Romanes EUnt domus!
2013. február 03. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Romanes EUnt domus!

mit adtak.jpg

De mit adtak nekünk, ugye. Mivoltmaaneten mikroblogger találó találata. Magyarország 2013, vagy mit kell ilyenkor hozzáfűzni. Vagy inkább semmit se.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr115060865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.03. 19:59:52

Az összes eus projekt GARANCIA a korrupcióra, mivel hogyha _bármilyen_stikli_kiderül_, a teljes pénzt vissza kell fizetni!

Tehát, magyarul: mindenkinek érdeke hogy kussba maradjon, mivel a jellemzően többmilliárdos projektek jellemzően 70-80%-os eus támogatása esetén milliárdokat veszítenének.

Ennek fényében BÁTRAN ki lehet jelenteni, hogy az ÖSSZES eus projekt a korrupció melegágya. Ami meg ezen kívül van: a világ legdrágább autópályái, a világ legdrágább vasútvonalai, kilométerenként 1 milliárdért, ugye úgy szól a dolog, hogy mi az istenadta nép elnézzük a kormányzati mutyikat, cserébe a kormányzat meg elnézi a mi kis ügyeskedéseinket. Kéz kezet mos.

Erről mikor írsz cikket, rezsimszolga?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.03. 20:30:40

"DE mit adtak nekünk ugye"

KORRUPCIÓT ADTAK.

a jobboldali elhajlással nehezen vádolható hvg:

hvg.hu/kkv/20130129_Unortodox_modon_fel_lehetne_szamolni_a_zs

a uniós pénzből csökkenthető lenne az adósság...

"Az EU versenyképességének csökkenésében nagy szerepet játszik ez a redisztribúció. A magasztos elveken (kohézió, stb.) alapuló, a gazdag országok nettó befizetéseiből a szegény országokat támogató újraelosztás az erőforrások pazarló hasznosulását eredményezi. A brüsszeli bürokrácián, a támogatott országoknak az oligarchiáin, a választóik előtt a támogatások megszerzésével kérkedő politikusain és az allokációt végző, magas fizetéssel honorált hivatalnokain, valamint a támogató országoknak a pénzek elköltésében oly együttműködő nagy globális cégein kívül valójában senkinek sem érdeke az irdatlan költségekkel járó korrupt rendszernek a fenntartása.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy ennek az újraelosztásnak a forrása tulajdonképpen nem más, mint egyrészt az unióba félgyarmati módon beágyazódott tagországokban a globális cégek által létrehozott GDP-ből a nettó befizetőkhöz folyó jövedelem. Másrészt pedig az a kamatfelár, amelyen a gazdag országok befektetői finanszírozzák ezeknek az országoknak az adósságait. A kamatfelár nagysága persze sok tényezőtől függ, de messzemenően befolyásolja a korrupcióra épülő társadalmi szerződés formálta politikai-gazdasági klíma. Ezek az átcsatornázott jövedelmek hiányoznak a magyar költségvetésből, a fogyasztásból és a kkv-szektor beruházásaiból. Innen nézve logikus lenne egy igazi, valóban unortodox megoldás kikényszerítése: ezeknek a pénzeknek egy része kerüljön vissza oda, ahol a jövedelmet megtermelték!

Magyarország jövője szempontjából sorsdöntő lenne, ha az uniós támogatásokat a magyar állam a térkövek, a fürdők (és a pénzpocsékolás egyéb formái) helyett egy az egyben adósságszolgálatra fordíthatná. Vegyük észre, hogy ez a javaslat igen közelít ahhoz az uniós gyakorlathoz, amely pár éve még elképzelhetetlen lett volna, nevezetesen, hogy egyik ország adójából közvetlenül más országok büdzséjébe folyjon be pénz. Márpedig az eladósodottságuk miatt megroggyant tagországok megsegítésével éppen ez valósult meg. A nekünk ítélt uniós pénzeknek az államadósság törlesztésére fordításával ki lehetne mászni az adósságcsapdából. Ennyivel kevesebb adót kellene beszedni, így jelentősen csökkenne a kényszercsalással és korrupcióval szembeni igény is.

