Akkor hatkor az Elvisen!
2011. március 03. írta: Doktor Kottász

Akkor hatkor az Elvisen!

  Hogy Tarlós István a Hírcsárda olvasója, vagy a Kétfarkú Kutya Párt lakájmédiája van feltűnően jól becsatornázva a főpolgármester úrhoz, az most mindegy: lesz Elvis tér Budapesten. Hogy hol, azt nemzeti konzultáció keretében döntik el, tizenkét helyről lehet szavazni március 15-ig. A király díszpolgár is lesz, ami rendben is van, inkább a világ leghíresebb kamionsofőrje, mint a 20. század legkegyetlenebb postakocsitolvaja.

  Persze erről viccesebb riportokat lehet írni, mint a kerület-összevonásokról, és az is tiszta sor, hogy a pr-akció arra hivatott, hogy Tarlós kevésbé tűnjön vaskalaposnak a 18-32-es korosztály szemében. Más kérdés, hogy a Facebook-generáció tagjai talán szívesebben indulnának teleokádni a pesti éjszakát a Nelly Furtado közből, a Ke$ha-sétányról, a Kanye West sugárútról, a Duffy dűlőről, vagy az Amy Winehouse fasorról, mint holmi Elvis térről.

  Na de miért pont Elvis? Valószínű azért, mert Elvis 1957. január 6-án, az Ed Sullivan Show-ban elénekelte a Peace In The Valley című dalt, és a műsorvezető Sullivan - Elvis kérésére - felszólította a nézőket hogy adakozzanak az 1956-os forradalom és szabadságharc után nehéz helyzetbe került magyarok javára. Szép. De tudtommal nincs utca elnevezve Albert Camus-ről, pedig '56-ban ő is egész komoly lavinát indított el a nyugati kommunista értelmiségiek közt, rámutatva, hogy a nagy büdös észérv, miszerint „az eszme szép, csak a megvalósítás rossz”, úgy baromság ahogy van. Aztán nincs Márai- és Hamvas utcánk sem. Igencsak ciki, hogy Budapestet már lassan a fél éve visszafoglalta magának a nemzet, de hat hónap után is különféle komcsikról elnevezett utcákon járnak a rekonkvisztában megfáradt fővárosiak.

  Ha levetkőzöm ezt az kamukonzervatív komolykodást, akkor máris úgy belendülök, hogy a maradék 11 budapesti utcasarokra/térre is találok egy popikont, aki valamilyen módon köthető Magyarországhoz. Annyira legalábbis biztosan, mint Elvis.

1. Johnny Cash. A Peace In The Valley-t sokkal jobban énekelte, igaz nem a magyaroknak, hanem a San Quentin-i börtön rabjainak.

2. Főpolgármester úrnak eléggé el nem ítélhető módon nagy kedvence a Rolling Stones. Mivel a Kövek még mindig Gördülnek, ezért róluk nem, de elhunyt gitárosukról, Brian Jonesról nevezhetünk el közterületet.

3. Főpolgármester úrnak az is szokása, hogy gondozza elődje hagyatékát. Majd az idő eldönti, hogy ez elítélendő-e, vagy sem. Ezért javasoljuk hogy Demszky Gábor favoritjáról, Frank Zappáról nevezzen el valamit a Mikszáth tér környékén: a legcinikusabb rock 'n roller ugyanis a Tilos az Á-ban adta egyik utolsó koncertjét.

4. Phil Anselmo. Ahogy a bikavért vedelte a Kisstadionban... Magyar ember így képzeli el Kövér Lászlót is, amint szürcsöli a bolsivért.

5. Ramones. Ezt talán magyarázni sem kell.

6. Sick Of It All. New York bandája ez is, eggyel több magyarral, ráadásul keményebbek mint a rács Hunvad György cellájában.

7. Jimi Hendrix. Hogy miattunk hordott-e huszármentét, az kérdéses, mivel hosszú utazásai során egyszer sem jött ide. De hogy divattá tette eleink zsinóros felöltőit a gitárosok között az tuti.

8. Kicsit kakukktojás. Allen Ginsberg beatköltő szerepelt a legnagyobb magyar rock 'n roll filmben.

9. Lemmy. Élő személy, de hát legenda. Nincs négyzetcentiméter a világon ahol ne nyomta volna el az Ace Of Spadest, de szülőhazáját és Amerikát leszámítva csak Németországot és minket emleget kettőnél többször a könyvében, amiben még a kommunistákat is szidja. That's the way I like it, baby!

