A Jobbik és az iszlám: a megvalósult multikulti
2013. november 11. írta: dobray

A Jobbik és az iszlám: a megvalósult multikulti

jobbik_vona_gabor_iszlam.jpg

Kettős kereszt és sámándob, kereszténykedés és pogány ezotéria, orosz orientáció és iszlám-rajongás: úgy tűnik, a Jobbik ideológiája maga a megvalósult multikulti. Most éppen Mohamed követői vannak a napirenden. Az iszlám az emberiség utolsó reménye – állítja Vona Gábor, a Jobbik magát római katolikusnak valló vezetője, aki Törökországban udvarolt a minap a muzulmán tesóknak.

Mondhatnánk, hogy Vona udvariasságból és politikai opportunizmusból mondta a fentieket, de az udvariaskodáshoz épp elég lett volna Vona szövegének maradéka, muzulmán barátokról és testvérekről. Emellett ismert a Jobbik vonzalma az iráni gárda, mint a tiszta választások őrzője iránt; és 2010 decemberében is közölt a Barikád egy, a Jobbik honlapján olvasható eszmefuttatást Vona tollából az iszlámról. A törököknél egyébként Vona hangsúlyozta, hogy nincs kapcsolata Európa „iszlamofób” szélsőjobbos pártjaival, a Jobbik tehát úgy tűnik, a muzulmánok jóindulatának elnyerése érdekében büszkén elhatárolódik a kontinens többi radikális szervezetétől. Erős rés a Jobbik az Európa-erőd pajzsán! A Jobbik akár le is cserélhetné a jelképét, csak a vörös félholdat megtartva belőle.

Jöjjenek a kérdések! Vajon hogyan vélekedik a katolikus Vona az iszlám országokban élő keresztények szabad vallásgyakorlásáról (most nem az elméletben szekuláris török államra gondolok)? A rendpárti Vona mit gondol az európai muzulmán bevándorlók viselkedéséről? Arról, hogy Londonban egyes mecsetek környékéről elzavarják az embereket, mondván, ez már iszlám terület? Mit gondol a Svájci Néppárt kezdeményezte minaretellenes népszavazásról?

A barikádos eszmefuttatásban Vona kifejti: világlátását leginkább Schopenhauer, Nietzsche, Mircea Eliade, Rüdiger Safranski, Konrad Lorenz és Eckhart mester alakította. Jelenleg viszont kedvencei Hamvas Béla, Julius Evola és René Guenon. Egyszerre katolikusnak lenni és azt állítani, hogy gondolkodásunknak az egyébként valóban érdekeseket írogató (de szerintem kissé zavaros és szinkretista) Evola meg Guenon, szóval a metafizikai tradicionalisták nem a perifériáján, hanem egyenest a középpontjában állnak, hát, utal némi inkoherenciára. Csak a tisztánlátás kedvéért jegyezzük meg: a metafizikai tradicionalizmus nem egyenlő a tradicionalista konzervativizmussal, s főleg nem a tradicionalista katolicizmussal. és nem tudom, a muzulmán teológia mit gondol például Evolának a szex metafizikájáról írt könyvéről

Nos, Vona hitet tesz a középkor, valamint az Osztrák-Magyar Monarchia és a császári Németország mellett, állítván, a probléma a reneszánsszal indult, a reformációval és a felvilágosodással teljesedett ki. Na, ez még így rendben is volna akár.

De azt mondani, hogy csak azért, mert a nyugat félretolta a hagyományait, az iszlám viszont megtartotta a sajátjait, az iszlámot tartani az emberiség megmentőjének, nos… mintha a középkorban nem így gondolták volna. Eckhart mester talán fordul ilyenkor egyet a sírjában. Lehet, hogy egyes morális kérdésekben keresztények és muzulmánok egy platformra kerülnek a szekularizációval és a kortárs emberijogi gondolkodással szemben (abortusz, eutanázia), ellenben az egész politikafelfogásuk különbözik.

Arról nem is beszélve, hogy a hagyománycsere problematikus húzás volna bármely kultúra részéről. Nem értem, miért gondolja Vona, hogy a keresztény templomokkal teli Európának egyszerűbb a „megmentő” iszlám felé fordulni a saját korábbi hagyománya helyett – ami még mindig nem veszett el teljesen. Ellenben a keresztény Európának mintha lett volna pár összetűzése az iszlámmal. A Jobbik elnöke a törökök után elutazhatna Egyiptomba is, hogy elbeszélgessen Henry Boulad jezsuitával, de talán elég lenne elolvasnia Az iszlám a misztika, a fundamentalizmus és a modern kor árnyékában című könyvét

Tiszteljük az iszlámot és annak számos szellemi-kulturális teljesítményét, biztosítjuk a szabad vallásgyakorlatot a muzulmánoknak Európában – részint épp keresztény hagyományunkból fakadóan. Az iszlám gondolkodás azonban szinte képtelen ilyen fokú toleranciára. Vona iszlámpárti, meghasonlott retorikáját, a hasonszőrű, magányos európai dezertőröket nyilván kedvelik az iszlám világban. Miért is nem tér át Vona az iszlámra? Elvégre az egy olyan vallás, amit itthon is és a hardcore teokrata muzulmán országokban is tud gyakorolni, mint Szaúd-Arábia. Csak ugye az iszlámra való áttérés egyirányú út. Szerintem ez az, amire Európának a legkevésbé van szüksége.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr335621188

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbik vagy Sz@rabbik? 2013.11.11. 14:41:16

Fura ez a dupla, azaz tandem keresztes párt. Nagyon úgy néz ki, hogy a magyarságuk sem több mint a judeo-kereszténységük. Átverés. Hiszen a judeo-kereszténység nem magyar, ahogyan a péniszpumba meg nem egy keresztény ereklye. Ergo...

Trackback: Nagy Ausztria matrica 2013.11.11. 14:40:21

Nagy Ausztria matrica. Mert nemzeti érzelmű emberek mindenhol vannak. Még a törököknél és a tatároknál is.

Trackback: Valódi lelki béke 2013.11.11. 14:39:49

A valódi lelki béke egyik jele, hogy teljes szívből lesz@rod a hülyéket.  forrás: SOL

Trackback: A Jobbik és az iszlám: a megvalósult multikulti 2013.11.11. 11:39:02

Kettős kereszt és sámándob, kereszténykedés és pogány ezotéria, orosz orientáció és iszlám-rajongás: úgy tűnik, a Jobbik ideológiája maga a megvalósult multikulti.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No Kuffar Is Innocent 2013.12.13. 19:05:37

@fehérfarkas: Mindegyik vallás magát mondja az igaznak. Láttál te már olyan vallást, amelyik azt mondja, hogy bennem ne higyjél, mert hamis vagyok, és többi az igazi?

Valahogy nem létom hoghy a zsidóük az teljes lakosság körülmeteéésléért küztenénenek

Vagy hogy a biddhisták megtiltanák minden más vallás gyakorlását

Egyedül TI csinálkátok ezt MINDEN orszégban

Nem 6 éves korában csavarta el a fejét. Ezt csak te akarod félremagyarázni, és a tényeket meg ignorálod.

Pedigh én azt olbastam a hadith-ban hogy akkor. ezek szerint HAZUDIK ezz az összelopott "SZENT KÖNYVETEK" is? :DDDDDDDDDDDDDD

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.13. 19:39:32

@fehérfarkas: Jééé, ez a buzi poszt még megvan?
Látom, elérkeztél a propagandaanyag következő fázisáig, nevezetesen, hogy mindennek a bűnös USA és Izrael az oka. Az mellékes, hogy az iszlám önmagából eredően simán írtja a sajátjait csak úgy hatalmi érdekek okán is. A szíriai belpolitikai helyzet is erről szól. Hallottál már siíta-szunnita ellentétről, ó nagytudású iszlámszakértő? Ki pénzeli? A siítákat Irán, a szunnitákat Szaud. Igen, nyugati pénzből, mert önmaggukban az iszlám által sötétségben tartopttak az ásványi kincsek eladásán kívűl semmilyen értékteremtésre nem képesek.
Így könnyű fegyverek által terjeszteni az igaz hitet.
Ha nem tudsz idézni tőlem ahol kérkedek zsidóságommal, nácizok, antiszemitázok, akkor maradsz a továbbiakban hazug simlis köcsögnek.
Jöhet a propaganda harmadik fázisa, hirdess szent háborút, baromarc!

fehérfarkas 2013.12.13. 21:43:41

@biboldó: "Jééé, ez a buzi poszt még megvan?"

Ha ennyire leszólod, akkor miért irogatsz ide heteken keresztül?

