Unjuk
2009. május 16. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Unjuk

  Ma elérkezett a nagy nap, amit ugyan nem vártunk, de amelynek előbb-utóbb be kellett következnie: új, nagyszabású előadást tart az antirasszista csimbum-cirkusz. A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom Szent István parki rendezvényén főleg bohócokkal találkozhatunk, de fellép az MSZP-SZDSZ-rendezvények himnuszát éneklő Oláh Ibolya, a nagyszerű Fekete Vonat a Hunvald Györgyért szalagot akasztó L.L. Juniorral, a G-Allstars (ez mi lehet?) és mások.

 A rendezők kiáltványa (kiemelések tőlünk):

Tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen!

Hatvannégy évvel ezelőtt, 1945. május 9-én véget ért a második világháború, amelyben milliókat gyilkoltak meg a származásuk miatt. Hatvannégy évvel ezelőtt azt hitte Európa, hogy soha többé nem fordulhat elő, hogy a többség üldözi és gyilkolja a kisebbséghez tartozókat. Azóta tudjuk, hogy akik hittek ebben, azoknak csalódniuk kellett. Hatvannégy év elteltével hazánkban, Magyarországon azt látjuk, hogy újjáéled a kirekesztés és a gyűlölet. Magyarországon ma ismét félnek az emberek, hogy származásuk, bőrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve. És félelmük nem alaptalan.
 
Ma újra embereket ölnek meg pusztán a származásuk miatt. Ez tűrhetetlen!
 
Emeljük fel szavunkat a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen! Mutassuk meg, hogy Magyarország a demokratikusan gondolkodó, az emberi jogokat tiszteletben tartó többség országa. Olyan ország, amely nem tűri a kirekesztést, a társadalom bármely csoportjával szembeni politikai hisztériakeltést, és határozottan kiáll az emberi jogok mellett. Felhívjuk a közjogi méltóságokat, a pártokat, a civil szervezeteket és minden magánszemélyt, aki nem akar olyan országban élni, amelyben egyes polgártársaink megfélemlítésnek, üldözésnek vannak kitéve, hogy jöjjön velünk és tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen jövő szombaton, május 16-án délután 3 órakor a XIII. kerületi Szent István parkban.

Budapest, 2009. május 9.

 
Magyar Demokratikus Charta                             Roma Polgárjogi Mozgalom

  Emlékezhetünk rá, a Chartát Gyurcsány Ferenc hívta életre, amikor az SZDSZ látszólagos kilépése után nagyon kellettek neki a szavazatok a költségvetés elfogadásához. E mozgalom első nagygyűlésén tett olyan vallomást híveinek Gyurcsány, amelyért Teréz anyát is kikúrták volna a gyóntatószékből:

 Azt hiszem, volt, hogy tévedtem. Gyanítom, nem egyszer hibáztam. De azt hiszem, hogy soha bűnbe nem estem.

  Gyurcsány a mai megmozdulást is támogatásáról biztosította (talán ott is lesz), de ugyanígy tett apolitikus szakértő utódja is (ő egyéb elfoglaltsága miatt nem lesz ott), továbbá Demszky Gábor, és részvételét igérte Fodor Gábor és az SZDSZ több más vezető politikusa. Nyilván nem lesznek egyedül, mert rajtuk kívül minden bizonnyal megjelenik még mindenki más is, akinek felelőssége van abban, hogy a helyzet idáig fajult Magyarországon.

  Mert ne feledjük: hét éve még nem volt kuruc.info, nem volt Magyar Gárda, békében vonulhattak fel a melegek, nem lőttek le az éjszaka közepén cigányokat. Mindez az MSZP-SZDSZ koalíció sokéves kormányzásának eredménye. Radikáljobbos szubkultúra persze régen is volt, de ez a Magyar Fórum hasábjairól nemigen merészkedett le.

  Azok fognak ma tüntetni, akiknek rendőrsége képes a jó pántlika és a rossz pántlika közötti nüansznyi különbségek feltárására, de képtelen elfogni elvetemült sorozatgyilkosokat. Azok fognak ma tüntetni, akik egy kopogtatócéduláért az anyjukat is lenáciznák.

  És úgy fognak tiltakozni a rasszista gyilkosságok ellen, hogy még egyetlen gyilkosságról sem bizonyosodott be az elkövető rasszista indítéka. Sőt, ahol megvan a gyilkos (pl. Pécs), ott olykor kiderült, hogy ő is cigány volt.

  Pedig valakik tényleg cigányokat gyilkolnak, a halottak valósak. S a Charta és társaik viselik a legnagyobb felelősséget abban, hogy felháborodás és együttérzés helyett az országon a közöny uralkodik.

  Ceterum censeo: takarodjatok már el a picsába, de most már tényleg!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr701124549

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.05.16. 11:45:21

Gyűlölethadjárat vagy valami más?El tudja képzelni valaki egy olyan magyargárdás pojácáról, hogy ilyeneket tud csinálni?  Lehet, hogy álmodozik a nagy leszámolásról – ami persze önmagában is baj –, de hogy meg is teszi? Az írás a Konze…

Trackback: MALAC NEWS 2009.05.16. 11:34:14

Vona a Napkeltében Mottó: Szívesen mondanám, hogy a választás egy tisztességes verseny, tehát győzzön a Jobbik! De ezt mindenki félreértené... (Paszternak, 2009. május 14.) A Malac News nem csak azért jött létre, hogy benne elmondjam, amit a politiká…

Trackback: SZENZOR 2009.05.16. 11:32:07

A félelem bére A rossz tanár, avagy pontosítva: a rossz pedagógus, onnan ismerszik meg, hogy amikor az elkeseredett tanuló kifakadásában „beolvas” neki, semmilyen épkézláb szakmai vagy pedagógiai magyarázatot nem képes megfogalmazni saját védelmében,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2009.05.16. 13:47:55

@calam:
A fidesz sok mindenert felelos, de a ciganyok elleni tamadasert biztosan nem. Nem felelos a Gardaert, a Jobbikert es nem felelos az antiszemita megmozdulasokert sem. A fidesznek elobb volt cigany kepviselojeloltje az EU Parlamentbe mint peldaul az mszp-nek. Es vajon kik ciganyozzak Orban Viktort? Lelkes mszp szavazok..Az szdsz-t megemliteni sem erdemes a kepmutatasaval es a hasznoleso, ocska taktikaival. Tenyleg a francba veluk. Az egesz Magyar Demokratikus Charta menjen es mossa le a hazak falara firkalt grafittiket fogkefevel, tegyenek valami hasznosat is vegre Budapestert.

kill004 2009.05.16. 13:57:02

Na, calam bedobott egy jó kis provokatív kommentet, hátha ugranak rá a népek. És tényleg...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.16. 14:02:51

@calam:

De hülye vagy!
Épp a Megasztár a biznyíték, h a magyar nem rasszista.
Namostan, akkor mi a lófaszért nem tudnak a kártyások/tarkások nagy tömegeket megmozdítani? Hö?

Az, h ennyire unalomba fulladnak a védenceid, azért van, mert már az egész társadalom unja ezt az antirasszista gágogást.
És tudod, miért?
Mert fordított esetben sosem ajvékolnak.
Szögi Lajost agyon lehet ütni rasszista módon, mégsem vonulnak utcára a senkiháziaid.

Amikor tavaly nyáron egy teljesen "vétlen mozdony" elütött egy zsigulit, amiben öt roma ült, akik kreszt megszegve keltek át a vasúton, és mindegyikük meghalt, már mentek is mozdonyvezetőt megincselni.
No, ez az a mentalitás, amiből full elege van a társadalomnak. Ez az, ami miatt nem bír odaállni a társadalom a romaügy mellé, aminek ugye ha vki keresztbe fekszik, azon át kell taposni könyörtelenül (Kolompár "Bűnöző" Orbán).

Calam, ha néha a kártyások próbálnák megérteni a többségi társadalom problémáit is, akkor lehet, h őket is többen megértenék. Amúgy meg ha egyetértesz, és nem mész ki, akkor jobb, ha kussolsz. Szégyelld magad, h nem állsz ki az elveid mellett.

Különben üdv.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.16. 14:10:03

@sün!malac69-nek már csak 23-et kell aludni: egyrészt nem mondtam, hogy nem értek egyet, hanem azt, hogy nem megyek ki. Nekem más bajom van a rendezvénnyel, de ez lényegtelen.