Beindulna egy pozitív spirál, amelynek lényege az, hogy egyre több pénz marad a vállalkozásoknál, egyre több jut beruházásra és fogyasztásra. Az innovatív vállalkozások vonzanák a globális tőkét és nem kellene súlyos adóforintokat a félgyarmati függést konzerváló bérmunka jellegű „újraiparosítás”-ra pazarolni. Az adókat arra a szintre lehet levinni, amelyet a vállalkozások képesek megfizetni és nem kényszerülnek csalásra. Az államadósság rapid csökkenésével párhuzamosan gyorsan mérséklődnek a gazdaságot megfojtó kamatterhek is, ami újabb adóvisszavágásokat tesz lehetővé. A bankok újra hitelezhetnének és megszűnhetne a fejlesztési forrásoknak a korrupciót generáló állami allokációja."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.03. 21:57:07

Aki ma az EU-tagság mellett van, az vagy hazaáruló, vagy idióta. A hazaárulónak van egy zsé betűs szinonimája is. Csak mondom.

Hobergant 2013.02.03. 22:00:37

@Mr Falafel: úgy mint "zsidózó agyatlan seggfej"?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.03. 22:07:46

1. Az EU a befizetéseket osztja újra, vagyis, ha ad is valamennyit, messze nem annyi annak az adásnak a mérlege, mint amit az efféle számok mutatni akarnak.
2. Ettől még lehetne akár jobb dolog is, mint ami.
3. Hogy nem az, az ölég szerteágazó téma, maradjunk annyiban, hogy végül is valamennyire rajtunk is múlik.
4. Mindettől tulképp függetlenül nincs más lakható realitás a környéken momentán.
5. Az világos, hogy egyre nehezebb mindezt elmagyarázni a sok idiótának, de ez ügyben végképp enmagunk vagyunk a hunyók, faszér' köll hülyeségekre szórni a csilliárdokat.
6. A megénekelt projekt mondjuk pont egy értelmes dolognak látszik, aki még erre is csak zsidózni vagy összeesküvéselméleteket ráolvasni tud, attól el kéne venni végre a választójogot, mindenkinek jobb volna úgy.

Virág et. 2013.02.04. 07:21:00

@Schwerer Gustav: A korrupcióért nehogy már az legyen a hibás, aki a pénzt adja és elvárja, hogy arra költsék, amire kérték. A korrupcióért egyedül az a felelős, aki elköveti, esetleg még az az állam, amelyik eltűri.

Kicsit más téma, de összefügg, hogy mindig elcsodálkozok azon, amikor bőszen cigányozó meg élősködőző (szél)jobbosoknak teljesen OK, hogy az EU-t "levegyük" pénzzel. Az EU "erre való", az EU-s pénz elsíbolása nem bűn. Miben különbözik ez a segélyes ügyeskedéstől? A nullákban az összeg végén? Nem a tisztességes pályázatokkal van a baj, hanem az ellopott milliárdokkal, a kutyakozmetikával meg a félméteres kilátókkal, esetleg a teljesen üres szánkópályákkal. Meg a kommentelőkkel, akik szerint ez teljesen rendben van, a magyar virtus és eszesség csúcsa, hogy lopjuk mások pénzét.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.04. 08:27:18

@Virág et.: "aki a pénzt adja és elvárja, hogy arra költsék, amire kérték."

Itt a lényeg: hogy mire _engedi_ költeni.

Nem olvastad a hvg-cikket, látszik. Majd talán egy szép napon.

2. bekezdés kapcsán: mindig is az euból való kilépés híve voltam, úgyhogy árnyékra vetődtél.

Virág et. 2013.02.04. 09:12:50

@Schwerer Gustav: Nehéz lett volna nem olvasni, amikor a felét becopyztad. Egyébként az elgondolás ott hibázik, hogy azt feltételezi, ha az EU-s pénzeket adósságtörlesztésre fordítanánk, akkor az adók csökkentése és a gazdaság élénkítési következne. Magyarországon egész biztosan nem. Annyi változna, hogy EU-s pénzből menne az adósságcsökkentésre, a hazaiból meg ami eddig az adósságcsökkentésre ment, az most a térfelújításra meg a többi értelmetlenségre lenne elköltve. Hogy miért? Mert itt veszik ki a korrupciós pénzeket és mert az egyszeri hülye választó azt a polgármestert fogja újraválasztani, akinél épül-szépül a város. Egy-két új tér, felújított sétálóutca százalékokat hoz az urnáknál.

