Hillary, segíts!
2011. június 28. írta: Doktor Kottász

Hillary, segíts!

 

  Olyan régen volt már ilyen demokráciaféltő, fékező, ellensúlyozó aláírásgyűjtés. Már kezdtem azt hinni, hogy a magyar jogállamiság oly magasztos ideája végleg felöltözött a Facebookra, ám megjelent itt a történelem szemétdombjáról néhány mamut, akik a jó kis old school módi szerint kezdenek a farkaskiáltásba.

„Nyílt levélben fordult az egykori demokratikus ellenzék több tagja a hazánkba látogató Hillary Clintonhoz. Levelükben arról írnak, Magyarországon autokratikus rendszer épül. Az aláírók között szerepel Demszky Gábor, Magyar Bálint és Tamás Gáspár Miklós is.”
 

  Autokrácia, önkény, szisztematikus lebontás, korlátozás, súlyos sebek, felszámolás – vonyítják, épp csak nem kezdenek rá az Európa segíts kezdetű sirámra, ahogyan azt valamikor az ősködben példaképük és mentoruk, Árpi bácsi tette.

 

  Hangoztathatnám, hogy nincs új a nap alatt, és hogy ez már a rendszerváltozás környékén is büdös volt. Jöhetnék megint a szemkilövéssel, és úgy egyáltalán, 2006 őszével, amikor nován vaz sat, ugye. Felemlegethetném, hogy Demszky Gábor vajon miért nem mondjuk a múlt héten idelátogató Ven Csia-paonak címezte levelét. Azon már el sem kezdek lamentálni, hogy Hillary Clinton és a mindenkori amerikai külügyminiszter európai turnéja során vajon minden országban kap-e a helyi ellenzéktől ilyen sunyin fogalmazott, benyalva bemószeroló levelet. (Ugyanis akár igen, akár nem a válasz, ez tök irreleváns.) Ugyanakkor kedvem lenne sokadjára elmondani, hogy óbégasson csak a mélyen tisztelt liberális elit, az fogja csak igazán fixálni a feléjük áradó gyűlöletet, és ha ez kell nekik ahhoz, hogy több foguk legyen, mint ahány szavazatot leadnak rájuk, ám legyen, tessék.

 

  Ám itt van egy szó, amivel nem tudok mit kezdeni: épül. Mármint az autokrácia. Pont úgy épül ahogy épült a kommunizmus, és ahogy a szignózó urak tervezték itt kiépíteni a piacgazdaságot. Nos, akkor van egy jó hírem. Biszku Bélától tudjuk, hogy a kommunizmus nem épült fel Magyarországon, a liberális miserendben is az van a kyrie eleison helyén, hogy fiatal a magyar demokrácia, és hogy még mindig nem épült még meg a pannon kapitalizmus. Lötyögős népség vagyunk ugye, akarom mondani kimondott Mucsa, ahol minden lassan épül, valószínűleg ezt az autokráciát sem két perc alatt húzzák fel majd az állami emberkölcsönzőből szalajtott, éhbérét kubikolók a közmunkatáborokban. Addig pedig még lehet leveleket írogatni, petíciózgatni, úgy egyáltalán: politikust játszani – persze ha csak be nem darálja az urakat a versenyszféra.

 

  Illusztrációnkon Hillary Clinton amerikai külügyminiszter tanulmányozza a magyar autokrácia kiépülését. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr313018360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sosem lesz vége? 2011.06.28. 12:30:03

 A kis balerína vezeti pónilovát. Hamupipőke, te sosem alszol? - kérdezi a Bohóc. Vigyél el innen, barátom! Nem lehet, itt kell örökre maradnom. Mozdulatai kecsesek, ám a látvány szomorú. Talán csak a Bolond mulatságos, ahogy integet, Hogy majd ír...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.28. 08:09:57

Kottász, Kottász, nem megy az b? Próbáld az ny. :)

buckafej 2011.06.28. 08:18:02

Nekem tetszik!
Persze az unalomig ismert demokráciaféltős aláírósdi már annyira túlkoros műfaj, hogy nehéz róla jól írni, de ez nem rosz!
Ez szórakoztató, a petíció pedig röhejes.

pierre bayle 2011.06.28. 08:41:46

Szerintem a hülye is látja, h itt tényleg autoriter rendszer épül, de azt is, hogy ezeknek a petícióknak semmi értelme. Azért azt remélem, h a mandineresek boldogok ebben az új világban.

Charlie Chan 2011.06.28. 08:48:53

@pierre bayle: Pierre: ebben a szép újvilágban csak a Népszabi és az MSZP cenzúráz, és általában (végre) csak saját magukat. Nekem pl. tetszik. A petíciózók meg már bemutatták, hogy politikusként és emberként is pontosan mire képesek és alkalmasak. Joggal mulatunk rajtuk.

tééényleg? 2011.06.28. 08:54:32

Ezeknek az embereknek az elmúlt x év után inkább azon kéne dolgozniuk, hogy kiírják magukat a köztudatból. Demszkynek és Magyar "Eötvös leszármazottként szétvertem az egyetlen működő dolgot" Bálintnak főleg. Én a helyükben már rég elmentem volna egy olyan országba amivel nincs kiadatási egyezményünk. Pénzük biztosan van rá...

tevevanegypupu 2011.06.28. 08:57:24

Talan Hillary tisztaban van vele kik ezek es milyen eredmennyel tevekenykedtek. Es hogy meg mindig szabadon tevekenykedhetnek, senki nem akadalyozza oket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.28. 10:25:35

nem segíti a demokrácia kialakulását, hogy nem engedik tüntetni a tibetieket, és hogy letartóztatják Szimát a tüntetés előtt.

ennek ellenére demszki és a többi áruló nem lesz értelmesebb, sem szimpatikusabbak. ugyanolyan primitív a fidesz, mint a kommunisták

fonó 2011.06.28. 11:13:40

Valahogy a Prof. Batthyánykörösök szakmányban irt tiltakozásait, a 29 közgazdász( akikből 12 az...) felhivásait, a művészcsoport ( Makoveczes ) szokásos tiltakozásait nem kommentálta!!!!!!!!!!!!
Pedig most ez még szájernek is sok!

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2011.06.28. 11:15:09

Ezt beszopták, ugyanis a repülőgép-anyahajók nem tudnak feljönni a dunán.

pierre bayle 2011.06.28. 11:19:08

Mondjuk a petíció szövegét elolvasva egy szó sincs benne, ami ne lenne igaz... ezzel együtt továbbra is úgy vélem, h felesleges az ilyesmi.

GGG77 2011.06.28. 11:39:40

Amit írnak 100%-ig igaz.
Viszont az ő teljesítményüknek köszönhető, hogy egy ilyen ember, mint OV ma miniszterelnök lehet és nem egy lecsúszott, vidéki jogász.

Selina Kyle 2011.06.28. 11:42:18

Az embernek errol az a regi vicc jut az eszebe a masodik vilaghaborus magyar haduzenetrol Amerikanak. El tudom kepzelni micsoda panikba fog esni Hillary ha elolvassa a levelet...

tyto 2011.06.28. 11:58:08

@GGG77:
ezzel egyetértek. nem kellett volna arrogáns tudálékos nagyképűnek lenni. egyszer meg kell tanulni, hogy a szavazók szimpátiája nem elhanyagolható. ráadásul nem túl jó az ízlésük. de akkor is kellene a nyelvükön beszélni tudni. meggyőzni őket. ami nem annyira könnyű. ezt kellene inkább tanulmányozniuk a nagyokosoknak, mert látható hogy ezek ugyanúgy lopnak csalnak hazudnak, nem értenek hozzá, mégis bírják őket. tehát nem a tudás a lényeg. jelenleg nem. hanem a meggyőző erő.

szerintem ez is egyfajta casting. bizonyos fajta fej, vagy beszédstílus egyszerűen nem megy át. másik fajta meg a fából vaskarikát is átviszi. miért nem ezzel foglalkoznak a szociológusok.....nem értem....ez igazán érdekes.

jozicsenko 2011.06.28. 12:05:35

@GGG77: @pierre bayle: ha demokráciában élünk (és ez még most az), akkor tudomásul kell venni, hogy 2014-ig lehet hőzöngeni, de orbán a vezér

amint királlyá koronáztatja magát, követem a nyugdíjas/nyilas hordát és felkelek ellene

de addig csak csönd...

(ferkó vajon lemondott-e, amikor kiszivárgott öszöd? nem, inkább a beavatott, baráti sajtó segítségével "a legöszintébb igazságbeszéddé" sminkelték át - pedig a sz.r még mindig sz.r, hiába szórnak rá porcukrot...)

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2011.06.28. 12:17:50

@jozicsenko:

Meg azt is hozzá kellene tenni hoyg normális embernek drukkolnia kellene a kormány sikeréért, ha utálja Orbánt, ha nem. Ettől függetlenül lehet kritizálni az egyes lépéseket és szerintem van is mit kritizálni, de meg lehet nézni, hogy mi megy már napok óta az indexen meg a blog.hu-n. A sivítozók többsége a gatyájába élvezne a gyönyörtől, ha valami balul utne ki a kína-biznisz kapcsán.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.28. 12:40:40

Az aláíró fajilag liberálisok szar emberek.

Ettől teljesen függetlenül igazuk van, tényleg épül az autokrácia. Ráadásul egy teljesen illegitim szélsőbalos köztársasági autokrácia, aka: mutyializmus.

Mondjuk nem tudom, hogy ezen Hillary, hogyan tud segíteni, sőt nem is érzem, hogy az ő feladata lenne.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.28. 12:45:17

@jozicsenko: 1) Orbán nem Vezér, hanem miniszterelnök. Jó lenen felfogni a különbséget.
2) Sajnos nem lehet hőzöngeni, mert a "Vezér" meglehetősen különösen értelmezi az alapjogokat.
3) Egyáltalán nem csak a nyugger-nyilas tengelynek van a f*sza ki Orbánnal.
4) Mi az, hogy csönd? Szólásszabadság van(, amíg a "Vezér" ki nem jelenti, hogy az a nemzet érdekei ellen van.)

5) Sokkal előrébb lennénk, ha Ferkó lemondott volna. Rohadtul nem értem, hogy egy bizonyítottan katasztrofális vezetési stratégiát miért kell átvenni.

senor calavera 2011.06.28. 13:05:41

@pierre bayle:

A boldogság messze nem politikai kategória. Egészen máshonnan eredeztetik.

Ami pedig a Fideszt illeti, nem azért szavaztunk rá, hogy direktben boldogságot árasszanak.
Azzal, hogy az ország a lejtőn gyorsulva száguld(ott) lefelé én egyetértettem. Szerintem van jele annak is, hogy ez megfordulni látszik. A demográfiai válság Demoklész kardjaként lóg felettünk, és most már van valódi tett ennek javítása érdekében. (Habár ez ügyben én keményebb lennék a jelenlegi kormánynál.)

Egy dolgot elismerek. A Fidesz elfelejti, hogy a polgárháborús helyzet nem természetes egy társadalomban. Az elmúlt években volt oka neki, és azt lehetett gondolni, hogy 2010-ben a háború eldőlt. Csakhogy ezután békének kell jönnie. És a békéhez társadalmi párbeszéd, kormányzati átláthatóság, és egyéb maszlagok kellenek. Ha a Fidesz ennek igényét, és jelentőségét nem ismeri fel, akkor valóban veszélyben a szavazóbázisa.

2011.06.28. 13:25:45

Doktor úr, megint túl idegeskedik valamit. Azért annyi belátás lehetne egy mandineresbe is, hogy TGM-et minden hülyesége ellenére ne mossuk össze az elmúlt 20 év szdsz-es elquró stábbal. 1990 előtt TGM azért letett valamit az asztalra, komcsi barátsággal egy pillanatig se vádolható, továbbá 2000-ben kilépett az szdsz-ből, ezt is írjuk a javára:) Aztán TGM azt is mondta, hogy nem tartja magát liberálisnak, és tévedett. Nem sok embertől hallani ilyet(politikustól főleg nem). Most úgy gondolja, autokrácia épül, amiben valljuk meg, van igazság. Szóval, nem tudom, mi értelme ennek a zéró összegű játszmának, totálisan partvonalra került emberek esetén:

"Ugyanakkor kedvem lenne sokadjára elmondani, hogy óbégasson csak a mélyen tisztelt liberális elit, az fogja csak igazán fixálni a feléjük áradó gyűlöletet, és ha ez kell nekik ahhoz, hogy több foguk legyen, mint ahány szavazatot leadnak rájuk, ám legyen, tessék."

szóval, ennek mi értelme? Megint azt a nagyvonalúságot hiányolom, ami egy nyilvánvaló erőfölényben lévő oldaltól talán úri gesztus lenne. Nem tudom, meddig lehet vinni a "tévedhetetlenség taktikáját".

aeidennis 2011.06.28. 13:34:34

Az igazi demokrata elfogadja azt is, ha Hitlert választja meg a nép. Ha nem fogadja el a nép döntését: nem demokrata. Ennyi.

Várúr 2011.06.28. 13:36:09

@TaTa86.:
Sok mindent nem értesz TaTa... Sebaj, fő, hogy véleményed legyen. Megértéshez ugyan nem vezet, de levezeti a frusztrációd.

2011.06.28. 13:37:11

@aeidennis:
ez ok, de ha aztán Hitler antidemokratikus lépéseket tesz, azt miért kéne utána elfogadni?

