Sötétség délben
2009. május 04. írta: Redakció

Sötétség délben  Találtunk egy névtelen nyílt levelet, volt miniszterelnökünknek, kedves Ferinek címezve, az internet megannyi rejtett bugyrának egyikében. Utánajártunk egy kicsit a szerzőnek és a levélben írtaknak. Mielőtt megosztanánk, mire jutottunk, először álljon itt a vidia keménységű levél:

Vissza beszélő

Azt hiszem nincs mire tovább várni. Nem változol. Esik szét minden.Te pedig már elvesztettedd az események és a magad feletti uralmat. Legyen ahogy lesz....


Végig néztem a karzatról  a tegnapi vergődésed. Szomorú és bosszantó volt egyszerre. Egy elhúzódó végjáték újabb értelmetlen de látványos felvonása. Ahol a zenét ugyan Te rendeled de a számlát mégis mi fizetjük. Tisztelt  Miniszterelnök  Úr,
Kedves Feri!


Valamikor régen nem így kezdtük!


Hittünk abban, hogy ha az öregek az összes értelmetlen kompromisszumukkal, sunyi paktumukkal eltűnnek – csakis valami jobb jöhet. Nem csak magunkért, hanem valami többért. Valamiért ami fontosabb  annál, hogy kinek a seggét nyaljuk éppen szárazra, és fontosabb annál is, hogy mit kell fizetnünk azért, mert nem nyaljuk szárazra azt a segget.

1989 januárjában, amikor először ültünk egymás mellett egy rendezvényen, Te mint a Központi Bizottság titkára,  nem így gondolkodtál. Mondhatnám azt is, hogy akkor még nem tűntél olyan embernek amilyenné mára váltál. De igazság szerint nem voltál sem elég becsületes  sem elég őszinte, hogy kitarts mellettünk. Így inkább ott hagytál bennünket ostoba idealistákat és úgy döntöttél, hogy gazdag leszel. Könnyedén odadobtál mindent amiről reggel még szenvedélyesen vitatkoztunk azért, hogy este már a jól menő vállalkozók bálján táncolhass.

Ez ugyan egy kicsit primitív és naiv mondat – de attól még igaz.

És ma leveszem a hangot a tévéről, csak nézem a gesztusaid, a rángatózást, az értelmetlen és drámai grimaszokat, a szájról is jól olvasható – halálosan komoly - halandzsát, az oldalra billenő fejet, a semmibe révedő majd bánatosan csillogó szemeket és csak sajnálni tudom magunkat.  Azért mert hittünk benned, a mostani keveseket meg azért mert még ma is hisznek.

Miközben egyértelmű,hogy kicsúsztak a kezedből a dolgok, ott állsz mint valami cirkuszi mutatványos, aki csak  pörgeti - pörgeti pálcájával  a tányérokat, nyolcat, tizet ha kell de már a tizenkettediknél el kezdenek potyogni a tányérok. Mert nem megy, mert tilos és veszélyes az ilyen bűvész mutatvány. Pláne nem egy egész országgal, egy párttal  - csak a kimerithetetlen egód  önzése miatt Feri!

Azért azt el kell ismerni, éveket és rengeteg energiát áldoztál arra, hogy azzá válj amit 20 évvel ez előtt még te is megvetettél volna!

Emlékszel még Miniszterelnök úr, mi volt a kedvenc példabeszédünk Moldovától abban az időben, amikor még együtt dolgoztunk? (Megjegyzem később Hofi is átvette): “A hajó azért nem megy egy métert sem előre, mert valamelyik hülye a kazán teljes gőzenergiáját a hajókürtre kötötte.” Nagy utat tettünk meg azóta, Te meg én, főleg Te Feri. Mondhatni “a kazántól a hajókürtig”.
 
Levelem nyílt, de mégis anonim. Ez valószínűleg sokat levon a szavahihetőségéből. Nincs jövőm, csak múltam és nincs családom se már, amire foghatnám miért nem merek nyíltan kiállni.  Egyszerűen csak ismerlek, mert túl hosszú ideig dolgoztam Veled – amikor együtt csináltuk a KISZ-t, és mert közvetlenül vagy közvetetten évekig dolgoztam Neked, amíg az lettél mára aki vagy. És mivel ismerlek, okkal tartok tőled. Ha valaki, akkor én valóban tudom milyen a mostani arcod.

Soha nem volt Benned gátlás vagy erkölcsi fék, ha valamit el akartál érni. Tudom, mert közelről láttam mire vagy képes a hatalomért. Olcsó poén ha azt mondom – bármire? Válaszolhatod nyugodtan, hogy hiteltelen vagyok, hiszen levelem nem csak névtelen, de tele  van natúr, primitív indulatokkal.

Igazad is van, tele az egész cinizmussal, indulatokkal és rossz kedvvel. És legalább egy tucatszor átírtam, az elmúlt hónapok alatt, ami valljuk be nem tett jót a stílusának. De most már mindegy. Éveken keresztül láttam hogyan manipulálsz zseniálisan mindent és mindenkit, de akkor ezt úgy gondoltam, hogy szükségszerű, helyes és van értelme. Hogy ez valahol az MSZP-ről és a közjóról szól.

De mára ebből semmi nem maradt Benned.

Ami ma van az csak egy nagy ego nagy bűvészmutatványa, aminek nem mellékszála hanem egyedüli értelme az átverés. Amibe belerokkan az ország és lenullázódik az egész baloldal. Bár ezt ki nem szarja  
le! A lényeg, hogy Te játékban maradj, hiszen még van egy tucatnyi nemzet és Gyurcsány mentő ötleted. Amit eddig, legnagyobb pechünkre, még nem volt módod kifejteni.

Miniszterelnök úr, én mégis sokakkal együtt, beleértve néhány félig bátor elnökségi tagot is, úgy gondolom, hogy van egy morális határ amit nem lehet átlépni, és ha ez már csak Gyurcsány Ferenc és 40 –  50 embere pártbéli és parlamenti pozíciójáról szól – szemben mindenkivel – akkor ezt ki kell mondani és meg kell tagadni.

Nem akarom titkolni, hogy az utóbbi hónapok tömény és buta hazudozásának  ami a lehallgatási ügyben, a polipban, az „azért csak jövő májusig szól  az IMF mentőöv mert ők így szokták adni”, a "nálunk nincs cigány bűnözés csak van aki szeret késelni", "mélyrehatóbb lesz a reform mint a Bokrosé – de nem fog fájni" típusú szemétségeknek  köze van ahhoz, hogy betelt a pohár.
 
Ugyanis másokkal ellentétben én tudom, bár valószínűleg nem lenne szabad tudnom, hogy a legkülönbözőbb indokokra hivatkozva, a Szilvásy Gyuri utasítására, a Te tudtoddal, az NBH közel egy éve valóban lehallgatja a Fidesz vezetésével kapcsolatot tartó üzletembereket, politikai elemzőket, a titkosszolgálatoktól a rendvédelmi szervektől eltávozott és a Fidesszel szimpatizáló személyeket, hátha összejön valami a fideszes TOP 10-ről.

Hiszen direktben nem lehet elrendelni egy Kósa vagy egy Kövér lehallgatását, ugye? Az mégis csak snassz lenne.

Minden más kormányzati állitás hazugság, ami arra épit, hogy az államtitokra hivatkozva mindenki dermedten vigyázba áll és bármilyen jogsértés megúszható.

