi százezreket fizetnek. Minden fillér számít ám! Tudja maga milyen drága egy ötvenméteres úszómedence, vagy egy 2000 m2-es lakás melegen tartása?

ogli dzsí 2014.12.29. 19:00:25

@hoplita: @huKKK:

szerintem is jó a rezsinöveléses program, mert 2018ban is kell a 2/3

foly tat juk

homoródkarácsonyfalváért 2014.12.29. 19:27:27

@polyvinyl: köszi, nagyon tisztességes dolgot írtál!

Makkasz 2014.12.29. 19:41:06

A fideSS lepesei nem csak onveszelyesek, es nem csak az idei ev vegetol.

A FideSS lepesei a magyar emberekre veszelyesek, a megcelzott joletet lehetetlenitik el es gyermekeink jovojet teszik tonkre.

A FideSSnek nincs iranya, ideologiaja, csak a lopas, a korrupcio van. A tehetsegtelenseg pedig parosult a szorgalommal.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.29. 19:51:17

@hoplita:

"Hol az anyádba csökkent HAVONTA ennyit egy átlagnak?????? Nekem az egész évi villanyrezsi csökkentésem 18 ezer volt, de ezt duplán elvitte a telefonadó...basszam habosra a hazug szádat, te gecihalom."

Szerintem szopd le magad inkább, hátha megnyugszol tőle.

Átlag négytagú családnál simán csökkent havonta 10-15 ezerrel a rezsi, hiszen a gáz, a víz, a villamos energia és a távhő árának csökkenése mellé a szemétszállítás és a kéményseprés díja is csökkent, bár a két utóbbi díj éves szinten nem igazán tétel.

Ha te egyedül élsz, zacskóban, és az alkohol által megemelt testhőddel fűtesz, arról nem én tehetek.

A primitív stílusoddal se engem bántasz, hanem magadat minősíted az olvasók előtt.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.29. 20:03:02

@hoplita:

"Nekem az egész évi villanyrezsi csökkentésem 18 ezer volt, de ezt duplán elvitte a telefonadó"

Úgy érted, havonta 3000 forinttal lett több a telefonszámlád HAVONTA, mert a szolgáltatód rád terhelte a percenkénti különadót? Ehhez naponta kemény másfél órákat kell a telefonba ugatnod.

Pofázz kevesebbet, vagy válassz másik csomagot, vagy keress másik szolgáltatót.

Akikről én beszélek, akiknek valóban sokat számít a gáz, a távhő, az áram meg a víz alacsonyabb ára, azok néhány perceket beszélnek naponta telefonon, nem másfél órákat.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.12.29. 20:06:59

@polyvinyl:
ne bántsa! nyilvánvaló, hogy a faszi egy rokkantkocsihoz kötött nyomorék, a telefonja az egyetlen kapocs a világgal

Tudományos libsizmus 2014.12.29. 21:14:42

Zoltai azért lett tanácsadó Lázárnál, amiért Kertészt kitüntették na.

Robinzon Kurzor 2014.12.29. 21:45:42

Most aztán hú, de nagyon keményen beszóltunk MDCLCXVXX

Corporate Soldier 2014.12.29. 22:18:17

Abso-fucking-lutely, man. Még néhány ilyen undorító figura kéne a fedélzetre.

Robinzon Kurzor 2014.12.29. 22:43:12

@Tata86: "Mennyit jövedelmezhet egy dohánybolt egy hónapban? 100-200ezret? Többet nem. Nem tétel."

Szerintem nem érted a profitmodellt.

Az államosítás előtt kb. 500 Mrd éves forgalom volt dohányipari termékekből.
Az új törvény 10%-ban állapította meg a kiskereskedelmi árrést, ez 50 Mrd forint évente.

