Ha a Fidesz...
2008. december 01. írta: spanyol'

Ha a Fidesz...

... orvos lenne, körzeti orvos lenne, aki nem mer rászólni a betegeire, hogy ne cigizzenek meg ne igyanak annyit. „Én azt mondom, Józsi bácsi, inkább egy-két szál cigi naponta, minthogy idegeskedjen minden miatt, mert hát ugye a vérnyomás a legfontosabb.”

... turista lenne, horvátba járna, mert közel a tengerpart, meg nem is olyan drága, meg a magyarokat is szeretik.

... bor lenne, tokaji furmint lenne.

... utas lenne, akkor húsz perc várakozás után sem indulna el gyalog, mert „ha már ennyi ideje itt vagyok, akkor kivárom azt a rohadt buszt, velem akkor sem basztok ki!”

... háziállat lenne, akkor papagájkéne élne, egész jól tudna beszélni és büszkék is lennének rá a háziak - de egyszer megcsípte a nagypapát és igazából még senki sem simogatta meg.

... ország lenne, akkor Dél-Korea lenne.

... udvarolna egy csajnak, akkor nagyon kedves lenne, meg tisztelettudó, meg állandóan vinne mindenféle ajándékokat, meg meghívná moziba, de a csaj csak barátkozna meg találkozgatna vele, de mindig azt mondaná, hogy még nem lépett túl a korábbi nagy szerelmén és idő kell neki. Persze valójában a szomszéd zsíros hajú proli srác dugná szénné esténként.

... öregember lenne, ülne a kocsmában lenne egy nagy sztorija egy visszahúzos cselről, meg szidná a Kovács II. Józsit, hogy ha az a szemét nem töri el direkt a lábát, azon a fontos meccsen a tarpaiak ellen, akkor mekkora nagy futballista válhatott volna belőle. És ezt elmondaná minden nap százszor egy kisfröccs mellett.

... párt lenne, akkor Pozsgai Imre a tagja lenne.

... színész lenne, akkor az Eperjes Szamóca lenne, akinek meggyőződése, hogy Széchenyi nem lett öngyilkos, mert ő nem olyan volt, és kibírhatatlan lenne, mindig beszólna a rendezőnek.

... edző lenne, akkor a Mezey György lenne, akinek állítólag van egy különleges edzésmódszere, ami sokkal jobb, mint a braziloké.

... pina lenne, az jó lenne.

 A Fidesz mostanában arcot és talajt (té)vesztett. Ideje lenne valami új arcot kitalálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr100792436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feliccia 2008.12.01. 11:18:16

A Fidesz uúgy nem fog megújulni, mint a Hit Gyüli sem. Amíg a Vezető úgy véli, hogy Őérte és Őáltala van a Párt/Gyülekezet.

Pszichológia.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.01. 11:20:28

Ha a Fidesz végre átvenné az MSZP programját és jelöltjeit, egy csomó embernek megtetszene, akik eddig balra szavaztak.

Francois Pignon 2008.12.01. 11:21:40

Ha a Fidesz focicsapat lenne, a Nottingham Forest lenne (vagy itthon a ZTE, Vác...), akinek egyszer összejött és sokan szerették akkor, és a szurkolói remélik, egyszer új stratégiával és újra szerethetően még sikerülni fog.

S. Annyi 2008.12.01. 11:23:31

Savanyú a szőlő, ugye, komák!

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.01. 11:25:07


Khmmm....

Orbán Viktor a teljesen elvont politikai macherságban, magában a politikusi szakmában a legjobb az országban. Lehet nem szeretni, én például egyáltalán nem szeretem, de majd ha a Nemzeti Blogcsúcs résztvevői olyan kontrollal, olyan tisztán, olyan pontosan beszélnek (azt most felejtsük el miről, az egy másik kérdés) mint Orbán, ha úgy érzik a pályát, a közönséget mint OV akkor lehet dumálni. A pasi nem úgy okos ahogy én szeretem az okosságot, nagyon nem úgy. Úgy talán még butának is mondható, de a saját terepén brutálisan jó.

Olyan játékintelligenciája van a saját sportjában, mint senki másnak az országban. Gyurcsány is megtanult beszélni, és határozott ember benyomását tudja kelteni, még a szoci vezérkar előtt is, csak aztán valahogy Mesterházy féle nímandok lesznek az emberei, meg mindenkit tehetségtelen faszra cserél a minisztériumokban. Azért mert a megfelelő helyen nem tud keménykedni. Olyan embereket nem tud lenyomni akiket OV megesz reggelire. 2006-ban OV benézte a Mikolát, de nem biztos, hogy ez az ő hibája volt. 2002-ben Medgyessy is azt hitte, hogy hülyére verték, ott egy olyan nyugger-rally volt amit nem lehetett ám látni, mert a cuclib pollsterek sem mérték őket. Szóval, én továbbra sem szeretem Orbánt, de azért a mérhetetlen szakmai tudását így nagyonnemszeretve is elismerem. A szakmáját sem szeretem, az egésztől herótom van, de neki ezt Magyarországon, Észak Balkánon kell csinálnia, és most ő csinálja legjobban. Sajnos.

Gyurcsány a leggyilkosabb részben, a választási örjöngésben elég jó, abban talán ő a legjobb, de azért ha ezt megnyeri, akkor vizen is tud járni.

ThufirHawat 2008.12.01. 11:25:54

hüjehalyó: Így van, egyedül az MDF, aki talán megérdemli az egy pontomat. Ők normálisak, csak kicsit vérszegény a stílus...

Mitya Ivanov: Az én felfogásom szerint az a különbség a jobb és a baloldali politizálás között (csak röviden), hogy miként szórják szét a beszedett pénzeket. Értem a jobboldali racionalitást: oda tenni, ahol termel, de a gyengék segítési számomra szimpatikusabb. Ennyi. Persze ez már rég nem az, ahol ma a Fidesz és az MSZP tart, tudom jól.
Azért nem lesz ám rögtön konzervatív egy "csuhásokat" a picsába elzavarni vágyó poltikusgyerekből, mert megőszül, és többet emlegeti a Jóistent mint a Pápa maga. Inkább álszentnek és köpönyegforgatónak mondanám. Persze az emberek változnak, de többnyire nem ekkorát és nem vénségükre. szerintem.

