Bayer Zsolt finanszírozza a szlovák rendőrterrort?
2008. november 03. írta: TuRuL_2k2

Bayer Zsolt finanszírozza a szlovák rendőrterrort?

 Nyílt levél söpört végig a 168ora.hu-atv.hu tengelyen, hogy végül az MSZP honlapjának vezető helyén kössön ki. A címzett Bayer Zsolt publicista, a feladó a Demokratikus Hálózat elnöke, Galba-Deák Ádám. Bayer nem szorul különösebb bemutatásra, a Demokratikus Hálózatról viszont csak némi keresgélés után ugrott be, hogy kicsodák: leleplezték a Fidesz kampánypénz-laborját, hősként emlékeztek hősként a Remiz étteremnél Ságvári Endrére, rámutattak Orbán Viktor felelősségére, hitet tettek Gyurcsány Ferenc Megegyezése mellett, és elhatárolódtak a Tarka Magyar Mozgalomtól Schiffer András rendőrterrorról szóló publicisztikája miatt (viszont mentségükre szolgáljon, hogy rokonszenvesen írnak a magyar falvak problémáiról).

Kedves Zsolt!

 

Kiváncsiak vagyunk, hogy miként érzel most. 

Mit szólsz ahhoz, hogy Dunaszerdahelyen a Szlovák rendőrség brutális rendőrattakot hajtott végre? Mit szólsz mindehhez Te, aki adóforintjaiddal, bocsánat, adókoronáiddal a szlovák államot gazdagítod? Elgondolkoztál azon, hogy befizetéseidből Fico erőszakszervezete hány könnygázgránátot, gumibotot vásárolhatott? 

Néhány hónappal ezelőtt a baloldali fiatalokat tömörítő Demokratikus Hálózat nyári táborában, ahova nem hívtunk, de jöttél, büszkén beszéltél arról, hogy miként tolsz ki a magyar állammal akkor, amikor a szomszédos Szlovákiában adózol az itteni munkád után. Céged, autód oda van bejelentve. 

Vajon a hétvégén történtek után is ennyire büszke vagy? Nem zavar tízmilliós terepjáród rendszámán a szlovák címer? Miként tudod ezt összeegyeztetni mélymagyar mentalitásoddal? Továbbra is büszkén állsz azok elé, akiket a te radikalizmusod is kergetett a szlovák rendőri erőszakszervezet karjaiba? 

Nem gondolod, hogy a történtek után fel kellene hagynod önkéntes adóügyi számüzetéseddel és a hozzánk hasonló néhány milliónyi magyarhoz hasonlóan itthon eleget tenni állampolgári kötelezettségeidnek? Nem lenne ideje felhagyni azzal, hogy adódból szlovák gyermekek családi pótlékát fizessék, szlovák nyugdíjakat emeljenek? 

Idehaza nagy a baj. Egy ország szenvedi a megszorításokat, miközben Te a pozsonyi kormányt pénzeled. Kellene itthon az a pénz. Költsd azokra a gyerekekre, akik majd aggastyán korodban eltartanak téged! Költsd azokra az idősekre, akik évtizedeken keresztül pénzelték, hogy te eljuss azokra a szellemi "magaslatokra", ahol jegyeznek téged! Magyarnak lenni minden körülmények között! Próbáld meg, talán menni fog! 

Persze biztosak vagyunk abban, hogy nem fogsz "hazatérni". Neked, Orbán Viktor házi rasszistájának mindez csak jó, mert a baj és a káosz csak közelebb viszi az országot Vezéred újbóli hatalomra kerüléséhez, és ez a fő cél, semmi más.

 Lehet arról vitatkozni, hogy etikus-e, ha a kedvezőbb adókulcsok miatt egy cég vagy valaki inkább Szlovákiában adózik jövedelmei után (különösen, ha mindezt főállású magyarként teszi). Viszont ha ezt feszegetjük, akkor egy másik kérdés is adja magát: ki a felelős azért, hogy a magyarországi vállalkozásoknak megéri a szomszédos országokban adózni?

 Az ifjú demokratikus baloldaliak igazán nagy intellektuális bátorságáról és nagyvonalúságáról tanúskodik, ahogy Bayert (bármilyen áttételesen is, de) összefüggésbe hozzák a hétvégi magyarveréssel. Különösen a szlovák könnygázgrántokra és gumibotokra vonatkozó, nagyszerű kérdés indítja be az egyszeri adófizető fantáziáját: „Elgondolkoztál azon, hogy befizetéseidből Fico erőszakszervezete hány könnygázgránátot, gumibotot vásárolhatott?” Tehát a rendes hazafi itthon adózik, ezzel is elősegítve a magyar rendőrség korszerű tömegoszlatási felszerelését, könnygáz-ellátását. Magyar embernek magyar gumibotot!

 Végül a levél apropójául szolgáló szlovák attakhoz való DH-hozzáállás sem egészen világos. Most akkor megengedhető és támogatandó-e, vagy sem a nemdemokratikus erők elleni határozott rendőri fellépés? Szlovák rendőrterror rossz, magyar rendőrterror ?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr67747385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kill004 2008.11.03. 16:39:08

kötözködő: Így van!!! Előtte, meg elmondta az igazság beszédet!

Francois Pignon 2008.11.03. 16:39:22

Ha adóelkerülésről van szó, sokaknak van képe mindenféle trükkökhöz. Azt hiszem a miniszterelnöknek is magába nézhetett volna mielőtt emiatt ostorozott másokat.

Cypriánus 2008.11.03. 16:40:43

Zsóti egyszerűen röhejes. Hogy lehet komolyan venni ezek után?
Vagy tényleg azzal vigasztalja magát, hogy az is mi vagyunk?
Lehet hogy évszázadok múlva, amikor még a Tátrai fenyvesek alatt is magyar diszkózenét hord a szél, könnyes szemmel állnak meg az utódok a NEMZET ATYJA, Fletó szobra előtt, aki rafináltan elérte hogy 6000 000 magyar költözött a néhai "ún. szlovákiába", mely már csak történelmi emlék... :)
egyébként nem is olyan vicces, az orosz gyarmatosítás fő fűtőanyaga a parasztok állandó menekülése volt saját földesúraik és az elviselhetetlen terhek elől...meg sem álltak a Volgától (1594) Észak-Kaliforniáig (1810 körül ) !!!
Persze az oroszok szaporodtak közben, ez ránk elég kevéssé igaz...

kötözködő 2008.11.03. 16:42:28

Mint mondottam, nem akarom GYF-et védeni, sem az "igazságbeszédét", sem a ripacskodásait. De konkrétan az "el lehet menni" jó megmozdulás volt, még ha nem is nagyon volt neki több.

tevevanegypupu 2008.11.03. 16:43:17

Erdekes - nem vedem Bayert bar szerintem ott adozik ahol akar es ettol meg lehet jo vagy rossz magyar is, tovabba feltetelezem hogy a fizetesebol megiscsak jut valami a magyar allamnak is ado formajaban - hogy mikor Veresrol, Kokarol vagy Medgyessyrol derult ki(Gyurcsanyt mar nem is emlitem), hogy elfelejtettek valami beirni az adojukba, akkor az ifjukommunistak hallgattak.
Es hallgatnak a Zuschlag ugyben is, melyen es rettegve..Marpedig mi tartozna eppen most es leginkabb az ifju baloldalra mit ez?
Ott vajon mennyi tunhetett el a magyar allam rovasara maganzsebekbe? Bar az igaz, hogy - es ez hazaszeretetuket dicseri - kizarolag magyar hazafiaknak jutott belole.
Es vegul de nem utolso sorban nem az mszp es szdsz mondta mindig, hogy a magyar kerdes megoldodott abban a pillanatban mikor mind az EU szereto nagy csaladnak tagjai lettunk? Europai unios allamplgarok vertek europai unios allampolgarokat nem igaz? Bayernek mi koze van ehhez ha az mszp logikajat kovetjuk?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.11.03. 16:51:13

Te galabenisztomasz, mit gondolsz arról, aki egy távoli országban él, de ide jár szavazni 4 évente? (Speciel az SZDSZ-nek ez jól jön.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.03. 16:57:42

