A liberálisok legnagyobb rémálmáról
2016. november 21. írta: Redakció

A liberálisok legnagyobb rémálmáról

trump_film.jpg

Vendégszerzőnk, Jeszenszky Zsolt írása

 

2016 november 8-án, ahogy ez a póló is mutatja, az amerikai választók történelmet írtak. Március 9-én reggel pedig a safe space-ekkel, trigger warning-okkal, politikailag korrekt beszédmóddal körbebástyázott liberálisok életük legrosszabb napjára ébredtek. Megtörtént a megtörténhetetlen, amiről egyikünk sem gondolta, hogy még valaha is megtörténhet: egy republikánus lett Amerika új elnöke.

Addig patásördögözték az előző két választás republikánus indulóját (John McCain, Mitt Romney), amíg most meg nem kapták valóban a (számukra) patás ördögöt. A folyamatosan farkast kiabáló fiú csapdájába estek: egyre kevésbé vették őket komolyan, és mire megjött az igazi patás, elkoptak a szavak. Donald Trumpról minden lepergett. Bármilyen stigmát aggattak rá naponta, ő csak ment előre, nem foglalkozott velük. Bármilyen más republikánus jelölt ezekre (rasszizmus, homofóbia, iszlámellenesség, stb., dögunalom) védekező üzemmódba kapcsolt volna, a liberálisok forgatókönyve szerint reagálva. Trump azonban rá sem hederített mindezekre, totálisan felrúgott minden kottát, forgatókönyvet, ami a demokrata pártnál valaha is felbukkant. És megválasztották az Egyesült Államok 45. elnökének. És ez még csak előjátéka a liberális rémálomnak.

Hogy mi lehet a folytatás, ahhoz először menjünk vissza kicsit a múltba. A II. világháború lezárását követő évtizedekben folyamatosan jelen volt Amerikában (pláne Európában) a baloldali, marxista ideológiák iránti lelkesedés az egyetemisták, fiatal értelmiségiek körében, jelentős átfedéseket mutatva a hippi-mozgalommal. Nagyon fontos közös szerepük volt többek között a vietnami háború ellen szervezett tüntetésekben. A vesztes háborúnak „köszönhetően” – mivel a kezdetektől szemben álltak vele - jelentősen felértékelődött a pozíciójuk. Utána egyik fő ellenségük, Richard Nixon botránya (Watergate), majd pedig az elnökkel szembeni sikeres vádemelés újabb hatalmas impulzust adott nekik. Jimmy Carter alatt az idősebbek már hatalmi pozícióba is kerültek közülük, a fiatalabbak pedig különböző, a Demokrata Párthoz kötődő intézetekben, think tankekben helyezkedtek el. Közben életkoruk előrehaladtával radikális marxistából lassan átalakultak szociálliberálissá.

Ronald Reagan győzelme óriási csapást jelentett az amerikai baloldal addig folyamatosan felfelé ívelő pályájára. Reagan elnöksége a XX. századi Amerika egyik legsikeresebb periódusa: egyrészt sikerült végletesen megroppantani a Szovjetuniót (háború nélkül!), másrészt fantasztikus gazdasági növekedést, prosperitást hozott szinte mindenki számára. Ebben a helyzetben, amikor gyakorlatilag az ország egésze jelentőset lépett előre, nagy volt a realitása annak, hogy a republikánusok akár évtizedekre is berendezkedhetnek a hatalomba. Reagan 1984-ben 525-13 arányú elektori szavazattal nyerte meg Walter Mondale-lel szemben a második terminusát, ennek lejártát követően az idősebb George Bush is 426-111 arányban győzte le Michael Dukakis-t.

A liberális körök, akik időközben már egyre magasabb pozíciókba kerültek a felsőfokú oktatásban, pánikolva látták, hogy végleg kiszorulnak a politikai hatalomból; az egyre jobban élő, a választásokon aktívan résztvevő (akkor még túlnyomóan fehér) szavazók körében esélyük nincs. A '80-as évek Amerikájában nem volt semmilyen valós rasszizmus, faji ellentét. Bocs mindenkitől, aki máris jobban tudja, de személyesen ott voltam… Két évig láttam kicsiben és nagyban. A suliban semmilyen ellentét nem volt a fehér és a néger diákok között. A legnépszerűbb énekes Michael Jackson volt, sportoló Kareem Abdul-Jabbar, színész pedig (az azóta sajnos pedofíliáért bíróság előtt álló, de kiváló komikus) Bill Cosby. A fekete lakosság előtt nyitva voltak a lehetőségek, nem voltak etnikai ellentétek. Az afroamerikai lakosság jelentős része azonban nem volt aktív politikailag. (Nem csak a valóban létező gettókban nyomorgók, hanem az alsó középosztályhoz tartozók sem.) Emellett milliós nagyságrendű volt már a mexikói bevándorlók száma, és egyre többen érkeztek Ázsiából, először elsősorban a Távol-Keletről, aztán egyre inkább a muzulmán területekről is. A végzetesen háttérbe szorult baloldal felismerte, hogy jelentős számú korábban inaktív, illetve újonnan érkező potenciális szavazót állíthat maga mellé, sőt, csak így lehet képes valaha is újra a hatalom közelébe kerülni.

Közben az egyetemeken ugyanez a kör kinevelt egy szélesedő réteget, amely már az ő elvei szerint gondolkodott – és szavazott. Ezek az „elvek” pedig egyre inkább a különböző deviáns viselkedésekkel szembeni nagyfokú toleranciáról, a hagyományos gondolatok, értékek, vallás, stb. háttérbe szorításáról szóltak. Bill Clinton személyében megtalálták a tökéletes poszterfiút az egyetemekről frissen kikerült, lelkes és aktív, radikális fiatalság szavazatainak megszerzéséhez. Ez persze nem lett volna elég, de ott volt mellé az a „szivárvány-koalíció”, amit a különböző nemzeti, etnikai és egyéb kisebbségek megszólításával sikerült összerakni. Mindezzel alapvetően nem is lett volna baj, hiszen üdvözlendő, ha korábban inaktív rétegek is elkezdenek érdeklődni a politika iránt, részt vesznek a demokratikus döntésekben.

Ez a koalíció viszont rendkívül ellentmondásos volt: együtt szerepeltek benne a tankseggű nőkről mesélő, a gyenge férfiakat lebuzizó szexista néger rapperek, ugyanakkor a férfigyűlölő feministák és a melegek is, mellettük a hispánok és az egymást egyébként mindenki másnál jobban utáló, anyaországaikban nemrég még egymással harcoló különböző ázsiaiak. Továbbá az antiszemitizmustól folyamatosan rettegő humánértelmiségi zsidók (a gazdasági életben meghatározó zsidók mindig inkább a republikánus párthoz húztak), ugyanakkor a valódi, létező, fizikális antiszemitizmust napi szinten gyakorló muzulmán bevándorlók is.

Ez a „szivárvány-koalíció”, belső feszültségeiből eredően annyira ingatag volt, hogy ki kellett találni valamilyen eszközt, a „legkisebb közös többszöröst”, amivel együtt lehetett tartani. Mi sem alkalmasabb erre, mint a vélt vagy valós hátrányos helyzet folyamatos tudatosítása és természetesen egy külső ellenség kijelölése, a vele szembeni folyamatos hergelés, lázítás. Igen, nem volt nehéz kitalálni: ez az ellenség a fehér ember lett.

Paradox dolog, de az történt, hogy egy szűk, fehér politikai elit használta ki a kisebbségek vélt vagy valós sérelmeit, és erre építette föl saját politikai (újra)felemelkedését. Mindehhez létrehozták a PC (politikailag korrekt) nyelvezetet, amely sajátos (és a maga nemében zseniális) elegye a különböző kisebbségi csoportok közös sérelmeire kitalált, és őket ezzel ügyesen összefogó szlogeneknek, valamint azoknak az előírásoknak és tilalmaknak, amelyek segítségével egyre szélesebb körben, egyre kérlelhetetlenebbül tették a kisebbségekhez nem tartozók számára kötelezővé a liberálisok által megszabott gondolkodáshoz való alkalmazkodást.

Obama megválasztásával mindez a csúcsra is jutott, ami egyébként egy nagyszerű és örömteli dolog, hogy egy afroamerikai az USA elnökévé válhatott. Alatta azonban a végletekig túltolták a PC-terrort. Amiből egyre inkább elege lett azoknak, akikre folyamatosan próbálták ráerőltetni. Beszédes adat: 2012-ben a fehér lakosságnak csak a 60%-a szavazott a republikánus Romney-ra (40% Obamára, egy fekete elnökre, ennyit a rasszizmusról – és ha esetleg valaki azzal az ostobasággal jönne, hogy a maradék 60% azért szavazott Romney-ra, mert rasszista, annak tényleg fölösleges továbbolvasnia ezt a cikket), most viszont 75% szavazott Trumpra. Persze nyilván erre is megvan a liberális mantra, hogy újabb 15% az, aki „elrasszistásodott”, a valóság ezzel szemben az, hogy tényleg iszonyatosan túltolták a politikai korrektséget, a he/she helyett szabadon választható, mások számára viszont előírt 43 féle névmással, a safe space-ekkel és trigger warning-okkal.

A lakosságnak annál a részénél, amelyiknél még nem volt sikeres az agymosás, és nem sikerült „átkattintani”, azoknál előidézte a kijózanodást. Obama elnökségének megítélése egy külön cikket érdemelne, itt és most csak annyi a lényeg, hogy az ő elnöki periódusának legnagyobb „vívmánya” a szabad WC-használat a transzneműek számára. Amíg az őt hatalomba emelő liberális elit ilyen „fontos” kérdésekkel foglalkozott, a gazdasági válság hatására rengetegen vesztették el munkájukat, ám az ezt követő fellendülésből csak az elit húzott hasznot, az „Átlag Joe” nem tudta kivenni belőle a részét, sőt, egyre lejjebb csúszott. És miközben egyre nehezebben tudta biztosítani családja számára a megélhetést, továbbra is azt hallgatta a nagyvárosokban kávézgató megmondóemberektől, hogy mit kell gondolnia a melegekről, a muszlimokról, a „társadalom hibáiból” rablógyilkossá vált bűnözőkről, stb. És azt is hallgatnia kellett, hogy mindenről ő, a vidéki bunkó, rasszista, kirekesztő, intoleráns fehér ember tehet.

Annyiban tehát igazuk van a most vészharangot kongató liberális megmondóembereknek, az amerikai nagyvárosok utcáit ezekben a percekben is lángokba borító, a nekik nem tetsző demokratikus választási eredményt elfogadni nem akaró tüntetőknek, a Kanadába emigrálással fenyegető celebeknek, hogy a vidéki Amerika most fellázadt. De ez nem egy „whitelash”; nem bunkó, fehér, privilegizált rasszisták szavaztak Donald Trumpra, hanem az egyre szűkebb lehetőségekhez, élettérhez jutó, valóban hátrányos helyzetbe került, egyszerű, dolgos, hétköznapi emberek. És Donald Trump megtalálta velük a hangot.

Persze, hogy ő egy milliárdos, valamilyen formában az elit része, nem pedig közülük való – de hisznek neki! Mert hiteles. A pali zseniális, és erre most jöttem rá, amikor végignéztem néhány korábbi szereplését; amikor valóságshow-hős volt, amikor egy WWE pankráció meccsen „ringbe szállt” és kopaszra borotválta a szervezet elnökének (Vince McMahon) fejét, vagy amikor Big Mac menüvel ünnepelte az előválasztásokon aratott győzelmét. Tökéletesen érti az amerikaiak lelkét, ismeri a számukra ikonikus dolgokat (pankráció, Big Mac), teljesen közéjük valónak érzik. Ugyanakkor megtestesíti az amerikai álmot is.

