324
2012. január 05. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

324

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr313521345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2012.01.05. 14:54:45

@Doomhammer: "Maga komolyan gondolja, hogy ezt lehet muvelni egy jo gazdasagi alapokkal rendelkezo orszagnak, ha jol vagy akar csak kozepesen jol vezetik? "

Miert ne lehetne? Az eurot is azert vezettek be, mert a Bundesbank kicsinek erezte Nemetorszagot ahhoz, hogy minden korulmenyek kozott megvedje a markat.

Ehhez kepest meg hol van Magyarorszag merete? Ettol meg persze igaz, hogy a spekulansok a beteg, serult gazellat igyekeznek bekeriteni, mert az kevesebb munka. Plusz az is megerositest nyert, hogyha nem tudjuk hova is akarunk menni, akkor a celallomas ahova erkezunk legfeljebb csak mersekelten lesz vonzo turistacel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.05. 15:00:58

@bz249:
"Az eurot is azert vezettek be, mert a Bundesbank kicsinek erezte Nemetorszagot ahhoz, hogy minden korulmenyek kozott megvedje a markat."

Hat van az a velemeny, hogy az eurot azert vezettek be, mert meg akartak fekezni a tul dominanssa valo Nemetorszagot.

De ez mellekes. Abban talan egyeterthetunk, hogy a bankado, a szabadsagharcos frazeologia es vegul a vegtorlesztes nagyban hozzajarult ahhoz, hogy most mehetunk vissza az IMF-hez?

En meg persze a jogallam es a demokracia lebontasat is hozzaadnam, de azzal ugyse fog egyeterteni.

kamerasmobil 2012.01.05. 15:00:59

@Google: Kevesebbe kerul a penzt ott parkoltatni mint ha nem lenne ott az a penz. Eleg volt emlegetni hogy koltenek belole es rogton beutott a 324 nemde?

Robinzon Kurzor 2012.01.05. 15:07:28

@tevevanegypupu: "De abban nem ketelkedtem - most sem ketelkedem - hogy Orban nem sajat hibajabol (illetve nem csak) kerult ebbe a helyzetbe."

A kételkedésbűnözés zárójeles változata nem enyhébb, hanem minősített eset.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.05. 15:07:31

@Doomhammer: "Lassan leszunk annyian, hogy lebontsuk az Orbanland-et."

Bontsd a landet, ne siránkozz!

Az orbanisták azt nem értik, hogy a landbontók is több csoportba sorolhatók. Orbánland-et nem csak azért szeretnék bontani, mert rossz.

Vannak, akik azért is bontanák, hogy visszajöhessen a Pojáca, esetleg valamilyen lejárt szavatosságú, átcímkézett SZDSZ-szel az oldalán.

És vannak, akik éppen azért (is) bontanák, hogy ezek NE jöhessenek vissza.

profeel 2012.01.05. 15:07:44

Nagyon vicces - és tulajdonképpen az egyetlen szórakoztató az egészben - az, hogy még mindig vannak, akik szerint ez egy interkontientális ballibsi összeesküvés eredménye.

Keveset tévednek, mert tényleg balos politika eredménye a helyzet. Csak az a probléma, hogy ez a balos politika egy nemzeti mázzal leöntött és jobboldalinak hazudott kormányzás.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.05. 15:11:50

@Holger Hartland:
"És vannak, akik éppen azért (is) bontanák, hogy ezek NE jöhessenek vissza. "

Eloszor is lassuk a lebontas lehetoseget. Mert ebben a pillanatban az Orbanland-et gyakorlatilag lehetetlen levaltani.

Aztan majd ha van esely a lebontasra, lassuk, ki nyeri a meccset. Gyurcsany-Vona tevevitat akarok!

thetriggerhappy 2012.01.05. 15:12:31

@tevevanegypupu:

hát, ha így kérdezed, akkor az utóbbi.
orbánnak bevallottan semmi köze a közgadasághoz, oszkó pedig egy átmulatott éjszaka után hajnali 4-kor többet tud mint matolcsy és az egész sleppje.

bz249 2012.01.05. 15:18:52

@Doomhammer: "En meg persze a jogallam es a demokracia lebontasat is hozzaadnam, de azzal ugyse fog egyeterteni."

Nem latom, hogy mi valtozott volna az eddigi helyzethez kepest, a centralis eroter politikai kategoria. Ha megerosodik az MSzP vagy a Jobbik akkor veget is er.

"Eloszor is lassuk a lebontas lehetoseget."

A tortenet ecceru. Meg kell szerezni valamelyik eronek a szavazatok 35-45%-at es maris nyer.

tevevanegypupu 2012.01.05. 15:20:10

@Robinzon Kurzor:

(:
Nem fogunk a sullyedo hajorol menekulni, meg mit nem. Es kulonben is, ki mondta, hogy sullyed?

tevevanegypupu 2012.01.05. 15:27:59

@thetriggerhappy:

Oh, neki (Oszko) az is egyszeru volt, hogy szabalyos epitesi engedely nelkul epitsen egy bazi ronda villat.

tevevanegypupu 2012.01.05. 15:29:45

@Counter:

Jobb szeretnek a fidesszel egyutt nem lenni Argentina.."ne sirj ertem Argentiiiiiiiina.."(:

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:33:00

@tevevanegypupu: Eztszeretnék-aztszeretnékből akkor tud lenni valami, ha az ember apukája gyártulajdonos.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.05. 15:35:09

@bz249:
"Meg kell szerezni valamelyik eronek a szavazatok 35-45%-at es maris nyer. "

Es mi van a koltsegvetesi tanaccsal, a koztarsasagi elnokkel, a Kuria elnokevel, a fougyesszel es meg sorolhatnam? Addigra nyilvan az MNB elnoke is koztuk lesz, mert Simor mandatuma 2013-ban lejar.

