Házasodhatnak?
2007. október 28. írta: sHelf

Házasodhatnak?

ModeraternaItt a hétvégi üresjáratba bedobnék egy kicsit más témát. Svédországban szombaton a legnagyobb kormánypárt, a Moderata Samlingspartiet, magyarul a Mérsékelt Gyűjtőpárt is bejelentette, hogy támogatja a melegházasságot. (apropó mi a megfelelő magyar terminus a same-sex marriage ill. a gender-neutral marriage kifejezésekre?) Ezzel a váltással a svéd parlament 7 pártja közül már csak 1 nem támogatja a törvénymódosítást: a legkisebb kormánypárt, a Kereszténydemokraták.

Jelenleg a világ 5 államában, Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban, Kanadában és Dél Afrikában köthetnek azonos neműek is hivatalosan elismert házasságot. Nálunk ugye a forgatókönyv szerint az SZDSZ-nek lenne kiutalva a melegházasság támogató szerepe, de nem igazán törik magukat ezügyben. A jobboldalon fel sem merül ilyen ötlet, és valljuk be: mostanában van nekünk ennél fontosabb problémánk is.

Általában azzal utasítják el az emberek, hogy a házasság nő és férfi között van. Ez alapjában véve egy szép érv, csak aztán nehogy ott kössünk ki, hogy az ember színe a fehér, a vallása pedig keresztény. A legjobb az egészben az, hogy ha Magyarországon népszavazás lenne a kérdésről, akkor nem csak a fideszesek nagyrésze szavazna ellene, hanem majdnem mindenki. Elmaradott ország, vagy más kultúra? Ti hogyan szavaznátok, és miért?

És csak hogy érzékeljük a svéd politikai diskurzus viszonyait, Göran Hägglund, a kereszténydemokraták vezetője így nyilatkozott: Az én feladatom amellett érvelni, hogy a házasság nőknek és férfiaknak van. Amikor ezt a pártok között megvitatjuk, akkor természetesen érzékenyek és nyitottak vagyunk egymás érveire, és majd meglátjuk, hogy találunk-e egy olyan vonalat, amelynek mentén közeledhetnek az álláspontjaink. Oké, politikus duma, de el tudja-e bárki is képzelni, hogy például Semjén mikrofon előtt így fogalmazzon?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr36210782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2007.10.28. 19:07:48

suski, stop, nem azt írtam, hogy téged kergettek, csak példának hoztam, amit írtál
tudom, hogy nem a papír köt össze, de van akinek fontos ez a szertartás, és ezt illik tiszteletben tartani, te persze ettől még gondolhatod feleslegesnek az egész cécót, házasodni nem muszáj, ha akarod igen, ha akarod, nem
fogalmatok se volt róla, hogy igazi lesz e vagy se? csak reménykedtél benne, hogy benne megtaláltad, akit akartál, bizonytalanságra, lesz, ami lesz, legfeljebb szétmegyünkre nem lehet jövőt alapozni, pláne nem családot alapítani....
"Jóban -rosszban az is benne van, hogy akkor is vele maradsz, ha a késsel kerget." te is tudod, hogy ez szőrszálhasogatás, direkt félreértesz, nem a késsel kergetés van benne egyébként, hanem betegség, anyagi bizonytalanság, hogy innentől felelőséggel tartozol a másikért
senki nem kötelez arra, hogy egy terrorkodó diktátorral, kvázi gyilkossal, egy senkiházival élj együtt, a jóban-rosszban ne erről szól
ps: sztem 168órán futottunk össze, de lehet rosszul emléxem

volvo07 2007.10.28. 19:16:49

Az a gond, hogy Magyarországon a társadalom még annyira primitiv, hogy a melegek házasságát állatokkal való kapcsolathoz hasonlitja, rosszabb esetben összekeveri a pedofilizmussal. :S Ez a tökéletes tudatlanság. Szerintem az emberek nagy többségének ebben az országban sincs semmi baja a melegekkel, de mégis valamiért korlátozná a jogaikat... és ilyenkor jön a \"család\" fontossága. A homoszexualitás NEM tanulható, hanem veleszületett dolog. A \"család modellnek\" köze sincs a homoszexuálisokhoz, ugyanis ha valaki meleg-nek született úgy is fogja leélni az életét, ha pedig valaki heteroként akkor az soha az életben nem fog azonos neművel párkapcsolatot létesiteni. Egyértelmű, hogy a melegeknek nem lesz gyerekük. Ennyi. Ettől még nem fog kevesebb gyerek születni a világon. (ami egyébként előbb utóbb ugyis szükséges lesz, a túlnépesedés miatt)

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 19:17:21

Szaltó 2007.10.28. 17:48:11
"A sokadik csacsiságot írtad le a fentiekkel, csak jelzem, nehogy túl sok legyen mára.

SZó sincs itt egyenlő jogokról: egy homoszexuális-leszbikus ma ugyanolyan jogokkal rendelkezik hazánkban mint egy hetero férfi és egy nő
Pont."

Éppen te írod le a csacsiságot. A meleg párok:

- Nem örökölhetnek egymás után automatikusan. Végrendelettek igen, de egyrészt ki ír végrendeletet 30 évesen, a végrendelet ugye ügyvéd+pénz, továbbá ott marad a legközelebbi hozzátartozó számára a köteles rész, ami végrendelettel sem kerülehető ki. Magyarul: nem kaphatom meg azt amit a heteró pár automatikusan megkap, és cserébe még fizethetek is.

- Nem dönthetnek a másik gyógyászati kezeléséről, sőt még információt sem kaphatnak egymásról, hiszen nem lehetnek egymás hozzátartozói. Ez teljesen életszerű, lásd pár hónapja a MOK honlapján milyen véleménye volt 1-2 orvosnak a melegekről.

- De hogy egy még életszerűbb példával éljek, nem vehetik át egymás ajánlott leveleit sem...

Én nemv agyok felkent buzivédő, hanem csak egyszerűen meleg, és nem élvezem a magyar embernek azt a tulajdonságát, hogy mindenki mindenhez ért. Szaltó, kiváncsi vagyok mit tudsz reagálni a fenti három érvre, hogyan tudod megvédeni a fenti állításodat...

A melegházasság == bigámia összehasonlításhoz pedig. Aki ezt hangoztatja, annak gratulálok, sikerült letorkoznia a semjéni demagógiát. Merthogy sajnos a kettő nem hasonlítható össze, mint ahogy a 3 centimétert is bajos összevetni a 3 dekagrammal.

MO-n ugyanis a bigámia intézménye MINDENKI számára tiltott. Senki sem panaszkodhat, hogy ő ebből kimarad, míg a másik részesül. A házasság (vagy nevezzük bárminek) viszont egyes csoportok számára elérhető, mások számára nem.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2007.10.28. 19:31:16

suski egy valamiben igazad van, nem a papír a lényeg.

DE ameddig egy hetero párnak papír nélkül megadatik számos jog, intézhetik egymás ügyeit, kedvezményekhez jutnak mint pár, addig ez a homo pároknak nem jár. És bizony ez nem házasság kérdése.