És - és ez egy nagyon fontos „és”, egy aduász - győzelmi beszéde igazi államférfiúi beszéd volt. Befogadó, mindenkinek kezet nyújtó, közös országról szóló, tökéletes. Miközben a vesztes Hillary Clinton eltűnt; tényleg káromkodott, tört zúzott, vagy rosszul lett, vagy olyannyira nem gondolt senki a demokratáknál a vereségre, hogy még beszédet sem írtak erre az eshetőségre.

Hogy jó elnök lesz-e Trump? Nem tudhatjuk? Reaganhez felnőni gyakorlatilag lehetetlen feladat. De hozzá hasonló rémálmot okozhat a liberálisoknak. Ha Trump alatt az emberek – beleértve most már a politikailag aktivizálódott kisebbségeket, bevándorlókat is – jobb életszínvonalhoz jutnak, akkor a baloldalnak hosszú időre vége. És most nem lesz honnan új, felhergelhető szavazókat szerezni. A legnagyobb rémálmuk tehát nem egy Trump-elnökség. Hanem egy SIKERES Trump-elnökség.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3711985616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolsi Buster 2016.11.22. 12:34:54

@Kovi1970: 'De Bush semmi sem volt Trumhoz képest. Bush politikusi dinasztia, kapcsolatokkal és tapsasztaltokkal. '

- Bush szar elnök volt, kétség nem fér hozzá, még Obamánál is szarabb. Persze ez a dinasztia dolog nem biztos hogy jó irány, gondolom ha Orbán Ráhel követi Orbánt a trónon akkor rögtön hátrány lesz (ugyanez áll a Clinton family-re is).

'és ami számunkra fontos: Putyinnal szembeszállni. '

- ezen mi és a régió kizárólag bukott, a kereskedelmi embargó miatt. Az ukrán CIA puccs előtt Putyin semmit nem tett ellenünk, nem tudom pontosan mivel kellett itt szembeszállni.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.22. 12:35:04

@Kovi1970:

Marhaság.
Putyinnal és Kínával szembeszállni egyaránt őrültség.
Sorosék ráparancsoltak Obamára, az meg pincsi kutya módjára robbant ki háborúkat Ukrajnától, Szírián keresztül Libanonban, Irakban, ...

Az Amcsiknak le kéne állítani a demokrácia exportot, ami hazavágta a közel-keletet, és meg kéne próbálni szaros gazdasági okok miatt elkerülnia konfliktust másokkal.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.22. 12:37:25

@Kovi1970:

Hála az égnek a magadfajta eltorzult világképű ballib szarháziak jóval kevesebben vannak.

Ontják magukból a ballib ökörségeket, amik rövid úton az egész világ pusztulásához vezetnek.

Értelmiségnek titulálják magukat, miközben csak a komcsi kádereket tolják maguk elött, és ugyanakkor eladnák az országot, egy forintért.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.11.22. 12:45:53

Jó írás, bár részigazságokat tartalmaz, néhány ponton ezért kiegészíteném.

1) Trump mögött is egy vegyes koalíció van, a mellette szavazók legfőbb érve az, hogy ő nem Clinton. Ez gondot okozhat sok választási ígéreténél (egy példa: a kampányban ígérte az Obamacare eltörlését, amit üdvözölt a rá szavazó gazdaságilag jobboldali szavazóbázis, most már visszakozott, amit üdvözöl "rozsda-amerika" lakossága). Ahogy telik az idő, Trump-nak nem csak a csalódott Clinton-szavazókkal, de a saját választói közötti ellentétekkel is szembe kell néznie.

2) Clintonék eléggé elrontották a kampányt, valószínűleg meg voltak győződve róla, hogy Obama politikája döntően pozitív benyomással van az emberekre (a legtöbb üzenete egyfajta "folytatjuk" volt).

3) Amerika gazdasági helyzete jelenleg nem hasonlítható össze a Reagan éráéval. Az ország adóssága nő és csak idő kérdése, hogy ez a lufi mikor pukkan ki. Kérdéses, hogy Trump ebben a helyzetben mit fog reagálni (kimenti-e a bankokat vagy sem). Ezzel kapcsolatban az alábbi interjút érdemes meghallgatni:

www.youtube.com/watch?v=fHdpV4H5AJM&

teleorman 2016.11.22. 12:47:10

Most már csak az a kérdés, hogy a belgák hová álljanak. (Mármint azok, akik utálják a túltolt kisebbségvédelmi ultraliberós pc idiotizmust, ám Trumpot attól még egy sötét tahónak tartják. Nagyjából az Ortega lázadó tömegeinek élére álló primitív demagógnak. Bár nyugtával dícsérd vagy szapuld a napot, még akár máshogy is alakulhat a trumpi presidency. Ha azonban az elnökség a választási kampánynak megfelelően pörög föl, megkockáztatható: a tömegdemokráciának - ahogyan azt megismertük és gyakoroltuk - nagyjából vége.)

400 forintos euró 2016.11.22. 12:56:29

A libsik most majd meglátják ahogy az USA és csatlósai által támogatott finánctőke a saját képére alakítja a világgzdaságot, a humánus szovjet társadalmi modellt visszaszorítva.

Robinzon Kurzor 2016.11.22. 12:59:15

@Kovi1970: "Trump egy átkozott politikai troll"

Ezért örülnek neki a trollok: beteljesíti az álmaikat, hogy még egy ilyen troll is lehet az USA elnöke.

maroz 2016.11.22. 13:10:00

@Robinzon Kurzor: Bízzunk abban, hogy majd ti, nemtrollok miután mindenki mást trollnak bélyegezve kirekesztettetek és idővel már csak egy, egyetlen egy Igaz Nemtroll marad az mielőtt távozna eloltja a villanyt. Belőled például ki is nézném, amint egy "Utolsó Nemtroll" trikóban vonulnál a kultúrliberális Valhallába.

Bicepsz Elek77 2016.11.22. 13:17:52

@maroz: troll=aki "kimodja a király meztelen" es tönkreteszi a liberosok vagyalmait!

Szelid sunmalac 2016.11.22. 13:20:11

"Mi sem alkalmasabb erre, mint a vélt vagy valós hátrányos helyzet folyamatos tudatosítása és természetesen egy külső ellenség kijelölése, a vele szembeni folyamatos hergelés, lázítás. "

hmmm....honnan is ismeros ez annyira????

Tata86 2016.11.22. 15:21:43

Nagy hagyománya van az álmodozó seggnyalásnak.
A magyar "jobbereket" mindig bántották a jenki demokraták, azért már csak dacból is a republikánusoknak szurkoltak. Most hogy győzött Trump azt hiszik, sorban állhatnak a jutalomért.

Trumppal kapcsolatban néhány felvetés:
- Az elnök nem diktátor. Nem fog (ellen)forradalmat csinálni. Obama 8 éves kormányzása az Obama-care-re és a buziházasságra volt elég, de az USA USA maradt.
- Putyinnak és Trumpnak nincs sokkal több közös érdeke, mint Putyinnak és Obamának.
- Trumpot lehet, hogy nem fog annyit pedálozni a káeurópai emberjogi izékkel, ugyanakkor valószínűleg agresszívebben nyomja majd az USA pénzügyi érdekeinek képviseletét.
- Trump egy f*sz. Célba ért az idiokracy. Aki tényleg örül a győzelmének ne álmodozzon, semmi köze a jobboldalhoz. Errefelé a művelt gelntleman az ideál, nem egy ilyen prolibohóc.
- Mivel semmilyen korszerű pozitív üzenete nincs Trumpnak, kizárt, hogy érdemi eredményeket érjen el. Ergo 4 év múlva újult erővel fog támadni a PC és progresszió. Ahogy látom ma egyedül a libsik szállnak magukba, és kérdezik miért? Lehet, hogy találnak is válaszokat. Pedig a konzervatívoknak kéne... nekünk jelöltünk sincs, csak duzzogásra telik. Miért?

Tata86 2016.11.22. 15:23:30

@Bicepsz Elek77: Szerintem mindenkire ráfér a kognitív disszonancia. A libsik most gondolkodnak. Sajnos a konzik azt hiszik, nyertek, ezért nekik nem kell.

Négy év múlva a libsik okosabbak lesznek.

Bell & Sebastian 2016.11.22. 15:44:19

@Tata86: Mi ütött magába, amikor valaha példaként tekintettünk a megszólalásaira.

Az természetesen igaz, hogy az elején próbálja átnyomni az ígéreteit, amik persze megfeneklenek itt vagy ott, következően a meghekkelt demokrácia mibenlétéből.

Ha végképp nem boldogulnak vele szép szóval, majd viszik egy kört kabrióval.

De azért az is valami, ha meg tudja akasztani az alkotmány erodálását és széthordását - magánszéfekbe.

Próbálom itt sulykolni, teljesen sikertelenül, hogy visszavonhatatlanul bebukták a vezető szerepet, az erőszakoskodásuknak, lustaságuknak és nagy pofájuknak köszönhetően.

Ha ebből úgy akar kijönni, mint Oboa, hogy tudni illik, blokkolja Európát, akkor itt tényleg rosszabb lesz, mint volt és jöhet Putyin.

Vagy beveszik az Oroszt a játszmába és megint csak jön Putyin.

Summa subversion: mindenképpen jön Putyin.

Tata86 2016.11.22. 16:26:49

@Bell & Sebastian: Putyin nem jön sehová. Az orosz termékénységi ráta 1.25, gazdaságuk egyedül a nyersanyagkészleteik konjunktúrájára épül(, vagy azon bukik), a társadalma rekorder az önpusztításban.

Agresszióval és túlfinanszírozott katonasággal még életben tarthatja az illúziót, hogy az oroszok számítanak, de aztán kampec.

Abban reménykedjünk, hogy a látványos pusztulásukban(, hiszen drámai vég nélkül semmit nem ér a hiszti) mi kivételesen nem veszünk részt, pláne nem az oldalukon.

Bell & Sebastian 2016.11.22. 16:51:57

@Tata86: Ezt hol olvasta, a NYT írta meg? :)

Persze, én is hibás vagyok, mert a kapcsolatok normalizálását "bejövetelnek" mertem nevezni.

Miközben a német menedzserek tucatjával repkednek Moszkvába, de naponta, ha ügyvéd létére oroszul is tud valaki, degeszre keresheti magát egy hónap alatt, pusztán a közvetítéssel.

Az nem lehet, hogy mi itt Magyarországon megint nagyon át vagyunk baszva, amit szabad Jupiternek -alapon?

Nem Putyint kellene szidni, hanem Putyin zsidaját, aki finanszírozza, csak ahhoz ugye nincsen elég bátorság.

Tata86 2016.11.22. 17:14:43

@Bell & Sebastian: Nem az a kérdés, hogy lehet-e üzletelni az oroszokkal... (Azért itt megemlíteném: az kössön velük üzletet, aki elég erős ahhoz, hogy alkalom adtán kiverje belőlük, amit ígértek.)

Az a bajom, hogy sokan messiást látnak a medvében, aki majd felébred a téli álmából és elhozza a konzervatív mennyországot.

