A terepezés csillagai
2011. február 12. írta: Redakció

A terepezés csillagai

 
  Idén ünnepli a Mercedes-Benz az autó megszületésének 125. évfordulóját. A csillagos márka terepes haszonjárműveinek gyökerei is már több mint száz évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Számos jelentős műszaki újításhoz hasonlóan az összkerékhajtás is a hadiiparból származtatható. Egy páncélozott felderítő jármű kifejlesztése kapcsán ugyanis a Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) alapítójának fia, Paul Daimler mérnök már 1903-ban felvázolta egy négykerékhajtási rendszer alapjait, majd két évvel később sikeres tesztelés után a jármű szolgálatba állt az osztrák hadseregnél.
 
  A terepre termett Mercedes-Benzek történetét Autóteszt oldalunkon olvashatják el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr832653670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2011.02.12. 11:10:19

Félrevezető cikk, a harckocsikról egy kumma szó nem esik benne. :)

Ha reklámcélú a bejegyzés és a csillagot fényezni hivatott, megjegyezném, hogy a k.méti beruházás eddigi mérlege felemás. A járulékos költségeket sikeresen áthárították, a reménybeli beszállítók meg Németországban versenyezhetnek a többi (pl.: kínai) szub-alvállalkozóval, közvetlen beszerzés innen - az nincs. Viszont befektetőket keresnek, az eddigi építményeket is visszabérlik.

De ne fanyalogjunk, lehet még jelentkezni szakmunkára. Kár, hogy az itthoni képzésüket is szétverték, így van még hely! A vezetői szint szín-német, csak beszélgetni nem tudnak a vezetettekkel.

Amúgy minden OK, legalábbis a PR-szinten.

egy nik a sok közül 2011.02.12. 15:39:08

@Bell & Sebastian:

"A vezetői szint szín-német, csak beszélgetni nem tudnak a vezetettekkel."

Úgy mondod, mintha akarnának szór érteni a magyar dolgozóval. Szerintem nem. :)

egy nik a sok közül 2011.02.12. 15:46:42

@Bell & Sebastian:

"A vezetői szint szín-német, csak beszélgetni nem tudnak a vezetettekkel."

Úgy mondod, mintha akarnának szór érteni a magyar dolgozóval. Szerintem nem. :)

Bell & Sebastian 2011.02.12. 16:04:46

@egy nik a sok közül: Szerintem itt legalább kettő elv sérül. Az, amelyik szerint a jó üzletben mindenki egyformán jól jár, a másik meg az egy munkahely megteremtésére jutó teljes költség minimalizálására való törekvés.

A magyarok körében azóta olthatatlan vágy ébredt Barbie-terepjárók vásárlására. Különösen azóta, mióta a Suzuki eladások 80% -kal visszaestek. Meg fogjuk rohamozni a Merci szalonokat -már látom-, csak győzzék ingyen hitellel!
süti beállítások módosítása