Ezt nem gondoltuk volna! Kiesett egy lap Hoffmann Rózsa füzetéből? + FOTÓ
2012. november 10. írta: Szelli

Ezt nem gondoltuk volna! Kiesett egy lap Hoffmann Rózsa füzetéből? + FOTÓ

rockandroll.jpg

Csak nem az oktatási államtitkárság egyik féltve őrzött segédanyagának illusztrációja ez a felháborító modorban zenélő fiatalokat ábrázoló felvétel? Coca Cola-mámorban fetrengő, a hanyatló nyugat zajongó majomzenéjét hallgató, rockandroll huligánok, szevasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr364900604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 17:43:10

@MézesRozi: Oké, elolvastam a lex-Hoffmannt. Nincs kétségem, hogy súlyos küldetéstudatban szenvedő emberről van szó. Szerintem a szakmaiság hangoztatása mellett a legkevésbé sem szakmai. Abszolút politikai, egyébként morálisan helyes célok megfogalmazásával. Hiszen ki ne akarna jobbítani az oktatás helyzetén? Vannak azonban olyan kurucos lózungok a tervezetben, amelyek kategorikusan elvetik az egyéni boldogulás szükségességét, az egyéni boldogulás elősegítésének szükségességét a közoktatásban. Ez a vonulat egyértelműen a szocialista embereszmény újrafogalmazása. Ahogy a kétharmados győzelmet az oktatási rendszer átalakítására adott felhatalmazásként tünteti fel, az már szinte mozgalmár. Nagyon, nagyon posztszocialista szagú az egész. Megerősítem korábbi véleményem, Hoffmann és stábja alkalmatlan.

Alfőmérnök 2012.11.11. 17:45:12

Nyugi, Rozika, nem fogom nyilvánosságra hozni a (feltételezett) személyes adataidat. Igyá' egy kis pálnikát, oszt elő a legendás érvelési-képességeddel!

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 17:58:13

@Pelso..: A fekvőbeteg ellátás alulfinanszírozott volt, így a fenntartó önkormányzatoknak kellett kiegészítenük a költségvetést, azonban ehhez nem nagyon volt pénzük. További probléma, hogy az egyes kórházakban előforduló esetek kezelésének költsége nagyon szór, a finanszírozás meg leginkább átlagot fizet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 18:08:41

@MézesRozi:

P. valószínűleg szimplán egy p*z*c**- és h*t*l*m*h*s, *gy*s*n k*ny*kl* h*p*kr*t*. Nekem úgy tűnt. De tévedhetek is:-)

ü
bbjnick

Pelso.. 2012.11.11. 18:09:27

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Nem volt, hanem ma is az, ha a HBCS-t nézzük. Tekintsük életszerűen: az önkormik szépen vissza is szedték a kiegészítések jó részét, pl fenntartóként ők közbeszereztettek, - ennyi elég, ugye.
Továbbra sem lesz más megoldás, mint a költségek koncentrálása érdekében be kell zárni jó néhány intézményt, a most is zajló ágyszámcsökkentések matekilag ugyan jelentenek valamit, de stabilitáshoz kevés.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 18:24:14

@Lavrentyij Pavlovics Berija: @TaTa86.:

Maguk is csak a ballib/liberálbolsi narratíva szerint képesek olvasni:-)

A katolikus narratíva szerint Hoffmann nagyon nagy missziót teljesít(ene), de ahogy @Bell & Sebastian igen pontosan megfogalmazta: "Maga egy szovjet törpét lát, én meg egy kurta óriást és ezért a Fidesz a felelős, az átkozott lavírozásával, hogy pontosan egyforma távolságra lője be magát mindenkitől. Rózsa nénit féllábbal, puccéran feltették a kecskebakra, kezében szita, alatta galamb és pajkos purdékként, csúfolkodva szaladoznak körötte."

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.11.11. 18:28:02

@bbjnick: Hoffmann valóban nagyon nagy missziót teljesít – mi több, még megtoldja nagyon nagy misszióját egy nagyon kicsivel: bebizonyítja, hogy a nagyság nem véd a hitványságtól.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 18:51:54

@bbjnick: Mondja, maga zsidó? Ha nem az, akkor miért csak a mássalhangzókat jelöli?

Mi a nagy misszió? Éveken keresztül balfaszkodni az oktatási törvénnyel (folyamatosan szivárogtatva mindenféle hagymázas ideát)? Tízmilliárdokat kivonni az oktatásból? Nyugodtan végignézni, hogy az összes tanár elmegy árufeltöltőnek a Tesco-ba?

@Pelso..: Igen, csak az államnak esetleg van rá pénze, hogy kipótolja a hiányt. A jól menő önkormányzatoknak volt (hogy megtették-e az már egy más kérdés), a rosszul menőknek biztos, hogy nem.
Ez volt az optimista nézet. A pesszimista az, hogy sokkal könnyebb egy állami fenntartású intézményt bezárni (kiherélni), mint egy önkormányzatit.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 18:54:27

@Mr Falafel:

"Csak szólok, hogy lassan mindenki mindenben egyetért, és te rekedtél a falakon kívül. Arról már nem is szólva, abban is nagy egyetértés vagyon, hogy te ökör vagy." --- írod.

Ugyan már! És ezzel a "mindenki mindenben egyetért"-tel épp te jössz, aki, köztudomásúan, mindenkinél mindent jobban tud? Mióta zavar az téged, hogy "mindenki mindenben egyetért"? S akkor engem miért zavarjon? Mindenki téved. Volt már ilyen a történelemben. Vagy tévednék?:-)

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.11. 18:54:30

@bbjnick: Javíts ki, ha tévedek, de a katolikus tanítás szerint mintha Jézus lenne a megváltó, és nem Orbán Viktor.