Alvarez 2012.01.05. 15:36:35

@pancho_sanza: ismerem az érzést. Nekem 97-ben kellett magyarázkodnom angol és holland kollégiumi társaimnak külföldön, hogy miért kapott ki nemzeti fociválogatottunk 7 góllal a szerbektől. Ráadásul nem is szeretem a focit, főleg a magyart nem. Dühös voltam, hogy a semmirekellő banda miatt még én kerülök kellemetlen helyzetbe:(

thetriggerhappy 2012.01.05. 15:38:22

@tevevanegypupu:

legalább a piacon, a versenyszférában kereste meg a pénzt hozzá. ez is valami, amit sem matolcsy, sem orbán, sem lázár nem tudna utána csinálni.

tevevanegypupu 2012.01.05. 15:38:55

@Doomhammer:

Dehat mitol lett nem jo gazdasagi alapokon levo orszag Magyarorszag? Vagy kitol? Nem Orban vette fel devizaban a kolcsont..most ugyanazok onnek elo megmentokent akik szamolatlanul vettek fel a penzt. Orban meg ket ev alatt fizesse vissza.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.05. 15:39:51

Mi ez a hollánuccázás itt a mandineren már megint? Vissza fogjátok ti még sírni a 324-et. :)

@Google:

"Anélkül erősödne a forint, és úgy nyernénk vissza a befektetésre ajánlott kategóriát, hogy a gazdaságban semmi nem történt/történhetett volna - mert 2 hét alatt mi is történhetne? -, ez erősen azt jelenti, hogy politikus helyett nekünk kutyakötelességünk pénzembert választani, illetve támogatni. "

Nem, ez azt jelenti, hogy hiteltelen kormánytól a piac nem vár hiteles gazdaságpolitikát. 2009-ben Varga Mihály azt mondta, hogy ők annyival hitelesebbek az akkori kormánynál, hogy a puszta kormányra kerülésük erősítené az árfolyamot és csökkentené a kamatot. Majdnem eltalálta, csak pont fordítva lett.

Egyébként nem nyernénk vissza azonnal a befektetésre ajánlott kategóriát. Amíg az alkotmányos orbánizmust fel nem számolják, a gazdaságpolitika is béna kacsa marad (AB, KT, ÁSZ, PSZÁF, MNB, PSZÁF, kétharmados egykulcsos, egyéb sarkalatos hülyeségek stb.), úgyhogy nem kell attól tartanod, hogy a vezéred távozása után azonnal jobbra fordulnak a dolgok.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.05. 15:45:14

@tevevanegypupu: A GDP 2010 elején még növekedett. Talán nem kellett volna kifosztani a bankokat és a megtakarítókat, nem kellett volna különadókkal finanszírozni a leggazdagabb 3% adócsökkentését, talán nem kellett volna megszüntetni a PM-et, talán nem kellett volna elutasítani az olcsó IMF-hitelt.

Egyébként az Orbán-kormány is vett fel devizában kölcsönt, amikor már a kutya sem vette a magyar állampapírokat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:45:28

@Kettes: Ha jól emlékszem, a landslide győzelem önmagában pozitív várakozásokkal járt a piacokon. De hamar észhez lettek térítve.

bz249 2012.01.05. 15:49:58

@Doomhammer: hat majd lejar nekik is mandatumuk... komolyan ugy veli, hogy ezek a szervezetek a kormany komoly ellensulyai voltak. Az AB tobbsege es a monetaris tanacs/MNB elnok kivetelevel ezek komolytalan dolgok. Ezt a kettot meg mindig is a politika toltotte fel.

(A ketharmados torvenyek szamanak a novelese tenyleg agyrem amugy... de majd jon egy ujabb MDF-SzDSz paktum es kilovi oket)

Karcolt lendület 2012.01.05. 15:50:39

@tevevanegypupu:
Orbán teljesen a saját hibájából került ebbe a a helyzetbe, mert a saját beszédeiben elhangzott frázisokat sem értette meg, például hogy mit jelent a gazdaságpolitika hitelességének visszaállítása vagy az a mondás, hogy a "jó ács kétszer mér, egyszer vág". Gyakorlatilag semelyik nemzetközi kapcsolatában nem sikerült jól felbecsülnie, hogy mit várhat a kapcsolattól és ehhez milyen konfliktusokat érdemes felvállalni és milyen kompromisszumokat kell megkötnie.

Ezen kívül azt is teljesen magának köszönheti, hogy koherens tervezésre képtelen álmodozót tesz meg nemzetgazdasági miniszternek és egy cinikus barmot frakcióvezetőnek.

Szóval másfél év kormányzás után kétharmaddal a háta mögött lehet persze mentegetni meg mindenféle felelősöket keresni a spekulánsoktól, de ez önbecsapás, a felelősség egyértelműen Orbáné (és a fideszé).

Az a durva az egészben, hogy miután gyakolatilag a Fidesz begyűrte a teljes jobboldalt, így gyakorlatilag nincs esély egy épeszűbb jobboldali társaságra bízni az országot, Mesterházyék és Gyurcsány fog visszajönni némi elempés beütéssel. Még szerencsésnek mondhatjuk majd magunkat, ha Bajnait teszik vissza kormányfőnek, nem valamelyik politikust...

kamerasmobil 2012.01.05. 15:51:56

@tevevanegypupu:

"Biztos lehet ugy is, ahogy mondja, csak egyet nem ertek: az IMF-tol vett fel Gyurcsany is nagyon sok penzt, szereny kamatra, es megis allamcsod erkezett rank a nagy biztonsag mellett is, meg ha ezt igy konkretan nem is jelentettek ki."

Ez konkretan forditva tortent. Eloszor utott be a baj meg a 317es Euro es utana mentek az IMF-hez. Azutan megint nyugi lett mert az IMF hitelkeret garantalta hogy Magyarorszag tudja teljesiteni a kulfold fele fennallo tartozasait.

"az erdekelne, hogy miert olyan biztos benne mindenki, hogy egy balliberalis kormany valoban (ezek utan) a jo megoldas."

A mostani annyira latvanyosan rossz hogy annal szinte minden megoldas jobb lehet. Talan a Jobbik-kormany kivetelevel.
Balliberalis dolgokat en nem nagyon emlegettem... bar teny hogy a - szerintem alapvetoen oldalsemleges - Oszko a gyakorlatban turhetoen teljesitett es az elkepzeleseit a kovetendo iranyrol eletkepesebbnek tartom (pl. jarulekcsokkentes a munkaltatoi koltsegek csokkentesehez SZJA-csokkentes helyett)

"Vagy esetleg nem az-e a helyzet, hogy a fidesz kormany kis onallosaggal probalkozik es erre fel esnek neki mindenhonnet, teszik tonkre Magyarorszagot - nem Orbanek hanem az EU, Amerika es az IMF - mert a bankjaik amik ide vannak helyezve (hala Antalleknak, az szdsz-nek meg az mszp-nek) esetleg nem tobbezer szazalekos hasznot vinnenek, hanem csak valamivel kevesebbet?"

