Re: Négy pontban a Schmitt-ügyről
2012. január 20. írta: pelikán*

Re: Négy pontban a Schmitt-ügyről

   „Isten útjai kiszámíthatatlanok” – mondta Švejk Dub hadnagynak, miután talajrészegen megtalálta egy kuplerájban. Kábé ennyit mondhatok el a szerda reggeli poszt szavatosságáról is, melyen már megjelenése előtt keresztülment egy hajnali exkluzív a főszereplővel, részben kinullázva például az elnök „érdemi megnyilvánulásaira” vonatkozó felfokozott várakozásokat, csütörtökön pedig (ügyes dramaturgok ezek a HVG.hu-s fiúk!) megint elcsöppent néhány adalék a történethez.

  Tudván, hogy nehéz időket élünk, mindenekelőtt a citált mr1 180 perces interjúval kapcsolatban (mely itt meghallgatható teljes terjedelmében, 07:33:48-hoz kell tekerni) kívánkozik egy rövidebb köszöntés Csűrös Csilla műsorvezetőnek, aki ebben a fideszes, kézivezérelt, lakájmédiává lett, szócsövesített közszolgálati rádióban, ahol már a független Parti Nagy Lajos is letiltja verseit, szóval csak-csak keményen fogta a gyeplőt műsorában, nem röstellve olyan állításokat szegezni az államfőnek, mint például „ez a gyakorlat (az ún. törzsadatok felhasználása – a szerk.) szó szerinti átemelést nem tesz lehetővé!”, vagy: „az ebből (a törzsadatokból) kiindulás nem jelenthet ilyen típusú átvételt, amit a HVG.hu munkatársa említ!”, továbbá: „Ha már a hivatkozásokat említette, megmondom őszintén, bölcsész végzettségűként magam is nagyon furcsállom, hogy hogyan készülhetett el úgy egy dolgozat, hogy nem szerepelnek benne lábjegyzetek...”

  Csűrös Csilla tehát hétköznapi közszolgálati tempójának megőrzéséért mindenképpen megérdemli Bing Crosby My Woman című számát.

  Tényleg, azt tudták, hogy a Crosby bivalytempós republikánus volt? Amikor Wendell Willkie elnökjelölt indult Roosevelttel szemben, saját táborában népszerűségi forrása gyakorlatilag egyedül a zenész következetes kampánya lehetett, mivel nem volt például magas katonai rangja. WW elbukta a választást 1940-ben.

  Most pedig vissza az ügyhöz. A másik jelenség, mely mellett csak némi luxusérzéssel tudnék szó nélkül elmenni, Seres László Copy-paste relativizmus című kinyilatkoztatása, melyben azt mondja: „Kíváncsian várjuk a bizottság beszámolóját, addig is itt van a kormányközeli fiatalok Mandinere, amelynek üzenete: »...ameddig az intézményi felelősségi kör nem tisztázza saját magát, addig ingatag dolog konkrét lemondási felszólítással fordulni Schmitt felé.« Az egyetlen dolog, ami itt ingatag, az ezen kijelentés morálja.”

  Felhívom Seres Objektív Morál László figyelmét, hogy a személyes, négyflekkes relativizmusholokausztja közepette környezetéből kiragadott mondatom mellett idézze már a bejegyzés végkövetkeztetését is, vagyis ezt: „Ha Schmitt (és vele együtt a KEH) nem képes érdemi megnyilvánulásokkal fordítani a jelenlegi hangulaton (...), a HVG.hu által közölt anyagot pedig további szakvéleményekkel erősítik meg, akkor persze az egyetlen lehetőség a távozás.”

  Ingatag morálom segítségével arra is irányítanám kissé a hermeneutika segítő reflektorait, hogy bizony a Mandiner, amelynek üzenete és a Mandineren megjelenő egyik szerző üzenete kitételek közötti distinkció megtételéig szemantikai és szintaktikai alapismeretek alkalmazásán át vezet az út, ráadásul úgy tűnik, Seres László ingerküszöbét csak akkor érik el az úgynevezett kormányközeli fiatalok (csak érezném már kormányközeliségem ellazító előnyeit!), ha azok jól-rosszul megfogalmazott érvelésébe végre éket lehet verni, belelátva a seggnyalás és az ingatag morál lehetőségét. Nem láttam például Seres Lászlótól megjegyzést a kormányközeli fiatal Jobbklikk 17 szerzőjének közös sztétmentjének tekinthető Szerintünk című írásáról, Rajcsányi Gellért és Stumpf András problémafelvetéseiről (itt és itt).

  Így Seres László sajnos csak a Slipknot (sic!) című számát érdemli meg.

  De hogy végre érdemben magamat is szembeköpjem, el kell mondjam, hogy sok minden változott a napokkal ezelőtti Négy pontban a Schmitt-ügyről című bejegyzésem óta, melyben egyébként a nóvum legfeljebb a saját szál lehetett, vagyis néhány élsportolói karrier saját családomban történt megfigyelése, ennek alapján SP eredményeinek feltétel nélküli tisztelete, a sportkarrier utáni válaszutak nehézségének megértése. Ugyan elmondtam, leírtam, hogy szerintem „jellemtől, bölcsességtől függ”, hogy ki és hogyan használja olimpiai dicsőségét utóéletében, ez nem keltett túl nagy hatásokat. Most azt mondom: a plágiumkérdés felvetése utáni Schmitt-megnyilvánulások (főként az azóta napvilágot látott újabb részletek fényében) éppen jellem és bölcsesség terén mutatnak újra baromi hiányokat.

  A 180 percben adott interjúban Schmitt azt mondta, szó szerint (a fenti linken visszahallgatható): „Van egy rész, az én esetemben 30-35 oldal volt, amelyben megpróbáltam összefoglalását adni a törzsanyagnak. (…) Ha megnézik azt, hogy milyen következtetésekre jutottam, pozitívan fogják elbírálni a dolgozatom” – azóta már velünk él a gyanú, ebből a 30-35 oldalból is 15-17 oldal egy az egyben történt átemelés egy bizonyos Klaus Heinemann korábbi írásából. Megnéztem az összevetést, annak alapján nincs okom kételkedni abban, hogy a gyanú megalapozott.

  Tehát Schmitt Pál köztársasági elnök nem mond igazat akkor, amikor azt mondja a Kossuth 180 perc című műsorában Csűrös Csillának, hogy a felső hangon 40 oldal következtetés sajátja. Schmitt ezzel saját magán kívül szénné éget mindenkit, aki egykor támogatta, pozíciójához segítette – miközben felettébb normális az a hozzáállása, mellyel közli: helyesli, hogy kivizsgálják doktoriját.