Várúr 2011.06.28. 13:41:04

@Belpo:
Ne kavarj össze egy db. újságírót az "erőfölényben lévő" jobboldallal. Arról nem szólva, hogy Demszkíjék újabb vinnyogása tök értelmetlen, de zsigeri utálatot bizony kivált... Épp Demszkíj, aki 2006-ban nemhogy nem sipákolt, de még ki is tüntette Görényit. Ekkora hiteltelenség szemet szúr a használtcikk-piacon is. Márpedig ez a petíciózás zsibáru, lejárt szavatosságú termék.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.06.28. 13:51:34

@Várúr:

Sok mindent nem értesz Sufniszolga... Sebaj, fő, hogy véleményed legyen. Megértéshez ugyan nem vezet, de levezeti a frusztrációd :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.28. 13:53:48

Képzeljük el, hogy Gyurcsány 2006. október 22-én bejelenti, hogy mindig is fel fog lépni az olyan típusú megoldásokkal szemben a törvény adta lehetőségeken belül, amelyek megvédik az állami célokat. Tehát vélemény-kifejezés van, botrány, balhé nincs, tisztelt hölgyeim és uraim. A Fidesz-vezérkart beviszik az óberhére 120 órára, abból az első 48 óra ügyvéd nélkül nyaralás. Kapnak egy jó kávét - plusz harmincegy rosszat -, aztán 26-án kiengedik őket. Szevasz, mehetsz reklamálni Putyinhoz.

Üvöltöttetek volna, mint sakál, pedig ezzel megelőzte volna a szemkilövést. :-DD

orgoványi erdőjáró 2011.06.28. 13:54:02

Ennyit tud a ballib elit, meg a nevét aláírni... szánalmas emberi hulladékok a történelem szemétdobjának felső rétegében.

collateral collector (törölt) 2011.06.28. 13:55:00

".. Biszku Bélától tudjuk, hogy a kommunizmus nem épült fel Magyarországon .."

:DD

az még csak most fog felépülni. nem véletlen, hogy a kínaiak is 24 év után éppen most látogatnak meg minket. látják, hogy visszatértünk arra az útra, amiről 20 éve letértünk egy kicsit.

2011.06.28. 13:55:01

@Várúr:
Persze, ezért hiteltelen Demszky. A vitám nem is ezzel van. Hanem azzal, hogy mi értelme ennek a visszakézből ütésnek, főleg partvonalon kívül került, önmagukat lejáratott emberek esetén(értem ezt a fideszt támogató médiákra). Szerintem kontraproduktív. A fidesz gőzerővel követi el azt a hibát, amit az szdsz-mszp politikai, értelmiségi elit. Vagyis tévedhetetlennek hiszi magát. Nagyképű.

TGM egyébként nem vált olyan hiteltelenné, mint a többi. Sztem.

aeidennis 2011.06.28. 13:57:34

@Belpo: mert a többség erre szavazott, azért.

R. Daneel Olivaw 2011.06.28. 13:58:09

Mikor az ember azt hinné, hogy vastagabb bőrt képes félen már nem lehet villantani, akkor azért dicső politikusaink és ... khm... filozófusaink, és egyéb, az OPNI bezárása folytán muszáj-kabát nélkül szabadon garázdálkodók bebizonyítják: de igenis lehet...
hogy szegény kis rettegő, megfélemlített barátaink hol voltak, hol nem, 2006. táján, az egy másik érdekes kérdés, akkor nyilván nem rettegtek, nyilván más elfoglaltságuk akadt, például sok köteg pénzt számolni meg a ciprusi számlára utalás előtt...
mindenesetre köszönjük, reméljük azért Hillary felismeri bennük az elmeroggyantat, mint ahogyan azt is, hogy idővel azért csak bekerülnek az őket megillető puhára párnázott szobácskájukba, ahol tetszés szerint csapkodhatják majd magukat a falhoz...

EMU 2011.06.28. 13:58:46

"Levelükben arról írnak, Magyarországon autokratikus rendszer épül." - tehát nem hazudtak, úgyhogy? Azt is írhatták volna, hogy despotizmus, és azzal is jóval igazabbat szólnának, mint ez a rezsim bármikor.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.06.28. 13:59:54

Ha 20 éven keresztül farkast kiáltanak a rettegők a cincogó kisegér miatt is, rájuk se hederít senki, ha támad egy komplett falka.

Szeláví :)

KopaszMercis 2011.06.28. 14:00:32

Mijez a level az amerikai kulugyminiszterhez? Nem kepesek rajonni, hogy az amcsik sem regen sem most nem tudnak mit kezdeni a komcsikkal?

Hiaba ugatna Hilray Clinton a karavan halad, a komenyizmus komenyizmus.

KolompárRómeó 2011.06.28. 14:01:40

Én azért adonisz Kovács energetikai - ja nem is! - adóügyi biztos elftársat hiányolom a sorból. Az az ember, aki tavaly tavasszal remegve féltette a demokráciát, az miért nem írta alá?

Az az ember, aki előtte évtizedekig egy teljesen másik rendszernek nyalt be.

Micsoda világot élünk!

ob.szerver 2011.06.28. 14:02:33

"Jöhetnék megint a szemkilövéssel..."

Tehát nem jöttök. Pedig jöhetnétek. A demokratikus intézményrendszer leépítését, a következő 10 kormány kezének megkötésének szándékát tehát nagyvonalúan nem ellenpontozzátok azzal, hogy Gyurcsány (személyes parancsára természetesen) bezzeg szemeket lövetett ki.

Van ennél lejjebb?

Megfigyelo 2011.06.28. 14:02:44

A petíció minden szava igaz. Nagyon helyesen tették, hogy megírták. Tudnia kell a világnak, hogy itt diktatúra épül.

huwta 2011.06.28. 14:04:35

"Orbán májusban tárgyalásokat folytatott a kínai kommunisták egyik pártvezetőjével a Fidesz és a Kínai Kommunista Párt kapcsolatainak szorosabbra fűzéséről"

www.origo.hu/itthon/20110624-ven-csiapao-magyarorszagi-latogatasa-eloadas-elten.html

Lehet röhögcsélni Kedves Kormány Által Fizetett, Orbanviktor.hu Szerkesztők, de ettől még a tények makacs dolgok.

KopaszMercis 2011.06.28. 14:04:36

@R. Daneel Olivaw:
Most is ugyanugy szamoljak a ciprusra utalando Zsozsot, csak most a fidesztol kapjak a kollegak ;)

Ne hogy azt hidd, hogy a felszin alatt ezek ellensegek.. leosztjak a hulyeket mint te, akik elhisznek barmit, es uralkodnak rajtuk. Ez a sorsotok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.28. 14:04:56

@aeidennis: ez így van

@Várúr: tatával én sokat szoktam vitázni, túl sokat, de ti összesen mandineres törzsszavazók és apologéták nem értek annyit, mint ő.

@Belpo: de ők már a választás után sipítoztak. egyből.

2011.06.28. 14:07:53

@immortalis:
Persze, mert a fidesz csinálta :) Most már az elmúlt 60 év is rendben van, elvégre egy az utunk kínával. Az mellékes, hogy a kínai kommunizmus áldozatainak számát alsó hangon is 80 millióra teszik. Jah, kérem változnak az idők. Kérem alássan, ez a reálpolitika. :)

baloo112 2011.06.28. 14:08:01

Szånalmas Clintonnak ilyesmit irni, szånalmas az egesz magyar ellenzek....
Kb annyira mint szemkilövesesezni, meg mint a Mandiner dörgölözese.
Minden vak låtja hogy autokråcia, Putyinizmus van es egyre jobban lesz is....
Kedves szerzök miert nem irjatok ki a blogbejegyzesek vegere hogy fizetett (x).....

Tidal Wave 2011.06.28. 14:11:36

"hogy óbégasson csak a mélyen tisztelt liberális elit, az fogja csak igazán fixálni a feléjük áradó gyűlöletet, és ha ez kell nekik ahhoz, hogy több foguk legyen, mint ahány szavazatot leadnak rájuk, ám legyen, tessék"

Ezért szép ez a tavalyi kétharmados győzelem, mert a "Szerencsétlen Dilis Szarházik" Copyright: Dajcstomi legfeljebb a konyhakőhöz verhetik a seggüket.

Erről a mondatról egyébként Bayer Zsolt 2002-es mondása jutott eszembe, amikor azt mondta, hogy Istenem, valakik itt nagyon imádkoznak egy büdös nagy pofonért, de meg is fogják kapni.

Egyébként érdekes, a jobboldal például 2002. őszén nem küldözgetett leveleket George W. Bushnak és Colin Powellnek, hogy ne fogadják a D-209-es ügynököt...

2011.06.28. 14:11:43

@tesz-vesz:
hát mást nem tudtak, kikerültek a parlamentből. :) Joguk van hozzá, ebben talán egyet értünk. De azért ne felejtsük el, hogy a fidesz meg 2002-ben sipítozott rögtön. Lásd a linket.

ioi (törölt) 2011.06.28. 14:12:42

tök jó, hogy Kottász és a Mandiner nem aggódik, miközben a legjózanabb emberek is elkezdtek már.
de remélem, hogy azért Kottászéknak lesz igazuk.

csak az ilyen mondatokat ne írnád le kedves Kottász, mert ez akkora baromság: "valószínűleg ezt az autokráciát sem két perc alatt húzzák fel majd az állami emberkölcsönzőből szalajtott, éhbérét kubikolók a közmunkatáborokban."

KopaszMercis 2011.06.28. 14:13:12

@Tidal Wave:
"Egyébként érdekes, a jobboldal például 2002. őszén nem küldözgetett leveleket George W. Bushnak és Colin Powellnek, hogy ne fogadják a D-209-es ügynököt..."

Hat mert nem tudnak angolul :D

collateral collector (törölt) 2011.06.28. 14:13:20

@baloo112: "... mint a Mandiner dörgölözese ..."

a mandiner nem dörgölőzik. a mandiner dolgozik! őket ezért fizetik. de ezzel semmi baj nincs is, sok ilyen van, minden oldalon. csak ne higyje senki, hogy ez valami független blogolás, vagy ilyesmi.

bőrmók 2011.06.28. 14:15:40

Ez egy jobboldali poszt paródiája?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:15:55

Autokratikus rendszer leginkább éppen Amerikában van.
Az Elnök mindenek felett.

Ha meg arra gondolnak a kedves levélírók, hogy soha többet nem válasszák meg őket szabad választásokon kormányzópártnak, akkor remélem igazuk lesz.

Gersz 2011.06.28. 14:17:43

Itt már csak Tóni szemlélete segít, a bódultság, amibe ő is burkolózott
mindennapiember.blog.hu/2011/06/28/toni_a_hutt

csoko20 2011.06.28. 14:17:44

Több mint 20 éve megy ez a segítségkérősdi-levelezősdi!

Szerintem már nyugaton is megbánták, hogy az első TGM kézjegyével ellátott könyörgést átvették!

Ha valami nem tetszik, akkor tessék cselekedni! Az egyiptomi, tunéziai, líbiai "demokraták" nem leveleztek.
Megnézném, ahogy Magyar Bálint csőbombát rak össze, Demszky Molotov-koktélokat shakel, Tamás Gáspár Miklós pedig Rambo fejpánttal szuronyt szegez az AK-ra:)))

2011.06.28. 14:18:47

@Tidal Wave:
nem sok értelme lett volna, Bush éppen néhány háborút vezényelt, biztos foglalkozott volna vele, de azért elég immortalis linkjére vetni egy pillantást.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.28. 14:20:38

"itt az idő" zavarjuk el a törpediktátort.

Ezek már sokkal rosszabbak mint a szocik!

mbarna 2011.06.28. 14:21:11

Egyébként ez az egész poszt egy nagyon nehéz témát (ti. jó-e, hogy folyton filozófálnak a politikusok, illetve jó-e, ahogy teszik) közelít meg elképesztően primitíven. Egy csomó nagyon érdekes kérdés kapcsolódik a témához: idegesítő-e, hogy folyton ugyanazokat a köröket teszi meg a politikáról szóló párbeszéd; árt-e ez a gyakorlat a védelmezett "értékeknek"; ártana-e a védelmezett értékeknek, ha végre nem esnek róluk szó (szerintem valószínűleg nem); segítené-e a védett értékeket, ha más színvonalon folyna a róluk szóló vitatkozás; mennyire feladata a mindenkori ellenzéknek, hogy a kormányt támogassa / lépéseit kritizálja; mennyire legitim a külföldi tekintélyekre való hivatkozás egy ilyen vitában, stb...
Ezek közül egy sem szerepel, helyette csak az egyébként egyre kevésbé létező – a '90-es években tapasztaltnál biztosan sokkal kisebb a befolyásuk – liberális értelmiség bűneit sorolja fel.

A felsorolt sérelmek egyébként jogosak, és valóban rossz lehetett elszenvedni őket, de muszáj lenne túllépnie rajtuk a "jobboldali sajtónak", mert a vita szempontjából irrelevánsak. Biztosan sokan emlékeznek még a jobboldalon arra, hogy baloldali körökben egy időben a szocialisták minden rossz lépésére az volt a válasz, hogy "Orbán bányák", meg "Országimázs Központ"... sajnos az érvelés, amit ez a poszt bemutat, ugyanezen a szinten van :(

igényes 2011.06.28. 14:23:42

Brüsszelben, 2008-ban Orbán csak sugott, aláírni nem mert?

Szerintem kevés aljasabb dolog van annál, amikor politikusaink külföldön gyalázzák egymást. Magyarországon már a "holló a hollónak nem..." sem igaz. Sőt! A holló csak a hollónak igazán. Mostani postom ihletője az a hír, mely szerint Orbán Viktor Brüsszelben az újságíróknak csendben (látom magam előtt Orbán cinkos vigyorát) odamondta, hogy Gyurcsány beceneve az EP-ben az, hogy "a hazug miniszterelnök".

is 2011.06.28. 14:24:27

@tyto: ez a fogd ra a nyuszira, hogy eveken at hagytad Orbantol atvagni magad a palankon? atbasztak, Belam, es most is inkabb masban keresed a hibat? na, hat van meg elore az onmegismeres út-ján.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:24:38

@mbarna: Már hogy lenne igazuk ?
Hogy lenne autokrácia egy olyan országban ahol 4 évente szabad választások vannak ?

Költségvetési törvény egy részét kőbe vésték (2/3-hoz kötötték) valóban. Hogy ne lehessen olyan évtizedekre visszavető hiányt produkálni, mint az elmúlt 8 évben.
Én ezt inkább üdvözítőnek látom, mint károsnak.

rozsomák 2011.06.28. 14:25:10

Ez a kis dolgozat ez most mi akart lenni ? Középiskolás írásnak már gyenge..