Ráadásul Miniszterelnök úr, ezek a lehallgatások titokban maradnak még az azt hivatalból végző NBSZ előtt is. Ügyesen  kitaláltátok, Hetesi Zsolt, korábbi NBSZ főnök aktív támogatásával. Az NBH saját - zárt feldolgozást kér, így csak a Gyuri emberei tudhatják mi van a szalagokon, és csak Ti ketten, miként akarjátok felhasználni. Igaz, kedves Ibolya?

Miniszterelnök úr, bármennyire is patetikusan hangzik, azt kell, hogy mondjam: ezek erkölcstelen dolgok, ezekre nem lehet tisztességes  hatalmat építeni. Ezek lejáratnak és hiteltelenné tesznek bennünket. Valami ilyesmit mondtál Te is a választási vitában mélyen az Orbán szemébe nézve – nem?

Feri, tudom, hogyan működik Szilvásy Gyuriék és Veres Janiék paktuma az Inkallal, tudom, hogyan zajlik a kapcsolattartás a radikális jobboldal jó néhány prominensével, hogy a Gárda vezetésének kulcsembere évekig együttműködött a Katonai Biztonsági Hivatallal. Tudom, ahogy Te  is meg a Gyuri is tudja.

Tudom, hogy hónapok óta figyelte az NBH a csőbombás olimpikont családostól. És tudom, hogy tudták, hogy a bombák alkalmatlanok károkozásra, de zseniálisan alkalmasak a média figyelemfelkeltésére. Tudom, hogy erről a Laborcz folyamatosan jelentett a Gyurinak.

Az az aljas fasiszta szélsőjobb már megint! Majdnem ügyesen szervezték meg, de a Sanyi meg a Gyuri ezt is el tudta ba…rontani.

Mert az elsőtől az utolsó pillanatig az NBH állt az ügy mögött. Csak nem merték – nem akarták a saját provokátorukat is őrizetbe venni. Ezért némi hezitálás után az ötödik emeleti irodában úgy döntöttek – senkit nem vesznek őrizetbe csak a bombagyártót. Gratula!

Majd két hét múlva elengedték, szabadlábon védekezhet, mert 20 darab bomba egy autó csomagtartójában a város legforgalmasabb helyén nem is olyan nagy ügy.  Azóta pedig néma csend. Mintha semmi sem történt volna....

Most akkor mi van?

Tudom, hogy a szlovákiai futball botrány előtt hetekig egyeztetett az NBH és a szlovák titkosszolgálat a részletekről és szándékosan nem akadályoztátok meg a botrányt, pedig minden szükséges információ a rendelkezésetekre állt, hiszen az NBH ügynökei ott voltak a szervezők között.

Félre ne magyarázd, nem azt mondom, hogy együtt szerveztétek a szlovákokkal, hanem azt, hogy együtt hagytátok a botrány bekövetkezését – mert ez Ficónak és Neked is úgy kellett mint egy pohár víz (a világgazdasági válság közepén, bár ez  képzavar).

Gyakori ugye, miniszterelnök úr, hogy a szlovák rendvédelmi szervek magyar területen, mélységben ellenőriznek? A szlovák rendőrség, a Szilvásy Gyuriék információi alapján, annyi rendőrt mozgósított, amennyivel Budapestet el lehetett volna foglalni! Pontosan tudták mi lesz és mit fognak tenni ( és nem azért mert „ezeken a meccseken mindig balhé van..”)

Tudom, hogy a Laborczék nyakig benne vannak a 64 Vármegye mozgalomban és jelentős szerepük van Toroczkai manipulálásában. Miniszterelnök úr, tudom, hogy ki áll a Magyarok Nyilai mögött, hogy miért olyan nehéz lenyomni a jobboldalt sikeresen megosztó, nagyjából 30 milliós éves költségvetéssel operáló, (vajon honnan kaphatja szerinted?), a kormányt hivatalból - a fideszt leginkább utasításra gyűlölő, meglepően jól tájékozott , „mi mindent megteszünk, hogy bezárjuk” fedőnevű Kurucinfót.

Bár az ötlet elismerem nem rossz. A következő választáson az MDF semmilyen módon nem lesz képes megosztani a fideszre szavazók táborát. Ebben, ha semmiben sem, gondolom még egyetértünk.

De a szélsőjobb! Az már más dió.
 
Tudom én, hogy minden szavazat amit Vonáék megnyernek, a fideszt gyengíti és  Téged erősít. Téged, nem bennünket. Mert nekünk nem kell egy radikális jobboldali párt a parlamentben. Nekünk, BSZM-eknek (lefordítom: baloldaliként szcializálódott magyaroknak) snassz, sértő, aljas dolog, hogy a saját pártunk vezetése táplálja titkos pénzeken és a médián át azt a radikális jobboldalt, amely (istenem add!) akár mág 10%-ot is elvehet Orbántól!

De azt is tudom, hogy amire az MSZP-nek és az országnak a legkevésbé van szüksége, az a Szilvásy Gyuri és a Laborc Sanyi által manipulált radikális szélsőjobb.

Gondolj csak bele, az emberek még azt hihetnék, arra használjuk ezeket a pozíciókat, hogy rendőrpalotát géppisztolyozzunk, lábtörlőket gyújtogassunk fel sorsdöntő szavazások idején, belelőjünk (igaz csak légpuskával) a Hiller üres szobájába, és mi magunk erősítjük a neonácikat (ha már maguktól képtelenek rendesen randalírozni). Mert szégyen ugyan, de minden ilyen konfliktus úgy kell Neked mint egy falat kenyér.

Amit a Gyuri a Te támogatásoddal és tudtoddal meghonosított a titkosszolgálatoknál és Bence Jóska segítségével a rendvédelmieknél, az túlmegy minden határon.

Szeretném, ha válaszolnál!

Igaz-e, hogy tudatosan és rendszeresen ellenőrzik kérésednek megfelelően az MSZP prominenseit? Igaz-e, hogy a Gyuri ellenőriztette Kovács László külügyminisztert, Butor Klára pártigazgatót, Szigetvári Viktor kampányfőnököt, Veres János pénzügyminisztert, Puch László pártpénztárnokot?!

Igaz-e, hogy az irányitásod alá tartozó rendvédelmi és titkosszolgálati szervek (némi APEH segédlettel) vizsgálatot folytatnak az MSZP-től távolodó Lasz György , az Inkall Security vezetője,  az MSZP-től soha el nem távolodott csak túlzottan önjáró Knopp András -  az energetikára szakosodott   EMFESZ Kft. vezetője, Pintér Sándor  volt belügyminiszter Civil Kft-je, Csányi Sándor valamennyi üzleti érdekeltsége, a Fideszhez közelálló Nagy Elek Vegyépszer zrt-je és Széles Gábor üzleti érdekeltségei ellen?

Igaz-e, hogy a Gyuriék titkosszolgálati módszerrel megzsarolták Szili Katalint, kihasználva egy emberileg érthető, de politikusként fel nem vállalható magán titkát? Ugye milyen csendessé vált az elmúlt fél évben?

Igaz-e, hogy ez már a második, ezúttal sikeres kísérlet volt Kati elhallgattatására, hogy az elsőt két évvel ezelőtt egy (téves) NBH-s feljelentés alapján kíséreltétek meg akkor a férje ellen. Tudod, amikor rámozdultak egy névazonosságra, miközben minden más adat téves volt!