10. Megint élő személyről van szó, de Mark Knopfler magyarsága köztudott, ráadásul fel tudnánk mutatni, mint a brutális kanadai cenzúra áldozatát.

11. Szabó Gábor. Carlos Santana mestere, a latin Hendrix hangoztatja is úton-útfélen, hogy magyartól tanulta meg a húrok zabolázásának módját. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr422703629

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Radics tér, Bencsik utca 2011.03.03. 12:48:38

Vannak, akik el se tudják képzelni, hogy egy közterületet ne politikusról nevezzenek el. Tarlós ötletére rögtön lecsapott két párt is, hogy a maga jelöltjét tolja reflektorfénybe. Az ezek szerint még mindig létező SZDSZ szellemi elődjét, Jászi Oszkárt,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.03.03. 07:57:24

Néha azt gondolja itt az ember, hogy jobban járnánk, ha beszámoznánk a köztereinket. 20 évvel a módszerváltás után még mindig teli az ország bolsikról elnevezettekkel, és erre tessék, ez a leginnovatívabb ötlet. Értem én, Elvis jó csávó volt, de szvsz egy szétdrogozódott pop-rock sztár sem lehet akkora idol, hogy utcanév legyen, nem, még Lennon sem. Már elnézést, de ezek szórakoztatóipari termékfelelősök - rosszabb esetben csak termékek -, és nem történelmi személyek. Annyi, de annyi komoly kvalitás van, illetve volt, aki tényleg megérdemelné...

egy nik a sok közül 2011.03.03. 08:19:44

elvis érdemeit nem kisebbítendő, hanemközérzetet javítandó,

lehetne inkább mesehősökről közterületeket elnevezni

van valahol János vitéz utca?

Sebaj Tóbiás tér?

Mirr-Murr sétány?

esetleg Futrinka utca? :)

sokkal több szelídséget sugallnának az ilyen nevek az emberek lelkének, nyugalmat a közérzetének

blö 2011.03.03. 08:29:16

Bp., 16. kerület - Hófehérke utca
Debrecen - János vitéz utca
stb

Maisie MacKenzie 2011.03.03. 08:30:59

Elvisen?

Nem inkább a Presley-n?

Egy kis szerencsével még "Elvis Presley tér" METRÓÁLLOMÁS is lehet Budapesten!

Dózsa György út - Thököly út sarok! :-DDD

jan 2011.03.03. 08:43:18

Szerintem van oka annak, hogy nem szoktunk köztereket rocksztárokról elnevezni.

Komolytalan, hatásvadász ez a javaslat, és Elvis és '56 kapcsolata is elég felfújtnak tűnik (kedves gesztus volt persze tőle, nem azt mondom, de nem gondolom, hogy annyira egyedi volt ez akkoriban).

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.03.03. 08:53:49

Mondjuk a Hírcsárda Lennon körút felvetése originális. (Van ugye a régi vicc: - Ember, mit művelt? Lelőtte Lennont! - Lennon? Nem Lennin?)

Bell & Sebastian 2011.03.03. 09:04:15

Azért ne feledkezzünk meg egyéb érdemeiről sem!

A pápuákok pénisztokjának mintájára -WC papír guriga belsejével kívül, madzagon- megoldotta a promóciót is a koncerteken amúgy magyarosan, ezzel hagyományt teremtve és utat mutatva a mindenkori pártok választási propagandistái és szavukat elvivőik számára.

Elmaradottabb, távoli vidékeken -például osztrák sípályák- a skót középiskolások ugyanezt direkt marketinggel - a kilt fellebbentésével- oldják meg.

A skót is dudás egy népség, pedig egyetlen szavuk sincs a bankkonszolidációra vagy békávéhiányra.

Prézli neve szervesen csak a Megyer hídhoz vagy a Dohány utcához illeszkedik. Arrafelé fújják azt, -ami a bőr lenyúzása után- megmarad az állatból.

Az árát meg meg-meg. Meg a'...!

www.skilt.co.uk/

stratez 2011.03.03. 09:13:26

Tarlós láthatóan nem akar kimaradni abból az egyre rohamosabban terjedő fideszes mozgalomból, miszerint dobjunk be a köztudatba baromi nagy baromságokat, ilyen volt utoljára, hogy szavazati jogot a csecsemőknek is...

