A boldogtalan hipszterek
2011. július 12. írta: Zsigmond és Péterfy

A boldogtalan hipszterek

  „A világ, bármely pontját tekintsük, a bukás szélén áll, s az élet üzlet, mely a tényleges kiadásokat sem fedezi” (Egy igazán :(( idézet Schopenhauertől)

  Ön is unja már a lakáskultúra-magazinok tökéletesre suvickolt belsőit? Önnek is elege van a lezserkedő hipszterek öntetszelgő szubkultúrájából? Ön is szeretné az élet súlyát viszontlátni a design légiesen perfekt világában? Olvassa az Unhappy Hipsters blogot! Az unásig ismert dizájnfotókat houllebecq-i mélységű, hol ironikus, hol melankolikus, hol banális megfejtésekkel dobják fel, egy-egy derűs pillanatot szerezve minden megkeseredett lakáshitelesnek és pénztelen dizájnbloggernek.

  A magány egyszerű volt: az élet számtalan teljesítetlen elvárásával való szembesülés volt a legkeményebb:

  Négy órával később elérték az ösvény végét - hogy észrevegyék, a háznak nincs vízpartja:

  Még egy reggel egyedül az asztalnál, olvasva az újságot, reggelizve, és (mint mindig) elfojtott kétségbeesésben:

  A záróvizsga hetén elromlott ébresztőóra elromlása miatt frusztráltan számolta ki a nap pályáját, a homlokzat irányát és a fényáteresztést, hogy a bejövő napsugarak ébresszék a szundikálás végén:

  Miután ökotudatosságot prédikált mindenkinek, aki meghallgatta; remélte, hogy a láthatatlan autóút eltakarhatja a hatalmas belsőégésű motor miatti szégyenét:

  Túlárazott kamionos sapkák és dizájnbútorok: a recesszió előtti életük utolsó maradványai:

  Még mindig a bontásra vár:

  Nemzedéke legrutinosabb technozenésze volt. A Times bemutatta az új hollywoodi birtokát. De még mindig tudta, hogy teljes fejszőrzet nélkül a nője soha nem fogja szeretni igazán:

  És zárjunk Mobyval, ha már témánál vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr263060701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.07.12. 17:08:11

Hany pusztulo blogot kell meg irni a dekadens Nyugatrol? Ertsetek meg, ezek mar reg meghaltak, csak meg nem vettek eszre. Az elet Keleten van, ahol metropoliszok bujnak elo a sivatagbol. Errol az ebredesrol irjatok!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.12. 17:44:56

@Doomhammer:

És tényleg! (Mármint ezek már tényleg rég meghaltak!) :-[

ü
bbjnick

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.07.12. 19:13:05

@bbjnick:
Örülök hogy végre valamiben egyetértünk, én, az urbánus és te, a népies. Ez a sznob spleen egy hanyatló civilizáció utolsó rugdalózása. Talán nem kellett volna elszakadni a szakrális keresztény gyökerektől és akkor Európára figyelne a világ. Így csak hitvány viccblogokra telik. Ez kevés lesz Kína ellen és ott melegít már az egész muzulmán világ (1 milliárd ember!)

Megérdemelték a sorsukat. A magyar nemzet ne rohanjon ezekkel a bloggerekkel a pusztulásba!

Bell & Sebastian 2011.07.12. 19:34:50

Most attól vagyok zavarban, hogy mivel elolvastam Bede Márton hipster -ügyi értekezését

index.hu/velemeny/menonemmeno/2011/04/22/magyarorszagon_hipsterekre_fujni_nem_meno/

és abban minden lényeges benne van, amit a témáról tudni érdemes, a post csak képes illusztrációnak tekintendő, annak viszont -eredetileg- szellemes.

Hogy a Zs and P hozzáadott érték ráta ebből mennyi, arra boruljon inkább jótékony homály.

Máma is sokat fejlődtem, mivel tegnap még annyira, de annyira lelki szegény voltam, hogy fogalmam sem volt arról, kik is azok a hipsterek?