Bell & Sebastian 2016.11.22. 17:35:13

@Tata86: Azt ugyan nem fogja. De minden szövetkezés terület -alapú, márpedig Európa az Urálig tart.

A normális közeledés kerekébe Amerika dugta be a biciklipumpát, hogy megakadályozza a Berlin-Moszkva tengely ismételt létrejöttét, Merkel nem is titkos céljának elérését, az Unió kinyújtását Jeruzsálemig.

Pontosan az Obama -féle verziójában szorultunk az üllő és kalapács közé, nem is a Merkel-Orbán-Putyin félében.

Az egy jó kérdés, hova álljanak ebben a helyzetben a balgák? Nyilván a nyerő oldalra. Csak az a probléma, még nem tudjuk, melyik az?

GNDL 2016.11.22. 17:48:44

@Bell & Sebastian: „Csak az a probléma, még nem tudjuk, melyik az?”

Amíg ezen gondolkoztok addig magyarok százezrei választottak már térfelet, és évenként újabb tízezrek csatlakoznak hozzájuk, mert úgy tűnik ők már megtalálták a „nyerő oldalt”... ráadásul nem csóringer rezsiharcosokról, mihaszna közmunkásokról, vagy trumpista málészájú hülye gyerekekről van szó, hanem a legképzettebbekről és legrátermettebbekről.

A nyerő oldal már megvan, évtizedek óta az a nyerő oldal és nem úgy tűnik hogy a következő évtizedekben elveszítené ezt a pozícióját. Már csak az a kérdés, hogy a rendszerváltás híján Magyarországon egyelőre még hatalmon maradt moszkovita elit meddig képes ezt lehazudni a szélesebb közvélemény elől...

maroz 2016.11.22. 17:48:52

@Tata86: Hehe, de érdekes ez a keleti szél, hol kamanyizmust hoz hol konzervativizmust, követve a vetésforgót.

Olyanok a népek mint a kiéhezett kiskatona, mindegy, hogy mi jön, csak jöjjön már valami. Mára már az elitet is áthatotta a torrent-gondolkodás, azt hiszik, hogy az ideológiát le kell tölteni, holott valójában azt meg kell csinálni.

Olyan cuki, hogy ma ideológiák helyett csak tradicionalizmust látunk és nagyjából mindegyik valami hasonló motívum mentén terebélyesedik: legyen minden megint ugyanúgy, ahogyan az valójában soha nem is volt. A baloldaliak valamiféle skandináv jóléti szociáldemokráciát sírnak vissza, a jobboldaliak azt, amikor még ők voltak a liberálisok, de arról, hogy mi legyen, ha arra jutunk, hogy beszart az időgép egyik oldalon sem hallani semmi érdemit. A neoliberális ideológia uralkodik, nem nehéz, hiszen érdemben más nincs is. Feszkó, az van, de ideológia, ami egy alternatív jövőképet skiccelne fel a neoliberális túlnyeréssel szemben az speciel nincs. Hátha a maci elhozza, mert az olyan.

maroz 2016.11.22. 18:02:13

@GNDL: "hanem a legképzettebbekről és legrátermettebbekről"

Egy ilyenről én is hallottam nemrég. A szoclib kormány alatt fontos állami pozícióban volt, azaz ő is abba a bandába tartozott, akik elbaszták. Egy kontraszelektált elitkémrél van szó, aki ezüstkanállal a seggében születve megkapta az országot autókázni és miután durván elbaszta elhúzott nyugatra.

And now we wait:

s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/e9/55/15/e95515bbb9e8bdda20b35439d3acd262.jpg

Bell & Sebastian 2016.11.22. 18:48:50

Ha csak a puszta tényeket nézzük e délibábos pusztában, a magyar bib-lib-bal a legnagyobb antiszemita, mert állandó áskálódásával megpróbálja megakadályozni, hogy a Szuperuniót innen, a muzulmán mentes övezetből kormányozzák urai, egyben azt is, hogy Lakatos Leuncióból kertész lehessen Nagyságos Doktor Gróf Vitéz Grün Úréknál. Esetleg elektromos autót atommal feltöltögető a MOL világcégénél, a Dzsavel -nál.

Itt valójában minden fordítva van, csak tükörből nézzük.

Bell & Sebastian 2016.11.22. 18:51:34

@GNDL: Szavazni, azt lehet, mindkettőnké egyet ér. Csak így meg minek?

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 19:00:27

@Mihint: az amerikasegíccs/ajrópasegíccs típusú nyaf-nyaf GNDL blogtársunk specialitása, vele beszélje meg. azt meg nagyon is jól ismert, hogy orbi nem lopkodhat kedve szerint, pechére kénytelen minimum visszaosztani a nagytesók felé, meg néha a közveszélyes adatigénylőknek beszámolni... zavarja is a drága jó pártfőtitkár efftárs urat, igazán és őszintén együttérzek, brühühü, mit nem kell elszenvednie, hogy a királylánykának végre méltó kastélya lehessen, brühühü

Bell & Sebastian 2016.11.22. 19:37:33

@Herr Stacheldraht Leger: Nem merik megmondani neki, hogy az ájfónja automatice adatfelhőbe ment, ha akarja, ha nem? Ellopni cigó szokás.

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 20:02:07

@Bell & Sebastian: ha még csak az ájfón lenne... backdoor-os mikrofos fut az összes hivatalban, azt nem szívják le, amit nem akarnak a fijugg az nsa-nál.

GNDL 2016.11.22. 20:09:53

@Bell & Sebastian: A kivándorlásra utaltam fentebb, úgy érzem ez a rezsiharcos tábornak nem jött le... :) Nem Oroszországba, meg Orbán kedvenc sztyeppéire menekülnek a jól vagy egy fideszesnél jobban képzett magyarok, hanem nyugatra...

GNDL 2016.11.22. 20:21:03

@Herr Stacheldraht Leger: „amerikasegíccs/ajrópasegíccs típusú nyaf-nyaf GNDL blogtársunk”

Hát ezt is rosszul tudod, de hát veled kapcsolatban már tök mindegy, nagyjából kijelenthető hogy mindent rosszul tudsz... :) Én személy szerint pont azt tartanám szerencsésnek, ha tényleg senki nem próbálná a nyugat-felől megtanítani késsel-villával enni a magatokfajta suttyó parasztokat, mert ha mindig jön valaki és kihúz titeket a szarból, akkor sosem tanuljátok meg mennyire hitványak és életképtelenek vagytok, és mit kéne máshogy csinálnotok. Ez a probléma jelenleg az uniós forrásokkal is, amit a „rothadó imperialista nyugat” biztosít számotokra és ami még egyelőre valamilyen szinten fenntart titeket a balkáni mocsaratok felszínén, mert bár uniós források nélkül rég éhen haltatok volna, most azért egyébként vígan lefetyelitek a hasznát. :)

Nem, töki, a szittya parasztnak nem kell segítséget nyújtani, meg kell várni míg ennek az iskolázatlan parasztnak a nyakába szakad az a sok szar amit az elmúlt években maga köré hordott... legfeljebb éhen hal, na bumm, szerencsés esetben majd végre egy prosperáló államot lehet létrehozni a kádárista proli-hullahegyeken... főleg ha már nem járnak majd szervezetten posztkommunista korrupt bűnszervezeteket kormányra szavazni... :)

Szindbad 2016.11.22. 20:56:02

www.vintag.es/2014/03/iranian-woman-in-era-before-islamic.html

Iráni nők 1960-ban, mielőtt szétkúrták a hozzátok hasonló faszfejek, drága poszter.

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 20:57:57

@GNDL: (na megint okoskodik einstein a pornófilm közepén)

Bell & Sebastian 2016.11.22. 21:01:41

@GNDL: Ki az a barom, aki a Nyugathoz fut elnyomásért, korrumpálható ítéletekért, feudális hierarchiáért, maga mögött hagyva a biztos megélhetést, jogbiztonságot és mintamókus demokráciát? Neveket akarok hallani!

GNDL 2016.11.22. 21:08:49

@Bell & Sebastian: „maga mögött hagyva a biztos megélhetést, jogbiztonságot”

Lásd mondjuk hol fog tartani jövőre a magyarországi nettó minimálbér (260 EUR, de szerintem megérdemlik a prolik, ennél többet semmiképp:), vagy hogyan választ alkotmány nélküli alkotmánybírákat a Tisztelt Ház... :D Biztos megélhetés és jogbiztonság a faszom... és még visszafogott voltam. :)

GNDL 2016.11.22. 21:13:17

@Herr Stacheldraht Leger: Ebben a mandineres légkörben ha tehetném és valamilyen módon idefinganék komment formájában, tekintve „ennek az oldalnak” (Fidesz-Jobbik) az intellektuális szintjét, még az is okoskodásnak számítana... :) Sajnálom, egyszerűen nem tudok annyira bárgyú paraszt lenni mint a szittya magyarok... el kéne veszítenem az intelligenciahányadosom túlnyomó részét hogy „lefideszesedjek”, de még akkor is én lennék az okostojás... :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 21:15:30

@Szindbad: ölelj kebledre pár milla migráncsot és budapesten is fasza kalifátus lesz, szarhatod a sűnt napszámban :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 21:17:15

@GNDL: (einstein addig számolja a lehetséges spriccszöget a pornófilm közepén, míg be nem alszik a művésznő mellette)

GNDL 2016.11.22. 21:20:57

@Herr Stacheldraht Leger: Szerintem neki nem a migráns/iszlám témában vannak problémái, hanem a vallási fundamentalizmus az ami gyilkos... és ebben a témakörben tényleg tök mindegy, hogy melyik vallásról van szó, lásd arrafelé az iszlamista iskolázatlan pöcsök pusztítanak, errefelé meg a magukat kereszténynek gondoló felkapaszkodott parasztok... :)

Pelso.. 2016.11.22. 21:30:24

@Herr Stacheldraht Leger: Nekünk már a kebelre ölelés sem maradt, nem hülyék azok, hogy nálunk csináljanak kalifátust.

@Bell & Sebastian: a hanyatló Nyugathoz....:)?

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 21:30:30

@GNDL: (a pornófilm közepén szerencsétlenkedő einstein megpróbálja felébreszteni a művésznőt egy káprázatos algoritmus felidézésével, majd inkább rezignáltan a koton nyúlási tényezőjét kezdi vizsgálni)

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 21:41:39

@Pelso..:

anglia 1960:

photos.francisfrith.com/frith/luton-george-street-c1960_l117087x.jpg

anglia pár évtizeddel később:

www.jihadwatch.org/wp-content/uploads/2014/12/muslims-march-for-sharia-law-zones-in-the-uk_772214.jpg

ajjjaj, szinbád sz*rjon sűűűűűűűűűűűűnt, tönkretette angliát az a sok fundikeresztény... oh wait...

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 22:00:30

@Szindbad:

posztíróval rokon keresztény szélsőségesek Semjén Controlled Zone felállítását követelik:

9502-presscdn-0-95.pagely.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2016/10/sharia-uk.jpeg

sühühűűűűűűűűűűűűn

GNDL 2016.11.22. 22:03:14

@Herr Stacheldraht Leger: Az egyik vallási fundamentalizmusnak nem egy másik az ellenszere, hanem az iskola bazmeg... ki kell járni, nincs mese... :) Ja, és legfőképp a szekularizáció.

Szindbad 2016.11.22. 22:12:17

@Herr Stacheldraht Leger: De hát pont ezek kúrnak szét mindenhol mindent. Ezek ellen szóltam, nem tűnt fel?

