Cum Deo, a befejezett kerítésért és a fűtött tetőtérért
2007. március 12. írta: Szmöre

Cum Deo, a befejezett kerítésért és a fűtött tetőtérért

"A kerítés félig kész, a házam tetőtere befejezetlen" - oszlatott el minden kételyt megvesztegethetősége felől a csillagszemű Ambrus Zoltán egy, a Népszabadságban közzétett interjúban. Zoltán azt is elárulta, azért osztogatott csokoládét az ominózus szavazás előtti napon, mert "néhányan meg szokták kérni, hogy hozzon csokit Németországból a gyerekeiknek, ott ugyanis olcsóbb".
Mint emlékezetes, a névnapját nemrégiben ünneplő politikus a lelkét is kitette azért, hogy a hányattatott sorsú megye lakóira nehogy még egyszer ránehezedjenek a választás csillagászati költségei. Egyébként "sincs kifogása" az új MSZP-s közgyűlési elnök személye ellen...

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8945749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: grate channel 2018.02.07. 02:55:02

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tudatlan 2007.03.12. 16:57:01

"A kerítés félig kész, a házam tetőtere befejezetlen" - oszlatott el minden kételyt megvesztegethetősége felől a csillagszemű Ambrus Zoltán

hahaha, sot, egy tvstab kameraja elott sem vett at titokzatos borondot.
mintha csak anyagi juttatasokkal lehetne zsarolni. miert nem ezt mondja: a gyerekeim meg sokaig ehetnek csokit, es a kozgyules elnokenek szemelye sem tragedia:)))

na jo komolyra forditva, a hirtv-s celpont feldolgozta a temat a maga modjan, a fideszesek kb. azt ismetelgettek, hogy eddig is tudtak, hogy kozepszeru es labilis alak... akkor mi a banatnak inditottak, csokolom... egyebkent egy uj valasztas eseten allitolag mar nem lett volna jelolt, de ez biztos nem szamit abban, hogy fuggetlenre valtott es beszavazott a szocikra.

habermas 2007.03.12. 17:15:02

most könyörgöm, ha valaki - és ez főleg az önkormányzati szinten igaz - szembe megy a pártfegyelemmel és meggondolja magát (olyannyira h ki is lép) akkor az már rögtön megvesztegetett áruló? nevetségesek egyébként az érvei, de az se különb, hogy aki szembemegy a fidesszel az rögtön áruló és feketebárány lesz. csodálom, h még senki sem javasolta Ambrusnak, h keresse fel Dávid Ibolyát. Abban viszont igaza van tudatlannak,h ha labilis személynek tartották, akkor miért indították el? gondolom nem volt emberhiány.

tudatlan 2007.03.12. 17:19:21

szembemegy a partfegyelemmel, meggondolja magat az meg OK,
az uj valasztasok kiirasarol tortent megallapodas utan masnap kilepni es megszavazni a szoci elnokot azert egy kicsit durvabb nem? lehet csurni csavarni, de meg azt is hozzaveve, hogy fidesz szimpatizansok juttattak a poziciojahoz szerintem ezt nem tulzas arulasnak nevezni.
Vagy, ha ez meg nem arulas, akkor mi lenne az?

2007.03.12. 17:25:42

Listás szavazás (pártlista) alapján kapják a mandátumaikat.

bugris 2007.03.12. 17:26:10

1. jelzem az ellenvéleményemet
2. próbálom meggyőzni frakciótársaimat
3. ha feloldhatatlan az ellentét, bejelentem kilépésemet
4. kilépek

Végül is csak az első három pont maradt ki.

habermas 2007.03.12. 17:32:44

nézd, én alapvetően durvának érzem az árulás kifejezést egy demokratikus testületben, főként az önkormányzati szinten, mert ez is a túlzott ellenségkép kereső politikai kultúra egyik eleme. Bevallom, hogy cseppet sem szimpaizálok Ambrus Zoltánnal lépése miatt, de erőszakosnak tartom, hogy azonnal össztűz éri, mikor elhagyta a hajót. Nem akarok naív lenni, semmi jót nem várok a politikától, de nem hiszem, h ez lehet az egyetlen magyarázat, amikor valakit nem tud megtartani egy párt a maga soraiban...főleg akkor amikor tulajdonképpen az alapvetően protest szavazó Magyaroszágon (ezáltal nagyon olcsón) hihetetlen magas a népszerűsége.

