Csúcson az EU
2012. december 13. írta: Redakció

Csúcson az EU

A válságból való kilábalás alapköve lehet a bankunió, ami a csütörtöki, brüsszeli EU-csúcs egyik témája lesz. A szakemberek szerint az egységes rendszer a jövőben megelőzheti a kedvezőtlen gazdasági helyzetek kialakulását, azonban az egyes országok eltérő álláspontja miatt hosszú vitára lehet számítani a megállapodás előtt.

Eközben csütörtök hajnalra 27 ország pénzügyminiszterei jutottak konszenzusra arról: jöjjön létre a bankunió. Ugyanakkor Nagy Britannia mellett Svédország és Csehország is kijelentették: nem kívánnak ebben részt venni. Terták Elemér, az EU belső piaci biztosának tanácsadója szerint akárhogy is dönt Magyarország, nem marad egyedül.

Bánlaki D. Stella tudósításait Brüsszelből (Elemzők az EU-csúcsról: Alacsonyak az elvárások; Vita a bankunióról: Magyarország nem marad társtalan) híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr34963708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takácsbálint (törölt) 2012.12.13. 18:33:49

ezt az egész átalakítást vagy az euroövezet, vagy a rajtuk kívül álló kelet-európai országok meg fogják szívni.

ne legyen igazam, de könnyen lehet. ms merkel következő problémája azt lesz, hogy mit csináljon magyarországgal, romániával, bulgáriával, a nyugat-balkánnal (értve ezen albániát és az egykori jugoszláviát mínusz szlovénia). és még lehet egy nyugat-ukrán balhé is. ha az oroszok kijevnek beintenek.

berlinnek el kell dönteni: ezt a térséget hagyja leszakadni. ha a rövid távú érdekeket nézzük, akkor ez tűnik a racionális választásnak. a képzett munkaerőt elviszik és a saját iparvárosaikat építik a következő 20-25 évben. a másik opció, hogy előállnak valamilyen újabb föderális tervvel. de ez valószínűleg csak akkor fog bekövetkezni, amikor a most elfogadott bankunió szétesik.

brit, atlanti, skandináv, mediterrán egy közép-európai fed kellene az orosz mellett. európa makrorégiónak kellene egymással is versenyezve kellene forrást bevonni. közös hadsereget csinálni.

vizipipa 2012.12.13. 20:53:36

A bullshit generátor megy rendesen.

Nekem csak 1 kérdésem van, mi lett volna 2008-ban, ha már működött volna?
Nagyjából ugyanez? Köszönöm, nincs több kérdés!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.13. 22:18:28

politikai szabadságharczot kell hirdetni és elszakadni az összeomló nyugattól, irány albánia!

fúj demokrácia
fúj barroso
fúj kónbandita

és

fúj bikinis bulik!

a nyugat a mi börtönünk, félázsia a jövőőőőőőő

(beszartam)

bz249 2012.12.13. 22:32:26

@Herr SturmLikudnik: a lenyeget nem emlitette, fujj Csocsike

www.freephotoediting.com/samples/shadow-removal/images/003-after-photo-edit_shadow-removal-on-angela-merkel-pic.jpg

A kollegina amugy valszeg tenyleg gonosz, mert aki kihivoja lehetne azzal mindig tortenik valami.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.14. 09:20:37

@bz249: Merkli nénit nem szidjuk, egyfelől bajom lenne belőle a BfV csekk folyósításakor, másrészt meg amíg pompásan ortodox gazdaságpolitikának enged teret Schäuble módra és Soros okoskodására magasról pottyintva inkább Hans-Werner Sinn jövőmodelljei alapján jár el, addig beiläufiger Schaden a Röttgen féle új reménységek parkoltatása
süti beállítások módosítása