Az pedig nem tudom, mitől balliberális, ha azt mondom, ennek a nemzetnek az egyetlen esélye az oktatás. Úgy látszik Klebelsberg is ilyen ballib volt.
(Minden viszontagság ellenére is a GDP 10%-át költötték oktatásra, ma 5%-át. Az európai átlag akkor is, most is 6-7% körül mozog.)

Az pedig számomra egész egyszerűen érthetetlen, hogy te ebbe, hogyan tudod a katolikus tanítást beleerőszakolni.

Pelso.. 2012.11.11. 19:00:48

@bbjnick: Az a narratíva kissé alacsonyra tette a misszió mércéjét, amit egy exkomcsi iskola igazgató teljesíteni tud, ugyebár. Legalább nincs kockázat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.11. 19:03:13

@Pelso..: Jaja. Vinném én is ezt a missziót!
Jó kis Millás fizetés, költségtérítés, miniszteri titulus és az égvilágon semmit nem kell csinálni, csak szomorúan bólogatni, mikor Matolcsy tündérmeséje újabb milliárdokat követel az oktatástól.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 19:06:32

@Lavrentyij Pavlovics Berija: @TaTa86.:

Legyen! Dobjuk ki Hoffmann Rózsát és a stábját az oktatásügyi minisztériumból és ültessünk oda fidesznyik projektmenedzsereket. Most megnyugodtak? (Maguk beszopják azt a fidesznyikes trükköt, hogy a fijjuk eszméletlenül ügyesen tudják másra kenni a sza*rt, mással elvitetni a balhét.) Maguk szerint mi lenne itt akkor (ha fidesznyik projektmenedzserek pörgetnék az oktatásügy átalakítását), hol tartanánk most? Az én felfogásom szerint, hála Hoffmann Rózsa és munkatársai áldozatkészségének, máig nem kellett megtudnunk.

ü
bbjnick

Pelso.. 2012.11.11. 19:08:36

@TaTa86.: Tagja vagy a Négyek Band.., akarom mondani a NER-nek? Ha nem, akkor ne álmodozz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 19:14:48

@bbjnick: Ja, volt már olyan, de ez most nem az a helyzet. Most egyedül te vagy a hülye. Ez engem egy csöppet sem zavar. Jogod van hozzá. S ha már köztudomásoknál tartunk, ha valami, hát az biztosan köztudomású rólam, hogy senkit a véleményében nem gátolnék, ellentétben veled és néhány alomtársaddal.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 19:16:49

@Counter:

Nem vagyok túl bátor, de a kíváncsiságom gyakran legyőzi az óvatosságomat. S most is, bár tudom, hogy komoly traumának tenném ki magam, mégis bevállalnám, hogy egy másodpercig (nem tovább!) belelnézzek a maga a fejébe, hogy lássam, ugyan, milyen lehet egy magafajtának a "hitványság"-fogalma!:-]

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 19:20:47

@Mr Falafel:

Nyugi! Én bármennyire is h*lye vagyok, értem a dörgést, k*rvára értem, világosan látom, hogy neked Hoffmannal a katolicizmusa a bajod. De akkor mondhatnád azt is. Vagy nem? Vagy de?

ü
bbjnick

MézesRozi 2012.11.11. 19:30:13

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

nincs nagy baj, de ha elhallgatja, az nem tetszik. saját magát köpi képen, ha nemcsak szégyellni valónak, de eltitkolandónak gondolja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 19:33:27

@bbjnick: Nem jól gondolod. Két szempontból sem. Hoffmann szerintem divatkatolikus, másrészt felőlem rabbi is lehetne. Az ideológiai alapvetése, az értékrendje nem felel meg nekem. És valóban, az sem tetszik, hogy a szocializmusban már a minisztériumban dolgozott. Nem vagyok híve, hogy a fürdővízzel kiöntsük a gyereket is, de Hoffmann nem olyan kategória, akit nagyon sajnálnék. Habár nem tudom, hogy beosztottként mennyire felelne meg ugyanott. Vezetőnek szar. Az oktatásszervezés központosítása elhibázott lépés. Olyanokat is mond, hogy az oktatást laikusok irányítják, meg elüzletiesedett, hogy a piac, mint az ördög egyik avatárja, eluralkodott az oktatás fölött is. Én elolvastam "A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója" című művet. Kvázi a vidéki tahók-fővárosi elit felosztást tálalja finoman. Igazi lipótvárosi szemlélet.

MézesRozi 2012.11.11. 19:39:48

@TaTa86.:

ismerik, igen. és ez lehet előny, de bizonyos esetekben hátrány is. hátrány például, ha a polgimester jóelvtársát, kártyapartnerét stb. nevezi ki igazgatónak, aki nem alkalmas a feladatra. hátrány, ha a tantestületet megosztó, megfélemlítő ember az igazgató, aki viszont leválthatatlan, stb.

egyet értek, hogy a nyugdíjkorrekciók és emelések a mai helyzetben helytelenek. olyan rétegektől von el az állam a nyugdíjak kifizetésére a társadalmi szolidaritásra hivatkozva, akik sokszor szűkösebb helyzetben vannak, mint amazok. ez persze mutatja a nyugdíjasok totális szociális érzéketlenségét is, akik maguknak kikövetelik, elvárják a szolidaritást, de nekik maguknak ezt eszükben sincs gyakorolni.

ha innen elvonna az állam, akkor az oktatás csak egy a sorban, amire fordítani lehetne. de arra is bizony kellene. ez nyilvánvalóan politikai döntés lenne.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 19:43:54

@bbjnick: Hol tartanánk? Ugyanitt, mert HR szó nélkül végrehajtja Kuszaszem (c) utasításait.
Egyébként, ha a KDNP-nek egy mai Klebelsberg helyett csak HR-re telik, akkor húzza le magát a WC-n az egész banda.

