Adj gázt!-stop – Elég-e bízni a jó királyban?
2013. április 11. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Adj gázt!-stop – Elég-e bízni a jó királyban?

kiraly.jpg

Igen. Voltak jó királyok. Ritka kivételekként a hatalom által megrontottak között. Kár, hogy a történelemmel és az örök emberi természettel kapcsolatos tapasztalatok szerint még a jó királyok is elkanászodhattak – vagy ha jók is maradtak, esetleg jött és legyőzte őket egy másik, még gátlástalanabb aspiráns. Persze ez utóbbi is nyilván jó királynak tartotta magát. Sőt, tudunk egyáltalán mondani olyan gonosztevő uralkodót a történelemből, aki magát nem a lehető legjobbnak tartotta?

Mire elég hát a jó király jó döntésében való bizakodás?

A hatalomtól való ódzkodás csak a mesékben és rég letűnt, tán igaz se volt korokban emelhetett hatalomra embereket. „A legalkalmatlanabb feladat bármely ember számára, még a szentek számára is (akik azt legkevésbé vonakodtak magukra vállalni), más emberek fölött hatalmaskodni. Egymillió közül egy sincs, aki megfelelő lenne erre a feladatra, és legkevésbé azok, akik a lehetőséget keresik rá. Csupán az emberek egy kis csoportja alkalmas, akik tudják, ki az ő uruk. Nagyon is igazuk volt a középkoriaknak, amikor a nolo episcopari (»Nem akarok püspök lenni«) kijelentés volt a legfőbb érv, amit egy ember adhatott másoknak, hogy püspököt csináljanak belőle”írta Tolkien a hatalom akarásáról és nem akarásáról. Persze a Tolkien által is képviselt konzervatív anarchizmus vagy anarcho-monarchizmus a világ legcsekélyebb jelentőségű politikai eszméje, ami mindig csak ráérő filoszok szellemi társasjátéka marad, távol a politika valóságától.

De azért tudunk példát mondani arra is, hogyan találtak valódi nemzetek valódi megoldást a jó királyok esetleges eltévelygése ellen. Ha már Tolkien, vegyük az angolokat, akik először jártak ennek a témának a végére. Nem volt nekik sem könnyű menet. Évszázados, véres küzdelmek, jó királyok meggyilkolása, rossz királyok lefejezése meg katonai diktatúra után a dicsőséges forradalom szinte vértelenül – és láthatóan minden öröknek szánt diktatúránál tartósabb időre – megoldotta a hatalom dilemmáját a sokat látott szigetországban. A Bill of Rights nevű, absztrakt jogelveket tartalmazó papiros tartósan szabályozta a király, a parlament, az igazságszolgáltatás és a polgárok viszonyrendszerét. Az addigra már bármilyen felfordulástól óvakodó, egyszerűen élni, megélni és békében gyarapodni akaró angol polgárok előbb Hollandiából, aztán Németföldről importáltak maguknak királyt, s különösen az utóbbi, I. György volt számukra a legjobb választás. Az angolul szinte nem is tudó, már 1714-es trónra lépésekor is elég idős Györgyöt nem nagyon érdekelte Anglia, s továbbra is hosszú időszakokat töltött szülőhazájában, Hannoverben. A király gyakori távolléte alatt az angol társadalom és elitje szépen tovább szervezte a maga politikai, gazdasági, kulturális és hétköznapi életét és a nemzet egyre növekvő gyarmatbirodalmát. Innentől kezdve, ha még egy rossz király is került volna hatalomra, csak nemzeti kataklizma árán tudta volna szándékait akadálytalanul keresztülvinni a megerősödött polgári társadalmon. S amíg a kontinens 1789-től 1989-ig kísérletezett szép új világok, kései abszolutista monarchiák, megváltónak szánt parancsuralmi rendszerek megteremtésével, Anglia fényes elszigeteltségével, lassú fejlődés által kialakult államrendjével kiállta az idők próbáját.

És hogy mire föl ez a sokaknak nyilván nem sok újat mondó kis törilecke? Csak emlékeztetőül arra, hogy azok a bizonyos absztrakt jogelvek csak addig maradnak absztraktak, amíg a társadalmi és politikai elit azokat nem ismeri el a józan ész, a bölcs belátás és a hagyomány erejének engedve, magára nézve kötelezőnek. Rule of Law, ugye.

Na de hogy mégis mi köze ennek a magyar közállapotokhoz? Nagyon is sok. A csodás Adj gázt! provokációról és az arra adott orbáni válaszról van szó, megint. A Mandineren Turul főszerk kolléga és k|M kolléga is elmondta a véleményét a témáról. Saját, az évek során gyakran hangoztatott álláspontom nagyjából megegyezik Turuléval. Mindketten a magyar közélet azon perverz kisebbségéhez tartozunk, akik szerint a véleménynyilvánítás szabadságát a lehető legtágasabban kell értelmezni; és ezzel szemben életveszélyes az a tendencia, amely véleményeket (ha azok nem ütköznek közvetlenül alapvető, természetes büntetőjogi kategóriákba) büntetni avagy legalábbis elhallgattatni szándékozik. Részemről vállalom, hogy ebben a kérdésben liberálisabb vagyok a magyarliberálisoknál.

Persze tudjuk: Tilcsákbeországban nagy népszerűsége van annak a felfogásnak, hogy a Vitapartner Ellenség nézeteit lehetőleg hallgattassa el az Állam. Innen pedig beindul a méricskélés, hogy melyik sértőnek érzett nézet fér bele és melyik nem a véleménynyilvánítás korlátozni szándékozott szabadságába, amit aztán a néphangulat és az éppen hatalmon lévők politikai szándékai tovább tologathatnak. És sajnos nálunk az a történelmi tapasztalat, hogy inkább a szabadságjogok korlátozása, mintsem azok kiterjesztése a népszerűbb megoldás.

gazt.jpg

Az Adj gázt!-provokáció és annak miniszterelnöki szóval való betiltása jogosan vált vitatémává. És nem azért, mert nem Orbánnál lenne az erkölcsi igazság. A maroknyi motoros bohóc (akik jó magyar nemzeti radikálishoz méltóan most sem merik felvállalni, hogy csak kuruckodva oda akartak vágni egyet a zséknek) ízléstelen címmel és időzítéssel akarták provokálni a magyar történelem magyar áldozataira emlékező menetet. A miniszterelnök jogosan emelte fel a szavát a provokáció ellen.

Mégis, hiába volt sejthető hogy az orbanofóbok „van sapka, nincs sapka”-jellegű támadásra fogják felhasználni az ügyet és annak komoly dilemmát okozó kezelését; a kormányfő utasítása a nyomorult motorosok elhallgattatására leginkább a kormányzat közvetlen, napi politikai érdekeinek felelt meg. Viszont veszélyes precedenst teremt. Hiába bízunk abban, hogy van egy jó király, aki most jó döntést hozott; a jó király máskor hozhat rossz döntést is. Sőt, egyszer eljön az idő, amikor egy újabb király kerül majd a helyére, aki esetleg nem lesz annyira jó, de majd hivatkozhat effajta döntésekre, hogy ilyen és olyan véleményeket hangoztató gyülekezéseket tiltson be – természetesen a közjó érdekében, mint mindig, mindenhol a történelem során.