GNDL 2016.11.22. 22:14:44

@Herr Stacheldraht Leger: Hát, Magyarországon nem jellemző hogy muzulmánok keltenének bármiféle feszültséget, vagy okoznának károkat a polgároknak... ellenben itt vannak ezek a korrupt szuperkeresztények:

67.media.tumblr.com/cec70c8a0e4958a2595b78fc1b1ceb6d/tumblr_nkdks6343K1qabuh5o1_1280.gif

i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/moohvnivzpgspmyyf7jc.gif

De mindegy, nem fogod megérteni... :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 22:15:01

@Szindbad: egy percig sem vitás, hogy fullkonzi keresztény apácák erőltetnek párhuzamos társadalmat a világi demokráciára: i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/03/14/26A6832A00000578-0-image-a-9_1426369392947.jpg

sűűhűűűűűn!

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22. 22:17:08

@GNDL:

anti-szexista, világi oktatáshoz való hozzáférést követelnek a borzalmas keresztény elnyomás kárvallotai:

www.thecommentator.com/system/articles/inner_pictures/000/005/699/original/sharia_britain.jpg?1426157218

2016.11.23. 00:17:15

@maroz:

és ugye visszajárna köpködni a magyarokat

Szindbad 2016.11.23. 00:48:24

@WiteNoir: A magyar nép esszenciáját köpködik, szégyeljék magukat.

annamanna 2016.11.23. 01:37:10

@Szindbad: "Mohammed Mosszadeket – akit két alkalommal is képviselőnek választottak (1923 és 1944), majd 1951-től az ország miniszterelnöke volt – államcsínnyel távolították el a hatalomból. Ezt a brit és az amerikai titkosügynökségek szervezték meg („Ajax-hadművelet”). Jó néhány történész úgy gondolja, hogy ez azért történt, mert Moszaddek államosította Irán kőolajkészleteit.

Moszaddek bukását követően a sah egyre diktatórikusabban kormányzott. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság hathatós támogatását élvezve ugyan tovább modernizálta az iráni ipart, de eltiporta a polgári szabadságjogokat. Uralma, melynek része volt a szisztematikus kínzás, és más emberi jogi megsértése, végül 1979-ben az iráni forradalomba torkollott, melyben rezsimjét megdöntötték."

"valószínűleg nem a képeken szereplő jómódú fiatalok voltak a változás támogatói, hanem ők: www.flickr.com/photos/43671966@N00/719569607 "

"Jók a fotók, bár ez is csak Irán akkori nyugatias kirakata volt, amit utazási irodákban lehetett mutogatni... a magyarországi jómódot is lehetne illusztrálni valamelyik budai plázával és az ottani lakónegyedekkel.
A szegényebb rétegek természetesen változást akartak."

"Én meg úgy olvastam, hogy a sah legkomolyabb ellenzéke pont az ilyen nyugatos, városi polgári értelmiségi réteg volt. Akik pont nem akarták tovább a korrupt uralkodóréteget és elnyomást tovább, de nem iszlám államot akartak helyette Hanem valamiféle választott demokratikus rendszert, Moszadek nemzeti/nacionalista, de nem vallásos rendszerének folytatásféléjét. Csak aztán kellett némi kényszerű szövetséges is ehhez, és itt lépett be a siíta papság akik amúgy egy ilyen világi rendszertől is féltették persze a saját hatalmukat. És amikor a sah elmenekült, elöször egy ilyen polgári ellenzéki, Sapur Baktiar lett miniszterelnök és nemzeti egységkormányt csinált és ő engedte vissza Khomenei-t. Na őt buktatták meg aztán belülről a radikális siiták. hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%A1ni_forradalom

Azért érdekes ezt ilyen részleteiben is nézni, mert hasonló volt elötte az 1917-es orosz, az 1918-as magyar, de a kubai forradalom forgatókönyve is. Elsőként egy mérséklet, polgári ellenzék kezdi hosszan az ellenállást, győz aztán jönnek és döntenek a radikálisok."

"Sah egy nyugati mintájú országot akart csinálni, a gyakorlatilag még középkori viszonyok között létező Iránból. Nagyon gyors volt a tempó ahhoz, hogy főképp a vidéki társadalom képes legyen elfogadni a változásokat, de ahhoz elég gyors volt, hogy a városokban kialakuljon egy polgári réteg, amely számára meg a Sah diktatúrája volt elfogadhatatlan. A rendszer nem volt optimum, igazán senkinek sem volt jó, minden jobbító szándéka ellenére. A külső tényezőkről, mint a hidegháború, meg az 53-as USA puccs, meg a többi még nem is beszéltünk. A jelenlegi rendszer, még ha számunkra fel se fogható, hogy mi jó benne az ott élőknek, közelebb áll az optimumhoz, bár messze nem az."

"A Sah bukásakor kb az irániak fele tudott írni-olvasni. (az uralkodása elején meg kb a 20-25%-a) polgári szabadságjogok hiányában látni a bukását leegyszerűsített történet. Kétségkívül az uralkodása kitermelt egy városi, tanult réteget, ami kezdeményezője volt a változásoknak, de ez önmagában igen kevés lett volna. Ahogy láthattuk pár éve is, hogy egyedül mennyire kevés."

"Ez olyan patyomkin effektus. Pár ember jól él, azokat fényképezgetik, reklámozzák, a maradék 99% meg nyomorog."

"Szerintem a probléma az volt, hogy a Sah fényűző és pazarló élete élt eszméletlen korrupció mellett. Az elnyomás is olyan volt, hogy egyes kínási módszereket még Szaddam rendszerében is durvának számított volna. A baj az volt, hogy a Sah elzavarásának ára az volt, hogy egy vallási idiótát rakott a helyére... A szart lecserélték fosra..."

"A többség nem élt akkor sem jobban Iránban, aki meg megteheti, az most is az aktuális divat szerint öltözik, csak a vallási előírások miatt picit rálóg a hajára a kendő. Keressetek rá nyugodtan az iráni nők keresőszóra, és ámuljatok. Divatos a techno, a rock, az alkoholgőzös bulik, csak épp jattolni kell.

A különbség a hatalom legitimációjának származtatása. Anno amerikai-brit báb volt a sah, akinek nem tetszett, hogy a Nyugat elviszi az olajból származó profitot és ezáltal szegénységbe taszítja a népet, azt a CIA megpuccsolta. Ő volt Mosszadek, a nacionalista politikus. Természetes, hogy kétségbeesetten kerestek B megoldást, amit Khomeini kínált is. Nem gondolták, hogy ez lesz belőle. Az olajpénz most mások zsebében landol, a többség ugyanúgy él, a hatalom demokráciát színlel, az USA meg azóta is sértődött, elbukta a gyarmatát, ezért aztán a fél világ baszogatja őket, olajat meg nem vesz tőlük. Cseberből vederbe estek. Járt ott ismerősöm a forradalom előtt, ilyen volt a jómódú teheráni réteg, mint a képen, csak teli volt a hócipő, és nem ilyen emberekkel volt teli az utca."

idézetek innen: ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2015/01/24/irani_divat_a_hetvenes_evekben

annamanna 2016.11.23. 02:24:57

@Szindbad: ez nappali felvétel www.youtube.com/watch?v=tpA85ZpO_pc

ez megint egy bulizós videó www.youtube.com/watch?v=jFwWJmi2iKY

ez otthoni produkció www.youtube.com/watch?v=f564Brix00U

Valaki a Ritkán látható történelem blogba ezt írta, még a hetvenes évek kapcsán):

"Valamiért mégis telelett a hócipőjük. Talán a 100.000 teheráni prosti miatt, a nyomor és kiszolgáltatottság miatt. (ne tévesszen meg semmit ez a magazinoknak készült fotóanyag.)"

A százezer teheráni prostihoz ennyi kiegészítés tőlem:
A kánaánita kultúrában a lefátyolozott nő volt a kurva. És ezt pontosan jól tudják azok, akik most a muszlim nőket csadorba kényszerítik.

"Leveté azért magáról özvegyi ruháját, elfátyolozá és beburkolá magát, és leűle Enajim kapujába, mely a Thimnába vezető úton van; mert látja vala, hogy felnevekedék Séla, és még sem adák őt annak feleségűl.
Meglátá pedig őt Júda, és tisztátalan személynek gondolá, mivelhogy befedezte vala orczáját.
És hozzá tére az útra és monda: Engedd meg kérlek, hogy menjek be te hozzád, mert nem tudja vala, hogy az ő menye az. Ez pedig monda: Mit adsz nékem ha bejösz hozzám?
És felele: Küldök néked az én nyájamból egy kecskefiat. És az monda: Adsz-é zálogot, míg megküldöd?
És monda: Micsoda zálogot adjak néked? És monda: Gyűrűdet, gyűrűd zsinórját és pálczádat, mely kezedben van. Oda adá azért néki, és beméne hozzá, és teherbe ejté.
Azután felkele és elméne, és leveté magáról a fátyolt; és felvevé az ő özvegyi ruháját.
És megküldé Júda a kecskefiat az ő Adullámbeli barátjától, hogy visszavegye a zálogot az asszonytól, de nem találá azt.
És megkérdé a helység férfiait, mondván: Hol van az a felavatott parázna nő, a ki Enajim mellett az útfélen vala? És azok mondának: Nem volt erre felavatott parázna nő.
Visszatére tehát Júdához, és monda: Nem találám azt meg, a helység lakosai is azt mondák: Nem volt erre felavatott parázna nő.
És monda Júda: Tartsa magának, hogy csúffá ne legyünk; ímé én megküldöttem volt ezt a kecskefiat, te pedig nem találtad meg őt.
És lőn mintegy három hónap múlva, jelenték Júdának, mondván: Thámár a te menyed paráználkodott, és ímé terhes is a paráznaság miatt. És monda Júda: Vigyétek ki őt, és égettessék meg.
Mikor pedig kivitetnék, elkülde az ő ipához, mondván: Attól a férfiútól vagyok terhes, a kiéi ezek. És mondá: Ismerd meg, kérlek, kié e gyűrű, e zsinór, és e pálcza.
És megismeré Júda és monda: Igazabb ő nálamnál"
(1Móz 38:14-26)

Mai ellenzéki fiatalok www.youtube.com/watch?v=SNocyz1NRjA

Ha érdekel, további képek a 70-es évekből: www.youtube.com/watch?v=dF47rrHd7wo

maroz 2016.11.23. 06:49:49

@Szindbad: Elhagyja a kurvázó, részeges, segghülye apuka a családját és az új szeretőjének kígyót-békát kiabál a régi családjára. Hogy az egy totálisan elbaszott család, de hát azzal a büdös kurvával és az idióta kölkeivel mi a fenét lehetne kezdeni, hogy ott rohadna meg a fajtája ahol van.

Tudod, az az érdekes, hogy az ilyen visszaköpködők valamiért nem akkor fedezték fel, hogy ez egy kibaszottszar ország, amikor a már eleve kontraszelektált szülők (egészen konkrétan az mszmp-ről, majd mszp-ről van szó, mint munkáltató, felfogod te ezt?) kitaníttatták, hazai és külföldi egyetemeken polírozhatták magukat fényesre, már taknyoskorukra megkapták játékszereiket, a vezető beosztásokat, és akkor tegyük már fel a kérdést, hogy miért nem ekkor ismerték fel, hogy ez egy szar, sutyerák ország, és miért nem nem ekkor rohantak ki akár a faszomba is, nagy köpködve?