Nem errol van szo. A kormany gazdasagpolitikaja 2011-ben 7%-os koltsegvetesi hianyt eredmenyezett es csak azert lett belole a vegen 3% mert betomtek a MNYP-penzbol a lyukat. Ez nyilvanvaloan 2012-ben mar nem valosithato meg hiszen nincs ilyen elveheto penz mar.

Amikor a Szell Kalman tervet bejelentettek tavasszal azt a kulfold latvanyosan jol ertekelte. Mar ez is cafolja a mindenfele osszeeskuves-elmeleteket. Akkor meg elhittek hogy itt egy fenntarthato koltsegvetesi palya lesz.

A bizalmatlansag akkor jott vissza amikor a gyakorlatban szinte semmi sem valosult meg belole. Es akkor durvult el amikor a kormany irgalmatlan veszteseget vert ra a bankokra a vegtorlesztessel ami most jar -170 milliardnal. Ennek az volt az uzenete hogy mostantol senkinek semmifele magantulajdona nincs biztosagban az orszagban - semmi sem garantalja hogy a koltsegvetesi lyukak befoltozasara nem eppen azt nezi-e ki a kormany iden.

Ezek ilyen egyszeru es logikus folyamatok es nem ertem miert kell mindenfele valoszinutlen remalmokat kitalalni helyettuk. A kormany tok hulye a gazdasagpolitikahoz de a 2/3 miatt erovel osszerabolhat annyi penzt hogy mukodjon az orszag. De ezt nyilvan nem lehet a vegtelensegig csinalni es ezert menti a vagyonat innen sok kulfoldi befekteto es ezert nem hajlandoak csak az extremsportolo spekulansok allamkotvenyt venni de azt is csak rekord haszonert.

Zb74 2012.01.05. 15:52:39

Úgy látszik, túl sokat erősödött a forint Fellegi bejelentésére, úgyhogy valamit tenni kellett ellene:

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/selmeczi-a-brokerek-visszajottek-a-bulibol-es-tamadnak-366026

bz249 2012.01.05. 15:53:36

@Karcolt lendület: "Még szerencsésnek mondhatjuk majd magunkat, ha Bajnait teszik vissza kormányfőnek, nem valamelyik politikust..."

Bajnai miert nem politikus? Eleg komoly politikai karrierje van es a gazdasagi karrierje... az is olyan magyaros volt.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.05. 15:56:47

@Zb74: Megjött a mozgó büfé! Ki kér kávét?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:57:05

@bz249: Minden jel szerint tud összeadni háromjegyűnél nagyobb számokkal is, tehát nem politikus.
Milyen az a komoly pártpolitikai karrier, ami mögötte van? Sokan voltak miniszterek hosszabb-rövidebb időre, akik azért úgy általánosságban mégsem számítanak elsődlegesen politikusnak.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.05. 15:59:23

@Alvarez: En azt mondtam nekik, hogy Orban azert mondott nemet "a tanacskozason", mert Cameron Ipodjarol meghallotta PJ Harvey Last Living Rose-jat (Goddamn Europeans! Take me back to beautiful England...) es egybol elkapta az eleterzes. (Kerenyi mar megrendelte a magyar verziot Pataky Atitol - a szerk.)

@Google: 99,99%, hogy a romanokat nem csicskaztatta meg az IMF annyira, mint minket fognak. De igazabol ez nem a romanokrol szol, csak jeleztem, hogy meg a roman kollegam is ugy erzi joggal szopathat. Olyan nekunk most Orban, mint a szlovakoknak Meciar volt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.01.05. 16:05:30

@tevevanegypupu:
"Dehat mitol lett nem jo gazdasagi alapokon levo orszag Magyarorszag?"

Az. Magyarorszag jo gazdasagi alapokon allo orszag. Kiveve, ha a politikai csurhe elkurja.

Bell & Sebastian 2012.01.05. 16:05:48

Hábizony az árfolyam fele hisztéria, a maradék reálgazdaság. Az előbbi ugye nagyrészt a mószerolók sara, mert egyébként kit érdekel mélyebben, mi van itt, az utóbbi meg sajnos -tényszerűen megállapítható- szintén az övék, ha jól emlékszem, 5% -on állt az állami vagyon az átvételnél, 4M Ft/főn a teljes adósság és napi hatmilliárdon a kisíbolt lóvé.

És még van pofájuk reklamálni a 80% os (GDP arányos) adósságot, amikor az USA -é 200% -on felüli, Japáné meg a 300 -at is túlhaladta.

Hogy lehetne jobban is, az nem kérdés! Alig várom már azt a pillanatot, amikor az állami kitartottaknál is beüt az éhkopp, mert akkor csönd lesz és végre behívhatják az EU -csendőröket.

Kapunk a pofánkra, elveszik pár megye és indulhat a köztársaság, reset!

De jó lesz nekünk, mert az hibás feltételezés, hogy a paraszt fog éhen dögleni. Inkább az úgynevezett értelmiségre tippelnék, akinek addigra már rég elolvadt a vagyona, aszt főzheti megfele a cipőfűzőjét és végre -újra- bőrkabátban rohangálhat, fegyverrel.

Kitörket végre az imper.., inter..., na mindegy, nem jut az eszembe. De jó lesz, bárki meglássa!

Google 2012.01.05. 16:32:34

@Vödör:

Kár, hogy csak a kormányra, az MNB-re már nincs szemed.
Talán rájuk is rájuk férne egy kis, icipici kritik.

Robinzon Kurzor 2012.01.05. 16:32:53

@Kettes: "2009-ben Varga Mihály azt mondta, hogy ők annyival hitelesebbek az akkori kormánynál, hogy a puszta kormányra kerülésük erősítené az árfolyamot és csökkentené a kamatot."

Szegény Varga akkor még úgy tudta, hogy értelmes gazdaságpolitika lesz.

Google 2012.01.05. 16:37:54

@tommybravo:

Miért, Braun már nem végez kommunikációs tanácsadói munkát az MNB-nél? Kész, elküldték?
És aki tanácsadói munkát végez, az nem tudja, hogy most éppen szakmáznak, vagy politizálnak? Ha csak így nem, mert bár észre sem veszik, szügyig benne vannak a politikban.

kamerasmobil 2012.01.05. 16:40:12

@tevevanegypupu: Na akkor elmondom mi a problema valojaban.