A rapid betiltás helyett (akár megtámadják azt a bíróság előtt, akár nem) egy másik, többek által már felvetett megoldást is lehetett volna választani: Orbán Viktor esetleg elmehetett volna az Élet Menetére. Sőt, magával vihette volna a Fidesz vezérkarát. Sőt, csatlakozhatott volna hozzájuk a Békemenet is, amely fennállása során először nem a kurucos hevület szítását, hanem nevéhez méltóan a nemzeti béke felé való törekvést szolgálhatta volna. És minden békemenetes hozhatott volna magával még egy embert. Fideszes százezrek álltak volna néhány bőrbe bújt motoros bohóccal szemben... Na, ez lett volna az a bizonyos megígért orbáni két pofon. Sőt, kétszer kettő, mert a magyar jobboldal egészét a szélsőjobbal összemosó, orbánista konzervdiktatúrát vizionáló kül- és belföldi látnokoknak is hatalmas fityiszt mutathatott volna a Fidesz.

Volna, volna, volna... Hát igen, ez az a szcenárió, ami nem történik meg. Persze, egyszerre lett volna túl egyszerű és túl bonyolult a mi kölcsönös görcsöktől deformált közéletünknek.

Végül pedig tessék megfontolni: a mindig jó király mindig jó döntéséért aggódó reménykedés helyett inkább azokat az absztrakt jogelveket kellene megtölteni tartalommal. Elhihetnénk, hogy a történelem miatt jó adag szkepticizmusra tanító, bonyolult világunkban talán ez a legkevésbé rossz rendszer. Hiszen nem mindig a király dönt: néha nekünk is döntéseket kell hoznunk, mellette, alatta, helyette, utána, és legfőképpen, tőle függetlenül. Ilyenkor csak jól jönnek a nehezen mozdítható alkotmányos pilléreken, a hatalmi ágak szétválasztásán, a világosan meghatározott jog- és hatáskörökön alapuló mechanizmusok. Amik a jó király után és utánunk is működőképesek maradnak. Valahol itt kezdődik a jó állam, azt hiszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr875215172

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elég-e bízni a jó királyban? 2013.04.11. 09:39:02

Elhihetnénk, hogy a történelem miatt jó adag szkepticizmusra tanító, bonyolult világunkban talán ez a legkevésbé rossz rendszer.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.04.11. 19:55:06

@Facehugger:

"nem tilos az orrtúrás a vasárnapi ebéd közben"

You can pick your friends,
you can pick your nose,

but you can't pick your friend's nose.

ganjaninja 2013.04.11. 19:59:37

Komolyan mondom...ebben az országban annyi hülye írástudó van....pfff

A két menet soha...azaz SOHA nem találkozik....hacsak valaki nem babrál a tér és idő meg egyéb varázslatos dolgon..

Vette valamelyik ordibál vagy döntéshozó ,hogy megnézze az időpontokat?

Na most hányan is nézték be kis országunkban ezt a malőrt?

De legalább kiderült ,hogy a Király csak egy szaros marionett bábú.

..amúgy a motorosoknak Széles utat...
..a menetelőknek kellemes estét.
..uff

kennyking 2013.04.11. 20:00:21

@Negyvenértelmiségi:
" Csakhogy a gugli azért hálózza be a Földet, mert jó, mert van rá igény, szeretik az emberek. "
És a zsidóság miért hálózza be a Földet? :)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 20:26:29

Az Élet Menetét és hasonlókat a cionista szervezetek szervezik. A hitleri faji törvényeket a német cionista szövetség lelkesen üdvözölte, mert ők is elítélték a két "faj" keveredését. Tök őszintén rajongtak a törvényért. A cionisták szabotálták azon kiszsidó tömegek mentését a háborúban, akikre nem volt szükségük Palesztinába. Illetve zsidó bankárok finanszírozták a hatalomba Hitlert. Azok, akik pénzén az ilyen Élet Meneteit szervezik világszerte, a buzimenetekhez stb. hasonlóan.

NA YA! 2013.04.11. 20:27:04

Különben meg, hogy lehet egy motoros felvonulást megakadályozni, feloszlatni? Viszont ez az "adj gázt" szlogen meg kétélű fegyver, mert mi van ha adnak a motorosoknak buksi alá egy kis (könny)gázt?
Ja, én is motoros vagyok, csak nem ideológiai alapon, hanem szimpla örömködésből!;)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 20:27:11

"Robert H. Williams őrnagy számolt be 1950 februári "Williams hírszerzési összefoglaló"-jában, James P. Warburg részvételéről a kereszténység elleni összeesküvésben. Ezt írja: "Múlt év novemberében a néhai Ludendorff tábornok özvegye a nürnbergi perben elmagyarázta, miért szakított a férje Hitlerrel, a jelentéseket meggyőző részletekkel igazolta.
Azt állította, hogy '...James P. Warburg már 1929 nyarán elvállalt egy feladatot amerikai pénzügyi köröktől, melyek kizárólagos befolyást akartak gyakorolni Németországra egy nemzeti forradalom elindítása terén. Warburg feladata volt egy megfelelő ember megtalálása Németországban, ő pedig Adolf Hitlerrel lépett kapcsolatba, aki ezután 1932 január 30-ig összesen 27 millió dollárt kitevő pénzösszegeket kapott, majd később még hétmilliót, amely lehetővé tette számára mozgalma finanszírozását.' "

A zsidó bankárok kerestek valakit a nemzetiszocialista forradalmár és későbbi kiszsidóirtó szerepkörbe.

Nero Bianco 2013.04.11. 20:34:47

@ArmaGedeon:
"Illetve zsidó bankárok finanszírozták a hatalomba Hitlert. "

Ne terjessz hülyeségeket.
Hitlert a hatalomba leginkább az echte német alldeutsch mozgalmak, meg később a német nagyiparosok finanszírozták.
Miután kiderült, hogy hitler sose vette komolyan a szociális demagógiáit.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 20:42:51

@Nero Bianco: Ami a "német" nagyiparos finanszírozókat illeti, ennek Sutton utánajárt és ő fősodor történésznek minősült akkor is, ha kellemetlen tényfeltárásai miatt lettek is problémái:

Antony C. Sutton: Wall street and the rise of Hitler - A Wall Street és Hitler felemelkedése

www.reformed-theology.org/html/books/wall_street/

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 20:43:48

@Nero Bianco: "németség" ügyben:

A mű egy trilógia része, Sutton a három részben bemutatja, hogy ugyanazok a wall streeti bankok és ugyanazok a személyek álltak a bolsevik forradalom pénzügyi támogatása, F.D. Roosewelt elnökké választása és Hitler hatalomba finanszírozása mögött. Hangsúlyozza a nácizmus okkult, misztikus hátterét. A német hadiipar újjáépítése amerikai pénzügyi segítséggel és technológiatranszferrel megszakítás nélkül tartott 1918 óta, a náci hatalomátvétel ebben nem jelentett változást. A globális háttérhatalom az előző világháború végétől készült a második világháború Nagy Előadására, melyben minden szereplőt maga fegyverzett fel! Hitlert, pártját, az SA-t és az SS-t a kezdetektől főleg olyan németországi multinacinális óriáscégek támogatták, melyeket a 20-as évek elejétől amerikai kölcsönökből építettek fel és melyeknek a 30-as években amerikai igazgatói és nagyrészt amerikai hitelezői voltak.