Mitya Ivanov 2008.12.01. 11:26:30

Francois Pignon 2008.12.01. 11:21:40
a fideszt ma többen szeretik mint 98-ban, amikor egyszer nyertek. ilyen focicsapat nincs is:D

ki kicsoda 2008.12.01. 11:27:44

ThufirHawat!! Te "megértetted" a fidesz papagáj kórusát, köztük a helyed. Isten őrizze azt akit te, tevőlegesen "támogatsz"!

Mitya Ivanov 2008.12.01. 11:29:52

ThufirHawat 2008.12.01. 11:25:54

éppen az ilyenek nem létezése miatt tárgytalan a mai jobb és baloldali felosztás. A konzervativ értékrend alapja a gyengék segítése, a balliberális pedig: aki nem birja a versenyt, nem képes a maga erejéből megállni, az hulljon ki a rostán. Ez is egyszerűsítés.

Mitya Ivanov 2008.12.01. 11:31:39

az MDF, abban mi a normális, hogy ha kell mindkettőnek benyalunk, és ha kell, mindkettőnek hátat fordítunk? Lenygyel Zoltán leigazolása bőven bizonyíték arra, hogy az MDF nem normális.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.01. 11:32:27


nagyon pontos poszt persze. bár talán magát a kispolgárt írja le. de a kispolgár a szavazó és nem a nyugatos műveltségű fiatal jobber értelmiségi. azokat nem tudják igazán megszólítani, általában a fiatalokat nehezen szólítják meg, de azért a fiatalok körében mégis a lehető legjobban állnak.

ThufirHawat 2008.12.01. 11:32:31

ki kicsoda: Szerintem tanúlj meg olvasni. Sokszor jól jön...

Bummer 2008.12.01. 11:34:38

A Fidesznek a sikerért sokkal-sokkal többet kell dolgoznia, mint az ellenfelének.
A gond, hogy éppen annyit akarnak, hiszen a "fizetésük" is ugyanannyi.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.01. 11:34:55

"A pasi nem úgy okos ahogy én szeretem az okosságot, nagyon nem úgy. Úgy talán még butának is mondható, de a saját terepén brutálisan jó."

Sajnos így van. Mi, laikusok gyakran nem úgy értelmezzük egy Orbán megnyilvánulásait, ahogy mondjuk az őt felkészítő stáb. Egy ilyen politikus pontatlan, ködös mondatai, demagógiája, érzelgőssége stb. mind érnek valamit egy képletben, aminek az értékét alaposan kiszámítják. És ha valamelyik manírja elriaszt 10 értelmiségit, de vonz 150 nyugdíjast, vagy elriaszt 3 középvezetőt, de megszólít 3 ezer munkást, akkor sikeres. Akkor is, ha éppen elriaszt 120 ezer embert, de a másik oldalon hoz 137 ezret.

Ezért árulkodott némely bloggerek határtalan naivitásáról a megdöbbenésük, amikor megírták, hogy a blogcsúcson "egy másik Navracsicsot ismertek meg", mint akit a parlamentből ismertek. Ez a politika - a valóságban. Lehet utálni, szerintem senki sem mondta még, hogy a politika egy különösen szép vagy fennkölt hivatás lenne. De így működik.

Bummer 2008.12.01. 11:36:18

A vicces az, hogy Medgyessy is csak játszotta a szerencsétlen útelágazódót. Voltam zártabb körú előadásán, és összeszedetten, szellemesen beszélt.

Rá Dios 2008.12.01. 11:37:37

Filtol:
Inkább sok Gyurcsányt, mint egyetlen Orbánt!

ki kicsoda 2008.12.01. 11:37:58

Jo Tunder!
Egy aprócska hibát érzek a logikádban. Alapvetés, a hülyék gyűlölik és rettegik az okosokat. Ebben, úgy gondolom, nagyjából érzed az arányokat itthon. Ezek után kire kéne bízni az irányítást? Akit szeretnek?

Rá Dios 2008.12.01. 11:39:12

Na jó, ne sokat....

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.12.01. 11:40:00

"dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.12.01. 11:20:28
Ha a Fidesz végre átvenné az MSZP programját és jelöltjeit, egy csomó embernek megtetszene, akik eddig balra szavaztak."

Nem rossz. :D De sajnos csak a netes kommentálóknál működik, választáson nem nagyon jön össze -- "Ha a Fidesz MSZP volna, Mikola István volna a jelöltje." Brrr!

ki kicsoda 2008.12.01. 11:41:18

ThufirHawat!
"ki kicsoda: Szerintem tanúlj meg olvasni. Sokszor jól jön... "
Először is a "tanulj" szó rövid u-val írandó ...

Mr_miszter 2008.12.01. 11:41:20

Dél Korea (csak tippelek):
Talán tíz évvel ezelőtt hallottam róla: A Kis Tigris (feltörekvő gazdaság, stb.)
A gond az, hogy tíz év után is maradt ami maradt...
(Remélem nem keverem semmivel!)

midnight coder 2008.12.01. 11:43:28

ThufirHawat: Ha nem teszed oda a pénzt ahol termelik hanem folyamatosan oda adod ahol nem termelnek semmit akkor hosszú távon nem lesz mit elosztani mert nem termel senki. Ez van most.

Ami a köpönyegforgatást illeti, nem kell sehol a szomszédba menni. A harcos kommunista MSZ(M)P aki anno embereket végeztetett ki az ESZME védelmében (a többi tevékenységét már ne is említsük) azon túl hogy szavazatokat vásárol a legcsóróbbak közt mást nemigen csinál csak a holdudvar zsebét tömi és közben az utolsó szögig eladtak mindent. A harcos antikommunista SZDSZ pedig az első adandó alkalommal melléfeküdt ennek a bandának és azóta is ők a leghivebb csatlósaik. Az MDF-re pedig ha lapátot szerelnének nyugodtan elmehetne ventilátornak.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.01. 11:44:32


ki kicsoda,

Én a szar embereket nézem le és nem az egyszerű embereket. Teljesen természetes dolog, hogy egy Magyarországhoz hasonló fejlettségű országban az átlagember nem nagyon tájékozott, nem nagyon művelt, nem nagyon csiszolt. És ? Ahogy Amerikában mondják ők sütik a kenyered és ők halnak meg érted Vietnamban, amig te a kellemes keleti parti egyetemen mereszted a segged. (nem rólad beszélek, egyes szám második személyben szokták mondani).