A bedemártonság azért nyomasztó tulajdonság, mert bár foglalja a tárhelyet, ellenben a dzsungelben (micsoda Csukás -verscím!) használhatatlan, nem segíti a túlélést, inkább megrövidíti az időt az éhenhalásig.

Aminek eljöttét legalább boldog grimasszal a pofánkon üdvözölhetjük.
Az ezotérikában járatosok számára: Bede egy fekete angyal, jelentsen ez bármit is.

Fenehorizont 667 2011.07.12. 21:23:22

@Bell & Sebastian:
bede egy egyszerű nyaligép, aki lazasággal és nemtörődömséggel burkolt seggnyalással tapos a megfelelő honort fizető helyek felé; és aki emiatt érzett lelkifurdalásától vezérelve ott fikázza iróniának álcázott egyszerű magyar frusztráltsággal azokat, akiknek -vele ellentétben- van gerince, és józan paraszti esze, ahol csak tudja.

a hipsterek meg 'komoly' bírálatot nem is nagyon érdemelnek - hasonlóan a '80-as évek nyugati-európai punkjaihoz, akik semmittevő jódolgukban idiótábbnál idiótább faszságokat csináltak csak azért, hogy a környezetük figyelmét akár megbotránkoztatással is felhívják az elbaszott, silány egyéniségükre - mielőtt egy tarhálással egybekötött hányás után hazaevickélnek a fullextrás lakásukba.

egyébként meg, természetesen bedének nincsen igaza abban, hogy magyarországon nincsenek 'igazi' hipsterek. ódehogynem. én a szűkebb ismerettségi körömben tudok vagy 5-öt legalább, akiknek megvan minden anyagi lehetőségük arra, hogy felesleges faszságokkal próbáljanak kitűnni...és sikerül is nekik. színre-szagra teljesen olyanok, mint a nyugati megfelelőik. és ugye, egy hipstert csak színre-szagra lehet értékelni, mer kb a külsőségek lehámozása után szar se marad belőle. nincs ebben a bányakanári-szerű szubkultúrában semmi, amivel valódi tartalomban lehetne azonosulni. micsoda lenne? a fixi?

tewton 2011.07.12. 21:49:47

@Bell & Sebastian:
mér, mi az a hipszter?
olyasmi, mint a metrószekszuális?
érdemes rákattintani?

(a második kérdésem ugyanez bede-vel kapcsolatban)

eN 2011.07.12. 22:26:37

ezek a hipsterek ugye azok akik mekintosokkal futkorásznak?

Leskelődő 2011.07.12. 23:06:37

@tölgy:
Ne kerülgesse! Szőrtelenítő.

bz249 2011.07.12. 23:20:54

@Leskelődő: inkabb valami meno nemi betegsegnek hangzik, amit minden magara valamit is ado menedzser legalabb egyszer elkap. De mondjuk en nem tudhatom.

Bell & Sebastian 2011.07.12. 23:37:54

@kchkscak: Hát ja. Ez olyasmi lehet, mint a századfordulón a színházi közönség páholybérletes része.
Akik a balettpatkányokat vizslatták (az éltesebb hölgyek inkább az emelőfiúk csomagját), a többiek a földszinten meg ezeket, hogy mit hesszelnek annyira?

Szóval a lényeg (az előadás) lényegtelen volt. A hájpolók megtakarítják maguknak a gondolkodást, Rolex, Jaguár, Dolce Gabbana, oszt jónapot. A maradék eszükkel meg megkeresik rá a pénzet.

Végső soron már magamon is felfedezni vélem a hipterség egy spéci alválfajának jeleit. Megszállottan gyűjtök különböző tárgyakat. Tökmindegy mi az, csak japán legyen. Valamire csak jó lesz, de legalább tartós.

tewton 2011.07.12. 23:40:03

@bz249:
a bozon az is valami olyasmi, nem?

@tölgy:
nem az irrigátorral keveri?

Bell & Sebastian 2011.07.12. 23:40:54

@tewton: Bede egy látens hipster. (two in one)

Bell & Sebastian 2011.07.12. 23:45:43

@tewton: A manuális irrigátor (gumikörte) akku feltöltésre jó, igaz, másra még nem próbáltam.