Ezeket anélkül is meg lehetne adni, de valamiért ez sokaknak fáj... pedig őket aztán nem érdekli hogy ki mit csinál az ágyban.

Reggie 2007.10.28. 19:31:32

Ez a harom pelda az elso esetben vegrendelet altal, az utobbi ket esetben meghatalmazas megirasaval megoldhato...

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 19:33:15

Reggie, gratulálok. Odaírtam én is. És azt is hogy a végrendelet mivel jár.

suski 2007.10.28. 19:34:10

A 168 órán életemben nem voltam, ez itt volt az ufin, volt már ilyen téma.
. Ha hosszú ideig együtt élsz vkivel és mûködik, akkor lehet rá alapozni. A kés csak egy példa volt, de vegyünk egy kevésbé egyértelmût: egy alkoholista? Aki késôbb válik azzá?
Miért, akivel esküvô nélkül élsz együtt talán nem tartozol felelôsséggel?
Én tiszteletben tartanám a szertartást, csak úgy veszem észre azok nem tartják tiszteletben, akik csinálják. A másik embert kell tiszteletben tartani, nem a szertartást egyébként. Én csak arra akarok rámutatni, hogy egy alapvetôen felesleges, üres bohócmûsor melegekre kiterjesztésérôl vitatkozunk. A jogoknak van értelme, tartalma, a szertartásnak semmi.

Volvo07

“ha valaki meleg-nek született úgy is fogja leélni az életét, ha pedig valaki heteroként akkor az soha az életben nem fog azonos neművel párkapcsolatot létesiteni.”

Hát azt mondják, ez nem mindig egyértelmû, vannak biszexek is….

FAQlyás Menyét 2007.10.28. 19:35:59

A házasság Magyarországon minden jogilag cselekvőképes számára elérhető.

Reggie 2007.10.28. 19:36:44

avus, a meghatalmazasrol mint lehetosegrol nem irtal...

El President 2007.10.28. 19:37:29

Egyetlen érvem van, de ez úgy érzem erős.... Ha túl sok ember lesz meleg, akkor kihal az emberiség.

suski 2007.10.28. 19:37:55

"DE ameddig egy hetero párnak papír nélkül megadatik számos jog, intézhetik egymás ügyeit, kedvezményekhez jutnak mint pár, addig ez a homo pároknak nem jár. És bizony ez nem házasság kérdése."

például?

El President 2007.10.28. 19:38:43

Vagy hegylakósdit játszunk és a végén csak egy maradhat?

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 19:41:46

A végrendeltről igen. Plusz munka, plusz pénz, mindazonáltal te szeretsz végrendeleteket gyártani 29 évesen?

A meghatalmazás is problémás, pl mi van ha a szülő (aki mondjuk korábban már kicsapta a gyerekét annak mássága miatt, mert ilyen is van) másként látja a gyógykezelést? Vagy otthon marad ammeghatalmazás, mert éppen nem hazafelé, hanem a kórházba szeretnél eljutni minél gyorsabban?

Szóval igen, amellett hogy a meleg csak részét kapja meg annak, amit a hetero, még az odaút is jóval rögösebb. Ez ám a teljes egyenjogúság.

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 19:44:30

El President: ez hihetetlen hogy ebben a kérdésben mennyi demagóg ökörséghet mondtok. Nem lesz sok ember meleg, mert a melegek aránya évszázadok óta knb azonos százalékot mutat. Twe most hirtelen el tudod képzelni, hogy megkívánj egy másik férfit? Nem ugye? Akkor miért gondolod, hogy más, akiben nincs hajlam, majd igen?

snakekiller23 2007.10.28. 19:44:33

A melegség a tudomány jelen állása szerint nem "fertőző"; valaki vagy meleg (genetika, eltérő szocializáció, nem tudjuk pontosan miért), vagy nem. Felnőtt emberekről beszélek persze.

mxplanet 2007.10.28. 19:45:07

meghatalmazást bármelyik percben lehet írni, bármiről,bárki aláírásával:)

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 19:45:28

suski, párral feljebb felsoroltam hármat.

Reggie 2007.10.28. 19:49:40

A hazassag is papir meg penz... Tehat ez a plusz penz,papir szoveg nemjo...

Mellesleg akinek az orokles lehetosege nem er annyit, hogy irjon egy vegrendeletet, az nem is erdemli meg. Aki csak azert nem kepes vegrendeletet irni mert nem gondol a halalra, vagy mert nem mer gondolni a halalra, az szimplan hulye.

A szulo eseten valoban eloallhat problema, de szerintem ez annyival megoldhato lenne, hogy a meghatalmazast magasabb szintuve kell tenni a jogban, mint a rokonsagot.

Aki otthon hagyja az igy jar. Nem kell otthon hagyni. Ha otthon hagyod a jogsidat, akkor a rendor sem sajnal meg es visz haza erte altalaban...

mildi 2007.10.28. 19:56:12

:D te suski, olyan nagy vita nincs ám közöttünk, csak lassan jött le, mert annyira támadtad a házasságot, hogy azt hittem total ellene vagy.
te nem a házasság ellen vagy, hanem annak kiüresedése ellen, te azokat nem bírod, akik lejáratják az intézményt, azért ez nem mindegy
hidd el, ha én egyszer odaállok az anyakönyvvezető elé, az komoly lesz, eszem ágában sincs elbohóckodni
amúgy meg, hogy jogokat kapj, annak a legegyszerűbb módja megházasodni, azzal meg legalább egy kicsi ceremónia együtt jár
hogy a másikat mennyire tiszetelem, az nem papír, hanem személyiségfüggő

biszexek érdekes kérdés, bi ismerősöm nincs
a melegeknek nem csak a szexről szól, ugyanúgy szrelmesek, mint a heterok, de a biket passzolom

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 20:03:42

Reggie, neked volt végrendeleted 29 évesen? Ha erre véletlenül igent válaszolnál, szerinted a 29 évesek hány szazaléka rendelkezik végrendelettel?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.28. 20:06:31

mildi,
vegre valaki kimondta:

"a melegeknek nem csak a szexről szól, ugyanúgy szrelmesek, mint a heterok"

de ezt a pornon szocializalodott gyoker nem fogja fel. neki a leszbikus az, amikor ket szoke szilikonmellu kurva elfogyasztja egymast. mivel pornoban van, nyilvan szerelemrol vagy erzesekrol szo sem lehet.

az egysegsugaru allampolgar legtobbszor annyit tart a melegekrol, hogy "ma' kinjukban nem tudnak mit csinalni". bele sem gondol, hogy *tenyleg* szeretik egymast.

Reggie 2007.10.28. 20:06:56

avus, nincsen, de ha szukseg lenne ra gondolkodas nelkul megirnam es hitelesitettnem.
Az hogy az emberek ezzel jellemzoen nem elnek ebben a korban az nehogy mar azt jelentse, hogy a hazassag ra a megoldas...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.28. 20:09:34

Reggie:

tehat egyenloek. mert papirral, vegrendelettel, ugyveddel lehet nekik is azt, amit neked vagy nekem alanyi jogon.

