HM-es vezetőt tartóztattak le
2010. február 16. írta: Redakció

HM-es vezetőt tartóztattak le

  A Mandiner információi szerint a mai nyomozás során letartóztatták a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Főosztályának egyik vezetőjét, és a főosztályt fel is függesztették. A Mandiner ezen kívül arról is értesült, hogy az ügy folyományaként az informatikai és információvédelmi főosztályt átszervezték.

Az ügyben megkerestük a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, információinkra később kívánnak válaszolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr221764003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marós 2010.02.17. 07:47:15

Nálunk minden fordítva sül el: a legjobb pandurból lesz a bűnöző. A mélységek tárulnak fel, mint Dante Isteni Színjátékában a pokol bugyrai. Erre az erkölcsi nihilre egy ország ment rá. Igaza volt a költőnek: "elöttünk köd, mögöttünk köd, és alattunk egy elsűllyedt ország."

hapcika 2010.02.17. 10:42:41

Végre! Megszűnik mostmár a Tóásó féle székely légiósok kiképzése a ZMNE-n.

greybull 2010.02.17. 10:51:57

@Herr SturmLiberator: soha ne feledjük Parkinson örökbecsű ténymegállapítását: amikor a brit gyarmatbirodalom a legnagyobb kiterjedésű volt, akkor a Gyarmatügyi Minisztérium vagy 200 fővel működött - amikor a gyarmatbirodalomból már csak Hong-Kong maradt, akkor ennek a minisztériumnak a létszáma több mint 2000 (sic!!!!) fő volt. Minél kisebb egy hadsereg annál több a tábornok - a végén összevesznek az egy szem közkatonán, hogy ki parancsolhat neki.

greybull 2010.02.17. 10:57:49

@bz249: a tanknak maximum beásva van jövője, mert különben szétlövik mint a szart. A harci repülőnek is csak támadó háború esetén van jövője, mármint annak, akinek eggyel több marad belőle mint az ellenségnek, mert ezeket is egytől egyig leszedik. Igaz az a megállapítás, hogy a jövő háborúja kiscsoportos kommandós háború lesz - mármint az atomsivatag egy-egy megmaradt oázisáért... Ezeknek a hülye kis középajrópaji országoknak lófasz szükségük sincs hadseregre, mondom lófasz!

greybull 2010.02.17. 11:01:51

@Herr SturmLiberator: minden tank kilőhet - ki is lövik. minden repülő lelőhető - le is lövik. tömeghadsereg: tömeges céltáblák. Marad a "kiscsoportos" foglalkozás, kommandós jelmezben. Ha tényleg lesz háború, akkor ezek fognak fogócskázni az atomsivatagban megmaradt egy-két oázisért. Ezeknek a hülye kis keletajrópaji országoknak semmi szükségük a hadseregre. Ha egymásra akarnak gyúrni, úgyis lesz majd egy-két nagyhatalom, aki beleavakozik, és helyreteszi a hüje (sic!) felyüket (sic!).

Refuse/Resist! 2010.02.17. 11:27:57

@greybull: Az lehet, de elegendő kézifegyver, valami gyártókapacitás és legalább néhány kiképzett férfi nem ártana...

bz249 2010.02.17. 11:29:42

@Refuse/Resist!: namost ha ezt osszeveti azzal, hogy a magyar GDP evi 200 milliard USD, akkor mingya nem is olyan nagy az szam az az ezermilliard dollar*.

*amibol a kitermelesi es a szallitasi koltsegeket is le kek vonni

bz249 2010.02.17. 11:34:14

@greybull: nezze az a helyzet, hogy a masodik vilaghaboru megmutatta milyen az, ha ipari orszagok harcolnak egymassal. Es nagyjabol az osszes ipari orszag egyet ert abban, hogy nem buli. Nem is lesz tobbet ilyen haboru.

A jelen haboruit harmadik es negyedik vilagbeli koszfeszkekben vivjak, ahol az egy szammal nagyobb agyu es nemi vas mindig hasznos lehet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.17. 11:36:35

@bz249: K-Európa elég fejletlen, iparunk megszűnt.
Nem kéne akkor fegyverkeznünk mégis?

bz249 2010.02.17. 11:40:56

@tölgy: en szeretem a szep fegyvereket tolem fegyverkezhetunk is :)

Téglagyári Megálló 2010.02.17. 12:29:34

@greybull:

Megteszünk honvédelmi miniszternek, olvasván ezt a remekbe szabott érvelést. Linder Béla remek utódja leszel.

Refuse/Resist! 2010.02.17. 13:04:00

@bz249: Tényleg, kihagytam az utánagondolást. Összehasonlításképp Nigéria olajkincse mostani áron kb. 3000 trillió.
Basszus, egy újságírónak se tűnik fel, hogy a Karzai mekkorát kamuzik ezzel a kijelentéssel ("az ásványkincs kiaknázása révén a földkerekség leggazdagabb államai közé kerülhet"). Mondjuk, én is bevettem hirtelenjében.
Akkor tényleg csak a geopolitika marad (azért a Közel-Kelet és a Kaszpi-tenger környéke már a 10 000 trilliós nagyságrendben van), mint racionális indok.

Ja, fejlett ipari államok, pláne olyanok, melyek a globalizáció miatt gazdaságilag egyre inkább egymásra vannak utalva, nem háborúznak.
Mondjuk, ezen lehet változtatni, pl. Európa elég gyorsan visszacsúszna a 3. világba, ha hirtelen elzárnák az olaj- és gázcsapokat.
Habár, az is igaz, hogy ezt atomhatalommal nem nagyon lehet megcsinálni...

Szvsz egy ideig a gazdaság marad meg, mint frontterület. Ez viszont már megkezdődött, pl. az olaj nagy részét ma már állami vállalatok termelik.
A gazdasági-társadalmi(vagy inkább erkölcsinek és szellemi)-környezeti válság lassú folyamat, ami szépen háborúvá is érhet, amint kellő mértékben meggyengülnek a vezető ipari államok.
Persze, ha sikerül rendberakni az oktatást, jön néhány tudományos áttörés és valamiért erkölcsösebben kezdenek viselkedni az emberek, akkor tényleg jó ideig fennmarad a fukuyamai Örök Béke.

bz249 2010.02.17. 13:12:22

@Refuse/Resist!: gondolom az eredeti szovegben az volt, hogy ennek kiaknazasa reven a foldkerekseg leggazdagabb emberei koze emelkedhetek... csak aztan Karzai is rajott, hogy ez annyira nem motivalja a nepet.