Az anno még nyilván kisiskolás szerzőcskének nyilván nincsenek emlékképei arról, hogy rohangáltak Orbánék sírni külföldre, amikor ellenzékben voltak. Javaslom előszedni Szájer doktor írásait tanulmányozásra..
Pedig szerzőcske, tessék utánajárni ezeknek a dolgoknak és két perc gondolkodás után rájössz majd, - tudom, ez persze megerőltető két perc lesz - hogy tök evidens, hogy mindig az ellenzék rohangál külföldre mószerolni a másikat, hogy mi is folyik itten nálunk...
Mert ugye ez egy kormányon levőtől elég nonszensz lenne.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:26:20

@igényes: Persze.. csendben modta a Gyurcsányról ezt.
nem gondolod hogy a Feri CNN-nek adott interjúra sokkal inkább hatással volt erre a folyamatra ?

www.youtube.com/watch?v=6HTKhm7rlKs

Valandil 2011.06.28. 14:26:55

Most már értem a lightos troll-rohamot: Index-címlap.
Először azt hittem lekapcsolták a kapcsolat.hu-t meg a népszabót...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.06.28. 14:28:43

" Lötyögős népség vagyunk ugye, akarom mondani kimondott Mucsa, ahol minden lassan épül, valószínűleg ezt az autokráciát sem két perc alatt húzzák fel majd az állami emberkölcsönzőből szalajtott, éhbérét kubikolók a közmunkatáborokban."

Az irónia meg a cinizmus kurvára nem ugyanaz.

ja, és kettősmérce

Gyurcsányi Viktor 2011.06.28. 14:30:00

Demszkiéknek a mocskoshazaárulózsidókurvaanyjukat!

2011.06.28. 14:32:18

@Trompf:
az autokrácia nem mindig zsarnoki. De mondjuk alapvető, hogy domináns szerepbe juttat egy bizonyos pártot. (Márpedig itt most ez folyik) Továbbá a politikai hatalom egyetlen személy kezében összpontosul, lásd az Opera főnökét is ő nevezi ki. :):)

KopaszMercis 2011.06.28. 14:33:10

@igényes:
milyen nyelven mondta oda orban?

escéhá 2011.06.28. 14:33:59

@Csiken Disztroly:

Nem bírom tovább (megfogadtam, hogy csak akkor szólok hozzá, ha minden hozzászólást elolvasok, de közben Kossuth Rádiót hallgatok, így muszáj...)

Én hová tegyem magam, amikor a (jelenlegi Orbán-) kormány nevesített intézkedéseivel 100 %-ig egyetértek, csak hát látszik, hogy kurvára nem azt csinálják, amit mondanak??? Meg nem az a cél?

Már azt nem hiszem el nekik, hogy a visszagyűjtött alomíniumot csakogyan újrahasznosííják, vaze. Pedig ez lenne a legkevesebb...

KopaszMercis 2011.06.28. 14:34:04

@Trompf:
Es akkorat mint 98-02 kozott lehetett csinalni akkorat lehet majd?

Sieg 2011.06.28. 14:34:12

Vicces visszagondolni, hogy még az első Gyurcsány kormány alatt a jobberek pityeregtek diktatúráról meg a demokrácia végéről. A pontos okára már nem emlékszem, asszem a szokásos volt, vereség után választási csalást vizionálni, hogy lehessen magyarázkodni és dühöngeni.

No persze most, hogy minden intézményt legyalulnak, pártemberekkel töltenek fel, gyalázzák és gyakorlatilag érvényen kívül helyezik az alkotmányt, úgy gondolják, hogy (mivel leváltani nem lehet), ezért saját emberekkel bővítik az AB-t, saját állampolgáraikat alázzák meg és úgy egyáltalán mindenhez a buldózer hozzáállással esnek neki, most semmi ilyesmiről nincs szó, most siránkozik a liberál-bolsevik értelmiség. Pont ilyenből nő ki az autokratikus hatalom: a saját vélemény abszolút igazságába vetett hitből, aminek a következménye a dózerolás, a "righteous" nekibuzdulás.

Autokrata-e a rendszer ezek után ebben a pillanatban? Nem. De ha valaki ÉPÍTENI akar egyet, pont így kezdi és afelé mozgunk. Itt a magyarázat az "épül" igére, amivel a t. posztoló nagy gondban van.

A poszt stílusa meg lement kutyába, a szokásos Fideszdroid szurkoló szintre. Volt már sokkal jobb is itt, mint a mostani 90% érzelem / 10% értelem politizálás, nagyrészt gyalázkodás és rigmus-puffogtatás.

is 2011.06.28. 14:34:17

@Belpo: es azt is tudjuk, ki volt Demszky 1990 elott, meg azt is tudjuk, hogy Arpi bacsi 1956-ban pont Wittner mellett ucsorgott halaraitelve. Doktor Kottasz csak bevette az emlekezetcsillapitot, meg a gondolkodasgatlot. 2 perc gyulolet ez, semmi mas. a torzskommenteloknek tartjak, hogy ok kiuvoltozhessek magukat. de vlsz. csak kesobb jonnek. vagy mar elfogytak? mar a 2 perc gyuloletre sem jonnek elegen? mit lehet meg ennel is lejjebbrol adni, hogy legyen latogatottsag? talan meg ha csocsok es pinak lennenek...

KopaszMercis 2011.06.28. 14:37:54

@is:
"es azt is tudjuk, ki volt Demszky 1990 elott"

o is a part ellensegekent tanulhatott nyugaton?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:38:11

@Belpo:
Ne vicceljünk már ezzel. Ha azt hiszi valaki, hogy ebből a szempontból bármelyik kormány jobb, az magát veri át.

Néhány gyűjtés az MSZP-s kinevezésekről 2002 körül (Nem lesz boszorkányüldözés résznél):

www.gondola.hu/cikkek/13230-_Mi_lesz_itt___-_gondola_osszeallitas.html
www.gondola.hu/cikkek/17596-_Mi_lesz_itt___-_A_masodik_szaz_nap.html

tovabb a jezsovi uton 2011.06.28. 14:38:47

ezek az életük nagy részét nyílt levelek irkálásával , meg a náciktól való rettegésben töltötték, és jol megélnek belőle, viszont hillary művésznő azért küldhet egy cirkáló rakátát a csuti csodacsatárra nyugodtan...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.06.28. 14:39:31

Nem tudom, melyiktől hányok jobban: az ilyen levelektől, vagy az ilyen posztoktól. Egy biztos, hogy mindkettő értelmetlen és gusztustalan...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:40:19

@KopaszMercis: Akkorát lehet.. 60%-ról 55%-ra csökkent ugyanis a GDP arányos hiány.
2010-ig ez felment 85%-ra.

escéhá 2011.06.28. 14:41:48

Miről mesél a gyertya lángja?

A kémia éve van. Szedjük össze az összes kémiai folyamatot, ami miatt meggyulladt a gyertya.

Amikor egy gyertyát nézel, nem a kémiai folyamatot látod, hogy a paraffin felvezeti a lángot a lángtérbe, s elkezd párologni és kiszorítja a levegőt, így a lángmagban alacsonyabb a hőmérséklet, s nem is azt, hogy a láng magjában a legkevésbé van égés. A szén molekuláiról sem figyelsz meg semmit, hogy mit köt le, s mit nem...

Érted?

escéhá 2011.06.28. 14:42:36

A száraz fű nem vette észre...

KopaszMercis 2011.06.28. 14:43:24

@Trompf:

mennyit csokkent a nominalis hiany?

Long R3 IGF-1 2011.06.28. 14:45:42

Majd a kínai komancs haverjai megtanítják a Nemzet Vezérének, hogyan kell tankkal letarolni a tüntetőket. Mit neki szemkilövetés, paprika spray, vízágyú...

fabot 2011.06.28. 14:46:11

@is: az egy dolog hogy mi volt ELŐTTE. A szomorú az, hogy mi lett belőlük MIUTÁN a hatalom elborította az agyukat. Pedig olyan rendes bárányoknak tűntek. És íme, mivé lettek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:47:01

@KopaszMercis: Az kádár óta nem csökken. De nem is ezt nézik se a hitelezők, se a kritériumok (EU csatlakozás), hanem a GDP arányost. Az pedig Orbánék alatt csökkent, Gyurcsányék alatt meg a legnagyobbat nőtt.

innovation 2011.06.28. 14:47:23

Mi a faszért rohangálnak egyesek folyton külföldre, ha valami nem tetszik itthon? Brüsszelt még megértem, mert hála Istennek tagjai vagyunk az EU-nak, de hogy Londonba, Berlinbe, Moszkvába vagy Washingtonba... Pf! Mennek árulkodni? Mrs. Clinton mit fog tudni tenni? Ír levelet Orbán úrnak, hogy kérem, legyen jó fiú és figyeljen az ellenzékre?!?!?!
Most komolyan! Megáll az ember esze az itthoni politikusnak csúfolt emberektől.

pucros 2011.06.28. 14:48:26

A diktátor uralkodásának megvan az az előnye a néphatalommal szemben, hogy a diktátorok időnként azért cserélődnek, tehát olykor sorra kerül egy-egy rátermett is. Viszont ha egy nép nem képes uralkodni magán, akkor hova váltod le?

Nézzétek ennek a mi népünknek a beteg és perverz viszonyát a választott képviselőihez. Eleve ott kezdődik a probléma, hogy csak hazugsággal lehet a szavazatát elnyerni. De eleve már a demokráciáról a nyilvánosság előtt ápolt kép is egy óriási hazugság, közepén azzal, hogy a nép bölcs, hogy bölcsen dönt.

A svájci vagy a svéd lehet hogy az, de a mienk ostoba, mint egy segg - ennek megfelelően a mi demokráciánk természeténél fogva egy Patyomkin-világ, egy ibseni élethazugság. Nagyon helyes, ha a kormány megpróbál működőképesebb, hatékonyabb szisztémát bevezetni. és a demokráciát meghagyja annak, aminél nálunk amúgy sem tud több lenni: kirakatnak, díszletnek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:49:11

@Sieg: A pontos oka az volt, hogy Gyurcsányék ugyan olyan autokráciát építettek, mint most Orbánék.
A vicc pedig az, hogy akik ezt akkor építették most azok sírnak Hilarynak.
Rettegésben mondjuk mindig erős volt a baloldal, ahogy hazánk külföldi lejáratásában is élen járnak.

na__most__akkor 2011.06.28. 14:49:19

Damoklész, nem Demoklész.

Ékezet: "o is a part ellensegekent" "emlekezetcsillapitot" és hasonlók...

Szánalmasak vagytok.

political ideology 2011.06.28. 14:50:05

Demszky Gábor, Magyar Bálint és Tamás Gáspár Miklós ......köszönjük szépen....innentől nem érdekel ez a retkes fos....

csoko20 2011.06.28. 14:50:25

Orbán most Kínával bratyizik, így az ellenérdekelt oldalnak is fel kell mutatni egy nagykutyát. Ebben a súlycsoportban egyedül az USA, illetve külügyminisztere jöhetett szóba.

Ha Orbán a Boca Juniorsnak szurkolna, akkor Demszkyék nyilván River Plate sálban tetszelegnének.

Ha Gyurcsány pizzát rendelne, akkor Orbán kínait.

Ha Orbán síelni menne, akkor Fletóék a trópusokra és fordítva.

Nem kell ezt túldimenzionálni: az egyik lépett egyre balra, a másik épp ezért lép egyet jobbra. Ez min. 500 éve így megy kishazánkban:)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:51:13

@innovation: Az a céljuk, hogy Hilary beszóljon valamit, mert az mégse járja hogy előbb Kínával aztán Amerikával bratyizunk zokszó nélkül.

egerészölyv 2011.06.28. 14:52:19

- Engem végtelenül sértene Hilary helyében, ha úgy írnának nekem levelet, hogy egyúttal széles körben publikálnák is. Nyomoronc szalmabábnak, paprikajancsinak érezném magam.
- A "mérvadó elit" külföldi pénzekből (melyek mára elapadtak) majd' két évtizedig nyammogta a fülünkbe a maga briliáns fensőbbrendűségét. Hol vagytok, fiúk-lányok?
- Mindamellett a cikk hangvétele emlékeztet a matekblog (Vincent) fröcsköndözéseire. Nem kellene. A vesztesek hangnemét hagyjuk meg a veszteseknek. (Van valami hasonló tétel az Egy kiállítás képeiben...)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 14:52:27

@csoko20: A gond éppen az, hogy Orbán egyszerre bratyizik Kínával és Amerikával.
Ezért kell sírni meg rettegni egy kicsit, hogy legalább az egyiket megpróbálják elkúrni még időben.

egerészölyv 2011.06.28. 14:53:03

- Engem végtelenül sértene Hilary helyében, ha úgy írnának nekem levelet, hogy egyúttal széles körben publikálnák is. Nyomoronc szalmabábnak, paprikajancsinak érezném magam.
- A "mérvadó elit" külföldi pénzekből (melyek mára elapadtak) majd' két évtizedig nyammogta a fülünkbe a maga briliáns fensőbbrendűségét. Hol vagytok, fiúk-lányok?
- Mindamellett a cikk hangvétele emlékeztet a matekblog (Vincent) fröcsköndözéseire. Nem kellene. A vesztesek hangnemét hagyjuk meg a veszteseknek. (Van valami hasonló tétel az Egy kiállítás képeiben...)

egerészölyv 2011.06.28. 14:55:27

@Long R3 IGF-1: gyurcsány hármat bérmált volna örömében, ha ilyen diplomáciai sikert ért volna el...

Indriq 2011.06.28. 14:55:36

Vajon akkoris kikelt magából a tisztelt mandíner, amikor ellenzékből orbán kint fikázta az EUban a magyar kormányt? (Vagy már akkoris az orbanviktor.hu karbantartója volt?)

