Hörög az egész osztály − Hajós András a Bayer-ügyről
2016. augusztus 29. írta: Redakció

Hörög az egész osztály − Hajós András a Bayer-ügyről

lovagkereszt_ugy.jpg

Vendégszerzőnk, Hajós András írása


„- Kérem szépen, tanár úr... tanár úr kérem...
- Na, mi az? Mit akarsz?
- Kérem szépen, tanár úr... itt az van... itt az van...
- Mi van? Hogy hívnak?
- Neugebauer.
- Ja, te nálam megbuktál! Na csak eriggy haza, aztán majd készülj a pótvizsgára.”
(Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem, 1916)

Francnak hiányzik ez a gusztustalan bayerügy így nyár végére. Szépen lement az EB, az olimpia meg a ‘gusztushúsz is. Magunkhoz képest egész jól kezeltük mind a hármat. Épp bele lehetett volna kicsit tespedni az áldott uborkaszezonba. Ilyenkor a lövészárok mindkét oldalán zeng a „Hova lett a sok virág”, nem tudni honnan szól a bakelit (a fejét azért senki se hülye kidugni), szerencsére nem díjas a DJ, lehet dúdolni a dalt kétoldalról. Sisakjukat levéve napoznak a katonák, ki cigizik, ki konzervet feszeget, beszélgetnek. Aranyárról, aranyérről, kinek mi fáj… Instant béke. Nemzetesedünk szépen, erre becsapódik a bayergránát és megint rendeződni kell.

Pulton a szokásos szett. Szól az A oldal meg a B oldal, alákever a kommentelmi jogával élő nagyérdemű. Nem növelném a hangzavart, de egy szólam hiányzik. Kapom majd érte ökumenice az ívet*, de úgy alakult, hogy nekem valahogy mindig ez a szólam jut.

Hovatartozásilag. A lovagkeresztjüket Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaadók közt volt tanáraim, szellemi idoljaim, sőt még rokonaim is vannak. Hozzájuk képest nem számítok nagy kalibernek, nem lettem kalibsi. Bayer Zsoltot nem ismerem, egyszer találkoztunk átfutólag (én, át, egy tévébe), de az egy másik történet. Írásait, tévéműsorait néha látom, enyhén szólva nem tartozom a rajongói közé. Igaz, nem is gyűlölöm, e ritka nedűt nagyvadra tartogatom. Szóval, nem játszok középenállósdit, van oldalam, mezem, rigmusom. Épp azt tolom: én nagy szólamom.

Igazuk van. Befejezem.” – adta fel a leckét Bayer Zsolt. Ez egy bocsánatkérés. Elfogadjuk? És ha úgy adatták fel vele? Akkor a feladók bocsánatkérése. Vagy taktikai horog? Bekapjuk? Mi a célunk, háború vagy béke? Na, mi legyen, tisztelt oldalam, ez fel van adva, mi?! A megbocsátáshoz idő kell, megértem, de addig is legalább valahogy érkeztetni kéne…

Nézzük csak. Ha azért haragszunk Bayer Zsoltra, mert megengedhetetlen mondatokat ír le, akkor hiteltelenné válik haragunk, amennyiben elvárható mondatait nem halljuk meg. Osztályfőnökelvtárstempó. Ha azt mondjuk, hogy „ismerem én a fajtádat Bayer, játszod itt a szendét, de engem nem versz át”, akkor mennyivel mondtunk jobbat az ő megengedhetetlen mondatainál? Akkor mitől is vagyunk liberálisak, elfogadók, előítéletmentesek? Vagy tán csak nem arról van szó, hogy rúgni akarjuk, amíg mozog? De Tanár úr kérem, az a bosszú! Múlt évben vettük. Lehet bosszút állni, van annak helye, csak akkor mondja ki hangosan, aki emellett dönt.

Viszont. Ha azért haragszunk Bayer Zsoltra, mert riaszt minket, hogy mondataival milyen sokan egyetértenek; ha úgy gondoljuk, hogy ez már a barna veszedelem, és nem értjük, hogy ez a barna veszedelem honnan bukkan elő újra és újra, ha tehát mi így aggódunk a hazánkért, és most a máshogy aggódókra haragszunk, akkor a bayerzsótiságon (korábban csurkapistaság, még korábban szabódezsülés) túlnézve önmérsékelt, pedagógiai − leütném a ziccert akár lovagias választ is adhatunk. Akkor el kell gondolkodnunk, hogy a Bayert akarjuk elhallgattatni, vagy az indulatok eredetét akarjuk megérteni és kezelni. Egyáltalán, kik azok a „mi”, és milyen alapon akarjuk ezt csak mi kezelni? Szokott működni a gyakorlatban, amit a katedráról tanítunk? Nem kéne néhány dolgot újratervezni? Legyünk már méltóak a saját elvárásainkhoz! Ne csak papíron.

És persze. Az is lehet, hogy miután hazatolták talicskával a pénzt a lofthajóra, megbeszélték a yachtkastélyban, hogy ez most rosszkor jött, túltoltuk és kezelni kell; és a Fanni is azt mondja, akkor meg már majdnem a Főnök mondja; van rá forgatókönyv is a Finkelstein és Heckenasttól, hát legyen; aztán kacagnak rajtunk, hogy beszoptuk. Érdemes megpróbálni? Hogy aztán elmondhassuk, hogy beszoptuk megint?

Ja, de nehéz. „A háború kitör, a békét csinálni kell” − mondta Hajó Ce, a '80-as években szűk körben ismert, magát rendszeresen kínaivá ivó kamasz filozófus. Józan híve maradtam. Tudom még hinni, hogy mindannyiunknak folyamatosan gyakorolnunk kell a felülemelkedés képességét. Edzeni akár nyilvánosan, akár otthon, a lépcsőházban. Csak. Mert. Nem Zsótiér’, nem keresztér’. Hazáér’.

Privátcseten hörgünk a haverokkal. Azt írja az egyik: „igen, de 20 ev frocsoges utan azert nem tul hiheto ez a bocsanatkeres. ha pedig folulrol szoltak, az is inkabb erdekbol tortent, ebben biztos vagyok (hiszen az elmult 20 evben nem zavarta oket Zsolti). amugy szivem szerint en is inkabb leulnek vele egy sorre, de ez valoszinuleg naivitas”.

Ejh, beh széph lennhe! Visszainni a szép, naiv fiatalságunkat. Fröcsögés helyett fröccsözni. Ordítozni politikáról, csajokról, lemezekről. Leállítani, aki fasz, meghánytatni, aki részeg. Aztán hajnalban lopni kiflit meg túrórudit a közért elől, de életünkben utoljára, mert a kint cigiző közértes kedvesen azt mondja: „ok, srácok, de csak amennyi kell, legyetek már normálisak”. Mi meg normálisak lennénk.