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.12.01. 11:45:28

kicsiny hazánknak nincs túl sok problémája. csak

van egy mszp-nk, ami nem szocialista,

van egy fideszünk, ami nem polgári és nem demokrata,

van egy szdszünk, ami nem liberális,

asszem talán a jobbik csinálja tényleg azt, amit mond, ők viszont állatságokat beszélnek.

Rá Dios 2008.12.01. 11:45:52

éjféli dekódolt:
picinykét, épp csak egy árnyalatnyit egyoldalúnak tűnsz. Tudod, a vakhit nem helyettesíti a tudást, a saját véleményt....

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.12.01. 11:45:59

Mr_miszter: egy másik lehetséges kulcs: "Lehet, hogy Dél-Korea, de legalább nem Észak!"

Ha ez a két választási lehetőséged van, akkor Dél-Korea már nem is olyan csúnya ország. ;) (Az ellenvéleményt majd a kiváló dzsucseharcos vagy a blogja kifejti)

Rá Dios 2008.12.01. 11:46:54

mcs:

Fején a szöget!

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.01. 11:53:53


Mr_miszter,

Amikor Dél Koreában voltam pár éve, a vendéglátóink elbüszkélkedtek azzal az 53 termékkel amelyikben az ország piacvezető a világban. A legtöbb persze sütiszerűség, meg csattféle, de azért van pár figyelemreméltő elektronikus kütyü.
A koreai embernél szorgalmasabbat nehéz elképzelni. Céltudatos, fegyelmezett, elképesztően tekintélytisztelő egy nép. (számos dél-koreai osztálytársam volt, éjjelig bent voltak az egyetemen, ők is a rezsón főzték a rizsüket hajnalban mint a Tóniék, csak neccesebb ételeket ettek hozzá). Mindezt úgy,hogy a japánok gyakorlatilag megszüntették Koreát, mindent, közigazgatást, kultúrát mindent. Egy olyan nép kultúráját amelynek könyvei voltak a tizenötödik században, meg páncélos hajói meg ilyesmi. Az egy nagyon komoly ország. Nagy tigris.

Füzi Géza bácsi 2008.12.01. 11:54:46

beszéljünk másról.
itt vannak ugye azok a mocskos kommunisták.

Karcolt lendület 2008.12.01. 12:00:27

states 2008.12.01. 10:18:17 :
Ahogy a régi kommunista elvtársnál, ahol külön érdem volt, ha még látta Lenint. ;-)
De mondjuk az újabbak sem sokkal jobbak - Navracsicsot még kedvelem, de lassan őt is bedarálja a napi harc.

ki kicsoda 2008.12.01. 12:00:30

Füzi Géza bácsi! Párttitkár voltál, csak kirúgtak?

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2008.12.01. 12:04:05

Orbán lassan 20 éve a pártja élén. Minden párt -már többször is- cserélt elnököt. Úgy bebetonozta magát, hogy nem lehet kirobbantani. Ha valakiben ellenfelet lát, rögtön félrekerül. Lejárt lemez, többször bukott, hiteltelen, demagóg, országmegosztó. Ha ő nyerne, csak harag, bosszú, ellenségeskedés, vádaskodás lenne. Kellene egy karizmatikus, hiteles, korrekt új vezir, hogy nyerjen a jobb!!! Orbán lejárt lemez, de ki marad mellete? deutsch, pelczné, áder, megy Európába, répási meg a szijj ártó a nyerő? Szánalmas perspektiva. Varga Mihály szerű, higgadtabb, korrekt, hiteles polgár kellene!

hcrules 2008.12.01. 12:05:12

Bukowszky

éjjel-nappalik Debrecenben?kapásból fel tudok sorolni vagy tizet. Ehhez pedig a Fidesznek aztán tényleg az égvilágon semmi köze. A szesztilalom pedig szerintem is rossz megoldás egy valóban létező problémára.

FP

Szerintem itthon az Újpest: a holtszezonban mindig őket hozzák ki bajnokesélyesnek, meg legerősebb keret, stb., de a végelszámolásnál... Azért a ZTE meg Vác hasonlat sem rossz.

pnegyesi 2008.12.01. 12:08:56

Most komolyan, nem véresen tök mindegy?
Amikor lényegi kérdésről esik szó mindig kiderül, hogy az MSZP és a Fidesz összezár, összejátszik. Bár mindenki elfelejti, én SOHA nem fogom elfelejteni, ami 1994-ben történt:

"Egy fölöttébb tehetséges fiatal újságíró cikket írt a Magyar Narancs számára Szekeres Imre feleségének, Vásárhelyi Katalinnak egy vállalkozásáról, melyhez a Postabank nyújtott segítséget. A minden politikai hevületet nélkülözõ írás azt próbálja bizonyítani, hogy különféle unfair módszerekkel, a törvény hézagainak kihasználásával miként penderítette ki a jövedelmezõnek ígérkezõ üzletbõl, férje nevének hivatali varázsát felhasználva, Vásárhelyi Katalin azt a baráti házaspárt, amellyel közösen vágtak bele a vállalkozásba. Munkája végeztével az újságíró elküldte cikkét az érintetteknek, nyilván abból a célból, hogy ellenõrizhessék állításainak igazságtartalmát. Ez meg is történhetett, mégpedig hatékonyan, mert másnap a Postabank nagy tekintélyû vezetõje közölte a Magyar Narancs felelõs szerkesztõjével, hogy a cikk nem jöhet le a Postabank által támogatott lapban. A Narancs szókimondó munkatársai, akik eddig nem tûrték a hangfogót és a szájkosarat, és egyébként is szabad lelkek, kétségbeesve törik a fejüket: miként lakhatna jól a kecske (a sajtószabadság) oly módon, hogy a káposzta (a Magyar Narancs) azért megmaradjon. Megjegyzem itt, hogy az ügy kipattanása csak idõ kérdésének látszott, mert a narancsos cikk anyagául szolgáló adatok nagy része fideszes berkekbõl származik. Amikor a Postabank nagy tekintélyû vezetõje értesült errõl, azonnal kapcsolatba lépett a Fidesz nagy tekintélyû vezetõjével. Ez lehet az oka annak, hogy a párt programalkotó díszösszejövetelén szétosztogatott hírlevélbõl kimaradt egy bizonyos tudósítás. Azóta számos sajtóorgánum értesült a narancsos botrányról. A téma taglalására azonban egyetlen újság sem vállalkozik. Így hát állandósult a forrongás a Narancs berkeiben. A lap jó néhány munkatársa pontosan tudja, hogy mi forog itt kockán."