Gyerekként meg kizárólagosan csokibevonatú, svájci gyerekgyógyszereket kaptam, Ujsághy doktor úrnak (és a szocialista gyógyszerellátásnak) hála!

Se beöntés, se kúp.

Bell & Sebastian 2011.07.12. 23:57:47

@eN: Back to the Führer! (es stimmt ganz genau) :)))

tewton 2011.07.13. 00:11:57

@Bell & Sebastian:
na, megnéztem a képeket.
asszem értem.

a hipster egy olyan faszi, akinek vadiúj neobauhaus háza van, ami alul van bútorozva és leginkább ikea-katalógusból van berendezve. továbbá a hipszterek táposak és igénytelen konzumprolik. egyik képen se láttam rendes hifi-rendszert, lemezgyűjteményt, analóg tunert, csöves erősítőt, analóg fotógépet, flexet vagy körfűrészt. könyveket is csak elszórva.

Fenehorizont 667 2011.07.13. 00:32:29

@Bell & Sebastian:
én úgy vettem ki, hogy a hipsterek abban az idealista, hülye romantikus tévhitben élnek, hogy előbb járnak mindenkinél, és ez határozza meg cselekedeteiket. szóval a divatot megelőzve akarnak kitűnni a többi ember közül, és amikor már a divat mainstreammé válik, akkor gyorsan váltanak vmi haladóra.
tippikus frusztrált, mérges individualizmus.

ebbe nem hinném, hogy a japán tárgyak gyűjtése beletartozna.
max ha magadra aggatod őket, és úgy mész ki az utcára megmutatni a különleges egyéniséged, vagy vmi ilyesmi :)

Bell & Sebastian 2011.07.13. 00:59:13

@tewton: @kchkscak:
Különleges jelentőséget tulajdonítanak háznak, mezőnek, másféle jószágnak, a kevés beavatottat azonosító jelként, jelvényként viselik mindezeket.

A lényeg: egyediségük, ritkaságuk, esetleg drágaságuk, fő, hogy tulajdonlásukkor eltöltse a hipstert az a jóleső, kéjes borzongás, amely azzal jár, hogy belépett a felnőtt Barbiek és Kenek világába, ahol a ló nem potyogtat, a terepjáró rózsaszín és gyereket is szakboltban vesznek.

Mint a kenyeret, habár fehér csak ritkán kapható, többnyire félbarna van. És a valóságban még loncsosak, lomposak, bozon -tosak is!

Mert vackor az élet - de nem nekem, Sieg Hype!

tewton 2011.07.13. 01:04:06

@Bell & Sebastian:
elolvastam a bedét is, csak hogy képbe kerüljek, beljebb. árnyalódott a kép. a hipster az olyan kis balfék, aki pl. fekete cipőt vesz és fehér zoknit, de a lelke mélyén nem is depeses.

én azt tapasztaltam, hogy a yashica feliratú japán tárgyak eléggé tartósak.

Bell & Sebastian 2011.07.13. 01:10:37

@kchkscak: Hunde autó, Tocsibe laptop, Sanyi tévé, Csikizem óra, Yózsimuja kipufogó, ááá betegség mán ez! Freud mich davon!

Bell & Sebastian 2011.07.13. 01:13:36

@tewton: Csak dobja le a Fujiról, maj meglássa.

Veder1 2011.07.13. 09:25:34

@Bell & Sebastian

Én ezt az egész hipszter dolgot nem értem. Már korábban is találkoztam a fogalommal, de akkor se tudtam észrevenni ezt a valóságban. Ez valami posztmodern faszság lehet, hogy kiállítjuk a semmit "Fenséges Isten Konstruktív Apoteózisa" címen, és komolyan bólogatunk, hogy ez bizony hipszter, vagy mi?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.07.13. 09:52:38

@Leskelődő: @tewton: @Bell & Sebastian: @Vödör: tehát a trendik a hipszterüket japán cucokkal irrigálják.

na__most__akkor 2011.07.13. 10:00:15

És írjatok EKEZETEKKEL, seggfejek.