Magyarorszag koltsegvetese fenntarthatatlan mert tobbet kolt az allam mint amennyit a keves dolgozo allampolgar meg tud termelni (es meg igy is magas az elvonas amit csokkenteni kene).
A kulonbseget hitelbol finansziroztak igy lett magas az allamadossag.

A varakozas az volt hogy az Orban-kormany vegre elindit nehany fontos strukturalis atalakitast az egeszsegugyben oktatasban nyugdijrendszerben es a nagy allami vallalatoknal (MAV BKV Malev stb) es igy erdemben csokkenti az allam kiadasait. Ez lehetove tenne hogy az EU-elvaras 3% hiany mellett idovel kinohessuk az allamadossagot (kevesebb hitelt vegyunk fel mint amennyit visszafizetunk).
A 2/3 miatt erre tortenelmi lehetoseguk volt es a szavazotabor alighanem tamogatta volna oket ebben.

Csakhogy ebbol semmi nem valosult meg es maradt a koltekezes. Sot az allam az SZJA csokkentessel a legjobban kereso retegnel hagyott meg tovabbi 500 milliardnyi bevetelt is.
Ennek a meg nagyobb hianynak a potlasara pedig semmifele erdemi atalakitast nem csinaltak. Ehelyett valsagadokkal MNYP allamositassal es iden mar egyre meredekebb adoemelesekkel foltoztak be a koltsegvetest ami mar rovid tavon se mehet tovabb mert elfogy a szabad penz.

A fenntarthatatlan koltsegvetes miatt mar onmagaban buntettek volna minket de mivel egy eros bizonytalansag alakult ki a visszamenoleg kirott kulonadokkal es a vegtorlesztes szerzodesmodositasaval (amit most mar az onkormanyzati hitelekre is ki akar terjeszteni Lazar) es hasonlokkal ezert menekulni kezdett az orszagbol a kulfoldi penz. Ez pedig olyan folyamat ami automatikusan gyengiti a forintot azzal hogy oriasi eladoi kinalat jelenik meg a devizapiacon.

Namost hogy valojaban miert is nem kerult sor kiadascsokkentesre az megint egy mas kerdes...

Google 2012.01.05. 16:40:17

@Doomhammer:

Nem fél attól, hogyha Orbán intencióit sem látta előre, tehát most csalódott, ugyanúgy másban is csalódni fog?

Google 2012.01.05. 16:43:33

@Doomhammer:

Csak azt nem tudom, ki az a "nekünk", mert én olyan konjunktúrát nem ismerek, ahol én rendelem a zenét. Felettem mindig lesz egy hatalom, és nekem a jelenlegi a szimpatikusabb. Pont.

Google 2012.01.05. 16:47:51

@Doomhammer:

A 324 és a külföldi újságcikkek, lejárt szavatosságú, Savanyú urak, hölgyek hozzáállása, kritikája igenis összefügg. Ez egy információs háború. Amit Gáti szerint, ha kell, nemdemokratikusan is meg fognak nyerni.
Vigyázzon, nehogy bennük még nagyobbat csalódjon!

TG69 2012.01.05. 16:50:12

Orbán állítólag ma már állandóan az árfolyam felől érdeklődik :).

Szindbad 2012.01.05. 16:51:47

@Bell & Sebastian: Orbán elbaszta. Nagyon durván elbaszta. És még nincs vége. :)

Google 2012.01.05. 16:52:12

@Counter:

Kíváncsi lennék, mennyi pénzt lapátoltak be a pécsi vízművekbe a francúzok. Mert hogy mennyit ki, arról vannak adatok.
Magyarán azt kérdeztem, fejlesztettek-e, mert mind ezzel a varázsszóval jönnek, aztán bezárnak, visszafejlesztenek, pénzt visznek haza és a nagy satöbbi.

Google 2012.01.05. 16:55:04

@kamerasmobil:

Hát akkor azt mondom, nekünk csak a baj van azzal a pénzzel, ha így zsarolgathatnak vele.

2012.01.05. 16:57:33

3 gyerek, 4 kerék, de mi a kettő? 2 hitel?

TG69 2012.01.05. 16:58:48

@Google: Aki hitelből él az így jár. Meg az is aki szerint ha túl sokat költ az állam, azt nem a Zemberekkel kell megfizettetni. Egyelőre ezt az egyszerű dolgot kellene felfogni, aztá jöhetne a többi. Márha érdekel ez a dolog...

Google 2012.01.05. 17:01:04

@Holger Hartland:

Rosszul tudja. A külföldi-belföldi használatra szánt rágcsálnivaló csócsa most az, hogy végre összefogott az ellenzék. Jelentsen is ez bármit. Jobbik benne van, DK is? - de ez már szőrszálhasogatás lenne a ballibek szemében.

Google 2012.01.05. 17:04:10

@Doomhammer:

Gyurcsány talán az Apró anyósával vitázzon! És ha lehet, akkor az ATV-n.
Magyarország Gyurcsánynál tényleg többet érdemel! Erre talán még a szocik is rájöttek.

kamerasmobil 2012.01.05. 17:10:14

@Belpo: Megjegyzem ez is gyengiti a forintot hiszen tovabbi eladoi nyomaskent jelentkezik a rengeteg eurora valtas. Ennyi forint nem nagyon kell mar a piacon senkinek semmire.

kamerasmobil 2012.01.05. 17:11:15

@Google: Nem te csak annyira sotet vagy hogy ha a vezer aszondja az MNB tartalekot el lehet sok kell kolteni akkor te rogton hinni kezdesz benne...

Bell & Sebastian 2012.01.05. 17:15:16

@Szindbad: El, el. Fasznak kellett megalkudni előtte a geci, külföldi zsidóbandával, behúzni az LMP -t és kiszervezni a pártból a valódi jobbot? Ferkét másnap lecsukni, utána még hatot, aszt húzzanak gyufát, ki lesz Hókefélke?

Asszem itthon nem jött be az amnesztia. Ott baszta el.

Google 2012.01.05. 17:16:23

@Doomhammer:

Hát az van, hogy azok másmilyenek lesznek. De a demokraták tudnak ezzel a helyzettel együtt élni. Úgy hírlik.

Google 2012.01.05. 17:18:21

@thetriggerhappy:

Adóoptimalizálás, ugye? Ritka egy tisztességes pénzszerzési mód.

Google 2012.01.05. 17:22:55

@Kettes:

Nem tartok attól, hogy jobbra fordul. Inkább attól, balul üt ki. Úgyhogy köszönöm szépen, azt már velem, de nélkülem!