"Látom, elérkeztél a propagandaanyag következő fázisáig, nevezetesen, hogy mindennek a bűnös USA és Izrael az oka. "

Nem azt írtam, hogy mindennek ők az okai. Viszont feltettem több kérdést is. Azokra válaszolj. Vagy kellemetlen beismerned, hogy a védenc országaid nem olyan patyolattiszták, mint amilyennek beállítod őket?

" Hallottál már siíta-szunnita ellentétről, ó nagytudású iszlámszakértő? Ki pénzeli? A siítákat Irán, a szunnitákat Szaud. Igen, nyugati pénzből, mert önmaggukban az iszlám által sötétségben tartopttak az ásványi kincsek eladásán kívűl semmilyen értékteremtésre nem képesek.
Így könnyű fegyverek által terjeszteni az igaz hitet."

Nos, akkor a tények kedvéért: Szíriában az alevita Assad mellet sorakoznak fel a szunniták, síiták, aleviták, keresztények egyaránt. Mind a vallási vezetőik, mind pedig a mezei átlagemberek. Igaz, hogy az országot egy alevia diktátor irányítja, de a szír hadsereg katonáinak többsége szunnita.

A szíriát támadó több mint 80 országból odament szélsőségesek pedig vallási hovatartozás nélkül gyilkolnak mindenkit, aki az útjukba áll. Sőt, még egymást is gyilkolják.
Egyébként pedig, hogy mennyire nem vallási háborúról van szó jól mutatja melyik oldalon kik vannak:
Assad oldalán: Oroszország, Irán, a libanoni Hezbollah, Kína
A Szíriában az Assad-rezsim ellen harcolók és közben ártatlanokat gyilkoló és épületeket romboló szélsőségeseket támogatja: USA, Izrael, Szaúd Arábia, Katar, Franciaország, Németország, Anglia (meg Magyarország is - de mi csupán elviekben, mert se pénzünk, se fegyverünk konkrét támogatáshoz).

A muszlim országok közül azért nézd meg a nem olajország Törökországot, Jordániát, Libanont, Marokkót, Tunéziát, Malajziát, Maldív-szigeteket vagy Indonéziát, hogy miket fejlődtek az elmúlt időszakban. De akár ide a "szomszédba" is leugorhatsz megnézni Szarajevót vagy Mostart, hogy a délszláv háború óta mennyire szépen újjáépültek.

Miközben állandóan aggresszívnek próbálod beállítani a muszlimokat és az Iszlámot, aközben a tények azt mutatják, hogy a béke iparágának nevezett turizmus egyre nökevszik bennük. Most már több mint 150 millió külföldi keresi fel a muszlim országokat. Sőt, a világ 10 legtöbb turistát fogadó nagyvárosai közül 3 muszlim város: Isztambul, Kuala Lumpur, Dubai.

Persze, ahol háború vagy polgárháború van, oda a turisták sem nagyon mennek. De nemcsak muszlim országokban vannak háborúk vagy polgárháborúk.
Ráadásul nem Afganisztán támadta meg a Szovjetuniót vagy az USÁ-t, hanem ez a másik kettőtámadta meg őt (1979; 2001). Nem Irak támadta meg az USÁ-t, hanem fordítva (1990, 1991, 2003). Nem Líbia támadta meg Európát és az USÁ-t, hanem fordítva (2011). Nem Szíria támadott meg több mint 80 országot, hanem több mint 80 országból mentek oda szélsőségesek harcolni a szír kormány ellen (2011-től jelenleg is zajlik ez).

Tudod miért tudják Szíriában és Irakban a szélsőségesek rombolni a keresztény templomokat és gyilkolni a keresztényeket? Azért 14 évszázadon évszázadon keresztül a muszlimok alatt békében élhettek. Pedig az egyik országban az Omajjád kalifátusnak volt a központja (Damaszkusz), a másikban meg az Abbaszida kalifátusnak (Bagdad). A Közel-keleten a muszlim országokban a mai napig élnek őskeresztények (a legrégebbi keresztény egyházak tagjai). Aztán Irakban 2003-ban az USA megdöntötte az iraki kormányt, és megjelentek ott a szélsőségesek. Majd 2011-ben tanulva az afganisztáni és iraki incidensből (meg felbuzdulva a sikeres Líbia elleniből) a terrorista proxy csapatokon keresztül próbálja megdönteni a szír kormányt. Közben pedig a terroristák/szésőségesek ugy viselkednek mint ahogyan az a terroristáktól/szélsőségesektől elvárható: gyikolnak és rombolnak mindent és mindenkit, aki/ami az útjukba kerül.

Valóraváltógép 2013.12.13. 21:47:57

@fehérfarkas: Baszdki, te hetek óta itt ülsz és lesed, kinek jut eszébe kommentelni? :)

fehérfarkas 2013.12.13. 21:50:24

@Valóraváltógép: "Baszdki, te hetek óta itt ülsz és lesed, kinek jut eszébe kommentelni? :) "

Nem kell lesni, mert a blogmotornak van egy olyan beállítható funkciója, hogy kérsz-e email értesítést arról, ha válaszolnak neked :)
És keresgélni sem kell a választ, mert az emailben ott van közvetlenül a válasz tartalma + linkje is.
Web kettes vagy-e?

Valóraváltógép 2013.12.13. 21:57:29

@fehérfarkas: Van aszpirinem, attól a blogmotor menekül.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.13. 21:59:03

@fehérfarkas: A szíriai belpolitika mellékvágány. Csak arra példa, hogy a muszlimok bőszen gyilkolásszák egymást is, nemhogy a bűnös nyugati civilizációt, ha erkölcsi parancsolatai úgy kívánják.
Mi a helyzet kérkedésemmel, nácizásommal?

Valóraváltógép 2013.12.13. 22:33:50

@biboldó: Lehet hogy elgurult a webkettője.

Valóraváltógép 2013.12.13. 22:36:10

Ezt a makarisztránt nem lehetne valahogy leszedni a képről? Már olvastam makarónisztánnak, makarónnak, makipistánnak, mindennek...

fehérfarkas 2013.12.14. 14:52:39

@Valóraváltógép: "Ezt a makarisztránt nem lehetne valahogy leszedni a képről? Már olvastam makarónisztánnak, makarónnak, makipistánnak, mindennek... "

Nem makarisztán, hanem Madzsarisztán. A felirat utanis törökül van, és így a török ábc betűivel van írva, vagyis a török kiejtés szerint kell olvasni.
Egyébként pedig alap műveltség, hogy legalább a tágabb régió országainak/népeinek tudjad, hogy az ő nyelvükön hogyan nevezik a hazádat, Magyarországot. Nem csak angol Hungary, meg a német Ungarn ismerete, hanem Vengrija, Madzsarszká, Madazsarisztán, Madarszko, Hungria, Ungari ismerete sem árt.

fehérfarkas 2013.12.14. 18:40:33

@biboldó: "A szíriai belpolitika mellékvágány. Csak arra példa, hogy a muszlimok bőszen gyilkolásszák egymást is, nemhogy a bűnös nyugati civilizációt, ha erkölcsi parancsolatai úgy kívánják."

Vagy inkább arra példa, hogy 14 évszázadon keresztül a helyi keresztények és muszlimok milyen szépen tudtak békében élni. Sőt, a helyi muszlimok és keresztények most is békében élnek egymással. A több mint 80 országból odament terroristákkal/szélsőségesek ellen meg közösen harcolnak.

Szíriában ott van Maalula vagy Saidnaya, ahol ma is Jézus nyelvét az arámit beszélik, és mindkettő keresztény zarándokhely. Deir ez-Zorban (a világ egyik legrégibb keresztény városa, még az apostoli időkből) van az örmény népírtás emlékműve (amihez egy templomot is építettek a helyi örmény keresztény közösség számára), ami az örmények számára zarándokhely, és sok örmény oda menekült (jól olvasod, egy muszlim többségű arab országban). Sőt, az ország egyik részét, ami keresztény lakosságú falvakkal van teli úgy nevezik, hogy a Keresztények Völgye. A fővárosban Damaszkuszban van az ország legnagyobb mecsete, ahol bent a mecsetben van Keresztelő Szt. Jánosnak egy kápolna (és a sírja), ami a keresztények számára is zarándokhely. Jól olvasod: Szíria legnagyobb mecsete egyben a keresztények számára is zarándokhely.