Bell & Sebastian 2011.03.03. 09:17:20

@stratez: Census-light. Kihúzták a méregfogát arra parírozva, mindenki a Gangeszt emlegeti majd. És bejött. Okosba' így megy ez.

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2011.03.03. 09:49:57

A Ramones-t és Lemmy-t abszolút támogatom, de lehetne Nick Cave is, róla is bebizonyítottuk már, h magyar.

Kivlov 2011.03.03. 09:53:47

"Aztán nincs Márai- és Hamvas utcánk ..."

elég szomorú. bezzeg Lenin utca, meg ilyen köcsög kommer nevek azok vannak...

czejp (törölt) 2011.03.03. 09:54:26

www.youtube.com/watch?v=q0VdFi8p_wM
És legyen minden kerületben Lenon utca meg Lenon tér és Lenon szobor is. Mi leszünk európa zenei fővárosa.

Rántott máj (törölt) 2011.03.03. 09:56:21

@egy nik a sok közül: Debrecenben van Janos vitez utca :)
Meg Bencsik Samu utca is. Budapesten meg Radics Belarol van egy elnevezve.
Ha a szerzot az zavarja, hogy Marairol vagy Hamvasrol nincs utca elnevezve, ezt maganemberkent is nyugodtan kezdemenyezheti. Elvisszel, Radiccsal, Bencsikkel kapcsolatban ezt valaki mar megtette, a hatosagok pedig pozitivan biraltak el a kerest.

TheRminator 2011.03.03. 09:58:19

@jan:
"(kedves gesztus volt persze tőle, nem azt mondom, de nem gondolom, hogy annyira egyedi volt ez akkoriban). "

De. Egyedi volt ez akkoriban. Ne feledjük, hogy 1957-ben járunk, Marty McFly szülei már két éve összejöttek a Tengermélyi varázs bálon, és Elvis akkoriban a legnagyobb sztárnak számított. 30 millió néző elött volt ez a műsor. Se elötte, se utánna senki nem tett ilyet értünk.

Juci Óbudáról 2011.03.03. 10:00:59

Kirázott a hideg, mikor az ötletet meghallottam. Brrrr

ninimimi 2011.03.03. 10:04:05

@jan: "Felfújt tett"? Valóban sokan nem hallottak hazánkban eddig Elvis Presley-nek erről a magyarokat nagyban segítő tettéről és szimpátiájáról - nyilatkozatai is voltak a védelmünkben. Azonban az, hogy sokan nem tudtak róla, csak azt bizonyítja, hogy kiknek a kezében van a média döntő része a diktatúra bukása óta, az elmúlt 20 évben IS hazánkban!

Ez a poszt és a hozzászólások csak megerősítenek a szintén (gondolom, nem sokáig) Index-címlapos Semjén-posztban írt véleményemben, amiből egy részlet:

"... nekem az jön le a posztból és a hozzászólásokból, hogy mennyire egyszerű szidni valamit és ellenszenvet ébreszteni. Egyetlen olyan hozzászólást se láttam (ha van is, csak elenyésző számú lehet, mert nem vettem észre), amelyik olyasmit szólt volna, hogy talán érdemes lenne a jó szándékot keresni és megtalálni ...

Mindenkinek lehetnek ellenszenves tulajdonságai, főleg ha külön hangsúlyozza nekünk valaki. Csakhogy éppen ez a legnagyobb baj ma hazánkban. A rendszerváltás óta eltelt 20 évben még mindig azoknak a régi médiaembereknek a tulajdonában, közreműködésével működik a sajtó, akik egyfajta revánsot akarnak venni a demokrácián kedvenc diktatúrájuk bukása miatt. "Utáld a másikat!" - "Keresd benne a hibát, rosszat!"
"Ne örülj semminek, mert alapjában véve minden rossz!Kellett nektek ez a demokrácia?!" Ezt sugallják minduntalan, miközben az "eredménytől" elégedetten nyomkodják "számító"-gépük gombjait.