De a mostani VII. kerületi ingatlanbotrány, vagy az olajos ügyeket is említhetnénk.

Nincs két párt, egyetlen nagy pénzhajhász, érdekeit féltő, hatalmas massza van.
Gyurcsány egy ideig szimpatikus volt (sikeres már nem lehetek :), de ő se jobb Orbánnál.

Senki nem lát túl az orránál (megjegyzem a kommentelők nagy többsége sem), ülünk a provinciális mocsárban és élvezzük, hogy árad a szar

Float 2008.12.01. 12:09:38

Bárakármilyen lenne a fidesz, ha kormány lenne, ettől már csak jobb lenne. Empírikus alapokra helyezem a dolgot, abban az időszakban valóban minden sokkal frankóbb volt kiccsaládomnak -- és teszek az ideológiákra.

A legjobban az tetszik a jelenlegi baloldali érzelműekben, amikor -- hogy megfelelő képpel asszociáljam -- egyre mélyebben tolják a torkába a brokit, hányásküszöbig, hogy már szinte megfullad, de még mindig kéjesen nyögdécsel hozzá, mintha jó lenne. Egy közeli ismerősöm -- balos hívő -- nemrég azt vágta a képembe, amikor nem tetszettek a megszorítások, hogy csak attól veszik el, akinek van. Most ő is kint szidta gyuriferi anyját a Kossuth téren, merhogy 13. téma, amit elvettek attól, akinek volt...

A furmint mostanában a kedvencem, bárakámennyi papagáj a körítés

ki kicsoda 2008.12.01. 12:12:25

Jo Tunder!
Ebben abszolút egyet értünk, de nem válaszoltál a feltett kérdésemre ezzel. Én sem tartom magam "hű de okos"nak, de ki legyen?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.01. 12:12:52

Emberek ébredjetek már föl! A szemetekbe kiabál az igazság, nem látjátok? Nincs Fidesz, nincs MSZP, nincs SZDSZ, nincs más se. Együtt csinálják.

Ez van:

www.kibulizottorszag.net

Nagyon ideje már látni is nem csak nézni.

X Y kronosz óra 2008.12.01. 12:13:08

A Fideszben két arc van, aki esélyes miniszterelnök lehetne:
1. Kósa Lajos
2. Németh Szilárd

is 2008.12.01. 12:13:32

@midnight coder: csak csatlakozom Rá Dioshoz azzal a viccel, melyben a pásztor elmondja, hogy a fehér bárányok milyenek. amikor rákérdeznek, akkor persze mindig elismeri, hogy a feketék is ugyanolyanok, de magától persze csak a fehéreket mondja. hogy a csórókat említsük csak, megvan az MSZP cigányvezetője, de meg a FIDESZ-é is (Farkas Flórián), és egyformán veszik a szavazatokat. A KDNP ugyanott fekszik a FIDESZ-nek, ahol az SZDSZ az MSZP-nek, sőt (közös lista, ugye). a FIDESZ csak a székházát adta el 1993-ban az MDF-fel egyetértésben, és Simicska APEH-elnökkel csak a saját tartozásait sikálta el, a PostaBank túltőkésítés pedig szintén a holdudvar zsbének tömködése volt. stb. stb.

Nem cáfolok semmit abból, amit Te leírtál, de ha már mérleg, akkor kétkarú, és nem elfogultan ránézve bizony egyensúlyben van.

ezért is szerintem az egyetlen megoldás az egész mérleget, mindkét karjával egyetemben kidobni. mindegy kire szavazol, csak erre a kettőre ne. tabula rasa.

Lollipop (must mistake me you're the sucker) 2008.12.01. 12:17:47

skacok! én karizmatikus vagyok, hiteles és korrekt, plusz ócón vállalnám ezt az új vezír-dolgot. de a fidesszel nem. ezek bugyuta őgyelgők. nem is lehet hatékony operativitást várni ott, ahol még a stratégia is csak annyi, hogy "hú, most aztá' télleg alázzuk a szadit meg a szocikat, ugyi?". vízió és misszió: "baszki, lecseréljük a klientúrát".
"mieinket pzícjóba".
gyözni fogunk, GYŐŐŐŐZNIFOGUÚÚNKK! VÁÁÁÁÁÁÁ! VITYAAAAAAA!

Leonard Zelig 2008.12.01. 12:19:04

"Minden politikával foglalkozó ember - párthovatartozástól függetlenül - tudja (vagy ha nem tudja, érzi), hogy aki az öszödi beszéd óta Gyurcsányt támogatja az nem demokrata."

Hihihi, ez a hét is jól kezdődik! A nagy jobboldali Igazságmantra, megaLoL.

Quicksilver 2008.12.01. 12:19:10

ThufirHawat: Egyetértek nagyjából, ma Mo-on nem nagyon akar politikus észérvekkel hatni bárkire is, hisz egyszerűbb neki a populizmus.

a gift 2008.12.01. 12:20:18

ejnye, ez a kósa! megakadályozza az éjjeli utcánüvöltést, felháborító!
úristen, ha ilyen kemény az alkohollal, mit tesz majd kácsorral és porcsinnal? :)))))

Karcolt lendület 2008.12.01. 12:26:19

dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.12.01. 11:34:55
Na azt a dekára kimért átgondoltságot nem sikerült bebizonyítania Orbánéknak, sőt inkább az ellenkezőjét: nem a saját, hanem az ellenfél szavazótáborát mozgósította remekül, miközben a saját szavazókat elbizonytalanították a tapasztalatoknak ellentmondó "Rosszabbul élünk, mint 4 éve" kampánnyal, Mikolával és egyéb hülyeségekkel. Az egy dolog, ha veszít az ember, de hogy még erkölcsi-intellektuális felsőbbrendűséget se érezhessen a szavazata miatt, az a gáz. ;-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.12.01. 12:26:43

A fidesz most az útkeresés útját járja,
elmúlt az őszödi böszmézés hatékonysága...

hcrules 2008.12.01. 12:27:45

a gift,

ki az a Kácsor?