Vagy ott van Egyiptom, a legnépesebb arab ország. Több keresztény lakik ott, mint Magyarország teljes lakossága. És ott van a világ második legnagyobb keresztény könyvtára is (a Sinai-félszigeten a Mózes-hegyen levő Szt. Katalin monostor a világ 2. legnagyobb keresztény könyv (Kairónak) egyik negyedét kopt negyednek nevezik, és teli van régi keresztény templomokkal és épületekkel. Persze a legtöbb keresztény már rég nem ott lakik (el sem férne a régi ókori és középkori városnegyedben), hanem a modernebb külvárosokban.

fehérfarkas 2013.12.14. 18:46:29

@fehérfarkas:
megint összecsúszott pár mondat, tehát helyesen:

Vagy ott van Egyiptom, a legnépesebb arab ország. Több keresztény lakik ott, mint Magyarország teljes lakossága. És ott van a világ második legnagyobb keresztény könyvtára is (a Sinai-félszigeten a Mózes-hegyen levő Szt. Katalin monostor a világ 2. legnagyobb keresztény könyvtára a Vatikáni Könyvtár után). Egyiptom fővárosának (Kairónak), ami 2 muszlim birodalomnak is a fővárosa volt (Fatimida birodalom és Mameluk birodalom), egyik negyedét kopt negyednek nevezik, és teli van régi keresztény templomokkal és épületekkel. Persze a legtöbb keresztény már rég nem ott lakik (el sem férne a régi ókori és középkori városnegyedben), hanem a modernebb külvárosokban.

bömböcz 2013.12.15. 03:25:51

@fehérfarkas:
Én nem szeretnék minareteket látni-hallani judapesten .
Nem esne jól a flódni a mindennapos holokauszt megemlékezésen.
Remélem megérti a különleges érzékenységemet...

bömböcz 2013.12.15. 05:38:23

Egyébként elhallgatod (hazudsz!) mert az iszlám alapvetése: mindenki muzulmánnak született!
Ki lesztek picsázva a fehér Európából, a fajtársaitokkal együtt.
Csak még egy kicsit unga-bungáztok a temészetetek szeint...retkek.

bömböcz 2013.12.15. 06:11:41

Mohamed próféta egyenrangú Jézus prófétával, ahol Ábrahám próféta is volt vala..
Még a cigányok is következetesebbek.

fehérfarkas 2013.12.15. 14:17:17

@bömböcz: "Én nem szeretnék minareteket látni-hallani judapesten .
Nem esne jól a flódni a mindennapos holokauszt megemlékezésen.
Remélem megérti a különleges érzékenységemet..."

Nem igazán értem ezt a fajta érzékenységedet. Vagy inkább a történelemtudásod egy kicsit hiányos. Ugyanis Irán és Törökország sok ezer, az európai holokauszt elől menekülő zsidót fogadott be (tudod, akik előtt pl. a "semleges" Svájc lezárta határait, nehogy hozzá meneküljenek). Vagy az Ottomán török birodalom fogadta be a a katolikus spanyol királyság által üldözött zsidókat.

Ezzel kapcsolatban ajánlom Flesch István: az isztambuli menedék - Törökország a vészkorszakban c. könyvet, amely arról szól, hogy Törökország a nácik elől menekülő zsidó értelmiségieket fogadott be.
Idézet a könyv hátoldaláról (de az egész könyvet érdemes elolvasni, nemcsak ezt a pár sort):
"A Török Köztársaság miniszterelnöke 1934-ben rendkívüli parlamenti ülésen bélyegezte meg a Trákiában zsidók ellen elkövetett erőszakos cselekményeket, egy évvel korábban pedig a köztársasági elnök befogadott országába a náci Németország egyetemeiről, főiskolai katedráiról elüldözött több száz értelmiségit. Ez a jótétemény életmentéssel ért fel. E menekültek közül kerültek ki az új isztambuli egyetem több karának megalapítói is....
...Ennek alapján nyílt mód arra is, hogy Isztambulban nemzetközi, valamint zsidó és keresztény emberbaráti és jótékonysági szervezetek egyengessék az útját azoknak a menekülőknek, akik a német hatalmi övezetből, a rájuk váró "végleges megoldás" elől igyekeztek hivatalos engedéllyel vagy illegálisan Törökországon át, illetve a török tengerszorosokon keresztül hajón kijutni Palesztinába..."

fehérfarkas 2013.12.15. 14:43:08

@bömböcz: "Mohamed próféta egyenrangú Jézus prófétával, ahol Ábrahám próféta is volt vala..
Még a cigányok is következetesebbek."

Miért lenne következetlenség?
Az Iszlám vallás szerint mindegyik próféta volt, és mindegyik a politeista világban ugyanazon egyetlen Istent (vagyis a monoteizmust) hirdette. A muszlimok szerint az Iszlám nem új vallás, hanem az ábrhámi tiszta monoteizmushoz való visszatérés, és Mohamed időrendben az utsó próféta. Mohamedet pedig megelőzte sok más, köztük, Mózes, Ábrahám, Jákob, stb...
És Jézus is.
A muszlimok elutasítják a Szentháromságot, amit egyébként is először Tertillianus használt a 3. sz-ban. És az őskeresztény egyházak sem fogadják el a Szentháromságot.
A muszlimok abból indulnak ki, hogy Istennek nincsen fia. Istent nem lehet antropomorfizálni, és Isten nem szül. Hanem Isten teremt. Vagyis Jézust és a Szentlelket Isten teremtette és nem pedig szülte. Így Jézus is ugyanolyan teremtett lény, mint a többi próféta, akiket Isten a küldötteinek választott ki, és ezért bizonyos képességekben az emberek fölé helyezett. (ahogyan egyébként a zsidók sem ismernének el senkit Isten fiaként - az Ószövetséggel/Tóráhval ez teljesen ellentétes lenne)

"Egyébként elhallgatod (hazudsz!) mert az iszlám alapvetése: mindenki muzulmánnak született!
Ki lesztek picsázva a fehér Európából, a fajtársaitokkal együtt.
Csak még egy kicsit unga-bungáztok a temészetetek szeint...retkek."

Speciel Európában az Iszlám 711 óta folyamatosan jelen van. Először Délnyugat-Európában (a mai Spanyolország és Szicilia területén; 1492-ig), majd Északkelet-Európában (mai Oroszország, Lengyelország, Baltikum területén kisebbségben; a 14. sz-tól) , és végül Délkelet-Európában (a mai Balkán és Kukázus területe; a 14. sz-tól).

Valóraváltógép 2013.12.15. 19:35:45

@fehérfarkas: farki, nekem ne alapműveltezz, mert megkérem Alfit, hogy tépjen szét. Ha megígérem neki hogy utána engem is megtéphet, szerintem simán belemegy. :)

Egyébként meg az alapműveltséget, azt egybe írják.
Ez meg Vakarisztán, és kész.

Valóraváltógép 2013.12.15. 19:36:55

@fehérfarkas: "Nem csak angol Hungary, meg a német Ungarn ismerete, hanem Vengrija, Madzsarszká, Madazsarisztán, Madarszko, Hungria, Ungari ismerete sem árt. "

De. Ezek azok az országok, akik vannak, de nem beszélünk róluk, mert nem érdemes. Kb. mint a Jobbik. :)

Valóraváltógép 2013.12.15. 19:38:31

@fehérfarkas: "Speciel Európában az Iszlám 711 óta folyamatosan jelen van. "

Meg is látszik rajta. Egyre inkább, ami azt illeti. És egyre inkább kívánatosak.

Valóraváltógép 2013.12.15. 19:39:27

Lol.... azaz egyre kevésbé. :DD

Nem tudtok civilizált ember módjára viselkedni, lásd be, farki.

Valóraváltógép 2013.12.15. 20:35:38

Te voltál már tevével, farki?

fehérfarkas 2013.12.15. 21:05:33

@Valóraváltógép: "De. Ezek azok az országok, akik vannak, de nem beszélünk róluk, mert nem érdemes. Kb. mint a Jobbik. :) "

Köszi, hogy a mentalitásodat mindenki számára ennyire világossá teszed :)
Ezen országok egy része a szomszédaink közé tartozik, és jól látszik mennyire lebecsülöd a saját szomszédainkat is. De vannak ott más népek is (a tágabb régióbeliek): észtek és spanyolok is.
Mielőtt a spanyolokat leszólnád, mert gazdaságilag az elmúlt időszakban rosszabbúl teljesítenek, azért a spanyol kultúra a gazdasági válság ellenére is nagyon gazdag és tiszteletre méló.
Az észtek pedig gazdaságilag teljesítenek nagyon jól.