Na mindegy. Bocs, csak szólni akartam. Lehet, hogy még nincs itt az ideje. Lehet, hogy talán kissé korán zendítettem a szólamomra. Nem vagyok valami nagy kórista. Szólózni szeretek. Nem is lesz lovagkeresztem. Igaz, csillagom is csak ilyen:

* Kedves kommentelők, játsszuk azt, hogy alábbi kommentek minimum uncsik:
− Hajósnak muszáj mindenbe belepofázni? Számomra ő a Heti Hetes óta hiteltelen!
− A zenéje szar, de akkor még tiszteltem, minek ment a tévébe?
− Ez az ember az egyetlen tisztességes EMBER ebben a posványban, Hajós for president!
− Pénzéhes geci, arra hajlik, amerre a pénzesbödön
− Számomra azóta, hogy bement a Hírtv-be, ő egy nulla
− Számomra, azóta, hogy bement a Hírtv-be, ő egy ikon
− zsidó
− zsidó sem

Hajós András cikke a Mandiner-hu-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3011658754

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S=klogW 2016.08.29. 18:56:48

@maroz: mindig csak a másik (egyén, kollektíva) segglyuk sz.ra büdös

de a másiktól talán még a nina ricci is az lenne

S=klogW 2016.08.29. 19:00:56

@a BircaHang Média szerk.:

Ez meg igaz. Adják csak vissza nyugodtan. El is lehet menni. Illetve szoktak is eljarkalni hazát árulni, ugyhogy legkozelebb vissza se kell jönni.

Éhes ló 2016.08.29. 20:00:07

Majd pont a fajtád határozza meg ki mit mondhat, írhat.
A charliehebdósok, hetihetesezők, micisapkázók, bőgatyásozók.
A kurva anyátokkal szórakozzatok!

Zoltan Hazafi 2016.08.29. 20:14:24

@a BircaHang Média szerk.: Birkahodályból szemétdombot csinálni nem kell. Minek?

Bell & Sebastian 2016.08.29. 23:50:02

Úgy látszik, Hajósban is megragadt a kiszólás: ha tehetséges vagy, csak zsidó lehetsz. Ha mégsem vagy zsidó, hát, akkor nem vagy tehetséges.

Kissé átfogalmazva: hülye zsidó nincsen, mind roppant tehetséges, legfeljebb még nem derült ki róla az, hogy miben, a legjobb példa erre maga Hajós András.

Volt még egy hasonló kaliber, akit futtatni kezdtek önirónia versenyszámban, ám tragikus körülmények közt, fiatalon elhunyt. Neki utólag megbocsátok, bár nem sokra megy vele.

Biankó nincsen bocsánat senkinek, kérésre sem, parancsra még inkább. -ennyit akartam mondani eredetileg, de némi magyarázatot csak kellett mellétennem.

Olyan ez (a neoliberális elvárás), mint német katkóknál a szentáldozás, szerintük ez automatikusan jár mindenkinek az eucharisztiában (= tágabb értelemben szentmise, de az Oltáriszentség, eredetileg), méghozzá gyónás és feloldozás nélkül. Igazán piacbarát gondolat, ki lehetne terjeszteni mindenkire, nehogy már követelmények támasztásával bárkit is kirekesszünk a szent communioból.

S=klogW 2016.08.29. 23:57:49

@Bell & Sebastian: Jézus a bűmösökért is meghalt

és Júdás is kapott a kenyérből és a borból (ha jól emlékszem)

annamanna 2016.08.30. 06:33:42

Ez egy rossz, buta, széteső szöveg, ide-oda kapkod. Hebrencs, felszínes, semmitmondó, üres. Amilyen rövid, olyan unalmas. Láthatóan Hajós Andrást Hajós András érdekli, Bayer egyáltalán nem. Minek kellett ide ez a butaság? Legfeljebb azért, hogy jobban látsszon - Bayer tud írni, Hajós András nem.

Bell & Sebastian 2016.08.30. 12:57:54

@S=klogW: Nincsen ingyen ebéd egyik alakulatban sem, ebben meg pláne.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.30. 13:18:23

Remek írás.

De nem fogják érteni.

A többség gyűlölni akar. Vagy Bayer ellenében, vagy mellette és vele.

Te azért menj vele, akár Bayerrel magával is sörözni.

Az jó cucc. Én is ezt teszem a ballib és náci haverjaimmal is egyaránt. Mert leszarható hogy kire szavazol, mikor nincs igazi választás, viszont van még sör, és jókedv a világban.

exilis 2016.08.30. 13:24:30

Kíváncsian álltam neki az olvasásnak, de ennek a kis irománynak nem volt egyetlen őszinte, valós, velős sora sem. Ha nincs más mondanivalód, csak az amit előtted már százan elmondtak nálad jobban, akkor inkább maradj csendben.

bétaverzió 2016.08.30. 13:27:49

Hát ez kurva gyenge volt. Hajósnak ezek szerint olyan az írás, mint sokaknak a beszéd. Maradjon inkább a másik műfajban.

11110000 2016.08.30. 13:53:41

Sajnos, Hajóst már évek óta nem lehet komolyan venni.
Bohócnak még elmegy.

Ez a cikke pedig 1,5 flekk a semmiről. Kb. mint a vákuumban elmondott mondatok.

@S=klogW:
Jézus nem is élt, úgyhogy meghalni sem tudott.
Mesealak, mint Hamupipőke.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.30. 14:09:31

Az remélem mindenkinek feltünt, hogy a Hajóst fikázók egyike se nyomott érvet.

Legfeljebb azt az egyet, hogy nyomi, mert eltért a mainstream ballib véleménydiktatúra irányvonalától.

De legalább Hajós is megtapasztalja, milyen amikor néhány ballib majom, kultúrharcot hírdet ellene.

Kelletteznekem? 2016.08.30. 14:31:36

Hajós for President, Puzsér for Prime Minister

Szalacsi_Dezső 2016.08.30. 14:43:41

Bandi! Elsőzni azért lehet? :-))))))))))

11110000 2016.08.30. 15:00:56

@Kelletteznekem?:
OK, but in another country far enough from here if possible, please.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.30. 16:21:47

@11110000: azt meg a legliberalisabb legateistabb emberek is tudjak, hogy Jezus elt es letezett

persze ha valaki nemcsak libsi de hot buta is az hamupipokehez hasonlitja

11110000 2016.08.30. 16:41:08

@hagyma:
Inkább azt mondanám, hogy csak a nagyon hülyék hiszik el, hogy létezett.
Egyetlen hiteles történelmi dokumentum sem bizonyítja, hogy létezett volna, ellenben az Újszövetség tele van ellentmondásokkal és baromságokkal.
Ezek viszont tények.

Persze mit magyarázzak valakinek, aki túl hülye volt ahhoz, hogy Magyarországon életben maradjon, és elment Amerikába, ahol a csaja strichel azért, hogy jusson valami a pofájába.

de let e ... 2016.08.30. 16:50:21

András , ez a sztori inkább kórtünet . Vajon kinek jutott eszébe felterjeszteni a manust kitüntetésre és ki hagyta mindezt jóvá ? ( mert ugye a munkássága már régen vállalhatatlanná vált ) Vajon tudatos hergelés vagy méretes baki ? (mindkét eset negatívan minősíti az egész bagázst )
Vagy tényleg elhiszik , hogy azt csinálnak , amit akarnak és most már örökké hatalmon maradnak ? (én ez utóbbira tippelek ) Ha így gondolják , akkor megkezdték a bukáshoz vezető végjátékot ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.30. 16:51:24

@11110000: teljesen megfelelo valasz egy liberalis hulyegyerektol:)
/annyit reagalnek azert erdemben, hogy csajaitok nektek vannak, nekem felesegem van es csaladom, tudom ez meglepo a bulinegyed alkoholbuzos ejszakaiban/
es el is bucsuznek a veled valo kommunikaciotol
sok sikert az eletben:)

Bell & Sebastian 2016.08.30. 16:57:19

@Ballib cenzúrázók réme 18: Én mondok egyet, mivel soha életében nem dolgozott, várja a felszabadítóját.