Nero Bianco 2013.04.11. 20:47:55

@ArmaGedeon:

Sutton klasszik konteóban utazott.
Kábé annyira érdemes őt komolyan venni, mint a Harry Pottert.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 20:49:46

books.google.pl/books?id=DJxtAAAAMAAJ

Jews in the German Economy:
The German-Jewish Economic Élite 1820-1935

Although it is generally accepted that the Jewish entrepreneurship played a key role in the development of the German economy from the age of early industrialization to the rise of Hitler, little is known about this small and elite group. This study of German-Jewish families and their activities reveals the full nature of their contribution to German economic development at the level of the economic elite as well as within the context of the overall German economy. An important book on a largely unexplored subject, Jews in the German Economy brilliantly furthers our understanding of modern German social and economic history.

A nagyipart-hadiipart nagyrészt zsidó családok kontrollálták.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 20:53:34

@Nero Bianco: Eszerint te meg tudod cáfolni, mi?

en.wikipedia.org/wiki/Antony_C._Sutton

In his book Between Two Ages: America's Role in the Technetronic Era (New York: Viking Press;1970), Zbigniew Brzezinski wrote:

For impressive evidence of Western participation in the early phase of Soviet economic growth, see Antony C. Sutton's Western Technology and Soviet Economic Development: 1917–1930, which argues that 'Soviet economic development for 1917–1930 was essentially dependent on Western technological aid' (p.283), and that 'at least 95 per cent of the industrial structure received this assistance.' (p. 348).

Munkahelyei sem hangzanak komolytalanul:

- Economics Professor at California State University Los Angeles
- Research Fellow at Stanford University's Hoover Institution 1968 to 1973

Nero Bianco 2013.04.11. 21:02:01

@ArmaGedeon:

" Eszerint te meg tudod cáfolni, mi? "

Nem cáfolok semmit, mert nincs értelme.
Ha ebben hiszel, hát ebben hiszel.
A te dolgod.
Hitvitát meg nem folytatok.

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 21:03:02

@Robinzon Kurzor:

De még mennyire, hogy igen, ugyanis éppen te írtál erről: "bejelentett és tudomásul vett."

Gondoltam, csak szólok.

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 21:04:40

@Robinzon Kurzor:

"Ha egy "amerikai szervezet" hálálkodik, attól jogszerű lesz az utólag, kormányfői utasításra való betiltás?"

Tessék ezerrel beírni az ADL honlapjára, hogy milyen otromba módon is cselekedtek, amikor támogattak egy ilyen antidemokratikus megoldást.

Csak keményen, ne légy hangember! Itt bezzeg vered magad, de oda behúzott farokkal sündörögnél csak. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 21:06:28

@Robinzon Kurzor:

"Nekem nem."

Melyik része a kínos? Az, hogy ellenérdekelt felek egyetértenek abban, amit te másképpen látsz?

Megértem.

Ui.: Amúgy a hasonló külföldi példák (ld. feljebb) magyarázata még mindig hiányzik; de azt hiszem, nem véletlenül. Egy félázsiai demokrata a demokráciát csak itthon meri megmondani. Külföldi példák láttán csak kussol. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 21:07:08

@Negyvenértelmiségi:

"...a nyelvünket is."

Már megtörtént. Politikai korrektségnek hívják.

thetriggerhappy 2013.04.11. 21:29:58

@Google:

nem lep meg, hogy még mindig nem érted, miről is szól na vita.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 21:30:40

@Nero Bianco: A hit tárgya olyasmi, amit nem lehet bizonyjtani, Hitler zsidó bankárok általi finanszírozása azonban bizonyított, zsidó szerzők által is. Azért nem folytatsz vitát, mert természetesen nincs mit vitatni, a tények tények. Hit? Abban, hogy van Választott Nép, na az pl. egy HIT...

Nero Bianco 2013.04.11. 21:43:02

@ArmaGedeon:

"Hitler zsidó bankárok általi finanszírozása azonban bizonyított"

Nem, nem bizonyított.
Főleg, mert a történelmi tények mást mondanak.

Az nem "bizonyíték", hogy áttételesen ment amerikai tőke német vállalatokba, mely tőke közvetítésében részt vettek olyan bankárok, akiknek van zsidó ismerőse, és később ezek a német vállalatok akármilyen oknál fogva támogatták hitlert.

Amúgy meg mégis mi a frászért támogattak volna a zsidók egy közismerten véresszájú antiszemitát?
Marhaság.
Azért ennyire nem voltak hülyék, hogy egy kezdetben a szociális demagógiában utazó közismerten antiszemita, verbálisan az elején tőkeellenes marginális politikust támogassanak.
Mint ahogyan nem is támogatták.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 21:48:45

@Nero Bianco: Mert terveik voltak a német és európai zsidósággal. A fiatalok, egészségesek, értékes szaktudásúak kiválogatva mehetnek Palesztinába Izrael Államot alapjtani, a többi mehet a levesbe, egyrészt teológiai okból, másrészt a szükségesek Palesztinába zavarásához meggyőzésül, harmadrészt a túlélők örök hiszterizálhatóságának, irányjthatóságának eszközéül és végül a világgal szembeni örök kárpótlási és bűntudatképzési igény alátámasztásául. Egy kegyetlenül cinikus nagy történelmi játszma.

zobod 2013.04.11. 21:57:03

Kedves posztíró, empátiamentes pszichopata-e vagy? Addig kell ütni a vasat míg meleg, kiaknázni a politikai potenciált? Bármilyen oldali aktív politikusok részvétele egy népirtásról való megemlékezésen legfeljebb magánemberként, csendben, az utolsó sorban állva lenne szerintem elfogadható. Együttérzés, alázat, meg ilyesmi. Ez nem parádé, amit meg kell gyorsan szállni, kiaknázni minden aktuálpolitikai hasznát, és nem is állami ünnep ahol kínosan eröltetett aktuálpolitikai párhuzamokkal gazdagított beszédekben lehet csesztetni a másik tábort. Még az állami vezetők közül is egyedül talán csak a Köztársasági Elnöknek lenne helye a rendezvényen, mint a nemzet egységét képviselő közéleti szereplőnek. De neki sem beszédet mondva, szerepelve, tündökölve hanem csak egyszerűen jelen lenni. Szerintem.

is 2013.04.11. 22:11:52

@poszt: Még össze is lehetett volna aznapra hozni egy kis tömeget. De másnap mégiscsak milliók kérdezték volna meg: ti a zséket támogatjátok? A háttérhatalmat? Akik felvásárolják Magyarországot? És aztán kiszipolyozzák? A magyarok ellen?