Egyebkent nem veletlen, hogy Europa ennyire szereti a CO2 kibocsatas csokkenteset. Sima gazdasagpolitikai erdek, nekunk nincs olajunk, de van szelturbinank, III+ generacios atomreaktorunk es fejlett energiatakarekossagi technikaink. Mi lenne ha a vilag abbahagyna az esztelen kornyezetpusztitast (es az olajar is stabilizalodna), cserebe hajlandoak vagyunk eladni nekik a szelturbinakat, III+ generacios atomeromuveket es fejlett energiatakarekossagi technikakat. ;)

greybull 2010.02.17. 13:39:23

@Téglagyári Megálló: barátom én tartalékos tiszt (kapitány) vagyok - körülbelül úgy és olyan hadsereg kellene nekünk, mint Scájcnak: viszonylag kis létszámú aktív - tényleges - hadsereg, és jól karbantartott tartalékos állomány, amelyik szükség esetén pillanatok alatt mozgósítható. Fegyverkezni is kellene, de úgy, hogy minél több fegyver, vagy alkatrész nálunk legyen gyártva (magyar gépekkel, magyar anyagból, magyar munkaerővel). Azt azonban továbbra is tartom, hogy a hagyományos fegyverzet (tankok, ágyúk) tényleg elavult, csak tömény pénzkidobás. Elvileg az AK-k AMD-k még mindig jól kiforrott kézifegyverek, habár a II.vh. végén volt egy géppisztoly fejlesztés Mo-n, amelyik még ezeknél is egyszerűbb volt, ha jól tudom kályhacsőnek csúfolták, egy hátránya volt csak, hogy kizárólag sorozatlövésre volt alkalmas. Kisbarátom ha én hadügyér lennék, Te nem meresztenéd a feneked otthon, mert évente egyszer minima 2 hétre vonulnál befelé szépen tartalékos kiképzésre, értve vagyok (hogy katonásan fejezzem ki magam).

greybull 2010.02.17. 13:44:40

Afganisztánban, mint vér-iszlám országban a vallás a legnagyobb gond, egy közelkeleti kis ország úgy véli, hogy a problémát a legmélyebb gyökerénél kellene megoldani - persze mások vérén és zsírján, as usual...ezért vannak ott az USA és balfék barátai.

bz249 2010.02.17. 13:54:16

@greybull: a hagyomanyos fegyverzetre azert van szukseg, mert ha nincsen agyunk, tankunk es repulonk, akkor akinek van az keresztul tud jonni rajtunk. Utana lehet, hogy ki tudnank vereztetni (ha komolyan gondolta a megszallast, akkor nem) csakhat cserebe van egy totalisan elpusztitott orszagunk a megszallo meg kihozta dontetlenre.

Téglagyári Megálló 2010.02.17. 14:37:36

@greybull:

Nem tudom a "lófasz" mint érveléstechnikai segédeszköz mióta tananyag a hadiakadémián. Azt hittem ott a racionális tervezés a divat.

Egy katonai hunta esetén egyébként lehet, hogy én ugráltatnálak téged :-P

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.02.17. 15:42:38

Azt, hogy az USA haderő meg tudná nyerni a háborút, a hét viccének tartom. Dehogy tudná. Mi érdekük lenne ott szenvedni kilencedik éve? Lassan beleroppan a gazdaságuk Irakba és Afganisztánba. Soha a büdös életben nem nyernek meg egy ilyen háborút. Az ország lakossága rühelli őket (a kollaboránsokat kivéve). Ha lelőnek egy szabadságharcost, akkor 2 a helyébe lép bosszúból. Ott nem a fegyverek fognak dönteni, hacsak nem szórják meg őket "békéltető" atomrakétákkal. De akkor elég az ópium is! Nem jó ez a megoldás sem. Szép lassan beletörődik a hadvezetésük a vereségbe és elkullognak a megszállt országokból.

Nyaraláson hallottam hivatásos magyar katonáktól: akik kint vannak nap mint nap rettegnek. Szinte minden konvojt megtámadnak. A katonák folyamatosan halálos veszélyben vannak, de a médiánknak kuss van, erről nem beszélhetnek.

És még valami: nem minden hivatásos van ott önszántából, erről sem tud a közvélemény.

Refuse/Resist! 2010.02.17. 16:30:39

@bz249: "gondolom az eredeti szovegben az volt, hogy ennek kiaknazasa reven a foldkerekseg leggazdagabb emberei koze emelkedhetek"
:D:D Ebben tényleg van valami.
"Egyebkent nem veletlen, hogy Europa ennyire szereti a CO2 kibocsatas csokkenteset.
Sima gazdasagpolitikai erdek"
Nyilván. És emiatt 1,4 euro a benzin literje, továbbá ezért ennyire preferált a dízelmotor az autókba.
Mondjuk, hosszú távon ezen akár baromi nagyot is nyerhetünk. Pl. a detroiti 3 azért ment (volna) csődbe, mert a 30 dolláros olajárhoz fejlesztették a kocsikat.
Szerinted tényleg megéri manapság tankot venni és fenntartani?
Egy T-90 áráért kapsz kb. 2000 AT4-et. Vagy 10 000 gépkarabélyt (nyilván ha haver-közbeszerzés megy, akkor az más tészta).
Persze, nyilván, ha már van elég az alapvető olcsó fegyverekből, és van sok pénz a honvédelmi büdzsében, akkor érdemes spécibbeket is venni.

bz249 2010.02.17. 16:43:14

@Refuse/Resist!: azert ahogy nezem az AT-4 hasznalatahoz kello batorsag szuksegeltetik (max hatotav: 300m, pancelatuto kepesseg: 400mm RHA... ezzel max oldalrol, de inkabb hatulrol lehet kiutni egy modern harckocsit)

Egyebkent: inkabb legyen egy tank/repulo/agyu feleslegesen, mint ne legyen, amikor kellene.

