Gödörben a fiatal politikusok
2015. február 11. írta: kiss.brigi

Gödörben a fiatal politikusok

life_fiatal_politikusok_kerekasztal_beszelgetes.jpg

Pártok ifjúsági szervezeteinek rendezett kerekasztal-beszélgetést szerdán este a Liberális Fiatalok Egyesülete (LiFE) a Gödörben. A rendezvényen a DK ifistáit, az Ifjú Demokratákat kivéve minden jelentős, illetve kevésbé jelentős párt ifjúsági szervezete képviseltette magát: itt derült ki számomra például, hogy Modern Fiatalok (Mofi) néven a Bokros-féle MoMa-nak is van csíkócsapata. (További résztvevők: Barabás Richárd - Zöld Front Ifjúsági Mozgalom; Beke Károly - MSZP IT, Societas; Bősz Anett - Fiatal Liberálisok; Farkas Gergely - Jobbik IT; Hollik István - IKSZ; Kanász-Nagy Máté - LMP; Pataki Márton - Y-GEN; dr. Szabó Krisztián Szilárd - Fidelitas)

Az esemény kellően érdekesnek tűnt, a Mandiner szeretett is volna róla tudósítani, ám az egyes résztvevők kérésére nem volt sajtónyilvános. Bárki részt vehetett rajta, nyilvánosan volt meghirdetve, de a sajtó hivatalosan nem lehetett jelen. Így magánemberként hallgattam meg a vitát, a végén pedig, amikor lehetőség nyílt arra, hogy a közönség is kérdezzen, magánemberként érdeklődtem arról az est főszereplőitől, hogy mégis ki kérte, illetve miért, hogy a beszélgetés ne legyen sajtónyilvános.

A kérdésre egyébként egy kivételtől eltekintve mindenki válaszolt közvetlenül vagy közvetve, így a jelenlévők számára kiderült, hogy ki volt az, aki támogatta volna, hogy legyen sajtónyilvános a beszélgetés; hogy ki ellenezte azt; illetve az is, hogy ki volt az, aki nem válaszolt a kérdésre egyáltalán. Sajnos a rendezvény szabályzata miatt a beszélgetés során elhangzottakhoz hasonlóan ez is a jelenlévők titka marad.

Szomorú látni, hogy már a fiatal politikusok is tartanak a sajtónyilvánosságtól. Ugyanakkor azzal, hogy egyes résztvevők kérésére nem lehet beszámolni arról, mi minden hangzott el ezen a kerekasztal-beszélgetésen, nem a sajtónak mutattak fityiszt, hanem úgy általában az embereknek. Mert miközben jó volt látni, hogy megteltek a székek, hogy ennyi fiatalt érdekelt a rendezvény, egészen furcsa érvekkel sokakat megfosztottak attól, hogy − még ha csak a tudósításokon keresztül is, de − lássák: mit gondolnak az ifjúsági szervezetek képviselői, az ország jövőbeni és jelenbeli közéletének meghatározó szereplői az egyes kérdésekben. Kár érte.

Azt mindenesetre a nyilvánosságtól ódzkodó fiatal politikusoknak kell saját maguknak és saját köreiknek elmagyarázni, hogy elzárkózó hozzáállásukkal képesek-e a saját nézeteik terjesztésére és népszerűsítésére; avagy ennek pont ellenkezőjét érik el.

Fotó: LiFE

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr317163055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: [Kiss Brigi]: Gödörben a fiatal politikusok 2015.02.11. 23:00:02

Szomorú látni, hogy már a fiatal politikusok is tartanak a sajtónyilvánosságtól.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

picur3ka 2015.02.11. 23:37:05

Hehe.

-------

Sajnos. Nem ismerem a szerzőt, de fontos dolgon tapogat. A bűnözők, sumákolók kerülik a rivaldafényt. Hacsak nem értük van, védelmükre a törvény.

Hallott valaha valaki arról, hogy mit csinál az EU Comission, kik azok, stb? Ők döntenek pedig.

Bell & Sebastian 2015.02.11. 23:54:06

@picur3ka: A népnyelv komisszár -címszó alatt tárgyalja a disznóságaikat.

capacete 2015.02.12. 08:50:02

Hm. Úgy tűnik, hogy a Fidesz ifjúsági tagozata ebből kimaradt. Kár, pedig olyan rátermett elnökük van, biztos tudott volna néhány új dolgot mondani!