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 20:10:59

Igen, Reggie jogegyenlősége tényleg érdekes.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.28. 20:15:02

avus:
pont ezeket irtam fentebb. es van meg biztosan 10 masik olyan, ami a hazasparoknak lehet, az elettarsaknak meg nem. de a legtobb embernek fel sem tunik.

egyebkent szerintem zero esely van arra, hogy a hazassagot kibovitenek a meleg paroknak is. nem itt, es nem most. a fel (egesz) orszag a hazassag (isteni akarat) elleni tamadasnak tudna be. es ott hozongene az utcan a nemzet orvosa is, beszelve a szingli es buzi hordakrol.
a mocskos partok meg mindezt jol kihasznalnak egymas lejaratasara.

az elettarsi kapcsolat hazassaggal egyenerteku jogkorbe emelese meg igencsak problematikus. nem veletlenul van valas is a hazassag mellett.

suski 2007.10.28. 20:16:02

Avus,


Örökelhetnek anélkül, hogy házasok lennének a heterok? Ezt nem hiszem. Kórházi kezelés? Hogyan bizonyítom be, hogy közöm van hozzá?

Azt mondd meg, miért ragaszkodtok a házassághoz, ha a regisztrált kapcsolat minden jogot megadna.

mildi,
“te nem a házasság ellen vagy, hanem annak kiüresedése ellen, te azokat nem bírod, akik lejáratják az intézményt,”

Hát ez így ebben a formában nem igaz. Nem tartom fontosnak a szertartást magát, ennyi. Álszent mûsor az egész. Nem ítélem el azt, aki tényleg komolyan gondolta elôször, de nem jött be. De azon a marhán, aki még 3-szor is képes elrángatni a szüleit és a rokonait, hogy megint megvan “ az igazi”, csak röhögni tudok.

Reggie 2007.10.28. 20:16:34

avus

"A koteles resz jogosultjai" alapjan, a koteles resz akkor is van, ha vki meghazasodott, tehat ebbol a szempontbol tok mindegy hogy +1 fo hazassag alapjan(szinten koteles reszbe tartozik), vagy vegrendelet altal van benne.
Attol meg hogy valaki meg van hazasodva, a koteles resz jogosultjai nem vesztik el jogosultsagukat...

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 20:21:21

Denver: előbb-utóbb a Fidesz is kénytelen lesz a nyugat-európai néppártok trendje felé gravitálni. Most még nem szalonképtelen a véleménye, de neke úgy tűnik Semjénre rá van szólva. A trend egyértelmű. Lásd a fenti svéd kereszténydemokrata álláspontot, David Cameron tory-vezér, Hollandiát is kereszténydemokrata kormány vezeti, ill. a CDU is nemrég nyilvánította támogathatónak a regisztrált együttélést. Fontos katolikus bástya (Spanyolország) teketória nélkül elfogad mindent, egy másik (Írország) a regisztrált kapcsolatot tárgyalja.

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 20:31:11

Suski, engem baromira nem a megnevezés érdekel, hanem a tartalom.

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 20:32:29

Reggie, ezzel most megfogtál, utána fogok nézni. A lényegen nem változtat, amit más itt megfogalmazott: "tehat egyenloek. mert papirral, vegrendelettel, ugyveddel lehet nekik is azt, amit neked vagy nekem alanyi jogon."

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2007.10.28. 20:45:19

>>> El President

Úgy gondolod ha engedélyezik a melegeknek a házasságot, akkor minden férfi meleg lesz és ezért kihal az emberiség...

Tényleg jó gondolat! Gratulálok! Netán te is félsz hogy egy ilyen törvénymódosítástol buzi leszel...?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.28. 20:45:20

"A legjobb az egészben az, hogy ha Magyarországon népszavazás lenne a kérdésről, akkor nem csak a fideszesek nagyrésze szavazna ellene, hanem majdnem mindenki. Elmaradott ország, vagy más kultúra? Ti hogyan szavaznátok, és miért?"

Hamis dilemma.
Ha úgy tennék fel a kérdést, hogy támogatja-e, hogy a melegek kapcsolatának jogi formát adjanak, de ne hívják házasságnak, a válasz döntően igen lenne.

A melegházasság egy SZDSZ-nek való gumicsont. Valójában a kérdésben a KDNP-t is magába foglaló egyetértés van.

Civil unió igen, házasság nem.

Reggie 2007.10.28. 20:45:41

avus, nem feltetlen mondom, hogy egyenloek, mert nem meggyozodve rola. arrol sem vagyok meggyozodve, hogy nem egyenloek, de az itt levo meleghazassag mellett allast foglalok, meg mindig nem tudtak meggyozni arrol, hogy nem egyenloek.
En meggyozheto vagyok barmelyik fel altal, csak helytallo, es hiteles legyen az amivel megprobal meggyozni...
Miutan meggyoztek es tudom, hogy egyenloek-e jogilag perp vagy nem, az utan jon, hogy en mit gondolok a hazassag kiterjeszteserol, a meleghazassagrol, a regisztralt elettarsi kapcsolatrol, vagy milyen otletem van nekem.

Oszzesitve, nem vagyok biztos benne, hogy a problema gyokere az, ami.

Nekem van egy masik elkepzelesem arra is, hogy mi okozhatja ezt a problemat, azaz hogy szukseg/gerjesztett szukseg van a fenti megoldasok valamelyikere(reg kapcs stb):
Az is lehet, hogy nehany meleg/aktivista/jogvedo egyszeruen "felhaborodik" hogy a melegek nem hazasodhatnak fuggetlenul, hogy a melegeknek egyaltalan szukseguk lenne-e erre az intezmenyre, es a jelenlegi pokitikai helyzet fogekonysagat az ilyen "felhaborodasokra" kihasznalva egyebb onos erdekekert ugralnak az eloterben.

De a problema forrasarol sem vagyok meg meggyozodve, tehat nem tudom hogy e kettobol melyikre voksolnek.