Ha Lázárék nagylelkűek, akkor ennek akár a felét is megtarthatja a koncessziót elnyert trafikos, tehát csak a másik felét kell leadnia, ami évi 25 Mrd.

huKKK 2014.12.29. 23:04:11

@wantaan:
Navégre.
Van egy dzsémszbondunk.
Szuperkém a hipermarketből akciós áron!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.12.29. 23:09:34

@Tata86: @Robinzon Kurzor:

Azt nem tudom, hogy mennyit hozhat egy trafik, de a mi környékünkön (kb. 20 km-es környezetünkben) három is bezárt az elmúlt fél-egy évben. Olyan nagyon jövedelmező nem lehet, ha ennyien lemondanak arról a rém értékes koncessziós jogról.

wantaan 2014.12.30. 05:50:03

@huKKK: Na na ne viccelődjünk a Zárpival, mert majd azt találja mondani hogy ha én egyszer kinyitom a számat ....vagy levetítem a Dubai-i dubajozást ..... vagy elmondom kinek is nyitottam bankszámlát Svájcban ...vagy ki lopta el na például azt is. ......
tehát kéretik a Zárpit komolyan venni vagy egy másik KGB/Moszad/cia ügynökkel vagy a dr Kotász fiával már lelövetni.
..... úgy hogy nem lennék most XY helyében , de a a Zárpinak sem fenékig tejfel a Gucci szatyor még ha a nagy bevásárlást a Kapócs Zsóka vagy a Cilike végzi akkor sem.
De bízzunk a Zárpiba ugyis hátulról mellbe lövi magát valami kötéllel s nem drogozás közben halálos adaggal miközben kiugrik valami pinceablakon ..... s azóta is boldogan élt - él - s élni fog mert ez bizony Sztalin-Berija 3. megmaradás törvénye nem bronzba öntve.

wantaan 2014.12.30. 05:57:08

@kvadrillio: van neki ,na milye van neki? Bissau-Dubaji útlevele van neki egy kis nyíl méreggel csak még nem is tudja!

Rudi Kató 2014.12.30. 06:48:43

A leglényegesebbet kihagytad pelikán rabbi elvtárs!
Az elszámoltatás elmaradása amiért kapta a 2/3-ot a likud fidesz!
A soha egyetlen centet sem tartalmazó "deviza" hitelek horror áron való forintosítása és legalizálása megbocsájthatatlan bűntény a néppel szemben!
Az orsós likud vitya és bandája ugyanazt a bűnt is elkövette az országgal szemben mint horthy, hogy minden hatalmat, gazdaságit, pénzügyi, informális, erőszakszervezetek (igazságügy) teljes mértékben a zsidóknak játszotta át!
Az usa (zsidók) és az eu gyarmatosítása ellen az égvilágon semmit nem tett, rég ki kellett volna lépni az eu-ból és a nató-ból is!
Tisztességes Magyar embert még csak a közelébe se enged ezeknek az ország létfontosságú szervezetibe!
Az összes többi bűne el,törpül ezek mögött!

wantaan 2014.12.30. 07:07:57

@Rudi Kató:Rudi rabbi Kató néni . Ön aki Golda Meir unokahuga csak ne emlegesse a Zusa és a Zeu gyarmatosító politikáját. Az ön zagyvaságai nem méltóak egy Tisztességes Magyar emberhez. Inkább mintha KGBéla és aPutyin fszát szopó Vona szócsöve lenne.

huKKK 2014.12.30. 08:00:51

@wantaan:
Igaza lehet.
Nem is jön ki.
Árpikám nem lehet kém.
Árpi-kám és nem kém.
Esetleg Viki-kém?
Az a gyanús aki nem gyanús.
Lehet, hogy még ő maga sem tudja, hogy kém?
Tyű!
Ez ám a hiperszuper konspiráció.

huKKK 2014.12.30. 08:02:07

Alvó ügynök.
Föl ne ébresszék!

Rudi Kató 2014.12.30. 08:08:58

@wantaan:
Mi van gyökér telibe találtam?

huKKK 2014.12.30. 08:34:44

@Rudi Kató:
Csúnyán tetszik beszélni Kató néne.

