Kommentszűrés
’15 jún
3
14:01

Üzenet Pozsgay Elvtársnak

Írta: rajcsányi.gellért (ergé)

ficankolhatsz.jpg

„Azt hogy most ficánkolhatsz, részben nekem is köszönheted”?

Üzenet érkezett Pozsgay Elvtársnak!

Címkék: szabadság demokrácia rendszerváltás kommunizmus Pozsgay Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr847514872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.06.03. 15:15:08

Kár hogy azért fizetnek hogy írj,inkább azé kéne hogy ne írj.

Toportyán Zsóti 2015.06.03. 15:17:57

@jose maria padilla: Komcsi gazemberek nem versenyezhetnek a nemzeti keresztény úriemberekkel akik még az Erdélyt visszafoglaló magyar hadsereget is elárulták azért hogy továbbra is habzsidőzsizhessenek nulla teljesítménnyel.

janos551 2015.06.03. 15:25:42

"Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, hátamögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenti-Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Löwenstein herceg. Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani. "

Ezt irta Pozsgay elvtárs, mint "hős ellenálló " aki annyira ellenállt a szocializmusnak, hogy nagyon jól élt benne és belőle.

Pozsgay elvtárs ! Gerincet nem lehet venni és becsületet sem ! De nem kell búsulni, a történelem szemétdombján van még hely ! Mert oda való !

micsoda? 2015.06.03. 15:34:24

Csak arra emlékszem, hogy Pozsgay oktatta a tv.-ben a Marxizmus- Leninizmust.
Szükség lett rá, és bevállalta. Kíváncsi lennék, hogy a nemtom hány tíz évre titkosított írásában, miről vall.

Pelso.. 2015.06.03. 16:16:17

@Counter: Jaj, hát minek tartják, az egyénisége, szellemisége:). Nekik megfelel, meg aztán ki tudja, mire lesz még jó.

fran7 2015.06.03. 16:32:18

Mondjuk abban az interjúban a legpontosabb jellemzést adta Gyurcsányról. A rendszerváltás egyik nagy kérdése, amit neki is feltettek é nem tudott megválaszolni, miképp engedték őt a kormányrúdhoz,vagy legalábbis ahhoz közel. Illetve a tűrt, tilt, támogat rendszer leírása is hitelesnek tűnt nekem. Semmi olyat ne írj alá, amit számon lehetne utólag kérni. Erre már akkor vigyáztak.

Conchobar 2015.06.03. 16:42:54

Pozsgay meg Reagan, mint akiknek a rendszerváltozást köszönhetjük? De mi a helyzet avval a májfoltos fejű orosszal, aki (ugyan a megjavítható szocializmust érintő rögeszméit követve, de) addig piszkálta, billegtette, farigcsálta a saját táborát, amíg az egész a darabjaira nem hullott, utoljára a legnagyobb darab a részeges Jelcin vezetésével gurult ki, onnantól kezdve a májfoltos fejű ember nyugdíjasként élte az életét

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.06.03. 16:46:59

" Segítettem kiszabadítani a hazámat egy megszálló hatalom kebleiből és egy diktatórikus intézményrendszerből. Hogy most szabadon mozoghatsz, nekem is volt hozzájárulásom. Így. "

vö:
"a kommunista és a kapitalista rendszer között az a nagy különbség,
hogyha a kommunista rendszerben seggberúgnak, meg is kell őket éljenezned,
de a kapitalizmusban visíthatsz"
Reinaldo Arenas

ja, és mit érünk vele, hogy ordíhatunk pozsgai elvtárs?
az életszínvonal, a nemzeti méltóságunk, revízióféle, a "korrupció" szó ennek a rendszernek már bók. izé miegymás,

te is asszisztálsz a lopásban pozsgai, te is áruló vagy, és áruló voltál.
te kádárrendszerbeli bomlasztó miniszter :) a hasított szájú sok kis senki fideszessel mögötted

fran7 2015.06.03. 16:48:26

@Conchobar: Árulókra senki sem emlékszik szívesen, még akiknek hasznuk lett árulásából, még ők sem. Pozsgay valószínűleg ugyanezért visszahúzódó. Tudja, hogy belső ellenzékiként is részt vett a működésében a kommunizmusnak vagyis annak a katyvasznak amit Kádár rendszerként ismerünk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.06.03. 16:53:00

@Conchobar: gorbacsov egy orosz áruló. nem véletlenül kapott nobel-békedíjat a nyugattól :)

Bell & Sebastian 2015.06.03. 16:55:31

A riport érdemi részét tudom igazolni, nem mese. Fogalmam nincs, miért pont Pozsgay az újdondász Ergé kedvenc, döglött lova?

Horváth István két fakanállal kavarta a moslékot, ezért boruljon rá a feledés jótékony homálya, hogy csak egyetlen példát hozzak.

Fijjug, nincs jobb dolgotok? Basztassatok olyat, aki még harap, annak lenne sportértéke.

Kommunista az tényleg nem volt. De akkor Kádár se, mert a mi rendszerünk a prolikra volt kiélezve, ami ideológiai elhajlás, könnyű belátni.

Hát ez, a mostani, mi a lófaszra van? Kertaljai turmixra?

Bell & Sebastian 2015.06.03. 16:59:41

P.I. egy képzetes, magyar nemzeti-szocialista munkáspárt tagja volt, ami bassza egyesek csőrét. Ennyi a lényeg.