habermas 2007.03.12. 17:38:09

a kilépését nyilván bejelentette, különben nem derült volna ki. nyilván fennállt feloldhatatlan ellentét is (ha megvesztegették, akkor főleg, de jelzem, h sztem kisebb véleménykülönbség is elég lehet, nem kell antagonisztikus ellentétekben gondolkodnunk)
az meg vicces lett volna ha esetleg még egy-kettő társát meggyőzi h szavazza meg a szoci elnököt.
mondjuk én még sosem dolgoztam a hevesi képviselőtestület háza táján, a média információit meg nem tartom elegendőnek

tudatlan 2007.03.12. 17:41:57

csi, lehet, hogy nem ertek hozza, de lenyegi elem a kerdesben, hogy partlistara tortenik-e a szavazas? (nem ertem miert tetted ezt a megjegyzest)

habermas, nem szimplan elhagyta a hajot, hanem egy nagyon necces szituban hagyta el a hajot. szerintem, ha lenne egy otfos tobbseg ide vagy oda nem sok tuz zudulna ra, ha fuggetlenedne. mas kerdes, hogy akkor nem biztos, hogy fuggetlenedne, hiszen akkor stabil a pozicio 4 evig

bugris 2007.03.12. 17:42:46

Én sem vagyok ugyan hevesi képviselő, de ha ezt előre jelezte (amit fogadjunk el azért a poliktikai etikett elemi részeként), elég jól titkolja mindenki, Ambrus úrral együtt.

dejavubazz 2007.03.12. 17:55:02

bugris es tudatlan,

listan kerult be a fazon. Nem a szemelyere, hanem partra szavaztak a valasztok.

Szerintem a bugris 4-es pontjaban nem kilepesnek, hanem a mandatum visszaadasanak kellene szerepelnie.
Ellenbe ma ugy tunik marad kepviselo, igaz fuggetlenkent, igy van egy allasa es fizetese, amit annak koszonhet, hogy anno felkerult a neve a partlistara.
(Multheti hvg-ben irtak, hogy a hapsi gyereke Fidelitasos, na kepzelem o is mit kaphat :) )

Vegyuk eszre, hogy ez kielezett szitu volt: egy szavazaton ment el a vonat. Ha lett volna "tartalekos" tobbseg, akkor nincs problema. Az atszavazas-kilepes pedig maximum 2 napig lett volna hir.

tudatlan 2007.03.12. 17:56:13

habermas, bugris, realis lenne, hogy elore jelzi, hogy a patthelyzetnek vege, de azert megallapodik a jobb es baloldal az uj valasztasokban?

tudatlan 2007.03.12. 17:58:28

dejavubazz, a kerdesem ugyanaz lenne hozzad is mint csihez, de te a valaszomat is leirtad a kovetkezo soraidban. emiatt a lista vagy nem lista reszletkerdes, fideszre erkezo szavazatokat konvertalt mszps kozgyuleselnokre.

bugris 2007.03.12. 18:02:00

Tudatlan, értelmezd újra a kommentemet.

bugris 2007.03.12. 18:06:59

Egyébként a sunyi megoldáson kívül mindent meg lehet valahogy magyarázni. Igen, a listás mandátumot is, ne feledjük, a választók sem homogének, lehet köztük 5%, aki helyeselte a dolgot.

tudatlan 2007.03.12. 18:39:30

bugris, ertettem szerintem, csak a "jol titkoltak" melle tettem egy kezenfekvo felvetest. ha ugy erezted veled szemben szolok, bocs.
Ez a valasztok sem homogenek dolog eleg ingovanyos talaj, pont a "lehet" miatt. Ha meg 5% helyeselte is, 95%-kal szemben (es a kollegaival szemben) inkorrekt volt. Ha az 5%-ot nem az inkorrektseg miatt, hanem azert irtad, mert azzal fordulna is a valasztasi eredmeny akkor mas a helyzet. Ugyanaz az ingovanyos erv alkalmazhato, miszerint lehet, hogy 6% a szoci szavazok kozul meg meggondolta magat.

bugris 2007.03.12. 18:45:09

Inkább úgy fogalmaznék, mindent ki lehet magyarázni.
Éppen ezért helyeztem a hangsúlyt a be nem jelentésre, mert az menthetetlen.