Az tény, hogy haszna nem sok lesz a levélnek, de ez NEM sunyin és titokban ment. Talán csak annyi lesz, hogy az USA mégjobban leszarja az országunkat, így a nemzetvezetőnk sikeresen kína-függővé teszi az országot. Amíg jó lesz, addig kánaán, de ha valami krach beüt, na akkor egyedül maradunk orbánka harcában.

sárkányfő 2011.06.28. 14:56:34

- hé, Józsi, kéne egy poszt holnapra.
- oszt miről?
- leszarom, válassz a mai hírekből.
- hát, az origó azt írja, a Pintér excége a legdrágább ajánlattal elnyert egy melót...
- hülye vagy? Pintért bemószerolni? mit szólna a főnök?
- ja, izé, tényleg bocs... és az új AB-tagokhoz mit szólsz? a Hírszerző azt írja, a Pokol Bélus állami pénzen fordíttata le a saját könyveit, meg a kisebbségi kérdésekben nem szereti az egyenlő bánásmódot...
- állj! hékás! észnél vagy? ki akarsz rúgatni? mit képzelsz, hová írsz? ez a mandiner! szedd már össze magad!
- bocs, bocs! várj, most látom, a kimúlt libsik levelet írtak...
- na ez az, végre! tudsz te ha akarsz! ez jó lesz, a tartalommal nem is kell törődni, csak vedd elő a szemkilövést, Árpi bácsizz, meg tudod a szokásos közhelyek és lasájnló stílus, a törzskomemtelők be fognak szarni a gyönyörűségtől.... mint a régi szép időkben... reggelre meglesz ugye?
- naná, már írom is!

Sieg 2011.06.28. 14:57:09

@Trompf: Miért is volt az akkori autokrácia-építés? Különös tekintettel arra, ha ez a mostani nem az. ;)

Csak félig ironikus a kérdés, én nem vettem észre, hogy ez történt volna, csak azt, hogy balfaszok voltak. De lehet, hogy elfelejtettem vagy fű alatt építkeztek.

popocatepetl 2011.06.28. 14:57:20

Levelezzenek csak, fórumozgassanak csak, hetihetesezzenek csak!

A kutya ugat, a karaván halad.

Terwero 2011.06.28. 14:57:27

Kedves Doktor Kotász!

Irónikus a neved. Talán ideje lenne újra megnézened a Tanu című filmet, ahonnan a nevedet kölcsönözted és összehasonlítani az akkori kormányzati retorikát a mostanival.
Aztán majd megnézzük, van-e még kedved röhögni.

www.youtube.com/watch?v=5o9jx7koibA

Lasombra 2011.06.28. 14:58:01

nem olvastam az összes kommentet, ezért bocs, ha már volt.

nem szégyen a másik embertől tanulni, például a hátramutogatás szép nemzeti hagyományát. lássuk, hogy is ment ez abban az ominózus elmúltnyócévben:
www.origo.hu/itthon/20061024orban.html

míg liberális felebarátaink max valami bullshit nyilatkozatra számíthatnak Hillary-től, addig a Nagyformátumú Államférfi konkrétan a csapok elzárását kérte a saját hazája ellen, mert hát a kommunizmus erkölcsi öröksége járta be az országot. (khkhmmkínahrmmm... bocsánat.)

tisztelettel eligazítást kérnék az Agitprop Főosztálytól, hogy most akkor hazafias-e külföldre rohangálni jajveszékelve. vagy pusztán csak attól függ, hogy aki rohan, az tud-e... akarom mondani szokott-e focizni vagy sem?

egerészölyv 2011.06.28. 14:58:50

@csoko20: Ja, hogy "bratyizik". Lementünk a játszótérre óvodásnak, szavakkal harcolászunk primitíven? :(

Természetesen súlyos erkölcsi problémák merülnek fel a kapcsolatok szorosabbra fonásával egy vérgőzös kommunista diktatúrával. NEM VITÁS!
Ámde... Itt súlyos kényszerek munkálnak. Ha egy ország leáll az utódnemzéssel (valami emberi jogi cirkusz hatására), akkor valahogy gondolkodni kell az ifjúság pótlásáról...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.06.28. 14:59:14

@Várúr:

"Épp Demszkíj, aki 2006-ban nemhogy nem sipákolt, de még ki is tüntette Görényit."

1. gergényit nem demszky tüntette ki, hanem a fővárosi közgyűlés.

2. a kitüntetésről szóló határozat október 23. ELŐTT született, a fidesz/kdnp-s tagok egyetértésével (nélkülük nem is ment volna).

3. novemberben (két-három nappal a kitüntetés ÁTADÁSA előtt) volt róla szó, hogy visszavonják, ám sem a közgyűlés, sem demszky nem tette meg (index.hu/belfold/budapest/dnp1114p/ ), és a kdnp is csak az átvétel elhalasztását kérték (mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3578&Itemid=202 ).

REM: ne reagálj rá semmit, mert úgy is leszarom. nem neked írtam ez le, csak azoknak, akiket esetleg érdekel, hogy nézett ki a valóság.

2011.06.28. 14:59:14

@Trompf:
na de ez épp azt bizonyítja, hogy a "jobboldali" értelmiség ugyanazt a "rettegést" adta le, mint most a kukából üvöltöző szdsz. Mi a különbség?(A kuka) Természetesen igaza van, a Fidesz semmivel nem jobb mint a maszop-szadesz kormány. De nem azért kaptak 2/3-ot, hogy ugyanolyanok legyenek.

egerészölyv 2011.06.28. 14:59:22

@Indriq: abszolút sunyi a levél, ebben tévedsz.

Lasombra 2011.06.28. 15:01:03

@csoko20: "Ha Orbán a Boca Juniorsnak szurkolna, akkor Demszkyék nyilván River Plate sálban tetszelegnének."

River Plate drukkernek lenni mostanában majdnem annyira mostoha dolog, mint SZDSZ-esnek. :)

Várúr 2011.06.28. 15:01:16

@Herr SturmLikudnik:
Ha győzöd, találj ki valami eredeti dumát. Nem fog menni, de próbálkozz.

popocatepetl 2011.06.28. 15:02:31

@Lasombra: "Nagyformátumú Államférfi konkrétan a csapok elzárását kérte a saját hazája ellen"

Egyetlen országot sem nevezett meg, hazug és csaló kormányokat említett, akiket nem szabd támogatni. Jé, ebből a hazaáruló gyurcsányékra ismertél? Már te is? Mi lesz így velük ha már legodaadóbb, legszemellenzősebb rajongóik is így beszélnek róluk?

Sieg 2011.06.28. 15:02:31

@popocatepetl: Ezzel a poszttal megleptél, csak nem "a kutya ugat, a karaván halad"? Barátom, nagyon megtetszett neked ez az egysoros. Vagy a Fidesz már kommentelő-botokat használ, de még nem túl fejlettek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.06.28. 15:02:43

@Belpo:

"Persze, ezért hiteltelen Demszky."

ha másért igen is, ezért nem lehet hiteltelen, ld. fent: @mavo:

mondjuk azok a fidesz/kdnp képviselők, akik 2006 okt. 23 előtt megsavazták, majd utána nem vonatták vissza, és demszkyre kenik a mai napig - nos igen, ők erkölcsi hullák lennének minden normális társadalomban.

2011.06.28. 15:03:39

@is:
hát, ez van. Mégis, messze a mandiner a legnormálisabb "fidesz közeli média" :):):) Csak aggasztó, hogy 2 perc alatt elő lehet kaparni a dolgokat, hogy a fidesz ugyanezt csinálta, pepitába.

lobster thermidor 2011.06.28. 15:04:34

Kehes lovaknak, az odavetett silány abrak is megteszi.

csoko20 2011.06.28. 15:04:44

@Trompf: Szerintem csak itthon akarnak felmutatni valami-valakit, hogy nekik milyen fasza barátaik vannak nyugaton. Parasztvakítás, csak hát ehhez Orbánnak szebb díszlet volt a kínai delegáció.

Az amerikaik meg nem hülyék; tudják, hogy csak "belső felhasználásra" megy ez a levelecske. Nem akarják, hogy ezek a niemandok velük takarózzanak, mint ahogy azt sem, hogy Orbán a nyugatra mutogasson a saját tábora előtt.

popocatepetl 2011.06.28. 15:04:49

@Sieg: Megtetszett, mert minden benne van amit veletek kapcsolatban nekünk gondolni kell. Ennyi.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.06.28. 15:05:15

@popocatepetl:

"Egyetlen országot sem nevezett meg"

ott volt link, és jé, mi olvasható a hírben?

"ahogy fogalmazott - Magyarországon ez az elit nyíltan kijelentette, hogy egy országot úgy kell működtetni, mint egy nagyvállalatot. "Innen már csak egy lépés, hogy a hatalom, ha érdeke megkívánja, átlépi a jogállamiság határait, ahogy tette tegnap is Budapesten, amikor a megemlékezők ellen brutális rendőri akciót indítottak, erődemonstrációt mutattak be, az ünneplőkkel szemben brutálisan léptek fel, s habozás nélkül törték le az emberi jogokat" - sorolta a vádakat Orbán."

magyarország nem ország? te tudod ...

Lasombra 2011.06.28. 15:05:59

@popocatepetl: nagy kópé ez az Orbán. mi több millióan Magyarországra gondoltunk, de téged aztán nem tévesztett meg. te már akkor is tudtad, hogy Botswana miatt kelt útra.
haggyámá a hülyeségeiddel....

Long R3 IGF-1 2011.06.28. 15:06:08

egerészölyv: Ennél már csak az lesz nagyobb siker amikor a Vezéreteket a Kínai Kommunista Párt tiszteletbeli alelnökének választják :D

l.x. 2011.06.28. 15:06:15

Hogy itt momentán mi folyik, az megér egy szatírát. Hogy TGM és csapata hányszor és mit írt már alá, az meg egy másikat.

De írjanak inkább a mi Nancynknek, vele már régen megvan a közös hullámhossz!

innovation 2011.06.28. 15:07:01

@Trompf: Pf! Ezért levelet írni.
sok mindent elmond, hogy ellenézkben szidjuk a másikat, mert jogokat tipor, kormányon meg nyalunk neki, mert kell a pénze. Legalább a sajtótájékoztatón lett volna tökös a miniszterelnök úr és odamond, hogy enyje, azért Tibettel óvatosan. De kurválkodik itt mindenki...
Hillary meg! Inkább küldeném nekik a Kiscsillagtól a Pénz miatt c. nótát. Minden benne van.
A többi meg rizsa.

inebhedj - szerintem 2011.06.28. 15:07:33

"(...) egyik marxista lövi a másik marxistát?"
(Hofi Géza)

egerészölyv 2011.06.28. 15:07:38

@Long R3 IGF-1: szocialista szavazó vagyok, amióta szavazok egyáltalán. Jelenleg nemigen van "vezérünk". Nektek? Dolfi feltámadt?

Várúr 2011.06.28. 15:07:55

@Belpo:
Szerinted. Szerintem pedig TGM-nél meredekebb és gyakoribb pálfordulást ember nem hajtott végre húsz év alatt. Nem is mint az a bizonyos Saul a damaszkuszi úton... TGM azon közlekedik oda-vissza, megállíthatatlanul, néha vizel /pottyant egyet a közeli bokor tövén, majd tovább rója az utat szélsebesen. Már nem is elszabadult hajóágyú, hanem csapkodó inga.

fuhur 2011.06.28. 15:08:56

@Charlie Chan:Ha már a cenzúrázásnál, illetve a lakájmédiánál tartunk. Néztél te mostanában híradót?

popocatepetl 2011.06.28. 15:09:06

@mavo: Egyértelmű, hogy Magyarországra gondolt, illetve az akkor itt regnáló tetvekre.

2011.06.28. 15:10:40

@mavo:
rendben, ámen. de ha olyan hülye(mondjuk tudjuk, hogy az), hogy ezért elvitte a balhét, akkor magára vessen. De ő tűzte ki Görgényi mellére, miért nem utasította vissza? Amúgy, hidd el, én is megvédtem Demszkyt más esetben, de szegény annyira hülye volt, hogy kicsit fárasztó :):)

l.x. 2011.06.28. 15:11:09

@Belpo: "TGM egyébként nem vált olyan hiteltelenné, mint a többi. Sztem."

Egy antikommunista fazon, aki kommunistább, mint a legkommunistább az 56. utáni kommunisták között.
Hiteles és normális.

MLaszlo 2011.06.28. 15:11:15

Demszkáj akkor levelezzen, ha a saját kezűleg leszerelte a traktoros tiltó táblákat mindenhonnan... Amúgy demokratikusan.

preddy 2011.06.28. 15:12:07

Azért ne feledjük, hogy a politikai mószerolás intézményét is a Fidesz építette ki nekünk!
Tehet bármit a sok volt SZDSZ-es, ez már minden világok legjobbika lett és az is marad....
Vagy nem!

GGG77 2011.06.28. 15:12:28

@mavo: Rendben, hogy ez volt a Gergényi ügy menete, de ettől még Demszky mondhatott volna nemet arra, hogy átadja.

csoko20 2011.06.28. 15:12:44

@Lasombra: Nem kétlem, hogy lesz némi "számonkérés" a River háza táján, főleg a szurkolók részéről:))

Ezt mondjuk az szdsz-esek megúszták...

2011.06.28. 15:12:56

@Csiken Disztroly: A támadó tankokat meg szétlopja a helyi színesfémkereskedő rassz réteg :)

popocatepetl 2011.06.28. 15:12:59

@MLaszlo: Az nem számít. Az szerintük a gonosznácikirekesztőcigánytnemetetőhellerágikátnemolvasóbüdösparasztok ellen jogos volt.

genyamagyar 2011.06.28. 15:13:07

@Várúr: "Szerintem pedig TGM-nél meredekebb és gyakoribb pálfordulást ember nem hajtott végre húsz év alatt."

Orbán viktor?

Sieg 2011.06.28. 15:13:12

@popocatepetl: Azt ugye érzed, hogy érvelésnek egy kicsit gyenge? Deklarálod, hogy te a karavánhoz tartozol, amit a karaván mond, az mindenképp igaz és hogy bárki, akinek nem tetszik a karaván, az fogja be.

