Morvai Krisztina, az önjelölt képviselőjelölt
2009. március 18. írta: TuRuL_2k2

Morvai Krisztina, az önjelölt képviselőjelölt

Ez a vakmerőség, hogy kamerák előtt, nagy nyilvánosság előtt, a nyílt utcán bántalmaznak egy európai parlamenti választáson induló listavezetőt, ez arra vall, hogy Magyarországon most már Gyurcsány Ferenc nyílt diktatúrát vezetett be. (...) Az Európai Parlament elnökéhez fordulok a szükséges intézkedések megtétele végett, hiszen európai parlamenti képviselőjelölt minőségemben bántalmaztak, nyilvánvaló politikai utasításra, mindjárt a kampánynak az első napján.

/InfoRádió; inforadio.hu/

 Hans-Gert Pöttering valószínűleg erősen értetlenkedni fog, amikor megkapja Morvai Krisztina levelét, de ez most mellékes.

 Az viszont kifejezetten érdekes, hogy dr. Morvai Krisztina, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának docense milyen jogszabály alapján gondolja magát európai parlamenti képviselőjelöltnek? És milyen kampányról beszél? Mivel Sólyom László még ki sem írta az európai parlamenti választásokat, így egy párt sem gyűjthette össze a 20.000 ajánlószelvényt, ami a listaállításhoz (az induláshoz) kell. Képviselőjelölt pedig akkor lesz valaki, ha a lista, amin szerepel, jogerőre emelkedik. Ugyanígy a kampány első napja terminus is csak akkor értelmezhető jogi szempontból, ha már van mire kampányolni.

 Ha kikiáltom magam a Magyar Revizionista és Evezős Front listavezetőjének, és a Szabadság híd valamelyik turulszobrába kapaszkodva óhajtok szólni Budapest népéhez, akkor engem sem véd majd semmilyen mentelmi jog, amikor a különféle egyenruhások összehangolt akcióval lehoznak a magasból, és elszállítanak. Amíg nem hitelesítik a Jobbik 20.000 ajánlószelvényét, addig a docens asszony sem EP-képviselőjelölt (a maga korlátozott mentelmi jogával), csak egyszerű magyar (MAGYAR) állampolgár. Jogalany.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr991008610

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.18. 09:08:44

A Jobbik sokkol és felvilágosítBudai barátom (a továbbiakban: Bébé) mutatta nekem azt a furcsa kiadványt, amit az egyik reggel talált postaládájában. Bébé elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy a láda kinyitása után a fél esőerdőnyi, duguláselhárítás…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eeepunk 2009.03.18. 08:26:23

Nyilván nem véletlen nyelt gázt, nem is hiszem, volt oka, hogy jogos vagy jogtalan az más téma. A video engem mondjuk nem győzött meg, nem azt mondom, hogy nem volt szar, de azért.. hüpp hüpp

zoli29 2009.03.18. 08:30:52

Morvai Krisztina most is - mint nagyon sokszor - túllőtt a célon (nem csak ezzel, hanem GyF meg Drazsé feljelentésével is), de ebben az ügyben szerintem nem ez a leglényegesebb elem.
Hanem az, hogy egy bejelentett demonstrációról békésen hazafelé vonuló csoportba (az ügy szempontjából lényegtelen, hogy milyen politikai irányultságú társaságról van szó) a rendőrök szó szerint belekötöttek, és látszólag minden ok nélkül lefújták őket gázspray-vel.

greyhound.blog.hu/2009/03/16/video_feloszlattak_morvai_krisztinat#more1004863

Ez - most már sokadszor - a jogállam totális bukása, de mivel a "szalonképtelen" Morvai Krisztina a sértett, az ég világon semmilyen következménye nem lesz. Sőt, felkészülhetünk rá, hogy a hátralévő 1 évben a rendőrség még ennél is durvább túlkapásokra fog vetemedni, miután a kormány láthatóan támogatja őket a jogsértésekben.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 08:37:33

@Zoli28:
Megnéztem a videót, nem Morvai Krisztinát bántották, akárhogy is szipogott. Neki is jutott a könnygázból, de csak mert a közelben volt - ettől még persze jogos a kérdés, hogy szükség volt-e erre a rendőri fellépésre, vagy bőven elég lett volna kiemelni azt, aki nekiugrott a rendőröknek.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.18. 08:47:44

@TuRuL_2k2: Nem tudhatjuk, hogy megverték-e Morvai Krisztinát. Amikor elkezdődött a dulakodás, akkor Krisztina pont mögém került a rendőrsorfal mellett, akik igen erősen tuszkolták a népet visszafelé a pajzsukkal. A hátam mögül hallottam egy nagy csattanást, utána MK kiabálását és egy "ne üssétek!" felszólítást valakitől - ez a videón is hallható - de a könnygázban fuldokolva sajnos nem volt annyi lélekjelenlétem hogy stabilan tartsam a kamerát. Örültem, hogy meg tudtam védeni attól, hogy ripityára törjön.

Szóval valakit ütöttek, az biztos, és az is, hogy a könnygázazás ebben a formában eleve jogszerűtlen volt, akár megverték MK-t, akár nem.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 08:52:07

@Gery Greyhound >:
Ok, de Morvai Krisztina mindenhol elmondja, hogy felvétel van arról, hogy bántalmazták. Én még nem láttam ilyen felvételt. Eleinte azt is mondta, hogy megrugdosták - ezt már nem állítja.

zoli29 2009.03.18. 08:54:08

@TuRuL_2k2:

1. Nem lehet látni a videón, hogy Morvait bántották, vagy sem.
2. A kamera által mutatott területen semmilyen atrocitás nem történt, mégis fújtak oda könnygázt
3. A videón én annyit látok, hogy néhány mp-cel a könnygázazás előtt egy rendőr hátulról elkezd erősen taszigálni egy srácot, aki semmi rosszat nem csinált (1:39-nél).
4. Az egész eleve onnan indult, hogy egy békésen hazafelé vonuló tömeget megállítottak a rendőrök. Ha hagyják őket szépen továbbmenni, elő sem állhatott volna ez a helyzet. Gyakorlatilag a rendőrség saját maga generálta a konfliktust.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.18. 08:57:44

@TuRuL_2k2: Ez mondjuk igaz. Sajnos attól tartok, soha nem tudjuk meg az igazat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.18. 08:58:59

@TuRuL_2k2:

Hogy ti mekkora gyíkarcok vagytok!!!:-( Már megbocsáss!

Szép dolog a "werbőczyzmus", jó magyar hagyomány, és mennyi hasznát vettük - főként az elmúlt húsz évben:-( De most tényleg, ez volna ennek a történetnek a lényege??? Képzelj el egy hasonló szituációt egy olyan tradicionális népnél, mint a franciák vagy az olaszok (vagy teszem azt, a görögök). Képzeld el, hogy egy görög parasztokat "képviselő" jogásznő kerül hasonló helyzetbe:-D Párttállástól függetlenül a legzsírosabb görög komcsi is sajátmagán ért sérelemként élné meg, hogy egy nővel így bántak... Mert nekik a az anyjuk, a nővérük, a lányuk, a feleségük jut először eszükbe ha nőn ért sérelemről hallanak. Mert kultúrnépek. Azért!:-(

Micsoda jobboldal ez a miénk!:-(

ü
bbjnick

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.03.18. 09:08:19

Nem vagyok összeesküvéselmélet-párti, de ez a mostani bejegyzés gondolkodtatott először el arról hogy vajon miért Morvai Krisztina jelöltsége vagy nem-jelöltsége a legnagyobb problémája a Reakciónak amikor a csizma ott bűzölög az asztalon: kézzelfogható és tényleges jogsértések tucatjával történtek a nemzeti ünnepen.
Hangsúlyozom: legyünk önkritikusak a polgári oldalon, de ez most biztos nem az a helyzet amikor jobbra kellett volna rúgni egyet.

Bummer 2009.03.18. 09:08:24

@TuRuL_2k2:

Ahogy Greyhound írta:
A bazilikától 500 métert sikerült megtenni a Nádor utca - József Attila utca kereszteződéséig, amikor egyszercsak minden előjel nélkül az addig mögöttünk haladó rendőri egység egy része elfutott mellettünk, és elállták a békésen, a járdán haladó kb százfős csoport útját.

Ez azt jelenti, hogy itt durva provokáció volt! És te meg arról írsz, hogy Morvai hülye, amit mindenki tud.

devuscka 2009.03.18. 09:08:25

@TuRuL_2k2:

.."ettől még persze jogos a kérdés, hogy szükség volt-e erre a rendőri fellépésre, vagy bőven elég lett volna kiemelni azt, aki nekiugrott a rendőröknek."

Az fel sem merül, szükség volt-e a rendőri jelenlétre: ott?
Miért kellett elállni az útját egy hazafelé tartó társaságnak? Teljesen korrekten beszélgettek, lehet hallani a videón.
Akkor miért nem engedték át őket?
Egyáltalán mit/kit kerestek a rendőrök, miért zárták el az utat?
Esetleg bevárták azt, aki majd 'okot' ad a sprézésre?

A hirtv-n is ment, hogy 2 sorfal közé szorították az újságírókat(!!) - sehova sem nem tudtak elmenni.

Ha mindenáron szükséges: igazoltatás után átengedhették volna egyenként őket.
Miért a 'szimpátiák' alapján ítéltetik meg, hogy kit lehet bántani és kit nem? Még a 'reakció' újságírói sem kivételek?
Csak a rendőröknek lehet igazuk?

Ne értem... :(

Jozicsenko, aki inkább lenne pék... 2009.03.18. 09:08:53

eléjük futottak, nekik estek

tengap este a TV-ben már mást mutattak: Geryék neki mentek a rendőrsorfalnak...

ennyit a köztv-ről...

(bár az szép, hogy a köztv a GeryGreyhound logós filmmel mutatják a gázt...)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 09:12:13

@bbjnick:
Morvai Krisztina nem a magyar parasztokat képviseli, hanem a Budaházy- és Toroczkai-féle zavaros figurákat (aka hazafiak). Megnéztem az Erzsébet téri beszédét, ahol palesztin csúzliról és hasonló dolgokról beszél - semmi közöm ahhoz, amit ez a nő képvisel, sőt. Ettől még persze ugyanúgy nem bánthatja jogtalanul a rendőrség, ahogy senki mást sem.

Nem tudom megítélni, mi történt. Azt tudom, hogy Morvai állítása, miszerint a videó-felvételeken látszik, hogy őt bántalmazzák, nem igaz. Ha a magyar Jeanne d'Arcnak képzeli magát, akkor ne pityeregjen egy „testőr” vállán.

borovi 2009.03.18. 09:15:15

Morvai Krisztinát én is szívesen lefújnám könnygázzal. Pedig nem vagyok Gyurcsány Ferenc.

kill004 2009.03.18. 09:16:07

@borovi: Gratulálok! Ügyes gyerek vagy....

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 09:17:01

Álszent, aljas és gyomorforgató bejegyzés. Gratulálok az elkövetőnek. Aki egy blogon cikket ír, illene tudnia használni a kis barátját a google-t és megnézni, hogy kb. 10 éve mindenki képviselőjelöltnek, nevezi a pártja listás tagjait függetlenül a választás típusától. Az összes párt. De itt most szemet szűrt, ugye TuRuL_2k2? Milyen fatális véletlen....

devuscka 2009.03.18. 09:17:02

@TuRuL_2k2:

ha egy újságíró így gondolja..
ez szomorú.. :(

gentry 2009.03.18. 09:19:28

Ki az a Morvai Krisztina?

Közöd?? (törölt) 2009.03.18. 09:19:40

na és? a fent említett hölgy nyilván normálisnak is gondolja magát, mégsem az

kill004 2009.03.18. 09:21:36

Na, index címlap. Futás....

zoli29 2009.03.18. 09:22:32

@TuRuL_2k2:

Morvai nyilván azt látta, hogy kamerák is vannak körülötte, ezért gondolhatta azt - a felvételek megtekintése nélkül -, hogy minden egyes mozzanat rögzítve lett. Ezzel együtt abban igazad van, hogy arra, hogy konkrétan megrúgták vagy megütötték volna, nincs bizonyíték.

Morvai és Gaudi-Nagy azt a feladatot vállalták fel, hogy a különböző szélsőjobbos rendezvényeken (amelyek politikai üzenetével a társadalom 90-95%-a nem ért egyet) odafigyelnek arra, hogy csupán azért, mert az emberek általában elutasítják a Jobbikot meg Budaházyt, a rendőrök még ne érezhessék magukat feljogosítva arra, hogy akár törvénysértő módon is eljárhatnak az ilyen rendezvények résztvevőivel szemben.
Ezt lehet "Jeanne d'Arc"-nak nevezni, de ettől Morvai mégis csak egy nő, és ebben az esetben ez meg is mutatkozott rendesen.

Steve the Great 2009.03.18. 09:22:48

Eddig leginkább olyan felvételeket lehetett látni, ami alapján minimum szükségtelennek tűnt ez a konkrét rendőri fellépés. Másrészt Morvai Krisztina kitűnő segítséget nyújt abban, hogy minden érintett gyakorolhassa a türelem erényét (kb. mint Tomcat szebb napjaiban)

tevevanegypupu 2009.03.18. 09:24:02

Mindenesetre nem Morvaiek kezdtek, az latszott a videon is. Meg nem kepviselo jelolt, de minden bizonnyal az lesz..Es meg ha csak civil jarokelo, akkor sem ertem miert volt szukseg arra, hogy megallitsak oket. Ugy tunik Morvai mindenkit zavar, bal es jobboldalt egyarant, pedig amit mond abban nagyon sok az igazsag.
Csak lokdostek es nyelt par adag konnygazt, hat azt igazan mindenki kibirja, nem ertem miert is csinal ilyen felhajtast belole..ahelyett, hogy orulne neki, hogy engedelyt kapott arra a rendorsegtol, hogy beszelhessen. Ez a no semmiert nem hàlàs, es kepes meg miniszterelnok urat is belekeverni vadaskodasaba. Hallatlan.

88wx335dsf 2009.03.18. 09:26:53

@Karmadealer:

Nagyon egyszerű. Nézd meg a blog címét és keress analógiát létező pártok között. Rögtön megvan a válasz, hogy miért olvasunk itt ilyeneket.

Segítek: LMP~SZDSZ

molaris 2009.03.18. 09:28:07

@TuRuL_2k2:
Nem igazán sikerült pártatlannak maradnod. Sajnos sokat levon a megítélésedből, hogy egyéni véleményt úgy akarsz eladni, mintha ez abszolút igazság lenne.
Az, hogy @Gery Greyhound a könnygázfelhőben nincs a helyzet magaslatán, mint operatőr, teljesen érthető. Az, hogy nem sikerült így is igazolni ezt a mocsokságot, sajnálatos, de nem is igazolja a rendőri verziót.

Bummer 2009.03.18. 09:28:42

@Muad\\\'Dib:
Ez jogos. Pl. Bokros se listavezetője az MDF-nek, csak egy sima állampolgár. Nem is értem, miért volt róla poszt a reakción.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 09:34:12

@TuRuL_2k2:

Na jah végülis ő is bepattanhatott volna a kocsijába, mint hazánk nagy bölcse Orbán vezír, aki otthagyta a híveit rakásra lőni - elgázosítani , mert éppen arra járt pár idióta is ... ez az asszony legalább kiáll , azért amit képvisel. Az más kérdés az egyre nyíltabb diktatórikus kilengések még mártírt is faragnak belőle. -

sprenczl 2009.03.18. 09:36:57

Öröm az ürömben, hogy jó látni azt, hogy ennek a komcsi féldiktatúrának az urai bizony félnek az állampolgároktól és a szabad véleménnyilvánítástól....érzik a vesztüket?!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 09:37:47

@Bummer:
Morvai maga aposztrofálja magát képviselőjelöltként, s szerinte ezért érte politikai támadás.

Sehol sem írtam, hogy a rendőrség fellépése jogos volt-e ebben az esetben - nem tudom eldönteni az általam látottak, olvasottak alapján. Viszont a Morvai által bizonyítékként említett felvételek nem bizonyítják azt, amit Morvai állít. Vagy szerinted igen?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 09:38:43

@Muad\\\'Dib:
Szerinted állítok olyat a bejegyzésben, hogy a listás jelölt nem jelölt?!

Steve the Great 2009.03.18. 09:38:52

@Carnivora: Illetve pl. azt elég nehezen tudná bizonyítani, hogy "képviselőjelölti minőségében" bántalmazták...

kill004 2009.03.18. 09:39:30

@TuRuL_2k2: " Morvai maga aposztrofálja magát képviselőjelöltként, s szerinte ezért érte politikai támadás."

Úgy látszik más is így gondolta.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.18. 09:40:11

@TuRuL_2k2:

Morvai képviselte már jogászként a b*zerálisokat, a bántalmazott nőket, a palesztin anyákat és gyerekeket (bizonyára van némi fogalma a kérdésről, személyes tapasztalatokat szerzett a problémáról), most éppen a széljobbosokat képviseli, szerintem ez egyáltalán nem szégyellni való, inkább tiszteletre méltó pálya (függetlenül attól, hogy én mit gondolok a b*zikról vagy a széljobbosokról). Azért mert most éppen nem az általam leginkább preferált politikai oldalt képviseli, azért én még nem fogom az érdemeit, és a neki, mint állampolgárnak és mint nőnek kijáró minimális tiszteletet elvitatni tőle. Ehhh! Ha ezt magyarázni kell!:-(

A Jeanne d'Arc-ozás pedig nem volt vicces:-( Tudod te, hogy ki volt Jeanne d'Arc? Nyilván. Akkor pedig?

ü
bbjnick

polom13 2009.03.18. 09:41:06

TuRuL_2k2!
A hozzád hasonló barom legyen csak a Magyar Reviziónista és Evezős Front listavezetője!
Az EP-választás jún. 7-én lesz(tudjuk,bár még nem írták ki).
MK a Jobbik képviselőjelöltje(tudjuk,mert bejelentették).
Rendőrök nem támadhatnak meg ártatlan civileket(akkor sem ha hülyék).
P.S.:Remélem kiderül,hogy MK-t nem bántották,mert szerintem a Jobbik árt a jobboldalnak.(Vagy jobbos szavazatokat ránt a semmibe,vagy 5% felett ők lesznek a fasisztaveszély.)

dannyrose 2009.03.18. 09:41:10

szerintem is borzasztó, hogy a rendőrök úgy viselkednek a szabadság ünnepén, ahogy viselkednek, ebben szerintem mindenki egyetért.
más kérdés azonban Morvaival kapcsolatban, hogy ez a videó ismét azt bizonyítja, hogy rossz társaságba keveredett, akárhogy is nézzük a jobbikos, zászlólengetős társaság akkor is összeütközésbe kerülne a rendőrséggel és a mindenkori demokratikus berendezkedéssel (a demokratikus alapértékek kétségbe vonásával), hogyha Magyarország lenne a jogállamiság mintapéldája (nem az).
Nem csodálom, hogy Turult idegesíti MK figyelemfelkeltőnek szánt akciózása - ő azért mégsem cigányozhat, zsidózhat nyilvánosan , mint a többi jobbikos, vagy magyar gárdás, mert neki azért volt gyerekszobája. Ellenben valamivel mutatnia kell magát, maradt a "nekem támadt az egész rendőrség" duma

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 09:41:12

@TuRuL_2k2:
Megpróbálom leírni példával, hátha megérted, bár szerintem érted te ezt pontosan, másról van itt szó:
"Szent-Iványi István szintén kérdésre válaszolva közölte, nem mérlegelik azt az eshetőséget, hogy egyetlen képviselőjelöltet sem tudnak kijuttatni Brüsszelbe, de ha ez a "hipotetikus eset áll elő" az nehézzé tenné számukra a további hazai politizálást is."
SZDSZ
"Véglegesítette európai parlamenti jelöltjeinek listáját a Fidesz. A párt országos választmánya szombati ülésén határozott a lajstromról, amelyet Orbán Viktor pártelnök ismertetett."
"Schmitt a jelöltekről szólva annak a véleményének adott hangot,..."
FIDESZ

Elég lesz kiscsillag?

zoli29 2009.03.18. 09:42:11

@Carnivora:

Senki sem számított arra, még a Fidesz-gyűlés végén sem, hogy az fog történni, ami végülis történt, szóval ez az Orbán "otthagyta a híveit rakásra lőni" enyhén túlzónak tűnik.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 09:42:40

@TuRuL_2k2:

Mert így is történt képviselőjelölt Magyarország harmadik legnagyobb párszervezete jelölte. Az formalitás lesz már csak, hogy ez hivatalosan is rögzítésre kerül.