Zoltán Lukács 2014.12.30. 09:05:05

Bájosak a Mandiner Orbán-kitartottjai, ahogy azon sopánkodnak, hogy hogyan képes az idiotizmus így eluralkodni szeretett vezérük agyi folyamatain (gondolkodásnak azért nem nevezném). Hát úgy, kedves jobber barátaim, hogy ez az idiotizmus mindig is az orbáni karakter inherens része volt. Csak amíg ez nem veszélyeztette a kitartóan csurdogáló bevételeket, addig qrvára nem zavarta a jobber haszonélvezőket.

martineden 2014.12.30. 10:28:13

@Tata86:........"A fidesz nagyságrendekkel többet lop az elődeinél. Három-négy nullával is többet"
Ezt nem gondolod komolyan te sem. :) "............Miert ne gondolna komolyan?Ez az igazsag,a fideszcsurhe mindent lop ami mozdithato.Korupciobol vilagbajnoksagot nyernenek.A fegyverzet nelkuli Gripenek beszerzesenel jottek ra a dolog izere es meg sem allnak Paksig.Hol van ezektol az autopalya epites,amiben persze ok is reszt vettek es reszesedtek a haszonbol.

martineden 2014.12.30. 10:39:26

@polyvinyl:........ ,,Egy szabolcsi kétgyerekes szakmunkás házaspárnak meg kb. azt jelenti, hogy nem lesz alultáplált a két növésben lévő gyerek, mert szigorú beosztással ugyan, de nem krumplin meg tésztán fognak felnőni."...hanem tesztan es krumplin az egyre tobb nem megszoritas miatt.

István Tamasi 2014.12.30. 11:18:09

@maxval bircaman szerkesztő:
visszafelé kezdve:
Bizony hogy agyatlan narancsködös fideszbirkának kell lenni ahhoz, hogy a fitymasz külpolitikáját "megfontoltnak" nevezd!
Nem vagyok szoclib barát, ők talicskával lopták a közpénzt. A fideszmaffia nyergeskamionnal, nagynyomású csővezetékeken lopja a közpénzt. Tehát akkor melyikük a kevésbé káros /merthogy haszosságról egyiküknél sem lehet beszélni/?
Melyikük rabolt el 3milliárd magánvagyont és tett folyamatba újabb 600millió magánpénz elrablását? Melyikük alatt növekedett még tovább, 80% fölé az államadósság? Melyiküknél növekedett 40%-ra a szegények számaránya? Szoclibvezér vagy narancsmaffiavezér építtetett magánstadiont KÖZPÉNZBŐL a háza tövébe milliárdokért, kisvasúttal? Folytathatnán, de alighanem felesleges, mert egy agyatlan fideszbirka ezeket úgysem fogja fel.

mrZ (törölt) 2014.12.30. 11:32:27

@martineden:

Fegyverzetet a szomszédok/nato nem engedték. Még most sem, pedig igencsak a nyakunkon a muszka.
És milyen előrelátók voltak, így most nem tudjuk washingtont bombázni.
A 20% is jó helyre került, bankszámlák, szép villák, finom ételek, jó italok, high life.

Ugye milyen jól teljesít az ország!

hajrá magyarország.

Nem látta valaki a Köztársaságot valahol, mintha elveszett volna.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.30. 11:33:16

@István Tamasi:

Másodlagos dolgokat említesz. Minden eddig magyar kormány korrupt volt, a mostani is az.

A jelenlegi kormány pozitívuma természetesen nem ez. Hanem, amit leírtam: a kisember felé fordulás, antielitista szemlélet, a káros nyugati szövetség lazítása, keleti nyitás, a háborús veszély csökkentése.

De ezt úgyse érted meg, mert neked mást mondtak a fejtágítón, kicsi ballib pártkatona...

wantaan 2014.12.30. 11:54:36

@Rudi Kató: no akkor mégis a Putyin fszát szopó Vona szócsöve vagy ..... esetleg Golda Meir unoka húga? ....mert ugye egy álmagyarnál sohasem lehet tudni. Lásd Szegedi Csanád kibuc alvezért vagy azt a Putyin fszát szopó Vonát.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.12.30. 12:55:04

@István Tamasi:
jó magukat olvasni. a maguk vonyítása minden esetleges fidesz balfaszkodást feledtet. ha maguk sírnak, nekünk még szíjat is hasíthat viktor a hátunkon. mi jobban gyűlöljük magukat, mint amennyire magunkat szeretjük.