Conchobar 2015.06.03. 17:51:19

@tesz-vesz: "gorbacsov egy orosz áruló. nem véletlenül kapott nobel-békedíjat a nyugattól" - Nem volt ő áruló, csak egy idealista, aki megpróbált egy doktrínát követni. Nem gondolta ő azt, hogy ha belepiszkál (glasznoszttyal meg peresztrojkával), akkor össze fog dőlni az egész. Ugyanilyen idealistákat manapság is lehet találni (például, akik a nemzeti érzést próbálják háttérbe szorítani, valamiféle sosemvolt-soselesz európaiságra, Európára hivatkozva)

csak egy néző 2015.06.03. 18:53:30

„Az, hogy most ficánkolhatsz, azt részben nekem köszönheted. Segítettem kiszabadítani a hazámat egy megszálló hatalom kebleiből és egy diktatórikus intézményrendszerből. Hogy most szabadon mozoghatsz, nekem is volt hozzájárulásom. Így.”

A riport készítésénél hárman ülték körbe a dohányzó asztalt.

Pozsgay elvtárs, az újságíró és Alzheimer úr, Pozsgay elvtárs "kótársa".

index.hu/belfold/2015/06/03/pozsgay_imre_nem_voltam_kommunista_80-ban_sem/

lavór 2015.06.03. 19:11:03

Mocskos kommunista a pártjával együtt.

Tündér_Lala 2015.06.03. 20:01:54

Pozsgai valódi kockázatot vállalt. Ne feledjük, hogy akkor még megvolt a párt kemény magja, a munkásőrség, de ami a legfontosabb, még itt voltak a szovjet csapatok. Ha a moszkvai puccs sikerül, akkor őt felakasztják. Reagan ide, Reagan oda. Merthogy az amik blöfföltek egyet, ha bejön (bejött) jó, ha nem simán végignézték volna, ahogy kitapossák a rácsatlakozók belét, szokás szerint. (Ukrajna)

A rendszerváltás módja - ha nem golyózzák ki - más lehetett volna, mert ő átlátta az ellenfél taktikáját. Antall is félt tőle, mert a kor legügyesebb politikusa volt és inkább hagyta felszámolni (szét lopni és kirabolni) az országot, minthogy a segítségét kérje.
Pozsgai pedig nem lett milliárdos, mint ellenfelei. A mocskolódás nem jogos.

Membran 2015.06.03. 20:27:10

Én úgy érzem hosszú évek távolából ebben az országban annyi forradalmár és ellenálló lett már. Érdekes hogy amikor a Szovjet Déli-Hadseregcsoport közel ahhoz a településhez ahol felnőttem szinte folyamatosan ki-be vagonírozott - volt hogy napokig - akkor valahogy egy ellenálló és forradalmár sem volt a közelben hogy megmutassa mekkora hős.

Amikor megkapta a vörös nyakkendőjét és úttörő lehetett büszkén feszített itt mindenki senki sem akarta vissza adni.

Az afgánok annak idején nem kértek a Vörös Hadseregből ezt meg is mutatták. Itt mindenki lapított aztán utólag mekkora szabadságharcossá váltak egyesek..

Indriq 2015.06.03. 20:44:26

Remélem egyszer bevallja, hogy annó Noé álnéven ő mentette meg a világot..

Szégyenteljes köpönyegforgató, de megtalálta a hozzá hasonlókat.

6.Lenin 2015.06.03. 20:51:16

Gondolom, hogy a "ficánkolást" másként gondolhatta.
A sok kis szartúró, akik most itt (is) vidáman "ficánkolnak", nem sokat értettek meg a mondandójából.
Reagennel 1 lapon említeni is 1 jó nagy baklövés.

Bell & Sebastian 2015.06.03. 20:58:09

@Tündér_Lala: Az ukrán reaktor robbanása után már nem volt reális veszély a szovjet restauráció, utána egy hónappal újra felosztották a világot azok, akiket Gorbacsov és Reagan képviselt. Ugyanott eldőlt az a német egyesítés, Ausztria maradt.

Aki megkapta a drótot, márpedig a magyar KB megkapta (vajon melyik oldalról hamarabb?), innen tudott tervezni.

Ettől kezdve még Gyula vitéz télen-nyáron is ellenállt.
Ő speciel a pecsenyéjét sütkérezte, ez a na-zi pedig az állami vagyon sportszerű magánosításán munkálkodott és a mez-gaz átvitelen a Styx túlpartjára.

Ha innen nézzük, Antall a kőműves kötényében csak egy szánalomra méltó balek volt, aki még megváltozott tudatállapotban is inkább megváltott, mint lemondott.

Közben szép csöndben kinyírták a szolgálatok a potenciális (igazi) ellenzéki politikusokat, akik közül nem egy fantaszta volt ugyan, de képtelennek bizonyult az együtt vonyításra a sakálokkal.

Vértelen renccerváltás? Mértékadó becslések szerint 3.000 ember harapott fűbe a politikai maffiák háborújában!

Aki túlélte, nem csak a szerencséjének köszönhette, hanem egy jó adag megalkuvásnak is!

Itt is csak olyan kerülhet pozícióba, akinek homlokán ott a pentagram. Listára bárki, legfeljebb kihúzzák.

Pozsgayval jobban jártunk volna -szerintem-, mint Mordor urával.

homoródkarácsonyfalváért 2015.06.03. 21:35:29

@bbjnick: Kb. egy éve láttam Pozsgayt a békásmegyeri piacon. Öreg ember, akin láthatóan átment a történelem és a saját sorsa.
Egy nagyon ócska Opellel volt, az autó össze-vissza volt törve.
1987-ben (!) ügyvédjelöltként mondtam (az egyébként tróger minden hájjal megkent principálisomnak), hogy pénteken nem jövök az irodába, megyek egy balatoni Pozsgay előadásra. Az ügyvéd kiröhögött, majd 1989-ben elhagyta az ügyvédi irodát és privatizált egy komoly fővárosi céget. Kurva nagy piros könyve volt, a mai napig a gazdagok között van.
Pozsgay nincs a gazdagok között,láttam, hogy szegény ember maradt.