Falafel XD ez jó, ez időről időre elő szokott kerülni, de ezt sosem értettem:)

jozicsenko 2008.11.03. 16:59:41

az Euban vagyunk

vagy tegyék az elvtársak versenyképessé az országot, vagy takarodjanak

tetszik, nem tetszik: a szolgáltatások, a termékek, a tőke szabadon áramlik

ha szlovákiában, romániában veszek autót, az apeh bekaphatja, a pénzügyminiszter meg kinyalhatja (bocs a vulgaritásért)

szemforgató, álszent szövegelés azoktól, akik tönkretették ezt az országot

mind tudjuk, hogy a legkomolyabb bajt nem az adócsalók hanem a korrupció okozza: a metró, az autópályák, a PPP-k (ugyanis azokból a fekete pénzekből jellemzően szintén nem adóznak az elvtársak)

ahonnan Veres et, Dem-szkáj és a többiek lopnak

rakjanak rendet a maguk házatáján, csak utána szólhatnak hangosan

addig takarodjanak

leveliro1 2008.11.03. 17:00:15

És biztos ezeknek a görényeknek az állítása? Csak azért, mert ezek akkor is hazudnak, ha kérdeznek. Tényleg ott van Bayer kocsija bejelentve?

giannoni 2008.11.03. 17:00:40

A turbómagyar szúrkolók miért feszítettek ki nagymagyarországos ,- "voltunk, vagyunk, leszünk" ,-egyéb provokatív zászlókat? Nem a dunaszerdahelyi casapatnak mentek szúrkolni? A kérdés költői...

jozicsenko 2008.11.03. 17:02:13

ui: a legrégibb bolsevik trükk, hogy azzal vádold meg az ellenfelet amit te magad megteszel, de belebuknál...

elvársak: hogy is van a képviselők számla nélküli költségtérítéseivel? hány km-t számolnak el azok perhó, akik közben a Bp-i albérletet is elszámoltatják

hjajjj, de felb@tam magam, sziasztok mindenki!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.03. 17:04:15

vmi nem jó a Reakció főoldalával, vagy csak nálam?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 17:07:30

Ha tót, szlovák rendszáma van, akkor ott van... De ha így van, akkor tényleg Bayer pajti is bekaphatja, azután maximum írjon értekezéseket a szlovák adózás előnyeiről és ne nekünk ossza az észt itthon, a magyarságról. De tényleg, mint azt Fedor is említette "A legnagyobb fajmagyar barátom akkora adócsaló, mint a ház"... bakker, vagy közös ismerősünk van, vagy ez turbómagyar foglalkozási ártalom. Szintén!

Csumpitáz Alfréd 2008.11.03. 17:08:35

TuRuL_2k2:

Oké, vettem. Én sem csak Zsoltin akadok ki, hanem mindenkin, aki így áll a közös ügyekhez. Nyilván, az állami zsiványság sem jobb. Csak Bayer - itt ezzel - kicsit felköpött és aláállt. Megélhetési magyar? Az.

Amúgy meg az ország állapotán lehet polemizálni, de kezdem azt érezni, hogy a Tisza-korszak végének struktúrája éled ujjá, nepotizmus, korrupció, adócsalás, politikai élethalálharc, megosztottság, szociális szakadék, uram-bátyám ántivilág. Isteni.

Roth Mano 2008.11.03. 17:11:38

lol, az én miépes ismerősöm meg fiktiiv számlázásból élt...

Bit Rot 2008.11.03. 17:17:12

"Kellene itthon az a pénz."

Ja, persze.
Inkább: Kellene itthon az adócsökkentés.

Amúgy aki szlovákiában van, az nem lehet magyar?
Hiszen szlovákia déli részein rengeteg magyar él! Ők is adózzanak magyarországra?

Adócsökkentés mikor lesz Magyarországon? Vagy csak a pofa jár, ellopni, szétszórni, elszórni a pénzt, az bezzeg megy!

Adócsökkentést akarunk!

Csumpitáz Alfréd 2008.11.03. 17:17:31

Mr. Falafel:

Jól jött volna pl. a Fidesznek is a határontúliak szavazata, mint azt Mikola óta tudjuk, de ennek ellenére azt mondom: az szóljon bele az ország ügyeibe, aki itt él és itt adózik. Az, hogy hányan jönnek az SZDSZ-re szavazni, nem tudom, de nyilván nem olyan tömegesen, mert akkor nem a parlamenti küszöbben botladoznának. Nyilván sokkal jobban járnának, ha a máshol adózók szószólói lennének (akár lehetnének is.) : )

jozicsenkó:

Hagyjuk már ezt az EU-ban vagyunk dolgot! Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy Bayer übermagyar, a pénze meg valahogy mégsem az országot gazdagítja. Ennyire egyszerű. Olyan ez, mint a BMW terepjáró, amin egyszerre van nagymagyarországos matrica és ROMÁN rendszám. Trianon addig tart, amíg a pénztárcájuk.

Bit Rot 2008.11.03. 17:19:20

Fedor:
"Amúgy Bayerről ez az újabb érdekes adat csak arra jó, hogy még jobban megvessem. Bár meg kell hogy mondjam, abszolút beleillik a hőzöngő nagymagyar képbe. A legnagyobb fajmagyar barátom akkora adócsaló, mint a ház."

Lehet, hogy adócsaló.
De azért lássuk be, a minisztereink, és főleg a miniszterelnökünk akkora tolvaj és adócsaló, mint a ház!

Szóval mit vártunk? Ez a példa! :-)

Bit Rot 2008.11.03. 17:20:37

galbenisz:
"Olyan ez, mint a BMW terepjáró, amin egyszerre van nagymagyarországos matrica és ROMÁN rendszám."

De hiszen a nagymagyarország matricán ROMÁNIA helyett magyarország van, azaz aki romániába adózik, az a nagymagyarország térkép szerint magyarországra adózik!!!

Vicc volt :-)

tevevanegypupu 2008.11.03. 17:23:38

Mszp-s ismeroseim mind tisztessegesen adoznak. Nincs vallalkozasuk, allami alkalmazottak, hetente gyonnak es aldoznak. Jovedelmuk egy szazalekat minden evben felajanlottak azoknak a gyermekeknek akiket Gyurcsany Ferenc talalt meg es meg meg fog talalni ejjelente mikor elveszett gyermekek keresesere indul.

abdul 2008.11.03. 17:24:49

Azt nem tudtam, hogy Zsoli ilyen kis szemforgató.
Megélhetési magyar - ez jó. (Majdnem olyan jó, mint a fasznyál-híd.)
Az nem biztos, hogy adócsaló. Mindnyájan tudjuk, hogy kik azok, akik a saját felhatalmazásukkal milliárdokat költenek el számlázási kötelezettség nélkül. Sokan csak a példát másolják.
Azt tudom, hogy a köcsög Gyurcsányék miatt fizetnek többen adót szlovákiában. Ezen nincs mit vitatkozni.
Azt viszont nem tudom, hogy azok voltak-e szétverve az ominózus focimeccsen, akik itthon tették tönkre a lelátókat, meg a tévé épületét, meg az ünnepeinket, de minden estre nem sajnálom őket. Itthon már 18 éve kéne mindennap leverni a veséjüket - meg azoknak, akik ezt hagyják, és akiknek ez jó.
Sajnos úgy tűnik pontosan tudjuk, kikről van szó.

Nagykevély 2008.11.03. 17:31:04

Ugyan mi a fészkes faszért adózna ide az ember? Ebben az országban nem a magyarok érdekeit képviseli a kormány. Az állampolgár adóforintjait részben a paraziták szaporítására költik, részben vénemberek szavazatát vásárolják meg vele, részben 43 éves nyugdíjas BM-esekre költik, részben lőszfalba vájt alagutak formájában ellopják.
A rendőrség jegyzőkönyvet sem hajlandó felvenni ha betörtek hozzád, a kórházban nyugodtan megdögölhetsz, az utak meg, amiken nem lehet sokat nyúlni, úgy néznek ki mintha valahol dél-Albániánában járnánk.
Legszívesebben egy büdös buznyákot sem adnék.

borsikm 2008.11.03. 17:34:01

Mégis mi a különbség aközött, hogy valaki adóforintjaival a magyarellenes, erőszakszervezetével magyarokat verő, magyarországot tönkretevő gyurcsányizmust, vagy a magyarellenes, erőszakszervezetével magyarokat verő, magyarországot tönkretenni kívánó Ficoizmust támogatja?