Bell & Sebastian 2010.02.17. 17:11:16

@greybull:

A vezérelvvel egyet is értenék!

Csak az a baj, amikor a szomszéd korcsa odakakál az előkertbe, már tépnék is le a nylont az AMD -ről és bontanák a 7.62 -es konzervet! Arról nem is beszélve, ha feltűnne egy páncélozott kormány Audi a sarkon, mindenki kiszaladna egy RPG -vel vidáman integetni.

A magam részéről csigás íjra szavaznék, alattomosan halk. Vagy egy 4x20mm -est a sufniba, a keresztényi szeretet alátámasztására!

Bloodscalp 2010.02.17. 19:08:43

Látom a honvédelmünk rendben van:)
a mandiner gárda szemlére kész:)

@feriboy: az már teljesítmény:) Zsanettre mégcsak 5 jutott (ebböl is látszik hogy tényleg több rendőr van az utcán:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.17. 20:57:07

Svájci népi milícia? Mekkora egy motiváció lenne már a politikai elitnek a felelős kormányzásra, akárki is jut hatalomra akármikor :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.17. 21:08:27

@bz249:

"Egyebkent: inkabb legyen egy tank/repulo/agyu feleslegesen, mint ne legyen, amikor kellene."

Kombináld bele a fránya realitásokat: ha lerohannak minket, azt (koalíciós) túlerővel teszik. Az, hogy 10 v 100 tankunk van, csak órákat késleltet bárkit. A 2. VH során sok energiával felépített páncélosgyártásunk termékét hetek alatt ledarálták, míg a lényegében kézifegyverekkel védett Budapestet a brutál-túlerő is csak majdnem 3 hónap alatt vette be, Sztálingrádnál meg hasonló okoknál fogva akadt el a dzsörmen szóldzser.

A mai kütyük ára mellett meg légifölényünk aligha lesz...

Nicht kleckern, klotzen - annyi meg sose lesz. Akkor minek. Játszunk talibánt, a svájci milícia is inkább ezt a logikát követi.

bz249 2010.02.17. 21:09:01

@Herr SturmLiberator: nem mellesleg saját nem reprezentatív felmérésem szerint Svájcban viszonylag ritka az elhízott férfiú. Úgyhogy már csak egészségügyi szempontból sem utolsó a dolog. :)

bz249 2010.02.17. 21:11:02

@Herr SturmLiberator: ott a porbléma, hogy a legsuttyóbb támadó erő is képes egy döntetlent elérni a világ legerősebb védelmi rendszere ellen.

Ha egy hadsereg nem képes támadni, akkor a legjobb esetben nagy áldozatok árán kiűzzük a gonosz ellent. De mindenképpen mi szívunk nagyobbat. :(

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.17. 22:09:10

@bz249: hát nálunk pedig bizony elsődlegesen a védelemere köll koncentrálni. Lásd jugó háború, eltart pár hónapig, amíg viráglelkű nyilatkozatok után jön valami ENSZ/NATO békemisszió. Ha meg bárkit is támadunk, szorul a hurok, 1920-ban minden szomszédunk jól járt a rovásunkra és emiatt erősen kétlem, hogy ne lenne a mai napig a Pozsonyi, Bukaresti stb. fiókokban valami összehangolt B terv ellenünk. Szintén 2. VH: elavult tankocskákat bőszen gyártottunk, bezzeg használható páncéltörő, elég gépfegyver a bakának nem jutott. Ha az alapok hiányoznak, kár a spéci vason agyalni. (Ami persze nem mentség arra, hogy minek sózzuk el a meglévőt... jobb mint semmi és sok országban divat a modernizálás, ha akad rá pénz).

Refuse/Resist! 2010.02.17. 22:27:03

BZ,
A németeknél is szignifikánsan kevesebb az elhízott. Az Asszonykával erre már kidolgoztuk az elméletet: az Ordnung, Ordnung über alles az oka. Manapság a Fitness az Ordnung. A sváciak meg még németebbek a németeknél, ugyebár.

@bz249: Ezt nem igazán értem. Döntetlent? Suttyó támadó?

Amúgy szerintem ebben a kérdésben tényleg inkább azoknak van igazuk, akik a gerilla-felfegyverzést támogatják.
Most nézzük, mi támadhat meg minket:
1. Szomszéd:
Ez ellen talán tényleg lenne értelme a tanknak, de a néhány majom T72 ellen már elég valami, az AT4-nél kicsit komolyabb, de mégis kicsi, mobilis és olcsó cucc.
Amúgy szerintem egy nagyobb válság esetén mindenképp össze kéne fognia a régió országainak, különben mindenki megszívja.
2. Medve, Uncle Sam stb.:
Tök mindegy, milyen tankjaink vannak, azokat darálják be legelőször. Irakban is a pöpec mesterlövész-puskák és az RPG-k a leghatékonyabb fegyverek. És még egyszer: ezek tök olcsóak, tehát egységnyi pénzért szvsz hatékonyabb cuccot kapsz.

bz249 2010.02.17. 23:15:24

@Refuse/Resist!: marha egyszerű, aki védekezik annak a területén zajlanak a harcok. A támadó, ha veszít (lásd Vietnam, Libanon) akkor megvonja a vállát, összepakol és hazamegy, a védekező kezdheti újjáépíteni a szétlőtt országát. Ez az optimális forgatókönyv, ha "nyer" a védekező. A támadó fél annyit veszít, amennyit rákölt, a védő annyit amennyit a támadó nem szégyellt elpusztítani.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.17. 23:37:07

@bz249: mi viszont nem vagyunk akkora mint az usa, cserébe mi vagyunk a körülvett vietnam... és vietnamnak esélye sem volt, hogy megelőző csapást mérjen az usa-ra, csak hogy nehogy otthon törjön a porcellán.

Ezek a realitások. A törököt is ki kellet verni, nem Isztambulban dölt el a szabadságunk. Nekünk bizony a védekezést köll magas szinten mívelni, avagy persze ott a cseh trükk: aki mindig megadja magát, az csöndben tovább gyarapodik. Szégyen a futás de hasznos, ebben az esetben viszont elég ha marad egy díszőrség, a többi baka meg irány rendőrnek az uborka mellé.

