Az LMP a FIDESZ útján?
2012. november 18. írta: TuRuL_2k2

Az LMP a FIDESZ útján?

ha_unod_a_banant_fidesz_1994.png

Nem csatlakozik az Együtt 2014-hez az LMP – döntött az éjjel a párt XX. kongresszusa. A hosszas vita után 87:77 arányban meghozott döntéssel az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta, amivel ráadásul a párt egy jelentős része, köztük a lemondását azonnal bejelentő Jávor Benedek és Karácsony Gergely nagyon nem értenek egyet. Mivel a történtek egész jól beilleszthetők tavaszi, FIDESZ'92–LMP'12 gondolatkísérletembe, kicsit továbbviszem azt.

1992-1993 táján, miközben a FIDESZ népszerűsége minden elképzelhető csúcsot megdöntött (40,5 százalék volt a rekord), a párton belül komoly ellentétek feszültek. A fő törésvonal a többi párthoz, elsősorban az SZDSZ-hez és az MSZP-hez való viszony mentén húzódott. A Fodor Gábor vezette csoportosulás sokkal szorosabbra fűzte volna a szálakat a másik liberális párttal, Fodort csak határozott pártutasítás tartja vissza attól, hogy szónokként lépjen fel a Demokratikus Charta 1992. szeptemberi tüntetésén. 1993 novemberében aztán Fodor Gábor távozott a FIDESZ-ből (lemondott országgyűlési mandátumáról is, ami azóta kevésbé jellemző a távozókra), miután a párt országos választmánya nem őt, hanem Szájer Józsefet választotta elnökének. Nem egyedül ment, Molnár Péter és Ungár Klára mellett vele tartott további mintegy 200 tag, ami érzékeny veszteséget jelentett a nem túl acélos szervezettségű párt számára. A távozók útja az SZDSZ-be vezetett.

1994 óriási megrázkódtatásokat hozott a FIDESZ számára. Az egy-két évvel korábban még messze a legnépszerűbb párt mindössze 7 százalékot kapott a választásokon, így az övék lett a legkisebb parlamenti frakció. Bár a nemzetközi legitimációja miatt aggódó utódpárt nyitottnak mutatkozott a koalícióra a FIDESZ-szel, ők nemet mondtak. Így aztán Fodor Gáborból lett elsőként miniszter a párt alapítói közül – immár az SZDSZ színeiben.

A FIDESZ húsz éve a rázósabb, önálló utat választotta, és egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy túléli a pártszakadást és a brutális népszerűségvesztést. Aztán '98 igazolta a döntésüket, húsz évvel később pedig elmondhatják, hogy abból a csapatból kerül ki az ország három legfőbb közjogi méltósága, akik nemet mondtak az SZDSZ és az MSZP csábításának.

Az LMP helyzete a feltűnő hasonlóságok mellett sok mindenben különbözik a 20 évvel ezelőtti Fiatal Demokraták Szövetségétől, ami miatt a kockázataik is nagyobbak. Népszerűségük már most sem ostromolja az egeket, a 2010-es választások óta csak 1-2 százalékpontot tudtak magukra szedni, így a – Jávor és Karácsony távozása által előrevetített – esetleges szakadás is sokkal nagyobb veszélyt jelent számukra. És nem csak a népszerűség miatt: a tavaszi népszavazási aláírásgyűjtés és az LMP nélkül zajló időközi választások is azt mutatják, hogy az ország egyes területei szervezeti értelemben fehér foltok a párt számára. Ha a tagság és az aktivisták egy része távozik, tovább romlik a helyzet. 

Ami az elkövetkező napokban, hetekben (hónapokban?) a sajtóban vár az LMP-re, azt sem lesz könnyű túlélni. Életképtelen ördögbotostól Orbán utolsó csatlósaiig sok mindennek elmondják majd őket progresszív véleményformálók, míg jobbról hátsó szándékoktól és kárörömtől egyáltalán nem mentes szeretet árad majd feléjük.

Ott vannak még a személyi problémák is. Az önállóbb irányvonallal egyet nem értő Jávor és Karácsony lemondott, Schiffer pedig – talán túlságosan elhamarkodottan – azt nyilatkozta, nem akar frakcióvezető lenni. De akkor ki legyen? Az LMP-frakció tagjain végignézve nem nagyon látni olyan karaktert, aki egy súlycsoportban lenne velük (a FIDESZ '93-ban ebből a keretből válogathatott volna).

Ebből a sok-sok veszélyből is látható, hogy az LMP-nek komoly változtatásokra lesz szüksége, a bátor önállósági döntés – ami ugyanakkor egyáltalán nem zárja ki a 2014-es együttműködést Bajnaiékkal – önmagában kevés lesz, az eddigi út nem fog sikerre vezetni. A pártnak a korrupció elleni harc és a zöld irány mellé további erős témá(ka)t kell találnia, és szerintem eléggé adja is magát, hogy mi(ke)t. A parlamenti pártok közül csak két olyan erő van, ami nem, vagy csak egy kicsit foglya a nyugdíjas szavazatoknak: a Jobbik és az LMP. A parlamenten kívüli, de oda igyekvő erők között sem sokkal rózsásabb a helyzet, az Együtt 2014 egyik fő pillére, a Szolidaritás egyenesen a szolgálati nyugdíjasok érdekképviseleti szervezete, egy negyvenes nyugdíjassal az élén. 