@11110000: Népes a család? És te vagy köztük a legokosabb?

maroz 2016.08.30. 17:01:38

@Ballib cenzúrázók réme 18: "a Hajóst fikázók egyike se nyomott érvet"

Lásd még: "Nagy franc lehet a tanárnő, ha ez neki semmi!!!"

nemecsekerno_007 2016.08.30. 17:05:21

Arra gondoltam, hogy ha B. Zsolt esetleg visszaadja a lovagkeresztjét, akkor követelem, hogy nekem adjanak egyet. Vagy legalább valamit, mert nem akarok egy közösségbe tartozni vele.

Ennyit tudok mondani erről az esetről.

Nagyorrú Barbi 2016.08.30. 17:06:33

@szekertabor: Azért került be a Heti Hetesbe, mert zsidó. Semmi kiemelkedő humora nincs, csupán a fajtársaknak köszönheti ottlétét.

Nagyorrú Barbi 2016.08.30. 17:08:49

@a BircaHang Média szerk.: A díjjal járó pénzt is visszaadták. Őszintén érdekelne a kérdés...

Nagyorrú Barbi 2016.08.30. 17:10:07

@Nagyorrú Barbi: A díjjal járó pénzt is visszaadták? (a kérdőjel lemaradt)

Nagyorrú Barbi 2016.08.30. 17:13:39

@Éhes ló: Mintha magam mondottam volna...

Nagyorrú Barbi 2016.08.30. 17:18:42

@11110000: A zuhanó repülőgépen, vagy a halálos ágyadon majd másképp gondolkodsz...

11110000 2016.08.30. 17:27:14

@Nagyorrú Barbi:
Miért, akkor a Jézus nevű mesealak megment?
Ezt a dumát a hozzád hasonló idióták szokták csak nyomni.

11110000 2016.08.30. 17:28:19

@Bell & Sebastian:
Nem tudom, nézd meg a testvéreidet, valószínűleg én csináltam őket.

Nagyorrú Barbi 2016.08.30. 17:43:36

@nemecsekerno_007: Nem is fogsz... Egy kicsit kicsi vagy te őhozzá...

MACISAJT 2016.08.30. 17:52:35

A többszörösen lejáratódott ballib értelmiség .
Ők azok, akik vidáman ütötték össze a tenyerüket, amikor embereket vertek agyon az utcákon, amikor szétlopták az országot, és elárulták a szerencsétlen határokon túl lakó magyarokat. Ők azok, akik mindig úgy érzik, hogy meg kell védeni a magyar demokráciát, ha nem ők vannak hatalmon. Ők azok, akik minden lyukban nácit látnak, és végezetül ők azok, akik hetente képesek elárulni saját hazájukat egy-egy nyugat-európai lapban.

A 90-es években, 2000-es évek elején ők voltak média-, kultúra-, és így a vélemény monopolista birtoklói, így egy-egy szavuk döntő jelentőséggel bírt. Ez a helyzet mára annyiban változott, - hogy az élet törvényszerűségéből fakadóan - egyrészt megfogyatkoztak, másrészt egy részük gyorsan átpártolt a jelenleg sokkal jobb pénzt jelentő Fideszhez.

Ez a díszes kompánia 2014-ben ismét nyílt nyomásgyakorlásba kezdett, hogy újra összeálljon az a csapat, ami 2010-ben hirtelen darabjaira hullott. Bár már nincsen SZDSZ, azért az örökösei Együtt néven újra a parlament felé menetelnek, az MSZP adott, és persze kihagyhatatlan volt Gyurcsány Ferenc és bandája is.

A háttérből való noszogatásnak, üzengetésnek természetesen meg lett az eredménye. Lapinformációk szerint, miután Bajnai Gordon találkozott Fischer Iván lakásán többek között Heller Ágnessel, Konrád Györggyel, Radnóti Sándorral, Parti Nagy Lajossal és Závada Pállal, gyorsan meg is született az egységes baloldali összenövés.

"Mi, alulírottak, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése. Felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a jogállam helyreállítására. Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében. Fogjunk össze, minden demokratára szükség van! A haza mindenek előtt!" - áll a több mint 200 "értelmiségi" által aláírt nyílt levél szövege.

Nna. Legalább az a 200 legyen meg, eftársak..:P
Mert az átfedéseket felesleges is említenem...

2016.08.30. 17:58:57

@annamanna: Hajós András unalmas. Itt lehet a baj.

nemecsekerno_007 2016.08.30. 18:18:58

@Nagyorrú Barbi: Látom nem esett le :)

nem baj, hagyok időt :)

11110000 2016.08.30. 18:41:41

Szerencsétlen Hajós, baromi jól érezheti magát, látva, hogy most kik védik...

rokarudolf 2016.08.30. 18:49:39

Már elnézést, de szerintem itt nem arról van szó, hogy bzs akkora kiállításokkal bíró újságíró lenne (mert hát szerintem nem az), inkább csak arról, hogy a szólásszabadságba az is belefér, hogy mindenki akkora tahó legyen, amekkora szeretne lenni. A kérdés, hogy egy adott politikai garnitúra kivel szeretne közösséget vállalni, de ezzel is inkább csak magukat minősítik.
A felhördülés inkább annak szólt, hogy van akinek ez túlment egy határon. Őket is meg lehet érteni, ha valaki az én rokonaimat/közösségemet/stb. általánosítva kurvaanyázná, hát én sem örülnék neki.
Az meg hogy Bayer publicisztikái állítják meg a nemzet pusztulását, hát leginkább :D Érdekes módon az elvtársai elkörcsrombolóan pofátlan lopásairól, meg arról hogy ez mennyire tönkreteszi a közmorált, arról egy szót sem írt. Márpedig ha az átlag azt látja, hogy egy rakás hájfejű seggnyaló irányítja az országot, aki semmiért nem vállalja a felelősséget, annál nagyobb pusztító hatása kevés dolognak van egy ország erkölcsi szintjére.

rokarudolf 2016.08.30. 18:53:38

@rokarudolf: kiállításokkal=kvalitásokkal sorry

11110000 2016.08.30. 19:13:13

@Nagyorrú Barbi:
Mivel 0 Ft jár a díjjal: vissza. Az utolsó fillérig, kamatokkal együtt.

É2I 2016.08.30. 19:54:42

Én csak azt kérdezném meg, hogy:
Biztos mindenki azért adta vissza, mert Bayer fidesz tag?
Nem lehet, hogy csak az írásai tartalmával nem értenek egyet?
Vagy szimplán a megfogalmazásukkal nem kívánnak egy lapon szerepelni?
Mindenki komcsi, akiknek nem tetszik Bayer megnyilvánulásai ?
És Bayer "visszaveszek az arcomból" megszólalása már legitimáció?

Megannyi kérdés...