Ennek eredménye, hogy a magyarul is értő ide látogatók mindig megdöbbennek a hazai negatív hangulaton, egymás utálatán, amelyet még a válsághelyzet sem indokol. Előtte is így volt, nem a gazdasági helyzet az alapvető ok. Az egymásra találástól, magyarságunk pozitív élményétől "féltenek" minket "valakik", akiknek az a "remek", ha semmiben sem tudjuk meglátni a jó, a támogatható szándékot."

Bevallom, nem azok közé tartozom, akiknek sosem volt szimpatikus Demszky Gábor főpolgármesterként.
Mégis az a véleményem, hogy szégyellheti magát (többek között azért is), amiért 20 év alatt nem neki jutott eszébe Elvis Presley méltó megörökítése Budapesten.

jack o'neill 2011.03.03. 10:05:04

Mikor meghallottam Tarlós-t Elvis-ről, nem hittem el. S nem azt, hogy ez a állatkerti orrszarvúnál 2x jobban lenyugtatózott ürge a főpolgi, hanem hogy ez a "Nagyfalu" legnagyobb gondja...
Mondjuk nem nagyobb marhaság, mint 90-est visszaszámozni 21-esre, mert a Tarlós azzal járt csajozni és neki ez nosztalgikus, vagy mi a ló...

aeidennis 2011.03.03. 10:06:01

A lakókat vajon megkérdezik, hogy szeretnének Elvis téren, utcában lakni?...

Bélabácsi 2011.03.03. 10:06:30

"Little less conversation, little more action".

Elvis már akkor elöre látta, hogyan fog menni a Nemzeti Egyeztetés Rendszere. Meg is énekelte :)

Zseni volt, hiába !

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.03. 10:12:30

@aeidennis: miért? A Radda Bärnen utcában lakókat megkérdezték róla? (Bp. XV. kerület, nem messze a Csokonai Műv.háztól)

Egyébként Tarlóst addig kéne rugdalni, míg az orrán csúszik ki a Főpolgármesteri hivatalból. Demszky se volt semmi. de ez a minden kultúrát nélkülöző, agyatlan barom...

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2011.03.03. 10:12:44

Az Andrássy legyen Freddie Mercury sugárút!

Indokok:

1. A Queennel közösen volt már Pesten
2. A homók is itt vonulnak fel
3. Tarlós úr egyik nagy kedvence

MagyarZizzi (törölt) 2011.03.03. 10:13:58

@egy nik a sok közül:
Baján van Futrinka utca, kint a Duna-parton, régen hétvégi házak voltak ott. (Hogy most mi van helyettük, azt nem tudom, régen jártam arra, de azt hallottam, hogy sokat elbontottak.) Ha már itt tartunk, nem lehetne Mazsola vagy Tádé? :)

Kis ember 2011.03.03. 10:14:09

Volt egy költőnk, aki kétszer is kénytelen volt emigrálni. Mégis annyira szerette a hazáját, hogy kétszer hazatért, pedig tudta, hogy semmi jó nem várja itthon.
Faludy Györgyről egyedül Torontoban van tér elnevezve. :(

Zoli 29 2011.03.03. 10:16:10

OFF:

Gyerekek, adósok vagytok még egy-két közvéleménykutatásos poszttal.

("A felmérésről szóló következő posztjainkból kiderül, van-e érdemi különbség az egyes szerzőink megítélése között, hova szavaztak tavaly a Mandiner olvasói, és a 2010-es Fidesz-szavazók közül hányan szavaznának ma a Jobbikra vagy az LMP-re."
mandiner.blog.hu/2011/02/16/varosi_iskolazott_25_39_eves_ferfiak_a_mandiner_olvasoi_2011_i)

ON

Kis ember 2011.03.03. 10:16:26

Egyébként meg Elvis él!
És élő emberről nem nevezünk el teret.
Nem is értem, hogyan lehetnek Lenin utcák...

szekertabor · provo.blog.hu 2011.03.03. 10:18:36

Nem egészen értem ezt a felzúdulást. Elvis a világon az egyik legismertebb név. Akkor tett értünk valamit - sikerrel használva fel a népszerűségét - amikor arra szükség volt. Van közterületünk doszt, ráadásul egy jó csomón régen megérett az idő, hogy nevet változtassunk.
Igen, szükség lenne egy Camus térre (bár félek, hogy az átlagember - mivel még soha nem hallotta - kamus térnek ejti majd), egy Márai utcára és egy Hamvas Béla útra is. Ezt szerintem nem gátolja egy Elvis-ről elnevezés. De azért reálisan szemlélve a dolgot, hányan ismerik ezeket a neveket Budapesten? Azt mindenki tudja, hogy az Elvis Presley teret kiről neveznék el.

salamander 2011.03.03. 10:21:56

Nos Tarlós úrral szinte semmiben nem közös világnézetünk. Tarlós István eredetileg SZDSZ színekben indult és nem sikerült megismernie ennek e kártékony társaságnak a hosszútávú stratégiáját. Az ország rombolását tekintve.