  Plágiumügyben az utolsó szót a vizsgálóbizottság fogja kimondani. Nem a HVG.hu, nem is a mindig tisztán látó Seres László, nem is én. Ám az eddigi fejlemények tudatában nem tudok mást mondani Schmitt Pálnak: „It's Time To Say Goodbye, elnök úr!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr713593731

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pali bácsi, bukta?? 2012.01.21. 11:53:12

Civilizált helyeken, kultúrkörökben, boldogabb országokban, jogállamban az ekkora buktát azonnali lemondás követi. Abszurdisztánban aligha. Abszurdisztánban a 2002-es választá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.20. 13:21:04

szinte biztos vagyok benne, hogy a HVG meg nem akart teregetni, de az index is rajott a nemet szalra, igy kenytelenek voltak.
Arra vartak, hogy minel nagyobb csapdaba ugorjon a KEH es Schmitt Pal, ami nyilvan felvet esetleges politikai celokat az ujsagiras mogott. Legalabbis, arra jatszottak, hogy meg jobban besarozza magat a nemzeti oldal.

Az mar mas kerdes, hogy nem volt egy ember, aki felhivta volna Pali bacsi figyelmet, hogy veszett fejsze nyele van, innentol valsagkommunikacio, ami csak tamadhatatlan (igaz) dolgok kommunikalasat engedi. ennek ellenere az elso pillanatban hazudott a koztarsasagi elnok.

A kerdes nem az, hogy menjen-e, hanem hogy ki legyen. Ugyanis amikor Jaray Zsigi gazdsagi miniszter sem akar lenni, akkor melyik hiteles ember allna be marcius 15-en Orban es Kover koze. S ez a kormany mostani problemaja.

Samott 2012.01.20. 13:33:27

@pancho_sanza: nyilvanvalo, hogy a hvg szandekosan nem teritette az osszes lapjat, minden bizonnyal minden bekezdesnek utannaneztek, nem hagynak lehetoseget a maszatolasra. Ez nagyon sulyos vad, csak akkor szabad publikalni ha biztosak benne hogy nem lesz teller level belole. Es persze varom mas prominens szemelyek, hsonlo munkainak elemzeset. Mert gyanitom ez csak az elso eset volt, szorgos ujsagirok most keresik a tobbi simlist. A balosok a jobbos politikusok kozt, a jobbos ujsagirok pedig a balos politikusok kozt... :) lesz meg itt nehany szaftos leleplezes.

bdi 2012.01.20. 13:37:50

"Plágiumügyben az utolsó szót a vizsgálóbizottság fogja kimondani."

Ebben nem vagyok biztos. Ha az egyetem helybenhagyja a korabeli döntést (akkori követelmények, mégiscsak felsorolta az irodalmat, csak kisdoktori, ugyanabból a forrásból, máshol van a vessző ...), akkor érdekes folytatása lesz az ügynek.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.01.20. 13:38:34

Lehet, h a bolgár is lopott a némettől, és így megmaradhat a tiszta 35 oldal saját anyag :)))))))

Robinzon Kurzor 2012.01.20. 13:42:06

Respect, bár némileg levon a sportértékéből, hogy nem csak magadat, hanem másokat is szemen köpsz közben.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.20. 13:42:50

A császár elküldte fiolát, mostantól az a kérdés, hogy mire felkel a nap, lesz e mersze megtenni, avagy jönnek a testőrök befejezni?

Robinzon Kurzor 2012.01.20. 13:51:07

@pancho_sanza: "Az mar mas kerdes, hogy nem volt egy ember, aki felhivta volna Pali bacsi figyelmet, hogy veszett fejsze nyele van, innentol valsagkommunikacio, ami csak tamadhatatlan (igaz) dolgok kommunikalasat engedi. ennek ellenere az elso pillanatban hazudott a koztarsasagi elnok."

Szerintem egyszerűen fogalma sincs, a mai napig sem, hogy a megbízott miből ollózta össze a doktoriját.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.20. 13:58:14

Csűrös Csilla egyébként elfelejtett rákérdezni az 1. hvg-dokumentum utolsó oldalán szereplő, "Következtetések" cím alatti egyezőségekre, pedig Schmitt határozottan arra terelte a szót, hogy csak adatokban egyeznek. Úgyhogy mielőtt a nemzetileg-világnézetileg (ezt már lassan ugyanazzá teszik) szilárdan elkötelezett – comment.blog.hu/2011/01/10/a_noi_wass_albert_lesz_az_uj_mong_attila – nemzetes úrhölgy lába elé ájultok, ne csak azzal foglalkozzatok, hogy mit kérdezett, hanem azzal is, hogy mit nem és milyen körültekintően nem.

@pancho_sanza: Úgy is lehet értelmezni, hogy a hvg lehetőséget adott a tisztes visszavonulásra azzal, hogy csak a 180 oldalnyi, leginkább kásahegynek titulálható szöveg egyezőségével kezdett.

Az elnök nem vonult vissza, ezért a kásahegy után most egy "10 tonna" feliratú vasdarab esett rá.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.20. 14:00:44

@Samott: Remélem is, hogy keresik, én sem hiszem, hogy csak Schmitt oldotta volna meg így.

De ugye ha feljön a bányász a tárnából egy csille szénnel, nem zavarják vissza, hogy van ott még, fel se jöjjön, amíg nem pakolja be a bánya összes szenét a csilléjébe :-)

kunzoo 2012.01.20. 14:01:22

Ez a HVG-s leleplezés szerintem durvább mint az első. Mert ott még háríthatott a Pali, de itt aztán saját magát "bepalizta" hiszen kijelentette hogy az övé, és LÁM!

Kedves Pali védő honfitársaim. Ez a faszi már védhetetlen. Lehet másra mutogatni, de Pally a....izé.....elnök, Ráadásul a rádióinterjúban megpróbált mindenkit hülyére venni.

Bell & Sebastian 2012.01.20. 14:24:10

Sok lúd disznót győz, az ősi megfigyelés szerint.
Innen akár elégedetten hátra is dőlhetnénk, csakhogy a libatolvaj -pártiak megnyilatkozásai sem éppen szeplőtelenek, bármennyire is szimpatikus (vagy nem) a tökfödője alatt G.G.

Nagy szerencse, hogy ezúttal nem pisilteti meg a feleket az EB, mert egy héten belül másodszor futnának lyukra a jakobinusok.

SuperBrain 2012.01.20. 14:25:40

Augusztus 6-ig elplagizálgat Pali bá', oszt jöhet a zellnöki nyugdíj!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.20. 14:31:56

"az úgynevezett kormányközeli fiatalok (csak érezném már kormányközeliségem ellazító előnyeit!)"