Valóraváltógép 2013.12.15. 21:08:41

@fehérfarkas: Jah, a spanyolok tiszteletére meg is nézem a Torrentét. Addig írj a tevés kalandjaidról.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 21:11:00

@fehérfarkas: Vajh miért hozod fel igazolásként a keresztényeket, zsidókat?
Szíriában is muszlimok írtják a muszlimokat csak úgy szeretetből.. Épp ma autózás közben hallgattam, hogy a kormányerők valami iszonyatos módon bombáztak falvakat. Nők, gyerekek tömkelege esett áldozatul.
És még mindig nem látom, hogy hol kérkedtem, náciztam!

Valóraváltógép 2013.12.15. 21:12:47

@biboldó: Neked a puszta léted is nácizás farki szemében. :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 21:15:32

@Valóraváltógép: Tudom, erre tanítja a szent vallása.
A tevétől okosodhatna, de úgy tűnik, csak tárgyként használja.

Valóraváltógép 2013.12.15. 21:49:31

Mi nem beszélgetünk, calabria. Szori, nem szeretem a fajtádat. :)

Valóraváltógép 2013.12.15. 21:50:26

@biboldó: Hát, azért a teve vagy calabria dilemma kemény dió. Szerintem is inkább teve.

fehérfarkas 2013.12.15. 21:54:43

@biboldó: "Vajh miért hozod fel igazolásként a keresztényeket, zsidókat?
Szíriában is muszlimok írtják a muszlimokat csak úgy szeretetből.. Épp ma autózás közben hallgattam, hogy a kormányerők valami iszonyatos módon bombáztak falvakat. Nők, gyerekek tömkelege esett áldozatul."

Egy jó darabig ezt fogod hallani a magyar sajtóból. Ahogyan a magyar sajtó szerint Assad vetett be vegyifegyvert a saját népe ellen. Azt a magyar sajtó már nem tette címlapokra, hogy az ENSZ szakértői ezt cáfolták. Ezt már csak a mínuszos hírek között lehetett megtaláni.
Vagy a magyar sajtó a több 80 országból odament, és a nyugat által fegyverzett és kiképzett terroristákat és szélsőségeseket továbbra is szír ellenállóknak nevezi - pedig a többségük nemcsak nem szír, hanem még arabul sem tud. A magyar sajtó által szír ellenállóknak nevezettek közül a legerősebb csoport az al-Nusra Front, amelyik az al-Kaida leányszervezete. Erről a magyar sajtó mélyen hallgat. Nem lehet, hogy nem a falvak civil lakosságát bombázták, hanem az azokat megszálló külföldi terroristákat?
Ahogyan a keresztény településeket is Assad szír hadserege szabadítja fel a külföldi terroristák alól. Erről a magyar sajtó még mélyebben hallgat, mint az előbb említettekről.

Szerinted a szírek miért kezdenék el most a keresztényeket írtani, ha eddig 14 évszzadon keresztül békében megfértek egymással? És, ha a keresztes hadjratok során a keleti keresztényeknek és zsidóknak a muszlimok adtak védelmet a római katolikus keresztesekkel szemben, akkor most miért írtanák őket?
És a nyugati mainstream média vajon csak nagy ritkán számol be 1-1 keresztény épület lerombolásáról, vagy egy keresztény meggyilkolásáról Szíriában, míg más országok esetben még egy keresztény-muszlim utcai verekedésből is címlapos botrányt csinál "már megint üldözik a keresztényeket" címmel? Tán csak nem azért, mert pont a nyugat támogatja a keresztényeket gyilkoló, és templomokat romboló külföldi szélsőségeseket, és tőlük pont Assad szír hadserege védi meg a keresztényeket?
De már korábban is feltettem neked ezeket a kérdéseket, és akkor is szépen ignoráltad őket. Tán csak nem kellemetlen kérdések ezek neked?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 21:54:45

@Valóraváltógép: Ilyen összehasonlításban kecske, birka is magasan veri a mezőnyt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 21:58:30

@fehérfarkas: Mi köze a keresztényekhez való szír viszonynak mi köze a témához? Az állítólag arabul sem tudó terroristák milyen vallásúak? Milyen vallás által fanatizálták őket (is)?

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 22:04:18

@Valóraváltógép:

no és mi van az életvezetési problémáiddal?

fehérfarkas 2013.12.15. 22:19:16

@biboldó: "Mi köze a keresztényekhez való szír viszonynak mi köze a témához? Az állítólag arabul sem tudó terroristák milyen vallásúak? Milyen vallás által fanatizálták őket (is)? "

Mi köze hozzá? Ugyanaz, mint Joránia, Libanon, Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Bosznia, Törökország, Irak, Kuvait, Omán, Egyesült Arab Emírségek, stb országok esetében: a muszlimok és nem muszlimok 14 évszázada békében élnek együtt. Ezt a békés együttélést néha ugyan megszakította néhány rövid ideig tartó konfliktus - de ezek politikaiak voltak és nem vallásiak. És egyik mérete sem érte el az európai protestáns vs. katolikusok háborúit, vagy a protestánsüldözést, vagy a zsidóüldözést. De a 2 világháborút sem a muszlimok robbantották ki. És az atombombát sem ők vetették be. És más kontinesek országait sem a muszlimok szokták lebombázni.

Ráadásul direkt betettem korábban a FBI és Europol statisztikáiról a cikket, hogy a nem muszlimok adják a legtöbb terroristát. (lásd itt: fehérfarkas 2013.11.14. 23:13:29)
Ahogyan betettem a Gallup felmérését is arról, hogy a muszlimok sokkal nagyobb arányban ítélik el a szélsőségeseket és a civilek gyilkolását mint az amerikaiak vagy az európaiak. (lásd itt: @fehérfarkas: fehérfarkas 2013.12.06. 18:17:04)

Vagy a tényeket megint ignorálni akarod? Vagy megint azzal jössz, hogy a statisztikákt, felmérések, tanulmányok téged nem érdekelnek?
Akkor legalább olvass olyanokat olyan híres Iszlám vallást és civilizációt tanulmányozó magyar zsidókat mint: Vámbéri Ármin, Goldziher Ignác, Germanus Gyula, Simon Róbert, Róbert László.
Vagy elítéled és megveted őket? Hazugnak és iszlámosdatóknak tartod őket? Vagy csak szimplán butának és tudatlannak tartod őket?

Valóraváltógép 2013.12.15. 22:19:23

@biboldó: Erősen úgy tűnik. Nem szép tőlünk egyébként, hogy cikizzük őket, ennél türelmesebbnek kellene lenni a szerencsétlenebb sorsú embertársainkkal.
De annyira bosszantó az az avitt kis bumfordiságuk. Főleg a farkinál.
A calcsi egyszerűen csak egy irritáló pitya, aki a hátára esett, aztán mereszti az égnek a két kis virgácsát.

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 22:24:27

@Valóraváltógép:

te inkább magadat égeted... nonstop...

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 22:25:00

@Valóraváltógép:

és a biboldo nevezetű nick is hasonlóban utazik...

Valóraváltógép 2013.12.15. 22:30:58

Cali, időközben lemaradtál a társalgás menetétől, de tényleg hanyagolj lécci, semmi kedvem a radaron keresgélni, mikor mit puffogsz.

A körúton vannak cuki hastáncos ruhák, keresd meg a boltot, és vegyél egyet, ha van hozzá alakod... aztán táncikálj. A következő gárdatüntetésen biztos sikered lesz.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 22:31:48

@fehérfarkas: Az iszlám tanítja az örökös mellédumálást?
Szíriát te hoztad mindig ide amikor általában beszéltünk az iszlámról.Rendben, csak megkérdeztem, hogy Szíriában kik gyilkolásszák egymást. Erre jössz, hogy szeretik a keresztényeket.
Vámbériéket meg ne tőlem féltsd, inkább igazold az állításodat, miszerint ebben a topikban kérkedtem, náciztam!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 22:38:01

@Valóraváltógép: Cikizné a nyavalya őket, ha nem tartanának rá igényt. Én már tényleg leszálltam a témáról, de rámelőzményeznek vagy hivatkoznak valami cikizésre ingerlőre.

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 22:38:39

@Valóraváltógép:

sajna a "kommented" szabad préda...

a "civilizált" stílusod pedig csak téged minősít...

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 22:40:07

@biboldó:

mellédumálásban speciel te vagy itt a legjobb...

idétlenkedésben pedig a másik mákvirág...

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 22:40:46

@biboldó:

akkor miért vagy itt ha "leszálltál a témáról"?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 22:44:16

@calabria007: Nalátod, valóban igényled, hogy cikizzenek.
Részemről szarok a hülyegyerekes megjegyzéseidre, próbálkozz hastáncosruhával...

