Nemzetirokimercimotorcsónaktrafikügy
2013. augusztus 23. írta: Zsigmond és Péterfy

Nemzetirokimercimotorcsónaktrafikügy

rokitrafik_1.jpg

A képen egy kelet-közép-európai ország közállapotait rejtettük el. Kép via Zero.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr735472640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2013.08.23. 13:47:21

A motorcsónak még nincs 18 éves.

Robinzon Kurzor 2013.08.23. 13:53:04

Hajdú Péter ezt nem hagyhatja annyiban.

Bell & Sebastian 2013.08.23. 14:30:00

I'ts not France, more like two inches from his tail,

S=klogW 2013.08.23. 14:31:26

azon kívül, hogy nincs vizitdíj, a kkv-k és a nem közalkalmazotti munkavállalók számára

lényegében ne változott semmi:

Rokonomat egy sima ultrahangra a helyi kórházban 3 hónapra jegyezték elő. Orvos ismerőse azt mondta megvizsgálja ő hamarabb is, menjen be pár nap múlva. Munkanap déleőtt 10-kor ment be, ilyenkor régebben tele volt a váró -

senki nem volt a váróban.

Az eü-i vezetés a képalkotó diagnosztikai szakterületen az előjegyzési rendszeren keresztül

SZÁNDÉKOSAN GENERÁL INDOKOLATLAN VÁRÓLISTÁKAT!

S=klogW 2013.08.23. 14:58:22

@Bell & Sebastian:

hé maga! maga ilyesmiben mintha othonos lenne: mennyit kérne egy jó állapotú, működő ruszki tekercses (vagy milyen) magnóért?

közösperonos átszállás 2013.08.23. 15:42:45

Tanulság valahol? Mondjuk hogy ezért kell 2014-ben kétharmad, hogy az ilyenek megszűnjenek?

gyalog.galopp 2013.08.23. 16:01:06

Gyerekek, azért minden hazugságnak nem kell bedőlni.
Mért van egy dohánybolt előtt csupa mozgássérült parkolóhely? Hát azért drága gyermekeim, mert még nem festették át az útburkolatot.
A műhisztit el lehet felejteni. Egyébként, csak úgy józan paraszti ésszel , szerintetek ez a dohánybolt csak mozgássérülteknek van fenntartva?

Steve the Great 2013.08.23. 16:18:27

@gyalog.galopp: "Mért van egy dohánybolt előtt csupa mozgássérült parkolóhely? "
Talán mert a dohánybolt egy nagyobb egység (pl. benzinkút) azon részében nyílt, ami előtt a mozgássérült-parkolóhelyek vannak?

közösperonos átszállás 2013.08.23. 16:18:58

@gyalog.galopp: "Mért van egy dohánybolt előtt csupa mozgássérült parkolóhely? Hát azért drága gyermekeim, mert még nem festették át az útburkolatot."

Tehát ha tudjuk, hogy át fogják festeni, akkor vehetjük úgy, hogy már át is festették? Figyu, húsz év múlva megveszem a lakásod, de már holnap költöznék.

gyalog.galopp 2013.08.23. 16:47:53

@Steve the Great: @közösperonos átszállás:

Nézzétek, nincs közöttünk semmiben vita. Amit én kifogásolok, az az, amit a képaláírás sugall.
Mármint, hogy ez egy keletközép izé lenne. Hát nem az, akkor sem az, ha valóban sok bunkó parkol jogtalanul a roki parkolóban.
Rányitottak egy dohányboltot a roki parkolóra, de az útburkolatot nem festették át, ezzel szabálytalanságra kényszerítik azt az autóst , aki max 5 percet szán egy csomag cigire, attól függetlenül , hogy 5 méteres autója van, vagy 15 méteres szerelvénye.

Az áruház megnyerte a bagótendert, akkor gondoskodjon a megfelelő kiszolgálásról. Ami a képen látható, az az áruház sara, nem az autósé. Nincs itt semmiféle keletközépeuslófasz .