A FIDESZ népszerűsége heteken belül 10-15%-kal csökkenne. Van az a közvéleménykutatási adat, mely szerint a magyar választók (nem, nem magyarok, csak magyar választók) döntő többsége utálja a 'zsidókat'.

Orbán nem hülye.

Én persze szeretnék egy jobboldali pártot, amelyik megcsinálhatná ezt, de a FIDESZ az se nem jobboldali, se nem csinálhatja meg.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 22:12:57

@Nero Bianco: "Nem, nem bizonyított."

Chaitkin zsidó szerző, az apja a háború alatt az USÁ-ban harcolt a Hitler-barát cionista vezető körökkel:

www.naderlibrary.com/unauthor.bio.bush.2.htm#GEORGE%20BUSH:%20%20THE%20UNAUTHORIZED%20BIOGRAPHY,%20Ch.%202

Max Warburg replied on March 27, 1933, assuring his American sponsors that the Hitler government was good for Germany: "For the last few years business was considerably better than we had anticipated, but a reaction is making itself felt for some months. We are actually suffering also under the very active propaganda against Germany, caused by some unpleasant circumstances. These occurrences were the natural consequence of the very excited election campaign, but were extraordinarily exaggerated in the foreign press. The Government is firmly resolved to maintain public peace and order in Germany, and I feel perfectly convinced in this respect that there is no cause for any alarm whatsoever.'' [fn30]

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 22:15:01

@Nero Bianco:

This seal of approval for Hitler, coming from a famous Jew, was just what Harriman and Bush required, for they anticipated rather serious "alarm'' inside the U.S.A. against their Nazi operations.

On March 29, 1933, two days after Max's letter to Harriman, Max's son, Erich Warburg, sent a cable to his cousin Frederick M. Warburg, a director of the Harriman railroad system. He asked Frederick to "use all your influence '' to stop all anti-Nazi activity in America, including "atrocity news and unfriendly propaganda in foreign press, mass meetings, etc.'' Frederick cabled back to Erich: "No responsible groups here [are] urging [a] boycott [of] German goods[,] merely excited individuals.''

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 22:15:51

@ArmaGedeon: Two days after that, On March 31, 1933, the American-Jewish Committee, controlled by the Warburgs, and the B'nai B'rith, heavily influenced by the Sulzbergers (New York Times), issued a formal, official joint statement of the two organizations, counseling "that no American boycott against Germany be encouraged,'' and advising "that no further mass meetings be held or similar forms of agitation be employed.'' [fn31]

The American Jewish Committee and the B'nai B'rith (mother of the "Anti-Defamation League'') continued with this hardline, no-attack-on-Hitler stance all through the 1930s, blunting the fight mounted by many Jews and other anti-fascists.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 22:16:24

@ArmaGedeon: Thus the decisive interchange reproduced above, taking place entirely within the orbit of the Harriman/Bush firm, may explain something of the relationship of George Bush to American Jewish and Zionist leaders. Some of them, in close cooperation with his family, played an ugly part in the drama of Naziism. Is this why "professional Nazi-hunters'' have never discovered how the Bush family made its money?

is 2013.04.11. 22:16:40

@Nero Bianco: a tőkének nincs nemzetisége. se vallása. a zsidó tőkés, amikor tőkés, akkor nem zsidó. a gazdag zsidót legjobban nem az antiszemiták, hanem a szegény zsidók zavarják.

ezek csak gondolkodási mankók.

is 2013.04.11. 22:18:05

@kennyking: amiért a magyarság, az írek és az olaszok is.

Nero Bianco 2013.04.11. 22:34:44

@is:
"a tőkének nincs nemzetisége. se vallása"

Nem teljesen értem, ezt miért pont nekem írod.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 22:43:56

@ArmaGedeon: www.kormany.hu/en/prime-minister-s-office/news/adl-thanks-hungarian-government-for-asserted-action-to-preserve-dignity-of-holocaust-march

"The US civil organization ADL, which aims to stop anti-Semitism worldwide, praised the Hungarian Government for its quick action and immediate recognition of the problem, and thanked Viktor Orbán "

Ennek a világszerte az antiszemitizmus ellen kűzdő ADL-nek a létrehozói, az American Jewish Committee és a B'nai B'rith szabotálták, hogy az amerikai kormány lecsapjon a Hitlert pénzelő és felfegyverző amerikai bankokra és nagyvállalatokra. Mert maximálisan illett a terveikbe egy szürnyű világháború és annak keretében egy zsidóirtás, aminek a végén hamar megalakulhat Izrael állam.
A gyilkosok szervezik az Élők Menetét...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.11. 22:54:21

@ArmaGedeon:

Munkásőrök, bolsevista besúgók, ÁVH-s kínzótisztek fiai, közpénztolvajok szervezik, vezetik, támogatják a munkásőrmenetet. A Rágalmazási Liga csak egy a sok közül.

Amikor filantrópnak adják ki magukat, a valóságot metélik körül.

Zoltai elvtárs személyesen írta meg a betiltó határozatot a jelek szerint.

Nincs ebben semmi meglepő azután, hogy az ügyészségen Zoltai szokta elsikálni a fajtársak húzósabb ügyeit.

A munkásőrmenetet egy lapon említeni a szervezett bűnözéssel talán nem áll túl messze az igazságtól.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.11. 22:59:10

@Nero Bianco: Szerinted, ha értelmes, elfogulatlan olvasók elolvassák itt a te hozászólásaidat, meg az enyémeket, a hirtelen kikerestett, ellenőrizhető tényanyaggal, melyikünk lesz a meggyőzőbb? Hangsúlyozom, értelmes, nem törzsileg elfogult olvasó számára.

Nero Bianco 2013.04.11. 23:06:04

@ArmaGedeon:
" Szerinted, ha értelmes, elfogulatlan olvasók elolvassák itt...."

Ide nem járnak elfogulatlanok.
Mindenki acélkeményen osztja a hitét.

Bell & Sebastian 2013.04.12. 01:04:44

Mondjuk Ergének igaza van -pro forma-, mégis tudok legalább egy, ütős ellenérvet, -pro tartalom-.

A Nyolcadik Hering -nevű, vérnősző barom, aki nem mellékesen a Pszichotikus Fattyú Egyház megalapítója is volt, az egyik legundorítóbb, ám hiperaktív szereplője az angol történelemnek.