És azok, akik most bayer adózási szokásait firtatják, próbálkoztak-e ezzel az álnemzeti érvrendszerrel a fittelinázó gyurcsány ellen? Azok, akik a 23millió románozás után most a szlovákellenes, sovinisztaszerű indulatokkal operálva próbálnak bayeren viccelődni, viccelődtek-e a kormánypártokon osztrákellenes indulatokra appelálva a strabag-ügy kapcsán? Azok, akik szerint az EU kiválóan megoldja a kisebbségi problémákat, és Orbánt élve akarták eltemetni, amikor azt mondta, hogy az EU-n kívül is van élet, most milyen jogon háborodnak fel, ha valakik az EU-s jogszabályokat kihasználva a nekik legkedvezőbb feltételeket biztosító országban alapítanak céget?

Akkora szarok vagytok kedves balosok, hogy az hihetetlen.

kamasuka 2008.11.03. 17:35:45

Kóka feketemunkásozik, Gyurcsány önbérel, szóval itt tényleg eBay-er kell, hogy a legnagyobb probléma legyen, különösen, hogy a főnök megmondta, hogy el lehet menni! :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 17:40:49

Még egy Echte Magyar képviselőtől nem hallottam, hogy hajlandó visszavenni a képviselői költségeiből (útiköltség, lakástámogatás, ... mindez persze bemondásra!). Németben, 6 évvel ezelőtt volt egy nagy autóipari visszaesés és a szakszervezetek javasolták az általános, az ő iparágukat érintő 20%-os bércsökkentést, hogy ne kelljen elbocsájtani senkit. De senki nem vonult "holland illegalitásba", hogy az adókat elkerülje. Marha németek!

pokesz70 2008.11.03. 17:41:18

Írni-olvasni tudó emberek vagytok és komolyan azt gondoljátok, hogy a kormánynak adóztok? Nem volt elég 18 év, hogy megtanuljátok: az adóból tartja el magát az állam? Az állam, ami nem egyenlő a kormánnyal, egyenlő viszont az itt élő kb 10millió emberrel. Egyszerűen nem tudom ép észzel felfogni, hogy milyen logika alapján gondoljátok, hogy nem fizettek adót (esetleg külföldön), viszont nyafogtok a magas adók miatt (kevés adózó * magas adó = sok adózó * alacsonyabb adó) és várjátok a sült galambot a szátokba. Na ja, ha valaki ezt jó hangosan szajkózza évekig, hogy működhet így is a rendszer, akkor előbb-utóbb a nyavalyások el is fogják hinni. Kádárnak is elhittük. Még most sem esik le a tantusz, hogy ez így nem mehet tovább??
Bayer mélymagyar Zsoltnak meg üzenem: nem az a hazafi, aki kacifántosan tud zsidózni és cigányozni, akinek még a taknya is árpádsávos és aki a turulszoborhoz láncolja magát, hanem az, aki vállalja annak a közösségnek a kötelezettségeit, felelősségeit is, amit magyar nemzetnek hívunk. Nekem a sarki kínai büfés nagyobb hazafi, ha rendesen adózik, mint az ilyen idióták.

P.La 2008.11.03. 17:41:50

Bayert én sem szeretem, de ez a baloldali fikázás öngól.
Arról hogy olcsóbb kivinni cégeket, olcsóbb szlovák rendszámú autóval járni, csak és csakis a jelenlegi vezetés tehet.
Ergó akár kimondható az is, hogy ők támogatják Ficot...

Marhaság.

Tegnap átengedtem egy szlovák nemzetiségű nénit a zebrán, én "szemét" hazaáruló, ezzel is támogattam az elnyomó szlovák rendszert...

harcibarbi 2008.11.03. 17:43:58

Meg is lepődtem volna, ha nincs benne orbánozás.... anélkül nem az igazi

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 17:44:51

brosikm-nek az ő balos k.rva nénikéjét! Mert aki szóvá teszi ezt, az egyből csak balos lehet?! Netán te is ott adózol, csak idehaza osztod az észt, a mi pénzünkből, a mi pénzünkre? Túró a Fecó és Bayer seggébe is, leszarom, kinek mi a pártállása, ha TŐLEM LOP! Nem kell szépítgetni ezt, mindegy melyik seggfél csinálja!!!!!!

pokesz70 2008.11.03. 17:45:35

P.La

És a szlovák alacsony adók mellé milyen szociális támogatások, milyen nyugdíjak járnak? Bayer a szlovákoknak fizeti az adót, de itt jár orvoshoz, itt koptatja autójával az utat, itt veszi fel a családi pótlékot, itt fog nyugdíjat kapni, itt jár iskolába a gyereke, soroljam még?? Kinek a pénzéből? Azokéból, akik itt fizetnek adót.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.11.03. 17:46:42

boli
mdf tegnap jelentette be, hogy visszavesznek a téritésből

P.La 2008.11.03. 17:47:49

pokesz70

Amiről írsz az jól hangzik, a mese kategóriába tartozik.
Nem tudsz a világon egy olyan országot sem mutatni, ahol ha lehetősége van egy vállalkozásnak vagy átlagembernek arra, hogy határon kívül olcsóbban adózhat vagy vásárolhat, akkor azt nem teszi meg. Még akkor is, ha tisztában van azzal, hogy ezzel tényleges kárt okoz az országának.
Ilyen az ember. Ezért kell szabályokat hozni.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 17:49:10

Komolyan sok a balos itt! Sőt, balról jobbra is írunk - ez is gyanús!!! Amúgy sok beteg balkereső van még itt? Mi a tökök van, ennyi hülye ember nem érti?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 17:51:04

weisz manfréd huba - én meg el is hiszem... Nem 500e-et, hanem csak 468e-t fognak felvenni havonta, azt is szigorúan számlák alapján- ugye?!

borsikm 2008.11.03. 17:52:16

pokesz70, tehát ha Bayer szlovákiában adózik, azzal a szlovák magyarveréseket - és nem részben a felvidéki magyarokat - támogatja, ha Magyarországon, azzal pedig az itt élő 10millió embert. Avagy a passzív ellenállással annak idején nem a Habsburg uralommal, hanem önmagunkkal basztunk ki. Abort, cancel, retry?

És igen, itthon kell becsületesen adózni, abban a pillanatban, amint nem bemondásra osztanak költségtérítést, bezárnak az MSZP-s számlagyárak, börtönben csücsül Puch László, elévülés miatt nem szűnik meg a nyomozás Gyurcsány ellen, nem igényli vissza ugyanő az áfát a csillár után, az apeh-különítményesek nem végeznek kéziirányított adóellenőrzéseket az ellenzék ellen, továbbá olyan adójogszabályok lesznek érvényben, amelyek lehetővé teszik egy vállalkozás számára, hogy mindent becsületesen befizetve ne menjen azonnal csődbe, hanem reális lehetősége legyen a zavartalan működésre, a fejlődésre.

pokesz70 2008.11.03. 17:52:38

P.La

Azt Te csak képzeled. Vannak bizony országok, ahol a hazafiság kultúrájának szerves része, hogy az emberek anyagilag is felelősséget vállalnak a közös ügyeikért, pl. a skandináv országokban sem alacsonyabb az adó, mint itt. Nem ilyen az ember. Ennél gusztustalanabbat, hogy fikázni teliszájjal, hogy így magas az adó, meg úgy nincs rendes szolgáltatás és közben adótcsalni, külföldön adózni... Mintha a bolti tolvaj reklamálna a magas árak meg a kosz miatt az üzletben -- és még büszkék is vagytok rá, gratulálok.

borsikm 2008.11.03. 17:56:39

Boli, ha nem vagy balos, akkor mire a fölháborodás? Netán egyetértesz azzal az álszent, álnemzeti, velejéig demagóg és hazug logikával, ami a levélből kiolvasható?Fenntartom azt a véleményem, hogy aki igen, az egy szar. És balos, még akkor is, ha ma már csak a szavazófülke magányában nem érzi cikinek Gyurcsány mellé tenni az ikszet.

szpal 2008.11.03. 17:57:19

ha jól tudom, a szlovák rendszám cégeknek éri meg, a "több pénzt az embereknek" jelszó jegyében 2002 óta a ballib kormányok mindent a kis- és középvállalkozásokon akartak behajtani, aztán ezek úgy ügyeskednek, ahogy tudnak.