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2008.12.01. 12:27:54

Ha a Fidesz...
...szlovák párt lenne, sima baloldali lenne :)

2008.12.01. 12:35:28

Ha a Fidesz segg lenne...????????????
De hisz,mint minden proletárok műhelyeiből és öltözőiből tudjuk,a SEGG A FŐNŐK!
Hurrá akkor egész biztos leváltja a maszopot a Fidesz.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.12.01. 12:35:39

Karcolt lendület 2008.12.01. 12:26:19

>Az egy dolog, ha veszít az ember, de hogy még erkölcsi-intellektuális felsőbbrendűséget se érezhessen a szavazata miatt, az a gáz. ;-)

Az intellektuális felsőbbrendűségérzetről jobb már előre lemondani, mert a politika kicsit sem intellektuális játék, és a becsületről meg más erényekről sem nagyon szól.

"Ön nyerni fog, az összes gondolkodó ember Önre szavaz", kiáltotta egy lelkes hölgy Adlai Stevenson elnökjelöltnek, aki azzal vágott vissza, hogy "Az baj, mert nekem többségre van szükségem".

Mr_miszter 2008.12.01. 12:37:44

Akkor bennem van a hiba...
Mint ahogy nem jutott el hozzám a híre annak, hogy Dél Korea felnőtt (Ez ebben a formában nem teljesen igaz), a Fideszt sem érzem "felnőtt" pártnak - számomra erről szólt ez a poszt.
Persze a megítélés egyénenként változik. Én pl. Fidesz szavazó voltam '98-ban. De akkorát csalódtam bennük az utána következő négy évben (nem éreztem jól magam a bőrőmben), hogy nem tudtam rájuk szavazni 2002-ben. Amikor valaki a dicsőséges 4 évet emlegeti, mindig felmerül bennem, vajon mennyi a vágy ebben? Csalódásomat a Fidesz kormányzásban az elmúlt 6 év sem tudta feledtetni, habár temészetesen ez nem azt jelenti, hogy Gyurcsányista lennék.
Úgyhogy lehet, az én Dél-Korea értelmezésem sántít, de számomra igaz...

a gift 2008.12.01. 12:38:46

hcrules! kácsor a népszabi feljelentő-kicsináló embere, igazi 50-es évekbeli revolverújságíró. üssed a gúgliba: kácsor-lipusz! :)
porcsin=basahalom.

Ács Ferenc 2008.12.01. 12:39:50

Bírom ezt az "aki bírálni meri a Pártot, az kommunista" logikát. Akinek bejön ez, olvasson MaNemet meg Demót, azok tablettásbor-szinten magyarázzák a valóságot. Nem megoldás, de egy időre lenyugtatja a pácienst.

Ács Ferenc 2008.12.01. 12:44:01

Őrnagy uram, ugyan mit vagy meglepve?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.12.01. 12:53:04

Nem vagyok Feri, de azért ez túlzás. A nyugdíjasok nem szavaznak rájtok, nem volt elég a 14. havi beégés Viktor?

Itt azért most elég sok liberobalos droid megjelent, jönnek a koncra. Akik azért a szavazófülke magányában valahogy mégiscsak az MSZP-re voksolnak mindig, én meg a Fideszre. Ez a különbség.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.12.01. 12:53:25

AHL-a: pedig jól állna neki. Kövér nem számít? :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2008.12.01. 12:53:58

A Fideszt a szocik sokszor vádolták populizmussal, szerintem értelmetlenül. De MOST tényleg populista, annak a rossz értelmében. Tudjuk, hogy a kasszában nincs elég pénz. Most nem érdekes, hogy erről a főszarházi és bandája tehet, erről már régen külön meccset kellett volna játszani, de a Fidesz sem volt elég elszánt, gyávának mutatkoztak a nemzetközi kibicek miatt. Ám ha most nincs elég pénz, akkor ökörség mindenkit arra bíztatni, hogy követeljenek több fizetést, tizenakárhanyadik havi fizetést, mindenfélét. Nincs, az istenit, akármit is csinálnak. Ha az összes szakszervezet és gyülekezet magának többet akar, akkor pont ott tartunk, ahol utoljára, még nagyobb lesz az adósságunk, ugyanolyan sebességgel rohanunk a szakadéknak.

A Fidesznek inkább meg kellene értetni a néppel, hogy emberek, nincs. Nem jut. A kormányt meg rugdosni, hogy ne elszórakozzák a pénzt, hanem használják arra, amire tényleg nagyon kell. Nem a MÁV etetésére, nem prémiumokra, hanem amire nagyon kell. De a Fidesz most nem tud túllépni a saját árnyékán, csak játssza a nép védelmezőjét, bután, értelmetlenül. Először jutottam el oda, hogy kiábrándulok belőlük, még Orbánból is, pedig ő tényleg értelmes, összeszedett, világosan látóembernek látszott mindezidáig.

Ez a rohadt kormány pedig jobb lenne, ha szigorúan kiállna azok mellett az elvek mellett, amelyet a takarékosság céljából kihirdetett. Így, hogy mindenkinek, aki megugatja őket, ad egy kicsivel többet, csak azt éri el, hogy sorban mindenki ugat egy adagot.

Hattory Hanzo 2008.12.01. 12:55:56

Ha a Fidesz székház lenne, már eladták volna.

_astronaut 2008.12.01. 12:57:37

MDF-et sajnálom, hogy elkurvult, az előző választásokon nagyon szimpatikusak voltak,gerinces,egyenes pártot láttam bennük, akik nem handabandáznak. Mostanra pedig elfogyott a pénz, és az MSZP megvette őket kilóra, mert kellett a támogatás a parlamentben. Undorító férgek.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.01. 13:11:07


ki kicsoda,

mi az, hogy "irányitás" és" bizni" ? Magyarország nyugati tipusú demokrácia politikai versennyel és relatíve normális viszonyokkal. Magyarország fejlettségi szintjéhez mérve a két nagypárt lényegében OK. Az ország nem Svájc, ez elég nagybetűkkel van ráírva.

CrL 2008.12.01. 13:23:00

JT, maga ott fennt a Főgonoszt dicséri? valaki ébresszen fel.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.12.01. 13:54:18

Jó a post, csak egyet nem értek: Miért pont D-Korea?

Bummer 2008.12.01. 14:17:23

Az kudarc, ha egy pártra kormányzása végén 2 és félszer annyian szavaznak, mint a kormányzása elején?