És mind a mai napig az ő blikkfangjaiból él a Korona.

(elnézést azoktól, akiknek többszörös ismétlés a poén)

Jut eszembe, Thatcher halálhírére utcai dzsemborit szervezni mennyire demokrata vívmány, vagy csak szimpla bonobóság?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.12. 09:12:53

@Bell & Sebastian: Nem igazán ellenérv. Henriktől Cromwellen át a mai vakoló királyokig egy folyamat zajlik, a királyi hatalom, illetve az állam okkult ellenőrzés alá helyezése és ott tartása. És nyálcsorgató idiótáknak csinálnak ehhez kenetes dumákkal teleírt WC-papírokat jogokról, meg más marhaságokról. Hering megmutatta, kinek mihez van joga. Kell a földed legelőnek, dögölj meg. Kellett az egyházad vagyona, lenyúltam, téged, csuhás kiirtalak. Bill of rights...
Hering lánya szponzorálta az alkjmista-okkultista szarházikat, nagy történelmi hős. Jakab elzavarta őket, a fiát lenyakazták...

Robinzon Kurzor 2013.04.12. 11:02:58

@pocaklakó minimanó: "Tessék ezerrel beírni az ADL honlapjára, hogy milyen otromba módon is cselekedtek"

Leszarom az ADL-t is, meg a te direktíváidat is.

Azt kellene megértened, hogy egy adott intézkedés jogszerűsége (vagy annak hiánya) semmilyen logikai összefüggésben nincs azzal, hogy ki tapsol neki vagy ki ellenzi.

Robinzon Kurzor 2013.04.12. 11:05:50

@pocaklakó minimanó: "Az, hogy ellenérdekelt felek egyetértenek abban, amit te másképpen látsz?"

Na, akkor megint egy kis logika.

Attól, hogy egyes kormánypártiak és egyes ellenzékiek véleménye megegyezik abban, hogy a Föld banán alakú, következik-e bármi is?

Robinzon Kurzor 2013.04.12. 11:07:13

@pocaklakó minimanó: "Amúgy a hasonló külföldi példák (ld. feljebb) magyarázata még mindig hiányzik; de azt hiszem, nem véletlenül."

Igen, nekem is feltűnt, hogy nem tudtad megindokolni, hogy mitől is relevánsak ezek példák.

Azt hiszem, nem véletlenül.

Google 2013.04.12. 11:42:41

@Robinzon Kurzor:

Nemcsak jogszerűség van a világon, hanem van együttérzés, empátia is. Valamint csak egyszerűen: jóérzés is. Van, ahol van. Ismerős fogalmak ezek?
Tudom, hogy egy jobboldalit, vagy egy Orbánt úgy illik látni, láttatni, hogy az csak egy antidemokrata, antiszemita, békemenetes birka, és bizonyos körülmények között ez még jogszerű is lehet (lásd 2006-ot), de ettől még ez csak egy általánosítás, egy a sok közül, és meglehet, nem fedi a valóságot.
Ami itt e pár poszt alatt kiderült, az az, hogy a nem annyira gój, mint inkább szkíta motorosokat könnyebben elviselitek, mint bárki gondolhatta volna. Lelketek rajta!

Robinzon Kurzor 2013.04.12. 13:17:36

@Google:

Te kikkel beszélhetsz?
Azt értem, hogy többen is vannak.

Hogy nem velem, az a tartalomból kiderül.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 15:55:21

@Robinzon Kurzor:

"Azt kellene megértened, hogy egy adott intézkedés jogszerűsége (vagy annak hiánya) semmilyen logikai összefüggésben nincs azzal, hogy ki tapsol neki vagy ki ellenzi."

Ó, ezzel nincs is gond, csak feltűnően kussba helyezik a kis szájukat azok, akik most nagyon fel vannak háborodva a jogszerűség hiánya miatt, ha olyanok is támogatják ezt, akiknek elvileg nem kellene.

Szóval, ha benned lenne karakán következetesség, akkor az állítólagos jogsértést elkövetők mellett szépen beszólogatnál azoknak is, akik kiállnak mellette, de mivel éppen az ADL áll ki és ők számotokra az érinthetetlen és kritizálhatatlan kategóriába tartoznak, ezért szépen csöndesre fogod a felháborodásodat.

Elvégre minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.

Valahogy mindig elhalkul a jogvédő sipákolás, ha olyan csoportok is érintettek, akik számukra tabuk.

Nahát! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 15:56:37

@Robinzon Kurzor:

Attól, hogy egyes ellenzékiek és egyes jogvédők véleménye megegyezik abban, hogy a Föld banán alakú, mert a napi szentleckéből ezt az interpretációt vélik kiolvasni, következik-e bármi is?

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 15:58:30

@Robinzon Kurzor:

"Igen, nekem is feltűnt, hogy nem tudtad megindokolni, hogy mitől is relevánsak ezek példák."

Igen, nekem is feltűnt, hogy mivel az értelmezést csak a saját koordináta-rendszereden belül vagy képes megoldani, ezért egyenesként nem tudod értelmezni, milyen is a gömb.

De nehogy már én segítsek az értelmező olvasásban és a szemantika-pragmatikai készségek fejlesztésében. És ráadásul ingyen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 16:10:37

@pocaklakó minimanó: Orbán Viktor a véleményezett cselekvés eredője, így ezért is, illetve relevanciája miatt is alkalmasabb tárgya a kritikának, mint az ADL. Magyarán Orbán találta ki, hogy ez legyen, s Orbánhoz több közöm van, ezért ő kapja a kritikámat.

De tessék, csak hogy örülj: az ADL nevezett véleményével nem értek egyet. Ilan Moréval sem. Magyarország és a magyar viszonyok szempontjából káros gyakorlatot támogatnak, ugyanis.
Boldog vagy?

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:17:01

@Counter:

"Boldog vagy?"

Nem, mivel ezt a dolgot magadtól nem volt merszed/gerinced meglépni és itt is csak kiadós biztatás után, fogadat szíva írtad csak le.

Kevéske!

Majd talán máskor. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:32:21

@Counter:

"Fantáziálgass csak."

Semmi fantázia! Kőkemény valóság. Nagy nehezen, erős biztatásokra végül rávetted magad, hogy másokról is leírd azt, amit azonnali ütemérzékkel megtettél egyesekről.

De hogy ezt miért csak noszogatásra voltál képes? :)

Nahát!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 19:39:36

@pocaklakó minimanó: Már leírtam, hogy miért érdekel jobban az ügyben a miniszterelnök (mert neki van köze a hazámhoz, s mert ő a cselekvő), mint az ADL (nincs közük, s csak véleményt nyilvánítottak).

Ha szerinted egyforma súlyuk miatt egyforma figyelmet érdemelnek, akkor sajnállak.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 19:42:21

@Counter:

"Már leírtam, hogy miért érdekel jobban..."