Igen bizonyítják főleg, ha megnézel más felvételeket a nyugati felé vonuló hordáról, ahol rendőrt nem nagyon lehetett látni ... -

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 09:43:08

Eddig még tartottam valamire a rekciót, de ilyen elvetemült módon nagyon tetü dolog ferdíteni egy adott személy ellen...

nénike · http://mandiner.hu 2009.03.18. 09:46:09

Rácz Károly vagyok, de a fiúkák Terry Blackként ismernek. A Magyarországi Kisebbségek Pártja Európai parlamenti képviselőjelöltjeként jelzem önöknek kedveskéim, hogy Gyurcsány Ferenc szerint bűnbakkeresés áldozatai lettek párttársaim. Én azonban szerencsés vagyok, hiszen zsidó, roma és a másságomat is nyiltan vállaló emberként is úgy vélem, az emberek többsége mindig mellettem állt.
Ha megválasztanak, Danikával és és Fannikával Brüsszelbe költözzöm.

www.storyonline.hu/hirek/meghokkento_dologra_keszul_terry_black/14575/

Éhesló 2009.03.18. 09:46:39

Megértem, hogy a "nem szélsőjobbnak" és a tőle balra állóknak komoly gondot jelent, ha tőlük jobbra szorítva, agyonhallgatva és páriásítva, de megjelenik egy erő, amely nem PC módon kommunikálva és nem PC témafelvetéssel lenyúlja az eddig jobb választás híján másokra szavazó, de őket mára már langyos alkalmatlan pöcsnek gondolókat.
Ez nem kóser, mondhatnánk, hiszen a jól bejáratott bizniszt elrontja, nem is beszélve Ejrópáról, aki majd mit szól hozzá (ki nem szarja le ezt slota és egy basescu után?).
Nos ilyenkor szólnak a csicskának, aki megír egy ilyet, mint ez itt fent és ő persze ráerősít buktorra, akinek szintén csak attól kell félnie, hogy az általa képviselt "jobboldal" (mitől is az?) nem egységes.
Az persze nem kérdés ennek a csicskának, hogy mitől nevezik a mocsok bokrost listavezetőnek és jelöltnek. Csak Morvai jelölése zavarja. Meg aj jobbik.
Az sem bántja, hogy buktor kicsinálta a kisgizdákat (antal nyomán volt kitől tanulnia), kedvenc pintére tojt megtisztítani a rendőrbűnözőktől és szélsőbalos s....nyalóktól (4 évig) a testületet, hogy eszükbe se jusson a komcsik valagába bújni. És persze martonyi-német állampolgárságpótléka sem szúrta, szúrja a szemét, meg az sem, hogy d209 kartonját nem lelték fel (4 évig) kövérék az irattárban.......
Szerencsétlen.
Reakció. Balról.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 09:46:49

@Muad\\\'Dib:
Tényleg nem érted a különbséget?! Morvai jogász, büszke is rá. Ha képviselőjelöltről beszél, elvárható tőle, hogy ez jogilag megalapozott legyen. Ráadásul az EP elnökéhez akar fordulni, mert úgy gondolja, hogy őt képviselőjelöltként bántották - pedig legfeljebb magyar állampolgárként bánthatták.

szépmező 2009.03.18. 09:47:52

ez most gyöngécske posztnak sikerült.

inkább a rendőrökről kellene írni valami jó kis zaftossat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 09:47:55

@Carnivora:
Nem, jogi szempontból (mégiscsak a jogi kar egyik tanáráról beszélünk) ez egyáltalán nem formalitás.

netsrot 2009.03.18. 09:55:12

Bolond, Önimádó, szerepelni vágyó, hatalomvágyó picsa ( olyan mint az Orsós Orbán), csak a gonosz törpének pöcse van.

falatkenyér 2009.03.18. 09:55:40

Nekem úgy tűnt,hogy ez a hölgy egy pszichopata.Szomorú lenne,ha ilyenek képviselnék az országot az EP-ben.Valószínűleg ő is csak a pénzt látja a politikában és mint tudjuk Brüsszelben nagyon jól fizetnek.

Babonamadzag 2009.03.18. 09:55:41

Na most felejtem el a Reakcio-t! Reakcio=NOL

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 09:56:19

@TuRuL_2k2:
Nyugtass meg, ugye láttad az angol nyelvű szöveget és biztos vagy benne, hogy nem EP-listavezető szerepel benn. És nem csak a magyar szóhasználat miatt szerepel itt képviselőjelölt (mert azt ugye látod, hogy más is úgy használja).
Egyébként kár így mellébeszélni. Írd le nyugodtan, hogy utálod, és bele akarsz kötni valamibe. Ez már innentől kezdve bukó, hogy ő jogász, mert a Fidesz-ben SZDSZ-ben is van pár belőlük ott sem zavar senkit.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 10:02:12

-pedig aztán nem is az én fajtám, mert tudniillik én fajtalan vagyok.

szépmező 2009.03.18. 10:04:53

@TuRuL_2k2:

Dehogynem lehetne.
Ha én Reakció újságíró lennék, már rég összeraktam volna egy Fekete Könyvet a rendőrség 2002 óta tartó ámokfutásáról.

Néhány javasolt fejezetcím:

1. Iratok a végbélben? Iratok a punciban? A Millenáris Kht igazgató asszonyának megkínzása

2. Rendőri abourtuszkísérlet? Körmendy-Ékes Judit lerohanása

3. Bankrabló helyett elvégezzük a melót - A Széna téri cirkusz

4. Hycomat rendőrök városszerte - avagy hogyan parkoljunk szabályosan

5. Rendőr-roma együttműködés - a bűnöző Ökrös-klán szereplése a Jobbik majálison

A fő részét az anyagnak persze 2006. évi rendőrterror tenné ki, de azért lehet szemezgetni az elmúlt évekből.

SAABÓ 2009.03.18. 10:08:42

@eeepunk:
Gyerekek! Szerintetek a feketeruhás bajuszos pajzsosnak
van fogalma arról , ki az a dr Morvai Krisztina!?
Ez megint egy ilyen jó kis magyaros megközelités.....
Ha nincs balhé hááát csinálunk....

jörgömös 2009.03.18. 10:09:03

Miért akar a Jobbik képviselőt juttatni az EP-be, ha alapvetően utálja az EU-t? Belülről akarja bomlasztani?

polom13 2009.03.18. 10:09:55

TuRuL_2k2 minél többször leírod,hogy jogot tanít annál jobban tisztelem.
Ebben az esetben a támadás megtörténte(vagy meg nem történte) a lényeg.Az hogy jogilag képviselőjelölt-e már az századrangú álkérdés.
Az viszont érdekes,hogy kezdetben miért beszélt rugdosásról, majd miért hagyta el ezt a hatásos motívumot:
Összeesküvéselmélet:Gyurcsány megtámadtatja MK-t ,növelve a Jobbik esélyét ,hogy két oldalról hatékonyabban támadhassák a FIDESZ-t.

2009.03.18. 10:14:40

komoly vergődés lesz itt az elkövetkezendőkben kövérrel az élen. olyan szinten fogja magát össze-vissza pozícionálni a fidesz, hogy azt öröm lesz nézni. ennek enyhe szellője lebegteti meg a posztírót. áhh, kabaré. de én jókat fogok röhögni, az biztos.

teddyde 2009.03.18. 10:14:53

Eh, Hisztina óriásszánalom, ahogy próbálja összehívni a rögtönzött sajtájt, azok meg le se sz.rják :)

Pelso.. 2009.03.18. 10:15:05

Komoly gondom van.
Nem "sétáltam" arra 15.-én, nem fújtak le a rendőrök.

Jaj, most akkor hogy leszek EP képviselő...?

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 10:15:19

@szépmező: én még avvak kiegészíteném: bodzaszedő lányok

2009.03.18. 10:17:18

@szurkoló: igyekszem demagóg lenni. hogy ne e napidíjért nyalja az eu seggét belülről, hanem a hazáját képviselje. na, ez elég demagóg lett, má majdnem horn gábori szint. alakulok, jó lesz ez.

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 10:18:07

@Pelso..:
Értem én, aki kimegy és tiltakozik megérdemli. Ha otthon maradt volna nem éri baj. sőt, ha le sem jön a fáról nem is lenne ilyen ramazuri, pláne, ha a tengerből sem jövünk ki.
Éljen a békés többség. Én is szeretem, legelésznek a mezőn és még a húsuk is finom.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 10:22:49

@Zoli28:

mese habbal ... az események után sem nagyon szaladt vissza menteni ami menthető ... -

nénike · http://mandiner.hu 2009.03.18. 10:22:56

@Babonamadzag:

Reakcio=NOL
Erre gondoltál?
Népszabadságban a Gyurcsány takarodj!

nol.hu/velemeny/lap-20090317-20090317-6

A miniszterelnök persze nyilván azt gondolja magáról, hogy képes kormányozni. Eddig öt éve volt arra, hogy bebizonyítsa. És? Megvalósította-e hangzatos kormányzati céljait? Gyarapította-e valamelyest a nemzetet, a társadalmat? Növelte-e pártjának támogatottságát? A tények szerint sajnos nem. Személyes népszerűségi indexét tekintve még rosszabb a helyzet. Brechttel szólva a nép mintha teljesen elvesztette volna a kormányfő bizalmát, s ilyenkor merül fel az ominózus kérdés: nem volna-e itt az ideje a tudatlan és roppant hálátlan népet leváltani?

Gyurcsány szűk öt év alatt sem tanulta ki a kormányzás - egyébként nem könnyű - csízióját, noha fáradtságot nem ismerve, szorgosan kommunikál, zajong és zakatol. Nem tudja, de teszi, merthogy merni persze meri - abban hiba nincs. Energikus ötletelését nálánál jóval kisebb energiaszintű kollégái dermedten figyelik. Bizonyára szorongva gondolnak Gyurcsány felfedezőjének, Vitányi Ivánnak szavaira, aki azt mondta egykor, hogy Gyurcsánnyal az esély és a rizikó egy személyben jelent meg a szocialista horizonton. Igaza lett. Az esély már oda, a rizikó viszont itt "tarol".

kill004 2009.03.18. 10:24:05

@Muad\\\'Dib: Pontosan. Pelso koma a "minek ment oda" vonalat képviseli.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 10:28:04

@Pelso..:
Miért ne ment volna oda? Ha valaki nem követ el jogsértést, akkor ne is büntessék, ez olyan nagy elvárás?

Pelso.. 2009.03.18. 10:28:19

Muad-'Dib,

Az említett személy tiltakozásának, demonstrálásának módját tartom szánalmasnak. Ő odamegy, azt mond, amit akar. Megnyilvánulásaival csak lejáratja a jobboldalt. Ez egy gyenge teátrális produkció volt a sok közül.
Ne feledd, jelenlegi helyzet szerint a választások kimenetelét a legelésző többség dönti majd el.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.18. 10:28:21

@Éhesló: "szólnak a csicskénak" höhö... szerinted mindenhol mindekit dróton rángatnak? Szólnak egy blognak, hogy ezt a Morvait most egy posztban csináljátok ki, höhö... Megéri áma z energiabefektetést... ennyi önállóságot azért feltételezhetnél a Reakció részéről.

Antal volt a rendszerváltás legjobb politikusa, a kisgizdákat meg ki kellett csinálni. Jól tették, hogy Torgyánt hidegre tették.

Hogy a rendőrök úgy tűnik, mondvacsinált ürüggyel rátámadtak a távozókra, az télleg undorító. Még akkor us, ha Morvai megőrült. De:inforadio.hu/hir/belfold/hir-264287

"A rendőrség tagadta, hogy bántalmazták volna Morvai Krisztinát. Ellenben a József Attila utcában a demonstrálók egy csoportja megtámadta a rendőrsorfalat, ezért "könnygáz használatára került sor". Mint közleményükben írták, a helyszínen intézkedő rendőrök jelentései alapján megállapítható, hogy Morvai Krisztinát a rendőrök nem bántalmazták.

Ezzel szemben Morvai Krisztina egy videófelvételt ajánlott a kétkedők figyelmébe. Elmondta, több tucatnyi tanúja is van arra, hogy tomfákkal mentek neki a rendőrök, és a "legerősebb könnygázzal" fújták le, "nyilvánvalóan politikai utasításra".

A Heti Válasznak ugyanakkor még úgy nyilatkozott a Jobbik leendő listavezetője: "Minthogy a Jobbik EP-listáját vezetem, rám két jobbikos "testőr" vigyázott, tehát engem csak taszigáltak és könnygázt kaptam a szemembe, amelytől egyébként nem csak én lettem rosszul, de néhány rendőr is. Viszont volt, akit a földön rugdostak, olyan is, akinek betört a feje."

Most akkor melyik variációnak higgyek?

states 2009.03.18. 10:30:42

Ez a post már megint nagyon emlékeztet a Magyar Hírlappal kapcsolatosakra, ott sem attól akadt ki a Reakció, hogy a magyar miniszterelnök adminisztratív eszközöket használ 20 évvel a rendszerváltás után egy politikai napilappal szemben, hanem, hogy milyen színvonaltalan az újság. Csakhogy a minőség nem a demokrácia próbaköve, a sajtószabadság viszont igen. Minthogy Morvayt nem kedvelni is legfeljebb politikai ízlés kérdése, de a rendőrterror nem az. Lehet, hogy Morvay pontatlanul fogalmaz, de a Reakció pedig folyamatosan arányt téveszt...

talajos 2009.03.18. 10:30:42

Érdekes, minden ilyen ünnepi megmozduláson akad egy FIDESZ-es, vagy jobboldali egyén, akit helyben hagynak azok a csúnya vörös rendőrök.
Hogyan választják ki őket, mert még egy szocialista érzelmű emberkét sem hagytak helyben, legalább is nem mutogatta a HÍR -TV.
Szegény rendőrök, ha felégetik, szétverik Budapestet azért is ők a felelősek, ha megakadályozzák azért is. Ki tud itt igazságot tenni.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.18. 10:30:50

@Pelso..: "A jobboldal" - na, olyan nincs - legalábbis szeretném így gondolni. MÉgha a látszat szerint van is, mármint A Jobboldal.

zoli29 2009.03.18. 10:32:07

@Carnivora:

Ennek a vitának semmi értelme nincs. Szerintem te sem tudod, meg én sem tudom, hogy Orbán hova ment, mit csinált, mikor értesült az eseményekről, stb.
Én pl nem csak a HírTV-t, hanem más adókat is néztem aznap, és csak napokkal később döbbentem rá, hogy komoly jogsértések történtek, ugyanis a kereskedelmi tévék sokmindent elhallgattak.

Azt tudjuk, hogy Révész Máriusz megpróbált beszélni a rendőrökkel, hogy fejezzék be a lövöldözést, és azt is tudjuk, hogy mi lett a vége.
Rogán is felvette a kapcsolatot a rendőri vezetőkkel, de semmit nem tudott elérni náluk.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 10:33:14

@SAABÓ:

Az a végrehajtó, akinek a rendőr palotából beszóltak, hogy most ott állják el az útat, és kreáljanak egy kis balhét ...

Pelso.. 2009.03.18. 10:33:49

Turul 2k2,

Finomítok: ezért kár volt odamennie. Önmagában ez nem fog hozni néhány ezer szavazatot.

plastik02 2009.03.18. 10:33:50

én szinet egész nap a tömeggel voltam. a jobbik gyűlés után mikor magukra hagyták őket, egyből keresték, hogy hová lehetne még menni balhézni. folyamatosan provokálták a rendőröket minden egyes utcasarkon, olyanokat mondva közvetlen közelről a rendőrök szemébe, amire bárkinek elszakadt volna a cérna. ebből is látszik, hogy semmibe veszik a rendőrséget, semmi tiszteletet nem adnak meg nekik, de ha rendőrre támadnak és könnygázt kapnak, rögötn rendőrterror meg burtális állami elnyomás. ezek után én már helyből leszarnám ezeket a vinnyogásokat, mert annyiszor eljátszották már ezt, hogy sajnos nem lehet komolyan venni őket.

másik meg, hogy mi fasznak kell még éjszaka is üvöltözve a városban randalírozni? a rendőrség nem azért van, hogy az ilyeneket megakadályozza?

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.18. 10:35:09

A csőcseléket meg kell fékezni. Ezek jó része nem ünnepelni, hanem tüntetni, zavart kelteni ment. Ha semmit nem tesz a rendőr abba is belekötnének.
A hölgynek kimenője volt Lipótmezei elmeintézetből és a gyógyszere is elgurult!
Köszönjük Emese, köszönjük Orbánviktor!

Fekete Pákó 2009.03.18. 10:35:23

ki a tököm az a Morvai Krisztina?

Labancz 2009.03.18. 10:35:41

Nekem speciel hányingerem van M.K.-tól és a megnyilvánulásaitól.
Egyébként pedig kerüljön csak be az EP-be. Egyrészt jól kiközösítik majd, mint az olasz Mussolini unokát, másrészt előállhat és látványosan megvalósíthatja országmentő programját. Kész röhej lesz nézni ahogy belebukik, annyi szent!
Egyébiránt tök mindegy, hogy jogot végzett, attól még lehet hozzá hülye és beszélhet úgy, mint egy elmebeteg. (Láttunk már asztalost, billegő asztalt készíteni, kőművest ferde falat rakni.)Hiába a végzettség, ha nincs mellette rátermettség és becsület. Ez a nő egy zavart tekintetű őrjöngő bolond, úgy is kell kezelni őt és a hozzászólásait.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 10:36:02

@plastik02:
Az első bekezdést jogosnak érzem., a másodikat nem. A videó alapján nem úgy tűnik, mintha ordítoztak volna a belvárosban a könnygáz-adag előtt.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 10:36:15

@talajos:

Nem a hozzád hasonló retardáltak az biztos ... bizonyára nem hallottál még az arany középútról, demokráciáról meg ilyesmik ... -

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.18. 10:37:27

Szerintem simán be kellett volna vinni Morvait is, mint a gyurcsánytakaroggyozó történész és jogászsrácot, aztán jöhet a testüreg vizsgálat.... Biztos lett volna rá önkéntes jelentkező....

mellesleg ott a lényeg, amit zoli28 mond, h bukott a jogállamiság akkor, ha csak azért, mert valakit a közvélemény java kivet magából, akkor már jogainak gyakorlásában korlátozni is lehet.

A magyarországi liberalizmus álságossága éppen abban van, h csak az ővéinek a jogaiért emel szót.

Én szeretném, ha a jobber korszakban nem így lenne, és ha egy buzi zsidó orbántakaroggyozna a fidesz megemlékezésén, akkor sem vinné el a rendőrség, és nem is fújná le sprayvel, legfeljebb körbeállná a narancsos tömeg, és porrá röhögné, mindenféle fizikai bántalmazás nélkül....