Egyébként mindegy, veletek vagy NELKULETEK, itt a világvége.

----------------------------------------------------
"bozon -tosak"
Helló haver, te is azt érzed ami én?
Akkor elő a sört a hÜTTőbÖl...

pierre bayle 2011.07.13. 10:41:10

Csak a Houellebecq-célzás miatt kattintottam rá, de hülyeség volt. Érdektelen poszt érdektelen emberekről.

kirbor 2011.07.13. 10:43:51

Nevezzen meg valaki egy igazi hipsztert, s én kifordítom sarkaiból a világot!!!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.13. 10:46:15

@na__most__akkor: A világvége jövőre van megrendelve!

Ahogy a Kft megénekelte anno: "Rendezz el mindent, de már ne vegyél bélyeget!"

www.youtube.com/watch?v=qnqXh9emEUE

bz249 2011.07.13. 10:51:54

@tewton: a bozon szerintem a piciatria targykorebe tartozik, de nem vagyok szakerto.

Buzzword 2011.07.13. 17:59:05

A hipszter az olyan imó, akinek 20 éves koráig sem sikerült felvágni az ereit, és közben a Sartre összes is előkerült valahonnan...

csodadizőz · http://orfeum.blog.hu 2011.07.14. 16:56:55

Nekem tetszenek a képaláírások. Ha most igazán modoros akarnék lenni, azt mondanám, olyan magyaros....

Bell & Sebastian 2011.07.15. 19:58:48

@Vödör: Márpedig ilyen van, éppen azt fejtegettem, hogy prehisztorikus korokból eredhet ez az izé.

Már a trilobiták is, bizonyára.

Bell & Sebastian 2011.07.15. 20:08:30

@tölgy: Elgondolkoztatott a diszkussziója. Az oly egyformának tűnő japánok egyedileg mind őrültek.

(ami nem is csoda, mert eddig úgy tudták, elveszett kínaiak, most meg kiderült, inkább koreaiak)

Tulajdonképpen japánokat kellene gyűjteni. Mert hol van ezekhez egy hipster, decentrikussságban?

tewton 2011.07.15. 20:41:36

@Bell & Sebastian:
az USA kormanya gyujtotte oket egy idoben amolyan nem-koncentrációs nem-táborokba. nem vált be.

Bell & Sebastian 2011.07.15. 21:18:44

@tewton: A japán interneten felettébb furcsa dolgok vannak, csak a képekből ítélve, mivel olvasni nem tudom. Nagy szerencséjükre, mások sem nagyon.

Ha az amerikaiak egyik alapítványa hirtelen gyarapodni kezd, jogosan élhetünk a gyanúperrel, már megint népirtanak valami isten háta mögötti helyen.
Aztán rákenik másra, az nagyon megy nekik. Nem is értem, a japánok hogyan úszhatták meg, mindösszesen kettő atombombával?

tewton 2011.07.16. 03:25:39

@Bell & Sebastian:
ennél is furábbak? (bizonyos értelemben erotikus anyag, csak óvatosan)

www.spankwire.com/Japanese-Anal-Eel-Porn/video42853/

Bell & Sebastian 2011.07.16. 18:10:28

@tewton: Az agyalágyult vetélkedőik még elmennek, de a manga, hentai, karaoke -ivászat, vagy a tabudöntögető szexuális perverzióik, nos, azok már túl vannak a tolerancia küszöbömön.

Elég ezt beütni ( 漫画 ) és van ott minden. Míg ugyanez kínaiban ( 漫畫 ) egészen mást ad, pedig a cartoon az itt is rajzfilm - meg ott is.

Egyébként a cenzor japánul ken'etsu ( 検閲 ).
Rómandzsi Lendvai Ildikónak japánul csak katakana átirata létezik (kandzsiban bizonyára valami olyasmit jelenthet, hogy fényes tekintetű kol- laboráns / agén), szerencsére.

Bell & Sebastian 2011.07.16. 18:15:39

puff, kollagén az két l, de nem vagyok a Pali
süti beállítások módosítása