Reggie 2007.10.28. 20:48:10

A harmadik valtozat ami meg eszembe jutott az utobbi azon modosulasa, amikor a melegek tobbseget nem is erdekli a hazassag, mert megoldja mashogy, es csak 1-2 ugral mert o csakazertis akarja a hazassagot kivagyisagbol/sertettsegbol/fricska okozasanak celjabol(mert tudja hogy a tobbseg pl nem tamogatna mindenfele egyebb ok miatt).

dowNLoad 2007.10.28. 21:12:42

SEGÍTSÁG A BUZI KOMCSI LIBERÁLISOK ELLEPTÉK AZ UFI-t!!! (reakciót!)
Itt a buzivadász nevű játék:
domony.dox.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=21
A buzi néger komcsikat már várják az X-Planétán!
Itt egy kis olvasnivaló, hogy ki a néger, sárga, fehér, indián, és micsoda az a genetikai alaptípus:
www.nature.com/ng/journal/v23/n4/fig_tab/ng1299_437_F1.html
Én inkább a szíriuszról/Pegazus csillagképről/ufóktól/stb.. származom, de mxplanet legyen igazad, te a majmoktól meg a négerektől, esetleg lehetsz buzi is felőlem.

dowNLoad 2007.10.28. 21:15:46

Itt egy kis elemzés, művelődjetek:
www.dura.hu/html/mindentudas/raskoistvan.htm
És legvégül még1X kikérem magamnak a Penthouse Magazin nevében is, hogy ilyen ótvar 2es szem.számú humanoid mint ungárklára leszbikusnak nevezze magát! A perverz rebiszes figurákat nem lehetne rábeszélni klárára? (alapítványt hozok létre a projektre) Ha van valami ami überel mindent, akkor az a szerelmes buzi férfi, én inkább lennék JEZSUITA szerzetes! Kezeltessék magukat valamivel, az emberiség nevében, és az ne a kék tabletta(cenzúra van a nevére) legyen!

mxplanet 2007.10.28. 21:31:10

az iq-d lebaszta a biztosítékot..
kapsz egy kockacukrot;)

Bill Dauterive 2007.10.28. 21:56:48

A melegek ilyen jogait ketsegbevonni nem egyeni megiteles kerdese, ez egyszeruen szabadsagjog, nevezetesen egyenesen kovetkezik nehany alkotmanyos alapelvbol (es a nyilt tarsadalmak logikajabol).

Ennek megfeleloen egeszen irrelevans, mit gondol rola itt nehany begyoposodott (bar tenyleg latvanyos, ahogy tolerancia-keszseget mutogatja a polgari ertekrendet kepviselok szine-java (vajon miert hozza ki ez a kerdes a toporzekolo tizenevest meg az egeszen epeszu jobberekbol is?), igy ez is olyan kerdes, mint mondjuk a homoszexualitas buntethetosege, vagy ahogy itt egyesek ramutattak, a kulonfele nemi elhajlasok vagy (aldozat nelkuli) perverziok gyakorlasa (zoofilia, mazochizmus, ilyesmi).

Senkinek semmi koze hozza, nemcsak nekem, nektek sem.

Ennek megfeleloen hisztizhettek, kifejthetitek hogy nem ez a haladas es kulonfele modokon okoskodhattok arrol, hogy ez vagy az hogy jo a tarsdalomnak, de ezzel semmi mast nem ertek el, minthogy a napnal is vilagosabban illusztraljatok, mennyire nem ertitek hogy mukodik egy liberalis tarsadalom es merrefele halad a vilag.

Ami rettento szomoru.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.28. 22:00:19

Bill Dauterive 2007.10.28. 21:56:48:
"A melegek ilyen jogait ketsegbevonni nem egyeni megiteles kerdese, ez egyszeruen szabadsagjog, nevezetesen egyenesen kovetkezik nehany alkotmanyos alapelvbol (es a nyilt tarsadalmak logikajabol)."

Hogyne, amint a többnejűség is.

Reggie 2007.10.28. 22:00:41

es koszonjuk korunkben Bill Dauterive-t, a vadliberalis bertollnokot...

Bill Dauterive 2007.10.28. 22:12:41

Jol mondod, elobb-utobb a tobbnejuseg igenye is meg fog jelenni ujra es nem lesz ra epkezlab valasz, hogy miert tiltja az allam.

A vadliberalis jelzo meg egeszen irrelevans, leven fent -hangsulyozottan- nem a szemelyes preferenciamat jeloltem meg, hanem azt, amit a vilag nalunk elorebb tarto reszen tapasztalok.

Ezert is olyan ertelmetlen toporzekolni ellene.

Szaltó 2007.10.28. 22:14:25Avus -

"A sokadik csacsiságot írtad le a fentiekkel, csak jelzem, nehogy túl sok legyen mára.

SZó sincs itt egyenlő jogokról: egy homoszexuális-leszbikus ma ugyanolyan jogokkal rendelkezik hazánkban mint egy hetero férfi és egy nő
Pont."

"Éppen te írod le a csacsiságot. A meleg párok:"

KI beszélt meleg párokról?
Homoszexuális férfiról, és leszbikus nőről beszéltem. Ők azonos jogokkal rendelkeznek mint bármelyik heteroszexuális férfi vagy nő.

Szövegérterlmezésből megbuktál.
Period.

A meleg pár szókapcsolat pedig jogilag értelmezhetetlen terminus.
Pont.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.28. 22:15:48

Bill Dauterive 2007.10.28. 22:12:41:
"Jol mondod, elobb-utobb a tobbnejuseg igenye is meg fog jelenni ujra es nem lesz ra epkezlab valasz, hogy miert tiltja az allam."

Valamint milyen jogon szól bele az állam a családi erőszakba?

dowNLoad 2007.10.28. 22:27:24

Bill, te is mehetsz az mx planétára, a többi nekrofil közé. Azt sem büntetik már ugye? Végül is nem ártasz vele senkinek. Ki mondta, hogy egy liberális világ felé haladunk?(az összeomlás felé haladunk, amint ezt az APOKALIPSZIS Rt. is elemzi nap mint nap:
szelsokozep.freeblog.hu/
Nemsokára lesz bankszámlaszám ahova lehet adakozni a "REBISZ Ungárkláráért Hátulról" Alapítvány részére. Aprojekt leírása fentebb.

Bill Dauterive 2007.10.28. 22:37:28

Es szerinted a csaladon beluli eroszaknak ki az aldozata? Nem nehez, fog ez menni.

Bill Dauterive 2007.10.28. 22:39:20

Hat download, ha mindig az olyan eszelos apokalipszis-profetakkal foglalkoznek, mint amilyen te is vagy, mar reg heroinfuggo lennek a minden-mindegy alapon.

Azert azt meg te is belatod, hogy epeszu ember nem a te joslataidra fogja felepiteni az eletet, gondolom.

avus · http://avus.blog.hu 2007.10.28. 22:42:14

Szaltó

Az alapkérdés a meleg párokról szólt, függetlenül annak jogi értelmezhetőségétől. Ha a te irományod nem párról, hanem egyénről szólt, akkor olyan dolgot állapítottál meg, amit senki sem vitatott.

Csak tudod házasságot/regisztrált kapcsolatot létesíteni egy ember önmagában nem tud.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.28. 22:43:55

Bill Dauterive 2007.10.28. 22:37:28:
"Es szerinted a csaladon beluli eroszaknak ki az aldozata? Nem nehez, fog ez menni"

Ha nincs feljelentés, családi belügy, nincs áldozat sincs nemdebár, Bill? Abba meg milyen jogon szól bele az állam?

Liberálisnak amatőr vagy, Bill.

Bill Dauterive 2007.10.28. 22:52:27

Szentisten dumi, ennel azert tudsz te jobbat.

Mar miert ne lenne attol aldozat, ha nincs feljelentes? Micsoda baromsag ez? Egyaltalan meg ha fel is tennenk ezt az okorseget, miert ne lehetne testi sertesert (vagy annak valamilyen minositett eseteert) feljelentest tenni?