Szóval maradnék a népi milicia mellett. A kormány nem lövethet a karabélyos népbe, senki se játszhatja a majd-mi-megvédünk kampánydumát, az emberek se fotelből várják, hogy majd más dolga értük meghalni.

bz249 2010.02.17. 23:48:38

@Herr SturmLiberator: nézzük végig a szomszédainkat:

I.
- Ukrajna, jó vicc

II.
- Románia, kétszeres népessége van
- Ausztria, kétszer olyan gazdag, kb. annyian, mint mi

reálisan ez a két ország simán le tud győzni minket

III.
- Szlovénia: 1.9 millió lakos
- Horvátország: 4.4 millió lakos

Szlovénia nagyon, de Horvátország is jelentősen kisebb nálunk egyik sem tudna minket rendesen megszállni

Maradt reális esélynek Szerbia és Szlovákia (ez utóbbi helyen viszont sanszos lenne egy belső felkelés is)

Szóval a magyar hadsereget ehhez a szinthez lehetne belőni. Mert máshoz értelmetlen, egyébként meg diplomácia, diplomácia, diplomácia. A románok is két világháborút veszítettek (a másodikat kétszer is, mert 1940-ben még a franciák oldalán álltak) és mégis megvannak. Hogy itt mi lesz, az úgyis Washingtonban, Moszkvában, Londonban, Berlin, Párizsban és Brüsszelben dől el.

Bloodscalp 2010.02.18. 00:44:24

behalok ezeken a mélystratégiai katonapolitizálásokon...

Hungary strikes back:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.18. 06:45:13

@bz249: mind már céloztam rá, hiába mész neki a kisebbeknek, pölö szlovák, szerb, azonnal belép mellettük valamely nagyobb, aki szintén félti a tolvaj területeit...

Az uccsó bekezdéseddel pont emiatt egyetértek.

@Bloodscalp: Mi már csak olyan Háry Jánosok vagyunk, akik az aktuális kabuli Don kanyarnál beljebb képzelik el az ország biztonságpolitikáját. Volt már rá példa, hogy bizonyos Jászi Oszkár nevű okos ajropéer csak kamillázta szemeit, amikor a cumbaja wörldpísz első lépéseként kedvencei elé toltak egy Vix jegyzéket.

bz249 2010.02.18. 09:51:03

@Herr SturmLiberator: a gerillahaboruval viszont az a baj, hogy mindenki az iraki, afganisztani es libanoni szerencsetlenkedesekbol indul ki. Pedig, ha Magyarorszagot esetleg megtamadnak, akkor az teruletszerzo haboru lenne. Azok meg ilyenek szoktak lenni:

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Storm

vagy olyan mint a koszovoi haboru, ahol hetek alatt kozel egymillio albant uztek el.

Szoval, ha a romanok a Tiszaig jonnenek, akkor mire felallna valami gerillahadsereg, addigra azt venned eszre, hogy Hajduboszormeny hazainak a fele uresen all, a maradekot meg munteniai romanok lakjak.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.18. 10:07:42

@bz249:

A gerillasereg (népi milícia) épphogy AZONNAL áll, itt nem valami látványos csapatösszevonásra kell gondolni, sőőőőőt, pont azt kell elkerülni. Műholdas korszakunkban nem mászkálnak rejtett seregek, nincs váratlan csapásirány. És pont az a gerilla taktika lényege, hogy jöjjenek csak, ha a Mari nénitől a Miklóskáig RPG-vel rohangál mindenki, akkor a megszállt terület az partizán puszta és nem elveszett rész. A wehrmacht hiába csapta agyon gyorsan a reguláris jugó hadsereget, ha az gyorsan szétszéledve, a fegyvereket szétosztva egy nagy ellenállást csinált a meghódítottnak vélt területből. Ezzel a gerillázással többre is mentek, mint a hivatalos hadsereggel. A védelem geince SZVSZ igenis a milícia lehetne, a hivatásos hadsereget meg a szakértelmet igénylő pozíciókra kell kihegyezni: kiképzők, tisztek, speciális eszközöket kezelők stb... akik aztán akár underground is koordinálják a pusztai partizánokat. Ugyebár jelenleg önerőből nulla esélyünk bárkit mezőn felsorakozott díszparádéval kiverni, nemhogy megtámadni. Aggasztóan gyönge a honvédség és a legolcsóbb útja a védelmi potenciál növelésének: népi milícia. Ez kapásból egy kb 1 millás látens sereget jelent. Akik bizony hamarabb lennének hadra foghatóak, mintha nulláról kellene sorozni vészhelyzetben.

bz249 2010.02.18. 10:10:45

@Herr SturmLiberator: meg egyszer koszovoi haboru. A hagyomanyos gerillaellenes hadviseles arrol szol, hogy noket es gyerekeket kell olni, ki kell uzni oket az otthonukbol aztan gerillazzanak a miskolci menekulttaborban.

Igy szokas gerillak ellen harcolni

hu.wikipedia.org/wiki/Oradour-sur-Glane

Bloodscalp 2010.02.18. 10:50:10

@Herr SturmLiberator: ne folytasd, annyira nevetséges:) halmozzátok a hülyeségeket...

túl azon a filozofálgatáson, hogy kit/kit nem lenne érdemes megtámadni
(nevetséges:)
átcsapott a dolog történelemhamísitásba
(a Vix jegyzéket sosem írták alá)

tanarseged ur 2010.02.18. 14:10:14

@Herr SturmLiberator:
A gerilláskodás leginkább nyomorúságos körülmények között élő, magas születési rátát felmutató dzsungel- vagy sivataglakóknak, illetve hegyi kecskepásztoroknak és hasonlóknak való. Olyanoknak, akiknek nem baj, ha nincs áram, nincs vezetékes víz és nincs teszkó. Akiknek nagyon fáj ugyan, de mégsem jár a család kihalásával, ha 17 éves fiukat megölik a harcokban, a 6 éves gyereküket megöli egy akna, a 15 éves lányukon pedig még végigmegy két tucat katona, mielőtt az ólajtóhoz szögezik, hogy céltáblaként szerepeljen a szakasz késdobáló versenyén. A három halott gyerek mellett marad még három-négy, aki bosszút áll, illetve további gyerekeket csinál. Ha ez brutálisan hangzik, hát ilyen a gerilla-hadviselés. Ld. Libanon, Gáza, Afganisztán, Csecsenföld.