@MézesRozi: Ja, ja.

MézesRozi 2012.11.11. 19:44:19

@TaTa86.:

"Piacképes tudással nem rendelkező polgárok nélkül gyarmati létre vagyunk ítélve. Aki leépíti az oktatást, az gyarmati sorba taszítja az országot hosszú távon."

a bűnük elsősorban az, hogy nem állítják helyre a magas színvonalú felsőoktatást. de képzelje el, mi lenne itt, ha mondjuk visszaállították volna a felvételi vizsgát és az egyetemi hallgatók arányát a tizedére csökkentik. a kimaradókat, pedig beterelik a szakmunkásképzésbe, ill. a régi technikumi oktatást felelevenítik. pedig ezt kellene.

MézesRozi 2012.11.11. 19:46:17

@bbjnick:
az ügyesen könyöklő hipokrita megvan, de az eleje nincs:)

MézesRozi 2012.11.11. 19:47:39

@bbjnick:
eleje is: pozíció és hataloméhes.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 19:51:08

@MézesRozi: Felsőoktatás: ha a tizedére nem is, de kb. a felére vissza lehetett volna vágni. Azonban nekem ne mondja senki azt, hogy a magyar államnak egyáltalán nincs szüksége jogászra meg közgazdászra, ha nem is többet, de ekkora keretszámot kellett volna hagyni.

Közoktatás: igaz, hogy gond van a gyerekek fizikumával, de a heti 5 tornaórával nem nő (sőt, csökken) az esélye annak, hogy a középiskolát ne egy rakás funkcionális analfabéta végezze el.

MézesRozi 2012.11.11. 19:52:10

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

" Az oktatás államosítása baromság, az önkormányzatoknál kellett volna hagyni (a kórházaké más kérdés: az sokkal nagyobb a költség, ráadásul jelentős szórással)."

én úgy tudom, hogy a kis önkormányzatoktól vették el, ahol nem voltak képesek fenntartani. a többiek nyilatkozhattak, hogy átadják az államnak vagy sem.

bz249 2012.11.11. 19:52:22

@MézesRozi: ugyan mar kicsit reg volt, de Palinkas publikacios tevekenysege itt lelheto fel

w3.atomki.hu/p2/authors/aut00082.htm#Table

Az 1995 elotti resze eros, onnantol viszont lenyegeben vattazas.

MézesRozi 2012.11.11. 19:55:51

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"Azonban nekem ne mondja senki azt, hogy a magyar államnak egyáltalán nincs szüksége jogászra meg közgazdászra, ha nem is többet, de ekkora keretszámot kellett volna hagyni.2

a napokban azt hallottam, hogy ez praktikusan úgy működik, hogy diák felveszi a diákhitelt, abból fizeti a tandíjat. ha diploma után a közszolgálatban (állami cégnél) helyezkedik el, a munkahely átvállalja a törlesztést. ehhez persze valahány év helybenjárást alá kell írni. ha meg kimegy a piacra, fizessen. de lehet, hogy ez csak az orvosokra igaz:)

Pelso.. 2012.11.11. 19:56:12

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Az államnak akkor lesz pénze erre, ha a politikai érdek azt óhajtja.
Amennyiben valaki venné a bátorságot(őrültséget), hogy megbecsülje az elkövetkezendő 10 évre a járulékfizetők számát s a járulék nagyságát, számolva inflálódással, s ezek tükrében ismertesse az eü jövőjét a jónéppel, - hát keserű lesz az ébredés.

MézesRozi 2012.11.11. 19:57:58

@bz249:
köszönöm. ezt a linket megtaláltam, de arról az oldalról nem lehetett megnyitni.

MézesRozi 2012.11.11. 20:00:14

@Mr Falafel:
az az igazság, hogy én még csak lementettem, de nem olvastam. a nat az, ami igazán érdekes még a gyakorlatban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 20:17:22

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Magyarországon jogász nélkül ki se tedd a lábad otthonról.

@MézesRozi: Én még tanultam NAT-ot. Nem tudom mi lett vele miután elszármaztam.

Alfőmérnök 2012.11.11. 20:18:38

@Mr Falafel: Hoffmann egy jó iskolaigazgató volt, a Németh Lászlóból egy jó gimnáziumot csinát. Eygébként akkor még "reformoktatás" párti volt. (Ha jól tudom, az első 8 osztályos gimnáziumokat is ő indította.) Csakhogy aki jó iskolaigazgató, az nem feltételnül jó oktatási miniszter, vagy minek hívják. Kicsit más műfaj a kettő. De mostanra gyakorlatilag megbolondult. Klebelsbergnek képzeli magát.
A Pázmányon nevelésleméletet tanított, nekem van ismerősöm, aki vizsgázott nála. Úgy tűnik, mára elfelejtette a tananyagot.

MézesRozi 2012.11.11. 20:20:09

@Mr Falafel:
hát az új tv.-hez új natot is írtak.

www.ofi.hu/nat

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.11. 20:21:15

@MézesRozi: "a bűnük elsősorban az, hogy nem állítják helyre a magas színvonalú felsőoktatást."

Ebben természetesen nincs vita. De az a baj, hogy szándék sincsen egy működő oktatási rendszer felépítésére.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.11. 20:28:03

@bbjnick: Pontosan ugyanitt. Akkor előrébb, ha Hoffmann is megcsinálná azt amit Ángyán.

Tessék itt a programom, de a Fidesz-frakció ezt nem hajlandó végrehajtani. A munkámat nem tudom elvégezni, a választókat nem tudom képviselni, lemondok.

Ehelyett inkább besimul, ahogyan besimult a Kádár-rendszerbe is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.11. 20:30:44

@bbjnick: Egyébként ez olyan érvelés, mint amit a náci/komcsi őrök szoktak nyomni. Hát én parancsra tettem, meg volt akit meg is kínoztam, de ha nem én vagyok ott, akkor valaki sokkal rosszabb lett volna, tehát tulajdonképpen hős vagyok.