(Az algebra egyébként úgy szól, 20 fideszes képviselő mindegyike 5%-át képviseli a párt szavazóinak, ergo mindig hivatkozhatnak a "törpe minoritásra")

tudatlan 2007.03.12. 19:17:39

bugris, szellemes algebra:)
egyebkent fuggetlenkent ez alapjan pont 0%-ot kepvisel, ugyhogy azt csinalhat amit akar:)

bugris 2007.03.12. 19:24:36

Ez tökéletes meglátás, de az ilyen képviselő nevében viseli is ezt. Amúgy meglepne, ha valóban független lenne.

Szmöre 2007.03.12. 20:08:42

Ambrus tette nem pusztán azért a tényért árulás mert átállt, hanem azért, mert a szocialisták fideszeseknek tett ajánlatai alapján biztosra vehető, hogy legalább 15 millióért tette. Ha ez nem árulás, akkor Júdás is csak a Szentföld stabilitását tartotta szem előtt.

"a hapsi gyereke Fidelitasos, na kepzelem o is mit kaphat"

Ambrus gyermeke valóban fidelitasos. Mivel nem tehető felelőssé jóapja tettéért, ezért nem kapott és valószínűleg nem is fog "kapni semmit".

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.03.12. 21:30:09

Még a HVG is azon értetlenkedett, hogy mit problémázik 40-50 millión.

bugris 2007.03.12. 21:36:48

Nem akarlak megbántani, a "biztosra vehető" kitétel finoman fogalmazva is túlzás.
El tudok képzelni még pár forgatókönyvet ezen kívül.

Guild 2007.03.12. 21:55:21

Bizonyára az történt, hogy a szocik jó érvekkel bombázták a Fidesz oldalt a közgyűlésben, Sós Tamás elnöksége mellett. Ambrus a szavazás előtti éjszaka (talán nem tudott aludni a sok csoki miatt?) logikusan véggigondolta a helyzetet, felsorakoztatva az érveket pro s kontra, és hajnalra azt a döntést hozta, hogy felül kell bírálnia eddigi álláspontját, el kell hagynia a Fidesz frakciót, és az MSZP jelöltjére szavazni. Hisz mint tudjuk, a politika az üléstermekben zajlik, ahol a pártok nézetei racionális vitákban csapnak össze, és a képviselők ez alapján hozzák meg bölcs döntéseiket.

dejavubazz 2007.03.12. 22:07:07

Szmöre,

rendben, ugy van jol, ha a sracot beken hagyjak, a mondatom visszaszivva.

Ez a megkeresesek/15 milla kivancsiva tett, de kellene ra bizonyitek. Ma mar nem nagy kusznt, hogy rogzitsenek egy beszelgetest.

Bizonyitek hijan sajnos csak az van, ami mindig is: erzi a jonep, hogy valami nem smakkol, de egyszeruen nem akarja elhinni, hogy ilyesmi megtortenhet.

Szmöre 2007.03.12. 22:08:52

Bugris, nem megbántódás kérdése, de az említett további tényezők (nem került volna fel az új listára) csak erősbítik azon feltételezést, hogy kilóra megvették hősünket. Ha csupán a listára-nem-kerülés miatt állna át valaki, akkor több ezren tették volna meg eddig az összes magyar pártban. Abban azért megegyezhetünk, hogy ha a frakció többi tagját megkeresték a fent említett összeget kilátásba helyezve, akkor ő sem ingyen tette, amit tett.

tudatlan 2007.03.12. 22:18:23

szmore, csak, hogy kotekedjek: nem tudom hany ezer ember eseteben volt eddig, hogy, ha atall nincs valasztas azaz marad a helyen, ha nem van valasztas es tuti bukik.

egyebkent az erdekes atallasra jo pelda az elozo ciklusbeli kecskemeti polgarmester. vele szemben mekkora volt a felhaborodas?

bugris 2007.03.12. 22:24:00

Jó, jó Szmöre, több, mint valószínű, hogy megdolgozták, csak a 15 millát ne vegyük tutira. Erős pszichikai nyomás/zsarolás/luxuskurva stb. Szárnyaljon már a fantáziánk:)

ivadék76 2007.03.13. 06:55:02

Ambrus Z.-nek hol van a "szakmai" önéletrajza?Talán a kamion kesztyűtartójába?
süti beállítások módosítása