Steve the Great 2013.08.23. 18:05:38

@gyalog.galopp:
"de az útburkolatot nem festették át, ezzel szabálytalanságra kényszerítik azt az autóst "

Valahol le van az írva, hogy kizárólag közvetlenül a dohánybolt előtt parkolva lehet csak cigit venni?

Steve the Great 2013.08.23. 18:19:49

@gyalog.galopp: Ja és a hsz-odban nagyon szépen benne van, hogy miért is keletközépeuslófasz ez a kép:
- "sok bunkó parkol jogtalanul a roki parkolóban": Ez evidencia. Itt a főszereplő ezt további is fejleszti, "minél nagyobb a járművem, annál több rokiparkolót foglalhatok el" alapon.
- "Rányitottak (...) de az útburkolatot nem festették át": Valamit megcsinálunk, aztán jóleszazúgy, majd ha sokan panaszkodnak, akkor valamikor kijavítjuk.
- "szabálytalanságra kényszerítik azt az autóst": Nyilván mindig más a hibás, engem csak kényszerítettek a szabálytalanságra.
- A Nemzeti Dohánybolt pedig maga a megtestesült NER

gyalog.galopp 2013.08.23. 18:43:17

@Steve the Great:
Nézd, mindenki azt utál, akit akar. Én a szomszédaimat, embertársaimat nem utálom, mert ők sem utálnak engem. A polgártársaimmal együtt érzek, még olyan esetnem is, amikor én magam nem követem az ő nézeteiket.
Én pl. útálom a bagót, már vagy 15 éve, de mint hajdani dohányos csak részvéttel tudok a dohányosokra gondolni.
Inkább velük érzek részvétet, mint azzal az áruházzal, aki egyetlen mozdulattal kibaszott a rokikkal és a dohányosokkal is , összeugrasztja őket és a részleges monopol helyzetét kihasználva szarik a fejükre.

Képzeld el a képen látható csónakost. Elindult , hogy le tudja tenni a csónakját a tóra, de közben elfogyott a cigije. Egy nagy áruháznál biztosan van cigi és elkezd kóvályogni az áruház körül egyrészt parkolót keresve, másrészt a nagy nemzeti bagót. Szerinted hétvégén melyig áruháznál lehet leállni egy 13-15m-es szerelvénnyel? Meglátta a bagólelőhelyet, előtte meg a szabad helyet, no az a két perc amíg megveszem a cigit nem sok gondolja és cselekszik. De nem gonolt arra, hogy ott jár egy keletközépeurópai szakértő fotós és a csónakos szaros cigéjéből valami társadami , posztkomcsi, agyament mélylélektani baromságot vizionál.

Pedig a megoldás egyszerű, marad a fénykép, az aláírás pedig: Rohadék multi üzletláncok kimutyizták a cigit maguknak, aztán meg a hülye boltjukat érzéketlenül rányitják a roki parkolóra, arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy másik helyet jelöljenek ki nekik.

S***ci 2013.08.23. 19:21:17

@gyalog.galopp: Normális országban nem szegik meg a szabályokat, akkor se ha első értelmetlennek látszanak, mert betartják őket. PONT. Még két percre se. Még egy doboz cigiért se. És normális ember nem parkol keresztbe három parkolóhelyet, főleg nem rokkantaknak fenntartottat... De mifelénk persze a felfestett parkolóhelyközepére parkolni sem alapvető dolog, hanem szégyellnivaló lúzerség... :(

Bell & Sebastian 2013.08.23. 19:25:58

@S=klogW: Ha huzalos, a reális ára max. 30 ezer-, ha szalagos, 20 ezer forint. A szovjet ipar a Philips technikát másolta, előtte -a 2VH alatt- a Telefunkent.

karosszékely 2013.08.23. 19:36:30

@gyalog.galopp: Ott van a linken, hogy a békéscsabai Tesco parkolójában készült a kép. Mint sok helyen, gondolom itt is vágtak a Tesco oldalába egy ajtót, ott nyílt meg a dohánybolt. És azért van ott a rokkantparkoló, mert azokat általában a (fő)bejárathoz közel szokták elhelyezni. És elhiheted, egy Tesco parkolójában elég sok hely van, nem lett volna kötelező pont oda állni, biztos lett volna lehetőség arrébb, kicsit távolabb a dohánybolttól is.