Tarlós kellően bornírt ember ahhoz, hogy politikus legyen s ez egyben a intelligens döntéseket is megakadályozza.

Határozottsága mögött egy sor információhiány és műveletlenség érzékelhető.
Természetesen nem lehet mindenki ebben a vérzivataros időben profi államférfiú, de Atkári János és Demszky Gábor szeretetteljes elengedése disznóságok szó nélkül hagyása már komoly árnyékot vet Tarlósra a nemzeti oldalon. (Félreértés ne essék vetett mindig, hiszen nem most derült ki, milyen a főpolgármester. Sajnos kompromisszum nélkül nem lehetett volna csakúgy megszabadulni ettől a liberális alsóneműtől amit Demszky jelentett mindannyiunk kárára. Elengedni ezt a trógert egy szó és ügyészségi vizsgálat nélkül több mint felelőtlenség).
Na ehhez képest egy Elvis Presley tér már szinte semmi. bár - mivel a poszt erről szól annyit hozzátennék: én mérhetetlen ostobaságnak tartom Elvis Presley ma szóba hozni Budapesten.
Nemzeti építkezés idején egy faszkalap amerikairól - aki mellesleg talán még Tarlósnál is butább volt -, teret elnevezni több mint pofátlanság.
Nagyon nem támogatandó. Menjen tarlós a picsába, szervezze meg végre a közösségi közlekedést, lássunk tőle terveket városarculatának megőrzése terén, a régi épületek rendszeres karbantartása restaurálása, az utcák takarítása, a parkok rendszeres őrzése és felújítása, sok-sok feladatot rónak rá.
Nem a hangzatos szájkarate kell, aztán választások után minden marad a régiben! Már előre látom hogy ez a figura is csak a seggét akarta kivakarni a nyomorból és karrierépítésének egyik állomása a főpolgármesterség.
Jól rálépnék a pöcsére és hanyatt lökném.

biododírium 2011.03.03. 10:24:13

Sztem is idióta ötlet. Nem az Index-et bántva, de a "hol legyen" szavazásukban nagyon hiányoltam a "sehol" opciót, így nem is szavaztam.

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.03. 10:24:25

@salamander: mondjuk, ha egyszer valaki konkrét bizonyítékokkal szolgálna Demszky "bűnügyei" kapcsán, roppant hálás lennék. Mert addig ezek a böfögések szimpla rágalmazásnak tekinthetők.
Tudod, nácika?

pelikán* 2011.03.03. 10:29:49

Lenny Kravitz. Mert képes volt egyszerre többszázezer románt románságában megsérteni akkor, amikor a bukaresti koncertjén teli torokból üvöltötte a közönségbe, I Love You, Budapest!

aeidennis 2011.03.03. 10:32:37

@Atomot az indexre!: Mi régen XV. utcában laktunk. :) Sajnos később átnevezték Petőfinek az elvtársak...

Szólj, ha kell 2011.03.03. 10:33:38

@egy nik a sok közül:
Budapesten van Micimackó utca is.
Szóval van még remény: pl. Batman tér

egy nik a sok közül 2011.03.03. 10:36:37

@blö:
@szarvasbogar:
@MagyarZizzi:

Azért ennél kicsit több, aminek már közérzet-, lelkületformáló hatása lehet egy-egy településen vagy városrészben,

jobb lenne

egy nik a sok közül 2011.03.03. 10:38:47

@Szólj, ha kell:

sőt, Dzsóker utca, mi?