Üdv.

borsikm 2009.03.18. 10:38:17

Már a komcsi hatalomgyakorlós posztnál sem értettem, hogy a picsába' lehetett kifelejteni pont Morvaiék lekönnygázazását. Most már értem. Nagyon lecsúszott a Reakció, és főleg Turul. Szerintem 3-4 évvel ezelőtti önmaga most simán szembeköpné a jelenlegit.

thetriggerhappy 2009.03.18. 10:39:41

azok akik szerint undorító amit a rendőrség művel, de hánynának morvaitól és a nyilas csürhéjétől, hová álljanak? valamiért nem tudom sajnálni azokat, akik az emberi jogokra és a szólásszabadságra hivatkoznak amikor róluk van szó, de akik uezt elfelejtik, amikor a cigányokról, zsidókról és a melegekről esik szó.
láttuk, hogy mit műveltek ezek amikor puha volt a rendőrség, akkor azon sírtunk, hogy miért nem léptek közbe.....
azért lássuk be, hogy itt nem mahatma gandhit és nem martin luther kinget verik a pribékek (ettől még nem szabadna verni őket, de azért a helyzet megértéséné ez sem mellékes)

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 10:40:07

@plastik02:

Igen ennek megvannak a maga eszközei ... más nyugati országokban is vannak balhés magok mégsem kollektíve tartják terrorban a népet, hanem célzottan különítik el a balhés elemeket.

thetriggerhappy 2009.03.18. 10:40:46

azok akik szerint undorító amit a rendőrség művel, de hánynának morvaitól és a nyilas csürhéjétől, hová álljanak? valamiért nem tudom sajnálni azokat, akik az emberi jogokra és a szólásszabadságra hivatkoznak amikor róluk van szó, de akik uezt elfelejtik, amikor a cigányokról, zsidókról és a melegekről esik szó.
láttuk, hogy mit műveltek ezek amikor puha volt a rendőrség, akkor azon sírtunk, hogy miért nem léptek közbe.....
azért lássuk be, hogy itt nem mahatma gandhit és nem martin luther kinget verik a pribékek.
(ettől még nem szabadna verni őket, de azért a helyzet megértéséné ez sem mellékes)

kill004 2009.03.18. 10:41:41

@plastik02: ENNEK a rendőrségnek kurvára nincs ám tekintélye. Amit csak maguknak köszönhetnek. Nem maffiózókkal kéne bratyizni, meg talán a vidéki közbiztonságot is fenn kéne tartani. Ja, hogy arra lusták, csak a pofa nagy.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 10:42:03

@borsikm:
A videó alapján nem Morvait fújták le könnygázzal, ő csak ott volt, ahol mást fújtak. Az ő személyes jelenléte nem jelenti azt, hogy nem lehet a vele lévők ellen intézkedni. (Továbbra is fenntartom, hogy nem tudom, hogy jogos volt-e a rendőri fellépés, de a videó alapján az nem Morvai ellen irányult, az egyik jobbikos mondja, hogy valaki közülük nekiugrott egy rendőrnek. Az meg minden rendes országban tabu.)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.18. 10:42:32

Pedig igaza van, magam gondolkodom a Júdeai Felszabadítási Front jelöltségén, csak nem bírok a rómaiakra gondolni.

thetriggerhappy 2009.03.18. 10:44:45

@Labancz:

a legszomorúbb, hogy mk egy jó tanár és értelmes jogász volt anno, akit kifejezetten kedveltem (voltam tanítványa, vizsgáztam, államvizsgáztam nála, még a szakvizsgám előtt is segített, mert nem vagyok nagy büntetőjogász). egyszerűen megbolondult.

thetriggerhappy 2009.03.18. 10:45:15

@Labancz:

a legszomorúbb, hogy mk egy jó tanár és értelmes jogász volt anno, akit kifejezetten kedveltem (voltam tanítványa, vizsgáztam, államvizsgáztam nála, még a szakvizsgám előtt is segített, mert nem vagyok nagy büntetőjogász). egyszerűen megbolondult.

sanghajbaby (törölt) 2009.03.18. 10:46:00

Csak halkan jegyezném meg, hogy MK már nem az ELTE-AJK docense.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 10:46:57

Nos én még ilyet egyik bloggernek sem írtam. Mindenkiről próbáltam jót feltételezni, úgyhogy Turul te leszel az első. Kár, eddig a kedvenceim között voltál:
Mi van leszóltak a pártközpontból? Morvairól (Jobbikról) rosszat vagy semmit?

Tényleg ez a legfontosabb? Hogy ő még "hivatalosan" nem képviselőjelölt? Az államhatalmi megfélemlítés az már smafu? Az csak akkor számít, mikor fideszeseket érint.
Ugyanazt az ocsmány kommunikációt látom nálad mint a Pártnál okt 23al kapcsolatban: az Asztóriánál mindenki békés megemlékező, de a Deákon meg a Blahát randalírozók voltak, ők szabad préda, majd még szavazatot vesztenénk.

Morvait lehet utálni, de ez akkor is szándékos provokáció volt a rendőrök részéről, egy de facto EP képviselőjelölt ellen.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.18. 10:47:01

Én napközben ünnepeltem a belvárosban, az estét otthon töltöttem a családommal. Senki sem akart megverni, lefújni könnygázzal. Igaz, nem vagyok hülye picsa, sem celeb.

No_Sol 2009.03.18. 10:47:56

@Muad\\\'Dib: Én azért nem venném biztosra, hogy Morvai tényleg lejött?!:-)))

kill004 2009.03.18. 10:48:44

@thetriggerhappy: Morvai és csapata vs. miskolci számozott utcai cigányok. Kettős-e a mérce, a rendőrség oldaláról?

kill004 2009.03.18. 10:50:14

@kill004: oldaráról = részéről

molaris 2009.03.18. 10:50:25

@TuRuL_2k2:
Azért jogból nem hiszem, hogy hozzád szalad különóráért.::))

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 10:52:31

Morvait lehet utálni, de ez akkor is szándékos provokáció volt a rendőrök részéről, egy de facto EP képviselőjelölt ellen. " de ha a rendőrök nem nyúltak volna hozzá akkor is lett volna sajtótájékozatató, hogy ezek a rendőrök meg néztek, és a nézésükkel a szabadjárás jogát korlátozták.

Karcolt lendület 2009.03.18. 10:54:13

Általában eléggé egyetértek Turullal, de ez a poszt most félrement, mert jogilag lehet hogy Morvai nem képviselőjelölt még, de politikailag már annak számít és Morvai ezt a kijelentését nem jogászként, hanem politikusként tette.

Emellett ha tényszerűen esetleg nem is, de erkölcsileg teljesen igaza van, a rendőröknek ott semmi tennivalójuk - még igazán keresnivalójuk sem volt, mégis könnygázaztak. Lassan ott tartunk, mint '89 előtt, hogy ismét követelni kell az alapvető demokratikus jogok, a szólás- és gyülekezési jog biztosítását. Na ezért érdemes lenne egy komolyabb tüntetést összeszedni (szónok nem kell, néma tüntetést kellene csinálni a Parlamentnél).

Az ilyen szőrözős kötözködés pedig olyan hetiheteses stílus.
---
Az más kérdés, hogy Morvai lökött - mindig is az volt -, de a Jobbikhoz sodródása teljesen érthető, miután a régi haverjai igen aljas módon kicsinálták, miután mert foglalkozni a palesztín nők sanyarú helyzetével.

molaris 2009.03.18. 10:54:29

@malacka69 megélhetési dolgozó:
Tudjátok olyan ez mint amikor az MTK vezetése adott tanácsot a Fradinak, miként kell kezelni a szurkolókat. Azt a 150- et künnyű. Mert ha Józsi bá' rosszul lett, még hívni sem kellett a mozgóőrségben lévő mentőt, mert egyből látta.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 10:55:30

@sanghajbaby:
Direkt megnéztem az ELTE-ÁJK honlapját, amikor a posztot írtam. Ott a munkatársak között szerepel, a telefonkönyvben is megtalálható:
www.ajk.elte.hu/index.asp?URL=http://www.ajk.elte.hu/KarSzervezete/Alkalmazottak/223182012.html

thetriggerhappy 2009.03.18. 10:56:27

@kill004:

ezt nem értem, hogy hogyan jön ide. igen, a rendőrség már megint nem azt tette amit kellene, még mindig nem sikerült megtalálni az arany középutat, hogy miként is kellene a de facto náci csürhével bánni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 10:57:06

@TaTa86.:
Persze, leszóltak. A Magyar Revizionista és Evezős Frontot egyenesen Orbán egyik beszédírója diktálta, még be is kellett mutatnom publikálás előtt jóváhagyásra. :]
(Az fel sem merül, hogy a saját véleményemet írom a Jobbikról és Morvai Krisztináról?)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 10:58:38

@molaris:
Nem is mondtam ilyet, az óráira járó barátaim szerint szakmailag rendben van - de láthatóan, ha saját magáról van szó, kevésbé működik a jogérzéke.

Szűcslaci 2009.03.18. 10:58:42

@netsrot: Gratulálok igazi balos vagy.És még a jobboldalra mondják hogy rasszista.

thetriggerhappy 2009.03.18. 10:59:18

btw, én (szokás szerint) vidéken voltam 15-én és ellátogattam a helyi megemlékezésre (kisváros, huszonpárezer lakossal). érdekes, ott tudott együtt koszorúzni az mszp, a fidesz, az szdsz, stb és egyiket sem fütyülte ki senki, a taps is mindenek uakkora volt, sőt utána az mszp-s polgármester és a fideszes ogy-i képviselő együtt adtak át kitüntetéseket a városért sokat tévő városiaknak.
olyan volt mintha más bolygón lennék.....

sanghajbaby (törölt) 2009.03.18. 11:00:12

@TuRuL_2k2: ezt nem vonom kétségbe, ritkán frissítik a honlapot. Egyébként persze hivatalosan nem volt kifüggesztve, akár azt is mondhatnám, h "pletykálták". Ha mégis rosszak az értesüléseim, akkor bocs.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 11:00:32

@kill004:
Igen, erős a kontraszt a két gyülekezet rendőrségi kezelése között. KK&TT a hétvégi posztban célzott is erre: „Majd Draskovics Tibor rendészeti miniszter veszi át a szót, aki közli a környéken felsorakozott hétezer rohamrendőrrel: még aznap este a bűnözéstől legfertőzöttebb vidéki területekre, illetve a Nyugati téri aluljáróba vezénylik őket, ahol a helyi közbiztonság megerősítésén fognak dolgozni.”

freehckr 2009.03.18. 11:01:15

Na most akkor itt tulajdonképpen nem az a legnagyobb problémája a poszt szerzőjének, hogy március 15-én újra olyasféle jogsértések történtek a "hatalom erőszakszervezete" (és "magán őrző-védő" munkásőrsége) részéről, amelyek elfogadhatatlanok egy EU tagállamban, 20 évvel egy úgynevezett "rendszerváltás" után, hanem hogy akit megaláztak, akivel szemben erőszakot alkalmaztak (ha pofán fújnak ismeretlen eredetű "harci gázzal", az bizony "erőszak", és "bántalmazás"), az a poszt szerzőjének nem tetsző egyik politikai szervezet EP listavezetője, aki jogászként nem átallotta magát EP képviselő-jelöltnek nevezni, mert egyébként még más "megkülönböztető jelzést" nem találtak ki EP képviselő-jelöltek részére... hát ez LOL. :)

A téma felvetése engem nagyon emlékeztet arra az esetre, amikor kitudódott, hogy vélhetően rekord korrupciós szálakkal átszőtt történet következtében kerültek a méregdrága Combino-k a főváros körútjára, az MDF azt találta a legérdekesebbnek, hogy nincs légkondi a villamosokon... Erre szokták azt mondani, hogy "szarva közt a tőgyit"... :)

Sebaj Turul, értem én... örülj, hogy te "nem voltál ott"...

Pelso.. 2009.03.18. 11:01:22

Dszg,


Pedig, nagy szükség lenne egy józan, honi sajátosságaink figyelembevételével kiszámítható, kellően protekcionista politikát folytató Jobboldalra, -ha erre gondoltál.
A választók zsebében lassan ott a toll, amivel ikszelni fognak. Akad szabad kapacitás bőven.

is 2009.03.18. 11:02:46

@Bummer: szóval egy tüntetés befejezése után százan kell, hogy egyirányba, egy csoportba tömörülve induljanak el. aztán hangosan kiabáljon a vezetőjük, hogy ide a sajtót, mert ő a sajtónak van itt, annak játszik. ez nem provokáció, ez nem. az is világosan hallatszik, hogy (Krisztinát idézem) 'egy fasz' nekiment a rendőröknek. na mindezek után történtek a dolgok. nem oda kell tenni a 0 időpillanatot, amitől a rendőrök elindultak, nyugodtan tessék az előzőeket is beszámítani.

most képzeld el, hogy 5-10 fős csoportokban mész, és nem kiabálják, hogy ide a sajtót, ide a sajtót. máris megkapod az összes többi tüntetés levonulásának forgatókönyvét. és nyugodtan képzeld el kívülről magadat, ahogy szzfős csoportban mész. a Te szándékod egy, aminek kívülről látszik az meg egy másik. talán szólni kelett volna 2006 őszén a hülye fradistáknak, hogy ne ostromolják meg a TV-t, meg a tavalyi melegfelvonulást dobálóknak, hogy hülyék. őmiattuk van most ez az egész. volt már két erőszakos banda, te meg harmadiknak (akármilyen más, békés szándékkal) leutánzod azokat az eseteket. ne keverd velük össze magad, add láthatóan eltérő viselkedéssel mindenki tudtára, hogy Te nem az vagy.

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 11:02:53

@thetriggerhappy:
Ugyan, ilyen volt a fővárosban is az 50-es évektől a rendszerváltásig. Régi szép idők. Kádár bácsi integet a dolgozó népnek az emelvényről. Mindenki együtt ünnepel, a segédmunkásként dolgozó egyetemi professzor, a 8 általánost végzett gyárigazgató. Semmi ellenségeskedés, fütyülés, kádár-takarodjozás. Régi szép békeidők...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 11:03:01

@sanghajbaby:
Földi András dékánhelyettes kezdeményezte Morvai elmozdítását tavaly év végén, de nem tudok róla, hogy ez megtörtént volna. Morvait ismerve, nem tartotta volna magában.

kill004 2009.03.18. 11:03:57

@thetriggerhappy: Úgy jön ide, hogy Morvaiék mentek haza, ezt kapták. A számozott utcai cigányok, meg kaszával, baltával, molotov- koktéllal(!) felszerelkezve, két autót megtámadva, grasszáltak az utcán, a rendőrség pedig megkérte őket(!), hogy menjenek haza. Egy-két autógumit is felgyújtottak ráadásképp. De a "náci csürhét" milyen jó volt/lenne megveretni. Igaz-e trigger?

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:04:25

@TuRuL_2k2:

nem akarok rosszmájúnak tűnni, de ugye ezt majd akkor is észben tartod, amikor más, esetleg a tiéddel nem egyező véleményt olvasol? mert mint tudjuk, a hetihetesnek leszólnak, bolgárgyurinak leszólnak, de neked soha......
klassz, amikor a hóhért akasztják.....

zoli29 2009.03.18. 11:06:06

@zsanett- a demokrácia csőcseléke és felvigyázó:

Csak a tényeket nem veszed figyelembe, amúgy minden rendben az érveléseddel.
Morvai és Gaudi-Nagy a Bazilikánál rábeszélték a rendőröket, hogy ugyan engedjék már haza az embereket anélkül, hogy egyesével igazoltatnának és átvizsgálnának mindenkit, mert az jogellenes lenne. Ezután - ahogy az a videón is látszik - a csoport békésen vonult az utcán hazafelé, minden kiabálás, kukaborogatás nélkül. A rendőrök követték őket, majd a kereszteződés előtt hirtelen egy részük előreszaladt, megelőzte Morvaiékat, szóval a rendőrök gyakorlatilag bekerítették őket.

Hogy ezután pontosan mi történt, mi vezetett a könnygázozáshoz, azt pontosan nem lehet tudni, de hogy a rendőrök lényegében provokálták a tömeget, az egyértelmű.

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 11:06:33

@is:
From France:
" A szálloda előtt demonstráló munkások felakasztottak két bábut, amelyek francia főnöküket és egy német menedzsert jelképeztek, majd egy kisebb csoport betört a hotelbe. A munkásoknak sikerült bejutniuk a vezetőség tanácskozására, és tojásokkal dobálták meg a menedzsereket - jelentette az AFP francia hírügynökség tudósítója...."
"Pénteken munkások "túszul ejtették" a Sony France elektronikai cég vezérigazgatóját, és személyzeti főnökét, akiket addig nem engedtek ki a gyárból, amíg bele nem egyeztek a további tárgyalásokba...."

Milyen érdekes, ott ilyenek urtán sem vernek mindenkit halomra a rendőrök? Neee, ez biztos nem igaz, ilyen van a világon?

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:07:50

@Muad\\\'Dib:

ja, hogy neked a tojásdobálás jelenti a demokráciát....így még vitázni sem érdemes. ha nem érted, hogy mit írtam, akkor felesleges ezen tovább rugózni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 11:08:53

@thetriggerhappy:
Idézel tőlem olyat, ahol ezzel vádolok valakit? :)

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:09:29

@kill004:

mint írtam, nem tetszik a rendőrség hozzáállása ebben, és nem tetszik abban az esetben sem, bár erről nem kérdeztél eddig.

de mint látom, megint fekete-fehér vita van kialakulóban.

freehckr 2009.03.18. 11:09:40

@Muad\\\'Dib:
Na most képzeld el azt a francia napilapot, amelyik az eset után valami olyasféle kommentárt közölt volna, hogy "fasiszta csőcselék rátámadott a menedzserekre és a vezérigazgatóra"... Már ácsolnák a főszerkesztő kedvéért a guillotine-t. :D

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.18. 11:10:19

@TuRuL_2k2: "Az ő személyes jelenléte nem jelenti azt, hogy nem lehet a vele lévők ellen intézkedni."

Akkor a Kossuth téri gyurcsánytakaroggyozóra miért nem nyomtak egy kiadós adag könnygázt a körülötte álló bolsi nyuggerekkel együtt? Érdekes módon ott ki tudták "sün"-özni a tömegből az egy darab rendzavarót. Estére elfelejtették ezt a kiváló módszert?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 11:10:56

@freehckr:
Nekem azzal van bajom, hogy nem vagyok meggyőződve, hogy Morvait jogtalan sérelem érte. Az elvezetett bekiabálókat és transzparens-tartókat ne keverjük ide, már megírtam, hogy mi a véleményem arról.

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 11:11:08

@thetriggerhappy:
Neked is szól az, amit is-nek írtam a csodás Franciaországról.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:11:52

@TuRuL_2k2:

jaj, ugye nem kell minden írásodat, hozzászólásodat végigtúrnom?
egyebekben kb napi szinten van ez jelen itt a reakción.

egyszerűen vicces, hogy miként kéred ki és igazad is van, csak erre majd gondolj akkor is, amikor mást gyanúsítanak meg vele. ennyi, nem kell reagálni rá, annyira nem fontos.

netsrot 2009.03.18. 11:11:59

@Szűcslaci: Nem vagyok rasszista, de nagyon utálom a cigókat, föleg ha az a többször elvesztett választás után is Miniszterelnök akar lenni.
Egyébként, nem vagyok balos, csak a tököm, hordom bal oldalon:) Akkor már balos is vagyok?::D

Kopiás Attila Steve 2009.03.18. 11:12:28

Nah, megnéztem végre a videót, napok óta terveztem. Sajnos ebből sok minden nem derült ki. Respect Gerynek, hogy forgott a kamera, de ugye nem volt egyszerű dolga, valamint pont nem arrafele fókuszált, ahol a balhé kirobbant.
Szóval részemről egyelőre nem tudnék ebben a konkrét ügyben állást foglalni.
Azt viszont látom, hogy megint belecsúsztak sokan az "angyalok vagy ördögök" játékba, ahol csak fekete vagy fehér létezik és el kell dönteni, hogy épp a rendőrök és a jobbikosok melyikek voltak. Azaz hogy eldönteni már mindenki eldöntötte, most már csak alá kéne támasztani.
Miközben simán lehet, hogy a rendőrök is csináltak baromságot és a jobbikosok is. Illetve simán lehet, hogy volt rendőr, aki csinált baromságot, mások meg épp nem, és volt jobbikos, aki csinált baromságot, mások meg épp nem.