Persze, persze. Mindig így szokott lenni.

Már gondoltam arra is, hogy beszámozom ezeket a klisés kifogásokat/indokokat, hogy legközelebb csak a számot kelljen odaírnod, nem pedig olyan sok betűt. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 19:58:23

@pocaklakó minimanó: Mondom, ha számodra itt Magyarországon az ADL véleménye fontosabb, mint Orbán cselekedete, akkor ezt el kell fogadjam.

Bár magyarázatot adni nem vállalkoznék jó szívvel.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 21:02:45

@Counter:

"Mondom, ha számodra itt Magyarországon az ADL véleménye fontosabb, mint Orbán cselekedete, akkor ezt el kell fogadjam."

Alap, hogy fontosabb, hiszen ahányszor külföldről beleszólás van a magyar közéletbe, annak referenciaértéke van. Ha az ADL és hasonszőrűek teszik, akkor meg pláne.

Nem olvasol sajtótermékeket?

Barlangban élsz?

Nahát! :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 21:14:55

@pocaklakó minimanó: Nem tudom, milyen világot ácsoltál magadnak, de hogy abból csak te tudsz kijönni, s én téged kihúzni nem tudlak, az 100%.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 21:32:28

@Counter:

"Nem tudom, milyen világot ácsoltál magadnak..."

Csak kreatívan felhasználom a ballib oldal érveit.

Amikor arról van szó, hogy ütni kell, akkor előhozzák a jól bevált és követendő külföldi példákat, de amikor arról van szó, hogy védekezni kell, akkor azonnal tudni lehet, hogy a korábban hozott külföldi példák nem érvényesek, mert speciális magyar helyzetről van szó.

Ez az alap.

Már ha érted.

Szerintem igen, de úgy teszel, mintha nem értenéd. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 21:58:18

@pocaklakó minimanó: Ja, ha neked jobb általánosságokkal vitatkozni valós hozzászólók helyett...

De akkor miért beszélsz velem? Beszélgess az elképzelt Ballib Hozzászólóval, aki pontosan úgy és azt mondja, ahogy és amit szerinted mondania kell. Így minden alkalommal fényes diadalt arathatsz.

A jól bevált és követendő külföldi példa a jogszerűségben maradás. Alkosson a jogalkotó olyan jogot, amelyet követve el lehet jutni a kívánt eredményig, legyen ennyi esze, hogy előre lát dolgokat. S ne írott malaszt legyen a jog, hogy aztán a gyakorlatot mindig ad hoc alakítsák attól függetlenül.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 22:11:51

@Counter:

"S ne írott malaszt legyen a jog, hogy aztán a gyakorlatot mindig ad hoc alakítsák attól függetlenül."

Erről szólt az engedélyezett németországi tüntetés helyi tanácsos általi visszavonása, amelyben nem találtál kifogásolnivalót.

Csak jelezném.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 22:17:33

@Counter:

"S ne írott malaszt legyen a jog, hogy aztán a gyakorlatot mindig ad hoc alakítsák attól függetlenül."

Vö.: "Authorities on Brussels BANNED a demonstration called by Sharia4Belgium for Saturday DUE TO THE POSSIBILITY OF "PUBLIC ORDER PROBLEMS", including a counter-protest by the Flemish far-right Vlaams Belang party." (expatica.com)

És én pedig úgy vagyok az egésszel, hogy ameddig a jog írott malaszt olyan helyeken, amelyekre európai demokráciaként utalunk, addig igazodjunk csak ezekhez a példákhoz, hiszen ez nem lehet probléma.

Ui.: Hozzak még példákat az "írott malasztságra?" Van bőven belőlük.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 22:46:58

@pocaklakó minimanó: Belgiumban, Németországban a belga, illetőleg a német jogot kell alkalmazni.

Ha ott van lehetőség a valószínűsíthető közrendsérelemre hivatkozva visszavonni a kiadott engedélyt, akkor nincs semmi gond. Ha a belga miniszterelnök vagy a német kancellár a belga vagy a német jogra tekintet nélkül dönt így vagy úgy, na azzal volna gondja – a belgáknak vagy a németeknek elsősorban.
Én magyar vagyok, Magyarország a legfontosabb, és itt épp nem tartották be a törvényt, úgy tűnik.

Bell & Sebastian 2013.04.13. 00:30:29

Counter, amikor éppen lankad a pozitron-affinitásom (remélem, ez valami nagyon fontos, informatikus szakszó és ettől megnő a szaktekintélyem, úgy a hatszarosára), az éppen most fennálló Orbanovics -dinasztia rémuralma iránt, elegendő, ha csak kicsit beleolvasok magácskába, amitől aztán pillanatokon felül feltöltődöm annak bizonyosságos tudásától, hogy lesz ez még sokkal rosszabb is, ha majd egyszer átmászik janicsárjai után a várfalon és végre bejut a belső udvarba.

Bell & Sebastian 2013.04.13. 00:36:03

@ArmaGedeon: Jujuj, ha maga már az európai mintademokráciát is a szájára vette, akkor ki fogja ezek után megvenni a szar autóikat és az ehetetlen csokijukat? :)

tevevanegypupu 2013.04.13. 08:32:12

Ossze vagyok zavarodva..most akkor lehet nalunk demokratikusan naculni vagy nem lehet? Mert ha lehet, akkor megiscsak belkotom a rovidujju pulcsimba a kis horogkeresztet, a kardiganba meg a voros csillagot..ha nem lehet, akkor meg miert nem lehet betiltani egy nacigyanusnak itelt - es a menet szervezoi altal oly hon ohajtott - motoros felvonulast. Pedig micsoda jo kis hiranyag lenne..Reading asszony( a karrierista emancipa) meg Barroso ur (ex-maoista biciklista) micsoda egyetertesben csucsoritenenek..:)

tevevanegypupu 2013.04.13. 08:41:11

@Bell & Sebastian:

Nezze egy orszag, ahogy a fish and chips a nemzeti eledel es a vallasat pedig azert alapitottak - nem atallva elotte rabolni es gyilkolni, kivalo jogtudosokat megoletni - mert az egyik nekivadult kiralya keptelen volt beletorodni abba, hogy egy becsvagyo ribancot nem tud noul venni..az igazan demokratikusnak nevezheto..(zarojelben megjegyzendo, hogy ne legyunk igazsagtalanok, a gin igazan kivalo, minden konzervativ csak elragadtatassal nyilatkozhat rola)..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.13. 08:56:45

@Counter: Te magyar? Ne légy nevetséges!
2006-ban, amikor diáklányokat vetkőztettek meztelenre, eltörték az ujjukat, az törvényes volt? Nem hallottam, hogy ily' vehemensen tiltakoztál volna.
Te szimplán egy olyan zsidó származású bolsevik tömeggyilkos csemete vagy, aki gyűlöli a magyarokat.