Lehet, hogy amator vagyok liberalisnak (bar nem latom be miert), de te meg megbukhattal relacioanalizisbol, valamikor meg alsoban.

dowNLoad 2007.10.28. 22:56:09

Bill heroinnal nem foglalkozok,
(én csak zöld teát iszok) de ismerek valakit, aki elég liberális a hernyóhoz. Elég jól keresel hozzá?, úgy hallottam drága cucc.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.28. 22:57:14

Bill Dauterive 2007.10.28. 22:52:27:
"Mar miert ne lenne attol aldozat, ha nincs feljelentes?"

Helyes, akkor kérdezd meg az "áldozatot", miért nem megy el.
Azt fogja mondani, semmi közöd hozzá.

Vagyis az "áldozat" címkét te akasztottad rá, a saját értékrended szerint.

És itt a dolog kezd állati érdekessé válni, aholis egyből visszakanyarodhatunk az eredeti témánkhoz. :-)

Alsóban nem tanultunk relációanalízist. Még egy szerencsés kor gyermeke vagyok. ;-)

Bill Dauterive 2007.10.28. 23:03:14

Osszemosol dolgokat. Nincs egymassal szemben feljelentesi kotelezettsegunk es ez igy van jol (mar ugye cselekvokepesseg eseten), jogunk van viszont feljelentest tenni, ha ugy latjuk jonak, ez szinten igy jo.

Ha a no nem kivan feljelentest tenni a ferjevel szemben az eroszak miatt, senki sem kotelezi ra, maximum megprobaljak kulonfele modokon felhivni ra a figyelmet, hogy akar tehetne is es hogy az hogy verik, nem normalis.

Es ez igy mind jo.

Hol serulnek itt a liberalis eszmek?

Az aldozat cimket pedig a BTK aggatja ra, az objektiv torvenyek szerint, ne beszelj zoldsegeket.

A meleghazassagnal ki az aldozat, aki miatt tiltani
kell?

Lehet hogy megsem artott volna a relacioanalizis jo koran.

mxplanet 2007.10.28. 23:06:02

dánlódnak tiszta ketamin kell intravénásan.
had hulljon a férgese

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.28. 23:13:11

Bill Dauterive 2007.10.28. 23:03:14:
"Ha a no nem kivan feljelentest tenni a ferjevel szemben az eroszak miatt, senki sem kotelezi ra, maximum megprobaljak kulonfele modokon felhivni ra a figyelmet, hogy akar tehetne is es hogy az hogy verik, nem normalis."

Tehát mégis csak azt gondolod, hogyha nincs feljelentés, akkor nincs házasságon belüli erőszak se?

volkov 2007.10.28. 23:20:01

index.hu/politika/bulvar/kpszex1027/

es most elhatarolodom magamtol.
:D

Bill Dauterive 2007.10.28. 23:33:59

Nem, nem gondolom. Van buncselekmeny, viszont nincs feljelentesi kotelezettseg.

Ilyenkor ha az ugy a hatosag tudomasara jut valami mas csatornan, akkor ok kotelesek peldaul eljarast inditani, igy nyilvanvaloan kell hogy legyen buncselekmeny.

Osszekevered a jogot (ami egy objektiv dolog) es az erkolcsot (ami meg nyilvan nem) mar megint.

Egesz vegig nem beszeltem a sajat velemenyemrol. Tudod miert nem? Mert az irrelevans a fent vazolt kerdesekben, hasonloan a tiedhez.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.28. 23:42:07

Bill Dauterive 2007.10.28. 23:33:59:
"Ilyenkor ha az ugy a hatosag tudomasara jut valami mas csatornan, akkor ok kotelesek peldaul eljarast inditani, igy nyilvanvaloan kell hogy legyen buncselekmeny."

Bocsánat, Bill. Itt van két ember, akik azt mondják, hogy nem történt semmi, amihez bárkinek köze is lett volna. És te bűncselekményről beszélsz?

És mi az, hogy "más forrásokból"? Az állam kémkedik az állampolgárok magánélete után? Milyen alapon?

Bill Dauterive 2007.10.28. 23:52:09

Aha, peldaul valoszinuleg en is tennek feljelentest, ha estenkent azt hallgatnam, hogy a szomszedom veri a feleseget, sot lehet hogy megprobalnek valami bizonyitekot is gyujteni, ha lehetosegem lenne ra (merthogy az en erkolcseim azt mondjak nekem, hogy ez helytelen es a torvenyek szerint van lehetosegem tenni ellene).

Ez meg sem azon a tenyen nem valtoztat, hogy tortent buncselekmeny, sem azon, hogy az abban resztvevo elkovetonek es aldozatnak nem kotelessege feljelentest tenni.

Kulonosen nehez ma este a felfogasod, dumi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.29. 00:16:07

Bill Dauterive 2007.10.28. 23:52:09:
"Aha, peldaul valoszinuleg en is tennek feljelentest, ha estenkent azt hallgatnam, hogy a szomszedom veri a feleseget, sot lehet hogy megprobalnek valami bizonyitekot is gyujteni, ha lehetosegem lenne ra (merthogy az en erkolcseim azt mondjak nekem, hogy ez helytelen es a torvenyek szerint van lehetosegem tenni ellene)."

Aha, te a saját értékeidet erőszakolod rá másokra és még tapsolsz is annak, hogy az állam ebben támogat?

Egy-két pofon miatt senkit nem visz el a rendőr, ha már bűncselekményről beszélünk.

"Kulonosen nehez ma este a felfogasod, dumi."

Naná. Mivel te evidenciaként beszélsz a saját értékeidről, mintha más nem is gondolkodhatna másként.

És itt nem a családon belüli erőszakról beszélek, az csak arra szolgált, hogy kitapogassam a toleranciád határait. Mert persze vannak és azok a határok nem objektívak, hanem erkölcsi meghatározottságúak. Akkor meg miről beszélünk, hogy kinek mire van joga szabadságjogok alapján?

dowNLoad 2007.10.29. 00:43:27

mxplanet, fogalmam sincs, hogy miről beszélsz, de add be Bill-nek, lehetnétek chemical brothers. Én csak teával élek.
Csak halkan jegyezném meg, hogy a HIÁNYZÓ 1000MILLIÁRD Ft-ról nem lehetne egy poszt??? Kicsit fontosabb, és több embert érint mint a buzibüszkeség. (tipikus liberális módszer, hogy tematizálnak mindent, ill. elébe mennek irritáló kérdésekkel a fontos ,de agyonhallgatott témák feltárása helyett)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.29. 00:53:45

dowNLoad:
Milyen 1000 milliárdról van szó? Vagyis miért pont 1000 milliárd? Az államháztartás hiánya sajnos nagyobb, de nem nehéz megtalálni: 13. havi nyugdíj, gázárkompenzáció, felülárazott útépítések, eszetlen metrófúrás, ésígytovább...