@tevevanegypupu: az nem igaz, hogy a jobbikot és a fideszt nem köti össze semmi:
http://oknyomozo.hu/varro_jobbik

heima (törölt) 2009.05.16. 14:13:50

@calam: végre egy téma ami megfelel a szellemi színvonaladnak.

zárjuk is rövidre:

fidesz=jobbik=magyargárda=reakció=rasszisták=nácik=rosszemberek
calam és magyarnarancs=jóemberek

fantasztikusan összetett sztori :D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.16. 14:35:24

@calam:

Megkerülted a lényeget:
Rasszista-e a magyar?

1. Ha igen, mivel magyarázod, h a cigány versenyzők rendre jól szerepeltek a Megasztárban?

2. Ha nem, mivel magyarázod, h ez az antirasszista heppeningezés nem túl népszerű ebben a honban?

Lehet, h mégis csak tehetnek vmiről a romák is? Vagy értsünk egyet a Kolompár&Mohácsi teammel, akik szerint mindenről a többségi társadalom tehet?

Más:
Az hogy lehet, h zenének lehet jelzője a cigány ("cigányzene"), bűnözési típusnak pediglen nem, mert az rasszizmus, ugyanis szerintetek, aki azt mondja, aszerint minden cigány bűnözik. Gondolom, a cigányzene nem azt üzeni, h minden cigány zenél. Vagy igen?
Segíts nekem, válaszolj kérlek a lényegre is, ne csak fújd a magadét.

Üdv.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.05.16. 14:58:24

gyerekek, a jovo telleg elkezdododtt. pecsett kozgyulesi tobbsege lesz pavanak, miutan ketten kiugrottak a szoci frakciobol, s csatlakoztak a mar korabban kilepett juhaszhoz. veguk van, ugy viselkednek, mint a patkanyok a sullyedo hajon.

tevevanegypupu 2009.05.16. 16:03:00

@calam:
Nem tudom kinek esett bantodasa a negy eves fidesz kormanyzas alatt. Bantottak-e valakit azert mert cigany vagy zsido? Hoztak-e kirekeszto intezkedest barmelyik nemzetiseg ellen? Tamogattak, engedelyeztek-e az ujnaci, fasiszta vagy szelsoseges felvonulasokat? Bantottak-e, eliteltek-e, tettek-e serto nyilatkozatot a homoszexualisokkal kapcsolatban?
Megertem azokat akik felnek es rossz erzessel fordulnak el, ha olyan csoportosulast latnak az utcan, ami aggodalomra adhat okot..De ezeket az engedelyeket felvonulasokra, csoportosulasokra egy liberalis, baloldali, szocialista kormany engedelyezte..Most akkor kivel van bajod? Attol felsz, hogy ez a baloldali kormany nem tud, keptelen lesz megvedeni az embereket egy lehetseges agressziotol? Mert ebben az esetben megertem a felelmeidet.

states 2009.05.16. 16:21:03

A Hollán Ernő utcai rasszista-antirasszista rendezvényeket azért szerettem, mert mindkét tábor hülyéi egy időben voltak jelen. Kár, hogy szakítottak ezzel a haladó hagyománnyal, sokkal szórakoztatóbb volt. Ez így tényleg dögunalom...

Tehetetlen Dodó 2009.05.16. 16:24:48

@tevevanegypupu:
"Attol felsz, hogy ez a baloldali kormany nem tud, keptelen lesz megvedeni az embereket egy lehetseges agressziotol?"
Még a saját agresszójától sem tudja...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.16. 16:31:18

@Tehetetlen Dodó:

Az a legviccesebb (persze tragédia is, tehát 2 in 1) az egészben, h ha visszamegyünk 2001-ig, nem volt itt semmilyen különösebb probléma. 7 év alatt sikeresen elszeretkezték a romapolitikát, minden neonáci tüncit szabadjára engedtek, most meg jajjjve--székelnek, h jajjjde cúna egy rattyista ország lett ez... ... mármint az, amit ők irányítanak 7 azaz HÉT éve.

K.... anyjukat + a szokásos ceterum censeo: ....

Tehetetlen Dodó 2009.05.16. 16:51:23

@sün!malac69-nek már csak 23-et kell aludni:
Látod, Malackám, beérett a hétévnyi folyamatos uszítás rothadt gyümölcse.
Viszont most van miért rettegni szakmányban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.16. 16:53:42

@Tehetetlen Dodó:

Te, én már annyira rettegek, h le is hűtöm magam egy jéghideg sörrel:-))

a néhai papp jános 2009.05.16. 17:51:34

kktt, én a teréz anyás képnél leakadtam, köszönöm.
Calamnak és a többi faszfej kommernak: köszönjétek meg gyurcsánynak és a többi kedvenceteknek, hogy a nyakatokra hozza a fideszt. ha sikerül orbánnak visszatérni, azt csakis nekik köszönheti. ugyanis rég utáltak már politikai erőt ennyire egyhangúan és intenzíven ebben az országban. rég volt már ennyire tenyérbemászó garnitúra hatalomban. ááá. most úgy érzem magam, mint Cartman, amikor dühös. baszki. baszki.

jozicsenko 2009.05.16. 17:55:10

@calam: mondd, téged legalább jól megfizetnek azért, hgoy ilyen hülyeségekkel szórd tele a netet?

vagy magadtól vagy ilyen hülye?

a "c-bünözésről" szerintem regélj a kklacházai kislány apjának, aki nem meri otthonról elengedni a lányát, mert gyerekcsiny áldozata lett

tényleg fel tudom magam b@szni az ilyen kétbites ballib idiotákon

közöny, persze öcsém, közöny az, ha rád hagyom hogy hülye vagy

bizonyítékot akarsz libióta? 2001-ben a "fehér karácsonyt" suttyomban egy művházban rendezték meg, de olyat kapott érte a szervező, hogy a következőt már meg sem merte rendezni: tudod, egy zárt helyen jöhettek csak össze náciék, budai várban még csak véletlenül sem

utána jöttek a Gazdáid, akiknek be kell bizonyítani, hogy itt még mindig 9 millió Fasiszta van, akikkel nem lehet szocializmust építeni (ala Rakosi Matyi, Bukarest)

soroljam, ballibant?

1. lövészek a tetőkön, helikopterek a levegőben
2. szlovák tenoristák minden ünnepen
3. öszöd után nem "garantálják" a fidesz tüntetését: magyarán nem védi meg a rendőrség az ellenzék jogos tüntetését
4. okt 23án egy ellenzéki rendezvény hivatalos vége után 1 percen belül már rendőrök lövik és oszlatják a tömeget
5. hipp-hopp kinő a jobbik, a kurucz stb a semmiből, simán zsidóznak, cigányoznak, stb
6. ami tökéletes példa, hogy NY-on minden ellenzékit nácinak állítsanak be (főleg mert a valódi nácik szabadon grasszálhatnak mindenfelé, csak épp nem rendőrök kisérik őket, hanem balliberális fotoriporterek)
7 jobbik=fidesz alapon itt ma min 3 millió nácirasszistafasiszta él

tudom, te ezt nem így látod, nem baj elvtárs, hülyén is szeretünk

civilkontrol 2009.05.16. 19:20:11

@calam
Ha magadtól vagy ilyen "széles látókörű" csak gratulálni tudok hozzá.
Ha fizetnek is érte akkor meg viseld böcsülettel, hogy mást ne mondjak, dolgozz meg a pénzedért.
Szóval hogy is van ez a teljesen jogosan felvetett cigányzene - cigánybűnözés kérdés?
Persze a magad fajtának hiába mondom, hogy nem vagyok rasszista (még ha meg is vertek ok nélkül), egyből támadásba lendülsz.
Mikor meg azt mesélem, hogy azon szerencsések közé tartozom, akiknek vannak jóra való cigány barátai/kollégái akikért épp úgy tűzbe mennék, mint a "fehér" szeretteimért akkor a te fajtád "házi cigányozik". Tudtad, hogy a "házizsidó" kifejezést is a te impozáns fajtád honossította meg? Elegáns, ugye?
És hiába mondom azt is, hogy nem a bőr színével, az ideológiával, vagy a vallási hovatartozással van probléma, hanem a viselkedéssel - Neked, nektek mindnre van kész válaszotok.
De tudod mit? Igazad van! Rasszista vagyok! Gyűlölöm a fajtádat! Aki megpróbálja a szenvedő többségi társadalmat bűnbakként beállítani. Aki mentegeti a Charta jellegű nyílt színi provokációkat. Undorodom tőletek! Tőletek, akik megpróbáltok magyart magyarra uszítani, közben meg eljátszátok az emberjogi aktivistát!
Ide a bökőt, hogy a szerencsétlen cigányokat gyilkolászók mögött a fajtád beliek lapulnak! Ide a bökőt, hogy ha egyszer napvilágra kerülnek a részletek (soha napján) kiderül majd, hogy a szolgálatoknak is volt némi köze a történtekhez. Azoknak a szolgálatoknak, amelyek tokától bokáig benne vannak a szélsőjobban. Nem, nem ám a fikciónak gondolt (és alighanem színigaz) Sötétség délben topicra gondolok. Hanem erre: index.hu/politika/belfold/spions8373/
Ne félj, nem kell végig olvasnod. Elég lesz az "NBH-sok a Kossuth téren" szekciót megnézni.
Ugyan ki másnak állna érdekében?
És most indulattól fűtve elragadtatom magam és leírom ami fikció: Fogadni mernék, hogy van olyan forgatókönyv, amely egy polgárháború kirobbantásával is kacérkodik!
Kedves calam, csak a cikk lényegével tudok azonosulni: Huzzatok szépen a picsába! Addig húzzatok, amíg megtehetitek, mert egyre többen vagyunk egyre dühösebbek a pökhendi aljas viselkedésetek miatt!