A mainstream pártok által elhanyagolt 40 (pláne 30) alattiak érdekeinek képviseletéhez az LMP-nek irányt kell változtatnia 2010-es választási programjához, sőt, általános gazdasági elképzeléseihez képest is. Adó- és nyugdíjpolitikájában zárnia balra és nyitnia jobbra. Minimálnyugdíj, pláne nyugdíjprémium helyett kimondani, hogy az ország messze az erején felül költ nyugdíjemelésekre és ingyenes utaztatásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54912402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: sem borotvaél, sem hurrá, inkább ciao! 2012.11.19. 16:24:21

A hétvégi LMP kongresszus Bajnai Gordon nevével fémjelzett E14 összefogással kapcsolatos döntését követően elemzés-cunami jelent meg, okkal. A párt döntése kapcsán megjelent értelmezések alapvetően két nagy csoportot alkottak. Az egyik csoport üdvözö...

Trackback: Az LMP nem fog becsavarodni 2012.11.18. 15:45:15

Schiffer András bebizonyította, hogy vannak még kemény legények a gáton. Akiket nem lehet egyszerűen besöpörni az újonnan formálódó Együtt 2014 ökobarátságtalan, könnyen szakadó nejlozsákjába. Akik dacolva az új választási rendszer kihívásaival és alac...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.11.18. 13:35:27

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a ...

Trackback: LMP 2012.11.18. 13:10:25

Az LMP nemet mondott Bajnaiéknak

Trackback: Az LMP jól döntött 2012.11.18. 12:55:23

Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választá...

Trackback: A hét, amikor Bajnaiéknak kétszer is beintettek 2012.11.18. 11:58:53

Befuccsolt a baloldali egységfront nagy terve, hiába akart az Együtt 2014 mihamarabb Egyedül 2014-gyé válni. Az LMP azonban megmenekült az SZDSZ 2.0 szereptől. Kitalálják, hogy beállnak a húspult mögé és az audienciára elibük járulókat sorra leszalá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evil overlord (törölt) 2012.11.25. 08:39:55

@Shyad-Khourongai: Vagy a mandarinok épp akkor tiltották ki, nem emlékszem pontosan.

@MézesRozi: Nem üzengetek gloirenak, a főhadnagynak mondtam. A jósdára nem megyek, és már itt sem rontom sokáig a levegőt.

Alfőmérnök 2012.11.25. 09:14:19

@Dr. Zerge: Hívjad anyádat is, hányjatok együtt.

tevevanegypupu 2012.11.25. 09:15:19

@Mr Falafel:

Lehet, de azert gondoljon arra, hogy aki abszolute biztos valamiben, az azert eppen a tokeletes magabiztossaga miatt tevedhet. Vagy fennall a tevedes lehetosege.

tevevanegypupu 2012.11.25. 09:15:19

@Mr Falafel:

Lehet, de azert gondoljon arra, hogy aki abszolute biztos valamiben, az azert eppen a tokeletes magabiztossaga miatt tevedhet. Vagy fennall a tevedes lehetosege.

Alfőmérnök 2012.11.25. 10:51:35

@MézesRozi: Azért ez is jól illusztrálja, hogy értelmi fogyi vagy:
"mégsem írom le a nevét"

Épp egy mondattal előbb írtad le, nyomi. De ha gondolkoztál volna, mielőtt írsz, rájöttél volna, hogy Botost nem az irl adatainak kipakolásával akartátok kicsinálni. Merthogy azok ismertek. Nincs rajta mit leleplezni. Akkor lenne szemétség leírni a nevét, ha álnéven írna. Pontosabban, ha valaki felfedné, hogy milyen álnéven ír. Mert ő nem árulta el:
"Ja, és köszönjük egyik kedvenc tanárunk, a francia forradalmat a szívünknek oly kedves vendéista szemszögből tanító Botos „Most már leülök és nem szólok többé” Máté újabb és újabb, igencsak tartalmas és élvezetes hozzászólását, amelyek összesítve tulajdonképpen vehetőek egy plusz előadásnak is.(...)
Sajnos Botos Máté azt nem árulta el, milyen néven kommentel, és a hajtókáján kitűzött vendéista jelvényt is csak a franciáktól tud hozni. Kár. Pedig imigyen hozzásegíthetne minket, hogy - HHF szavaival élve (így érezte magát, amikor meghívták a konferenciára) - a világosra kilépett, korábban „a sötétben bújkáló ellenforradalmi összeesküvés” legyünk."
mandiner.blog.hu/2009/04/02/sotetben_bujkalo_ellenforradalmi_osszeeskuves

Alfőmérnök 2012.11.25. 11:27:37

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Patkány a kurva anyád. És még egyszer mondom: kopjál le rólam, buzi.
Ignore on.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.25. 11:43:17

@Alfőmérnök: Anyám lennél? Nem hiszem. :) Patkány lettél. Nem nagy, hanem kicsi. Kölyökpatkány. Nickeket kapcsolnál össze, hogy az egyikről tudni vélt foglalkozási, azaz irl-infót egy másikon át rávetítsd egy harmadikra. Megtippeljem én is a te foglalkozásodat? Inkább nem: gloire komolytalan beszólására is úgy sivalkodtál, hogy rossz volt nézni. És még buta kispatkány is vagy, hiszen ha igazad lenne a foglalkozásommal kapcsolatban, akkor azzal a saját pozíciódat rontod a nagy cigánykutatás-gate vitában.

Alfőmérnök 2012.11.25. 11:50:34

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: HÚZZÁL MÁR EL A KURVAANYÁDBA OSTOBA GÖRÉNY!!!!

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.25. 13:14:58

@Alfőmérnök: Ugyan, ne ragadtassa el magát! A Vincent és az odú közötti óriási különbség abban áll, hogy előbbi mindig kívülállókat, ellenségeket támad, az odú ezzel szemben saját fajtáját marja. Valami nagyon nincs ott rendben.