10 forintos kérdés: melyik magyar család fog lelkesedni azért a politikai erőért, amelyik az egy szem fiuk életét annak 18-20 éves korában kész lenne kockára tenni egy "népi milíciában"?

20 forintos kérdés: a "népi milícia" felállítása esetén hogyan alakulna az eü. alkalmatlanságot bizonyító orvosi papírok árfolyama?

40 forintos kérdés: milyen brutálisnak kellene lennie a megszállónak ahhoz, hogy a magyar lakosság az ellenállás kedvéért inkább lemondjon a napi háromszori (vagy akár egyszeri!) étkezésről, a vezetékes vízről, a BL-meccsekről és a "Barátok közt"-ről?

Ugyanez a kérdés persze feltehető minden hasonló helyzetű, viszonylag fejlett országra. Alacsony születési rátájú, nagyjából középosztálybeli életet élő emberekből nemigen lesz gerilla.

Bloodscalp 2010.02.18. 14:16:56

ezen nem lehet nem röhögni

greybull 2010.02.18. 17:56:18

@bz249: az a gond "kis magyar"-ban, hogy nincs hova elmenni partizánkodni. Svájc a hegyeivel, Jugoszlávia, Koszovó szintén a hegyeivel, Afganisztán szintén a hegyeivel alkalmas terep a partizánkodásra, esetleg a nagyvárosi környezet orvlövészkedni, de a Hortobágy?... Amúgy meg a háborúk, különösen a modern háborúk egy ki nem mondott célja: valójában az ellenség civil erejének minél nagyobb arányú pusztítása, bizony, bizony, ha úgy tetszik: megfontolt népirtás. Ahhoz, hogy elrettenjen egy támadó Mo.megszállásától az kellene, hogy tömegesen legyen a nép felfegyverezve. Közben ma hallom, hogy Libajnai szigoríttatni akarja a fegyvertartás szabályait (hova az anyja keservébe még?) Az az igazság, hogy az ország földrajzi adottságai miatt baromi nehezen védhető, a komolyan vehető elrettentő erő fenntartására pedig nincs pénzünk.
A csigás íj, amolyan Rambósan használva egész jó ötletnek látszik, ráadásul van is történelmi hagyományunk íjászatban....

Balaint 2010.02.18. 21:02:06

Azért városaink nekünk is vannak. Irakban sem a puszta sivatagban harcolrak. Afgainsztán az más történet.

bz249 2010.02.18. 21:24:01

@greybull: az egész partizánkodás csak akkor működőképes, ha a megszállónak valamilyen okból szüksége van a bennszülöttekre. Akkor el lehet vegyülni a civilek között, mert maradnak civilek.

A felfegyverzett lakosság értékéről: Vietnamban meghalt 58.000 amerikai katona, meg 2 milla vietnami. Ha valaki komolyan el akarja foglalni az országot és semmi szüksége a magyarokra, akkor halomra ölhet mindenkit a milicista fegyverek ellenére. Sőt annál inkább.

Bloodscalp 2010.02.18. 22:53:09

Jóóóóóó Reeeeggelt Magyarország!:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.19. 01:55:54

@bz249:

Aha. Szóval te már időben megszervezted a stratégiai átcsoportosításodat, dinamikusan elszakadva a Duna vonalától!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.19. 02:08:30

@Bloodscalp:

Érdekes, a védekezésen agyalok (aka partizán, nem panzerkeil), ámde urasága támadást olvas ki.

Kórisme: paranoid nátzifrász

A vix jegyzékes sztorit meg hiába mentegeted, hogy "ja hát nem írták alá", attól még tény, hogy nagyon nem ilyen meglepire számított tengernyi eszével Oszkárka. Pláne, hogy igaz haladó elmeként tönkrevágta a jegyzék kiötlőinek popsiját nyalva a megmaradt haderőt is, mert hát wörldpísz és úgyis mindent meg lehet beszélni. Hát igen, biztos ő is sokat nevetett azokon, akik másképp, lárifári helyett csúzlival képzelték el a védelmet.

Kórisme: morbus bauericus

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.19. 02:17:38

@tanarseged ur:

Svájc mond valamit? Ott ez a rendszer. Mint már páran megemlítették. Ráadásul a hazai aktuálpolitikai fejleményeket nézve, az állami retorziók ellenére is csődül a nép mindenféle pincéregyenruhás alakulatokba, nem-e?

tanarseged ur 2010.02.19. 09:57:46

@Herr SturmLiberator:
Svájc itt nem játszik. Olyan szomszédokkal könnyű. Utoljára még Napóleon támadta meg őket (tippelj, ki győzött), azóta nem tesztelték a rendszert. Amikor igazán rémes, támadó kedvű állam volt a szomszédukban, az pedig mással volt elfoglalva (és később jól is jöttek a vezetőinek a svájci bankszámlák). A 2. vh-s európai "ellenállás" pedig (a SZU-t kivéve) egy nagy túró volt - ezt már John Keegan is megírta, csak sokkal szebben és részletesebben. :-)

Pincéregyenruhások: nézz meg egyszer néhány róluk készült videót. Pl. Kínaiéknak volt itt róluk egy videós posztjuk. A pocakos gárdisták cigiztek, nem bírtak csendben ott állni, ahol kellett volna nekik, beledumáltak a szónok szövegébe, a szervező (elöljáró?) pedig a "bajtársak, légyszíves" vezényszóval próbálta őket csendre inteni és a járdára terelni - mérsékelt sikerrel. Fegyvert akkor sem adnék nekik, ha szimpatizálnék a politikai eszméikkel.

Refuse/Resist! 2010.02.19. 10:05:25

@bz249: Ha olyan támadás ellen akarsz védekezni, ami a lakosságot nem akarja kímélni, akkor rakétaromboló lézerek kellenek, nem?