Bebb 2008.12.01. 14:24:30

_astronaut!

Az MDF 2006-ban: gerinces, egyenes, nem handabandáznak... Antall után volt még náluk ilyen???

A post mint publicisztika tetszik :)

X Y kronosz óra 2008.12.01. 14:38:59

Szíjjártó Péter azt javaslata, hogy a tizenharmadik havi nyugdíjat semmiképpen se maximálják nyolcvanezer forintban, hanem tessék továbbra is kifizetni mindenkinek. Világválságról, IMF-hitelről, sarokszámokról nem tárgyalunk, az minket nem érdekel. Több pénzt az embereknek! Magyarország többet érdemel!

Irtó szar lehet ilyenkor fideszesnek lenni. Felkészülni a röhejre, a leereszkedő kioktatásra. Hogy a ti félhülye szóvivőtöknek van arca úgy tenni, mintha nem tudná, mintha nem lenne tudható, hogy a pénz konkrétan elfogyott.

Ha nem TWA írta volna, most bólintanék...

plastik02 2008.12.01. 14:51:19

jó lett a cikk, bár a fele kb. ráillene az mszp-re is.

Hattory Hanzo 2008.12.01. 14:54:35

Ha ár-érték arány alapján nézzük, szinte biztos, hogy Szíjjártó Péter 2 db 20 forintossal működik.

nyg 2008.12.01. 14:58:19

Ha a Fidesz posztot írna, SPANYOL lenne.

kalapjakab (törölt) 2008.12.01. 15:10:57

Ide figyeljetek, Köcsögök!

Elmondom, mi van.
Tetszik a blog, az van. Ti vagytok a stílus legjava, ez is létező. De most mellébasztatok nagyon.
Illetve nem is csak most, hanem már náhány poszttal ezelőtt kezdődött a botorkálás a szűk, sötét folyosón, melynek falain nem láttok túl, csak a fényt kutatjátok az alagútban úgy 2010 tájékán keregélve.

Szóval azt írjátok, hogy rossz a Fidesz stratégia, mert a nyuggerek véleményének nyal alája szép cseppenősen. Igaz, a 13. havi nyudíjat el ekll törölni, meg az ingyenes utazást is. Legyen nyugdíj 12 hóra, de olyan, hogy megéljen belőle mindegyik. Ennyi, és falattal sem több. Ossza be, bazzeg!

A Fidesz elbaltázhatja a támogatottságát hosszú távon, ha nem szól az aktívakhoz, akik dolgoznak, és viszik az országot népesség- és gazdaságügyileg. Nem teheti meg, hogy nem mondja meg a fiataloknak, hogy számít rájuk, és hogy van a jövőnkbe vetett hite, nem csak az inaktívok tobzódását látja el táptalajjal majd, ha oda kerül a kormányrúdhoz.

De azért annyira legyetek már észnél, hogy látjátok: Magyarország társadalma közel sem NORMÁLIS. Itt mág csak nem is 10 millió birka él, aki az aktuálisan dúsabb legelő felé tolong. Nem, bazmeg, ez itt nem Amerika. Itt egy megnyomorított társadalom van, nem jóllakott birkák. Ezek, akik mi vagyunk, nem csak kérődzünk, hanem az akol több sarkába vagyunk zavarva, és onnan nézünk szét riadtan. De a sarkunk, AZ A MIÉNK! Legalábbi ezt ríjuk mindenre, ami a helyzetünkön változtathatna. A sarok, ahol nyomorgok, az az egyém, bazmeg! Ide ne nyúljon senki.
Ezt mondják a mi magyar birkáink. És a szoci sarokban többen vannak, mint az összes többiben. Természetesen nagyobb ez a tömeg. Oda gyűjtötte be őket "mindenható juhász" Kádár János. Azóta több pásztorunk van, de Kádár szellemét igyekszenek fenntartani, és a balsarok nyája egyben van még.

Szóval bazmeg, ilyen a mi országunk. Vannak a komcsi szavazók, meg a többiek. Ha mindenki elmegy szavazni a komcsik vannak a legtöbben. Többen, mint az összes másik együttvéve. Nem így van? De, bazzeg!
'98-ban miért nem ők nyertek? Mert otthon maradtak. Ennyi.

Tehát nem nagy ügy az MSZP-vel választást nyerni. A természetes többség mellettük van. Legfeljebb nem szavaz, de másra, mint imádott pártjára, nem tenné voksát. Ez így van.

Szerinted mekkora meló a kisebbséget partiban tartani már lassan 2 évtizede a kormánypozícióért? Egyszer sikerült. Akkor is ők voltak többen, de éppenhogy odaértünk. 1998.
Szerinted mi lenne, ha új vezetőt választanánk? Melyik lenne az, aki mögé odaállnak a liberálisok, a ksigazdák, a radikális nemzetiek nagyobbik része, akikben csak annyi a hogy nem akarják kormányra a komcsikat?
Lenne 3-4 10%-os pártunk az egy "orbános" Fidesz helyett.
Lenne 30-40%-unk a parlamentben, meg egy 60%-os MSZP, és a kormánypozíció az irrealitásban.

Basszátok meg, és gondolkodjatok erősen, hogy mekkora a feladat a Kádár utáni Magyarországon. Hogy valójában mekkora a szükséges munka ahhoz, hogy ne ők legyenek 50 év után is hatalmon. És most lássátok, hoyg ezt ki végzi el olyan jól, hogy nektek már csak hőbörögnötök kell, hogy miért nem nyerünk már választásokat!
NYERÜNK!
2010-ben.

De kibaszott nehéz volt.közös,

Ács Ferenc 2008.12.01. 15:40:05

"Legyen nyugdíj 12 hóra, de olyan, hogy megéljen belőle mindegyik"

Meg mindenki éljen nagyjából egyenlően, meg a mobiltelefonok és az irodabútorok eladásából lehet hiányt csökkenteni. :))

"Basszátok meg, és gondolkodjatok erősen, hogy mekkora a feladat a Kádár utáni Magyarországon."

Hát pont ez a baj, hogy nincs ilyen. Mármint a Kádár utáni Magyarország nem nagyon létezik. Kádári Magyarország van csak itt, beleragadt már mindenki egyformán.