Google 2012.01.05. 17:28:05

@kamerasmobil:

De szép mese ez, csak az a kár, hogy a sok külföldi befektető mindig is mentette innen a vagyonát. Inkább neveznénk őket kifektetőknek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 17:29:18

@Google: És? Jelenleg Pécs azt érte el a vízműfoglalással, hogy a víz drágább, a városnak meg van egy elég emberes perkockázata. Nem látom, hol éri meg.

Karcolt lendület 2012.01.05. 17:30:00

@thetriggerhappy:
Lázár tudna, opportunista, arrogáns semmirekellők a versenyszférában is elég magasra tudnak jutni.

Google 2012.01.05. 17:31:09

@pancho_sanza:

Gondolja, volt olyan perc, amikor nem úgy érezte, hogy joggal?
Tanulhatna még róluk! Könyvtárnyira rúg, hogy mit.

Google 2012.01.05. 17:32:33

@pancho_sanza:

És Meciar nemcsak volt, lesz is.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 17:33:31

@Google: Igen, az. Tisztességes. Vagy maga szeret több adót fizetni, ha fizethet legálisan kevesebbet? Netán a kenyeret is szántszándékkal a legdrágább péknél veszi? :-)

Persze egyszerűbb úgy adót optimalizálni, ha az ember megalkotja magának az adórendszert, amelyben eleve nem is kell olyan sokat fizetnie.

tevevanegypupu 2012.01.05. 17:35:35

@kamerasmobil:

Hogy a vegen ebbol az egeszbol mi jon ki, azt - bar mindenki tokeletes katasztrofat josol - meg nem tudhatjuk. Hattertargyalasok es megegyezesek biztosan vannak folyamatosan amit nem kotnek az orrunkra, ebben megegyeznek a kormanok. Arrol viszont senki nem beszel, hogy nem Magyarorszag az egyeduli aki ilyen helyzetbe kerult, hanem szinte minden orszag Europaban is meg maga Amerika is. Japan ugyszinten, de oket olyan katasztrofak ertek, hogy nem is lehetett mast varni. Ha az a verzio a helyes amit mond, akkor is van bennem egy ketely: miert, hogy csakis velunk foglalkoznak ennyire ellensegesen - Palmer es Charles Gati nyiltan mondta, hogy akar meg is tamadhatnak bennunket (bar ezt nem tudom hogy gondoljak, bejonnek az ENSZ csapatok amit annyira vartunk 56-ban, Orbant elfogjak kommandosok Brusszelben..) - es gyulolkodve. vegulis ha Magyarorszag tonkremegy, az a mi bajunk lesz es nem a vilage? Gorogorszagba irtozatos mennyisegu enzt tomtek, Franciaorszagban es Amerikaban milliardokat dobaltak a bankoknak, hogy "megerositsek oket", miutan sajat hibajukbol tonkrementek. Akkor Magyarorszag hol hibazhatott akkorat, hogy egy egesz vilag haragja zudul rank? Meg ha Orban es Matolcsy hibat-hibara halmozna is, ez miert nagyobb katasztrofa mint Amerika allamadossaga vagy az, hogy naponta az euro vegerol beszelnek? A valsag nem Magyarorszagrol indult es nem is Magyarorszag tartja fenn, legalabbis a vilaget nem. Ennyire aggodnanak hirtelen ertunk Nemetorszagban, Angliaban es Brusszelben? Milyen meghato..ahelyett, hogy akkor mar segitenenek es feltetelek nelkul, elvegre annyira sajnaljak a magyar nepet nem igaz?(:

tevevanegypupu 2012.01.05. 17:36:25

@Doomhammer:

Persze hogy a kormany hibaja, de nem midegy melyike.

Google 2012.01.05. 17:37:09

@kamerasmobil:

Van is maguknak idejük, hogy megvárják, kinőjük az adósságot. Első perctől támadták, és aki kutyát akar verni, talál az bunkócskát is hozzá.
Mindig azt hallottuk a szociktól, hogy az átalakításhoz is pénz kell. Fel is vettek egy csomót. Jól mutat a bankban, gondolták.

Apeiron (törölt) 2012.01.05. 17:37:53

@Bell & Sebastian:

Én elhiszem, hogy a számok világa egyeseknek hűvös és félelmetes hely, de azért érdemes rájuk néha egy-egy pillantást vetni, mileőtt hülyeségeket beszél az ember fia.

en.wikipedia.org/wiki/United_States_public_debt
www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=ja&v=143

Egyébként ne hasonlítsuk a Világ két legnagyobb gazdaságát orbánfalvához. Más kategória.

tevevanegypupu 2012.01.05. 17:38:31

@Karcolt lendület:

A fidesz begyurte a teljes jobboldalt? Ugyan mar..melyik part volt a fideszen kivul jobboldali?(-: Es meg a fidesz is kenyszerbol valt azza..

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2012.01.05. 17:38:50

ennyire futotta trágár. lerogyunk szellemi nagyságod előtt.

sokan féltik most a 30 deka párizsit, de aki meglapul, holnap már csak kolbászhéjat rághat.

48ban is az önálló pénzpolitika és független költségvetés ütötte ki a biztosítékot.

Google 2012.01.05. 17:42:47

@TG69:

"Aki hitelből él, az így jár."
Látnám magát, amint azt a hitelt fizeti vissza, amit a maga előtt ott lakó vett fel. És még röhögnének is magán, nézd csak a hülyét, nem tudja visszafizetni!

Cypriánus 2012.01.05. 17:45:40

Doomhammer: tisztelettel olvasom meglátásait, és egyet is szoktam érteni Önnel sok mindenben.

most viszont meg kell jegyeznem: nem kell túl sokat aggódnia apolitikailag bebetonozott emberek ügyében-éppen az alkotmányoság viszonylagossá tevésének precedense az (lásd viszamenőleges adók, manyupok kapcsán hozott jogi machinációk) , ami miatt a mostani alkotmány is csak viszonylagos lesz az utódok számára. Schiffer ezt már előre be is jelentette. Tehát egy eljövendő kormánypárt nyugodtan leszarhatja az alkotmányt, az alkotmánybíróságot, és kirúghat bárkit.
(...az más kérdés, hogy ez továbbra sem fogja a feudális magyar viszonyok között a jogrendszerbe vetett hitet építeni.... )

Google 2012.01.05. 17:47:20

@Counter:

Ja, hagyjuk. De tényleg. Az Önök által körülvizelt Nyugat is hadakozik az adóparadicsomokkal, de mondja csak tovább, olyan jól hangzik. Bajnai és Oszkó, ismer e párosnál valaki szebbet?