A második bekezdést nem neked szántam, azért a külön bekezdés és a "kicsit más téma" kezdet.

Kandeláber 2013.02.04. 09:14:12

És mikor beszélnek már arról, hogy a négyes metró réges-régen kész lenne, ha Demszky és a szoci-szdsz fővárosi vezetés, meg persze Antallék-Hornék nem utasítják el, hogy az oroszok az államadósság fejében felépítsék.
Mibe van ez eddig?
Utoljára Rákosi-Kádár idejében tartott idáig, mire befejezték az egyes metrót.

Virág et. 2013.02.04. 09:26:54

@Kandeláber: Az igazság kedvéért azért hozzá tartozik, hogy ha a fenti két, a rendszerváltást röviddel követő kormány bármelyike elfogad egy ilyen orosz ajánlatot, akkor az aktuális ellenzék minimum kommunista restaurációval, moszkovita bolsevizmussal rohanta volna meg a sajtót.
A politika felülírta a józan észt. Erről szól Magyarország újkori története.

Kandeláber 2013.02.04. 09:46:07

@Virág et.: Azért egyik kormány sem volt még olyan érzékeny mimóza, hogy az ellenzék kritikáit - bármilyenek is voltak azok - ne sz@rta volna le nagy ívben.
Egyébként pedig itt egy milliárdos nagyberuházásról volt szó, ami ráadásul még hasznos is. Ezt kihagyni baromi nagy tévedés volt.
Belegondolok: több mint tíz éve futna az a négyes metró, amelyet gyakorlatilag ingyen építettek volna meg.
A kommunista restaurációt vagy moszkovita bolsevizmust emlegető agyament politikusokkal nem nagyon törődne az évi sok milliós utazóközönség.
Egyébként érdekes, hogy nem jött össze az üzlet, az oroszok - velünk együtt - hírhedten nagy mutyisták, talán mindkét fél túl mohó volt.

Virág et. 2013.02.04. 09:47:35

@Kandeláber: Igazság szerint annak a metrónak a jelenlegi konstrukció mellett is már rég készen kellene lennie.

Kandeláber 2013.02.04. 10:21:50

@Virág et.: Az már egy másik történet, és az is meglehetősen érdekes.
Engem az is foglalkoztat, hogy miért nem valósult meg az orosz project.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.04. 11:15:47

@Virág et.:

Minél kevesebb a korrupciós FORRÁS, annál jobb. ehhez nem kell Einsteinnek lenni.

Ez pont olyan, mint amikor azt mondják, hogy "minek bezárni az ajtót, aki akar úgyis bejön" (rabló,tolvaj stb). Jabazmeg, akkor pakoljunk ki mindent az ajtó elé. Aki akarja úgyis elvinné egyébként is....

Tehetetlen Dodó 2013.02.04. 14:56:51

@Kandeláber: Mert akkor nem lehetett volna az orosz adósságtörlesztés nagy részét ellopni az elvtársaknak.
Sose felejtem el, amikor az ostoba Megyó kormányra került, kiment Moszkvába és reklamált, hogy nem tudom, hány milliárd dollárnyi adósság nem folyt be az államkasszába. Erre barátságosan felvilágosították, ahogy a hülye gyereket szokás, hogy az áru (autók, teherautók, meg mindenféle) már rég le lett szállítva, csak valahogy az elvtársi cégek elfelejtették az ellenértéket továbbítani a magyar államkasszába.
(Nem hiányzik nekem egy sajtóper, ezért mellőzöm a nagy műveletben közreműködő cégek felsorolását, de könnyedén ki lehet guglizni, kik is lopták el a jóvátételt).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.04. 19:41:39