Valóraváltógép 2013.12.15. 22:44:42

@biboldó: Hát... lehet hogy valami kifacsart, fordított logika szerint működő kormánypropagandát nyomnak. Farki azt demonstrálja, miért kell a fideszre szavazni, a nőstény meg, hogy tulajdonképpen néha egy pofon adott kontextusban teljesen érthető elgondolás.
Mindkettő meg azt, hogy az emberek többségét egyszerűen hiba volt írni tanítani.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 22:50:52

@Valóraváltógép: Nem tudom, nem is keresek megfejtést ott ahol nem érdemes. Így kerek a világ. Odaát senki nem ígérte, hogy csupa dal móka kacagás lesz.

Valóraváltógép 2013.12.15. 22:52:21

@biboldó: Az oké, na de ez, ez azért mégiscsak.....

Valóraváltógép 2013.12.15. 22:57:01

HAS TÁNC!
Rázzad ügyesen a kis seggedet, aztán főzz valamit. Na.

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 23:01:42

@Valóraváltógép:

azt szeretnéd, hogy "kurvaanyázzunk" egy sort?

fehérfarkas 2013.12.15. 23:01:48

@biboldó: "Az iszlám tanítja az örökös mellédumálást?
Szíriát te hoztad mindig ide amikor általában beszéltünk az iszlámról.Rendben, csak megkérdeztem, hogy Szíriában kik gyilkolásszák egymást. Erre jössz, hogy szeretik a keresztényeket."

Szriában NYUGATI HATALMAK (= USA, Anglia, Franciaország, Izrael) által támogatott szélsőségesek/terroristák. Többször leírtam ezt neked - de mindig úgy teszel, mintha soha nem írtam volna le.

Szíriát azért hozom fel példának, mert az is egy nagyon jó példa volt a békés vallási együttélésre, amíg 2011-ben ki nem robbant ott is az "arab tavasz". Csakhogy a líbiai forgatokönyv ott nem jött be. Assadot nem olyan könnyű külföldi szélsőségesek segítségével legyőzni, mint Kaddafit. Mondjuk Líbiában a szélsőségesek amerikai légitámogatást kaptak, míg Szíriában az USA közvetlenül nem mer bombázni, mert Oroszország ott áll Assad mögött (Kaddafi mögött nem állt egyik nagyhatalom sem, ezért ott az USA simán mert bombázni).

Nem a szír muszlimok gyilkolják a keresztényeket, hanem ők védik meg őket - a nyugat által támogatott külföldi terroristáktól.
Ahogyan Egyiptomban is a külföldi terroristák által robbantott alexandira templom után, egyiptomi muszlimok és keresztények kéz a kézben mentek ki az utcákra tüntetni a külföldi szélsőségesek ellen.
Vagy Líbiában is a külföldi terroristák által megölt amerikai nagykövet esete után, a helyi líbiai muszlimok virágokkal mentek ki az utcákra tüntetni a szélsőségesek ellen. És ugyanígy Európa több országában is egy szál virággal mentek ki a muszlimok az utcákra tüntetni a szélsőségesek ellen.
Kérdezhetem ugyanezt visszafelé: hányszor mennek ki a nyugatiak az utcákra tüntetni a gyilkosságok ellen, amikor egy drón/katona/nyugati szélsőséges megöl egy muszlimot?
Ja igen, tudod kik szoktak nyugaton kimenni a muszlimokat gyilkolók ellen? Na, tudod kik? A new yorki ortodox zsidók. Akiket az izraeli honfitársaid lenéznek, és elmaradott ókori vallásos elmaradottaknak neveznek. Itt nyugaton ők szoktak kimenni az ellen, amikor a muszlimokat gyilkolják.
Tudom, hogy ez vérciki számodra, nemcsak azért mert a hazúg sztereótípiáidat cáfolja, hanem mert azt mutatja, hogy a valóban vallásos keresztények, zsidók, muszlimok között nincsen ellenségeskedés, sőt egymásért ki szoktak állni. Az ellenségeskedést különböző politikai erők keltik a saját politikai céljaik érdekében.

Egy dokumentumfilmben volt egy interjú egy szaúdi imámmal, aki Amerika ellen hergelte a hallgatóit a mecsetben
(emlékezetből írom, így csak a tartalmáért vállalok felelősséget és nem a szó szerintiségért).
riporter: maga az USA elleni szent háborúra uszítja a hallgatóságát
szaúdi imám: igen, az USA az ellenségünk, mert el akarja az iszlámot pusztítani, ezt csinálja 2001 óta Afganisztánban és Irakban
riporter: de Afganisztánba segíteni mentünk az ottani embereknek
szaúdi imám: mentőautókkal mentek vagy tankokkal?
riporter: (kisebb szünet után) de Irakban a terrorizmus ellen harcoltunk
szaúdi imám: nőtt vagy csökkent azóta a terrorizmus a világban?
(a dokumentumfilmben volt egy grafikon, ami a nemzetközi terrormerényletek számát mutatta: 2003 óta megsokszorozódott a terrorcselekmények száma)

Én nem azt mondom, hogy a dokumentumfilmben levő szaudi imámnak igaza van az USÁ-val szemben, de az érvelése mindeképen elgondolkodtató.
Valóban tankokkal, bombákkal, vadászrepülőkkel a legjobb segíteni a szegényeken, éhezőkön és kiszolgáltatottakon?
Irak lebombázásával valóban a béke és demokrácia irányában tettünk lépést? Valóban egy terrorista támaszpontot számoltunk fel (ahogyan az Bush adminisztráció kommunikációjában és a nyugati sajtóban szerepelt), vagy pont ellenkezőleg: azóta vált terrorfészekké Irak, mert a korábbi rend (mégha kőkemény diktatúra volt is) felbomlott és helyébe káosz és instabilitás lépett, ami az illegális szervezetek számára a kánaán?

Nem az ennek az interjúrészletnek a tanulsága, hogy a saját gőgünkből, és arroganciánkból egy kicsit vissza kellene vennünk, egy kis önvizsgálatot kellene tartanunk, és megpróbálni megérteni a másik felet, hogy mi lehet a bajuk velünk (lehet, hogy pont az a bajuk, hogy félnek tőlünk, mert úgy tűnik a számukra, hogy bombákkal és fegyverekkel próbáljuk a problémákat megoldani, hogy barátra és ellenségre osztjuk a világot, és nekik az ellenség szerepet szántuk, ami bombázást és kizsákmányolást jelent - persze a valóságban ez szerencsére nem így van, de a Obama, Bush, Wolfowitz, Rumsfeld, Netanjau, Shamir, Saron, Begin, Blair, Gordon Brown féle amerikai, brit és izraeli politikusok és warmongerek mindent megtesznek azért, hogy ez a látszat éljen rólunk).

"Vámbériéket meg ne tőlem féltsd, inkább igazold az állításodat, miszerint ebben a topikban kérkedtem, náciztam! "

A több mint 1100 hozzászólást görgesd vissza te magad, ha már azt sem tudod kiknek miket válaszolsz :D :D :D
(egyszer próbáltam meg egy csokorba összeszedni jó pár hazugságodat, csak a blogmotor eltüntette a hozzászólásomat, azóta lusta vagyok megint kigyűjteni)

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 23:03:49

@fehérfarkas:

ez két IQ-fighter már totál K.O. ...

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 23:07:32

@biboldó:

mi a fene irritál ennyire fehérfarkas véleményében?

ő ezt gondolja, te meg mást...

mit rugózol még mindig ezen a poszton?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 23:08:38

@fehérfarkas: Nahát az a blogmotor!
Te mondtad, ne gyűjtsd csokorba, elég egyetlen egy is.
Még egyszer: az állítólag arabul sem tudó terroristák milyen vallásúak? Milyen vallás által fanatizálták őket?
Jelzem, kilométeres faszságokat nem olvasok végig, elég lesz néhány sor egyenes válasz.
Már ha telik olyanra:)

calabria007 (törölt) 2013.12.15. 23:10:50

@biboldó:

folyamatosan csúsztattál, hazudtál, illetve nem voltál képben...

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:12:33

@biboldó: Ez nem a blog.hu díszripacsain múlik. :) farki legalább szerintem fizetést kap érte, vagy lehet hogy ez olyan önkéntes társadalmi munka náluk, mint a többi szektásnál. A másik... az nem tudom mit.

De egyikük sem számít, ők akkor is csak két pici adalék a "hová kurvul a világhoz". Calinak amúgy szerintem csak egy rendes csávó kellene, aki gatyába rázná, és felcsinálná végre.

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:13:36

De nem akarja a csinirucit, hiába próbálom itt markecolni.