Google 2012.01.05. 17:52:17

@Cypriánus:

A különbség csak az lesz, hogy amit ők tesznek majd ha, az már hót demokratikus lesz. És rózsa odör fog belőle áradni.

Apeiron (törölt) 2012.01.05. 17:56:33

@tevevanegypupu:

Nincs olyan nagy baszogatás. Legalábbis biztosan nem baszogatnak minket annyira, mint Olaszországot vagy Görögországot. Azon pedig ne tessék csodálkozni, hogy ha a bölcsis vikike beleszarik a homokozóba, akkor a nagycsoportosok esetleg megajándékozzák egy-két sallerrel vagy kokival. Főleg akkor, ha az érdekérvényesítő képességünk a béka segge alatt van és gazdaságilag meglehetősen nagy a kitettségünk a külvilág felé.

A baj az, hogy vikike nem látja, vagy nem akarja látni, hogy hogyan kellene ebben a homokozóban úgy lavírozni, hogy közben a saját homokvárát is építeni tudja.

Teszem azt itt van ez a kurva nagy szabadságharc, amivel kapcsolatban - ha komolyan vennénk (nem vesszük annak) - egyből felmerülne a kérdés, hogy mi a búbánatra jó? Arra, hogy kipenderítsük magunkat a homokozóból? Jó ötletnek tűnik, ha célunk a magányos maszturbáció és a porban fetrengés.

Mi ennek a kibaszott hepciáskodásnak az értelme, heh? Bassza meg ott van Észak-Korea. Kurvára függetlenek, annyira, hogy a zsaroló tárgyalásokon egy kísérleti atomrobbantás ellenértéke egymillió hordó gázolaj.

Mire megy ki a játék?

kamerasmobil 2012.01.05. 18:01:09

@Apeiron: Lassan semmire ha az Index fooldalon hozott cikkenek igaza van es Amerika tenyleg elszanta magat Orban megbuktatasara.

Amibol persze teve es a tobbiek megint csak osszeeskuveselmeleteket tudnak majd gyartani mert az nekik jobban tetszik a valosagnal.

Apeiron (törölt) 2012.01.05. 18:02:12

@Google:

Maga komolyan elhiszi azt, hogy a hitelt az orbánvitya brigádja fizeti vissza? Ember?! Azt Mi fizetjük vissza, mint ahogy annak a kamatfelárnak a költségeit is, amit a kedvenc focicsapata bűn szar játéka miatt áll elő! Négy százalékos infláció mellett a 10%-os kötvénykamat 6%-os reálkamatot jelent! Tudja mit jelent ez?

Cypriánus 2012.01.05. 18:09:21

Google: sajnos igaza van, mármint a külföldi sajtó eddig is totál a vöröslibcsik felé lejtett, és ha Szilvásy a kamerán megfigyeltt jobboldali tüntetők óvódás gyermekei között tömegmészárlást rendezett volna, tán azt is simán kimagyaráztak volna , mint szükséges nácitlanítást a NYT-ban, nem beszélve a der standard-ról. Valóban szánalmas, ahogy demokrácia végéről óbégatnak, miközben összehasonlíthatatlanul jóval könnyebb és veszélytelenebb tüntetőnek lenni ma a "szörnyű vikatúrában" , mint a "makulátlan európai s demokratikus" gyurcsány alatt, amikor jó eséllyel kilőtték az ember szemét.
De ettől még idiótaság , ha előre fejbe lőjük saját alkotmányunkat, amit mi hozunk. Orbánnak asszem vége: vagy béna kacsaként lézeng 2014-ig, vagy lemond valamikor.

Apeiron (törölt) 2012.01.05. 18:48:51

@kamerasmobil:

Nem hiszem, hogy Orbán így fog távozni.

Hadd meséljek el egy történetet, ami a 324-es bejegyzésről jutott most eszembe.

Az 1920-as években a szovjetek gyakorlatilag törölték a cári időszak polgári létformáját. A felülvizsgálat a természettudományokat is elérte. Először a fizikát, azon belül is a relativitáselméletet támadták (valószínűleg azért mert Einstein éppen azon Mach fizikai tézisei által motiválva kezdte keresni gravitációelmélete alapjait, aki filozófusként az empiriokriticizmus megalkotója, így a materialista Lenin egyik legfőbb ideológiai ellenfele volt), majd a 20-as években sorra került a genetika.

A genetikai kutatások támadásának ideológiai motivációja valószínűleg a genetikai determenizmus tagadása volt - ha Lenin szerint a társadalom mesterségesen átterelhető a szocialista fejlődés útjára, akkor az őszi búzát is rá lehet venni arra, hogy kibírja a szibériai körülményeket, így mindazok akik felhívják a figyelmet arra, hogy mindez genetikai képtelenség, de facto a kommunista eszme elárulói.

Az eszme legfőbb hirdetője egy bizonyos T. Gy. Liszenko. Róla azt érdemes tudni, hogy az elkövetkező mintegy harminc évben az általa végzett kísérletek negatív eredményeivel nemigen törődött, ellenben kitűnően ráérzett arra, hogy a megváltozott légkörben vitapartnereit a Párt bürokratikus és erőszakszervezeteivel hogyan lehet ellehetetleníteni. Igen jó kapcsolatot ápolt Sztálinnal, akinek unortodox módszerekkel elérhető mesés terméshozamokat ígért, valamint azt, hogy a genetikát a szocialista nép szolgálatába állítja. Liszenko teljhatalmat kapott, több száz tudóst bebörtönöztek, Szibériába száműztek, kirúgtak vagy kivégeztek. Mindezek eredményeként az egykor volt legnagyobb gabonaexportőr Oroszország nettó importőrré vált, a harmincas években milliók haltak éhen.

Valószínűleg Sztálin magasról szart mind a tudományos igazságokra, mind az éhezőkre, viszont Liszenko felemelése kivédte annak a vádját, hogy a SZU akadémiai intézeteiben böszme imperialista eszmék alapján megy a kutatás. A szovjet propaganda pedig elvégezte a saját dolgát éhezésügyben is.

Találós kérdés. Mely két magyar kormányzó böszmére ismerünk rá ebben a történetben?