Hát valóban, a kormányközeliség egyre inkább tehernek számít, és nem előnynek :-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.20. 14:37:14

@Bell & Sebastian:

egy katolikus szentfazék bíróságon cáfolt rágalmakat terjeszt, nálysz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.20. 14:37:52

@dr. mavo:

vagy csak a haverja nagy katkó, ő nem?

Bell & Sebastian 2012.01.20. 14:39:36

Egyszer megkérdeztem -még Gyurcsi alatt- az egyik vezető gazdasági újságírót a HVG -nél, hogy miért álltak le -pont most- az oknyomozó riportokkal, a valódi, mélyelemző műfajjal?

Azt mondta a szentem, hogy azért, mert először is erőforrás igényes, másodsorban úgysem értené a közmagyar (bonyolult), harmadsorban meg rámenne a gatyájuk a kártérítési perekre.

Ez bezzeg olcsó, egyszerű, zabálja a nép és még Gavrának sem húzzák le érte a bugyiját. Hja kérem, médikurvának születni kell, most jobb az, mint ezüstkanállal doktornak.

Bell & Sebastian 2012.01.20. 14:40:57

@dr. mavo: Tagoltan, egyszerűen, érthetően. Mi a probléma?

pelikán* 2012.01.20. 14:45:19

Közben látom: mandiner.hu/cikk/20120120_rajcsanyi_gellert_kedves_hirszerzosok

RG nagyon visszafogott, én maradok a Slipknotnál.

Nemzeti forrasztékón 2012.01.20. 14:53:25

Elég lett volna az utolsó három bekezdést megírni

Google 2012.01.20. 14:57:50

@Bell & Sebastian:

Pedig mondhatta volna az igazat is.
Például ezt: "fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre."

Vajon még tartanak ezek a fölkészítések? - de most már abban az irányban, hogy nehogy abba hagyják a fölszisszenést. Mert a hvg-t pont egy ilyen "legbefolyásosabb lapnak" tudom elképzelni. Persze, abban a körben, abban a milliőben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.20. 14:59:50

@bdi:

"Ha az egyetem helybenhagyja a korabeli döntést (akkori követelmények, mégiscsak felsorolta az irodalmat, csak kisdoktori, ugyanabból a forrásból, máshol van a vessző ...), akkor..." --- írja.

...akkor Schmitt Pál marad a köztársasági elnök...

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.20. 15:00:09

A végtelenül közszolgálati Csűrös Csilla az Arcvonások riportereként is megállja a helyét (14:15 után kezd bele a riportalany, Csűrös nemzetes úrhölgy pedig szépen kontrázik 14:21-től).
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-01-20

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.20. 15:01:13

@Samott: Van most par arc, akinek ha megkapirgatom a dolgozatait, akkor nagy esellyel legalabb vicces dolgokat talalok. A problema az, hogy a Fidesz talcan kinalja ezeket az arcokat (Matolcsy doktor, Selmeczi Gabi, Deutsch Tomi) es ezekre mentseg lehet, hogy Szanyi kapitanybol meg Vadai kepviselo asszonybol se nezek ki egy normalis szakdolgozatot. Viszont itt be vannak betonozva kilenc evre olyan nagyagyuk, mint Szalai Ancsi (3 szakdolgozat) meg Domokos Laszlo ASZ elnok (szakdolgozat+doktori).
Szoval hulljon a fergese, de ez most politikailag nagyon jo lehet, ha hullik a fergese, mert a vegen meg tenyleg rendszervaltas lesz itt.

pelikán* 2012.01.20. 15:04:04

@Google: a HVG korábbi főszerkesztő-helyettese, Horváth Zoltán leköszönésekor "Hét embere" volt a Heti Válaszban. Most elő nem túrom a megfelelő linket, de akkor azt mondta, "vissza sem kellett utasítanom" a megkeresést.

Igen, tehát ezt mondta.

evil overlord (törölt) 2012.01.20. 15:11:55

@(pelikán*): Emlékezve Kínai egy régi posztjára, inkább ezt javaslom:
www.youtube.com/watch?v=W1iYs_sB30E

Szilu Bácsi 2012.01.20. 15:27:57

Én nem értem, hogy ez az egész hvg.hu-s cikk hogyan jelenhetett meg. Nem úgy volt, hogy vége a sajtószabadságnak?

fülöpke 2012.01.20. 15:45:58

@Szilu Bácsi: "Én nem értem, hogy ez az egész hvg.hu-s cikk hogyan jelenhetett meg. Nem úgy volt, hogy vége a sajtószabadságnak?" :D :D

pelikán* 2012.01.20. 15:47:53

@Fedor: debazmeg nem is erről van szó, hanem arról, hogy itt páran azt hiszik, hogy mi/én a kormánnyal,egyáltalán a politikával kelünk és fekszünk, és mióta fidibusz kormány van, azóta kaviárt kenünk szét magunkon reggelire. Pedig nem.

Google 2012.01.20. 16:19:55

@(pelikán*):

Tehát a hvg-t nem keresték meg fölkészítés ügyében, ezt akarta mondani az illető?
És egyébként kár, hogy nem kenhetnek minden reggel kaviárt magukra, szebbé teszi az arcbőrt.
De mégis: ha már unnák a kaviárt, akkor ott van a téliszalámi.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.20. 16:47:01

Mire nem bukkan az ember, ha ezoterikus beszélgetőrovatokat olvas:

hetivalasz.hu/vilag/magyar-szauna-44043/

"A kommunista utópia legmaradandóbb gonosz következménye a kultúra, a szellemi sokféleség,
_az intellektuális teljesítmények tiszteletének tönkretétele._
S még csak nem is látszik, hogyan lehet e rombolás hatásain túljutni."

No persze ez még azelőtt íródott.

2012.01.20. 17:10:54

A törzs anyaga gerinc nélkül

„Doktorsmitt pontosan úgy védte meg a doktoriját, mint ahogyan azt megírta. Sehogy.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1482_a_torzs_anyaga_gerinc_nelkul

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.20. 18:36:18

@(pelikán*): Hát, így jár az online újság, amelyről kiderül, hogy kormányalkalmazottak is írják. Kegyetlen a világ :-)

Bloodscalp 2012.01.20. 19:17:16

@(pelikán*): mindjárt elsírom magam :) bezzeg az egriek hősiesen védelmezik a doktor úrat

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.20. 19:18:38

@Bloodscalp: Az legalább nem ingyen hülye ;-)

betyár (törölt) 2012.01.20. 19:46:43

@Szilu Bácsi:

a galamb utcában a rajk-butikban sokszorosították stencilen:))

Bell & Sebastian 2012.01.20. 19:48:19

@Google: Benne van a nevében, hogy világgazdaság. Biztos gyengül a forint attól, ha egy tornászdoktorral kevesebb szaladgál. Más összefüggést nem látok.