Alfőmérnök 2012.11.25. 15:03:57

@Shyad-Khourongai: A Vincent és az odú közötti óriási különbség abban áll, hogy az előbbi célja a jelenlegi kormány leváltása (egy ballibre), az utóbbié pedig az, hogy a jelenlegi kormány maradjon, vagy radikalizálódjon "jobb" irányba. Vagyis az utóbbi célja nemesebb. Amúgy emberileg ugyanolyan trágyák (tisztelet a kivételnek, persze), és ugyanúgy jellemző rájuk a falkaszellem, amit @Mr Falafel: pontosan leírt.
Megjegyzem, ez a régi kommentfolyamra nem volt jellemző. Ezt próbáltam elmagyarázni már húszmilliószor; néhány nick megértette, a többségnek ez túl bonyolult volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.25. 16:51:09

@Alfőmérnök: Nem ér ez már ennyi fáradságot. A Vincentben alkalmazott metodika, hogy tudniillik a valós személyekre támadnak, minden pálmát visz aljasság tekintetében. Viszont meggyőződésesek, és őszinte kiállással vállalják magukat. A jósdán ez hiányzik, amiért néhány beszari a felelős. Neveket nem írok, de tudjuk kik. :-))

evil overlord (törölt) 2012.11.25. 16:59:06

@jose maria padilla: Hamarosan visszatérek az Alvilágba.
Ha kérhetem, mavóhoz azért ne hasonlítson! (Hiába korrektebb mint az átlag ballibi, akkor is az.)

@Shyad-Khourongai: A mandarinok egy időre kitiltották Falafelt és JT-t. Arra már nem emlékszem, hogy ez az IRL-ezés előtt vagy után volt, és arra sem, hogy egyszerre voltak-e kitiltva.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.25. 18:55:21

@evil overlord: Ja, volt valami kitiltásom, de egészen rövid időre. Hogy miért, arra nem emlékszem. Talán tényleg az elekgáboros eset miatt.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.25. 22:50:53

@Shyad-Khourongai: Ez hülyeség. Nagyon heterogén hely mind a kettő. A jósdának még határa sincs, mivel ott mindenki kommentelő. Van, aki csak félig tartozik oda és van aki csak megtűrt, hívatlan vendég, ahogy Alfi és én is. Csak őt kiutálták a viselkedése miatt. Nincsenek "falkák", ti mindannyian egyéniségek vagytok.

@evil overlord: Megy az Alvilágba? Miért, ez még nem az? :) Unalom ellen vigye magával Joe Scalzitól a Vének háborúját. Jó könyv. Ha indul, hogyan köszönjünk el magától? Az "Isten/Ég Önnel" nem illene a pozíciójához. :)

Alfőmérnök 2012.11.26. 00:09:51

"hívatlan vendég"

v.ö.

"Loxon · konzervativok.blogspot.com 2010.12.24. 15:18:18
@eN: @evil overlord: @Alfőmérnök: @Google: @reality: @Mihint: Bár már elköszöntem, tekintettel a felmerült kérdésekre: magam részéről fenntartom az új oldalt, ha bármikor igény adódik rá, oda lehet menni. Vagy akár lehet ide is, oda is kommentálni. Kinek mi az ízlése/igénye. Még egyszer üdvözlet. És: no offense meant (senki felé)."

"Ami a költözést illeti: tudom, hogy nehéz kilépni a tömegvonzásból és abból a szuggesztióból, hogy egy olyan népszerű oldal, mint a Mandiner, összehozza a kommentelőket, és hogy így befolyást lehet gyakorolni az olvasókra. De a blogradar óta ez nem sokat számít. Aki olvasni akar, csak elhelyez itt egy poloskát, egy másik bookmarkban meg ott tartja a mandiner.hu-t. Nagy kaland. Az biztos, hogy ezen az oldalon nem fogjuk moderálni sem Tölgyet, sem Magunkat." (Loxon)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 00:47:39

@Alfőmérnök: Rattus alficus minor, arról volt szó, hogy ignorálsz. Tényleg a jósda meghívott vendége voltál? Nocsak! Volt honnan összeveszned az ottaniakkal. Persze ha másokkal is úgy viselkedsz, hogy egy "sajnálom, nem értünk egyet" leírása helyett szitkozódsz és szimatolsz, akkor nem csoda.

Alfőmérnök 2012.11.26. 00:50:36

(Csak egy pofátlan hazugságot igazítottam ki.)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 00:59:19

@Alfőmérnök: Látod Alfi, nálad az ignorálás = válaszadás. Ha pedig valaki nem emlékszik = "pofátlan hazugság". Hát ezért jutottál ide.

Alfőmérnök 2012.11.26. 01:05:16

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Na, te ostoba fasz. Ha hazudnak rólam, azt nem fogom szó nélkül hagyni. Érted? Te egy utolsó kis ostoba patkány vagy, leszarom, hogy mit gondolsz, de ha hazudsz velem kapcsolatban, azt kiigazítom, mert nem hagyom, hogy megtévesszél másokat. Mivel egy szaros patkány vagy, ki se szűrhetlek, mert akkor nem tudnám, hogy mit terjsztesz rólam, te görény.

(Azért az tetszik nekem, mikor az önjelölt, nagyonjófej "arany középutas" mókamikikből előbújik a féregtermészetük.)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 01:40:42

@Alfőmérnök: Rattus alficus minor, tisztáztad, hogy meghívott jósdásként kezdted. Ha neked jobb így, mostantól ezt fogom felelni, ha esetleg bárki kérdezné rólad. Sőt, be fogom vallani, hogy elsőre rosszul emlékeztem. De mit változtat ez azon, hogy egy modortalan, butuska, más kommentelők foglalkozása után szimatoló kispatkány lettél?

evil overlord (törölt) 2012.11.26. 09:32:54

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Ez csak az előcsarnok. Ezt még nem olvastam, de úgy érzem, hogy a jelen körülményekhez Reynoldstól a Galactic North illik. Mit szól az "Ördög vigye!"-hez?

evil overlord (törölt) 2012.11.26. 20:06:33

@evil overlord: Mors est quies viatoris - finis est omnis laboris.