Sajnos ez nem így működik. A kollaboráció nem katolikus erény. Ld: Mindszenty.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 20:37:13

@MézesRozi: Az iskolák fenntartása azért nem annyira drága dolog, mint a kórházaké.
Ez az államosítás, összevonás, leépítés kezd emlékeztetni a Pjáca féle ámokfutásra, amikor a Fidesz nemzetpusztításról szövegelt. Vagy csak akkor pusztítja ez a nemzetet, ha a posztkomcsik csinálják?
Egyébként normálisan kivitelezett iskolaösszevonással nincs baj, de jól kell csinálni: tényleg a legjobb iskolákat meghagyni, iskolabusz stb. És az alsótagozatos gyerekeket kihagyni belőle.

(Az igazán gázos dolog az, amikor a Hitgyülihez hasonló bűnszervezetek akarják lenyúlni az iskolát, múltkorában volt is ebből botrány.)

A többi szakmánál miért nem ez van? Gond lehet abból, hogy esetleg kevesebben mennek el, mint amennyire az államnak szüksége van, ill. ezekután a végzett hallgató inkább elmegy öltönyösgecinek a KPMG-hez vagy valamik sztárügyvédi irodához.

@Pelso..: Az eü-ből '90-óta (igazából 45) folyamatosan vonják ki a pénzt, szartból meg nem lehet várat építeni.
Az önkormányzatoknál viszont tényleg baj volt azzal, hogy a szegényebb (ill. betegebb populációval megáldott) önkormányzatok nem tudták a szükséges kiegészítést sem beletenni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.11. 20:40:59

@TaTa86.: Kollaborál a saját, keresztény demokrata pártjával! Szenzációs :D

Alfőmérnök 2012.11.11. 20:42:40

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "Egyébként normálisan kivitelezett iskolaösszevonással nincs baj, de jól kell csinálni: tényleg a legjobb iskolákat meghagyni, iskolabusz stb."

Ezt már TótaW is megmondta:
www.youtube.com/watch?v=xD0YK2_iKI4

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 20:45:52

@Mr Falafel: Igaz, különben az ember könnyen a híd alatt találja magát.

@Alfőmérnök: Rémlik a dolog, de a Mestert csak a méretgazdaságosság érdekelte, a humán fakotorok nem.

Klebelsberg ügye: a grófnő sem tűnik százasnak, de teljesen igaza van abban, hogy kikéri magának a család nevében.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.11. 20:48:26

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "Az eü-ből '90-óta (igazából 45) folyamatosan vonják ki a pénzt..."

Igen, 1945 óta. Folyamatosan. A koalíciós kormány elkezdte, a komcsik folytatták, Antall már a vérüket szívta, ezek a maiak meg... már csak a velő jutott nekik :DDD

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 20:56:51

@gloire: Mi az, felcsapott a (poszt)komcsik prókátorának?
Úgy látszik sikerült elfelejtenie, hogy a háború előtt úrnak számító orvos hátrasorolták a melósok mögé, szar fizetéssel (majd a paraszolvencia megoldja) és megbecsüléssel, meg is lett az eredménye.
Antallékra ráomlott a Kádár-rendszer szara, nem volt pénz rendbetenni az egészségügyet.
Az "elmúltnyolcév" másról sem szólt, mint reformnak álcázott pénzkivonásból (pl. csökkenő egészségbiztosítási járulék, TVK).
Matolcsy lenyúlta a gyógyszerkassza kb. egyharmadát (bizonyára fontosabb stadiont építeni, nemzeti konzultációt folytatni és óriásplakáton küzdeni az IMF ellen). Szócskától hallottam 1-2 éve, hogy a GDP 4-5 százalékából kell fentartani az egészségügyet, ez az elmúltnyolcév elején még 7 százalék felett volt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.11. 21:30:43

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Értem én: szemetek. Mindenki tulajdonképpen. Nyilván senkinek nem jut eszébe, hogy kurva sok pénzt kéne tolni az oktatásba és az egészségügybe, azt kész. Ezt kb. minden kommentelő tudja (sőt nekem a hentesem is tudja), csak az a fasz fideszkommunista nemzetgyilkos bagázs nem érti. Mert szemetek és buták. Ilyen egyszerű az élet.

Mondjuk stadion ügyben még egy kapavágást nem láttam, az IMF kampány teljes költsége kevesebb, mint egy db. korszerű műtő (vagy két lélegeztető gép :DD) stb. Olyan heti-hetes szintű ócska panaszáradat az egész amit összehordanak.

(A paraszolvencia egyébként a harmincas évek öröksége, a gyakornokoknak lett kitalálva anno. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.11. 21:33:10

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ja, szívesen válaszolok, ha meg tudunk állapodni, kik a posztkomcsik?

1. a régi komcsik.
2. a régi komcsikat követő balliberálisok.
3. a komcsigeci fideszesek.
4. Hoffmann és a komcsi katkók.
5. a komcsikból lett jobbikosok.
6. mindenki.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 21:46:21

@gloire: Látom, tetszik a félgyarmati lét, kinyírt oktatással lesz még roszabb is: teljes gyarmat.
Más országok belerakják a GDP 6-7%-át az oktatásba, 7-10%-át az egészségügybe, de ezek nyilván mocskos imperialisták.
Nekünk meg kilóg a seggünk a gatyánkból, de faszságokra van pénz.