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:15:37

@biboldó: Btw, lassan tényleg lehet, hogy reklamálni kéne. Csak szerintem kisebb gondjuk is nagyobb most az én problémáimnál... pedig a helyzet egyre fokozódik. Ma már a kedvencfajta kávém sem ízlett. :(

fehérfarkas 2013.12.15. 23:18:47

@calabria007:

Nagyon azok. Szerintem topicot rombolni és trollkodni járnak csak ide.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 23:20:38

@Valóraváltógép: Farkinca valóban gondolkozás nélküli propagandadumát nyom, ezért eleinte még szórakoztató volt rámutatni az ellentmondásaira. De amikor mindegy mire, csak folytathassa a süketelést, már tényleg uncsi.
A másik meg fene tudja, ha tényleg nőstény és küldene egy fotót a csini kis hastáncosruhájában, hamarabb célt érhetne, mint a butyuta beszólásaival...

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:24:36

@fehérfarkas: Bevállalhatnád a csajt. Csak úgy jófejségből. Nem tűnik túl igényesnek, ellesz a tevék között (ha bewifized az istállót).

fehérfarkas 2013.12.15. 23:29:40

@biboldó: "Szíriában is muszlimok írtják a muszlimokat csak úgy szeretetből.. Épp ma autózás közben hallgattam, hogy a kormányerők valami iszonyatos módon bombáztak falvakat. Nők, gyerekek tömkelege esett áldozatul."

Most látom, hogy erről az index.hu is beszámolt. Csak kár, hogy az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű civilszervezetre hivatkozva tette. Ez a szervezet ugyanis az al-Kaida londoni szócsöve. Ugyanúgy al-Kaida leányszervezet, mint a most éppen Szíriában harcoló és ártatlan civiliket gyilkoló al-Nusra Front.
Ez az OSDH volt az, amelyik szerint Assad vegyifegyvert vetett be a saját civil lakossága ellen. És Obama is ezen szervezet információra hivatkozott először, amikor Assadot vegyifegyver bevetésével megvádolta, majd megfenyegette, hogy ha a vegyifegyvereit nem szereli le azonnal, akkor őt is megbombázza, mint Afganisztánt, Irakot, és Líbiát. Obama pechére Putyin kiállt Assad mellett, és közben az ENSZ ellenőrök bementek Szíriába viszgálódni, ahol megállapították, hogy nem Assad vetette be a vegyifegyvert. Sőt, az is kiderült, hogy külföldről lett becsempészve.

Azért van annak egyfajta pikantériája, amikor az al-Kaida propaganda osztálya (OSDH) általi információk alapján terroristázzátok le az al-Kaida leányszervezete (al-Nusra Front és társai) ellen harcoló Assadot és szír hadsereget.
Az, hogy az OSDH Londbonban szabadon működhet, a híreit pedig kritika nélkül veszik át a nyugati lapok, és az MI5 és MI6 ezt szabadon hagyja, és az al-Nusra Front pedig a CIA-tól kap fegyvereket és kiképzést (a washingtoni kongresszus most ősszel szavazott a fegyverszállítmányról, ami jordánián keresztül érkezik hozzájuk), az szerintem elég jól bizonyítja, hogy kik is állnak a Szíriában gyilkoló terroristák és szélsőségesek mögött.

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:31:07

@biboldó: Szerintem ő nem látja magát bugyutának. Asszem így képzeli el az "okos nőt". A szülei nem szerették eléggé, vagy ilyesmi, abból lesznek ilyenek.

De lassan hagyom a picsába, mert uncsi.

fehérfarkas 2013.12.15. 23:36:03

@Valóraváltógép: "Hát... lehet hogy valami kifacsart, fordított logika szerint működő kormánypropagandát nyomnak. Farki azt demonstrálja, miért kell a fideszre szavazni, a nőstény meg, hogy tulajdonképpen néha egy pofon adott kontextusban teljesen érthető elgondolás.
Mindkettő meg azt, hogy az emberek többségét egyszerűen hiba volt írni tanítani."

Hol foglalkoztam én belopolitikával ebben a topicban/poszthoz valló kommentekben?

Más posztoknál és topicoknál valóban szoktam belpolitikával foglalkozni, de pont nem a Fidesz mellett. Vagyis nagyon mellé trafáltál. A képzelgéseidet nem kellene a valósággal összekeverned.

fehérfarkas 2013.12.15. 23:37:11

@calabria007:

ezt akarják kiprovokálni, de nem fog sikerülni nekik. Főleg, hogy csak röhögünk a szánalmas erőlködéseiken. :D

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 23:38:47

@fehérfarkas: Szíriában milyen vallásúak gyilkolásszák egymást?
Melyik vallás dogmáival fanatizálták mindkét oldalt?

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:39:04

@fehérfarkas: Megdugod a kedvemért calabriát? :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 23:41:25

@Valóraváltógép: Ezt értem, de a hastáncosruhácska felkeltett valami érdeklődésféleséget....

fehérfarkas 2013.12.15. 23:44:42

@biboldó: "Még egyszer: az állítólag arabul sem tudó terroristák milyen vallásúak? Milyen vallás által fanatizálták őket?"

És a mögöttük állók, akik pénzelik, felfegyverzik, és titkosszolgálati infókkal ellátják (a szír hadsereg aktuális helyzetéről) vajon milyen vallásúak?
Szerinted ennek van így értelme?

Már többször is leírtam, hogy nem vallási háború, hanem kőkemény politikai:
A külföldi szélsőségeseket támogató oldalon:
USA, Anglia, Franciaország, Izrael, Szaúd Arábia, Katar, Törökország (meg a magyar kormány is, csak nekünk se pénzünk, se fegyverünk az érdemi támogatáshoz)
Assad oldalán:
Oroszország, Irán és a libanoni Hezbollah, valamint a szír keresztények, síiták, szunniták, aleviták, továbbá etnikailag meg már a kurdok is az ő oldalán harcolnak

Szóval vallásilag úgy néz ki a helyzet, hogy ateisták, keresztények, zsidók muszlimok (= a szélsőségesek oldalán levők) akarják legyőzni az ateistákat, keresztényeket, muszlimokat (az Assad oldalán levők). Ezek után szerinted itt még mindig vallási háborúról van szó?

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:46:22

@biboldó: Nem jók ezek semmire, látod.
Megyek én meg alcsikázni. Pihenj te is, nem éri meg a topic a leütések energiáját. :)

fehérfarkas 2013.12.15. 23:46:43

@Valóraváltógép:

Szerintem a perverz vágyaidat nem egy polblogon kellene kiélned. Az ilyen hozzászólásokkal csak magadról állítod ki a bizonyítványt.
Egyébként van valami érdemi hozzáfűznivalód is a poszthoz és a kommentekhez, vagy csak trollkodni jársz ide?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 23:49:10

@fehérfarkas: Nem.
Szíriát te hoztad ide kibúvóként. Nem a szír belpolitika volt a téma, hanem az iszlám, az iszlám fanatizálásra való felhasználhatósága, felhasználtsága.
Tehát: melyik vallás dogmáival fanatizálták mindkét oldalt?

fehérfarkas 2013.12.15. 23:50:47

@Valóraváltógép:

Mi lenne ha Calabria007-tel való személyeskedést befelyeznétek Biboldóval és inkább a témával kapcsolatban ontopic érdemi hozzászólásokat írnátok? Túl megerőltető ez számotokra?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.15. 23:54:53

@fehérfarkas: Oktass ki minket, óóó nagyerkölcsű! Ha nem megerőltető, lehetőleg pontos jével.

Valóraváltógép 2013.12.15. 23:56:00

@fehérfarkas: 1100 komment nem volt elég a szájtépésre? Aki fogékony volt rá, azt már megtérítetted, és ez itt ha jól számolom, nulla, azaz 0 fő.

Én valami érdemi eredményt szeretnék most már ebből. Például hogy egy olyanból, mint ő, meg egy olyanból mint te. Olyan hűségesen megy utánad, hát tedd boldoggá... biztos ír erről valamit Mohamed is.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.16. 00:00:43

@Valóraváltógép: Mohamed a gyereklányokat szerette. Már amikor nem az útonállás, rablás, sarcolás fáradságos tevékenységével töltötte a drága idejét.

Valóraváltógép 2013.12.16. 00:02:25

@biboldó: Én most gugliztam rá, de furcsa dolgokat kapok... hogy a nők üvegpoharak, meg ilyesmik. :)

Mondjuk a csajnak annyi esze biztos van mint egy üvegpohárnak, szóval annyira nem lőtt mellé.

fehérfarkas 2013.12.16. 00:09:01

@biboldó: "Szíriát te hoztad ide kibúvóként. Nem a szír belpolitika volt a téma, hanem az iszlám, az iszlám fanatizálásra való felhasználhatósága, felhasználtsága."