Hajós úr magától meg többet vártam! Legalább lett volna humoros, vagy egy kicsit csipkelődő, bármelyik oldalra is. Mert itten kérem valóban hozta a HH színvonalát, melyet láthatóan - a kizárási listája alapján - önmaga is finomítana, ha nem inkább el is felejtene.

torró 2016.08.30. 19:59:44

Na! "Besza- behu!" Idézve Kis Ádámot, Ki az aki nem ismeri? Biztos van ilyen. :))) Szóval! Ez a poszt a kommentekkel együtt, ékes bizonyítéka annak, hogy nem tud az ember olyat leírni, amit valamennyire tolerálna a kedves nagyérdemű. Hajóst is meg lehet érteni, végül is valóban középre szeretne állni. Csak az ő dolgai után ezt nehéz elfogadni, de, ám legyen. Személy szerint én nem rajongok Hajósért, nem is igen nézem ha van valamelyik adón. A pálfordulás még nem igazán jött el nála, vegyük ezt próbálkozásnak. Kitüntetettek mindig is voltak /érdemelt, vagy nem/ és lesznek. Minden hatalom díjazza a sajátjait. Szerintem ez a balhé, nem is Bayerrről szól, hanem Orbánt kell ekézni bármi áron. Csak hát ezt azt hiszem nem Orbán dönti el, hogy ki kapja a plecsnit. Nem tudom ilyenkor a velejáró zsét azt nem illene vissza adni? Csak úgy kérdem. Mert akkor azt mondom, na, ennek van értelme. Visszaadom a plecsnit, a fracba vele úgysem hordtam. Hát így könnyű Hősködni!

BéLóg 2016.08.30. 20:18:47

Andris, csak annyit, ismeretlenül, Bájer NEM fejezte be (*).
Legalábbis nem úgy ahogy azt hirtelen kiosztották balról... Tudod, azzal a "bisssztosch felűrő szótak le..." felhanggal.
Szóval pech.

(*) Ha minden igaz, káromkodni nem fog többet az írásaiban, a gecibe!

raoul 2016.08.30. 21:12:57

Azt nemelehetne hogyasszongya : Valahogy meg kellene oldani , hogy a Lewinsky kisasszony abba az irányba bólogasson , hogy Zsolti kapjon egy placsnit odaátról is ( elég lenne egy egészen icike picike is ) , a románoknál is el lehetne intézni egy érdem keresztet ha elismeri, hogy a töltött káposzta dákoromán , egy szlovák kitűzőt meg venne a komáromi bolhapiacon , ésatöbbi : így felhígulna a jobbliberális elnyomás plecsnitekintetben és mindenki megnyugodna a pics@'ba ...

Hajós András 2016.08.30. 21:40:02

@torró: Te vagy eddig az egyetlen, akinek a kommentfelhôbôl vàlaszolok, mert nagyon èrdekeset, tanulsàgosat írtàl. Mondhatnàm megdöbbentettèl. Normàlis hangvètelû bejegyzèsed ismèt ràdöbbentett, hogy mennyire hiàbavalò ma az interneten bàrkit is gyôzködni(nem is volt cèlom, elmondtam a magamèt, tovàbb nem èrdekel). Ami pedig ezt kivàltotta, azt írod meg lehet èrteni, hogy közèpre szeretnèk àllni... Ezt honnan olvastad ki, miközben a szövegben több mondatot írok arròl, hogy hova tartozom, majd szò szerint leírom, hogy nem akarok közèpenàllòsdit jàtszani, majd az oldalt, ahova tartozom, szövegszerûen "oldalam"-nak szòlítom?!
Ès te egy èrtelmes, higgadt hangvètelû kommentelô vagy.
Termèszetesen mindenki ùgy èrti, amit ïrtam, ahogy akarja, de ez is meggyôzött arròl, hogy nincs èrtelme egymàs gyôzködèsènek. Mindegy, èn elmondtam, anire szüksègem volt, hogy elmondhassam, te is, többiek is. Így van rendjèn...:)

Bambano 2016.08.30. 21:47:03

"Akkor mitől is vagyunk liberálisak": peched van, már nem akarok liberális lenni.

Bambano 2016.08.30. 21:51:16

@Bambano: tiszta deja vu érzésem van... pont ugyanúgy nem akarok a liberális baloldalhoz tartozni, mint az a kb. 100 ember, aki nem akar Zsoltihoz.

Tökre ugyanúgy azt hittem a liberalizmusról, hogy az szép és jó, mint egy csomóan az állami kitüntetésekről, és pont ugyanúgy döbbentem rá, hogy korpa közé keveredtem, mint azok, akik visszaküldik.

Meg pont ugyanúgy szakad le a pofám, hogy kik és miért vallják magukat liberálisnak, mint amikor Zsoltot kitüntetésre érdemesnek találta az elit.

Ebbe a brancsba tartozni egyre kínosabb.

Hülye aki elolvassa! 2016.08.30. 22:09:26

Tessék má megmondani, hogy mennyivel rosszabb Bayer Zsolt, mint az ellenkező oldalon Tóta W.?
Szánalmas ez a libsi ájvékolás!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2016.08.30. 22:21:00

Mekkora realitásérzék kell ahhoz, hogy a Mandarinra (vagy mi a szarom ez itt) cikket írjon, majd dolga végeztén a kommentátrollokat kezdje instruálni? Te, Hajós, szaladj már le a sarokra, nézd meg, ott vagyok-e! És visszafelé hozzál kanyarfúrót meg reszelőzsírt!

maroz 2016.08.30. 22:26:00

@Hajós András: "elmondtam a magamèt, tovàbb nem èrdekel"

Elitista krédó. Te eldöntöd, hogy melyek a "jó" kommenetek, és csak azokkal foglalkozol. Lásd még: a nép nem akar megjavulni, te amit tehettél megtetted, nem a te hibád, ugye?

Imrebá 2016.08.30. 23:05:51

@Kinyílott a pitypang. Megírom.:
Leteccett maradni.
A kanyarfúrót feltalálták.

Imrebá 2016.08.30. 23:07:58

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:
Becsületére váljon, hogy legalább rövidre fogta.

BiG74 Bodri 2016.08.30. 23:16:03

Hajós úr, az ön neve, a másik lövészárokban olyan lehet, mint a bayeré, rúgjuk még mozog!
Mondjuk bayer csak a filozófiája alapján is olyanból kapott mély merőkanállal, melyet előszeretettel kínál másnak is fogyasztásra.
De bocsássunk meg, s nékünk is megbocsáttatik, vagy nem, mint látható, a megbocsájtásnak is vannak feltételei, kb. annyi, ahány ember szeretne feltétlenűl bocsánatot adni. Mennyire leegyszerűsödik, mikor az ember nem adja, hanem várja a megbocsájtást.
De teljesen felesleges bármilyen egyéni értékkészlettel is foglalkozni, a két végtelen között, ha a lényeget a tábor adja, hová a szerencsétlen besorolt, vagy besoroltatott.

Bell & Sebastian 2016.08.30. 23:31:09

@11110000: Orosz katonaként? Valószínűtlen.