Nem tartozik szorosan a témához, de gondolom az, hogy hetek óta molotov-koktélos graffitik terjedtek a városban, szintén nem dobta föl a zsarukat. Konkrét dátummal ki lett írva hogy itten fel lesznek pirózva - hiszen molotovnak ilyenkor csak ők a célpontjai - az ilyen kőkonkrét fenyegetésektől pedig bármilyen csoport hisztis lesz, pánikolnak az emberek és izomból reagálnak. Ez nem mentség számukra (fontos), csak tény.
Én személy szerint maximálisan egyetértek mindenkivel, aki a konkrét rendőri túlkapások ellen szólal fel és elfogadhatatlannak tartja az erőszakot. De a jobbikról és a radikális nemzeti oldalról eddig konkrétan nem ilyen képem alakult ki. Konkrétan úgy látom, hogy a problémákra erőszakos választ adni szerintük jó dolog. Hát, az ezzel jár sajnos. Akkor is, ha elfogadhatatlan a rendőri erőszak, teljesen hiteltelen az a kiállás, miszerint a Magunkfajták szabadon lehetnek erőszakosak, a Magukfajtáknak viszont tilos. Részemről mindkettő is-is.

No_Sol 2009.03.18. 11:14:19

@Karcolt lendület: Ha az embert kirúgják valahonnan, akkor bizony érthetően elég ideges lesz. Pláne ha egy ilyen igen jól fizetett helyről van szó, mint az ENSZ. Ilynekor azonabn a többség továbblépp.
Morvai azonban bemesélte magának , hogy ő annyira fontos ember, hogy nemzetközi összeesküvések célpontjává vált, és felvette a sértődött , hisztis picsa pózt.

Kicsit hasonló a helyzet Magyarország nagy összeesküvéselmélet gyártójával, Drábik Jánossal is , aki megpróbált a Wall Street-en, ill. a Világbank-nál karriert befutni, ez nem sikerült, azóta is ontja magából a "nemzetközi pénzoligarchia " összeesküvéseivel kapcsolatos irományait.

coley 2009.03.18. 11:14:34

Mivel az ÁJK-án volt szerencsém megismern Morvaii Krisztina munkáját, annyival egészíteném ki a kommenteket, hogy bár Krisztina gyakran végletesen látja a dolgokat ez sokszor a hasznára van, mert pont ezért képes teljes odaadással képviselni az általa fontosnak tartott ügyet.
Hadd említsem meg itt a családon belüli erőszak terén végzett munkásságt (amit nyilván mindenki ismer, mert olyan könnyen mond itt mindenki véleményt egy ember jelleméről vagy például a post írója a jogban való jártasságáról). Amikor elkezdett foglalkozni a témával és missziójának tekinteni, a hivatalos gyakorlat kb az volt hogy amíg nem folyik vér a hatósg elnézett bármit. Ma már jobb a helyzet. Köszönhetően Morvai Krisztinának. Ajánlom a könyvét: Terror a családban.

És itt szeretnék emlékeztetni, hogy is került elő egyáltalán az országos médiában Morvai Krisztina: a 2006-os rendőri attrocitások súlyos igazságtalanságát látva kiállt az áldozatok mellett és időt energiát nem sajnálva segítette őket. És neki köszönhető, hogy az EUba is eljutott az ügy, persze az más kérdés mi lett ennek az eredménye (semmi).

Éppen ezért sajnálom, hogy ilyen posztot kell olvasnom a reakción. Bár a politikai nézetei sok ponton nekem sem szimpatikusak (sőt egyenesen hülyeség olykor), de azt nem azzal kéne megtorolni, hogy Kunczéhoz hasonlóan lemártíriuszozzuk őt is...

kill004 2009.03.18. 11:14:35

@thetriggerhappy: Nem tetszik neked, de azért tudjuk, hogy kiket fújtak le, azokért meg nem kár, igaz? Hisz nem egy Gandhiról, vagy egy Kingről van szó.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 11:14:39

@TuRuL_2k2: Ha ez a saját véleményed még szánalmasabb.
Morvait ismerjük. Saját kontójára tesz akármint, ha ennyire nem szimpi ne szavazz rá. (Hopsz bocsánat, hogy is szavazhatnál rá, hiszen még nem hivatalosak az EPlisták.) De nem te átmész Rozmár üzemmódba és le Mártíriuszozod Morvait(, mármint képletesen). Mert ez most időszerű. Mert ez most fontos. A rendőségi mogyorózás, az öncélú megfélemlítés az más.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:14:40

@Muad\\\'Dib:

egyszer még régebben feltettem a reakcióra egy halom videót garázda, szabélyellenesen vagy egyszerűen engedély nélkül tűntetőkkel szemben intézkedő rendőrökről. volt köztük amerikai, ausztrál, brit, stb.
nem keresném vissza.

azt meg végképp nem értem, hogy most éppen mibe próbálsz belekötni. morvai csak azért mert ő morvai, nem érdemel verést és könnygázt. ezt mondom én is. az viszont más kérdés, hogy nem tudom sajnálni őket, ismerve az előéletüket és a nézeteiket.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.03.18. 11:17:13

A bejegyzésben vázolt logikával egy párt sem állíthatna képviselőjelölt listát, pedig már megtette szinte mindegyik.

Tehát elmondható szerintetek, hogy mind az MSZP. FIDESZ, MDF, SZDSZ és a Jobbik is hazudik, törvénytelenül használja az EP Képviselőjelölt minősítést képviselő jelöltjeire.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 11:17:34

@thetriggerhappy:
De, ha szerinted napi szinten van jelen a Reakción, akkor azért csak fontos... Jöhetnek a példák. :)

zoli29 2009.03.18. 11:18:07

@is:

"szóval egy tüntetés befejezése után százan kell, hogy egyirányba, egy csoportba tömörülve induljanak el"

Az érvelésed szerint akkor egy meccs után is, amikor a szurkolók elindulnak haza, kötelező különböző irányba indulniuk, különben eljárást indíthatnak ellenük be nem jelentett gyülekezés miatt.

"aztán hangosan kiabáljon a vezetőjük, hogy ide a sajtót"

Morvai azután hívta a sajtót, hogy a rendőrök elállták az útjukat, és nem engedték őket továbbmenni.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:18:44

@coley:

azért ne feledjük azt a cseppet sem elhanyagolható utat, ahogyan morvai odakerült a szélsőjobb mellé. ez az igazán kisstílű. ha ő lett volna a kiválasztott és nem pető andrea, akkor ma nyugodtan tevékenykedne továbbra is a politikamentes családonbelüli erőszak témakörében és fogalma sem lenne arról, hogy ki is az a toroczkai lászló....

Téglagyári Megálló 2009.03.18. 11:20:27

@thetriggerhappy:

Erről is próbáltam értekezni kitörős posztomban, persze rögtön lenáciztak (nem te).

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:20:43

@kill004:

nem ezt írtam. ka steve jól megfogalmazta: szerintem is visszás és abszurd ha a jobbik és a széljobb rinyál az emberi jogok miatt, mert az pont addig érdekli őket, amíg őket ütik, a továbbiakban szívesen beszélnek a cigányok kitelepítéséről, szívesen zsidóznak és dobálnak melegeket.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:22:04

@TuRuL_2k2:

miért nem írod be a keresődbe a "megmondóember" szót pld? ne legyél ennyire lusta!

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 11:23:27

@thetriggerhappy:

Te elég egyszerű elme vagy ... kb., mint Budaházy csak te másik oldalról lököd a sódert. -

kill004 2009.03.18. 11:23:45

@thetriggerhappy: Dehogynem.

"azért lássuk be, hogy itt nem mahatma gandhit és nem martin luther kinget verik a pribékek.
(ettől még nem szabadna verni őket, de azért a helyzet megértéséné ez sem mellékes)"

Szóval nem szabadna, de azért nem baj.

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 11:24:40

@thetriggerhappy:
Egyrészt, hogy mi köze van Morvaiéknak a nyilasokhoz, az számomra rejtély. A másik, hogy amit ők követelnek, hogy a kaszákkal, baltával felfegyverzett csoportok ne flangáljanak már az utcán kellően jogos. Az meg már az undorító körbe tartozik, hogy egy tüntetőnél sem volt balta, mert azt el sem tudom képzelni akkor mit kapott volna a rendőröktől. Míg ugye, az a bizonyos etnikum békésen száguldozott az elöbbi felszereléssel az utcán, de ejnye-bejnyén kívül más nem járt érte. Ez ellen felszólalni messze van a nyilas léttől. Kettős mérce forever

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 11:24:45

@thetriggerhappy:
Megmondóember=pártutasításra dolgozik? Ez eddig nem nagyon jutott eszembe.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:25:16

@kill004:

hol írtam, hogy nem baj? olvass már!

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:25:56

@Carnivora:

pontosan. hiszen két oldal van: budáházy és a másik.
még szerencse, hogy te nem vagy egyszerű.

caralho voador 2009.03.18. 11:27:54

Nevetséges. Morvai tesz és mond olyan dolgokat, amiktől égnek áll a hajam, de ennek az esetnek a kapcsán egy ilyen szemantikai és jogi csűr-csavar kötekedésbe belemenni, ez egy egyszerű aljasság, turul. Vagy más, de vagyok oly naiv, hogy egyebet nem feltételezek rólatok. Egyelőre.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:28:29

@Muad\\\'Dib:

hogy mi közük? javaslom, hogy látogass el pld a kurucra, ahol vona és morvai is szívesen publikál. ha utána sem érted, szólj és elmagyarázom....

a jobbik azt követeli, hogy senki ne flangáljon kaszával? ennyi lenne a pártprogram?

mint írtam, a rendőrség nem úgy járt el, ahogyan el kell járni, de azért ne feledjük pld a tv székházat.

Dr Kangörény 2009.03.18. 11:29:32

Baszki, évek óta nem merek kimenni a gyerekeimmel március 15-én. Korábban huszárokat néztünk, sétáltunk a városban, jól éreztük magunkat, de már jnéhány éve nem lehet ezt tenni, mert sok garázda balfasz mindent megtett azért, hogy a gyerekeim féljenek ilyenkor az utcán.

Rühellem a gyurcsányt és a pokolba kívánom a mszp-t, de nem fogok a morvai nevű idióta liba miatt könnyeket ejteni, ha ő és díyzes társai balhéi miatt nincs egyetlen olyen ünnep sem, amikor nyugodtan lehetne ünnepelni ebben a kibaszott városban.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 11:30:08

@thetriggerhappy:

Az ilyen általánosító hülyéknél igen ... a Jobbik egy gyűjtőszervezet különböző ideológiai nézető egyénekkel egy kalap alá venni a dobálózásokkal stb. nem túl magasröptű elmére utal. -

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:30:11

@TuRuL_2k2:

miért, nálad mit jelent a megmondóember jelző?
szerintem nem vagy az, a cikk sem pártutasításra született, egyszerűen vicces olvasni, hogy téged azzal vádolnak, amit pld te az egyik utolsó bejegyzésedben andrassewről inszinuáltál....

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 11:30:26

@thetriggerhappy:
Tehát, ha én publikálok valahol, akkor teljesen magamévá teszem az adott orgánum nézeteit? Nem gondolom, hogy ezt az elképzelést magamévá teszem.

tevevanegypupu 2009.03.18. 11:31:33

Hat igen, Morvait meglehetosen kibillentette egyensulyabol az, hogy Goncz Kinga a baratnojet szerette volna a helyere kuldeni az EU-ba. Nyilvan most nem divat a palesztinok vedelme Magyarorszagon, kinos volt hallgatni, ahogy Morvai konkret eseteket sorolt fel, amit nemcsak palesztonok hanem az izraeliek is elkovettek pedlaul a palesztin nok ellen. .Ez a rendszervaltas elott volt divat, amikor az mszmp Arafattal baratkozott, jelenleg fordult a kocka..az mszp ugy talalta jobban jar ha ejti a palesztinok jogait.

KiNG 2009.03.18. 11:32:16

Imádom ezt a nőt!

Labancz 2009.03.18. 11:32:17

Morvainak: f@szkorbács, a rendőröknek: szívlapát. Oszt jónapot!

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:32:35

@Muad\\\'Dib:

juj, és még ti piszkáljátok turult azzal, hogy pitiáner dolgokba köt bele?
igen, ha vki a kurucon publikál, az tudja, hogy mellette nettó nyilas írások jelennek meg, a bannerek a mein kampfot és bosnáyk könyveket reklámoznak, stb, stb.

kill004 2009.03.18. 11:32:39

@thetriggerhappy: Akkor sejttetted. Így rendben?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.18. 11:32:39

@thetriggerhappy:

"azt meg végképp nem értem, hogy most éppen mibe próbálsz belekötni. morvai csak azért mert ő morvai, nem érdemel verést és könnygázt. ezt mondom én is. az viszont más kérdés, hogy nem tudom sajnálni őket, ismerve az előéletüket és a nézeteiket. "

Kb. ilyen az, aki nem demokrata. Ha nem az én kutyám kölkit verik ÁRTATLANUL, akkor az nem is számít...

Egyébként jelzem, h Morvai anno homoszexuális jogokért harcolt, amikor még az nem volt menő...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 11:32:44

@thetriggerhappy: "mint írtam, a rendőrség nem úgy járt el, ahogyan el kell járni, de azért ne feledjük pld a tv székházat. "

"az SA nem úgy járt el, ahogyan el kell járni, de azért ne feledjük pld a Reihstag-ot."

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 11:33:33

@Kangörény_:

Kettőn áll a vásár ... nyugatabbra, miért tudják kezelni az ilyen problémákat? angoloknál egy-egy focimeccsen sokkal durvább atrocitások voltak, mint itt a komplex 2006-os "forradalmasdiban" mégsem a stadionokat zárták be ... és a népet zárták ki a szórakozásból. -

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 11:34:45

@Zoli28: a hatalom provokál, ehhez nagyon értenek. És hogy most a Morvaiékat és a Jobbikot, óh majd azután a süllysztőbe végzik ők is. Ez a módszer.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:35:07

@malacka69 megélhetési dolgozó:

és ő az a morvai, aki amikor úgy érezte, hogy kiesett a pikszisből, simán beállt azok mellé, akik agyonvernék a melegeket ha nem állná útjukat párszáz rendőr.....

Alfonzhal 2009.03.18. 11:35:18

Vajon vége lesz ennek egyszer?

Úgyértem: mi ez az egész?!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 11:36:49

@thetriggerhappy: buzihoz nem nyúlunk, maxi tojászáport nekik.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 11:37:34

@zsanett- a demokrácia csőcseléke és felvigyázó: buzikhoz jav.

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:38:03

@malacka69 megélhetési dolgozó:

kicsit más, hogy együttérzek-e a jogtalanul megvert bkivel vagy a jogtalanul megvert nyilassal (nácival, hungaristával, szélsőségessel, helyettesítsd be, ami megnyugtat), aki ha szabad kezet kapna simán uezt tenné a cigányokkal, zsidókkal, melegekkel, stb, stb.

a jobbik & co folyamatosan uszít és hergel, amikor meg pofonokat kep (megint leírom gyk, hogy jogtalanul), akkor jogsértésről, emberi jogokról, stb papol.

ismered a mondást a szűznek maradásról és a szexről?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 11:38:20

@thetriggerhappy:
Jaj. Mit inszinuáltam Andrassewről? Csak abszurdnak érzem, hogy egy Szabad Sajtó elnevezésű díjat kap az, aki pl. a Matula ellen tett feljelentéstől vélhetően nem áll túl távol.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 11:39:41

@thetriggerhappy:

Már megint csúsztatsz ... Vona Gábor, Morvai Krisztina hivatalos publikációi itt olvashatóak: barikad.hu/

Legalább nézz utánna mielőtt állítasz v.mit.

Az más kérdés a kuruc átvesz mindenhonnan mindent ... amit saját íze szerint terít egy bizonyos közönség felé, amely hasonló nézetű elveket vall, de nem egészen ugyanazt, mint a Jobbik.
Ez kb. olyasmi , mint a Fidesznél a buzizásra meg a keményebb beszólogatásokra tartják a KDNP-t.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 11:40:46

@thetriggerhappy: de óriásplakátotkon híirdették, ön melyik tévészékházat foglalná el?

kill004 2009.03.18. 11:41:04

@thetriggerhappy: Olvasom, olvasom, de nekem ez jön le. Sajnálom.

Egy "hír": "Ütik a pirézeket!"

Komment: Én nem értek egyet a piréz veréssel, de hát tudjuk kik ők. Mocskos csürhe.

Ettől jobban nem megy....

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:41:47

@Carnivora:

és ugye erről sem vona, sem morvai nem tud.....miért nézel mindenkit hülyének?

thetriggerhappy 2009.03.18. 11:43:04

@kill004:

akkor már én sem tudok segíteni. nem írom le még egyszer, amit eddig is leírtam. ha meg akarod érteni, erőlködj!

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 11:47:59

@thetriggerhappy:

Mi van, ha tud? miért hazdusz feltehetném a kérdést ... A kuruc.info kb. azt tesz ki amit akar mivel nem hazai szerveren működik még Gyurcsány-Szilvássy páros sem tudta befolyásolni mit hol közölnek le ...

Többnyire a kuruc más oldalakról rántja át a híreit , és azokat írja át vagy tűz be nevetséges kommentárokat ...

Raktak már fel Mohácsi Viktória interjút is meg Mohácsi Viktória beszédet, akkor Mohácsi Viktória látens náczi?

A kuruc.info -t egy dolog erősíti igazából, hogy egyedül ott lehet olvasni a vidéki mindennapok terrorjáról amit a média elegánsan elhallgat. Az országos hír , ha egy követ dobnak egy cigánycsalád házára, de minden más csak, akkor jut el országos szintre, ha pl. egy neves sportolót ölnek meg ... az is hosszú csúsztatások után. -

daito 2009.03.18. 11:52:59

Nem vettétek észre, hogy az országban MINDENHOL tök békésen lement ez az ünnep is?
Teljesen mindegy, hogy mszp-s, fideszes, szdsz-s, mdf-s, miépes, akármilyen városról is volt szó?

Ja kérem, ha ünnep van és bohóckodni, szerepelni kell, arra legjobb hely Budapest, s ott sem Csepel, esetleg Népliget...
Pedig minden rendőr itt rohadt fent állítólag.

Érdekes módon a 20x nagyobb Fidesz rendezvény is lement Budapesten, gond nélkül. Pedig ott is volt rendőr.

PR. Mond ez nektek valamit? Ez az OFF rész.

Akkor jöjjön az ON.
Voltatok már külföldön? Éltetek át már külföldi ország rendőrségének, rohamrendőreinek munkáját? Nem kell Kínára, Laoszra esetleg Venezuelára gondolni.
Német, francia, olasz, skandináv, cseh rendőrökre gondolok. Amikor kivonulnak az utcára, nos, velük is ritkán lehet megbeszélni alkotmányjogi kérdéseket. Ők nem azért vannak ott. Sőt. Szinte minden országban, ahol az adott ilyen jellegű karhatalom fellép, vannak túlkapások, bőven. Tessék csak megnézni a globalizáció ellenes tüntetőket "arrébb tessékelő" svájci, német, francia rendőröket. (Technikai szempontból mondom, ez is fejlődés, tanulás kérdése. Ma maximum rommá vernek, letartóztatnak a kedves francia rendfenntartók. Pár évtizede, bőven a 2. vh után volt olyan, hogy a Szajnába hajigálták az attak után a holttesteket. Pedig ott demokrácia volt, vagymi.)

Most itt rohadtul képesek vagytok úgy tenni, mintha szegény Morvai Krisztináék gyanútlan állampolgárok lettek volna, akik egy bridzspartiról mentek haza, épp azt dobta a gép, hogy százan, arra jöttek a tahó rendőrök, felismerték és azért, vagy nem ismerték fel és azért; de jól megverték őket.

Ezzel nem kérdőjelezem meg azt, hogy mi és hogy volt az ünnepen leszervezve és nem vonom kétségbe az egyes emberek állampolgári jogait sem. De én is Pesten voltam és rohadtul nem történt velem semmi. Meg még 1,8 millió másik emberrel. Ja, elkerültem még a környéket is. Ahogy ezt teszem minden ilyen esetben lassan 7 éve, ha tehetem, tudjátok, amióta divatba jött az adhoc hídlezárásos, zászlólengetéses, rohamrendőrös, oszlatásos, kukagyújtogatós, szemkilövös dzsembori.

