Thürmer Gyula: Szükségtelen volt a rendszerváltás
2014. március 28. írta: Redakció

Thürmer Gyula: Szükségtelen volt a rendszerváltás

thurmer_gyula_interju.jpg

A Magyar Munkáspárt elnöke szerint az emberek bölcsen döntöttek, amikor 2010-ben elküldték a szocialistákat és liberális társaikat, de a Fidesz sem valósított meg sok mindent az ígéretei közül, bár a rezsicsökkentés jó. Thürmer Gyula úgy véli: ki kell kilépni a NATO-ból, az EU-ból, és újra kell szabni Európa térképét. A pártelnök elárulta, miért nem tartják jónak az egypártrendszert, illetve miért Kádárral kampányolnak, ha nem akarják visszahozni a Kádár-rendszert.

„Hogyan ítéli meg az elmúlt négy év kormányzását?

Az emberek 2010-ben bölcsen döntöttek, amikor a szocialistákat és liberális társaikat elküldték. Szétlopták az országot. Az emberek nem éltek jobban, szegényebbek lettek. Változásra volt szükség. A Fidesz ígéretei jók voltak, hiszen a Fidesz azt ígérte, amiket az emberek hallani akartak. Ki ne akarta volna hallani, hogy munkahelyek lesznek, jobb élet lesz, megélhetés lesz, függetlenek leszünk. Na most nem ez következett be. A Fidesz teremt munkahelyeket, de legalább olyan intenzitással pusztítja is azokat. A külföldi vállalatokra való támaszkodás is egy irreális út. A külföldi vállalatok bármikor elmehetnek az országból, és el is fognak menni, ha a haszon nem akkora, amekkorát szeretnének. Ugyanakkor a Fidesz szinte büntetésként kezeli a magyar vállalkozókat, nem támogatja őket. A Fidesz ígéretei, például a rezsicsökkentés, jó dolgok. Csak hát a családok kiadásai nem csak a rezsiből állnak. 

Mit gondol a baloldali összefogásról? 

Én azt érzem, hogy ezek az emberek nem itt élnek, nem értik a problémákat. Elég sokat járom az országot, nem csak a választási kampány idején, hanem mindig. Azt látom, hogy a legnagyobb gond a munkanélküliség, ezzel összefüggésben második legnagyobb gond a szegénység, harmadik pedig a félelem. 

Ezeket ők is el szokták mondani. 

Elmondják, de az erre adott válaszaik irreálisak. Az emberek azt várják, hogy akkor mondják meg, hogyan lesz munkájuk, miért fognak kevésbé félni. Attól, hogy az Orbán-kormányt leváltják, nem lesz kisebb a félelem, nem lesz nagyobb a kenyér és nem lesz több munkahely. A szociálliberális ellenzék nem találta meg ezeket a válaszokat. Valószínűleg azért nem, mert nem az emberek közül valók. Nehéz feltételezni, hogy a jóllakott ember tudja, milyen éhesnek lenni. Gyurcsány már jóllakott, és szerintem Mesterházy és Bajnai is a jóllakott emberek közé tartozik.”

Kiss Brigi interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr565883465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.28. 17:09:36

Hát valóban, nagyon el kell gondolkodni, mit nyertünk az új kizsákmányolással.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2014/03/dupla.html

freehckr 2014.03.28. 17:15:27

„bár a rezsicsökkentés jó”

Hát igen, baloldali pöcsök mint Thürmer elvtárs vagy a fideszesek lesz*rják, hogy évi százmilliárdos nagyságrendben kompenzálják a rezsicsökkentés miatt veszteségessé vált szolgáltatókat... közpénzből... amit világrekord adóztatásból teremtenek elő... szocialisták, bazmeg, ver minket velük valamiféle istenség...

Bell & Sebastian 2014.03.28. 18:01:54

Ez egy rendes párt. Egyetlen kilépett cipővel.

rupertwinston · http://kanadaihirlap.com 2014.03.29. 05:40:27

Távol áll tőlem a Munkáspárt retorikája - különösen Biszku, Kádár meg rendszerváltás ügyben - de mégis van valami autentikus ebben a pártban. Thürmer Gyulával én is készítettem a kampány alatt interjút, de tetszett a Mandiner különösen tartalmas beszélgetése is.

kanadaihirlap.com/2014/02/26/thurmer-gyula-a-kmh-ban-vissza-a-kereskedelmet-vissza-az-elelmiszeripart-vissza-a-mezogazdasagot/

Baldrick68 2014.03.29. 19:20:34

Fiúk nem gáz, hogy az echte vörös szemű komcsi dícséri az Orbán rendszert?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.29. 19:25:17

@Baldrick68:
nem.
a múltkor egy összeszart hajlékony csettintett a nyelvével anyád után, hogy ez is meg volt. most akkor nem szereted anyád?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.29. 19:32:28

Az lehetett a baj '89-ben, hogy Orbán még túl fiatal volt egy pártfőtitkári kinevezéshez, Pozsgay meg már akkor is túl öreg.