De jól érezhetően ennek információtartalma csak annyi, hogy te nem akarsz gondolkodni, csak élvezni az utazást. Úgy hívják, kognitív disszonancia (hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia) mérséklése, amikor is ahol érvelni nem tudsz és érzed, hogy nincs igazad, rigmusokat skandálsz és félrenézel. Ha túllépsz rajta, sokkal jobban fogod érezni magad.

Lasombra 2011.06.28. 15:13:19

@Várúr:
"Szerintem pedig TGM-nél meredekebb és gyakoribb pálfordulást ember nem hajtott végre húsz év alatt. "

nem tudom, hallottál-e már erről az úriemberről:
hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
KISZ-titkár, liberális, konzervatív, keresztény, autokrata, komonista, impresszionista, mazochista, fekete, fehér, narancs, vörös, amit csak akarsz...

popocatepetl 2011.06.28. 15:14:05

@l.x.: tamás gáspár miklós egy senkiházi, nagyképű, ingyenélő elmebeteg. És büdös is. Nagyon.

genyamagyar 2011.06.28. 15:14:12

@GGG77: Gergényi megvédte a várost a csőcseléktől. Járt neki a kitüntetés.

l.x. 2011.06.28. 15:15:31

@MLaszlo: A levélírással párhuzamosan nyilván bocsánatot kért - az egyébként tényleg nem a kultúra plafonját jelentő - fehér karácsony elleni nyomulásáért.

popocatepetl 2011.06.28. 15:15:41

@Sieg: Tévedsz. Nem mondtam, hogy fogja be mindenki aki nem tartozik a karavánhoz. Annyit mondtam, hogy az ugatása még nem lassítja le a karavánt. De ugathat nyugodtan.

genyamagyar 2011.06.28. 15:15:42

@Lasombra: Ja, aki kifejti az indokait... :)

popocatepetl 2011.06.28. 15:16:41

@genyamagyar: gergényinek börtön járna. Mondjuk betenném Budaházy mellé cellatársnak.

max val birca man · http://maxval.co.nr 2011.06.28. 15:17:15

Mit keres az aláírók közt a venezuelai rezsimet éljenző TGM?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 15:18:02

@Belpo: Mikor írt a Fidesz nyílt (mószeroló) levelet a kormány bármely vendégének az MSZP kormány alatt ?

l.x. 2011.06.28. 15:18:27

"Azért ne feledjük, hogy a politikai mószerolás intézményét is a Fidesz építette ki nekünk!"

Így van. Emlékezetes, amikor Göncz Árpád, a Fidesz alapítótagja feleurópasegíccsezett lastampailag.

l.x. 2011.06.28. 15:19:33

@max val birca man: Mondom, akkora kommunista, hogy Lenin tőle jobbra áll.

2011.06.28. 15:19:56

@Várúr:
Nem értek egyet veled. TGM 2000-ben lépett ki az szdsz-ből. Én nem pálfordulásnak nevezném, ha valaki beismeri, hogy hibázott, és rosszul gondolt dolgokat. ahogy ennél a levélnél is :):). Talán ne írjon alá olyan papírt, amin Demszky és Magyar Bálint rajta van. :):) Már hitelesebb lenne a kritikája

popocatepetl 2011.06.28. 15:20:05

@max val birca man: "Mit keres az aláírók közt a venezuelai rezsimet éljenző TGM? "

Miért, nem illik a szép kis társaságba?

Kivlov 2011.06.28. 15:20:50

kit érdekel mit írkászol néhány sárgacsillagos???

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 15:21:10

@Sieg:
Ezért.. Legalábbis tudtommal hasonló autokrácia építést rónak fel Orbánnak, mint amit ők műveltek egykoron.
Persze önmagában faszság autokráciáról beszélni egy olyan országban ahol 4 évente szabad választások vannak, de ez más tészta.

www.gondola.hu/cikkek/13230-_Mi_lesz_itt___-_gondola_osszeallitas.html
www.gondola.hu/cikkek/17596-_Mi_lesz_itt___-_A_masodik_szaz_nap.html

csoko20 2011.06.28. 15:21:30

@max val birca man: Hát, valaki a kínai komcsiknak nyal, valaki meg a dél-amerikai komcsiknak.
Itt nem lehet válogatni :))

Anselmo 2011.06.28. 15:22:03

Még szerencse, hogy nincs olajmezőnk, mert akkor már exportálnák is hozzánk a demokráciát.

Csak kíváncsiságból: volt a petíciónak olyan aláírója is, aki nem kopasznyakú?

Rathelor 2011.06.28. 15:22:26

Ugyan már.. még pár hónap és nyugodt szívvel kérhetünk menekültstátuszt bárhol nyugaton, mert államosítanak, üldöznek a nézeteinkért, csorbítják a jogainkat és a érdekképviseletünket, meg egyébként is diktatúra épül, stb, stb, stb :D Ki jön Hawaii-ra? XD

genyamagyar 2011.06.28. 15:23:18

@Trompf: A fidesz folyamatosan mószerolta Brüsszelben Gyurcsányékat.

Sieg 2011.06.28. 15:23:44

@popocatepetl: Ha hiszed, ha nem, itt senki sem gondolja, hogy kommenteléssel ezt a páncélozott buldózer-karavánt meg tudja állítani. De ez önmagában semmit sem tesz érvénytelenné vagy hamissá, vagy a dolgok elemzését/vitáját haszontalanná.

A rigmusod skandálása csak annyit mutat, hogy zavar, hogy mások máshogy gondolják.

popocatepetl 2011.06.28. 15:24:04

@csoko20: Jé, Orbán éljenezte a kínai rendszert? Valahogy ez nem jött át a hírekből. És az index kutyablogjait nem sorolom a hírek közé.

popocatepetl 2011.06.28. 15:24:50

@Sieg: Tévedsz, egyáltalán nem zavar. Háttérzajnak tartom ezt a pár hangoskodót.

l.x. 2011.06.28. 15:25:07

@genyamagyar: Az hagyján, de ezzel a baráti Almuniát is, lévén neki lett volna a feladata Veres varázsceruzát tartó kezére bni még idejében.

2011.06.28. 15:26:41

@Trompf:
most a "levélen" lovagolsz, vagy más mószer technika is megfelel? Többen belinkelték, hol mikor mit, olvasd el.

Lasombra 2011.06.28. 15:28:15

@Trompf: hehe. vicces.
figyi. miért nem mindjárt azt kérdezed, hogy "Na de mikor írt a Fidesz mószeroló levelet a kormány vendégének, akinek H.C. a monogramja, és amiben Tom Lantosra hivatkoztak?"

értem én, hogy mindenáron meg kell találni a legkisebb különbséget is a mai ellenzék és az öt évvel ezelőtti Fidesz viselkedése között, csak nehogy egyenlőség jelet lehessen tenni a kettő közé.

vagy a mószeroló levél az nemoké, Strasbourgba futkosás az oké?

nyilván nem fogjuk egymást meggyőzni, de valami rendező elvnek kell lennie a Fidesz szavazók viselkedésében is. csak próbálok közösen gondolkodni, hogy átérezzem, milyen lehet odaát.

Sieg 2011.06.28. 15:30:59

@Trompf: Azt ugye te is érzed, hogy az állami intézmények és vállalatok vezetőinek cseréje az nem egy súlycsoportban van azoknak az intézményeknek a ledózerolásával, amelyeknek a jogállam elve alapján a végrehajtó hatalom ellensúlyaiként, korlátaiként kellene szolgálniuk? Különös tekintettel a rendszer alapjának, az alkotmánynak a kiherélésére.

Nem róttam én fel a Fidesznek, hogy lecserélte a kormányzati vezetőket, ez elég természetes. Azért megnéznék egy hasonló számszerű összeállítást a 2010-es változásokról is. Valami azt súgja, hogy a második Orbán kormány újabb világrekordot állított fel. ;)

Az autokrata hatalom kialakításának sarokköve maga az alkotmány be(nem)tartása és a választási rendszer. Ez még maradt, de én borítékolom, hogy nem sokáig. A változások mutatják majd, hogy valóban autokratizmus lesz-e.

l.x. 2011.06.28. 15:32:06

@Lasombra: Mondjuk, én aszondanám, hogy akit demokratikusan elkültek a házból a halál náthás bájdorongjára, az legfeljebb memoárt írjon, hátha kíváncsi rá valaki.

Állítólag úgyis a parlament a politika helye... még a végén megérjük, hogy a Kossuth teret is összehugyozzák.

Sieg 2011.06.28. 15:32:18

@popocatepetl: aha, nyilván ezért kommenteled be mindenhová az egysorosodat.

ChatMan 2011.06.28. 15:35:49

Sajnos, (vagy talán hála istennek) amerika messze van. Mivel jártam már ott, és beszélgettem ottani emberekkel, tudom, hogy 99%-ban nem tudnának elhelyezni a térképen magyarországot. Ezért arra gondoltam, hátha Hillary Clinton is csak selytelmessen ismeri hazánkat, és az itteni politikusokat, így szüksége lehet egy kis segítségr, amolyan ki-kicsoda félére a demokráciát féltő levéllel kapcsolatban.

Ki Ő ?

Demszki Gábor
A demokráciát féltők magyar főpap aki március 15.-én minden évben kordonnal, és esernyős örzővédőkkel vette körül magát, a nép hangja ellen, valamint minden sarokra kitetetett egy traktorral behajtani tilos táblát, nehogy tüntetni lehessen az áldásos tevékenységük ellen. Tette ezt az akkor még létező SZDSZ nevű maguknak mindent liberálisan elprivatizáló politikai, gazdasági alakulat vezéregyéniségeként, az MSZP-vel koalícióban. De így felvetődik, hogy ki is az a koalíciós partner akivel együtt kormányoztak, nevezetessen az MSZP.

Az MSZP.

Hajszál híján szintén műltbéli politikai alakulat, mely a nép javát akarta, és meg is szerezte, az utolsó vasig. Mivel ez kevésnek bizonyult, irdatlan hitelt vett fel, eladósítva az országot, és minden magyar embert. De mivel ez is kevésnek bizonyult, az Eu-s pénzeket is a saját berkeikbe terelték. Demokráciából szintén gigászit alkottak, bekerítették a Kossuth teret, betiltották a tüntetéseket, majd a pártvezérük a legnagyobb lángelméjük, gyurcsány ferenc, (milyen lehet a többi) a demokrácia nevében gumilövedékekkel lövette a tüntető tömeget, és a belügyminiszterével összeröhögve azonosító jelzés nélkül, így bátran és következmények nélkül üttette verette a tömeget (ma egy olyan szervezet vezetőjeként tündököl, melyben a demokrácia szó is szerepel)....de ki is ő? gyurcsány ferenc?

Gyurcsány Ferenc

róla a történelem könyvekben és elbeszélésekben nem sok maradt. Csak annyit tudunk róla, hogy hazudott délben és hazudott este, hogy másfél évig nem csinált semmit, hogy a vagyonát trükkök százaival szedte össze, valamint, hogy tehetségtelen és ha nem házasodott volna jó helyre, akkor most elmondhatnánk, hogy a Lánchíd budai hídfőjénél az a kis kőszobor az ő nevét őrzi....nebezetessen a nulla.

Amennyiben Hillarynék volna még kérdése más demokráciaféltő politikusokról, szivesen kibővítem ezt a kis ki-kicsodát.

OrrSir 2011.06.28. 15:35:59

Pedig ők még bele se lövettek tömegbe.

Lasombra 2011.06.28. 15:36:00

@l.x.: egy halom civil és jogvédő szervezet sincs bent a parlamentben. akkor nekik is kuss? ugye nem?

abban viszont egyetértünk, hogy belügy itthon, parlamentben. nem külföldön és nem kint az utcán.
mindegyik bagázsnak.

popocatepetl 2011.06.28. 15:36:00

@Sieg: Azért kommentelem be, mert idegesít pár hülye ex-munkásőrt vagy beszívott libsifiút/lányt/izét.

csoko20 2011.06.28. 15:37:11

@popocatepetl: Egy szóval sem mondtam, hogy éljenezte, sőt azt sem mondtam, hogy Orbán:))

De ha te így láttad a nagy Tibet-barát, antikommunisták múltheti viselkedését, akkor nem vitatkozom:)

BruceTheHoon 2011.06.28. 15:38:38

@popocatepetl: "Megtetszett, mert minden benne van amit veletek kapcsolatban nekünk gondolni kell."

Na, ebben aztán van jobber pszichopatológia dögivel. Ti és mi, nekik gondolni _kell_, egybites világkép imádása rövid szlogenekkel, Turing-teszt elbukása nagy nyilvánosság előtt ...

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2011.06.28. 15:39:11

@escéhá: Nekem nem az a bajom, hogy bírál valaki, hanem hogy mi a szándéka a bírálatnak. Szerintem ennek a levélnek például csak a címzettje Clintonné, de igazából a magyar választóknak íródott. Kíváncsi vagyok, hogy a választ is publikálják-e majd.

Sieg 2011.06.28. 15:41:35

@popocatepetl: Sokkal több ember néz egyszerű szajkózó droidnak emiatt, mint amennyit idegesítesz (ha már ez a nemes célod). Az értelmes beszédnek meg különösen árt, ha érvelés helyett óvodás jellegű egymásra kiabálás megy.

MikeMyers 2011.06.28. 15:42:50

Erről az jut eszembe, amikor a rendszerváltás előtt *állítólag* Demszky levelet írt az amerikaiaknak, hogy csak az ő mozgalmát támogasság anayagilag, mert csak az az igazi.

l.x. 2011.06.28. 15:42:57

@Lasombra: "egy halom civil és jogvédő szervezet sincs bent a parlamentben. akkor nekik is kuss? ugye nem?"

Ha lesz egyszer 1 (egy) tényleg (!) civil szervezet, amelyik a problémájára orvoslást külföldre, vagy külföldről hazaírásban látja, áldásom lesz rajta - talán Nagy- és Kisszelmenc volt ilyen, igaz, az meg nem itthoni - a csaknem frissen hóra kivágott Demszky és az oktatásban elmebeteg cárként diktáló Magyar Bálint szemernyit más kategória. TGM meg patológiai, de ez közhely.