zoli29 2009.05.16. 19:23:26

Nem is volt olyan jó szocinak meg szadeszosnak lenni a tüntetlésen:

"Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke azt mondta: "a cigányellenességben nagykoalíció van", a baloldal és a liberális párt egyaránt cserbenhagyta a cigányságot"
www.hirado.hu/Hirek/2009/05/16/17/A_kirekesztes_es_a_gyulolet_ellen_tiltakoztak_Budapesten.aspx

heima (törölt) 2009.05.16. 19:25:03

ismét bebizonyítottátok srácok, hogy milyen jó lelkek vagytok, calam végre megint sztárnak érezheti magát, a nagy Vitatkozónak, aki nem rémült meg a sokszoros túlerőtől és kitartott a Vélemény mellett. Jó látni az Összefogást, hogy így segítetek neki, megadjátok neki a napi betevő önigazolást!

Bladecatcher 2009.05.16. 19:33:02

Hagyjátok már Calamot! Szomorú, amiért Tóta W. nem kente fel őt a racionalizmus szentséges papjának. Simogassátok meg, adjatok a szájába egy Beszélőt, és akkor eljátszik csöndben a sarokban.

Kieran Hayes 2009.05.16. 20:13:27

Azt' ezt a marhaságot ki hiszi el még ezeknek?

Murok 2009.05.16. 20:22:14

Még a második világháború pontos végét sem tudják...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.16. 20:28:26

Komoly a veszély, a faszisták már Vad Katalin spájzában vannak!
:-))

Thulsa Doom (törölt) 2009.05.16. 21:03:43

Csak ez az egy kép van a rettegőkről? Lehetne több is, vagy valami videó! Én szeretem őket nézni. Kimondottan szórakoztatnak.
Bár azt sohasem fogom megérteni, hogy mi a kurva anyjáért retteg egy hetven nyolcvan éves múmia, mikor egyébként is bármelyik percben elpatkolhat végelgyengülésben.

A zsidókat meg már mindenki ismeri. Tudjuk, hogy nekik a rettegés egyfajta kulturális identitás. Úgy hozzájuk tartozik, mint egy jó magyarhoz a marhapörkölt meg a csabai csípőskolbász, úgyhogy nincs semmi meglepő az effajta rettegő dzsemborikban.
Kiegyezés vagy megbékélés pedig sohasem lesz köztünk, mert a metéltek utálják a csípőspaprikás disznókolbászt, mi pedig utáljuk a fasszopó, beszari rettegőket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.16. 21:11:58

Hamánakkormán...

http://magyarido.blog.hu/2009/05/11/felhivas_171

ü
bbjnick

Tehetetlen Dodó 2009.05.16. 21:12:17

Ahogy én rettegek, nem retteg úgy senki.

fz 2009.05.16. 21:22:04

@eugenika: amikor hetven, estleg nyolcvan éves leszel, erre még visszatérünk. egyébként te honnan keveredtél ide, mert ilyen szép, cizellált mondatokat itt ritkán lehet olvasni....

cutcopy 2009.05.16. 21:34:59

"Ma újra embereket ölnek meg pusztán a származásuk miatt. Ez tűrhetetlen!"

Hmm, csak nem eredményre jutott a rendőrség? Elfogtak egy rasszista gyilkost? Draskovics vagy Bence megerősítette már a hírt?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.05.16. 21:38:06

@eugenika: Ne aggódj, lesz videó, Demszkyvel súlyosbítva. Mi magunk gondoskodtunk róla. "A zsidókról" meg nincs sok értelme beszélni, nekik csak egyik alfajuk a hivatásos rettegő.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.05.16. 21:47:39

basszamegmármindenki,
*honnan tudják*, hogy "pusztán a származásuk miatt" őlték meg őket?

ezt csak az elkövető(k) tudhatnák. akik még nincsenek meg.

gidabiga 2009.05.16. 21:57:12

a Cozma gyilkosság is biztos csak azért hír, mert cigányok követték el.
a zindex elmehet a fenébe.
amilyen cikkek vannak mostanában a címlapjukon, csak akkor kattintok oda, amikor alacsony a vérnyomásom.
a kormányválság alatt kicsit ütöttek balra is, de azóta megtöbbszörözték erejüket a jobboldal ellen.
a cikk a Cozma gyilkosságról:

index.hu/kultur/cinematrix/kritika/2009/05/16/lett_volna_film_ha_cigany_helyett_magyar_szur/

devuscka 2009.05.16. 21:58:17

unjuk. Unjuk. UNJUK!!
C.c:... !

fehértehén 2009.05.16. 22:04:39

Két apró kérdés:
Nem lehetne megértetni derék ballib barátainkkal (nem a politikusokra gondolok, ők tudják nagyon is, hogy mit miért csinálnak), hogy minden alkalommal amikor szélsőségek hangereje nő v. nőni látszik azért minden esetben az megelőző néhány év kormányzata a legfőbb felelős (Szenegáltól, svédországon át a Holdig), először, másodszor, harmadszor, huszonkettedszer, és valahol utána ha van kedvünk még elemezgetni persze lehet sokaknak-másoknak is része.
Másik: Nem lehetne most már akár rikácsolva kérdezgetni, (pl. letolt gatyás tüntetésen az Andrássy úton, hogy másnap az argentin sajtóban is címlapon legyen) minden józan demokrata állampolgárnak, hogy hol a fészkes francban tart a tatárszentgyörgyi nyomozás és őszintén várjuk hogy eredményre jusson, bármi legyen is az. Vagy valakiknek már ez se igazán érdeke?

phaidros 2009.05.16. 22:05:40

Kár h kommentekkel nem lehet áramot termelni. Calam időnként bedob egy-két nonfiguratív kommentet, és menten felpörög a turbina. :)

Tudjátok, azért érdekes lesz majd, amikor a Fidesz alatt a rohamrendőrség veri szét a Tér és Vetület nem engedélyezett, és ezért illegális tüntetését.

vomit 2009.05.16. 22:13:36

talalos kerdes, vajon melyik legsotetebb rasszista geci mondta eztet a szepet? mikor lesz az emlitett master race ellen tuntetes?

Our race is the Master Race. We are divine gods on this planet. We are as different from the inferior races as they are from insects. In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.16. 22:35:31

@vomit:

Én úgy emlékszem legutóbb hasonlót Orbán Viktortól halottam:-D

ü
bbjnick

ps. Oké, tudjuk a megfejtést. De hát neki szabad ilyeneket mondani, mert his race is the Master Race.

veiszi 2009.05.16. 22:35:47

@vomit: ööö... Törpapa? Ja nem, Menechem Begin. De Törpapa is lehetett volna, gondolj csak bele, mekkora fajvédő az öreg, nem engedi szegény Hókuszpókot meg egyáltalán az emberiséget a kis népe közé :)

fz 2009.05.16. 23:23:54

@vomit: menuháj bigin, mert a hülyeség határtalan, ugyanakkor van, aki büszke is rá - szerintem küldd el a judapestnek is!

states 2009.05.16. 23:39:37

Állítólag Herényi is ott volt. Csak azt nem érem, hogy merte őrizetlenül hagyni a maradék 4 MDF-est most hogy Ibolya rábízta a helyettesítését, de hát a kissé lekonyult olajfát is locsolni kell miután Páva kiszívta belőle az utolsó csepp életerőt is...

kacce 2009.05.16. 23:52:26

"Ma újra embereket ölnek meg pusztán a származásuk miatt. "

Úgy tudom, eddig az egyetlen bizonyíthatóan származása miatt megölt ember Szögi Lajos volt. "Öld a magyart" kiáltásokkal verték halálra. Cigányok.
Semmilyen más esetben nem bizonyították eddig, hogy származása miatt ölték volna meg bárkit is.
Szóval mi is ez az óbégatás?