Luos 2008.12.01. 15:56:23

kalapjakab, hat ezt el se olvasom Köcsög!
Pedig jo sokaig irhattad..

kalapjakab (törölt) 2008.12.01. 15:59:08

Pedig hasznodra válnék. Olvasd csak el, barátom!

Google 2008.12.01. 16:13:39

Jó a fantáziám, el tudom képzelni, hogy Orbán van hatalmon. Csődbe viszi az országot, óriási pénzt kell felvegyen az IMF-től és a kedves közvélemény az ellenzékkel, jelesül Nyakóval van elfoglalva. Olyan élethű a kép, már-már érintem.

igyugyaz 2008.12.01. 16:31:54

Itt valaki írta (és már persze ezredszerre hallom, olvasom), hogy Orbán Viktor az milyen nagyon profi politikus. Hát én nem tudom, de ha valaki akkora nagy stratégosz, hogy két választást úgy veszít el zsinórban, hogy a második előtt az ellenfél önmagát padlóra küld,i annak talán más hobbit kéne választania.

axinya 2008.12.01. 16:39:53

Google


ezt már sokszor elképzeltem..
cseréljük ki az elmúlt 6,5 éve eseményeiben a neveket..
pl: Viki bevallja Kövérés társai előtt: de baromi jó hatalmon lenni és milyen nehéz volt úgy tenni, mintha kormányozna..

hmmmm ;)
beszép lenne: erre most mindenki Ferikét szidná itt, és szeretné a süllyesztőben látni..
megnézném ezt a 6,5 évet(vagy 8?)

X Y kronosz óra 2008.12.01. 16:40:21

Google

Dehogy viszi csődbe. Ha mástól nem, Gyurcsánytól meg kellett, hogy tanulja, más dolog a kampány és más a kormányzás. (Hazudni kell reggel, éjjel meg este, különben az elkúrók maradnak.)

kalapjakab (törölt) 2008.12.01. 16:42:47

A társadalom többsége zsigerileg szoci Magyarországon. Aki bizonytalannak mondja magát, azok között is az elsöprő többség MSZP fan.
Ez tény.
Tehát ezek ellen partiban lenni a kormányzásért, az kurva nagy teljesítmény. Minden tisztelet megilleti ezért Orbán Viktort!
Vagy nem így van?

És 2010-ben még így is sikerül kiütni a szocikat végre újra!

De legyetek észnél: csak akkor van esélyünk, ha sikerül otthon tartani a szoci szavazókat. Számszerűen most sincs több támogatónk, mint 2002/2006-ban. 2 és fél millió. Ezzel kell gazdálkodni.

igyugyaz 2008.12.01. 17:01:58

Azt aláírom, hogy a társadalom jelentős része zsigerileg szoci (mármint, hogy a klasszikus értelemben -"az állam adjon pénzt"-)
És ahogy látom erre a Viktor ezerrel rá is hajtott, nade itt van a bökkenő, az csak álom, hogy majd ő választókat toboroz az MSZP-s "szoci-magból" és szimpatikusabb is lenne ha nem itt akarna versenyezni. Ellenzéki helyzetből a józan, nem igérgetős kommunikációval, választások között nagyon könnyen szerezhetett volna támogatást amit a választásokkor beválthatott volna.

pg2 2008.12.01. 18:29:49

korhelyek 2008.12.01. 12:04:05
Oké, sok helyen hallom, hogy Varga higgadtabb, meg látom is, olyan okosan csillan a szemüvege, mint egy komoly filozófusnak, de mégis, mi van benne olyan vonzó? Még sosem mondott butaságot? Véleményalkotása nagyon eredeti? Kis színes megszólalásai nagyon koherens figurát sejtetnek?

pnegyesi · 2008.12.01. 12:08:56
Mindezt úgy, hogy "a szerk." oldalon milyen fájdalmas pontossággal tudnak írni arról, hogy miért nem ér semmit a magyar sajtó. Ti. hogy senki nem mozdul rá: tényfeltár, megír, botrány, kis fújolás, aztán megy minden tovább, mindenki marad a helyén. A VII. kerület kifejezetten jó, mert aktuális példa. Amíg a koncon össze nem kapnak, és valamelyikük föl nem rúgja a bilit, addig akármelyik xy megengedheti magának, hogy akár az impertinensnek számító mancson keresztül játsza el a naívát...

X Y kronosz óra 2008.12.01. 12:13:08
Tulképp nem is értem. Tényleg azt hiszed, hogy csak az arcok hiányoznak a mihez is? A programhoz? Van számonkérhető ideológiai, vagy legalább irány, differenciált társadalom-, ország- és jövőkép bármelyik fejben? Vagy mink már csak így szeressük, szórakoztassanak? Focipálya? Kell 22 pároslábú, aztán a többi majd a gyepen eldől?

hcrules 2008.12.01. 12:27:45 ---- ki az a Kácsor? Hihi :-D
magyar-irodalom.elte.hu/prae/pr/200106/25.html
www.fvm.hu/main.php?folderID=840&articleID=6157&ctag=articlelist&iid=1

Thulsa Doom (törölt) 2008.12.01. 18:56:59

Ha a Fidesz nem Csintalan, Martonyi, Kövér, Szájer, Deutsch, Pokorni... lenne, akkor valószínűleg még lenne.
Így már nincs.

Peter252 2008.12.01. 21:03:05

Nekem ez a post , meg a 13.ik havi nyugdíjazós.. már jeleztem délelőtt is,... kiverte a biztosítékot.enyhénszólva..., mintha egy fiatal balos, gyurcsányista orbánozó fórumon lennék, a kommentekből is ez tűnik ki, Orbánozás, Orbánozás, fideszezés, mint a Heti Hetesben,...elképesztő.
Ébresztő, fiatalok, már lassan 7 éve nem Orbán Viktor van hatalmon, hahó, fiúk..

Egyébként meg szavazzatok Gyurcsányra, vagy a lengyellel dúsított, igazi konzervatív MDF-re, bravó..., unalmas már ez az orbánozás, fideszezés, már itt is.
Egyébként rossz hírem van, mert 2010 ben a Fidesz fog nyerni, nem a lejáratódott, hiteltelen, "igazmondó" Gyurcsány Ferenc, még ha fáj is majd ez egyeseknek talán..., nagyon.