Hát ha az élet úgy hozza, Pécsnek legalább lesz majd egy jó polgármestere! Ez is valami, nem?

Igaz-e, hogy sikerült mattot adnod (vagy csak sakkot – ki tudja?) annak a Kiss Péternek, aki egy kicsit közelebb került a kelleténél az Ázsia Center vezetőihez, tudod akik ellen úgy nagyjából 1 milliárdos csalás ügyében őrizetbevételi stádiumban tart a nyomozás!

Honnan tudhattál szegény Péter problémájáról? Onnan, hogy az NBH ezt a vonalat már több mint egy éve felderítette. Ne mond, hogy a Gyuri nem szólt! Vagy a Laborc Sanyi. Szólt hát, ugye milyen csendes lett a Péter is az elmúlt fél évben!?

Megkérdeznélek Miniszterelnök úr, indítasz-e vizsgálatot annak a belső körökben egyre jobban terjedő hírnek az ügyében, miszerint ÖMV-s, Gazpromos szál van az UD zrt-s lehallgatási ügy hátterében. Hogy a Csányi egy évvel ezelőtti zavaros megzsarolása, helikopterének lezuhanása, majd szervereinek és üzleti titkainak lefoglalása között szoros ok – okozati összefüggés van?

Ha a Csányi kiszállása után a meggyengült Molt akár az ÖMV akár az orosz Gazprom (direktben vagy stróman útján) vagy az OTP-t egy hasonszőrű befektetői kör a közeljövőben mégiscsak megszerzi, miként számoltok el a gyanúval, hogy valaki közületek nem magyar érdeket képviselt az UDZ ügyben?

Apropó UDZ. A Szilvásy Gyuriék rácáfoltak legalább arra a régi viccre, miszerint az ötvenes és a kilecvenes évek kémelhárító munkájában az az egyetlen különbség, hogy az ötvenes években még legalább volt koncepció!  Ha mást nem is, ezt a Gyuri meg Sanyi újra visszahozta.

És lehet, sokan innentől végképp hiteltelennek fognak tartani, de akkor is le kell írnom: tudom, hogyan próbálták kicsinálni a Szilvásy Gyuriék Orbánt (az akkkor még nem NBH főnök Laborcz segítségével, az akkori NBH főnök Galambos Lajos háta mögött) a 2006-os választások előtt.

Tudom az összes mocskos részletét (ahogy Te is) az elindított és sebtében leállított akciónak. Ugye szép a Kokó kocsmája Miniszterelnök úr és mindenki nagyon fotogén ott, pláne ha vádalkut köthet?

És most tovább folytatjátok azt ami 2006-ban nem jött össze. Ráadásul úgy, hogy még a látszatra sem ügyeltek már. Annyira kell, hogy ez a mindenki által megvetett Rohác nevű  szlovák bérgyilkos, akinek a kezéhez közvetve vagy közvetlenül egy tucat ember vére tapad, elmondhassa végre a vádalku részeként, hogy személyesen Demeter Ervin és barátai bízták meg az 1998-as robbantásokkal a fideszbeli és kisgazdapárti politikusok lakásánál, hiszen másként az ellenzéknek esélye nem lett volna megnyeri a 98-as választást, nem?

Majd Rohác úr mélyen belenéz a kamerába (ATV, Szólás szabadsága Baló úrral, esetleg pár kommunikációs millióért TV2 vagy mindegyik, ahogy a média taktika megkívánja….) és a nagyobb hiteleség kedvéért felháborodottan megjegyzi: a Demeter emberei voltak olyan szarrágók, hogy dollár helyett lejben fizetettek! És a Szilvásy Gyuri körül nyüzsgő kommunikációs stáb tagjai a jól végzett munka érzésével dőlnek bele megérdemelt  vodkájukba..

Mert annyira kell az a rohadt hazugság, hogy már hónapokkal ezelött benyilatkozták a hűbéreseid: ha Rohác elmondja mit tud az akkori idők  megoldatlan ügyeiről, nem kéritek rajta számon az Aranykéz utcai halottakat. Erről szól a Ti vádalkutok. Hányan is haltak meg ott a robbanásban Feri? Bástya elvtársnak megér ennyit  egy hamis vallomás?

Egyébként ebben is igazad van, ki nem szarja le, ha valaki hamisan vall. Ami jó a Szilvásy Gyurinak és a Gyurcsány Ferinek, az jó az országnak és az MSZP-nek is?

Talán mégsem!  

Ha csak ilyen eszközökkel lehet 2010-ig  kormányon maradni Feri, akkor ezen az áron nem kell a hatalom, legalábbis nekünk nem.

És ha már itt tartunk Miniszterelnök úr, ne nézz teljesen hülyének bennünket. Azt hiszed nem látjuk és nem érzékeljük, mit is készítesz elő nekünk márciusra? Persze, a szabályok szerint erről sem illik nyíltan beszélni, maximum a frakción belül sutyorogni két ülés között a büfében.

Kilóra és centire felmérted, hogy a 2010-es hajó elment. Tény, és ezt mindannyian elismerjük, hogy a manipuláció minden létező és kitalált kövét (elnézést már megint a képzavarért) megmozgatod, hogy a különbség a végeredményben a legkisebb legyen.

És bizony az állandó petárdadurrogtatásba bele lehet fáradni. De ami még ennél is rosszabb, egy idő után elkezdünk hinni abban, hogy amit hazudunk az igaz. Ez a dilemma néhányunkat folyamatosan elbizonytalanít, de nem Téged. Ezért a tulajdonságodért még ma is irigyellek ( régen pedig csodáltalak mert a kiválasztottság jelének tartottam).

Te pontosan tudod, hogy mi kell Neked, a pártelnöki tiszt. Mert az a jövő. A 2010-es választás elvesztésének másnapján (na jó, lehet hogy tévedek és csak egy héttel később) Te és a hódolóid (Zuschlág Janit leszámítva mert ő ül mint Buddha) átszervezitek, feloszlatjátok, újjáalakítjátok - a megfelelő rész aláhúzandó – a pártot.

Az öreg pártharcosoknak pedig annyi. Ebben a formációban már  nem lesz szükség Péterre, Imrére, Ferire és Katira talán még Ildikóra sem. Kivéve, ha megértik az idők szavát és behódolnak, esetleg visszavonulnak kies vidéki birtokaikra.  

Csókolom a kezed, keresztapa.

Az ország – meg a választást nyert fidesz -  csak fuldokoljon nyolc év meg egy gazdasági válság nyakig érő szarában. Amig vissza nem térsz fehér lovon, tetemre hivni a bűnös Budapestet 2O14-ben (bár ez már tényleg képzavar).

Mondom, hogy zseniális vagy!


Utóirat
 
Tudom Feri, hogy mindent tagadni fogsz, égbekiáltó, aljas lejáratást emlegetsz és (talán) szigorú vizsgálatot követelsz majd. Esetleg elintézed azzal, hogy jobboldali provokáció és a polip műve! Pedig a fent leírtak döntő többségét több tucat ember memóriája és jó néhány (pechedre) megmaradt, dokumentum őrzi – még néhány évig.