Az internet bátorrá tesz! De van önben bátorság odemenni egy csípőprotézisre váróhoz (aki kínlódik plusz pár hónapot a TVK miatt), vagy a macula degneratióban szenvedő beteghez (aki mire rákerül a sor a listában, addigra megvakul, szóval egyszerűbb lenne vele közölni, hogy szart sem ér az államnak, menjen szépen haza megvakulni), hogy a nemzeti konzultációra fontosabb elbaszni a pénzt, mint rájuk?

Tudhatná, hogy 2.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 21:53:21

@Mr Falafel:

Jó. Olvassunk a "A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciójá"-t. Linkelnéd nekem, hogy a negyvenhét (egyeztetett, átdolgozott, kiigazított stb.) verzió közül melyikről beszélgetünk?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 22:00:05

@Lavrentyij Pavlovics Berija: @TaTa86.:

No problemo! Ha maguk nem tartanak igényt H. R. áldozatvállalására, akkor az nem magukért történik, nem maguknak szól:-] Akkor szidják, mocskolják csak nyugodtan.

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.11. 22:07:53

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Volt bátorságom, anyámnak tavasszal csinálták a csípő protézist, tényleg sokat várt rá. Ahogy nagyapám is, csak ő nagyjából háromszor annyit: 20 éve.

Más országokban így, meg úgy... mondom, ezt a lemezt minden hentes és zöldséges ismeri. Azt már nehezebben mondják meg, hogy honnan kéne az a pénz? Esetleg a gyesből, ami a "másországokban" nincs, vagy temessék be a 4-es metrót, ami tényleg faszság? Esetleg kevesebb rendőrt, kevesebb katonát?Lehetne sorolni, de a konkrétumoknál elhallgat a belső heti-hetes parazita és csak a sűrű csend marad. Mert ugye új stadion az nincs. Gyakorlatilag semmilyen új állami beruházás nincs.

A kérdésre válaszolva, most hogy megbeszéltük: nem lettem a posztkomcsik prókátora.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.11. 22:09:07

@bbjnick: Ohh, ez így működik? Esetleg akkor elintézed, hogy megkapjam azt a pénzt, amit az állam levon tőlem, és az engem alkalmazó cégtől, hogy Hoffmannék és Viktorkáék játékát finanszírozzák?

Ígérem, onnantól olyan kussban maradok, mint egy inverz Gyurcsány Ferenc.

Sajnos az a baj, hogy az én farkammal is csapdossák a csalánt, és az én majdani gyermekeim farkával. Úgyhogy dugd fel magadnak a cinizmusodat!

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 22:13:04

@bbjnick: Milyen áldozatvállalásról beszél? Arról, amikor belépett az MSZMP-be, vagy a mostaniról, amikor lelkesen adja a felmosórongyot?
Továbbá fejtse már ki, hogy mi lenne az eltérés, ha nem ő, hanem Pokorni lenne az államtitkár!
Ja, és idézze már be, hogy mikor is mocskoltam HR-t!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 22:13:32

@TaTa86.:

"Úgyhogy dugd fel magadnak a cinizmusodat!" --- írod.

Cinizmus??? Hol látsz te itt cinizmust? Próbálok méltányos maradni. Ez mióta cinizmus?

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.11. 22:28:41

@bbjnick: Az cinizmus, hogy úgy teszel, mintha egy választható dolog lenne a NER-szpáhik áldásos tevékenységének vállalása.

Ó, neked nem tetszik a Rózsa? Hát nem baj, nem kell nézni.

Inkább legyél méltányos a magyar nemzettel szemben, mint a kormány tagjaival. Jelenleg ez utóbbi nagyon is visszaél a helyzetével az előbbi kárára.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 22:57:39

@gloire: Neki is beszélt arról, hogy milyen fasza dolog válság esetén hatástalan* PR-akciókra elbaszni a pénzt? Meg arról, hogy TVK nélkül kevesebbet kellet volna várni, szóval szeressék a Molnár-Horváth párost?

*: Hatástalan, mert a saját tábornak mindegy, a ballibsiknek is, az ingadozónak viszont eldurran az agya.

Ugye tudja, hogy tényleg posztkomcsik prókátora, ugyanis ők szedték ki a legtöbb pénzt az egészségügyből? Ha most is az akkori arányban költenénk mint 10 éve, akkor nem lenne nagy baj.
Talán nem kellett volna elbaszniuk többszámilliárd forintot dupla áron épített autópályákra, meg ki tudja hányszoros áron épített 4-es metróra (és ezért senkit nem csuktak le). A Fideszre meg nem azért szavaztunk, hogy folytassák a posztkomcsik elkúrását. Szócskáék legalább rájöttek, hogy nagy a baj, és a dolgozók kaptak egy kis plusz pénzt (enélkül pár éven belül az egész hóbelevanc összedőlt volna, így egy kicsit tovább húzza).

A legszebb az egészben, hogy Kuszaszem még a Pojácáék által meghagyott romokat is tovább aprítja, ez lenne a felelős konzerv kormány? Ha a büdös komcsik számolatlanul loptak, akkor pusztán a lopás leállításával nagyjából stabilizálódna a helyzet. Most vagy nem loptak (nekem úgy tűnt, hogy igen), vagy a mostaniak is vagy ezt teszik, vagy szimplán hülyék (Matolcsy esetében ez nem kérdés). Tudom, hogy a Szerelő itt hagyott egy taposóaknát az IMF hitel formájában, de a manyup pénz ezért lett einstandolva, nem?

További ötletek, hogy honnan lehetne lecsípni még egy kis pénzt:
- nyugdíjasok ingyenes utazásának megszüntetése: a nyugdíjasnak az olcsóbb gyógyszer fontosabb, mint az ingyenes utazás. Legyen valami 67-90% közötti kedvezmény, de ne legyen ingyen.
- TEK (túl van méretezve)
- 2010-ben a média(hatóság) emberei kaptak egy rakat pénz jutalomnak. Nos, az egészség- és oktatásügyben dolgozókra szükség van, a fent nevezettekre kevésbé.
- az erőltetett adósságcsökkentést lassítani: gazdasági fejlődést tönkrement egészségű néppel el lehet felejteni, ezen nem lehet spórolni, mert azonnal megbosszulja magát.