Azt hiszem, én a Jobbklikknél fogok maradni ezután.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2008.12.01. 21:05:26

Szóval a Fidesz egy kurva. Engem nem taszít.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.12.01. 21:06:30

Peter252:
S miért találod gyurcsányistának azt, ha valaki nem ért egyet a 13. havi nyugdíjjal, vagy úgy látja, hogy nem jó irányba tart a Fidesz?

Peter252 2008.12.01. 21:23:50

Engem főleg ez a post akasztott ki,...most nincs annak itt az ideje, hogy orbánozzunk, fideszezzünk, egy alapvetően jobboldali beállítottságú blogoldalon főleg... ...persze én is kritikus vagyok, Viktornak is vannak hibái, kinek nincsenek, de most ki kell tartani mellette, és a Fidesz mellett.

A legrosszabb Orbán Viktor is jobb a legjobb Gyurcsánynál, lássuk be mi lett itt, milyen állapotok vannak, ez nem a Fidesz hibája.

Most nyerni kell nagyon az EU választáson és megnyerni 2010 et, ha lehet nagyon...és hiszem, ez sikerülni fog. Ezért tartsunk össze, ne a jobboldalon legyen vita, mert ez ugye csak gyurcsányéknak jó, ők örülnek az ilyeneknek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.12.01. 21:40:56

Peter252:
Mi az, hogy nincs itt az ideje? Ha valamivel nem értünk egyet, akkor azt megírjuk. Az akolmeleg hallgatás büdös, ráadásul kontraproduktív is.

Ács Ferenc 2008.12.01. 21:59:12

"A legrosszabb Orbán Viktor is jobb a legjobb Gyurcsánynál"

Várjál, ezt úgy van eredetileg, hogy "a legrosszabb kommunizmus is jobb a legjobb kapitalizmusnál." - Lukács György mondta, aztán neki sem jött be.

zsögödbenő 2008.12.01. 22:14:59

Peter252 2008.12.01. 21:23:50

Miért gondolod, hogy helytelen az, ha valaki akár most, akár máskor kritizálja a fideszt/OV-t? Az itt kommentelők jelentős része épp azért kritikus, mert csalódott a fidesz aktuális politikája/kommunikációja miatt; ugyanakkor minden bizonnyal sose szavazna a másik oldalra...de attól még nem kell evidensnek venni, hogy gondolkodó emberek automatikusan elfogadnak mindent, csak mert arról az oldalról jön, amit alapvgetően támogatunk/-nánk.
Hallgasd Szijjártót, épp osztja az észt az m1-en: na pl. ő aztán nagy kolonc a fidesz nyakán, az egyzser biztos...

zoli29 2008.12.02. 15:11:30

Tetszik az írás, elsősorban is a mondanivalója. Kérdés, hogy meghallja-e az, akinek kell (a Fidesz vezetői), és lesz-e bármi következménye, vagy pedig elindul (...folytatódik) a Reakció megbélyegzése, mint gyurcsányista blog?
Erős megérzéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy melyik valósul meg...

Peter252 2008.12.02. 21:36:43

Nincs szerintem itt semmi megbélyegzés, csak egyszerűen unalmas az orbánozás, fideszezés, ....és már nevetséges, olyan Heti Hetes feeling, meg gyurcsánykampány feeling,...

Nem tudom, hogy az öszödi beszéd után mi a kérdés, ..van egy narcisztikus, hatalommániás figura, aki igenis mellébeszéléssel , "nemigazmondással":) nyerte meg a 2006 os választásokat, és ami október 23-án történt, az még igazán gyomorforgató.

De tessék választani, Gyurcsány"mindörökkéminiszterelnökakarokmaradni" Ferenc és a Fidesz közt. 2010 ben ez lesz a két választás, nincs most középút....Tessék választani.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.12.02. 21:49:39

Peter252, vesd össze a Jobbklikk és a Reakció impresszumát

;-)

phaidros 2008.12.02. 22:54:54

Vajon milyen étel lenne, ha p*nának pl. jó? Valami hagymás vagy ilyesmi? :D

zoli29 2008.12.03. 12:42:11

Peter252,

Amit Gyurcsányról mondasz, azzal szerintem itt mindenki (vagy majdnem mindenki) egyetért.
De attól, hogy van egy gerinctelen, morálisan megbukott kormányunk, nekünk (illetve itt most elsősorban a Fideszről van szó) nem szabadna a másik oldal logikáját alkalmaznunk, miszerint nem kell válogatni az eszközök között, mert bármi megengedhető az ellenség legyőzése érdekében.
Ha mégis ezt tesszük, akkor többé semmi nem különböztet meg minket (ill. a Fideszt) a jelenlegi baloldaltól.

Ács Ferenc 2008.12.03. 13:08:09

"mert bármi megengedhető az ellenség legyőzése érdekében"

"Ellenség", látod, ez az. Részben emiatt ment tönkre Magyarország. És ebben közös a felelősség.

zoli29 2008.12.03. 13:24:21

Ács Feri,

Talán félreértettél: Az ellenséget idézőjelben értettem, ezzel jelezve, hogy azok, akik szerint bármilyen eszköz megengedhető, így tekintenek a másik oldalra.
Ugyanakkor azzal semmi gondom nincs, ha valaki a jelenlegi, Gyurcsány vezette MSZP-t a demokrácia ellenségének nevezi.

Ács Ferenc 2008.12.03. 13:30:48

Zoli, értem a finomítást. Viszont ócskaságnak, de legalábbis pótcselekvésnek tartom a politikusok iránti gyűlöletet és rajongást is. Az persze tény, hogy a magyar politikusok sokat dolgoztak azok a közutálaton, ami eléggé egységesen övezi őket. Hihetetlen, de igaz: ez nem különösebben zavarja őket, jól elvannak.

zoli29 2008.12.03. 13:39:22

Ács Feri,

Melyik mondatomban nyilvánult meg politikus iránti gyűlölet vagy rajongás?

Ács Ferenc 2008.12.03. 13:47:21

Tőled nem emlékszem ilyenre, de ezzel nem is vádoltalak.

zoli29 2008.12.03. 13:52:26

Akkor most én értettelek félre téged :)

nénike · http://mandiner.hu 2008.12.04. 14:33:15

A fideszes Bagó Zoltán nem zsarolta az MDF-es embert a kampányban. Pedig erre hivatkozva hívták vissza a srácot a jelölti posztjáról. Akkor most mi van?

index.hu/politika/belfold/bago081204/
süti beállítások módosítása