Sztálin halála után néhány éven belül kicsúszott Liszenko lába alól a talaj, akadémiai pozícióit elveszítette, a tudósokat rehabilitálták.

Nihil novi sub sole. Ismerjük Matolcsyt. Ismerjük az egész retkes unortodoxiát. Ismerjük Orbánt. Ismerjük a politikai gyávaság fogalmát.Nagyon jól tudjuk, hogy ez az egész hova vezet, még akkor is, ha Matolcsy nem Liszenko, Orbán nem Sztálin és a gazdaságpolkitika nem genetika.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 19:04:01

@Apeiron: (Azt ugye tudjuk, hogy a liszenkóizmus utolsó tudományos hadállásai a Magyar Tudományos Akadémián voltak, jóval a SzU-beli bukást követően is még Liszenko előadott, konferenciázott, s hogy az utolsó magyar liszenkóista 1990-ben vált az MTA rendes tagjává?)

Google 2012.01.05. 19:41:59

@kamerasmobil:

Ez nem elmélet, ez már gyakorlat. Ha Önnek is annyit rágnák a fülét, mint amennyit a ballibek amazoknak rágták, tenne valamit. Lecsapná a farkával azt a legyet, mert van még belőle elég. Fognak is jönni, ezerszámra.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.05. 19:42:00

unatkoztál?
eldugták a gyurmádat?

Google 2012.01.05. 19:43:23

@Apeiron:

Mindegy, érti jól Maga. Egyik kormány felvette, a másik fizeti vissza. Ha tudja.

Google 2012.01.05. 19:49:58

@Apeiron:

Na, ez aztán hogy sántít. Ezután már futni sem kell, hisz itt van és ugat. De hosszan.

ebfül 2012.01.05. 19:50:52

@pancho_sanza:

"A velemenyekkel van bajom, meg az a lesajnalo nezes, amit kapsz, ha szoba kerul, hogy mit csinalnak a magyarok mostanaban.

a roman srac azt mondja romania nagyon jol jart az IMF-fel"

Barátom, téged szop@tnak, és hagyod magad. Rosszabb vagy mint Szájerné :-)

Nem olyan nehéz fogást találni a románokon. A svédeken már bajosabb, de az sem lehetetlen.

(Hogy van a Saab mostanában? És a Volvo? Mensdorrf-Pouilly él még?)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 19:52:18

@Google: Az ágazati különadók talán nem ilyen rendkívüli hitelek? Nagyon úgy néz ki, hogy idővel vissza kell majd fizetni őket.

S azért csak más dolog visszafizetni a minden szörnyűsége mellett barátságosabb kamatozású IMF-hiteleket, mint Orbánék horrorisztikus kamatait. Mert nekik piaci kamat kell.
Persze megpróbálhatjuk elinflálni a forint alapú államadósságot. Az mindig szép látvány. Önnek van lehetősége tyúkot tartani, kecskét fejni a ház körül, van annyi földje, hogy krumpli, zöldség teremjen? Be tud szállni a környéken egy tehenészetbe? Fel tud nevelni egy-két hízót?

Google 2012.01.05. 19:53:21

@Counter:

Értjük mi. Orbánnál, Matolcsynál Sztálin és Liszenkó is jobb volt. Ez a tanulság, nem?

Google 2012.01.05. 19:56:40

@Counter:

Értékelem a humorát, de soha sem volt úgy, hogy mindenkinek ebből kellett volna megélnie. De ha kell, hát megtanulom.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 20:03:21

@Google: Nem ez a tanulság. Abban sem vagyok biztos, hogy van.
A maga gunyoros állításával nem értek egyet – tessék, maga a tanúm rá, dicsértem Orbánt és jobbkezét, ha úgy tetszik.

Google 2012.01.05. 21:10:41

@Counter:
Akkor én viszontdicsérem magát. Sem tanulság, de hasonlóság sem. Esetleg felhalmozódott kommunista tudás.
Nehogy későn dicsérje őket! Ahogyan amazokat is későn szapulta. Igaz, akkor is csak módjával.

Apeiron (törölt) 2012.01.05. 21:37:10

@Google:

Mielőtt ténylegesen megmacskásodna a kutyaugatás hallatán, árulja el, hogy mi az ami sántít. Esküszöm, nem harapok.

Ha viszont túl lesz a hályogműtéten, vegye észre, hogy a történet nem a személyekről szól, hanem a jelenségről.

Apeiron (törölt) 2012.01.05. 21:41:06

@Counter:

Azt tudtam, hogy meglehetősen sokáig elhúzódott. Egyébként jó lenne, ha valaki egyszer tematikusan feldolgozná a liszenkoizmus ithoni történetét.

Google 2012.01.05. 21:58:58

@Apeiron:

Ha viszont nem személyekről szól a történet, akkor választhatott volna "demokratikusabb" szereplőket is, mindjárt a közelmúltból, nemcsak ezeket a vadakat. Maga mondta, nincs új a nap alatt. Csak lehet, hogy a baloldali nap mégis szebben süt?

Szindbad 2012.01.05. 22:16:18

@Bell & Sebastian: Még mindig nagyon harcias. Én nem harcolni akarok magával, hanem együtt dolgozni, együtt alkotni, közösen építeni a jövőt, hogy a gyerekeinknek érdemes legyen itt maradni. Ez az állandó harc hova vezet?

Csehország 2%-ért kapja meg azt a hitelt, amit mi 10%-ért. Csehország kinövi az adósságát.

Megéri ez a harc? Ha győznek is, itt már nem lesz semmi, amiért érdemes lenne maradni.

Ezt ismeri? www.blastwave-comic.com

Apeiron (törölt) 2012.01.05. 22:29:55

@Google:

A példa kiválasztása személyes preferenciáimat követte. A liszenkoizmussal zsenge tinédzser koromban találkoztam Dubinyin - A genetika regénye c. könyvében. Az akkor olvasottak azóta is foglalkoztatnak, szerintem sokat lehet belőle okulni.

Sztálin és Liszenko példája azért jó, mert egy olyan közegben játszódik, ahol elhullott a szakmaiság és a racionalizmus eszménye. Természetesen nem állítom, hogy a honi események olyan súlyosak lennének, mint annak idején a SZU-ban voltak - szerncsére.

Az viszont számomra nyilvánvaló, hogy számos ponton ugyanaz játszódik le.