Rudi Kató 2014.12.30. 12:58:02

@wantaan:
Bunkókám olvasd el az összes hozzá szólásom és rájössz, hogy veled ellentétben senkinek nem vagyok elkötelezettje!
Pusztán különbséget teszek a károkozás szempontjából, hogy ki árt többet az országnak!
Nekem ez a szempont számít és nem az hazug reklámok!

wantaan 2014.12.30. 13:04:58

@jose maria padilla: Jancsi Mari szerintem a Te gyűlöleted ma már szeretetté változott csak még nem mered kimondani! .... a párna alatt csak neked csak magadnak azért ezt néha napján bevallod ugye? Szeress s ne háborúzz! S a haza fényre derül.

martineden 2014.12.30. 15:59:16

@mrZ:,, Fegyverzetet a szomszédok/nato nem engedték. "...hat nem tudom hol szerezted ezt az infot de tudtommal a szocik vasaroltak fegyverzetet.Nyilvan mar akkor megbizhatobbak voltak mint a korrupt,tolvaj fideszcsurhe.

huKKK 2014.12.30. 17:47:46

@Robinzon Kurzor:
Nem tudtam megfejteni az évszámot.
Szabad a gazda.

István Tamasi 2014.12.30. 19:34:21

@maxval bircaman szerkesztő:
Másodlagos dolognak nem nevezhető a közpénz ellopásának intézményesítése a fitymasz részéről.
Az az antielitista, hogy "mindenki anyyit ér amennyije van"???
A kisemberek felé fordulás az hogy a közép- és felsőoktatásból egyszerűen kiszorítják a szegény, az alsóközép, sőt középosztály gyerekeit???
Az a nyugati szövetség a káros amelyiknek a pénze /magánnyugdíjvagyon felélése után/ életben tartja a magyar gazdaságot /és vele a fideszmaffiát/???
Keleti nyitás baltás gyilkos szabadonengedésével!?
Miféle háborús veszélyt csökkent a csúti törpe? Azt amelyiket maga gerjeszt?
Az igaz, hogy a fitymasz hazugságokat nem úgy érte/lmeze/m mint a hozzád hasonló agyatlan fideszbirkák.
Amíg együtt bégetsz a birkamenetes agyhalottakkal addig felesleges tagadnod azt, hogy fideszbirka vagy.

István Tamasi 2014.12.30. 19:35:26

@jose maria padilla:
Én is jobban gyűlölöm a neonáci jobbikot mint a fitymaszt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.30. 20:12:00

@István Tamasi:

"Másodlagos dolognak nem nevezhető a közpénz ellopásának intézményesítése a fitymasz részéről."

Igen, mert más kormány is ezt csinálta.

"Az az antielitista, hogy "mindenki anyyit ér amennyije van"???"

Te is jól tudod, nem ezt mondta. Ez ugyanaz a demagógia mint Kövér kötelezése vagy - az ellenkező oldalról - az MSZP-s határőr KGB-snek nevezése.

mrZ (törölt) 2014.12.30. 20:15:07

@martineden:

A párizsi békeszerződés limitálta a magyar hadsereg kapacitását, a támadó fegyverzetek mennyiségét.

Két idézet:

15. Cikk

Magyarország nem tarthat és nem szerkeszthet semmiféle atomfegyvert, semmiféle saját meghajtású vagy irányított lövedéket vagy ilyennek vetésére szolgáló berendezést (kivéve olyan torpedókat és torpedóvető szerkezeteket, amelyek a jelen Szerződés által engedélyezett hajók szokásos felszereléséhez tartoznak), tengeri aknát vagy torpedót, amely nem érintkezés, hanem ráhatású szerkezet útján működik, legénységgel ellátható torpedót, tengeralattjárót vagy más, alámerülésre képes hajót, motoros torpedócsónakot vagy különleges típusú rohamgépeket és mindezek tekintetében kísérletet sem folytathat.

16. Cikk

Magyarország nem tarthat meg, nem állíthat elő és nem szerezhet meg másképen sem hadianyagot azon túlmenően, ami a jelen Szerződés 12. Cikkében megengedett fegyveres erők fenntartásához szükséges és nem tarthat fenn ily hadianyag gyártására szolgáló berendezést.