Élvezték a születési előjogaikat, a pártállami előnyöket, amelyeket a szüleik és a mispóche kapcsolati tőkéje jelentett, éltek, habzsoltak, elkezdték elfoglalgatni a vezetői helyecskéket és azzal a boldog tudattal néztek a jövő elé, hogy ők az arisztokrácia. Elbaszták, mert alkalmatlanok, ezért amikor kiesett alóluk a szék pontosan úgy viselkedtek, mint a seggberúgott, alkalmatlan inas: kilépve a házból kígyót-békát kiabálnak a családra.

Te például már tudod, hogy az egyik vincentes, a doktordömény mekkora egy emblematikus fasza a kontraszelektált, seggbuta, de annál arisztokratikusabb tudatú kommerfattyaknak, lám, annak még annyi esze sincs, hogy a fejlettnyugatra alijázzon, de tudod-e, hogy honnan jött, mi volt, mit csinált például az a kettes sorszámú Bourbon?

Ha tudnád te is, akkor se jelentene semmit, mert te simán felmentenéd őket, de hát jót akartak, fejlettnyugatot meg zigazidemokráciát, nem ők tehetnek róla, hanem a zorbánsátán, és ugyanott tartanák, mintha semmit se mondtam volna neked, tehát végső soron jól van ez így, ahogyan van, ezen érdemben már úgyis csak a nyaktiló tudna segíteni, semmi más. Nehéz műfaj a bourbonok, ha meggyőzésről van szó. ;)

felhasználós 2016.11.23. 08:04:54

@GNDL: Hatalmas a kontraszt az író és a kommentelők között. Pár kommentelő nem kultúrember.

hacsaturján 2016.11.23. 12:36:46

@annamanna:

én azér nem szerettem eszt a hüje sahot, mer amíg őkelme a mi balatonunkon hajókázott, addig nekünk a parton köllött zászlólengetni, így nem tuttuk alaposabban szemügyre venni a sahnét, pedig egészen jó bige vót a drága. hja, kérem, így nézett ki a komenizmus a maga liberális valóságában hajdanán.

hacsaturján 2016.11.23. 13:52:15

@hacsaturján:

köszi! de, ha komeini ajatollahnérul tanálsz hasonlót, akkor saját dugomba fogok dőlni.

Robinzon Kurzor 2016.11.23. 13:57:00

@maroz: " miután mindenki mást trollnak bélyegezve"

Meg kéne tanulni olvasni, kicsi huszár.
Menni fog egyedül is egy viszonylag egyszerű mondat megértése?

Nem "bélyegeztem" (te amúgy egy járási párttitkáról tanultál beszélni a 70-es években?) mindenki mást trollnak; pontosan leírtam, hogy kit és milyen kritérium alapján tartok trollnak.
Hogy magadra vetted és emiatt megbántódtál ... leszarom, dolgozd fel!

maroz 2016.11.23. 15:08:05

@Robinzon Kurzor: Kicsi huszár? A bajorművészúr meg a hetihetes édesanyanyelvét műveled, és rajtam is ezt kérnéd számon?

Én csak azt nem értem, hogy miért folyton az állat jön elő belőled. Most a reszkető állat, aki félti a moslékját, jajj, istenem, mi lesz, ha a gazdi már nem önti elém. De szar neked, hogy ilyesmi miatt kell nettó agresszív idiótának lássalak...

Pelso.. 2016.11.23. 20:08:26

@Herr Stacheldraht Leger: Realitása nálunk most elenyésző. Ha majd elfogy az olaj, hát nincs az a kerít

Herr Stacheldraht Leger 2016.11.23. 20:23:05

@Pelso..: mindig úgy kezdődik, hogy ááá úgyse lesz baj belőle

Robinzon Kurzor 2016.11.24. 18:55:56

@maroz:

A dolog úgy áll, hogy a kicsi huszár (Bajor nélkül is) megszólítás tűnt adekvátnak ahhoz a szellemi szinthez, amit kieresztettél magadból.

Hogy ugyanis nem voltál képes értelmezni egy elég egyszerű mondatot (kit neveztem trollnak és milyen alapon), de cserébe elővetted a járásipártitkár-nyelvezetet ("bélyegezted").

Most erre persze jöhetsz a moslékos-reszketős vágyálmaiddal, de a lényeg mégis csak az, hogy nagyon egyszerű magyar mondatokat sem vagy képes megérteni.

maroz 2016.11.24. 19:19:21

@Robinzon Kurzor: Bajor nélkül te se tudnád, ne vakíts már. Felsőbbrendűségi rohamaid vannak a hetiheteses műveltségedre? Vedd raccsolósra, azt már próbáltad? Olyan sótlan vagy így, már meg se haragudj, de ez a kicsihuszározás öt évvel ezelőtt is kínosan lejáratott volt...

Pelso.. 2016.11.24. 19:37:06

@Herr Stacheldraht Leger: Lesz. Bár a célországok sorában ugyancsak hátul vagyunk. Valamint minap a tyirityán is utalt rá, hogy majd megvéd.

gyalog.galopp 2016.11.24. 21:04:47

@maroz:

már a maceszhuszárt is túlhaladtuk

maroz 2016.11.24. 21:58:54

@gyalog.galopp: Kezd unalmassá válni. Régen még voltak jó kis köpőversenyek, de mára semmi szellem, semmi innovatív harákolás, csak az az ökölbe szorult arc, csikorgó fogak és kicsihuszározás. Nosztalgia kéne, mondanám, de hát még az is jobb volt régen.

gyalog.galopp 2016.11.24. 22:09:03

@maroz:
Valami úgy fixálódott egyes emberekben, hogy mentálisan visszafejlődtek. Na, ez így hülyén hangzik, de mikor azt hallom egy kb 50-es hölgytől, neki azért nem lehetett gyereke, mert ő egy második generációs túlélő, akkor elveszítem a fonalat.

annamanna 2016.11.25. 03:38:55

@gyalog.galopp: "A zsidó párkereső oldalon töltött időszak nagyon tanulságos volt. Betekintést nyertem a pesti zsidóság egy bizonyos szegletébe, aminek hatására hamar öngyűlölő zsidóvá vállam. A zsidó párkereső volt a legkiábrándítóbb netes portál.
Tele önértékelési zavarokkal, hamis, torz önképpel rendelkező, kultursznob szüfrazsettekkel. Addig feszítettem a húrt, amíg végleg ki nem tiltottak a társkeresőről, ahol is rengeteg ellenséget szereztem."
hvg.hu/kultura/20121215_Megszallott_szexfuggok_ki_mennyit_er_a_ne

maroz 2016.11.25. 04:44:06

@gyalog.galopp: Transzgenerációs meddőség, ez nagyon jó!

Akinek meg sok lett az mondhatná azt, hogy azért, mert ő Ratkó-unoka. Már ugye ha szintén hülye lenne.

gyalog.galopp 2016.11.25. 11:54:39

@maroz:
Ahogy elnéztem a hölgyet, inkább szegény nagyi lehetett a szenvedő, aki túlélőként szülte a "második generációs "unoka anyukáját.
Aki ebből megfejti hogyan transzgenerálódott a meddőség, az kap egy Nobelt.

gyalog.galopp 2016.11.25. 12:02:45

@annamanna:

Jó a linked, de gondoljuk tovább.
A szex önálló iparággá, szolgáltatássá vált, fogyasztási termékké, amitől ugyanúgy besokall az ember, mint bármi mástól, alkoholtól, paprikáskrumplitól, akármitől, ha sok .
Ott fekszik ugye a fiatalember egy gyönyörű 22 éves nőn és csak egy fantázia kép segítségével tud merevedni.

Szóval máris megfogalmaztuk a liberalizmus lényegét.

annamanna 2016.11.26. 04:15:22

@gyalog.galopp: Az adott esetben a hiba nem a túl sokkal volt, hanem a túl kevéssel. Valamiből túl kevés volt. Egyszerű a megfejtés: saját magából volt túl kevés. Pocsék önbecsüléssel, folyamatos kamuzással nyomult, mintha a nők meghágásával helyre tudná állítani az önértékelését. De nem tudta, mert a szexuális teljesítmény nem úgy működik, mint a többi teljesítmény. A szex az önbecsülést csak akkor javítja, ha az ember valóban azt érzi, ad vele és nem elvesz. Ez intimitás, tartós, kölcsönös megbecsülésre épülő párkapcsolat nélkül lehetetlen, ez pedig őszinteség nélkül lehetetlen.

"Amikor egy kifejezetten szimpatikus, jó fej, érzéki lánnyal találkoztam, akkor egy pillanatig átsuhant az agyamon, hogy érdemes lenne vele komolyan is megpróbálni. Ilyenkor mindig azt reméltem, hogy a segítségével kikecmereghetek az internetes társkeresők pöcegödréből. De amikor haza mentem és az asztali naptáramra tévedt a tekintetem, ahol előre: napra, volt hogy órákra lebontva sorjáztak a lány nevek, mindig elvetettem a lehorgonyzás ötletét, hiszen ezek a lányok mind rám vártak. Akkor úgy gondoltam, hogy egy nőért, hülye lennék feladni a több tucat kiéhezett nőt."

Itt sem mond igazat (mármint nem ismerem az illetőt, de szerintem ez kamu). Azért nem horgonyzott le egyetlen jó fej, szimpatikus nőnél sem, mert tisztában volt vele, hogy rövid idő alatt kiderülnének a jellembeli hiányosságai, na meg az, hogy csóró munkanélküli; és akkor oda a varázs. Semmiképpen sem akart lelepleződni. Nem a többi nő kipróbálásának vágya vonzotta, hanem a megközelíthetetlenség, a titokzatosság, az, hogy nem kell őszintén bevallania, felvállalnia a hibáit.
Azért is menekült el inkább egy másik kontinensre, hogy ott megőrizhesse az idegenségérzetét.

Óriási vonzerő van abban, hogy másoknak fogalmuk sincs róla, ki vagyok. Minél inkább szégyelli magát valaki, annál inkább vonzza a titkolózás, az ismeretlenség. A népvándorlás, a külföldre költözés, a nagyvárosi dzsungelekben való elbújás, az atomizálódás, a társadalom szétesése mögött jórészt a szégyen és bűntudat áll.
A szégyen és bűntudat hajtóereje pedig az istentelenség, hitetlenség, hiszen a vallás (mármint a keresztény vallás) pontosan a szégyent célozza meg legegyértelműbben: a bűnvallással, a szégyen takargatásáról való lemondással.

"Izraelben,kibucokban töltöttem a fiatalságom egy részét. Tudtam, hogy egy kibucban a néha kemény fizikai munka elvégzését követően nem lesz időm neten latorkodni, és a jókora távolságnak betudhatóan randizásra sem lesz alkalmam. A végleges kiégésem előtt két választásom maradt: vagy kidobom a laptopomat vagy elutazom jó messzire, ahol nincs lehetőségem fűvel-fával randizni. Erre egy kibuc tűnt a legjobb választásnak."

A kibucnak számára kettős haszna van: egyrészt a fizikai munkával helyreállíthatja a hiányos önbecsülését; másrészt eleve oda szocializálódott, talán az első szexuális élményeit is ott szerezte, a kibuc világa közel áll hozzá, ott nem kell szégyenkeznie, mert a többiek is hasonlóan viselkednek, mint ő.

