„Van bennem egyfajta népnevelői buzgalom”
2010. július 05. írta: Redakció

„Van bennem egyfajta népnevelői buzgalom”

  A csehek hajózható folyónak hazudták az Ipolyt, Clemenceau francia miniszterelnök menye miatt utálta a magyarokat, a románok kéjnőket vetettek be az antant politikusainak megnyerésére a világháborút lezáró béketárgyalásokon - egy csokorra való a Trianon-legendák című könyv témái közül. Károlyi és Tisza, amerikás magyarok és csernovai sortűz: Ablonczy Balázs történésszel beszélgettünk.

  Baranyi Márton interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr432131801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.07.06. 00:26:50

első :)

i don't care about history ...

www.youtube.com/watch?v=EiDvKqRjYn0

most mivan mivan, tényleg, majd akkor 2222-ben is mesélünk?
(naiv kérdés :))

egy nik a sok közül 2010.07.06. 06:39:29

"eltegyük-e onnan a Károlyiét? Nem tudom. Számomra az a szobor egy megtört vénembert ábrázol, aki a botjával tipeg és gyakorlatilag mindent elrontott. "

aki mindent elrontott, annak ne legyen szobra

egy nik a sok közül 2010.07.06. 06:40:38

van ebben az emberben nem kis adag opportunizmus

greybull 2010.07.06. 10:29:58

Károlyi szobrának a szoborparkban a helye (maga a szobor, mint műalkotás egyébként kiváló), Tiszának szobrot állítani? Mégiscsak belevitte az országot egy vesztes háborúba, szóval én nem tenném, de nem is ellenezném, csak akkor szobrot Károlyi Sándornak is, Görgeynek is és még sorolhatnék néhány nevet, olyat ,akik nem negatív figurái a történelemnek, de - sokszor önhibájukon kívül - nem is feltétlenül pozitív alakok.
Egyébként Trianonnal kapcsolatban az a legfőbb gondom, hogy ez a kérdéskör sokszor nem más, mint pótcselekvés - pótcselekvés arra, hogy megspóroljuk a gondolkodást, és az erős (fárasztó) fejtörést arról, hogy ebből a meglévő országból egy sikeres és gazdag országot csináljunk!

Rigor Penis 2010.07.06. 18:31:58

@greybull:

nyersanyag nelkul nehez epiteni...

ÁrPi 2010.07.06. 18:53:15

@Rigor Penis:

" Micsoda? Nincs homok? Nekem kerítsenek homokot a földalól is! "

(Virág Árpád, Pelikán gátőrházának első újjáépítésekor tábori-telefonon intézkedik)

greybull 2010.07.07. 08:59:49

@Rigor Penis: nincs nyersanyag? és az íreknél, a szingapúriaknál, a vietnamiaknál, a malájoknál? ott volt nyersanyag? volt a frászt! A hulladékgyűjtés sem más, mint nyersanyag termelés, nem? A nyersanyagot is elő kell állítani valamiből! Bizony-bizony: sajnos nincs más út, mint egy nemzeti diktatúra, ahhoz, hogy felemelkedjünk: vasfegyelem, pofa súlyba, föl vigyázz! végrehajtani! értettem!
Úgyhogy jöhetne már a viccbeli erdőkerülő és elzavarhatná a "németeket" is meg a "partizánokat" is....
süti beállítások módosítása