Nem lenne tisztességesebb azt mondani, hogy nem terhelem a baloldalt tovább a személyemmel, fogom a Gyurcsány Ferenc baráti kör tagjait és visszamegyünk ahhoz, amihez a legjobban értünk, pénzt keresni?

Valószínűleg tisztességesebb lenne. És nem vallana rád. Pedig életed csúcs teljesítménye lehetne a remegő ajkakkal, akadozó levegővétellel, drámai lassúsággal, elfátyolosodó tekintettel előadott lemondó nyilatkozat.

Tudod, úgy ahogy a Szabó Pali lemondása után tetted.


Üdvözlettel

egykori barátod

anonym-us

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr41101926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.21. 12:12:02

Sötétség délben 8.   A ma megjelent Heti Válasz részletesen foglalkozik anonym-us barátunk februári levelével. Királyság. Végre. Talán így felrepedhet a hallgatás fala. Annál is inkább, mert Bódis András, a Válasz oknyomozó újságírója talált egy más…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.09. 14:02:42

Sötétség délben 5.   Sorozatunk rendkívüli kiadásában mindössze egy mai hírt és a rejtélyes levél vonatkozó részletét tesszük egymás mellé.   Alkut kötött Rohác - írja a szocialisták iránti ellenséges érzelmekkel nehezen vádolható STOP. &bdq…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.06. 12:01:02

Sötétség délben 3.   Tegnap megfogalmaztunk egy sejtést, hogy kire illenek a levélben (akár dezinformációs szándékkal) elszórt személyes motívumok. Ahhoz, hogy valaki ilyen kemény vádakat foglaljon levélbe, nagyon erős motiváció szükséges. Lehetett…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.05. 13:08:57

Sötétség délben 2.   Tegnap kitettünk egy levelet, amit a neten találtunk.  A benne foglaltak mindenképpen megérnek egy posztot. Talán többet is.   Mikori a levél? Akárki is írta, 2009. február végén születhetett.   Anonym-us azt í…

Trackback: Kifordított ország 2009.05.04. 12:40:34

Fábry Sándor állásajánlatai Gyurcsány Ferencnek..."...lehetne például Öszöd község arca... Nagyon csalódott vendég a Mónika-showban... "

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google 2009.05.04. 16:00:58

Azokon csodálkozom, akik ezeken a sorokon csodálkoznak. Hitetlenkednek.
Nincs aláírva, helyesírási hibák, ha, ha, ha. Véres kés, füstölgő fegyver sincs mellékelve, ugye?
Magyarország halálos ítélete legalább hatvan éve piros tintával íródik. A buli színe piros. Akárcsak a véré.
Egyszerűen mindenkiből csúfot űznek. Csak magukból nem; ők miniszterelnök urak, államtitkár asszonyok, kormányuk van és minisztériumaik. Broáááh.
Egy gondola cikk is itt van. Hátha segít:
www.gondola.hu/cikkek/63924
Hogy mit összebaromkodnak a Jobbikukkal is...

Ács Ferenc 2009.05.04. 16:02:55

"De ami még ennél is rosszabb, egy idő után elkezdünk hinni abban, hogy amit hazudunk az igaz."
Ez viszont igaz a magyar politikára...

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.04. 16:03:58

@Mr Falafel:@Ács Feri: Volt egy Simpsons rész amiben az volt, hogy "Jönnek a komcsi nácik, jönnek a komcsi nácik."

Aki beírta azt, hogy a szerző Posta Imre, az őrezred kirúgott pszihológusára gondol? mert nézegettem, de nem találtam sehol, hogy ő gyurcsány kiszes barátja lett volna. illetve más dolgok sem stimmelnek szerintem

civilkontrol 2009.05.04. 16:09:57

@Krokodil: Nem hinném, hogy egy kirúgott pszihológusnak ilyen gyatra lenne a helytelen írása :o)

civilkontrol 2009.05.04. 16:15:11

Nálam a helyesírás miatt bukik a sztori, de akár ez szándékos is lehetne, ha a "szerző" valóban anonim akart maradni.
Ha kitaláció, akkor jobb, mint a gáztározós történet.

A viccesszomorú, meg az, hogy zsigárből mindannyian "ha"-val indítjuk a mondatot. Mert én is koppra kinézem a tisztelt urakból, hogy ilyen komoly "eszközhasználokká" váltak sajátos evolúciójuk folyamán.

A szolgáltatok szélsőségekbe épüléséről már korábban is hozott le cikket az index (!).
Hogy a cigányság gyilkolása kinek az érdekeit szolgálja? Kinek van szüksége figyelemelterelésre? Kinek a legimpozánsabb fegyvere a szélsőségekkel riogatás?
Ezt tudjuk mindannyian.
Akkora blődli, hogy akár igaz is lehet.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.04. 16:16:44

@civilkontrol: igen, többek között erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy más dolgok sem stimmelnek, de akkor meg érdekelne, hogy mi alapján kommentelik be a nevét emberek. Poénból? tényleg nem értem.

postabelyeg 2009.05.04. 16:16:57

"Utánajártunk egy kicsit a szerzőnek"
Anonim. Akkor hogyan?

civilkontrol 2009.05.04. 16:20:19

@Krokodil: azt nem a reakciós srácok kommentelték, hanem Mech.
Mech, Te reakciós vagy? :o)
Ha jól gondolom ez is két epizódos történet lesz, a második részben nyilván kiderül minden. Például, hogy blődli.

Mivel ha igaz, nem lenne elegáns arcra ejteni az anonimitásban maradni óhajtó szerzőt :o)

irrelevant 2009.05.04. 16:23:01

Mikorra várható a folytatás?

Karcolt lendület 2009.05.04. 16:26:23

"Utánajártunk egy kicsit a szerzőnek és a levélben írtaknak. Mielőtt megosztanánk, mire jutottunk..."
Azt hiszem, találgatás helyett inkább megvárnám a posztot, hogy mire jutottatok.

Mech 2009.05.04. 16:30:17

@Krokodil: Abból indulsz ki, hogy amit anonim leirt az igaz. Ez a szöveg számos oldalon van fent.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.04. 16:37:57

@Mech: nyilván abból indulok ki, hogy igazság is van benne, de nem azért, mert azt gondolom, hogy igaz, hanem azért, mert ha nem igaz, akkor semmi értelme foglalkozni vele. illetve de, lehet. mondjuk mert vicces, és lehet, hogy reakciós barátaink is erre jutottak. nagyon kiváncsian várom már magam is.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.05.04. 16:45:19

Mindenesetre fordulatos történetet vázol fel a névtelen levélíró, bevallom, kicsit irigykedem is, mert szívesen megjrtam volna én a blogomban :-)

Google 2009.05.04. 17:27:10

Megírhatta volna bárki a blogjában, kitalálhatta volna bárki, de a levélíró tud is pár dolgot.
Persze hogy nem adják fel, persze hogy kombinálnak, persze hogy minden módszer megengedett, de csak nekik, az úrelvtársaknak.

devuscka 2009.05.04. 17:30:31

túlzottan 'hihető'.. és ez már gyanús...
(vagy a 'farkast kiált', s a végén már senki sem hiszi el..?)

teknős 2009.05.04. 17:33:26

Az azért biztos, hogy nem a szélsőjobb gyilkolja a cigányokat.
Aki gyilkol, az kifejezetten olyan cigányokat öl meg (rendes munkábajáró, gyerek), akivel a társadalom szimpatizál és ellenérzést kelt az elkövetőkkel szemben. A szélsőjobb nem ilyen cigányokkal kezdte volna. Már ha a szájtépésen és az igazság mindenáron való kimondásán kívül bármit is képes volna tenni.