Hát nem, kérlek, nem ilyen skizofrén _figurákra_ gondoltam, hanem emberi _mesehősökre_.

sako 2011.03.03. 10:41:38

@Szarvasbogár:
Hol van Pesten Radics Béla utca?????? Én legalábbis nem tudok róla. Az is kész csoda, hogy a szobrát kiállíthatták (köszönet azoknak, akik összehozták), meg hogy a Barta Tamásnak emléktáblát állítottak az Izabella utcában.
Viszont Debrecenben valóban létezik Bencsik Sándor utca, tudtommal ez az egyetlen rockzenészről elnevezett utca Magyarországon.

halszájú 2011.03.03. 10:44:37

@szekertabor: Camus tér

ezek a külföldi nevek minden bizonnyal próbára teszik a magyart.
olyasmi mit a 12 kerületi "joliot curie tér".

szvsz elvis tér a sokezer bp-i utcanév között elfér.

amit én nem túl jónak tartok azok a "októberhuszonharmadika utca" típusok.

viszont ezeket szeretik és szerették itthon (v.ö. május 1 út, nov 7 tér, április 4 sugárút)

egy nik a sok közül 2011.03.03. 10:45:58

János vitéz
Futrinka
Mirr-murr
Mazsola
Sün Balázs
Legkisebb királyfi

és ha lehet olyan utca, hogy Október huszonharmadika
akkor lehetne 77 magyar népmese tér mesealakok szobraival

G_P 2011.03.03. 10:47:16

A Lauder Javne körút feltehetőleg még a Mandinernek is megfelelne. Csak abban az esetben rövidebb, ám dícsérő szavakat tartalmazó poszt születne.

G_P 2011.03.03. 10:49:52

további javaslatok polgári ándergrándnak való megfelelési szándékot mutatva:

White Stripes tér
Pulp köz
Joy Division körtér
messkálcsördzsujsziutca. (így egybeírva, ponttal a végén, csupa kisbetűvel)

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2011.03.03. 10:50:42

@aeidennis: nálunk még most is van XV. utca, sőt I.-től XXIX.-ig megy a számozás. De ki legyen a díszpolgárunk? Iulius vagy Augustus? Vagy Marcus Aurelius, ő legalább magyar földön írt és harcolt.

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.03. 10:52:32

@G_P: te meg gondolom, inkább Hitler Straße elnevezést szeretnél...

Maisie MacKenzie 2011.03.03. 10:53:15

@rozsdapeti:

"Marcus Aurelius, ő legalább magyar földön írt és harcolt."

Hát ez azért fáj! :-(

G_P 2011.03.03. 10:53:50

@Atomot az indexre!:

Nem, mert a világ nem fekete és fehér. A jobboldali és a liberális túlzások számomra egyaránt visszataszítóak.

medve2 2011.03.03. 10:55:43

Tényleg felháborít, hogy nincs Márai és Hamvas utcánk. Antall József terünk sincs, meg Rejtő Jenő tér sem. És 56-hoz ténylerg Camus-nek több köze van.

Szólj, ha kell 2011.03.03. 10:58:04

@egy nik a sok közül:
Rózsa Sándor?
Vigyázz! Betyár volt :)

G_P 2011.03.03. 10:58:08

A Márai utca hiánya egyébként fizikai tüneteket is okoz, tehát tényleg sürgősen kellene. Sőt, ha már Márai utca, akkor legyen egy

>Mindezt a magyar bürökrácia segítsége nélkül Eichmann aligha le tudta volna vezényelni néhány emberével< utca is.

Skwisgaar Skwigelf 2011.03.03. 11:05:06

@egy nik a sok közül: Jaja, a Kossuth teret meg javaslom átnevezni Mekk Mester térnek.

egy nik a sok közül 2011.03.03. 11:06:59

@Skwisgaar Skwigelf:

jobb, mint a Hazudós Jakab, ami eddig volt

Szólj, ha kell 2011.03.03. 11:08:57

@egy nik a sok közül:
no jó, feladom.
Végső javaslatom: Nagy Ho-ho-ho Horgász köz - valahol a Duna mentén

Arivistus 2011.03.03. 11:18:06

Ez az egész hülyeség a köbön, már most alig emlékszik valaki arra, hogy ki volt Elvis - jó azt tudjuk, hogy valami zenész - de ha megkérnénk valakit, hogy mondjon egyik számának a címét, szerintem 10-ből 9-en nem bajban lennénk.
És állítom, hogy a mai tizenévesek nem is hallottak Elvisról.
És ha már feltétlenül egy sztárocskáról akarnak elnevezni egy közterületet, akkor miért nem magyart választanak?