Na jó látok, de mára már háziköntösre vedlettem. :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.01.20. 21:05:53

Ja, de amint hallom, nem akar öszegyünni az a vizsgálóbizottság... valahogy senkinek sem akaródzik piszkálni ezt a foslerakatot...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.20. 21:18:06

@(pelikán*): Hat ti vagytok a hulyek, ha nem hasznaljatok ki a dolgot. Simicska milliardokat lapatol ki a kozos penzbol, nincs mar allami ceg, amelyik ne Publimont tablakon hirdetne milliardokert, ti meg nem vagytok kepesek szaros 10 millat kivenni valami szaros Szerencsejatek Rt. bannerert.

Az egeszben az a szomoru, hogy amikor majd jon az igazi szopoag (merthogy jon az IMF-fel egyutt), akkor Simicska mar peldaul nem veszithet tobbet az arcabol, de cserebe eleg jol ki lesz tomve, mikozben ugye ti itt veszititek az arcot rendesen, csak szamotokra mindez az ures zseb effektussal parosul.

tenyleg at kene ezt gondolni, mert arra a nehany ilyen orszag nincs posztra mutogatni nagyon keves lesz, hogy elvi ujsagiras/blogolas folyt itt kerem, ha ez a kormanyzat oda tart, ahova a jozan emberek varjak.

Szoval unneplot leporolni, aztan irany a bekemenet. S kurva kozel legyetek minden pillanatban Bayer Zsocahoz, hogy a Szerencsjatek Rt-nel is lassak, hogy hova tartoztok;)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.20. 23:26:59

@pancho_sanza: A mandiner reklámügynöksége ezt állítja a mandiner.hu-ról:

"Az oldal sikeresen szólítja meg a jól képzett, értékelvű, nyitott gondolkodású értelmiségieket, a fiatal, aktív rétegeket. Látogatói minősége alapján az oldalon megjelenő hirdetések leginkább a budapesti, magas társadalmi státuszú (Esomar AB) férfiakat, vállalkozó-vezetőként dolgozó, főkereső illetve a diplomás látogatókat érik el. Ezen célcsoportok aránya 30-80%-al magasabb az oldal látogatói körében, mint az internetező népesség esetén."

Aki már valaha is belenézett mandiner címlapjába, az nem "jól képzett, értékelvű, nyitott gondolkodású értelmiségieket" lát, hanem félreállított, alkoholista technikatanárokat, rákosfelejtősi mobiltelefon-neppereket és nemzeti érzelmű szűz autófényezőket. Mégis, mit lehetne ezeknek eladni, mármint diszkont sörön és pornón kívül? Autópályát? Harci helikoptert? Rendszám-nyilvántartást? Hát akkor ilyen hirdetőket kell találni. :-))

csi szi 2012.01.21. 00:59:04

@Kettes: Még szerencse, hogy a vincent az bezzeg elit klub, a nemzetközi tudományos életben otthonosan mozgó szerzővel (azért úgy látszik ráér arra, hogy hobbiból adatbázist vezessen az ellenségeiről, illetve minden rendszeresebb fórum- és bloghozzászólóról (a lényeg: antiszemita-é, vagy sem), lehetőleg a személyazonosságát is kiderítve)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.21. 07:25:43

@csi szi: Harminc forint per tétel áron vesszük a címlistát Kubatovtól. Olyan nagy bűn? :-)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.21. 09:22:29

@Kettes: kicsit olvasgass utana, hogy az "uj" rendszerben, hogy mukodik a hirdetesi piac:

atlatszo.hu/2011/11/21/simicska-kozeli-cegeknel-hirdet-a-kozmedia/

www.origo.hu/itthon/20111213-publimont-mahir-cityposter-simicska-lajos-erdekeltsegeinek-allami-megrendelesei.html

Szerinted ki a francot erdekel, hogy kik az olvasok, vagy mi a cel. Kibaszott kifizetohely a haveri kornek. Ezert erthetetlen szamomra, hogy miert nem megy oda Robin Masters Navracsicshoz, hogy figyelj Tibi bacsi, a mandineres sracok panaszkodnak, hogy nincs hirdeto. Nem lehetne valamit intezni nekik?

Szoval kedves Mandiner, legalabb kiderulne, hogy mennyit is ertek valojaban. Csak nehogy csalodni kelljen;)

pelikán* 2012.01.21. 09:48:59

@pancho_sanza: frusztrált segg! Érzem ugyan magamban a jó szándékot, amivel megérthetném, hogy mi a faszról is beszélsz, de túl drága a szombatom ahhoz, hogy rászánjam az időt.
Kapcsold ki a gépet és húzzál kirándulni!

Lorp 2012.01.21. 10:03:26

@Kettes: Igen. A többiek olcsóbban adják. Miért vagytok a saját pénzetek ellensége?:)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.21. 11:47:23

@pancho_sanza: Így van. A mandiner üzletileg értékelhetetlen, mert végső soron egy jó ötletet szarnak el és még pénzt sem csinálnak belőle. És akkor még az élhetetlen pelikán nyafogását is hallgathatjuk.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.01.21. 12:13:14

milyen ideges lett a pelikán! :))
balfasz, tudod miért nem kened magad kaviárral? nem azért mert hű de becsületes vagy, vagy valami hasonló fantazmagória, hanem annyit sem érsz /a hatalomnak/ hogy fülledt ponty ikrával kenjen össze.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.21. 12:39:56

@jose maria padilla: Ej, de kérges lelkű ma! (Ma?? :)) Itt van ez a kaviárral összekent kölyökcsinovnyik, akit már a mandiner.hu-n és az indexen is szemléztek, ez az Oroján: orojan.blog.hu/

Főleg a "Schmitt Pál Egerben" és a "Jogunk van bulizni" c. posztokat ajánlom, ezeket szemlézték, úgyhogy csak ezeket olvastam én is. :) Ez a kis lárva pont az a típus, amiről a leárulózott málnási írt, hogy milyen a Fidesz hátországa. Bebábozódik, aztán kikel belőle egy lázárjános.

Én nem vagyok egy pelikán-rajongó, de mondja meg, pelikán miben rosszabb ennél?

