Fesztkörkép I. - EFOTT
2008. június 08. írta: kytin

Fesztkörkép I. - EFOTT

 És nemzetközivééé lesz a vilááág. Az lett, de szerencsére nem úgy, csak így: a magyar fesztiválszezon mára az egész nyarat és az egész országot körbeérő, végeérhetetlen bulisorozattá nőtte ki magát. Legnagyobb fesztiváljaink ugyanakkor már a nemzetközi feszttúrázókra hajtanak, így egyre inkább egy internacionális bulibéla-seregszemlére hasonlítanak, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Bőven vannak azonban olyan kisebb fesztiváljaink is, amik lokális kereteink között maradnak, így ezeken nem kell öt sör és néhány feles után pl. nyelvi problémákkal küszködve ismerkedni.

 Ilyen fesztivál az EFOTT is.  „A visszaszámlálás elkezdődött” olvasható a fesztivál honlapján. Másfél hónapja van még annak, aki jegyet szeretne váltani az év „legnagyobb hallgatói bulijára”. 

 Az Egyetemisták, és Főikolások Országos Turisztikai Találkozója több szempontból különbözik a hasonló, nagy volumenű nyári fesztiváloktól. Egyrészt - ahogy a neve is mutatja - kifejezetten diákrendezvény. Másrészt, „abból gazdálkodik, amink van”: kizárólag hazai zenészek találhatók a fellépők között. Harmadrészt: évről évre új helyszínt kap.

 Az első EFOTT 33 évvel ezelőtt Abaligetről indult, majd szép lassan körbeért az országban. A Szelidi-tó, Debrecen, Velence, Fonyód után az idén Dunaújvárosban bulizhat együtt az egyetemisták és főiskolások krémje. Ki-ki zenei ízlése szerint válogathat majd a kilenc színpad kínálatából. Az EFOTT a rendszerváltás utáni első-, másod-, és harmadgenerációs popzenekarok seregszemléje, Republiccal, Lovasival, Kowalskyval, de jön a Bikini is. Aztán: fellép többek között a Magna Cum Laude, a Quimby, a Zorall, Varga Zsuzsa, az Animal Cannibals, a Balkán Fanatik, a Kaukázus*, a Prosectura, a Deák Bill Blues Band, a Pokolgép (külön érdekesség, hogy nem sokkal előtte Kalapács, az előző énekesük lép fel: eldönthetik majd kő-papír-ollóval, ki fogja énekelni az „Itt és most”-ot). És rajtuk kívűl még sokan mások persze. Dévényi Tibi bácsit, Korda Gyurit, a lakossági technós Sterbinszkyt és Hamvait még azért megemlítem. (Vannak azok a nagyipari előállítású viccesdobozok, belül például kotonnal vagy csokival, kívül felirattal: Legvégső esetben betörni. Ti mit tennétek, ha ők lennének benne?)

 Aki pedig nem ugrált eleget a koncerteken, az bandzsidzsampingolhat, strandröpizhet, kézilabdázhat, lovagolhat, kenuzhat, focizhat, csocsózhat, vagy éppen paintballozhat, esetleg sakkozhat is. Az idei EFOTT központi témája ugyanis a sport, még a Borfalu gyalogtúrája is ebben a szellemben zajlik...

Szóval, EFOTT-ra fel (vagy le)! Dunaújvárosba. Mi is ott leszünk.

(*csak nénikének, katt rá!)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1494237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.08. 12:44:40

Indul megint a fesztiválszezon. Kínai metált és popzenét mindenhová!:)

smalladam 2008.06.08. 21:09:31

gép-gép-gép,
POKOLGÉP!
süti beállítások módosítása