Azért egy katasztrófa, hogy ha valami nemzeti ünnep, évforduló van, akkor pánikszerűen el kell hagyni a város bizonyos részeit, de legalábbis rá kell készülni, hogy megint nem láthatjuk az Atomvihar3-at a tévében, mert helyette nézhetjük, hogy szotyiznak az unatkozó rendőrök, vagy épp melyik ház kukáját gyújtották fel, esetleg melyik rebiszes volt ismét tahó.

Nem vonom kétségbe sokak fájdalmát, hogy elvették a lehetőséget, hogy a Parlament/híd/akármi elé vonulhassanak, és ott énekeljék el a Himnuszt, akármit ünnep alkalmából
Mondjuk én pont örülök, hogy nem kell ilyen hülyeségeken részt venni; s sajnálom, azokat sem értem meg, akik évek óta azzal tudják feldolgozni fájdalmukat/csalódásukat/haragjukat, esetleg úgy örülnek; hogy jól odamennek arra a helyre, ahol a mocskos ellen van és ott üvöltöznek, dobálóznak, tiltakoznak.

Sajnálom, pont nagyot nőttek Viktorék a szememben azzal, hogy elvonultak és sz*rtak a dologra, és pont még jobban lesüllyedtek Morvaiék. Ez van.

Másik nagyon témába vágó dolog. Itt is, sok más oldalon hozzászólóknál is koherens egységként kezeli(te)k a rendőröket. Egyrészt óriási különbség van az egyes rendőrök, egységek tudása, tapasztalata között, másrészt ne vonjátok meg azt a lehetőséget ám, hogy közülük sem mindenki szereti Gyurcsány Ferencet, kormányát, pártját.
Nagyon sok közöttük a jobboldali, liberális, antiszemita, politikát utáló, szocialiat, akármi stb. Mint az összes többi szakmában, amit nem robotok, hanem érző, élő állampolgárok végeznek. Ettől függetlenül, az egy fegyveres szolgálat, szabályokkal (melyek sokszor betarthatatlanok, nehezek). S ez úgy működik, hogy megmondják Neked, hogy mi van, mit tegyél, mit ne engedjél. Namost itt az a szemétség az egészben, hogy Neked rendőrként nincs variálási, értelmezési lehetőséged. Lehet, nem lehet.
Míg tüntetőként, tiltakozóként van lehetőséged, választásod. Nem tudom, érthető-e.

Aki meg erre csak annyit tud reagálni, hogy "nem kötelező rendőrnek lenni", "nem kötelező diktatúrát szolgálni", "nem kötelező bunkónak lenni", meg hasonló okosságok, az simán nyaljon sót. :) (Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs fejleszteni, tanulni mit a rendőröknél.)

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 11:59:51

@daito:
Hát tudod ez azért érdekes, mert pont Svájcban él egy barátom. Valóban ott sem finomkodnak a rendőrök. De a polgári felügyelet sem. 2006 után mesélte, hogy megdöbbentő ami itt van. 20 rendőr van ott, azért nincs ítélet ,mert nem lehet azonosítani melyik rugdosódott közülük? Náluk ezt megoldották. Rendőri túlkapás? Melyik egység? Ki a parancsnok? Jó, megva a helyszíni főnök, az rögtön kirugva, aki ott volt a csapatban mind figyelmeztetés, ha még egyszer gyanús esete keveredne, akármelyik csapatban kirúgás autómatikusan. Pont, ennek így kell működnie.

VIKUNYA 2009.03.18. 12:00:59

jogtalan de hasznos

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.18. 12:01:21

Turul véleménye vitatható, mint minden vélemény.

De emögött hátsó szándékot vagy utasításra való cselekvést látni, az egyszerűen nevetséges.

Azt hittem, a Reakció olvasói mind értelmes, disztingválni képes emberek, de látom, a radikalizálódó közhangulat elkezdte úgy átmosni az agyak egy részét, hogy kialakultak szent tehenek, amiket és akiket nem lehet bántani, vagy megkérdőjelezni kijelentéseiket.

Rossz hírem van: lehet. Az biztos, hogy itt senki nem fog a Jobbik elvárásainak megfelelni: volt, van és lesz is olyan dolog, amiben egyetértünk a radikális jobboldallal, és ugyanígy vannak dolgok, amivel viszont soha.

Akinek ez nem tetszik, az ne olvassa a Reakciót, van elég fórum az ő igényeikre szabva is.

fapuma 2009.03.18. 12:03:08

MK-nál valami nincs rendben. Ezt minden normálisan gondolkodó ember látja. Akkor lenne hiteles, ha ugyanolyan hévvel kiállt volna egy-két kockakővel megdobott és megsérült rendőr mellett is ,mint azok mellett,akik csak a balhét keresik és provokálják a rendőröket, terrorizálják azokat, akiknek nem tetszik a viselkedésük.

Muad\\\'Dib 2009.03.18. 12:03:11

@ergé:
Nem kell egyetérteni velük. Csak kissé érdekes, hogy az előző pár évben nem tűnt fel senkinek, hogy képviselőjelöltnek hívja magát mindnki aki listán szerepel. Szigorúan Morvai Krisztina érdemelte ki, hogy ezért lehülyézzék...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.03.18. 12:05:20

@ergé:

"Azt hittem, a Reakció olvasói mind értelmes, disztingválni képes emberek"

Te tényleg ezt hitted? Szegény, naív ergé...

;)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.18. 12:06:30

Muad, én nem tartom lényeges problémának, hogy hivatalosan képv.jelölt vagy sem.

MK nem lehülyézve van, de Turul nem biztos abban, hogy minden úgy történt, ahogy MK mondta - ahogy látszik, MK két alkalommal mást állított, hogy mi történt.

Morvai tanított engem és jó tanárnak ismertem meg. Sajnálom, hogy jó ideje kukaborogatókkal menetel az utcákon. Egy éve írtam:

reakcio.blog.hu/2008/03/16/rugdalozo

szpal 2009.03.18. 12:08:19

jogilag nem jelölt, de mivel január óta köztudott róla, hogy Jobbik-listavezető, lehetett valami enyhe célzatosság a rendőrség részéről, hogy őt is meglökték/fellökték/megütötték/kiszorították.
Nyilván jogászként tudja MK, mi a helyzet, de politikusként ügyesen mutatta meg a radikálisoknak, hogy igen, veletek vagyok, a legnehezebb helyzetekben is. És ez tetszik, a mérsékelt Jobbik-szavazóknak is, jusson eszünkbe 2006. október 23-a, amikor OV elmondta az aznap már megtörtént durva dolgokra egyáltalán nem reagáló, népszavazásos beszédét, majd mindenféle figyelmeztetés/felhívás nélkül, "BEÜLT A PÉNCÉLAUTÓJÁBA, ÉS HAZAMENT", és egész este otthon volt. Lehet választani, kinek melyik tetszik. Tisztelet a kivételnek, Révész Máriusznak.

88wx335dsf 2009.03.18. 12:10:41

@daito:

A törvénytiprással mi van?

fapuma 2009.03.18. 12:14:39

@szpal: Révész Máriusz, mint kivétel? Ja és tisztelet!? Az egész egy vicc! Ez az egész ország röhejes! Tényleg azt gondolja bárki, hogy pár száz hőbörgő, kukaborogató, gyujtogató, piroshajasálarc mögé bújó idióta fogja megmondani,hogy mi a jó az országnak?????? NEVETSÉGES

F. A. Hayek 2009.03.18. 12:16:25

Gratulálok ehhez a bejegyzéshez. Esetleg mottóként Kuncze aranyköpését lehetett volna idézni, hogy "engem nem vertek meg, mert nem mentem oda".

Végtelenül gusztustalan hajuknál fogva előrángatott, a Népszava szintjén jogászkodó érvekkel megtámadni Morvai Krisztinát (vagy bárkit), aki az ellenzékiekkel szemben sokadjára megmutatkozó, indokolatlan rendőri brutalitás áldozata lett.

Nehéz eldönteni, hogy a "mértékadó értelmiségieknek" való megfelelés vágya szüli-e az ilyen bornírt cikkeket, vagy tényleg az zavarja a legjobban Turult, hogy nincs jogerős bírósági vagy közigazgatási határozat arról, hogy Morvai a Jobbik EP képviselőjelöltje. A második eshetőség az aggasztóbb.

Az mindenesetre biztos, hogy egyetlen fasizmustól rettegő, "minden politikus ugyanolyan, de én az mszp-re szavaztam" típusú baloldali szavazatát sem lehet megcsípni ezzel a taktikával, viszont nagyon elbizonytalanít mindenkit, aki elvi okokból szavaz a Fideszre. Bízom benne, hogy Turul esetében csak partvonalon túli bekiabálásról van szó.

FuRaCe 2009.03.18. 12:18:06

A főkapitány büszkén sajtótájékoztatót tart, hogy a rendőrség jól végezte a munkáját. Sikerült megvédeniük az ünnep szellemét.
Milyen ironikus, hogy akiket szolgálnak többek között 1848 március 15.-e szellemét veszik 20 éve semmibe.
Eladni a magyar földeket, javakat, a többségi társadalmat nyomorba dönteni, a középosztályt letaszítani, a magyarokat tizedrangúként kezelni, szétverni a honvédséget, egészségügyet, oktatást, mezőgazdaságot, ipart és egy kiszolgáltatott fogyasztói társadalmat létrehozni - számomra nem hazaszeretetre utal. Nem hinném, hogy ezért harcoltak elődjeink.
A rendőrségnek a hazát kellene szolgálnia (naivan mondom), ehhez képest egyre inkább úgy tűnik egy élősködő politikai csürhét szolgál. Akik félnek. Talán mert van veszteni valójuk és tudják, látják hogyan bántak és bánnak el a hazaárulókkal.
Bűnözők, brutális gyilkosok esetén megy az okfejtegetés az elkövetők javára, hogy vajon miért tehették. Elmeorvos, szakértők, pszihológus bevonásával főműsor időben.
Ha a városban eldob valaki egy tojást, felgyújt egy kukát ott nincsen okfejtegetés, mocskos csőcselék, akik veszélyeztetik Magyarország útját Európába. Micsoda aljas ferdítés.
A rendőrség határozottan lép fel ha a kormányról és fegyvertelen ellentüntetőkről van szó. Az igazi fegyveres bűnözők pedig szabadon, jólétben a szemük előtt garázdálkodnak.
Nem értem miért kellett bekeríteni az embereket és miért nem hagytak nekik szabad utat.

88wx335dsf 2009.03.18. 12:18:29

@fapuma:

"Akkor lenne hiteles, ha ugyanolyan hévvel kiállt volna egy-két kockakővel megdobott és megsérült rendőr mellett is ,mint azok mellett,akik csak a balhét keresik és provokálják a rendőröket, terrorizálják azokat, akiknek nem tetszik a viselkedésük."

Miért?

A rendőrnek ez a feladata, erre képezték ki, ezért van nála fegyver és ezért visel védőeszközt. A rendőr azért van, hogy betartassa a törvényeket a rá IS vonatkozó törvények betartásával.

Te összekevered a törvénykezést a saját vágyelvű gondolkodásoddal.

Értsd meg, hogy se a rendőr, se a tüntető, se te, se én nem vagyunk jogalkotók.

szpal 2009.03.18. 12:21:06

@fapuma: Révész Máriusz olyan szempontból kivétel, hogy oda ment a rendőrökhöz, és számon kérte őket, hogy miért verik/lövik népet. Azóta számos fórumon, index, Papp-jelentés, stb. tisztázódott, hogy nem a "hőbörgő, kukaborogató, gyujtogató" idiótákat lőtték, sőt, igazából azokat sem lehet lőni 20 m-ről fejre leadott lövéssel. És nem is fogják megmondani, mi a jó az országnak. Lesz egy program, ami kb. annyi, hogy minden bűnöző cigányt a börtönbe, lehet erre szavazni, oszt jó napot.

nénike · http://mandiner.hu 2009.03.18. 12:23:30

@F. A. Hayek:

M. K. nagyobb magamutogató, mint Terry Black, azzal a különbséggel, hogy Rácz Károly nem hivatkozik arra, hogy ő EP képviselőjelölt. (Az MKP jelöltje!)

Ács Ferenc 2009.03.18. 12:24:10

@F. A. Hayek: "Az mindenesetre biztos, hogy egyetlen fasizmustól rettegő, "minden politikus ugyanolyan, de én az mszp-re szavaztam" típusú baloldali szavazatát sem lehet megcsípni ezzel a taktikával, viszont nagyon elbizonytalanít mindenkit, aki elvi okokból szavaz a Fideszre."
Hayek, Turul nem képviselőjelölt, hanem újságíró. A posztjával nem szavazatot akar szerezni, hanem elmondja a véleményét. Amit egyébként sokan osztunk.

szpal 2009.03.18. 12:25:49

a Jobbik rendezvényén a szervezők kérésére emeltek ki a rendőrök két simaszkos balhés alakot, a kuruc.infóra se tették fel az Ellenállók Kiskátéját, 15-én autót sem gyújtottak fel, szóval a radikálisok igyekeznek visszafogottak lenni, ami a júniusi siker fontos előfeltétele.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.18. 12:26:35

ez az első reakciós bejegyzés, amivel tökéletesen nem tudok azonosulni, egyetlen mondatával sem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.18. 12:29:25

@F. A. Hayek:

"a "mértékadó értelmiségieknek" való megfelelés vágya"

Szerintem alapvetően ez áll az ehhez hasonló bejegyzések hátterében:-(

A rendszerváltozás óta lassan a harmadik friss értelmiségi "garnitúrat" hagyja el az iskolapadokat, akiket végletesen megmérgezett ez a csattanós maszlag:-(

ü
bbjnick:-(

zoli29 2009.03.18. 12:31:16

Egy valamiben hadd védjem meg Turult (habár nincs rászorulva):

Ő azt emelte ki a post-ban, hogy Morvai azért fordul az EP-hez, mert szerinte őt EP-kéviselő-jelöltségi minőségében támadták meg a rendőrök.
Habár én sem vagyok jogász, de az szerintem is egyértelmű, hogy hivatalosan még nem lehet képviselő-jelölt Morvai (mint ahogy senki nem az még), ezért jogi értelemben ez az érvelés MK részéről valószínűleg nem állja meg a helyét, az Európa Parlament pedig valószínűleg nem fog tudni mit kezdeni a levelével.

Azt viszont fenntartom, hogy a konkrét rendőri fellépéssel kapcsolatban nem Morvai utólagos értelmezése a leglényegesebb mozzanat, hanem az, hogy eleve miért kötöttek bele a rendőrök a békésen vonuló tömegbe.

tevevanegypupu 2009.03.18. 12:31:37

Mindenesetre Morvai Krisztina helyzete nem irigylesre melto. Es ha esetleg bekerul az Europa Parlamentbe valoszinuleg meg jobban haragszanak majd ra jobb es baloldalon. Viszont azt hiszem nem o a legfeltunobb es legmagamutogatobb politikai szferankban. Vannak akik sokkal nagyobb kart okoznak Magyarorszagnak mint egy kepviselojelolt. Morvai emberi jogokrol beszel, olyan embereket is probal vedni, akik nem tetszenek politikai szempontbol sokunknak. De oket is megilleti vedelem eppen ugy mint azokat az embereket, akiket egy mar az Europai Parlamentbe bejutott kepviselono ved nagy vehemenciaval.

vizipipa 2009.03.18. 12:31:44

Turul, bizony leszerepeltél.
Nem egyszerűen azért, mert egy esemény mellékes motívumáról írtál. Érveidet darabokra szedték, ezt már csak te nem látod.
Néhány hónappal ezelőtt a Reakció egy másik írását húzták le az olvasók. Jónéhány reakciós vállt vállhoz vetve védte a mundér becsületét - hiába.
Akkor tettem fel a kérdést: mi van, a Reakció nem bírja a kritikát? Te, szinte mosolyogva felelted: a Reakció mint olyan igen, az egyes szerzők már kevésbé.
Most te voltál az érintett. Nem védtek olyan lendületesen a reakciósok.
A Reakció mint olyan, most is jól bírja a kritikát, igaz? Te mint szerző már kevésbé.

ampierre 2009.03.18. 12:34:57

@Fekete Pákó: Úgy érted, "Ki a tokom?"
:)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 12:35:08

Turul, ritka eset, de most nem értek veled egyet.

Vélelmezhető, hogy nem elhanyagolható a Jobbik körül gyülekező politikai közösség. Ők minden bizonnyal képviselőjelöltjüknek tartják Morvai Krisztinát, annak ellenére, hogy ez hivatalosan még nincs így. Szerintem szőrszálhasogatás ezt megkérdőjelezni, a Jobbik vezetői, tagjai és támogatói közül senki nem emelte fel a szavát ezen megjelölés ellen.

Íratlan szabály kéne legyen, hogy a társadalmi együttélés minimális szabályainak eleget tevő politikai közösség emblematikus alakjait a karhatalom tartsa tiszteletben és inkább óvja, mintsem támadja. Itt most lényegtelen, hogy Krisztina asszonyt mennyire verték meg vagy megverték-e. A lényeg az, hogy a rendőrségnek még a gyanú árnyékát is kerülnie kellene.

És óriási a különbség, hogy megdobok tojással egy nekem nem tetsző politikust és fújjogok rá, vagy rendőröket küldök rá, hogy megfélemlítsem. Azért is, mert előbbi nemcsak de jure, hanem de facto is büntethető. A rendőröknek azért is kellene nagyon vigyázni, mert utóbbi esetében a felbújtás nem bizonyítható, ám az ellenkezője még kevésbé, így a hatalom képviselőin akkor is rajta marad a politikai erőszak bélyege, ha tényleg csak szerencsétlen egybeesésről van szó.

fapuma 2009.03.18. 12:36:12

@88wx335dsf: Igazad van. Nem részleteztem,hogy azokra a rendőrökre gondoltam,akik még a TV ostrománál,illetve az azt követő napokban sérültek meg, amikor gyakorlatilag azt se tudták,hogy mi történik és az események után kullogtak. De végül is mindegy, mert nekem az összes " jogvédő" hamis. Nem szeretem azokat, akik csak a saját jogukat ismerik el. MK ilyen. Szerintem.
És azok a tüntetők is ilyenek, akik a felszólítások ellenére is tovább csinálják a balhét csak azért,mert mondjuk az ilyen MK féle nagyon okos,nagyon jogászvagyok emberek azt mondják, hogy joguk van rá. Kérdezem, hogy nekem nincs jogom a 7 éves gyerekemmel márc. 15-én nyugodtan végigmenni a különböző rendezvények helyszinein és megmutatni neki,hogy mi hol történt azon a napon, amit ünnepelünk? Van, csak nem merek vele már évek óta ilyenkor kimenni ezekre a helyszínekre, mert attól tartok ,hogy bármikor történhet olyan, amiben nem szeretnék részt venni. Arról nem is beszélve, hogy kiábrándító lenne állandóan arra válaszolgatni, hogy ez a bácsi miért fütyül? Ez a néni miért kiabál? stb. Szerintem nem keverek össze semmit, csak úgy gondolom,hogyha valaki jogvédő, akkor az mindenkinek a jogát védi és tiszteletben is tartja. ENNYI

Yeto 2009.03.18. 12:38:14

Úgy képviselőjelölt, ahogy jogvédő. Álmában.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 12:38:27

@vizipipa:
Valóban, a kommentelők közül szinte senki nem értett egyet a véleményemmel. De az, hogy ennek ellenére kitartok mellette, azt jelentené, hogy nem bírom a kritikát?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 12:42:16

@Elpet: @triumphator: @F. A. Hayek:
Más a véleményem, ennyi. A kommentek alapján simán elképzelhető, hogy nem nekem van igazam.
(De nagyon meglepett, hogy ebből milyen messzire menő következtetéseket vontak itt le jó páran. :))

plastik02 2009.03.18. 12:43:54

azért kemény, hogy a városban üvöltöző, minden kapualjat összehugyozó részeg horda az mindig szerencsétlen áldozat akivel elbánik a felülről irányított rendőrterror, de a belvárosban élő emberek nyugalma, a járókellők biztonsága az meg kurvára nem érdekel senkit.
ki nem szarja le, hogy lefújták őket, amiért rendőrőrökre támadtak? mit akartak az éjszaka közepén tömegbe verődve, kormányt váltani?
komolyan elképesztő ez a hisztéria már néha...

zoli29 2009.03.18. 12:44:48

@Elpet:

"A rendőröknek azért is kellene nagyon vigyázni"

Az a baj, hogy nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy a rendőrségnek már nem kell vigyázni, mert a hatalom (és a média egy része!) támogatja őket a jogsértésekben.