@tanarseged ur: Ha olyan történelmi helyzet lesz, hogy tényleg valaki megtámad minket, akkor nem a BL meccs lesznek a lakosság legfőbb gondja. Ez itt nem a US of A.

Bloodscalp 2010.02.19. 10:57:47

@Herr SturmLiberator:

Kedves Dr Úr:)

Már jól vagyok...nem igazán félek a náciktól (meg senkitöl) mivel nincsenek
(ahogy boszorkányok se:), -hülye emberek sajnos vannak...

Nem egészen értem mi a gondod Jászival..."igaz haladó elmeként tönkrevágta a jegyzék kiötlőinek popsiját nyalva a megmaradt haderőt is"

az hiszem kevered Linder Bélával ("többé katonát nem akarok látni")aki feloszlatta a magyar hadsereget

úgy általában, ha arról van szó hogy ki támad meg MINKET, az sima paranioa...
javaslom vezesd le egy RTS játékon:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.19. 13:27:07

@Bloodscalp:

Tudod Oszi meg a Béla ugyanazt a szekért húzta, ment is a szakadékba pár milla honfitársunkkal, akik holmi Bauerok szerint úgyse definiálhatóak nemzetként. Oszi és Béla valami Károlyi Kormány nevezetű bigyulában voltak és nem egymással szemben cselekedtek. Igazi sikersztorinak bizonyult. Wilsoni elvekre ment a nagy oralizálás és onanizálás. A nagybötűs élet viszont máshogy festett. Naná, hogy tudod. Ők is paranoiának vélték, amikor jöttek a hírek a határról, hogy a szomszéd jönne a spájzba. Ezt is tudod. Bárki tudja, aki begépel pár kulcsszót a netre. Talán nekik se ártott volna egy kis RTS...

Bloodscalp 2010.02.19. 15:14:27

@Herr SturmLiberator: :)
tudod, nemrég pár sráccal egyháztörténetbe merültünk bele nemrég,
mikoris az egyikük nagyon ragaszkodott a butaságaihoz, benyögte hogy ő szakközépben sose tanult történelmet:)

(ami ok, szép dolgokat lehet tanulni ott is, nincs ebben semmi, csak azért még nem kénne a történelemmel szembe menni)
Tanulmányozd újra magyarország 1 vh. utáni eseményeit, Tisza istván-Károlyi-Kun Béla vonulatot(szerintem te Kun bélára akarsz haragudni:) pfejj a mocskos kommcsi:)

Na, a lényeg, kissé zagyváltan mondod a dolgokat, ezt lekénne rendezned

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.19. 15:20:07

@Bloodscalp:

Nem, biza Károlyiék... onnan ívelt tovább a lejtő Kun Béláig. Ragassz inkább skalpot.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.19. 19:17:49

@Bloodscalp: Oh persze, Herschel Shlomokántor a szolgálatára!

Bloodscalp 2010.02.19. 19:30:17

Jól van kis milícistám:) Napi parancsba adom a pálinkafogyasztást, és a marihónaját is:) hamarosan mindegyik otthon is legális lesz:)

rádfér:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 08:58:47

@Bloodscalp:

Frusztráltságodból ítélve inkább neked kéne el a tudatmódosító szer különféle halmazállapotban. Én csak szörcsölöm a málnaszőrt.

Amúgy szakikám, mi a véleményed arról, hogy Szekeres marsall 8 milliárdért "külsös" céggel őrizteti a laktanyákat?

Bloodscalp 2010.02.20. 10:48:47

szarok bele:), menj és őrizd milicistaként ha akarod:)

hm, mivel ez általában unalmas meló, ajánlok neked néhány oldalt,
lemil.blog, www.katpol.blog.hu,
majd leesik hogy a tálibok nem népi milicia, illetve kőkemény zsoldosok (is) vannak Afganisztánban, és feldobok egy találos kérdést...
tudod melyik háború volt az ahol milicia nézzet szembe reguláris hedsereggel?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 12:28:52

@Bloodscalp:

apuskám, a népi milicia témában Svájc országnevével dobálózom főleg. Tudod, amolyan europér jogállami megoldás keretében.

Népi milícia vs reguláris meg volt jó pár eset, a napóleoni háborúk óta van divatja a népfölkelő egységek alkalmazásának, néhol ez bevált gyakorlat lett. És persze az ilyen népi milícia mögött van mindig egy profi sereg is speciális funkciók ellátására (külföldi missziók, speciális fegyvernemek stb.). De van az usa-ban is national guard, nálunk is tervben volt, csak a szadimajmok fúrták meg. Szóval bizony hiába ágálsz, a koncepció működőképes.

Bloodscalp 2010.02.20. 12:47:08

@Herr SturmLiberator: tök jó hogy egy olyan országgal példádzol, másrészröl nem akarlak elkeseríteni, de kicsit elfoglak...
lemil.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=119:a-svajci-hadsereg&catid=25:hirsarok&Itemid=54

amire te gondolsz, az kiegészítő egység
a hivatásos hadsereg mellet esetleg-mint "national guard"ami használható pl
katasztrófa helyzetben-de kevésbé hábórús helyzetben...

Ha már Napóleon idekeverted, a helvétek se sokáig álltak ellent neki, spanyolban a "gerillák" viszont eredményesek voltak-maga a szó is onnan ered

tanarseged ur 2010.02.20. 13:12:29

@Bloodscalp:
Nem nekem írtad, de hadd tegyek hozzá valamit:

"Ha már Napóleon idekeverted, a helvétek se sokáig álltak ellent neki, spanyolban a "gerillák" viszont eredményesek voltak-maga a szó is onnan ered"

1. Nem a gerillák verték ki a franciákat Spanyolhonból, hanem Wellington angol hadserege.

2. Ezt is megkönnyítette, hogy a franciák előtte jól megverették magukat Oroszországban.

3. A legfontosabb: az Ibériai-félszigeten vívott gerillaháborúnak olyan pusztítás és szenvedés volt az ára, amit egy mai, viszonylagos kényelemben élő társadalom nem lenne hajlandó megfizetni.