Amúgy meg elfelejtette megkérdezni:

"Helytartó??"

tewton 2012.01.21. 14:53:27

@Holger Hartland:
ne bántsa azt a szegény orojánt, szerintem csak hinni akar valamiben. a jobboldalról még hiányzik az a réteg, amelyik a nagyon necces dolgokat őszintén és lelkesen védelmébe meri védeni.

a gyurcsányi hazugságbeszédre esterházy és társai álltak ki elmagyarázni, hogy mindenki hazudik (ez hellerágnes kedvenc tézise is), és mindenki úgy beszél, mint a kocsisok, és ez így normális, senki nem vethet semmit gyurcsányi szemére.

most megtudtuk (és egy annál jóval jelentéktelenebb dolog kapcsán), hogy mindenki puskázott már életében, és nem is olyan nagy dolog. orojánnak hiányzik a profi szépirodalmista praxis, meg a beágyazottság.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.01.21. 15:10:43

@(pelikán*): az a kérdés, hogy vörös vagy fekete a kaviár. Bár ahogy benneteket olvaslak a mandinernél, a vöröset elvből (furcsa ezt a szót a mandinerrel kapcsolatban leírni...) elutasítjátok. :D

tewton 2012.01.21. 15:15:06

@Counter:
kb. annyira mint horn gyula közgazdasági kandidátusijától.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 15:18:16

@tewton: Tessék dolgozni rajta, bizonyítani, odatenni mellé azt, ahonnan lophatott, meglátjuk.

Azzal védeni a plágiummal és hazugsággal is lebukottat, hogy más is, csak nem bukott le... szánalmas. És erkölcstelen.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.01.21. 15:41:41

@tewton:
nem értem magukat. mit bizonyítgatják itten ezeknek a kommunista férgeknek, hogy plágium, meg nem plágium, meg ilyenek. akinek egy csepp esze van, az már általánosban valamelyik okos faszkalappal íratja meg a házifeladatát egy szendvicsért cserébe. ki a tököm vezs komolyan egy kisdoktorit? miről beszélnek ezek a patkányiok itten, szemforgatva. a pofájukba kell vágni, hogy akinek esze van, az plagizál, nem dolgozik feleslegesen valami szaron.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.21. 16:38:08

@tewton: Oroján kb. az a Fidesznek, ami Török Zsolt az MSZP-nek. Ha utálom a szoci törökzsoltot, akkor hadd utálkozhassam a fideszes törökzsoltok láttán is. A Gyurcsányt védő ballib értelmiségiek annyiban súlyosabbak, hogy ők értelmiségiek, jobban kellene tudniuk.

@jose maria padilla: Az én áltisis osztályomban maga nagyon meg lett volna verve. :) Persze én "jó" iskolába jártam (annyira nem túl jóba, hogy ne bunyózzunk, de elég jóba, hogy ne úgy álljunk hozzá, mint maga), az élet szempontjából könnyen lehet, hogy a magáé volt jobb.

tewton 2012.01.21. 16:55:56

@Counter:
nem érti az intenciómat. én nem mentegetem sp-t.

közepesen nagy hülyeséget csinált, viszont látva jópár mostani szakdolgozatot, elhiszem, hogy ő sem volt teljesen tudatában, hogy hülyeséget csinál. Felénk a BTK-n kb. 2004 után hitványodott annyira a hallgatóállomány, hogy a bevezető kurzusoknak már el kellett magyarázni, hogy mi az, hogy plágium és milyen következményei vannak. SP is nyugodtan hihette, hogy ha sokat ír magyarul és igaz dolgokat, akkor az jó lesz.

a képmutató libsi szemforgatás nem tetszik. mintha nem lettek volna sportállások ebben az országban, mintha _bárkit_ is érdekelne vagy érdekelt volna, hogy mi van egy ilyen kandidátusiban vagy kisdoktoriban, amit a számítógépes világ előtt gyártottak, és a haszna az, hogy áll egy üveges szekrényben egy folyosón, amíg ki nem selejtezik, és amit összesen 20 év alatt elolvas kb. 3 bíráló meg egy konzulens (aki verést érdemelne), meg pár újságíró.

mindenki tudta, hogy milyen az, amikor a hatalom, a karrier meg az oktatás összefolyik. ahogyan gyurcsány vizsgái előtt odaszóltak a pécsi egyetemen, meg ahogyan a kis gyurcsányi serkének is meglett az érettségije a speciális körülmények jóvoltából.

engem inkább az szórakoztat, hogy most végre van egy olyan hang a nemfüggetlenértelmiségiek közt, aki ugyanazt a retorikát használja, mint a nagynevű irodalmárok a menthetetlen mentegetésére.

és annyi hozadéka is lehet, hogy akkor most végre átnézzék az összes 1995 előtti, közszereplők által megszerzett kis- nagy- és középdoktori rangot és nyelvvizsgát. mert ha SP-nál lehet firtatni, akkor miért is ne beszélgethetne el egy interjúban egy belevaló polgári underground arc Szanyi, Horn és egyéb urakkal arról, hogy miből írták a doktorijukat. Csak egy-egy negyedórás interjút. Hiszen ha tényleg ők dolgoztak vele, akkor ennyire emlékezniük kell :) (Deutsch T-t is megkérdezném persze, meg az összes többit, aki nem orvos/jogi doktor)

persze erre az antiszemita, rasszista attakra a mandi csak korlátozottan alkalmas :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 17:18:39

@tewton: Miért ne beszélgethetne el egy belevaló polgári underground – bár a mandiner lassan kinyírja a műfajt – arc a szocidoktorokkal? Beszélgessen. Nyomozzon, derítse fel, közölje le, csinálja csak. Egyelőre viszont csinálás helyett a maszatolás meg a mentegetőzés és relativizálás megy (nem itt, de ugye Oroján és a Fidesz, illetve a házilapok...).

Az elnöki pozíciónak talán kellene hogy legyen olyan súlya, hogy számítson, mi áll az elnöki disszertációban az üveges szekrény mélyén. Ez már csak ilyen. Ha Schmitt észnél van, a felkéréskor szól, hogy hát inkább ne, vagy hogy el kéne vesznie itt egy iratnak. Egy elnöknél számítson minden, ő nem egy Mancika a bélyegzővel.

A nagynevű irodalmárok úgy emlékszem (de tényleg nem néztem utána), olyanokat írtak, hogy "jó beszéd volt" – végülis beszédként lehet, hogy jó volt, tudott vele hatni a Feri, igaz, legalább egy emberre nem eléggé; vagy hogy "igazat mondott" (ez volna az igazságbeszéd), ez is vitathatatlan, tényleg igazat mondott. De olyat talán nehezebb találni, amely szerint az őszödi beszéd úgy, ott és akkor a magyar politikum megváltása lett volna. Ilyet inkább a gyurcsányista talpas újságírók írtak.

tevevanegypupu 2012.01.21. 17:44:55

@Counter:

Hitlernek is jo beszeloje volt, Mussolini is meg Fidel Castro is nagyon tudott szonokolni, elragadtatva sajat maguktol. Meg aztan Gyurcsany is. Gero Erno is lazba tudta hozni a hallgatoit es Rakosit orakig tapsoltak. Az akkori legjobb irok miket irtak a szulinapjara neki meg Sztalinnak, azt orom olvasgatni. A mostani legjobb(: iroknak is tetszett Feri beszede. Hat ez mar csak igy volt..A Schmitt plagiuma (ha az volt) meg nem tetszett nekik. Hat ez van. Mert ugye Brutus jo es igaz ember volt..(:

tewton 2012.01.21. 17:49:32

@Counter:
akkoriban benne volt a levegőben a "dehiszen mindenki hazudik valamilyen szinten" mém is, ballib oldalról.