Annyira unom már ezt a ballib agymosást, és nem tudom mit erőlködnek, nem sokan hisznek már nekik. Az emberek a saját tapasztalataiknak hisznek, azok meg valahogy ellentétben állnak a hivatalos agymosás verzióval.
Az SZDSZ remélhetőleg hamarosan végleg eltűnik a süllyesztőben és nem okoz több kárt Magyarországnak.
Ámen.

Valandil 2009.05.17. 00:01:45

@calam: "hogy rendszeresen rasszista indulatokat gerjesztetek a cigánybűnözésről szóló hazugságaitokkal"

Bocs, de az átkosban még ebből írtam a diplomamunkámat, és kapaszkodj meg: akkor nem tagadták a létezését. (Sőt, ez a diplomamunka '89-ig tananyag is volt az RTF-en.) Attól, hogy tiltunk szavakat, az a jelenség, amit a szóval leírunk még nem szűnik meg.

Kopiás Attila Steve 2009.05.17. 03:29:49

Őszintén szólva átolvasva a kommenteket, végtelenül szomorú vagyok, hogy vannak emberek, akik embertársaik halála miatt ennyire érzéketlenek tudnak lenni, csak mert azoknak más a bőrszíne. Hogy diadalként élik meg, ha kiderül, hogy roma volt az elkövető, hogy abban reménykednek, azzal büszkélkednek, hogy a többinél is az lesz. Más etnikumok képviselőitől hoznak elő olyan idézeteket, amik szerintük igazolják... Mit is? Hogy romából és zsidóból is van rasszista? Persze, hogy van, az is gáz. Ha te mélyre süllyedsz, attól nem leszel magasabban, hogy más etnikumból is találsz a szintedre süllyedt embereket.
Emberek haltak meg, elsőként ez a fontos, mindegy, hogy fehérről, romáról vagy másról van szó. Az igazságszolgáltatásnak az a feladata, hogy az áldozat származásától függetlenül betartassa a törvényeket, a gond az, hogy ezt semmilyen téren nem tudja megtenni. Azon rugózni, hogy "ha-ha, biztos kiderül, emögött is a maszopos titkosszolgálat van és jól befürödtök" mélyen embertelen. Az áldozatnak ugyanis kurva mindegy, ki ölte meg, meghalt.

Abban egyetértek, hogy az MSZP-SZDSZ kormánynak nagy felelőssége van a szélsőségek megerősödésében.
Egyrészt ugye minden kormány amilyen oldalinak mondja magát, a másik oldal erősödik. Az első mszp kormány alatt minden (költői túlzás) fiatal a környezetemben fideszes volt, fidesz kormány alatt szadis, most meg megint fideszes. Ugyanez a radikálisokkal is, akik ma Kárpátiás pólóban lázadnak a rendszer ellen, azok elődjei PICSA pólóban punkoskodtak, ma meg ki a fene akarna baloldaliként lázadni?
De nyilván ennél relevánsabb, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan nyílik a szociális olló, az MSZP-SZDSZ 7 éves kormányzása pedig alaposan betett a legszegényebb rétegeknek, akik ezt a feszültséget a szintén nem túl előnyös helyzetben lévő roma társadalmon vezetik le.
Az aktuális kormány bűne viszont nem csak az, hogy a saját klientúráján kívül gyakorlatilag az egész országot magára hagyta (kisvállalkozók, bérből és fizetésből élők, vidéki gazdák, vidéki egykori ipari dolgozók, fehérek és romák egyaránt), hanem hogy karöltve az antirasszizmust használja saját inkompetenciája takargatására, ezáltal pont azok szenvednek a kormány által kiváltott agressziótól, akiket marketingszinten védeni hivatottak. Amolyan fordított Piszkos Fred effektus, aki mellé a kormány odaáll, az alapból kap a nyakába akkor is, ha nem ő tehet róla. Persze közös a felelősség, attól még mert a kormány korrupt és inkompetens, senki nincs kötelezve arra, hogy nyíltan rasszista és antiszemita portálokról tájékozódjon, zsidózó-buzizó plakáttal nyomuló pártra szavazzon és úgy táncoljon ahogy a kormány fütyül, megtámadva minden azok által védett csoportot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.17. 07:41:26

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Ja.
A hivatásos rettegőknek is van több alfaja.
-gázáremelés
-magyarverés
-rendőrterror
-cigánybűnözés
-fogyik a magyar
-felvásárolják a magyar földet
-teleszülik az országot
-adórendőrség
-baloldal ráront nemzetére
-fogyikamagyar
-reformdüh

A rettegés foka.

zoli29 2009.05.17. 07:58:13

@KA_Steve:

Amikor előkerül a "rasszista gyilkosságok" témája, én is szoktam arra hivatkozni, hogy eddig egyetlen esetnek van gyanúsítottja, az pedig történetesen cigány származású. De ez nem azt jelenti, hogy "diadalként élem meg", csupán annyit, hogy a politikai jelszavakat nem árt szembeállítani a tényekkel.

Azok tesznek a politikai haszonszerzés eszközévé emberi tragédiákat, akik néhány órával a gyilkosság után közleményeket adnak ki, és szélsőjobboldalról meg elhatárolódásról beszélnek, a megölt cigányok temetésén politikai szónoklatokat tartanak stb, stb.

civilkontrol 2009.05.17. 09:44:10

@KA_Steve:
"Azon rugózni, hogy "ha-ha, biztos kiderül, emögött is a maszopos titkosszolgálat van és jól befürödtök" mélyen embertelen. Az áldozatnak ugyanis kurva mindegy, ki ölte meg, meghalt. "

Erre muszáj reagálnom, hiszen nyilván nekem szól.
Először is az enter után egyből megbántam, hogy beküldtem a kommentet, mert túl agresszív volt. Ellenben tele a puttonyom, hogy nekem kell minden leírt szót 3X átgondolni, hogy nehogy kiforgatható legyen valami a sorok között, vagy nehogy túl indulatosnak tűnjön, különben épp ellenkező tartalommal ruházzák föl, mint aminek szántam.
A fenti megjegyzéssel kapcsolatban ismét erről van szó, még ha ez nem is szándékos és nem is Neked szól Steve ;o)
Teljesen egyetértünk abban, hogy minden kioltott élet tragédia és ez független bármilyen hovatartozástól.
A korábbi kommentemben épp azért gurult el a gyógyszerem, mert a calam félék tudatosan, vagy megvezetve védik azt a társaságot, akik a bármilyen kisebbség szavazatainak megszerzéséért még azt sem érzik magas árnak, ha ez épp a kisebbség 1-1 tagjának életét jelenti. És ezzel párhuzamosan megvádolják az általuk elkövetett bűnnel a riválisukat, de ami mégszomorúbb: a többségi társadalmat. És az ilyen charta féle aljasságokkal igenis árkot ásnak mégpedig szánt szándékkal! Az ott jelenlévő valóban rettegő kisebséget hergelik a többségi társadalom ellen és a hergeléssel a többségi társadalom indulatait korbácsolják az összes ott jelenlévő ellen azaz magyart uszítanak magyarra. Ez utóbbi fizikai síkon nem nyilvánul meg, de a verbális rasszizmus valóban jelen van Magyarországon. Egyszerű lenne ezt a problémát kezelni, a hatalmon lévők azonban mégis épp ellenkezőleg cselekednek.
Ahogy ezt már mások is leírták, korábban ilyen durva ellentétekre nem volt példa! És emiatt iszonyúan dühös vagyok! Főleg azért mert a probléma megoldása, ha nem is pofon egyszerű, de távolról sem megoldhatatlan. Ezek az aljas charta fattyúk pedig épp az ellenkező irányba dolgoznak!