A két történetet muszáj volt elmesélnem, nem maradhat bennem.

(PS. Az ügyvédnek igaza volt amikor kiröhögött. Én azt mondtam, hogy innen remélünk valamit, ő meg röhögött. És tényleg nem Pozsgaytól kellett volna remélni, mert átlépett rajta a történelem. Rajta, meg a TISZTESSÉGÉN. Privatizálni kellett akkoriban, röhögni, de semmiképpen nem az erdélyi magyarok érdekében beszélni.) :-(

komplikato 2015.06.03. 21:39:06

@Bell & Sebastian: Német egyesítés kissé zűrösebb volt, a britek és franciák mászkáltak Gorbacsovékhoz lobbizni, hogy megakadályozza. Kérdés, hogy eme tevékenységet utána is folytatták még?

Ami itt le lett írva bevédésnek, rohadtul nem győzött meg, hogy Pozsgay nem egy utolsó szemét köpönyegforgató III/III-as főkomcsi. Ezt tetézte amit elkövetett a Fidesz keblére borulva.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.03. 21:41:19

@Tündér_Lala: Majdnem akkorát, mint 1957-ben a hasított körmözéssel. Akkor még felfestették a falra a MÚK-ot, készenlétben álltak az osztrák határon a horthysta-fasiszta tiszti különítmények: ha meghátrálni kényszerül a Szovjetunió, őt felakasztják.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2015.06.03. 21:55:21

Pozsgayt kitüntetik, Biszkut elítélik...
Pedig csak annyi a különbség, hogy az utóbbi később is ugyanazt mondja, mint korábban.
A hatalom komcsija jó szagú, az elképzelt ellenzéké büdös.
Ennyit az elvhűségről...

bandigyerek 2015.06.03. 21:58:38

A pozsgay nevűtől nagyobb köpönyegforgató szarházi nem volt a magyar történelemben. Verje meg őt az isten.

Robinzon Kurzor 2015.06.03. 22:00:43

Üzenet ergének: nem Pozsgaynak kellene üzenni, hanem Ádernek, Orbánnak.

Ha lenne vér a pucában, ugye.

Bell & Sebastian 2015.06.03. 23:23:23

@komplikato: Ilyen a mikrotörténelem, kinek Pirospozsgay (ha jól emlékszem, így neveztük), kinek Kaméleon és a negyven rabló. Tompikástúl, aki később kerül sorba, renccerváltás után.

Bell & Sebastian 2015.06.03. 23:27:29

(A mindig kipirult képe miatt és azért, mert nem teljesen volt vörös, vagyis kommancs. Kóstoláson sosem köpött, lenyelte, ami nekem tetszett.)

Bernik 2015.06.03. 23:56:46

Ez a Pozsgay elvtárs a "pofám leszakad" tipikus esete.
Az MSZMP - tehát a Nagy Imrét, Mansfeld Pétert és a többi magyar hőst kivégző, a hazánkat 4 évtizeden át, idegen tankok felügyelete alatt 100 évre megnyomorító maffia - legfelső, legbelső vezetésének tagja ("Politika Bizottság") ma azt merészeli pofázni, hogy neki köszönhetjük a szabadságot.
Nem ám a szovjet diktatúra hazugságait oly mértékig naívul hívő Gorbacsovnak, aki főtitkár létére bevette, hogy az aljasság, a gyilkolás és az eszement gonoszság habarcsa nélkül birodalma nem hullik darabokra. Dehogynem, hiszen az tartotta össze!
Nem ám Ronald Reagennek, aki törölte szótárából az "enyhülés" hazug mítoszát, felcserélve a gonosz birodalmával szembeni kíméletlen harccal.
Nem ám II. János Pál pápának, aki elültette a szovjet birodalom leigázottjaiban a "ne féljetek" parancsának magvát.
Nem, Pozsgay elvtárs most megint hülyének néz minket, mert azt hiszi, már nem emlékszünk rá, hogy semmi mást nem tett, mint időben fordította ki vörös köpönyegét.
"Neki köszönhetjük" a "ficánkolást". Már ez a szóhasználat is kifejezi, mit tart a szabadság eszméjéről egy ilyen nemzeti-szocialista, lelki torzszülött.
Aki méltó eszmei haverja és kirakati bábuja a most éppen nemzeti színűre mázolt, pocakos bolsevik diktátorunknak, a keresztapák vörös lelkű, nyugatgyűlölő keresztapjának.

Bernik 2015.06.04. 00:11:44

Na mi van, "nemzeti" bolsikáim?! Semmi tiltakozás? Nem kaptok levegőt az igazság láttán?

Szabványok 2015.06.04. 00:14:21

@Bernik: Vedd hozzá, hogy már a MDP-nek is tagja volt, soha nem volt rendes munkája mindig pártmunkás volt. Mindig felfelé törekedett, nem kevés csúnya dolgot kellett megtennie, hogy 40 évig a felsővezetésben legyen, egyre magasabb posztokon. Ezeket a posztokat valamiért adták. Most avassam szentté, mert 40 év után, amikor látta, hogy karrierforrása hamarosan összedől, leszált a döglött lóról és megfordította a köpönyegét?
89-ben nem lett KE, 90-ben hülyére verték a választásokon (Szájer?), mert még tudták ki ő.
De most már mindenki nosztalgiázik Kádár rezsimmel, előjön, hogy ő volt a "jó" abban a rendszerben, a többiek a rosszak.
Szánalmas.