Egyéb felvetései:
- rendőrség: két hét alatt rendet raktak, ergo nem kell annyi rendőr. Viccen kívül: ezzel a dumával vidéken sok választót bukott a Fidesz.
- hadsereg: kell rájuk költeni, de lássuk be, hogy operetthadseregünk van

Gr. Klebelsberg elérte, hogya trianoni országvesztés után a GDP 10%-át költsék oktatásra, a mostani "konzervek" meg még azt is szétbasszák, amit a posztkomcsik meghagytak. Talán nem kellett volna Matolcsy hagymázas ideáira elbaszni a manyup pénzét (nem csak adósságcsökkentésre fordították), lett volna miből kistafírozni az oktatásügyet , ami befektetés a jövőbe.

Gyes: a gyerekek után járó adókedvezmény (ez Matolcsy 1 jó ötlete a háromból) kapcsán felmenő rendszerben ki kellett volna vezetni.

Stadion: mégis pofáznak róla, kell a mézesmadzag az építőiparnak? Akkor miért nem olyan dolgokról beszélnek, aminek lenne is értelme, pl. kórházépítés/felújítás, egyéb középületfelújítás. Ez kevésbé hergelné a népet (a stadion kidobott pénz, ezek nem). Sőt, erre még uniós pénzt is lehetne keríteni (úgyis szarul állunk a lehívással).

@TaTa86.: bbj utálja a NER-t, de valamiért szereti az azt lelkesen kiszolgáló kdnp-seket.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.11. 23:55:28

"Ugye tudja, hogy tényleg posztkomcsik prókátora, ugyanis ők szedték ki a legtöbb pénzt az egészségügyből?..."

Te, ennek az öregasszonyos szószátyárkodásnak semmi értelme nincsen. Ezt az autópálya ügyet ezt beszéld meg mással, ugorjunk. De, hogy milyen logikai úton jutottál oda, hogy én valamilyen prókátora lennék azoknak? Én? És pont ennek az oktatáspolitikai kérdésnek a kapcsán...? Ne tedd már magad nevetségessé.

(Amit itt összehoztál, TEK-estől, médiahatósággal, IMF reklámmal, nyugdíjas utazási kedvezményekkel együtt stb., az az egészségügyi kiadásoknak nagyjából néhány tízezred része! Pár tízezred része annak, talán egy ezreléke az 1800 milliárdnak.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 00:14:55

@TaTa86.: @Lavrentyij Pavlovics Berija:

Kezdhetjük elölről a kört. Van értelme?:-]

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.12. 00:15:10

@Lavrentyij Pavlovics Berija: "*: Hatástalan, mert a saját tábornak mindegy, a ballibsiknek is, az ingadozónak viszont eldurran az agya."

Óriási tévedés, alapvető kommunikációs kérdésekkel nem vagy tisztában. Ez a mai fidesz tábor ez ilyen. Kellenek nekik ezek a kampányok, minimum fél évente, fontos bemutatni, hogy "harcban állunk", teljsen érthető és nagyon profi stratégia, fillérekből. A költségekről nyilván indexes becsléseket olvastál. Egy ilyen kampány megtervezése néhány millió forint, maximum. A többi (a becsült összeg 98%-a) az a megjelenések listaárából jön össze. Abból, hogy mennyi egy, vagy fél oldal a Magyar Nemzetben stb. Biztos vagy te abban, hogy ezeket ki kellett fizetni? Én nem, sőt biztos vagyok benne, hogy a teljes fideszes sajtó _ingyen_ adta a felületet. Ahogy azt a Népszabi teszi ellenkező esetben.

Alfőmérnök 2012.11.12. 04:38:27

@Alfőmérnök: Hoffmann Rózsa HELYI TANTERV EGY NYOLCOSZTÁLYOS GIMNÁZIUMBAN (1994)
www.hier.iif.hu/hu/letoltes.php?fid=tartalomsor/1845

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.12. 07:28:24

@bbjnick: Ugyan, kis butus, még a keresőbe beírni is nehezedre esik?
www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-nemzeti-koznevelesrol-szolo-torveny-koncepcioja

Ez a 76 oldalas koncepció van mindenhol. Nincs ilyen-olyan átdolgozott verzió, ez van. Meg van a törvény, de abban nincsenek megfogalmazva a célok és okok, csak végrehajtás. A 76 oldalas szöveg veleje a 6-12 oldal intervallumában van.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.12. 07:36:45

@Alfőmérnök: Az egyszer biztos, nagyot fordult a világ Rózsikával, és nem mondhatjuk, hogy jó irányba. Élek a gyanúperrel, hogy ezt a tervet valahonnan az asztalfiókból húzta elő, és ott porosodik már 30 éve.
Nekem az tetszik a legjobban a törvényben, hogy a központi tervezettől eltérni legfeljebb 10%-ban lehet, olyan ponton, amit a központi tervezet nem fed le. Vagyis sehol. Hiszen a koncepciónak éppen az az egyik legnagyobb baja, hogy még nagyobb terhet ró a tanulókra, még több, teljesen fölösleges ismeretet igyekszik a fejükbe tömni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.12. 07:48:20

@bbjnick: ( @Lavrentyij Pavlovics Berija: bbj utálja a NER-t, de valamiért szereti az azt lelkesen kiszolgáló kdnp-seket.)

Ez igaz? Miért? Hogyan? Tényleg érdekelne, és akkor legalább nem kéne ugyanazokat a köröket futni.