Remélem minden nappal egyre több kisebbség egyre több tagja veszi észre, hogy azok, akik nagy hanggal "küzdenek" értük, valójában csak eszközként használják fel Őket. A kisebbségek és a többségi társadalom csöndes egymásra uszítását használják eszközként a kisebbség szavazatainak megszerzéséért! Undorító!

civilkontrol 2009.05.17. 09:45:48

Nem. Nem undorító. Ennek a cselevéssornak van neve. Egy szó, melyet a "szélsőségek" már elcsépeltek a tüntetéseken.
Ez valóban az, aminek mondják!

tevevanegypupu 2009.05.17. 09:53:41

Hogy milyen szinuek es milyen nemzetiseguek az emberek akik meghalnak, ugy latszik az is fontos ebben a szegyenteljes cirkuszban. Nem lattuk magyar aldozatok temetesen szdsz-es , mszp-s kepviseloket, nem ment el Herenyi Karoly a Magyar Demokrata Forum kepviseleteben, nem hallottuk Ivanyi Gabort es Horvath Aladart szonokolni..sem Gyurcsany Ferencet Magyar Demokratikus Chartat alapitani. Hogy ezeket a gyilkossagokat, halaleseteket, ahol ciganyokat temetnek partok megszalljak, kihasznaljak, politikai hasznot huznak belole, felszolitanak es elhatarolodnak az nagyon visszatetszo. Egyet viszont a biztonsagert felelos partok nem csinalnak: nem nagyon igyekeznek a gyilkosokat megtalalni. Ha pedig veletlenul kiderul, hogy a gyilkosok azonos etnikumba tartoztak az aldozattal, akkor csendben maradnak es bagatellizalnak..kozonseges bunugykent kezelik. Es felreertes ne essek: az emberek ugyan felnek a cigany bandaktol de enem azert mert ciganyok, hanem mert bunozok. Egyre jobban megutalni nem csak oket fogjak, hanem ezt a kepmutato, ajtatosmano politikus tarsulatot, akik szinten hordakba verodve mennek egyik temetesrol a masikra.. de csak arra, amibol azt kepzelik, valami hasznuk szarmazhat majd belole. Izlestelen es embertelen viselkedes, szanalmas es megbocsajthatatlan.

kacce 2009.05.17. 10:51:50

@KA_Steve: "Őszintén szólva átolvasva a kommenteket, végtelenül szomorú vagyok, hogy vannak emberek, akik embertársaik halála miatt ennyire érzéketlenek tudnak lenni, csak mert azoknak más a bőrszíne...
Emberek haltak meg, elsőként ez a fontos, mindegy, hogy fehérről, romáról vagy másról van szó. "

Nem érzéketlenségről van szó, mert egy gyilkosság mindig szörnyű.
Arról van szó, hogy a romák kárára elkövetett gyilkosságokat aránytalanul felfújja a politikai elit és a média, nem átallanak rasszizmus kiáltani (még külföldön is, sajnos), mikor még fel sem derítették az elkövetőket és az indítékot. Ezzel szemben, ha egy magyar embert vernek halálra romák magyarellenes indulatoktól vezérelve, annak nincs ekkora hírértéke, sok esetben gyorsan süllyesztőbe lökik.
Ez az, ami felháborítja az embereket.
Elég volt az agymosásból, hazudozásból és a kettős mércéből.

kispista 2009.05.17. 10:54:12

A romák maradtak a hagyományaiknál, a tüntetés után 9-en majdnem agyonvertek egy robogóst, miután elgázolták. Természetesen a roma vezető volt szabálytalan és ittas. Dehát ez ugye csak egy gyerekcsíny?

A pécsi roma áldozatra miért szartak a tüntetők? Azért mert ott már megvan a gyilkos, aki ugyanúgy roma?

pierre bayle 2009.05.17. 11:06:25

Világos, mindent értünk. A magyarországi rasszizmus a chartások miatt van. Magyarországon nincs is rasszizmus. Oláh Ibolya mszp-szdszes. A romák kárára elkövetett gyilkosságokat aránytalanul felfújja a média. Az mszp-szdsz túl sokat osztogatott ez a válság oka - itt a rasszizmus eredete. A mszp-szdsz nem osztogatott eleget, ez a válság oka - itt a rasszizmus eredete. Ballib agymosás judapesten. Rohatt ballib jogvédők. A cigányok maguknak köszönhetik.

Az a baj, hogy ez itten a reakció, amiről úgy gondolná az ember, hogy a fideszesek normálisabbját tömöríti. Boldog idők jönnek 2010-ben.

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 11:16:47

@pierre bayle:
Óh, dehogy a Chartások miatt. Hiszen azok többsége jószándékú ember, Sztálin az ilyenféléket nevezte hasznos hülyéknek.
Akik odaállnak füttyentésre egy ügy mellé, és nem veszik észre, hogy hogyan manipulálják őket, hogy velük igazolják a hét éve tartó folyamatos uszítás létjogosultságát.
(De sz@r lesz 2010-től. Már előre rettegek.)

pierre bayle 2009.05.17. 11:28:23

@Tehetetlen Dodó: csak hogy értsem. A ballib politikai elit generálja a cigányellenes rasszizmust, hogy legyen mivel vádolni a jobboldalt, így van?A jobboldal természetesen ismét ártatlan, s az egy a tábor egy a zászló stratégiának sincs semmi köze a most létrejött helyzethez, n'est-ce pas?
Na akkor ez a ballib politikai elit tán egyetlen sikere az utóbbi években, mert a cigányellenes rasszizmus kézzel tapintható. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az a ballib politikai elit, amely még legracionálisabbnak tűnő elképzeléseiről sem tudta meggyőzni a zembereket, hogyan tudta rasszizmussal megfertőzni az ártatlan magyar népet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.17. 11:35:33

Baszki, mit nem értesz?
A magyar népről szó sincs.
A zsidók cigányoznak és a cigányok zsidóznak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.17. 11:37:21

Ja, meg azért egyetérteni azt azért szabad.

Kieran Hayes 2009.05.17. 11:39:16

@pierre bayle: Magyarországon semmivel sincs erősebben jelen a rasszizmus mint akármelyik európai országban. Van viszont egy ballib politikai elit, amely homályos esetekre rájátszik, ezzel pedig azt a látszatot kelti, mintha Magyarországon már tombolna a nácizmus.

Mindezt azért, hogy a közbeszédet tematizálva elterelje a figyelmet saját tragikus kormányzati teljesítményéről, illetve összekaparja a megrettenők szavazatait, hogy a következő választásokon ne tünjön el végleg a sűllyesztőben. Amelyre teljesítménye alapján egyébként rászolgált.

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 11:42:26

@pierre bayle: Kieran megválaszolta helyettem.

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 11:45:21

@pierre bayle: Azt persze végképpnem tudom, hogy az egy a tábor, egy a zászló stratégiának mi köze a rasszizmushoz, de biztosan erre is tudsz egy jó magyarázatot.

pierre bayle 2009.05.17. 12:04:32

@Tehetetlen Dodó: talán az, hogy jobb (fidesz) és széljobb kulturális-retorikai elhatárolhatatlansága okán legitimálódott egy elfogadhatatlan beszédmód. Ez a fidesz szempontjából lehet racionális (egy tömegpárt tud beszélni Kövér László meg mondjuk Pokorni Zoltán nyelvén is), de szerintem Magyarország számára nem jó. Egy jövendőbeli kormányzópárt prominensei ne szerepeljenek a Demokrata címlapján, s az ide adott interjúkban nem beszéljenek mi-ről és ők-ről, így jelezvén a kulturális közösséget.

Kieran: én nem gondolom, hogy nálunk nagyobb lenne a rasszizmus, mint máshol. Mindenhol nagy. Azt végleg nem gondolom, h nálunk "tombolna a nácizmus". Nem tudom, ki állít ilyeneket. Ha vannak ilyenek, rosszul teszik. De gondold végig a közbeszédet: ma olyan dolgok hangzanak el, amelyek 10 éve kiközösítést értek volna. És van az az érzésem, h a magyar jobboldal nem hajlandó komolyan venni az egészet, s nem hajlandó felelősségteljesen gondolkodni, mert kizárólag gyurcsányista ködösítést lát mögötte. Hadd világosítsalak fel: mink ballibek nagyjából belenyugodtunk a 2010-es vereségbe (megérdemelt lesz), s nem ez izgat minket

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.05.17. 12:08:58

kérdés: pusztán a szervezőkkel, vagy a tüntetés antirasszista mivoltával van a baj?