Robinzon Kurzor 2013.04.13. 18:11:23

@pocaklakó minimanó:

"Ó, ezzel nincs is gond,"

Akkor ezt megbeszéltük, a további képzelgéseid pedig nem tartoznak a tárgyhoz.

Robinzon Kurzor 2013.04.13. 18:16:14

@pocaklakó minimanó: "Attól, hogy egyes ellenzékiek és egyes jogvédők véleménye megegyezik abban, hogy"

Abból még nem következik semmi.

Csakhogy ez a te érvelésed volt, te hivatkoztál arra, hogy mivel ellenérdekelt felek hivatkoznak valamire, ezért az biztos úgy van.

Ebbe belegabalyodtál, nem kicsit.

Robinzon Kurzor 2013.04.13. 18:19:18

@pocaklakó minimanó: "Igen, nekem is feltűnt, hogy mivel az értelmezést csak a saját koordináta-rendszereden belül vagy képes megoldani"

Tudod az úgy van, hogy a magyar kormányra és hatóságokra a magyar jogrend érvényes.

Tehát annak, hogy a példád releváns legyen, vagy egy olyan -- szükséges, de önmagában még nem elégséges -- feltétele, hogy azok az adott ország jogrendjével ellentétesek legyenek.

Amíg ezt nem tudod bizonyítani, addig csak hablatyolsz.

pocaklakó minimanó 2013.04.14. 21:43:44

@Counter:

"Én magyar vagyok, Magyarország a legfontosabb, és itt épp nem tartották be a törvényt, úgy tűnik."

Nekem meg úgy tűnik, hogyha véletlenül előkerülne korábbi törvény be nem tartás, akkor nem kerülne elő mellé a kifogásod.

pocaklakó minimanó 2013.04.14. 21:47:05

@Robinzon Kurzor:

"Csakhogy ez a te érvelésed volt, te hivatkoztál arra, hogy mivel ellenérdekelt felek hivatkoznak valamire, ezért az biztos úgy van."

Persze, csakhogy pontosan azért hivatkoztam rá, mert ugyanúgy szoktak rájuk hivatkozni mások is - akik ebben az esetben farkast kiáltanak.

Azaz másképpen: Ha egyes esetekben a külföldi példa megléte elegendő indokot kell szolgáltasson a magyar példa megkívánt kimenetelének magyarázatára, akkor ebben az esetben is. Ha meg azt mondjuk, hogy a külföldi példa az külföldi példa és nem magyar, akkor érvényesüljön ez mindig.

Viszont itt szelektivitásról van szó - és a legserényebb szelektálók pont azok közül szoktak kikerülni, akik a jelen példánkat illetően a jogsérelemről papolnak.

Tudom, kicsit bonyolult a Realpolitik, de mégis... :)

pocaklakó minimanó 2013.04.14. 21:53:12

@Robinzon Kurzor:

"Tudod az úgy van, hogy a magyar kormányra és hatóságokra a magyar jogrend érvényes."

Meséld el azoknak, akik folytonosan a külföldi példák erőszakolásával igyekeznek érvényesülni. Ott találod őket azok között, akik most kiabálnak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.15. 07:14:07

@pocaklakó minimanó: Számodra ennyire lényegtelen, hogy a magyar miniszterelnök tiszteletben tartja-e a magyar jogot?

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 12:40:58

@Counter:

"Számodra ennyire lényegtelen, hogy a magyar miniszterelnök tiszteletben tartja-e a magyar jogot?"

Mondtam már, hogy imádom az álnaiv kérdéseket? :)

Körülbelül annyira lényeges, mint amennyire az EU politikusai tiszteletben tartják az állampolgárok magántulajdonhoz való jogát a ciprusi "bankmentés" során.

Sem jobban, sem kevésbé. :)

Baldrick68 2013.04.15. 13:12:37

@Kandeláber:
Ezt már egyszer eljátszották ha nem tévedek németországban egy pár éve.

Ott is volt valami széljobbos nácis "megemlékezés" tök véletlenül valami zsidók lakta környéken.
Mivel a német kormánynak nem volt jogalapja hatalmi szóval betiltani a náci megemlékezést, (mivel mindenféle formai követelményt betartottak).
Ha jól emlékszem persze az antifasiszták is felsorakoztak és a város polgármestre és a katolikus püspök mintegy demonstratíve állt a kordon másik oldalán a nácikkal szemben.

Szóval lehet ezt így is csinálni.

Robinzon Kurzor 2013.04.15. 14:41:46

@pocaklakó minimanó: "Persze, csakhogy pontosan azért hivatkoztam rá, mert ugyanúgy szoktak rájuk hivatkozni mások is"

Tehát nincs érved.

Robinzon Kurzor 2013.04.15. 14:42:51

@pocaklakó minimanó: "Meséld el azoknak, akik"

Tehát nincs érved, csak hablatyolsz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.15. 14:55:02

@pocaklakó minimanó: Tehát nem érdekel, hogy a magyar miniszterelnök tiszteli-e a magyar jogot.

Pelso.. 2013.04.15. 15:42:31

@pocaklakó minimanó: Egyenesen gyöngyszem a magyar miniszterelnök esetleges jogtisztelő magatartása valamint az EU-s politikusok+bankmentés párhuzamod.
Írd le még sokszor , annál jobban tetszik a fanoknak.

Google 2013.04.15. 17:33:11

@Counter:

Én is sajnállak.
Azért, mert most egybeesett Orbán és az ADL valamint Ilan Mor véleménye, ez utóbbiakat is el kellett vetned.
Ha az övével ellentétesek lettek volna e megnyilatkozások, fennen hangoztatnád ezeket. Ahogyan azt a mérvadó, ballib értelemben vett véleményekkel szoktátok tenni. Olyankor a miniszterelnök véleménye nem hogy nem számít, nem is ér.
Nem tudod onnan kihúzni, mert , mert a gerendákból ácsolt világot másnál látod. Vagy onnan nézel ki.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.15. 19:03:40

@Google: Rosszmájúan megjegyezhetném, hogy milyen pocsék lehet az ADL-nek és Ilan Mornak igazat adni mindössze azért, mert Orbánnal egy álláspontra kerültek... de minek?

A feltételezését el lehetne fogadni, ha tudna példát hozni ilyenre: hogy egy véleményt annak megértése nélkül, pusztán a tulajdonos személyére hivatkozva "fennen hangoztatok".

El kéne tudni vonatkoztatni attól a drukkermentalitástól, ami ebből a véleményből is árad: hogy csak az számít, hogy ki mondja.
Holott ami igazán számít, az az, hogy mit mond. S jelen esetben Orbán Viktortól jobban számít, hogy azt mondja, mit neki magyar jogrend, mit neki törvényes eljárás: hiszen ő a magyar miniszterelnök. Ilan Mornak és az ADL-nek meg az eredmény számít – de ők nem is a miniszterelnökeim.

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 20:37:55

@Robinzon Kurzor:

"Tehát nincs érved, csak hablatyolsz."