Maguk meg csak marakodjanak, ha annyira jól esik.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 20:23:08

@Alfőmérnök: Jesszusom, egy sértődésből csináltak maguknak erkölcsi piedesztálblogot? LoL!
Mondjuk az is érdekes, hogy éppen Tölgyet moderálták ki. Ellenben a Semjén-Tölgy csalás-duett, vagy plágium-kettős igazán méltó egy mexikói LoL hullámra.

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Maga is írt diplomát valami politikusnak? Az esze és az erkölcsi mércéje megvan hozzá.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.26. 20:44:17

@Shyad-Khourongai: A Legfőbb Gonosz hazament. Egy kis ideig én leszek helyette, majd én is követem a pokolba.

tevevanegypupu 2012.11.26. 21:03:33

@Shyad-Khourongai:

Es mi koze van maganak speciel ehhez? Semmi. Ugyhogy menjen es tanulmanyozza tovabb a tolgy-Semjen dossziet, es minden hasonlatossagnal vakkantson egyet oromeben. Aztan irany vissza a hvg, kezdodik a szabad nep felora.

Leskelődő 2012.11.26. 21:26:06

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Jó, hogy jött :)
Legyen kedves, fényesítse ki a polóniumját, azt hiszem, szükségünk lesz rá.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.26. 21:56:08

@Leskelődő: Sajnálom, de le kell törnöm lelkesedését: Lavrentyij Pavlovics napjai is meg vannak számlálva.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.26. 23:00:19

@evil overlord: @Lavrentyij Pavlovics Berija: Iste... azaz: Ördög vigye! :) Mind a kettőjüket. Olvassanak sok jó sci-fit.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:10:35

@tevevanegypupu: Megmondom magának, kedvesem. Az a közöm, hogy én tisztességgel lediplomáztam. Az én munkám, ha nem is a korszakos géniusz hordozója, önálló kutatáson alapult. Kikérem magamnak, hogy hétpróbás gazemberek (Molnár és Semjén) lejárassák magát a tudományt, amire sokan feltettük az életünket, ez a hivatásunk. Amint elérkezik hozzám is az a körlevél, amiről hallottam, alá fogom írni. A tisztesség nevében tiltakozom az ellen, hogy Molnár Attila egyetemi katedrát viselhessen. Másodszor derült ki róla, hogy rongyember, hogy az erkölcsi iránytűje úgy összezavarodott, már azon se csodálkoznék, ha nem találná a kijáratot, amin távoznia kéne.
Semjén dolgozatának egy része és Molnár írása szóról szóra megegyezik. Egyfolytában vakkantgatok örömömben.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:17:41

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ki lenne a legfőbb gonosz?
Tegyük fel, hogy van egy jó cimbim, aki folyton megbukik valami hülyeségen, és közmegvetés tárgyává válik. Biztos én is védeném egy darabig, de aztán csak azt mondanám neki, hogy "Te, cimbi, nem kapod be az összes faszomat, hogy lejáratsz minket lépten-nyomon?".
Molnár Semjéntől várta politikai karrier beindításának lehetőségét. A kedvéért csalt a dolgozatával, miközben biztos vagyok benne, hogy más diákokkal következetesen szigorú. Így ismerik őt. Milyen példával jár elől a leendő tudósoknál? Csaljunk, törtessünk, szarjunk a fészkünkbe? Baszottul kiábrándító az ember.

Leskelődő 2012.11.26. 23:22:49

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Ennél sajnos rosszabb a helyzet. Mindegyikünk napjai meg vannak számlálva :(
De addig is, teljesítenünk kell állapotbeli kötelességeinket.
*szigorúan néz*

Ps.: Mivel frontos nap van, leszögezem: vicceltem.
Többé kevésbé.

tevevanegypupu 2012.11.26. 23:39:01

@Shyad-Khourongai:

Es elosegitette Semjen Molnar politikai karrierjet? Mi is most Molnar? Valami politikus, allamtitkar, ilyesmi?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:43:11

@tevevanegypupu: Kedvesem, tegye fel a kérdést magának az illetékesnek. Mi vezette rá, hogy csaljon Semjén Zsolt kedvéért, drága uram? Várt ön bármiféle ellenszolgáltatást ezért cserében, akár politikait, akár más jellegűt?

Én is feltennék egy kérdést: Magácska szerint az urak csaltak vagy sem?

Alfőmérnök 2012.11.26. 23:51:48

@Shyad-Khourongai: "Semjén-Tölgy csalás-duett"

WTF? Valamiről lemaradtam?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.26. 23:54:30

@Alfőmérnök: Bizony csúnyán lemaradt.
hvg.hu/itthon/20121126_Semjen_szakdolgozat_Molnar

bbjnick barátunk volt olyan jó, és elkezdte lejáratni Tölgyet, aki elvileg odútársa. A Vincééknél is ez most a téma.

tevevanegypupu 2012.11.26. 23:58:02

@Shyad-Khourongai:

Nezze kedves, en bbjnickkel ertek egyet, kedvelem tolgyet, kulonosebben nem Semjent. Ha csaltak - akkor ez ennyi ido utan elevult ugyebar, ahogy elevultek ennel sokkalta nagyobb rettento nagy, orszagos kart okozo csalasok is. Ha maguknak tetszik, hogy csalasokat fedezzenek fel es azon csamcsogjanak tegyek azt. Ettol valoszinuleg szebbek, jobbak es tisztabbak lesznek. Mindenesetre ne valtott nicknevekkel tegyek, maradjanak meg az eredetinel..:)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 00:07:42

@tevevanegypupu: Az eredeti nickem trollszelídült, életem. Sírdogálok is miatta eleget. Amíg nem verik nehéz vasba, megmaradok ennél.