Bambano 2011.06.28. 15:43:04

egy bajom van ezzel a levéllel, azok írták alá, akik 4-8-20 évig az alapozását végezték a mai politikai rendszernek.

Most mit csodálkoznak azon, hogy a jó kis bombabiztos alapokra a fidesz házat épít?

Mit várnak Clintonnétól? Hogy leszóljon egy demokratikus választásokon megválasztott kormányt? Irreális elképzelés.

Ezért a kétharmadért Demszkyék ugyanolyan sokat tettek, mint Viktorék. Mi, a plebejus választók meg megválasztottuk.

Úgyhogy most bizonyos határok között kuss van a demokrácia féltőknek.

Nem szeretem, amit a fidesz csinál. De sokkal kevésbé szeretném, ha emiatt a demokrácia maradékát is kitakarítanák az országból.

escéhá 2011.06.28. 15:44:35

Igen, ez tudható. :-( Nincs mindenkinek annyi bélyege, hogy levelezzen az emberekkel. (És még én kérek bocsánatot. Bocs.)

Lucky Larry Silverstein 2011.06.28. 15:44:42

Muhaha, Demszky , Magyar, Tgm! Azt gondolná az ember, hogy szénné égett politikai hullák észreveszik magukat, de nem. Amíg élet van bennük....én inkább héber-szabadkőmüves ellenzék(sic)nek mondanám őket.

Lasombra 2011.06.28. 15:45:29

@ChatMan: "Mivel jártam már ott, és beszélgettem ottani emberekkel, tudom, hogy 99%-ban nem tudnának elhelyezni a térképen magyarországot."

nocsak. egy újabb rátermett anketőrt köszönthetünk köreinkben.
én meg Franciaországban jártam már, és beszélgettem az ottani emberekkel, tudom, hogy 66%-ban a vanília fagylaltot szeretik.

ZöldszemM 2011.06.28. 15:46:10

Valami Á'pi bát emleget a cikk író. Tán csak nem a Húgyagyú az ?

Anno úgy 92 -93 táján egy közhivatalban dolgoztam. Velem szemben egy fiatal kolléganő ült, dolgoztunk és néha beszélgettünk is. Valahogy szóba került a Gönc. Na mondja erre a fitalhölgy : "az a húgyagyú ??"" És mintha misem történt volna dolgozott tovább.
Ezt az indexen is közzé tettem, de onnam mindörökre kitiltottak.
Pedig csak azt akartam illusztrálni, hogyan vélekedett az ifjúság (egy része) a Gönc Papa regnálása idején.

regress 2011.06.28. 15:46:12

@popocatepetl: mi van, anyád panaszkodott tgm.-re?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.28. 15:46:37

@Lasombra: A francia átlag sem tudja mi van Ausztria határain túl, de egyáltalán.

Lasombra 2011.06.28. 15:46:44

@l.x.: oks. bár én nem erre a mostani Csodacsapatra céloztam, csak úgy általában próbáltam körüljárni ezt a csitt-dolgot.

2011.06.28. 15:48:35

@genyamagyar: Szerintem pedig TGM-nél meredekebb és gyakoribb pálfordulást ember nem hajtott végre húsz év alatt."

Orbán viktor?

Genya vagy,? Orbán Viktor soha! Mindig a világ idomult hozzá! Hát nem vetted észre, hogy csak egyet dobbant, és a kínai itt pitizik a küszöbe előtt? Nem vetted észre, hogy elfordul az USA-tól és az USA gazdasága összeomlik? Hát nem vetted észre, hogy Ő volt sz EU soros elnöke, és az EURO vissszanyerte stabilitását? Nem vetted észre? Ja! Akkor bocs.

GGG77 2011.06.28. 15:49:07

@Bambano: "Ezért a kétharmadért Demszkyék ugyanolyan sokat tettek, mint Viktorék."

Nem. Sokkal többet. :)

ZöldszemM 2011.06.28. 15:49:18

Valami Á'pi bát emleget a cikk író. Tán csak nem a Húgyagyú az ?

Anno úgy 92 -93 táján egy közhivatalban dolgoztam. Velem szemben egy fiatal kolléganő ült, dolgoztunk és néha beszélgettünk is. Valahogy szóba került a Gönc. Na mondja erre a fitalhölgy : "az a húgyagyú ??"" És mintha misem történt volna dolgozott tovább.
Ezt az indexen is közzé tettem, de onnam mindörökre kitiltottak.
Pedig csak azt akartam illusztrálni, hogyan vélekedett az ifjúság (egy része) a Gönc Papa regnálása idején.

2011.06.28. 15:51:12

@Bambano: Nem szeretem, amit a fidesz csinál. De sokkal kevésbé szeretném, ha emiatt a demokrácia maradékát is kitakarítanák az országból.

Jó lehet neked.

ChatMan 2011.06.28. 15:53:14

@Lasombra: Ha neked abból amit írtam ennyi jött le akkor szivesen helyesbítek neked....

" hogy 99%-ban nem tudnának elhelyezni a térképen magyarországot." helyett

Alig alig van aki el tudná a térképen helyezni magyarországot.

megj: beszéltem olyan hétköznapi emberrel aki európát sem tudta hol van.

Azt, hogy a franciák 66%-a vanilia fagylaltot szeret, elfogadom....te voltál ott, miért ne hinnék neked.

GGG77 2011.06.28. 15:56:47

@ChatMan: Segítek.

Orbán Viktor
A Fidesz nevű párt egyik alapító tagja. Korábban liberális, antikommunista politikus, aki a 90-es évek közepén pártját elkezdte a keresztény, konzervatív oldal felé kormányozni, mivel az MDF szétesésével ott maradt számára üres politikai tér. 1998-as hatalomra jutásával rohamosan csökkent a demokratikus értékekkel kapcsolatos szimpátiája.
Jobboldali médiabirodalom építésébe fogott, ahol nem ritkák a szélsőséges, rasszista, antiszemita vélemények sem. Pártja csak azért nem nettó nácikból áll, mert az a piac a Jobbiké.
Mára pártja eltávolíthatatlan, teljhatalmú ura, akiket posztján az ország legnagyobb tőkései tartanak. Minden cselekedete ezt a szűk pénzügyi kört szolgálja. Technokrata, senkit és semmit nem tisztelő politikáját nacionalista, keresztény konzervatív sziruppal önti le, így az sokak számára fogyasztható bizonyos intelligencia szint alatt.

lobster thermidor 2011.06.28. 16:00:20

@ZöldszemM:

Ebből azért annyira nem nehéz kitalálni, hogy kit minősít a megjegyzés.

2011.06.28. 16:02:20

@ChatMan:
selytelmessen

Látom igaz magyar vagy!

ChatMan 2011.06.28. 16:03:48

A demokrácia szó a DEMszky szóból ered, csatolt szórészként jött hozzá az OK RÁ ami azt jelenti, hogy a traktoroknak a behajtást megtiltani, van ok rá. Éa a végén amit már Hillary is pontosan tud mit jelent CIA. Így a DEM OK RÁ CIA egy közös magyar-amerikai mozaik szó.

ChatMan 2011.06.28. 16:05:32

@GGG77:
Ez olyan szint ahová én nem tudok lemenni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 16:06:57

@Belpo: Kár hogy nem érted a diplomáciai különbséget.

Mikor politikai fórumon, teszem azt az EP-ben, parlamentben elmondod a véleményed az más tészta. Ezt tette a Fidesz az MSZP és az MSZP a Fidesz ellenében ezidáig.
Ugyanezen fórumon tud a másik fél védekezni is.

De hogy egy diplomáciai baráti látogatás alkalmával, nyílt levélben mószeruljuk be az országot, kormányt, erre még nem volt precedens.

Lasombra 2011.06.28. 16:07:29

@ChatMan: kösz a helyesbítést. but i still fail to see the relevance, ahogy az ottaniak 99%-a mondaná. Hillary Clinton tudja, hol van Mo., nem? hogy most a jenki plebszet ez hidegen hagyja, az tökmindegy. szerintem.

hasonlóképp sokan elvéreznének Mo-n is, ha rá kellene bökni egy vaktérképen, hogy hol is van Tibet. mégis fontosak nekünk néha. :)
/szarkazmus off

Lucky Larry Silverstein 2011.06.28. 16:09:13

Szerintetek hogy lehet poszt abból, hogy 2 nem létező politikai hulla mit szeretne?

Van egy jó hír is mára: A Népszabi után a Népszaga is a csőd szélén táncol. Nem meglepetés, hogy a baller szavazók nem tudnak olvasni, kérdés miből éltek ezek a lapok az elmúlt 10 évben?

csoko20 2011.06.28. 16:09:19

@ChatMan: Akkor FIDESZ és a KKP /Kínai Kommunista Párt/ mozaikszavakból mit tudnál kirakni?:)

Mert ugye lesz csereprogram, meg kapcsolatok szorosabbra szövése a két párt között.
És elnézve a kínaiakat, az eszmecsere eredménye nyilván nem egy rakás polgári kör lesz Tibetben. Visszagondolva Orbán tavalyi beszédére a "keleti szélről", meg hogy sokat tanulhatunk tőlük....

2011.06.28. 16:09:47

@Lasombra: nyilván nem fogjuk egymást meggyőzni, de valami rendező elvnek kell lennie a Fidesz szavazók viselkedésében is. csak próbálok közösen gondolkodni, hogy átérezzem, milyen lehet odaát.

Nincs odaát.

Ez egy zárt kör. A világ az ellenség. Aki nincs velünk, az ellenünk! Kérdést nem tehetsz fel, csak bólogathatsz.
Mindegy, Mszp szavazó voltál-e, mindegy Fidesz szavazó voltál-e, ha nem fogadod el a vezír akaratát, akkor pusztulj!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 16:11:28

@Lasombra: Engem speciel nem zavart akkor se és most se a mószerolás.
Nem ezt írtam, hogy zavar, hanem azt hogy tudtommal ezidáig ez példanélküli, hogy idelátogató diplomatának panaszkodjunk.

Egyébiránt nem kell messzire menned az említett gondolkodás átérzéséhez.

Avagy mit írtál akkor mikor Gyurcsányék építették a saját autokráciájukat ? (Persze maga a gondolat most is és akkor is totális fogalomzavar a témában, pl kirugdostak embereket, és beültették a sajátjaikat)

Vagy mit írtál akkor mikor a Fidesz mószerolta az MSZP-t az EP-ben (azaz egy parlamentben, vitára kijelölt helyen) ?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 16:14:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Érdekes .. Hasonló rendező elvet látok én is köztetek.

Tényleg azt hiszed hogy van különbség a fideszdroidozás és a komcsizás között ?

Szánalom.

blah 2011.06.28. 16:14:17

Szerintem is túlzott ez a jajveszékelés de azért van igazságalapja... Ezt a bugyuta hozzáállást meg bírom amit a szerző képvisel, hogy ha Gyúrcsányék ezt meg azt csináltak akkor a fidesz is hadd csinálja már... Ti tényleg ilyen hülyék vagytok? Az emberekkel mi lesz? A legtöbben se ezzel se azzal nem értenek egyet, de ha szerintetek az egyik faszság legitimálja a másikat akkor nem igazán kéne erőltetni az állásfoglalást ilyen témákban...

magyar ember teli szájjal 2011.06.28. 16:17:19

Demszky fejbe verhetné magát egy demokratikus traktortáblával. Szaros komcsi.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 16:17:44

@blah: A tartalom és a kérdés "Az emberekkel mi lesz" az jogos.
De a címzett jelen esetben téves.

Jelenleg ebben a témában az embereknek, az országnak épp a mószerolás árt.

Tehát a Fidesz is ezt csinálta érv, jelenleg épp az ellenzék híveit minősíti.

Joaquin 2011.06.28. 16:19:08

Igen, nyilván 2006 őszén úgy küldték ki a mesterlövész rendőröket, hogy csak is szemre lőjenek. Áááá már nem is vitatkozom, szarok vagytok és kész. (Pedig amúgy egyet értenék a lényeggel.)

tarackos 2011.06.28. 16:23:16

Azért ezt nem lehet annyival elintézni, ez a szokásos libsi aggódás. Akkor szimplán feledni kell a médiatörvény balhét, az átláthatatlan alkotmányozás, a független intézmények párthuszárokkal való feltöltését etc. De ezek tények, amik bizony egy irányba mutatnak. Ezt a folyamatot megállítani sztem kötelesség.

2011.06.28. 16:24:22

@Trompf:
Tökéletesen értem, semmi különbség nincs. A Fidesz bárhol, bármikor tud védekezni, a csapból is fidesz folyik, itt meg 3 kukamatyi írt egy levelet Clinton anyunak. SZP. kiállhat bármikor, és napjában 100* leadhatják az M1, Hírtévén, hogy hazaárulók levelet írtak Clintonnénak. Bárki, bármikor írhat nyílt levelet, és mószerolhat bárkit, ezt nevezik szólásszabadságnak. Mivel nincsenek a parlamentben, ezt a formáját választották. Naponta savazzák a fideszt minden fórumon stb. Sőt, te is írhatsz Clintonnénak, a Fehér Háznak, akinek akarsz, és azt oda is adhatod a Népszavának, hogy közölje le. :):)Azért nyílt levél. Bárki rinyálhat. Még.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 16:29:56

@tarackos:
A médiatörvény leginkébb a gyermekek védelméről és a kiegyensúlyozottságról szól. A médiahatóság tudtommal ezidáig épp az M1 ellen indított eddig csak eljárást a kiegyensúlyozatlanság okán.
Mi ezzel a probláma ?

Az intézmények párthuszárokkal való feltöltése az évtizedes gyakorlat. Két link az MSZP feltöltéséről feljebb megtalálható.

Az alkotmánybíróság szerepének gyöngítését aláírom, hogy hiba volt.
De azt gondolni, hogy ez önmgában az autokrácia kialakítása okán történt az baromság.

Nincs folyamat. Alibi rettegés van, ha úgy tetszik kampány.