Virág et. 2015.02.12. 08:53:45

@capacete: Nála jobban senki nem ért a valuta-árfolyamokhoz, az biztos.

Lilla50 2015.02.12. 11:37:04

ha demokratikus pártokat hívtak meg, akkor először azt kell tisztázni, hogy mi a demokrácia kritériuma. A jobbik demokratikus rendben többségi demokrácia elvei szerint működik. elvei pedig semmiféle demokrácia szabályainak nem felelnek meg.

Melyik kritériumot kell figyelembe venni?

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.02.12. 12:05:52

Ez mikor volt?
Csak mert Gödör már kb. 1 éve nincs.

Most akkor a régi Gödör klubok közül melyikben volt, a G3-ban vagy az Akváriumban?

Dzsentrisvihák 2015.02.12. 12:53:00

A félreértések elkerülése végett, és hogy napfényre kerüljön az igazság:

A beszélgetésen kiderült, hogy az IKSZ - Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség kérésére nem lehetett sajtónyilvános az esemény.

Rózsa Misi 2015.02.12. 15:03:47

Azok, akik egy nyilvános vitáról ki akarják zárni a médiát, vagy a vitában való részvételükkel elfogadják a média kizárását, nem demokraták.

Mondjuk azok esetében is van már ezzel kapcsolatban kérdőjel, akik hajlandóak nácikkal párbeszédet folytatni bármilyen okból és indokkal.

kewcheg 2015.02.12. 15:22:14

..mindig gondolkodtam azon, hogy valakit mi motivál abban 18-20 évesen hogy politikai pályára lépjen? Jó itt nem zsuga mártonra és társaira gondolok, hanem olyanokra akik komolyan is gondolják....

Göntér László 2015.02.12. 15:22:14

Ha valaki egy rakás szŰrt örököl, azzal sem az örökhagyó, sem az örökséget kapó nem dicsekedhet. Képzeljük el, hogy abból az EU-s pénzből minden jelenlegi párt megkapja a magáét, akkor egyik sem örülne annak, ha kotnyeles újságírók kikotyognák, hogy a felzárkózásra kapott pénzek nemcsak a felzárkózásra, hanem másra is fordítódnak. A talált pénznek mindenki örülhet.
ktkj.blog.hu/2014/11/28/egy_rokarol_nem_lehet_ket_bort_lenyuzni

A Hülyegyerek 2015.02.12. 15:49:03

@Rózsa Misi: Ajánlom figyelmedbe a TGM-Schiffer vitát. Pont az elzárkózás az, ami miatt kvázi szabad pályán mondhatott-csinálhatott akármit a jobbik. Észre kéne venni, hogy az eddigi demokratának titulált módszerek és hozzáállás vagy semmit sem értek, vagy egyenesen segítették a jobbikot.
Nekem is zsigeri ellenérzéseim vannak a jobbikkal szemben, de a helyzet az, hogy az este egyik legjobb felszólalója pont a jobbikos volt.

@kewcheg: mondjuk tenni akar valamit az országért?

vizipipa 2015.02.12. 16:38:50

@A Hülyegyerek: ne fáraszd megad Rózsa Misivel. Számára megoldhatatlan feladat, hogy túllépjen az szdsz-magyar szótáron.

holhome.stormpages.com/hoax/szdsz.htm

Trackers 2015.02.12. 16:41:32

@capacete:
"Úgy tűnik, hogy a Fidesz ifjúsági tagozata ebből kimaradt."

Cikk:
...
Szabó Krisztián Szilárd - Fidelitas

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.02.12. 17:24:56

@A Hülyegyerek:
"mondjuk tenni akar valamit az országért?"
Muhaha, öcsém...

Nem, látja, hogy mennyit lehet ott lopni, és ő is lopni akar.

capacete 2015.02.13. 01:30:46

@Trackers: Nem-nem, kiderült, hogy a Fidesznek a Fidelitastól függetlenül van egy saját ifjúsági tagozata, aminek az elnökét épp most tartóztatták le...
süti beállítások módosítása