A zsidó szexuális kultúra sok esetben valóban hajmeresztően más, mint a keresztény. A keresztény jelző az európai társadalomra akkor is igaz, ha már kultúrkereszténységről is csak fenntartásokkal beszélhetünk; a párkapcsolati szokásokra azért még hatással van a vallási múlt. "A lakosság nagy részének átlagosan 2-10 szexuális kapcsolata volt, nagy számokat csak az 50 feletti férfiak mondtak: 14 %-uk 50-nél több partnerről számolt be." hvg.hu/elet/20161115_Hanyszor_bujik_agyba_a_magyar_es_miert_aggodik_kozben
Amellett, hogy érdekes ez az ötven fölötti nagyotmondás (talán még igaz is, és összefügg a pártállami időszak antikeresztény légkörével, plusz a hatvanas évek, a popkultúra rakenroll hatásával); azért a többség mégsem él promiszkuívan. Azzal szexel, akit ismer (legalábbis a felmérés ezt mutatja).
Sőt, ez vonatkozik a cigányokra is (mármint a tartósabb, átláthatóbb kapcsolatok), ami valahol összefügghet azzal, hogy számukra nem jelent nagy problémát a szégyenről való lemondás (hiszen meglehetősen nyilvánvaló velük kapcsolatban minden, nem titokzatoskodnak). Lehet, hogy az átláthatóság az egyik oka még annak is, hogy viszonylag könnyen kaphatók a kereszténységre. Nem tartják halálos veszélynek azt, hogy mások számára kiderülnek a dolgaik, kívülről belelátnak a "kártyáikba" ( www.youtube.com/watch?v=BOfz2Y6LjIA&t=67s - itt konkrétan is szóba kerül a kártya(vetés), és egy kiszólás erejéig a TV2, ami szellemileg a sötét cigánysággal tart kapcsolatot.
Ez pedig egy gyülis cigány esküvő, ezen is látszik, milyen természetes számukra az "ákosizmushoz" való igazodás www.youtube.com/watch?v=a-60r2kzp-c ).

annamanna 2016.11.26. 04:46:37

@gyalog.galopp: De ha már itt tartunk - szerintem az európai népekbe is azért gyökerezett bele erősen a keresztény vallás, mert nem jelentett számukra olyan nagy problémát a keresztény előírások betartása.

A zsidók viszont, akik elvetik a Messiást, és ragaszkodnak a szégyen takargatásához, egészen meghökkentő módon képesek a titkolózásra, hamiskodásra, és emellett a kicsapongásra.
Konkrétan egy zsidó nővel beszélgettem sokat (neten); amit elmesélt magáról, attól lehidaltam. Bár ő legalább őszintén mesélt a dolgairól, mert nem tartotta szégyennek az összevissza kefélést. A kicsapongás mellett pia, drog, kórházból ki-be (amúgy külkeres, orosz irányban). Olyan (szerintem borderline) személyiségzavarban szenvedett, hogy ahhoz képest Albert Györgyi depressziója kismiska. Annyira zavaros és agresszív volt, hogy a fórumozók nem győztek menekülni előle, mert "nem normális". Ő meg persze – az áldozati kultúrát elsajátítva - minden nyavalyáját azzal magyarázta, hogy a magyarok antiszemiták. Sajnáltam, mert nyilvánvalóan szenvedett, de nem tudtam rajta segíteni. Azt hiszem, egy idő után a kabbalába kapaszkodott, mert abban legalább van némi struktúra. A saját lelkében csak káoszt talált.

Belőle kiindulva próbálom meg elképzelni, milyen légkör uralkodhat a zsidó netes társkeresőn.
A másik forrás, ami bepillantást enged ebbe a világba, Bartis Attila Nyugalom c. regénye ( film.indavideo.hu/video/f_nyugalom ) A regényben konkrétabban is szóba kerül a zsidó identitás, és például olyan emlékfoszlányok, miszerint az anya, a lánya, és valamelyikük pasija együtt gruppeneznek. A filmbe csak az került be, hogy a fiú gyerekként megujjazta az anyját, felnőve pedig az apja szeretőjének a szeretője lesz. A tartós és őszinte párkapcsolatra képtelen, ilyen neveltetés után természetesen szexfüggő fiú azt mondja: "mi úgy élünk, mint az állatok".
Az alábbi könyvet az Index kritikája "realistának" nevezi index.hu/kultur/klassz/drmarias és azt írja: "a fülszövegre nem ártott volna még egy figyelmeztetés: "Megtörtént esetek alapján"". Elgondolkoztató, miféle szokásokat tart egy indexes újságíró reálisnak.
www.partyzoo.hu/cikk/2010-04-25-hihetetlen-tortenet-meghalt-a-livanok-uj-hose-a-pedofilvadasz - ennél a sztorinál pedig konkrétan emlékszem, hogy az apa bírósági keresetét azért kaszálták el, mert a zsidó pedofilmaffiával nem lehetett szembeszállni (akkoriban még működött a Náczivadász oldal, ott írták "öngyűlölő zsidók").

Persze, ha ilyesmit valaki kívülállóként megemlít, akkor ajjaj. És itt kerülünk vissza a szégyen takargatásáról való lemondáshoz, ami nélkül lehetetlen a kereszténység közelébe kerülni, akár még kultúrkeresztény szinten sem.
A legerősebb szégyenérzet állítólag pontosan a szexualitáshoz kötődik. Más függőséget könnyebb felvállalni, nyíltan bevallani, mint bármilyen szexuális helytelenkedést, perverziót (függőséggel foglalkozó pszichológus szerint).

"Szóval máris megfogalmaztuk a liberalizmus lényegét."

Igen nagy hiba, hogy a liberalizmust összekeverik a szabadossággal, ahogy azt már az apostolok is megfogalmazták:

"Mert hiábavalóság kevély szavait szólván, testi kívánsággal, bujálkodással elhitetik azokat, a kik valóban elszakadtak a tévelygésben élőktől,
Szabadságot ígérvén azoknak, holott ők magok a romlottság szolgái; mert a kit valaki legyőzött, az annak szolgájává lett.
Mert ha az Úrnak, a megtartó Jézus Krisztusnak megismerése által a világ fertelmeit elkerülték, de ezekbe ismét belekeveredve legyőzetnek, az ő utolsó állapotjuk gonoszabbá lett az elsőnél.
Mert jobb volna rájok nézve, ha meg sem ismerték volna az igazság útját, mint hogy megismervén, elpártoljanak a nekik adott szent parancsolattól.
De betelt rajtok az igaz példabeszéd szava: Az eb visszatért a saját okádására, és a megmosódott disznó a sárnak fertőjébe." (2Péter 2:18-22)

"Mert ti szabadságra hivattatok atyámfiai; csakhogy a szabadság ürügy ne legyen a testnek, sőt szeretettel szolgáljatok egymásnak.
Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.
Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, a miket akartok.
Ha azonban a Lélektől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.
A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. (...)
Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek." (Gal. 5:13)

"Mint szabadok, és nem mint a kiknél a szabadság a gonoszság palástja, hanem mint Istennek szolgái." (1Péter 2:16)

"De meglássátok, hogy ez a ti szabadságtok valamiképen botránkozásukra ne legyen az erőteleneknek." (1Kor 8:9)

"Mindaz pedig a ki pályafutásban tusakodik, mindenben magatűrtető; azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig romolhatatlant." (1Kor 9:25)

maroz 2016.11.26. 06:19:25

@annamanna: "Ez intimitás, tartós, kölcsönös megbecsülésre épülő párkapcsolat nélkül lehetetlen, ez pedig őszinteség nélkül lehetetlen. "

Na, látod, például erről is mesélhetnél kicsit. Hogyan élted meg a promiszkuitás időszakát, mi volt az, ami hiányzott, vagy mitől volt rossz, ilyesmik.

annamanna 2016.11.26. 06:56:03

@maroz: Nyugodtan várj a mesére ítéletnapig.

maroz 2016.11.26. 08:15:21

@annamanna: Hiaba varnek akarmeddig. Azt hiszem, hogy toled bibliai idezeteken tul semmit sem erdemes varni. Illetve meg okoskodast, olcso es ertelmetlen szofosast olyasmikrol, amikrol neked semmifele megelt elmenyed nincs, csak jaratod a szadat. Ennyire elbaszott eleted volt? Ugy gondolod, hogy igy, a vege fele mar mindegy, feladtad es megelegszel annyival, hogy egy szaros forumon baromsagokat irogass vegtelen terjedelemben? De kar...

gyalog.galopp 2016.11.26. 08:17:33

@annamanna:

Amikor a liberalizmust említettem nem a szabadosságra gondoltam, hanem arra a virtuális világra, amit elképzel magának.

Ott fekszik a csávó egy jó nőn, de nem rá gondol, hanem egy távoli, idealizált alakra a következőre.
Nem a jelenben él, hanem egy elképzelt, idealizált jövőben. A jelent ehhez az idealizált képhez méri, és természetesen mindig kevésnek találja, ezért nem is értékeli, lenézi.

A mai szexipar nem azonos a prostitúcióval, annál sokkal több. Egy filmet, regényt nem lehet eladni szex nélkül, a kőműves is a" napi szexi lány" képére szeli a reggeli szalonnáját. A szex és annak mindenféle perverziója üzlet, óriási pénzt mozgat meg. Ez a szexipar szabadság címén egy virtuális világod ad el , amitől boldogabb nem leszel, csak egy mentális roncshalmaz.

annamanna 2016.11.27. 03:52:12

@gyalog.galopp: Oké, de a fantáziálásnak és a liberalizmusnak nincs köze egymáshoz. A liberalizmus kapcsán maximum arról lehet elmélkedni, hogy mit értünk szabadság alatt.
A liberalizmus a szexben az, hogy mindenki úgy és azzal szexel, akivel csak akar, az a szabály, hogy nincs szabály. De ez persze nem működik, a legvadabb liberális is kénytelen valahol határt húzni a szabad és nem szabad közé.
A Bibliában van egy egyszerű határ: Máté 7:12 Ezért amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek az emberek, azt tegyétek ti is velük! Ez a törvény és a próféták tanításának lényege.
A nemi erőszak és a pedofília semmiféle liberalizmusba nem fér bele.

"Nem a jelenben él, hanem egy elképzelt, idealizált jövőben. A jelent ehhez az idealizált képhez méri, és természetesen mindig kevésnek találja, ezért nem is értékeli, lenézi."

Ez az idealisztikus gondolkodás. "az idealista gyógyíthatatlan romantikus, aki inkább arra fókuszál, hogy "mi lehetne", ahelyett hogy mi van valójában az itt és mostban. Abban hisz, hogy az élet tele van lehetőségekkel, amiket csak ki kell aknázni." lelektanitipusok.hu/nf.html

Az idealisztikus emberek jó képzelőerővel rendelkeznek, mert a fantázia birodalma mindig tökéletesebb, mint a gyarló valóság.
"A képzelet az ösztrogénnel függ össze. A korábban említett nemet váltott beteg arról számolt be, hogy háromhavi tesztoszteronkezelés után „kevesebbet képzelődött”, „fantáziavilága erősen beszűkült”, és gondolkodása konkrétabbá vált. A tudósok egyre jobban értik, hogyan befolyásolja az ösztrogén a képzeletet – a memóriarendszeren keresztül. Az agy elsődleges memóriaközpontja, a hippokampusz tények és más információk összekapcsolásával összefüggő múltbeli és jövőbeli jeleneteket épít. A hippokampusz pedig rendkívül érzékeny az ösztrogénre. „A géniusz valójában nem sokkal többet jelent, mint az érzékelés szokatlan módját” – írta William James pszichológus. A szokatlan – fantáziadús – gondolkodásban pedig a tárgyalók tündökölnek. Épp erre születtek." (Helen Fisher)
Ha Helen Fishernek igaza van, akkor azoknak a személyeknek, akiknek jó a képzelőerejük, viszonylag magas az ösztrogénszintjük. Ez férfiakra is vonatkozhat, Fisher szerint. A mentalitást, az agyműködést befolyásolja, nem a nemi jellemzőket.