Hajós András 2016.08.30. 23:35:52

@maroz: dehogyis:) én is csak pont úgy, mint ti, beleírok az internetbe, mikor gondolok, aztán nézegetem, aztán elunom, aztán megint nézegetem, van, amit elolvasok, van amit nem, aztán dolgom lesz, és lépek. Ezt csináljuk mindannyian, egyenrangúan, azonos keretek és lehetőségek közt, nyilvánosan.

annamanna 2016.08.31. 02:56:08

@Gaspen: Nagyon jól tud poénkodni - szóban. Annyira improvizatív alkat, ami élőben frissé és lazává teszi a fellépését. De írásban már nem előnyös az improvizálásra való hagyatkozás, mert szétesik a mondanivaló.
Felteszem, Bayer élő előadásmódja szürkébb, mint Hajósé. Konkrétan nem tudom, milyen, csak tippelek.
Szerintem mindenki maradjon meg annál a műfajnál, amihez ért.
Van olyan ismerősöm, akinek kicsit hasonlít a temperamentuma Hajóséra, sőt nála még észrevehetőbb (és zavaróbb) a folyamatos témaváltás. Laza, humoros, groteszk, kissé öntelt, artisztikus, ebben is hasonlítanak. Az ismerősöm egy egész könyvnyi értelmezhetetlen szöveget gyártott, furcsa grafikákkal tarkítva. Mindent leírt, ami épp az eszébe jutott. Rengeteg groteszk humor van benne, csak az egésznek semmi értelme.
Az ilyen típusú emberek élőben tudnak nagyot alakítani, úgy ellenállhatatlanul bájosak, kedvesek, közvetlenek, viccesek.
Senkitől nem lehet elvárni, hogy mindenben jó legyen. Például attól, hogy Kokó jól bokszol, picit sem vicces. Érthetetlen, miért hívták meg egyszer is a Heti hetesbe. Ott viszont Hajós zseniális volt (legalábbis a többséghez képest). Nem véletlen, hogy Kern írni szeretett, Váncsa nyakatekert volt, Teddy fárasztó. Aki nem elég improvizatív, annak a közvetlen kommunikácója kevésbé oldott és gördülékeny. Valamit valamiért.
Hajós lendületes, magával sodró előadó szóban, Bayer meg írásban. Mindkettő elég jól szórakoztatja a maga közönségét, még csak nem is versenytársak, mert különböző csoportokat szólítanak meg. (Persze van némi átfedés).
Jobb lett volna, ha ezt hamarabb leírom, mert most látom, még el is olvasta a kommenteket. Most már mindegy.

2016.08.31. 05:49:15

@annamanna: Hajós nem vicces, hanem idétlen.

maroz 2016.08.31. 06:48:32

@Hajós András: Ezt írtad:

"Egyáltalán, kik azok a „mi”, és milyen alapon akarjuk ezt csak mi kezelni? Szokott működni a gyakorlatban, amit a katedráról tanítunk? Nem kéne néhány dolgot újratervezni? Legyünk már méltóak a saját elvárásainkhoz! Ne csak papíron."

Tudod miért nyalogatja a kutya a tökeit? Mert eléri. Mi nem érjük el, pedig jobb lenne, mert akkor mi is nyalogathatnánk unalmunkban, és így az "elunom" talán ritkábban késztetne minket arra, hogy írjunk.

Vagy hogy nagy hanggal magunkat "mi"-nek tételezzük, katedráról tanító "mi"-nek, tehát akik tudják a frankót, akiknek vannak elvárásaik saját magukkal szemben, és a legfontosabb: akiknek lenne dolguk. Tudú-dudú.

Egyik száddal olyant mondasz, hogy esti súrlófényben, picit hunyorogva akár még Felelős Elit Értelmiséginek is láthatunk, majd a másikkal kijelented, hogy lófasz az egész, csak unatkoztál, de mivel nem tudod a tökeidet nyalogatni inkább írsz. Nem azt mondom, hogy vedd magad komolyan, mert arra szerintem képtelen vagy (semmi személyes, az osztálytudat akadályoz, az elittudat, amivel nem fogsz tudni mit kezdeni, hiszen jó eséllyel tagadod, mint reszkető piás az alkoholizmust), hanem hogy legyél következetes, és néha se vedd magad komolyan.

Vagy ez is az utóbbi volt, és ez a "mi", meg ez a "kéne csinálni" csak vicc, vagy a vicc része? Mert ha, akkor kerek, és akkor méltó is vagy a saját elvárásaidhoz.

Dönteni kéne, mint abban a régi román viccben:
-Ioane, de rohadt nehéz vagy!!!
-Maria drágám, akkor most baszunk, vagy méreszkedünk?!?

Hülye aki elolvassa! 2016.08.31. 06:52:01

Ha jól értem, Hajós számára fontos a liberális oldalhoz tartozás és fáj neki, hogy az ilyen túlreagált, hisztérikus ügyek miatt ez egyre nehezebben vállalható fel. Innentől kezdve kb. erről érdemes vitázni, hogy túlreagált-e az ügy avagy nem.
De még az is lehet, hogy Hajós megérett arra, hogy konzervatív legyen :-)

maroz 2016.08.31. 06:59:19

@BiG74 Bodri: Mi volt az egyéni? Hajós az egyik hazai elitfrakció, a "nyugatiértelembenvettek" paneljeit mondja vissza, és mint kiderült ezt is csak unalmában. Miközben azt is mondja, hogy nem ezt kéne csinálni, hanem valami mást. Ez sem egyéni, ezt is sokan mondják, de mindegyik úgy érti, hogy más csináljon valami mást, mert neki most nagyon fontos és roppant sürgős unatkoznivalója került.

És persze egyúttal ferde szemmel néznek a társadalomra, hát milyen dolog már az, hogy az emberek többsége nem ugyanúgy gondolja el a jót, mint ők? Kurva nép, mindig az a hibás!

maroz 2016.08.31. 07:14:09

Itt egy másik "unatkozom, tehát vagyok"-csapat:

kettosmerce.blog.hu/2016/08/30/_ha_valakinek_nem_tetszik_hogy_azt_irjuk_amit_eddig_majd_kirug_minket_eladtak_a_nepszabadsagot_a_fid

"Ha ez igaz, most kell cselekednünk."

[...]

"De a Népszabadság ügye még nem zárult le, így nekünk, polgároknak van lehetőségünk a beleszólásra."

Cselekednünk kell, "nekünk", meg "mi", polgárok beleszólhatunk. De ki ez a "mi"? Unatkozó elit, akik: "én is csak pont úgy, mint ti, beleírok az internetbe, mikor gondolok, aztán nézegetem, aztán elunom, aztán megint nézegetem, van, amit elolvasok, van amit nem, aztán dolgom lesz, és lépek".

Randim van Hedonnal, bocsika, nem érünk rá. Szuper.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 08:42:51

@maroz:

A legszebb az egész cikkben, hogy megírják a gyönyörő bérrettegést, a fasiszta kormányról, és a évtizedek óta ballibek kezén lévő, (más szóval megfogalmazva független) harcos Népszabadság vesztéről, terveket formálnak a ballib seggnyaló cikkírók megvédéséről, majd kiderül:

"Frissítés, a Medaiworks cáfolja az eladást itt."

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 08:51:20

@maroz:

És akkor Hajós lenne az egyetlen következetes ember az országban. :)
Szerintem mindenki akkor komoly, és akkor viccel amikor akar.

A cikk mondanivalójának tartalmi részével maximálisan egyetértek.

Ami kb az, hogy nem kell egyetérteni egymással ahoz, hogy megigyunk közösen egy sört és jól érezzük magunkat egymás társaságában.

Persze ez a filozófia, és megközelítés a politiaki blogok kommentlistájában, ahol percenként elküldjük egymást a búsba, meglehetősen furán hat, de ettől még igaz.