heller ágnes ezt abban a formában terjesztette (állami rádió és tévé), hogy a biblia szerint se tilos és bűn hazudni. ami azért necces, mert ha a törzsi származásával akar házalni vénségre, akkor jobban kellene ismernie az ószövetséget.

tevevanegypupu 2012.01.21. 17:51:17

@jose maria padilla:

Nalunk nem is kellett fizetni azert, hogy valaki leirja egy jo tanulo matek vagy fizikadolgozatat, ez termeszetes volt az osztalyunkban. Ugy plagizaltuk a fizikadogakat hogy csak na. Es sugtunk is egymasnak es szemrebbenes nelkul hallgattunk ha valami disznosag kiderult az osztalyunkrol, senki meg nem mondta volna, hogy ki volt a tettes vagy a tettesek. Nem is lett senkibol kozulunk liberalszocialista becsuletes, mind jobboldali nacifasisztak vagyunk. (:

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 17:51:40

@tevevanegypupu: Na látja, nekem már nem is kell érvelnem. Elismerni egy beszédről, hogy mint beszéd – jó, az nem jelent azonosulást a beszélővel és nézeteivel.

A plágium tartalmi, a retorikai képesség pedig formális kérdés. Bizonyára Schmitt disszertációjáról is lehetne olyanokat írni, hogy szép a tipográfia, ízléses a kötés és ez akár igaz is lehet. Aki ilyet leír, az pedig teljesen nyugodtan megvetheti a plágium miatt.

tevevanegypupu 2012.01.21. 17:56:41

@Counter:

Nem vetem meg, az tulzas lenne. Sajat magan kivul kart nem okozott senkinek. Az orszagnak sem. Az olimpiai bizottsag elfogadta amit mondott, hogy nem plagizalt, a tobbi orszag allamfoje egyelore nem nyilatkozott ezugyben. Nehez is lenne nekik ugy raadasul, hogy sajat becsuletukre hivatkoznak.(:

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 17:56:42

@tewton: Őszintén szólva nem követtem Heller Ágnest, de a trükkök százais, isteni gondviseléses éveket és a választások előtti eltitkolást mentegetni: hiba.

Viszont az őszödi beszéddel Gyurcsány ennek akart véget vetni. Azt már tudjuk, hogy jelentős részben saját idiotizmusa miatt nem sikerült: de megint ott vagyunk, hogy nem a beszéd a bűn, hanem ami _ellen_ beszélt.

@tevevanegypupu: Azt maga csak hiszi. A csalás, puskázás, másolás erkölcsileg elítélendő. A maguknál előszeretettel idolizált Szingapúrban például úgy vágták volna ki magukat az iskolából, hogy pislogni se lett volna idejük – és teljes joggal. Undorító Magyarországon ez a teljesen erkölcstelen sunnyogós, adócsalós, hamisítós, okosba' boltolós, visszadátumozós, kamuzós, másolós-puskázós mentalitás.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 18:00:57

@tevevanegypupu: Nem is fognak nyilatkozni, de nyissa ki jól a szemét, hátha lát a tongai királynál előkelőbb tárgyalópartnert Schmitt mellett.
Pária lesz.

Maga szerint egyébként hazudik Schmitt, amikor azt mondja, hogy nem plagizált?

Egyébként ha maga hamisít 1.000.000 forintot, kinek okoz kárt? Helyes válasz: mindenkinek, aki forintban takarít meg, halmoz fel. Így ront egy vonásnyit Schmitt minden más magyar doktorin.
Gondoljon bele, hogy hangzik, amikor egy magyar PhD nekiáll elmagyarázni, hogy Schmitt doktorija nem is olyan doktori, és hogy Schmitt bár PhD-t is ír a neve mellé, nem úgy PhD, és hogy hát izé, a tanár ilyen furcsán írja a kettest, hogy a talpát úgy görbíti, hogy négyesnek lehet látni, de megnézni nem lehet a disszertációt, mert nincs kapu, kivették a kaput, nem lehet bemenni...

tevevanegypupu 2012.01.21. 18:03:02

@Counter:

Ne szaladjon annyira elore. Nem csalunk adot es ugy nez ki mintha elsunnyognam a velemenyem?(: Kulonben ilyenfajta diakpuskazas mindenhol van megnyugtathatom vagy nyugtalanithatom. Miert pont Szingapurt hozta fel peldanak? Nekem eszem agaban sincs idolizalni, a magam reszerol biztosithatom, hogy Szingapur nagyon de nagyon ritkan jut az eszembe.

tevevanegypupu 2012.01.21. 18:05:03

@Counter:

Schmitt tetteit merlegre kellene tenni: mit artott es mit hasznalt az orszagnak. Ugy kerek a tortenet.

tewton 2012.01.21. 18:20:13

@Counter:
"de megint ott vagyunk, hogy nem a beszéd a bűn, hanem ami _ellen_ beszélt."

az, hogy zárt körben a párttársainak tartott egy energetizáló beszédet, amiben (zárt körben) elismerte, hogy végigkamuzta koncepció nélkül odáig a ciklusát? hogy hazudott a "népnek"? na ne. zárt körben kicsit beismerte a hibáit, de csak azért, hogy megerősítse a pozícióját. mert azért a kimenetele annak a beszédnek is ugyanaz volt, mint a végső bukásáig mindig: bajban vagyunk, nincs más választásotok, mint én, igen, igen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 18:25:26

@tevevanegypupu: Mondtam én olyat, hogy a _véleményét_ sunnyogja vagy hogy maga adót csal?