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.28. 16:29:56

@blah:

Sőt, a legtöbb rajongó akár egyszerre is tudja hangoztatni azt, hogy 'a Fidesz sose tenne ilyet', meg azt, hogy 'a Fidesz csinálja, de szabad, mert a Gyurcsány is'. :)

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.06.28. 16:32:14

Egy országos szervezet vezetőjeként ellenem is rendszeresek voltak ilyen "feljelentések".

A panasztevők mindig ugyanabból a körből kerültek ki. Mocskolódó beadványaikon sorra feltüntették azokat, akikhez a levél másolatait elküldték. Ezzel nagyobb nyomatékot adva panaszbeadványuknak.
Végiglátogattam az összes címzettet ,ezután a levelek a szemétbe kerültek.
Demszky Gábort, Magyar Bálintot és Tamás Gáspár Miklóst , a három mocskolódót az egész magyar társadalom előtt kell ellehetetleníteni, mert ezek soha nem adják fől mivel a bosszú, a valami ELLEN való harc táplálja őket.
Esetükben még családi geneológiai kapcsolatok és etnoszociokulturális kötődések is összefűzik őket.

Demszkyt nagyvonalúan hagyták futni a csődbe juttatott főváros éléről. Ez a hála?
Magyar tönkre szarta az oktatást.
TGM mutyija a filozófia intézetben befejeződött.

A három dühös ember!

Papírkosár!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 16:33:03

@Belpo: Épp ez különbözteti meg a bárkit a politikustól, hogy a bárki bármit csinálhat. Ha Demszky és társai lesülyednek a bárkik szintjére, akkor ne csodálkozzanak ha ekként is bánnak majd velük.
Politikusoknak van fasza vitára kijelölt fórumuk. Parlamentnek hívják itthon is és Európában is.

Lasombra 2011.06.28. 16:34:50

@Trompf: semmit nem írtam, mert akkoriban még nem fórumozgattam. (ill zömében csak más témákban.)

de elárulom, nem tetszett.
nem is szavaztam pl soha GyF-re.
(akinek nem tetszik a Fidesz, az NEM lesz automatice MSZP-s.)

ezerszer ismételt kérdések:
ha Gy. F. is csinálta, akkor most is szabad? ha egy rendszer bukásra lett ítélve, akkor miből gondoljátok (bocs, ha te nem), hogy annak a kb kopipésztje nincs?
miért kell 1-biten gondolkodni? (Fidesz v Mszp)

erősen kritikus vagyok ezzel a kormánnyal. nem szeretem őket. távol állnak tőlem, úgy erkölcsileg mind ideológiailag (már ha nagyvonalúak vagyunk, és valamilyen ideológiát feltételezünk a populizmus, a pillanatnyi érdekek és a szélkakas politizálás mögé). igen. örülnék, ha mennének.

de ha a következő kabinet balfasz lesz, azok ellen is szót fogok emelni a magam módján. (bocs, de a múltba már nem tudok visszaírni.)

ris (törölt) 2011.06.28. 16:38:01

Nekem ehhez az örökös külföldön keressük az igazunkat, külföldre rohangáláshoz, írogatáshoz csak két hozzáfűzni valóm van:

- A MADÁR SE SZARIK A SAJÁT FÉSZKÉBE,

- végre fel kéne már fogni, hogy abból a nagy sz+ból, amiben vagyunk, csak közös erőfeszítéssel, csak közös áldozatokkal lehet kimászni. RENDET KELL VÉGRE TENNI! Erkölcsileg, anyagilag, fizikailag. Ez van.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 16:38:05

@Lasombra: Akár hiszed akár nem kb ugyanazt gondoljuk ezek szerint a pártokról.

A gerrincesség hiányáról, szakértelem nélküli gányolásról, lopásokról, .... stb..

Ami különbség mindössze az az ország gazdasági teljesítménye. GDP arányos hiány, szomszédos országokhoz képest fejlődés grafikon, munkahelyek száma, ....
És ebben drasztikus különbség van a Fidesz javára.

Magyarul amíg nem lesz gazdaságilag kompetens alternatív választás, addig ezerszer inkább Fidesz.

nem nemsiker_s 2011.06.28. 16:39:12

Elmondom sztem mi lesz.
Hillery a magyarok demokratikus elkötelezettségének méltatása után tesz egy megjegyzést, hogy bizonyos jogszabályok tervezett bevezetése aggályokat vet fel, de bízik benne, hogy a jelenlegi kormány, mint a demokrácia elkötelezettje, a liberális alapelveket tekinti................. stb. stb. stb. Másnap, vagy harmadnap, szegény Hillery már nem is emlékszik, hogy melyik országban mi is volt (Mit is mundtunk Bukarestben ?)

Erre a libsi bloggerek megint vért fosnak, hogy már az amerikaiaknak is feltűnt hogy Zorbán önkényúr. Meg brrr.... meg hűűűű...... most jól leégtünk a nyugat előtt.

Már már uncsi az, ahogyan a libsi bérbloggerek lereagálják a napi politika dolgait. Ha teszem azt Kínának bemutatott volna Viki, akkor azt fröcsögnék, hogy hogy lehet egy ekkora gazdasági potentát segítségét visszautasítani jelen helyzetben stb. stb.

bőrmók 2011.06.28. 16:42:32

Mit fogtok ti csinálni, ha már sem MSZP, sem SZDSZ nem lesz?

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.06.28. 16:46:34

@ris: - A MADÁR SE SZARIK A SAJÁT FÉSZKÉBE,

De ezek görbecsőrű szabad madarak!
Ezek beleszarnak, mert tudják, hogy ez nem az igazi fészkük csak vendégodú!

2011.06.28. 16:48:28

Lesz tarka magyaros chartás vonulás?

Valamivel illene variálni a leszerepelt bolsik rettegő petíciózgatását, mert ez így elég unalmas.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.06.28. 16:58:02

A NÉPSZAVA csődje után ezt úgy fogják előadni, hogy betiltották, töretették a lapot és üldözik a munkatársaikat. Kirekesztik őket.
Politikai menedékjogért folyamodnak, igaz valamennyinek van legalább két állampolgársága, de azt nem publikus ilyenkor előhozni.

Összefognak a buzikkal és fáklyás felvonulást rendeznek érintve a Duna parti cipőket a fotózás és a hatás kedvéért.

TGM egy gumicsónakból beugrik a vízbe és azt fogja kiabálni " ugye ezt akarjátok" (közben az összes baloldali és liberális nemzetközi sajtó forgat)
TGM-et természetesen kimentik, kórházba szállítják.
Az egész Újlipótváros, meg még a VII. és a VI. kerületből meglátogatják.
Demszky nácizik és fasisztázik szokása szerint.
Elítéli az elnyomást azután visszautazik horvátországi nyaralójába, ahol már várja a Magyar család!

Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország!

De mennyire szebb lenne ezek nélkül!

2011.06.28. 17:01:48

@Takony_fősámán:

Örömmel lélegezzük be a megtisztult levegőt.

tarackos 2011.06.28. 17:02:43

@Trompf: Olvasd el az ebesz kritikát a médiatörvényről, nem kell hozzátenni semmit. Máig nem cáfolta senki.

A párthuszárt pontosítom, kizárólag narancspárthuszárra, régen egy ide egy oda alapon ment, ami legalább vegyes társaságot eredményezett, nem pl. vegytiszta narancs médiatanácsot, meg kormánypárti AB tagokat.

Szerintem folyamat van, ami kezdődött az Ab jelölés megváltoztatásával és ma a narancs AB tagok megválasztásánál tart. Ettől nem lehet eléggé rettegni, csak 20 éve van szabadság...

akimellon 2011.06.28. 17:07:21

szomorú lehet, hogy egy saját témát kell kitalálnotok magatoknak, hogy egymás között szidhassátok a ballibet. Igen, ezek csak nektek nem problémák, az ország 90 %-a szopóágon.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.06.28. 17:08:44

ezeket a szar posztokat sablonból írja kottász ?
ugyanolyan szánalmasak és unalmasak, mint amiről szólnak

röhögő 2011.06.28. 17:11:17

Azért Hillary nem elhanyagolható. Ugye a 2002-es választási vereség éjszakáján az akkori USA nagykövet járt Orbánnál. Hogy mi hangzott el, ma sem tudjuk.

röhögő 2011.06.28. 17:11:55

@Trompf: "Jelenleg ebben a témában az embereknek, az országnak épp a mószerolás árt.

Tehát a Fidesz is ezt csinálta érv, jelenleg épp az ellenzék híveit minősíti. "

- jaj, köszi, ennek beismerése részetekről igazán jól esett!

röhögő 2011.06.28. 17:14:21

@popocatepetl: Mi meg már csak megszokásból is megrugdosunk téged. Könnyed bemelegítő gyakorlat veled elbánni, mielőtt komolyabb jobbosokat veszünk tűz alá, mint például eszkep.

tevetevegelő 2011.06.28. 17:15:06

Árulkodni csúnya dolog ,Csak hát Viktorka tényleg beleszart a ventilátorba.

röhögő 2011.06.28. 17:17:40

Ja és a sok Gergényiző jobbostól megkérdezném - Gergényinek kivel is volt közös cége?

puffatag 2011.06.28. 17:18:14

@de Karatna: a maszop alatt ugyanannyi (százmilliós) állami hirdetés ment az ellenzéki lapoknak, mint a kormánypártiaknak.... most 1 fillért sem kapnak a baloldali lapok, ezért szűnik meg a népszava (magánhirdetők alig vannak (APEH!!!) a magyar nemzet nevű szennylap nyugat-európában az elvesztett 550 sajtóperével már rég nem létezne... tapsikolj csak a grazi ápoltnak...amíg érted nem jön olajos sintér sanya kommandója

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.28. 17:21:39

@puffatag:

Haverokra csak nem küldik rá a kommandót. :)

puffatag 2011.06.28. 17:22:07

@röhögő: kérdezd meg a jobbosokat, melyik párt hörögte az elmúlt 9 évben, hogy a kormány követelje kínától az emberi jogok betartását és Agyarország ne üzleteljen diktatúrával... bár most kapcsolok, mostantól 2 kommunista diktatúra üzletelhet

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 17:23:34

@tarackos: A narancs médiatanács mandátuma 10 év. A tagokat az aktuális kormány jelöli. Jelenleg ezidáig csak éppen az M1 ellen indítottak eljárást kiegyensúlyozatlanság okán.

Az alkotmánybírák jelölésénél nem 1-1 vot az arány ezidáig, hanem 0-0. Mivel nem tudtak megeggyezni.
Az alkotmánybíróság működésképtelenségét elkerülendő változtattak a törvényen.
Megjegyzem annak idején azért volt 0-0 az arány mert az MSZP akarta az összes alkotmánybírót jelölni. Így jártak. Szakmai önéletrajza alapján én nem találok alkalmatlant közöttük.

Itt van pl egy döntésük:
index.hu/belfold/2010/10/26/megvedte_a_jogos_vegielegiteseket_az_ab/

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 17:25:47

@puffatag: Ez szimpla hazugság. Az MSZP csak és kizárólag baloldali újságokat támogatott, rendelt meg közhivatalokba.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.28. 17:27:25

@puffatag: Így volt. teszem hozzá ez akkor történt, amikor is Tibeti tüntetőket éppen lelőtték, bebörtönözték kínában az Olimpia alatt.
Amikor is egyként hördült fel mindenki Amerikától, Európánkeresztül Jappánig.

Manapság egyként kuncsorog mindenki pénzért Kínától Amerikától Európán keresztük, Jappánig.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.06.28. 17:34:21

Kedves @puffatag:

Ahogy a Nyilas Újság meg a Sarló és Kalapács is megszűnt, úgy a Népszavának is meg kellett volna szűnnie a rendszerváltás után, mivel soha nem volt a nép szava!
Egy szűk, kompromittálódott, politikailag prostituálódott judeobolsevik társaság házi nyomdája volt!

A munkásmozgalmi múzeumba való.
Oda, amelyet megszüntettek a XIII. ker Visegrádi utcában.

piros pipacs 2011.06.28. 17:38:15

@puffatag: Orbán a hatalomért az anyját is elárulja, az emberek pedig nem számitanak neki. Hiszen megmondta Köcsén, hogy csak 15 %-al tud foglalkozni, a többit pedig egye meg a fene. A kijelentés érezhető is a intézkedésein, olyan mint 16 %-os adó, média, visszamenőleges megvonások, kivéve az ő megvert embere. Jut eszembe, hogy 180 milliót vett fel az ÁSz elnöke, és neki külön engedélye volt erre. De az igazi sárbatiprás még most fog jönni.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.06.28. 17:39:04

@Trompf:
Sőt!
Ez valamiféle pozitív stigma volt és preferencia. olyanok is az asztalukra tették, akik bele se olvastak.
"megbízható elvtárs vagyok".
Szegfő helyett használták. Igaz seggtörlésre nem való mert kemény és tele van szennyező anyaggal!

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.06.28. 17:41:23

Szekfű helyett használták. Igaz seggtörlésre sem való mert kemény és tele van szennyező anyaggal!

piros pipacs 2011.06.28. 17:41:57

@de Karatna: Én még ennyi badarságot nem olvastam. Már 30 évvel ezelőtt is a Népszavát vettem, és mindig rendben volt vele minden. Amit te itt leírsz, hát nem is értem. Valahogy azt gondolom, hogy mindegy mit mondsz, csak rossz legyen.

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.28. 17:44:30

@Trompf:

A Magyar Nemzet hirdetéseinél 2002-ben volt jelentős visszaesés, utána jöttek újra a megrendelések, még ha valóban nem is annyi, mint mondjuk a Népszabadság esetében.

Ugye egy picit szánalmas arra hivatkozni, hogy nem gond, hogy most a Nemzet 20x annyi pénzt kap, hiszen a szocik is 3x annyit adtak a "saját lapjuknak". Szánalmas, de csak a szokásos.

2011.06.28. 17:49:18

@Trompf: Ami különbség mindössze az az ország gazdasági teljesítménye. GDP arányos hiány, szomszédos országokhoz képest fejlődés grafikon, munkahelyek száma, ....
És ebben drasztikus különbség van a Fidesz javára.