Már válaszoltam neked (@fehérfarkas: fehérfarkas 2013.12.15. 23:01:48). Most megint megkérdezed?
Nem írom le újra a válaszomat, mert olvasd el azt.
De annyival kiegészítem a korábbi válaszomat, hogy
Szíria 14 évszázada muszlim többségű, és jelenleg is az. Így gondolom teljesen logikus, hogy a témába vág.

Egyébként pedig elég kettős mérce, hogy a Szíriában a keresztényeket gyilkoló külföldi barbár szadista gyilkosokat ontopicnak tartod (akiket pont a nyugat támogat Assad ellen), míg az ellenük harcoló, és a keresztényeket tőlük megvédő szír kormányt és hadsereget (aminek a többsége muszlimokból áll) meg offtopicnak.
Teljesen megértelek egyébként, mert a hazúg sztereótípiádat cáfolja az, hogy pont a muszlimok védik meg a keresztényeket, és az is, hogy muszlimok és keresztények egy oldalon állnak és együtt harcolnak a közös célért.

Egy dolgot magyarázz meg, ha a muszlimok annyira kiírtani akarják a más vallásúakat, akkor mégis miért él csak az arabok között kb. 40 millió keresztény?
Akkor miért él csak Egyiptomban (a legnépesebb arab országban) több keresztény, mint Magyarország teljes lakossága?
Akkor miért jár Iránban alanyi jogon a keresztényeknek, zsidóknak, zoroasztróknak parlamenti képviselet? Vajon hány nyugati országban jár a vallási kisebbségeknek alanyi jogon parlamenti képviselet?
Akkor Teheránban miért működik több zsinagóga, mint Magyarországon összesen?
Akkor Pakisztnban miért újít fel a hadsereg keresztény templomokat (amiket nem múzeumként vagy más egyéb célra használnak, hanem kizárólag a helyi keresztény közösségek számára újítja fel)?
Akkor az arab ligának miért volt keresztény elnöke, és miért vannak jelenleg is keresztény funkcionáriusai és hivatalnokai?
Akkor Isztambulban miért van kb. annyi működő templom az 1%-nyi kereszténynek, mint Budapesten összesen (ahol a lakosság jóval nagyobb %-a keresztény)?
Akkor Isztambulban miért van több működő zsinagóga mint Pesten (ahol Közép-Európa legnagyobb zsidó diaszpórája lakik)?
Akkor az Ottomán birodalom miért fogadta be a katolikus spanyol királyság által elüldözött zsidókat?
Akkor a Török Köztársaság és Irán miért fogadták be a nácik és csatlósaik által elüldözött zsidókat?

fehérfarkas 2013.12.16. 00:13:39

@biboldó: "Mohamed a gyereklányokat szerette. Már amikor nem az útonállás, rablás, sarcolás fáradságos tevékenységével töltötte a drága idejét. "

Látom, már megint kezded.
Olvastad el a korábbi cáfolataimat, hogy ne kelljen floodolni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.16. 00:13:42

@Valóraváltógép: Az üvegpoharas figura hiányzik a műveltségemből, de érdekes lehet. Tény, hogy kereskedelmi útvonalak felett basáskodó khhmmmm korabeli maffiózó vala. Vagyonra, hatalomra tett szert, majd az " utolsó próféta" önmagának adott titulussal ügyesen megideologizálta nemes tetteit. A hatalom öröklése körüli marakodás az alapja a máig fennálló siíta-szunnita ellentétnek. Csak a további szimpátiakeltés céljából, mint nőnek mondom, hogy kilenc éves korában dugta meg először hőn szeretett aráját.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.16. 00:17:01

@fehérfarkas: Nem olvasom sem először, sem újra a kilométeres propagandafosmányaidat.
Válaszolj egyszer a kurva életben egyenesen: milyen vallás által fanatizáltak gyilkolásszák egymást Szíriában?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.16. 00:24:28

@Valóraváltógép: Ühüm, vénségére halálos ágyán, mire lekókadt a libidója már bölcs is lett. Ehhez képest követői manapság is bőszen tördelik a poharakat...

Valóraváltógép 2013.12.16. 00:27:05

@biboldó: Ebben az esetben a közel-kelet összes problémájára a brómos tea a megoldás.

Mondjuk szerencsétlenek ilyen nőkkel mint cali, gutaütéssel végeznék. De hát ami prófétai kinyilatkoztatás, az az.

Valóraváltógép 2013.12.16. 00:27:46

Egészen új értelmet kapna a "szenvedj a hitedért". :)

Valóraváltógép 2013.12.16. 00:28:29

És most elképzeltem a hüvelygombás reklámot az iráni tévében. :)

fehérfarkas 2013.12.16. 00:33:19

@biboldó: "Nem olvasom sem először, sem újra a kilométeres propagandafosmányaidat.
Válaszolj egyszer a kurva életben egyenesen: milyen vallás által fanatizáltak gyilkolásszák egymást Szíriában?"

Ők muszlimoknak mondják magukat, miközben az Iszlám vallás legalapvetőbb törvényeit szegik meg. Az Iszlám vallásban ugyenis tilos a civilek gyilkolása. Erról korábban forrást is meg.

De nemcsak a muszlimok között vannak sajnos szélsőségesek és terroristák. Korábban már betettem ide egy cikket az FBI és az Europol statisztikái alapján, hogy a terroristáknak csak kis része muszlim, a többségük nem muszlim (lásd itt: fehérfarkas 2013.11.14. 23:13:29).
De had kérdezzek pár dolgot:
szerinted az örmény terroristák milyen vallásúak?
szerinted az IRA milyen vallású (volt, amig nem pacifikálódott kb 10 évvel ezelőttig)?
Vagy a Kanadai Szabadság Fiai (Sons of Freedom) terrorszervezet milyen vallású?
Vagy Indiában a Tripuria Nemzeti Felszabadítás Front vajon milyen vallású? (jól olvasod, valóban Indiában, és valóban keresztény terrorszervezet, és a Tripuria Baptista Egyház látja el fegyverekkel).
Vagy ott a kolorádói Corncerned Christians terrorszervezet, amely Jeruzsálem szent helyein akartak robbantani 1999-ben.
A Ku Klux Klánt gondolom nem kell bemutatni,
és persze ott vannak még az olyan keresztény terrorcsoportok mint a Krisztus Bárányai (Lambs of Christ), Árja Nemzetek (Aryan Nations), Árja Republikánus Hadsereg (Aryan Republic Army), Isten Hadserege (Army of God), stb...
Vagy ott van ugandában a keresztény Úr Ellenállási Hadserege (Lord’s Resistance Army, LRA), amely 1987-ben jött létre, és azóta több mint 30 ezer embert ölt meg, és több tízezer gyerekből csinált vagy gyerekkatonát vagy szexrabszolgát.

Vagy ott van a volt libanoni Franjieh diktátor maronita keresztény miliciája, igaz nem terrorista csoport volt, hanem hivatalos állami erőszakszervezet, amelyik ártatlan emberek ezreinek haláláért volt felelős és egy polgárháború kirobbantásáért.
Vagy ott vannak az USÁ-ban a baptista szélsőségesek, ők ugyan nem terroristának vannak nyilvántartva, de ettől még ártatlan orvosokat gyilkolnak, mert azok abortusz műtéteket mernek végrehajtani.
Az ETA ugyan nem vallásos terrorszervezet, de a tagjainak a többsége keresztény (és csak a kisebbség ateista).

De nemcsak keresztény, hanem zsidó, szikh, stb vallásoknak is vannak terrorista csoportjai
- a terrorizmus vallás és ideológia független:
keresztény, zsidó (korábban: Irgun, lehi vezetőik később miniszterek vagy miniszterelnökök lettek: Moshe Dayan, Manacheim Begin, Yitzak Shamir, stb; jelenben: Zsidó Védelmi Liga (Jewish Defense Leaugue), Kach és Kahane chai (1994-ben kizárták őket Knesszetből és hivatalosan is terroristának lettek nyilvánítva), Gush Emunim).
Muszlim, hindu, szikh, keresztény terroristák ugyanúgy vannak, mint szélsőjobbos és szélsőbalosok, vagy akár csak egy helyi ügy miatt létrejöttek (pl. az adott hatalom/kormány megdöntését célzók).