De van, csak mivel eltérő koordináta-rendszerben mozgunk és így hiába mondanám a vonalnak, hogy milyen a gömb, nem értené.

Próbálj meg elszakadni az egydimenziós állásponttól: a világ háromdimenziós. Általában.

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 20:38:31

@Counter:

"Tehát nem érdekel, hogy a magyar miniszterelnök tiszteli-e a magyar jogot."

Csak annyira érdekel, mint a külföldi jogtisztelet. Sem jobban, sem kevésbé.

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 20:39:12

@Pelso..:

"Egyenesen gyöngyszem..."

Tudom, hogy az. És tudom, hogy sokan csak azért nem értik, mert nem akarják érteni.

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 20:42:30

@Counter:

"...hogy csak az számít, hogy ki mondja."

Pedig erről van szó. Az számít. Ha te mondod meg a legtutibb véleményt egy adott dologról és veled szembeni véleményt fogalmaz meg egy menő mainstream politikus, akkor téged még úgy is kiröhögnek és/vagy negligálnak, ha tudják, hogy nálad a megoldás.

Ezért kárhoztatom az álnaivitást.

Nagyon is számít - a valóságban -, hogy ki mond véleményt. A vélemény ezzel szemben másodlagos. Az igazságtartalma meg csak ezután következik a fontossági sorrendben.

Üdvözöllek a való világban! Ugye, mennyivel bonyolultabb, mint a barlang, ahol csak a árnyékokból szűröd le a tudásodat a kinti életről?

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 20:44:39

@Counter:

"Rosszmájúan megjegyezhetném, hogy milyen pocsék lehet..."

Rosszmájúan jegyezném meg, hogy milyen pocsék lenne, ha egyszer Vona Gábor mondaná ki a tutit és a magára valamit is adó gerinces szépléleknek egyet kellene vele értenie.

Biztos vagyok benne, hogy nem lenne őszinte mosollyal előadott az egyetértés. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 20:49:53

"A törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság az ügyben korábban eljáró rendőrséggel egyetértve az Élet menete demonstrációra való tekintettel a motoros felvonulás elnevezését és útvonalát "egyfajta véleménynyilvánításnak értékelte". Elutasító döntését pedig a többi között arra alapozta, hogy az alaptörvény szerint a véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának megsértésére." (index.hu/belfold/2013/04/15/adj_gazt_-ugy_birosagi_nem_a_motorosok_beadvanyara/)

Azért szurkolok a taszosoknak. Elvárom, hogy kőkeményen lépjenek fel. Szerintem a "proaktivitásnak" az lenne a legmegfelelőbb módja, ha felkeresnék a motorosokat, hogy szeretnék őket képviselni. Elvégre egy ilyen mértékű antidemokratikus megoldás és jogtiprás eltűrése az európai demokrácia végveszélyét jelzi előre. :)

Pelso.. 2013.04.15. 21:09:51

@pocaklakó minimanó: Ma abszolút szükségtelen érteni. Elég hinni, de azt nagyon.

pocaklakó minimanó 2013.04.15. 21:35:19

@Pelso..:

"Ma abszolút szükségtelen érteni. Elég hinni, de azt nagyon."

Mindig így volt. Az, hogy csak most döbben rá valaki, annak beismerése, hogy eddig vagy barlangban élt az illető, vagy a homokba dugott fejjel létezett, vagy pedig a korábbi hívő réteg tagja volt, aki fel van háborodva, hogy mások is úgy viselkednek, ahogy szerinte csak neki és a cimboráiknak illik. Ez utóbbi konkurrenciaharcot jelent, ami zsetoncsökkenéssel jár. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.16. 08:13:48

@pocaklakó minimanó: Ezt az attitűdöt nagyon érzékletesen írja le Koestler a Sötétség délben oldalain.

Csak ott valahogy a bolsevizmus meghatározó ismérve – s még a te neofita lelkesedésed is szinte tapintható az ott ábrázolt szovjet változat leírásában.

"De hogyan dönthetné el azt a jelen, hogy mit fog helyesnek ítélni a jövő? Próféták munkáját végezzük prófétai képességek nélkül. A látomások helyébe a logikát állítottuk; csakhogy bár mindnyájan ugyanabból indultunk ki, eltérő eredményekre jutottunk. Bizonyíték állt szemben bizonyítékkal, s így végül is kénytelenek voltunk visszatérni a hithez – ki-ki a maga érveinek helyességébe vetett axiomatikus hitéhez. És ez a döntő kérdés. Minden ballasztot kidobtunk a hajóból: már csak a horgonyláncban bízhatunk: az önmagunkba vetett hitben. Az emberi ész legtisztább megtestesülése a geometria, Eukleidész axiómáit azonban nem lehet bizonyítani. Aki nem akar hinni bennük, annak a szeme láttára roskad össze az egész épület.
A Nagy Egyes hisz magában: lassú, szívós, mogorva és rendíthetetlen. Mindünk közül az ő horgonylánca a legerősebb. Az enyém viszont elvásott az utóbbi néhány év során...
Az az igazság, hogy én már nem hiszek a magam csalhatatlanságában. Ezért vagyok én elveszett ember."

Pelso.. 2013.04.16. 08:25:49

@pocaklakó minimanó: Volt ám valami izé 89-90-ben, hogy a továbbiakban ne így legyen. Pontosabban a a naivabbja azt hitte.
Egyébként jellemzésed ugyancsak helytálló a 2002-10 közötti időszakra.

Google 2013.04.16. 11:14:33

@Counter:

Na, de kit feleltetett meg Rubasovnak? A többit érteni vélem.

Google 2013.04.16. 11:18:46

@pocaklakó minimanó:

TASZ újabb próbatétel előtt; ott van mindjárt a Hegedűs Lóránt ügye. Szegény ember, már egy anticionista tüntetést sem tud megrendezni...

pocaklakó minimanó 2013.04.16. 16:37:10

@Counter:

"Csak ott valahogy a bolsevizmus meghatározó ismérve..."

Most meg a mértékadó baloldali-liberális közegé, amely progresszivitásában effélékbe ütközik és nem tud mit kezdeni velük.

pocaklakó minimanó 2013.04.16. 16:38:27

@Google:

Szerintem fel kellene kérnie őket jogsegélyszolgálatra.

Szerintem minden szélsőségesnek hozzájuk kellene fordulnia, hiszen ők nem utasítanak el csupán ideológiai dolgokra hivatkozva.

bömböcz 2013.04.16. 16:47:57

@pocaklakó minimanó:
Tavaly elfelejtették följelenteni a rühösöket...
Vajon miért?

Google 2013.04.16. 17:57:47

@bömböcz:

Nem adtak ilyen embertelenül cinikus címet a dzsemborijuknak és bé) nem mentek a Dohány utcába.
Egyre szemtelenebbek.
süti beállítások módosítása