P.La 2008.11.03. 17:59:43

Tehát ebben az esetben nem Bayert kell szídni (bár tőlem lehet, messze áll tőlem a gondolkodása), hanem a jelelnelgi magyar kormányt, hogy miért hagyja.

pokesz70 2008.11.03. 18:00:31

borsikm

Én nem mondtam egy szóval sem olyasmit, hogy BZs a szlovák rendőrterrort támogatná (mellesleg, technikailag így van). Az meg mekkora demagógia már, hogy a felvidéki magyarokat támogatja? Jézusom.

Amiket írsz, lehet, hogy igazak, lehet, hogy nem. De egy ország, aminek az éves költségvetése közel 4000 milliárd forint, hadd ne mán a Gyurcsány csillárja miatt ne adózzak. Ezek csak üres, cinikus kifogások. Értem én, hogy nem vidám dolog adót fizetni, de akkor csöndben vagyok, szégyellem magam és hálás vagyok annak a sok lúzernek, akik engem is eltartanak.

Ha az én adóforintom a bécsi kincstárban kötne ki és arra használnák fel, hogy a labanccal szemben a kurucokat diszkriminálják, akkor lenne értelme a Habsburg példádnak. Bár a párhuzam találó, csak cseréld le Bécset Pozsonyra, a labancokat meg tótokra és meg is vagyunk, hogy miért nem kéne Szlovákiában adózni. Akkor már jobban járnánk, ha egyszerűen BZs is csak elcsalná az adót, mint az a másfél millió másik geci, aki szarik adózni.

borsikm 2008.11.03. 18:01:17

A hazafiság kultúrájának szerves része, hogy egy olyan kormányt, amely működése alatt totálisan lezülessztette az országot, bizonyíthatóan megszegte a legalapvetőbb demokratikus normákat, rendőrökkel vereti szarrá az ellenzék képviselőjét, magyarokat magyarok ellen uszít, a nép minden lehetséges eszközzel megpróbál távozásra bírni, egészen addig, amíg nem jár sikerrel. Utána majd lehet arról beszélgetni, hogy akkor mi is van az adózással.

zoli27 2008.11.03. 18:02:19

A vége csak nem sikerült olyan elegánsra, amilyennek szerették volna. Kibukott belőlük a Bolgár Györgyön és Németh Péteren nevelkedett, amőbás szellem:

"Neked, Orbán Viktor házi rasszistájának mindez csak jó, mert a baj és a káosz csak közelebb viszi az országot Vezéred újbóli hatalomra kerüléséhez, és ez a fő cél, semmi más."

pokesz70 2008.11.03. 18:03:16

az a szomorú, hogy ezt el is hiszed
mindegy, csak legyen ok, amiért nem adózol, igaz?

szpal 2008.11.03. 18:03:53

így kell csinálni:
www.cegesauto.hu/cikk/209
www.szlovakceg.eu
www.fn.hu/trend/20061228/szlovak_rendszammal/
de a tilosban parkoló, gyerekének látványpékeskedő Kohndorosi ""Új Rend" Ferencet is zavarja a dolog, készül az IRM valamire, hogy ne legyenek ilyen kiskapuk:
automenedzser.hu/cegauto/20080606_kondorosi_szlovak_rendszam.aspx

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 18:07:39

Arra felháborodás, hogy leszarom az politikai nézeteit mindenkinek, aki csak pofázik és osztja az észt, miközben a tettei a monddókájának az ellenkezőjét tükrözik. Mert pl. az ismerős is akkora turbómagyar (bár nagypapi még törte, mert tót volt) mint a ló, de az alkalmazottainak csak a harmada van bejelentve, mindenki minimálon, és veri a palávert, hogy mi a f.szért nem kap több kedvezményt, meg állami támogatást. Mindent áfa nélkül, mindenki menekül tőle. Merci legújabb (3), kéró 500 milla felett, továbbá mindenki szar, aki nem él úgy mint ő. A házon mindig ott a sávos zászló. Na, ő azután magyar ám!! Nekem gyerekkori haver, de beteg...

P.La 2008.11.03. 18:08:15

pokesz70,

Nem attól lesz valaki hazafi, hogy haza adózik, majd tiszta lelkiismerettel de tönkremegy.
Ez ökörség.

tevevanegypupu 2008.11.03. 18:09:14

Szoval ki az oka annak, hogy szlovak rendorok magyar szurkolokat vernek? Ki az oka annak, hogy szlovakok megvertek Malina Hedviget? Bayer Zsolt. Logikus es vilagos. A lenyeget mar megoldottuk.

borsikm 2008.11.03. 18:12:54

Ezek alapján, aki itthon adózik, technikailag a magyarellenes rendőrterrort támogatja. Emellett persze a magyar nyugdíjakat, az egészségügyet, ésatöbbit is. Aki szlovákiában adózik, technikailag a magyarellenes rendőrterror mellett a szlovák (és az ottani magyar!) nyugdíjakat, egészségügyet, satöbbit is támogatja. Mi a különbség?

Az, hogy az ország miniszterelnöke és köre folyamatosan adócsalásban, trükkök százaiban utazik, miközben olyan adójogszabályok vannak, amelyek betartása esetén alkalmazottként maximum a vegetálás, kis- és közepes vállakozóként a garantált csőd a sorsod, nem üres cinikus kifogás, hanem a valóság.

A példád zseniális, a te adóforintod (legalábbis az SZJA-része) ugyanis ma egy az egyben külföldi - ha nem is éppen a bécsi - kincstárakban köt ki. Köszönhetően a dilettáns kormányzatnak, amely mo-n uralkodik.

pokesz70 2008.11.03. 18:13:36

P.La

El lehet menni Szlovákiába, ha nem tetszik a magyar adórendszer. De tessék az útlevelet is leadni meg a nagy magyar öntudatot.

Vagy lehet nem tönkremenni adót csalva, de akkor mondom: csend, szégyenkezés és hála.

Azt hogy engem zsidóznak, cigányoznak, kommunistáznak, hazaárulóznak minden jobbos fórumon és közben az én adómból jár más gyereke iskolába, kezeli más nagymamáját az orvos, kikérem magamnak.

Én szeretek adót fizetni, mert azt érzem, hogy én is hozzájárulok ahhoz, hogy épül az ország, de az teljesen kikészít, amikor a nagy hazafiak büszkén megmagyarázzák, hogy ők miért nem adóznak.

pokesz70 2008.11.03. 18:15:17

borsikm

Azt hiszem, mi két alternatív valóságban létezünk. Fejezzük is be.

Francois Pignon 2008.11.03. 18:15:24

...és az adócsökkentés persze baromság.

P.La 2008.11.03. 18:19:12

pokesz70,

nem vagyok nagy hazafi, legalábbis nem olyan értelemben, ahogy azt ma szokták használni.
sőt még csak jobbos sem vagyok, sokkal inkább baloldali emberke vagyok,
ennek ellenére mondom, hogy olyan jellegű hazafiasság amit te vizionálsz, nem létezik, hidd el.
Ha pedig ilyen jellegű "adócsalás" miatt, lekéne adni a határon az útlevelemet is, hát nagyot néznél milyen kevesen lennénk hirtelen... :))

borsikm 2008.11.03. 18:19:29

az a szomorú, hogy még mindig ekkora tömegek ülnek fel ennek a fentebb felvázolt, és a levélben foga fehérjét is kimutató gyurcsányista retorikának. Hogy milliónyian vannak ebben az országban, akik elhiszik, hogy azért tartunk ott, ahol, mert a rohadék [orvos/tanár/vállalkozó/tetszőleges, gyurcsányék által éppen kárhoztatásra kiszemelt, pártpreferenciájában inkább jobbra húzó társadalmi réteg] nem fizeti be az adót, túlfogyaszt, múltba tekint, ésatöbbi. Hányinger.