Azt kell, hogy mondjam, hogy az Apró családot nagyon átlengi a titkosszolgálatok lehellete. Tuti, hogy ifjú Apró egy magán titkosszolgálatot is üzemeltet, ami az emeszpének dolgozik.

Pelso.. 2009.05.04. 17:51:44

A levélíró vajon tudna-e legkisebb, akár közvetett bizonyítékot felmutatni állításai igazolására?......

Google 2009.05.04. 17:51:47

Csak azon csodálkozom, hogy ez a Kis Péter már annyiszor járt olyan közel a miniszterelnökséghez, és mégsem sikerült neki soha megcsínie az állást.
Biztos, nincs magán-titkosszolgálata.

Ez a cikk miért nem lesz Index-címlapos?
Egy demokrata sosem fél.

betyár (törölt) 2009.05.04. 18:08:56

JT hol van? Mit szól ahhoz, hogy a levél írója azt mondja, nem érti, mit csinál, mert a titkok tudója Gyuri (volt)?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.04. 18:30:55

Viszont a kamulevél ellen szól, hogy semmi zsidózás, és Izrael sincs megemlítve.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.04. 18:49:08

A kevesebb több lett volna tipikus esete.
Pedig úgy olvasnék már egyszer egy olyan "fontos dokumentumot", amelyikről nem nyilvánvaló, hogy fake.

Mária 2009.05.04. 18:53:46

Ez mi?

Lánclevél?

Egészen biztos, hogy nem küldöm tovább.

Google 2009.05.04. 19:02:36

@Mária:

Ne is küld tovább, hallgasd el inkább!
Az MSZP többet érdemel.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.04. 19:37:44

Hátbazzz, az már önmagában is szomorú, hogy ha így együttvéve még kevésbé is hihető, külön-külön egyiket sem tudnám kategorikusan hülyeségnek mondani.

Csak egy kérdés.
Mi a faszér' van az, h "gyuri" és drazsé király mindig kap egy zsíros állást?

davkedav 2009.05.04. 19:46:58

Hoax.

Április elseje is elmúlt már. Szerintem.

A cím azért találó.

Hattory Hanzo 2009.05.04. 20:04:41

@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Igazad van, malac. A csóka üldögélt a parlamenti karzaton, nézte Fletó n+1 számú szánalmas vergődését, bedurrant az agya, és másnap otthon előkereste a Rózsadombi Paktum eredeti példányát, meg Gyurcsány munkaköri leírását a Gazpromnál, és teleírta az üres hátoldalakat a tutifrankó infóival. Csak így lehetett.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.04. 20:05:05

No, hátha nem fake, akkor a tippem: Csintalan.

Nála még egy kis összeesküvés-elmélet is benézhet

Hattory Hanzo 2009.05.04. 20:55:48

@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Azt, hogy mindenkit, aki jobber, de nem Fidesz, azt manipulálják/pénzelik/állnak mögötte nagyon. Könyörgöm, legalább kínos hülye legyen már gyárilag kínos hülye, és ne valami nagyobb, ördögien gonosz terv része.

pokemon 2009.05.04. 21:01:20

Nem Csintalan. "Nincs jövőm, csak múltam és nincs családom se már, amire foghatnám miért nem merek nyíltan kiállni. "

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.04. 21:04:04

@Hattory Hanzo:

Nézd, én nem állítom, h bármelyik leírt történet igaz lenne, de nem merném egyértelműen egyiket sem tagadni. Azt is megmondom, miért:

amióta megtörténhetett, h rálőttek Budapest szívében a rendőrpalotára, és ennek sem az oka, sem a tettese nem tudható, azóta én szinte alig tartok vmit lehetetlennek... Általában is, néha olyan dolgok történnek, amiket, ha nem tudnám, h igazak, nem hinném el, h megtörténhetik.

De továbbra is kérdés számomra: miért van az, h szilvássy - amióta csak gyurcsány van - mindig kap egy komolyabb funkciót, bármennyire is járatja le magát. Miért?

pokemon 2009.05.04. 21:08:10

Lehet, hogy azért anonym mert nem akar a médiában szerepelni. Ez volt az első figyelmeztetés. Le is mondott a pártelnökségről. "Te pontosan tudod, hogy mi kell Neked, a pártelnöki tiszt."
"Pedig a fent leírtak döntő többségét több tucat ember memóriája és jó néhány (pechedre) megmaradt, dokumentum őrzi – még néhány évig." - Miért csak néhány évig?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.04. 21:08:56

@Hattory Hanzo: Mindenképpen elgondolkodtató Szabó Albi és Diana története.
Mint ahogyan az is, hogy a Kurucot hogy nem tudják lenyomni.

És ha két fazon kiabál egy lepedővel a Kossuth tér sarkán, akkor már testüregileg motozzák őket, míg a Vés és Becsület a város közepén masírozhat , ha ballib kormány van.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.04. 21:16:28

Ez az egész bejegyzés most mire is volt jó?

Azonkívül, hogy engem például alaposan felbosszantott.

remetebal 2009.05.04. 21:20:51

Kedves szerkesztők! Immár 9 órája érdeklődéssel várom, hogy mi lesz az ügy fejleménye. Időközben a levelet teljes terjedelmében megtaláltam két szélsőjobboldali portálon (az egyik április 11-i, a másik március 31-i bejegyzésű), és korábban egyik portált sem ismertem. De ha véletlenül odatévedtem volna, nem vettem volna komolyan a szöveget. A történet onnantól kezdve komoly, hogy Ti is közlitek a levelet. Érdeklődéssel várom a folytatást.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.04. 21:45:59

"Ilyen a mi hőn szeretett és imádott politikai „elit”-ünk
Meg olyan, amilyennek a hozzám érkezett elektronikus levél bemutatja őket. Feladója
anony-mus, tehát ismeretlen, pedig dehogy is azonosíthatatlan ő. Miközben majd olvassák a levelét, amit idézni fogok, gondoljanak arra, mennyire összenő az, ami összetartozik. Hiszen a feladó személyéről, hiába akarja kilétét elfedni, annyi kiderül a sorok között, hogy Gúnár Fletó, alias Gyurcsány Ferenc egykori kebelbarátja, aki ott bábáskodott a FIDESZ-es milliárdok megszületésénél is, egy kicsit, nem sokat, csak néhány milliárdot, saját zsebre is játszott. Jogerősen el is ítélték őt, amikor meg túlságosan forró lett talpa alatt a talaj, Prágán keresztül Hollandiába menekült. Ahonnan díszes kísérettel hozták vissza. És azóta is boldogan él, amíg meg nem hal. Legutóbb például a FIDESZ születésnapi „partiján” bukkant föl. És nem volt rajta csíkos, posztó ruha. Meg kutyapóráz a kezén. Él, mint Marci Hevesen. Országrontó ő is, csak most éppen anony-mus."


www.lakatospal.hu/index.php?page=articles&id=3057&lakatos-pal-gunar-fleto-utan-ludas-mutyi-jott

Ez is egy vélemény.