Thulsa Doom (törölt) 2009.05.17. 12:14:09

@pierre bayle:

Hülye vagy fiam. A rasszizmust nem kell szítani, mert az egy természetes dolog.
Minden élőlény arra törekedik, hogy maximálisan kihasználja az őt körülvevő életteret. Vannak olyan élőlénytípusok, csoportok, amelyek specializálódtak egyfajta életmódra. Esetünkben ilyen élőlénytípus a cigány. Ez a típusú organizmus teljes mértékben parazita életmódra rendezkedett be. Külsőleg ember belsőleg kullancs.
Ha számára megfelelő élőhelyet talál akkor robbanásszerűen elszaporodik, mint minden primitív létforma. A megfelelő táptalaj pedig az számára, hogy vannak emberek, akik szerint a hülyéket lustákat kell támogatni nem a szorgalmat és az értelmet.
A cigány egyfajta indikátor élőlény, mint a pisztráng vagy a tubifex (Tubifex tubifex ). Ahol elszaporodik, az azt jelzi, hogy a társadalom önvédelmi reflexei legyengültek.
Akit te rasszistának látsz, azok az egészséges emberek, te pedig a selejt vagy a rendszerben. Rasszistának lenni természetes dolog, míg antirasszista hülyeségeidre nincs példa a természetben, tehát úgy ahogyan van hülyeség.

Remélem kielégítően tudományos volt az elemzés.)

Kieran Hayes 2009.05.17. 12:17:24

@pierre bayle: És a barna eső elleni ernyőnyitogatás az mi?

Én meg azt mondom, hogy bele kéne törődni, hogy szólásszabadság van. Mindenki azt mond amit akar, annak a lapnak a címlapján szerepel amelyiken akar és mindenki olyan lapot és könyvet ad ki amilyet akar. A választók meg majd eldöntik, hogy mire hallgatnak. Aztán meg ideje lenne arra is rádöbbenni, hogy a Jobbikra meg a Jobbik társadalmi bázisára Orbánnak meg a fidesznek kb semmi ráhatása nincs. Hiába határolódgatna el, szart se érne vele. Nyugodtan olvasgasd a kommenteket akár itt a Reakción is és rá fogsz jönni, hogy a széljobb a Fideszt is ugyanúgy a politikai establishment részének tartja és épp úgy rühelli.

Egyébként meg rá kellene már ébredni, hogy a megbélyegzősdi meg kirekesztősdi kibaszottul ovodás tempó.

A kormány meg a konstans rettegés meg kiközösítés helyett elkezdhetne azzal foglalkozni ami a dolga. Kormányozzon mondjuk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.17. 12:20:59



@pierre bayle:
" De gondold végig a közbeszédet: ma olyan dolgok hangzanak el, amelyek 10 éve kiközösítést értek volna. "
tíz éve rossz volt, most jó. és sokkal jobb is lesz! :))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.17. 12:56:07

Csak egy apróság, kis "Kérdezz! Felelek.":

- Melyik az a politikai erő, amelyik leghangosabban védi a romákat?
- Természetesen a balliberális pártok.

- Kik sínylették volna meg legjobban a több-biztosítós modell bevezetését, és úgy általában véve az öngondoskodás előtérbe helyezését?
- Természetesen a cigányok.

- Kik akarták bevezetni a több-biztosítós modellt, és kik papoltak folyton öngondoskodásról?
- Hápperszehogy az mszp-szdsz kormányzat.

Nincs több kérdésem. Lehet folytatni a hülyeséget...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.17. 12:57:31

@pierre bayle:
Remélem, cigány vagy zsidó vagy, mert nagyon kicibálnám a beledet a szemgolyódon keresztül!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.17. 12:58:41

@pierre bayle:
Tehet-e bármiről a cigányság saját maga?
Tehet-e bármiről a cigányság elitje:
Kolompár, Mohácsi, Horváth A., Daróczi Á., stb. ??

Létező fogalom-e a cigányzene, és azt jelenti-e, h minden cigány zenél? Zenésznek bélyegzi-e ez a szó az összes cigányt?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.17. 13:02:38

@pierre bayle: A modell Mitterandtól ered, aki nem tudott győzni az erős kommunista párt miatt, ezért kitalálták a szocik, hogy a jobboldalt széljobbról lehet megosztani, egy szalonképtelen figura kell: ez lett a Le Pen. Másrést, a széljobb igen alkalmas lehet a baloldal mozgósítására. Dupla haszon.
Ez a modell működik Mo-n is a MIÉP óta. A Csurka egyik leginkább sztárolt alakja lett a ballib médiának, jobban, mint most a Jobbik.

Másrészt, a az elkúrt gazdaságpolitika miatt egyre több ember akár a Fospumpára is szavazna, csak a házát, lakását ne vigye el a bank. És vannak, akiknek már elvitte, de legalábbis az állását, jövedelmét az elmúlt pár év. Ők pedig mérgesek. És ezt a szart a ballib kormányzás csinálta.

Legalább két értelemben, közvetve és közvetlenül, a ballib politikának van szerepe a látvány radikalizmus létezésében.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.17. 13:04:07

@KA_Steve:
Én mindig drukkolok, hogy a roma áldozatok gyilkosa ne magyar legyen. Joggal várom el egy magyar társamtól, hogy ne legyen olyan alávaló, mint a te fajtád, te rettegő-szomorkodó buzeráns. Hál' Istennek mi, magyarok nem nem ölünk meg senkit mássága miatt! Ugyanezt ti nem mondhatjátok el magatokról. A legalávalóbb népség vagytok. Számotokra nincs kegyelem, és nincs bocsánat. 2010-től teszünk róla, hogy a szélsőséges eszméket hírdetők eltakarodjanak országunkból a picsába. Már most vedd meg a vanvéjtikitet Tel-Avivba!

burt lancaster 2009.05.17. 13:10:39

Itt az ideje, hogy az ún. hivatalos jobboldali (ha van még ilyen) retorikában változás történjen, és az eddigi folyamatos és alaptalan mentegetőzést felváltsa a humoros provokáció.
A kedvencem egyébként az, amikor egy zsidót antiszemitáznak le (igen bazdmeg, gondolkozz egy kicsit, ilyen is van a mai Magyarországon szép számban).

A rasszistázó ember valójában álszent (hasonlóan a rózsafüzérét morzsolgató, fiatal csinos lányokat lekurvázó, de fiatal csinos fiúk seggét sumákban vágyakozva nézegető középkorú hölgyekhez), akinek nem a folyamatos mentegetőzéssel lehet kifogni a szelet a vitorlájából, hanem a "tegyünk rá még egy lapáttal, had sírjon a kisfiú." attitűddel. :-)

kispufi 2009.05.17. 13:24:50

@calam: olvasd el a post utolsó mondatát és akinek inge, vegye magára (inged, vedd magadra). de tényleg.

heima (törölt) 2009.05.17. 13:32:54

@pierre bayle: jól szóltál, végre szép idők jönnek, végre nem dilettáns ballibekhez keról majd a hatalom

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 15:24:18

@pierre bayle: Veled kár eszmét cserélni, ezzel azerővel vitatkozhatnék a kapcsolat.hu-val is.
Az azért megnyugtat,hog belenyugodtál a vereségbe.
Aminek nyilván az lesz az oka, hogy ez a buta mucsai társadalom nem érti fennkölt eszméiteket.

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 15:38:07

@pierre bayle: Nyilván, ti fogjátok megmondani, ki kitől határolódjon el (persze ez a legszebb, mert úgyis az jön, hogy "nem határolódott el eléggé"), ez nagyon megy.
Azt viszont örömmel hallom, hogy belenyugodtál a vereségbe: igazad van, ez a mucsai nép érdemel meg benneteket.

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 15:40:31

@Kieran Hayes:
"elkezdhetne azzal foglalkozni ami a dolga. Kormányozzon mondjuk. "
Isten ments, látod, mi lett belőle.

Harald Blåtand 2009.05.17. 16:44:35

Nincs is jobb, mintha folyton a gonosz arokasasrol rinyalunk, meg a megbelyegzesrol, es kozben a posztunkban lazan egy kalap ala veszunk minden egyes charta-tuntetot, es felelosse tesszuk oket mindenert. Amugy is latszik, hogy tobben kozuluk Gonosz Nyugdijasok.
Mekkora egy demagog fasz vagy, KK&TT, baszod.

fz 2009.05.17. 16:54:26

Telhetetlen Dodó: gondolod, hogy az elkövetkezô évek nem arról fognak szólni (Rákay Fülöp kormányszóvivô úr szájából): mi errôl nem tudtunk, sajnos, nagyobb a baj, mint hittük, a ballib hazudott éjjel, hazudott nappal, és négy év megint megy a levesbe!