Pl Martin Luther King biztosan erősen idealista beállítottságú férfi volt, akit az éltetett, hogy milyen lehetne a világ, és nem az, hogy konkrétan milyen. Hallgattam kicsit Böjte Csabát, és azt vettem észre, hogy a kedvenc fordulata, amit gyakran ismétel, ez: "Milyen jó lenne, ha..." Tehát ő is idealista. De ettől még nehéz volna liberálisnak nevezni.
Sőt, még Hitlert is az idealista típusba sorolják, aki az ezer éves birodalomról szőtt ábrándokat. De hogy nem volt liberális, az elég nyilvánvaló.

"A mai szexipar nem azonos a prostitúcióval, annál sokkal több."

Nem is jutott eszembe. A kicsapongáshoz nem szükséges iparűzés. A szexiparnak viszont minden formája prostitúció, teljesen mindegy, minek nevezik, vagy milyen törvények vonatkoznak rá. A prostitúciót a pénz élteti, az a lényege; tehát minden üzletszerű szexuális tevékenység prostitúció. Ilyen alapon a kitartott nők is prostituáltak, és ezt a férfiak elég jól tudják. Melania Trump, Vajna Tímea vagy Rogán Cecília is prostituáltak, utóbbiakat így is nevezik: "nemzeti főkurvák".

"Ez a szexipar szabadság címén egy virtuális világod ad el , amitől boldogabb nem leszel, csak egy mentális roncshalmaz."

Ez pláne a pornóra igaz. Egy film arról, hogy keresztények hogy képzelik a pornófüggőségből való gyógyulást: www.kegyelem.net/videok/film/tuzbiztos-hazassag-szerelemproba-video_c9fc72dc1.html (Sokaknak tetszett, persze nem biztos, hogy azoknak, akik tényleg érintettek a témában).

@maroz: Fantasztikus, milyen találóan jellemzed saját magad.
Amúgy, ha ez a véleményed, miért is akaszkodsz folyton rám, mint egy kullancs? Van jobb társaságod, ki is kerülhetsz; se elolvasni, se engem kommentelni, utánam koslatni nem kényszer.
Pontosan mi a célod azzal, hogy folyamatosan szarozol? Egyszer leírod, pont. Sőt elég volna benyomni a szűrőgombot, hogy véletlenül se kényszerülj olvasni, vagy rám reagálni, és ennyi. Miért kínzod magad velem? Nincs jobb dolgod?

maroz 2016.11.27. 05:32:25

@annamanna: Hangember, neked ez az életed egyetlen értelme, hogy ideszarsz és szólnak hozzád, maszatolják, annyira, amennyire, de mégiscsak. Foglalkoznak veled.

Én csak arra próbáltam meg egy óvatos javaslatot tenni, hogy ha már így jársz el, akkor próbálj már meg olyant szarni, amit legalább gyurmázni lehet, hogy nekünk is legyen valami örömünk.

Most nem mennék bele abba, hogy te kezdted el szopni a faszomat, nem linkelném be a kommentjeidet a saját blogomról, mert úgy látszik, hogy a valóságellenőrzős járatok nálad már végképp nem állnak meg, de végső soron soha nem az a lényeg, hogy ki kezdte, hanem hogy ki hagyja abba.

Kovi1970 2016.11.27. 21:28:46

@Ballib cenzúrázók réme 19: az "amcsik" segítették lábra állni Kínát. Volt egy jó sztori, hogy amikor annektálták Hong Kongot, egyszerűbb lett volna a kontinentális kínának átállni jobbkonrányosra, annyira a kerékpár volt a sztenderd közlekedési eszköz.

Putyin egy vicc, van egy máséfl méetországnyi lakosságú országa ami semmire sem képes csak nyersanyagot és káoszt exportálni. 100 éve ezzel operálnák és a debil magyar jobbosok most bekajálták a hülyeségüket.

Kína gyakorlatilag az amerikai ipar telephelyeként (az USA segítségével) vált ipari hatalommá , egyúttal a világ legnagyobb és legnyitottabb autópiacává.@Bolsi Buster: Ukrajnával ugyanazt szerették volna elérni, mint ahogy Kína is beszállítóként erősödött meg.

Ukrajna remek gyártóbázis lett volna, ők sikeresen iparosodhattak volna, mint mi vagy Lengyelország (az ipari hagyományuk megvan). Sajnos ott volt a hernyó Putyin, akinek az az érdeke hogy 50 milliós Ukrajna ne nőjön fel oroszország konkurensévé , hanem nyomorogjon olcsó gázon.

Kovi1970 2016.11.27. 22:01:34

@Ballib cenzúrázók réme 19: melyik pöcegödörből szedik össze a sok "antiglobalista" de csak facebookból művelődni hajlandó jobbikos a marhaságait?

Nemrég egy vicces szakmunkás oktatott ki, hogy Kossuth volt a liberalizmus ősellensége.

Nem vaze, a sok hülye szélsőjobber az aki fordítva ül a lovon. Egymást smacizzák a közös "világellenség" ellen, miközben bármikor meg tudnák folytatni egymást egy kanál vízben.

A jelenlegi liberális rendszernek még mindig nincs alternatívája, ez legkésőbb akkor leeshetett volna megint, amikor a gyűlölet tilalmát felváltatotta annak tilalma, hogy mit ne csinálj vasárnap...

pitcairn2 2016.11.30. 18:08:03

@Kovi1970:

modern "liberalizmus" =/= klasszikus értelemben vett liberalizmus

annamanna 2016.12.15. 17:52:06

@Szindbad: Iránnal kapcsolatban: amiket a múltkor kikerestem és linkeltem, ez a cikk szomorúan ellenpontozza: mno.hu/kulfold/bulizas-miatt-allitottak-elo-100-embert-iranban-1376663

"Az iráni rendőrség 120 embert előállított „alkoholfogyasztás és bulizás” miatt egy teheráni kávéházban tartott razzián – mondták el igazságügyi források csütörtökön.
A hatóságok az engedélyezetlen partik ellen idén indított kampányuk részeként vették őrizetbe a férfiakat és nőket, akik közül 15-en erősen felöntöttek a garatra. A rendőrség 15 üveg alkoholt kobozott el.
A kávézóban őrizetbe vett bulizók között két énekes is volt, akik nem rendelkeztek engedéllyel az ottani előadáshoz – tette hozzá Abbász Dzsafari Dolatabádi főügyész.
Legutóbb júniusban volt példa hasonlóan nagyszabású rajtaütésre, akkor 132 embert állítottak elő az iráni főváros egyik külvárosi éttermében.
Iránban az 1979-es iszlám forradalom óta érvényben lévő törvények tiltják az alkoholfogyasztást a muszlim vallásúak számára.
Ugyancsak tilos az ellenkező nemmel táncolni, kivéve ha családtagról van szó, a nőkre pedig szigorú öltözködési szabályok vonatkoznak, köztük a fejkendő viselete.
A kihágásokért komoly büntetés járhat: tavasszal mintegy harminc fiatalt ítéltek egyenként 99 ostorcsapásra, mert részt vettek egy ünnepségen Irán északi részén, ahol alkoholt is felszolgáltak."

Plusz: "Most nagyon úgy tűnik, hogy az Org egykori keleti embereire és információira támaszkodva szervezték meg az 1953-as iráni puccsot, ahol a demokratikusan megválasztott Mohamed Mossadegh helyett a kicsit korábban eléggé náci-szimpatizáns Pahlavi-dinasztia tért vissza, azzal a sahhal az élen, aki az elkövetkezendő negyed évszázadon keresztül a jenkik tenyeréből evett, amíg az a nagyszakállú ember vissza nem tért Párizsból."

Az Org egy (poszt)náci szervezet: en.wikipedia.org/wiki/Gehlen_Organization

pitcairn2 2016.12.19. 13:13:23

@Szindbad:

már bocsi, de az utolsó perzsa sah a briteket és az amerikaiakat okolta az iszlamisták hatalomátvételéért...

"Mohammad Reza Pahlavi himself asserted that, "If you lift up Khomeini's beard, you will find MADE IN ENGLAND written under his chin," in the later days of his reign as monarch"
en.wikipedia.org/wiki/British%E2%80%93Ruhollah_Khomeini_conspiracy_theory#Claims_by_Mohammad_Reza_Pahlavi

ez a sommás megjegyzés valószínűleg arra épült, hogy Khomeini-ból a BBC perzsa nyelvű adása csinált országos sztárt Iránban...

"criticized the “BBC Overseas Services” for broadcasting Ayatollah Khomeini’s instructions to the people.” He said he regarded this as a very “improper” use of “a publicly funded station.” He drew a distinction between what he termed “the coloured work done in the basement cellars in BBC Bush House” where they “interfere in other people’s politics”"

The BBC Persian Service and the Islamic Revolution of 1979
core.ac.uk/download/pdf/9831730.pdf

az iszlamisták brit és amerikai támogatásához valószínűleg a British Petroleum (leánykor nevén Anglo-Persian Oil Company...) és az iráni kormány közötti viták vezettek...

en.wikipedia.org/wiki/British%E2%80%93Ruhollah_Khomeini_conspiracy_theory#British_Petroleum

a sah rendszerének a kegyelemdöfést végül a Carter adminisztráció adta meg...

Washington OUSTED the Shah and paved the way for Khomeini (ABC WORLD NEWS VIDEÓ 1979-ből...))
www.youtube.com/watch?v=iX5a37XXlsA

pitcairn2 2016.12.19. 13:15:13

@annamanna:

az első keményvonalas iszlám állam összegründolása is tanulságos történet:)

Britain & Wahhabism
youtu.be/-dcPTeRv5rI?t=151

annamanna 2016.12.19. 23:39:16

@pitcairn2: Nekem a Biblia alapján az a benyomásom, hogy valahol a közel-keleti sivatagos pusztaságban lehetett az a bizonyos Nód földje, ahová Káin Isten elől futott. Ez a környék a történelem eleje óta kegyetlen volt: www.youtube.com/watch?v=-evIyrrjTTY
A Közel-Kelet a kereszténységet is kivetette magából. Nekik Mohamed kellett. Aztán jöttek az asszaszinok. toriblog.blog.hu/2010/02/04/az_aszaszinok_i_resz_az_eredet Hol voltak még akkor az angolok?

pitcairn2 2016.12.20. 14:12:49

@annamanna:

a XX. század elején a Közel-Kelet még a masszívan "européer" - jóformán nyugatmajmoló - kalifa-szultán befolyása alatt állt...

aki a neobarokk palotájában kedvenc hobbijának az olasz operának hódolt...

"Sultan Abdulhamid II was particularly fond of this art form and took great pleasure in attending operas at the theatre in Yildiz Palace, to which he appointed an Italian by the name of Arturo Stravolo director."