Alfőmérnök 2012.11.12. 09:29:05

@Mr Falafel: Nem csak a tanulókra ró terhet, hanem a pedagógusokra is. Nem tudom a Hoffmann által letagadott háttéranyag hol érhető el, de itt van néhány adat:
"A leszállított tankötelezettségi kor miatt több mint 73 milliárdos megtakarítással, a felső tagozatok összevonásától 633 iskola bezárásával számol az oktatási államtitkárság. Az előbbi 5 ezer, az utóbbi közel 3 ezer tanár elbocsátását jelenti. A tanárok az egész napos iskolában „tanítják majd le” a megemelt óraszámaikat. Mindez a köznevelési törvény titkos mellékletében olvasható."
"Itt van mindjárt az egész napos iskola, ami szakmailag persze teljesen zavaros a tervezetben (hiszen ez leginkább egy „délelőtt tanítunk, délután napközi”-kombinációhoz hasonlít, nem egy kidolgozott, egész napra széthúzott hatékony oktatási formához). Erre 45 milliárd forint többletet számol a dokumentum. Mivel minden fórumon hangoztatja az államtitkár és a munkatársai, hogy a törvényben pedagógusok számára előírt heti 32 órás kötelező iskolában töltött idő valójában nem jelent pluszmunkaterhet, érdekes az a – nem nyilvános dokumentumban leírt – kitétel, hogy az egész napos iskolával járó plusz pedagógiai munka a 32 óra terhére szervezhető meg. Azaz: a pedagógusok óraszámát is megemeli a tervezet, csak ilyen körmönfont módon."
"Szerdai sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa azt állította, hogy az új jogszabályból „nem következik sem intézménybezárás, sem pedagóguselbocsátás”. Az általa fémjelzett köznevelési terv – nem nyilvános – háttérszámításai szerint azonban a felső tagozatok összevonásával 2820, a szakképzés átalakításával 2284, a tankötelezettség leszállításával 4904 pedagógus-álláshely szűnik meg, azaz összesen csak a terv miatt 2015-ig 10 ezer."
fn.hir24.hu/itthon/2011/10/26/a-hoffmann-terv-titkos-reszei/

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2012.11.12. 10:17:22

@TaTa86.:

A helyettes államtitkára Gloviczky le is mondott ahogy kell. Szenvedett két évig, hogy összejöjjön amit akar, aztán amikor látta, hogy nem megy veszi a kalapját. Lehet így is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.12. 11:06:15

@Alfőmérnök: A hir24-nek én semmit nem hiszek el, még azt sem, hogy a tej fehér. Az ilyen "titkos mellékletek" duma nagyon gázos szokott lenni. Hoffmann tervének 40-76 oldal között vannak a mellékletek, azokban én nem találom a hir24 által citált részeket. Ettől még lehetnek igazak az állítások. Egy pedagógus, aki ebben a rendszerben él, jobban átlátja, mint én . Szerint még néhányszor el kell olvasnom, hogy megértsem. a 18. számú mellékletben vannak az óraszámok. Ez alapján a pedagógusok tudják megmondani, hogy növekszenek-e vagy sem. Akárhogy is, szerintem az oktatásügyben ilyen vihart kavarni nem volt értelme. Hoffmann nagyon jól akart seperni új seprőként.

Alfőmérnök 2012.11.12. 11:12:37

@Mr Falafel: Akkor ne hidd el.
"A csütörtöki oktatási bizottsági ülésre az államtitkár nem ment el, helyettesét küldte el maga helyett. Így Gloviczki Zoltánnak kellett az ezzel kapcsolatos igencsak kellemetlen kérdésekre válaszolnia. A bizottsági tagok rákérdeztek, mi igaz a titkos háttérszámításokkal kapcsolatban. Sőt, Hiller István előhúzta a táskájából a kormányelőterjesztésre készült anyagot, aminek részét képezte az a bizonyos 40 oldalas dokumentum is. Az előterjesztésen szerepelt Hoffmann Rózsa és Réthelyi Miklós aláírása is. Fekete-fehéren kiderült: nem mondott igazat Hoffmann Rózsa, amikor tagadta annak létezését."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.12. 11:37:35

@Alfőmérnök: Mint mondom, attól még simán lehet igaz, hogy én nem hiszek valamely médiumnak. Sőt, elég valószínű, hogy igaz. Rózsikának nagyon rezeg a léc.

hill billy 2012.11.12. 13:14:08

@Alfőmérnök: Így jár az, aki nem tisztogatja ki Hiller embereit a közigazgatásból.

Alfőmérnök 2012.11.12. 13:19:02

@hill billy: Buta vagy, mint a föld. Nem kurva mindegy, hogy Hiller, vagy egy marslakó, vagy Kati néni buktatja le az mszps, segghülye Rózsikát?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 16:29:23

@Mr Falafel:

Ne zsibbassz, légy oly jó!:-D Egy 2011 szeptemberi (akkora már legalább kétszer visszadobott és átíratott) koncepció szerinted mennyire világítja meg Hottmann elképzeléseit vagy akár a valós viszonylatokat? Amikor a törvény benyújtásának napján hekkeli meg a Fidex a KDNP egyházi törvényét vagy amikor a felsőoktatási felvételi határidőt követően még hetekkel játszott a kormány a felvételi keretszámokkal (és sorolhatnánk tovább az efféle extremitásokat)?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 16:39:37

@TaTa86.:

bbjnick.blog.hu/tags/k%C3%B6tcse/

Érdemes az első 2010. májusi bejegyzéstől indulva beleolvasni (ha már egyáltalán...:-)).