Bocs, meg kell, hogy cáfoljalak: a gdp arányos hiány változását (előző évhez képest) citáljátok.
Más országokhoz képest???? Cseh, szlovák, Lengyel? SZLOVÉN???
vagy Te Svájcban élsz?

2011.06.28. 17:59:50

@TrompfManapság egyként kuncsorog mindenki pénzért Kínától Amerikától Európán keresztük, Jappánig.

Bocs, de azt kell mondanom, Te nagyon nem látod át a pénzpiaci folyamatokat.

Legalább annyira kihívásokkal küzdesz a közgazdaságtan területén, mint a magyar nyelvvel.
Jappán! Még a guggli is kiköpi!
Japán az, vazze!

Kína RENGETEG! felhalmozott devizával, és valutával rendelkezik. Ez nyomja a gazdaságát. Ki kell helyeznie, külföldi pénzpiacokra.
USA- rengeteg valuta-deviza (dollár) forog a világgazdaságban. Ezért minél többet vissza akar áramoltatni, mert ha egyszerre (rövid időn belül) nyújtanák be az USA-val szemben, nem tudna teljesíteni, tehát összeomlana.

NEM kuncsorognak pénzért, mert nincs rá szükségük!
Ha emlékszel, a gazdasági válság okaként éppen a túlzott pénzkihelyezést (hitel) nevezték meg.

Úgyhogy ne írkálj már szamárságokat, légyszi. Maradj meg a komcsi-libsi bagázs szidásánál, az nem haladja meg képességeidet.

keri5353 2011.06.28. 18:04:53

A trágyaszagú, kocsmai szintű, ordenáré cikkről rögtön tudjuk, hogy kormányoldalon vagyunk.

2011.06.28. 18:08:38

@Trompf: Tehát a Fidesz is ezt csinálta érv, jelenleg épp az ellenzék híveit minősíti.

Így van! Ezt nem szabad használni, hisz a Fidesz levédette! Csak az elmúttnyócév, és a Maszop is ezt csinálta érvelés a legális!

csoko20 2011.06.28. 18:12:25

@Trompf: "Manapság egyként kuncsorog mindenki pénzért Kínától Amerikától Európán keresztük, Jappánig. "

És mondanál valahonnan egy kormánypártot, amelyik a Kínai Kommunista Párttal csinál csereprogramot, fűzi szorosabbra a kapcsolatot?

Mert az üzlet az üzlet, a politika meg politika. Ezt pont a fideszesek mondták. Akkor miért keverik a kettőt???

GGG77 2011.06.28. 18:13:15

@Bathory: Nono, azért a két mélymagyar szennylapnak is kell az állami lóvé. Jelenleg a Népszabi még jobb számokat produkál, mint a Nemzet, a Hírlap olvasottsága pedig nem is mérhető. :)

GGG77 2011.06.28. 18:15:34

@ChatMan: Fáj, hogy egyre nehezebb védeni a felcsúti Vezéredet, mi?
Akkor ne csináld! Könnyű kimondani, gyakorold, akár tükör előtt is:
"Rájuk szavaztam, hibáztam, bocs"

Ilyen egyszerű! :)

2011.06.28. 18:18:02

@Trompf: Érdekes .. Hasonló rendező elvet látok én is köztetek.

Tényleg azt hiszed hogy van különbség a fideszdroidozás és a komcsizás között ?

Szánalom.

Látom, nem érted: nincs olyan, hogy "köztetek".

Míg Te mindent üdvözölsz, amit OV a száján kiejt, addig a másik oldal megoszlik. Vannak Mszp-sek, akik elvetik alapból, mert csak rossz lehet, vannak mások, akik elgondolkoznak, és úgy ítélik meg a helyzetet. Például nem látom a veszélyét a Kína szindrómának. De az az óriási hurráoptimizmus is alaptalan, amit OV sugall.

Nekünk az európai játszótársakhoz kell igazodnunk. Nézz rá a térképre! Ha Kína európai hídfőállást akar, akkor az nem Magyarország.
Vett állampapírt máshol is.
Kína az áruit kihajózni akarja.
TENGER kell neki. Görögország? Portugália? Spanyolország? Vagy lemaradtam valamiről? Hadatüzentünk Szlovéniának? Mikor rohanjuk le?

Úviusz 2011.06.28. 18:20:07

Ez a liberális segélykiáltás egyértelműen rá irányítja az SZDSZ maradványaira a gondolkodó magyar emberek és az egész világ figyelmét, néhány heten belül soha nem látott tag visszalépés indul az SZDSZ-be. Megerősödve, önbizalomtól duzzadva mennek neki a 2014-es választásoknak, ahol megalázó vereséget mérnek a Hillary Clinton által évekkel korábban szigorúan megrendszabályozott fideszre. A zsebükben lévő 2/3-al TGM-ék elégedetten dőlnek hátra székükben.

2011.06.28. 18:21:24

Jó poszt, a mocskos hungarofób zsidókommunistákat ott kell taposni ahol lehet.

ILLED 2011.06.28. 18:25:39

"...amikor nován vaz sat, ugye." Ezmiez?

2011.06.28. 18:27:03

Apropó, a félmilliárdot sikkasztó heller is aláírt?
Na nem mintha nélküle nem lenne elég tróger ez a libsi banda.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.28. 18:31:32

ertem en, hopgy deepezni kell napo mint nap a fideszt ss foleg a gumicsiozmas torpet, de nem vagytok egy kicsit mennyetekapicsaba?:-)))

ha szegyellitek lebontani a demokracia intezmenyeit, akkor a faxnak bontjatok le?

pillanatnyiulag demokracia szempontjabol kishazank igen retardalt...

index.hu/belfold/2011/06/28/csokkent_a_demokracia_ereje_magyarorszagon/

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.28. 18:32:28

@Várúr: Ezért a kommentért érdemes volt...

sivatagi n. 2011.06.28. 18:37:20

Ez az aláírogató szélsőbalos söpredék pár évvel fog csak tovább élni, mint a maszop nyuggerek. Addig ugassanak csak tehetetlenül, más szerepük itt már nem nagyon lesz.

tudi 2011.06.28. 18:55:48

Totál felesleges poszt egy semmirekellő magukat 1000 szer lejárató "rettegő" bandáról. Valószínűleg Hillary eljön, zárt ajtók mögött talán megmond ezt azt a Viktornak, a sajtó előtt megy majd a jópofizás és kész. Mit várnak, hogy majd e levél hatására nem Hillary jön esetleg, hanem a 82-es ejtőernyős hadosztály.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2011.06.28. 19:06:12

Ma megalakítottam a "Magyar Nemzet Közútaltja" szervezetet a "Nemzet Színésze" intézményhez hasonlóan.
Ha a magyar nemzetnek lehet "nemzet színésze", akkor lehet "nemzet közutáltja " is.

Tagjai: Heller Ágnes
Demszky Gábor
Magyar Bálint
Tamás Gáspár Miklós

A szervezetbe bármelyik közéleti személy beszavazható, aki a magyarságot gyalázza, lejáratja, ellene külföldön áskálódik és rossz hírét kelti.

teng-leng 2011.06.28. 19:22:02

@Blassius: A kilencvenes évek eleje óta ez adja a lényegüket.

popocatepetl 2011.06.28. 23:50:35

@röhögő: Pff, álmodj kiskutyus! Érdekes, hogy pont a leggyengébb hozzászólásokat író, legbutább, legnullább, legjelentéktelenebb manó beszél a többi manó nevében. Igen, bodri, rólad van szó.

popocatepetl 2011.06.28. 23:51:35

@regress: "pintérnek mit adnál? "

Téged.

popocatepetl 2011.06.28. 23:54:08

@regress: "mi van, anyád panaszkodott tgm.-re?"

Te egy gyermeteg kis manó vagy, viszont ehhez képest elég gyorsan izgalomba jössz ha idősebb hölgyek vagy ratyifelvonulás a téma. Nyugi, ránts rá egyet és aztán takarodj aludni!

popocatepetl 2011.06.28. 23:55:36

@Sieg: "Sokkal több ember néz egyszerű szajkózó droidnak emiatt, mint amennyit idegesítesz "

Nekem nem emberek, csak kutyák, tehát nem nagyon érdekelnek. És mellesleg ugyanúgy ti is csak szajkózzátok ugyanazokat és ugyanazokat az okoskodásaitokat blogról blogra, legfeljebb nem szóról szóra ... bár a regress, röhögő, orbántakarodj és hasonló nullagyú alkoholisták még a káromkodásaikat sem tudják variálni.

popocatepetl 2011.06.29. 00:02:20

@ILLED: ""...amikor nován vaz sat, ugye." Ezmiez? "

Utalás heller ágnes boszorka hazugságára.

popocatepetl 2011.06.29. 00:04:40

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: És a saját trágyadombjukat vajon hogyan értékelik freedomék?

popocatepetl 2011.06.29. 00:05:53

@keri5353: A kutya ugat, a karaván halad.

R. Daneel Olivaw 2011.06.29. 10:23:00

@KopaszMercis:

Haver, meg sem érted, amit írok, de te hülyézel engem? :DDD

Ez aranyos, de előbb iratkozz be egy szövegértés magyarul kurzusra, vagy fejezd be az általános iskolát... ezt követően talán meg fogsz érteni egy alapszavakból összeállított 10 sort... talán... sok sikert... ;)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.29. 10:57:31

@TaTa86.: ha belegondolok, meg jot is tesz orban..

en mostanaban meglehetosen sok olyan emberrel ertek egyet a napi belpolitikaval kapcsolatban, akikkel annakidejen olre mentem:-D

KopaszMercis 2011.06.29. 12:18:42

@Trompf:
Ertem, tehat akkor nott az allamadosag Orban alatt mindig, es egyedul Kadar alatt csokkent.. Stimmt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.29. 12:36:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Annyira ne örülj... Majd akkor, ha megtanulsz rendesen vitatkozni olyanokkal, akikkel nem értesz egyet. Esetleg akkor, ha lesz önálló, konzekvens értékrended.

Mint látod, ezek nem függnek Orbántól.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.29. 12:57:23

@TaTa86.: ki mondta, hogy orulok neked..?:-)

de ezek ilyen idok.

az meg,hogy szemelyeskedve probalsz szerinted helyes vitastilusra szoritani..

szeretned, ha kommentelnem?:-DDDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.29. 13:15:46

@TaTa86.: egyebkent meg az, hogy te nem fogod fel/ismered el az en ertekrendemet mar megint nem engem minosit..:-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.29. 13:50:59

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Én igen toleráns vagyok a más értékrendűekkel szemben. Csak sajnos neked nincs értékrended, ahogy a fideszdroidoknak sincs. Mész egy klikk után, lehetőleg mindig túlordítva a leghangosabbakat.

(Nézd csak meg egyébként a saját nevedet... Szerinted van neked személyiséged, egyéni értékrended? Vagy a másik klikk iránti gyűlölet, és a sajátod iránti lojalitása az, ami meghatároz?)

Most vinnyogsz ViktorViktor jogsértései miatt, máskor vérben forgó szemekkel követeled a más véleményen lévők jogfosztását, megalázását, megverését, megölését.

Egyébként sajnálom, tényleg személyeskedem, tényleg nem kéne. Ítélkeznem meg pláne nem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.29. 14:43:48

@TaTa86.: "Most vinnyogsz ViktorViktor jogsértései miatt, máskor vérben forgó szemekkel követeled a más véleményen lévők jogfosztását, megalázását, megverését, megölését."

na mutass egy ilyet, szepocsem:-DDD

es mint modnottam volt, az, hogy te nem vagy kepes megerteni nem jelenti azt, hogy nem letezik.

ezt mi sem mutatja jobban, minthogy bizonyos dolgokban talalkozott az ertekrendunk. ez eleg nehez lenne, ha nem lenne:-)

de nem kell szeretned, en sem foglak soha teged. szovetsegek vagyunk, nem baratok. es nem is kell baratoknak lennunk ahhoz, hogy szovetsegesek legyunk:-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.29. 15:02:09

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"na mutass egy ilyet, szepocsem:-DDD"
Na jó, "hosszas" kutakodás után sem találtam ilyet. Vagyis ezt buktam. :(

Azt hiszem akkor maradhatunk annyiban, amit írtál.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.29. 15:42:37

@TaTa86.: mert velemeny alapjan nem szoktam kerni senki betiltasat, lesitteleset, mittomen, mi volt meg ott felsorolva..
megha nagy is a pofam es vulgaris is vagyok idonkent. es lekezelo. es szemtelen es provokativ. na jo. nem idonkent, hanem altalaban:-)

csak tettek alapjan.

popocatepetl 2011.06.30. 19:29:11

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "ez igen szar duma"

Jajj, csak nem megsértettelek amiért rosszat írtam a Szabadság Hazájáról, minden azigaziSipi mennyországáról? Ne haragudj!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.07.01. 07:57:58

@Belpo:

"de ha olyan hülye(mondjuk tudjuk, hogy az), hogy ezért elvitte a balhét, akkor magára vessen. De ő tűzte ki Görgényi mellére, miért nem utasította vissza?"

az átadásról valamikor mondott valamit, már nem emlékszem.

a balhé elvivése az meg olyan, hogy elég kevés balhéja volt, de egyikben sem védte magát túl acélosan.

az egész ügyben pedig nekem sokkal inkább gyomorforgató, hogy az a társaság mutogat demszkyre, amelyik előtte megsavazta.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.07.01. 07:58:57

@mavo:

az pedig egy teljesen más kérdés, hogy gergényit pont azért nevezték ki, és pont azért tüntették ki, mert úgymond szigorú.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.01. 10:13:17

@popocatepetl: nem sertettel meg, ahhoz az kellene, hogy egy hangyafasznyit is erdekeljen, hogy elsz, halsz, csinalsz barmit is a vilagban..:-)

egyszeruen szar a dumad. gyenge vagy fejben es ez kifolyik a szadon:-)

2014.11.08. 07:58:48

Van egy egész jó viccem. Hillary tényleg indul 2016-ért:

www.readyforhillary.com/
süti beállítások módosítása