1. Amikor az igazságügyi államtitkárt interpellálták március 15-ével kapcsolatban, ő ahelyett, hogy szigorúan jogilag ítélte volna meg a helyzetet, a tüntetők lelkiállapotáról tett cinikus megjegyzéseket, a szocik meg harsányan röhögtek ezen.

2. Kálmán Olga pedig az Egyenes Beszédben gondolatrendőrségesdit játszott, mondván hogy a két transzparenses gyerek biztos nem a 12 pont második pontjára gondolt, hanem arra, hogy Gyurcsány mondjon le, ezért szerinte innentől nem is érdemes arról beszélni, hogy amúgy jogszerű volt-e az előállításuk.

szpal 2009.03.18. 12:46:24

@Yeto: a Civil Jogász Bizottságban nemcsak Morvai, hanem más jogászok is, pl. Dr. Völgyesi Miklós, Dr. Szöőr Anna, Dr. Kabódi Csaba (ELTE), Dr. Horváth Attila (ELTE) és persze Gaudi-Nagy Tamás is benne volt, a jelentésük megjelent könyvben és DVD-n is, vetítették az idei filmszemlén is. Tehát Morvai igenis jogvédő.

fapuma 2009.03.18. 12:46:58

@szpal: Az rendben van (illetve nincs rendben), hogy nem a kukagyujtogatókat lőtték, de elnézést, ha egy ilyen helyzetben azt látom ,hogy nem mehetek arra amerre szeretnék, akkor nem megyek arra és kész. Ez ilyen egyszerű! Én voltam már az USA-ban és Németországban is olyan helyzetben, amikor a rendőrök azt mondták, hogy erre nem mehetünk és nem sok ember volt aki azt mondta, hogy de mi erre megyünk azért is mert nekünk jogunk van. Ott is csak azok mentek szembe a rendőrökkel, akik a balhét akarták. Meg is kapták!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 12:47:06

@TuRuL_2k2:

Igen. Más a véleményünk, ez ennyit jelent, és semmi többet. Majd legközelebb meg egyetértünk. Meg lehet az ilyesmit szokni. Nem kell attól megijedni, hogy nem pont egyformán látunk mindent.

sutyerák 2009.03.18. 12:48:18

Mogorvai Hisztina egy megtébolyult liba.
Szóltam.

Rob67 2009.03.18. 12:48:44

@freehckr:
Tudod mit nem értek bátyám?
Engem mi a faszért nem fúj le senki semmilyen gázzal?
Nem vagyok MSZP szimpatizáns, sem zsidó, sem egyéb munkásőr.
Csak egy egyszerű budapesti webtervező.
Na ezek miért nem kapnak?
Miért csak az ELTE picsái és a politikusok és a többiek?
Ez a bűncselekmény.
A magyar alkotmány szerint bármilyen megkülönböztetés jogellenes.
Akkor itt én vagyok az áldozat bocsika.
Hol van a tőgye és hol a szarva?

Konyvorszag 2009.03.18. 12:49:40

Most őszintén, nem mind1, hogy mit hadovál ez a szerencsétlen, elmebeteg Morvai?

tevevanegypupu 2009.03.18. 12:49:57

Nem lattam a videon, hogy kapualjakat "hugyoztak" volna le, azt sem, hogy reszegek lettek volna es azt sem hallottam, hogy kiabalnak. beszelgettek. Es jol nezunk ki, ha csoportban nem mehetunk az utcan, nem nevethetunk hangosan..Lattam mar kapatos tarsasagokat, akik valoban kiabaltak eleg kozonsegesen, belekotottek jarokelokbe es estenkent felelemben tartottak egyes utcak lakoit evek ota. Erdekes, ott rendort nem lattam..pedig sokszor meg hivtak is oket.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.18. 12:50:45

@TuRuL_2k2:
jó, jó, nincs ezzel semmi gond. nekem személyesen nem ez a véleményem. ráadásul most először futottam bele itt egy olyan bejegyzésbe, amiről alapjaiban gondolom azt, hogy téves alapokon nyugszik. ez van.

daito 2009.03.18. 12:53:10

@88wx335dsf: Melyik törvénytiprásról beszélsz? Egyébként nem szeretem ezt a szót. Vagy a törvényeknek, szabályoknak megfelelően járunk el, vagy törvénytelenül/szabálytalanul járunk el. Ez a tiprás, kicsit túlzó, egy jogszabályi, technikai kérdés esetében.

@Muad\\\'Dib: Őszinte leszek hozzád, Nagyon pontosan azonosítható lett volna az, hogy ki és mit követett el, akkor és ott 2006-ban. Azonosítószám nélkül. Pontosan, ahogy leírtad. De nem is arról írtam, hogy nem lehet a rendőrökkel szemben jogos retorziót használni. Arról írtam, hogy máshol sem finomabbak eljárás közben. (Ugyanis a módszertan, eszközök meglepően azonosak az országokban, ezért is röhögök az izraeli vízágyúzós szövegeken. Basszus, az izraeli eszközök, fegyverek, igenis jók.)

Erre írtam, hogy tanulási folyamat ez az egész társadalomnak. Nekik rendőröknek, nekünk civileknek is, de a politikusoknak.
Nálunk alapvetően az a gond, hogy a politikusok tanulási képessége, ööö, gyengébb. OK? :) Egyrészt, nem kell mindent agyon ünnepelni, szónokolni, ehhez nem kell mindig rendőr, nem kell minden rendezvényt egymás hátára szervezni, és különben is, el tudok képzelni ünnepséget politikus nélkül.

Valamint a demokráciák arról ismertek, hogy az erőszak szervezetek felett van külső kontroll. Ehhez kell a politika. Namost nálunk van politikai kontroll, csak ez az aktuális hatalmon lévő irányító, szabályozó keze; tényleg szerencsésebb, ha a pártok vegyesen kontrollálják ezeket a szerveket. (Persze ez sehol sem megy könnyen, ezért van az, hogy inkább tőlük valamennyire független civilek kezére adják a dolgot, akkor nincs vita.)
Namost két gond van. Egyrészt, nálunk a politikai elit jelentős része menthetetlenül idióta, buta, lusta, korrupt, félbűnöző.
Másrészt, nálunk még nem megy az oldalfüggetlen, civil jelleg. Hiába vagy az, hiába teszel-dolgozol úgy, ha véletlenül nem tetszik a balosnak, amit csinálsz, akkor szemét fasiszta, fideszes, antiszemita, revízionista, orbánista, miépes, terrorista, demokráciaellenség vagy. Ha a jobbosnak, akkor minimum hazaáruló. Esetleg zsidó, liberális, komcsi, tolvaj, tolvajbérenc (ez vajon mi lehet?), zsidóbérenc, hazug, cigány, moszkovita, korrupt, fletóimádó, ávós, akármi vagy.

Tudod, ez is olyan megegyezés alapú valami lett volna, ami nem jött össze az elmúlt 15-20 évben, mint oly sok más. S ez is olyan valami, amiben nem is erőltették meg magukat a pártok, politikusok. (Most arról ne beszéljek, hogy mennyivel kívánatosabb parlamentben bizottságost játszani ilyen témában, súlyos milliókért, tét nélkül, mint rábízni külsősre, legálisan, negyedannyiért.)

(Mert lehet fikázni a rendőröket, de azért azért az elmúlt 4 évben sokat fejlődtek biztosítás, oszlatás terén. Egyébként: ez is a munkájuk. Ha a kedves politikus réteg, meg hivatalnok réteg ennyit fejlődött volna az elmúlt 4 évben saját háza táján... hijnye. )
Ne tessék elfelejteni, hogy számos demokrácia szemszögéből fontos törvényünk régi. Igen, az Alkotmány, a gyülekezési, a sztrájk törvény mind-mind idejétmúlt vackok; nem vagyunk képesek túllépni rajtuk, újakat alkotni. A politikai elit képtelen erre. Toldozgatják, foldozgatják; amikor helyzet van, akkor meg oldja meg a rendőr kint az utcán, aztán vagy a "demokratikus köz" vagy a feljebbvalók szedik ízekre.

Namost, egyetértek a post írójával; jogos a felvetés. Ahogy egyes reagálókkal is, ez tényleg csak nüansz. Sajnos nem vagyok meggyőzve arról, hogy ha ez az ügyvédhölgy kerülhetne hatalom közelébe, jobban figyelne az ilyen nüanszokra. :)
De erről szól a demokrácia, nekünk is még tanulni kell, ezért is helyes a poszt. :)

molaris 2009.03.18. 12:53:39

@sutyerák:
És Te, mi vagy? Mert ezt a fergeteges érvelést nem bírom követni.

Rob67 2009.03.18. 12:55:39

@fapuma:
Maximálisan egyetértek Veled.
Szégyen és gyalázat, hogy a 8 éves gyerekem nem tudja lassan mi a március 15 és a többi állami ünnep, mert életveszély elvinni bármely nyilvános ünnepségre.
Marad a Tv. És ott mit lát?
Felborogatott autókat, égő kukákat, hőbörgő tömeget.
Neki ez az ünnep.
Golyót az össze állatnak amelyik randalírozik az utcán.
Engem nem érdekel jogvédő, ELTE góré, politikus, jobb vagy baloldali vezető vagy vezetett.
Morva, Budaházy vagy a tököm tudja Kisjóska.
Gólyót, kötelet. Miattuk nem vihetem ki az utcára a gyerekemet.
Persze ettől még én sem birom a Gyurcsányt, csak nem megyek le állatba.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 12:57:17

@triumphator:
Persze, megesik az ilyen.

A kommentek alapján úgy érzem, arányt tévesztettem. Ebben az is közrejátszik, hogy az én fejemben a tegnapi posztommal együtt állt össze a mostani, míg a hozzászólók jelentős része csak ezt olvasta, így azt nem veszi figyelembe, hogy 17-én mit írtam a 15-én történtekről.

pirostornacipő 2009.03.18. 12:59:10

Morvai és emberi jogok? Hol van az már!

Most már csak a magukfajtának vannak emberi jogaik. (szóval kicsit leszűkültek az emberi jogok a magukfajta emberekre, az egyetemességnek kampec).

Hogy kik a magukfajták?

Az elég egyértelmű a feket ingből meg a náci zászlókból, massírózásból és egyéb szimbólumokból, amelyekkel zaklatják a környezetüket.

És persze amit mondanak az eléggé felrakja őket az "emberi jogok" térképre. Mint emberi jogsértők. Nagyon furcsa az, amikor egy társaság, amely más, tőlük különböző embercsoportokat nyiltan szeretne eltüntetni a föld színéről, emberi jogokra hivatkozik.

Most meg még az EU-ba is elmennek, hogy ott is képviseljék az EU-ellenességüket. EU oszolj!, ezt fogják képviselni, mint európai érték. Nagyszerű.

Van egypár ember Morvai környékén, akit nagyon sajnálok. Pl. a családját. Azoknak nem lehet most túl könnyű az élete.

szpal 2009.03.18. 12:59:21

Lesz EP-listavezetők tévés vitája?
Elképzelem Göncz Kingát, Schmitt Pált, Szent-Iványi Istvánt, Bokros Lajost és Morvai Krisztinát együtt, és azt mondom, egy bizonytalan szavazót Morvai képes lehet megszólítani.

Ács Ferenc 2009.03.18. 13:04:32

@Konyvorszag: "Konyvorszag 2009.03.18. 12:49:40
Most őszintén, nem mind1, hogy mit hadovál ez a szerencsétlen, elmebeteg Morvai?"

A hívei és védencei zúzzák szét a fővárost a nemzeti ünnepeken, tehát részben azért legalábbis nem érdektelen.

szpal 2009.03.18. 13:06:13

@pirostornacipő: van pár EU-ellenes párt az EP-ben. Max. lesz még egy. És pl. van egy "állam-ellenes" párt (SzDSz) is a magyar parlamentben. Nincs itt semmi gond.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.18. 13:06:54

@szpal:
Efelől erős kétségeim vannak. Morvait hanghordozása és túlérzékenysége sem teszi túl rokonszenvessé egy televíziós vitában. A szavazatszerzéshez pedig a szimpátia csak az alapfeltétel, többre van szükség.

szpal 2009.03.18. 13:09:55

Azoknak pedig, akik szerint pedig Morvai nem normális, idegbeteg, őrült stb., csak szólnék, hogy ilyen képességekkel sokkal többre is lehet vinni Mo-on: lehet az ember pl. miniszterelnök.
www.hirszerzo.hu/cikk.orban_evidens_kozkeletu_dolog_hogy_gyurcsany_ideggyenge.38684.html

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.03.18. 13:14:54

@Muad\\\'Dib:
Ìgy van… Èppen ezért egy alsóéves egyetemista hülyegyereket kérünk a történelem magyarázatához, mint ami te is vagy, akinek –nem sok- egy fillér adója az államkasszában nem landolt, mert az anyjáék tartják el. Ìgy társadalmunk nem csak történelmi-, de egyszerre építöjellegü segítséget is kaphat töled…

F. A. Hayek 2009.03.18. 13:19:32

@nénike: Csak Terry Black-kel és Turullal szemben Morvai Krisztina elég komoly munkát fejtett ki az ellenzékiekkel - többek között a Fidesz-tüntetés résztvevőivel - szemben elkövetett jogsértések feltárásáért, szankcionálásáért. Ezt a szerepvállalást, az érveit, a módszereit és a fellépését természetesen lehet kritizálni. De abban a kontextusban, hogy a rendőrök sokadszorra teljesen indokolatlanul vegzáltak ellenzéki "jogalanyokat" (Turul jogászi géniuszt felvillantó megfogalmazását idézve), ez a lenéző, gúnyos hangnem inkább a Népszabadság vagy a Népszava gusztustalanabb cikkeit idézi.

@Ács Feri: Ez elég szomorú, mert ha újságíróként azon dolgozna, hogy minél több embert meggyőzzön arról, hogy a Fideszre szavazzon, legalább azt lehetne mondani, hogy dicséretes a szándék, csak rossz a kivitelezés. De ha ezek az érvei tényleg elvi megfontolásból fakadnak, az nem vet túl jó fényt a Reakcióra.

Ács Ferenc 2009.03.18. 13:30:12

@F. A. Hayek:" Ács Feri: Ez elég szomorú, mert ha újságíróként azon dolgozna, hogy minél több embert meggyőzzön arról, hogy a Fideszre szavazzon, legalább azt lehetne mondani, hogy dicséretes a szándék, csak rossz a kivitelezés. De ha ezek az érvei tényleg elvi megfontolásból fakadnak, az nem vet túl jó fényt a Reakcióra."

Várjál, valamit keversz, az a pártaktivista, amire te gondolsz.
Egy újságnak és egy újságírónak más a dolga.
Az, hogy a jobbikosok vagy más szélsőségesek szemében mi vet jó fényt a Reakcióra, én leszarom, de ez a magánvéleményem, nem akarok más nevében beszélni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.18. 13:30:13

"Azoknak pedig, akik szerint pedig Morvai nem normális, idegbeteg, őrült stb., csak szólnék, hogy ilyen képességekkel sokkal többre is lehet vinni Mo-on: lehet az ember pl. miniszterelnök."

@szpal: a számból vette ki a szót:-D

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2009.03.18. 13:37:58

@szpal:
Az hiszem nem sok embert tudna Morvai maga melle allitani egy vitaban. Eleg rossz szonok es nagyon rosszul beszel, valahogy nem a lenyeget mondja. Biztos, hogy sok esetben igaza van, de rosszul vedelmezi az igazat. Es lehetne kicsit kiegyensulyozottabb, mert ha valoban sor kerulne egy ilyen jeloltek kozotti beszelgetesre, tobben lesopornek a szinpadrol.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 13:42:30

@Rob67:

Gyurcsány elérte amit akart a hozzád hasonló sötét népet szépen manipulálja. Nem azt a kérdést teszitek fel sötét barmok, hogy , miért is van ez a diktatórikus visszarendeződés egy-két száz ember miatt, akiket bármelyik nyugat európai országban civilizáltan letudnak reagálni, hanem jöttök a hülye klissékkel.

Huligánok mindenhol vannak tök mindegy politikai jelszavak, focimeccs, vagy vallási okokkal törnek zúznak azokat célzottan kiiktatják. Nem pedig kollektíve szeparálják el, és terrorizálják a lakosságot.

Itt is már évek óta látszik , hogy ugyanaz a mag balhézik fényképeken, videókon ugyanazok az arcok mégsem történik semmi. Miért történne? a gyurcsányizmus a maga szempontjaiból tökéletesen felhasználja őket.

@fapuma:

Szóvá tették .. a felelősök kitüntetést, és zsíros nyugdíjat kaptak a fő felelős meg szépen mosolyog a kormányfői szélben.

F. A. Hayek 2009.03.18. 13:42:50

@Ács Feri: Úgy látszik nem sikerült megértened amit írtam.

Én sem tudom mi vet rossz fényt a Reakcióra a jobbikosok vagy más szélsőségesek szemében. De többek reakciói alapján azt látom, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága iránt elkötelezett, polgári értékrendet vallók szemében Turul cikke nagyon.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.03.18. 13:44:00

Mostmár lehetne a Morvai krízis után valami valóságos probléma is, mert az mindekinek tiszta, ha más ment volna azon az útvonalon ő is ugyanúgy jár.

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 13:45:18

@tevevanegypupu:

Jó engem már a hanghordozása is idegesít az a vékony állandó hisztire készülő beszédstílus ... meg többnyire mostanság marhaságokat beszél, de ebben az esetben ez lényegtelen. Budapesten egy bejelentett rendezvényről vonultak el kussban a járdán , rendezetten ... mire felsőbb utasításra egy rendőrösztag körbekapta őket, majd befenyítette. -

Nápolyi maszti 2009.03.18. 13:47:13

Ezek a fickók, akik szétb...sszák az összes ünnepet -- valóban, normális ember a gyerekével elbújik, régen mi is a Márc. 15-e téren sütkéreztünk, meg huszárokat néztünk a fiammal, most a négy fal között dekkoltunk --, szóval ezek a barmok olyanok, hogyha melléd kerülnek a buszon, lesütöd a szemed, nehogy egy óvatlan szemkontaktussal provokálni merészeld őket. Van az elmebeteg, tarsolylemezes turbómagyar, és van a bomberdzsekis, kopaszfejű, színtisztán agressziópárti neo-nyilas (illetve a kettő mutációja). Na most odakeveredik közéjük ez a harsány, zakkant nő, önjelölt csúcspolitikus (listavezető!), és meg van lepve, hogy lefújják. Hát ez vicc, menjen a pécsába.

szpal 2009.03.18. 13:48:05

@tevevanegypupu: igazad van, tényleg be kellene Morvainak iratkoznia még valami média-tréningre. Viszont a fodrásza egyeNlőre jobb, mint Göncz Kingának, és ez is számít. Vagy?

Carnivora (törölt) 2009.03.18. 13:52:39

@Nápolyi maszti:

A legviccesebb meg te vagy ... akinek mindezt a baromságot az agyába építették. Végülis elérte Gyurcsány a célját. Éppen, ezért hagyja tevékenykedni Budaházyékat ... -

A Kárpátok Ostora 2009.03.18. 13:57:38

Katerina Jacques cseh zöldpárti politikusnőt antináci tüntetésen verte el, de rendesen, egy rendőr, miközben Jacques a kormánynak dolgozott.
Mi a tanulság?
a) Aki rendőrnek megy, állat.
b) Szó sincs politikai indítékról, milyen kormáynnak hiányzik egy ilyen béna botrány?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.18. 13:59:49

hahó agyhalottak, akik a gyerekükkel otthon dekkoltak...