Bill Dauterive 2007.10.29. 00:54:10

Egy-ket eleg jolsikerult pofonert mar visznek el embereket, Mo-on rendszeresen halnak meg nok abban az egy-ket pofonban, mellesleg megint arrol probalod elterelni a figyelmet, hogy nem erted az aldozat fogalmat.

Az en erkolcsom pedig utmutatast nyujt abban, hogy kozbelepjek, ha valaki eppen valakinek az aldozatava valik, hogy azt hogy nem latod, hogy ez eg es fold ahhoz kepest, hogy ket azonos nemu hazasodhat-e vagy az allam tiltsa-e a tobbnejuseget, az nem rolam szol.

Amit kerdeztel (van-e buncselekmeny), arra objektiv igen a valasz, ezzel meg vitatkozni sem erdemes, leven objektiv merce.

A sajat ertekeimet ugye pontosan addig tudom raeroszakolni a masikra, amig ebben az allam ebben segit engem, magyaran letezik tarsadalmi konszenzus. Csak hogy meg jobban osszezavarjalak (merthogy lathatoan meg mindig nem erted amit mondok, ezert is beszelsz olyan marhasagokat, mint a fenti ket bekezdesed), van olyan dolog, amit erkolcstelennek tartok, megsem tamogatnam, hogy torvenyileg tiltsak. Ami igazan sokkolo lehet ebben szamodra, hogy mindez remekul megfer mindazzal, amit eddig mondtam.

Es tudod miert? Mert az hogy kihivom a rendoroket, ha azt latom, hogy egyik ember felholtra veri a masikat az erkolcsi-, az meg, hogy a nacik bekeben vonulgathassanak az utcan, az pedig szabadsagjogok kerdese.

En a helyedben nem vernem a tamtamot, hanem szegyellnem magam, hogy ilyen egyszeru alaposszefuggeseket sem birok felfogni erkolcs es torveny (es az azt megalapozo alapelvek) kozott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.29. 00:58:31

Bill Dauterive 2007.10.29. 00:54:10:
"Egy-ket eleg jolsikerult pofonert mar visznek el embereket, Mo-on rendszeresen halnak meg nok abban az egy-ket pofonban, mellesleg megint arrol probalod elterelni a figyelmet, hogy nem erted az aldozat fogalmat."

Bill, ne terelj.
A szomszédasszony pofonveri a férjét.
Te hallod a vékony falon át és feljelented.
A rendőrség kivonul és elviszi az asszonyt, mert az állam támogatja azt, hogy te beleszólhass mások családi életébe.

Ezt a kis szcenáriót vizsgáljuk meg alaposan az "állam nem szól mások családi életébe bele" című kijelentéseden keresztül.

Melléduma és hanta nélkül.

Bill Dauterive 2007.10.29. 01:05:54

Szerinted kihivnam a rendoroket, ha az asszony vagy a ferj egy komolytalan pofont osztana a masiknak? Rosszalloan ingatnam a fejem es tullepnek rajta. Mellesleg ami 8 napon belul gyogyul, amiatt meg eljarast sem inditanak.

Azt allitom, hogy van olyan pont, amikor ugy ereznem, hogy erkolcsi kotelessegem fellepni a dolog ellen es azt is allitom, hogy ez senkinek sem kotelessege, sot meg azt is kifejtem, hogy orulok hogy ez igy van, mindenki merlegelhet, mikor tesz feljelentest es mikor nem.

Neked ezzel mi a problemad?

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.29. 02:48:13

Én is szeretnék több jogot magamnak. Ingyen szeretnék utazni,mint a BKV dolgozói,ingyen vagy legalábbis olcsóbban szeretnék vonatozni,mint a MÁV dolgozói. Szeretnék több szabadságot,minta tanárok és a közszféra dolgozói. Szeretnék adómentesen és számla nélkül felvenni pénzeket,mint a honatyák. Ja,és mindezek mellett nem akarok dolgozni,mint ahogyan a tanulók sem teszik.

suski 2007.10.29. 06:13:38

Turul,

Itt nem az államháztartási hiányról van szó, hanem arról hogy kurcsányék x ezer milliárddal nem tudnak elszámolni, azután, hogy vmi 5-6-8 ezer milliárdot vettek fel hitelbe az elôzô ciklus alatt. A MN-ben Varga István és hasonlók megírták tavaly, hogy az általad felsoroltak nem vihettek el ennyi pénzt. Az utak nincsenek kifizetve hiszen az hitelbôl van, a metrót még alig kezdték el. Az ÁSZ ugyanezt kimutatta és minden képviselônek megírta, hogy nem tudják, hogy hol van a hiányzó pénz.

Bill Dauterive 2007.10.29. 11:10:54

A hivatkozott ASZ jelentest kerlek linkeld be, Varga nyafogasa az "ures kasszarol" viszont nem erdekel. Megjegyzem, ezzel nemcsak azt allitod, hogy a kormany konretan kilopott penzt az allamhaztartasbol (ragalmazas), hanem azt is, hogy a birosagaink es az akkor meg Polt Peter altal vezetett ugyeszseg olyan kormanykatonak, hogy emiatt meg eljarast sem inditottak (ujabb ragalmazas).

Szerintem az az egyszerubb, hogy fogalmad sincs, mirol beszelsz.

Vahur 2007.10.29. 11:11:23

Homoszexuális deviánsokra visszatérve: Azért remélem, ebben az ügyben továbbra is nénike álláspontja a győztes tinálatok, azt sokkal szivesebben olvastuk. Egyébként meg, azt a párezer popoorintáltat nem is értem hogy minek reklámozzátok itt. (Vagy is persze értem, az index fizet, az index diktál. Jól látható a külömbség, hogy mi változott azóta.)

Bummer 2007.10.29. 11:13:53

Vahur, nem érdemes az index diktátumra hivatkozni, valószínűleg nincs.
Az ilyen kultúra, stílus mint egy vírusmém terjed magától észrevétlenül.

boxer28 2007.10.29. 11:32:06

buuuzzzziiiiikkkkkkkkk! :DDDD

dowNLoad 2007.10.29. 11:42:16

Turul: még a végén kiderül, hogy az ÁSZ is álruhás fideszesekből áll, akik titokban orbánisták! (és még fasisztanácik is) Szajnos nem simicska és Poltpéter(aki hatalmas köcsög) karöltve a zorbánnal lopta el a pénzt, mert az ÁSZ 2002-2005 közötti időszakot vizsgálva jutott a fenti eredményre, de ezt Bill úgysem hiszi el, biztos a zorbán volt az!
Tévedés a METRÓ az MÉG NINCS BENNE! És az sincs meg hogy mire lett elköltve, egyszerűen NINCS MEG A LÓVÉ!!! Hiába a simicskázás, 2002-ig pozitív volt a mérleg, sőt, nagyobb volt a hiánycsökkenés mint most, pedig nem volt semmilyen csomag!
online.portfolio.hu/2006/users/elofizetes_info.php?pfAuth=27c93303ef8da65b9c764cc8834e6b53&t=cikk&i=87379
Fizetős lett a portfolió, de ha kell mindenkinek elküldöm mail-ben!
www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20060601azallamadossag.html
forum.portfolio.hu/topic.php?t=7052
epa.oszk.hu/00000/00017/00119/pdf/04gyorffy.pdf
A többiről meg kellene kérdezni a veresjanit, de ő inkább lefejeli a kamerát, meg mellébeszél, hazudik mindenkinek, csak 1embernek nem.