Legalábbis a Real Word-be nekem működik.

annamanna 2016.08.31. 08:58:05

@Gaspen: a legtöbb vicc idétlen, mégis röhögsz rajta. Ami komoly és elmélyült, azon nehéz vihogni.
Kár is volt ebbe belekezdeni, leginkább azért írtam, mert a szövegről a hasonló stílusú ismerősöm ugrott be, akinek a folyamatos brainstromingját képtelen voltam követni. Ő jobban idegesített, mint Hajós, úgyhogy ez részemről egyszerű indulatátvitel, persze a 7-i 7-es is sokszor bántó volt, úgyhogy örültem, hogy lehúzhatom Hajóst, ennyi igazán kijár.

furious ewok 2016.08.31. 09:15:45

"Jó, jó, de ki ez a Hajós András?"

torró 2016.08.31. 09:30:31

@Hajós András:
Köszönöm a bizalmadat. Igen kifejte(ge)tted, hogy hová gondolod magad. Én erre a konkrét ügyre tett nyilatkozatodra értettem a kicsit középre való helyezkedésedet. Én legalábbis ezt szűrtem ki. Nos én azt mondom, a zenész ember maradjon is középen. Én 67-73-ig basszusgitáros voltam egy akkor még nem kedvelt beat zenekarnak. Akkor még csak a párt elemeivel kellett dacolni. Azóta sem szeretek valakikhez csapódni, viszont van véleményem. Ezt az akkori elkötelezettek is elfogadták. Később megmondták, az volt a szerencséd, hogy mindig igazad volt. Nos ma is így vagyok vele, ami jó az jó, bárki csinálja, a rossz, meg olyan.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2016.08.31. 09:49:06

@Ballib cenzúrázók réme 18: Remélem neked is feltűnt, hogy jobbkonzerv oldalról támadták Hajóst és nem balliberális odlalról.

@Hülye aki elolvassa!: Például Tóta nem írja azt, hogy ha elgázoltál egy cigányt hajts tovább.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2016.08.31. 09:50:35

@Éhes ló: Te nem tudsz olvasni? conhitát kérd már meg tanítson!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2016.08.31. 09:51:46

@gyalog.galopp: "Aki visszaadja a kitüntetését, annak soha semmit nem jelentett a magyar állam, csak a brancshoz tartozás. "
Alapvetően nem értesz dolgokat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2016.08.31. 09:52:53

@gyalog.galopp: "Én a többieket sem értem, egy matematikusnak mi a fene köze van egy újságíróhoz, hogyan méri össze a saját teljesítményét egy publicistáéval."

Elképesző mennyire buta vagy. Az erkölcsi mércéje miatt nem akar vele egy kitüntetetti körben lenni.

maroz 2016.08.31. 09:56:10

@Ballib cenzúrázók réme 18: Bástya elvtársat már meg sem akarják merényelni? Ez fölöttébb hahaha.

Segna 2016.08.31. 10:04:56

Jó kis írás. Sajnos a kommentek téged igazolnak, hogy valóban szólózol.
Nekem azt szokták mondani, Te réteg vagy, ez nem neked szól! (reklám, látványfilm, celebönéletrajz stb.)
Ezt sem tudom most senkinek sem elküldeni, mert körülöttem sem érti senki. Az utalásokat sem, a sörözést sem. :-(
Jó a humorod, jók a szövegeid, jó a stílusod. Szívesen söröznék veled.

maroz 2016.08.31. 10:08:04

@Ballib cenzúrázók réme 18: De az, hogy Hajósnak ezen a problémán KELL rágódnia (és nem máson) az egy ideológiai szükségszerűség, mert annak az elitfrakciónak amelyiknek ő a nótáját húzza pont az a lényege, hogy a megosztásra alkalmas témákon rágódjon.

Nekik van egy szerepük, ők magukra olyan, mégiscsak valahol kiváltságos helyzetben lévő emberekként tekintenek, akik már elérték a nyugatiértelmbenvett fejlettséget, ők már európaiak, bis zum tövig, és nekik nyugatadta kötelességük rámutatni arra, hogy a magyar társadalom egy valamekkora hányada nem európai, nem fejlett, hanem fújabelemjönki balkáni akármi.

Ez a Bayer-cirkusz is erről szól. A másik elitfrakció tökéletesen érti a játékot: bedobunk egy kis olyasmit, amire a másik elitfrakció pavlovi reflexszel ráizgul és mondja a magáét. Tétje semmi, de legalább leköti azokat, akik egy picit berzenkednek. Mindeközben itt él velünk együtt több millió ember, akiket már kurvára nem érdekel az elitfrakciók kulturális cicaharca, de nincs saját, organikus elitje, nincs aki értse a problémáikat és valamiféle megoldásfélét is tudna vázolni a számukra.

Hajóssal csak annyi a baj, hogy időnként kedvet kap egy olyan játékhoz, hogy "na, én ezt már unom, legyen valami!", de hamar ráun és visszatér az unalmas hétköznapjaihoz. Ez nem akkora baj, mert mi mást tehetne, az osztályhelyzete foglya, szóval nem akarok én itt ítélkezni, de úgy sem tehetek, mint ha minden tökéletesen rendben lenne.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.08.31. 10:17:05

Ha jó jós, ha nem jó jós,
Hajósnak jó a Hajós.

De mi köze a Bayernek a Leverkusenhez?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 12:18:51

@maroz:

Ebben igazad van, de Hajós azok közé tartozik, akik békejobbot nyújtanának, és nem fröcskölik a mesterségesen fenntratott gyűlöletet, mint Gyurcsány műhelyeiben.

maroz 2016.08.31. 13:06:45

@BiG74 Bodri: Cigányútra? Majd csak hátba vág valaki! ;)

BiG74 Bodri 2016.08.31. 13:48:16

@maroz:
Nem mondtam, hogy egyéni.

alfacharlybravo 2016.08.31. 13:57:19

@Hülye aki elolvassa!: Nekem Bayer értelmezhető, Tóta W. től meg rosszul vagyok, mikor lesz vége a Bayerozásnak?

maroz 2016.08.31. 14:32:39

@BiG74 Bodri: Írass akkor egy posztot róla valamelyik közértelmiséginkkel.

BiG74 Bodri 2016.08.31. 14:48:54

@maroz:
Miről!?
Amúgy ez nem volt elég? Telhetetlen!

MACISAJT 2016.08.31. 14:49:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ("Például Tóta nem írja azt, hogy ha elgázoltál egy cigányt hajts tovább. ")

Azt valóban nem. (Bár Bayer sem azt írta, hanem a dilemmának adott hangot, Szögi tanár úr tragédiája kapcsán, hogy ha netán elütöttél egy cigány gyereket,
hajts tovább vagy állj meg és veresd agyon magad gyerekeid szeme láttára...)

De nézzük miket írt pl. tóta:

Anyád napja
Tóta W. Árpád
2003.05.05. 08:16

Jó reggelt, szegény, szerencsétlen magyarok.

Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel. Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. Arra tartjuk ugyanis többek között, hogy megfegyelmezze azt a fix csőcseléket, amely időnként hídblokáddal és utcai garázdálkodással éli ki aktivista ostobaságát. Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát. Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás.

A standard eljárás az, hogy feláll szépen a rohamrendőrség falanxba, és kioszt száz-kétszáz gumilövedéket
És itt már rég nem a kenderről van szó, tessenek megnyugodni. Hogy legális lesz-e a marihuána Magyarországon, az mellékes ahhoz képest, hogy lehetséges lesz-e a véleménynyilvánítás, hogy a gyülekezési jog gyakorlásához továbbra is elég lesz-e a rendőrség beleegyezése, vagy külön be kell majd jelentkezni a Primitív Magyarok Egyesületénél, mert különben szétverik a demonstrációt, elvágják a kábeleket és sörösüveggel bombázzák a tömeget. Hadd jegyezzem meg, hogy ez a pár száz sötét alak a karhatalmista szerepét találta meg magának, az Ifjú Gárda alakult bennük újjá: ők felelősek a felforgató rendezvények felforgatásáért. Biztosan büszkék a hagyományaikra.