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.03. 11:20:07

@G_P: ilyenekre szoktam mondani, hogy hazudsz, mint a vízfolyás. A magadfajta szokta hol hangosan, hol csak magában szidni az összes, nem kellőképp árja eredetű embercsoportot, aztán fórumokon kikéri magának a náci jelzőt... :D

mátéé (törölt) 2011.03.03. 11:31:09

Én csak azt nem tudom, hogy a Hírcsárda tudott valamit előre, vagy ez valami egészen fatális összeesése a dolgoknak. Reggel elolvastam a Hcs-n, hogy Tarlós Elvisről nevezi el a Moszkva teret, aztán 11 tájban megkaptam hírsms-ben, hogy tényleg lesz Elvis tér.

hal1fan 2011.03.03. 11:32:25

.... és ha már választani lehet, de tényleg, miért nincs a "sehol" bejelölve? Rajtam kívül ezt eddig egy hozzászóló vette volna észre? -Fecsegünk, fecsegünk...

aeidennis 2011.03.03. 11:33:02

@rozsdapeti: Marcus Aurelius római, kvád, markomann, párthus és jazig földön harcolt. Nem ment el a mai délorosz sztyeppékig. Amúgy mi köze a XV. utcánknak (1910-től nevezték így) a rómaiakhoz és a díszpolgársághoz?

mátéé (törölt) 2011.03.03. 11:34:02

@aeidennis:
Csupa olyan területről van szó, ahol nem lakik senki. Tehát nem lesz Elvis tér 1., mert nincsenek ott házak, útkereszteződések és hídfők kaphatják a nevet.

gigabursch 2011.03.03. 11:45:11

Akkor inkább Bencsik Sándor vagy Radics Béla nevét kéne feltenni közterületre, nem Elvis-ét.

S van még sok-sok halottja, nemzeti hőse a magyar könnyűzenének.

hollario 2011.03.03. 11:53:36

New Order sugárút
www.youtube.com/watch?v=og1HAkjOuL0
Jó, kicsit áthallásos :)

HA_stiletto 2011.03.03. 11:54:26

Tarlós pontosan ezt akarta, és el is érte: a sok-sok semmi felemlegetése helyett, csámcsogjatok ezen a hülyeségen, és játsszátok el a demokráciát finesz-módra! Nem arról dönthettek, hogy legyen-e, hanem hogy hol! Ügyes mi...?! Így hát be lettél vonva, egy szavad sem lehet!!
Olvassa a sok kommentet és röhög a markában, hogy adott nektek rágógumit!

johevi 2011.03.03. 12:09:17

Nem zavart hogy eddig nincs, de nem zavar az sem ha lesz, kb annyira fontos mint egy uj Alkotmány. Inkább az APEH-et kellene átnevezni, azt most mindent Elvis...

pruitt igoe 2011.03.03. 12:12:06

inkább az utcanevekről legyen körkérdés, mint az alkotmányról. biztos jó ötletek születnének.
márait, hamvast, a ramonest és radics bélát én is támogatom.
de aztán lépjen is hatályba.

CyberPunK 2011.03.03. 12:13:07

"9. Lemmy. Élő személy, de hát legenda. "

Ha elneveznek Róla valamit, majd ezután az egyetemes törvény miatt meghal, akkor tarkóncsaplak!

egy nik a sok közül 2011.03.03. 12:13:56

@Szólj, ha kell:

ez jó :)

ebben megegyeztünk

meg lehetne egy Mézga Aladár utca valahol a műegyetemnél vagy a tudományos akadémiánál

Aerion 2011.03.03. 12:21:50

Az elmúlt húsz év során létrekorcsosult, mélységesen átliberalizált magyar politikai kultúrában lényegében teljesen mindegy, hogy mi a köpködés tárgya, csak köpködni lehessen.

Történetesen ha kiderült volna, és miért is ne derült volna ki, hogy valaki azt a javaslatot tette, hogy Elvis Presley-ről nevezzen el egy utcát, vagy közteret, és arra Tarlós azt mondta volna, hogy baromság, másnap nyíltak volna sorra a liberálnáci topikok, amelyeknek éppen az lett volna a tárgya, hogy Tarlós nem akar elnevezni egy világhírű zenészről egy nyúlfarknyi kis utcácskát sem, pedig az mennyire kiállt a magyarokért 1956 után.

Itt tartunk most.