Na de lassan visszazökken a dolog a rendes kerékvágásba.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2014.03.29. 22:39:24

@Counter:
Lassan eljut a fidesz oda, hogy 56 mégiscsak ellenforradalom volt és majd Kádár sírjához mennek koszorúzni Okt. 23 -án :D

És tudod mi a legszebb?
Ez a sok fényestekintetű békemenetes oda is fogja rajongva követni a mi bölcs vezérünket :D

Bell & Sebastian 2014.03.29. 23:17:58

@rupertwinston: Végül is magától itt minden távol áll, miért pont ez ne?

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.03.30. 10:22:17

Igen, Thurmer jol latja, a rendszervaltasnak nagyon sok vesztese volt, sot olyanok is nosztalgiaval gondolnak a Kadar-rendszerre, akik akkor nem is eltek vagy gyerekek voltak. Ezeknek nagy resze a Fideszre szavaz, kivanjak az atyaskodo allamot. Bar ez ma inkabb a Fidesz-kozeli oligarchak kitomeset jelenti, allami megrendelesek stb. Horn idejen meg a volt munkasor, ex-parttag, Kadar-fan nyugger a szocikra szavazott, aztan jottek a yuppie szocik, a penzemberek, Zuschlagok es a regi balosok atmentek Jobbik vagy Fidesz szimpatizansnak. Ma ok a baloldal. A "baloldal" meg al-liberalis. De leginkabb minden oldal hatalomehes opportunista, business partokbol all.
Thurmer szovege egy jobbikos szajabol is johetne es sok mindenben igaza van realpolitikaban, csak a szimbolumok, retorika, reszletek nagyon kellemetlen, vallalhatatlan iranyba mutatnak: Biszku, Kadar istenitese, maga a partja egy kis parancsuralmi gepezet.
Orban mellett labdaba se rughat, OV nagyobb politikus, jol egyensulyoz, megragadja,.megtartja a hatalmat, diktalja a jatekszabalyokat, csak kozben az orszag tonkrement.
Orban nem a diktatura ellen harcolt, hanem azok ellen, akik a diktaturat csinaltak. Most vegre o csinalhatja, ez fekszik neki.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.03.30. 10:34:15

@Di622: @Counter: ha belegondoltok, hogy a Fidesz utasitasra a bekamenet most az oroszokat nyalja, korabban az orosz szitokszo volt jobber korokben
Most ok az ugyeletes szovetsegeseik, a lengyelek mar annyira nem is szamitanak.
Es egyik birkamenetes se teszi fel a kerdest, hogy ezt most akkor hogy gondoltak? Kovetik az utasitast. Vegrehajtjak, rajonganak. Gerinc, kovetkezetesseg nincs. Igeny sincs ra. Kinyilatkoztatasokra van igeny, meg bolcs es eroskezu vezetore. Demokraciara sincs mar akkora igeny, mintha az tehetne a coreszrol, nem a korrupt g*cik es a dilettansok.
Orban szepen osszefonodott a regi parttagokkal. Apja, miniszterei tobbsege is az volt. Most egy nagy reszvenytarsasa az egesz csapat. Orban kimondta, hogy nem rendszervaltast akart, csak a hatalom csucsara kerulni. Most ott van, Thurmer szerelmes is bele kicsit.

Baldrick68 2014.03.31. 00:04:39

Kedves Nari bolsik.
Épp most nézem "A szovjet sztori" c. filmet.
A dolog pikantériája, hogy ez a film magyar szinkronnal a HirTv-n jelent meg :D

Hát a fiúk nagyon nem láttak a jövőbe az biztos, putyénkról meg az oroszokról nem mondanak szépeket :D
Érdemes megnézni az egész filmet.

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gHRfCWtfIhI#t=4300

S=klogW 2014.03.31. 09:11:45

@Baldrick68:

Verted-e a nyálad, mikor Gyurcsány találkozott Putyinnal?

Verted-e a nyálad, mikor oroszoknak adták el a Malévot?

Baldrick68 2014.03.31. 09:19:08

@S=klogW:
Elobb nezd meg a filmet nyuszomuszo.
Aztan nezd meg azt amikor lazar meg orban epet hanyt amikor gyurcsany csak kelet fele nezett...
Erre meg kimegy viktor es bo nyallal leszopja putyint. Remek. :)

S=klogW 2014.03.31. 10:26:34

@Baldrick68:

Már rég láttam, ellentétben veled,
és nekem, ellentétben veled, már akkor se mondott újat:

mert, ellentétben veled, nem orbán-mocskolás céljából érdekelt.

Na kopj le csőcselék.

pocaklakó minimanó 2014.03.31. 12:35:20

Annyira snassz, hogy egy kommunista pártelnök sofőrös kocsival járja az országot. Hát a busz és a vonat már nem smakkol a dolgozó népnek?

Bár ha jobban belegondolunk, a puritán Ljényin is egy Rolls-Royce Silver Ghostban feszített... :)

en.ria.ru/images/15907/08/159070837.jpg
süti beállítások módosítása