Az erkölcsi bűnök soha el nem évülő bűnök. Nem érdekel, hogy a két úriembert már nem lehet egyéb felelősségre vonni. Számomra csakis az lényeges, hogy olyat tettek, ami helytelen. ráadásul olyan emberek, akik egyfajta erkölcsi fölényeskedés szimbólumai, a keresztény embereszmény hordozói. Ímhol az emberek, kikre fel kell néznünk! Csalók, szélhámosok. Ők lennének a keresztény mintapolgár megtestesítői? Ha ebben csaltak, mi minden másban még? Ilyen példát mutat Molnár úr a diákjainak?
Magácska is rendesen meg van zavarodva erkölcsileg, ha nem találja visszataszítónak Molnár és Semjén urakat.

Alfőmérnök 2012.11.27. 00:09:48

@Shyad-Khourongai: pfff. Ilyen eset kismillió van. Inkább a magyar felsőoktatást minősíti. Molnár Attilában csak az a visszataszító, hogy mindeközben erkölcsi hanyatlásról prédikál. Én voltam előadásán, és az alapján én alkalmasnak tartom egyetemi oktatónak. A többi részletkérdés. Semjén "szalonkavadász" Zsolt meg egy faszkalap, ezt mindig is tudtuk.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 00:18:53

@Alfőmérnök: Tudását illetően feltétlenül. Azonban az ifjúság nevelése is feladata, mivel e hivatást választotta. Milyen példával jár elől most? Hogy van pofája mondjuk megbuktatni bárkit is ezt követően? Én visszakérdeznék, hogy "akkor Semjénnel miért kivételezett a tanár úr?".

Alfőmérnök 2012.11.27. 00:55:32

@Shyad-Khourongai: Fasz tudja. Én csak egy kis személyes emléket fűznék hozzá a dologhoz. Amikor kitört a „filozófusbotrány” én kicsit összekaptam egy „tölgy” nevű kommentelővel a jósdán, mivel én azt állítottam, hogy ez (ha nem is koncepciós per, de) egy mondvacsinált ügy. Gyenge propaganda, ami a valódi elszámoltatások elmaradásáról van hivatva elterelni a figyelmet. (Most nincs kedvem előkeresni, de a jósdán nyoma van ennek a csörtének.) Természetesen informálódtam is, pl. pécsi egyetemistáktól, akik azt állították, hogy semmi törvénytelenség nem volt az általuk ismert ügyben, Weiss János pl. forintra el tud számolni mindent. Azóta a „jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indult eljárásokban a nyomozó hatóság kimondta, hogy nem történt bűncselekmény.” www.hir24.hu/belfold/2012/07/11/beletort-budai-bicskaja-a-filozofusugybe/

Egy aristo nevű kommentelőnek, és mandiner-szerzőnek erre az volt a reakciója, hogy nincs más megoldás, mint a kötél.
A tanulságot mindenki vonja le maga.

kornél 2012.11.27. 06:25:52

@Shyad-Khourongai:

Baszd meg elvtárs, honnan a fenéből tudod, hogy mindketten benne vannak? Érdekes, hogy a Scmitt-ügynél senkinek nem jutott eszébe hírbe hozni a bolgár szerzőt. Azt hinném, hogy azért ennél több sütnivalód van.Mert az legalább ellensúlyozhatná a tirpákságodat.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 07:30:11

@kornél: Maga se látott még egyetemet belülről. Molnár volt Semjén konzulense, tehát olvasta a dolgozatot, értékelte azt. Nem vette észre, hogy Semjén az ő tanulmányát adta be? LoL!

tevevanegypupu 2012.11.27. 07:49:58

@Shyad-Khourongai:

Minden hibajaval es esetleges gyengesegeivel egyetemben is kedvelem Molnart. Az irasaibol, blogokon valo hozzaszolasaibol ugy itelem meg, hogy rendes pasas. Kesz, ennyi. Semjent is sokkal tisztessegesebbnek itelem mint mondjuk Raj Tamast vagy Zoltay elvtarsat..ugyhogy nincs is min vitatkoznunk, valoszinuleg a velemenyeink elhuznak egymas mellett a vegtelenbe. De ha olyan beavatott es ugy szeretnek nyomozgatni regvolt esemenyek utan, mondja mar meg, ki volt az a kakukk az szdsz-ben? Maguk biztosan tudjak..es valoszinuleg o sokkal tobbet artott Magyarorszag egeszenek mint Molnar vagy Semjen esetleges osszejatszasa dolgozatok ugyeben..
De ha nem tudja az sem baj..vegulis nem kerhetek olyat, hogy alnevek utan nyomozzon, az olyan zsenant es aljas..magatol pedig az ilyesmi tavol all, ugye?

kornél 2012.11.27. 07:57:08

@Shyad-Khourongai:

Olvasd el a hvg-cikket. Világosan kiderül, hogyan, mennyi idő alatt született meg a második verzió, hogy az előző értékelőket levették a dolgozatról. Szerintem inkább azt kellene megnézni, hogy a védésen kik voltak jelen, akik jelesre értékelték.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:10:22

@tevevanegypupu: A maguk értékrendje abból áll, hogy a politikai nézeteiket pártokhoz kötve éljék az életüket. Ha Molnár történetesen embert ölt volna, maga akkor is azzal jönne, hogy rendes embernek ismerte meg. Molnár és Semjén morális hullák, messzire bűzlenek. Úgy tűnik, a politikai elit tagjainak diplomái és doktori fokozatai hasonlóképpen születtek. Gyurcsány azonos ügyében is azért zárt össze jobb és bal, mert tudták, hogy nem jó feszegetni ezt a témát. A HVG most mégis levadászta Semjént. Gördüljenek csak tovább a kövek!