Azért pont Szingapúrt, mert Szingapúr a jobboldalon egy idealizált jobbos-rendpárti állam. Egyébként Szingapúr minden jel szerint tényleg a jobbos-rendpárti állam ideáltípusa; más kérdés, hogy az itthoni Szingapúr-idealizálók nagyon nem akarnak Szingapúrt Magyarországból. Csak jól hangzik, mert messze van és nehéz ellenőrizni: annyit.blog.hu/2011/12/27/megsem_lettunk_europa_szingapurja

Szerintem Schmittnek jobbat tesz, ha a plágiumvádra szorítkozunk és nem kezdjük el firtatni, hogy a kommunista rendszer kritikátlan kiszolgálása, minden politikai erő körbenyalása és a mostani államfői ténykedése hogyan válik az ország hasznára, a doktorik inflálásáról nem is szólva. Nehéz lesz a 2 aranyéremmel ellensúlyozni.
Tudja ez olyan, mint amikor évekkel ezelőtt lebukott az a sokszorosan díjnyertes borász úriember a borai glicerinezésével. Sokszorosan díjnyertes volt? Igen. El kellett süllyednie attól, hogy egy pár évjáratot megbütykölt? El. Érdekeltek valakit is a díjai ilyenkor? Bizony, senkit, sőt _annál inkább_ el kellett süllyednie.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 18:43:20

@tewton: Az az elképesztő dilettantizmus, _amiről_ és _ami ellen_ beszélt, az nagyobb bűn, mint az, hogy csak zárt körben, sunyin beszélt ellene. Azt pedig valószínűleg soha nem tudjuk meg, hogy ha a kiszivárgás elmarad, akkor ez is egy lett volna a későbbi kéthetes szavatossági idejű reformprogramok közül vagy komolyan képes lett volna valamit is elérni. (Valószínűleg előbbi.)

Igen, volt egy ilyen kicsengése. Ha megpróbálunk visszaemlékezni a korabeli MSZP-garnitúrára, kínos vigyorral kell azt mondanunk, hogy abból a társaságból az akkori Gyurcsány volt a legnagyobb formátumú :-D de van az a Monty Python-jelenet, amelyben az angol arisztokrácia virágai sportvetélkednek, vajon ez miért jutott eszembe.

Nem akarok olyan hagymázas lázálmokat előadni, hogy Gyurcsány Ferenc már éppen elkezdte megvalósítani a Pannon Svájcot, amikor gonoszul ellene törtek, különös tekintettel a sátáni Orbán Viktorra és hű utánfutóira. Csak hát be lehetne látni, hogy olyannyira alkalmas a beszéd a démonizálásra, hogy elsikkad mellette a tényleges nemkormányzás bűne és a beszéd teljes szövege, illetve a kontextusa: hogy a beszélő a beszéd előadásakor éppen szakítani akart a cselekvésképtelenséggel és sodródással.

tevevanegypupu 2012.01.21. 18:47:28

@Counter:

Persze Solyom Laszlo - hogy a peldakepkent felhozott (nem maga altal, hanem ugy altalaban a csalas miatt aggodok tartjak ot az erkolcsi mercenek) elnokot emlitsem - politikai fogolykent tengette eletet a rendszervaltas elott.

tewton 2012.01.21. 19:04:17

@Counter:
"a beszélő a beszéd előadásakor éppen szakítani akart a cselekvésképtelenséggel és sodródással."

szerintem ez az kiderülés utáni interpretáció. ne feledjük, milyen gyorsan (kb. 12 óra alatt) legyártották a lendvai-féle értelmezést ("itt mindenkik hazudott, nem a mszp-ről szóltak azok a szavak"). amúgy meg még ha igaz, ez is pont az elvtársi hagyományokba illeszkedik: önkritikát gyakorlunk, mert hiszen személy szerint én kormányoztam az elkúrás alatt végig, aztán kicsit lehajtott fejjel, de büszkén új kezdetet hirdetünk ugyanazokkal, innentől tényleg nem hazudok többet, anyu, de téééényleg. lóf--t volt új kezdet, csak egy menedzseri redbull a belső körnek.

Google 2012.01.21. 19:22:32

"Viszont az őszödi beszéddel Gyurcsány ennek akart véget vetni."

Most már értem, hogy a liberális holland képviselőnő miért kesergett azon, hogy Magyarországon az ateisták nem alapíthatnak vallást.
Ilyen hittel, és nem alapíthatnak vallást, a fenébe!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 19:48:08

@tewton: @Google: Nem hiszem, hogy a kizárólagos igazság birtokában volnék. Szeretném azért felhívni a figyelmüket, hogy magam is igen szkeptikusan állok hozzá ahhoz a feltételezéshez, hogy ez az általam elképzelhetőnek tartott meggyőződés hosszabban kitartott volna, illetve érdemi változtatásokat eredményezhetett volna. A beszéd pillanatában azonban elképzelhetőnek tartom, hogy valós volt.
De nyugodtan járjanak utána, nem vagyok, nem is voltam gyurcsányista. Nem gondolom azt sem, hogy a jövőben állami vezetői tisztségbe kerülhetne vagy kellene kerülnie, netán hogy ilyesmi üdvös volna.

Még egyszer hangsúlyoznám, hogy a beszédet illetően az álláspontom az, hogy a beszédet megelőző teljes, felelőtlen tehetetlenség sokkal nagyobb bűn, mint a beszéd; a beszédet követő politikai éra immár görcsös tehetetlensége pedig szintúgy. Azzal, hogy a beszédet támadják, szerintem egy képzelt, faék egyszerűségű problémát állítanak a valós, komplex problémák helyére.

@tevevanegypupu: Ha már itt tartunk, Mádl sem, de a Fidesz alapítói közül is talán egyedül Deutsch vallhatja magát a kommunista rendszerek politikai foglyának. Egyezzünk meg abban, hogy a politikai fogolyság mint olyan nem mindig indukál további érdemeket ;-)
Azt gondolom, tudja, hogy Schmitt a rendszerváltás után is dörgölőzött mindenhová.
Érdekes, hogy elnökeink közül maga vélhetően azt kedveli legkevésbé, aki viszont valóban volt politikai fogoly. Nahát. A maga útjai bájosan kifürkészhetetlenek.

tevevanegypupu 2012.01.21. 20:00:19

@Counter:

Schmitt ugy tunik soha nem mondta azt az mszp-re, hogy az mszp-vel soha, viszont Goncz Arpad ha jol tudom az mszp jogi es eszmei elodpartjanak volt foglya. (Bar ott is, meg azokban az idokben is volt kulonbseg politikai fogoly es politikai fogoly kozott, Faludy peldaul Recsken volt.) Es szivbaj nelkul adta aldasat az szdsz-ne a taxissztrajknal, ezzel megcsalva partfogojat es partolojat Antall Jozsefet. Arrol nem is beszelve, hogy akkor is vigan elnokoskodott Arpi bacsi, mikor az ot bezaro parttal az szdsz erkolcsi es foleg anyagi szovetseget kotott. Bar ketsegtelen, hogy a liberalisok masik adu asz politikai foglya is azonnal atult Horn Gyula melle mikor penzrol volt szo.

A fidesz alapito tagjai politikai foglyok nem voltak, viszont nem is alltak az mszp melle. A maga bajos tulajdonsagai koze is tartozik egy rendkivul figyelemre melto dolgo: maszatol.