Bernik 2015.06.04. 00:20:43

@Szabványok:
"Szánalmas."
Valóban, de sajnos sokkal több is annál: veszélyes, és minden bajunk fő forrása ez a típusú hazugság. Mert lehetetlenné teszi a múlt és a múlt diktatúra kiszolgálóinak megfelelő minősítését.

2015.06.04. 00:28:11

@Frady Endre: Semmi gond. Majd tíz év múlva Pozsgai bácsi nyilatkozik, hogy a fideszt ő belülről bomlasztotta...
Mondjuk nem volt túl kapkodós fajta, mert a pártkönyve nem 1989-es keltezésű....
1956-os mszmp pártkönyv, de már előtte is mdp tag.
Egyébként mely pártokban is szerepelt eleddig, mi is lett a sorsuk?
A nagy hős belülről bomlasztó az MSZP tagja 1990-ben, majd az NDSZ megalapítója. A párt megszűnt. 1997 MDF. A sztori ismert.
Hatékony beépített ügynök, az tuti!

De rossz ómen.

Bernik 2015.06.04. 00:41:31

"Politika Bizottság"
= helyesen:
"Politikai Bizottság"
... ha valaki nem tudná.
A legbelső, legfelső brancs volt a szovjet felügyelet alatti, hazánkat uraló kommunista maffiában.

átlátó 2015.06.04. 01:24:03

Belülről bomlasztotta a pártot. Ez a pállott szájú.

Veder1 2015.06.04. 03:46:03

1. hozzászóló: "veretes trutymó"
2. hozzászóló: "buzi"
3. hozzászóló: random ember
4. hozzászóló: "komcsi"
5. hozzászóló: "minek"

és így megy ez minden nap...

czjanos 2015.06.04. 05:29:30

A kutya nem törődne már Pozsgayval, ha nem adta volna ezt a nyilatkozatot az Indexnek. Hiába, van az úgy, hogy az ember öregkorára már nincs birtokában minden régi képességének. Szólt, ezzel magára húzta a mocskos lepedőt.

Conchobar 2015.06.04. 06:56:24

@czjanos: "A kutya nem törődne már Pozsgayval, ha nem adta volna ezt a nyilatkozatot az Indexnek." - Azért valahol érthető az ő megkeseredettsége is. Bármennyire is részese és támogatója volt a magyarországi szocializmusnak, ő 1988-1989-ben mégiscsak egyike volt azoknak, akik szembefordultak avval a rendszerrel. Az a rendszer összeomlott, de Pozsgaynak ebből semmilyen személyes előnye nem származott (szemben azokkal, akik a bátor politikai kiállás helyett saját zsebük megtömésén ügyködtek). Így aztán úgy érzi, hogy az 1989 közüli szerepvállalását és magatartását antedatálnia kell

Pelso.. 2015.06.04. 07:22:56

@Conchobar: más megközelítésben: rendkívül magas pozicióban volt, egyedülálló információk birtokában. Mérlegelt, s igazított a köpönyegen.

lezsír (törölt) 2015.06.04. 08:07:27

Pozsgay egy pártember volt, de tudtommal sose gazdagodott meg, nem privatizált milliárdokat, nem is lett igazán szerepe az új rendszerben. Ez számomra pozitív. Őt az elégíti ki, ha fontosnak érezheti magát, meghallgatják, amit összebeszél.
Módszerváltás után is többször kérte a labdát, jelentkezett, de sose passzoltak már neki.

A rendszerváltást, hogy hogy legyen, azt már előre letárgyalták az amerikaiak és az oroszok, szovjetek. Ugye senki se hiszi, hogy ilyen Horngyufák meg Pozsgayk beleszólhattak, hogy mi lesz, hogy lesz...
Az akkor hatalomban lévők a fiaikat beépítették Fideszbe. A rokonságuk a belügy magas köreiből bevédte őket.

Pozsgay olyan szerepet tölt be, mint a Hóbagoly Boross. Egyszer valami oknál fogva magas pozícióba sodorta az élet és azóta emlékezéseiből él. A Fidesz környékén meg ezért leesik nekik valami zseton.

fay rodisz 2015.06.04. 08:22:39

pozsgai elvtárs tökéletes példája a naracskommunisták kettős mércéjének.

Könnyes szemmel, lógó, lefetyelő nyelvvel harsogják, hogy a mi kommunistánk jó kommunista, hiszen a rendszert belülről bomlasztotta, elfelejtve azt a háborút amit Megyó ellen indítottak, amikor pontosan ugyanezen indokokat hozta fel amivel hű elvtársuk most magyarázza az eldobott régi eszméit.

A fideszkomcsiknál aljasabb féreg nincs a világon.

fay rodisz 2015.06.04. 08:24:08

@Vödör:

A bogáncsra nem lehet azt mondani, hogy piros rózsa, mert nem az.

fideszest sem lehet dicsérni, mert aljas szemétláda az összes.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.04. 08:38:18

az egész interjún érezni, hogy elment már az esze a vén hülyéjének...

Ez az egyetlen igaz, őszinte mondata:

"int mondtam, a rendszer megdöntőjének tartom magam. Kevesen voltunk, de sokan maradtunk."

És tényleg ahogy egyre messzebb 90 úgy egyre többen vannak...