OPERA IN TURKEY
www.turkishculture.org/performing-arts/opera-in-turkey-93.htm

a britek a __divide et impera__ rég bevált birodalmi receptje alapján ellene használták fel a vahabita fanatikusokat

en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Darin

akik később a mekkai sharif ellen is hasznosnak bizonyultak, mivel az nem volt hajlandó megbékélni a a brit és francia gyarmati tervekkel, illetve a Palesztinába megálmodott cionista projekttel

"After World War I Hussein refused to ratify the Treaty of Versailles, in protest at the Balfour Declaration and the establishment of British and French mandates in Syria, Iraq, and Palestine. He later refused to sign the Anglo-Hashemite Treaty and thus ____deprived himself of British support___ when his kingdom was invaded by Ibn Saud. "

en.wikipedia.org/wiki/Hussein_bin_Ali,_Sharif_of_Mecca

kb. innen indul a szélsőséges iszlám térnyerése, illetve szalonképessé válása...

1914 előtt - a hivatalos diplomácia szintjén - ezekkel fanatikusokkal jóformán szóba sem állt senki...

annamanna 2016.12.21. 04:04:59

@pitcairn2: Körülbelül ugyanoda tértünk vissza, mint amit a kubai témánál. Amit írtál és linkeltél, az mind oké, mind elhiszem. Biztosan nagyon fontosak a politika felső szintjén zajló események, és döntően képesek befolyásolni egy ország történelmét.
De szerintem még ennél is fontosabb egy adott ország lakóinak átlagos, általános mentalitása.
Például a mohácsi csata után egy osztrák zsoldos ilyeneket irkált rólunk: "És ha kúthoz érkeztünk és húzni akartunk belőle / a magyar asszonyok megtagadták tőlünk a vizet annyira kiéheztünk / hogy a mezőn a pocsolyából ittuk a vizet / míg csak nem értünk Németországba."
Nekem ez volt a legmegdöbbentőbb részlet a szövegből, de vannak ott más csúfos dolgok is:

"árulás folytán némely magyarok éjszaka a faluban ránk gyújtották a házat / veszekedés robbant ki ugyanis két szálláscsináló, a magyar királyé / és az esztergomi püspöké közt / amikor összeakadtak / szállást keresvén / és mindegyik a maga urát akarta odaszállásolni / és az esztergomi szálláscsinálója azt mondta / miért nem / az én uram a király , és miért a tied / ezt emiatt pálcára ítélték / és fütykössel úgy megverték / hogy belehalt. (...) nem is volt rend a seregben / és a magyarok egymást is agyonverték és lelőtték"
"De egy gyerek is beláthatta / hogy néhány magyar még a királyát is el akarta adni és árulni / Olyan ügyetlenül vezették a hadat / soha meg nem szemlélték / soha csatarendet nem állítottak / hogy legalább kipróbálják / komoly dologban mihez tartsák magukat."
"sok magyar gazember nem gondolt sem a hűségre, sem a barátságra / csak a csúf menekülésre. Néhányan a javaikat is kidobálták a szekerekből / hogy könnyebben menekülhessenek / és sokan elhajították a páncéljukat"
"Köztudomású volt a táborban / hogy a török császár két pénzzel teli hordót / küldött néhány magyar úrnak / hogy segítsék be Magyarországra / ezért írta meg a magyar királynak, hogy maradjon nyugton / minek szólítaná hadba a népét / hiszen ő megvett egy országot, és most meg akarja nézni és el akarja foglalni"
"És ha kúthoz érkeztünk és húzni akartunk belőle / a magyar asszonyok megtagadták tőlünk a vizet annyira kiéheztünk / hogy a mezőn a pocsolyából ittuk a vizet / míg csak nem értünk Németországba. Item vagy háromszáz landsknecht is volt ott / akik a maguk költségére, mentek le oda / annyiba se vették őket, mint a kutyát / (...) nem hiszem, hogy egy is megmenekült közülük / mert ha egy megmaradt volna / azt a magyarok ütik agyon. Egyébiránt a magyar király (...) senki sem tudja, mi lett vele / Azt hiszem, hogy néhány magyar megölte és elrejtette / mert a török nem találta meg."
mult-kor.hu/cikk.php?id=5564

Tehát lehet néhány nevet kiemelni, akik miatt elveszett az ország; de valahol Kölcseynek van igaza, aki sommásan annyit mond: "hajh, de bűneink miatt".

Vagy nézzük Németországot. Igaz, hogy borzasztó dolgokat vittek véghez a világháborúban, de utána elképesztően gyorsan visszanyerték a gazdag, jómódú országimázsukat.

A cseheknél, a románoknál, a lengyeleknél stb is vannak olyan jellemző elemek, amik miatt a történelem különböző fordulatait csehesen, románosan, lengyelesen (vagy épp magyarosan) dolgozzák fel.
Csodálkozik bárki azon, ami a Szejmnél történt? Vagy a román exelnök fenyegetőző levelén? Vagy azon, hogy miközben Pesten letarolják a Városligetet, Prágában parkosítanak?

Ideig-óráig ki lehet billenteni egy országot a rá jellemző mentalitásból, és rövid időre rá lehet kényszeríteni valami nagyon durván mást. De hosszú távon vissza fog rendeződni, és a dolgok az ország eredeti lelkiállapotának megfelelően fognak alakulni. Szerintem.

Különböző mentalitású emberekkel különböző dolgok történnek. Vagy ha ugyanaz történik velük, valahogy akkor is másképp vesznek benne részt, más lesz a történet végső kimenetele.

pitcairn2 2016.12.21. 09:17:27

@annamanna:

nézd ha mindenképpen általánosítani akarunk, akkor - történelmi perspektívában nézve - teljesen egyértelmű, hogy a mohamedán gyakorlat sokkal toleránsabb volt a kereszténynél, elvégre maga Mohamed ismerte el az un. medinai alkotmány keretében a "könyv népeinek" a szabad vallásgyakorlással kapcsolatos jogait

és - néhány kilengéstől eltekintve - ez marad a fő csapásirány egészen a XX. századik

pl. az Oszmán Birodalomban teljes belső autonómiát élveztek a keresztények és a zsidók - azaz nem a sária, hanem a saját vallási törvényeik hatálya alatt álltak
en.wikipedia.org/wiki/Millet_%28Ottoman_Empire%29

oszt jöttek a britek és az általuk futtatott szaúdi vahabiták és egy egészen elvadult radikális szekta került a szent városok - azaz Mekka és Medina - élére...

kb. 1000 év történelmének vetve véget...

"Hashemites – who ruled Mecca continuously from the 10th century until its conquest by the House of Saud in 1924. "

en.wikipedia.org/wiki/Hashemites

pitcairn2 2016.12.21. 10:56:57

@annamanna:

a szent városokat hagyományosan uraló Hasemiták ma csak Jordániát irányítják, ott kb. ilyen lenne a keresztények helyzete

en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Jordan#Role_in_Jordanian_Society

We are Jordanian Christians!
www.youtube.com/watch?v=W_zkKral8w8

annamanna 2016.12.22. 05:58:01

@pitcairn2: Konkrétan saját tapasztalatból egy dolgot tudok ehhez hozzátenni: a háború előtti Szíriáról mindenki azt mondja, milyen biztonságos, nyugodt, békés ország volt, ahol békében éltek együtt a vallások és virágzott a gazdaság stb. Ez biztosan mind igaz is. De én a háború előtt ismertem két szírt, akik Magyarországon tanultak.
Nem akartak hazamenni.
Az egyik megkapaszkodott és itt maradt; a másik túl erősen kötődött az arab világhoz, nem tudott gyökeret ereszteni, és hazament. De nem szívesen. Ő sem akart visszamenni (nem tudom, él-e még).
Pedig Magyarország nem nyugat, és ugye állítólag nálunk egyetlen migráns sem akar letelepedni. Nos, ők ketten nagyon is itt akartak volna élni, az egyiknek sikerült, a másiknak nem.
Konkrétan nem tudom, mit találtak ennyire vonzónak Magyarországon, vagy mi taszította őket Szíriában. De a hétköznapi, kisemberi tapasztalataik alapján mindketten inkább Európára szavaztak volna, még ha itt nincs is nyugati jómód.
Inkább a mentalitás lehet az, ami tetszett nekik. Az általános emberi megnyilvánulások. A szabadabb légkör. A férfiak és nők egyenrangúsága, a férfi- és női szerep, a nemiség és családkép meglehetősen eltérő volta. Nem tudom pontosan.
Mindenesetre szerintem nem az ország vezetői, a nagypolitika fogta meg őket. Az is fontos, persze; de az élet hétköznapi tapasztalatait mégiscsak több millió ember egymás mellett élése alakítja ki, és nem a nagypolitika.
Az emberi viszonyokat pedig évszázadok, évezredek tapasztalata csiszolta, a nemzedékek adták át egymásnak; nem a politikusok adják át a népnek. A mentalitás alakításában a politikusok igencsak a felszínt kapargatják.

Az viszont igaz, és sokszorosan beigazolódott, hogy ha pökhendi nyugatiak a maguk birtokának és vadászterületének, zsákmányának tekintik a közel-keleti országokat, azzal hihetetlen szenvedést zúdítanak az ott élő népekre.
A legnagyobb szarkavarás nyilván Izrael létrehozása volt a nyugati államok részéről, de ez a cikk is épp elég nyilvánvaló: www.atv.hu/kulfold/20161219-kitalalt-a-volt-cia-ugynok-oriasit-tevedtek-szaddammal-kapcsolatban

"Az egykori CIA-s azt állította, hogy ha Szaddám hatalmon maradt volna, akkor az Iszlám Állam ilyen mértékű térnyerése gyakorlatilag nem történt volna meg.
„Nem valószínű, hogy egy Iszlám Államhoz hasonló szervezet ilyen sikereket érhetett volna el egy ilyen elnyomó rendszerben, amit egy síita vezetésű bagdadi kormány irányít” – olvasható a könyvben.
Az ex-ügynök úgy véli, Szaddám nagy veszélyt jelentett a virágzó dzsihadista mozgalmakra, amiket rendszeresen sikerrel tiport el. „Szaddám úgy érezte, hogy a szélsőséges iszlamisták jelentik a legnagyobb fenyegetést az uralmára és biztonságára, ezért gyökerestül irtotta őket” – fogalmazott Nixon."

Nem tudom, bizonyos nyugati körök honnan veszik maguknak a bátorságot arra, hogy úgy intézkedjenek a Közel-Keleten, mintha az ott élő emberek gyámság alá szorulnának, és a Nyugatnak kellene meghoznia minden fontos döntést szegény hülyék helyett.

"„El fogtok bukni Irakban, mert nem ismeritek a nyelvet, a történelmet, nem értitek az arabok gondolkozását” – fogalmazott az iraki diktátor."

Szaddam Husszein tehát az emberek általános mentalitására apellált, az emberek millióiból álló finom tudati szövetre, amit évezredek emlékei, tapasztalatai formáltak.
Az ISIS hiába robbantotta föl a műemlékeket, az emlékezet másképp működik.

pitcairn2 2016.12.22. 15:26:34

@annamanna:

erre csak egy chart-ot kapsz 2007-ig jóformán senki sem akart eljönni onnan

Syria - Net migration rate (migrant(s)/1,000 population)
www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=sy&v=27

pitcairn2 2016.12.22. 15:29:21

@annamanna:

saddam-ot is a CIA pakolta hatalomba:)

Regime Change: How the CIA put Saddam's Party in Power
www.hartford-hwp.com/archives/51/217.html
süti beállítások módosítása