Lámpaoltó 2009.05.17. 17:08:06

2009-05-07 16:10:09 - blogen
"Legkésőbb a válságra beérett a szélsőjobb vetése"

Dehát nem vetettek, az MSZP és az SZDSZ vetett, pontosabban festett, mégpedig "fasisztaveszélyt" a falra. Namost ezek a karikaturisztikus ballib falképek, lemásztak onnan. A magyar szélsőjobb ideológiáját teljes mértékben meghatározza a magyar ballibek "fasizmusról" vallott elmebeteg elképzelése. Gyakorlatilag a magyar szélsőjobb egy nagy dacos lázadás, amely során a gyűlölt ellenség ellenségképét öltik magukra, abból kiindulva, hogy ezek ettől rettegnek, tehát ez egy erős ethosz lehet, ami alkalmas ezek elpusztítására. Amiben ugyan tévednek, hiszen az ún. "fasiszta" csak egy a valóságtól végleg elszakadt törpepárt elmebetegjeinek agyréme és nem valódi, erős pozíció a politikában.

Ha az SZDSZ ámokfutása nem mérgezte volna meg a közéletet, akkor a magyar szélsőjobb is teljesen jelentéktelen és legfőképp más lenne.

Az emberanyagban mérhető legnagyobb lökést a szélsőjobbunk 2002 után kapta, mivel a koala akkor azonosította a legnagyobb hangon a hatalomátvételük ellen tiltakozni merészelő akkor még mérsékelt jobboldaliakat a mítikus "fasisztákkal" és ekkor, sodródott át az országot a ballibeknek odalökő tutyimutyi FIDESZ-ben csalódottak tömege a szélsőjobbra.

Nincs autochton vetés, reakció van. Mégcsak saját diskurzus sincs, a szélsőjobboldal máig a ballibek diskurzusában foglalja el az ún. "fasiszták" helyét, nincs öndefiníció se, csak ellenállás a joggal gyűlöltel szemben.

A társadalmi önvédelem és önkontroll azért nem alakulhatott ki, a szélsőségesekkel szembeni diskurzust a ballibek, különös tekintettel a leghangosabb kis szélsőséges csoportra, az SZDSZ-re, -mert az MSZP csak annyi szerepet játszott ebben, hogy a baloldalt an blokk kimentette a szélsőségesekről szóló diskurzusból- kisajátították és józan önvédelem helyett gátlástalanul jajjveszékelő, bőröndcsomagolós európasegíccses "fasisztáktól" való rettegéssé alakították. A magyar demokrata az, aki fél, ahogy itt valamelyik publicisztikában zseniálisan meghatározták. Ebben a környezetben, ahol az értelmiségnek és a médiákban kötelező volt barna esőt vízionálni és az éppen elkúró hatalom védelmében úgy feltüntetni a jelentéktelent, mintha a legjelentősebb probléma lenne társadalmi ellenállás a szélsőjobbal szemben nem, ellenben a szélsőjobb ellenállás a ballib hatalommal, annak fennen hangoztatott félelmére alapozva létrejöhetett.

A szélsőjobboldal apja az MSZP, anyja az SZDSZ volt, a születésnél a ballib ellenőrzés alatt álló médiák segédkeztek és a ballib értelmiség nevelte fel azzá, ami most túlnőtt rajtuk. Az egyetlen magyar párt, amely önérdekből mindent megtett a szélsőjobboldal helyén kezelése, tehát partvonalon kívül tartása érdekében a FIDESZ volt, mert egyedül nekik nem volt szükségük a "fasisztaveszélyről" szóló mumusra. Ez valahogy így fog bekerülni a történelemkönyveinkbe, ha azokat józan emberek és nem a mai szélsőségesek leszármazottai írják.

Alfőmérnök 2009.05.17. 17:32:52

@fz:
Rákay Fülöp a kurucinfó fiktív szerzője, Rátkay Philip meg az a hírtvs zsúrpubi. Nem nagyon érdekelnek az elírások, de ez itt most nem mindegy.
De hogy a magam nevében válaszoljak: nem csak erről fog szólni. Hanem pl. arról is, hogy vízkészletünket és termőföldjeinket nem juttatják idegen kézre (ez 2011re van kilátásba helyezve), aminek következtében ha végképp összedől ez az alapjaiban elkúrt gazdasági rendszer, nem fogunk éhen halni. Pl. :)

Alfőmérnök 2009.05.17. 17:34:18

Most én is elírtam, a Philip is Rákay. :)

korrekt orr 2009.05.17. 17:49:29

@Alfőmérnök: így igaz, Philip - a kurucos szerzôket meg nem igazán ismerem, azt hittem, Fülöp az igazi neve :)

korrekt orr 2009.05.17. 17:51:06

tegyük rögtön hozzá: Philip néven nem is lehet szóvivô

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 17:55:13

@fz: Nos,nem hiszem, hogy ezeket alul lehetne múlni bármiben is.
Hét év alatt bizonyítottak, mi az hogy, nagyon is.

korrekt orr 2009.05.17. 18:15:03

@Tehetetlen Dodó: igen, de ezek süket dumák, mégha igazak is: egy cselekvôképes kormányt várunk mindannyian, nem töketlenkedést - és ez nem a koala lesz, ezért is vannak beszarva! Plusz! melyik kormány vállalna fel egy elszámoltatást az elmúlt évek bevallott bûneiért? vagy ez még sehol sem sikerült, senkinek?

Tehetetlen Dodó 2009.05.17. 19:12:56

@korrekt orr: Nos, én remélem, hogy lesz elszámoltatás. Persze nem politikai bosszúállás, amivel Vadaink oly erővel riogat, hanem a köztörvényes disznóságok felderítése. Ha ez nem történne meg, akkor a Fidesz lejáratná magát azok előtt, akik torkig vannak a mérhetetlen korrupcióval és nyíltszíni, gátlástalan lopással.
(Most jöhet Tot meg a szőlőbánya, elvtikéim).

szusi úr 2009.05.17. 22:59:11

hát nem tudom, hogy jó dolog e relativizálni a szélsőségeket. még a végén az lesz az eredménye, hogy az emberek nem gondolják szélsőségesnek a szélsőségest.

http://www.publicus.hu/blog/magyar_garda

kopi a szövegből:

A társadalom közel 10%-a szimpatizál a Magyar Gárda tevékenységével: működését teljes mértékben helyesnek tartja és kompetensnek látja az ország problémáinak megoldásában, derül ki a Publicus Intézet kutatásából. Sőt, hogy a megkérdezettek 9 százaléka szavazna is a Magyar Gárdára, ha az párt lenne, mutatja a kutatás. Tehát, ha csak egy szűk réteg számára is, egyértelműen van nyitottság a társadalomban a szélsőséges mozgalmak irányába.

Ezzel párhuzamosan a társadalom többségében nem fedezhető fel félelem a politikai extremitásokkal kapcsolatosan: a szélsőséges pártokat és mozgalmakat csak 5 – 7 százalék tartja a hétköznapok biztonságára veszélyesnek. Az emberek többségének elsősorban egzisztenciális félelmei vannak: a szegénység növekedésétől, a gazdasági válságtól és a munkahelyek megszűnésétől félnek. Utóbbi jelenség valószínűleg arra is magyarázat, miért nem tartanak az emberek a szélsőséges pártoktól, mozgalmaktól. A bűnözés mint veszélyforrás is csak az anyagi biztonság fenyegetettsége után következik.

Erősödése okán az utóbbi időben komoly érdeklődés övezte a Jobbikot, illetve az elnöke által alapított Magyar Gárdát, amelynek működése élénk közéleti vitákat váltott ki. Ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy a közvélemény miként tekint a Magyar Gárdára, amely alapító okirata szerint aktívan részt kíván venni a rendvédelmi feladatok ellátásában, de amelyet ugyanakkor demonstratív felvonulásai miatt, több oldalról is kritika, a félelemkeltés vádja ért. A többség egyetért ezzel a kritikával: a kérdésre érdemben válaszolni tudók 53 százaléka a Magyar Gárda működését félelemkeltőnek, ezért helytelennek gondolja

szusi úr 2009.05.17. 23:03:19

a link:
http://www.publicus.hu/blog/magyar_garda

Kopiás Attila Steve 2009.05.18. 04:33:19

@Mr Falafel: Nézd, pubi. Te vagy az iskolapéldája annak, mitől félnek azok az emberek, akik még az mszp-vel is kimennek demonstrálni ha kell...