IHCS 2008.11.03. 18:20:01

Adózni hazafias tett? Ez komoly?
Látott már valaki olyan embert (magyart), aki minden adójogszabályt betartott, nemcsak az összes TB-t és SZJA-t befizette, de mindig kér számlát minden vásárlásáról és nem ad a takarítónőnek, bébiszitternek sem számla nélkül pénzt?
Keresem az igaz hazafiakat!
Kérem jelentkezzenek!

pokesz70 2008.11.03. 18:21:48

P.La

Nem lennénk ám olyan kevesen. Csak másfél millió ingyenélő menne el, azokért meg ugyan már miért lenne kár? Annyival kevesebbet kéne eltartanom nekem meg a többi adófizetőnek.

P.La 2008.11.03. 18:24:01

pokesz70

abban a másfél millióban benne lenne:
- a vállalkozók 99%-a
- a jelenlegi elit 100%-a

nélkülük lássuk be, hogy nehéz lenne...

pokesz70 2008.11.03. 18:26:09

Miért lenne nehezebb? Mit ad ennek az országnak az a vállalkozó, aki nem fizet adót?

Milyen elit?

borsikm 2008.11.03. 18:27:10

Pokesz, nem. Neked van egy alternatív valóságod. Nekem meg egy igazi. Az idő majd igazol, ahogy eddigi rövid életem során is számtalanszor igazolt. Nekem ennyi bőven megfelel elégtételnek, nem is kívánlak se téged, se senkit meggyőzni. Legyőzni sem.

Másrészt, ha te becsületesen adózol, és meg tudsz élni, az tiszteletreméltó. Bárcsak mindenkinek adott lenne ez a lehetőség!

P.La 2008.11.03. 18:32:04

pokesz70,

azért ez nem ilyen egyszerű, hogy adva van egy magyar adócsaló vállalkozó...
van kinek három-négy cége is van, abból kettő itt adózik, kettő ott (ott példáúl sokkal könnyebb kivenni a nyerességet, ez nálunk törvényesen szinte lehetetlen, vagy csak olyan áron, hogy úgy inkább nem kell)
mellesleg lehet, hogy ott adózik, de itt él, itt költ (a céges autót leszámítva)
az elit pedig a felső tízezret értem, ők pedig aztán tényleg tesznek magasról a magyar hazafissaágra...
de sajna a pénz ennél a két rétegnél van, mit tegyünk, ilyen a világ...

pokesz70 2008.11.03. 18:32:59

borsikm

Igen, igazad lehet. Az tényleg teljes képtelenségnek hat, hogy egy ország azért kerüljön csődközelbe, mert az emberek nem adóznak, az állam iszonyú pazarló módon működik, az emberek folyamatosan tartják a markukat a szociális juttatásokért és lassan húszéve nem sikerül átalakítani a szocializmusból megmaradt állami szerkezeteket. Ennél sokkal valószínűbb, hogy a Sátán ránkküldött egy horihorgas szemüveges hazaárulót, hogy tegye már tönkre eme szép kis hazát. Tényleg ez minden baj forrása! De sebaj, nemsokára jön OV, az új messiás és adót sem kell fizetni majd, az IMF tőlünk kér hitelt és ingyen lesz a kolbászkerítés.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 18:34:55

1. Aki nem itt adózik, az ne akarjon belepofázni ennek az országnak a közéletébe. Húzzon oda, ahol adózik, éljen ott, tegyen ott "javaslatokat" a közéletben. Szavazzon ott!
2. Aki nem dolgozik, nem is akar dolgozni, pl. x éve csak segélyekért jár, ne akarjon szavazni sem. Húzzon anyuba, ossza az észt a helyi klimóban. A segélyt meg 6 hónap után megszüntetném, mert az tutti nem is akar dolgozni!
3. Aki nem itt él, ne akarjon beleugatni, mi legyen ebben az országban, a saját portáján söprögessen.
4. Ha itt élsz, rendesen dolgozol(!) és rendesen adózol(!), nem érdekel a bőrszíned, a vallásod, a pártállásod - te magyar vagy. Szólj bele mindenbe, vállald fel a véleményed és ha kell, azt védd meg!

P.La 2008.11.03. 18:37:10

"Aki nem itt adózik, az ne akarjon belepofázni ennek az országnak a közéletébe. Húzzon oda, ahol adózik, éljen ott, tegyen ott "javaslatokat" a közéletben. Szavazzon ott!"

..ezt csak azért gondolod így, mert valszeg soha eddig nem kerültél adó ügyben választási helyzetbe.
alkalmazottként sok minden tünik egyszerűbbnek

2008.11.03. 18:38:42

Túl sokat okoskodnak ezek az ormányosok.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 18:38:57

Vállalkozó vagyok és a határ mellett élek. A SL és az A határ mellett. Lehet, hogy többet láttam, mint te?

tevevanegypupu 2008.11.03. 18:40:39

Nem erdemes bekuldeni cikket, balodali baratainkat nem erdekli az a teny, hogy semmi problema a szlovak rendszammal es a szlovak adozassal..Az Europai Unio ugyanis helyesli. Es ha egy francia mondjuk Olaszolrszagban dolgozik es ott fizet adot de felhaborodik azon, hogy az olasz rendorseg veri francia honfitarsait azt teljesen termeszetesnek talaljak. Igaz, hogy ott nincsenek hulye magyar ifjukommunistak..(:

Martian (törölt) 2008.11.03. 18:44:30

"El lehet menni Szlovákiába, ha nem tetszik a magyar adórendszer."

Menjenek azok, akik megalkották, meg akik az állam pénzén aranyárban "közbeszereznek" a haverjaikon keresztül!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.11.03. 18:47:40

hehe most látam, hogy megkaptam tölük a sajtóközleményt, van bene fénykép a kocsiról átküldöm.:D

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.11.03. 18:50:53

Bayer egy buszos bliccelő, csak nagyban. Ő sem vesz jegyet, mert koszosak a buszok, de azért utazik rajtuk. Hát, Zsoltikám, ha a kocsid szlovák, akkor tessék útadót fizetni, mint a régi szép időkben!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.11.03. 19:00:26

weisz manfréd huba:
Köszönöm, betettem a képet.

Nagykevély 2008.11.03. 19:04:07

Szlovákiában törvényesen jegyezhet be kocsit/vállalkozást magyar állampolgár. Tehát Bayer egy legáslis lehetőséggel él.
A buszon pedig nem szabad bliccelni.
Egyébként tökjó a hasonlat...

Martian (törölt) 2008.11.03. 19:09:52

"Aki nem itt adózik, az ne akarjon belepofázni ennek az országnak a közéletébe."

Külföldi off-shore céggel rendelkező politikusok, hallottátok? :)

Gipsz Jakab meg egyébként is teljesen hiába pofázik bele, úgyhogy végülis tiszta lehet ezügyben a lelkiismerete.

Sokorai_Atala 2008.11.03. 19:17:29

Úgy emlékszem, azt mondta ez a Feri, akinek nem teszik el lehet menni. Nem tetszett.....

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 19:22:38

Ja és lószerszám a Demokratikus Hálózatnak is, remélem a coci politikusok off-shore cégeinek (de jó lenne egy leírás az OTP-s cégekről is) és a képviselő urak és rokonaik hasonló autó bulijának is utánajár. Továbbá ugyan ilyen aktivitással publikálja is! Mert mindenki egyenlő! Vagy mégsem?

jozicsenko 2008.11.03. 19:46:52

galabenisztomasz 2008.11.03. 17:17:31

szólásszabadság van, nem? ha román rendszámmal vesszen Trianonos matricával mászkálok, kinek mi köze hozzá?
megtehetem? megteszem!

a miniszterelnököd (mert nekem kényszer az, nem én választottam) simán visszaigényelte az áfát a dolgai után, és az ügyészség addig szkodott, amig érvényét nem vesztette
ahogy Kóka építésénél fekete munkások voltak
ahogy Veres fiai önkéntes hozzájárulást kértek egy lángossütőtől, de senki sem adózott semmi után: a három diszpinty a legszebben kerülte az adót, Bayernél léptékekkel nagyobb mértékben!

a jelenlegi államadósság felét Ferike hozta össze!

ha az nem lenne, lehetne alacsonyabb az adónk

vagyis inkább itthon adóznának sokan

de amig a kommunisták első poénja ha nincs pénz, hogy azonnal emeljünk adót, no innentől lehet lekoccolni...