Alfőmérnök 2012.11.27. 09:13:24

@kornél: Mitől szartál be Rozika, hogy csak a harmadnikkeden mert írni?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:14:37

@kornél: Fölösleges csűrni-csavarni, itt bizony csalás történt, amiben Semjén és Molnár urak tevékenyen részt vettek. Az jogos felvetés, hogy a bírálóbizottság vajon mennyire volt alapos. Úgy tűnik, Molnár egyébként megússza, mert a TÁTK dékánja nyilatkozatban megvédte. Ezzel Semjént is. Most minden attól függ, hogy a baloldali sajtó meddig megy el a forszírozásban. Szerintem alap, hogy Semjénnek a politikából, molnárnak meg az egyetemi életből kell takarodnia. Ha jól tudom, Gyurcsányra is ezt kértük (én is).

tevevanegypupu 2012.11.27. 09:31:40

@Shyad-Khourongai:

Attol fugg, kit olt volna meg.:)Persze hogy nem jo a temat feszegetni, hogy a havg miert teszi megis, azt ki tudja. Talan muszaj neki.

Leskelődő 2012.11.27. 09:36:10

@Shyad-Khourongai:
Hogy Maga milyen vérszomjas! :o)
Ennyire megsértődött?
A bosszúszomj vezérli?
Vagy valami más érdek?

Őszinte érdeklődéssel:
Leskelődő

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:43:42

@tevevanegypupu: Mielőtt egyetemre jelentkeztem volna, előtte egyetemi előkészítőre jártam. Amikor a velem korúak fociztak, szánkóztak, én tanultam. Zh-kra mindig készítettem puskát, de sosem mertem használni. Szégyelltem magam, hogy csalni akarok. Végül rájöttem, úgy tudok a legjobban megjegyezni valamit, ha leírom, ezért mindig minden tételt kidolgoztam precízen, tömören, akármennyi időbe is telt. Diplomamunkámhoz több magyar város egyetemének könyvtárába el kellett látogatnom anyag felkutatása érdekében. Akkoriban nem létezett internet, még a gondolata sem nagyon. Megvédtem kutatásaim eredményét, és diplomát szereztem. Szakterületemen folyamatosan képzem magam. Ez az életem. Nekem nem fér bele, hogy dolgozatokat osztogassak politikai patronálásért cserébe. A szakmai tisztesség nekem jelent valamit, Molnárnak nem. Semjén egy jellemtelen ember, ezért lett politikus, az ő viselkedése majdnem hogy normális. Molnár viszont kikerült egy képzeletbeli társaságból, a tagságát örökre visszavonták.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 09:48:04

@Leskelődő: Teveasszonynak adott válaszom a maga kíváncsiságát is kielégíti. Nekünk, akik életünkben mindig becsületesen, nem törtetve, nem gáncsoskodva, pláne nem csalva jutottunk előre, nem felel meg az a fajta elvtelenség, amit Molnár képvisel. Nem fér a fejembe, hogyan adhatta elő nagy monológjait, amelyekben a morál uralta értékrendet, mint egyetlen elfogadható értékrendet taglalta. Mellékes, hogy ezt keresztény és konzervatív köntösbe öltöztette. Vizet prédikált és bort ivott. Egy bizony társaságban ez nem bocsánatos bűn, maradjunk ennyiben.

tevevanegypupu 2012.11.27. 09:58:02

@Shyad-Khourongai:

Tudja elmeletben nagyon szep amit mond, egyet is ertenek vele. Csakhogy milyen tarsasagbol kerult ki akarki is? Es biztos abban, hogy az a tarsasag olyan tokeletes..pusztan azert, mert roluk egyelore nem derult ki semmi? Tudja a puskat elkesziteni azzal a cellal, hogy majd hasznaljuk, amde nem mejuk hasznalni mert felunk a lebukastol..az sem szep dolog. De nem is errol van szo, hanem arrol, hogy egyesek kipeceznek valakit - nyilvan nem az erkolcs, a jog es a becsulet neveben teszik - hanem mert ki akarjak nyirni, utban van, artani akarnak neki, bele szeretnek dongolni a foldbe..es meg is teszik. De csak egy-egy szemellyel, pedig kornyezetuk tele van olyan emberekkel, akiket csak joakarattal lehet embernek nevezni, a vadallat jobban illik ra. Ez a tarsadalom lehet, hogy rohadt, gatlastalan es mar nem lehet megjavitani. Igy biztosan semmikeppen nem, ahogy egyesek probalkoznak. Molnar ha jol tudom nep kapott semmifele kulonleges elbanast, nem lett politikus, egy a tobbi tanar kozul..akik persze mind tokeletesek. Az egyetemeken foleg..:)

Leskelődő 2012.11.27. 10:05:58

@Shyad-Khourongai:
Meggyőzőbb lett volna, ha egy konkrét társaságot mond. Így, továbbra is úgy tűnik, hogy
felsőbbrendűen osztja az észt morális piedesztáljáról, miközben hatalmas sérelmét dédelgeti.
Igazán sajnálom.
A másik nickjét jobban kedvelem.

Minden jót :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:07:52

@Alfőmérnök: Lamentáltam egy darabig, vajon megnyilvánuljak-e az ügyben, aztán úgy döntöttem, tartom magam az elveimhez: ha velem valaki patkány viszont is az leszek. Imázsomba ez bőven belefér.
Tölgy nekem megírta több éve, hogy a választások után politikai megbízatásra számít. Nyilván nem én voltam az egyetlen, aki erről első kézből értesült. Politikus akart lenni, ezért elárulta a hivatását. Egy utolsó csúszómászó féreg. Nincs mit szépíteni, az egész ember egy hazugság, tetőtől talpig. Ha belegondolok, hogy gyakorlatilag reggeltől estig moralizált ez a nyúlékony figura, hát elkap a röhögés. Szánalmas korcs.

Leskelődő 2012.11.27. 10:12:53

@Mr Falafel:
Tévedtem.
A másik nickjét sem kedvelem.