"Remélem, cigány vagy zsidó vagy, mert nagyon kicibálnám a beledet a szemgolyódon keresztül! "

(Ezt már piszok régen meg akartam kérdezni. Mi ebben a logika, hogy egyik mondatban azt állítod, hogy "Hál' Istennek mi, magyarok nem nem ölünk meg senkit mássága miatt!", másikkal meg minden nem szimpatikus alakot kiírtással fenyegetsz? De oké, ugorjuk át ezt a logikai árkot, most nem ez érdekel.)

Szóval a fenti mondattal mi a célod?
- körberöhögjenek téged és azt gondolják rólad, hogy szegény szerencsétlen itt izzad össze-vissza
- féljenek tőled és a "magadfajtától" azok, akik fenyegetéseitekben általában leendő áldozatként szerepelnek?

Mert jellemzően ezt a két hatást kelti ez a tétel. Az első magánügy. A második eredményét meg a postban látod. Azon dolgozol, hogy emberek féljenek és emberek félnek, amit a hatalmon lévő poltikai erők meg rondán kihasználnak. Minden alkalommal, amikor prezentálod, milyen mentalitás uralkodna, ha a hozzád hasonló gondolkodásúak uralkodnának, valszeg sikerül meggyőznöd egy kiábrándult szavazót, hogy mégis leszavazzon a kormánypártokra. Grat.

Én is kapok napi rendszerességgel fenyegetéseket a neten, ahol meg van mondva, hogy "buzi zsidó neoliberálisként" (háromból nulla a találat btw, bár ez tökmindegy) éppen pofánverés, kötél vagy más ehhez hasonló kéne hogy történjen velem. Persze, úriember igyekszik nem túlaggódni a dolgot, nem rohangálok az enbéhához, meg hisztizem tele a sajtót, mint kormánypártbéli prominenseink teszik. De azért meg tudom érteni, ha sokan ezt kevésbé lazán veszik. Ez ugyanis akkor is konkrét életveszélyes fenyegetés, ha tudjuk, hogy az esetek 99,9%-ában az elkövető anonimitásának köszönhető "bátorságából" fakadó üres és átgondolatlan hőzöngés. Nem hiszem, hogy a szélsőjobb szimpatizánstábora kellő megalapozottsággal kérhetné ki, hogy vannak, akik elhiszik, amit mondtok. Én lennék a legboldogabb, ha ezek a megnyilvánulások megszűnnének, nem csak egy rahedli ember érezné magát nagyobb biztonságban, de a kormánypártok utolsó életbentartó ereje is megszűnne, ami dupla öröm lenne...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.18. 08:40:23

Mik ezek a Barbie-sityakok a nyuggereken???? Döbbenet...

pierre bayle 2009.05.18. 08:40:48

Szevasztok székely deszkások, bocs, hogy csak késéssel, de a vasárnap du. szent: család és futball.

Szóval hogy összefoglaljam a dolgot, nyilván vannak részigazságaitok, de mondjuk azt alapvetően torz álláspontnak érzem, hogy a magyar szélsőjobboldalt a magyar gyurcsányisták (vagy az őszinte szívű, de a pc-beszédmódot a társadalomra erőltető jogvédők) állították elő, s az még borzalmasabb, hogy ebből kiindulva gyakorlatilag tagadjátok vagy minimizáljátok a problémát.

Volna két megjegyzésem a dologhoz: szerintem a társadalmi-gazdasági válság nem lehet az oka ennek a rasszista hullámnak, mert az válság hatásait igazából csak mostantól érezzük (s a jobbikosok rá is ülnek a hullámaira), de a széljobb már régebben itt van. Szóval inkább vmi politikai okot keresnék mögötte: ti a baloldal machinációit látjátok inkább, én meg néhány korábban azért tisztelt tabu bedőlését látom (s ebben szerintem a középjobb is saras).

Másik: teljesen indokolt a kormánypártok fikázása, s a felelősségük a kialakult helyzetért vitathatatlan. Fő hibájuk, mindenki által elismerten, a fedezet nélküli osztogatás, az ésszerű reformok meg nem tétele volt. Talán egy gondolatot azért megérne a másik oldal is: a minden 13. havi nyugdíjhoz hasonló dolgot megszavazó, a reformkezdeményeket "szociális népszavazással" elsöpro fidesznek nem nagyon látom a morális alapját a tiltakozásra. Egyedül Magyarország vitathatatlanul leghülyébb pártja, az MDF mondhatná (és mondja is), hogy ők szóltak.

Mr. Falalfelnek én nem írnék hosszú és retorikailag cizellált választ, talán elég annyi, hogy nyalja ki a seggem.

sztrelnyikov 2009.05.18. 09:29:41

Amikor a Hollán Ernő utcában gyűltek, azzal csak egy nagy baj volt, hogy nem lehetett eljutni az Odeonig. Örülök, hogy onnan már elhúztak. Jó lenne ha innen is elhúznának...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.18. 10:46:26

Nem tudom minek kellene még ebben az országban történnie, hogy a reakciósok is észrevegyék az uralkodó gyűlöletet a cigányok, a zsidók, a melegek vagy egyáltalán a másként gondolkodók ellen...

Tehetetlen Dodó 2009.05.18. 11:09:29

Hol lehet jelentkezni hivatásos rettegőnek?

Egész éjszaka ingyen rettegtem, nem is ment igazán. Ha fizetnének érte, biztos intenzívebben tudnék rettegni, még a Szent István parkba is elmennék, mint a többiek.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.05.19. 01:19:54

@eugenika: Erre senki nem reagál? Ha olyan nagyon nem vagytok rasszisták, akkor nem csak calamot és pierre bayle-t kellett volna hosszan khm.. szidni, hanem ezt az eugenikának nevezett egysejtűt is.

Ez persze nem a posztnak, csupán az utóbbi kommenteknek szól

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.19. 08:19:25

@hatláb: Mi küzdünk az evolucionizmus ellen. Láthatja mit eredményez.
Nyöhehe

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.05.19. 09:43:42

Az mondja először, hogy nincs rasszizmus, akinek az otthonában/munkahelyén még nem hangzott el hasonló szöveg:
"Te, ez a ... nem cigány/zsidó?"
"Naná, hogy a ... nyerte a Dohány utca felújításáról szóló tendert."
"Persze, hogy a kis ... továbbjutott hegedű kategóriában!"

Stb.

A rasszizmus nem ott kezdődik, hogy lelőnek valakit. Ott végződik.

Ezzel együtt, amíg nem kapják el a gyilkosokat, veszélyes ezzel riogatni szegény cigányokat. Persze az a sokszázezer szavazat jól jöhet a baloldalnak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.21. 09:45:09

Bekapcsolom a tévét, s mit látok: újabb bizonyítékát a magyar rasszizmus XXI. századi elmélyülésének. És hol vannak a rend őrei, kiknek elsődleges feladata megvédeni kisebbségeinket a magyarizmustól (nagyon helyesen összevontam a magyar és a rasszizmus szavakat, hiszen amúgy is összetartoznak)? Hát nincsenek sehol, nem védik meg a békés cigány kisebbséget a tomboló magyarozmustól. Ezért szerencsétlen cigányoknak össze kell fogniuk, és akár fizikai épségüket is kockáztatva, meg kell fékezniük a magyarizmus terjedését. Könnyeimmel küszködve néztem és hallgattam a történetet arról, ahogy 8 roma élete és testi épsége veszélyeztetésével éppen megfékez egy magyarizmusában örjöngő fiatalkorú lányt. Nyolc bátor cigány neki mert menni egyetlen magyarnak. Nyolcan! Legalább ötvenen, de inkább százan kellettek volna, oly' hatalmas mérvű magyarizta erővel tombolt a gyilkos szándékú magyar lány. Hát hol van ilyenkor Kolompár Orbán, vagy Horváth Aladár és a Charta? Hol vannak, amikor övéi segítésgre szorulnak? Az egyik cigány áldozatnak az ökle sérült, amikor a magyarista lány arccal támadt rájuk, de mindenik hős cigány lába is megsérült, amikor a tomboló magyarista testtal és fejjel támadta amazok hamvas bőrű lábacskáit. (most sírok) Szerencsére vannak még jó érzésű magyar embrek is, akik legalább nem segítettek a magyarizmusától tomboló leányfúriának. Igaz, csak bambán végignézték az eseményeket, de legalább nem tanúsítottak magyarizmusra utaló jeleket, nem segítettek a másik magyarnak, akit végül szörnyű áldozatok árán megfékezett nyolc hős cigány.
süti beállítások módosítása