Össze is foglalható a szomorú közállapot a marihuána törvényesítéséért összegyűltek közé hajított sörösüvegben. Meg azokban az ellen-baromarcokban, akiken messziről látszik, hogy simán ölnének egy marmonkanna metilalkoholért, akár gyereket is, ugyebár. A voltaire-i aranyköpés, miszerint ha nem is értek egyet veled, de mindent megteszek, hogy elmondhasd a véleményedet, ugyanolyan aktuális itt a sajtónyelv édes melegében, és ugyanolyan ismeretlen a borgőzös huligánok között, mint születésekor.

Na, szóval ezekben az esetekben a standard eljárás az, hogy feláll szépen a rohamrendőrség falanxba, és kioszt száz-kétszáz gumilövedéket. Az egy jókora darab műanyag, tulajdonképpen egy repülő ököl; ha nem talál el jobbról, akkor balról ér - és akit eltalál, az legközelebb megkeresi a tiltakozás törvényes módját. Vagy ha reménytelenül hülye, akkor legalább fekszik egy darabig, és infúzión kapja a betevő kevertet. Ha már drogról esik szó és pofon. "

Ez bizony nem más mint a virtigli liberálfasizmus...

ciccmen úr (törölt) 2016.08.31. 14:52:18

Engem ez a Hajós és a "liberális" haverjai a Titanic zenekarára emlékeztetnek! Süllyed a hajójuk de ők még mindig zenélnek!

(Hajós "jópéldáján okulva kéretik nem elverni rajtam a port, tudom hogy a titanicosok tette hősies volt )

Balt 2016.08.31. 15:00:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem, ő egy komplett kontinenst (és rasszokat) szeretne elpárologtatni:
w.blog.hu/2007/02/27/a_modest_proposal

Hülye aki elolvassa! 2016.08.31. 21:43:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ha valóban ezt írta, feltehetőleg annak kapcsán tette, hogy kb. félévente fordul elő, hogy valahol cigányok autó elé mászkálnak, az autó elcsapja őket, majd meglincselik a sofőrt.

Jimmy Reiszmüller 2016.08.31. 22:04:15

Kedves Hajós András,
Nagyon tetszett az írásodnak a nyelvezete, a szójátékok, igen sokat nevettem. Nagy tisztelőd vagyok, jó lenne többet látni téged a képernyőn is.
Ami a tartalmi mondanivalót illeti. Nem teljesen világos számomra, hogy igazából mit is szeretnél mondani, mi mellett teszed le a voksot. Azt írod, hogy ha liberálisok vagyunk akkor ne legyünk képmutatók, ne akarjunk címkézni, ne legyenek előítéleteink.
"Ha azt mondjuk, hogy „ismerem én a fajtádat Bayer, játszod itt a szendét, de engem nem versz át”, akkor mennyivel mondtunk jobbat az ő megengedhetetlen mondatainál? Akkor mitől is vagyunk liberálisak, elfogadók, előítéletmentesek?" Úgy gondolod, hogy az a száz korábbi díjazott, akik között tanáraid is voltak elkövette ezt a hibát? Nem arról van csak szó, hogy nem kívánnak leülni Bayerrel sörözni azaz egyazon klubba tartozni? Egy publicistát az írásai alapján lehet beazonosítani és azonosulni a nézeteivel vagy elvetni azokat. Bayer Zsoltról nem tudjuk hogy milyen ember, családapa, milyen a hétköznapi életben csak a publicisztikáit olvashatjuk vagy éppenséggel undorral lökhetjük félre, ki hogyan. Az előbbi gondolat kísérletet folytatva ha leülnél vele sörözni és egy ponton bekövetkezne az amit írsz, "Leállítani, aki fasz, meghánytatni, aki részeg" akkor neked felül kéne vizsgálni a liberális világnézeted? Én nem hinném. Liberálisnak lenni nem értéknélküliséget jelent és azt sem, hogy mindenki mondhat, írhat amit akar, mi arra nem reagálunk mert jól megmagyarázzuk, hogy vagy kiszolgál bizonyos emberi igényeket és ennek díjazásából tartja el a családját vagy tényleg így gondolja, de joga van hozzá. "Ha azért haragszunk Bayer Zsoltra, mert megengedhetetlen mondatokat ír le, akkor hiteltelenné válik haragunk, amennyiben elvárható mondatait nem halljuk meg." Nem vagyok nagy Bayer Zsolt szakértő, sajnos nem ismerem az "elvárható" mondatait. Félek, hogy már túl késő, hogy bármikor is szak értsem, ezen már túl vagyok. Liberálisként elhelyeztem egy polcon és ha bármikor kivételt teszek vele, mint az imént az általad adott linken ahol "bocsánatot kér" akkor nem lefelé csúszik a polcról, hanem még inkább megragad ott. Azt írja soha nem volt boldogtalan csak nem tudja kezelni a dühét. Amikor még Yosarian nicken írogatott/sörözött az index fórumon (azt beszélik én nem tudhatom ezt) akkor is csak az volt aki most. A kettő között mégis nagy különbség, hogy egy publicisztikát megírva majd azt szerkesztő által jóvá hagyva egy kicsit több idő juthat arra, hogy lehiggadva átgondolja és némileg átfésülje a mondatait, így azok nem egy elmebeteg szavainak tűnnek hanem csak egy indulatos ámde józanságát még el nem veszített ember szavainak. Átgondolja és nem ír le olyanokat, hogy "te baszd szájba a geci kurva anyádat aki kisfröccsért kutyát szop a kocsma előtt" és olyanokat sem, hogy "Megkúrhatnád szájba anyádat tiszai barátom...miért nem idézed azt a cikket teljes egészében? Mert kiderülne, hogy az a fideszt védi? Pofátlanul hazudsz mert álnéven semmi kockázat? Te aljas gyáva kis geci!" Nos ő ezeket a mondatokat valóban nem álnéven írja le. Nevét vállalva állítólagos keresztényként, hívő emberként családapaként és friss állami kitüntetettként. Nem tudom András, hogy te ezen a ponton leállítanád vagy meghánytatnád, ha éppen söröznétek, vagy egyszerűen felállnál abból a társaságból ahogy a kitüntetett egykori tanáraid is tették. Szerintem ha felállnál és eljönnél az asztaltól akkor maradnál liberális és nem lenne ott semmi baj a katedra környékén, működne.
Végezetül egy utolsó kérdés Bayer Zsolttal kapcsolatban. Nem teljesen érthető, hogy ha életművéért kapott egy állami kitüntetést akkor miért akarja megtagadni életművét, főleg, hogy nem akarja. A tartalmi mondanivalóval kapcsolatban ennyi jutott eszembe és még egyszer leírom, hogy jót mosolyogtam soraidon. Köszönöm!

picur3ka 2016.09.01. 03:44:32

Szolgálati közlemény:

ezt az 'egész-arcodba-nem-látod-az-oldalt-xar-reklámot', hogy lehet eltűntetni?

Már csak ez hiányzott ennek a blognak, különben...

picur3ka 2016.09.01. 03:59:11

Jajj, csak nem a nagy Hajós is hozzászól? Ennyire fontos a xar libkóknak ekézni Bayert? Te jó ég!