Zollerbá 2015.06.04. 09:11:49

„Aztán Horváth István is Budapestre került, aki volt a minisztertanács elnökhelyettese,
1987 és 1970 között pedig már ő volt Kádár III/III-at is felügyelő belügyminisztere.
Közben a duó trióvá növekedett, hiszen csatlakozott hozzájuk Stumpf István, aki 1983. augusztusában, a budapesti V. kerületi „Ságvári Endre” házasságkötő teremben feleségül vette Horváth István leányát.
Stumpf aztán a Gellérthegyen lévő, Ménesi úti jogászkollégium nevelőtanára lett, s ott ismerkedett meg Orbán Viktorral, akit itt nézett ki, későbbi konspiratív terveihez magának és belügyminiszter apósának.
1989. június 16-án ez a politikai triumvirátus egy fővel, Orbán Viktorral gyarapodik. Nagy Imréék újratemetésekor, amikor a forradalmárokról szinte szó sem esik, csak a reformkommunisták ’56-os hőstetteiről, ekkor lép a színre Orbán, akinek szinte a szervezés utolsó pillanatában találják ki a negyedik, az ifjúság reményeit magába záró üres koporsót.
Orbán, ezen az újratemetésen bátran haza küldi, a már ekkor csomagoló, megszálló orosz katonákat.
Orbán ekkor már bizalmas kapcsolatban áll Pozsgayval, Horváth Istvánnal és Stumpf Istvánnal, így pontosan tudhatta, mert megmondták neki, hogy mi hangozhat el a Hősök terén. Hogy meddig mehet el, meddig lehet bátor.
Sőt, egyes vélemények szerint Orbán, beszéde tartalmát előre egyeztette Pozsgayval.
Így két hős is magasba emelkedhetett, szinte egy időben. Az ellenforradalmat népfelkeléssé minősítő Pozsgay és az oroszokat hazaküldő Orbán.
Orbán, ezt követően, mintegy az ifjúság sorsát jobbra fordítandó elképzelést jelképezve, részt vehetett az ellenzéki kerekasztal tárgyalásain- az MSZMP-t és a KISZ-t Pozsgay Imre képviselte.
Van itt egy érdekes teória, aminek ismertetésénél el kell azért mondani, hogy az akkori SZDSZ sem volt igazi ellenzéki párt, hiszen volt ÁVÓ-s csemeték gyülekezési helye lett, de azt mondják, hogy mivel Pozsgay, az általa oly’ nagyon gyűlölt SZDSZ-esekhez nem tudott közel férkőzni, s így képtelen volt információkhoz jutni, az információ szerzés feladatát, mint az SZDSZ ifjúsági szervezetének vezetőjére, Orbán Viktorra bízták. Orbán, közel lévén az SZDSZ-hez és Stumpf Istvánhoz is, Horváth István legnagyobb gyönyörűségére, ezt a feladatot, mondják, játszi könnyedséggel oldhatta meg.

A Pozsgay-Horváth István- Stumpf- Orbán kapcsolaton végig tekintve, egyre inkább érthetővé válik a FIDESZ elnökének 1998-as lépése, amikor is pártja választási győzelmekor Stumpf István, Kádár volt belügyminiszterének, Pozsgay barátjának veje lett az Orbán kormány kancelláriaminisztere.
Pozsgay pedig később, 2005-ben, a győzelmi hitben tobzódó Orbán javaslatára a Nemzeti Konzultáció egyik meghatározó figurájává lépett elő. Pozsgay egyébként, sem a „rendszerváltozás” előtt, sem utána, sohasem bírálta Orbánt, sőt, mint egykori „lektor”, a Hősök terén elmondott beszédéért még „párt” dicséretben is részesítette.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.04. 09:29:22

@Tündér_Lala:

A moszkvai puccs nem változtatott volna Mo. helyzetén.

A moszkvai puccs elkövetői sem akarták a kommunista rendszer visszatérését, ők a kínai modell mellett voltak, azaz nem ellenezték a rendszervéltozást.

A harc akkor a liberális kapitalista Jelcin és a kínai típusú kapitalista puccsisták között volt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.04. 09:31:35

@bandigyerek:

Ha Pozsgay ballib lenne most, istenítenéd őt. Akkor most ő lenne a második "Árpi bácsi", a ballibek másik személyikultusz-ikonja.

Bambano 2015.06.04. 09:53:30

jól fogalmazott: "kevesen voltunk, sokan maradtunk", csak nem jó skatulyába rakta bele magát.

Orbán életében soha nem lőtt akkora bakot, mint amikor ugyanazzal íratja meg az új gránitszilárdságú alaptörvényt, mint aki az előző, Orbán által annyira utált alkotmányt írta.

IdomitottFoka 2015.06.04. 10:04:53

Rendszerváltó, aha persze. Ha a Szovjetúnió nem dől össze magától, akkor itt továbbra is nixugribugri lenne. Sikíts, te kurva! - mondta az egér az elefántnak.

hacsaturján 2015.06.04. 10:10:11

ha pozsgaynak lehet szedettvedett opelja, a biszkunak meg tolószéke, akkor mirül ugatérozunk, drága magyar tesvéreim? vissza köll hívni az egy és megbonthatatlant, miként mán úgyis ugrásra készen áll! a többi csak álság.

csak egy néző 2015.06.04. 10:22:19

„Tudja, én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam. Hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az Önök párttársai voltak! Kérem, hogy ezt ne felejtse el! A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták. Azok az emberek, akikkel Ön ma is egy pártban ül. Elnézést kérek, hogy erről vagyok kénytelen beszélni egy olyan időpontban és olyan helyen, amit nem ezért hoztak létre.”

"Tudja, én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam." Mert azzal nagyjából egyet is értek.

"Azok az emberek, akikkel Ön ma is egy pártban ül"
A mondat helyesen:
Azok az emberek, akikkel én ma egy pártban ülök.

Boka1 2015.06.04. 10:42:59

Pozsgaynál nagyobb lúzer csak kettő volt.