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.12. 16:58:22

@bbjnick: Maga nem adja fel egykönnyen. Csak szajkózza tovább a hülyeségeit, itt is és a papcsákos posztban is. Maga valami mazochista pojáca, aki attól élvez, ha alázzák?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 17:28:46

@Shyad-Khourongai:

Nézd, én jól vagyok:-) Én nem érzem a kényszerét, hogy sunyin mások lejáratásán ügyködjek, hogy nickeket(!) karaktergyilkolgassak:-]

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.11.12. 17:42:41

@Shyad-Khourongai: Jól látod. Ez az ember élvezi, ha ütik. A legképtelenebb (sokszor jellemzően libi) érveket képes kitalálni, hogy a nagyon helyes dohányzást korlátozó törvény miatt a fideszt lefasisztázhassa. Ha a magyar oktatást dilettáns seggfejek elkúrják, ezzel a következő generációk és az ország jövőjét tönkreteszik, akkor az fasza. És miért? Mert aki ezt az egészet levezenyli, katolikusnak mondja magát. LOL

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 18:03:58

@Alfőmérnök:

@Alfi, hogy te "nicknevekre" rejszolsz, az már nem újdonság; amíg nem kapcsolod be a webkamerát és nem tolod élőben a műsort, addig a te problémád. De ez már kínos: "Ha a magyar oktatást dilettáns seggfejek elkúrják, ezzel a következő generációk és az ország jövőjét tönkreteszik, akkor az fasza. És miért? Mert aki ezt az egészet levezenyli, katolikusnak mondja magát." Ha te ebből a "vitából" ennyit értettél meg, akkor inkább térj vissza rejszhoz és ne nagyon okoskodj, ne nagyon add a bankot.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.11.12. 18:15:46

@bbjnick: Szánalmas kis szarkupac vagy bbj, ez az igazság.

Alfőmérnök 2012.11.12. 18:27:58

@bbjnick: Tudod mi lesz az eredménye a "az elmúlt kb. hetven év legnagyobb formátumú oktatáspolitikusa" ( :))))))))))))))) ) tevékenységének? Kedvenc Cseh Tamásoddal, EZ:
www.youtube.com/watch?v=eIkVqxCg0-Q

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.12. 18:57:01

@bbjnick: Ki akarja magát lekaraktergyilkolni sunyi módon, szegénykém?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.12. 19:00:25

@Alfőmérnök: Ez a kisember katolikus? Amit itt összehord, az alapján nem gondoltam volna.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 19:18:25

@Shyad-Khourongai:

Mert maga aztán vágja a katolicizmust (is), ugye?:-)

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.12. 19:28:50

@bbjnick: Ahá, a jó kis paranoia! Nem vágom a katolicizmust. Pusztán úgy vélem, amilyen mocsokáradatot maga itt szabadjára enged olykor, az nem fér össze a katolikus erkölcsi renddel. Mielőtt megvádolna, hogy önbe fojtanám a szót, vagy korlátoznám szabad véleménynyilvánítását, kijelentem, nekem nem fáj, hogy maga prosztó szokott lenni. Legfeljebb az visszás, hogy mást éppen emiatt marasztal el.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 19:31:46

@Alfőmérnök:

Te szoktál (szólni), @Alfi.:-D

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 19:41:49

@Shyad-Khourongai:

Maga csak keneget, következetesen keneget. Ha az érdemi vita nehezére esne, elkezd karaktergyilkolászni: most már nem az a kérdés, hogy igaza van-e a másiknak, hanem --- mivel mocsokáradatot enged szabadjára (ami, ugye, egy olyan állítás, ami elég általános ahhoz, hogy ne igényeljen bizonyítást) --- nincs erkölcsi alapja bármit is állítani.

Ögyes! Vagy mégsem annyira?

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.12. 19:46:29

@bbjnick: Maga úgy véli, hogy én erkölcsi álláspontból blogolok? Én nem evangelizálok, kicsi ember, csak kíváncsiskodom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 19:52:48

@Shyad-Khourongai:

Ez már egyenes beszéd:-) Van akinek az erkölcse a bőre és van akinek egy felvehető-ledobható ruhadarab.

Valamint: ahhoz képest, hogy az erkölcseit otthonhagyta, elég öntudatosan ítélkezik:-]

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.11.12. 20:46:12

@Shyad-Khourongai: Annak mondja magát. Ha nem lenne hitvány ember, még sajnálnám is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 21:41:23

@Alfőmérnök:

Látom, @Alfi, izgalomba jöttél:-]

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.11.12. 22:34:48

@bbjnick: Viccelődhetsz, de amit Hoffmannék csinálnak, az kurvára nem vicces. Majd ha gyerekeid miatta fogják elhagyni az országot, akkor megérted te szerencsétlen.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.13. 07:44:26

@bbjnick: Egy majompofa avatárral te milyen erkölcsös bőrt tudhatsz magadénak? Milyen erkölcse van egy majomnak? Ne nevettesd már ki magad, bazmeg!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.13. 19:03:57

@Alfőmérnök:

No, látod, @Alfi, ez már pirosbögrés tempó!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.13. 19:26:31

@tesz-vesz:

Sokkal több valódi mozgástere, mint Rózsának, neki sem igen volt.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.13. 19:29:16

@tesz-vesz:

Játszotta az eszét, fölényeskedett és megpróbált hatalmaskodni, visszaélni a hatalmával (ami pedig ténylegesen nemigenvolt neki).

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.13. 19:31:05

@Mr Falafel:

Még az! De milyen erkölcse van egy olyan kommenthuszárnak, aki a vitapartnere avatarjára hivatkozva vonja kétségbe annak erkölcseit?!

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.13. 21:58:56

@bbjnick: Maga egy erkölcsös majom, tudomásul vesszük. Én meg csak egy nick vagyok, és nincs küldetésem, mint magának, ergo nem is kell hülyét csinálnom magamból valamilyen eszme kedvéért.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.14. 08:04:15

@bbjnick: Sosem vontam kétségbe majomerkölcseidet.
süti beállítások módosítása