Mondjuk, Bayer elmondta, mi van az amerikai érdekeltségű üzletekkel, szóval ki kell csinálni. Az sem meglepő, hogy Hajós, mint liberális, fontosnak tartja az ilyen ÁVH-s tevékenységet. A kutyákat meg nem szereti, nyilván, hiszen hűségesek.

S=klogW 2016.09.01. 06:07:41

@Bell & Sebastian: de ingyen szívás mintha lenne :(

picur3ka 2016.09.01. 06:30:46

@Frady Endre:

De mi köze a Hajósnak a Bayerhez? Úgyse érti.

picur3ka 2016.09.01. 06:33:52

@Gaspen:

Buta a helyes kifejezés.

picur3ka 2016.09.01. 06:51:36

Szerintem, a Mandineren már az Omár, Hajós, stb. írások között csak azért nem olvashatunk valami kételemis gettólakótól, mert az nem tud írni sem.

picur3ka 2016.09.01. 06:55:05

@ciccmen úr:

Rosszul emlékszel. Ezek a mindent túlélő patkányok.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.01. 08:00:52

@picur3ka: Mi köze bárkinek a Bayerhez, ill. mi köze a Bayernek bárkihez? Mégis ő folyik a csapból is. Bárkinél... :)

picur3ka 2016.09.02. 02:07:11

@Frady Endre:

Semmi. Csak most éppen őt akarják kicsinálni a "demokraták". Érthető is, sokat beszél amerikai üzleti érdekek ellen, erről lehet szó, semmi köze a káromlásokhoz, nyilván.

2016.09.03. 07:58:07

András ! Valamit elnéztél vagy talán rosszul értelmeztél. Hiszen az hogy az embereknek általában van véleményük, és azt el szeretnék mondani, az természetes. Mint ahogyan az is, ha néha kissé keményebben mondják, írják le a gondolataikat. És tudjuk ezt már Petőfi óta, aki bizony nem kimélte a "sógorok " akaratát sem.

DE ! Már elnézést, ám egy önmagát ujságirónak nevező, önmagára egy kicsit is valamit adó , irni és olvasni is tudó ember, ne menjen le alpári stilusba ! Mert Bayer lement ! Hogy miért irom le ezt ? Hát itt egy pár gondolat , amit a műveiből kiragad az ember, és látja hogy ez minden, csak nem irás. Másnak talán lehet nevezni. Hogy ki minek tartja nevezi, az az ő egyéni izlése.

Mivel az internet nem felejt, egy pár, igen értékes, mindent átölelő és magas szinvonalon előadott, kiragadott mondatok Bayer Zsolt irásaiból. Ő ezért , ezekért kapott lovagkeresztet !!!!

1. Ehhez neked mi a kurva anyád közöd van, te geci fluffer?

2. Akkor mi a kurva anyádat csinálnak, te geci?

3. Hm? A kurva anyádat!

4. Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába!

5. Úgyhogy az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját!

6. Aki nem, az takarodjon a kurva anyjába!

7. Úgyhogy elmennek a törökök a büdös kurva anyjukba.

8. Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA!

9. És mindegyiknek egyenként a kurva anyját!

10. Ez rólatok szól. A kurva anyátokat.

11. De hát, a kurva anyátokat!

12. Neked meg a kurva anyád…

Nos, kedves András, most akkor miért is kellene örülni annak hogy ilyen mondatokat ir le a Bayer ? Mert tudod, én itt, az ország egyik olyan részén, vidékén nőttem fel, ahol az anyázásért, csak hogy tudd, az ilyen szavakért, dologért, megszámolhatta a fogait a delikvens. Sőt ha mindezt többször megteszi, bizonyára több füle maradt mint foga és lehet hogy az is mindig fáj !

Mert ha tévednék, akkor javits ki, de egy művelt, önmagát annak mondó és annak taró , ujságirónak , ha csak ennyit tud, ha csak ennyit tanult, akkor bizony valamit le kell tennie. Vagy a tollat vagy még egy-két OKJ-s tanfolyamot, hogy értelmi szinvonala elérje az átlagot.

Most amikor kitört a botrány, hirtelen az az ember aki az mszmp egyik háttérintézményében dolgozott, hirtelen ellenálló volt, hirtelen nyilas volt az őse és III/III-as is utána, mert az fizetett jól, ott lehetett ujra érezni a hatalom izét és embereket megszégyeniteni, eltaposni és hazugsággal ellehetetleniteni. És ezt teszi az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa is.

Nem az a gond, hogy valakiről leirja hogy zsidó, hogy cigány, hogy kommunista hogy hazudik, hogy lop, hogy mocskos senkiházi, hogy hazaáruló--szerinte. A baj az hogy pont azok és olyanok beszélnek, irnak és s mondanak hazugságokat, akik önmaguk soha nem voltak sem tisztességesek, sem pedig becsületesek.

Mi itt vidéken, szeretünk tanulni a pesti okos emberektől, akik szerte az országban elviszik a "lámpást " és a tudatlanokat megtanitják, mint régen tették a régi tanitók, tanárok--a nemzet lámpásai. Ám itt most nem hogy tanulni, hanem szégyelni kell az embernek hogy ilyen emberek vannak bármilyen szinten, a jelenlegi kormányzó pártban.

Hogy miért mondom ezt , miért irom le ? Csak azért kedves András, mert tudod, ezek az egykori hős ellenzéki ellenállók, akik régen is jól éltek, azok ma is jól élnek. Ők azok akik olyan ellenállók voltak, mint az egykori partizánok, akiket itatás közben tökön rúgott a csendőr lova és hős lett belőle.Ilyenek a mostaniak is. Hősök és mártíroknak mondják magukat.

Végül egy mondatot még ha megengedsz . Tudod, engem Anyukám, aki szegény 53 évesen meghalt, aki egyedül nevelt fel, aki keményen dolgozott--olyan helyen, ahol csak nagyon kevesen-- mert az apámnak ki kellett "disszidálnia" '56 végén. Nem rabolt, nem ölt,nem gyilkolt, csak harcolt, mint oly sokan. Csak sodorta az ár. Aztán 1971 végén hazajött meghalni. Életemben akkor láttam élőben fiatalként, félig felnőttként.

Hogy mit éltünk át, hogyan éltünk az ma már csak emlék. Nem volt könnyű, de büszke vagyok az Édesanyámra, aki felnevelt, büszke vagyok a 2 felnőtt fiamra is. És arra hogy becsülettel, felegyenesedett gerinccel élhetünk, nem hajbókoltunk és nem is fogunk senkinek. Nem az adófizetők pénzén élünk és nem barát kitüntetésekből, semmitmondó írások után kapott könyöradományokból és nem haveri juttatásokból.

Kedves András ! Nem kívánom neked azt hogy minden nap várd a kapuban állva az édesapádat hogy vajon mikor jön haza, nem kívánom azt hogy más kinőtt ruháit hord, abban járj , mert egy fizetésből, a szülöket és 1 gyereket eltartani, nem lehetett fényűzően, ugye sejted. Ám egy valamit soha nem feledek el. Azt hogy ember maradtam, hogy nem kell szégyenkeznem soha és senki előtt. Nem lettem sem spicli, sem lakáj és nem kértem, fogadtam el soha könyöradományt. Embernek nevelt Anyukám , mint ahogyan én a fiaimat. Mi talán azok lettünk. Még lovagkereszt nélkül is.
süti beállítások módosítása