Bill Dauterive 2007.10.29. 12:04:44

Sok a mellebeszeles, szeretnem latni a konkret ASZ-jelentest, hogy en mit hiszek el es mit nem pedig bizd ram.

Azt a jelentest linkeld kerlek, ahol az ASZ kimondja, hogy eltunt penz a koltsegvetesbol, magyarul jelentos hiany mutathato ki az allamhaztartasi merlegben. Addig ugye a levegobe beszelsz.

suski 2007.10.29. 12:07:55

Bill,

“Szerintem az az egyszerubb, hogy fogalmad sincs, mirol beszelsz.”

Szerintem, neked nincs fogalmad mirôl beszélsz., csak az arcod nagy:

“Varga nyafogasa az "ures kasszarol" viszont nem erdekel.”

Varga ISTVÁN nem szokott az üres államkasszáról nyafogni. A fidesz alelnökét Varga MIHÁLY- nak hívják.

www.mno.hu/portal/362632

www.asz.hu/ASZ/jeltar.nsf/0/CD032F981AD45BAFC125717F0044D263/$File/L-0604J000.pdf

www.asz.hu/ASZ/jeltar.nsf/0/1D9CFC79985C7343C125717F0044A712/$File/0604J000.pdf

dowNLoad 2007.10.29. 12:14:44

Bill elvtárs, ha szabad így szólítani az elvtársat, próbálja meg a kapitalista GOOGLE használatát:
a baráti NÉPSZABADSÁG hír? jó lesz?
nol.hu/cikk/415810/
estleg a hvg?
hvg.hu/gazdasag/20070905_onkormanyzatok_adosodtak.aspx
de látom SUSKI már becsatolta az ÁSZ-t is.

Bill Dauterive 2007.10.29. 12:20:59

Az mokas, ahogy nem tudtok kulonbseget tenni eladosodottsagi mutatok (es mondjuk a felelotlen gazdalkodas gumikriteriumai) es a konkret sikkasztas nevu buncselekmeny kozott.

Ha csak ennyit tudtok, le is zarhatjuk a temat.

Mondjuk a hivatkozott NOL cikk konkretan ezzel nyit:

"A tavalyi költségvetés végrehajtásához tartozó beszámolók mintegy felében találtak hibát a számvevők. Minősített esetet, vagyis bűncselekményt, költségvetési pénzek eltűnését sehol sem állapítottak meg, és az sem fordult elő - a tavalyi tapasztalatokkal szemben -, hogy újra kellene könyveltetni egy költségvetési fejezetet."

Ez nem pont azt tamasztja ala, amit mondtok.

Az objektiv szemlelo ujfent megallapithatja, hogy alapveto problemaitok vannak a szovegertelmezessel.

nénike · http://mandiner.hu 2007.10.29. 12:22:49

Vahur!

Nem voltam megengedő a témával foglalkozó korábbi posztomban. Itt csak annyit jeleznék, hogy az nem a szerkesztőség álláspontja volt, hanem az enyém (amit temészetesen fenntartok).

Az index nem fizet, hanem lapot készít, tőlünk teljesen független szerkesztési elvek mentén.

3. A témához vissza: a homoszexuálisok ne házasodhassanak.

suski 2007.10.29. 12:36:18

Teljesen mindegy, hogy mit csatolunk, mert úgyis csak a magadét hajtogatod és minket hülyézel. Senki nem tudja, hogy a retekbe lett ennyi adósság, ami aztán azt a kamatterhet hozza magával, amit kurcsány szociális kiadásoknak hazudik, ráadásul még Turul is azt hiszi, hogy a 13. havi nyugdíj és a nemlétezô metró vitte el a pénzt. Különben ki szólt hozzád? Én Turulnak válaszoltam.
A link szerintem nem mûködik, de ha elolvasod Varga cikkét, akkor abban benne van az Ász jelentés száma.

Bill Dauterive 2007.10.29. 12:52:42

A ket ASZ-jelentesre valo hivatkozasok mukodnek csak, lelognak a div-rol a vegei, ket PDF file-ra mutatnak. A kivonatot becsulettel el is olvastam, a masodik 75 oldal, azt csak atfutottam.

Sehol sem allitottak olyat, hogy hiany lenne a koltsegvetesi _merlegben_ (erted, az eszkozok es a forrasok kozotti kulonbseg) ergo sehol sem mondtak semmi olyat, mint amit te allitasz.

A "senki sem tudja" pedig nem ekvivalens allitas azzal, hogy "en es a haverjaim nem neztunk utana".

gloire 2007.10.29. 12:57:15


Az ÁSZ sajnos az unokáinknak dolgozik sok esetben,
a legmelegebb jelentéseket még a könyvtárban sem
olvashatod, pláne linkekni nem lehet!
Pl.: Combino jelentés, még a híradásokban is szerepelt,
hogy elkészült (minden hasonló nagyságrendű beruházásról
kötelességük jelentést írni), de az ÁSZ könyvtárában
nyoma sincs, a parlamenti könyvtárban nyoma sincs...

dowNLoad 2007.10.29. 13:01:35

Tipikus liberális válasz Bill, de azt azért nehéz lenne magyarázni, hogy 99-01 között annyival kisebb volt a hiány, vagy hogy hol a nyoma a 02-06 között elköltött lóvénak? Nem tudsz egyetlen olyan tényszerű adatot sem, ami igazolná, hogy a 2. pdf-ben látható grafikonok egyre magasabb oszlopai hova lettek elköltve? HOL A LÓVÉ? Lehet hogy veresjani sem tudja? (azért kínvallatnám, hátha mégis)

Bill Dauterive 2007.10.29. 13:09:40

Turul mar leirta egyszer, mondjuk elsosorban a kozalkalmazotti es versenyszferabeli fizetesek 42%-os kulonbsegek hirtelen lefaragasaban, de ez tenyleg csak egy pelda a sok kozul.