ebben az ország csak a nagyon radikális kiadás és adócsökkentés hozhat felemelkedést

mert akkor Bayer és másik millió társunk itthon fog adózni

és benzint tankolni, céget alapítani, hétvégi nagybevásárolni,

és devizában tartalékolni, mert lehetősége lesz megtakarítani

de addig szidom a kommunistákat és védem azokat, akik adót csalnak, mert ma ez az egyetlen lehetőségünk a passziv ellenállásra, ugyanis itt nincs "majd megunják és hazamennek"

alex4 2008.11.03. 19:47:31

TVvan4poopoo írta: „...ha egy francia mondjuk Olaszolrszagban dolgozik es ott fizet adot..." - ezzel azt akarod mondani, hogy B.Zs. SK-ban dolgozik? Mert, ha nem, akkor nagyon fáj a lába ennek a hasonlatnak!

alex4 2008.11.03. 20:01:54

Francois Pignon 2008.11.03. 18:15:24 írta:
„...és az adócsökkentés persze baromság."
A Nemzeti Összevisszabeszélésen egy volt min.elnök egyedül maradt az adócsökkentési javaslatával (programjuk 50%-ával, a másik 50:% „Gy.F. monjon le!"). Még az egyébként az adócsökkentés szükségességét általában hangoztató Demján Sándor is meghazudtolta, mondván MOST nem adócsökkentés kell, hanem kiadáscsökkentés (azaz: baromira nincs szükség felelőtlen ígérgetésekre és osztogatásokra). Ezek UTÁN jöhet az adócsökkentés...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 20:10:52

jozicsenko - ezt hülyeségnek hívják és nem passzív ellenállásnak (az Kövér elvtárs volt, az MSZMP KB Társadalomtudományi intézetében, mint frissen végzett jogász.) Ha mindenki így akarna "ellenállni", szerinted mi lenne? Még nagyobb sírás-rívás, részedről? Vagy az a barom, aki eltartja azokat akik b.sznak befizetni? Ha holnap mindenki így áll majd a dolgokhoz, akkor holnapután tökmindegy ki lesz kormányon. Senki nem akar majd befizetni, csak kivenni. Nem így van? Akkor mit mondasz?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.11.03. 20:11:11

Felháborító is.

Felháborító adóelkerülő magatartások még :

Lemondani a dohányzásról, így nem fizetni a dohánytermékek utáni jövedéki adót.

Nem inni szeszesitalt, ezáltal szintén jelentős adóbevételtől fosztani meg az államot.

Kerékpárral járni autó helyett, ily módon az üzemanyag jövedéki adóját kikerülni.

Magánházban lakni, télen egy szobát fűteni kályhával, míg a becsületes panellakók fizetik a távfűtés áfáját.

Kiskertben élelmiszert termelni, csirkét nevelni, ahelyett, hogy a Tescóban vásárolva forgalmi adót fizetne valaki.

Plazmatévét, jakuzzit hitelre nem venni, ÁFÁt megtakarítani, nem fizetni ezáltal.

Amíg olyan emberek vannak az országban, akik saját önös érdekeik miatt ilyen és ehhez hasonló módszerekkel élnek, addig ne csodálkozzunk, hogy szegény Feri nem tudja fényre deríteni a hazát.

borsikm 2008.11.03. 21:15:45

"1. Aki nem itt adózik, az ne akarjon belepofázni ennek az országnak a közéletébe. Húzzon oda, ahol adózik, éljen ott, tegyen ott "javaslatokat" a közéletben. Szavazzon ott!"

Kezdjük mondjuk Gyurcsány Ferenccel!

2. Aki nem dolgozik, nem is akar dolgozni, pl. x éve csak segélyekért jár, ne akarjon szavazni sem. Húzzon anyuba, ossza az észt a helyi klimóban. A segélyt meg 6 hónap után megszüntetném, mert az tutti nem is akar dolgozni!

Nagyon helyes, ha ez a réteg nem szavazhatna, Gyurcsányék sohasem kerülnének kormányra!

3. Aki nem itt él, ne akarjon beleugatni, mi legyen ebben az országban, a saját portáján söprögessen.

Hogy jön ez ide? Kik akarnak beleugatni? Idegenek? hmmm-hmmm-hmmm

4. Ha itt élsz, rendesen dolgozol(!) és rendesen adózol(!), nem érdekel a bőrszíned, a vallásod, a pártállásod - te magyar vagy. Szólj bele mindenbe, vállald fel a véleményed és ha kell, azt védd meg!

A politikusaink rendesen dolgoznak, rendesen adóznak? Esetleg ők nem is magyarok? Na, még a végén kompromisszumra jutunk :)

Most pedig tipikus baller érveléstechnika-elemzés következik. Okuljatok.

1. Technika: tegyük hitelessé nehezen védhető állításunkat azzal, hogy olyan okfejtésbe rejtjük el, ami triviálisan igaz, közérthető, ám felszínes és semmitmondó is egyben.

"Igen, igazad lehet. Az tényleg teljes képtelenségnek hat, hogy egy ország azért kerüljön csődközelbe, mert az emberek nem adóznak, az állam iszonyú pazarló módon működik, az emberek folyamatosan tartják a markukat a szociális juttatásokért és lassan húszéve nem sikerül átalakítani a szocializmusból megmaradt állami szerkezeteket. "

2. Helyezzük irreális, senki által nem mondott, ám mások szájába adott kijelentések közé az ellenfél egyik állítását, és próbáljuk meg így nevetségessé tenni:

Ennél sokkal valószínűbb, hogy a Sátán ránkküldött egy horihorgas szemüveges hazaárulót, hogy tegye már tönkre eme szép kis hazát. Tényleg ez minden baj forrása! De sebaj, nemsokára jön OV, az új messiás és adót sem kell fizetni majd, az IMF tőlünk kér hitelt és ingyen lesz a kolbászkerítés.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.11.03. 21:18:00

Egyetemista voltam még, amikor majdnem lett Black Sabbath koncert Budapesten. Azért csak majdnem, mert Iommiék felléptek a Dél-Afrikai Köztársaságban is, ezáltal az akkoriban még épp egzisztáló szocialista rendszer vezetőinek szemében az akkor még szintén létezett apartheid rendszer támogatóivá léptek elő. Ezt én akkoriban is a faszság minősített esetének tartottam.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az idézett dokumentum fordított egyet a magyar baloldal eszmetörténetének vitorlázatán.

Implicite ugyanis azt állítja, hogy a szlovák államiság magyarellenes, hiszen nem kevesebbet feltételez, mint azt, hogy az oda befolyó adók eleve magyarellenes célokat szolgálnak, ami csak akkor lehetséges, ha a szlovák állam létezésének alapvető üzenete a magyarellenesség, hiszen a szlovák államiság nemcsak Fico illetve Slota. Ezt mindeddig csak a magyar nemzeti radikalizmus képviselői mondták, ők is csak valamely barátágtalan szlovák lépés miatti felindultságból. A szocialista külpolitika alapvető tétele mindeddig az volt, hogy a szlovák állam alapvetően korrekt elbírálásban részesíti a magyarságot, ezt megkérdőjelezni szélsőséges nacionalizmus, s épp ezek a nacionalista megnyilvánulások váltják ki a szlovákok magyarellenességét, miként azt Kovács Laci bácsi szemináriumain megtanulhattuk. Úgy gondoltuk volna, hogy amennyiben a magyar jobboldal egy emblematikus alakja adókötelezettségeinek egy részét Szlovákiában teljesíti, a szlovákság évszázados sérelmei iránt elkötelezett módon együttérző magyar baloldal részéről e magatartása a megbékélés gesztusának minősül.
Furcsa ez a szlovák-ellenesség épp tőlük.
Úgy látszik, az irányvonal módosult.
Mindenesetre a magyar-szlovák megbékélés híveként maradok továbbra is a Bryndza juhtúró és a DELI csoki lelkes rajongója.

alex19 2008.11.03. 21:38:51

Kedves Balfanok!