Bloodscalp 2010.02.20. 14:53:22

@tanarseged ur:

a briteket kiverték a félszigetröl, azért szálltak pártra megint, mert látták hogy a franciák nem bírnak a greillákal, túl sok embert vontak el, wellington eredményeibe a spanyol gerillák tevékenységét is be szokták számolni-mindez már 1807-1810 körül történt, az orosz hadjárat elött

egy "európai" ország ilyet már nem venne magára...inkább a megszállás

Bloodscalp 2010.02.20. 15:45:18

@Herr SturmLiberator: jöhet?:)

dehát az nem népi milicia alapú:)

mellesleg néhány milliárd svájci frank kellene már csak:)

édes faszom:) holnapután mire támadna kedved...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.20. 19:37:35

@Bloodscalp:

Nehezen gyűlnek a bögréid? :)
Tényleg frusztráltnak tűnsz...

És biza a svájci "reguláris" hadsereg népi milíca rendszerű, nesze, eredetiben:

"Eine Besonderheit der Schweizer Armee ist das Milizsystem."

Sok sikert a wikipédiával, avagy bővebben: www.vtg.admin.ch/internet/vtg/de/home.html

Bloodscalp 2010.02.20. 21:23:53

@Herr SturmLiberator:

jaja:) kezdek:) RISZPEKT a kitartásodért:)))
azért olvasd el teljes egészében, mert azt a 300 Leopárdot, és 30 F-18-t nem hiszem hogy olyan lelkes kis amatörök kezelnék mint például te:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 09:08:49

@Bloodscalp:

Rossz hír: ha feljebb görgetsz, tudsz olvasni és nem vagy funkcionális analfabéta, rájöhetnél lassan, hogy a népi milicia nem egészen egy fekete-fehér kategória, ahol a nagyi sodrófája lenne a wunderwaffe. Mindig van egy szűkebb profi mag a milícia mögött. Párszor felsoroltam is, hogy milyen funkciókra. Másfelől láss csodát, bizony annak a sok tankocskának többnyire milicista a vezetője, mint ahogy a sima sorkatonaságban is volt erre példa nálunk is. A sorozás megszűntéig kis hazánkban például a bevonult teherautósofőrök jó eséllyel kötöttek ki BMP mellett. A légierőben persze ez kevésbé divat. Mivel sereg gerince a gyalogság marad, bizony - lásd Svájc - nagyon is működik a milicia.

Tehetetlen Dodó 2010.02.21. 10:05:01

@Herr SturmLiberator:
Svájc borzasztó korszerűtlen ország.
Még végén képesek megvédeni magukat a marhák, hehe.
Meg milyen fukarok is: még azt a kis pénzt is sajnálják, hogy az In-kal-lal őriztessék a laktanyáikat.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 10:16:58

@Tehetetlen Dodó: ja bezony... meg nem a piaci ár x-szereséért veszik a csúzlit sem, hanem pofátlan módon amiben csak lehet, hazai gyártást alkalmaznak. Hát hogy merészelik, mi lesz így szabad piaci versenyből? :)

Tehetetlen Dodó 2010.02.21. 10:49:01

@bz249: Ne mondd....:o))

(Valamikor szerszámgépekkel foglalkoztam, több, mint egy évtizeden át sokszor jártam Svájcban, sok neves gépgyárban. Az Oerlikon "civil" részével, az Oerlikon-Bührle-vel volt kapcsolatom, ők príma fogazógépeket csináltak).

bz249 2010.02.21. 10:51:48

@Tehetetlen Dodó: egyébként ez a zseniális a semleges svájciakban és svédekben. Kimaradtak a két világháborúból, de azért mindkét fél Oerlikon és Bofors licenc alapján gyártott légvédelmi gépágyúkkal lődözött az ellen repülőire.

Tehetetlen Dodó 2010.02.21. 10:58:14

@Herr SturmLiberator: @bz249:
Persze az is nagy különbség, hogy ott a hadsereg célja a honvédelem és ezt öntudattal teszik.
Ezzel ellentétben nálunk a sorkatonaság a megalázást és megtörést szolgálta, közben a varsói szerződés nagyszerűségéről oktattak bennünket.
Jó néhány svájci emberrel voltam jó viszonyban, ők gyakran mesélték élményeiket a rendszeres gyakorlatokról, továbbképzésekről. Ezt mind büszkén és tudatosan művelték, és szívesen vonultak be újra meg újra pár hétre. Persze a ruhájuk meg a Gewehrjük is otthon lógott a szekrényben.
Az egyik francia-svájci fickó deszantos volt, vidám ember, sokat kocsmáztunk együtt, de azért nem szívesen találkoztam volna vele olyan szituációban, hogy én próbálom meg elfoglalni falujukat, hehe.

Tehetetlen Dodó 2010.02.21. 11:01:54

@bz249: Egyébként ők mesélték, hogy Hitler nem csak azért nem vonult be hozzájuk, mert a bankrendszerre meg a fegyverszállítókra szükség volt, hanem mert a derék svájciak minden utat, hidat, hágót, alagutat aláaknáztak és valószínűleg nem haboztak volna lenyomni a detonátort, ha illetéktelenek próbáltak volna arra kóborolni.

Bloodscalp 2010.02.21. 11:28:56

@Herr SturmLiberator: ezt a funcionális analfabéta szöveget 2 héttel ezelöttig ugye nem hallottad még?:)

1. a Leopard tank-az nem "tankocska"

2. ha nem vennéd észre, mész bele egy nagy hülyeségbe -megint

vagy mi is hasonlóan kiépítjük a magunk kis védelmi rendszerünk minden irányba,
mozgosítási rendszert dolgozunk ki, és gárdásittunk-és megtudjuk védeni magunkat-AHA
vagy lesz kicsi de profi jón kis hadseregünk

végül ha ennyire militáns szellemü vagy, ajánlóm jelentkezz a hadkiegészitőknél

tewton 2010.02.21. 12:57:26

@Bloodscalp: "hadkiegészitőknél"

ugye kegyed nem volt katona?
vagy a születési éve miatt eleve nem is lehetett volna?
:)

Bloodscalp 2010.02.21. 13:32:00

@tewton: életkor alapján igen, de nem voltam

és megengedem hogy tegezz le:)

Tehetetlen Dodó 2010.02.21. 14:23:06

@tewton: Má' megin' egy untauglich magyaráz a honvédelem mibenlétéről.