1. Martonyi János, aki 1988-ban kérte felvételét az MSZMP-be

2. Révész Mártírusz, aki beleszaladt egy gumilövedékbe, amikor a harcostársai már otthon voltak.

sas70 2015.06.04. 10:50:50

Mindenkinek szelektív az emlékezete, csak van akinek nagyon!

sas70 2015.06.04. 10:52:15

@maxval bircaman szerkesztő: Ez nagyon durva összemosása a dolgoknak, személyeknek!
Nagyon hiányosak az ismereteid, menj és tanulj inkább, hogy ne beszélj oltári nagy baromságokat!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.04. 10:55:16

@sas70:

Pedig gondold csak át jobban,,. Horn hősnek számít a ballib körökben, pedig UGYANAZ az életpályája, mint Pozsgaynak, csak kommunistából nem nacionalista lett, hanem liberális.

csak egy néző 2015.06.04. 11:15:03

@maxval bircaman szerkesztő:
Birkapásztor komám ott a bolgár hegyekben. Miért is lenne félremagyarázása a dolgoknak?
Szerinted nem ott ülnek a fidesz padsoraiban a volt káderek? Nem ők részesülnek a jóból? Azért, ha egy két tanácsel..., akarom mondani polgármester múltját megnéznénk azt hiszem érdekes dolgok kerülnének napvilágra és volna még egy két érdekes életrajz a potentátok között is.
Pásztorkám, maradj csak meg ott a birkáid között, nehogy szétszéledjen a nyáj.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2015.06.04. 11:30:09

Felháborító és egyben gyomorforgatóan undorító volt Pozsgay elvtárs tegnapi nyilatkozata!
Egy kivénhedt, szenilis kriptokommunista szívja el előlünk a levegőt jelenleg ott a narancsbolsevisták között!
Már régen valami elfekvőben lenne a helye ennek az istenbarmának!

pitcairn (törölt) 2015.06.04. 11:33:35

@maxval bircaman szerkesztő:

speciel ezek inkább különböző szocialista/kollektivista táborok között mozognak, az un. "szociál-liberalizmus" is az

Bell & Sebastian 2015.06.04. 11:48:25

@Zollerbá: Szép találat, így volt. Lehet súlyozni köztük.

Bambano 2015.06.04. 12:02:19

@maxval bircaman szerkesztő: a tény, hogy valaki nem lett nacionalista, manapság önmagában hősies.

Horn meg az egyetlen ember (ja, nem, Német Miklós a másik), akik képesek voltak ebben a porfészekben olyat produkálni, amit elismer a nyugati világ. Az, hogy ők indították el a német újraegyesítést, az egyetlen dolog a magyar külpolitikában több száz éve, amiért őszinte hálát kaphattunk, nem csak kegyelemvigyorgást.

Ezért jó Horn megítélése. Sajnos a magyar teljesítmény olyan, hogy egy ekkora dolognak is örülni kell.

seahawks 2015.06.04. 12:33:43

engem is felháborított, ahogyan az indexen fényezte magát.
Pozsgay Imre egy mocskos komcsi, akit a többiekkel együtt, akik kiszolgálták a diktatúrát, el kellett volna ítélni.

seahawks 2015.06.04. 12:35:05

@maxval bircaman szerkesztő:

Horn csak a balos körökben számít hősnek, se az szdsz-esek, sem az lmp nem istenítette-isteníti őt.

zia77 2015.06.04. 13:43:55

Pozsgay. Elég gusztustalan, amit csinál. Nem kell megtagadnia a múltat. Változhat az ember véleménye a társadalomról. Ő miniszter is volt valamikor a '60-as években. No, kevés párton kívüli és nem hithű kommunistát neveztek ki miniszternek annak idején. Egyről sem tudok. Azt hiszem oktatási vagy hasonló jellegű miniszter volt, és a BME rektora volt (elfelejtettem a nevét) a vetélytársa, akik miatt így egyszerre két miniszteri állást is csináltak.

n3spr3ss0 2015.06.04. 13:54:47

Ahogy Szörényi Levente mondotta: leugrott az Mszmp vonatáról és felugrott a nemzeti vonatra.

nu pagagyí 2015.06.04. 15:25:45

Pozsgai most a Fideszt bomlasztja.

Jesus4871 2015.06.04. 15:59:14

@Bernik: Ezt te komolyan is gondolod?Reagen, II. János Pál mint az élharcosok? Csak egy ép kiszenvedő oroszlánt rugdostak... Aki a saját betegségébe döglött bele.

gyalog.galopp 2015.06.04. 16:08:02

"Nem jobboldali párt. És ettől nem lettem jobboldali. Ha gazdaságpolitikáról, szolidaritásról van szó, baloldali vagyok. Ha szabadságról, parlamentarizmusról, akkor liberális. Ha hazáról, iskoláról, történelemről, akkor konzervatív."

Hát igen, ez Pozsgay, nem több, nem kevesebb , nem ez, nem az, nem lopott, nem csalt, csak nem tudta eldönteni, hogy kicsoda, micsoda.

ferencke333 2015.06.04. 17:27:32

@Tündér_Lala: Csirkefogó volt. 89-ben valóban olyan írásokat publikált, amelyek egyértelműen az akkori rendszer alapjait kérdőjelezték meg. Hazafias Népfront elnök meg azért lett, mert a nacionalista szövege alapján a rendszerellenesek is elfogadták valamennyire. Nagyszerű politikai tett, mondhatom, ha valaki évtizedekig komoly haszonélvezője egy rendszernek, sőt benne van, annak egyik vezetője, után meg felbomlasztja azt. Ha mégis van érdeme, az az, hogy nálunk nem kellett az a több száz halálos áldozattal járó cirkusz, mint Romániában, a változás véghezviteléhez.

bandigyerek 2015.06.04. 19:29:47

@maxval bircaman szerkesztő: óóó, hát ha te mondod, biztos úgy van, bölcs jedi lovag...