én a barátaimmal és 15 gyerekkel egy jót túráztunk a nógrádi várnál...
kitűnő hangulat volt és nagyon jól sikerült, pedig ittasak is voltak köztünk, meg olyanok akik fennhangon gyurcsányit a halál retek f?szára küldték...
de aki seggfej az szívjon a négy fal között, csak a gyerekét sajnálom... :((

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 14:04:39

@Moldávia Bánata: Azért azt elmondhatjuk, hogy a "magyar" "rendőrségnek" nem ez az első balhéja. Ha az lenne, lehet hogy én is mártíriuszoznám Morvait.
A gond az, hogy a cél egyrészről a tüntetők (az összes) démonizálása másrészt a megfélemlítés.

Itt nem egy-két hibáról túlkapásról van szó, hanem szándékos terrorról. (Ezért idegesít hogy Turul egy jogi finomságra hivatkozva rozmárkodik. Főleg hogy az előző cikkével ellentétben ez kikerült az indexre is, (mik vannak), amiről persze tényleg nem ő tehet.)

Úgy látszik a termés szépen lassan beérik. Már a reakción is. Pl 100 barom összemosása az összes tüntetővel. (Akiknek az átlag iq-ja szvsz mostanában tényleg nem éri el a 100at, de legalább csak verbális környezetszennyezést művelnek.)

Ács Ferenc 2009.03.18. 14:06:56

@F. A. Hayek: szerintem meg te nem érted, hogy egy újság feladata nem a kampányolás, vagy az, hogy tekintettel legyen bármilyen párt vagyí "oldal" vélt vagy valós, éppen aktuális érdekeire. (Most mellékes, hogy "az egységes jobboldal" egy fából vaskarika.) Az pedig, hogy Morvai akármilyen párti hívei berzenkednek a kollégám posztján, engem nem izgat.
Nem berzenkedtek, amikor a védencek a Hősök tere méregdrága térköveit tették tönkre, az Andrássy út padjait égették el, vagy autókat borogattak és gyújtogattak. Akkor sem hangoskodtak, amikor rendőröket támadtak meg.
Morvai sem berzenkedett.

Ács Ferenc 2009.03.18. 14:12:50

@ufó - hoppmester a Fuckingham Palotában:" hahó agyhalottak, akik a gyerekükkel otthon dekkoltak...

én a barátaimmal és 15 gyerekkel egy jót túráztunk a nógrádi várnál..."

A nógrádi várat én is szeretem.
Csakhogy ennek alternatíva-szinten kell felmerülni, tehát a. Kirándulás. b. Megnézni a huszárokat Pesten, anélkül, hogy bárkinek is féltenie kellene a családját közben.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 14:15:47

@Ács Feri: Lehet, hogy Morvai azért nem berzenkedett mert az államnak van Xezer milliárdos költségvetése és botor mód úgy gondolta, hogy ezért meg is tudja védeni magát.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.18. 14:18:57

@Ács Feri: teljesen igazad van...
de ameddig ez a parnoiás tetű igazgat, addig ez van...
most miatta ne menjünk sehova...?

tevevanegypupu 2009.03.18. 14:23:36

@Carnivora: @szpal:

Mindenesetre kulonbseget kell tenni vedencei kozott is, nem mindegyiket emberi jogaikban sertettek meg, vannak kozottuk koztorvenyesek is. Az MTV Szekhaz ostroma, a kukugyujtogatok es a fidesz naggyules utani tomegveres egeszen kulonbozo esetek jogi szempontbol is..Ami a Jobbik kepviseletet illeti..hat az is vegyes erzelmeket valthat ki, de ez mar az o valasztasa.
Es valoban kellene valaki aki megtanitja nyugodtan, logikusan es ha lehet kevesebb erzelemmel a lenyegrol beszelni. Amugy helyes, csinos negyvenes no, kulsore az egyik legkellemesebb a
magyar politikusnok kozott..

F. A. Hayek 2009.03.18. 14:23:50

@Ács Feri: szerintem te nem érted, hogy én nem azt mondtam, hogy egy újság feladata a kampányolás lenne, hanem azt, hogy egyedül ez esetben érteném meg Turul írását. Bár ekkor sem értenék vele egyet.

"Az pedig, hogy Morvai akármilyen párti hívei berzenkednek a kollégám posztján, engem nem izgat." Úgy látom valamennyire azért mégis izgat.

"Nem berzenkedtek, amikor a védencek a Hősök tere méregdrága térköveit tették tönkre, az Andrássy út padjait égették el, vagy autókat borogattak és gyújtogattak." A Kossuth tér összepiszkítását elfelejtetted.

Valóban nem, mert ezek ellen berzenkedtek épp elegen, viszont ez a siránkozás általában arra ment ki, hogy ne arról kelljen beszélni, hogy milyen eszközökhöz folyamodik a hatalom a másként gondolkodók megfélemlítése, elhallgattatása érdekében. De ha úgy gondolod, hogy még nincs túltárgyalva a szélsőségesek randalírozása, akkor nyugodtan jelentkezz az ATV-be, ott remek beszélgetős műsorokat készítenek a témában.

Hidd el, hogyha az okozná a legnagyobb lyukat a költségvetésben, hogy vandálok szedik fel a Hősök tere köveit, akkor az első berzenkedők között lennék. Amit viszont nem értesz meg az az, hogy egy jogállamban ekkor is megilletné őket a jogi védelekezés lehetősége, és nem működhetne rögtönítélő bíróságként a rendőrség.

tevevanegypupu 2009.03.18. 14:24:28

kukugyujtogatok((:=kukagyujtogatok..

Ács Ferenc 2009.03.18. 14:43:19

@F. A. Hayek: "De ha úgy gondolod, hogy még nincs túltárgyalva a szélsőségesek randalírozása, akkor nyugodtan jelentkezz az ATV-be, ott remek beszélgetős műsorokat készítenek a témában."
Szánalmas szöveg.
A 2006. október 23-i rendőri túlkapásokról számos posztot írtunk. A tegnapelőtti baklövésről is, amikor egy transzparenst levetettek.
Csak az ostobák fejében létezik a "Gyurcsány vagy a randalírozók és Morvai" hamis választási kényszere.

"A Kossuth tér összepiszkítását elfelejtetted."

Valóban. Egyszerre röhejes és szomorú, hogy hazafinak tartja magát az, aki az ország főterén üt fel hajéktalan-tanyát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.18. 15:01:52

@Ács Feri:

"Egyszerre röhejes és szomorú, hogy hazafinak tartja magát az, aki az ország főterén üt fel hajéktalan-tanyát."

Valóban röhejes és szomorú, hogy ezeknek a piszkosaknak az adójából, kedves Ács Ferenc, ingyenes egészségügyi ellátást és oktatást biztosít a magyar állam minden arra érdemes (és nem érdemes) fiatalnak, függetlenül attól, hogy szégyelli-e vagy megveti-e a saját fajtáját.

A hübriszt jobban kell irtani, mint a tűzvészt! (Hérakleitosz)

ü
bbjnick

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.18. 15:11:33

Én Morvai Krisztina rajongó vagyok továbbra is. Csak gondoltam szólok :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.18. 15:18:08

@Elpet: Szia! Nyaraltam, de nemsokára újra komcsizom :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 15:30:26

@lelkylola:

Csatlakozni fogok a magam körmönfont módján.

Ács Ferenc 2009.03.18. 15:31:13

@bbjnick: "Valóban röhejes és szomorú, hogy ezeknek a piszkosaknak az adójából, kedves Ács Ferenc, ingyenes egészségügyi ellátást és oktatást biztosít a magyar állam minden arra érdemes (és nem érdemes) fiatalnak, függetlenül attól, hogy szégyelli-e vagy megveti-e a saját fajtáját."

Nincs ingyenes oktatás, meg egészségügy, valaki fizeti, ahogy egyébként te magad is írod. Erősen kétlem, hogy ezek az arcok a tb-kassza befizetői oldalán állnának. De az már igaz, hogy erősen megvethetik a saját fajtájukat, ha a legszentebb tereit (Kossuth tér, Hősök tere) rendszeresen így meggyalázzák.

Oblomov 2009.03.18. 15:32:18

Lola olyan mint az MNB elnöke: akkor nyaral, amikor helyzet van. Hová jutunk! ;-)

zoli29 2009.03.18. 15:58:37

@Ács Feri:

"Erősen kétlem, hogy ezek az arcok a tb-kassza befizetői oldalán állnának."

Ezt nem előítéletességnek hívják?

plastik02 2009.03.18. 16:10:35

@tevevanegypupu:

én meg egész nap az idióták mellett vonultam. a deák tér sarkán olyan részeg csávó ült árpádsávos karkötőben meg nagymagyrországos kitűzővel, hogy a gárdás elsősegélyesek mentek oda hozzá, de 3 perc után ott is hagyták annyira részeg volt. majdnem beleesett a kirakatba.

aztán az ó utca, bajcsy sarkán léptem le, amikor már egy órája hőzöngött 10 részeg idióta, hogy mikor szopják már le a rendőrök, míg a többi 20 agyhalott ÁVH-zott. aki szerint ezek az emberek okkal és céllal vonulgattak fel-le a pesti éjszakában az tehet egy szívességet. igen én is találkoztam már rendőrrel bebaszva, csak én nem elküldtem a picsába meg leköptem, hanem igazoltam magam aztán továbbmentem.

a morvai-féle krú nagyjából hasonló brigád lehetett, talán kevésbé voltak betintázva, de ennyi. jó helyen van ott Krisztácska egyébként...

tevevanegypupu 2009.03.18. 16:24:25

@plastik02:
az hogy ki mennyit pial nem partfuggo, ketsegtelen, hogy nalunk minden partban szeretnek a pohar fenekere nezni, ebben a partok kozotti egyetertes szerintem megvan. Hogy valaki ilyen unnepeken is hullareszgre issza magat az szomorul, plane ha valamelyik part "diszeit" viseli magan, de egyebkent is. Nem voltam ott, elhiszem, hogy sok reszeg randalirozott es kiabaltak ossze-vissza..
De azt a jogot azert ne akard elvenni senkitol, hogy vonulgasson a pesti vagy akarmilyen ejszakaban es jokedve legyen. A videon lathato emberek nem voltak reszegek es bar nyilvan egy olyan gyulesrol jottek ami nem tetszik sokunknak - a mod ahogy megnyilatkoznak, mert a velemenyuk lehet az ami - azert nem kellett volna a rendoroknek belejuk kotni, mert hat ebben az esetben ez tortent..

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.18. 16:26:57

@Elpet: a körmös Elpet, aha! lebukott az ezredes úr..!

tevevanegypupu 2009.03.18. 16:29:38

Kulonben ha Morvai Krisztina mar hivatalosan is EU parlamenti kepviselo jelolt lenne sem nagyon torodnenek azzal, meglokte-e valaki vagy sem. Revesz Mariusz parlamenti kepviselo volt mikor megvertek, az sem nagyon izgatta az emberi jogok szoszoloit, sot jokat nevetgeltek rajta.

plastik02 2009.03.18. 16:29:54

azt próbáltam vázolni, hogy ezek az emberek egész este keresték a lehetőséget, hogy provokálják a rendőröket, hogy aztán villámgyorsan visszavonulva, sebeiket nyalogatva rendőrállamot kiálthassanak.
a jó kedvű hangoskodók általában nem százan csapatba verődve szoktak grasszálni éjszakánként, és ha 2-en vannak akkor is előfordul, hogy megállítja őket a rendőr...

Ács Ferenc 2009.03.18. 16:30:33

@tevevanegypupu: "azert nem kellett volna a rendoroknek belejuk kotni, mert hat ebben az esetben ez tortent.. "

Nem tudjuk mi történt, pont az nem látszik a felvételen, ugyanis nem arra néz a kamera azokban a pillanatokban..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.18. 16:51:54

"palesztín csúzli" - Ki ez a Turul, hogy így zokon veszi a palesztín szónak még az említését is? palsztín, palesztín, be-be-beeeee! Balfasz!

KEDVES TURUK, TOVÁBBI SZÉP SIKEREKET A NOL MUNKATÁRSAKÉNT!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.18. 16:55:03

TURUK helyett TURUL, bár ennek a fasznak oly mindegy.

plastik02 2009.03.18. 16:59:20

magyar helyesírás szerint palesztin rövid i-vel kedves falafel. legalább ennyire tiszteld meg őket...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.18. 16:59:31

@ergé:
Jól tolerálod mások véleményét, baszkikám, miközben éppen az intoleranciát rovod fel a többieknek Turul ZSé-kategóriás posztja kapcsán.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.18. 17:07:03

@ergé: kell ez, mert ha nem kapna a R. jobbról-balról egyaránt, még fizetni kéne a kutatásért, hogyan vélekednek a népek a R.-ról... így meg ingyé van. És a legjobbat mutatja: ha egy lap egyszerre "náci" meg szélsőséges meg anyámkínja ill. "kaftános" meg nol-os, akkor éppen jó helyen áll, nem?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.18. 17:16:32

@TuRuL_2k2:
Vigyázz, palesztíncsúzli-veszély! Bár én egy iráni atomnak jobban örülnék az izraeli vízágyúk ellen.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 17:18:14

@szamárfül/murci:

Héló. A körmönfonás meg a körömletépés nem ugyanaz.

Amúgy meg főhadnagy vagyok, de csak tartalékos.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.18. 17:20:59

@Elpet: milyen finom kiszedtem magából, látja?!

amúgy meg a k.fonás is k.letépés, csak haladó szinten. nézzen csak utána a tanfolyami jegyezetkben...

Hattory Hanzo 2009.03.18. 17:30:21

Egyre nehezebb ebben az országban eligazodni, plusz bónuszként a múlt is folyamatosan változik: A Jobbik az MSZP kreatúrája, EP listavezetője Morvai, aki szerint Fletó őrült Néro, Feltó az MSZP elnöke, akik létrehozták a Jobbikot a jobboldal megosztására. Für és Bíró majd 20 év után rájött, hogy Antalt úgy küldték az MDF-be, a kurucinfót Szilvássy irányítja, a városrendező csoportok provokátorok, a Kossuth-tériek valószínüleg a mai napig nem tudják, ki lopott kitől, és hát a rózsadombi-paktum, amit minimum egy sportcsarnokban rendeztek, annyian rendelkeznek róla tuti infóval. Bencsik felszólal a sajtószabadságért, de csak miután meghúzta Lovas nyílt levelét, aki nyilatkozik erről és a Reakciós förtelemről a barrikád.hu-nak, de aztán ezt is picit javítják, nehogymár az legyen, hogy benéznek egy paródiát. A Népszabó Teller-levelet ír, Kárpáti György Zádor Ervin nevében tesz hasonlót, a zsidók felvásárolták Magyarországot (is). Na bazdmeg!

devuscka 2009.03.18. 17:40:20

@Ács Feri:
ismétlés a tudás anyja!
reakcio.blog.hu/2009/03/18/morvai_krisztina_az_onjelolt_kepviselojelolt

És láss, igen: Morvai és Gaudi + az a max. 10 fő, aki körül veszi öket (még annyi sincs) látható: részegen, utcasarkokra hugyozva, feltépett macskaköveket dobálva, a 'betiltott' árpádsávos zászlót lengetve: (persze nem ám hazafele tartva) gyúúúúrcsánytakarogggy! learomákkal! palesztinátmagyaroszágon! ordítozva rohamozza meg a védtelen 'civilruhás' rendőröket. Földre viszi, majd könnygázzal közelről lefújja, miközben tomfázza a földön fekvőket...
abcúg!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.18. 19:41:15

"Erősen kétlem, hogy ezek az arcok a tb-kassza befizetői oldalán állnának."

Tipikus,felsőbbrendű, szdszes, lenéző hozzáállás. Honnan tudod Feri, hogy miből élnek? Valószínűleg melósok, több Értéket Adnak Hozzá mint egy angolszász konzervatív. És több adót és tb-t fizetnek, mint egy újságíró.
Te mondád, hogy én skatulyázok, holott te is. Vagy velük szabad?

A Kossuth-tér mint hajléktalanszálló kifejezés pedig téged minősít. Az különleges helyzet volt, ne átlagos mércével mérd.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 19:41:57

Kérem, álljunk már meg egy pillanatra.

Ne próbáljuk már azt állítani, hogy az egész Jobbik-tábor meg általában a radikális jobboldal csupa részeges, koszhodt csavargóból áll! Micsoda igénytelen dolog ilyesmire hivatkozni! Ráadásul ez egyáltalán nem igaz. Tessék vitatkozni a politikai nézetekkel, a politikai küzdelem módszereivel, ha pedig elfogytak az érvek, akkor befejezni a vitát. Ez így nagyon ócska.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.18. 19:43:27

@Elpet:
Erről beszélek én is. :) Ez nem méltó egy angolszász konzervatívhoz.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 20:14:05

@Őrnagy Őrnagy:

Lehetne élcelődni az MSZP-szavazóról, aki lyukas melegítőben és fekete műbőrkalapban megy le nejlonszatyorral a palackozott boltba flakonosért. Lehetne ezt jó hosszan elemezgetni, csak semmi értelme. És főleg nem érv az MSZP ellen.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.18. 20:20:08

@Elpet:
Emlékszem, a Tótablogon értekeztek az elit kommentelők, hogy milyen jó lenne a baloldalnak, ha bevezetnék az értelmi cenzust. Hát én azért ebben nem vagyok olyan biztos :)
Ács Feriben nem csalódtam :) Ha megint lesz reakciós majális, esküszöm megjelenek tarsollyal turulos pólóban :)

Ács Ferenc 2009.03.18. 20:54:54

@Elpet:" Lehetne élcelődni az MSZP-szavazóról, aki lyukas melegítőben és fekete műbőrkalapban megy le nejlonszatyorral a palackozott boltba flakonosért."

Várjál, őket most nem szabad bántani, tőlük reméli a jobboldal a győzelmet. :)) Immár második alkalommal. Sok ilyen van, de azért nehezen mellőzhető tény, hogy számos alapvető hibájuk ellenére általában nem fröcsögnek akasztásról, nem dobálnak utcaköveket és nem kell miattuk március 15-én a nógrádi, a füleki, vagy más várba menni a pesti ünnep helyett. Persze vannak kivételek, belőlük pár év nyilas lesz és habzó szájjal okádnak mindenre, amit neofita őrjöngésük szerint "liberálisnak" gondolnak.
De velük nem kell foglalkozni.

devuschka: elég sötét egy társaság, az már igaz.

Éhesló 2009.03.18. 20:56:56

@dszg: Higgy akinek akarsz.

A kisgizdák kinyírása vajh miért volt fontosabb buktornak és antalnak is, mint a komcsiké, vagy a magyarellenes szadeszé?

A csicskát meg a zindex kitette a címlapra. Ennyi egy tapasztalt topiklakónak elég jelzés: ez a NOL hangja, nem a jobboldalé....

A többi kérdésre meg válasz nincs.

tevevanegypupu 2009.03.18. 21:02:05

Ertelmi cenzust akar a baloldal? Azt mar TGM regen bevezette nekik, csak nem veszik eszre mert nem ertik a cikkeit.

Éhesló 2009.03.18. 21:05:11

@TuRuL_2k2: Csicska vagy, dróton lógsz.
Semmi közöd a jobboldalhoz, legfeljebb annyi, hogy fikázod.
A zindexen.
M.K. lehet nem szimpatikus politikus, de pattanás sem vagy hozzá é azokhoz képest akik a szétvert megalázott emberek mellett emeltek szót.
Te meg nem, hanem őket fikázod itt parancsra.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 21:05:53

@Ács Feri:

Hááát... Feri, nem tudom, mennyire van alkalmad véremeszpés társaságban megfordulni, nagyon elégedetlenek, hogy a rendőrség nem intézi el keményebben a jobboldaliakat már csak azért is, hogy ki mernek menni az utcára megmutatni magukat. Ők valóban nem dobálnak utcaköveket, de nagyon boldogok voltak 2006 október 23 után. Semmivel nem jobb indulatúak, legfeljebb gyávábbak.