Szimpi ez a rúgjunk egyet Bayerba, mert úgy utáljuk hozzáállás.
Úgy tűnik, azt az apróságot leszarjátok, hogy Magyarországot egy BALoldali, tolvaj kormány juttatta a gazdasági tönk és erkölcsi züllés szélére!
Adócsaló például a hőn imádott miniszterelnökötök! Bayer, függetlenül attól, hogy utáljátok - érdekel ez valakit, lényeges ez? - nem adócsaló! Bayernak vagy Fletónak van elévült bűnügye? Mit pofázott jó Feritek itt éveken keresztül, "Verseny elvtársak, verseny!" Sajnos az a helyzet, hogy a baloldali kormányzat képtelen megfelelő gazdasági környezetet kialakítani, aminek az a következménye, hogy aki tud az megy! Ezért inkább vezéreteket kellene b*sztatnotok!
Azért, mert magyar valaki, attól még nem feltétlenül kell hülyének lennie! Vagy ti ezt másképpen gondoljátok?
Az rendben van, hogy egy nemzet- és országrontó, lopós bandát támogatunk az adóinkkal?
Vannak dolgok amiért Bayert lehet csesztetni, de azért, hogy ezt a szánalmas és primitív ifjú szoci akciót igazoljátok, fölösleges és szintén szánalmas.

Invictus 2008.11.03. 21:48:15

Az adóelkerülés nemzeti sport, egyformán csinálja balos és jobbos vállalkozó, ebben nincs különbség. Legfeljebb a nyugger pártrajongó hiszi azt, hogy "a fideszesek/komcsik az adócsalók, a mieink meg a becsületesek".

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.03. 22:03:24

alex19 gondolom ez a korod jelzi. Te arról a Bayerról beszélsz, aki újságírója volt a Népszabadságnak? Mert nekem speciel eddig is ilyen hiteles volt ez a csávó. Én nem voltam semmilyen pártmédia alkalmazottja. Sem párttag, de még a családban sem volt. És most, hogy ez a figura még jobban leblamálta magát és enyhe kárörömömnek hangot adok, gondolom egyből balos leszek. Vagy amiért itt adózok és a cégem is? A magyar államnak fizetek adót, ha netán te tanulsz, vagy közalkalmazott vagy, akkor felvilágosítalak, téged is az én pénzemből fizetnek, mert egy k.rva kanyi vasat nem állítasz elő, a 800e lógos közalkalmazott nagy részével együtt! A lopós bandát wazze meg max. ti választottátok meg, mert én ezekre nem szavazok soha (egyébként érdekes, mert soha senkit nem találok aki ezekre szavazott, közben a függöny mögött meg melyik névre izgulnak rá...) Szóval lófütty mindenetekbe, ha én vagyok a balos!

freehckr 2008.11.03. 23:19:32

Boli, elgondolkodtál már azon (hidd el, nem fog fájni), hogy még ebben az egész "adózásban" is tulajdonképpen "verseny" van a régióban? Tudod: ár/érték arány, bevételek/kiadások különbözete, satöbbi. Nos, ebből a szempontból a szlovák adórendszer igen jól szerepel a régióban. Ha hozzávesszük, hogy tőlünk egy köpésre kell csak áthelyezni a vállalkozásaink székhelyét, illetve magyar anyanyelvű könyvelőt is találunk pillanatok alatt Szlovákiában, akkor az északi határ mentén azt hiszem el is dőlt a "verseny", természetesen a szlovákok javára. És akkor most köpködd azt a több ezer magyar vállalkozót, akik ugyancsak inkább a szlovák adórendszert választják, és nem azért, mert "nácifasiszták", hanem mert tudnak számolni, és mert megtehetik, ugyanis nincs egy k*rva nagy fal felhúzva, gépfegyveres határőrökkel telepakolva ott északra a határon, akik lőnek mindenre ami mozog.

Az meg egészen furcsa, hogy Bayert köpköditek emiatt, holott szerintem eddig nem sok lehetősége volt "megreformálni" a hazai adórendszert. :)

Egy kérdés utoljára: te hogyan szavaztál az "Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon?" című kérdésre 2003-ban? Mert tudod Bayer csak él a lehetőségeivel... :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.11.04. 00:12:38

"Az adóelkerülés nemzeti sport"

nana. ez nem adóelkerülés. Bayer - vagy akárki más, aki másik tagállamban adózik - az adózik. hivatalosan. ott. nem pedig elkerül.

ha a multi mehet országról országra a kedvezőbb adózás érdekében, akkor az embernek is szabad. "tetszettek volna" versenyképes adórendszert csinálni elkűrás helyett...

Csumpitáz Alfréd 2008.11.04. 00:26:22

Leszögezném, hogy aki itt a Bayerhez hasonló "adó-optimalizálókat" (van ilyen minden oldalon, elég) védi és játssza a hülyét, mondván, hogy az ilyenek csak élnek a lehetőségekkel, az legközelebb ne szóljon egy szót se a segély és támogatás miatt 6 gyereket kiállító családok, vagy a 30 éves "rokkantnyugdíjasok" esetében sem. Ők is csak élnek a lehetőségeikkel... Én személy szerint mindtől undorodom. De látom itt a közteherviselés kérdése fel sem merül, mert "ennek a kormánynak nem adózunk". Csak nehogy a következőnek is elfelejtsetek...

alex19 2008.11.04. 00:48:28

Boli!

Rosszul gondolod! A 1 és 9, olyan sok mindent jelenthet. Mellesleg "cégem" nekem is volt valaha, bár ma már alkalmazott vagyok. A versenyszférában. Ne aggódj, engem nem kellett eltartanod és remélem ezután sem kell majd! A megjegyzéseid nagy részét éppen a nyílt levél írócskájának címezhetnéd.
Éppen az a gondom, hogy a tőlem lenyúlt pénzekből nem épül az ország, hanem ma már szimplán ellopják. Cserébe azt kapom, hogy ingyen levesre vágyom!

Az igaz - balos - ez így túl sommás. De a környezetemben, aki balost ismerek, azokban a közös, a beteges gyűlölet. Ezen a blogon ugyanezt tapasztaltam, mindegy, hogy miért csak rúgjunk bele, abba akit már amúgy is gyűlölünk. Ezért a sommás balosok kifejezés. De ha jól értem, te is csak a káröröm miatt köszörülöd a nyelved jó Bayer Zsolton. Rossz hírem van, ezzel egyáltalán nem járatta le magát.
Ha már ilyen személyes síkra terelted a szót, ugye nem állítod, hogy - természetesen a törvényes kereteken belül - nem próbálod minimalizálni az adóidat? Vagyis igyekszel minimalizálni a "veszteségeidet", és minél kevesebbet befizetni a közösbe! Na, ugye!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.11.04. 00:55:58

galabenisztomasz,
ez egy ilyen játék. államközösség vagy mi, a nagyobb versenyképesség érdekében.

egyébként teljesen legális eu tagországból bérelt autóval közlekedni idehaza ill. más eu tagországokban.
akár életvitelszerű az ottélted, akár nem.

a regisztrációs adó szerintem egyszerű rablás - semmiféle szolgáltatás vagy ellentételezés nem kapcsolódik hozzá. azontúl a cél a gyors bevétel megteremtése volt vele, hiszen egy tipikusan használati adóval nem csak az első tulajtól lehet pénzt beszedni (a regadóval ellentétben) illetve a teljes magyar gépjárműállományra kivethető lenne. viszont az csak később hozná a jelenlegi regadóbevétellel instant módon generált pénzösszeget.

az álrokkantnyugdíjas dolog viszont törvénybe ütközik. részint vesztegetés, hivatali visszaélés, és jogosulatlan járulékigénybevétel. minden tagállamban.

A segélyért sokgyerekes család témája jogszabályt nem sért, bár népegészségügyi, etikai illetve morális szempontból lehetne vitatni a dolgot. a nagymúltú "nem dolgozok, mert a faszomból is megélek" mondat sem büntethető a végtelen cinizmusa ellenére sem. market gap.

légyszi nekem ne papolj a közteherviselésről, csak szjahoz kapcsolódó adóból és járulékból 2002 óta 7 izmos számjeggyel gazdagítottam a költségvetést. futotta is belőle egy fél kormányszóvivő.hu-ra. és akkor még nem beszéltünk a fogyasztáshoz kapcsolódó és a ingatlant/gépjárművet terhelő egyéb adókról.

normális ember nem azért jár külföldi bérautóval idehaza, mert "azoknak nem adózik", hanem azért mert ez kedvezőbb és senki nem hülye teljesen. verseny van. meg piac.