gyalog.galopp 2015.06.05. 12:33:08

A saját empirikus ismereteim alapján, azokban, akik a 70-es évek végéig töltötték be a 18-at, azokban általában van több-kevesebb pozsgai. Egy kevert illuzórikus világszemlélet, egy baloldali gazdaságpolitikáról, ami egy baromság, egy liberális parlamentről, ami egy másik baromság, egy konzervatív hazaszeretetről, ami hab a tortán. Ez a három együtt totális kiszolgáltatottságot , cselekvőképtelenséget eredményez.

ferencke333 2015.06.05. 13:27:05

@gyalog.galopp: x éves. Üdvözlettel kecskesajt.

ferencke333 2015.06.05. 13:30:02

@gyalog.galopp: baloldali gazdaságpolitika: baromság. Jobboldali gazdaságpolitika: gazemberség. Liberális parlament: baromság, illiberális parlament: az már majdnem Belarusz, vagy Moldova. Konzervatív hazaszeretet: hab a tortán. Csakhogy hol a torta?

xclusiv 2015.06.06. 03:23:24

ergé, maximális tiszteletem.
És persze Reagan-nek is, az igazi konzervatívnak. Köszönet mindenért, nyugodj békében!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.06.06. 08:16:31

@Tündér_Lala: Habár berzenkedem Pozsgay érdemeit felemlegetni, mégis biztosan kellett lennie valaminek a fickóban, ha ez a moslék hazaáruló, a bolsevizmust a hatalomba visszacsempésző Antall mellőzte. Márpedig akit Antall nem szeretett, az rossz ember nem lehet.

Bell & Sebastian 2015.06.06. 10:00:19

@Mr Falafel: Éppenséggel O. sem Pozsgay receptjéből főz, hálából tartja. Ami rendben is lenne, a többi keresztapját sem üldözi senki.

Csakhogy nem közfelkiáltással kaptak amnesztiát, a hálózatok vidáman irtották a sorból kilógókat, az olajbizniszen mindegyik megszedte magát, az amcsi nagybácsi ellenünk játszik, Feri lecsukhatatlan, usw.

Magyarán, sokba van nekünk ez a kontraszelekció még akkor is, ha O. túllépett pártfogóin.

Akik közt -valljuk be-, még P. a legártatlanabb.

Bell & Sebastian 2015.06.06. 10:07:07

@xclusiv: Azok előtt tetszik hajbókolni, köszönni a szabadulást meztelen seggel, akik lágerbe csukattak bennünket az unokaöccsükkel.

Amikor közénk is lövethettek volna, így gondolja?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.06. 11:54:03

mondjuk már ki végre, hogy pozsgay elvtárs az áldozata volt a komcsi rendszernek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.06.06. 19:16:50

@Bell & Sebastian: Ja, hát a Tora Nostra örökké él.

xclusiv 2015.06.06. 21:30:49

@Bell & Sebastian: "Azok előtt tetszik hajbókolni, köszönni a szabadulást meztelen seggel, akik lágerbe csukattak bennünket az unokaöccsükkel."

Úgy érted, hogy Ronald Reagan csukatott titeket lágerbe?

(Ha valaki esetleg nem értené a pozsgay elvtársnak érkező üzenetet:
www.google.hu/search?q=reagan&tbm=isch )

Bell & Sebastian 2015.06.07. 00:36:37

@xclusiv: Kennedynél követték el utoljára azt a hibát, hogy elengedték a kezét egy elnöknek. Ír-angol gyökerű a család és az alkoholon szedték meg magukat.
Az utána jövők már szabadon csereberélhetők, bármelyik egy másikra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.07. 08:41:32

@Counter:

igazából az kéne, hogy péter gábor még él, és most az ő seggét nyalnák a pozsyé helyett (ostoba fruzsy cica nem kúrja el, most a béla bácsival lehete megtenni). bébézsuzsika meg a plafonra élvezne, hogy már megint hogy megadták a zsidókomcsiknak. az őrmi, ahogy leírja, hogy péter gáborhoz képest ergé családja évmilliók alatt sem teljesített semmit, és a végén bellsebi kiposztolja a fácséra a saját pálinkás-répás hányásából, hogy tetveszsidók.

cuki, na.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.06.07. 10:49:32

@mavo: Remélem, most elégedetten vakargatod a csökött pöcsöd, hogy mekkora okosságot írtál. Persze, ha nagyanyád gazdasági megfontolásból nem az egyenesági unokatestvéréhez ment volna feleségül, majd apád nem a nagyanyád testvérének lányát csinálja fel, talán nem lennél retardált. De így...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.07. 13:08:31

@Mr Falafel:

fogadjunk, nácikám, te ilyenkor vagy kulturált.

Zollerbá 2015.06.07. 16:05:23

"Elnöki díszvacsora Pozsgay Imre 80. születésnapjára
- 2013.12.02. 12:31
A múlt héten Áder János köztársasági elnök ünnepi díszvacsorát adott Pozsgay Imre tiszteletére a Sándor-palotában. "
Pozsgay 1956 után együtt "dolgozott" a kecskeméti pártbizottságon Horváth Istvánnal, aki később belügyminiszter lett és így felügyelte a III/III-as szolgálatot is és szervezte a békés módszerváltást. Az ő kedves lányát vette el Stumpf István aki később a Bibó koleszben felügyelő tanára lett az alakuló fidesz vezérkar tagjainak, a véd-ernyőt és az ukászokat az após adta!!!
Ezért hálás Áder Jani, ha nem hiszed nézd meg a Youtube, 53. másodpercnél a szakállas alak!
"A MISZOT első sajtótájékoztatója 1988"

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.06.07. 18:35:06

@mavo: Ne használj olyan szavakat, amiknek nem ismered a jelentését!

xclusiv 2015.06.07. 19:26:51

@Bell & Sebastian: "Kennedynél követték el utoljára azt a hibát, hogy elengedték a kezét egy elnöknek."