Valóraváltógép 2013.12.16. 00:36:36

@fehérfarkas: No igen, a joker-érv... "lehet hogy mi lopunk, de ti is loptok ám!"

A fene gondolta, hogy ez ennyire nemzetközi. :)

fehérfarkas 2013.12.16. 00:36:47

@Valóraváltógép: "Izgi.
www.mohamed.hu/index.php?menu=mohamedkony
Itt poharaztak. Ez autentikus? "

Biztos, hogy ezt a linket akartad betenni, mert ebben ez áll:

"Azt aki a legszebben bánik a nőkkel, a legjobb követőjének nevezte. A Próféta azt mondta: „Azok a legjobbak közületek, akik a legjobban bánnak asszonyaikkal”.
A Próféta azt is mondta: „A hívők közül azok a legteljesebb hitűek, akik a legjobb erkölcsűek, a legjobbak közöttük pedig azok, akik a legjobbak asszonyaikhoz!”.
A Próféta azt parancsolta a muszlim nemzetnek, hogy bánjanak kedvesen és gyengéden a nőkkel. Azt mondta: „Bánjatok kedvesen az üvegpoharakkal!”. Ezt azért mondta, mert törékenységükben hasonlítanak az üveghez.

Erélyesen óva intett attól, hogy megsértsék jogaikat. A Próféta azt mondta: „Ó, Istenem, (kérem hogy tanúsítsd): óva intek két védtelen csoportnak, az árváknak és a nőknek jogainak megsértésétől!”.

Mohamed a küldött még halálos ágyán sem feledkezett meg a nőkről és utolsó szavainak egyike a nők jogainak megerősítésére vonatkozott. Hallott-e valaki arról, hogy a történelem nagyjai közül bárki is a nők jogait és a velük való jó bánásmódot kötötte volna az emberek lelkére életének utolsó pillanataiban? Egyetlen ilyen személyre sincs példa, hiszen mindenki saját magával van elfoglalva halálakor.

Mohamed nagysága, és a nők iránti tisztelete és könyörületessége azonban pont ebben a feszült és súlyos állapotban mutatkozott meg, miközben a halállal kellett megvívnia. Nem csupán utasított a nők iránti jóságra, hanem arra ösztönözte őket, hogy egymás lelkére kössék azt. A Próféta azt mondta: „Kössétek egymás lelkére az asszonyokkal való jó bánásmódot!”."
www.mohamed.hu/index.php?menu=mohamedkony

Szerintem valami iszlamofób weboldal linkjét akartál ide betenni, csak véletlenül összecserélted őket egymással :D

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.12.16. 00:46:31

@fehérfarkas: Szóval a buzi iszlám nevében gyilkolásszák a népeket Szíriában is. Ennyi a lényeg, a többi süket propaganda.

Valóraváltógép 2013.12.16. 00:47:16

@fehérfarkas: Nem lennél akkor jó muszlim, ennyi rosszindulattal a lelkedben.

fehérfarkas 2013.12.16. 00:52:53

@biboldó: "Szóval a buzi iszlám nevében gyilkolásszák a népeket Szíriában is. Ennyi a lényeg, a többi süket propaganda. "

Látom, pont a lényeg felett siklottál el. De ez nem is csoda, ha nyiltan bevallottad, hogy a hozzászólásaimat el sem olvasod, mert túl hosszúak számodra (vagy legalábbis erre hivatkoztál).
Egyébként a hozzászólásaimban direkt neked feltett kérdéseket megválaszoltad? Hányra válaszolták az eddigi hozzászólásaimban neked feltett kérdések közül?
Tudod miért tettem fel azokat?
Talán, ha megválaszolnád őket - vagy legalább a válaszokon elgondolkodnál, vagy utána néznél a válaszoknak, akkor rájönnél, hogy a fekete-fehér kétbites sztereótíp gondolkodás hol hibázik. És arra is rájönnél miért mérsz kettős mércével.
(remélem ez még nem volt túl hosszú, és ennyit még végig birtál olvasni)

calabria007 (törölt) 2013.12.16. 11:17:31

@Valóraváltógép: @biboldó:

Öröm látni, hogy fél egy után is ilyen "jól" múlattátok az időt...

konteo4thestupid 2015.05.01. 14:11:49

Ez a fehérfarki azért tájékozottan nyomja a prop szöveget, azt meg kell hagyni. Ennyi nem muszlim terrorszervezetet még én sem tudtam volna felsorolni net nélkül ! Tulajdonképpen kár, hogy a rablógyilkos pedofil vallásának az oldalán áll.

karamcsand 2015.09.03. 11:26:55

"biztosítjuk a szabad vallásgyakorlatot a muzulmánoknak Európában – részint épp keresztény hagyományunkból fakadóan. Az iszlám gondolkodás azonban szinte képtelen ilyen fokú toleranciára."

Csak helyesbítésképpen, ha már újra olvassák ezt a cikket emberek:
A kereszténység a korai szakaszában üldözött kisebbség volt, később erővel terjesztett vallás lett, a középkori kereszténység pedig vallásilag meglehetősen intoleráns volt - ez később elsősorban a gyarmatosítás és főleg a felvilágosodás hatására változott meg. A jézusi hagyománynak része az elfogadás és a szeretet, de maga a keresztény történelem nem a vallási toleranciájáról híres.

Ezzel szemben az iszlámban már igen korai szakaszban megjelent a vallási tolerencia. Maga Mohamed jelenti ki, hogy "nincs kényszer a vallásban". Ennek megfelelően ki is alakul a dzsizje fizetése ellenében a vallási kisebbségek megtűrésének intézményrendszere, amely széles körű autonómiát is biztosított az öröklés, a házasság és más jogok belső intézésében.
Nem véletlen, hogy míg Európában a zsidóság volt az egyetlen megtűrt vallási kisebbség (akiket így is rendszeres atrocitások érték, majd a II.vh.-ban is célpontok lettek), addig az iszlám országai számos ókori vallási csoportot megőriztek, számos másik pedig a régi hagyományok és az iszlám tanok keveredésével jött létre - sőt, új vallások is megjelentek.

Ezért beszélhetünk ma baháiról, jezidikről, koptokról, szúfikról, zoroasztriánusokról stb.

IdomitottFoka 2015.09.03. 14:01:59

@karamcsand: "Ezzel szemben az iszlámban már igen korai szakaszban megjelent a vallási tolerencia"

Ez nagyon jó, a baj az hogy a mostani késői szakaszában meg eltűnt belőle.

karamcsand 2015.09.03. 14:34:42

Hát ez egy nagy kérdés számomra. Egyrészt tény, hogy a szélsőségek megjelenésével célponttá váltak a kisebbségek és Izrael létrejöttével szintén kapott ez a tűz egy kis olajat.

Másrészt viszont mindezek mellett még mindig rengeteg vallási kisebbség él ezeken a területeken és ha valahol hosszabb távon sikerül békés állapotokat megtartani, ott van esély arra, hogy javítsunk ezen is.

Én például nagy reményeket fűzök Iránhoz: egyrészt a szaúdiak és Netanjahu szemét is csípi a feltörekvő iráni állam, másrészt viszont óriási gazdasági lehetőség van ott (ami hosszú távon nekik is haszonnal járhat), a jelen vezetés és a sok fiatal reményt keltő és pl. Iránban nagyon komoly zsidó hagyományok vannak/voltak. 1979-ben létrejött egy jelentős iráni-zsidó diaszpóra, ha megnyugodna a helyzet, sokan közülük visszatérhetnének - és pl. gazdasági kapcsolatokat is lehetne ezzel építeni az amerikában maradt perzsa zsidókkal stb.

De ugye Izraelben is sok a muszlim arab, szóval azért vannak még kapcsolódási pontok...

Nagyon nehéz ügy ez, de szerintem lehetne rajta lassanként javítani - és amúgy nagyon jellemző, hogy ez a muszlim társadalomnak is nagyon jót tenne. A toleráns, legjobb korát élő iszlám korszakok (1000-1200) felelevenítésével az eléggé törött muszlim-arab büszkeséget és önbizalmat kicsit fel lehetne pumpálni és ide a vallási toleranciát és a tudományos fejlődést is becsatornázni.

Pl. ha Palmüra valaha ismét békés lesz, a kevés megmaradt épületrész mellé, a használhatatlan romok helyére lehetne olyan kulturális központot telepíteni, ami megismerteti a múltjukkal az ott lakókat és emlékezteti őket, mitől lettek anno nagyok.

Ez persze egyelőre mind távlat, nem most fognak ezek megvalósulni. De látok lehetőségeket és hát most kell ezeken gondolkozni és lökni egyet.
süti beállítások módosítása