@Őrnagy Őrnagy:

Mi lenne, ha konzervatív angol úriembernek öltöznél, sötét öltönyben, keménykalapban, ezüstfejes sétapálcával? Én meg majd megyek ájronméden pólóban, az is angol :P

Ács Ferenc 2009.03.18. 21:06:29

@Éhesló: "A kisgizdák kinyírása vajh miért volt fontosabb buktornak és antalnak is, mint a komcsiké, vagy a magyarellenes szadeszé"

Bolond Józsiék részben magukat nyírták ki a köztörvényes ügyeikkel, Antall és Orbán akkori bölcsességét és politikusi tisztességét mutatja, hogy ezekre a folyamatokra - márcsak köztisztasági alapon is - rásegítettek.
Te kit hiányolsz a kisgazdi vircsaftból?
A fingós Homokit? Szabadit, a thaiföldi miniszter urat?
Pepót? Meg volt még az a kretén, aki festményekre lövöldözött, most nem jut eszembe a neve. Az utolsó valódi kisgazda nemzedéket 1947 táján vonták ki a forgalomból. Ők tényleg kisgazdák voltak és tényleg csúnyán elbántak velük.

Ács Ferenc 2009.03.18. 21:12:07

@Elpet: "Hááát... Feri, nem tudom, mennyire van alkalmad véremeszpés társaságban megfordulni, nagyon elégedetlenek, hogy a rendőrség nem intézi el keményebben a jobboldaliakat"
Vannak ilyen politikába reccsent fanatikus ismerőseim mindkét hasznos idióta közösségben és igen, vannak elfajulások mindkét oldalon. Csakhogy a ballerek még nem jutottak el a fizikai erőszakig. (Erre mondhatod, hogy a rendőrség igen, de ez mégsem uaz.)
Klubrádió persze, kőkemény, ugyanúgy hergelik magukat, mint a túloldal.

Ács Ferenc 2009.03.18. 21:35:45

Kisgazdák:
hu.wikipedia.org/wiki/Nagyat%C3%A1di_Szab%C3%B3_Istv%C3%A1n
Meg: www.rev.hu/sulinet45/szerviz/kislex/biograf/nagy.htm
És ő is, bár a végét elrontotta:
www.rev.hu/sulinet56/online/szerviz/kislex/biograf/kovacsbe.htm
Továbbá az utolsó nemzedék: Pártay Tivadar, Vörös Vince bácsi, ők próbálták meggátolni a torgyáni majomparádét, kevés sikerrel.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.18. 21:40:24

@Ács Feri:

A fizikai erőszak emberei a jobboldalon is csak néhány tucatnyian vannak, gyakorlatilag kifürkészhetetlen indítékoktól vezérelve. Na, az ő dolguk tényleg egyszerű rendészeti kérdés. A Jobbik viszont nem az. A teljes jobboldal pedig végképp nem.

A Jobbikot politikai nézetei miatt lehet bírálni. Másért szükségtelen.

Éhesló 2009.03.18. 21:41:43

@Ács Feri: Nem voltam és nem is vagyok kisgizda fan. Ellenben máig nem értem, hogy ha az ellenségem ellensége a barátom, akkor miért a barátomat fingatom meg az ellenségem helyett?

Korábban megkérdezetem azt is, emlékezik-e itt valaki arra ki mit ígért 1990-ben, 1998-ban? És mit tett meg abból.

Meg azt is, hogy vajon pintér mit (nem ) tett a BM-ben, hogy bárki renőrbűnöző nem gondolkodik el esténként azon, hogy hány évet kaphat ezért a gyurcsányseggnyalásért?

Azt is kérdeztem, miért nem találta az irattár kulcsát kövér, hogy utánaolvasson kik vezetik a titkosszolgálatokat és mit csinálnak ott, meg persze miért nem találta meg d209 kartonját a kampányidőszakban?

Még egy kérdés: miért nem jutott a martonyi-német párosnak eszébe a kettősálllampolgárság, amíg feles törvényként símán elfogadhatták volna?

A privatizáció felülvizsgálata is beváltatlan ígéret volt, az adóreformmal együtt, hogy az energetikai cégekkel kötött szerződések titkos záradékainak megismertetéséről ne is beszéljünk.

Nos 2x4 év "jobboldali" kormányzás után kicsit sok az adósság és ferdék a hatalmi piramisok. Egyenruhás barátaink nagy ívben tojnak arra, hogy esetleg elszáoltatás lehet 1 év múlva. Lehet, hogy tájékozottak és tudják: NEM LESZ ELSZÁMOLTATÁS SEMMIÉRT. Ahogyan 90-ben és 98-ban sem volt. Mindenki maradt a helyén. És esténként vasárnap szólt a hetiehetes.
Mint ma turul. Pártatlanul, tárgyszerűen. Mint a NOL. LOL!

coley 2009.03.18. 22:22:06

Íme egy videó, amiben tényként kezelik Morvai Krisztina rugdosását :)

www.youtube.com/watch?v=8vIS90AamLc

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.18. 22:25:47

Ács Feri,elmondanám, hogy a jobbikososok legalább annyira utálják a Fideszt, mint te. Van egy igazi hungarista (ilyen is van ám, nem semmi) ismerősöm ,azt mondja, ha a Jobbik az első fordulóban nem jut be, akkor bosszúból a másodikban az Mszp-re szavaz. Mondjuk van benne gyakorlata, 0994-ben Horngyufáékra szavazott, mert az MDF-ben csak "buta történészek" voltak. Ellentétben a szakértő Mszp-vel. De igaza van, elvégre ők hozták be az Isteni Bokrost, ugye Feri?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.18. 22:27:57

Tévedtek, amikor azt írjátok, hogy Turul a Patásördög utasítására írta ezt. Itt a Reakción nem PC pozitív dolgot írni a Fideszről. Nem fideszes lap.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.18. 22:54:49

@Elpet: , @Ács Feri: bizony, sok munkásőr lappang még itt. Lélekben legalábbis.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.03.18. 23:19:34

@Őrnagy Őrnagy:
Jobbikosnak lenni eleve bosszú. A nagyrészük mszp-s volt,
és csak így tudnak átállni, hogy egy új jobbos párthoz húznak,
mert a régi főellenséget reflexszerűen elutasítják, az rögzült. )
És az is pontosan látszik, hogy túlnyomórészt szakmunkások,
és szakmunkástanulók (minden negatív előjel nélkül).

Ács Ferenc 2009.03.18. 23:37:46

@Éhesló: "Még egy kérdés: miért nem jutott a martonyi-német párosnak eszébe a kettősálllampolgárság, amíg feles törvényként símán elfogadhatták volna?"

Érdemi témákat dobsz fel, amit kissé gyengít, hogy kollégámat (és nyilván mindannyiunkat) dróton rángatott nolos csicskásoknak tartasz, akik parancsra nyitnak topikokat (ez egyre jobb) - de tekintsünk el ettől és nézzük ezt a kérdést.

Az Orbán-kormány nemzetpolitikájának legfontosabb gyümölcse az éveken át kemény és színvonalas munkával megalapozott státustörvény volt. Komoly viták álltak emögött, mert többen a kettős állampolgárságban látták a megoldást. Mindkét út mellett voltak legitim érvek. Szerintem jó döntés volt, hogy a státustörvény "győzött." Ne felejtsük el, hogy a magyar parlament több mint 90% megszavazta a törvényt. Azt a törvényt, ami - talán túlzás nélkül - a legfontosabb lépés volt a nemzetpolitikában az 1990-es szimbolikus gesztusok és törvények óta. Nem a törvény tehet róla, hogy később rituálisan kifilézték.
Martonyi jó külügyminiszter volt. Nemcsak az elmúlt hét év katasztrófális külpolitikájának fényében, de önmagában is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.19. 08:44:36

@Ács Feri:
Ács elvtárs, ön a sztálinista logicinizmus méretes dákója, most jól odasózott a realitásoknak. Árulja már el, elvtárs, hol azonos a kormányoldal szimpatizánsainak státusza, és a nemzeti érzületű emberek státusza? Elvtárs, fröcsögöm szépen a képedbe, hogy a búbánatba ökörted ezt ki?
Itt nem az államszocializmus és a zsidó érdekcsoportok szövetségét éri naponta támadás, hanem a magyar nemzeti érzületű oldalt. Nem az ATV-s betelefonálókat éri atrocitás, fizikai bántalmazás, - mondhatni rendszeresen - hanem a nemzeti érzületűeket. A nemzeti szimbólumainkat becsmérlik, jogunkat a szólásra korlátozzák. Majd, ha mi tesszük ez velük/veled, elvtárs, kíváncsi leszek, mit szólsz, amikor tiltakozásodért megtörjük a nem létező gerincedet.

hiba 2009.03.19. 09:56:09

@Mr Falafel: Gondolom nem azt tekinted nemezeti érzületed bántalmazásának, ha engedély nélküli közterületi rendezvényt oszlatnak. (bár szerintem se kellett volna oszlatni, csak hagyni őket hagy vonulásszanak a városban, ha törnek zúznak az Morvai Krisztinának fájt volna legjobban) Ezen felül mi az amiben égbekiáltó módon sérül a magyarságod? Erre még soha nem kaptam választ. Válaszolhatsz akár megszokott ékesszólásoddal is, de felhívom a figyelmed, hogy ez nem áll annyira jól neked mint gondolod.

Ács Ferenc 2009.03.19. 10:25:59

Falafel: elvtársaim? Ki szavazott 2002-ben az MSZP-re?
@szamárfül/murci: nem is nagyon lappanganak, csak átöltöztek a mostanság divatosabb egyeruhákba.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.19. 10:39:55

@hiba:
Ki nem szarja le, hogy szerinted mi áll jól nekem, s mi nem! A rendezvény mindazonáltal bejelentett volt. A bejelentett rendezvényről hazafelé menet érte őket a rendőr attak. Egyébiránt a spontán demonstráció sem feloszlatható. A "mi lett volna, ha..." tartalmú mondatok éppen a fogamzásod körüli hasonló lamentációk okán nem érnek lófaszt se. Tényszerű: nem törtek-zúztak. Nincs "ha". Ebből következik, hogy minden olyan, az uralmon lévő szélsőbalos, nemzet- és magyarellenes kormány által foganatosított intézkedés, amely engem a nemzeti ünnepünkön történő demonstrációmban meggátol, a nemzeti érzületem súlyos, és következményekkel járó bántalmazásának számít. A magyarságomat, mint nemzeti identitásomat sérti, hogy a rühes fajtád sosem mulasztja el nemzeti jelképeink mocskolását, kezdve a turultól az árpádsávon át a szent koronáig. Mikor hallottál te egyetlen szélsőjobbosnak mondott magyartól olyat, hogy más nemzet vagy etnikum szimbólumait becsmérli? Még akkor sem teszi, ha egyébként az illető etnikumot vagy nemzetet egyébként rühelli. A másik nép nemzeti érzületének leköpdösése kizárólag a fajtád szokása.

Blazzo (törölt) 2009.03.19. 10:51:13

@Mr Falafel: hülye vagy, mint a seggem...

"Mikor hallottál te egyetlen szélsőjobbosnak mondott magyartól olyat, hogy más nemzet vagy etnikum szimbólumait becsmérli? " Ezen röhögünk a kollégákkal már egy órája.:)

A nemzeti jelképeinket pedig ti, meg a gárdás hazaárulók, a kurucinfós, félanalfabéta, szar és egyén genitáliák rendszeres fogyasztói mocskolják be. Szóval: kushadj, kisfiam!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.19. 10:51:21

@Ács Feri:
Igen, én szavaztam 2002-ben is a szocikra, ugyanis alapvetően szociál-liberális beállítottságú vagyok. Hiszem, hogy az emberi társadalom azért több, mint emberekből álló csoport, mert egyfajta szociális térben jeleníti meg AZ ember attitűdjét. Oltalmazzuk az elesetteket, segítjük a rászorulókat, okítjuk a gyermekeket. Enélkül az ember nem lenne ember. A "szociál" előtag ezt kell jelentse minden politikai/világnézeti érdekközösségnek. Maga Orbán Viktor tért ki évértékelő beszédében arra, hogy a 2002-es választásokig minden kormány betartott íratlan szabályokat. Ezt követően viszont egyfajta visszarendeződés következett be.
Nem vagyok konzervatív, soha nem is leszek. Istennek is csak annyit üzenek, hogy jobb neki, ha nem létezik, mert ha igen, úgy lesz hozzá szavam, ha eljön az idő. Isten helyett az emberben, az ember alkotta értelmes szabályok szükségszerűségében hiszek. A demokráciában hiszek, akkor is, ha vannak hangok, amelyekkel nem értek egyet. Ars poetica-m nem áll ellentétben egyetlen demokratikus törekvéssel sem, amelyet politikai pártok képviselnek. Bárkire szavazok, akitől inkább várható el a demokratikus EMBERI normák biztosítása és betartása. A jelenlegi baloldal csak egy etno-financiális alapokon nyugvó ideiglenes szövetség, amely a demokráciát útálatosnak tartja, és alkotmányos jogokat állít szembe megerőszakolt logikával.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.19. 10:55:18

@Mr Falafel:
Aki 2002-ben a szocikra szavazott, annak személyes felelőssége van Medgyessy és Gyurcsány ámokfutásában.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.19. 10:56:43

@Backstab:
Ezért áll a kutyaszar halmokban a városban. Ne vihorásszatok, dolgozzatok!
Mi a nemzeti jelképetek? - Kanvarnyú, nyakában ujjnyivastag láncon egy dávidcsillag?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.19. 11:02:18

@TuRuL_2k2:
Igen, ez így van. Amikor elkezdődött a szélsőbalos ámokfutás, nagyon szégyelltem magam. És akkor Gyurcsány még sehol nem volt. A lelkiismeretem kell elszámolnom minden egyes nap. Elég nagy büntetés ez nekem.

Alfőmérnök 2009.03.19. 11:23:19

@TuRuL_2k2:
Turul, már elnézést, nem tisztem védeni a szoci szavazókat, de miért lenne a 2002es szavazóknak felelőssége Gyurcsány ámokfutásában?

hiba 2009.03.19. 12:04:16

@Mr Falafel: Értem. De ha a mocskos zsidózás, hazátlan tótozás és oláhozás nem sértőek más népeknek etnikumoknak, akkor mi a sértő a magyaroknak?

tevevanegypupu 2009.03.19. 12:06:25

Ami azt illeti mikor lattam, hogy Kovacs es Medgyessy irjak ala az EU csatlakozasi okmanyat, na akkor valoban nagyon utaltam a szoci szavazokat. Most mar inkabb sajnalom oket, Gyurcsany ugy jott nekik mint derult egbol a gumibot.

Éhesló 2009.03.19. 12:08:53

@Ács Feri: Nos a pótlék, amit kitaláltak semmit sem ért. Ha mertek volna nagyok lenni és megadták volna az állampolgárságot (miért tudtk ezt megtenni szomszédaink?), legalább 2 évig kaphatott volna ilyet párszázezer ember. Na ezektől ezt nem vehették volna el. Nagy tétben fogadnék, buktor, martonyi és német nem ad állampolgárságot sem "disszidensnek", sem határon túli magyarnak 2010 után sem. N_em is ígér ilyesmit.
A többi kérdésre nincs válasz. Sok éve nincs.

Éhesló 2009.03.19. 12:12:20

@Backstab: Ez nem saz ÁVH ahol apáddal veztényelhettél a becsukottaknak. Nem árt ha tudod 2009 van!

Éhesló 2009.03.19. 12:55:33

@hiba:
Amikor elhazudják ezeréves közös történelmünket.
Amikor lebozgorozzák őket, vagy feleségük nevét ellátják laza ová végződéssel.
Vagy amikor a jólnevelt rendőr vitustáncot jár a nemzeti lobogón.
Esetleg, ha lesvácisapkázzák, tetemcafatozzák ereklyéiket.
És még az is, ha a karácsonyfát fejjel lefelé nyomtatják, mintegy a menóra gyökereként a karácsonyi üdvözlőlapra.
Írjam még?

kampec 2009.03.19. 13:10:06

Ez az a tipikus szöveg, ami csak azért íródott, hogy legyen valami valahol. Pontosabban valaki így (is) fejezi ki útálatát valaki iránt. Akkor szoktam abbahagyni egy olvasást, ha valaki egy tény helyett mást mond.MK listavezető, indul a választáson- mindez nem dátumfüggő. Kampány van, legalább annyira, amennyire kétszázezer szavazót keres valaki. (Apropó ott is hánytorgattál? Bár ha igen, ott is fölöslegesen) Máriusz annó nem csak jelölt volt, hanem egyenesen képviselő, mégis kapott. Az érdekes - ha van -csak annyi, hogy a rendőrök vagy nem ismerik a közéleti szereplőket, vagy ha igen, akkor "0 tolerancia" (hehe:) van náluk.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.03.19. 14:25:43

@Alfőmérnök: Abban éppen nem, de...
Kende Péter.
23 millió román.
Merjünk kicsik lenni.
Köteles beszéd.
Kovács László.
Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak.
A fasizmus mint lelki igény.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.19. 14:29:02

@hiba:
Áh, szóval ugorjunk egyet a szimbólumokról a nemzetekre és etnikumokra. Mert, ugye, nem akarod azt mondani, hogy a "mocskos zsidó"-t úgy kell érteni, hogy a zsidónak a kaftánját, - ami mondjuk erőltetetten akár szimbólum is lehet, ha úgy akarod - nevezem mocskosnak, ergo a zsidó nép szimbólumát becsmérlem?

Alfőmérnök 2009.03.19. 14:47:58

@elGabor:
Igen, de ezek inkább az értelmiség bűnei. Az emberek többsége egyszerűen meg volt vezetve.
Ha valakit becsapnak, és elhiszi, akkor elsősorban az hibás, aki becsapta a másikat, a becsapott csak másodsorban, vagy egyáltalán nem bűnös (szerintem).
Én a szocizavazó nyuggereket pl. tulképp meg tudom érteni, 70-80 évesen nehéz lehet szembenézni azzal, hogy egész életükben hazugságban éltek. Ez emberileg érthető.
Viszont az értelmiségnek azon részét, akik nemlétező veszélyekkel riogatnak és ezzel párhuzamosan egy diktatorikus államapparátus továbbörökítéséhez asszisztálnak, komoly felelősség terheli.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.19. 18:08:06

@Alfőmérnök:

"Ha valakit becsapnak, és elhiszi, akkor elsősorban az hibás, aki becsapta..."

"...az értelmiségnek azon részét, akik nemlétező veszélyekkel riogatnak és ezzel párhuzamosan egy diktatorikus államapparátus továbbörökítéséhez asszisztálnak, komoly felelősség terheli"

Ezzel csak mélyen egyet tudok érteni. És, tegyük hozzá, ez vallási hovatartozástól, világnézeti, politikai alapállástól függetlenül így van.

ü
bbjnick

hiba 2009.03.19. 20:07:59

@Éhesló: Nem a határon túl rekedt magyarok megaláztatásairól érdeklődtem, azokkal meglehetősen tisztában vagyok. Én azt nem értem, hogy 2009-ben mitől szenved annyira a magyar lélek csonkamagyarországban. Persze nem kétlem, hogy honfitársaim valóban éreznek ilyet, de szerintem ez erős túlreagálás. Avantgárd művészek alkotásaira magyargyalázást kiálltani, vagy PC rohamos képeslapon siránkozni ugyanakkora ökörség szerintem mint a kuruc.info címlap megtekintése után fasiszta magyarországtól rettegni. Nem is lenne ezzel az oldalfüggetlen hülyeséggel semmi bajom, csak azt látom, hogy egyre több értelmesnek hitt embert ránt be ez az örvény és szar lesz nekünk ha már csak ezek a táborok kiabálnak itt egymásnak.

Mr Falafel: Úgy értsem, hogy a mocskos zsidózás az elfogadható mert nem a nép szimbólumát gyalázza hanem magát a népet? Szerintem egyezzünk ki abban, hogy a magyar radikáljobb ugyanolyan durván gyaláz másokat, mint amitől őmaga a sarokban szipog.

heima (törölt) 2009.03.19. 20:11:41

@Nápolyi maszti: sétálj a gyerekkel estefelé a szigony utcában vagy az illatos úton, ott majd találkozhatsz olyan emberekkel, akiktől tényleg félni kell.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.19. 20:22:49

@Őrnagy Őrnagy: LOL. Különleges helyzet volt. Ilyen jót régen röhögtem!:D
süti beállítások módosítása