Azt tudod, hogy amit most csinalsz az nagy nyilvanossag elott elkovetett ragalmazas?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.29. 13:23:34

elnezest. a 2. dokumentum vegen, a mellekletben latszik, hogy a kiadas datuma 2006.maj.22.
Oda van rakva Veres Janos pm levele is (maj 8-i keltezessel), ahol kuldi a kommenteket a kiadas elotti anyaghoz. nomarmost, tekintve a jelentes terjedelmet, alig hiszem, hogy a review 2 hetnel rovidebb ido alatt lezajlott, mivel a pm valasz es a vegso alairas kozott is 14 nap telt el.
persze az is meglepo, hogy 3 nap telt el, mire megerkezett a PMbol a szamvevoszekhez az iromany, de gondolom jo munkahoz ido kell. (osszevetesi alap: a multkor szentendrere kellett egy hasonlo terjedelmu anyagot elkuldeni, a futar 5000HUF-ert cserebe 2 ora mulva leszallitotta).
tehat elegge a valasztashoz lett idozitve az ASZ jelentes veglegesitese.

masreszt figyelemre melto az is, hogy a privatizacios bevetelek igencsak megugrottak Medgyessy es Gyurcsany regnalasa idejen: 20-35 mrd-rol 110-140 mrd-ra ugrottak. a fo beveteli forras a Fidesz idejen a vam es ado voltak (~70%), mig a szociknal ez csak 40-45% lett. emellet tudjuk, hogy nem csokkent ekkora mertekben. nem kell sipakolni, hogy eu meg 0 vam, mert a tendencia mar 2003-ban is jelentkezett. nos, akkor tehat hova lett Daemon Hill?!

es valahogy a franya onkormanyzatok is pont akkor adosodnak el, amikor nagyon nem kellene. 4 ev alatt az adossagallomany megharomszorozodott.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.29. 13:25:16

marmint az adok merteke nem csokkent ekkora mertekben.

kzgy 2007.10.29. 13:26:04

(Bill, kívülállóként és jogászként is mondom, hogy ez nem nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás. Btw, tud valaki nekem mondani olyan rágalmazási pert, amit blogon követtek el?)

A közalkalmazotti bérek emelése pedig egyszerűen nem vihette el az egész lóvét. De még a nagyját sem, szerintem. Főleg, hogy az 50% sem volt igaz. (Konkrét példa a családból: a valóságban 24% lett az 50.)

suski 2007.10.29. 13:26:29

Bill,
Na akkor te és a haverjaid meséljétek el, hogy hogyan jött össze az a hihetetlen adósságállomány, amelynek kamatai az egész szja-t elviszik? Mindez úgy, hogy közben az egész állami vagyont eladták. Én nem állítom, hogy mindet ellopták, mert ennyit nem lehet, de a felelôtlenség és direkt eladósítás mellett biztos, hogy a pártkasszában és magánzsebekben is landoltak pénzek. Azért mert Ferkó nem aktatáskában vitte haza a pénzt, még nem jelenti azt, hogy hasznosan költötték el.Pl. csak egy kis apróság, amibôl jó sok lehet: Windowst az egyik állami intézmény nem 30e –ért, hanem 300 ezerért szerez be, a különbségen osztozik a két fél. Aztán direkt kibaszás: felvenni olyan hitelt, amit nem használunk azonnal – tán áll a MNB-ben – de kamatot azt fizetünk utána. 2000 milliárdos adósságcsere vagy mi a fene még a 90-es években az MNB-nál. Nagyon sokat lehet ezekrôl olvasni, ha tényleg érdekel, olyan tételekrôl, amihez képest Mari néni 13.havi nyugdíja aprópénz. 500 milliárd évente az igen rászoruló multik támogatása. (nem linkelek többet semmit, ezt itt a blogon már linkeltem korábban egy hitetlenkedônek.)
Nem rágalmazunk, csak feltesszük a kérdést, hol a lóvé. Na és? Miért vagy így személyesen megsértve? Mi közöd a maffiához?
Egyébként csendben jegyzem meg, hogy Orbánék idején csökkent az adósság GDP-hez mért aránya, tehát vmit tudtak a fiúk, és nyilván a kevesebb lopás és a gátlástalanság letörése is hozzájárult.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.29. 13:30:33

Kedves Bill.
a ragalmazas dolog elegge billeg. itt es most meg senki nem irta le, hogy Gyurcsany Ferenc, vagy Veres Peter ellopott 1000Mrd HUF-t az allamkasszabol. Lehet, hogy te ezt olvasod ki DL kiszolasaibol, de ez max sugallmazas, vagy belemagyarazas.

masreszt a Minelnok meg a pm kozszereplo, ebbol fakadoan magasabbnak kell lennie az ilyen iranyu fajdalomkuszobenek.

a kossuth teri tehen-hittevok meg az utcan randalirozok hangosbemondoban adtak olyanokat hirul, hogy Gy lopott, Gy zsido, stb.
ha az nem volt ragalmazas, akkor pont DL hozongese lesz az, ugye?

betyár 2007.10.29. 13:38:46

Mi ennek a topicnak a témája he?

nénike · http://mandiner.hu 2007.10.29. 13:45:47

Ez nem rágalmazás hanem vélemény. A tökkelütöttek véleményét is védi az alkotmány.

A rágalmazás azért rázósabb műfaj. Egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. Ez nem az volt.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.29. 13:52:40

és ha már a dátumoknál tartunk.
bámulatosan eklektikus 22-ket találunk a dokumentum végén, akkurátusan a nyomtatott dátum után biggyesztve.

Nyilván annyira környezettudatosak, hogy nem lehetett volna az utolsó oldalt csak az aláíráshoz újra kinyomtatni, inkább ez a biankó stílus volt a nyerő.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.29. 14:10:02

kepfeltoltes.hu/view/071029/Photo_102907_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/071029/Photo_102907_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

csak oldalrol nezve latszik lcdn, de a doku alairasai a datumokkal egyutt utolag lettek bemontirozva.
altalaban - mind a PM valaszt is - as-is bescannelik, attol annyira rohadt autentikus. egyebkent ertheto, hogy a szoveg az szoveg, hiszen igy szebb es kevesebb helyet is foglal.
de a datumot miert? es miert kellett ennyire dadaistan odavesni azt a kettest?

dowNLoad 2007.10.29. 19:25:43

Ha veresjani és ElQúró jól teszik a dolgukat(szerinted, Bill) akkor miért növekszik az adósságállomány, miért nem csökken mint ahogy 2001-ig csökkent? Ellopta a gonosz zorbán? Biztos ő tehet az Euró be nem vezetéséről? Mégegyszer a GYENGÉBBEK KEDVÉÉERT: 98-BAN EGY SZINTEN ÁLLTUNK SZLOVÉNIÁVAL, 2001-BEN AZ VOLT A TERV, HOGY 2007-RE OTT ÉS ITT LESZ EURO. Ott lett, +++2X-es minimálbér van mint itt.

Gabi 2007.10.29. 20:50:46

Talán azonos neműek házasságának fordítanám - és a lényeget totál visszaadná!

tundi 2007.10.29. 23:00:53

Jgen a svedek kedveskem! Ök mindig kulönbek szeretneke lenni es ezert idönkent fura dolgokra vetemednek amitöl aztan a magyar kozmopoltizmus kifekszik. Egyebbirant Svedorszagban a kormanyon levö jobboldal ezen tulmenöen is mindent meg fog probalni, hogy a negativba hajlo nepszerusegen valamit javitson.

DEP 2007.11.11. 17:13:50

Én kedvelem az Indexet, de nem azért látogatom a Reakció oldalát, hogy ott, leginkább az fentebb említett lapra jellemző cikkeket olvassak. Sőt, szerintem az Indexen sokkal visszafogottabban fogalmaztak volna.
süti beállítások módosítása