Tehetetlen Dodó 2010.02.21. 14:26:20

@Bloodscalp: Egyelőre egy kicsi, de sz@rt sem érő hadseregünk van.
Elég érzékletes jellemző, hogy ez a lúdtalpas, untauglich Szekeres lehet a góré.
Meg hogy valami szekuriti-cég őrzi szegény katonákat a rájuk törő ellenség elől.
Gyönyörű.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 15:12:05

@Bloodscalp:

a) Nyugi, nem csak játékpisztoly volt a kezemben :)

b) ". a Leopard tank-az nem "tankocska"

Natürlich, de azt se nagy ördöngősség kezelni, sorkatonának (milicistának) is adják. Párral sörözök is, ha látogatóba megyek, ezt buktad...

c) a kicsi hadsereg mániát meg tudod miért tolod, hazátlankám?

Mert a dicső NATO-nak nem érdeke a saját táboron belül a feszültség, azaz egy viszonylag erős magyar hadsereg, ami a még fontosabb szövetségeseiket, mint Románia felidegesítené... tehát lefizetnek, meg agymosnak egy sor antimagyar bögrés férget, hogy cumbaja wörldpísz. Nem kell nekik etnikai feszkó alapon Jugó háború második rész a kárpátokban, a halvány esélye sem. Tehát maradjunk csak gyenge mulya nemecsekek, akik védelmi potenciál hiján beletörődnek a helyzetükbe, de annyi baka azért van, hogy vágóhídra menjen "békemisszók" keretében. Tudod te ezt jól....

tewton 2010.02.21. 15:38:53

@Tehetetlen Dodó: én csak hallgatok :)
de a hadkieget nálunk senki nem mondta hadkiegészítőknek, itt bukott le az ügynök :)

tudja, mint a viccben:
-two martinis, please.
-dry?
-nein, zwei!

Bloodscalp 2010.02.21. 17:05:59

@Herr SturmLiberator: buktam?:)

kurva fellengzős arcoskodó egy stílusod van hallod e:) szarok bele hogy kivel
sörözöl és kinek a faszát fogtad eddig,
te kárpátok fia, (és mit lödöztél vele)

@Tehetetlen Dodó: azt hiszem egy szóval nem mondtam hogy a mi seregünk az oké

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.21. 17:42:32

@Bloodscalp:

Nomenst est omen Bögrikém, plusz szálka-gerenda esete of course and always. Az se az én bajom, ha neked büdös Ugarisztán, a Kárpátok bérce és egyéb magyarosch finomságok. Nem kötelező maradni, Fletó is megmodta ugyebár, akinek érettségin átimádkozott csemetéje is immáron Münchenben próbál agysejtet felszedni. Csatlakozhatsz. Persze folytathatjuk a diskurzust a végtelenségig, a végén még elnyersz egy éjszakát Lendvai Ildikével :)

Bloodscalp 2010.02.21. 18:35:16

@Herr SturmLiberator: neked van valami bajod komolyan, ha más nem az hogy aki nem ért veled egyet, hát az csakis szoció-posztkommunista bérenc lehet, ugye?:)

igen büdös az ilyen hülyeségtöl, és ez sajnos még nem gyógyitható...

Bloodscalp 2010.02.21. 22:46:45

@Herr SturmLiberator: így van, iszok is az egészségedre:)

A milicista halála minnél később legyen:)

Bloodscalp 2010.02.22. 14:23:52

@Herr SturmLiberator: ezzel mit akartál....:)

meg a folyamatos bögrézéssel:)

aki nem velünk van az ellenünk van, ugye
viktor bácsi?:)

Bloodscalp 2010.02.22. 15:43:25

@Herr SturmLiberator: ja és ne felejtsük
el...FREE BUDAHÁZY!(?)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.22. 15:48:54

@Bloodscalp:

Jól megleszel Butaházyval és Cusival egy zárkában, Bögrikém....

Bloodscalp 2010.02.22. 16:00:37

@Herr SturmLiberator: mocskos fasiszta Buda a te pajtásod bekerülsz mellé!!!!

-na valld be hogy nem csak sörözni szoktál:)

tudod mit:) kommcsi vagyok, van kis piros pártkönyvem is:) és TE buktattál le, hiszen TE olyan okos vagy aki szagról megérzi a komcsikat, gratulálok:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.22. 16:40:58

@Bloodscalp:

Ismételje:

Sárga bögre, görbe bögre
Sárga bögre, görbe bögre

Utána vidáman elölről.

álmos vezér 2010.02.24. 08:33:38

Edupress Hírek 2010-02-22
Külső cégek kapták egyes képzések tandíját a Zrínyin?
Pl. a Perfekt Szakoktató Rt. amely –mások mellett- az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. Tulajdona (Gyurcsány-Apró…. ) A külső oktatásra vonatkozó szerződést már Szilvásy titokminiszter (….) (Gyurcsányi kenyeres pajtása) módosította Juhász elvtárssal egyetértésben, s a módosításban már pilótaképzésről egyeztek meg, mely félévente százezer forintot meghaladó összeget jelentett a hallgatóknak úgy, hogy tulajdonképpen a főiskola 2004 és 2009 között nem biztosított egy fő utánpótlást sem a légvédelemnek - írja a Magyar Nemzet. A katonai vezetőknek igen, (!) hiszen a VKF és a Zrinyis Gazdag fia ( a főiskola honlapjáról: A 2005-ben felvételt nyert 38. évfolyam (14 fő) …. Gazdag ….Tömböl Balázs László ) 2005 és 2008 között –repülő- hallgatója volt az intézménynek, így azért mindjárt más a leányzó fekvése. Egy idő után a képzési összeget a minisztériumot képviselve már a Zrínyi-egyetem utalta át a nyíregyházi intézménynek. Persze, ha …..
Érdekes az is, hogy a pénzügyér generális –hajdani főosztályvezető- is a Perfekt Szakoktató rt-nél szerezte könyvvizsgálói oklevelét. Mondhatni Generálisunk jól kitanulta a szakmát.
Megérne még egy misét…ha az ÁSZ meg az Ügyészség összefoghatna…
süti beállítások módosítása