"de mit adtak nekünk a rómaiak?"
hát lehet hogy a zsidók elrabolt pénzéből és vagyonából építették ki a csatornát és az utakat a zsidóknak, ill inkább a rómaiaknak
ez persze nincs a poénban benne, ezt nélküle kéne tudni.
(mert a támogatásokat kik teszik el zsebre? a magyar kkv? vagy a multik, többségében?)

nem a te posztodban olvastunk pont gellért, hogy a colosseumot zsidó rabszolgákkal építették, zsidó kincsekből? hát ezt adták neked a rómaiak. de milyen áron? kicsit össze kéne kapcsolni a fejedben a dolgokat.

nemtudom... mikor ezt nézem, elgondolkozok:
kkbk.blog.hu/2012/05/02/botrany_az_europa_parlamentben
hogy mégis miféle szervezet tűri ezt? csak nem egy velejéig korrupt szervezet?
mert a videón a felszínt kapargatják, az igazi lényeg, hogy a képviselők és azok akik létrehozták az eu-képviselőházat, pontosan tudják, hogy semmi értelme nincs szavazgatni, az csak gyöngy a disznóknak: "működik ám a demokrácia, lássátok csak"
a valóság egészen más
mi is fizetünk tagdíjat az uniónak, ködösek ezek a számadatok, hogy pontosan mennyit is, ezt soha nem reklámozták, ennek fényében azért egészen máshogy fest a jótékony, osztogató eu képe.
ha megnézzük, hogy lemondtunk a saját gazdaságainkról (hogy hozsannázák most orbánék ezt a szerencsétlen mogyoróosztogató mercédeszt, fideszes logika: a multi most már jó, eddig vitte ki a hasznot ő is), a független bankokról, nemzeti bankról, és amúgy is minden más függetlenségünkről, akkor ennek fényében egészen máshogy fest az eu.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.04. 20:05:28

ezekmellett nézzük már meg miféle támogatások vannak itthon:
vastagbor.blog.hu/2013/02/04/10_milliard_forint_alkotmanyellenesen?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201302

ne csak rácsodálkozzunk a dolgokra külföldön tények, konkrétumok, mint borjú a székelykapura, hogy viktorék vajon miért nem ezt csinálják otthon?

ergé, így lett gazdag az orbán család is 3 degeneráció alatt:
vastagbor.blog.hu/2013/02/04/10_milliard_forint_alkotmanyellenesen?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201302

Bell & Sebastian 2013.02.04. 23:14:24

Nagy volt a kísértés, hogy szó nélkül hagyjam a bejegyzést. Ez nem Amerika, hogy minden közpénz elköltését figyelemmel kísérheti a jónép, látatlanban kijelentem, hogy a feltüntetett, mindenkori összeg max. 40 százalékát költik a tényleges "munkálatokra", a maradék egyszerűen elszivárog a talaj pórusain keresztül.

Ott a bibi, hogy a Púnijó és az Állam mondja meg, mire lehet költeni. Magyar, állami vagyonná konvertálják a pénzeket az első menetben, a másodikban meg külföldi magánvagyonná.

Az államit valahogy mindig ellopják (hogy hogyan, azt is leírhatnám, csak minek?), ami meg kimászik a franciákhoz-németekhez, azt ugye nem itt költik el.

A tapasztalat szerint az, ami elvileg a magyar állam leltárkönyvét kellene hogy gyarapítsa, az eltulajdonítás után szintén említett országokat gazdagítja, nekik teremve gyümölcsöt.

Hogy kellően impulzív és folklorisztikus legyek, egy kibaszott, szidó vircsaft az egész, igaza van a tacepaón kommentelőnek.

Kandeláber 2013.02.05. 09:34:05

@Tehetetlen Dodó: Afelől nem voltak kétségeim, hogy minden ellophatót elloptak, de azért valamit hagyhattak volna az istenadta népnek is.
Vagy ez túlzott elvárás lett volna feléjük?

Atisz 2013.02.05. 21:03:04

Owned by népi bölcsesség (avagy folklore, de az nem annyira kifejező ebben az esetben) :)
süti beállítások módosítása