Szép elmélet, de nem hiszem, hogy úgy lenne igaz ahogy sugallod. De az a szép ebben se pro, se kontra nem tudunk bizonyítani.
Ettől függetlenül a múlt század legfaszább politikusainak egyike volt Reagan, szerintem legalábbis.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.08. 16:02:46

@mavo: Péter Gábor diszkvalifikálta magát a fideszeskomcsi-kompatibilitási versenyből azzal, hogy zsidó. Az, hogy halott, így már kb. mindegy is.

@Di622: Támogatja a Fideszt. Ennél lehet-e többet tenni?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 18:21:06

@Di622:

például marcista leninpista egytemet vezetett, megyei agitációs és propaganda osztályt is, aztán volt mszmp sajtóosztály vezető, továbbá előbb központi bizottsági, hatalmi harcok után hazafias népfront főtitkár, majd politikai bizottsági tag és oktatási, majd államminiszter épp akkortájt, amikor saját bevallása szerint ő már nagyon nem volt komcsi. :)

verdikt: nemkomcsi hős ellenálló. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 18:26:12

@Frady Endre:

talán kezdjük azzal, biszku mióta is az "ellenzék komcsija". :) ráadásul béla bácsit miért tudták "elkapni"? komcsizmusbűntagadásért. :D aminek van hollókosztos verziója, is, csak az fúj, szólásszabadságellenes. :D

az, hogy pozsgay eftike a fidesz komcsija, az rendben, az nem igazán tagadható. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 18:40:05

@Counter:

kis akarással péter gabeszből is faragtak volna józsidót, nem kell aggódni. kezdjük talán egyből azzal, hogy éppen elég nemjózsidót kínoztatott meg.

az viszont ellene szól, hogy a komancsok őt is majdnem vádolták a szovjet anticionista/antiszemita perek magyar megfelelőiben (márpedig az ilyesmiben a komcsik tévedhetelenek), csak hát az nagy sztalin elvtárs váratlan halála miatt sajnálatos módon elmaradt.

az pedig végképp ellene szól, hogy nagyjából pozsgay eftike mélyen antikomonista karrierjének kezdetekor csukták le, és 1959-es szabadulása után már soha nem került a tűz közelébe. ellentétben a mélyen antikomonista pozsgay eftikével, akinek a csúcsot jelentő köztársasági elnökké választását többek között éppen a fidesz akadályozta meg.

pedig azért a kb és pb tagság és hazafias népfront főtitkárság után kellett volna az igazi csúcs.:)

a magyar történelem tele van izgalmasabbnál izgalmasabb történetekkel. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 20:24:51

@Counter:

patai elvtárs remek találat, de azért az mno kiváló cikke is tatalmaz szép meglepetéseket.

aszondja a képaláírás, hogy "Olyanok, mint a három testőr, csak négyen vannak"

zseniális, ezek szerint ez a derék, művelt mti-s úriember még azt sem tudja, hogy mi a három testőr alap poénja. hát még filmen sem nézte meg a szerencsétlen? asztakurva. ja, mondjuk filmen az halivudi mocsok, olyat magyar ember nem néz.

az már külön fincsi, hogy matolcsy szerint a mocskos ellenség nem ám egy gyurcsánybajnai (mondjuk egy eredetileg gyurcsányista-draskovicsista volt mszp-s majdnem miniszterelnökjelölttel, mint haza megmentőjével elég durva is lenne) hanem pont az első orbán-kormány 3 gazdasági embere, akik 2000-ig teljesen normális gazdasági pénzügyi politikát folytattak, (konkrétan abból éltek meg 2010-ig, hogy rájuk mutogattak, hogy lám-lám), majd jött a kicsoda is? és elkezdte két kézzel szórni a lovettát, most meg fegyelmezett gazdaságpolitikáról hablatyol. zseniális! már csak kéne hozzá találni egy odaillő virág elvtárs idézetet! :D

úgy vélem, ez biztos, hogy komoly, mert viccnek durva lenne.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.06.08. 20:35:59

@mavo: De érted, szerencsétlen nyomorult agg apósát rángatják a bíróságon, ő meg az ország testőre, MSZP-s ex-miniszterelnökjelöltként... ilyen ország pedig nincs. (Mi lett azzal a sorozattal, téma hiányában elsorvadt?)

Igen, ez komoly. A pártállam osztályvezetői rétege mára befutott, velük kell kiegyeznie, aki labdába rúgna. És ők a régi mesterekkel és pályatársakkal könnyebben egyeznek ki, hát na, van ilyen.

Az mno-st meg elnyomták a komcsik, nem olvashatta Dumas-t, de attól még jó és megbízható elvtárs, majd bepótolja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 21:10:39

@Counter:

nono, csak volt apósa. patai elvtárs már akkor is tudta, mikor kell továbblépni: valami egészen elképesztő véletlen folytán éppen akkor hagyta ott a biszku családot, amikor béla bácsi kiesett a pixisből.

hiába no, vannak emberek, akiknek hihetetlen érzékük van ahhoz, hogyan kell a süllyedő hajót pont a legjobbkor otthagyni.

viszont nem mno-s. a három, vagyis négy testőr ánuszrózsájába finom érzékkel benyalintó képaláírás mti-s műremek. megéri, hogy a hálás utókor megőrizze a művelt szerző nevét: balogh zoltán / mti

ps: nem kicsit lepett meg, hogy drazsé milyen elragadtatással írt matolcsyól és patairól.