ü
bbjnick

Mech 2009.05.04. 21:55:03

@bbjnick: Lakatos Pál mint forrás. Varga Tamásra céloz.
A legjobb az lenne ha kiderülne, hogy Posta Imre szövegei alapján Reakciósok írták a szöveget márciusban.

states 2009.05.04. 21:59:17

Ha a szerkesztőség tud erről a levélkéről többet is, már pedig állítása szerint tud, akkor nem ártana előállni vele, mert így elég ellentmondásos érzéseket kelt az emberben. Annak persze ettől a levéltől függetlenül nyomós oka van, hogy a jó Bajnai nem tartott igényt Szilvásy (titkos)szolgálataira...

exitus 2009.05.04. 22:05:53

Nem lehet hogy a szélsőjobberek rittyentették az egészet? Bár én azt gondolnám, hogy azok ezek buták.
Vagy ha nem azok, akkor eddig miért nem építettek belőle maguknak képkockavárat a médiában?
Vagy ha ők nem tudják kitől van, és ezért nem mertek vele mozdulni, akkor honnan volt meg nekik? És nekik miért van meg olyan régóta?
Különösen azért izgatnak ezek a kérdések, mert nem veszem be, hogy valaki kirak egy ilyet a freewebsre, hogy hátha majd arra jár valaki. Ha nem mutat rá link, stb. akkor senki sem fog csak úgy arra járni.
Persze, ha tényleg kirakta volna valaki, az megmagyarázhatna mindent. Hiszen csak egy radikálos kezd kézpénzen venni ilyesmit, anélkül, hogy ismerné és bizonyítani tudná a forrást és talán az se olyan hülye, hogy elkezdje enélkül reklámozni, hogy bizony ő tudja ám a frankót.
Ha valaki utána tud járni mióta létezik az a freewebs lap, az az előttem szóló remetebal és bbjnick forrásainak dátumaival való összevetésen keresztül sokat segíthetne a filológiai-kritikai munkában.

Szóval nagyon kíváncsian várom honnan van a szöveg és ki a szerző! (És, hogy hogyan derült fény az eredet kérdésére, hogyan és honnan jutott a szöveg a Reakció birtokába.)

gyz 2009.05.04. 22:08:12

mi a célja a levél közlésének?

1. muníciót ad néhány tökkelütöttnek, hogy tovább szőhessék összeesküvés-elméleteiket?

2. A mérsékelt jobboldali reakciósoknak büdös a hozzájuk csapódó náci csapat, és megkísérlik áttolni a szart az asztal túloldalára?

3. Egyszerűen csak sok klikket szerettek volna, és most elégedetten vigyorognak?

4. Esetleg komolyan veszik a szöveget?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.04. 22:18:43

@gyz:

Hogy hány klikk, azt nem tudhatom, de a komment feltűnően kevés.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.04. 22:29:40

@gyz: Ha komolyan venném a levelet, és emeszpés lennék, akkor egész mást feltételeznék a levél közlésének indokának. De nem tűnik komolynak, egy a mostanában népszerű öe.-elméletek közül.

Google 2009.05.04. 22:31:06

A sajtó többi része nem vevő ilyesmire?
Milyen csend honol most e tájon.
Vagy amazok tudják, csapdákba lépni, felszisszenni tilos, a baloldalon dolgoznak, hozzák fel a sz*rból a kormányzást. Ha tudják.
Elintézni azzal az egészet, hogy szélsőjobbosok manipulálnak, sovány, mert hogyan lehet az, hogy ők mindent megtehetnek?
Állam ők az államban?

remetebal 2009.05.04. 22:44:25

@Mech: A "Varga Tamás" nem egy ritka név. Például ebben a cikkben is szerepel egy, és egyáltalán nem azonos a fideszessel. www.origo.hu/itthon/20060213hiller.html

Alfőmérnök 2009.05.04. 23:17:21

@civilkontrol:
És azt tudtad, hogy a control-t magyarul két l-lel írják (KONTROLL)?

remetebal 2009.05.04. 23:24:11

@exitus:
Álljon itt akkor a két széljobb link is.
Ez az áprilisi jovonk.info/2009/04/09/egy-level-postaladankban-nem-hamisitott-level-cimmel
Ez pedig a márciusi (a hozzászólások között a 98-as szám alatt "Mátyás" közlése) web50.alpha.ibone.ch/?p=915

Nem akarok átmenni 168 órába és/vagy Csintalanba, de már "több miint 11 órája nem tudjuk, hogy ki a szerző", és azt sem, hogy mi a célja ezzel a Reakciónak...

Übermayer 2009.05.04. 23:28:16

@bbjnick: Lakatos erre a Vargára gondolt? index.hu/belfold/varga0410/ de neki mi köze GyF-hez?

Alfőmérnök 2009.05.04. 23:28:59

@remetebal:
Szerintem ez egy kis játék, hogy megtudják, a komentelőkből mit hoz ki ez a körlevél, ha nem tudják, hogy valójában ki is a szerzője...

Mech 2009.05.04. 23:31:14

@remetebal: Lakatos egy Hollandiába letartóztatott FIDESZ alapítóról beszél. Az Varga Tamás volt. Lakatos Pál kényszeres hazudozó, Posta Imre is, ezekben a körökben szinte mindenki az.

remetebal 2009.05.04. 23:42:18

@Mech: Ez világos. Sem Lakatos Pállal, sem Posta Imrével kapcsolatban nincsenek illúzióim. Csak a Reakciót nem soroltam "ezek" közé. Egyébként a szélsőjobb körében nemcsak kényszeres hazudozók, hanem - tudom, eufémizmus - filológiailag rendkívül pontatlan szerzők mozognak. Tomcattől kezdve a Magyar Nemzeten át mindegyiknél sorolható a - maradjunk ebben - pontatlanság vagy a szelektív memória. Hol szándékosan, hol puszta primitívségből. Nekem a Reakció "beszállása" az érdekes.

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.05.04. 23:45:46

ezrosszviccvót. csomó hülye meg harap rá, mint éhes kacsa a híg takonyra.
több más kommentelővel uniszónóban mondom én is: nem kellett volna.

Google 2009.05.05. 00:17:37

Libák, nem kacsák.
Nem a szélsőjobb írta, ő csak él vele.
A levelet baloldali írta.
Jó éjt!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.05. 05:30:55

@Übermayer: & @Mech:

Én nem tudok semmit az ügyről!
Jogom van megtagadni a tanúvallomást!
Ott sem voltam és különben sem láttam semmit!
És nem is nem én voltam!

ü
bbjnick:-)

remetebal 2009.05.05. 05:31:11

Jó reggelt!

Egy dolgot még nem árt megjegyezni. Ha feltétezzük, hogy hiteles a szöveg, akkor a fogantatás körülményeit tekintve egyedül a "végig néztem a karzatról a tegnapi vergődésed" lehet az irányadó. Nos, Gyurcsány idén csupán két alkalommal szólalt fel a parlamentben a március végi "lemondása" előtt.