Határozott véleményem, hogy Orbánnak semmilyen víziój nincs az országról. Pillanatnyilag megfelel ugyanúgy neki a matolcsizmus, mint tíz évvel ezelőtt a klasszikus gazdálkodás. Orbán politikai cselekedeteit kizárólag a hatalom megtartása vagy a hatalom elvesztésének félelme motiválja.

Matolcsy a védőháló - a gazdaságpolitika belpolitikai következményeit hárítja. Amíg ő tevékenykedik, sem a Jobbik, sem a lakosság nem fogja megrohamozni Orbánt. Liszenko pedig tényleg nagyon hasonlít Matolcsyra. Mindkettő marginális szerepet töltött be saját szakmájában, mielőtt a hatalom birtokosa felemelte volna. Mindkettő olyan szempontok szerint ítélkezik saját tudományában, ami idegen annak belső igazságfogalmától - egy gazdaságpolitikai döntést nem fényez az, ha 'unortodox', erre hivatkozni az Országházban pedig gyomorforgató.

Megszűnt a Költségvetési Tanács. Támadják a jegybankot, lenézik a normál közgazdaságtant, stb. Detto pepita.

Tudja az itt a tragédia, hogy az országban van elég kiművelt fő arra, hogy a jelenlegi problémákat kezelni tudnák. Tragédia, hogy a kormány nagy része teljesen impotens barmokból áll. Matolcsy tényleg gazdasági és pénzügyminiszternek való? Vagy Réthely? Félreértés ne essék én bírom, még a Funkci anciból is tanultam, de biztos hogy a NEFMI élére való? Némethné? Stb.

Persze az alkalmazásukhoz legalább egy embernek bátrabbnak kellett volna lennie. Orbán Viktornak.

Ezt a baloldaliságot inkább hanyagoljuk. Én magamat jobboldalinak tekintem (részben éppen ezért tartok távolságot orbánéktól - a patriotizmuson kívül ezekbe semmi jobboldaliság nem szorult ).

Veder1 2012.01.06. 03:47:02

@Google Kár, hogy csak a kormányra, az MNB-re már nincs szemed.
Talán rájuk is rájuk férne egy kis, icipici kritik.

Igazad van, de hagy magyarázkodjak:

itt a válasz "A 324,20 forinton tetőző euróárfolyam lejtőre került - piaci pletykák szerint nem kizárt az sem, hogy a csúcson beavatkozott az MNB is."

Egyébként meg nem ez az igazi kérdés (szerintem), mivel nem az mnb tudja meggátolni, vagy megfordítani ezt a lejtmenetet.

tevevanegypupu 2012.01.06. 08:03:53

@Apeiron:

A fidesz kommunikacioja katasztrofalis, meggondolatlan es neha kifejezetten ellenszenves. Hogy erre mi szukseg van azt nem tudom, mindenesetre nem kellene ugyanolyan hangnemben valaszolni amilyen tonust az ellenzek - ezen belul foleg az mszp es a DK - megad. Es ha mar kommunikaciorl van szo, nem lehhe hatastalan, ha Orban az egesz orszagnak reszletesen, indoklasokkal egyutt elenk tarna a helyzetet: mit miert, hogyan es mikor tesznek..Egyebkent az az ellenkampany amivel az irigy, gyulolkodo es tehetetlen ellenzek mindenhol probalkozik nem szimpatiat ebreszt sajat maguk irant, sokkal inkabb visszataszito es megerositi az embert abban, hogy inkabb egy rosszul kommunikalo, sokszor hibazo fidesz mint ez a banda. Ezek ugyanis nem Magyarorszag erdekeiert tuntetnek, hanem sajat hatalmuk visszaszerzeseert. Es inkabb kenyeren es vizen mint veluk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.06. 08:13:23

@tevevanegypupu: Legyen szíves ne hagyja ki a jó Orbán rossz tanácsadóit se, így hiteltelen.
Tudja, ha rosszul kommunikálna a Fidesz, nem az volna kérdés, hogy mikor mond le a kormány, hanem hogy mikor vesznek fel végre egy rendes marketingszakembert.
(Egyébként a Fidesz technikailag nem kommunikál rosszul. A probléma abból ered, hogy mit kell kommunikálnia a kommunikátoroknak.)

tevevanegypupu 2012.01.06. 08:21:10

@Counter:

De rosszul kommunikal technikailag is, meg a jo hatarozatokat sem tudjak igazan megertetni. Vagy pedig az ellenzeknek nagyon jok a szovivoi, mindenesetre ugy tunik sokkal hatasosabbak a meghazudtolasukkal, gunyolodasukkal. Azt, hogy gazdasagi kerdesekben Orbaneknak vagy az IMF-nek es az EU-nak van-e igaza, nehez eldonteni, tekintettel arra, hogy nagyon sok penzrol es nagyon kulonbozo erdekekrol van szo. Hogy Orban szeretne fuggetleniteni valamelyest Magyarorszagot - nem eltavolodni akar, hanem tobb fuggetlenseget, onalobb dontesi jogokat - az azert ertheto. Az viszont mar kevesbe, hogy a tunteto ellenzek ezt miert nem akarja, hiszen naluk ez ugy tunik, hogy azert tuntetnek, hogy minel tobb kolcsont kapjunk, minel inkabb elkotelezzuk magunkat, es ha lehet akkor az EU es mas gazdasag-politikai felugyelet legyen az, ami az orszagot iranyithatja.

rognork 2012.01.06. 08:28:02

@Kettes: leggazdagabb 3% az apád fasza

teknős 2012.01.17. 17:44:43

@Counter: Először is ez a drágább lett a pécsi víz, egyszerűen ferdítés, igen, ma már drágább, mint 2009-ben a Suez idején volt, de 2010-ben és 2011-ben jelentősen olcsóbb volt.

Mi az extraprofit? Lehet, hogy hülyének nézel, de magasról teszek rá.

Ha viszont valóban nem tudod, akkor először vonulj el eg nyugodt sarokba és gondolkozz el rajta, ahelyett, hogy itt lebzselsz.

teknős 2012.01.17. 18:01:32

@Ringlósztár: Fél a fene.

Tudod mi a hihetetlen? Hogy a szerencsétlen DK-s nyuggereket annyira elvakítjátok, hogy örvendezik az államcsődnek!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.17. 18:03:32

@teknős: Az érdekel, meg tudod-e határozni, mit jelent, vagy csak egy indulatszót használtál éppen.

De úgy is jó, ha megmondod, mi a különbség profit és extraprofit között.
süti beállítások módosítása