MézesRozi 2012.11.27. 10:15:35

@Alfőmérnök:

? nézzew, oltam én már teve jó tündér szerint meg oltam bbj meg ki tudja még mi. most éppen kornél. ha magának ettől csökkent a személyiségzavara, hát legyen.

de azért annyira ne nézzen jól neveltnek, hogy előbb-utóbb nem lépek a farkára akár a valós, akár a virtuális térben.

kérdezte a múltkor, hogy miért szar ember. nos azért, mert a mentális zavara súlyos jellemtorzulást okozott magánál. vagyis nemcsak beteg, hanem gonosz is. mondhatni halmozottan hátrányos helyzetű.

hogy magát meg illyés et. nőt idézzem: ignore on.

Alfőmérnök 2012.11.27. 10:20:40

@MézesRozi: Átlátszó, hazudózó szar vagy. Teljesen egyértelmű, hogy kornél a harmadnikked, nem kell semmit nyomozni hozzá.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:22:49

@Leskelődő: Rám gondolsz, te szegény? Ezt imádom, ezt az üldözési mániát!
Én vállaltam egy közösséget próbaképpen, amiről előre megmondtam, hogy nem fog működni. Dodó rá a tanúm. Nem is működött. Önmagában ez nem jelentett traumát nekem. Ne viccelj, én Falafel vagyok, ha nem tudnád! Igen, megdöbbentett Tölgy és Loxon alattomos sunyisága. Aztán belegondoltam, Loxontól tulajdonképpen ez várható volt. Nála gyávább férget életemben nem láttam.
Amikor Tölgy megtaláltatott a Petschauer-ügyben, kiálltam mellette, bár nem értettem egyet vélekedésével, mégis igyekeztem logikusan érvelni valami mellett, amit vállalhatatlannak tartok. Ennyit feltétlenül illendőnek éreztem. Privátban felajánlottam jogi segítségemet is. Tiszteletem odáig terjedt felé, hogy elveimmel is szembe mentem. Érthető, hogy most csalódott vagyok. Ezért beraktam őt a patkánydobozba, és addig rugdosom, amíg élvezetet találok benne. Ez bosszú lenne? Bosszú lenne, hogy Falafelként viselkedek vele? Nehogy már! Ne légy hülye, nekem nincs szükségem védernyőre, falkatársak bátorító csaholására. Nekem a jósda semmit nem jelentett. Jól szórakoztam ott, amíg hagytak, tanultam is sokat. Én mindenhová tanulni megyek, minden provokációmnak van értelme. Vagy megértik, vagy nem. Tehát mindösszesen annyi történik, hogy elmúlt a tisztelet, és kapcsolatunk a kölcsönösség állapotába tért vissza. Ez azt jelenti, hogy Tölgynek, Loxonnak jobb meghúzódni védett helyen. Tervezek egy posztot is erről, talán meg is írom. Kár, hogy a elfoglalt vagyok a napokban.

MézesRozi 2012.11.27. 10:24:23

@Mr Falafel:
maga egyszerűen és szemérmetlenül hazudik.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 10:27:39

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Én még egy ideig a környéken leszek.

@Shyad-Khourongai: Legfőbb gonosz = evil overlord.
Biztos, hogy a nevezett MA = MAK?

@Leskelődő: Berija et. napjai jobban meg vannak számlálva.
MA - Semjén ügy: úgy néz ki, hogy MA odaadta egy kéziratát Semjénnek, hogy az ne bukjon meg. Ez nem comme il faut, hogy finom legyek. Ha az ember tisztességes úton szerzett diplomát, akkor ez joggal dühíti.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 10:28:08

@Leskelődő: Szerintem a felsőbbrendű az, ha valaki folyamatosan erkölcsi magaslatokról szónokol, aki másokat magához képest kevesebbnek tart. Én nem vagyok ilyen. Nem vagyok vezéralak semmilyen társaságban, nem vállalom fel mások véleményének formálását. Magamért és a családomért felelek. Szeretek úgy felkelni reggelente, hogy őszintén szembenézhessek magammal a tükör előtt. Maga egy odúlakó, a maga szeretetére nem vágyom. Sőt, a megvetése, gyűlölete lenne hízelgő számomra.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 10:32:22

@Mr Falafel: @Shyad-Khourongai: Ne baszogassák már Leskelődőt, ő tényleg egy jótét lélek! (Ha MA = MAK, akkor viszont tényleg érdemtelenre pazarolja jószívűségét.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.27. 10:33:03

@Shyad-Khourongai: ne vicceljen. maga egy romlott aljas ember, egy erkölcsi fertő. a családja? jobb ha leszarja. a gyereke simán át fog látni magán, ilyenek ezek a kurva kölkök, és gyűlölni fogja magát.

Leskelődő 2012.11.27. 10:33:18

@Mr Falafel:
"bár nem értettem egyet vélekedésével, mégis igyekeztem logikusan érvelni valami mellett, amit vállalhatatlannak tartok"

Kár volt, senkinek nem vált hasznára.
Jutalmat várt érte, buksisimogatást. Nem kapta meg, bosszúért sikoltozik.
Szánalmas.

Valóban sajnálom Magát.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 10:36:12

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Mint mondtam, elolvastam az ominózus tanulmányt, majd az arról szóló vitát a konzervatóriumon. MA=MAK. Engem is sokkolt, ezért is vagyok rá dühös. Leselkedőről azt sem tudom, ki fia-borja. Ő fenyegetett meg, hogy most aztán nem szeret. Futóbolondnak tűnik.