A teljes szöveg itt, magyarul, törvénybe iktatva:
www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8265

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.30. 20:15:59

@István Tamasi:

Mondtam: azt gondolhatsz, amit akarsz, ez a te bajod, A ballibeknek mindenki fideszes, aki bármiben is nem ért egyet az éppen hatályos ballib állásponttal.

A nyugat megy a szakadékba. Orbán igyekezete a kapcsolat lazítására támogatandó.

A keleti nyitás nem egyenlő a baltás ügyével. Egyébként én voltam az, aki annak idején első között ellenezte a baltás szabadon engedését.

A háborúst veszélyt az USA gerjeszti. Lásd agresszió Ukrajna és Oroszország ellen. Orbán pedig csökkenti azzal, hogy nem áll ki az USA mellett.

mrZ (törölt) 2014.12.30. 20:33:37

@maxval bircaman szerkesztő:

Mármint a párizsi békeszerződés? Viccelsz?

mrZ (törölt) 2014.12.30. 21:15:17

@maxval bircaman szerkesztő:

Alapelvekről.

A párizsi békeszerződés azért lett kedvező nekünk mert vállaltuk a jövőben nem támadunk meg senkit. És ennek része a fegyverzetkorlátozás, leírva, elfogadva és megsértése esetén azonnali háborúban állnánk a szövetségesekkel. Erre épül a 70 év magyar diplomácia, a nemzetközi szerződéseink, És emiatt ugrálhatunk, mert köti az összes környező országot is. Ha esetleg a helsinki megállapodásra gondolsz, az nem jó, mert az nem kötelező jellegű, azok csak önkéntes vállalások. Ugyanúgy az eu és nato tagság sem érvényteleníti, legfeljebb kiegészíti a körülményekhez, de az elv megmaradt: magyarország csak a szükséges méretű önvédelmi jellegű hadsereget tarthat fent.
Bocsi, de nekem nem jön le hogy hogyan veszíthette érvényét.

István Tamasi 2014.12.30. 21:31:58

@maxval bircaman szerkesztő:
Tudom, hogy más kormányok alatt is volt korrupció. De a fideszmaffia intézményesítette a közpénz lopását ami minőségi különbség.
Lézerjankó mondott mást hasonlókat is amiktől kinyílik az ember zsebében a bicska.
Népitáncos-köteles laca -aki a felmenője Szoc.Haza kitüntetésével került be felvételi nélkül a komcsik egyetemére- szavait többször is meg lehetett nézni-hallani a neten.

István Tamasi 2014.12.30. 21:33:56

@maxval bircaman szerkesztő:
Ismétlem /annyiszor ahányszor akarod/: agyatlan fideszbirka az aki együtt béget a birkamenetelőkkel és védelmezi a fideszmaffiát.

István Tamasi 2014.12.30. 21:36:18

@maxval bircaman szerkesztő:
A Nyugat megy a szakadékba, a Putyin vezette Oroszország - keleti nyitás- pedig a mennyekbe meg. Legalább is a hozzád hasonló agyatlan fideszbirkák szerint.

Silcon 2014.12.30. 21:44:00

@mrZ: jelenleg a II. VH-t lezáró párizsi békeszerződés van érvényben.

Robinzon Kurzor 2014.12.30. 21:57:34

@bbjnick: "Olyan nagyon jövedelmező nem lehet, ha ennyien lemondanak arról a rém értékes koncessziós jogról"

Te el sem olvasod, amire válaszolsz?
Vagy ennyire nem értesz magyarul?

A trafik államosításban nem a trafik koncesszió a biznisz, hanem az árrés leadandó része.
Ami nem a trafikosé lesz, hanem ... nos, ennek kitalálását rád bízom.

És persze, hogy sokan bezárnak: el lett kúrva ez az egész (nem kicsit), sokkal jobban nőtt a feketepiaci forgalom mint várták. És így a trafikosok nem tudják kigazdálkodni a sáppal nettósított árrésből a működés költségeit.