Ez a liberális Magyarország, az elmúlt 20 év politikájának gyümölcse.

egy nik a sok közül 2011.03.03. 12:25:46

no lássuk

milyen utcanevek kellének valójában

János vitéz
Futrinka
Mirr-murr
Mazsola
Sün Balázs
Legkisebb királyfi
Belgrád helyett Nagy Ho-ho-ho-horgász rakpart
Roosevlet helyett Mézga Aladár tér
77 magyar népmese
Kisvakond

átlátó 2011.03.03. 12:30:50

De sok a hülye...csak kérdezem. Most akkor mi a baj Elvis Presleyvel?
Ja..., hogy nincs elég utca ahhoz, hogy mindenkinek legyen egy akiről a kollektíva valamelyik tagja úgy gondolja, hogy kéne lennie? Hát építkezzetek bazmeg, építkezzetek!

aeidennis 2011.03.03. 13:03:06

@mátéé: Akkor felőlem turistautat is elnevezhetnek róla a Hortobágyon, vagy földutat Dél-Zalában... :)

TheRminator 2011.03.03. 13:09:03

Én büszke lennék, ha a lakcimkártyámon Elvis Presley tér lenne a cimem.

egy nik a sok közül 2011.03.03. 13:29:40

Tarlós "MAGYAROSÍTSA" a nevét

Elvis Presleyre

vagy méginkább Preszli Elviszre.

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2011.03.03. 14:02:17

@aeidennis: És a Garam mentén.
Az iróniát nem szoktam szájbarágni.
Római szám, érted, viccelni próbáltam, analógiásan.

salamander 2011.03.03. 15:23:42

@Atomot az indexre!:

"Mert addig ezek a böfögések szimpla rágalmazásnak tekinthetők.
Tudod, nácika?"

Na nagyon lenyűgőző "nácika" ... talán tudod is hogy mit jelent amit össze-vissza írogatsz?

Nos az értékrendem szerint, ott ahol olyan korripciós ügyek vannak mint a budapesti városházán láthahtjuk, (Hagyó , Mesterházy Ernő és társai) ott ha egy vezető nem tudott arról mi folyt körülötte, zért ültetném le hameg tudott azért.

Tudod a lépcsőt sem alulról kezdjük sepregetni. Ez csak nálunk lett bevett szokás, illetve csupán a tételesjog közelről olvasgatása. Azért jobb ha tudod a jogszabályok nem adnak mindenre választ. A jog felett mindig ott lebeg az erkölcs és morál, mint legerősebb társadalmi norma.

Demszky súlyosan sértette főként az elmúlt nyolc évben a társadalmi normákat, melyet a civil szervezeteknek kellett volna számonkérni rajta.
Sajnos ez nálunk - impotens szakszervezetek is jól mutatják ezt - nem működik.
Demszky ez a szociológusnak induló jogász pontosan tudja miről makogok és ez súlyosbító körülmény. Az már csak hab a torgyán, hogy Huszár-féle csoportba járt és szélső baloldali nézeteket vallott, csakúgy mint Heller testvérnő.
Még nincs ellene bizonyíték, és mint előző kommnetben írtam, ha néhányan nem falaznának ezeknek a söpredékeknek, bizony nem sokáig ronthatnák a levegőt szabadlábon.
Tudod buzika?

Csomorkány 2011.03.03. 15:38:06

Pálffy János utca (ő volt a labanc főtárgyaló a Szatmári békénél. Neki köszönhetjük, hogy a Rákóczi-féle szabadságharc nem vérfürdővel ért véget.)?

Hadik András utca (Mária Terézia kedvenc tábornoka, megsarcolta Berlint)?

Batthiányi Ignác utca (esztergomi hercegpímás, a II. Józseffel szembeni nemzeti ellenállás vezetője)?

Horthy Miklós utca?
Bethlen István tér?

stb.

Várúr 2011.03.03. 18:03:19

Elvis utcát elvis-elem. Ságvárit nem.
Esetleg ha Seggvárira magyarosítják.

Várúr 2011.03.03. 18:06:07

Esetleg nevezzék el a Liliom utcát Piroska és a farkam-ra.

valójábannemberci 2011.03.04. 00:23:04

@egy nik a sok közül: Meg Rózevelt Tivadar, valamint Ejfel Gusztáv, nem? :]
süti beállítások módosítása