Alfőmérnök 2012.11.27. 10:36:55

@MézesRozi: Maga meg rágalmaz. Tudható, hogy leveleztek, a konzervativok.blogspotra is írt. Azért baszták ki, mert írt egy posztot Tormay Célile-ről. Utána Loxika annyira beszart, hogy kellett írnia egy "kiigazító" posztot, hogy a teakörre ne mondhassák, hogy náci blog.
Szóval ha már... akkor talán azzal kéne támadnia, hogy nem illendő privát levelezésből információkat kiteregetni. De ehhez maga buta és az erkölcsi érzéke is nulla.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.27. 10:37:46

@Mr Falafel: milyen közösséget vállaltál, te buzi? most a kóteros análközösségek nem érdekelnek. attól, hogy dodó odadelirált téged, mindenki más émelygéssel fogadott. eh, hülye vagy te bazmeg :)

Leskelődő 2012.11.27. 10:38:41

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Köszönöm, nagyon kedves :)
Ha tényleg úgy adódik, hiányozni fog.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 10:41:22

@Shyad-Khourongai: Ha tényleg MAK, akkor én is dühös vagyok rá. Megnézem majd a cikket, a vitát nem, mert amióta megszállták a trollok, azóta nincs értelme.
Leskelődő nem futóbolond, hanem tölgy régi (virtuális?) ismerőse. Hogy miért hiszi, hogy maga Falafel másodnickje, azt ő tudja.

@Leskelődő: Vagy azt várta, hogy ne fúrják ki a jósdáról.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 10:42:42

@jose maria padilla: Gyermekeimet úgy nevelem, hogy az értékrendjük ne kötődjön materiálékhoz. Elsődleges a belső tisztaság. A mások iránti tisztelet szintén alapfokú tanulmány tőlem nekik. Nem fogok csalódni bennük, mert szerető szülő vagyok, és egy szerető gyermekek.

Maga egy veszélyes troll, maga mindenhol bomlaszt, intrikál. A maga véleménye számomra tökéletesen irreleváns, süsü vasutas.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:45:58

@jose maria padilla: Rájöhettél volna, engem a gyűlölet és acsarkodás táplál energiával. Tőled erőt kapni nagy elégtétel. Hörögj, veszett korcs, hörögj!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:47:48

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Előbb én is kételkedtem, és MA név alatt kerestem a tanulmányt. Hülyeségeket dobott ki. Rákerestem MAK név alatt, és már adta is a frankót.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 10:51:20

@MézesRozi: Amit írok, szóról szóra igaz. Nincs okom hazudni. A reflexeid elárulnak, nyomorult cestoda.
Ja, most én vagyok a jósda ellensége, mi? Nem Tölgy, aki rátok vitte a hét bajt. Idióta faszkalapok!
Vincéék is rajtatok röhögnek.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 11:06:58

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Mindenki azt hiszi. Néhány éve lefutott meccs, amit újra elővettek. A gofrissal van közös múltunk, nem titok.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 12:22:24

@Mr Falafel: Ha a két cikk azonos, akkor a két ember is az lesz:
Molnár Attila Károly, Új vallási jelenségek in Szekták - új vallási jelenségek, 1998, Pannonica kiadó
Molnár Attila Károly, Új vallási jelenségek, Valóság 1993/5

@Shyad-Khourongai: Gofris, muhaha!
Semjén elég nagy vad, nem csoda, hogy egy ballibi mószerolja a wikin.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.27. 12:24:59

@Leskelődő: Ön a kedves :)
Elgabornál is elszakadt a cérna, bár azt hiszem őnála kissé más az ok.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.27. 12:51:10

Milyen jó már, hogy nem tartjátok ezt a kisdedóvót a vincenten meg a jósdán, hanem ide is borítotok egy billencszilnyi darabosfost. Hánehogymá relevánsról lehessen itt, tényleg. A világ közepe úgyis egyenesen ez a MAKsenki, meg persze ti mind, az összes pszichés tüneteitekkel. Egyebekben: jénahát, Semjén egy szar kis muszájértelmiségi - már bocs, de aki ezt ránézésre nem veszi le, azzal tényleg nincs miről.

tevevanegypupu 2012.11.27. 13:23:18

@Mr Falafel:

Ezt most ugy irta mintha vince egy merce lenne. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.27. 20:59:32

@tevevanegypupu: Már hogyne lenne mérce. Minden mérhető, és mérik is állandóan. Tudok pár fogalmat, aminek a vince mindenképpen mércéje.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.27. 21:19:25

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Nem tudta, hogy gofris? Nem jár a kommentfolyamba. Érdekes, hogy egy hírportálon belül ennyire nincs átjárás a blog és a komfolyam közt.

tevevanegypupu 2012.11.27. 22:11:17

@Mr Falafel:

Hat persze, az mar igaz. De vizszint alatt merhetoek jocskan.

Alfőmérnök 2012.11.28. 00:17:29

@Dr. Zerge: A nagy Zerge megmondja a tutit. LOL

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.28. 10:34:17

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Örülök, hogy marad. Látom, aktualizálta az avatárját a felforrósodott politikai helyzethez.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.28. 10:54:59

@Shyad-Khourongai: Melyik kommentfolyamra gondol? A gyilkosságisra, vagy arra, ahol Doom azt sorolja, hogy most éppen ki kente el a Fospumpa száját?

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Még nincs itt az ideje, hogy főbe lőjem magam az avatarommal.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.28. 12:05:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija: A Mandiner chat-elős részére gondoltam speciel. Itt van a szomszédban. Volt ott egy régi közösség, de a trollszelidítés szétcseszte az egészet. Nekem oda lett az első-, a másod-, de még harmadnickem is, hogy az Isten áldja meg őket! Áldott legyen az Úr, hogy elég értelmet adott, s így évekkel korábban regisztráltam tartalékot!:-)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.29. 15:53:17

@Shyad-Khourongai: Ja, úgy már más. Oda én nem járok, épp elég itt kerülgetni a droidokat.

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Pedig az lesz a vége.
süti beállítások módosítása