Csumpitáz Alfréd 2008.11.04. 01:04:36

reakcio.hu/kozelet_20080702_nyugdij_bucsuztato

Ezt azoknak ajánlom, akik nem olvassák a Reakciót, hanem csak kommentelni járnak ide.

Amúgy én nem azért adózom itt, mert betegesen szeretek rosszul járni, hanem, mert még hiszek abban, hogy ebből a pénzből is épül EZ az ország ("Hülye vagy, ellopják a Kúrcsányék!!"), előbb vagy utóbb. Legalább is esélyt adok neki (Magyaroszágnak). Aki elviszi a pénzét, az lehet, hogy jobban jár, de hosszú távon elveszi ezt az esélyt ettől az országtól és pusztulni hagyja. Élhet majd Európa szégyenfoltjában, csak ne csodálkozzon.

Vért sem azért adsz, mert tuti te kapod majd meg, de lehet, hogy az öcséd, egy barátod, de az is lehet, hogy egy idegen. Ha meg nem adsz (mert minek) és még sokan így gondolják, akkor te sem és senki sem kap.

Csumpitáz Alfréd 2008.11.04. 01:14:45

denver:

Nem papolok, csak nem értem, hogy miért dicsőség a szlovák, román, stb. rendszám... Illetve értem, csak nem szeretem. "Verseny, piac, jól járok." Ezek a liberális, szabadpiaci gondolkodás alappillérei. Csak az a baj, hogy az ország nem áll olyan erős gazdasági lábakon (tudjuk kik miatt), hogy jól jönne ki abból, hogy sok ezren csak jól akarnak járni. Valahol őket is megértem, de ne kelljen már egyetértenem. Amit Te is írsz: ami jogszerű, nem biztos, hogy erkölcsös. Ez sok mindenre igaz. Erkölcsi relativizmussal és nyerészkedőkkel viszont tele a padlás. Kormányon, politikában és mindenhol.

Majd magyarázzák el annak a tanárnak, vagy ápolónőnek, aki nem tehet meg, hogy "megoldja okosba", hogy nekik miért jó ez a fajta "kollektív haszon" meg össznépi játék.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.11.04. 01:19:20

"ebből a pénzből is épül EZ az ország"

ja, ebből. csak nem megfelelő hatásfokkal. de a vonat már elment 2 éve, és csak 2 év múlva jön vissza.

mégegyszer: az adózás mit olyan, nem kívánságműsor. nem te döntöd el, hol adózol. ha tetszik, ahogy felhasználják (elherdálják), ha nem, akkor is fizetni kell. Ugyanúgy szimpátiától függetlenül egy miniszterelnöke van most magyarországnak, a neve pedig Gyurcsány Ferenc. Akár tetszik, akár nem, ő az én - és minden további magyar - miniszterelnöke 2004 óta.

ha nem tetszik - ez, vagy az adórendszer - "el lehet innen menni, tessék" monda egy államférfi nemrég.

mindezek ellenére fenntartom, hogy a külföldi autólízing legális és jó dolog. ezzel közvetlenül a magyar állam nem károsul, a bevételkiesés oka az, hogy állam saját rendszereinek versenyképességét nem tudja biztosítani.
(egyébként mivel a szolgáltatást tagállamok között nem terheli ÁFA, a cégnél megmaradt ÁFAtöbbletet majd adóként befizeti idehaza.)

de hogy kisebb léptékű témáról beszéljünk: magyarországon a szlovák informatikai médiapiac (memóriakártya, írható CD/DVD) 1/10-ét értékesítik helyben. vajon miért? egy szó a válasz: artisjus.

bocs, ha erősen sarkítok, de:
szerinted akkor az igazi hazafi az, aki direkt a drágábbat veszi meg a legális olcsó helyett, mert ezzel jót tesz az országnak? komoly küldetéstudatod van.

Csumpitáz Alfréd 2008.11.04. 01:54:58

Oké, nem minden érveddel akarok vitatkozni. Azt sem mondom, hogy ne legyen a magyar racionális, de az adózás alól kivonni magad és racionálisan vásárolni nem ugyanaz.

"a bevételkiesés oka az, hogy állam saját rendszereinek versenyképességét nem tudja biztosítani" - ez igaz. Oldja meg az állam. Tudja? Nem tudja? Ha nem, szopás... Ez is igaz. Nyilván száz ilyen van még.

Az a szemlélet, amit te itt legutóbb leírtál nem az ördögtől való. Viszont sokan a "semmit bele, mindent ki" elv szerint gondolkodnak, én azokkal vitatkozom. No és persze itt van Bayer...

jozicsenko 2008.11.04. 08:04:37

re ggelt!

adócsaló lett Bayer, mert az autója szlovák (megjegyzem legálisan, nézzétek meg, milyen döntéseket hoznak ellenünk a regadóval kapcsolatban, pl, vagy hogy az euban a termék szabadon áramlik: ott veszem meg, ahol akarom, ott fizetem meg utána a vámot/áfát, ahol akarom - ha meg cégen keresztül, hát, ez van... )

azért megkérdezném:

az ekhot ki találta ki? és mire?

ha ujságíró, arról így ad számlát (szerintem), mert gyakorlatilag az újságíró - színész - fizetett naplopó kategoria használja:
www.kalkulator.hu/?fejezet=5&wa=hk05&cid=19315

valószinüleg itthon vesz kenyeret, itthon tankol, magyar zárjegyes a cigije, a bor amit megiszik (remélem, de pártállástól függetlenül nem hiszem, hogy csak az adó miatt bárki átszokna a szlovák tokajira)

amig az elvtársaitol könyvelői mindent kihoznak az itthoni lehetőségekből: occcsó áram a Motimnak, pénz osztalékként, áfát a cégek visszaigénylik

ki is lop, elvtársak?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.11.04. 09:00:26

pokesz70:
Te tényleg az államnak adózol? Ne már!
Hogyan határoznád meg az államot, mint az adóforintokkal gazdálkodó entitást?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.11.04. 09:05:37

apropó ekhó.
ezt a kalkulátort mindenki próbálja ki, aki teljes fizetéséve bejelentett legálisan foglalkoztatott alkalmazott (ugyan, hát mindenki ilyen)

adozona.hu/kalkulator_ekho.aspx

először a teljes bruttóját írja be a bal felső rubrikába. jegyezze meg az alsó %-os "nettó jövedelem arányt".

aztán írja be ugyanide a minimálbért, a jobb oldali felső mezőbe pedig a bruttó fizetése-minimálbér (mínusz) értékét.
aztán hasonlítsa össze a nettó jövedelem arányt az előzővel,
és nyomjon el egy-két folytott kurvaanyádat.

hozzátenném, az ekhó gyakorlatilag lineárisan adózik, évi 25 millerig. persze ehez minimum a hónapban 1x kell kapni "rendes" (legalább minimálbéres) fizetést is.

jozicsenko 2008.11.04. 09:38:23

45%ról 74re ugrottam

kezdem megérteni, TótaW miért védi a kormányt :-)))

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.04. 17:48:27

Ja és lószerszám a Demokratikus Hálózatnak is, remélem a coci politikusok off-shore cégeinek (de jó lenne egy leírás az OTP-s cégekről is) és a képviselő urak és rokonaik hasonló autó bulijának is utánajár. Továbbá ugyan ilyen aktivitással publikálja is! Mert mindenki egyenlő! Vagy mégsem?

igazi Ténytár 2014.10.21. 16:24:35

@ Mert azért ahhoz mar tényleg pofa kell hogy most a dicsekvő adóelkerülő Bayer (szlovákiai autóügye) pofázik az adócsalók komoly megbüntetéséről es hazaárulásról amikor a magyarok állampolgárságát megvonó Szlovákiába ment adót nem fizetni, miközben kocsiját itthon használta!

Ez meg a Fideszes Heti Válasznak is ugye sok volt anno!

____
magyarhirlap.hu/cikk/7896/Nem_vicc

A publicista szerint ha igaznak bizonyul a korrupciós gyanú, akkor komolyan felelősségre kell vonni az illetőket:

Mert aki ilyet tesz, annak, a költőt idézve, „a kurvanyját”, annak nincs és nem lehet kegyelem. Aki ilyet tesz, az nem egyszerűen bűnöző, hanem, ismétlem, hazaáruló.

____
süti beállítások módosítása