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_alt_leker?P_CKL=38&P_KEPV=null&P_KEPV=g030&P_DATUM_TOL=2006.05.16&P_DATUM_IG=2009.04.28&P_FRAK=null&P_SZEREP_CSOP=null&P_IFOTIP=null&P_ITIPUS=null&P_SZEREP=null&P_TECH_SZEREP=null&P_AKTUS=null

Egyéb idézet nem eligazító. Gyurcsány ilyeneket, mint "mélyrehatóbb lesz a reform, mint a Bokrosé - de nem fog fájni" sosem mondott. Az egyéb hivatkozások pedig főleg a tavalyi év termékei. A szövegnek tehát - amennyiben egyáltalán ideiről van szó - legkésőbb februárban meg kellett születnie. A "tegnap" megjelölés január 30-at vagy február 17-et jelölhet. Ugyanakkor mit keres itt egy "legalább egy tucatszor átírtam, az elmúlt hónapok alatt" mondatrész? Most akkor mégis hónapokig készült a szöveg? Hol kallódott ennyi ideig? Mire vonatkozik a "tegnap"? A neten fellelhető első közlések már a "lemondás" utáni napokban jelennek meg, ugyanakkor a "mit is készítesz elő nekünk márciusra" arra utal, hogy mindenképp március előtt kellett íródnia.

Kedves szerkesztőség, nincs itt véletlenül valaki hülyére véve?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.05. 06:57:34

Jó írás lett, ezúttal nem esik át a ló túloldalára, mint a múltkori, bár most is egyenetlen a stílus. Tanács: egy igazi mszp-s kiábrándult ex-harcostárs szarna a fideszesekkel szembeni jogsérelmekre és az mszp-sekkel, az elvekkel, a szavazókkal, a harcostársakkal kapcsolatos sérelmeket domborítaná. Nem tudtok igazi kiábrándult szoci fejjel gondolkodni. :)

states 2009.05.05. 07:09:20

@remetebal:
Lakatos nem csak kényszeres hazudozó, hanem egyszerűen beleőrült abba, hogy kirúgták anno még az Orbánék idején a Vasárnapi Újságtól...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.05. 07:11:18

Na, én ezt most már kezdem unni, de nagyon.

Ilyen súlyú állításokat nem lehet ennyi időn keresztül igazi kommentár nélkül tartani egy magára valamit adó közéleti fórum nyilvános felületén. Nem mentség, hogy idéztünk valakit, vagy hogy stílusparódiát tettünk közzé.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.05. 07:18:46

@Elpet:

Lehet, hogy akartak szegény Reakciósok érdemben kommentárt fűzni e levélhez, csak még/már tegnap begyűjtötték őket és nem áll(t) módjukban:-(

ü
bbjnick:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.05. 07:26:19

@bbjnick:
Az egy jó üzlet. Kaptározásért manapság milákat lehet szakítani.

civilkontrol 2009.05.05. 07:45:18

@tölgy:
"Mindenképpen elgondolkodtató Szabó Albi és Diana története."

Szabó Albertke történetét ismerem (Izraeli Magyar kettős állampolgársággal bíró fiú volt, aki megrendelésre szervezte a szkinikéket) de mi volt a történet Diana körül? Arról nem hallottam, de érdekelne.

civilkontrol 2009.05.05. 07:46:59

@Alfőmérnök:
Tudom, köszi.
Több helyen vagyok ezzel a nickkel (a név kötelez) és volt, ahol már foglalt volt.

f.m.j. 2009.05.05. 08:04:42

@civilkontrol: ha jól emlékszem, Dianának belügyes az apukája, de ha agyonütsz se tudom a forrást...

f.m.j. 2009.05.05. 08:06:11

én pontosan Szabó Albert óta nem hiszem el, hogy Mo-n komoly fasiszta, náci erő működik...

f.m.j. 2009.05.05. 08:09:04

Kedves Reakció, kíváncsian várom az elemző, tényfeltáró elemzéseteket a ti verziótokról...

de sajnos illúzióim nincsenek, hogy valaha is megtudjuk az igazságot, az valahol egész máshol van, és nem is ilyen természetű... :)

teknős 2009.05.05. 08:31:26

@bbjnick: Amennyiben szélsőjobbos portálokon jelent meg elsőként, 99 %-ban hamisítás. Ezek a helyek, mint a jövőnk, végtelenül primitívek. Valaki azért kezdett velük, mert egy hoaxot akart útnak indítani. GYF és az emeszpé köreiből nem szokás kibeszélni. Őket mindig is a pénz tartotta össze és ha valakinek kényszeres igazmondása lesz, akkor némi zsozsóval megoldható a probléma.

Itt inkább az az érdekes, hogy akár igaz is lehetne, ellentétben a gáztározóval ;)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.05.05. 08:53:11

no, akkor jöhet a reakció utánjárásának eredménye. mert ez eddig szépirodalom és nem dokumentum.

Steve the Great 2009.05.05. 08:55:39

@triumphator: Már el is vitte az illetékest egy nagy fekete autó.

rognork 2009.05.05. 09:13:39

május elsején láttam pár szép régi autót. warszawát (pobeda) csajkát, volgát, ilyeneket. némelyikben van elég hely a teljes szerkesztőségnek...

civilkontrol 2009.05.05. 09:54:13

@TuRuL_2k2: Yihúúúúú, alig várjuk! ;o)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.05.05. 11:03:39

@TuRuL_2k2:
okés, de nagyot szóljon, mert jobban várjuk, mint a mikulást... :)

civilkontrol 2009.05.05. 11:10:31

@teknős:
"GYF és az emeszpé köreiből nem szokás kibeszélni. Őket mindig is a pénz tartotta össze és ha valakinek kényszeres igazmondása lesz, akkor némi zsozsóval megoldható a probléma."

Hála az égnek vannak ébredések az MSZP-ben is. Nem csak a Karsai megnyilvánulásokra gondolok, hanem pl a két kicsapott mszp-sre (Sarkadi Zsolt és Bánfalvi Győző) akik elmesélik hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy a vezérkar "jó ügyért harcol" és nem látják, hogy valójában már teljesen másról van szó.

A Magyar hírlapnak adott interjú érdekes:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=156090

Talán lehetnek további elégedetlen (ex)szocik, és méginkább (ex)szadeszosok, akik előbb, vagy utóbb elkezdenek végre kipakolni!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.05. 11:55:39

@civilkontrol: Az igazi, naív hippi liberálisok a szadesztől már valahol 1994 tájékán leléptek.

Ikhór 2009.05.05. 12:23:38

Ez a levél fake. Az 1998-as választások előtt Demeter Ervin az MDF frakcióvezetője volt. Teljes képtelenség, hogy fideszes és kisgazda házak előtti robbantásokban exponálta volna magát. Ilyen nincs. E tekintetben a levél bizonyíthatóan egy jelenlegi struktúrát (D. E. fideszes és a nemzetbiztonság a szakterülete) vetít vissza a múltba, amikor az még messzemenően nem állt fenn.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.05. 12:53:34

én még bízom itten a kreáció blog szerkesztőiben, hogy tudnak villantani valamit, mert ígéretesnek tartom, hogy a redakció nickkel rakták ezt ki, másrészt lola mondta, hogy neki beígérték az öszödi beszéd kettőt, harmadrészt az tényleg megagiga átbaszás lenne, ha ebben végül nem lenne nagy sztori.

ÁrPi 2009.05.05. 13:10:55

@Ikhór:

TOVÁBBÁ , kiegészítésként: Hemzsegnek és jellegzetesen konspirációs-teória elemekként tekinthetőek, az anonim szerző kérdései is.