Google 2012.01.21. 20:00:50

@Counter:

Gyurcsány, a beszéde és a komplex problémák együtt kezelendők. Nem külön.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.21. 20:09:08

@Google: Nem vélem úgy, hogy külön kezeltem volna: éppenhogy az ön által felsorolt három tényező közötti kölcsönhatásokat elemezgettem a magam felületes, kontárkodó módján.

trabant 2012.01.22. 01:20:24

@pancho_sanza:
"Az mar mas kerdes, hogy nem volt egy ember, aki felhivta volna Pali bacsi figyelmet, hogy veszett fejsze nyele van, innentol valsagkommunikacio, ami csak tamadhatatlan (igaz) dolgok kommunikalasat engedi. ennek ellenere az elso pillanatban hazudott a koztarsasagi elnok."

Mégha "az elso pillanatban hazudott" volna! Egy hét gondolkodás után jutott(ak) el odáig, hogy egy országosan nyílt színi hazugsággal tovább tetézi(k) a bajt.

Az ilyen tanácsadók jobb, ha nincsenek. Az legalább nem kerülne semmibe, de a józan ész szóba jöhetne. Most se józan ész, se értelmes tanácsadás.

A káosz és a közbotrány egyre csúcsosodik körülötte. Ideje lenne Schmittnek elnézést kérni és lelépni, amíg lehet. Az ingyen villa meg állami költségen a két titkár, az életfogytig állami kocsi használat érdemtelenség miatt már úgyis elúszott.

Amerika repterei még nyitva állnak. Ki tudja, meddig?

Szabad Gábor 2012.01.22. 11:41:36

A törzs anyaga gerinc nélkül

"Doktorsmitt pontosan úgy védte meg a doktoriját, mint ahogyan azt megírta. Sehogy."

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1482_a_torzs_anyaga_gerinc_nelkul

pelikán* 2012.01.22. 19:39:47

@jose maria padilla: fogalmad nincs, bazmeg, milyen bizottsági tagságokat utasítottam vissza. És hogy mennyi borítékról mondtam le.
Ideges pedig nem vagyok, csak akkor, ha nímand kommentelőkkel kell foglalkoznom ahelyett, hogy időben elkezdeném a szombati hegyi edzésemet.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.01.22. 19:49:14

@(pelikán*):
bizony nincs. és kinek van? egyébként akkor még balfasz is vagy. :)
nímand kommentelőknek nevezni azokat akiknek írsz, meg tahóság. ezen persze nem lepődünk meg. az még azért hozzá tartozik a dologhoz, hogy általában is, de különösen a te esetedben a kommentek minősége -persze nem a kínai ügynök komcsi törzsközönségéé- messze meghaladja a posztokét.
hegyi edzés? az meg milyen kiéletlenül fortyogó szexualitás levezetésére való buziság?

pelikán* 2012.01.22. 20:28:51

@jose maria padilla: "nem lepődünk", gec, most akkor közös csónakban pancho sanzával?
És bazmeg, aki újra és újra az úszásával királykodik, ne szólogasson be a sportkarrieremre!

pelikán* 2012.01.22. 20:31:26

@tistedur: ne szmájlizzál, rád küldöm a NAVot meg a simicskát!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.22. 20:39:22

@tevevanegypupu:

tehát csaltatok orrba szájba, ami tök átlagos és rendes dolog volt és van, aztán eljött 2006, és ti, a valahai büszke csalók az erkölcs mérhetetlen magasságából hazugoztatok.

komolyan mondom, egy vicc, amit előadtok.

tistedur 2012.01.22. 20:40:21

@(pelikán*): rettegek :) egyébként milyen a vízállás? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.22. 20:46:12

@tewton:

„a jobboldalról még hiányzik az a réteg, amelyik a nagyon necces dolgokat őszintén és lelkesen védelmébe meri védeni.”

nagyon irigyellek, ha ezt te tényleg, őszintén elhiszed. főleg, hogy ugye elvben rendszeresen olvasol mandiner hozzászólásokat.

tistedur 2012.01.22. 21:01:29

@(pelikán*): a dunáé, te saját tisztességes magyar nevedet szégyellő gödény :)

tevevanegypupu 2012.01.22. 21:02:11

@mavo:

Akkor kaczagj Bajazzooooooo!(:

pelikán* 2012.01.22. 21:34:38

@tistedur: jahogyaja, most esik, most jó.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.22. 22:07:14

@tevevanegypupu:

no igen, elég vicces volt a te smitpaját mosdató hülyeségedet együtt olvasni tewton mondatával, miszerint „a jobboldalról még hiányzik az a réteg, amelyik a nagyon necces dolgokat őszintén és lelkesen védelmébe meri védeni”.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.22. 23:00:12

@mavo: A puputevét megfogjuk, lassú tűzön megolvasztjuk, ha puhának érezzük, egy zselatinlapot teszünk bele. Az így kapott masszát a piskótalapra öntjük, egy széles késsel elsimítjuk, kihűlés után tewton elé tálaljuk.
Jó étvágyat!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.23. 09:32:38

@(pelikán*): remelem kiedzetted magad a hegyen. En meg kimentem a szigetekre es kihogolyoztam minden frusztraltsagot magambol.

Amirol en beszelek az egy jelenseg, megirta tobb ujsag, hogy a hirdetesi piac nagyjabol nemzeti/polgari kifizetohely. Siman latszik, hogy nem kicsi penzekrol van szo. Az egy masik jelenseg, hogy ha mar ilyen maszatolosan probaljatok vedeni vagy inkabb nem igazan tamadni a kormanyt/Orban Viktort, akkor legalabb vegyetek is ki belole valamit.

Ha jol ertem, nem vesztek ki belole es serto mar a felvetes is. Tehat akkor ertelmezhetem ugy, hogy amit csinaltok, azt elvi alapon teszitek.

Pedig a penz megmaradna nektek, az elvrol meg majd tarsalgunk, amikor Ujhelyi Istvanne lesz a birosagok elnoke, Veress Janos az ASZ elnok vagy Bauer Tamas vezeti a mediahatosagot, mikozben a kozteveben kiblurozik Stumpf Istvant, akinek helyere Draskovics erkezik az alkotmanybirosagba. Vagy indoklas nelkul kirugjak/lecserelik sajat emberre az olyan remek kozszolgakat, mint Robin Masters.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.23. 14:50:08

@Holger Hartland:

„Bebábozódik, aztán kikel belőle egy lázárjános.”

huh. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.23. 14:52:57

@pancho_sanza:

„Amirol en beszelek az egy jelenseg, megirta tobb ujsag, hogy a hirdetesi piac nagyjabol nemzeti/polgari kifizetohely.”

nézd, asszony tegnap rá is kérdezett, mi a ráknak hirdetik ezt a böske-kártyát (széchenyi-kártya dettó) egy kertévében. nos ezért. :)(:
süti beállítások módosítása