S=klogW 2013.08.23. 19:54:37

@Bell & Sebastian: köszönöm

ez egy 80as évekbeli kashtan orsós magnó, szalogos
(most legalább már azt is tudom, mi az, hogy huzalos magnó)

Bell & Sebastian 2013.08.23. 20:32:55

@S=klogW: Nem HiFi, 2x5 W kimenet, agyonüthetetlen ruszki, minimális elektronikai tuning után a legjobb cuclista produktum, kérjen érte 25 ezret, pár tekercs grátisszal.

A HiFi -nek úgysincs jelentősége, tekintettel a kommersz, mágneses jelhordozók 35 éves minőségromlására. Amire figyelni, a nyávogás, azaz sebességingadozás (kuplung és meghajtás). Ha oké, már nagy baja nem lehet.

S=klogW 2013.08.23. 20:52:37

@Bell & Sebastian: köszönöm a tippet, fellököm a netre

nem mozgok hifista körökben szóval sajnos nincs haveri háló az eladásához
vidékiként asszem kénytelen leszek 20ért meghirdetni itt Hunniában

Bell & Sebastian 2013.08.24. 00:10:19

@S=klogW: Járt hozzá 2 hangfal is. Ha megvan, értéknövelő tényező.

gyalog.galopp 2013.08.24. 06:30:07

@S***ci:

Teljesen igazad van, de :

egy bunkó még nem az egész középeleteurópa, még csak nem is Magyarország

én keletközépeurópai magyar vagyok, nem szégyellem, soha nem álltam kekekesszékes parkolóba, ezért az általánosítást zokon veszem.

Az általánosítással gyakorlatilag lemondunk a szankcionálásról és tudomásul vesszük a szabályszegést. jelen esetben az általánosítás a tehetetlenség és lustaság beismerése.

van tapasztalatom pl a németek kultúrájáról nálunk , nem lepődnék meg , ha a mercinek német rendszáma lenne.

a szabálykövető magatartás mindig tanult, nem vele született. Általában ott sikeres, ahol a szabályokat körültekintően hozzák, és következetesen betartatják, szankcionálják. A szabályok betartását a polgárok egymáson is számon kérik, tehát nem általánosítanak, hanem felhívják a szabályszegő figyelmét a szabályok betartására. Ez a tudatos ( citoyen) polgár magatartása.

A szabályok megszegése nélkül viszont nincs fejlődés.

gyalog.galopp 2013.08.26. 10:53:10

@doggfather:

Lófaszt! Mutass nekem egy kerekesszékes parkolót az ORFI előtt.
Nem az a hír, hogy egy áruház előtt, ahol háromszor annyi roki parkolót alakitanak ki, mint amennyien azt ténylegesen használnák, hanem az, hogy egy mozgássérültek gyógyítására szakosodott kórház előtt egy sincs. Tudod hol van az orfi? Hát nem a szegény negyedben.

teknős 2013.08.26. 13:11:39

@gyalog.galopp: Ha nem vetted volna észre, ez egy tesco-ban lévő dohánybolt. Valószínűleg nem a trafikhoz, hanem a tesco-hoz tartozó mozgássérült parkolókat foglalja el a bunkó.

___________________________ (törölt) 2013.10.16. 10:23:51

@S***ci: hol vannak a normális országok? Angliában pl. az összes trafipax messziről láthatóan narancssárga doboz, hogy az ember időben le tudjon lassítani, tehát, ha nem lát ilyen dobozt, nem kell betartani, kézzel nagyon ritkán mérnek a rendőrök. Nem is tartja be senki az autópályán.
süti beállítások módosítása