Példul:
Szilvássy...
A miniszterelnök kabinetfőnöke 2005 áprilisától, 2006. június 9-2007 június 25-e között a második Gyurcsány-kormány Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztere volt. 2007. június 25-e óta kisebb kormányátalakítás keretében titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter (július 1.) lett.
...Egészen a legutóbbi naaagy PártKongresszusig.


A postban idézett Anonymus pedig így kérdez, (de lássuk be egy kon.teó.-alaposságú nyíltlevélben a kérdezés majdnem állítás :-)

"" Igaz-e, hogy a Gyuri ellenőriztette Kovács László külügyminisztert ""

(Mellékes-é vagy sem, sokan másként vélekednek, de valójában a demokratikusan választandó EU-parlament kisebb hatalmú "intézmény" az EU működésében mint az Európai Bizottság, amelynek
Kovács László adóügyi Biztosként a tagja.
(ec.europa.eu/commission_barroso/index_hu.htm
ec.europa.eu/commission_barroso/kovacs/index_hu.htm ))

jelen-jővő 2009.05.05. 14:13:30

@jozicsenko: valahogy ugyan ezzen a véleményen vagyok én is!

civilkontrol 2009.05.05. 16:42:43

@Ikhór: Nem hiszem, hogy ez igazolná a levél hitelességének kérdését.
A copialistákan sosem nem nagyon izgatta, hogy egy vádat mennyire tudnak beigazolni, vagy mennyire nem.
Élő példa üvegzsebű kellet százvalahány feljelentéséből beért nulla darab találat.
Ha ráveszik rohacot, hogy valljon demeter ervin, ov, vagy akár a fidesz kitűzős bodri kutya ellen, azzal már fel lehet ragasztani a vádat.
Ja, hogy D.E. akkor még nem volt pozicióban? Kit érdekelt volna ez, ha van egy vallomás?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.05.05. 19:34:28

gyurcsány kongresszus előtti, utolsó nagyívű "vergődése" február 16-án volt a házban.

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=38&p_uln=188&p_felsz=6&p_szoveg=&p_felszig=

szerintem ezt nézte előző nap a karzatról a levélíró. ha elfogadjuk valósnak a levelet.

vomit 2009.05.06. 09:45:44

>Soha nem volt Benned gátlás vagy erkölcsi fék, ha valamit el akartál érni.

ideje kiokosodni arrol, mifan terem a vilagot a szakadekba kormanyzo erzelemmentes pszichopata elit, akik nem mellekesen, es egyebkent joggal, kulon fajnak tartjak magukat.
Beware the [Political] Psychopath, My Son
dissidentvoice.org/2008/05/beware-the-psychopath-my-son/

Albuquerue 2009.05.06. 11:48:05

Szerény laikus véleményem szerint az együtt kiszezés csak cuminak van odaírva, terelésképpen.
Ha tényleg anonim akarnék lenni, nem írnék magamról semmit, pláne igazat.

A szöveg szerintem nem elsősorban politikusra, hanem elsősorban kémre utal.
Titokzatos szolgára.

Láttam tévében néhányszor egy személyt, akinek a gondolkodásában pont ugyanezek a dolgok szerepeltek.

Négybetűs a keresztneve.

civilkontrol 2009.05.06. 15:02:25

@Albuquerue: Eduardo Rózsa-Flores ;o)
A kép össze is állt. Lemerényelték, mert kitolta a netre, de már későn merényelték le :o)

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.07. 21:35:58

@lelkylola:

Lolácska, kérem!!

Hát ez ütős!!

De vbaromira eéhallgatják!

Valahogy ÉPP ÍGY képzeltem.

S Viktor 2006-os viselkedése.... k. zavaros lett..:(

Ha EZ IGAZI, akkor jár egy FALK MIKSA (Pester Lloyd)-díj, (Columbo a dédunokája.)....

ÉS MILYEN KEVÉS A KOMMENT!!!

Félelmetes!

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.07. 21:42:39

@veiszi: Lószart!

A TITKOSSZOLGÁLAT HAZAÁRULÓKBÓL ÁLL és Laborcz nyakára magam kötök kötelet,

mert Kövér Laciék 3 napig nem hagyják ÁLLOMÁNYBAN SEM, nemhogy a Hivatal vezetőjeként!!!

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.07. 21:45:36

@Zetek:

Ki fog derülni... az ég!

Amúgy nyilván 20-25 év múlva iszonyatos disznóságok derülnek majd ki a Szilvásy-Freddykrüger, Laborcz-vaddisznó és a Félkegyelmű VALÓS ügyeiről.

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.07. 22:16:09

@lelkylola:

Miért MOSt írta vona??

Hisz most vakarták elő ..... Mint Spanyol, a Nagy Világösszesküvő ...:))

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.07. 22:49:57

@suski:

Csintalan pár évvel idősebb... s ő maga is hisz a Magyarok Nyilai-ban, akik fekete gyakorlóban szétütötték a tök fejét...

Ezt megelőzően egy hónappal befenyegettem, MERT A FIDESZ-nek KURVÁRA ÉGŐ EGY ILYEN volt MSZP ügyvezető ALELNÖK, látens MAFFIÓZÓ !!!

archeoregnum.blogter.hu/195508/csintalan__pofatlan_nemzeti_doktrina_a_hiteltelen_bolseviktol_

suski 2009.05.08. 05:44:01

@avocado:
"Amúgy nyilván 20-25 év múlva iszonyatos disznóságok derülnek majd ki "

nos én kíváncsian várom, hogy a rendszerváltás körüli disznóságokból mikor derül ki vmi, de egyelôre nem úgy néz ki, sôt.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.11. 10:03:39

A Szili-projekt kipipálva. Nem véletlenül nem kapkodott Szili ezért a kitűnő lehetőségért...

irrelevant 2009.05.11. 10:08:17

Sötétség délben 6-ot akarok. :)

Heyd Richard 2009.05.11. 23:55:20

valaki elárulná mivel zsarolták SZILIT? Ugyan mi lehetett ez az emberileg érthető, de politikusként felvállalhatatlan nagy titok????

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 10:28:17

@tölgy:

"Mindenképpen elgondolkodtató Szabó Albi és Diana története."

Nos igen, valóban.

Főleg Albié, akiről a komplett valódimagyar sohanemhazudós társaság állította, hogy hazatért Izraelbe.

A hazatérés amúgy stimmelt. Hogy Ausztráliába, az részletkérdés.

ÖSSZEESKÜVÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.19. 11:31:20

@mavo: Természetesen az emberi butasággal mindig számolni kell ezekben az esetekben is. Én is ennek megfelelően értelmezem a maga beírását.

btw, úgy emlékszem még adós nekem. Addig, kérem, zizzenjen le rólam.

Invictus 2009.05.23. 23:05:57

Hát ez a levél kb. annyira hiteles, mint amikor egy "hiteles" belső MSZP-s anyag került ki a netre a Fidesz és Orbán elleni tervezett lejárató hadjáratról. 2002-ben volt az önkormányzati választások előtt, asszem.

osborne 2009.05.23. 23:20:14

@Invictus: soha nem fog kiderülni, hogy hoax vagy nem de ez már nem számít. bőven elég, hogy Szilvásy elismerte: vannak benne részigazságok. szóval már megérte, hogy publikus lett és többen olvashatták mint a reakciónisták és Tóth Károly ;]
süti beállítások módosítása