Robinzon Kurzor 2014.12.30. 21:59:29

@huKKK: "Nem tudtam megfejteni az évszámot."

Ha látsz egy látszólag római számnak tűnő karaktersorozatot, az csak évszám lehet?

Mi van, ha nem is akart egy konkrét szám lenni?

huKKK 2014.12.31. 00:57:30

@Robinzon Kurzor:

Te tudod.
Most már tényleg tűkön ülök ám!

huKKK 2014.12.31. 01:10:16

@Robinzon Kurzor:
Mágá is "cigi-cigi-cigi"?
Jáááj.
Dikmó csáje.
Legálább tágadná le, drágá csillágom!
Vigyázzon! Há elkápják bevárřrják.
Megbünteti a konkurrrenciá!

huKKK 2014.12.31. 02:33:32

@Bell & Sebastian
01:53:44

Itt reagálnék, mert a másik posztnak technikai nehézségei adódtak:

Ön szerint melyik bögöly a lóra méretezett?
A jobbik vagy a fidesz?
Hofi prezentációjában mindig a legújabbak a legéhesebbek.
Jobbiknál sem látom, hogy megtelt volna a pocak.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.12.31. 06:52:55

"Bárki, aki Híradót, 180 percet és más közéleti tartalmat fogyaszt a csatornáikon, tapasztalhatja, hogy még a Kádár-korszak utolsó éveiben is nyitottabb, szabadabb, bátrabb volt a közmédia."

Anyádat, Pelikán!
Menj vissza a gátra.

huKKK 2014.12.31. 07:37:05

@István Tamasi:

Figyelmetlen.
Ez nem fideszes manus.
Ez a legkisebb rossz elvén logikázta ki magának a fideszt. Vagyhogy.

Szerintem pontosan hogy maga a fideszes, csak álcázza magát!
Az a gyanús aki nem gyanús.

huKKK 2014.12.31. 07:43:59

@Disznóvári:
Ez nem Pelikán, hanem pelikán*.
Ég és föld.

István Tamasi 2014.12.31. 12:59:47

@maxval bircaman szerkesztő:
Méghogy a fitymaszban bárki - lézerjankó, szófosópetike, arrogántonyó, köteleslackó, vagy akármelyik harmadik vonalbeli - igazat mond?? hehehe Ezzel maximum a szilveszteri kabarébvan arathatsz tapsot. A fő hazudozó maga a mutyivezér: "ne azt nézzék amit mondok hanem amit teszek", a Nyugatnak pávatánccal hazudik. A neten egyre több saját ellentmondásos, hazudós felvétele található.
Ismét: agyatlan fidezbirka az aki azt hangoztatja, hogy ezek igazat mondanak.

István Tamasi 2014.12.31. 13:02:01

@maxval bircaman szerkesztő:
Ha úgy nézzük, hogy milyen mélyre süllyedt Oroszorzág -gazdaságilag, politikailag, társadalmilag-, akkor valóban lehet azt mondan, hogy a jövője ennél már csak jobb lehet, de az biztos, hogy rövid- és középtávon nem lesz jobb, nem az övé a jövő.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.12.31. 15:09:29

@huKKK: Akkor sem kéne a Kádár-korszak közmédiáját (gyakorlatilag CSAK közmédia volt, az ellenzék információi max. szamizdatban terjedhettek) a mostanihoz hasonlítani. Ez zsákutca.

huKKK 2014.12.31. 16:15:16

@Disznóvári:
Hasonlóságok is vannak, eltérések is.
Azonosság kevésbé.

Pelso.. 2014.12.31. 18:51:44

@maxval bircaman szerkesztő: A jövő? Hogyan?
Pl az orosz gazdaság mely ágazatai fejlődnek gyorsan exportképessé?
-csak néhány gondolatot légyszi erről, de ne kormányzati semmitmondó tartalommal.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.31. 19:34:06

@Pelso..:

Folyamatos szellemi erő, mely lassan materializálódik a gazdaságban is.

Pelso.. 2014.12.31. 19:41:07

@maxval bircaman szerkesztő: kösz, több kérdésem természetesen nincs
süti beállítások módosítása